אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לחץ ✔פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:53פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 1
מה הסיבות לפחד לפני הופעה בבית משפט?

המשתתפת מסבירה שהיא אינה חוששת לשיר מול קהל, אך פחד קהל ניכר אצלה כאשר היא נדרשת לדבר בפומבי, במיוחד בהופעות מול שופט בבית משפט. היא מספרת שבזמן שהיא נדרשת לשאת דברים, היא חווה רעד חזק בכל גופה. אליעד מנסה להבין את מקור הפחד ומבקש ממנה לספק דוגמאות מתוך סיטואציות בהן חוותה את הפחד הזה. היא משתפת שהיא עומדת בפני משפט, שבו יש לה הוכחות חותכות שמצביעות על צדקתה, אך היא חוששת שהשופטת החדשה תפסוק נגד האמת, כי היא מרגישה שהצד השני מיוצג על ידי עורכי דין כוחניים ומניפולטיביים, בעוד שעורכי הדין שלה נראים שקטים ובלתי אפקטיביים.

האם הפחד נובע מהחשש מהתהליך המשפטי או מחוסר צדק?

אליעד מבין שלמעשה הפחד שלה לא נובע מהליך המשפטי עצמו, אלא מהחשש שבית המשפט לא יפסוק לפי האמת. היא מסבירה שהיא יודעת שהצדק לצידה ויש לה הוכחות חותכות, אך היא חוששת שהשופטת תתבל את העובדות בעקבות שכנוע חיצוני של הצד השני, או בעקבות מניפולציות של עורכי הדין. היא מבינה שהשופט לא תמיד פוסק לפי מה שנכון, אלא לפעמים לפי מי שמצליח לשכנע את השופט. היא מספרת על מקרים בהם אנשים חפים מפשע הורשעו, והפושעים יצאו זכאים, מה שמגביר את תחושת חוסר הביטחון שלה.

האם הפחד מבוסס על פרנויה?

אליעד מסביר כי הפחד שלה אינו פרנויה אלא פחד רציונלי לחלוטין. הוא טוען שהפחד מבוסס על האפשרות הממשית שבית המשפט לא יפסוק בהתאם לאמת, אלא לפי השפעות חיצוניות כמו מניפולציות של עורכי הדין. אליעד מציין כי בתי המשפט לא תמיד פועלים לפי עקרונות הצדק, אלא לפעמים הם פועלים לפי השפעות חיצוניות, מניפולציות של עדים, או שכנועים של עורכי דין, והוא מציין שזהו תהליך טבעי של מערכת המשפט.

מהם הפתרונות המעשיים והנפשיים להתמודד עם הפחד?

אליעד מציע שני פתרונות להתמודד עם הפחד:

1. ברמה המעשית: כדאי להדגיש את האמת ולוודא שההוכחות מצורפות ומוצגות בצורה ברורה ובולטת, כך שהשופט לא יוכל להתעלם מהן. במידה ועורכי הדין לא מצליחים להציג את עמדתה בצורה ברורה, היא צריכה לוודא שהם מדברים בקול רם וברור מול השופטת.

2. ברמה הנפשית: על המשתתפת להבין שהחיים אינם מושלמים ושהמציאות היא לעיתים רחוקות אידאלית. יש להסכים עם האפשרות שהצדק לא תמיד נעשה, ולקבל את העובדה שהמערכת המשפטית אינה תמיד מבוססת על צדק מוחלט. עליה ללמוד לחיות עם חוסר הוודאות ולמנוע מהפחד לשתק אותה.

האם צדק הוא ערובה בטוחה במציאות?

אליעד מסביר שהחיים אינם בנויים בצורה של צדק מוחלט. הוא נותן דוגמאות לכך שגם במערכת המשפט, וגם במצבים אחרים בחיים, לא תמיד נעשה צדק מוחלט. הוא מדגיש כי צדק הוא המלצה בלבד, ואין הבטחה שכל דבר יתרחש על פי מה שנכון וצודק. אליעד מבהיר שלהבין ולהכיר בכך שצדק לא תמיד יצא לפועל הוא צעד חשוב כדי להתמודד עם הפחד הנפשי והלחץ שהיא חווה.

סיכום הפתרון לפחד מהמערכת המשפטית

המשתתפת הגיעה עם פחד לדבר מול קהל, אך בהמשך שיחה עם אליעד, נחשף הפחד העמוק יותר שלה - חוסר האמון במערכת המשפט וביכולת שלה לפסוק על פי האמת. אליעד מסביר לה שהפחד שלה הוא פחד רציונלי, מבוסס על האפשרות שהצדק לא ייצא לאור, למרות שהאמת לצידה. הפתרון המוצע הוא קודם כל להבין שהפחד שלה מבוסס ומציאותי, ולפעול בצורה מושכלת כדי להבליט את האמת שלה בפני השופטת. במקביל, עליה להכיר בעובדה שהמערכת המשפטית אינה תמיד פועלת לפי עקרונות צדק מוחלטים.
פחד קהל ופחד מהמשפט הקרוב

המשתתפת מסבירה כי אין לה בעיה לשיר מול קהל, אך לדבר בפני אנשים גורם לה לפחד גדול. היא מציינת כי כאשר היא נדרשת לשאת דברים בפומבי, גופה מגיב ברעד חזק. אליעד מנסה להבין מה בדיוק גורם לה לפחד זה ומבקש דוגמאות מסיטואציות בהן חוותה את התחושה הזו.

היא מספרת כי היא נמצאת לפני משפט, ושהיא נתקלת בעורכי דין כוחניים שמייצגים את הצד השני, מה שמגביר את תחושת חוסר הביטחון שלה. לדבריה, היא מרגישה שהיא יודעת הרבה דברים ורוצה להביע אותם, אך כאשר היא מנסה לדבר, היא משתתקת ומגמגמת. היא מקשרת זאת לעבר שלה, שבו גדלה עם אב קשוח ותוקפני, שהיה בעל עסקים גדולים ולא נתן לה לדבר או להביע את עצמה. היא הייתה הילדה הקטנה במשפחה, וכל ניסיון שלה לבקש דברים נתקל בדחייה ובזלזול, דבר שהוביל לכך שהיא פיתחה פחד לדבר.

אליעד מקשיב לדבריה ומנסה למקד את הסיטואציה הנוכחית, תוך שהוא מבקש להבין מדוע בדיוק היא חוששת במשפט הקרוב. היא מסבירה שהפחד שלה הוא לא רק מההליך המשפטי עצמו, אלא מהתחושה שהאמת לא תצא לאור. היא אומרת כי יש לה הוכחות מוצקות לצדקתה, אך עורכי הדין בצד השני פועלים בצורה כוחנית יותר, מדברים בקול רם ומשפיעים על השופטת החדשה. לעומת זאת, עורכי הדין שלה מדברים בשקט, והיא מרגישה שהם אינם מצליחים לבטא את הדברים בצורה מספקת.

הפחד האמיתי: חשש מחוסר צדק

אליעד מזהה כי הפחד שלה לא נובע מכך שהיא טועה או שאין לה קייס חזק, אלא מהחשש שבית המשפט לא יפסוק על פי האמת. היא מסכימה ואומרת כי היא מבינה שהמשפט לא בהכרח נקבע לפי מה שאמיתי, אלא לפי מי שמצליח לשכנע את השופט. היא מתארת מקרים שבהם אנשים חפים מפשע הורשעו, בעוד עבריינים אמיתיים יצאו זכאים, ומוסיפה כי היא רואה בעיניה כיצד עורכי הדין של הצד השני מנצלים את כוחם כדי להשתלט על הדיון המשפטי.

אליעד מציין כי זהו פחד רציונלי לחלוטין ולא פרנויה, כיוון שהוא מבוסס על האפשרות האמיתית שהשופט יפסוק שלא בצדק. הוא מסביר כי בתי המשפט אינם פועלים תמיד לפי עקרונות הצדק, אלא בהתאם לשכנוע, למניפולציות, וללחצים שונים. לדבריו, השופטים לא תמיד שופטים לפי מה שנכון, אלא לפי מה שהם קולטים מתוך ההתרחשות בדיון, ולעיתים זה גם תלוי בעורכי הדין וביחסים שיש להם עם בית המשפט.

מה אפשר לעשות?

אליעד מציע שתי גישות לפתרון הבעיה:
  • ברמה המעשית - לנסות להדגיש כמה שיותר את האמת ולהביא ראיות חד - משמעיות. אם עורכי הדין שלה אינם מצליחים להבהיר את עמדתה בצורה חזקה, היא צריכה למצוא דרך לוודא שהם משמיעים את קולה מול השופטת.
  • ברמה הנפשית - להבין שהחיים אינם מושלמים ושיש סיכוי שהצדק לא ייעשה. במקום להיאבק בחוסר הוודאות, עדיף להכיר בכך שזהו טבעם של החיים ושל מערכת המשפט, ולחיות עם הידיעה הזו מבלי לתת לה לשתק את החשיבה והביטחון העצמי שלה.
המשמעות הרחבה יותר

אליעד מסביר לה כי צדק בעולם הזה הוא לא ערובה בטוחה, אלא המלצה בלבד. הוא נותן דוגמאות לכך שגם בעולם המשפט, וגם במצבים אחרים בחיים, לא תמיד נעשה צדק. הוא אומר כי החיים אינם בנויים כך שכל דבר יתרחש לפי מה שנכון וצודק, ולכן האדם צריך ללמוד לחיות עם האפשרות שהאמת שלו לא תתקבל. למרות זאת, הוא מציין כי ניתן לנסות ולהשפיע כמה שיותר על המציאות, אך יש להבין שעדיין יש פער בין מה שנכון לבין מה שקורה בפועל.

סיכום

המשתתפת הגיעה עם פחד לדבר מול קהל, אך תוך כדי השיחה נחשף שהפחד העמוק יותר שלה הוא חוסר האמון במערכת המשפט. היא אינה חוששת לדבר כי היא חסרת ביטחון, אלא כי היא יודעת שהמערכת אינה בהכרח הוגנת. אליעד מסביר לה שהפחד שלה מבוסס ומציאותי, ושעליה לפעול בצורה מושכלת כדי להבליט את האמת שלה, אך במקביל להפנים את חוסר השלמות של העולם.
אנחנו מדברים על פחד קהל, אוקי אז אנחנו מדברים עלייך באופן ספציפי שאת רוצה לשיר ואת חושבת.

ש: לא לשיר אין לי בעיה.

אליעד: לא מול קהל?

ש: אבל לא לדבר.

אליעד: אה לדבר.

ש: לשיר אני יכולה נהדר.

אליעד: הבנתי אוקי אז לדוגמה נגיד אומרים לך "תשירי" את עולה לשם, אומרים לך "תני איזה נאום קצר" ישר זה.

ש: רועדות.

אליעד: הברכיים, יפה אז בואי ננסה להבין ממה את מפחדת, עכשיו תסתכלי לא למה את מפחדת מה קרה לך בהיסטוריה "האמא שלי" לא, עכשיו בואי ניתן יש לך סיטואציה שאת יכולה לתת לי לדוגמה?

ש: בא נגיד למשל עכשיו אני לקראת משפט, אני במשפטים עכשיו אתה רואה את השופטת או שאתה רואה את העורכי דין שהשניים לוקחים והם לוקחים עורכי דין ככה.

אליעד: אבל זה לא פחד את פשוט מפחדת מהבין משפט.

ש: לא פחד קהל זה חוץ מזה אני טיפוס שיש לי הרבה מידע של כל מיני דברים, אני ניסיתי כמה פעמים זה חוץ מזה אני אומרת לך אז אני רוצה להגיד דברים פשוט אני.

אליעד: משתתקת?

ש: משתתקת מגמגמת אני לא יודעת איך להגדיר את זה דרך אגב להגיד לך שבעבר שלי הרחוק אני גמגמתי בצורה חבל על הזמן ומאיפה זה בא זה בא מהאבא התוקפני שהיה לו עסקים עשרה ילדים "ותעשו לי טובה שקט, את הכי קטנה תשתקי" ואם דיברתי.

אליעד: אז מרוב פחד התחלת לגמגם.

ש: יפה אז אם למשל רציתי איזה דבר דבילי מבית ספר שביקשו, "תעזבי אותי מהשטויות האלה אל תיקחי את זה" כאילו העסקים הגדולים היו חשובים וכל הבית ספר עם כל.

אליעד: ואת לא חשובה.

ש1: כן אז זה נהיה לי פחד.

ש2: אני שואל את עצמי עכשיו כשסיפרת את כל הדברים האלה מה היה קורה אם לה היה לך.

אליעד: מה היה קורה מה, מה אתה עכשיו מסבך דברים תסביר לי מה.

ש: מה היה קורה מה?

אליעד: לא, הוא לא מעניין, הוא מספר לך איזה פחדים יש לו בראש אבל עכשיו זה לא מעניין אותם פחדים שלו מדברים על הפחדים שלך.

ש: למה זה כן מעניין אולי זה.

אליעד: לא אחר כך בשביל זה יש הפסקה אחר כך בהפסקה תגידי לו "ממה אתה מפחד" הוא יספר לך גם כן, אוקי עכשיו אני איתך יש לך דוגמה?

ש: לא אז תשמע עוד לא גמרתי אז מזה זה התחיל הבן זוג שאתה אומר "רגע אבא היה תוקפני אז זה אז תיקח את השקט" אתה לוקח את השקט אבל הוא למעשה כלפי חוץ שקט אבל בפנים פצצת אטום.

אליעד: טוב זה סיפורים בואי נתקדם לסוף.

ש: לא אז מה שאני רוצה להסביר לך אז אחר כך אתה לוקח עורכי דין אתה אומר "הוא נראה לי תוקפן" אבל אתה רוצה ליצור איתו קשר בכלל הוא משחק לך כאילו אתה דפוק אתה לא מבין כלום "אני מבין" ובסוף מפיל אותך יופי כי אתה לא מבין אז אין תקשורת בכלל, אתה מבין אותי או לא?

אליעד: אני מבין אני אפילו יכול לחזור, לחזור לך להגיד לך מה אמרת שתראי שהבנתי.

ש: לא אז תקשיב למה שאני רוצה להגיד לך אז מה שקורה שעכשיו אני לקראת משפטים ושתי הייצוגים של האחרים לקחו עורכי דין חבל על הזמן, אז מה אני אמרתי "תשמעו קצב שהיה לו את כל הבלגאן" סליחה שאני זה אמיר וציון ואת כל אלה.

אליעד: ונפל.

ש: והיא לקחה ככה זה לא משנה מי אתה לוקח.

אליעד: השאלה מי צודק.

ש: מה שנאמר הוכחות.

אליעד: מה תכלס.

ש: תכלס.

אליעד: והשאלה מי שיחד את השופט קודם.

ש: לא אז אני אומרת לך אבל היו כאלה.

אליעד: מסכים.

ש: לא תקשיב לי אז מה שקורה שאני אומרת בוא נא קיבינימט יש לך את כל ההוכחות ויש לך את הכל והאלה מביאים לך כוחניים כאלה שההוא שיודע שאני מכוח אני בכלל מקבלת שיתוק, אני אומרת תשמע מה קרה אתה צריך להביא כוח או שאתה צריך להביא הוכחות, אתה מבין את השאלה?

אליעד: אני מבין ואני אתן לך את התשובה.

ש: ואז אתה נכנס ללחץ אז אני אומרת רגע אז אולי העורך דין הזה לא טוב אז ניקח את זה, אתה לוקח את זה אתה רואה אין לך תקשורת איתו יש לו תקשורת עם המנגד עמיתך לא, אתה מבין מה שקורה פה?

אליעד: הבנתי.

ש: יפה זה איך יקראו לזה פחד קהל פחד אנושי, חוסר ביטחון אין לי מושג מה זה מאיפה זה בא.

אליעד: אני אגיד לך מאיפה זה בא, את חכמה קודם כל אני אסביר מה אמרת.

ש: אני מרגישה שאני חכמה כן חוץ ממה יש לי.

אליעד: חכי עד הסוף תכף יבוא גם "הלא חכמה".

ש: אין בעיה זה הציון שאתה נותן.

אליעד: סתם רגע בסדר שניה, קודם כל מה שאמרת דוגמה ברמת הסיטואציה יש לך משפט את יודעת שהאמת לצדך "הנה קיר אני צודקת" ואת רועדת כי שמה יש פילים אבל את אומרת "מה אכפת לי מהפילים", אבל את אומרת "אם אני יודעת שיש פה קיר למה אני מפחדת מזה שהמשוגעים האלה אומרים שאין קיר" זאת מהות השאלה, לא קשור לפחד קהל זה נושא אחר. את פשוט חכמה אבל את לא יודעת שאת חכמה ולא מספיק חכמה, אני אסביר לך בדיוק מה אני מתכוון, את חכמה שאת יודעת את האמת את אומרת "האמת היא שיש קיר זאת האמת" אבל מה שקורה בתת מודע שלך שאת יודעת שבית המשפט לא בהכרח יפסוק לפי מה האמת "ומאוד יכול להיות שלמרות שהאמת לצידי אף על פי כן הם ירמו אותו או שהוא ירמה את עצמו, או שיש לו עניין אישי עם העורך דין או שקומבינה מניפולציה" ויעשו איזה ככה ואת פושעת", את אומרת "איך אני פושעת אבל זאת האמת".

אז זאת אומרת שאם היית בטוחה בוודאות שבית משפט הולך לפסוק את האמת אז היית רגועה כי את אומרת "אני אפילו לא צריכה עורך דין אם אני יודעת שהאמת לצידי ואני יודעת שהשופט הוא מכונת אמת אנושית והוא פוסק רק מה האמת אז אני אומרת לעורך דין עזוב אתה מיותר אני אבוא לבד, אני אסביר מה היה ויראו שמבלבלים את המוח" אבל מה שקורה שהשופט הוא חצי קוקו חצי נורמאלי והעורכי דין האלה נוכלים ונוכלים מכיוון אחר, וכולם מרמים את כולם וכולם רוצים את הכסף שלך או אלה ואלה וגם אלה. עכשיו אז את לא מפחדת בגלל שאת לא צודקת את מפחדת בגלל שאת אומרת "יש אפשרות שהשופט יפסוק פסק דין שקר" זאת מהות הפחד כי הם ירמו אותו כי עשו מניפולציה, כי יפלילו אותך כי משהו.

ש: יפה לא אני אגיד לך את הסיטואציה.

אליעד: רק אבל בלי שמות או משהו.

ש: לא אני אגיד לך את הסיטואציה למשל העורך דין שהיה להם מת נפטר, קיבל את המחלה נפטר הביאו עוד אחד חבל על הזמן שאלתי עליו זה אין, עכשיו איך הולך המשפט שופטת חדשה רוסיה לא משנה שופטת עדינה מאוד, עכשיו הם כוחניים.

אליעד: יכול להיות שהיא רק נראית עדינה דרך אגב.

ש: לא אני רואה שהיא מתנהגת אחרת, אני רואה לא מנחשת אז עכשיו העורכי דין שלי מדברים בשקט העורכי דין שלו מדברים בקול ואז אתה רואה שהיא "כן מה יש לך עוד להוסיף", פשוט הוא מהצד שלי רוצה להגיד כך וכך אז הוא לא רוצה שהיא תשמע אז הוא אומר "רק רגע יש לי משהו להוסיף אני כאן".

אליעד: מי אמר העורך דין שלך?

ש: שלהם.

אליעד: שלהם אוקי.

ש: ואז אני מצליחה "רק רגע אפשר שתשתקו קצת תתנו פה לדבר" אז השופט אומר "סליחה אני מנהל פה את המשפט", "אבל יפה אבל תתנו" ופשוט המשפט ניכר שפה הם בקושי דיברו והם דיברו כל הזמן, עכשיו זה היה עם השופט הקודם עכשיו שאלתי על זה הטוב עוד יותר גרוע ממנו, "תשמעו הדברים ברורים שיש כמו פה פרח" עכשיו מה שצריך זה אותה שופטת שהיא תנהל את זה יותר נכון.

אליעד: יש אחד מעורכי הדין לא זוכר עכשיו את השם שלו שהוא אמר שכשבא אליו מישהו לא אכפת לו מה האמת אכפת לו מה הוא יכול לספר לשופט ולא משנה מה האמת נגיד שיש פה פרח.

ש: זאת השאלה שהמפשט זה לא לפי אמת.

אליעד: נכון רק עכשיו גילית את זה.

ש: אז יפה אז מה לעשות.

אליעד: רגע הוא הצהיר בפירוש אמר יש על זה אפילו מאמר באתר "עורכי דין לא מחפשים את האמת של הלקוח" זה השם של המאמר, בכל מקרה אז הוא אומר "תראה אני לא אכפת לי אם רצחת או לא, מעניין אותי איך אני יכול להוכיח שלא רצחת מבחינתי יכול להיות שרצחת, אפשר להחביא את הגופה איפשהו שלא ידעו? אז אתה לא תצא זכאי, זה לא משנה מה עשית משנה מה נוכיח". עכשיו בית משפט לא עובד לפי מה האמת, אמת זה בעולם האמת וגם אז לא בטוח שתדעי מה האמת כרגע פה זה עובד לפי מי הצליח לשקר יותר את השופט.

ש: יפה בדיוק אמרת נכון.

אליעד: נכון ואם שמה הם נובחים יותר חזק והוא נובח יותר חלש והשופט הוא יש לו קשיים משמיעה והוא לא שומע את החלש הוא שומע את החזק והוא מפחד אז הוא אומר "נכון", עכשיו אז האמת היא לצידך וזה לא שאין שום משמעות לאמת אבל מצד שני אז זאת אומרת הפחד שלך הוא פחד אמיתי כאילו את אומרת "אבל איך יכול להיות אבל אם אני צודקת למה אני מפחדת" כי יש את הפוטנציאל ואת האפשרות שיהיה רע.

ש: מקסים הגדרת נכון מאוד אז יש לי פחד אמיתי או לא?

אליעד: אז קודם כל הפחד שלך הוא לא פרנויה והוא לא פוביה והוא לא כלום, פחד רציונלי לגמרי את מודעת לכך שהאמת לא תמיד יוצאת לאור ואת לא מפחדת בגלל שהאמת לא לצידך את מפחדת בגלל שהאמת לא תצא לאור, אז מה הפתרון?

ש: למרות שיש לך אמיתות על נייר כתוב שחור על גבי לבן ואז מה לעשות.

אליעד: ולפעמים זורקים חפים מפשע לכלא ולפעמים את הפושעים מוציאים מהכלא אומרים שהם חפים מפשע?

ש: כן.

אליעד: הנה זה העולם.

ש: אז מה אני צריכה לעשות?

אליעד: מה שאת צריכה לעשות זה קודם כל להבין שהפחד שלך הוא מוצדק, עכשיו ברמה המעשית תנסי להדגיש כמה שיותר את האמת שהיא לצידך לפי טענתך וברמה הנפשית שלך פשוט תביני שזה החיים ואין לזה פתרון.

ש: זאת אומרת אכלת אותה כמו שאומרים.

אליעד: לא בטוח אכלת אותה בזה שיש אפשרות שתידפק, לא אכלת אותה עוד לא פסקו לרעתך אכלת אותה בזה שאת בעולם שיכול להיות שידפקו אותך, נכון בן אדם הולך ברחוב אומר "הכסף שלי איך שדדו אותי", "אז מה אם זה שלך שדדו אותך" זה לא הכל פה לפי הצדק זה לא אתה אומר "אבל זה שלי איך הוא גנב לי את זה", "אז מה אם זה שלך הוא גנב את זה".

ש: אז זאת אומרת שצדק זה לא דבר בטוח.

אליעד: בחיים האלה צדק זה המלצה, אלוהים כשהוא ברא את העולם הוא לא התחייב לאף אחד שהוא הולך, אלוהים נתן המלצות ועכשיו הוא כשלעצמו יכול להפר את ההמלצות, אלוהים נגיד הבטיח ליהודים שהוא יאהב אותם זה בגדר המלצה בלבד ועכשיו הוא עושה מה שהוא רוצה זה לא אבל היהודים אומרים "אבל הבטחת לנו", "נו אז מה בא לי לעשות הפוך מה תעשה למי תתלונן לאלוהים, אלוהים עושה לך רע מה תעשה אין פה סומך אני המנכ"ל". כמו שאתה בא להתלונן אתה אומר לו "תביא לי את המנהל" הוא אומר לך "אני המנהל" מה תעשה אז אתה אומר, אתה תלך לשופט אומר לך "אני השופט, מה את מי אני אתבע אני השופט" זהו זאת המערכת. פשוט תקבלי את זה שככה זה, עוד פעם תציגי את האמת שלך.

ש: אבל לא יכולים לקבל דבר שאתה יודע שזה לא כך.

אליעד: אבל אין לזה פתרון בחיים האלה זה לא מושלם, את לא מבינה בחיים האלה שום דבר לא מושלם. אם הכל היה מושלם אז היה משעמם גם כן לא היה אקשן, טיק טק היו יודעים שאת זכאית ולא היה לך את כל הבלגאן, עכשיו יש בלגאן עורכי דין סיפורים יש הרבה אקשן. טוב הנושא הזה הבנו אותו, מה מהות הסיפור שלה יש לה פחד הפחד לא נובע בגלל מה שקורה אלא בגלל מה שיכול לקרות ברמת הפוטנציאל פוטנציאל אינסופי וכו', זאת אומרת שמה הבנו שיש פה תהליך מחשבתי עכשיו לקחתי את הפחד שלך בדקתי "רגע היא מפחדת בגלל מה שקורה או בגלל מה שיכול לקרות", הפוטנציאל הוא אינסופי ולמרות שהאמת לצידך אבל הפוטנציאל שיהיה גם רע וזה מה שמפחיד אותך.

ש: למרות שאתה תמיד מפחד מהיבט מסוים, כל הזמן עם מחשבות כאלה.

אליעד: לא לפעמים יכול להיות שרע לה מעצם הדבר עצמו.

ש: אבל איך אתה כבר נמצא אז איך אתה יכול לפחד ממנו.

אליעד: אתה צודק אז לא קוראים לזה פחד קוראים לזה סבל, אתה הבנת זה הכל.
להביא תחושות לחיות המלצה כיעור לשכנע יהודים פתירת בעיות תקשורתיות חוסר ודאות איך להיות בטוח בעצמך בית משפט הופעות בבית משפט התמודדות התמודדות עם חרדה התמודדות עם חרדות התמודדות עם פחד התמודדות עם פחדים חרדה חרדות חרדת חרדת קהל טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות להופיע בבית משפט להופיע בפני שופט להתמודד להתמודד עם חרדה להתמודד עם חרדות להתמודד עם פחד להתמודד עם פחדים לחץ לחץ בבית משפט לטפל בחרדה לטפל בחרדות מטופל מטופלים מטפל מפחד להופיע עורך דין עורכי דין עריכת דין פחד פחד במה פחד להופיע בבית משפט פחד להופיע בפני שופט פחד מהופעות בבית משפט פחד מהתמודדות פחד מטיפול בפחד פחד קהל פחדים שופט שופטים
התמודדות עם לחץ חברתי, איך להתמודד מול עצמך עם לחץ חברתי? איך להתמודד מול הסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות מאוזן למרות לחץ חברתי? איך להרגיש טוב עם לחץ חברתי? איך לא להיות מושפע מלחץ חברתי? איך להיות מאושר למרות לחץ חברתי? איך להגיב ללחץ חברתי? מה לעשות בפועל עם לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות רגוע למרות לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה שמפעילה עליך לחץ חברתי? מה שאתה חושב על עצמך? למצוא חן בעיני הסביבה, ביקורת של הסביבה, חרדה חברתית
... עם לחץ חברתי, איך להתמודד מול עצמך עם לחץ חברתי? איך להתמודד מול הסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות מאוזן למרות לחץ חברתי? איך להרגיש טוב עם לחץ חברתי? איך לא להיות מושפע מלחץ חברתי? איך להיות מאושר למרות לחץ חברתי? איך להגיב ללחץ חברתי? מה לעשות בפועל עם לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות רגוע למרות לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה שמפעילה עליך לחץ חברתי? מה שאתה חושב על עצמך? למצוא חן בעיני הסביבה, ביקורת של הסביבה, חרדה חברתית וכאן נסביר שיש 2 נקודות מבט שונות, בכל סיטואציה שבה האדם נאלץ להתמודד עם לחץ חברתי. דהיינו, שכאשר האדם נקלע לסיטואציה שבה הוא מרגיש לחץ חברתי, להיות משהו מסוים, לדוגמה, להתחתן, לסיים תואר, לעשות כסף, להיראות טוב וכיוב, בכל אחת מהסיטואציות ... יש 2 נקודות מבט שצריכים לשים אליהן לב. נקודת מבט אחת היא, איך להתמודד עם לחץ חברתי, של האדם מול עצמו, בעולם הפנימי של עצמו. במובן של, איך להיות מאוזן למרות לחץ חברתי, איך להרגיש טוב עם לחץ חברתי, איך לא להיות מושפע מלחץ חברתי, איך להיות מאושר למרות לחץ חברתי וכולי. זאת נקודת מבט אחת, של האדם מול עצמו. אבל כאשר מדברים על התמודדות עם לחץ חברתי, יש גם את נקודת המבט של האדם מול הסביבה. במובן הפרקטי, של איך להתמודד עם לחץ חברתי בפועל, מה בפועל לעשות כאשר יש עליך לחץ חברתי, איך להגיב ללחץ חברתי, מה לעשות בפועל עם לחץ חברתי, איך להגיב לסביבה עם לחץ חברתי וכולי. והכל במובן של האדם מול הסביבה. וכאשר האדם מתמודד עם לחץ חברתי, אז עליו להבין שיש את השאלה של איך להיות רגוע למרות לחץ חברתי, שזה של האדם מול עצמו. ויש איך להגיב לסביבה שמפעילה עליך לחץ חברתי, שזה של האדם מול הסביבה. ואלו שני נושאים שונים. אז איך יתמודד האדם עם לחץ חברתי, מול עצמו. גם בזה יש כל מיני נקודות מבט. ונסביר, שיש את נקודת המבט שהיא לבדוק מה האמת. ולראות שכל הלחץ החברתי הוא של בית המשוגעים, שהמשוגעים מפעילים עליך
מוטיבציה ולחץ, לחץ יוצר מוטיבציה, לעבוד מתוך לחץ, לחץ בעבודה, מוטיבציה מתוך לחץ, עבודה בלי לחץ, לעבוד בלי לחץ, חוסר מוטיבציה, הנעת עובדים, לשפר את המוטיבציה, הנעה לעבודה, ניהול עובדים
מוטיבציה ולחץ, לחץ יוצר מוטיבציה, לעבוד מתוך לחץ, לחץ בעבודה, מוטיבציה מתוך לחץ, עבודה בלי לחץ, לעבוד בלי לחץ, חוסר מוטיבציה, הנעת עובדים, לשפר את המוטיבציה, הנעה לעבודה, ניהול עובדים
... ולחץ, לחץ יוצר מוטיבציה, לעבוד מתוך לחץ, לחץ בעבודה, מוטיבציה מתוך לחץ, עבודה בלי לחץ, לעבוד בלי לחץ, חוסר מוטיבציה, הנעת עובדים, לשפר את המוטיבציה, הנעה לעבודה, ניהול עובדים מהו הקשר בין לחץ למוטיבציה בעבודה? בשיחה זו נדונה השאלה אם לחץ יכול להוביל למוטיבציה גבוהה יותר בעבודה, או שמא הוא גורם להפחתה בתפוקה. אחד המשתתפים טוען שלחץ יכול להפעיל אנשים ולעודד אותם לפעול בצורה יותר אפקטיבית. לעומתו, משתתף אחר מציין כי ישנם אנשים שמתחילים לפתח קשיים כאשר הם נתונים במצבי לחץ, והם עשויים להרגיש חוסר יכולת להתמודד עם המשימות בצורה מיטבית. מהי השפעת הלחץ על האנשים השונים? לחץ יכול לגרום לעובדים לפעול מהר יותר, אך ישנה הבחנה בין אנשים שמגיבים לחץ בצורה חיובית לבין אחרים שמרגישים חסרי יכולת תחת אותו לחץ. יש אנשים שלחץ דוחף אותם לעבוד בצורה יותר ממוקדת ויעילה, בעוד אחרים יכולים להרגיש חסרי אונים ואף להימנע מלהתמודד עם המשימה תחת לחץ. דוגמאות אישיות על השפעת הלחץ אחת הדוגמאות שהוצגו היא של אדם שלפני משימה מרגיש לחץ גדול, אך ברגע שהוא מתחיל לבצע אותה, הוא מבין שהוא מסוגל להמשיך בה. דוגמה נוספת היא אדם שמרגיש לחץ כשיש לו משימות רבות להספיק בתוך זמן קצר, אך בסופו של דבר הלחץ גורם לו לדחייה של המשימות. איך ניתן לשפר את המוטיבציה אצל עובדים תחת לחץ? בהרצאה נדונה גם השאלה כיצד ניתן להפוך את הלחץ למניע מוטיבציה אצל עובדים. אחד המשתתפים הסביר כי במצבים של לחץ, יש צורך למקד את המחשבה ולהבין את משמעות המשימה בצורה ברורה ומדויקת, כך שהעובד יבין שהוא לא רק עושה את העבודה, אלא יש לו מטרה מוגדרת שדורשת את התשומת לב המלאה שלו. כיצד הלחץ משפיע על קבלת החלטות? מנגד, חלק מהמשתתפים ציינו שלפעמים לחץ לא רק שמונע ריכוז, אלא גם גורם להחלטות חפוזות או שגויות. למעשה, לחץ שמגיע ממקום לא ברור או ממקום חיצוני יכול לגרום לאי הבהירות ולתחושת חוסר אונים. אחת הדעות הייתה כי הלחץ הגורם לתחושת מחויבות לפעול בזמן מסוים הוא זה שגורם לעובד להרגיש שהוא חייב לפעול על מנת להשיג את המטרה, בעוד שלחץ לא ממוקד יכול לגרום לעיכוב במשימות. מהו המנגנון שמחבר בין לחץ לבין מוטיבציה? הסבר נוסף שניתן הוא שכאשר אדם נתקל במצב של לחץ ברור ומוגדר, הלחץ הזה הופך להיות גורם מאיץ. כלומר, במצבים שבהם העבודה נראית כמחויבת ולא אפשרית, ה
התמודדות עם מצבי לחץ, טיפול במצבי לחץ, איך להתמודד עם לחץ? לחץ בעבודה, לחץ לקבל הלוואה, לחץ לפני קבלת הלוואה, מפחד לא לקבל הלוואה, התמודדות עם חרדה, התמודדות עם לחץ
התמודדות עם מצבי לחץ, טיפול במצבי לחץ, איך להתמודד עם לחץ? לחץ בעבודה, לחץ לקבל הלוואה, לחץ לפני קבלת הלוואה, מפחד לא לקבל הלוואה, התמודדות עם חרדה, התמודדות עם לחץ
... עם מצבי לחץ, טיפול במצבי לחץ, איך להתמודד עם לחץ? לחץ בעבודה, לחץ לקבל הלוואה, לחץ לפני קבלת הלוואה, מפחד לא לקבל הלוואה, התמודדות עם חרדה, התמודדות עם לחץ למה אנשים נמצאים במתח נפשי לפני קבלת החלטות? כאשר אדם נמצא במתח נפשי, זה תמיד קשור לכך שיש משהו שהוא מאוד רוצה להשיג, אך בו בזמן חושש שלא ישיג אותו. הסיבה העיקרית ללחץ היא לא רק הרצון עצמו אלא האפשרות הריאלית שהרצון הזה אולי לא יתממש. לדוגמה, אם מישהו רוצה לקבל הלוואה, הוא נכנס ללחץ דווקא מפני שיש אפשרות אמיתית לקבל או לא לקבל אותה. אם לא הייתה אפשרות בכלל לקבל אותה, לא היה לו לחץ, כי הרצון שלו היה הופך ללא רלוונטי. לדוגמה, אדם לא מרגיש לחץ מכך שהוא לא מקבל הלוואה של מיליארד שקלים, פשוט כי האפשרות לקבל אותה בכלל לא ריאלית מבחינתו. כיצד לבדוק האם הלחץ מוצדק מבחינה מציאותית? אליעד מציע לבדוק קודם כל מה האמת. כלומר, לפני שמנסים להעלים את הלחץ או להתמודד איתו, יש לבדוק עד כמה המציאות באמת תואמת את הפחדים. הרבה פעמים המוח משקר לנו ואומר: אם לא תקבל את ההלוואה, המצב ... קודם כל יש לשאול את השאלה בצורה אמיתית: האם באמת יהיה גרוע אם לא תתקבל ההלוואה? אולי קיימים פתרונות אחרים או חלופות שאינן פחות טובות משמעותית? איך מפחיתים לחץ וחרדה לפני קבלת הלוואה? יש כמה דרכים להתמודד עם הלחץ: לחשוב מראש על פתרונות חלופיים (Plan B, Plan C). אדם שנמצא בלחץ יכול לנסות לחשוב על האפשרויות במקרה שלא יקבל את ההלוואה. אם יצליח למצוא פתרונות סבירים, הלחץ שלו יפחת באופן טבעי. לשנות את הרצון עצמו. כלומר, להפחית את עוצמת הרצון לקבל את ההלוואה. אליעד מדגיש כי לא מספיק להגיד אם לא ... אלא יש להגיע למצב שאפילו אם יציעו לך את ההלוואה, תוכל להגיד לעצמך: למה בכלל אני צריך את ההלוואה הזו? כך תצליח להוריד את עוצמת הרצון ובאופן ישיר את רמת הלחץ. מה הקשר בין דמיון למציאות בהיווצרות לחץ? אליעד מסביר שכדי להרגיש לחץ, האדם צריך לדמיין את התוצאה שהוא רוצה ולחשוב שאולי היא לא תקרה. כדי לדמיין משהו, האדם חייב לחשוב שהוא אפשרי. לכן הלחץ הוא פונקציה של כמה האדם חושב שהדבר שהוא רוצה באמת אפשרי שיקרה. לדוגמה, אדם לא יחוש לחץ ממשהו שהוא בטוח שאינו אפשרי (כמו פיל שנכנס לחור של מחט). ככל שהאדם חושב שהאפשרות לקבל את ההלוואה ריאלית יותר, כך הוא יחשוש יותר מאי - התקיימותה. אם הוא היה חושב שהסיכוי לקבל את ההלוואה נמוך כמו הסיכוי לעבור דרך קיר, הוא בכלל לא היה מרגיש לחץ, כי הרצון היה הופך ללא רלוונטי. האם אפשר להימנע לחלוטין ממצבי לחץ? התשובה לכך תלויה במה שהאדם חושב שהוא יכול לשנות. אם האדם חושב שבלתי אפשרי לו לשנות את הרצון, ואי - אפשר לו לשנות את האפשרות לקבל או לא לקבל, אז הלחץ הופך למחויב ואינו ניתן לשינוי. אך אם האדם מאמין שהוא יכול להחליש את הרצון עצמו, הלחץ יקטן בהתאם. אם האדם מתעקש ואומר: אני חייב לרצות את ההלוואה הזו, אז אין ברירה אלא לקבל את העובדה שהוא יישאר במתח. מהם הצעדים הפרקטיים שאליעד מציע לביצוע להפחתת לחץ? אליעד מציע שיטת עבודה פרקטית ופשוטה להפחתת לחץ לפני החלטות חשובות: לשאול את עצמך האם באמת המצב יהיה גרוע כמו שאני מדמיין אם לא אקבל את ההלוואה? לחפש ולמצוא פתרונות אלטרנטיביים מראש. לנסות להקטין את החשיבות של ההלוואה עצמה, לשאול למה בכלל אני כל כך רוצה את זה מלכתחילה? בדרך זו, אדם יכול לא רק להקל על הלחץ באופן זמני, אלא לפתור אותו לעומק על ידי הפחתת הרצון המקורי. איך להתמודד עם לחץ לפני החלטה? התמודדות עם חרדה בקבלת הלוואה האם אפשר להפחית רצון לקבל משהו? למה אני כל הזמן בלחץ נפשי? האם הפחד מוצדק או מדומיין? איך למצוא פתרונות חלופיים ל
הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
... שקרו בעבר, יקראו לצורך העניין: טראומה נפשית חרטה זיכרון שלילי רגשות אשם וכיוב. ורגשות רעים שנובעים ממשהו שקורה בהווה, יקראו לצורך העניין: יאוש דיכאון עצבנות מתח לחץ כעס עצבים חוסר רוגע וכיוב. ורגשות רעים שקשורים למשהו ששייך לעתיד, יקראו: ... רוצה עבר אחר שבו לא הרביצו לך = רע מהעבר טראומה וכולי. או לדוגמה, אתה חושב שמרביצים לך כרגע + אתה כרגע חושב שאתה רוצה הווה אחר, שבו לא מרביצים לך כרגע = רע מהווה כעס לחץ וכולי. או לדוגמה, אתה חושב שירביצו לך בעתיד + אתה חושב שאתה לא רוצה שירביצו ... מול קהל, ושבמקביל אתה חושב שאתה לא רוצה שיקרה לך, כאשר תדבר בפני קהל. וכאן לצורך הסימולציה, נניח שהתשובה של האדם תהיה, אני חושב שכאשר אני אדבר בפני קהל, אני ארגיש לחץ + אני לא רוצה להרגיש לחץ. ולכן אני מפחד לדבר מול קהל. כאשר בעצם תפישת המציאות העתידית היא, שאני חושב שאני ארגיש לחץ כאשר אנאם בפני אנשים + תפישת הרצון העתידית היא, שאני חושב שאני לא ארצה להרגיש לחץ כאשר אנאם בפני אנשים. ומאחר שיש התנגדות רצון עתידית, בין מה שאני חושב שיקרה, ... רוצה שיקרה, ממילא אני מרגיש רע עתידי, שנקרא חרדת קהל. אז כפי שאמרנו, עכשיו צריך להטיל ספק ברצון ולהטיל ספק במציאות. דהיינו, לשאול, האם באמת ועד כמה אני חושב שארגיש לחץ כאשר אהיה מול קהל? והאם באמת ועד כמה אני חושב שאני לא רוצה להרגיש את הלחץ הזה? אבל כדי להגיע לכל ההיבטים האפשריים של העניין הזה, לשם כך נעבוד עם הנוסחה שהוצגה כאן קודם, לבדיקת סיבתיות. זא שיש לנו כאן תהליך של סיבה ותוצאה. כאשר התוצאה היא החרדת במה חרדת קהל. והסיבה לכך היא, מה שצוין קודם. שזאת המחשבה שאומרת שארגיש לחץ מול קהל ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל. ולכן עכשיו נשאל את 3 השאלות הבאות: 1 - האם הסיבה מחייבת את התוצאה. האם זה שאני חושב שאני ארגיש לחץ מול קהל, ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה מחייב אותי לפחד לעמוד מול קהל? 2 - האם התוצאה מתחייבת מהסיבה. האם זה שאני מפחד לדבר לפני קהל, האם זה באמת נובע מהסיבה שצוינה לעיל, או שמא יש סיבה אחרת נוספת שונה? 3 - מה מחייב את הסיבה. דהיינו, האם זה שאני חושב שארגיש לחץ ו + זה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ, האם זה אכן מחויב והכרחי לחשוב כך שזה יקרה + שאני לא רוצה שזה יקרה? האם זאת כל האמת וכולי? והתשובות שנגיע אליהן יהיו כדלקמן: 1 - האם זה שאני חושב שאני ארגיש לחץ מול קהל, ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה מחייב אותי לפחד לעמוד מול קהל? תשובה: כן! מאחר שאם אני חושב ... אבל במציאות, אם יש עוד סיבות שיוצרות את הפחד לנאום בפני קהל, צריך עבור כל אחת מהן, לעשות את התהליך שאנחנו עושים עבור הסיבה שהוצגה כאן. 3 - האם זה שאני חושב שארגיש לחץ ו + זה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ, האם זה אכן מחויב והכרחי לחשוב כך שזה יקרה + שאני לא רוצה שזה יקרה? האם זאת כל האמת וכולי? תשובה: גם כאן כמובן יתכנו תשובות שונות. אבל נניח לצורך העניין שהתשובה תהיה, כן, אני חושב שארגיש לחץ, ואני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ. ואיך מתקדמים מכאן? עכשיו בעצם נמשיך לחקור את הסיבה של הסיבה. ונשאל: 1 - מה הסיבה לכך שאני חושב שארגיש לחץ מול קהל? 2 - מה הסיבה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? והתשובות שיתקבלו יהיו: 1 - מה הסיבה לכך שאני חושב שארגיש לחץ מול קהל? תשובה אופיינית לדוגמה: כי אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל ולכן אני ארגיש לחץ כאשר אדבר בפני קהל. 2 - מה הסיבה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? תשובה לדוגמה: כי אני מפחד שיראו שאני לחוץ. ואזכיר שוב, שאם חוקרים משהו ולא יודעים מה התשובה, מה לעשות? ואיך לדעת ... כללי. ועכשיו בעצם נציב את התשובות בנוסחה הקודמת, ונמשיך לחקור את הסיבתיות שהוצגה כאן. כי בעצם קיבלנו כאן 2 משפטים חדשים של סיבה ותוצאה. משפט 1: תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל. משפט 2: תוצאה: אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מפחד שיראו שאני
איך לא להילחץ בעבודה? התמודדות עם לחץ בעבודה, להתמודד עם עבודה מלחיצה, לקוחות מלחיצים, אנשים מלחיצים, להתמודד עם לחץ, להתמודד עם כעס, טיפול בלחץ, לחץ נפשי בעבודה
איך לא להילחץ בעבודה? התמודדות עם לחץ בעבודה, להתמודד עם עבודה מלחיצה, לקוחות מלחיצים, אנשים מלחיצים, להתמודד עם לחץ, להתמודד עם כעס, טיפול בלחץ, לחץ נפשי בעבודה
... לא להילחץ בעבודה? התמודדות עם לחץ בעבודה, להתמודד עם עבודה מלחיצה, לקוחות מלחיצים, אנשים מלחיצים, להתמודד עם לחץ, להתמודד עם כעס, טיפול בלחץ, לחץ נפשי בעבודה איך להתמודד עם לחץ בעבודה ולקוחות מלחיצים? אליעד כהן עוסק בהרצאה זו בנושא חשוב מאוד - התמודדות עם לחץ בעבודה, במיוחד במצבים בהם הלקוחות והעבודה יוצרים תחושת עומס ולחץ נפשי. התוכן עוסק בשאלה הבסיסית: למה אנחנו בכלל נלחצים ואיך אפשר להתמודד עם לחץ באופן יעיל? למה נוצרת תחושת לחץ בעבודה עם לקוחות? הסיבה העיקרית לתחושת לחץ בעבודה, לפי אליעד כהן, היא לא ... האישית של האדם לסיטואציה. הוא מדגים זאת באמצעות סיטואציה פשוטה אך מוחשית מאוד: לדוגמה, כשנכנסים בבת אחת עשרים לקוחות לחנות, המוכר מרגיש מיד לחץ. הוא חש תחושות כמו דופק מוגבר, עצבנות, ולחץ פיזי ונפשי, משום שהוא חושב שהוא חייב לתת לכולם מענה מיידי. התחושה נובעת מכך שהוא מרגיש חובה לענות לכולם באופן מיידי, לספק את צרכיהם ולהימנע מלפספס הזדמנות עסקית. אליעד מדגיש שהלחץ לא נובע מהעובדה שנכנסו אנשים לחנות, ... שמלוות את המוכר - אותן מחשבות שאומרות לו שהוא חייב לתת שירות טוב לכולם, חייב לענות במהירות, וחייב שהלקוחות יהיו מרוצים. איך למצוא את מקור הלחץ בעבודה? כדי להתמודד עם לחץ בצורה יעילה, אליעד כהן מציע שלב מקדים קריטי: להבין מה באמת גורם לתחושת הלחץ. הדרך לעשות זאת היא לזהות את הרצונות הפנימיים שגורמים לאדם להרגיש לחץ: מה הרצונות שלי שאני לא מצליח לממש בסיטואציה? מה המחויבויות והמחשבות שלי, שהופכות את המצב לבעייתי עבורי? לדוגמה, אם האדם מאמין שהוא חייב לשרת את כולם בו זמנית, הוא ירגיש לחץ בכל פעם שיהיו לקוחות רבים. אם האדם רוצה להרוויח כמה שיותר כסף ומאמין שבשביל זה חייב למכור לכולם מיד, כל לקוח נוסף יגדיל את הלחץ. מה הטעות העיקרית בהתמודדות עם לחץ? אליעד מציין את הטעות הנפוצה של אנשים שמנסים להרגיע את הלחץ בלי לבדוק קודם מה באמת גורם לו. אנשים רבים פשוט מחפשים פתרונות מיידיים כמו לחשוב חיובי, אך הפתרון אינו יעיל אם לא מזהים קודם את המקור האמיתי של הלחץ. אליעד מסביר שהלחץ תמיד נובע מקונפליקט פנימי: יש משהו שאתה רוצה שיהיה אחרת ממה שקורה בפועל. ברגע שתזהה מה בדיוק הרצון הזה, תוכל להתמודד עם הלחץ באופן יעיל יותר. איך לשנות את ההתייחסות ללחץ כדי להפחית אותו? לאחר זיהוי מקור הלחץ, אליעד כהן ממליץ להתחיל לערער את המחשבות שגורמות ללחץ מלכתחילה: האם באמת חובה לתת שירות ... מה יקרה אם הלקוחות יחכו עוד כמה דקות? האם באמת חייבים לענות מיד לכל בקשה? כאשר אדם מטיל ספק במחויבויות הפנימיות שלו, הוא יכול להרגיש פחות לחץ. לדוגמה, אם המוכר יחשוב אני עושה את המקסימום שאני יכול, ואם לקוח לא מרוצה - זה לא סוף העולם, הוא מיד יחוש פחות לחץ ופחות כעס. דוגמאות להתמודדות יעילה עם ...
להירגע, איפה להירגע? באיזה מקום להירגע? איך לבחור סביבה מרגיעה? איזה סביבה יותר מרגיעה? להירגע בטבע בלי בעלי חיים, להירגע בטבע עם בעלי חיים, רוגע של בעלי חיים, רוגע של צמחים, סוגים של רוגע, הזדהות עם בעלי חיים, בחירת מקום להירגע, איך להרגיע מישהו? טיפול בעזרת בעלי חיים, זואותרפיה, טיפול רגשי בעזרת בעלי חיים, טיפול רגשי הנעזר בבעלי חיים, טיפול באמצעות בעלי חיים, דומם צומח חי מדבר, לחץ של בעלי חיים, לחץ של בני אדם, איך נוצר לחץ? טיפול במצבי לחץ
... מקום להירגע, איך להרגיע מישהו? טיפול בעזרת בעלי חיים, זואותרפיה, טיפול רגשי בעזרת בעלי חיים, טיפול רגשי הנעזר בבעלי חיים, טיפול באמצעות בעלי חיים, דומם צומח חי מדבר, לחץ של בעלי חיים, לחץ של בני אדם, איך נוצר לחץ? טיפול במצבי לחץ והפעם אסביר מה ההבדל בין להירגע בטבע, עם בעלי חיים או בלי בעלי חיים. לדוגמה מה ההבדל בין בן אדם שהולך למקום של טבע כגון יער ים מדבר וכיוב, ... באופן כללי, הטבע נחשב ליותר רגוע וגם בעלי חיים נחשבים ליותר רגועים מבני אדם, שוב, באופן כללי בלבד. לא מדבר על סופת ברקים ועל אריה שטורף גדי. אלא באופן כללי, עיקר הלחץ נמצא אצל בני האדם, יותר מאשר אצל בעלי חיים, יותר מצמחים ויותר מדומם. כי יש לנו דומם צומח חי מדבר. ולחץ הוא תוצאה של קונפליקט שינוי והתנגדות. ובאופן יחסי, יש יותר שינוי אצל אדם מאשר אצל חפץ דומם. ובאופן יחסי האדם יותר מתנגד למציאות מאשר החפץ הדומם, שיחסית הוא יותר סביל מאשר פעיל. ובעלי החיים הם פחות בלחץ מבני אדם ופחות משנים את המציאות באופן כללי, ביחס לבני אדם. ביחס לצמחים שעדיין יש בהם חיים, אבל יש בהם פחות התנגדות מאשר בעלי חיים ועדיין יש בהם יותר התנגדות מאשר בדומם. במילים אחרות באופן כללי ניתן לומר, שלחץ הוא תוצאה של התנגדות למציאות ושל רצון לשנות את המציאות. והאדם הוא בעל החיים שהכי הרבה מתנגד למציאות ורוצה לשנות אותה. ופחות ממנו בעלי חיים. ... ביחס לדומם או צומח, שבתת המודע של האדם, הוא חווה אותם ששום דבר לא משנה להם. יחד עם זאת, יש סוג של רוגע יחסי, שלא לוקח את האדם למקום של לא משנה כמו דומם, אבל כן מוריד לחץ מהאדם וכן מאפשר לאדם להמשיך לנוע, אבל עם פחות קונפליקט באופן יחסי. המצב הזה יהיה יותר דומה למצב של להירגע לצד בעלי חיים. כי באופן יחסי, ... הקשר אומר, כי במובן מסוים, בית קברות הוא סוג של רוגע של בני אדם דומים. וגם בהתאם לזה לנתב את עצמו לסביבה שבה הוא רוצה להירגע. מזכיר שוב, שסביבה של בעלי חיים עשויה לשדר לחץ, יותר מאשר סביבה של צמחים דומם. כי יחסית יש יותר ניגודים התנגדות למציאות שינויים, בסביבה של בעלי חיים, מאשר אם אין בעלי חיים. כמו כן במובן ...
אימון לזוגיות, לחץ מזוגיות, לחץ בקשר זוגי, חששות בזוגיות, האם בן הזוג שלי מתאים לי? איך לדעת אם מישהו מתאים לי? חוששת מזוגיות, מפחדת מזוגיות, קושי להתחיל זוגיות, מציאת זוגיות, חשדות בזוגיות
אימון לזוגיות, לחץ מזוגיות, לחץ בקשר זוגי, חששות בזוגיות, האם בן הזוג שלי מתאים לי? איך לדעת אם מישהו מתאים לי? חוששת מזוגיות, מפחדת מזוגיות, קושי להתחיל זוגיות, מציאת זוגיות, חשדות בזוגיות
... לזוגיות, לחץ מזוגיות, לחץ בקשר זוגי, חששות בזוגיות, האם בן הזוג שלי מתאים לי? איך לדעת אם ... אליעד כהן מדבר על הדרך בה אפשר להתמודד עם פחדים וחששות המתרקמים בתוך קשר זוגי. הוא מציע גישה פשוטה אך אפקטיבית כדי להבין את הפחדים שלנו ולמצוא דרכים להפחית את הלחץ שגורמים לנו המחשבות. הגישה המרכזית היא להפוך את הסיטואציות המלחיצות לשאלות ברורות ולבדוק מה אנו רוצים באמת, ומה לא מתאים לנו בזוגיות. במהלך השיחה, אליעד כהן מציין שכשאדם מרגיש לחץ או פחד בקשר, עליו לזהות את מחשבותיו ולבדוק את האמת מאחוריהן. לדוגמה, כאשר מישהו מרגיש לחץ בקשר זוגי, הוא יכול לשאול את עצמו אם יש לו פחדים ממקרים רעים ... מה אני לא רוצה שיקרה? או מה אני רוצה שיקרה? ולהתמקד בשאלה האמיתית שמטרידה אותנו. איך להגדיר פחדים והנחות יסוד בקשר? חלק מהתהליך הוא הגדרת פחדים והנחות יסוד שמובילים ללחץ. לדוגמה, אחת המשתתפות מדברת על פחד לאבד את עצמה בקשר. אליעד עוזר ... ולעיתים הפחד נובע מנסיבות עבר, כמו לדוגמה מצב שבו מישהו לא החזיר לך כסף או הבטחות. אליעד מציע לגשת למצב בהיגיון ולבחון אם יש מקום לחשש או אם מדובר במחשבה מקצינה. מהם לחצים בזוגיות ואיך להתמודד איתם? לסיום, אליעד כהן מציין שלחצים הם חלק בלתי נפרד מהחיים. גם כשאתה קונה חולצה, יש לחץ האם היא תתאים לך. כל דבר בחיים יוצר לחץ, ולא בהכרח רע. לפעמים, הלחץ יכול להיות לגיטימי, כמו החשש שלא תהיה אהבה בעתיד או פחד שבן הזוג יעזוב. אליעד מציע לקבל את הלחצים כחלק מהחיים, ולחפש דרכים להקל עליהם על ידי פתרונות יצירתיים. במקרים אחרים, אליעד כהן מציין שגם אם מדובר בלחץ לגיטימי, יש דרכים להתמודד איתו בצורה בריאה יותר, על ידי חקירת האמת שמאחורי הלחץ והבנתו בצורה מעמיקה יותר. איך להתמודד עם פחדים בזוגיות? מהם לחץ וחששות בזוגיות? איך לשאול שאלות על פחדים במערכת זוגית? האם פחדים ... כאן זאת עובדה? ש: כן. אליעד: אוקי מה זה אומר התחלת קשר זה אומר שפעם לא הכרת אותו והיום את יותר בקשר איתו יותר מאשר להכיר אותו זה נקרא התחלת קשר, הלאה עכשיו את מרגישה לחץ העם זאת עובדה שאת מרגישה לחץ כן הלאה. ש: כן אני לא יודעת אבל איך לנסח את השאלה הזאת. אליעד: מה את רוצה לא אני הסברתי לך בסך הכל תגידי מה את רוצה תגידי אני לא רוצה להרגיש לחץ תגידי מה את רוצה. ש: כן אני לא רוצה להרגיש לחץ אני לא יודעת אם אני בכלל יודעת. אליעד: רגע שנייה תגידי מה את רוצה את רוצה לא להרגיש לחץ? ש: כן. אליעד: סבבה אז מה האפשרויות שלנו אפשרות אחת זה לא להיות איתו בקשר ואז לא תהיי לחוצה מהקשר איתו תהיי לחוצה מזה שאת לא בקשר איתו אולי אבל לא תהיי לחוצה מהקשר איתו, מה שצריך לעשות זה אבל אם אנחנו הולכים לפרקטיקה יותר ... לך שהולך להיות לך רע ממשהו או שהוא יעשה לך רע או שלא תצליחו להיות ביחד או שתאהבי אותו ואז הוא יעזוב אותך סיפור שיש לך בראש. עכשיו מה שצריך לעשות זה למצוא ממה את לחוצה איזה מחשבות בראש שלך יוצרות לך לחץ ולראות מה האמת לגבי כל מחשבה יכול להיות שיש מחשבה שתהיה כן זאת האמת זה באמת מלחיץ ואני חייבת לקבל את זה בשביל להיות בזוגיות יכול להיות שתהיה מחשבה שתגידי וואלה אני לא חייבת להילחץ מזה כאילו כל מחשבה לגופה. את הבנת אותי ממה את לחוצה קודם כל תפיסתית ממה את לחוצה מה המהות של כל המחשבות שמלחיצות אותך? ש: זה כמה דברים. אליעד: לא מה המהות המהות היא שיכול לקרות לך דבר רע זאת המהות זה את מבינה את זה את לא לחוצה מזה שיהיה לך טוב נכון את לחוצה מזה שיהיה לך רע ממשהו, איזה רע את חושבת שיכול לקרות לך מזה שיכול ...
כעס, ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס
כעס, ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס
... ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס איך להתמודד עם כעס שנובע מחוסר אונים? כעס נוצר ... לאדם להתחיל לחוות זאת במחשבה, ובסופו של דבר להגשים את זה במציאות. איך ניתן לנהל מצבי לחץ באופן יעיל יותר? לדברי אליעד, המפתח לניהול כעס ומצבי לחץ הוא להבין בדיוק מה אתה מרגיש ולמה אתה מרגיש כך. הוא מציע לאדם לשאול את עצמו שאלות ... להרחיב את היכולת הזאת למצבים נוספים. לסיכום, אליעד מלמד שכדי להתמודד ביעילות עם כעס, לחץ וחוסר אונים, יש לגלות מהו הדבר המדויק ביותר שמפריע לך, לקבל ולהכיר את התחושות שלך ... במקום למכשול. איך להתמודד עם כעס? איך להתגבר על חוסר אונים? ניהול כעסים התמודדות עם לחץ נפשי כיצד לכבוש את הכעס? איך להישאר רגוע במצבי לחץ? מדוע אנשים כועסים? ...
לחץ בחיים, איך לא להילחץ מהחיים? משחק החיים, איך להיות מאושר בחיים? איך להיות רגוע? שלוות נפש, רוגע נפשי, לחץ נפשי, מתח נפשי, איך ליהנות בחיים? איך להתמודד עם כעס בחיים? איך להירגע?
לחץ בחיים, איך לא להילחץ מהחיים? משחק החיים, איך להיות מאושר בחיים? איך להיות רגוע? שלוות נפש, רוגע נפשי, לחץ נפשי, מתח נפשי, איך ליהנות בחיים? איך להתמודד עם כעס בחיים? איך להירגע?
לחץ בחיים, איך לא להילחץ מהחיים? משחק החיים, איך להיות מאושר בחיים? איך להיות רגוע? שלוות נפש, רוגע נפשי, לחץ נפשי, מתח נפשי, איך ליהנות בחיים? איך להתמודד עם כעס בחיים? איך להירגע? איך להתמודד עם לחץ בחיים? האם אפשר להיות רגועים ונינוחים? הנושא המרכזי בהרצאה של אליעד הוא איך להתמודד עם הלחץ בחיים. אליעד מסביר את הדרך בה המתח הנפשי יכול להשפיע על תחושת הרוגע ושלוות הנפש של האדם, ומדגיש את האופן שבו הרבה אנשים מוצאים את עצמם תחת לחץ למרות שהם רוצים להיות רגועים ומאוזנים. נושא נוסף הוא השאלה איך אדם יכול לשחרר את הלחץ בצורה אפקטיבית. האם הלחץ הוא תמיד רע? התחום שבו אליעד עוסק הוא לא רק המתח המנטלי שכולנו חווים, אלא גם האופן שבו אנו מגיבים אליו. פעמים רבות אנו רואים את הלחץ כבעיה שצריך להימנע ממנה בכל מחיר, אך אליעד מבהיר כי הלחץ לא תמיד צריך להיתפס כשלילי. למעשה, הרבה פעמים יש גם יתרונות בלחץ, אם הוא מניע אותנו לפעולה. השאלה, אם כן, היא איך לא להפוך את הלחץ למשהו שמנהל אותנו בצורה שלילית. מה קורה כשנזדהים עם הלחץ? אליעד מדבר על התופעה שבה אדם מזדהה עם הלחץ שהוא חווה. כשהאדם מזדהה עם הלחץ, הוא הופך אותו לחלק בלתי נפרד מהזהות שלו. לדוגמה, אם אדם מרגיש שהוא תמיד צריך להיות בלחץ כדי להצליח, הוא מתחיל להתנהל תחת לחץ באופן תמידי. אליעד מציין את הצורך להבין שמתח נפשי לא בהכרח משדר הצלחה, אלא לפעמים יכול להיות סימן לכך שהאדם לא מצליח לשלוט במציאות שלו. איך לשחרר לחץ ולהיות מאוזנים? יש אליעד מציין שאלה שמעסיקה הרבה אנשים: איך לשחרר את הלחץ, האם זה אפשרי בכלל? כאן הוא מציע תרגיל שמכוון לשחרור הלחץ, אך עם הסתכלות שונה - לא תמיד מה שנראה כפתרון אידיאלי הוא באמת כזה. לדוגמה, לפעמים אנחנו מחפשים דרכים לשחרר את הלחץ באמצעות פעולות שכוללות הפסקה, תרגול מדיטציה או כל דרך אחרת, אך לא תמיד זהו הפתרון הנכון. השאלה האמיתית, הוא מציין, היא למה אנחנו בכלל צריכים לשחרר את הלחץ? אליעד מציע שהצעד הראשון הוא להכיר בכך שלחץ לא תמיד רע - יש רגעים שהלחץ מעורר אותנו לפעול בצורה חיובית. מהם המניעים שמובילים אותנו ללחץ? בנוסף, הוא מחדד את הרעיון שהרבה פעמים המניע ללחץ לא נובע מתוך מציאות אובייקטיבית, אלא מתוך פחד או אשליה. לדוגמה, אדם עשוי להיות בלחץ על מנת למלא ציפיות או כדי להימנע ממצבים לא נוחים. אליעד מציין שיש להבדיל בין לחץ שהוא תוצאה של אשליה פנימית לבין לחץ שהוא תוצאה של מציאות חיצונית שאנחנו צריכים להתמודד איתה. איך לעבור ממצב של מתח למציאות של רוגע ושלווה? ... הוא להבין את המחשבות וההרגשות שמנחות אותנו. לדוגמה, אדם עשוי להרגיש לחץ לפני שהוא יוצא לנסיעה לעבודה, מכיוון שהוא חושב ששם יהיה לו טוב יותר מאשר בבית. אליעד מציע שזו מחשבה ...
בעיות נפשיות / לחץ / מתח נפשי - ממה נובעים לחץ ומתח נפשי? איך להתמודד איתם?
... נפשיות לחץ מתח נפשי - ממה נובעים לחץ ומתח נפשי? איך להתמודד איתם? לחץ נובע מחוסר ידיעה. כאשר האדם לא יודע מה יקרה הוא נלחץ. כאשר האדם לא יודע מה לעשות הוא נלחץ. כאשר האדם לא יודע ולא מבין, את הסיבות שבגללן המצב הוא כפי מה שהוא, הוא נלחץ. בקיצור, לחץ נובע מחוסר הבנת המצב. כמו כן ישנם גם מצבים נוספים שבהם, לא רק שחסרה לאדם ידיעה, אלא שיש אצלו גם ידיעה שגויה. לדוגמה, כאשר יש לאדם מידע שגוי על בעיה שתתרחש, הוא עלול להילחץ. ולכן בסופו של דבר, ידיעה ברורה משחררת את הלחץ. וזה בעצם אומר, שכדי להתגבר על לחץ, לשם כך על האדם לחפש את האמת. כאשר משהו מלחיץ את האדם, עליו לחפש את האמת, ולשאול את עצמו מה היא האמת, והאם הוא רואה את הדברים כפי מה שהם באמת. על האדם ... הפירושים השונים שהוא נותן למציאות. ולנסות להבין טוב יותר את המציאות, כדי שהלחץ יעלם. וגם אם נניח שכל המידע שיש לאדם הוא אמיתי, עדיין על האדם לשאול את עצמו, האם הוא מבין את המידע הזה בצורה נכונה ומדויקת? כי לפעמים האדם אכן יודע את ... האמת. וככל שהאדם מבין טוב יותר את האמת, על ידי זה הוא מבין טוב יותר את המצב והלחץ נעלם. ולפעמים כאשר מנסים להבין את המצב, על ידי זה נוצר עוד יותר לחץ. כי פתאום האדם מרגיש שהוא עוד יותר לא מבין את המציאות. אבל בעקרון, הבנה יוצרת רוגע. וכאשר בסופו של דבר יצליח האדם להבין את המציאות, על ידי זה הוא יירגע. לסיכום: לחץ נובע מחוסר הבנה טובה של הדברים וכל שכן הבנה שגויה. על האדם לנסות להסתכל על הדברים כפי מה שהם באמת בפרופורציות הנכונות, ועל ידי זה להירגע. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לחץ, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לחץ, איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לאורח חיים בריא, קואצ'ר, מאמן לחיים בנושאי לחץ - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 11:30:32 - wesi1