אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לטעות ✔טעויות בלהחזיר אקסית, לספר כמה שאתה אוהב, האם לתת ספייס? רוצה פסק זמן, האם להמשיך לחזר? האם להמשיך להתקשר? האם ליצור קשר? איך לא להחזיר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:26טעויות בלהחזיר אקסית, לספר כמה שאתה אוהב, האם לתת ספייס? רוצה פסק זמן, האם להמשיך לחזר? האם להמשיך להתקשר? האם ליצור קשר? איך לא להחזיר אקסית? איך לגרום לאקסית לחזור? לספר לה שאני אוהב אותה, טעויות בהחזרת אהבה
האם כדאי לכבד בקשת "ספייס" כדי להחזיר אקסית?

כאשר מישהו רוצה להחזיר את בת הזוג שנפרדה ממנו, ומתלבט אם עליו לכבד את בקשתה לתת לה "ספייס" או דווקא להמשיך ליצור קשר, חשוב להבין לעומק מדוע בכלל היא מבקשת את המרחק הזה. אליעד כהן מסביר שקיימות סיבות שונות שבגללן מישהי אומרת: "תעזוב אותי, אל תתקשר, אל תפנה אליי", והדרך הנכונה להתנהג תלויה בדיוק בסיבה הזאת.

איך להבין את הסיבה שבגללה היא מבקשת ספייס?

קיימות שתי סיבות עיקריות שבגללן מישהי מבקשת להתרחק:
  • סיבה טכנית או פרקטית: אם למשל היא עסוקה מאוד בעבודה, או זקוקה לשקט נפשי ולזמן לעצמה, כל ניסיון לתקשר איתה דווקא יגרום לה להרגיש מוטרדת. במקרה כזה, ההתנהגות הנכונה היא לכבד את בקשתה ולהפסיק את הפניות, לפחות עד שתסיים את מה שמטריד אותה או עד שתרגיש פנויה רגשית לתקשורת מחודשת.
  • סיבה רגשית או פגיעה: אם היא מבקשת ספייס כי היא נפגעה, מרגישה לא אהובה או חושבת שהגבר אינו מעריך אותה מספיק, ייתכן שדווקא כאן ההתנהגות הנכונה היא להמשיך לתקשר ולהפגין אהבה, כמובן בצורה נעימה ולא מטרידה, ולהראות לה עד כמה הוא מעוניין בה. במקרה כזה, בקשת המרחק היא סוג של קריאה לתשומת לב או להוכחה שהוא באמת רוצה אותה ואוהב אותה.
לדוגמה, אם מישהי אומרת "אל תדבר איתי" אחרי שלא קיבלה מתנה ביום ההולדת שלה, ייתכן שהיא רוצה בעצם להרגיש יותר אהובה ומוערכת. במקרה כזה, אם הגבר ימשיך לדבר איתה ולהראות לה שהוא באמת אוהב אותה, יש סיכוי טוב שהיא תיפתח מחדש ותעריך את המאמצים שלו.

מה עושים אם היא בעצמה לא זוכרת למה ביקשה ספייס?

לעיתים, אנשים מבקשים ספייס כי הם פגועים וכועסים, אבל אחרי זמן מה הם שוכחים את הסיבה המקורית, וכבר משוכנעים לחלוטין שהם לא רוצים שום קשר. במצב כזה, פנייה ישירה יכולה לגרום דווקא להרגשה של חוסר כבוד כלפי הרצונות שלה, מה שיקשה עוד יותר על יצירת קשר מחודש. במקרה כזה, צריך למצוא דרך חכמה יותר ליצור איתה קשר, באופן שלא ייצור התנגדות נוספת.

הדרך הנכונה תהיה לנסות להבין בעדינות מה יעשה לה טוב. אם יצירת קשר גורמת לה להרגיש טוב, אפשר להמשיך בכך, אך אם היא מרגישה רע מכך, עדיף להפסיק לפחות לזמן מה.

האם הצהרות אהבה הן הדרך הטובה ביותר להחזיר אקסית?

הרבה אנשים חושבים שאם הם יגידו לבן הזוג לשעבר כמה הם אוהבים אותו, הוא ירצה לחזור אליהם. זה יכול להיות נכון רק במצב שבו הסיבה לפרידה היא תחושה של חוסר אהבה או חוסר הערכה מצד בן הזוג. לדוגמה, אם הוא נפרד כי הרגיש שהיא לא אוהבת אותו מספיק, הצהרות אהבה יכולות לשפר את המצב.

אבל אם הפרידה נגרמה בגלל התנהגות לא נעימה כמו כעסנות, חוסר סבלנות או לחץ יתר, אז הצהרות אהבה לא יעזרו, ואולי אפילו יזיקו. במקרה כזה, האדם שנפגע יחשוב שלא מתייחסים ברצינות לבעיה האמיתית, ושהצד השני פשוט מנסה לכפות עליו חזרה בלי לתקן את מה שמפריע לו.

מה קורה כשהגבר הוא זה שרוצה ספייס?

אותו עיקרון חל גם במקרה ההפוך: אם הגבר אמר לבחורה שהוא לא רוצה אותה כי היא כעסנית או פוגעת, אין שום טעם בכך שהיא תאמר לו שוב ושוב שהיא אוהבת אותו. זה רק ירגיז אותו יותר, כי הבעיה אינה תחושת חוסר אהבה, אלא ההתנהגות שלה. הדבר הנכון במקרה כזה הוא לתקן את ההתנהגות המפריעה ולהוכיח לו שיש שינוי אמיתי.

איך ליישם את התובנות האלו בפועל כדי להחזיר אקסית?

אליעד כהן מציע שלושה צעדים עיקריים להתנהלות נכונה כאשר רוצים להחזיר אקסית או בן זוג לשעבר:
  • להבין לעומק את הסיבה האמיתית לפרידה: האם מדובר בחוסר אהבה, חוסר הערכה, התנהגות לא נעימה, או פשוט צורך במרחב אישי?
  • לטפל בדיוק בנקודה הבעייתית: אם הבעיה היא התנהגות מסוימת, אז להתמקד בשינוי ההתנהגות ולא רק בהצהרות אהבה כלליות.
  • להתאים את צורת התקשורת למה שיגרום לצד השני להרגיש טוב: לא תמיד נכון להמשיך לפנות בצורה ישירה, לפעמים צריך לתת ספייס ולפעמים דווקא להראות אכפתיות והתמדה.
מה המסקנה הסופית של אליעד כהן בנושא?

אין נוסחה קבועה לגבי "האם לתת ספייס או לא לתת ספייס". תמיד חשוב מאוד לבדוק ולברר מה באמת יגרום לצד השני להרגיש טוב. לעיתים צריך להראות אהבה והתמדה, ולעיתים דווקא לכבד בקשה להתרחק. כל המפתח להחזרת אקסית הוא ההבנה המדויקת של הסיבות האמיתיות לפרידה ולפעול בהתאם להן, כדי שהצד השני יוכל לראות ולהרגיש שהשינוי הוא אמיתי, ואז לרצות לחזור לקשר באופן טבעי.
כיצד מתחיל הסיפור?

היה אדם שהכיר אישה. אותה אישה הבהירה לו במפורש: "תעזוב אותי, אל תציק לי, אל תטריד אותי, אל תפנה אלי יותר, תשכח ממני". כמו כן היא חסמה אותו בטלפון ובוואטסאפ, ואף הגישה נגדו צו הרחקה. הוא בכל זאת מעוניין בה ורוצה שהיא תרצה אותו ותבקש ממנו להישאר.

מה השאלה המרכזית?

השאלה היא האם, בהנחה שהוא רוצה שהיא תאהב אותו ותרצה בקרבתו, כדאי לו לכבד את בקשת ה"ספייס" שלה ולהתרחק, או שדווקא עליו להמשיך לחזר אחריה גם אם היא ביקשה שיפסיק לפנות אליה.

מדוע אין תשובה מוחלטת אחת?

התשובה תלויה בסיבה שבגללה היא אמרה "תעזוב אותי":

1. אם הסיבה היא טכנית (למשל, היא עסוקה בעבודה והיא מרגישה שהוא מפריע לה) - ייתכן שדווקא עדיף לכבד את בקשתה ולתת לה ספייס, כי היא רוצה להתמקד בענייניה בלי הפרעות.

2. אם הסיבה קשורה לפגיעה רגשית (למשל, היא כועסת עליו וחושבת שהוא לא אוהב אותה מספיק, או שהוא איכזב אותה) - ייתכן שהיא מביעה את זה בצורה של "אל תדבר איתי יותר", אבל בעצם מה שהיא צריכה הוא הוכחה לכך שהוא אוהב אותה ומוכן להתאמץ בשבילה.

מה העיקרון המנחה לגבי יצירת קשר?

העיקרון הבסיסי הוא שאם מטרת האדם היא לגרום למישהו לאהוב אותו, הוא צריך לגרום לו להרגיש טוב. לכן, אם יצירת קשר גורמת לה להרגיש טוב, עדיף לדבר איתה, ואם יצירת קשר גורמת לה להרגיש רע - עדיף לתת לה מרחב.

כיצד מבררים את סיבת ה"אל תדבר איתי"?

1. כאשר היא אומרת "אל תדבר איתי" כי היא צריכה זמן לעצמה:

- אם היא באמת זקוקה למנוחה או לשקט, התקשרות חוזרת תיצור אצלה תחושת לחץ ותפגע בה יותר.

2. כאשר היא אומרת "אל תדבר איתי" כי היא כועסת או מרגישה לא אהובה:

- ייתכן שבתוך תוכה היא דווקא רוצה יחס, פיצוי או חיזור כדי שתבין שהוא באמת אוהב אותה.

כיצד להתנהל אם העניין התערפל?

במקרים שבהם היא עצמה כבר שכחה מהסיבה שבגללה אמרה "אל תדבר איתי", אך עדיין משוכנעת שזהו הרצון הנוכחי שלה - אז עצם יצירת הקשר עלול לגרום לה להרגיש שהוא פועל נגד רצונה, וכך לצבור אצלה תחושת התנגדות נוספת. לכן, מומלץ מאוד לבדוק כיצד אפשר לגרום לה להרגיש טוב באופן שלא יחמיר את המצב.

האם תמיד צריך "לשכנע" בעזרת אהבה?

הרבה אנשים מנסים לפתור פרידה או נתק באמצעות הצהרות אהבה מרובות, אך הדבר עוזר בעיקר כשסיבת הפרידה היא התחושה של הצד השני ש"לא אוהבים אותי מספיק". אם למשל הצד השני נפרד בגלל התנהגות לא רצויה (כמו כעסנות או כל בעיה אחרת), הצהרת אהבה לא בהכרח פותרת את הבעיה. במקרים כאלה, חשוב יותר להראות נכונות להשתנות ולשפר את ההתנהגות שמפריעה.

מה קורה כשהתפקידים מתהפכים?

ישנו גם מצב הפוך, שבו הבחור הוא זה שאומר "אני לא רוצה אותך יותר". במצב כזה, הבחורה עשויה לחשוב שהדרך להחזיר אותו אליה היא להגיד לו "אני אוהבת אותך המון". זה יכול לעזור רק אם הוא חושב שהיא לא אוהבת אותו, אבל אם הוא נפרד ממנה כי היא כעסנית או פוגעת, הצהרות האהבה לא בהכרח יספיקו. במקרה כזה מה שחשוב הוא לשנות את מה שמפריע לו, כי רק כך תוכל להוכיח שהיא מתחשבת בצרכיו.

כיצד לגשת לפתרון הבעיה בפועל?

1. להבין מה באמת מפריע לבן הזוג: האם זה חוסר תשומת לב, חוסר אהבה, התנהגות מסוימת או לחץ וזמן אישי שהוא זקוק לו.

2. לאחר שמבינים את מקור הבעיה, משנים או משפרים את הנקודה הרלוונטית. לפעמים מדובר בכך שצריך לתת לצד השני שקט, ולפעמים להפך - צריך להפגין רצינות ורצון ולהראות אהבה כדי שהצד השני ישתכנע שיש פה שינוי אמיתי.

3. לשים לב שכאשר אדם מכריז "אל תדבר איתי", ייתכן שהוא מושפע מרגשות של פגיעה ועלבון. אם הוא לא יראה שינוי ממשי, עצם זה שממשיכים לפנות אליו עלול להתפרש כהתעלמות מרצונו. מצד שני, אם הוא רוצה להרגיש אהוב - הרי שדווקא הפניות החוזרות עשויות לעזור.

מה המסקנה הסופית?

אין תשובה אחידה לשאלה "האם לתת ספייס או לא". תמיד כדאי לבחון מהי הסיבה האמיתית שעומדת מאחורי הבקשה להתרחק. אם הסיבה היא שהצד השני מרגיש חנק או לחץ, צריך לכבד זאת. אבל אם הסיבה היא שהצד השני מרגיש לא נאהב או לא מוערך, דווקא המאמץ, החיזור והנכונות להתקרב יכולים לעזור.
היו היה מישהו אוקי והמישהו הזה הכיר מישהי והמישהי הזאת אמרה לו תעזוב אותי "אל תציק לי אל תטריד אותי אל תפנה אלי יותר תשכח ממני" עד כאן הבנו מה קרה.

ש: הבנו.

אליעד: יפה עכשיו בהנחה שהוא רוצה אותה שהיא תרצה אותו שהיא תגיד לו "אני רוצה אותך תהיה איתי תישאר איתי" האם ההיגיון אומר שכשהיא ביקשה ממנו תן לי ספייס האם הוא אמור לתת לה ספייס או לא אמור לתת לה ספייס זאת השאלה.

ש: אני יודע את התשובה תשאל אותי.

אליעד: מה אתה חושב התשובה אתה הבנת את השאלה?

ש: כן.

אליעד: מה השאלה?

ש: היא אמרה לו לא רוצה אותך עוף מפה.

אליעד: "לך מפה לא רוצה לראות אותך אל תדבר איתי יותר אל תתקשר".

ש: עכשיו הוא רוצה אותה.

אליעד: ולא רק זה היא גם חסמה אותו וחסמה אותו בפלאפון וחסמה אותו בוואטסאפ ומחקה את התמונות.

ש: אמר היא עדיין נמצאת בכדור הארץ שהוא יכול להגיע אליה.

אליעד: כן עדיין והגישה נגדו צו הרחקה הכל, עכשיו הוא רוצה אותה אז מה ההיגיון אומר בהנחה שהוא רוצה אותה האם הוא אמור להמשיך לחזר אחריה כאילו להתקרב וזה או לא לתת לה את הספייס שהיא ביקשה או לא.

ש: התשובה היא כן.

אליעד: כן מה להתקרב או לא להתקרב?

ש: כן להתקרב מה עכשיו.

אליעד: לא יודע אני לא יודע תלוי איזה כן.

ש: כן להתקרב או לא להתקרב התשובה היא כן.

אליעד: כן להתקרב למה כן למה?

ש: למה מה ההנחה של כן להתקרב יותר טוב מלא להתקרב.

אליעד: זאת אומרת אם היא אומרת לו אל תתקשר אלי הלילה הוא אמור להתקשר הלילה.

ש: הוא אמור לעשות משהו שיעשה לה טוב מה הוא אמור תקשיב.

אליעד: אוקי אני מקשיב.

ש: קודם כל מה בטוח לנו שהיא אמרה לו.

אליעד: נכון זאת עובדה.

ש: זה שהיא אמרה לו זה לא אומר שזה יהיה ככה יהיה מפה והלאה יש לנו עוד אם הוא רוצה שהיא תהיה שלו הוא צריך לעשות לה שיהיה לה טוב אם יהיה לה יותר טוב מרע איתו.

אליעד: אם היא תחשוב שיהיה לה איתו יותר טוב מרע זה נכון אמת הלאה.

ש: ולכן המצב שמה שחשוב זה לא מה היה מה היא אמרה אלא מה העתיד אם היא תחשוב שבעתיד יהיה לה יותר טוב, נתתי כמה דברים זרקתי.

אליעד: הלאה ולכן אם היא אמרה לו אל תטריד אותי.

ש: ולכן הוא צריך להטריד אותה אבל לעשות לה טוב יותר מרע.

אליעד: מה זה מה שאתה חושב?

ש: לא הוא צריך לשמור איתה על קשר.

אליעד: אוקי אז אני אגיד לך מה אני חושב אני חושב כזה דבר אם היא אמרה לו אל תדבר איתי יותר האם הוא צריך להמשיך לדבר איתה כן או לא תשובה תלוי למה היא אמרה לו אל תדבר איתי יותר אז קודם כל בא נחזור מה בטוח נכון בטוח נכון שאם היא תחשוב שהוא עושה לה יותר טוב מרע היא תרצה אותו, עכשיו האם הוא אמור לדבר איתה תשובה אם לדבר איתה יעשה לה טוב אמור לדבר איתה אם לא לדבר איתה יעשה לה טוב הוא אמור לא לדבר איתה. עכשיו שנייה עכשיו היא אמרה לו אל תדבר איתי זאת אומרת שלכאורה אם היא אמרה אל תדבר איתי אז מה יעשה לה טוב שהוא לא ידבר איתה זאת אומרת שאם הוא רוצה שהיא תאהב אותו הוא צריך לא לדבר איתה לכבד את זה שהיא ביקשה לא לדבר איתה.

אוקי אבל מה האמת זאת באמת האמת לא בהכרח תלוי למה היא אמרה לו אל תדבר איתי אם היא אמרה לו נגיד היא עובדת בעבודה והוא מתקשר ומפריע לה בעבודה היא אומרת לו "תקשיב אל תדבר איתי אתה מטריד אותי אין לי זמן בשבילך" והוא מתקשר ומתקשר ואז היא אומרת לו "תקשיב אל תדבר איתי יותר" אז הוא לא צריך עכשיו ללחוץ למה כי היא אמרה "אני צריכה זמן לעצמי אני רוצה לישון רוצה לעשות משהו" אם אתה תדבר איתה אתה בעצם עושה לה רע כי היא רצתה שלא תדבר איתה בגלל שהיא צריכה זמן לעצמה בגלל לא יודע מה מסיבה כלשהי.

אבל אם היא אמרה לך אל תדבר איתי כי היא פגועה ממך כי היא כועסת עליך כי היא חושבת שאתה לא מספיק אוהב אותה ואז היא נפגעה ממך נגיד לדוגמה לא קנית לה מתנה ליומהולדת ואז היא נפגעה אמרה "אתה לא אוהב אותי אל תדבר איתי יותר לא רוצה יותר אל תיצור איתי קשר" עכשיו כשהיא אמרה אל תדבר איתי זה לא כי היא לא רוצה שתדבר איתה זה כי היא אומרת "אני לא רוצה איתך קשר כי אתה לא אוהב אותי" במקרה כזה ברור שאתה צריך לדבר איתה תדבר איתה תחזר אחריה תשגע אותה, אומנם בצורה הגיונית שלא שזה יעבור לסעיף שאתה עושה לה רע אבל כשמישהו אומר לך אל תדבר איתי לפעמים זה "כי אני לא חושב שאתה אוהב אותי ואני לא רוצה להרגיש רע ממך אז אל תתקשר איתי".

לכן השאלה כשהיא אומרת לך אל תדבר איתי או כשהוא אומר לך אל תדברי איתי "אל תדברי איתי כי אני עסוק" שאז עדיף שלא תדבר או "אל תדברי איתי כי אני לא רוצה יותר לדבר איתך כי אני לא אוהב אותך" נגיד ואז במקרה כזה ברור שאת צריכה לדבר איתו כי רק ככה תראי לו שאת אוהבת אותו מאוד פשוט, עכשיו אלא מה שיש מצבים עכשיו שימו לב מה יכול להיות יש אנשים שאין להם הרבה מודעות ואז נגיד שהבחורה נפגעה ואז היא אמרה לבחור אל תדבר איתי יותר עכשיו ואז היא שכחה למה היא אמרה לו אל תדבר איתי היא כבר מאמינה שמה שהיא רוצה זה שהוא לא ידבר איתה אז ברגע שהוא מדבר איתה זה כבר עושה לה רע היא אומרת "אני ביקשתי שהוא לא ידבר איתי הוא מדבר איתי" ועכשיו הנה הוא כבר עושה לה רע.

כי היא בראש שלה חושבת שמה שהיא רוצה זה שהוא לא ידבר איתה אז זה כבר הרצון שלה ואז אם הוא מדבר איתה הוא בעצם עושה נגד רצונה, אוקי אז צריך לשים לזה לב ואז אתה צריך לדבר איתה בצורה שהיא תרגיש שאתה אוהב אותה נגיד אבל עוד פעם במהות בפשוטו אם מישהו אומר לך אל תדבר איתי אין לזה שום משמעות אם אתה רוצה שהוא יאהב אותך אתה אמור לעשות לו טוב אם לדבר איתו יעשה לו טוב תדבר איתו ואם לא אל תדבר איתו ומה שחידדתי שכשמישהו אומר לך "אל תפנה אלי יותר" לפעמים זה "אל תפנה אלי יותר" זה כאילו כמו "אני רוצה שתפנה אלי רק לא בצורה הזאת" ולפעמים "אל תפנה אלי יותר" זה "אל תפנה כי אתה מפריע לי לעשות משהו".

הבנו את זה הלאה שאלה נוספת עכשיו נגיד שניים נפרדו ואז הבחורה אומרת לו הבחור אומר לה בוא עכשיו נלך הפוך, הבחור אומר לה "לא רוצה אותך יותר" ואז הבחורה יש לה שאלה כזאת היא עכשיו אומרת "אני אגיד לו כמה אני אוהבת אותו אני אגיד לו שאני אוהבת אותו אני אוהבת אותו מאוד אוהבת אותו המון", עכשיו השאלה היא האם הגיוני שהיא תגיד לו שהיא מאוד אוהבת אותו או לא.

ש: לא זה הגיוני אבל לא בגלל.

אליעד: כאילו לא השאלה אם זה אמור להיות לא אמור להיות.

ש: היא לא צריכה להתמקד בזה שהיא אומרת לו אני אוהבת אותך כי אז הוא מרגיש מחויב עכשיו הוא צריך להחזיר לה אהבה וזה.

אליעד: אתה עושה טעות מה בטוח נכון שהיא צריכה לעשות לו טוב זה בטוח נכון היא צריכה לעשות לו טוב נקודה.

ש: אם הם נפרדו בגלל שהוא חושב שהיא לא אוהבת אותו אז כדאי שהיא תגיד לו את זה.

אליעד: נכון בדיוק.

ש: אם זאת הסיבה אז שתמצא מה הסיבה ושם תטפל.

אליעד: בדיוק אז עוד פעם אז הרבה פעמים אנשים שנפרדים הם טורחים לידע את השני מי שרוצה לחזור אני אספר לו כמה אני אוהבת אותו אני אספר לו כמה אני אוהב אותה אוקי אבל זה לא משנה כי מתי זה כן משנה אם הבן אדם לא רוצה להיות איתך כי הוא אומר לך "אתה לא אוהב אותי אתה לא מעריך אותי לא אכפת לך" ממני אז אם אתה תגיד לו כמה אתה אוהב אותו אז זה יכול לשבור אותו הוא יגיד "הוא באמת אוהב אותי" כי ברגע שאנשים נפרדים הרבה פעמים הבן אדם שנפרד הוא אומר "עכשיו אני אתחיל לשנוא את הבן אדם השני כדי לשכוח אותו" עכשיו כשאתה אומר לו "אני אוהב ואוהב אותך" יותר קשה לו לשנוא אותך, אוקי והוא עוד יכול להשתכנע שאתה באמת אוהב אותו ואז לרצות אותך.

אבל לעומת זאת אם נגיד בחורה נגיד הבחור אומר לה "אני לא רוצה אותך כי את כעסנית" והיא תספר לו כמה היא אוהבת אותו זה לא קשור לעניין, מה זה קשור כמה את אוהבת אותו את צריכה לספר לו כמה את לא כעסנית.

ש: זה רק מעצבן את הצד השני אפילו.

אליעד: בדיוק זה כמו להגיד אני אכפה, הוא אומר מפריע לי x והיא אומרת "אני אוהבת אותך נהיה ביחד" הוא אומר "אז מה אם את אוהבת אותי אבל אני לא יכול לסבול את ה - x הזה מה זה משנה בכלל ואז לפעמים זה יוצר את התגובה ההפוכה כי זה כמו להגיד "לא אכפת לי ממך אכפת לי רק מעצמי אם אני אוהבת אותך תהיה איתי, אבל אז מה אם את אוהבת אותי אני לא חייב להיות איתך אני יש לי משהו שמפריע לי" אבל מה האמת שגם זה לא בהכרח נכון כי יכול להיות שאם היא תגיד לו "אני אוהבת אותך בצורה עליונה" הוא ירגיש מזה כל כך טוב שהוא כבר יגיד בשביל הטוב הזה אני מוכן שהיא תמשיך להיות מי שהיא.

אבל המהות היא שצריך לגרום לבן אדם השני להרגיש טוב שאתה במקום לספר לו שאתה אוהב אותו תספר לו שיהיה לו טוב איתך זאת המהות, רוב האנשים מתמקדים בלספר כמה הם אוהבים אבל נפרדו ממך הרבה פעמים לא בגלל שאתה לא אוהב נפרדו ממך בגלל שיש לך בעיות בהתנהגות ואתה אמור לשנות את הבעיות בהתנהגות ולא לספר כמה אתה אוהב זה שאתה אוהב זה לא מקדם אותנו לשום מקום, אם אתה באמת אוהב לך תשתנה ואז תבוא תמכור את המוצר מחדש.
להוציא מישהו מהראש איך לגרום לה לאהוב אותך חוסר אהבה אני לא אוהב איך לגרום לאישה לאהוב אותך איך לגרום לגבר לאהוב אותי מה אתה חושב למה היא חסמה אותך לחזור אל האקסית היא נפגעה להתמקד אהבה אוהב אוהב אותה איך לא להחזיר אקס איך לא להחזיר אקסית איך לגרום איך לגרום לאקס איך לגרום לאקס לחזור איך לגרום לאקסים לחזור איך לגרום לאקסית איך לגרום לאקסית לחזור איך להראות לה שאני אוהב איך להראות לה שאתה אוהב איך להראות שאני אוהב איך להראות שאתה אוהב איך לשכנע את האקס איך לשכנע את האקסית אני אוהב אני אוהב אותה אני אוהבת אותו אני נמשך אליה אני נמשכת אליו אני רוצה אותה אני רוצה אותו אקס אקס איך לגרום אקסים אקסית אקסית איך לגרום האם להגיד לה שאני אוהב האם להגיד לה שאני אוהב אותה האם להגיד לה שאתה אוהב האם להגיד לה שאתה אוהב אותה האם להמשיך האם להמשיך להתקשר האם להמשיך לחזר האם להראות לה שאני אוהב האם להראות לה שאני אוהב אותה האם להראות לה שאתה אוהב האם להראות לה שאתה אוהב אותה האם לומר לה שאני אוהב האם לומר לה שאני אוהב אותה האם לומר לה שאתה אוהב האם לומר לה שאתה אוהב אותה האם לומר שאני אוהב האם לומר שאתה אוהב האם ליצור קשר האם לתת ספייס החזרת אהבה החזרת אקס החזרת אקסית חיזור טעויות טעויות בהחזרת טעויות בהחזרת אהבה טעויות בלהחזיר אקס טעויות בלהחזיר אקסית טעות כמה לא להחזיר אקס לא להחזיר אקסית לגרום לגרום לאקס לגרום לאקס לחזור לגרום לאקסים לחזור לגרום לאקסית לגרום לאקסית לחזור להחזיר להחזיר אהבה להחזיר אחרי בגידה להחזיר אחרי פרידה להחזיר אמון בזוגיות להחזיר אקס להחזיר אקסים להחזיר אקסית להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להחזיר את האקס להחזיר את האקסית להמשיך להמשיך להתקשר להמשיך לחזר להראות לה שאני אוהב להראות לה שאני אוהב אותה להראות לה שאתה אוהב להראות לה שאתה אוהב אותה להראות שאני אוהב להראות שאתה אוהב לומר שאני אוהב לומר שאתה אוהב לחזור לחזור אחרי בגידה לחזור אחרי פרידה לחזור אל האקס לחזור אל האקסית לחזור לאקס לחזור לאקסית לחזר לטעות ליצור ליצור קשר ליצור קשרים לספר לספר כמה שאני אוהב לספר כמה שאתה אוהב לספר לה שאני אוהב אותה לספר לה שאתה אוהב אותה לשכנע אקס לשכנע אקס לחזור לשכנע אקסים לחזור לשכנע אקסית לשכנע אקסית לחזור לשכנע את האקס לשכנע את האקסית לשכנע מישהו לחזור לתת לתת ספייס ספייס רוצה רוצה פסק זמן רצון שאני אוהב
ליקוטי מוהרן ח"א יב, שיחות הרן י, הרשעים מלאים חרטות, אלוהים לא טועה, ניתוח רבי נחמן, למה אלוהים התכוון? האם רבי נחמן טעה? האם צדיק יכול לטעות? האם חכם יכול לטעות? האם אלוהים יכול לטעות? בעד ונגד שמירת מצוות
ליקוטי מוהרן ח"א יב, שיחות הרן י, הרשעים מלאים חרטות, אלוהים לא טועה, ניתוח רבי נחמן, למה אלוהים התכוון? האם רבי נחמן טעה? האם צדיק יכול לטעות? האם חכם יכול לטעות? האם אלוהים יכול לטעות? בעד ונגד שמירת מצוות
... מוהרן חא יב, שיחות הרן י, הרשעים מלאים חרטות, אלוהים לא טועה, ניתוח רבי נחמן, למה אלוהים התכוון? האם רבי נחמן טעה? האם צדיק יכול לטעות? האם חכם יכול לטעות? האם אלוהים יכול לטעות? בעד ונגד שמירת מצוות האם רבי נחמן טעה כשטען שהרשעים מלאים חרטות? אליעד כהן מנתח את הטענה של רבי נחמן מברסלב, מתוך ליקוטי מוהרן חלק א תורה יב ושיחות הרן י, לפיה הרשעים ... אליעד מתאר תרחיש תיאורטי שבו יש מישהו שנחשב לצדיק גמור, שאינו טועה לעולם, וכל מה שהוא אומר הוא אמת מוחלטת. ואז הוא שואל האם יכול להיות מצב שאדם אחר ששומע את דברי הצדיק המושלם הזה יטעה ויפרש את דבריו בצורה שגויה? התשובה של אליעד לשאלה ... פשוטה: אם רוצים לוודא שמשהו יובן בצורה אחת ויחידה ובלי שום מקום לטעות, אי אפשר לומר כלום. עצם האמירה יוצרת הגדרה, והגדרה יוצרת גבול ופירוש, ולכן היא תמיד ניתנת לפרשנות הפוכה או מוטעית. מדוע דווקא הצדיק מאפשר פרשנויות שגויות לדבריו? אליעד כהן מביא את ההסבר של רבי נחמן לגבי השאלה, מדוע דווקא הצדיק מאפשר אפשרויות של טעות בפרשנות לדבריו. רבי נחמן אומר שהסיבה לכך היא שכל העולם מקבלים את פרנסתם משמאלה. כלומר, בשביל שתהיה לאנשים אפשרות של בחירה חופשית ואפשרות לטעות, חייב להיות מצב שבו דברי האמת ניתנים גם לפירוש הפוך. אליעד מסביר את זה כך: אם היה נאמר משהו בצורה כל כך מוחלטת, שלא ניתן היה להבין אותו באופן אחר, אזי למעשה לא היה ... שיש בדבריו אפשרות של פירוש לא נכון. הוא יודע שדבריו מכילים בתוכם שגיאה דקה כחוט השערה, לא כי הדברים עצמם לא נכונים, אלא כי הם חייבים להיאמר בדרך שניתן לטעות בהם. זו הדרך שבה העולם מתקיים: אנשים מקבלים את פרנסתם - את הקיום שלהם - מהאפשרות לטעות, שהיא בחינת שמאל, בחינת הפך האמת. האם אפשר לסמוך לחלוטין על דברי חכם או על דברי אלוהים? אליעד כהן מציג את הרעיון שאפילו אם קיים אדם שלא יכול לטעות אף פעם, עדיין אי אפשר לסמוך על מה שהוא אומר במאה אחוז, כי מי שמקשיב לדברים הוא האדם עצמו, וההבנה של האדם לעולם אינה מושלמת. גם אם אלוהים עצמו מדבר אליך ואומר לך משהו ... שבו האדם למעשה התרחק מההנחיה המקורית. ההתרחקות הזו אפשרה לאדם לטעות, וכך נוצרה האפשרות לחטוא. כלומר, כל הרחקה או פרשנות אישית של דברים שנאמרים - גם אם נעשתה מתוך כוונה טובה - עלולה לייצר טעות בסופו של דבר. מה המסקנה הסופית של אליעד כהן בנושא? אליעד כהן מדגיש שהאדם תמיד צריך לזכור שגם אם הוא בטוח לחלוטין שמישהו אחר דובר אמת מוחלטת, תמיד יש ספק לגבי ההבנה ... ולכן תמיד נותר מקום לספק ולפרשנות שונה. האם רבי נחמן יכול לטעות? האם אלוהים יכול לטעות? מדוע הרשעים מלאים חרטות? האם ניתן להבין את אלוהים? איך לפרש את דברי הצדיק? האם חכם לא טועה? איך חכם יכול לטעות? האם חכם יכול לטעות? מהי טעות של חכם אמיתי? ...
טעויות, איך להתמודד עם טעויות? האם לכעוס על טעות? איך לא לחזור על טעות? זה בסדר לטעות, זה לא בסדר לטעות שוב, איך להתמודד עם כישלון? האם זה בסדר לטעות? איך ללמוד מטעויות? איך לא לכעוס על עצמי בגלל טעות? חזרה על טעויות
טעויות, איך להתמודד עם טעויות? האם לכעוס על טעות? איך לא לחזור על טעות? זה בסדר לטעות, זה לא בסדר לטעות שוב, איך להתמודד עם כישלון? האם זה בסדר לטעות? איך ללמוד מטעויות? איך לא לכעוס על עצמי בגלל טעות? חזרה על טעויות
טעויות, איך להתמודד עם טעויות? האם לכעוס על טעות? איך לא לחזור על טעות? זה בסדר לטעות, זה לא בסדר לטעות שוב, איך להתמודד עם כישלון? האם זה בסדר לטעות? איך ללמוד מטעויות? איך לא לכעוס על עצמי בגלל טעות? חזרה על טעויות האם זה בסדר לטעות או לא בסדר לטעות? השאלה הראשונה שעולה בנושא טעויות היא האם זה בכלל בסדר לטעות. לפי אליעד כהן, התשובה היא פשוטה וברורה: אנשים טועים בכל מקרה, ולכן לא משנה אם אתה חושב שזה בסדר או לא. אדם לא יכול להבטיח לעצמו שלעולם לא יטעה רק כי הוא חושב שטעות זה דבר לא בסדר. טעויות הן חלק בלתי נמנע מהחיים. האם לכעוס על עצמי בגלל טעויות? נקודה נוספת שאליעד כהן מתייחס אליה היא הכעס העצמי שנגרם בעקבות טעות. השאלה שנשאלת כאן היא האם האדם צריך לכעוס על עצמו לאחר שעשה טעות. לפי אליעד, זה שבן אדם טעה הוא לא העניין המרכזי. הכעס העצמי על הטעות הוא פחות משמעותי. הדבר החשוב באמת הוא מה האדם עושה בעקבות הטעות. הכעס אינו תורם לשינוי, אלא ההתמקדות בלמידה מהטעות עצמה. למה זה לא בסדר לחזור על טעויות? אליעד כהן מדגיש בצורה חד - משמעית שאין בעיה עם עצם הטעות, אך קיימת בעיה רצינית עם חזרה על טעויות. לעשות טעות זה טבעי ולפעמים אפילו מועיל, בתנאי שהאדם לומד ממנה. מי שטועה צריך מיד לשאול את עצמו כמה שאלות חשובות: מה בדיוק טעיתי? למה טעיתי? מה גרם לי ל
הכל טוב מוחלט, גם לטעות זה טוב ומושלם, גם לא לטעות זה מושלם, גם לא טוב זה טוב, גם לשאול זה טוב
הכל טוב מוחלט, גם לטעות זה טוב ומושלם, גם לא לטעות זה מושלם, גם לא טוב זה טוב, גם לשאול זה טוב
... טוב מוחלט, גם לטעות זה טוב ומושלם, גם לא לטעות זה מושלם, גם לא טוב זה טוב, גם לשאול זה טוב מה המשמעות של הכל טוב ... הוא מצב שבו אין שום תנאי או ספק, הכל טוב באופן מוחלט וללא שום סייגים או הסתייגויות. אליעד מדגיש באופן חד משמעי שגם מה שנראה לנו רע, טעות או כישלון - כל אלו טובים ומושלמים באותה מידה כמו הדברים שנתפסים בעינינו כהצלחה, נכונים או חיוביים. הוא מסביר שהטוב המוחלט הוא נקודת מבט שבה אין הבדל בין טוב לרע, בין הצלחה לטעות, בין הבנה לחוסר הבנה. הכל נמצא באותו מישור של שלמות מוחלטת. אפילו אם האדם מרגיש שהוא טועה, מבין לא נכון או שואל שאלה שאולי נראית לו מיותרת - עדיין הכל טוב באותה המידה. האם טעויות הן באמת מושלמות? אליעד מדגים את תפיסתו דרך דוגמה ברורה: אם אדם עושה את כל הטעויות האפשריות, הוא עדיין במצב של שלמות מוחלטת. מדוע? כי המושג מוחלט לא מאפשר שום חריגה או יוצא מן הכלל. אם הכל טוב מוחלט, אין אפשרות שמשהו יהיה לא טוב או פחות טוב. גם אם אדם חושב שמה שנאמר בהרצאה הוא טעות מוחלטת או חוסר הבנה, גם מצב זה הוא מושלם וטוב לחלוטין. אין אפשרות אחרת. לכן אליעד טוען שבמציאות שבה הכל טוב מוחלט, אין באמת הבדל בין עשיית טעויות או עשייה נכונה. ההבדל הוא רק בעיני המתבונן, שרואה הבדל בין טוב ורע, בין טעות לנכונות. אבל מנקודת המבט המוחלטת של המציאות - אין הבדל כלל, הכל זהה ... לו לחלוטין שאין טעם ואין צורך בהן. כל עוד קיימת שאלה, יש מקום שבו האדם עדיין חושב שאולי יש הבדל בין טוב לרע, בין הבנה לאי - הבנה, בין טעות לנכונות. עם זאת, אליעד מדגיש שדווקא בגלל שהכל טוב מוחלט, זה בסדר ... השואל ואינו טוען שהשאלה אינה במקום. להיפך, הוא אומר שגם לשאול זה מושלם וטוב. דווקא ההבנה הזאת היא שמאפשרת לאדם להירגע ולהפסיק לחשוש מטעויות או ממצבים שנראים לא טובים. האם אפשר לטעות בהבנת הרעיון של הכל טוב מוחלט? נקודה נוספת שמדגיש אליעד היא שגם אם האדם אינו מבין נכון את הרעיון, גם אם הוא מפרש את המילים בצורה שגויה לחלוטין - עדיין זה טוב מוחלט. אין באמת אפשרות לטעות במובן העמוק של המילה, כי גם הטעות עצמה היא חלק בלתי נפרד מהשלמות של המציאות. אליעד מסביר שגם אם מה שהוא עצמו אומר בהרצאה הוא טעות גמורה, זה עדיין מושלם. אין אף מצב שיכול להיות מחוץ לשלמות הזאת. בעצם, אליעד מנסה להביא את המאזין להבנה שיש דרגת מציאות שבה אין הבדל בין טוב ורע, ואין דבר שיכול לפגוע או לשנות את המוחלט. כל מצב, כל שאלה, כל טעות - הם ביטויים שונים של אותה שלמות אחת ויחידה. האם יש ערך לנסות להבין ... החוויה האמיתית של הכל טוב מוחלט אינה רק רעיון פילוסופי, אלא משהו שיכול לשנות את הדרך שבה האדם חי ופועל ביום - יום. הוא כבר לא פוחד לטעות, לא חושש ממה שיגידו עליו ולא מודאג משום דבר, כי הכל טוב מושלם כפי שהוא. מה זה טוב מוחלט? האם הכל טוב באותה מידה? האם לשאול שאלות זה טוב? מה המשמעות של לעשות טעויות? איך לחוות שלמות מוחלטת? ...
חכם או משוגע, למה מישהו חכם חושב כמו משוגע? מי המשוגע ומי החכם? גאון או משוגע, האם המציאות משוגעת? האם אתה משוגע? איך חכם יכול לטעות? האם גאון יכול לטעות? ביקורת על אליעד כהן, שאלות על אליעד כהן, טעויות של אליעד כהן
חכם או משוגע, למה מישהו חכם חושב כמו משוגע? מי המשוגע ומי החכם? גאון או משוגע, האם המציאות משוגעת? האם אתה משוגע? איך חכם יכול לטעות? האם גאון יכול לטעות? ביקורת על אליעד כהן, שאלות על אליעד כהן, טעויות של אליעד כהן
... או משוגע, למה מישהו חכם חושב כמו משוגע? מי המשוגע ומי החכם? גאון או משוגע, האם המציאות משוגעת? האם אתה משוגע? איך חכם יכול לטעות? האם גאון יכול לטעות? ביקורת על אליעד כהן, שאלות על אליעד כהן, טעויות של אליעד כהן איך יכול להיות שאדם חכם עושה טעויות גדולות לאורך זמן? אנשים רבים תוהים כיצד אדם חכם, כזה שהם מכירים ומעריכים כאינטליגנט, גאון או משכיל, יכול לעשות טעויות גדולות ומתמשכות. אליעד כהן מסביר את הנושא לעומק ומביא לכך מספר הסברים ודוגמאות. תחילה הוא מבהיר כי לא מדובר בטעויות פשוטות או חד פעמיות, אלא טעויות מתמשכות שחוזרות על עצמן לאורך זמן רב. לדוגמה, ייתכן שיש מישהו שחושב שאליעד כהן עצמו הוא אדם חכם מאוד, אך מצד שני חושב שבנושאים מסוימים, כמו אלוהים או פוליטיקה (למשל דעותיו על ביבי), הוא טועה באופן מתמשך ועקבי. האדם הזה מתקשה להבין איך אדם שהוא מחשיב לחכם, עושה את אותה טעות שוב ושוב בלי לשים לב לכך. אליעד כהן מסביר שתי אפשרויות עיקריות להבנת מצב כזה: האפשרות הראשונה היא שהאדם הזה, שלכאורה נחשב לחכם, הוא בעצם לא כל כך חכם כמו שחושבים. הוא אמנם חכם, אבל רק בצורה מוגבלת, ולכן הוא יכול לחזור על אותה טעות פעם אחר פעם. כלומר, חכם באמת לא אמור לעשות טעויות גדולות בצורה מתמשכת. האפשרות השנייה היא שהאדם הזה הוא אכן חכם מאוד, אפילו חכם הרבה יותר ממה שאתה חושב, עד כדי כך שאתה עצמך, ביחס אליו, נתפס כמשוגע. לפי אפשרות זו, האדם הזה לא באמת טועה, אלא הוא רואה דברים שאתה לא מסוגל לראות, ולכן לך נראה שהוא עושה טעויות. האם יכול להיות שאתה זה שטועה? אליעד כהן מחדד ומרחיב את הנקודה הזו: כאשר אתה חושב שמישהו אחר טועה באופן קבוע ומתמשך, בעצם אתה בטוח שאתה יותר חכם ממנו בתחום הספציפי הזה. ייתכן שאתה באמת צודק, אבל גם אפשרות הפוכה נכונה: ייתכן מאוד שאתה טועה בגדול. האדם השני רואה דברים שאתה לא מסוגל לראות, כיוון שהוא חכם פי כמה וכמה ממך. כלומר, הטעות היא שלך בכך שאתה בטוח בצדקתך. לדוגמה, אליעד כהן מציג את זה בהקשר של המציאות עצמה. יש אנשים שחושבים שהמציאות היא מאוד חכמה, אך למרות זאת, לפעמים היא נראית להם ... גם כאן מציג אליעד כהן שתי אפשרויות: האפשרות הראשונה היא שהמציאות אכן חכמה, אך לא בצורה מושלמת. כלומר, יש לה חוכמה מוגבלת, ולכן היא עושה טעויות גדולות ונתפסת בעינינו כמשוגעת או טיפשית. האפשרות השנייה, העמוקה יותר, היא שהמציאות היא כל כך חכמה, הרבה מעבר ליכולת התפיסה שלנו, פי אינסוף מאיתנו, עד כדי כך שהדברים שנראים לנו הכי ברורים, הגיוניים ופשוטים, נראים אחרת לגמרי מנקודת מבטה. לפי גישה זו, המציאות אינה טועה או משוגעת - אלא אנחנו אלו שטועים, כי נקודת המבט שלנו מוגבלת מדי. האם המציאות משוגעת או שאתה המשוגע? אליעד כהן ממשיך ואומר שאם אדם מרגיש שהמציאות משוגעת ומתנהלת באופן לא נכון, הסיבה לכך היא בדרך ... שהאדם הפשוט אינו מסוגל להבין. בסופו של דבר, אליעד כהן מעודד את השומעים לחשוב על הנושא הזה לעומק, ולא למהר להסיק שמישהו אחר או שהמציאות טועים או משוגעים, אלא לבחון היטב האם ייתכן שהם בעצמם הטועים או המשוגעים. האם המציאות משוגעת? איך לזהות חכם? מי החכם ומי המשוגע? האם גאון יכול לטעות? למה אדם חכם טועה? איך לדעת אם אתה משוגע? אליעד כהן טועה? האם חכם לא טועה? איך חכם יכול לטעות? האם חכם יכול לטעות? מהי טעות של חכם אמיתי? ...
איך להעיר הערות? איך לגרום למישהו לא לחזור על טעויות? איך לגרום לעובד לא לטעות שוב? איך להסביר למישהו את ההיגיון? איך להסביר למישהו משהו? איך ללמד מישהו משהו? איך לגרום למישהו לא לטעות? איך למנוע טעויות? לנהל אנשים, הסברה ושכנוע
... להעיר הערות? איך לגרום למישהו לא לחזור על טעויות? איך לגרום לעובד לא לטעות שוב? איך להסביר למישהו את ההיגיון? איך להסביר למישהו משהו? איך ללמד מישהו משהו? איך לגרום למישהו לא לטעות? איך למנוע טעויות? לנהל אנשים, הסברה ושכנוע איך להסביר למישהו את ההיגיון שמאחורי ההערות? כאשר מישהו עושה טעות, הנטייה הראשונית של רבים היא פשוט להגיד לו ישירות מה לעשות או לא לעשות. לדוגמה, לומר לו: אל תעשה כך, או תעשה בדיוק כך. אליעד כהן מסביר שזאת הדרך הפשוטה והפרימיטיבית ... בלבד, הוא מתנהג כמו רובוט שמנסה לזכור מה מותר ומה אסור. התוצאה היא שהאדם לא באמת מבין את המהות של ההוראה, ולכן יש סיכוי גבוה שימשיך לטעות שוב ושוב בעתיד. לעומת זאת, אליעד מציע אלטרנטיבה יעילה בהרבה: במקום רק לתת הוראות יבשות, צריך להסביר לאדם את ההיגיון והרציונל מאחורי מה שמבקשים ממנו. כאשר אדם מבין את הסיבות להוראות שהוא מקבל, הסיכוי שהוא יישם אותן בפועל בצורה נכונה וימנע מטעויות חוזרות גדל באופן משמעותי. מדוע חשוב להסביר את קו החשיבה מאחורי ההוראות? לפי אליעד, אם האדם לא עושה את מה שמבקשים ממנו, זה קורה בדרך כלל בגלל אחת משתי סיבות ... מאוד לקבל הסכמה של האדם להיגיון שהסברתם, אף שזה לא תמיד חובה. ככל שהאדם יסכים ויבין את ההיגיון שלכם, כך תפחת הסבירות שהוא ימשיך לעשות טעויות חוזרות בעתיד. מה הסיבה האמיתית לכך שאנשים חוזרים על טעויות? לפי אליעד כהן, כאשר רק אומרים לעובד או לאדם מה לעשות או מה לא לעשות בלי להסביר לו את ההיגיון מאחורי זה, הדבר גורם לכך שתמיד נצטרך להזכיר לו שוב ושוב מה ... את ההערה יהיה ברור לגבי ההיגיון של עצמו ויצליח להסביר אותו בקלות ובבהירות. כאשר ההיגיון מובן לשני הצדדים, התוצאה תהיה ברורה ומדויקת, והטעויות יחזרו פחות ופחות. מה הסיכום המעשי של השיטה למניעת טעויות? השיטה המעשית שאליעד מציג כדי למנוע טעויות חוזרות, היא לעולם לא להתעצל בהסברים. במקום להגיד הוראות קצרות וישירות כמו אל תעשה כך, כדאי להשקיע את הזמן ולנמק בהסבר מלא מדוע אסור לעשות משהו או מדוע חובה ... הגיוני ומלא יותר, כך יפחת הצורך שלכם לחזור ולהזכיר לו שוב ושוב מה לעשות. בשורה התחתונה, אם ברצונכם שעובדים או אנשים אחרים לא יחזרו על טעויות, השקיעו מאמץ בהסבר ההיגיון ולא רק בהוראות טכניות. אם הם יבינו ויסכימו עם ההיגיון שהצגתם, רוב הטעויות החוזרות יימנעו. איך לתת הערות בצורה יעילה? איך למנוע טעויות של עובדים? איך להסביר לעובד את ההיגיון מאחורי ההוראות? איך ללמד מישהו משהו בצורה נכונה? ניהול נכון של עובדים איך לגרום לאנשים להקשיב לך? ...
להודות בטעות, לטעות בלי סיבה, התעקשות להרגיש רע, לשנות הרגלים, שינוי הרגלים, לא מוכן להשתנות, לא מוכן להודות בטעות, לא מוכן לטעות, להודות שטעית, להצליח להשתנות
להודות בטעות, לטעות בלי סיבה, התעקשות להרגיש רע, לשנות הרגלים, שינוי הרגלים, לא מוכן להשתנות, לא מוכן להודות בטעות, לא מוכן לטעות, להודות שטעית, להצליח להשתנות
... בטעות, לטעות בלי סיבה, התעקשות להרגיש רע, לשנות הרגלים, שינוי הרגלים, לא מוכן להשתנות, לא מוכן להודות בטעות, לא מוכן לטעות, להודות שטעית, להצליח להשתנות למה אנשים מתעקשים להמשיך לעשות טעויות למרות הסבל? אליעד כהן מסביר ... אליעד, הסיבה המרכזית לכך שהאדם ממשיך בדרך השלילית היא חוסר הרצון להודות בטעות או להכיר בכך שפעל במשך שנים ללא סיבה ... אליעד מדגיש כי רוב האנשים לא מתנהגים כך במצבים רגילים: בדרך כלל, אדם שמזהה טעות מיד יתקן את עצמו. אך במקרים מיוחדים, ... באשליה של סיבה נסתרת, במקום להודות שטעה בלי שום הצדקה. למה אנשים לא מודים בטעות? איך להפסיק להתעקש על סבל? למה אנשים ממשיכים בדרך שמזיקה להם? איך להודות בטעות שעשית בלי סיבה? איך להפסיק להרגיש רע ...
חכם לא טועה, האם חכם יכול לטעות? טעויות של חכם, טעות לוגית, טעות שכלית, טעות אינפורמטיבית, שכל של חכם אמיתי, טעות של חכם אמיתי, טעויות של רבי נחמן מברסלב
חכם לא טועה, האם חכם יכול לטעות? טעויות של חכם, טעות לוגית, טעות שכלית, טעות אינפורמטיבית, שכל של חכם אמיתי, טעות של חכם אמיתי, טעויות של רבי נחמן מברסלב
... לא טועה, האם חכם יכול לטעות? טעויות של חכם, טעות לוגית, טעות שכלית, טעות אינפורמטיבית, שכל של חכם אמיתי, טעות של חכם אמיתי, טעויות של רבי נחמן מברסלב האם חכם אמיתי יכול לטעות? השאלה האם חכם יכול לטעות? היא שאלה עמוקה שאליעד כהן דן בה, ומטרתה לברר את מהות החוכמה ואת היחס שלה לטעות. אליעד מסביר כי יש להגדיר תחילה מהו חכם אמיתי. חכם אמיתי, לפי ההסבר שלו, הוא אדם שיש לו שכל ברמה הגבוהה ביותר האפשרית, כלומר, אדם שמחזיק בתפיסת המציאות המושלמת והמקסימלית. אליעד מבהיר שלפני שניתן לשאול אם חכם אמיתי יכול לטעות, יש להגדיר בבירור את המושגים חכם וטעות. מה המשמעות של טעות בחוכמה אמיתית? אליעד מסביר שיש שני סוגים עיקריים של טעויות: טעות לוגית וטעות אינפורמטיבית. טעות לוגית - טעות שנובעת מחוסר הבנה, שבה האדם נכשל להבחין בסתירה פנימית בדבריו. טעות אינפורמטיבית - טעות שנובעת מבעיה במידע ולא בהכרח קשורה להבנה הלוגית של האדם. הוא מסביר שכאשר אדם רגיל טועה, הטעות יכולה להיות לוגית או אינפורמטיבית. לדוגמה, אם מישהו יגיד שיש שולחן בחדר, אך בפועל אין, זו טעות אינפורמטיבית. אבל אם האדם אומר דבר שסותר את עצמו או מתבסס על היגיון שגוי, אז זו טעות לוגית. מהי ההבחנה בין טעות לוגית לטעות אינפורמטיבית? אליעד מדגים את ההבדל בין הטעויות כך: נניח שמישהו מלמד אותך אנגלית ואומר לך בטעות שהמילה סווט פירושה נעליים. כשתשמע מאוחר יותר את המילה סווט במשפט, תחשוב בטעות שהכוונה לנעליים. הטעות הזו היא אינפורמטיבית, ולא לוגית. זאת משום שהשכל שלך פעל נכון לפי המידע המוטעה שקיבלת. לעומת זאת, טעות לוגית תקרה כאשר התהליך המחשבתי עצמו שגוי, ואתה לא מצליח להבחין בקיום הסתירה או ב
להיות בטוח בעצמך, רק אני צודק, גם אני צודק, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, להאמין בעצמך, רק צודק, גם צודק, כולם צודקים
להיות בטוח בעצמך, רק אני צודק, גם אני צודק, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, להאמין בעצמך, רק צודק, גם צודק, כולם צודקים
... במציאות, אם אינו יודע למה בדיוק הוא מכוון את עצמו. מה הקשר בין ביטחון עצמי לפחד לטעות? אליעד מדגים את הקשר בין ביטחון עצמי לבין הפחד לטעות באמצעות דוגמה כלכלית ברורה: אדם שיש לו את כל הכסף בעולם אינו חושש לאבד אותו. אדם שאין לו כסף כלל, גם הוא אינו חושש כי אין ... לאבד את מה שיש הופך לבעיה ממשית. באותו אופן, אם אדם בטוח בעצמו ב - 100%, אין לו פחד לטעות כי הוא משוכנע לחלוטין בצדקתו. אם הוא אינו בטוח כלל, גם אז הוא לא חושש לטעות כי אין לו בכלל תפיסת אני צודק. הבעיה מתרחשת במצב ביניים - כשהאדם גם בטוח וגם לא בטוח בו זמנית. במצב כזה, הצד הבטוח מפחד ... מוכן להתמודד עם הקונפליקט הזה באופן מלא. איך לפתח ביטחון עצמי? איך להתמודד עם פחד לטעות? רק אני צודק או כולם צודקים? מה גורם לבלבול פנימי? האם אפשר להיות בטוח וגם לא בטוח? חקירה עצמית ובלבול רגשי ניתוח תחושת ... אלא מתחיל להרגיש שגם אחרים צודקים, עד כדי כך שהוא עלול לשאול את עצמו אם הוא בכלל טועה. בנקודה זו אליעד מתאר את הדינמיקה של הביטחון והספק. אם אדם מחפש להיצמד לאגו קטן ומוגבל, עליו להימנע משאלות ולהמשיך להאמין ... שלו. הקשר בין ביטחון, פחד והאחזות אליעד מסביר כי תחושת חוסר הביטחון קשורה לפחד לטעות. - אם אדם בטוח במאה אחוז שהוא צודק - אין לו פחד לטעות. - אם אדם אינו בטוח כלל - גם אז אין לו פחד לטעות, כי אין לו על מה להגן. - הבעיה היא במצב הביניים, כאשר האדם גם בטוח וגם לא בטוח. הצד שבו הוא בטוח גורם לו לרצות לשמר את ... משמעות הדבר ואתה כל כך מצליח לראות שאולי ההפך נכון עד כדי כך שאתה אומר אולי אני בכלל טועה שזה כבר בלבול אתה אומר אולי רק הוא צודק מה האמת ששניכם צודקים, בסדר עכשיו השאלה מה אתה מחפש אם אתה מחפש את הדאווין תגיד ... בעצמי פירושו אני פחות מפחד, לא בטוח בעצמי זה יותר מפחד מצד שני זה פחות מפחד להיות טועה. תסתכל מה אמרנו על הבחורה קודם שהיא אומרת רק אני צודקת אתה ישר אמרת זה נותן לה ביטחון עצמי, מה אמרתי לך זה גורם לכך שהיא ... מוגדר יש יותר סיכוי שתטעה. כשאתה אומר אני לא בטוח בעצמי פירוש אני מפחד שאולי אני טועה אבל מצד שני אני פחות מפחד לטעות כי אם אני לא בטוח בעצמי אז מהצד שאני לא בטוח בעצמי אני כבר לא יכול לטעות כי אני לא חושב שאני צודק, מהצד שאני בטוח בעצמי אני מפחד לטעות ומהצד שאני לא בטוח בעצמי. תסתכל עוד פעם תדמיין כאילו בתוכך נגיד שאתה חמישים אחוז בטוח וחמישים אחוז לא בטוח עכשיו ונגיד ... מפריע לך לחשוב שאתה צודק יותר הצד שאתה לא בטוח אבל מהצד שאתה לא בטוח אתה גם לא מפחד לטעות אתה אומר אני בכלל לא חושב שאני צודק, אז מי מפריע לך לישון בלילה בשקט ולהגיד לא אכפת לי לטעות הצד שבטוח בדיוק. זאת אומרת כשאתה פחות בטוח בעצמך מצד אחד זה מפריע לך להגן על הרק אני צודק מצד שני זה מקרב אותך למקום של ... לא בטוח בעצמך, תראה אם אתה בטוח בעצמך במאה אחוז יש לך מאה אחוז ביטחון אתה לא מפחד לטעות כי אתה בטוח במאה אחוז, אם אתה מאה אחוז לא בטוח בעצמך אתה גם לא מפחד לטעות אתה לא יכול לטעות אני לא בטוח בעצמי בכלל, איפה מתחילה הבעיה כשאתה חמישים אחוז בטוח וחמישים אחוז לא בטוח בדיוק ואז מה הבעיה שמהצד שאתה בטוח ... בטוח במאה אחוז שאתה צודק אין שאלה אם אתה מאה אחוז לא בטוח בשום דבר אז אתה לא יכול לטעות כי אני לא אומר ששום דבר רק אני צודק אז איך אני אטעה, אני לא יודע כלום מי שלא יודע כלום איך יכול לטעות אבל הבעיה היא שהבן אדם הוא מעורבב שהוא גם בטוח וגם לא בטוח עכשיו מהצד שהוא בטוח והוא רוצה להיות יותר בטוח זה שהוא לא בטוח ...
איך לא לקרוא אנשים לא נכון? איך לא לפרש אנשים לא נכון? איך להבין אנשים נכון? איך לקרוא מחשבות? איך לא לטעות בפירוש אנשים? חרדה חברתית, מה חושבים עלי? מה אנשים חושבים? השתקפות עצמית
איך לא לקרוא אנשים לא נכון? איך לא לפרש אנשים לא נכון? איך להבין אנשים נכון? איך לקרוא מחשבות? איך לא לטעות בפירוש אנשים? חרדה חברתית, מה חושבים עלי? מה אנשים חושבים? השתקפות עצמית
... נכון? איך לקרוא מחשבות? איך לא לטעות בפירוש אנשים? חרדה חברתית, מה חושבים עלי? מה אנשים חושבים? השתקפות עצמית במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בנושאים הקשורים לקריאת מחשבות ופרשנות של התנהגות האנשים סביבנו. הוא ... מחשבות, פירוש ההתנהגות של אחרים, והטעויות הנפוצות שמבצעים אנשים בתהליך הזה. מה זה אומר לקרוא מחשבות ולהבין את ההתנהגות של אחרים? המרצה מתחיל בהסבר על רעיון קריאת המחשבות, שמציין כי מדובר במצב בו אדם עושה ... במקומו, גם היית פועל כך. איך לא לטעות בקריאת אנשים? בהמשך ההרצאה, אליעד כהן מדגיש את החשיבות של לדעת להפריד בין עובדות לפירושים. לדוגמה, אם מישהו אומר אני אוהב אותך, זו עובדה. אך האם מדובר באהבה אמיתית או ... אותו אדם. אליעד כהן מציין שכדי לא לטעות בקריאת אנשים, חשוב לשאול את עצמך מה באמת קרה ומה הפירוש האפשרי של המצב. זה חשוב להבין שמצבים מסוימים עשויים להתפרש בדרכים שונות, ותמיד יש להימנע מהשלכה אישית על אחרים. ... ולוודא שאתה לא מפרש דברים בצורה מוטעית. איך להתנהל במקרים של חוסר ביטחון בפרשנות ההתנהגות? אליעד כהן מדבר על המקרים שבהם אנשים לא בטוחים לגבי כוונותיו של אחר. כאשר אנחנו מפרשים את ההתנהגות של אחרים, יש לקחת ... לו סיבה אחרת. כדי להימנע מפרשנות מוטעית , יש להבין את המניעים הפנימיים של אחרים ולא להניח תמיד שהם שווים לשלך. מה החשיבות של הכרה בטעויות פרשנות? בסופו של דבר, אליעד כהן מסביר שהחשוב ביותר הוא להכיר את ההטיות שלנו בעת קריאת מחשבות של אחרים. כל אדם נוטה להשליך את מחשבותיו על אחרים, מה שגורם לעיוותים ... אותה מתוך מניע שמוכר לך, אתה עשוי לטעות, כי כל אדם מבצע פעולות ממניעים שונים. עליך להיות מודע לכך שההבנה שלך את ההתנהגויות של אחרים אינה תמיד נכונה, וחשוב לשאול את עצמך את השאלות הנכונות כדי לוודא שאתה לא מפרש ... קריאת מחשבות הבנת התנהגות אנשים טעויות בפרשנות השלכה אישית הבנת מניעים פנימיים הפירוש הנכון של התנהגות ...
טעויות - מתי זה *בסדר* לטעות? מה טוב בטעויות? איך ללמוד מטעויות?
טעויות - מתי זה בסדר לטעות? מה טוב בטעויות? איך ללמוד מטעויות? כפי שכבר ביארתי, בעולם שלנו יש חיצוניות ופנימיות. והאושר של האדם הוא פנימי, והוא נובע ... חשוב. וחשוב לעשות את הדברים הנכונים, אבל חשוב יותר לעשות את הדברים בצורה הנכונה. ולפעמים זה בסדר גמור לטעות , כאשר הטעות היא חלק מתהליך לימודי של ניסוי וטעייה. כי מי שהוא עסוק רק בחיצוניות, הוא חושב בטעות שהדבר החשוב ביותר, זה מה שקורה בפועל. ואדם כזה לא יקבל שום טעות. כי אסור שתתרחש במציאות החיצונית שום טעות. אבל מי שמבין שהעיקר זה הפנימיות, הוא יודע שזה בסדר גמור לטעות, כאשר הטעות היא חלק מתהליך למידה של האדם. כמו התינוק שנופל ושלומד ללכת. ואם הוא לא יטעה ולא ייפול, הוא לעולם לא ידע לאזן את עצמו וללכת בצורה טובה. וישנם מצבים, שבהם החכם רואה שהאדם עושה טעות כלשהי, והוא לא מעיר לו. משום, שעדיף שהאדם יטעה ושיקבל שכל ושיבין את עצמו טוב יותר, מאשר שהוא יעשה את הדבר הנכון. ומי שהוא עסוק רק בחיצוניות, הוא חושב בטעות שהאמת היא חיצונית. ושהדבר הכי חשוב, זה מה שהאדם עושה בפועל. אבל מי שהוא חכם אמיתי, הוא מבין ... הוא פנימי, ושהתכלית הסופית והטוב האמיתי, הם תלויים באיך האדם חווה את המציאות. ולכן, גם אם מישהו עושה טעות במעשיו, יותר מאשר חשוב לעזור לו לא לעשות את הטעות בפועל, חשוב לעזור לו לחשוב בצורה הנכונה, שמעצמו הוא יבין לא לעשות את הטעות.
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טעויות בלהחזיר אקסית, לספר כמה שאתה אוהב, האם לתת ספייס? רוצה פסק זמן, האם להמשיך לחזר? האם להמשיך להתקשר? האם ליצור קשר? איך לא להחזיר אקסית? איך לגרום לאקסית לחזור? לספר לה שאני אוהב אותה, טעויות בהחזרת אהבה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לטעות, מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לטעות, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב, מאמן עסקי מומלץ, מאמן אישי קואצ'ינג בנושאי לטעות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 10:23:24 - wesi1