אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתמודד עם טורדנות ✔OCD טוב או רע, למה כל OCD הוא רע? למה אין OCD טוב? מה רע באו סי די? מחשבות טורדניות כפייתיות, אמונה באלוהים, למה רע להאמין...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
5:06OCD טוב או רע, למה כל OCD הוא רע? למה אין OCD טוב? מה רע באו סי די? מחשבות טורדניות כפייתיות, אמונה באלוהים, למה רע להאמין במשהו? מה רע באמונות טפלות? האם יש אמונות טובות? האם לטפל באוסידי?
האם יש דבר כזה OCD חיובי?

אנשים רבים שואלים האם קיימת תופעה כזו שנקראת OCD חיובי, כלומר, הפרעה טורדנית כפייתית שאינה פוגעת באיכות החיים או אפילו מועילה לאדם. אליעד כהן מסביר באמצעות דוגמה פשוטה: אדם שנוהג לשטוף את ידיו כל פעם לפני פגישה. לכאורה, הפעולה אינה מפריעה לאותו אדם ואף גורמת לו להרגשה נעימה. אדם אחר יכול להאמין שקריאת פרק תהילים לפני מבחן מביאה לו הצלחה, והפעולה הזו גם כן אינה מטרידה אותו או מכבידה עליו.

עם זאת, אליעד מדגיש שיש כאן בעיה עמוקה יותר, שאינה נראית לעין ברגע הראשון. לכאורה, הפעולה אינה מזיקה ואף נעימה, אבל הבעיה היא בעצם קיומה של הפעולה הכפייתית הזו, המבוססת על אמונה לא נכונה. זאת בעיה לא כי האדם סובל מהפעולה עצמה, אלא כי הוא מגביל את עצמו על ידי האמונה שאם לא יבצע פעולה זו, יקרה אסון או דבר רע אחר.

מהם הנזקים שנגרמים מאמונות טפלות ו - OCD?

אליעד כהן מחלק את הנזקים שנגרמים מהפרעה טורדנית כפייתית לשני סוגים עיקריים:
  1. הנזק הראשון הוא עצם ההתנהגות הכפייתית, שמגבילה את האדם ומכתיבה לו התנהגות שאינה נחוצה באמת. למשל, אדם שמאמין שאם לא יקרא תהילים או לא ישטוף ידיים יקרה אסון, בעצם חי במגבלה שלא חייבת להיות קיימת. זה לא רק מגביל את החופש שלו אלא גם יוצר תלות מיותרת בטקסים או פעולות חסרות בסיס הגיוני.
  2. הנזק השני, והחמור יותר, הוא שהאדם מתרגל להאמין בדברים לא נכונים, ללא שום בסיס או הוכחה. התוצאה של ההרגל הזה היא, שלטווח ארוך הוא "דופק לעצמו את המוח". כלומר, המוח מתרגל לקבל ולהאמין בדברים שאין להם הוכחה, דבר שעלול לגלוש לתחומים אחרים בחיים וליצור בעיות משמעותיות יותר. ברגע שאדם מאפשר לעצמו להאמין בשקר קטן ולא מזיק, הוא מכשיר את הקרקע להאמין בשקרים גדולים יותר בעתיד.
למה חשוב להיפטר מאמונות טפלות, גם אם הן נדירות או מינוריות?

אליעד כהן מדגיש שהסיבה שבגללה חשוב להיפטר מאמונות טפלות אינה דווקא עצם קיום הטקס או הפעולה. לדוגמה, אמונה כמו השארת כוס יין לאליהו הנביא פעם בשנה, אינה גורמת נזק מיידי משמעותי. עם זאת, הנזק האמיתי הוא באמונה עצמה - בעצם העובדה שהאדם מרשה לעצמו להאמין במשהו ללא שום הצדקה הגיונית.

אליעד מביא דוגמה נוספת של אישה שמדליקה נרות שבת, אך מאמינה שבשום אופן אסור לה להדליק נרות לאחר כניסת השבת. ההקפדה על כך לא גורמת לה לכאורה נזק גדול, אבל האמונה עצמה חסרת ההיגיון היא המזיקה באמת. האמונה השגויה מובילה את האדם לחשיבה מוטעית, שעלולה לפגוע בו בתחומים אחרים בחייו. לדברי אליעד, היכולת להאמין בדברים לא נכונים היא הגורם לבעיות רבות, שאנשים אינם מבינים מדוע הן מתרחשות, משום שהם רגילים להאמין בדברים ללא בסיס.

האם חובה ללכת לפי מסורת אבותינו?

אליעד כהן מתייחס לנושא של אמונה במסורת אבות, ומציג את הסתירה הפנימית הטמונה בגישה זו. אנשים רבים טוענים שיש ללכת לפי המסורת, כי כך אבותינו האמינו ועשו. אליעד שואל בתגובה: ומה לגבי אבות אבותינו שהיו כופרים? הרי מתישהו בעבר, לפני שאבותינו התחילו להאמין, היו כופרים. מדוע לא ללכת לפי מסורת הכפירה שלהם?

הוא נותן גם דוגמאות פשוטות נוספות כמו שימוש בחשמל או אמונה שכדור הארץ שטוח, דברים שאבותינו לא ידעו או האמינו בהם. אם הטענה ללכת לפי מסורת אבותינו נכונה, מדוע לא לחזור ולחיות בדיוק כמו אבותינו בכל התחומים? הרי ההיגיון הזה אינו עקבי. אליעד מדגיש שבעצם כל אדם בוחר באופן סלקטיבי באילו דברים מהמסורת הוא מאמין ואילו הוא דוחה, בהתאם לנוחותו האישית. לכן, הגישה של "כך אבותינו עשו" אינה טיעון מוצלח להצדקת אמונה או התנהגות כלשהי.

לסיכום: מדוע כל סוגי ה - OCD רעים ולמה צריך לטפל בהם?

כל סוגי ההפרעה הטורדנית הכפייתית (OCD), גם אם לכאורה אינם מפריעים ואף נחמדים לאדם, מהווים בעיה משמעותית. אליעד כהן מסביר שהבעיה האמיתית אינה דווקא הפעולה או הטקס הכפייתי עצמו, אלא ההרגל להאמין בדברים לא נכונים, המחליש את יכולתו של האדם להבחין בין אמת לשקר. הרגל זה עלול לגלוש לתחומים נוספים בחייו ולהוביל לבעיות לא מוסברות שקשה לפתור אותן.

לכן, חשוב להיפטר מכל סוג של אמונה טפלה, גם אם היא נראית בלתי מזיקה. המטרה אינה רק לשחרר את האדם מהפעולה הכפייתית עצמה, אלא לשמור על צלילות המחשבה, היכולת לחשוב בהיגיון ולהבחין בין אמת ושקר.
האם יש דבר כזה OCD טוב?

אליעד מסביר על הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) באמצעות דוגמה של אדם ששוטף ידיים בכל פעם לפני פגישה. לכאורה, אותו אדם טוען שזה לא מפריע לו ואף נעים לו, אך אליעד מסביר שעדיין קיימת בעיה, למרות שהפעולה עצמה אינה גורמת לסבל מידי.

מה באמת הבעיה ב - OCD שלא מפריע בחיים?

אליעד מציין שני נזקים עיקריים שה - OCD גורם לאדם:
  1. הנזק הראשון הוא עצם הפעולה הכפייתית עצמה, שנובעת מאמונה שגויה ומגבילה. האדם משוכנע שאם הוא לא יבצע פעולה מסוימת (כמו שטיפת ידיים, קריאת תהילים לפני מבחן או טקס אחר), יקרה לו משהו רע. זו אמונה שמגבילה את חופש הפעולה שלו.
  2. הנזק השני, החמור יותר, הוא שהאדם מתרגל להאמין בדברים שאין להם בסיס אמיתי. אליעד מדגיש שזה "לדפוק לעצמך את המוח", משום שכאשר אדם רגיל להאמין בדברים לא נכונים בתחום אחד, הוא עלול לעשות זאת גם בתחומים אחרים בחייו.
למה חשוב להיפטר מאמונות טפלות אפילו אם הן נדירות?

אליעד מסביר שאפילו אמונה שנראית זניחה, כמו אמונה שצריך להשאיר כוס יין לאליהו הנביא פעם בשנה, יכולה להזיק. הנזק הוא לא בעצם הטקס, אלא בכך שהאדם מאפשר לעצמו להאמין בדברים ללא הוכחה. אם אדם מאמין בדברים חסרי היגיון או אמת, בעתיד הוא עשוי להיתקל בקשיים לא מוסברים בחייו ולא להבין מדוע רע לו, פשוט משום שהוא התרגל להאמין בשקרים.

לדוגמה, אישה שמאמינה שאסור לה להדליק נרות אחרי כניסת השבת, אף על פי שהיא מדליקה מתוך רצון ולא מתוך הכרח, זו אמונה לא הגיונית. הנזק הוא בכך שהיא מאמינה בדבר חסר היגיון, לא בטקס עצמו.

האם ללכת בעקבות אמונות אבותינו?

אליעד מתייחס גם לאמונה במסורת אבות, ומדגים את הסתירה שבה. אם אדם מאמין בדברים כי "כך אבותיי האמינו", הוא שוכח שגם אבותיהם של אבותיו היו פעם כופרים. אליעד ממחיש זאת בטענה שאבותינו לא השתמשו בחשמל או האמינו שכדור הארץ שטוח, ואם נלך לפי היגיון זה עד הסוף, הרי שגם היום היינו צריכים להתנהג בהתאם, מה שלא הגיוני כלל.
היו היה איש שהיה לו OCD מה זה OCD הפרעה טורדנית כפייתית סבבה הלאה, עכשיו היה לו OCD מה היה ה - OCD שלו שהוא כל פעם.

ש: ממציא לעצמו דברים.

אליעד: לא איזה OCD זה זה לא OCD.

ש: זאת הפרעה.

אליעד: לא הוא שותף את הידיים כל פעם לפני שהוא נכנס לפגישה הוא שותף את הידיים זה ה - OCD שלו אוקי וה - OCD הזה לא מפריע לו זה לא מפריע לו לא כל ה - OCD מנטרל את החיים יש OCD שלא מפריע לא רק שזה לא מפריע זה אפילו עשה לו נחמד, עכשיו השאלה היא האם בן אדם כזה מה ההיגיון אומר האם כדאי לו לטפל ב - OCD שלו כן או לא.

ש: אם זה מפריע לו.

אליעד: על פניו לא מפריע לו הוא אומר "בקטנה זה לא מפריע" לא מפריע.

ש: אם זה מטריד אותו.

אליעד: לא מטריד אותו בכלל אפילו עושה לו טוב ה - OCD הזה במובן מסוים, היו היה איש שכל פעם לפני שהוא היה ניגש למבחן היה קורה פרק תהילים ומצליח "ככה צריך אני חייב לקרוא תהילים פרק".

ש: הוא מאמין בזה שזה יעזור לו או לא מאמין?

אליעד: ומאמין והוא מצליח בזכות זה והוא מבין שזה OCD אבל הוא אומר "ככה אני מאמין אני מאמין אני שם צדקה זה ככה טוב לי וזהו".

ש: אז יש בעיה עם זה.

אליעד: אבל זה לא מפריע לו ה - OCD, בא נתקדם בעלילה הבעיה ב - OCD מה שאני רוצה להגיד זה כזה דבר OCD גורם לך שני נזקים נזק אחד זה ה - OCD עצמו מה זאת אומרת ה - OCD עצמו זה שאתה יש לך אמונה שמגבילה אותך שעכשיו כל פעם אתה חייב לשטוף ידיים וכל פעם אתה חייב לקרוא תהילים וכל פעם אתה חייב לעשות ברכות השחר זה OCD שמפריע לך כי אתה מאמין במשהו שאם החיים שלך יהיו תמיד באותה מידה בלעדיו ואתה מאמין באמונה שלמה בלב שלם שאם אתה לא זה יקרה לך אסון אז זאת צרה אחת.

הצרה השנייה בן אדם שיש לו OCD זה לא רק העלות של ה - OCD עצמו לא רק העלות של ההתנהגות הכפייתית עצמה אלא שהוא מרגיל את המוח שלו להיות אהבל זאת הבעיה הגדולה ה - OCD שלך זאת המחלה הקטנה זה שאתה נהיה דפוק זאת הבעיה הגדולה כי אתה כשאתה מאמין באלוהים שהוא עוזר לך זה בסדר זה לא גרם לך נזק אבל זה שאתה משקר בדבר שאתה לא בטוח ואתה חושב שהוא נכון זה גורם לך נזקים שאתה מעלה בדעתך איזה נזקים זה גורם לך.

ש: בדברים אחרים.

אליעד: בדברים אחרים בדיוק.

ש: אז יש לי OCD בכל דבר כמעט.

אליעד: אולי יכול להיות עוד פעם הרעיון הוא שברגע שיש לך אמונה תפלה גם אם היא לא מזיקה לך למה חשוב שתיפטר ממנה לא בגלל שהיא מזיקה לך "מה פעם בשנה כל פעם בליל הסדר אני שם כוס יין לאליהו הנביא" לא יודע עוד פעם זה בסדר שתשים את זה אם בא לך לשים את זה אבל אם אתה באמת מאמין שאליהו הנביא צריך לבוא אז יש לך OCD, סבבה עכשיו האם אתה צריך להילחם בזה אתה אומר "מה אכפת לי זה פעם בשנה יש לי איזו אמונה שכשאני בבית קברות אני עושה ככה פעם בשנה" צריך להילחם בזה למרות שזה פעם בשנה למה לא בגלל האמונה עצמה אלא בגלל שאתה בעצם דופק לעצמך את המוח ואומר "אני יכול להאמין בדבר שאינו אמת".

ואם אתה מאמין בדבר שאינו אמת אחר כך יכול להיות שיהיו לך צרות שאתה מבין "למה רע לי מה אין בזה היגיון" אבל אתה מאמין בדבר שאינו אמת, הייתה אחת שאמרה כזה דבר היא רגילה להדליק נרות שבת אבל יש לה אמונה שאם נכנסת השבת היא לא מדליקה יותר נרות שבת אז זה שאת מדליקה נרות שבת זה כי בא לך להדליק נרות שבת גם במסעדה אנשים אוכלים מדליקים נרות היא רוצה להדליק נרות שבת אבל זה שהיא אומרת אם השבת נכנסה אני לא מדליקה נרות שבת למה מה זה משנה, עכשיו זה לא איזה נזק חמור אבל זה נזק חמור כי האמונה הזאת שבן אדם מאמין בדבר לא הגיוני זה נזק חמור.

ש: אנחנו מאמינים לזה.

אליעד: אנחנו מאמינים בני מאמינים עכשיו תקשיב טוב אנחנו מאמינים בני מאמינים נכון אבל שים לב אנחנו מאמינים בני מאמינים אבות אבותינו מה היו מאמינים ואבותיהם היו?

ש: מאמינים.

אליעד: לא אבותיהם היו כופרים מתישהו היה כופרים הרי לא נולדו מאמינים נכון מתישהו התחילו להאמין אז מה אומרים לך אתה צריך ללכת עם מסורת אבותיך ואבותיך הלכו עם מסורת אבותיהם לא הלכו עם מסורת אבותיהם, נכון או לא נכון תחשוב בהיגיון אומרים לך אבותיך אם זה וזה ככה ואבותיהם הם גם כפרו באבותיהם נכון אני מחדש את מסורת אבותי לפני אבותי הקודמים, עכשיו דבר נוסף אבותינו לא השתמשו בחשמל אתה גם רוצה לא להשתמש בחשמל אבותינו חשבו שכדור הארץ שטוח אתה גם חושב שהוא שטוח מה זה אבותינו, הבנו כשאתה רוצה אתה אומר בא נלך אחרי המדע וכשאתה רוצה אתה אומר בא נלך אחרי אבותינו.
באמצעות אכילה טיפול באו סי די אליעד כהן בחירה אוסידי מאמין באלוהים ocd טוב יכולות דוגמאות טיפול בהתנהגות טורדנית obsessive compulsive disorder ocd ocd הוא רע ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טוב ocd טוב או רע ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אין ocd טוב אלוהים אמונה אמונה ב אמונה באל אמונה באלוהות אמונה באלוהים אמונה טפלה אמונות אמונות טובות אמונות טפלות האם יש האם יש אמונות טובות האם לטפל באוסידי הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טוב או רע טוב ורע טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפולים טירדה טרדות טרוד יהדות תורה מצוות אלוהים יש אמונות טובות כל ocd הוא רע כפייתיות כפירה באלוהים להאמין להאמין ב להאמין באלוהים להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל באוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לכפור באלוהים למה אין למה אין ocd טוב למה כל ocd הוא רע למה רע למה רע להאמין במשהו מה רע ב מה רע באו סי די מה רע באמונות טפלות מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות טורדניות כפייתיות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי סובל מהפרעה טורדנית רע או טוב רע באו סי די רע באמונות טפלות רע וטוב רע להאמין רע להאמין במשהו
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם ... שיוצרים את הפעולות וכולי. בסופו של דבר, כאשר האדם מבין את הסיבה הראשונה שבגללה הוא עושה את מעשיו, זה עצמו הופך את מעשיו לטובים יותר. ברמה המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם ...
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
... התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות התמכרויות התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד. אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, ... חווה, שהוא עושה פעולה כלשהי באשר היא, לא ממש מתוך בחירה חופשית. אלא מתוך חוויה של התנהגות כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית טורדנות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה כהפרעת אישיות הפרעת התנהגות וכיוב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה. כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית וכיוב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא בעיקר, חוסר שביעות הרצון שלו, מההתנהגות העצמית שלו. כי אם לדוגמה האדם היה מקבל את עצמו, בלי שום תנאים אוהב ... את מה שהוא חושב שהוא רוצה יותר, אז ממילא הוא יקרא לשאר הרצונות והמעשים שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיוב. זא, האדם תמיד עושה רק את מה שהוא רוצה. ואם האדם לדוגמה תולש לעצמו את השיער באובססיביות, הרי שהוא עושה זאת, רק משום שהוא עצמו רוצה לעשות זאת. אלא, ... השני של האדם, שגורם לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי התנהגות כפייתית וכיוב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון של האדם לתלוש את השערות מהראש, האדם קורא לו רצון חולני. וכנל, הכל תלוי בשיפוטיות של האדם, את הרצונות ... מה שהוא רוצה. אלא, שיש לו התנגשות בין הרצונות שלו. ואז לאחד הרצונות, האדם קורא לו התנהגות כפייתית. ובאותו הרגע שהאדם המכור, הולך אחרי ההתמכרות שלו, אז באותו הרגע האדם חווה סוג של חופש ושל שחרור, שהוא יכול לעשות את מה שהוא רוצה כרצונו וכיוב. אבל אחכ כאשר האדם מתבונן על ... חושב באותו רגע, שמביא לו הכי הרבה תועלת ביחס לאותו הרגע. ואם האדם חושב ברגע אחד, שההתנהגות הטורדנית ההתמכרות, תביא לו סוג של חופש רגשי שחרור רגשי ביטחון רגשי תועלת רגשית וכיוב, הרי שהאדם יעשה את אותו הדבר. למרות שאחכ כאשר האדם כבר שבע, אז הוא מבין לדוגמה, שהאכילה הכפייתית שלו, היא רק אכילה רגשית, אך היא מביאה לו יותר נזק מאשר תועלת. אבל באותו הרגע שהאדם אכל את האוכל המשמין שאינו בריא, באותו הרגע ממש, האדם חשב לפחות בתת המודע שלו, שהאכילה, ... נזק. ביחס לרצון של האדם באותו הרגע. כך שחשוב להכיר בכך, שברגע שהאדם עושה את אותה התנהגות טורדנית שלו, באותו הרגע, מבחינתו, הוא משוכנע שהדבר יביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ולא שהוא לא יודע שההתנהגות תביא לו נזק. אלא שהוא חושב, שביחס למה שהוא רוצה באותו הרגע, אותה התנהגות ... האדם לפעמים כאשר הוא לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית התנהגות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. אך מצד האמת, באותו הרגע שהאדם עשה את הפעולה, הוא יותר רצה לעשות אותה, מאשר שהוא רצה לא לעשות אותה. ומי שיעמיק עוד יבין, כי ... הכי טוב. ולכן, כאשר האדם חושב, שדבר כלשהו, יביא לו יותר תועלת מאשר נזק, אז האדם בצורה כפייתית, מחוייב לעשות את אותו הדבר. ואם אחכ יש לאדם רצון נוסף, שהוא חושב שהוא זה שיגרום לו להרגיש טוב. ואם האדם חושב, שהרצון הקודם שלו, לא משרת את הרצון העכשווי שלו, אז האדם יקרא ... ובכל רגע ורגע, האדם חושב שהטוב שלו יתמלא בצורה אחרת. ואז האדם פועל בצורה כמעט כפייתית , לעשות תמיד את כל מה שהוא יכול, כדי שהמציאות תהיה כמה שיותר כרצונו. ולפעמים כאשר יש התנגשות בין רצונות שונים, אז לדבר כזה, קוראים אובססיה התנהגות טורדנית כנל. ונחדד: כי גם מי שנראה שהוא לא עושה את הכל כדי שיהיה לו הכי טוב, הרי שהוא כן עושה את כל מה שהוא יכול, כדי שיהיה לו הכי טוב. אלא, שלפעמים האדם אומר שהוא חושב שאם הוא ... טוב עבורו באותו הרגע. ואחרי שהבנו את כל זה, מכאן יש להבין את הדרך להתמודדות עם הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית כפייתית. וכפי שהבנו, האדם עושה תמיד את מה שהוא רוצה יותר לעשות כנל. והאדם רוצה לעשות, את מה שהוא חושב באותו הרגע, שיביא לו יותר תועלת מאשר נזק. וכך האדם פועל, לפי מה ... זה אומר, שהוא יוותר על התועלת שבאותה התנהגות, בגלל הנזק שהיא גורמת. ולכן, מי שרוצה להתמודד עם טורדנות כפייתית הפרעה אובססיבית, עליו לשכנע את עצמו את המטופל שלו, שאכן אותה התנהגות אובססיבית, גורמת לו ליותר נזק מאשר תועלת. ואיך עושים את זה? תשובה: על ידי בירור האמת עם ... והיא, שהאדם מוכרח לבדוק ולגלות, איזה תועלת, ובעיקר איזה תועלת רגשית, מביאה לו אותה התנהגות כפייתית. כי לפעמים האדם חושב, שהוא מבין שהדבר גורם לו ליותר נזק מאשר תועלת. והוא מתפלא למה הוא עושה את הדבר. והסיבה לכך היא, שבתת המודע של האדם, האדם חושב, שהדבר מביא לו יותר תועלת ... מודעות עצמית, ולא מבין ולא מודע לעצמו למה באמת הוא עושה את הדבר, אז הוא חושב שזאת התנהגות כפייתית והתנהגות טורדנית. אך לא כך הוא! כי בתת המודע של האדם, יש משהו שגורם לו לחשוב, שאותה התנהגות טורדנית, מביאה לו יותר תועלת מאשר נזק, באותו הרגע שהוא עושה אותה. וכן, לשם כך, אפשר להיעזר בחכם אמיתי, שיכול לעזור לאדם לגלות, למה באמת הוא עושה את מה שהוא עושה. ומי שלא מודע לעצמו ... תחליף רגשי, לאותו צורך רגשי, שיוצר את אותה התנהגות רגשית של האדם, שהוא קורא לה, התנהגות טורדנית, שגורמת לו לנזק. כי לאדם יש צרכים רגשיים בתת המודע שלו, שהם יוצרים אצלו את ההתנהגות המודעת שלו. והאדם צריך לגלות מהם הצרכים הרגשיים שלו, שנמצאים בתת המודע שלו. והאדם צריך ...
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. כאשר האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה כרגע. אם זה מוצדק לחשוב את המחשבה הזאת כרגע, אם יש היגיון לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים מהן. השקר והדמיון של האדם מפחידים אותו וגורמים לו לפחד ... זה שמתייחסים אליהם בהיגיון וללא פחד. פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם שיש משהו שמציק לו, משהו ... שמפחידים ושמטרידים אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר באמת. לחיות טוב = ללא פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים שלו ואת כל הדברים שמטרידים אותו. אם שום דבר לא היה מפחיד או מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי המחשבה = להבין את התזכורת של המחשבה. אחרי שהאדם מבין את השורש ... המחשבה המטרידה, על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי. כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק מהשלמות. כאשר האדם מתמודד ...
פוביות / מחשבות טורדניות / חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים?
... מחשבות טורדניות חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים? פוביות. פוביה = פחד לא הגיוני שיש לאדם. מה עושים? הפוביות של האדם ממררות את חייו של האדם. כאשר יש לאדם פחדים ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... Workaholic עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים רגשיים שהוא לא יודע היכן למצוא אותם במקום אחר. קיימות 2 אפשרויות לסיפוק ... העבודה. לאחר מכן נסה לספק לו מענה רגשי אמיתי עבור הצורך האמיתי שלו. כאשר תצליח לספק מענה רגשי אמיתי לאדם במקום אחר, הוא יעזוב את העבודה. כאשר האדם מגיע לשורש ולסיבה שבגללה הוא באמת עובד, באותו הרגע העבודה הכפייתית נעלמת מעצמה. להגיע אל השורש = להבין לא רק מדוע אתה עובד ככ קשה, אלא גם מדוע בכלל הסיבה עצמה קיימת. זא נניח שהאדם עובד כדי לברוח מ X. נסה להבין מדוע הוא בורח מ X. נסה להגיע לשורש הראשון שהוא זה שיוצר את המצב של העבודה הכפייתית. זא אל תסתפק בלהבין שהאדם הוא וורקוהוליק בגלל שהוא אינו רוצה לחזור הביתה. אל תעצור כאן. נסה להבין מדוע הוא אינו רוצה ...
בחירה חופשית / דטרמיניזם - מהו חופש הבחירה? מהי הבחירה החופשית?
... עושה אותו. אם האדם רוצה לעשות משהו, הוא אינו יכול שלא לעשות משהו. הרצון של האדם, הוא הגורם היחיד שקובע מה יעשה האדם. כל פעולה באשר היא שהאדם עושה אותה, כולל פעולות שנובעות מ: אובססיה, התמכרות, התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב, כולן שורשן ברצון של האדם. אם לא היה לאדם את הרצון לעשות ...
דמיונות / פוביות / מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים?
... פוביות מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה עושים? הדרך להתמודד עם אובססיות היא על ידי זה שמפרקים אותן ... יוצר התנהגות בלתי ברורה שנחשבת לאובססיבית. אך לכל דבר יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש שכל מסוים. אם לא היה שום שכל לאובססיה, אז מדוע האדם עושה דווקא אותה ...
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
... כי הוא מאזן אותו ולא מאפשר לו לבוא לידי ביטוי בשלמות כפי מה שהוא. אז מהו איזון נכון? תשובה: יש שני סוגים של איזון. איזון כפוי ואיזון אמיתי פנימי. כאשר יש בתוך האדם כוחות שונים שכל אחד מהם ...
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
... טורדנות כפייתית , גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית , לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות? ובו יתבאר העניין של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית . ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי אובססיה ... שהאדם, אינו יודע מהי האפשרות הזאת. וכדי להיגמל מהתמכרות אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית אובססיה שלו, מהתנהגות לא רצונית, להתנהגות רצונית. ואת זה עושה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על OCD טוב או רע, למה כל OCD הוא רע? למה אין OCD טוב? מה רע באו סי די? מחשבות טורדניות כפייתיות, אמונה באלוהים, למה רע להאמין במשהו? מה רע באמונות טפלות? האם יש אמונות טובות? האם לטפל באוסידי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להתמודד עם טורדנות, מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להתמודד עם טורדנות, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ינג לילדים, מאמן זוגי, מאמן אישי להצלחה בנושאי להתמודד עם טורדנות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 16:52:06 - wesi1