אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ללמוד לקבל החלטה ✔איך לקבל החלטה? איך להחליט? נוסחה לקבלת החלטות, מהו תהליך קבלת החלטות נכון? למה אני לא מצליח להחליט? מה הכי נכון לעשות? מה יותר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לקבל החלטה? איך להחליט? נוסחה לקבלת החלטות, מהו תהליך קבלת החלטות נכון? למה אני לא מצליח להחליט? מה הכי נכון לעשות? מה יותר טוב עבורי? האם אני צריך לעשות משהו? איך מחליטים? איך ללמוד לקבל החלטה? איך מקבלים החלטות?
מהי הדרך הנכונה לקבל החלטות?

כיצד אנחנו מקבלים החלטות בחיים, ומהם השלבים הנדרשים על מנת להגיע להחלטה הנכונה? אליעד כהן עוסק בשאלה זו בהרחבה ומסביר ששלב קריטי בתהליך קבלת ההחלטה הוא להבין מראש את הרצון שמנחה את הבחירה.

מה גורם להתלבטות בתהליך קבלת החלטות?

במהלך החיים אנחנו ניצבים בפני התלבטויות רבות - כל פעם שמתחילים לחשוב בין שתי אפשרויות שונות, התהליך כולו מבוסס על המתח בין הרצון והאפשרויות. אליעד מציין שכשיש לך התלבטות, אתה קודם כל צריך לשאול את עצמך: "ביחס למה?" כלומר, מה אתה מנסה להשיג מתוך החלטה זו? אם לא ברור לך מה אתה רוצה, אין לך כלים לבצע החלטה נכונה. חשוב להבין שהחלטה אינה נפרדת מהמהות שאתה רוצה להשיג. לדוגמה, אם מישהו שואל מה עדיף, לבחור בשני כיוונים שונים, עליך להגדיר תחילה מה אתה רוצה להשיג.

מהו הצעד הראשון בקבלת החלטה?

הצעד הראשון, לפי אליעד, הוא להבין באופן חד משמעי מה אתה רוצה להשיג. המטרה היא לא להיות במצב של התלבטות מבלי להבין מהן השאיפות או המטרות העמוקות שלך. אם מישהו שואל אם כדאי לו לעבור מקצוע, השאלה הראשונית צריכה להיות: "מה אני רוצה להשיג מעבודה חדשה?" ולא "האם כדאי לי לעבור מקצוע או לא?" אין כל טעם בתהליך החלטה אם אין לך כיוון ברור.

כיצד להגדיר את הרצון בצורה שלא משתמעת לשתי פנים?

חשוב להימנע מהגדרות מעורפלות. אם אדם מגדיר את מטרתו כ"זוגיות טובה", אין בכך תועלת כי אין הסבר מה בדיוק המשמעות של "זוגיות טובה". לדוגמה, אדם יכול להרגיש שזוגיות טובה היא מערכת יחסים יציבה, בעוד אחר רואה זוגיות טובה כהתממשות של מערכת שמובילה לנישואין. הגדרה כזו יוצרת אי - בהירות שיכולה להקשות על קבלת החלטה.

מהם שלבי קבלת ההחלטה?

השלב הראשון הוא להבין את הרצון בצורה ברורה. השלב השני הוא לאתר את כל האפשרויות העומדות בפניך. אחרי שברור מה אתה רוצה, עליך לדעת מהן כל האפשרויות שעומדות בפניך. לדוגמה, אם אתה מתלבט אם לצאת עם מישהו מסוים, עליך לבדוק אם ישנה אפשרות נוספת, כמו לצאת עם אדם אחר או להישאר לבד תקופה.

השלב השלישי הוא להבין איך כל אחת מהאפשרויות תשפיע על מה שאתה רוצה להשיג. אם אתה רוצה זוגיות טובה, חשוב לבדוק איך כל אפשרות תסייע להשגת מטרה זו.

כיצד בודקים את ההשפעה של כל אפשרות?

לאחר שמובנת מטרתך והאפשרויות שלך, עליך לבדוק איך כל אפשרות משפיעה על רצונך. לדוגמה, אם המטרה שלך היא לא להיות רעב, עליך לשקול בין שתי אפשרויות: שתיית מים או שתיית מיץ פטל. אתה צריך להעריך עד כמה כל אחד מהם מסייע בהשגת מטרתך.

מה עושים כשעדיין מתקשים להחליט?

אם עדיין קשה לקבל החלטה, אליעד מציין שזו עשויה להיות אינדיקציה לכך ששלב כלשהו בתהליך לא הושלם כראוי. יש לבדוק אם הרצון לא הוגדר בצורה מספקת או אם האפשרויות לא הובהרו כראוי. יתכן שגם לא בררת איך כל אחת מהאפשרויות תשפיע על השגת הרצון.

מהו תהליך סיום קבלת ההחלטה?

לסיכום, אם תרצה להגיע להחלטה נכונה, יש לעבור שלושה שלבים עיקריים:

1. הגדרת הרצון בצורה ברורה ומדויקת.

2. ברירת האפשרויות שמולן אתה ניצב.

3. בדיקת ההשפעה של כל אפשרות על השגת הרצון שלך.

ההגדרה של הרצון והאפשרויות בצורה ברורה תסייע להימנע מהתלבטויות מיותרות, ותקנה לך את הכלים להחלטה מושכלת.
מדוע עולה התלבטות לגבי קבלת החלטות?

בן אדם בחיים לפעמים צריך להחליט על כל מיני החלטות: האם ככה או ככה, מה עדיף זה או זה, מה יותר טוב, האם אני צריך את זה או לא, האם כדאי לי או לא. אנשים מוצאים את עצמם עם המון שאלות והחלטות שהם צריכים לקבל. השאלה היא איך להחליט.

כאשר המוח מתלבט בין שתי אפשרויות, בכל פעם שאתה שומע את עצמך או מישהו אחר מתלבט בין איקס לוואי, בין זה לזה, אתה חייב לעצור ולשאול את עצמך: ביחס למה?

למה חשוב להגדיר מראש מה רוצים להשיג?

אין שום משמעות בעולם לקבלת החלטה בלי שאתה יודע מה אתה רוצה להשיג. אם אין נקודת ייחוס, אז שום דבר לא עדיף. לדוגמה, מה עדיף לך, שגרגיר אבק בסין יעוף ברוח או לא? אם זה לא משפיע עליך, אין לזה משמעות. מה עדיף לך שאחמד א - ניג'אד ייבחר או לא? רק אם זה קשור לרצון כלשהו שלך, יש לזה משמעות.

כלומר, עצם ההתלבטות נוצרת בגלל שיש לך רצון, ואתה חושב שהוא יכול להיות מושפע מאחת מהאפשרויות שתבחר. לכן, אם מישהו שואל "מה עדיף, ככה או ככה?", קודם כל נגדיר מה הוא רוצה להשיג. אם לא ברור מה רוצים, אין שום דרך הגיונית לקבל החלטה.

כיצד מגדירים רצון באופן חד משמעי?

צריך להגדיר מראש ובצורה ברורה מה רוצים. בלי הגדרה ברורה, ההתלבטות שלך חסרת ערך. לדוגמה, אם מישהי שואלת האם הבחור הזה טוב לה או לא, קודם צריך להגדיר מה היא רוצה. אם אתה שואל האם כדאי לבקש העלאה בשכר, קודם תגדיר מה אתה רוצה. האם כדאי לך לעבור מקצוע? תגדיר מה אתה רוצה.

חשוב להגדיר מה אתה רוצה בלי לתת הגדרה שיכולה להתפרש בכמה דרכים. לדוגמה, "זוגיות טובה" זו מילה עם הרבה פירושים. צריך לשאול: מה בדיוק המשמעות של זוגיות טובה עבורך?

אם מישהו אומר, "אני רוצה זוגיות טובה" וחושב שהוא כבר הגדיר, צריך לבדוק:
  • מה פירוש זוגיות טובה מבחינתך? האם זה להתחתן תוך שנה ולהביא ילדים? האם זה אומר עוד משהו?
  • האם יש לך עוד רצונות הקשורים לזוגיות טובה, או שזה העיקר?
כל עוד יש הגדרה מעורפלת, היא תפריע בקבלת ההחלטה. לכן צריך לפרק את ההגדרה למה שרוצים בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים.

מדוע חשוב לבדוק את כלל האפשרויות?

לאחר שהגדרת מה אתה רוצה, השלב הבא הוא לבדוק את כל האפשרויות. אין טעם להתלבט אם לא ברור מה האפשרויות העומדות בפניך. לדוגמה, אם אתה מתלבט האם לצאת עם בחורה מסוימת, ייתכן שיש אפשרות לצאת עם בחורה אחרת, ואולי בכלל להיות לבד בתקופה זו.

לכן, אם מישהו אומר "האם עדיף לי לעשות כך או כך?", צריך לוודא:
  • האם אתה בטוח שאלו כל האפשרויות? אולי יש עוד אפשרות?
  • האם אתה מכיר את ההשלכות של כל אפשרות?
דוגמה נוספת היא מצב של נהיגה: קופץ ילד לכביש, אתה שואל "האם עדיף לבלום?" אין לזה תשובה בלי לדעת מה קורה מסביב, אילו עוד אפשרויות יש, מה הסיטואציה וכדומה.

איך בודקים את ההשפעה של כל אפשרות על הרצון?

אחרי שהגדרת מה אתה רוצה באופן ברור, ואחרי שברור לך מה האפשרויות שלך, יש לבדוק כיצד כל אחת מהאפשרויות עשויה להשפיע על מילוי הרצון. לדוגמה, נניח שהמטרה שלך היא לא להיות רעב, ויש לך שתי אפשרויות: לשתות מים או מיץ פטל.
  • שאל את עצמך: עד כמה מים ימנעו ממני להיות רעב, מאחד עד מאה?
  • עד כמה מיץ פטל ימנע ממני להיות רעב, מאחד עד מאה?
  • השווה בין הציונים ובחר את האפשרות שהציון שלה גבוה יותר (או הסק שזה לא משנה אם הם זהים).
בכל התלבטות, חשוב לשאול את עצמך: האם באמת הבנתי איך כל אפשרות משפיעה על מה שאני רוצה? אם אתה לא בטוח, זה מקור לבלבול ולקושי בקבלת החלטה.

מה עושים כשעדיין מתקשים להחליט?

אם אתה עדיין לא מצליח להחליט, לרוב זה אומר שצריך לחזור לאחד השלבים הקודמים ולבדוק:
  • האם לא הגדרת מה אתה רוצה בצורה מספיק ברורה?
  • האם לא בדקת היטב את האפשרויות הקיימות?
  • האם לא הבהרת לעצמך איך כל אפשרות משפיעה על מילוי הרצון שלך?
לפעמים הרצון מורכב, ואתה צריך לפרק אותו לכמה סעיפים, כמו במקרה של זוגיות שבה יש לך כמה תנאים. אם לא תגדיר את כל התנאים ותברר מה האפשרויות, יהיה קשה מאוד להחליט.

כיצד מסכמים את תהליך קבלת ההחלטה?

כדי לקבל החלטה בצורה נכונה, צריך לעבור על שלושה שלבים עיקריים:
  • להגדיר מה אתה רוצה ולהבין את הרצון הזה בצורה שלא משתמעת לשתי פנים.
  • לברר את כל האפשרויות הקיימות, כולל אפשרויות נוספות שאולי לא חשבת עליהן מיד.
  • להבין איך כל אפשרות תשפיע על מילוי הרצון שלך, ולשקלל את התוצאות.
כל החלטה אחרת, שנעשית בלי להבין מה בדיוק רוצים ובלי לבדוק את כל האפשרויות, תהיה חסרת משמעות. אפשר להחליט משהו "על עיוור", אבל זה לא מבטיח שתהיה מרוצה מהתוצאה.

בסיכומו של דבר, אם תרצה לדעת כיצד בדיוק לגלות מה אתה רוצה, או כיצד למצוא עוד אפשרויות, או כיצד לבדוק איך כל אפשרות תשפיע, גם זו שאלה בפני עצמה. אבל העיקרון הוא שאין אפשרות לקבל החלטה הגיונית בלי ההגדרות והבדיקה האלו.

בקיצור, נקווה שהדברים האלו עוזרים בנושא של קבלת החלטות, ושיהיה בהצלחה.
קבלת החלטות בחיים רוצה זוגיות טובה קשיים למידה להשיג רוצה להשיג אישה עיוור תכלית למה אני לא מצליח הגדרה של רצון איך להחליט איך ללמוד איך ללמוד לקבל החלטה איך ללמוד לקבל החלטות איך לקבל איך לקבל החלטה איך לקבל החלטות איך מחליטים איך מקבלים איך מקבלים החלטות אני לא מצליח אני לא מצליח להחליט אני צריך לעשות משהו האם אני צריך האם אני צריך לעשות משהו האם צריך לעשות משהו החלטה החלטות החלטיות הצלחה יותר טוב עבורי כיצד להחליט כיצד לקבל החלטות לא מצליח להחליט להחליט ללמוד ללמוד לקבל החלטה ללמוד לקבל החלטות למה אני לא מצליח למה אני לא מצליח להחליט למידה לעשות משהו לקבל החלטה לקבל החלטות מה הכי נכון מה הכי נכון לעשות מה יותר טוב מה יותר טוב עבורי מהו תהליך קבלת החלטות נכון מצליח להחליט נוסחאות נוסחה נוסחה לקבלת החלטות צריך לעשות משהו קבלת החלטה קבלת החלטות תהליך תהליך קבלת החלטות תהליכים
מה זה fomo? fear of missing out, מפחד להחמיץ, פחד מהחמצה, חשש מהחמצה, תחושת החמצה בחיים, תחושת החמצה בזוגיות, התמודדות עם תחושת החמצה, לא מסוגל להחליט, הססנות, קושי להחליט
מה זה fomo? fear of missing out, מפחד להחמיץ, פחד מהחמצה, חשש מהחמצה, תחושת החמצה בחיים, תחושת החמצה בזוגיות, התמודדות עם תחושת החמצה, לא מסוגל להחליט, הססנות, קושי להחליט
... לדוגמה, אדם מפחד להתחייב לזוגיות כי הוא חושש שאולי הוא מחמיץ אפשרויות טובות יותר, או מפחד לעבוד במקום מסוים מחשש שיש מקום עבודה טוב יותר. הפתרון הוא לא לחפש את המקום הכי טוב או את הזוגיות המושלמת, אלא ללמוד לקבל החלטה ולדבוק בה מתוך ידיעה שכל בחירה תמיד כוללת חיסרון. האדם צריך ...
קבלת החלטות - איך להחליט כאשר הכל טוב והכל אחד?
קבלת החלטות - איך להחליט כאשר הכל טוב והכל אחד?
קבלת החלטות - איך להחליט כאשר הכל טוב והכל אחד? איך מקבלים החלטות כאשר הכל טוב באותה המידה? השאלה שאליעד כהן מתייחס אליה בהרצאה זו היא שאלה נפוצה מאוד: אם הכל טוב, אם הכל אחד, איך ניתן לקבל החלטות בחיים כאשר כל האפשרויות נראות טובות ושוות בערכן? האדם שואל את עצמו לפי מה להחליט אם אין הבדל בין שתי האפשרויות, כי הרי לפי תפיסת האחדות, הכל טוב באותה המידה. למה יש התלבטות אם הכל אחד? לפי אליעד כהן, התשובה לשאלה הזו פשוטה אך עמוקה: עצם זה שהאדם מתלבט ומתחבט בהחלטות, מעידה על כך שהוא עדיין לא באמת הגיע לחוויה האמיתית של האחדות. אדם ... לכן, אם האדם צריך להזכיר לעצמו או לשכנע את עצמו שהכל טוב או שהכל אחד, סימן שהוא עדיין רחוק מהחוויה האמיתית של האחדות, ועדיין חי בשקר. מה מקור החרדה בקבלת החלטות? החרדה בקבלת החלטות נובעת מכך שהאדם מאמין שיש באמת הבדל בין טוב לרע, ולכן כל החלטה הופכת בשבילו לדרמטית וגורלית. הוא חושש שהוא עלול לטעות ולבחור באפשרות ... נזק או סבל בחייו. אולם, אם האדם היה באמת בחוויית אחדות מלאה, שבה הטוב והרע אינם שונים מהותית, לא הייתה מתעוררת אצלו הדרמה הזו, והוא לא היה מרגיש לחץ עצום להחליט נכון. אם אין לאדם מושג כיצד להחליט, והוא עדיין מתעקש לקבל החלטה טובה, זו אינדיקציה שהוא לא חווה באמת את האחדות, כי בחוויית האחדות אין שום לחץ או מתח סביב ההחלטה. איך להתנהל אם אתה לא יודע להחליט? אליעד כהן אומר בצורה מפורשת שזה לגיטימי לגמרי גם לא להחליט, אם באמת אין לך מושג איזו החלטה טובה יותר. הוא מציין שהלחץ נובע מכך שהאדם בטוח שזו החלטה של חיים ומוות, אך זו תפיסה מוטעית שנובעת מכך שהאדם לוקח את הדברים ... עליו להודות בכך. לא מומלץ לנסות לשכנע את עצמך שהכל טוב אם אינך מרגיש זאת באמת, כי במבחן המציאות השקר ייחשף כאשר תתמודד שוב עם אותה שאלה - לפי מה אני צריך להחליט?. העצה שלו היא להיות אותנטי. אם האמת שלך היא שהכל רע, אז תכיר בכך שהכל רע ואל ... הדרך להגיע למצב של אחדות פנימית אמיתית, לפי אליעד, היא להיות כנה ואמיתי לחלוטין עם עצמך. האדם שמגיע באמת להבנה פנימית של האחדות, כבר לא נמצא בלחץ סביב ההחלטות שלו, כי הוא יודע שזו לא החלטה גורלית ואין לה באמת משמעות מכרעת. אם הכל אחד, אז גם התוצאה אינה משנה באמת. אליעד מתאר מצב בו האדם מגיע לשלמות מוחלטת עם כל החלטה שלו כאשר הוא תופס את המציאות כאחדות מלאה. במצב כזה האדם יכול להיות שלם לחלוטין גם כאשר הוא אינו יודע בדיוק מה להחליט. הוא פשוט יבחר את מה שיתחשק לו באותו רגע, או שלא יחליט בכלל, כי הוא מבין שהכל בסופו של דבר טוב באותה המידה. אליעד נותן דוגמה נוספת, ... תופס שכל רגעי הזמן קיימים בו - זמנית, ולכן הוא אינו לחוץ אם אירוע מסוים יתרחש או לא יתרחש, כי מצד האמת העמוקה זה לא משנה כלל. לסיכום, מה העיקרון המרכזי בקבלת החלטות לפי תפיסת האחדות? העיקרון המרכזי שאליעד כהן מלמד הוא שהאדם צריך להיות אמיתי ולשאוף להגיע לתפיסת אחדות פנימית מלאה ואמיתית. כאשר האדם יגיע לתפיסת המציאות הזו, הוא לא יחווה כלל את הלחץ, החרדה או המצוקה בקבלת החלטות. ההחלטה תהיה עבורו קלה ופשוטה, כי כל ההחלטות טובות באותה המידה. איך להחליט כששתי האפשרויות טובות? מהי תפיסת האחדות של אליעד כהן? איך להיות אמיתי עם עצמך? מדוע יש לחץ בקבלת החלטות? איך להפסיק לשקר לעצמך? האם באמת הכל טוב באותה מידה? הפעם אני רוצה ...
אם אין בחירה חופשית אז מה צריך לעשות, איך להחליט כשאין בחירה חופשית
אם אין בחירה חופשית אז מה צריך לעשות, איך להחליט כשאין בחירה חופשית
... אין בחירה חופשית אז מה צריך לעשות, איך להחליט כשאין בחירה חופשית מה המשמעות של אין בחירה חופשית ומה עושים עם זה? אליעד כהן ... מאוד: אדם קם בבוקר ומתחיל לתהות מה הוא אמור לעשות אם אין לו בחירה. אליעד מסביר כי עצם השאלה הזאת מראה שהאדם לא הבין לעומק את הרעיון של היעדר בחירה. הרי אם הייתה לאדם הבנה אמיתית וברורה שהוא לא מחליט שום דבר, הוא בכלל לא היה שואל את השאלה הזאת מלכתחילה. איך אפשר להבין שאין בחירה ... או מה הוא צריך לעשות, בדיוק כמו שהאבן לא תשאל זאת. למה בכלל מתעוררת השאלה מה לעשות כשמבינים שאין בחירה חופשית? אליעד מסביר שהסיבה שאדם שואל את השאלה הזאת היא בגלל שהוא עדיין לא הפנים באמת שהוא לא מחליט שום דבר. לפי אליעד, כל שאלה של מה אני צריך לעשות עכשיו? מבטאת למעשה את האמונה הסמויה של האדם בכך שהוא חושב שהוא מחליט משהו. כי אם באמת הייתה קיימת הבנה מוחלטת שהוא אינו מחליט, אז לא הייתה שום שאלה. השאלה מתעוררת רק במקום שבו האדם עדיין לא השלים עם כך שאין ... יכול לשאול שאלה כשהוא מבין שאין לו בחירה חופשית? אליעד מסביר נקודה חשובה נוספת: אדם שמבין לעומק שאין לו בחירה חופשית לא יכול לשאול שאלות כמו מה אני צריך לעשות?, כי שאלות כאלה מניחות מראש שהוא זה שמחליט מה לעשות או שיש לו יכולת להחליט. אם הוא היה מבין עד הסוף שאין לו שום יכולת החלטה, הוא לא היה יכול אפילו להעלות את השאלה הזאת במוחו. אדם כזה היה מתייחס לכל ... אפשרות לשאול שאלות כאלה, בדיוק כמו שאבן שלא יכולה לזוז, לעולם לא תשאל לאן אני צריכה ללכת?. האם יש בחירה חופשית? איך להבין שאין לי שליטה על החיים? מה לעשות כשמבינים שאין בחירה חופשית? האם האדם באמת מחליט? איך להפסיק לשאול שאלות? ...
החלטות, פחד לקבל החלטה, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? למה קשה לקבל החלטה? לא יודע איך להחליט
החלטות, פחד לקבל החלטה, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? למה קשה לקבל החלטה? לא יודע איך להחליט ובו יתבאר, למה קשה לאדם לקבל החלטות? ואיך לקבל החלטות בצורה יותר קלה? והעניין הוא, שבכל דבר שיש בעולם, יש בו, גם יתרונות וגם חסרונות. וזאת בעצם הסיבה שבגללה קשה לאדם לקבל החלטה. משום, שכל קבלת החלטה, פירושה, שהאדם בעצם בוחר לוותר על משהו אחד, למען משהו אחר. כי הבחירה של האדם, היא תמיד בחירה ביתרון כלשהו, אבל גם ויתור על חיסרון כלשהו. והאדם, קשה לו לקבל החלטה, משום, שקשה לו לוותר על משהו אחד למען משהו אחר. והאדם מחכה שאולי יקרה נס, שהוא יוכל גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. וזה כמובן לא קרה לא קורה וגם לא יקרה. כי בכל החלטה שהאדם מקבל, תמיד היא גורמת לו גם לנזק כלשהו, ולא רק לתועלת. כי בכל דבר בעולם, יש בו גם טוב וגם רע תמיד. וממילא, כל החלטה, היא גם טובה וגם רעה וכולי. וממילא השאלה הנשאלת היא, אז איך בכל זאת אפשר לקבל החלטה? והתשובה היא, שקיימת רק דרך אחת ויחידה להיות מסוגל לקבל החלטות בקלות, והיא, על ידי זה שהאדם מתבונן אל תוכו, אל המקום שבו שום דבר לא משנה לו. דהיינו, שאם האדם מרגיש שקשה לו לקבל החלטה כלשהי, עליו להתבונן אל תוכו, ולמצוא בתוכו את נקודת המבט, שמאפשרת לו להגיע לחוויה, שבה, זה בכלל לא משנה לו האם הוא יחליט כך או אחרת. ומתוך המקום הזה, הרבה יותר קל להחליט. ועל האדם להתחבר בתוכו לנקודת מבט, שממנה, כל הדברים שיש בעולם, כולם נראים רעים וכולם נראים טובים וכולם נראים ... המידה ממש. דהיינו, לנסות להבין, שהכל טוב והכל רע והכל שווה, בדיוק באותה המידה ממש. וכך הלחץ והפחד לקבל החלטה נעלם. ועכשיו הרבה יותר קל להחליט, מתוך נקודת המבט, שכן יש בה טוב ורע. ואיך להחליט בפועל? תשובה: לפי מה שאתה יותר רוצה. אבל אל תצפה לשלמות, דהיינו, אל תצפה להחלטה שתהיה שלם איתה בלב שלם. כי היא לעולם לא תגיע. ומתוך המקום הזה, שבו האדם מבין, שהכל אחד, דהיינו, שזה לא באמת ...
לזרום עם עצמך, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, להקשיב ללב שלך, הקול הפנימי, שכל או רגש, איך להחליט, הזדהות רגשית, להקשיב לרגשות, קונפליקט רגשי, קבלת החלטות
לזרום עם עצמך, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, להקשיב ללב שלך, הקול הפנימי, שכל או רגש, איך להחליט, הזדהות רגשית, להקשיב לרגשות, קונפליקט רגשי, קבלת החלטות
... עם עצמך, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, להקשיב ללב שלך, הקול הפנימי, שכל או רגש, איך להחליט, הזדהות רגשית, להקשיב לרגשות, קונפליקט רגשי, קבלת החלטות איך להחליט אם להקשיב לשכל או לרגש? אחת השאלות המרכזיות שאליעד מתייחס אליהן בהרצאה היא כיצד האדם יכול לדעת מתי ללכת אחרי מה שמרגיש לו נכון - אחרי הלב, התחושה ... באופן שבו הוא חושב על אותן מחשבות. חשיבה, לפי אליעד, היא למעשה אינטליגנציה, יכולת ניתוח ושיקול דעת פנימיים שמאפשרים לנו להחליט איזו מחשבה נכונה עבורנו ואיזו לא. אך כאן מתעוררת בעיה נוספת שאליעד מציג: האם האדם באמת שולט בחשיבה שלו? אליעד טוען שהחשיבה שלנו מעוצבת לפי טבע מולד, שאותו איננו בוחרים. החשיבה מתרחשת בהתאם לאופן שבו נולדנו, ולכן, באופן עמוק, גם היא לא באמת בשליטתנו המוחלטת. האם האדם באמת חופשי להחליט? אליעד מעלה שאלה פילוסופית עמוקה בנוגע לחופש הבחירה. הוא טוען שאף מחשבה לא באמת מייצגת אותנו, ושגם החשיבה שלנו - למרות שנראית כמו שלנו - פועלת לפי טבע שנקבע מראש. לכן, אין לנו בחירה אמיתית מוחלטת לגבי החשיבה שלנו. למעשה, האדם לא יכול להחליט כיצד לחשוב באופן מלא וחופשי. זהו תהליך שמושפע עמוקות ממי שאנחנו, מהחוויות שצברנו, ומהמבנה הפנימי שאיתו נולדנו. לדברי אליעד, האדם לא יכול לבחור את מהותו הפנימית, ולכן הוא גם לא יכול לבחור את החשיבה שלו באופן מוחלט. הוא יכול רק להפריע או להתערב במחשבות באופן חלקי, אך לא לשנות לחלוטין את טבע החשיבה שלו. האם להקשיב לרצון הראשוני או להיסוס? אליעד מציג דוגמה נוספת: כאשר ... סוף ההרצאה, אליעד מתייחס לשאלה האם אפשר בכלל לחיות בלי תכנון, באופן אקראי לגמרי. לדבריו, אין באמת מצב של חיים ללא תכנון מוחלט, כיוון שבאופן טבעי, החשיבה שלנו מתכננת דברים בצורה אינטליגנטית. האדם תמיד מגיב לסביבה ומנתח אותה, גם אם לא באופן מודע לחלוטין. החשיבה עצמה היא תהליך של ... ומלא יותר. איך להקשיב לקול הפנימי? מחשבה מול חשיבה ללכת אחרי הלב או השכל? איך לדעת מה אני באמת רוצה? קונפליקט רגשי בקבלת החלטות ...
געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, האקסית המיתולוגית, זוגיות, מערכות יחסים, קונפליקט רגשי, לקבל החלטה, איך להחליט, יתרונות וחסרונות בכל דבר, פרדוקס רגשי
געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, האקסית המיתולוגית, זוגיות, מערכות יחסים, קונפליקט רגשי, לקבל החלטה, איך להחליט, יתרונות וחסרונות בכל דבר, פרדוקס רגשי
... לאקסית, מתגעגע לאקסית, האקסית המיתולוגית, זוגיות, מערכות יחסים, קונפליקט רגשי, לקבל החלטה, איך להחליט, יתרונות וחסרונות בכל דבר, ... למרות הפרידה? אנשים רבים מתמודדים עם קונפליקט רגשי קשה ביחס לאקסית, מצב שבו הם לא מצליחים להחליט האם להמשיך הלאה או לנסות לחזור. ... להתרחק ולנתק אותו לגמרי. כל צד מציג יתרונות וחסרונות, ובמצב כזה האדם מרגיש לא בנוח עם אף החלטה, כי בכל מצב שייבחר הוא ... - אפשרי, אך לא פתרון בר קיימא, כיוון שהוא לא מתמודד עם השורש האמיתי של הבעיה. מדוע קשה לאדם להחליט האם להתקרב או להתרחק מהאקסית? הסיבה לקושי להחליט, לפי אליעד, היא שהאדם מנסה להכריע מתוך תקווה שבכך יוכל להתעלם מהצד השני של הקונפליקט. בפועל, החלטה כזו היא פנימית ולא חיצונית. כלומר, האדם לא מצליח להחליט כי הוא עדיין לא באמת משוכנע לגבי הבחירה שלו, הוא עדיין חושב על היתרונות שבצד השני. כדי לקבל החלטה, הוא צריך להגיע לשינוי הבנתי עמוק, שמשמעותו להפסיק להאמין שאחד הצדדים עדיף באופן מוחלט על האחר. מה גורם לתחושת חוסר ... שיכול להיגרם לו, וכאשר אינו מדבר איתה, הוא מתגעגע ומרגיש חוסר אחר. זו תחושת תקיעות, כי בכל החלטה הוא מפסיד משהו, ולכן הוא ... בגלל ש... רע לי כשאני לא איתה בגלל ש... השלב הבא הוא לבדוק האם הסיבות האלה נכונות באופן מוחלט, או שהן רק אמונות שאפשר לשנות. ... באופן טבעי לדמיין אותה, בדיוק כפי שאדם לא ממשיך לעשות פעולות חסרות תועלת. איך אפשר להגיע להחלטה אמיתית וברורה לגבי האקסית? כדי להגיע להחלטה אמיתית, האדם צריך לבדוק ... ולראות באופן ברור את המציאות. לאחר הבדיקה הזו, ההכרעה תהיה ברורה וטבעית יותר, בין אם ההחלטה היא לחדש את הקשר, לנתק ... לפתרון אמיתי של הגעגוע ושל תחושת החסר. איך להתמודד עם געגועים לאקסית? האם כדאי לחזור לאקסית? למה אני לא מצליח להחליט? שינוי פנימי או חיצוני? למה אני מרגיש תקוע רגשית? איך להחליט בין שתי אפשרויות? האם אפשר ... כדי לזכות בלוטו אתה גם צריך להתאמץ. אתה מבין? ש: כן, שינוי חיצוני זה יכול להיות אולי פשוט החלטה וזהו. אליעד: תחליט, לא אבל זה לא יעזור לך החלטה וזהו כי שני הצדדים לא טובים כדי להחליט אתה צריך, ולמה אתה לא מצליח להחליט כי אתה אומר אולי אני אצליח להחליט ויאללה אני לא מסתכל יותר לצד השני, דרך אגב החלטה זה לא שינוי חיצוני החלטה זה שינוי פנימי אתה מסכים איתי, שינוי חיצוני פירושו בוא נתחתן איתה, בוא נמחק את הטלפון זה שינוי חיצוני להגיד על נחליט זה שינוי פנימי כדי להחליט. ש: כן הכוונה היא בוא נמחק את ...
הגדרת מטרות בחיים, להגדיר מטרות בחיים, מה אתה רוצה לעשות בחיים, קבלת החלטות, איך להחליט, קונפליקט רגשי, הצבת מטרות בחיים, למצוא משמעות בחיים
הגדרת מטרות בחיים, להגדיר מטרות בחיים, מה אתה רוצה לעשות בחיים, קבלת החלטות, איך להחליט, קונפליקט רגשי, הצבת מטרות בחיים, למצוא משמעות בחיים
... מטרות בחיים, להגדיר מטרות בחיים, מה אתה רוצה לעשות בחיים, קבלת החלטות, איך להחליט, קונפליקט רגשי, הצבת מטרות בחיים, למצוא משמעות בחיים מדוע אנשים סובלים כאשר אינם יודעים ... לאדם מטרה כלשהי - אפילו מטרה כללית כמו למצוא את הדבר הנכון עבורי - והוא אינו מצליח להשיג אותה. אם באמת לא היה אכפת לו בשום נושא באופן מוחלט, לא היה לו שום בסיס לתחושת סבל. האם אפשר לשלב בין שני המצבים - הצבת מטרות והתעלמות מהן? אליעד ... להיות שלם עם עצמך במציאות? אליעד מציע פתרון של להיות אמיתי עם עצמך. להיות אמיתי עם עצמך פירושו להבין באופן מלא את היתרונות והחסרונות של כל החלטה וכל מצב. אם אתה בוחר להתייחס למחשבה מסוימת ברצינות, תהיה מודע למשמעות של הבחירה הזו. אם אתה בוחר להתעלם, גם לזה יש מחיר. ההחלטה עצמה אינה העיקר - מה שחשוב זה המודעות. אם אתה יודע בדיוק מה אתה עושה ומדוע, אתה מסונכרן ... ומודעות לעובדה שהשלמות תמיד קיימת כאן ועכשיו, אך אנחנו אלה שמסרבים לראות אותה בגלל הפחד שלנו לאבד את המשמעות שנוצרת מההגדרות והמטרות. איך להחליט מה לעשות בחיים? מה גורם לקונפליקט רגשי? איך להציב מטרות בחיים? האם אפשר לחיות בלי מטרות בכלל? מה זה להיות אמיתי עם עצמך? מדוע אנשים סובלים מחוסר החלטיות? אנחנו קוראים בספר הצלחה אהבה וחיים טובים בעמוד 148 אז תקרא. ש: אז מהפסקה השנייה כמו ... שהוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים אז למה רע לו מכך שהוא לא יודע להגדיר את מה שהוא רוצה וההסבר הוא שהאדם מרגיש רע מכך שהוא לא יודע מה להחליט רק משום שהוא כן יודע שהוא כן רוצה לקבל החלטה ורק משום שהוא כן יודע שהוא לא רוצה להמשיך לעשות את מה שהוא עושה כרגע. מה זאת אומרת זאת ... כל תלך לצד אחד אחר כך נראה אם אתה יכול לשניהם במקביל, מה מסובך אל תסתבך המטרה של הטקסט הזה זה להסביר לך תהליך יש תהליך שהבן אדם לדוגמה לא מקבל החלטה , עכשיו לכאורה ולא לקבל החלטה זה יכול לגרום לאדם נזק רק אם יש לו מטרה כלשהי להשיג כשאז האדם נלחץ ומרגיש תלוש כשהוא לא ... חסרונות כי עכשיו אתה גם יכול להתאכזב ולהגיד לא אכפת לי מה אני עושה יש לזה יתרונות כי אתה לא יכול להתאכזב אבל יש לזה גם חסרונות. ש: כן אבל אני לא מצליח לשחק במשחק הזה של הלא אכפת לי. אליעד: אתה לא צריך לשחק במשחק הזה אתה צריך להיות אמיתי עם עצמך ... מגרש אותו הוא אומר רגע אבל הוא קודם נתן לי מה פתאום ועכשיו הוא עוד פעם בא לבקש ואתה עוד פעם נותן לו, אתה מבין את המשחק אז אתה כאילו אתה לא החלטי. ש: אז מה זה או זה או זה, זה או ללכת לשם או לפה. אליעד: לא אתה יכול ללכת לשני הכיוונים, ... זה הרמוניה התאמה בינך לבין המציאות עכשיו אם אתה מראש יודע מה החסרונות ומה היתרונות אז אתה תמיד גם אם אתה נח בלי לעשות כלום וגם אם אתה מנסה לעשות משהו אתה תמיד רואה מה היתרונות ומה החסרונות אין לך בעיה אבל אם אתה משקר את עצמך מפה או משם ואז אתה ...
לחיות עם ספק, לחיות בלי ספק, ספק טוב או רע, ספק או וודאות, לא לקבל החלטות, לא לדעת איך להחליט, לחיות בחוסר וודאות, לא לצאת מהספק, לא לדעת מה לעשות, לא לדעת את האמת, ליהנות מהספק
לחיות עם ספק, לחיות בלי ספק, ספק טוב או רע, ספק או וודאות, לא לקבל החלטות, לא לדעת איך להחליט, לחיות בחוסר וודאות, לא לצאת מהספק, לא לדעת מה לעשות, לא לדעת את האמת, ליהנות מהספק
... עם ספק, לחיות בלי ספק, ספק טוב או רע, ספק או וודאות, לא לקבל החלטות, לא לדעת איך להחליט, לחיות בחוסר וודאות, לא לצאת מהספק, לא לדעת מה לעשות, לא לדעת ... מהספק במקום לסבול ממנו. הוא מסביר כיצד אנשים רגילים להאמין שצריך להיות ודאי בכל דבר, שצריך להחליט, לדעת בוודאות, ולא להיות במצב של חוסר החלטה או חוסר וודאות. לעומת זאת, הוא טוען כי זה לא בהכרח מחויב ... להרגיש טוב. האדם חושב שהספק עצמו הוא בעיה כי הוא מרגיש לא נוח כאשר הוא לא יודע מה לעשות או להחליט. אך אליעד מציע לבחון את השאלה מי אמר שהספק הוא בעיה? וטוען כי ... מרגיש אינו בגלל שהוא לא יודע, אלא מפני שהוא מאמין שהוא חייב לדעת. מה גורם לסבל מספק וחוסר החלטה? אליעד מדגים דרך דיאלוג עם מישהו שמתאר קושי במצבי ספק וחוסר החלטה. הוא מבהיר שהבעיה היא לא הספק עצמו, אלא האמונה הפנימית שצריך להיות בוודאות. כאשר האדם לא מצליח להחליט אם הוא רוצה משהו מסוים, הוא מתחיל לחוש אי נעימות. האדם חושב: ... לעשות זום - אאוט ולראות את כל התמונה, לראות את הספק כחלק ממערכת שלמה שבה אין באמת הבדל מוחלט בין האפשרויות. במצב כזה, האדם יכול לראות שהספק הוא חלק טבעי ואפילו ... לא מתחתן. הוא מציין שהסבל לא מגיע מכך שאותו אדם לא מתחתן, אלא מכך שהוא מתנגד למצב של חוסר ההחלטה. לעומת זאת, אדם שהיה מקבל את הספק ולא מתנגד לו היה יכול לחיות בשלווה ובנוחות רבה יותר. האם חייבים לקבל החלטות כדי להתקדם בחיים? אליעד מעלה נקודה חשובה נוספת: מי החליט שחייבים להחליט ולהתקדם לאנשהו? הוא טוען כי אולי האפשרות שלא להחליט, או אפילו להישאר במקום ולהיות בספק, היא לגיטימית באותה מידה כמו האפשרות להחליט ולהתקדם. הוא משתמש בדוגמה של אדם שמתלבט אם לצאת לטיול ולא מחליט, ואז לא יוצא בסוף לשום מקום. הוא שואל מדוע בהכרח להחליט לצאת לטיול עדיף על לא להחליט ולהישאר בבית? מדוע לאפשרות של חוסר החלטה יש פחות לגיטימציה? האם אפשר לחיות כל החיים בספק? אליעד מציין ... הוא מציג דוגמה של אנשים המאושפזים במחלקות לבריאות הנפש, שנמצאים בלופ תמידי של ספק וחוסר החלטה. הוא שואל: מי קבע שהם פחות הצליחו בחיים מאלה שכן החליטו? הוא מדגיש כי מי שסובל באמת הוא מי שמתנגד לספק, ולא מי שחי בשלום איתו. מהי הסיבה העמוקה לסבל מחוסר החלטה? אליעד טוען שהסיבה האמיתית לסבל היא לא הספק אלא שהאדם מאמין שהוא חייב לדעת מה נכון. כל עוד האדם מחפש תשובה מוחלטת וסופית, הוא יישאר בלופ בלתי נגמר של חיפוש אחר פתרון. אליעד מסביר כי ייתכן שטבעה של המציאות הוא בכלל להיות בספק, ולא לדעת מה נכון באופן מוחלט. אולי הספק הוא הדבר הקרוב ביותר לאמת, שכן האמת האמיתית היא שאין ... הספק הוא לא רק לגיטימי, הוא אפילו קרוב יותר לאמת. לדעתו, אם המציאות היא באמת חסרת ודאות מוחלטת, אז האדם צריך להתרגל לכך ולהפסיק להתנגד לספק. האדם שמבין זאת ... אלא לקבל אותו, ובכך לשחרר את האדם מהסבל של חוסר הוודאות. איך להתמודד עם ספק? האם חייבים להחליט? איך לחיות בחוסר וודאות? ספק טוב או רע? למה קשה להחליט? איך ליהנות מהספק? איך להפסיק לסבול מספקות? ...
קושי להחליט, קושי להתחייב, קושי לקבל החלטה, לא יודע איך להחליט, לא מסוגל להחליט, חמורו של בורידן, קבלת החלטות, לא אוהב להתחייב, לא רוצה להתחייב, פחד ממחויבות, קשה להתחייב
קושי להחליט, קושי להתחייב, קושי לקבל החלטה, לא יודע איך להחליט, לא מסוגל להחליט, חמורו של בורידן, קבלת החלטות, לא אוהב להתחייב, לא רוצה להתחייב, פחד ממחויבות, קשה להתחייב
... להחליט, קושי להתחייב, קושי לקבל החלטה, לא יודע איך להחליט, לא מסוגל להחליט, חמורו של בורידן, קבלת החלטות, לא אוהב להתחייב, לא רוצה להתחייב, פחד ממחויבות, קשה להתחייב למה קשה לאנשים לקבל החלטות פשוטות וטריוויאליות? אנשים רבים מתקשים לקבל החלטות, לא רק בדברים מהותיים כמו בחירת מקום מגורים או התחייבות לזוגיות, אלא אפילו בדברים שנראים פשוטים לחלוטין. אליעד כהן מציג דוגמה של אדם שלא מצליח להחליט אם לשים קודם מלח או פלפל, או באיזה כיסא לשבת. לכאורה זו החלטה פשוטה, אך יש אנשים שיכולים להתלבט עליה לאורך זמן רב. הסיבה לקושי הזה, לפי אליעד, היא הרצון של אנשים לקבל החלטה אופטימלית, החלטה ללא חיסרון כלל. הם מחפשים את הבחירה הבטוחה, זו שתהיה מושלמת, מבלי לאבד שום יתרון אפשרי. אך מכיוון שכל החלטה בהכרח כרוכה בצמצום ובוויתור, הם מוצאים עצמם חסרי יכולת להחליט. מה הקשר בין קושי לקבל החלטה לבין שלמות וצמצום? אליעד מסביר כי תהליך הבחירה דומה לבריאת העולם, כפי שמוצג בדברי רבי נחמן. בריאת העולם מתוארת כהפיכת אין (מצב אינסופי ללא הגדרות וללא חסרונות) ליש ... אדם בוחר באופציה מסוימת, הוא מבצע צמצום, הוא מוותר על אפשרויות אחרות ומתחייב למשהו אחד. לדוגמה, אדם שמחליט לגור בדירה מסוימת מוותר על יתרונות של דירות אחרות, ואדם שנכנס לזוגיות מתחייב לבן זוג אחד ומוותר על אפשרויות אחרות. הבעיה מתחילה כאשר האדם שואף לשלמות מוחלטת. הוא מתקשה להתמודד עם הרעיון של ויתור או צמצום, כי עבורו זו חוויה שלילית, כמעט אסון קטסטרופלי. לכן, אדם כזה נמנע מהחלטות, אפילו בדברים קטנים. איך להתמודד עם הפחד מצמצום וויתור בקבלת החלטה? אליעד מציע שהפתרון לקושי לקבל החלטות נמצא בהבנה עמוקה יותר של מהות הבחירה והצמצום. כשאדם יבין שאין הבדל מהותי בין אינסוף (אפשרויות בלתי מוגבלות) לבין צמצום (בחירת אפשרות אחת ספציפית), הוא יחווה חופש פנימי אמיתי, ולא יפחד כל כך להחליט. הכוונה היא שאם אדם מבין שצמצום ואינסוף הם למעשה שני צדדים של אותו מטבע, הוא יכול לבחור בקלות מתוך תחושה של חופש. הבחירה לא נתפסת עוד כאובדן, אלא כחלק טבעי מחוויית החיים. אליעד מדגיש כי אם אדם יבין אפילו באופן יחסי מדוע הוא מתקשה להחליט (משום שהוא מפחד מוויתור), הוא כבר יקל על עצמו, כי אז הוא יבין שהוויתור הכרחי ואין טעם להימנע ממנו. מהי המשמעות של אין הבדל בין לפני ואחרי בתהליך הבחירה? הרעיון אין הבדל ... בפתרון. הכוונה היא לכך שאם האדם מבין שבעצם כל האפשרויות שוות ערך מבחינה עמוקה, ושלא באמת קיים הבדל מוחלט בין האפשרויות השונות, הוא ישתחרר מהפחד לבחור. כשאדם מבין שבעצם כל הבחירות הן בעלות משמעות שווה, ושאף בחירה אינה באמת טובה או רעה באופן מוחלט, ההחלטה הופכת פשוטה יותר. לדוגמה, כאשר אדם לא בטוח אם לבחור באופציה א או ב, הוא יכול לבחור את הראשונה שעולה לו לראש או את השנייה, מתוך הבנה פנימית עמוקה שזה לא באמת משנה. עצם ההבנה הזו מפחיתה באופן משמעותי את המתח והפחד מההחלטה. איך תהליך בריאת העולם מסייע לנו להבין את קבלת ההחלטות? אליעד מביא דימוי מתוך תהליך בריאת העולם, שבו אלוהים הופך אין (אינסוף אפשרויות) ליש (אפשרות אחת מוגדרת). אלוהים, בדוגמה זו, חייב היה לקבל החלטה ברורה - למשל, שכדור הארץ יהיה עגול - למרות שיש אינספור אפשרויות אחרות. אדם שמתקשה להחליט, לו היה במקומו של אלוהים, היה נשאר תקוע ללא החלטה כלל, כי הוא לא היה מסוגל לוותר על האופציות האחרות. כך אליעד מבהיר שתהליך הבחירה דורש יכולת לצמצם אפשרויות אינסופיות לדבר אחד ספציפי. מי שאינו מסוגל לעשות זאת לא יוכל לפעול כלל. כיצד אפשר להקל על קבלת החלטות באופן מעשי? באופן מעשי, אליעד מציע שהאדם יעשה תהליך פנימי של הבנה מדוע הוא חושש מ
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לקבל החלטה? איך להחליט? נוסחה לקבלת החלטות, מהו תהליך קבלת החלטות נכון? למה אני לא מצליח להחליט? מה הכי נכון לעשות? מה יותר טוב עבורי? האם אני צריך לעשות משהו? איך מחליטים? איך ללמוד לקבל החלטה? איך מקבלים החלטות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ללמוד לקבל החלטה, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ללמוד לקבל החלטה, איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן משפחתי, קואצ'ר, מאמן עסקי בתחום ללמוד לקבל החלטה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 13:13:51 - wesi1