אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לטפל ✔שמיעת קולות וסכיזופרניה, למה מישהו שומע קולות? איך נוצרת הפרעת שמיעת קולות? איך לטפל בסכיזופרניה? טיפול בקולות, התמודדות עם שמיעת קולות,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
שמיעת קולות וסכיזופרניה, למה מישהו שומע קולות? איך נוצרת הפרעת שמיעת קולות? איך לטפל בסכיזופרניה? טיפול בקולות, התמודדות עם שמיעת קולות, האם אני סכיזופרן? טיפול בסכיזופרניה, הזיות שמיעה, האם יש לי סכיזופרניה? מחשבות שווא
מה הקשר בין שמיעת קולות לבין מחשבות לא הגיוניות?

שמיעת קולות עשויה להיראות כבעיה נפרדת ממחשבות לא הגיוניות, אך למעשה מדובר בתופעה אחת שמקורה בקונפליקט פנימי של האדם. כאשר אדם מתחיל לשמוע קולות שמנחים אותו לפעול בצורה מסוימת, זה בדרך כלל מתרחש יחד עם מחשבות לא הגיוניות, כמו רצון לבצע פעולות מסוכנות, מחשבות שווא או אמונות מופרכות. לדוגמה, אדם עשוי לשמוע קולות שאומרים לו לשרוף את ביתו, בזמן שהוא גם מתחיל לחשוב שהסביבה מנסה להזיק לו או שמישהו מנסה להרעיל אותו. אליעד כהן מסביר שהקולות אינם תופעה נפרדת, אלא הם חלק מתהליך פנימי של האדם שבא להסתיר את המחשבות הלא הגיוניות שהוא חושב.

איך השמעת קולות קשורה לקונפליקטים פנימיים?

במקרים כאלה, כאשר אדם רוצה לפעול בצורה מסוימת, אך יש לו ספקות או קונפליקטים פנימיים לגבי המחשבות האלו, הוא מוצא את עצמו אומר "שמעתי קולות". לדוגמה, אם אדם חושב על ההתאבדות, אך קשה לו להודות בכך שהוא רוצה למות, הוא עשוי לומר שהוא שמע קולות שמצווים עליו להתאבד. בצורה כזו, הוא מונע מעצמו להכיר בכך שהמחשבה על ההתאבדות הגיעה מתוך עצמו, ומייחס את המחשבה לקולות חיצוניים. אליעד מדגיש כי המחשבות ההפוכות שעולות בתוך האדם, למשל, לחשוב אם הוא צריך לרוץ לכביש או לא, יובילו לשמיעת קולות שמנחים אותו לעיתים לפעול בצורה הפוכה ממה שהוא חושב.

מה הקשר בין שמיעת קולות לרקע דתי או אמוני?

לעיתים תופעה זו מקבלת צביון דתי או רוחני כאשר האדם נחשף למושגים דתיים של שמיעת קולות, כמו סיפור אברהם אבינו ששמע את קול אלוהים. אליעד מסביר כי יש לאדם אינטרס להאמין שהוא שומע קולות, במיוחד כאשר הוא מרגיש בודד, ובכך הוא מקבל "חבר" מדבר איתו. אותו אדם עשוי להרגיש מיוחד ומוערך, כפי שעושים רבים שמאמינים שהם זוכים לשמוע את קול אלוהים. עם זאת, מדובר בתופעה פסיכולוגית שבאה להסביר קונפליקטים פנימיים של האדם, ולא בהכרח קשר עם רוחניות אמיתית.

למה לא כדאי להתווכח עם אדם שטוען לשמוע קולות?

כאשר אדם אומר שהוא שומע קולות, ההתמודדות האמיתית אינה בהכחשה של השמיעה, אלא בהבנת מה עומד מאחורי המחשבות הפנימיות שהוא מנסה להסתיר. אליעד כהן מסביר כי הוויכוח על עצם השמיעה לא יביא לפתרון. אם ננסה להוכיח לאדם שהוא לא שומע קולות, אנחנו עשויים דווקא להחמיר את המצב ולהגביר את ההתנגדות של האדם למחשבותיו הפנימיות. במקום זאת, יש להתמקד בהבנת הבעיה האמיתית: למה האדם חושב בצורה כזו? מה המניע שמוביל אותו לחוות את המחשבות האלה?

מהו הטיפול בתופעה מעבר לאשפוז ותרופות?

אליעד כהן טוען כי טיפול בתופעה של שמיעת קולות צריך להיות ממוקד בהבנת הקונפליקט הפנימי של האדם. במקום לשלוח את האדם לאשפוז או להניח לו ליטול תרופות שמטשטשות את המודעות שלו, חשוב לנסות להבין את המתח הפנימי שמוביל אותו לשמוע קולות. טיפול כזה מתמקד בהבנה של מנגנוני ההגנה של האדם, כמו הדחייה של מחשבותיו הפנימיות וייחסותן לקולות חיצוניים. טיפול כזה, של גישה מעמיקה ומתן מקום להכרה בכאב הפנימי, עשוי להוביל לפתרון אמיתי של הבעיה.

איך להבין את ההיגיון הפנימי שמוביל לשמיעת קולות?

כדי להתמודד עם השמעת קולות, על המטפל להבין את ההיגיון הפנימי של האדם. ככל שמישהו בטוח במחשבה מסוימת, הוא עשוי להתחיל לחשוב את המחשבה ההפוכה, ובכך יתעורר קונפליקט פנימי. לדוגמה, אם אדם משוכנע לחלוטין שאסור לו לרוץ לכביש, במקביל יעלה בו רצון לרוץ לשם, ואז הוא עשוי לשמוע קולות שמנחים אותו לפעול כך. אליעד מדגיש כי כל סיטואציה שבה האדם חושב "אני חייב לעשות כך וכך", עשויה להוביל בסופו של דבר לשמיעת קולות הפוכים, וכשכשהאדם לא רוצה להודות בהן, הוא מייחס אותן לקולות חיצוניים.

למה לא לומר לאדם שהוא "משוגע" על שמיעת קולות?

אם נטען בפני אדם שהוא "משוגע" בגלל שמיעת הקולות, אנו מונעים ממנו את האפשרות להתמודד עם הבעיה האמיתית. השמעת קולות היא רק סימפטום של המחשבות הפנימיות והקונפליקטים שהוא חווה. על כן, ההתמקדות לא צריכה להיות בשאלה האם הוא שומע את הקולות או לא, אלא בהבנת מדוע הוא משייך את המחשבות שלו לגורמים חיצוניים. אם נמשיך להתרכז בשאלה אם הוא שומע את הקולות או לא, נמשיך להיות במאבק סרק שלא יביא לשום פתרון אמיתי.
למה נדמה שיש שתי צרות בבת אחת - גם שמיעת קולות וגם מחשבות לא הגיוניות?

כאשר אדם בריא בנפשו מתחיל פתאום לחוות תופעות של שמיעת קולות במקביל לכך שהוא חושב מחשבות לא הגיוניות, עשוי להיווצר רושם שמדובר בשתי בעיות נפרדות. מצד אחד, האדם טוען שהוא שומע קולות (למשל קולות שאומרים לו לשרוף את הבית), ומצד שני הוא מביע אמונות מוזרות (כמו שהוא בטוח שעליו לקפוץ מהגג). בפועל, מדובר באותה תופעה עצמה.

מה הקשר בין המחשבות הלא הגיוניות לבין שמיעת הקולות?

האדם למעשה לא רוצה להודות בפני עצמו שהוא חושב באופן מסוים, ולכן הוא "מגלגל" את האחריות למחשבה על קולות חיצוניים. לדוגמה:
  • אדם רוצה להתאבד, אך לא נעים לו להודות שהרעיון מגיע ממנו. לכן הוא אומר "שמעתי קולות שאומרים לי להתאבד".
  • הוא חושד באחרים שמנסים להזיק לו, אך לא נח לו להגיד "אני חושב שאתם פוגעים בי". לכן הוא מסביר זאת ב"שמעתי קולות שאומרים לי שאתם מרעילים אותי".
  • אדם שיש לו התלבטות אם עליו ללבוש בגדים או לא, עשוי לטעון "שמעתי קולות שמצווים עלי לרוץ ברחוב ערום".
באופן כללי, הקולות הם אמצעי לברוח מההזדהות עם המחשבות: במקום לומר "אני חושב", האדם אומר "שמעתי קולות".

איך נוצר הקונפליקט הפנימי שמוביל לשמיעת קולות?

כשהאדם בטוח מדי במשהו - "חייב לעבוד", "חייב לשמור מצוות", "חייב לא לרוץ לכביש" - הוא מייצר בתוכו תגובת נגד. ככל שהוא מנסה לחזק את עצמו שהוא "חייב" או "אסור" במאה אחוז, במקביל תצוץ מחשבה הפוכה לגמרי. לדוגמה:
  • אם הוא בטוח ב - 100% שאסור לו לרוץ לכביש, תעלה בו מחשבה "אולי כן ארוץ לכביש".
  • אם הוא משוכנע לחלוטין שהוריו אוהבים אותו, עלולה לצוץ מחשבה שאומרת "אולי הם בעצם שונאים אותי".
כשהמחשבה ההפוכה הזו מופיעה, הוא אינו מוכן להודות שהיא עולה מתוכו, ולכן נוח לו יותר לומר "שמעתי קולות כאלה ואחרים".

איזה תפקיד ממלאים הרקע הדתי או האמוני בתופעה של שמיעת קולות?

האדם עשוי להיחשף לרעיון של "קולות" כחלק מסיפורים או הקשרים דתיים (כמו אברהם אבינו ששמע קול אלוהי לצאת למשימה מסוימת). בנוסף, לעתים מלמדים אותו להתפלל ולחפש "סימנים מאלוהים". במצב כזה, האדם עשוי לפתח אינטרס להאמין שהוא אכן שומע קולות:
  • הוא עשוי להרגיש "מיוחד" כי אלוהים מדבר אליו.
  • אם הוא בודד, הוא מקבל "חבר" לדבר איתו (הקולות).
  • הוא משוכנע שיש לו תפקיד או שליחות עליונה שהוא שואב ממנה ביטחון או חשיבות.
לעתים יש גם שימוש בסמים המטשטשים את התודעה, מה שעלול להעצים את הבלבול ואת תחושת "הקול החיצוני".

מדוע לא כדאי להתווכח עם האדם על עצם שמיעת הקולות?

כאשר אדם אומר "שמעתי קולות", הוא לא באמת עסוק בשאלה האם שמע או לא שמע, אלא משתמש בכך כמנגנון הגנה על מחשבה שקשה לו להודות בה. לכן:
  • אם אומרים לו "אתה לא באמת שומע קולות, אתה סתם משוגע", הוא עלול דווקא להתחפר בעמדתו ולהתאמץ להוכיח שהוא כן שומע אותם.
  • הוויכוח נעשה "עוקף בעיה": מתווכחים על עצם השמיעה במקום להתמקד בבעיה האמיתית - המחשבות הפנימיות שהוא מנסה להסתיר.
מה שחשוב הוא לנסות להבין מדוע הוא כל כך רוצה או לא רוצה דבר מסוים, ולהגיע לשורש הסיבה שהופכת את המחשבה למאיימת עבורו.

האם אפשר לטפל בתופעה מלבד אשפוז וכדורים?

כאשר לא מבינים את ההיגיון הפנימי של האדם, שמים עליו תווית של "סכיזופרני" או "משוגע", ושולחים אותו לאשפוז ולתרופות. לעתים זה רק מחמיר את מצבו, מפני שהוא מוקף באחרים עם בעיות דומות, ולא מגיעים לפתרון אמיתי של שורש הקונפליקט. עם זאת, אם מנסים לרדת לעומק התהליכים המחשבתיים ולהבין את המתח וההתנגשות הפנימית, ניתן לעזור לו לפתור את הקונפליקט, ולפרק בהדרגה את הצורך שלו לייחס את המחשבה לקולות חיצוניים.

איך להבין את ההיגיון ולהגיע לפתרון?

צריך לזכור שבכל "שיגעון" יש היגיון פנימי. האדם בעצם משתף:
  • מחשבות הפוכות שהוא לא רוצה להודות שהן שלו.
  • קונפליקט שנוצר מהשאיפה להיות בטוח במשהו, עד שמופיעה המחשבה ההפוכה לגמרי.
  • מנגנון הגנה שמעביר את האשמה לגורם חיצוני ("לא אני החלטתי, אלא שמעתי קולות").
על ידי הבנה אמיתית של המחשבה הפנימית ושל הסיבות שהביאו את האדם להשתמש ב"שמיעת קולות" כתירוץ, אפשר לפתח גישה טיפולית שמטפלת בשורשי הבעיה ולא רק בתסמינים.
שמיעת קולות ושגעון גדלות, שמיעת קולות ורגשי נחיתות, שמיעת קולות מאלוהים, אלוהים מדבר איתי, אלוהים מדבר אלי, שמיעת קולות בתנך, שמיעת קולות של אברהם אבינו, שמיעת קולות ולימודי יהדות, סכיזופרניה ולימודי יהדות, האם אני סכיזופרנית? הדחקה ושמיעת קולות, איך נוצרת הפרעה נפשית? מחשבות שווא של שמיעת קולות, הזיות של שמיעת קולות, סכיזופרניה של שמיעת קולות, טעויות בטיפול בשמיעת קולות
עומק הפרעה מחשבות אובדניות תירוצים טיפול בשמיעת קולות סיטואציה לטיפול לא מוצא את עצמי טעויות בטיפול בשמיעת קולות תהליכים לדבר איך לטפל איך לטפל בסכיזופרן איך לטפל בסכיזופרניה איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת הפרעת שמיעת קולות אני סכיזופרן האם אני סכיזופרן האם יש לי האם יש לי סכיזופרניה הזיה הזיות הזיות שמיעה הפרעה הפרעות הפרעת שמיעת קולות התמודדות התמודדות עם שמיעת קולות טיפול טיפול בסכיזופרניה טיפולים יש לי סכיזופרניה כיצד נוצרות להתמודד להתמודד עם שמיעת קולות לטפל לטפל בסכיזופרן לטפל בסכיזופרניה למה מישהו שומע קולות לשמוע קולות מחשבות מחשבות שווא מטופל מטופלים מטפל מישהו שומע קולות סכיזופרן סכיזופרניה קולות קולות בראש שומע קולות שמיעת קולות שמיעת קולות בראש שמיעת קולות וסכיזופרניה
טיפול / לטפל - הכל כולל הכל על טיפול / לטפל - רשימת כל הנושאים
... לטפל - הכל כולל הכל על טיפול לטפל - רשימת כל הנושאים טיפול לטפל טיפול cbt טיפול nlp טיפול ocd טיפול אחרי בגידה טיפול אישי טיפול ב nlp טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול בpdd טיפול בא ... תרופתי ב ocd טיפול תרופתי בדיכאון טיפול תרופתי בחרדה טיפול תרופתי בחרדות טיפול תרופתי נגד חרדה טיפול תת הכרתי לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל באדם סכיזופרן לטפל באובדנות לטפל באוסידי לטפל באחרים לטפל באנורקסית לטפל באנשים לטפל באנשים בלי להיות מושפע לטפל באפשרות לטפל באפשרות שהבעיה תחזור לטפל באשפוז לטפל באשפוז בגלל דיכאון עמוק לטפל בבעיה לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות לטפל בבעיות ההתנהגות לטפל בבעיות התנהגות לטפל בבעיות מהשורש לטפל בבעיות נפשיות לטפל בבעיית התנהגות לטפל בגמגום לטפל בדחף לטפל בדיכאון לטפל בדיכאון כרוני לטפל בדיכאון קליני כרוני לטפל בדיסלקציה
לשכנע משוגע, דמיונות שווא, סכיזופרניה פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון
לשכנע משוגע, דמיונות שווא, סכיזופרניה פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון
... משוגע, דמיונות שווא, סכיזופרניה פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון איך אפשר לטפל באדם שסובל מפרנויות ומחשבות שווא? כאשר מישהו סובל מפרנויות, פחדים, דמיונות שווא, או אפילו סכיזופרניה פרנואידית, המטרה הראשונית והמרכזית בטיפול היא ... להרגיש חשוב, וכך להפחית את התלות שלו במחשבות השווא. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שהדרך לטפל בפרנויות ובדמיונות שווא היא בראש ובראשונה לגרום לאדם להטיל ספק במחשבותיו, להבדיל בין עובדות לפרשנויות, להתרגל לחשיבה ישרה ונקייה, ולמצוא דרכים לגיטימיות לקבל את תחושת החשיבות שהוא מחפש. איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך להטיל ספק בפרנויות? טיפול במחשבות שווא איך להתמודד עם פרנויות? איך להבדיל בין עובדות לפרשנויות? למה אנשים סובלים מדמיונות ...
טיפול בשמיעת קולות בראש, איך לטפל בשמיעת קולות? אני שומע קולות מה לעשות, איך לטפל במישהו ששומע קולות? איך לטפל בסכיזופרניה? איך לטפל במחשבות שווא? איך לטפל בהפרעות נפשיות קשות ללא כדורים וללא תרופות?
טיפול בשמיעת קולות בראש, איך לטפל בשמיעת קולות? אני שומע קולות מה לעשות, איך לטפל במישהו ששומע קולות? איך לטפל בסכיזופרניה? איך לטפל במחשבות שווא? איך לטפל בהפרעות נפשיות קשות ללא כדורים וללא תרופות?
... בשמיעת קולות בראש, איך לטפל בשמיעת קולות? אני שומע קולות מה לעשות, איך לטפל במישהו ששומע קולות? איך לטפל בסכיזופרניה? איך לטפל במחשבות שווא? איך לטפל בהפרעות נפשיות קשות ללא כדורים וללא תרופות? איך להתמודד ... ללא תרופות מה לעשות כששומעים קולות בראש? איך להפסיק לשמוע קולות פנימיים? שמיעת קולות היא מחשבה או מציאות? איך להבדיל בין קולות למחשבות? איך לטפל בסכיזופרניה ללא כדורים? שמיעת קולות בחלום? סוגים של ...
הדחקה, איך לטפל בבעיה מודחקת למרות שהיא מודחקת? טיפול בהדחקה בתת מודע, איך לטפל בהדחקה בלי הצפה? איך לטפל בהדחקה בלי להפסיק להדחיק? איך לטפל בבעיה רגשית מודחקת בלי חשיפה שלה? איך לפתור בעיות מודחקות? טיפול בהדחקה חזקה
הדחקה, איך לטפל בבעיה מודחקת למרות שהיא מודחקת? טיפול בהדחקה בתת מודע, איך לטפל בהדחקה בלי הצפה? איך לטפל בהדחקה בלי להפסיק להדחיק? איך לטפל בבעיה רגשית מודחקת בלי חשיפה שלה? איך לפתור בעיות מודחקות? טיפול בהדחקה חזקה
... איך לטפל בבעיה מודחקת למרות שהיא מודחקת? טיפול בהדחקה בתת מודע, איך לטפל בהדחקה בלי הצפה? איך לטפל בהדחקה בלי להפסיק להדחיק? איך לטפל בבעיה רגשית מודחקת בלי חשיפה שלה? איך לפתור בעיות מודחקות? טיפול בהדחקה חזקה איך לטפל בבעיה מודחקת בלי לחשוף אותה ישירות? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לטפל בבעיות רגשיות מודחקות, גם ללא צורך להציף או לחשוף אותן באופן ישיר. בתחילת דבריו, הוא מבהיר את ... להציף או לחשוף את הבעיה כדי לטפל בה? התשובה המפתיעה שהוא נותן היא - לא. לדבריו, ניתן לטפל בכל בעיה רגשית, כולל טראומות וחרדות עמוקות, ללא חשיפה ישירה של הבעיה עצמה. במקום לחשוף אותה, הוא מציע לטפל בבעיה באופן עקיף, בעזרת פיתוח החשיבה והיכולת הנפשית הכללית של האדם. מהו טיפול עקיף בבעיה ... יפתרו מעצמן. כיצד ניתן לטפל באופן נקודתי בבעיה ספציפית? בנוסף לפיתוח כללי של השכל, אליעד מציע פתרונות נקודתיים לסוגים ... ללמוד כיצד לפתח את השכל או לטפל בנושאים ספציפיים לבדוק באתר שלו, ולחפש מושגים כמו הדחקה, טיפול עקיף, פיתוח חשיבה או טיפול בטראומות מודחקות. איך לטפל בבעיה מודחקת בלי להציף? טיפול עקיף בהדחקה פיתוח השכל לטיפול בהדחקה טיפול בטראומה בלי חשיפה ... איך להרגיש טוב לבד? איך לטפל בטראומה מודחקת? איך לטפל בבעיה מודחקת כשהיא מודחקת? איך לא לפחד לחשוף בעיה מודחקת? איך נוצרת הדחקה? איך לפתח את השכל מטפל בהדחקה? איך לטפל בהדחקה באופן ישיר? איך לטפל בהדחקה באופן עקיף? שיטות לטיפול בהדחקה מודחקת, טיפול בהדחקה בלי להפסיק להדחיק, טיפול בהדחקה ...
הדרכת מטפלים, האם אפשר לטפל בכל אחד? מה לעשות עם מטופל שלא רוצה טיפול? איך לטפל במישהו שמתנגד לטיפול? איך לטפל בילדים? טיפול בPDD, הדרכת הורים, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? הפרעת התנגדות, טיפול בסכיזופרניה
הדרכת מטפלים, האם אפשר לטפל בכל אחד? מה לעשות עם מטופל שלא רוצה טיפול? איך לטפל במישהו שמתנגד לטיפול? איך לטפל בילדים? טיפול בPDD, הדרכת הורים, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? הפרעת התנגדות, טיפול בסכיזופרניה
... מטפלים, האם אפשר לטפל בכל אחד? מה לעשות עם מטופל שלא רוצה טיפול? איך לטפל במישהו שמתנגד לטיפול? איך לטפל בילדים? טיפול בPDD, הדרכת הורים, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? הפרעת התנגדות, טיפול בסכיזופרניה האם אפשר לטפל בכל מטופל שמתנגד לטיפול? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד ניתן להתמודד עם ... כלל לא אצל הילד, אלא בהורים וביכולת שלהם להביא את הילד למרחב הטיפולי. האם אפשר לטפל באדם שמתנגד לטיפול באופן מוחלט? אליעד כהן מדגיש בצורה חד - משמעית שאפשר לטפל בכל אדם, אפילו במקרים הקשים ביותר שבהם המטופל מתנגד באופן חריף. אולם, ... אמון, קשר רגשי ואמון בטיפול. לאחר שהמטופל יחוש בטוח עם המטפל, ניתן יהיה להתחיל לטפל בבעיות העמוקות יותר שהביאו אותו לטיפול מלכתחילה. מה עושים עם מטופל שנכנס ... בכך מראש, ולהימנע מקבלת מקרים שיגרמו לו לתחושת תסכול. אליעד כהן מדגיש שאין חובה לטפל בכל מקרה. מטפל יכול להחליט מראש שהוא לא מקבל סוג מסוים של מקרים או אנשים ... שלא הסכים לתקן טלפונים. באותו אופן, המטפל לא צריך להרגיש אשמה אם אינו מסוגל לטפל במקרה מסוים. אם המטפל לא מעוניין או לא יכול לטפל במשהו ספציפי, עליו להיות כנה מראש לגבי המגבלות שלו, ולא להרגיש שהוא פוגע ... שהמטפל מציע, וכך להימנע מראש ממצבים שיגרמו לתסכול או לתחושת כישלון בטיפול. איך לטפל בילד שמתנגד לטיפול? הדרכת הורים בטיפול רגשי האם אפשר לטפל בכל מטופל? איך לזהות מראש התנגדות לטיפול? טיפול בילדים עם הפרעת PDD ...
2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
... שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית? האם חייבים לחזור לעבר כדי לטפל בטראומה? אליעד כהן מסביר שטראומה נוצרת כאשר אדם נמנע מלבצע פעולה כלשהי בהווה מפני שהיא מזכירה לו חוויה שלילית קשה מהעבר. למשל, אדם ... כי בילדותו צחקו עליו בבית הספר, וכעת כל סיטואציה דומה מעוררת אצלו פחד וחרדה טראומטית. יש שתי דרכים עיקריות לטפל בטראומה: הדרך הראשונה - לגרום לאדם שלא להיזכר כלל בזיכרון הטראומטי. הדרך השנייה - לגרום לכך שגם כאשר הזיכרון עולה, האדם לא ירגיש רע ולא יחווה חרדה. כיצד מחליטים האם לטפל בעבר או בהווה? כדי להחליט האם יש צורך לחזור לעבר ולטפל בשורש הטראומה או שאפשר לפתור את הבעיה מבלי להתעסק ישירות בזיכרון, אליעד מסביר שיש לבחון את מידת הדמיון בין הסיטואציה בהווה לבין האירוע ... בגלל כישלון בעבר באותו סוג של מבחן, לא ניתן להתעלם מהעבר אלא חייבים להתמקד בו, לחזור אל החוויה הקודמת ולטפל ישירות בזיכרון הטראומטי. כאשר הסיטואציה בהווה אינה דומה או קשורה באופן ישיר לעבר, אין חובה לעסוק בזיכרון עצמו. במקרים כאלה ניתן לפתור ... להיכשל במבחן כי נכשל בעבר, הוא יצטרך לחזור אל הזיכרון של אותו כישלון קודם, להרגיש שוב את הרגשות השליליים, לטפל בהם ולשחרר אותם, עד שיגיע להשלמה מלאה עם האפשרות שיכשל שוב, ורק אז יוכל להשתחרר מהטראומה. איך מתמודדים עם טראומה כשההווה אינו דומה ... פעם שהזיכרון יעלה הוא לא יעורר תחושה שלילית כי האדם יבין שאין לו שום קשר למצב הנוכחי. האם תמיד חובה לחזור לטפל בשורש הטראומה? לפי אליעד כהן, לא תמיד חייבים לחזור לטפל בשורש הטראומה. יש מקרים שבהם מספיק להבין את ההבדל בין העבר להווה כדי להשתחרר מהפחד. כאשר אין קשר מחייב בין מה שקרה לבין מה שקורה בהווה, ... שאין קשר ביניהם וכך לשחרר אותו מהזיכרון הטראומטי. עם זאת, כאשר יש קשר הדוק וברור, יש חובה אמיתית לחזור לטפל בעבר, בזיכרון הטראומטי, בצורה עמוקה ומקיפה, עד שמגיעים למצב שבו הזיכרון אינו משפיע לרעה על האדם יותר. מהי חרדה טראומטית וכיצד היא ... מבלי לחזור לעבר. הסיבה לפחד היא תחושת הקשר בין העבר להווה: פחד מהחזרה על חוויות טראומטיות. יש שתי דרכים לטפל בזה: 1. לגרום לכך שהזיכרון לא יופיע כלל. 2. לגרום לכך שגם כאשר הזיכרון מופיע, לא תהיה תחושת רע. האם יש צורך לחזור לעבר כדי לטפל בטראומה? ההחלטה אם יש צורך לחזור לעבר תלויה בדמיון שבין הסיטואציה בהווה לסיטואציה מהעבר. אם ההווה דומה מאוד לעבר, יש צורך לחזור לטיפול ... ולשוחח על החוויה המפחידה כדי לשחרר את הרגשות השליליים. אם ההווה לא דומה לעבר, אז אין צורך לחזור לעבר, ויש לטפל בהבנת חוסר הדמיון. לדוגמה, אדם שמפחד לדבר עם אנשים בגלל חוויות צחוק בבית הספר, אם ההווה שונה (כמו סיטואציות של שיחות עם מבוגרים), אין צורך לחזור לעבר. מה קורה כשאין קשר בין העבר להווה? אם אנחנו סבורים שאין קשר בין חוויות העבר להווה, יש לטפל בהווה ולשדר לאדם שאין קשר בין הסיטואציות. במצב כזה, יש להסביר לו שהסיטואציה הנוכחית אינה דומה לעבר. לאחר מכן, במקרים כאלה, יוכל האדם ... השליליים עד שיגיע למצב שבו הוא יוכל לומר שמה שקרה בעבר יכול להתרחש שוב מבלי שזה יפגע בו. האם תמיד חייבים לטפל בשורש הטראומה? לא תמיד חייבים לחזור לעבר. במקרים בהם אין קשר ישיר בין העבר להווה, לא חייבים לעסוק בטראומה עצמה, אלא להבין את הקשר בין ... מהעבר למה אתה לא מדבר עם אנשים כי זה מזכיר לך את זה שבבית הספר צחקו עליך, האם לשם כך חייבים לחזור לעבר ולטפל בו או לא התשובה היא כזאת תלוי בסוג הטראומה ואני אסביר בדיוק נוסחה מדויקת במאה אחוז מה זאת טראומה טראומה זה אומר אני מפחד לעשות כרגע ... עלי אז אתה גם זה מזכיר לך את זה וגם כשאתה נזכר בזה זה עושה לך רע. לכן תפיסתית כשיש טראומה יש שתי דרכים לטפל בה או לגרום לכך שזה לא יזכיר לך את העבר או לגרום לכך שכשזה יזכיר לך את העבר לא יהיה לך רע ואלו שני דברים שונים כשבן אדם יש לו טראומה אפשרות אחת אפשר לטפל בזיכרון לגרום לכך שפשוט לא תיזכר במה שקרה אפשרות שנייה לגרום לכך שגם כשתיזכר לא יהיה לך רע, עכשיו איך מחליטים מה הטיפול הנכון אז זה ... אז אתה לא יכול להגיד לו אין קשר אתה לא אמור להיזכר אז מה שאנחנו נצטרך לעשות אנחנו נהייה חייבים לחזור לעבר ולטפל בעבר, מה זאת אומרת אם מישהו רוצה לעשות מבחן והוא מפחד למה אתה מפחד כי אני בטראומה מהמבחן הקודם שנכשלתי והיה אסון בהנחה שזה באמת דומה ... יספר מה קרה בעבר ואז אנחנו צריכים לגרום לזה שהוא ירגיש רע כשהוא יספר מה קרה בעבר ושהוא ירגיש רע ממה שקרה ולטפל ברע הזה עד שהוא לא ירגיש רע ממה שקרה בעבר ועד שהוא יגיד מבחינתי שמה שקרה בעבר שיקרה שוב. וכשהוא יגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב אז ... נגיד שזה יקרה לך שוב אז מה זה כל הסיפור. ש: לפעמים זאת סכנת חיים. אליעד: את הבנת מה אמרתי ולכן האם חייבים לטפל בסיבה המקורית שממנה נוצרה החרדה שממנה נוצרה הטראומה האם חייבים תשובה אם זה דומה למה שקורה כיום אז חייבים חייבים באמת לחזור לעבר וחייבים למצוא מה קרה וכמובן שלא חייבים לחזור למקרה הספציפי אבל חייבים לטפל ספציפית למה שקרה בעבר עד שתגיע למצב שאתה תגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב ואם לא לא תוכל להתקדם ולעומת זאת אם מה שקרה בעבר לא דומה למה שקורה היום וההשלכה שאתה עושה מעבר על היום היא לא מחויבת אז לא מחויב לטפל בעבר אתה רק צריך להבין שזה לא דומה ומה האמת שמהצד שזה דומה אתה צריך לטפל בעבר ומהצד שזה לא דומה אתה רק צריך להבין שזה לא דומה, בקיצור לא תמיד חייבים להבין את שורש הבעיה ולטפל בה לפעמים אפשר להבין רק את הקשר בין מה שקרה להווה ולפעמים באמת חייבים לטפל בהווה זאת האמת. ש: בעבר. אליעד: בעבר, איך תסביר לי מה אתה זוכר שקרה בעבר ובוא נחזור לעבר תגיד לי מה אתה מרגיש אני מרגיש מושפל מרגיש זה ...
2 שיטות לטפל בפחד, סיכוי וסיכון, 2 שיטות לטפל בחרדה, הקטנת הסיכוי, הקטנת הסיכון, האם להקטין את הסיכוי? האם להקטין את הסיכוי? האם להטיל ספק בסיכון? האם להטיל ספק בסיכוי? מה הדרך הכי טובה לטפל בחרדה? מה הדרך הכי טובה לטפל בפחד?
2 שיטות לטפל בפחד, סיכוי וסיכון, 2 שיטות לטפל בחרדה, הקטנת הסיכוי, הקטנת הסיכון, האם להקטין את הסיכוי? האם להקטין את הסיכוי? האם להטיל ספק בסיכון? האם להטיל ספק בסיכוי? מה הדרך הכי טובה לטפל בחרדה? מה הדרך הכי טובה לטפל בפחד?
... שיטות לטפל בפחד, סיכוי וסיכון, 2 שיטות לטפל בחרדה, הקטנת הסיכוי, הקטנת הסיכון, האם להקטין את הסיכוי? האם להקטין את הסיכוי? האם להטיל ספק בסיכון? האם להטיל ספק בסיכוי? מה הדרך הכי טובה לטפל בחרדה? מה הדרך הכי טובה לטפל בפחד? מהן שתי השיטות לטפל בחרדה ובפחד? ישנן שתי דרכים עיקריות לטפל בחרדה ובפחד, והשאלה העולה היא איזו שיטה עדיפה. שתי השיטות מתמקדות בהיבטים שונים של פחד: שיטה אחת מתמקדת בטיפול בסיכוי שהפחד יתממש, והשיטה ... לטיפול בפחדים מהן שתי השיטות לטפל בחרדה ופחד? ישנן שתי דרכים עיקריות לטפל בחרדה ובפחד: דרך אחת מתמקדת בטיפול בסיכוי והדרך השנייה בטיפול בסיכון. השאלה היא, איזו שיטה עדיפה על פני השנייה? מה זה פחד ואיך הוא נוצר? פחד ... אם הסיכון גבוה, צריך לשקול איך לטפל בו ולהתמודד איתו. מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם פחד במעלית? אם מישהו מפחד שהמעלית תיתקע, יש לשאול את עצמך: מה הסיכוי שזה יקרה? וכמה זה מסוכן אם ... את האור כדי להימנע מהפחד. איך לטפל בחרדה ממקום עבודה? אם אדם מפחד שיפטרו אותו, יש לבדוק את הסיכוי לכך ולהבין מה הסיכון. מה הסיכוי שיפטרו אותי? מה יקרה אם זה יקרה? לעיתים, הסיכוי ...
שיטות לטיפול בחרדה, גישות טיפוליות בפחד, לטפל בסיכוי, לטפל בסיכון, סיכוי או סיכון, מה הסיכוי שיקרה? מה הסיכון שיקרה? ניתוח מקרה חרדה, ניתוח מקרה טיפולי, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה?
שיטות לטיפול בחרדה, גישות טיפוליות בפחד, לטפל בסיכוי, לטפל בסיכון, סיכוי או סיכון, מה הסיכוי שיקרה? מה הסיכון שיקרה? ניתוח מקרה חרדה, ניתוח מקרה טיפולי, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה?
... לטיפול בחרדה, גישות טיפוליות בפחד, לטפל בסיכוי, לטפל בסיכון, סיכוי או סיכון, מה הסיכוי שיקרה? מה הסיכון שיקרה? ניתוח מקרה חרדה, ניתוח מקרה טיפולי, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? מהן שתי המחשבות המרכזיות שיוצרות חרדה? כל חרדה שאדם חווה בנויה על שתי מחשבות בסיסיות: ... באמת כל כך גרועים כפי שהוא מדמיין. מה המשמעות של לטפל בסיכוי בלבד ומהם יתרונותיו וחסרונותיו? כאשר מטפלים רק בסיכוי, היתרון הוא שקל יותר לשכנע את ... קטנה, שהוא יישאר מוטרד מהמחשבה הזאת. מה המשמעות של לטפל בסיכון בלבד ומה היתרונות והחסרונות של גישה זו? בטיפול בסיכון בלבד, האדם מתמודד עם המחשבה שגם ... אליעד כהן? אליעד ממליץ לשלב בין שתי הגישות, כלומר, לטפל גם בסיכוי וגם בסיכון. מצד אחד, לבחון את הסיכוי להתרחשות האירוע השלילי, ומצד שני לבחון את ... פחד? כיצד להפסיק לפחד לגמרי? מהי הדרך הטובה ביותר לטפל בחרדות? כיצד לבחון פחדים לעומק? מהו שורש הפחד? ...
הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
... בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות וכאן אבאר איך בעצם מטפלים בתחושות רעות מסוגים שונים? מהי דרך הטיפול ... ועוד. ובאופן יותר ספציפי, אתן דוגמה לאיך לטפל בפחד וחרדה, עד שהם נעלמים. כאשר הניתוח הוא ניתוח לדוגמה בלבד. זא, שיכול להיות שאתה לדוגמה עם אותו הפחד ... לשאול כדי להבין את תת המודע של הפחד ואיך לטפל בחרדה ובפחד וכולי. ולצורך העניין הפעם ננתח לדוגמה את אחד הסוגים של החרדה החברתית, שבא לידי ביטוי ב: פחד ... פחד, זה סוג של תחושה רעה. והדרך להבין ולטפל בפחד, היא בדיוק כמו שמבינים ומטפלים בכל תחושה רעה אחרת. ואיך מטפלים בתחושה רעה? אז ראשית יש להבין, מהי ... חושב שאתה רוצה), הרי שיתכן שגם לא תצליח לטפל בתחושה הרעה שלך, ועליך ללמוד למצוא את התנגדות הרצון שיוצרת אצלך את התחושה הרעה. ואחרי שמצאת את מה שאתה חושב ... מה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה, עכשיו הדרך לטפל בתחושה הרעה, היא לבדוק, מהי האמת?! ולברר את האמת ואת כל האמת ורק את האמת, עד שהתחושה הרעה תעלם ב 100%, כל ... לחץ מול קהל? כי צריך לאתר גם אותן ולטפל גם בהן. 3 - למה ומה הסיבה ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ? האם אני חייב לפחד מזה שיראו שאני לחוץ? למה אני מפחד ...
טיפול בהתנגדויות לקוח מראש, האם לטפל בהתנגדויות לקוח מראש? תזמון טיפול בהתנגדויות לקוח, איך נכון לטפל בהתנגדויות לקוח? מתי לטפל בהתנגדויות לקוח? איך לא לטפל בהתנגדויות לקוח? שיטות לטיפול בהתנגדויות מכירה
... בהתנגדויות לקוח מראש, האם לטפל בהתנגדויות לקוח מראש? תזמון טיפול בהתנגדויות לקוח, איך נכון לטפל בהתנגדויות לקוח? מתי לטפל בהתנגדויות לקוח? איך לא לטפל בהתנגדויות לקוח? שיטות לטיפול בהתנגדויות מכירה שאלה: האם כדאי לטפל בהתנגדויות של לקוח מראש, או שכדאי שהוא יעלה אותן ורק אחכ לטפל בהן. תשובה: אם אתה יודע בוודאות שהלקוח יעלה התנגדות מסוימת ואתה יודע בוודאות שאתה אמור להגיב להתנגדות הזאת בצורה מסוימת ואתה יודע ... ולכן אתה לא אמור באופן כללי מראש לטפל בכל ההתנגדויות האפשריות. כי 1 - אתה לא רוצה לגרום ללקוח שלך לחשוב על ההתנגדויות האלו. 2 - לא בטוח שהטיפול בהתנגדות שתציג לו, שהוא אכן ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שמיעת קולות וסכיזופרניה, למה מישהו שומע קולות? איך נוצרת הפרעת שמיעת קולות? איך לטפל בסכיזופרניה? טיפול בקולות, התמודדות עם שמיעת קולות, האם אני סכיזופרן? טיפול בסכיזופרניה, הזיות שמיעה, האם יש לי סכיזופרניה? מחשבות שווא
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לטפל, דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לטפל, איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רב תחומי, אימון אישי לילדים, טיפול אישי מומלץ בתחום לטפל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 09:16:02 - wesi1