אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להשתגע ✔אמת, חוויית הזמן, זהות עצמית, זיכרון, התחדשות, מכונת אמת, להשתגע, הטלת ספק, פרשנות המציאות ✔ איך להיות חופשי מהתלות בתוצאות חיצוניות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
1:43:56אמת, חוויית הזמן, זהות עצמית, זיכרון, התחדשות, מכונת אמת, להשתגע, הטלת ספק, פרשנות המציאות
איך להיות חופשי מהתלות בתוצאות חיצוניות?

אליעד כהן מסביר כי האדם רוצה להרגיש טוב, ולכן הוא משקיע מאמצים גדולים בהשגת מטרות חיצוניות שונות. רוב האנשים חיים מתוך מחשבה שהאושר והסיפוק יבואו רק אם ישיגו דברים חיצוניים כגון כסף, זוגיות, עבודה טובה או בריאות. אך אליעד מציין שהבעיה בשיטה זו היא שהתלות בהשגת תוצאות חיצוניות גורמת לכך שהאדם תמיד יהיה חרד וחסר שקט, מכיוון שהמציאות אינה נשלטת באופן מוחלט, ואין דרך להבטיח את השגת התוצאה הרצויה.

מדוע המטרות החיצוניות אינן מספקות אושר תמידי?

לפי אליעד, גם כאשר האדם משיג את המטרות החיצוניות שלו, האושר שנוצר הוא זמני בלבד, והאדם במהרה חוזר להרגיש חוסר סיפוק ומחפש מטרה חדשה לרדוף אחריה. הוא נותן דוגמה לכך שאדם שחולם לקנות בית חדש - ברגע שקנה את הבית, הוא מתחיל לחשוב על שיפוץ או הרחבה, וכך שוב הוא מתמקד בעתיד ולא נהנה ממה שכבר השיג. הדינמיקה הזו מראה שתמיד יש "בור" פנימי שאינו מתמלא לאורך זמן, לא משנה כמה דברים האדם משיג מבחוץ.

האם השגת מטרות חיצוניות יכולה להיות בעלת חסרונות?

אליעד מסביר כי התלות בתוצאות גורמת לכך שכל כישלון, או אפילו החשש מכישלון עתידי, גורמים לאדם סבל רב. למשל, אדם שמאוד רוצה זוגיות אך חושש שלא ימצא זוגיות לעולם, חי בחרדה מתמדת ולא יכול לחוות שלווה או סיפוק פנימי אמיתי. גם אדם שמצליח למצוא זוגיות, מפחד תמיד שהזוגיות תיגמר, מה שמייצר מתח תמידי ולא מאפשר ליהנות ממנה במלואה. אליעד מציין שכל עוד האדם תולה את האושר שלו בתוצאות חיצוניות, הוא לעולם לא יהיה מאושר באמת, כי תמיד יהיה פחד לאבד את מה שהשיג.

איך אפשר להשתחרר מתלות בתוצאות חיצוניות?

אליעד מציע כי הפתרון האמיתי לתלות בתוצאות הוא לפתח הבנה עמוקה לגבי המציאות. האדם צריך להבין מדוע הוא בכלל רוצה את התוצאות האלה, ולשאול את עצמו מה הוא באמת מחפש להשיג בכך. האדם למעשה מחפש תחושה פנימית של שלמות ושלווה, וכאשר הוא מזהה שהשלווה הזאת אינה באמת תלויה בתוצאות החיצוניות, אלא בגישה שלו כלפי המציאות, הוא יכול להשתחרר מהתלות.

הוא נותן דוגמה של אדם שרוצה להצליח בעסקים. אם האדם ישאל את עצמו למה הוא באמת רוצה להצליח, הוא יגלה שזה כדי להרגיש טוב עם עצמו, להיות רגוע ושלם. וכאשר הוא יבין שהרגש הזה אינו חייב לבוא דווקא מהצלחה עסקית, אלא יכול להיווצר באופן פנימי ללא תלות בתוצאות - הוא יפסיק להיות עבד של המציאות החיצונית.

מהי הדרך להשיג אושר פנימי ללא תלות בתוצאות?

הדרך שאליעד מציע היא עבודה פנימית של הבנת הרצון העצמי. האדם צריך להטיל ספק בצורך שלו בהשגת המטרות החיצוניות, להבין באופן עמוק מדוע הוא לא מרגיש שלמות כבר עכשיו, ולבדוק האם יש אפשרות להרגיש שלמות גם ללא השגת התוצאות. לדוגמה, אדם שחושב שאושר יבוא מכסף, צריך לבדוק האם הוא מכיר אנשים עם כסף שלא מאושרים, או אנשים ללא כסף שכן מאושרים. כאשר האדם עושה זאת, הוא מבין שהקשר בין כסף לאושר אינו מחויב המציאות.

אליעד גם מציע שהאדם ישאל את עצמו שאלות כגון "האם האושר שלי חייב להיות תלוי בתוצאות מסוימות?", "האם אני יכול להרגיש שלמות גם עכשיו, ללא שום תנאים מיוחדים?", ו"למה אני בטוח שהשגת תוצאה כלשהי תגרום לי להרגיש טוב לאורך זמן?".

איך להתמודד עם החשש להיכשל?

אליעד מדגיש כי אם האדם יבין באמת ובאופן עמוק כי האושר שלו אינו תלוי בשום תוצאה, הוא ישתחרר גם מהפחד להיכשל. אדם שמבין באופן אמיתי שהשלמות קיימת בו עכשיו, לא ירגיש שההצלחה או הכישלון יפגעו באושרו, ולכן הוא לא יפחד יותר. הוא יוכל לפעול באופן חופשי בעולם, לעשות דברים שהוא רוצה, אך ללא פחד מהכישלון או מהתוצאה, כי הוא כבר שלם בפנים ללא קשר למה שיקרה במציאות החיצונית.

אליעד מוסיף דוגמה לכך: אדם שיוצא לפגישה עסקית חשוב שיבין שגם אם העסקה לא תצליח, הוא עדיין יהיה מאושר ושלם. ברגע שהוא מבין זאת לעומק, הוא פועל בפגישה ממקום של שקט ושלווה פנימית, לא נלחץ, ומתפקד בצורה טובה יותר מאשר מי שתלוי לחלוטין בתוצאות.

האם המשמעות של הדברים היא להפסיק לרצות דברים?

אליעד מבהיר שאין הכוונה להפסיק לרצות דברים במציאות, אלא להבין שהאושר אינו תלוי בהשגת הדברים הללו. האדם יכול לרצות, לשאוף ולהשיג מטרות בעולם, אך כאשר הוא מבין את האמת שהשלמות אינה תלויה בשום תוצאה, הוא יכול לחיות מתוך חופש אמיתי. הרצונות קיימים, אבל הם כבר לא שולטים בו או יוצרים בו פחדים ולחצים.

לסיכום, כיצד משתחררים סופית מהתלות במטרות חיצוניות?

אליעד מסכם ואומר שהדרך לשחרור מלא מהתלות בתוצאות היא באמצעות הבנה פנימית עמוקה של המציאות. ההבנה הזאת מאפשרת לאדם להיות מאושר ושלם כבר עכשיו, ללא קשר לשום תנאי חיצוני, ובכך משתחרר האדם סופית מהפחד, הלחץ והחרדה.
מה הקשר בין הישויות השונות שבחווייתך לבין מי שאת באמת?

השאלה שנשאלת היא "מי את?". בתהליך ההתבוננות פנימה, אנשים עשויים להרגיש שיש להם "ישויות" שונות בתוכם - אחד שמחליט, אחד שמתבלבל. כל אחת מהן משקפת צדדים שונים של האישיות או החוויות הפנימיות, אך מה שמדובר הוא השאלה: מהו המהות הפנימית האמיתית של האדם? אליעד מציע שניתן לגלות מי אנו על ידי בדיקה של מי איננו, ובכך להגיע להבנה של האני האמיתי.

איך נוצרים הרצונות והזיכרונות בחווייתנו?

הישויות שבתוכנו יוצרות רצונות, אך למעשה כל זה מתרחש בזכות תודעה גבוהה יותר שגורמת לנו להרגיש שיש לנו רצונות. כשיש זיכרונות, יש מישהו שמשתיל אותם בתודעתנו. זה לא אנחנו שיוצרים אותם באופן עצמאי, אלא כוח חיצוני שמעצב את החוויות שלנו. בכך, כל רעיון, מחשבה ורצון נוצר על ידי משהו מעבר לעצמנו. אליעד מציע שנבין כי לא אנו הצופה, אלא משהו אחר שגורם לנו לצפות ולחוות את החיים.

מה המשמעות האמיתית של הזמן והזיכרון?

החוויה שלנו את הזמן, שבו אנחנו זוכרים את מה שהיה, היא למעשה אשליה. כל רגע בחיינו נוצר מחדש ברגע הזה, ואין לנו רצף זמן אמיתי. למעשה, כל מה שאנחנו זוכרים מתרחש ברגע זה, ואין לנו קיום עצמאי ללא התודעה שנוצרת בכל רגע. אנשים שמרגישים את רצף הזמן ושואפים לדעת מה היה קודם עשויים להיתקל בתסכול. למעשה, הזמן והזיכרון הם חלק מהמציאות שנוצר על ידי תודעה גבוהה יותר.

מהי הדרך להבין את המציאות האמיתית?

הדרך להבין את המציאות היא באמצעות חיפוש האמת. תהליך זה מחייב אותנו להטיל ספק בכל מה שאנחנו יודעים ולהתעקש להגיע למסקנות אובייקטיביות ונטולות שקר. כל מחשבה שצצה חייבת להיבחן ולוודא שהיא אכן נכונה, אחרת אנחנו עלולים להסתובב עם דעות ושאיפות כוזבות. שאלות לגבי האמת יובילו אותנו לעבר ההבנה של מהותנו האמיתית.

האם המחשבות והרצונות שלנו באמת בשליטתנו?

השאלה אם אנחנו שולטים במחשבות ובמעשים שלנו היא שאלה מרכזית. אם נעמוד בפני המחשבות והרגשות שלנו כמתבוננים נטולי שליטה, נוכל להתחיל להבין אם יש לנו בחירה אמיתית או אם כל מחשבה ורצון באים ממקום חיצוני. התהליך הזה מחייב אותנו להיות ישרים עם עצמנו ולהטיל ספק גם במה שנראה לנו כעובדה ברורה.

האם כל הדברים בעולם הם למעשה אחד?

כפי שרבי נחמן אומר, רק אם האדם מבין שהכל אחד - שכל ההפכים הם למעשה אחד - הוא יוכל להגיע לשלמות. כל מה שמתרחש בעולם, אם זה טוב או רע, אם זה שמח או עצוב, כל זה שייך לאותו מקור אחד. האדם צריך להבין את המהות הפנימית של המציאות, וזה יוביל אותו לשחרור מהסבל והפחדים.

מהי הדרך האמיתית להימנע מסבל ולהשיג הבנה של החיים?

כדי להבין את המציאות ולהפסיק לסבול, יש צורך לבחור לחפש את האמת, גם אם זו דורשת מאמץ והשקעה אינסופית. אליעד טוען שלמרות שזו עשויה להיות חוויה קשה, הבחירה בכיוון האמת תוביל לשחרור מהפחדים ומההגבלות שמקורם בדעות כוזבות. אדם צריך לשאול את עצמו כל הזמן מהי האמת ומה באמת קורה סביבו.
שאלה: אני מסתכלת לתוכי ורואה כל מיני ישויות, אחד שמחליט, השני מבולבל, מה הקשר בין הישויות לביני.

אליעד: את למעשה שואלת, מי את? תבדקי מי את לא, ואז תגלי מי את כן. האם הקיום של הישויות שאת חווה תלוי אחד בשני?

יש אחד שיוצר רצונות, אבל הוא יוצר את הרצונות האלה למישהו. בלי שתהיי קיימת לא יכול להיות שיהיו לך רצונות.

בואי נדבר על זה שצופה באירועים, כאשר את אומרת שאת מזהה שיש מישהו שצופה, השאלה היא מי מחליט לו מה לראות? כמו שיש מישהו שזורק רצונות, כך יש מישהו שזורק מידע. למשל אדם עשה משהו ושכח, ופתאום זה נכנס לו לזיכרון, מישהו שלח לו זיכרון.

מה זה אומר? שאת לא אף אחד מהם, ואת כולם ביחד. מה זה אומר? את אחד מהדברים שקיימים, השולחן למשל, אפשר לשים עליו מפה, אפשר לחתוך אותו, אפשר לצבוע אותו. אותו דבר זה את, את קיימת, אפשר לתת לך רצונות. את למעשה הדבר הכי קטן שיכול להיות, ישות מאוד קטנה ולא חומרית, שמישהו משדר לך מחשבות, רצונות, רגשות וכו'. זה לא שאת הצופה, זה מישהו שגורם לך לצפות.

שאלה: אני לא הצופה?

אליעד: את הישות שרוצה, את הישות שצופה, אבל את לא שולטת בצפייה, את לא שולטת ברצון. את מחוץ לכל.

יש כמה פרספקטיבות. בואי נדבר על התודעה שלך, שאת קיימת. יש אותך, ויש כוחות סביבך שאחראים לכל מה שקורה סביבך. יש מציאות שהיא יוצרת אותך, היא גורמת לך להיות קיימת.

למשל את מדמיינת פיל, ומדמיינת שהוא שותה מים, שהוא הולך, למעשה את היא הפיל, ואת היא זאת שגורמת לכל הפעולות שלו. עכשיו אם תפסיקי לחשוב על הפיל, לא יהיה פיל, נכון? זאת אומרת, שיש משהו שגורם לך להיות קיימת, וגורם לך לרצות, לחשוב, להבין, לדעת וכו'.

זה שאת קיימת, זה מישהו גורם לכך שתהיי קיימת. כמו חלום, שיש דמויות בחלום, ושמפסיק החלום, הדמויות נעלמות, כך אנחנו, אין לנו קיום משלנו, אנחנו לא באמת קיימים. מישהו חושב אותנו.

שאלה: גם אנחנו חושבים על עולמות אחרים.

אליעד: לא, זה מישהו עכשיו גורם לך לחשוב.

אדם הולך ברחוב ואומר, אני עשיתי, אני הצלחתי, אני נכשלתי, הוא לא מבין שהוא רק דמות, אין לא הוויה, הוא בכלל לא קיים.

הישות הראשונה שנמצאת בשום מקום, יוצרת, בוראת מהווה את כל המקום, את כל הזמן, את כל האירועים. האדם בטוח שהוא משיג, מתכנן תוכניות, ובסך הכל מישהו חושב אותו.

למשל אתה יוצא מהבית, ואחרי כמה שעות חוזר, למה אתה חוזר? כי אתה חושב שזה הבית שלך. אבל זה לא נכון, מישהו באותו רגע שתל לך מחשבה שזה הבית שלך, באותו אופן הוא היה יכול לשתול לך מחשבה אחרת שאתה גר שם, ואתה לא יכול לדעת איפה גרת אתמול.

כול התודעה שלך וכל מה שאתה יודע, זה משהו עכשיו גורם לך לדעת את זה.

האדם בטוח שהוא קיים ויש לו ידיעות, אבל זה לא עובד ככה, כל מה שאת יודעת, למשל את רואה את הבן שלך, זה לא בגלל שאת הכרת אותו, זה בגלל שעכשיו יש משהו שגורם לך לזהות אותו.

שאלה: אז מי אני בסוף?

אליעד: את בדיוק כמו השולחן, את רובוט

שאלה: אז אני רובוט?

אליעד: מי שאת חושבת שאת, את רובוט. אך מצד האמת את משהו אחר בכלל. את אלוהים שאחראית לכל מה שקורה פה.

אף אחד בעולם הוא לא אחראי למה שהוא חושב, למה שהוא עושה, למה שהוא יודע, אתה לא שולט במנגנון של הרגשות שלך, ושל הרצונות שלך, בשנייה אתה יכול לאבד את הזיכרון שלך, למעשה אתה לא שולט בכלום.

שאלה: אני זוכרת שיש רצף בזיכרון, ואתה אמרת שכול רגע מישהו יוצר אותי מחדש.

אליעד: זאת החוויה של הזמן, רבי נחמן אומר, למה אנשים חושבים שהם לא יכולים לעשות דברים? זה בגלל הזקנים שבדור. אנשים שמרגישים שהם זקנים בחשיבה שלהם, מרגישים שהם לא יכולים להתפתח, אבל אדם שחווה תמיד חדש, יש לו תודעה חדשה

מה הכוונה? יש לנו זמן, אני זוכר מה עשיתי אתמול ושלשום, יש לנו תחושת רצף של זמן, אבל מצד האמת, הזמן הוא בכל רגע אחד חדש. מה שהיה נדמה לאדם שזה היה אתמול, למעשה זה נוצר עכשיו.

למשל בחלום, אתה עובר מסיטואציה לסיטואציה. אבל בסיטואציה השנייה אתה לא זוכר מה היה בסיטואציה הראשונה. כך זה פה, אנחנו חושבים שאנחנו בחדר הזה כבר הרבה זמן, למשל אדם בן 30 שנה, חושב אני כבר כאן 30 שנה, הוא לא מבין שעכשיו מישהו יוצר לו את התודעה, הגוף, הרצונות, הזיכרון, משפחה, ילדים צרות וכו' וכו'.

מה זה אומר זקנים, אלו אנשים שחווים את תחושה הזמן. מי שחווה את הזמן, גם יש לו תסכול על מה שהיה, וגם יש לו פחדים על מה שיהיה. אם אדם היה מבין שכול רגע חדש, אז ממה הוא היה מפחד?

שאלה: איך מבינים את זה?

אליעד: שואלים אם זה נכון או לא נכון. אי אפשר להוכיח שזה לא כך.

מה שקרה אתמול, כרגע את זוכרת שזה קרה.

שאלה: מה זה זיכרון?

אליעד: זיכרון זה תחושה. אנשים חושבים שזיכרון זה תיעוד היסטורי של מה שהיה, אבל זה לא נכון. הזיכרון ממציא לך את מה שהיה. כדי שתוכלי לפעול בעולם, צריך לתת לך תחושה זמן

עכשיו השאלה היא איך אפשר לחוות זאת? על ידי חיפוש האמת. אם תרצי מאוד לדעת את האמת, באשר היא, תחקרי, ותגיעי להבנה, ואז תוכלי לחוות זאת.

הזמן והזיכרון הם לא מחויבי המציאות. הם יכולים להשתנות כל שנייה, ואתה אפילו לא יכול לדעת שזה השתנה. אם לא הייתה לנו תחושת זמן וזיכרון, לא היה לנו רצון, ובלי רצון אין תנועה ואין חוויה.

איך להבין את המציאות? על ידי נחישות. אם האדם ירצה להבין את המציאות הוא יגיע לשם, אבל הוא חייב ללכת עד הסוף.

שאלה: איך אני אמורה להמשיך בהתבוננות?

אליעד: לך יש מחשבות בראש, את צריכה לחבר את עצמך למכונת אמת אובייקטיבית, ולוודא שכול המחשבות שיש לך בראש הם אמיתיות.

שאלה: אבל המחשבות עולות לבד.

אליעד: את עכשיו שאלת אותי מה לעשות, אם היית חושבת שאין לך בחירה, לא היית שואלת אותי מה לעשות, נכון? אם באמת היית חווה שהמחשבות שלך לא בשליטתך, לא היית שואלת אותי מה לעשות. את צריכה לוודא שהמחשבות שלך אמיתיות. שהרצונות שלך אמיתיים. מה הכוונה שהרצונות אמיתיים? שאת באמת רוצה את הרצון. תשאלי, מה אני באמת רוצה?

האדם צריך לחבר עצמו לגלאי אמת, ולוודא שכול מה שהוא חושב ורוצה זה אמת. למשל יש פה קיר, מי אמר שזה אמת שיש פה קיר? מי אמר שאליעד מדבר? אם האדם ייצמד לאמת, בסוף הוא יחווה שאני מדבר ולא מדבר בו זמנית. ואם באמת תרצה להבין את זה, אתה בסוף תבין, אחרת תמשיך לסבול.

איך נגלה אם יש כאן קיר? נשאל מה זה קיר? זה מקום וזמן. מה זה זמן ומקום? זה אחד. מכאן שזה קיים ולא קיים.

אני אספר לך עלי, אני מיציתי את החיים, ורציתי יותר, ולכן ניסית המון שיטות, וכמובן שזה לא תפס, ואז אמרתי לעצמי, אני חייב להיות בטוח במשהו פה, אני חייב להגיע למשהו שאני יודע שהוא אמיתי. האדם חי ועובד 70 שנה ולא יודע מדוע הוא חי. עדיף שאדם ישאל את עצמו מיליון פעם, מדוע הוא חי? ואפילו שישתגע מאשר אדם שסתם חי ולא יודע מה קורה איתו. לדעתי אדם שחי ומתאמץ ולא יודע למה הוא חי, זה נקרא משוגע.

אז אני חשבתי, יש לי בחירה או אין לי בחירה? אני קיים או לא קיים? האם אני בתוך חלום של מישהו? אמרתי לעצמי, אני חייב להיות בטוח במשהו שממנו אני אוכל להבין את שאר הדברים. ואז התחלתי לשאול את עצמי, אולי זה לא נכון? מי אמר שזה נכון? אולי ההפך הוא הנכון? אולי אין קיר? וכך אתה ממשיך לשאול, יש או אין, יש או אין? עד שאתה מגיע למשהו מוחלט. וכשאתה מגיע למוחלט, אז יש לך שקט בלב.

האדם סתם מפחד, אי אפשר לפחד אם אין לך בראש תוכניות ורעיונות. אבל אם אתה לא בטוח בהם, אז אתה סתם סובל. למשל תעשה רשימה, ממה אתה מפחד, ותשאל מדוע אתה מפחד, ותראה שהידיעות האלו, אולי הם לא נכונות ואתה סתם מפחד.

שאלה: איך הגעת למוחלט?

אליעד: רבי נחמן אמר, אם היו יודעים את כל החסרונות והנמנעים של הדבר, היו יודעים אותו למרות שלא ראו אותו מעולם. מה הכוונה? אם ניקח דבר שאי אפשר לראות אותו, ונבדוק מה הוא לא, על ידי ההיפוך נגלה מה הוא כן. מצמצמים אפשרויות ושואלים אולי ההפך הוא הנכון. אולי מה שאנחנו רואים הוא כמו חלום, אולי מה שאנו רואים בכלל לא קיים, ואנחנו רק חושבים שהוא קיים. ואולי את לא קיימת בכלל ואת רק חושבת שאת קיימת.

שאלה: הכל יכול להיות אולי.

אליעד: האם את חווה את, אולי? לא. כדי לחוות את התשובה את צריכה לחוות את השאלה. השאלה היא האחיזה של התשובה. חוויה זה תוצאה של הבנה. והבנה זה תוצאה של מידע, של ידיעה. ואיך אתה יכול להחזיק את הידיעה בתוכך? על ידי השאלה. איך מגלים תשובה? על ידי השאלה.

אדם שרוצה להבין אם הוא קיים או לא קיים, אז הרצון שלו להבין את התשובה, הוא הצבת שמחזיק את התשובה של קיים ולא קיים בו זמנית, ואז הוא יחווה את זה.

שאלה: האם הרצון שלי לרצות, תלוי בי?

אליעד: תבררי את זה. אם לא היית בטוחה שהוא לא תלוי בך, לא היית שואלת שאלה. אז אם את שואלת, סימן שיש לך ספק.

למה בכל זאת צריך אותי, כי אני חוסך לאדם את החיפוש. אני למשל, שהיה לי רע, לא ידעתי איפה לחפש, רבי נחמן אמר, שתבין את כל מה שאתה יכול להבין, תבין שאתה לא מבין, זה מה שהוא אמר. אז אמרתי לעצמי, מה אני יכול להבין שאני לא מבין. יש מולי קיר, האם אני שונה ממנו? כך לבדוק דבר אחרי דבר. אבל רבי נחמן הזהיר מאוד על השקר.

שאלה: אתה אומר שבהבנה של האחד, האדם לא יסבול, ואני מבינה בשכל אבל לא מאושרת.

אליעד: אני אחדד, אם אדם חווה שהוא קיים ולא קיים, אז הוא נעלם. האם את מבינה איך כל הדברים מחוברים לכלום הזה? כאשר את יושבת בבית וחושבת על המקום והזמן, ואומרת אליעד הסביר עכשיו, שזה עשוי מאין מקום ואין זמן וזה אחד. אבל האם כשאת הולכת ורואה מולך קיר, האם את זוכרת שהקיר הוא כלום? לא תמיד.

אני טוען שאם החוויה הזאת ממלאת אותך, אז את לא תפחדי. אנו חיים כאן חיים שלמים, השאלה היא מה אתה מבין. אם אתה מבין שהחיים לא אמיתיים, אז אתה לא יכול באמת לפחד, אתה לא יכול באמת לסבול.

אז יבוא מישהו ויגיד, אתה לא יכול באמת ליהנות. נכון, אתה לא יכול ליהנות כמו שאת מכירים, אבל אתה יכול ליהנות מאיזה משחק יפה זה, לא ליהנות מהתקשרות, אתה נהנה מהחוויה של הפלא. אם היה לך שכל, והיית מבינה את הדבר הכי לא הגיוני, שהכל זה אחד, מה זה אחד? תדמייני אותך ותדמייני את הקיר, ותדמייני שאתם נמצאים באותו מקום וגם בכל המקומות בו זמנית. תחשבי שיש בכל העולם רק אותך, ואת לא נמצאת בשום מקום, ושכל ההפכים זה אחד, הכל אחד, ושלא יהיה לך הבדל בשום צורה.

אם היית מבינה שזה באמת ככה, שהמציאות שלנו עשויה מהדבר הזה, אז לא היית יכולה ברצינות לפחד ממשהו. זה מקום שאין בו הבדל בין חוויה להבנה. אם היית מבינה שכול הדברים הם אותו הדבר, אז החוויה שלך הייתה משתנה.

שאלה: איך אפשר לשמור על שפיות עם רצף השאלות?

אליעד: התשובה היא פשוטה, כעיקרון, כאשר רוצים מגיעים. אין פה פשרות, זה לא דמוקרטיה. או שאתה מבין או שאתה סובל. התשובה היא שאת חייבת לבחור, האם את מוכנה לאבד הכל, כולל הכל, תמורת הבנת המציאות או לא? אם לא, לא חשוב, ממשיכים לסבול. השאלה מה יותר חשוב לך, להבין או להישאר שפוי?

האם זה שפוי, שהאדם חי, ולא מבין מדוע הוא חי? בעיני לא.

ארבעה נכנסו לפרדס, אחד השתגע, אחד יצא בשלום, אחד מת, ואחד קפא. רבי נחמן אומר, גם מי שהשתגע וגם מי שמת, הם נקראים עובדי אלוהים. אפילו אם ניסית ולא הצלחת, לפחות ניסית, אבל זה יותר טוב מאחד שהוא סתם חי.

זו תשובה ראשונה, שהאדם צריך להיות נחוש ולא לפחד כלל. נניח שתשתגעי, מה יקרה לך? האם הפחד הזה אמיתי? אדם אומר שהוא מפחד להשתגע, יש רק שתי אפשרויות, או שתהיה מודע לעצמך או שלא תהיה מודע? אם אתה לא מודע לעצמך, אז מה אכפת לך? ואם את עדיין מודעת לעצמך, אז זה סימן שלא השתגעת.

אני למשל, לא ידעתי אם אני קיים, והתחלתי לשאול, קיים או לא קיים? ואז הגעתי לנקודה שהבנתי, שאם אני באמת ישאל את השאלה, אז אני באמת יכול להרגיש לא קיים, ואז אהיה ריק. כולם שואלים את השאלה הזאת, אבל אני הגעתי לכזאת דרגת שאלה, שהרגשתי שאם אני ממשיך לשאול, אני באמת לא ימשיך להיות קיים, כאילו עכשיו זה על אמת. ואז אמרתי לעצמי, הנה המבחן לבחון אם אתה קיים או לא.

כי אם אתה קיים, אז אתה תמיד תישאר קיים. כי משהו שהוא קיים, אי אפשר להעלים אותו. אמרתי לעצמי, עכשיו תנסה להעלים את עצמך, ואם תפסיק להיות קיים, זה אומר שלא באמת היית קיים. ואם תישאר אז אתה קיים.

מה שעשיתי זה, שהטלתי ספק בכל דבר ובמיוחד בקיום שלי, ואז עלה פחד, למה? כי יכול להיות שלא תהיה קיים בכלל. רבי נחמן אומר, שמי שלא חזר בתשובה שלמה, אז אין לו הוויה, הוא לא קיים בכלל.

שאלה: האם להטיל ספק, זה לשאול שאלות?

אליעד: כן, להטיל ספק אמיתי, אולי ההפך נכון? מי אמר, אולי הפוך? עד שתגיע להשתוות, שתראה שהכל אחד.

נעשה דוגמה, יש משהו בחיים שמציק לך?

שאלה: אני רוצה לדעת מי אני? מי אני באמת? יש לי רצון לדעת מי אני, יש רצון בתוכי שהוא לא בשליטתי.

אליעד: אם את רוצה להתחבר לחוויה שלי, תיזהרי מלשקר. אמרת, אני רוצה לדעת מי אני, זה בסדר, אבל אולי את רוצה משהו אחר, ולא לדעת מי את? אבל שיקרת, במה? בזה שאמרת שזה לא בשליטה שלי. האם את בטוחה בזה במוחלטות? יש כאן שתי פיסות מידע, האחת, יש לי רצון והשנייה, שזה לא בשליטה שלי. בשניהם צריך להטיל ספק.

יש לי רצון, זוהי עובדה, בשליטה שלי או לא בשליטה שלי, זאת לא עובדה, זה פירוש. אני אומר, תשאלי, האם באמת יש לך רצון? קודם תעשי הפרדה בין העובדות לבין הפירוש של העובדות.

לא בשליטה שלי, זה דבר שאת לא בטוחה בו. אני מסביר לך, כל קו החשיבה שלי הוא לא לשקר כחוט השערה. למרות שכשאמרת שזה לא בשליטה שלי, זה שקר מאוד גדול. איך את יודעת שהוא לא בשליטה שלך?

שאלה: אם הוא היה בשליטתי, אולי הייתי מפסיקה אותו.

אליעד: אולי את יכולה ולא רוצה? את חייבת להחליט שאת כופרת בכל אמונה בעולם. מה זה אומר, אני לא מאמינה בשום דבר בעולם. להגיד שזה לא בשליטה שלי, זה נקרא להאמין, כי את לא בטוחה בזה.

זה שאת עושה משהו, זה לא אומר שהיכולת היא שלך. מה שאני בא לומר, שצריך לזכך את המחשבות. למשל את חושבת, יש לי רצון, הוא לא בשליטה שלי. תתחילי לבדוק האם יש לך רצון, האם זה בשליטה שלך. ואם את לא יודעת מה האמת, התשובה היא, שאת לא יודעת. אם את לא יודעת, תגידי, אני לא יודעת.

אני מדבר עכשיו על הגישה שלך, את הגישה שלך את צריכה לשנות. אם תהיי אמיתית עם עצמך על כל דבר, את לבד תתקדמי קדימה, ואז לא תצטרכי לשאול אותי.

על כל מחשבה שיש לך בראש, תשאלי, האם היא נכונה, אולי לא,? כך מעצמו את תתקדמי קדימה, עד שתראי שהכל אחד. אל תשקרי לעצמך. את היית צריכה לשאול, האם באמת אני רוצה לדעת מי אני? למה אני רוצה לדעת מי אני? את צריכה לבדוק את הרצונות שלך.

לדוגמה יש משהו שאתה חושב עליו, שגורם לך להרגיש טוב?

שאלה: שהצלחתי בעסקים.

אליעד: זה שקר, למה זה שקר? אם הייתי אומר לך שהשכן הצליח בעסקים, זה היה גורם לך לתחושה טובה? לא. כי אתה אומר, זה הוא הצליח, מה זה קשור אלי. נשאל שוב, האם הצלחת בעסקים? כן. אבל האם לך מגיע הקרדיט על זה שהצלחת בעסקים? אולי אתה רובוט שמישהו גרם לך להצליח בעסקים? כמו שכאשר השכן שלך מצליח בעסקים ואתה לא אמור להרגיש גאווה מזה, כי השכן עשה. כך, אז למה שאתה מצליח בעסקים אתה כן מרגיש גאווה? אולי זה כן בגללך, ואולי לא, אתה לא בטוח.

יש הבדל בין מה שקרה, לבין איך אני מפרש את מה שקרה. בשלב האחרון אנחנו שואלים, האם זה באמת קרה? מה זה זמן, מה זה מקום?

אתה אלוהים, ואתה צריך לקחת קרדיט על הכל. אבל אם אתה מתגאה קצת, ואומר, לי אין גאווה, אני לא אלוהים, לי יש ענווה גדולה, אני לא אחראי לכל, אני אחראי רק לקצת דברים, אז תמשיך לסבול.

שאלה: לדוגמה היום קרה משהו שגורם לי להרגיש רע.

אליעד: הבעיה היא לא מה שקרה, אלא הבעיה היא בזה שאתה נזכר בזה, ואז אתה מרגיש רע. האם יכול להיות שזה לא קרה, ורק נדמה לך שזה קרה? אני אומר לך, שזה לא קרה, תוכיח לי שזה קרה.

שאלה: ראיתי את זה.

אליעד: תוכיח לי שזה קרה, איפה זה?

שאלה: זה בזיכרון שלי, ואין לי שליטה על הזיכרון שלי.

אליעד: אולי אתה זוכר, למרות שזה לא קרה?

שאלה: איך אני מבין שזה לא קרה?

אליעד: אני לא אמרתי שזה לא קרה. להגיד, איך אני מגיע לזה, שזה לא קרה, זה נקרא לשקר. יש אחד שמשקר שזה קרה, ויש אחד שמשקר שזה לא קרה, שניהם משקרים. אתה צריך לבדוק, האם זה קרה או לא קרה? מה האמת? איך בודקים? אם הייתי אומר לך שכרגע הכניסו לך את המחשבה הזאת, האם היית מוטרד מזה? סתם מישהו הכניס לך מחשבה עכשיו. אתה אדם חדש עכשיו.

אם האדם היה איש אמת, ולא נוכל, ושואל האם זה קרה או לא קרה? מאיפה בא לי הזיכרון הזה? מאיפה באה לי המחשבה הזאת? מה זה? מי זה?

שאלה: אבל אני לא חווה את זה.

אליעד: אתה יודע מי משתיל לך את המחשבות שגורמות לך לסבול? אתה. ולמה? כי אתה רוצה לסבול. ולמה אתה רוצה לסבול? הרי הכל אחד וזה לא משנה בכלל. כי כאשר הכל אחד אין שאלה.

אדם סובל בכדור הארץ, ובא אלי, ואני אומר לו, איך תפסיק לסבול? על ידי זה שתיצמד לאמת כפי יכולתך. זה לא נקרא לעשות משהו. אבל האמת היא משהו בתוכך, אתה צריך לבדוק שהמחשבות, הרצונות, הדעות שלך אמיתיים.

אני למשל יודע שאני בן שלושים, איך אני יודע את זה? כי סיפרו לי? כי זה מה שכתוב בתעודת זהות? איך אתה יודע? אז יגידו, איזה שאלות מטופשות. אבל לחיות בלי לדעת למה את חי, זה הרבה יותר חמור.

אז אדם ישאל, אז מה כולם טועים? השאלה היא, מה היא האמת? אם האמת לא חשובה לך, אז תמשיך הלאה. בסוף המציאות תכריח אותך להבין.

רבי נחמן אמר, שיש מחלת נפש שיותר חכמה מכולם, בכל זאת היא רוח שטות. כל האנשים בעולם חולי נפש. אפילו אני שאני מדבר עכשיו. כולם, כולל כולם משוגעים. ולמרות שכולם חושבים את זה, זה שיגעון. על אחד אומר שזה שניים. איך הטעו אותך? השכל מטעה את האדם, מה הפירוש של שכל, השכל לא תופס שדבר והיפוכו זה אחד. זה אחד? היה ולא היה זה אחד? זה לא יכול להיות.

המנגנון של האנשים דפוק, זה נקרא המנגנון של השכל. מה המכנה המשותף של כולם? שכולם מפחדים ממשהו, שכולם לא מאושרים. שכולם רוצים להיות יותר מאושרים, שלכולם יש שכל.

ומה אומר השכל, שזה לא אחד, ואם זה לא אחד, אתה סובל, ורוצה משהו אחר. אם היית מבין שזה אחד, לא היית רוצה משהו אחר, ולא היית מפחד ממשהו אחר, כי זה אחד.

ואיך תבדוק אם זה אחד, שתשאל. כאשר את רוצה לדעת מי אני, את מניחה שיש הבדל בין לדעת מי אני לבין לא לדעת מי אני. את אומרת אם אני אדע מי אני, זה טוב. ואם אני לא אדע מי אני, זה רע. את עושה הפרדה. את רוצה משהו אחד ולא רוצה משהו אחר. האם שאלת את עצמך, האם זה בכלל משנה? מה זה משנה?

אדם מפחד להיות חולה, למה? כי הוא לא שואל את עצמו, מה זה משנה?

אני משקר, במה? אני רוצה שיהיו לי רצונות באופן מודע. מצד האמת אין הבדל אם את מבינה או לא מבינה אותי, אבל אם הייתי בחוויה שזה לא משנה, אז לא הייתי מדבר איתך. ולכן אני משקר, ואומר שיש הבדל אם היא מבינה או לא מבינה אותי, למרות שאין הבדל. ובגלל שיש הבדל אני רוצה להסביר לך. אבל אני לפחות מבין שזה לא אמיתי. אני גם מבין שזה אחד, וגם משחק מישחק. אבל אם האדם באמת חווה רק את הנפרדות, הוא סובל.

כל זמן שהאדם חווה הפרדה בין משהו למשהו, הוא תמיד ירצה משהו אחר. בכל דבר בעולם יש יתרון ויש חיסרון. יש יתרון בלהיות בריא, ויש יתרון בלהיות חולה. מה זה אומר, שכל זמן שהאדם חווה הפרדה, שחושב שיש הבדל בין זה לזה, הוא תמיד יחווה שחסר לו משהו. אם הוא שם הוא ירצה להיות פה, אם הוא פה הוא ירצה להיות שם. אם הוא אלוהים הוא ירצה להיות אדם, ואם הוא אדם הוא ירצה להיות אלוהים. ולכן הוא תמיד יסבול.

יש רק פיתרון אחד, ומה הוא? להבין שהכל אחד. מה זה אומר? אם אתה אומר משהו וחושב שזה גם משהו הפוך, זה אחד. אז אתה תמיד באיזון, אף פעם לא חסר לך.

רבי נחמן אמר, שלמות יש רק לאלוהים, ובלעדיו כל הדברים חסרים. מה זה נקרא אלוהים? החיבור של ההפכים. רק אם אתה מבין שהכל אחד, רק אז יש לך שלמות. אם יש לך הבנה של השלמות, אתה משתחרר מהרצון לחוות את זה ולא את זה.

שאלה: למה אתה לא מדבר ברמה נמוכה, אלא אתה מסביר ברמה גבוהה?

אליעד: תשובה ראשונה, אני רוצה שהם יסבלו ולא יבינו אותי, כי ככה בא לי.

תשובה שנייה, מי שלא מצליח להבין אותי, שילך למורים אחרים, תבין אותם, ואחר כך תוכל להבין אותי. לא מעניין אותי לספר לאנשים סיפורים.

שאלה: מה כן מעניין אותך?

אליעד: זה ההתלבשות של השכל הגדול בשכל הקטן. מצד האמת הכל מעניין, השאלה היא כמה התחדשות יש שם. אבל בכל זאת, למשל המורה לפיזיקה גרעינית זה יהיה עונש עבורו אם הוא יצטרך ללמד כיתה א', אבל אני למשל מתעניין גם בכיתה א', יש שכל בכל דבר. ואני חווה התחדשות בכל דבר.

אם אני אסביר עכשיו את מה שמסבירים בכיתה א' אז מי היה מסביר את מה שאני מסביר עכשיו? גם הנושא של הזמן, שכול רגע הוא חדש, גם זה נושא של כיתה א', יש דברים הרבה יותר מפותחים.

ותשובה נוספת, שאני נותן תשובה לכל אחד לפי השאלה שלו. מי שטוען שאני מדבר בשפה גבוהה, שיבוא וישאל שאלה בצורה פשוטה, ואני יענה לו. ואם הוא לא מבין שישאל. אני מוכן ללמד גם כיתה א', אבל תגיד מה לא מובן ואני אסביר שוב.
לחוות את החיים למה אני רוצה לדעת בתוך חלום להשתחרר מתלות להבין שהכל אחד מה ההבדל בין רגשות צורך רגשות טובים חוסר סיפוק רוצה משהו החלטות אמת הזמן הזמן והמקום המציאות המקום המקום והזמן הרגשה הרגשה של הזמן הרגשה של זמן הרגשת הזמן הרגשת זמן התחדשות זהות זהות עצמית זיכרון זיכרונות זמן בלי מקום זמן ומקום זמן ללא מקום זמן מקום חוויית הזמן חוויית זמן חוסר ודאות חוסר וודאות טיפש להשתגע מימד הזמן מימד המקום מכונת אמת מציאות מקום בלי זמן מקום וזמן מקום זמן מקום ללא זמן מרחב הזמן מרחב המקום ספק ספקות ציר הזמן ציר המקום רגש רגשות שיגעון תחושה תחושה של הזמן תחושה של זמן תחושות תחושת הזמן תחושת זמן
פחד להשתגע ולאבד שליטה, איך לא לפחד להשתגע? איך לא להשתגע? מה גורם למישהו להשתגע? איך להקטין את הסיכוי להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך לשמור על השפיות? נטייה להשתגע, פחד מאובדן שליטה, פחד לעשות טעות, איך לא לטעות? שיגעון
פחד להשתגע ולאבד שליטה, איך לא לפחד להשתגע? איך לא להשתגע? מה גורם למישהו להשתגע? איך להקטין את הסיכוי להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך לשמור על השפיות? נטייה להשתגע, פחד מאובדן שליטה, פחד לעשות טעות, איך לא לטעות? שיגעון
... להשתגע ולאבד שליטה, איך לא לפחד להשתגע? איך לא להשתגע? מה גורם למישהו להשתגע? איך להקטין את הסיכוי להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך לשמור על השפיות? נטייה להשתגע, פחד מאובדן שליטה, פחד לעשות טעות, איך לא לטעות? שיגעון מה עושים כשיש פחד להשתגע ואובדן שליטה? הפחד להשתגע קשור לאי - יכולת להבין את הסיבה או את ההיגיון ... בשליטה על פעולותיך. כל אחד שמפחד להשתגע, חושש שהוא עלול לעשות משהו שיתפס בעיניו כאי - ... רק כאשר יש סיבה ברורה, אז הסיכוי להשתגע יהיה קטן בהרבה. האם ניתן למנוע לחלוטין את האפשרות להשתגע? התשובה לשאלה זו היא שלילית, שכן אין שום דרך ... בנוסף לכך, צריך להבין שלפחד להשתגע ולהיות עסוק במחשבה הזו מדי יכול לגרום גם כן ... כל הזמן על האפשרות שהוא עשוי להשתגע, וזה יגרום לו לחיות במתח ולחץ. הפתרון לכך הוא ... מנטלי שיכול להפחית את הסיכוי להשתגע. בכל מקרה, לא ניתן להבטיח במאה אחוז שלא ... עקרונות ברורים ושקולים. איך לא להשתגע? מה גורם למישהו להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד מאובדן שליטה מה עושים כשיש פחד להשתגע? איך לשמור על השפיות? ...
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית, חרדה מפני איבוד שליטה, תחושת אובדן שליטה
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית, חרדה מפני איבוד שליטה, תחושת אובדן שליטה
... לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית, חרדה מפני איבוד שליטה, תחושת אובדן שליטה מה ההבדל בין פחד להשתגע לבין פחד לעשות מעשים משוגעים? קיימים שני סוגים עיקריים של פחד הקשורים לתחושת שיגעון או אובדן שליטה עצמית. הראשון הוא פחד להשתגע במובן הרחב, כלומר, החשש לאבד את השפיות לחלוטין, להגיע למצב שבו האדם אינו מודע למעשיו ופועל ... הגברת מודעות ושליטה עצמית, והימנעות מפעולות אימפולסיביות או חסרות היגיון. איך ניתן להקטין את הסיכוי להשתגע ולבצע פעולות אימפולסיביות? אליעד כהן מדגיש שכדי להקטין את הסיכון להשתגע, האדם חייב לפתח את החשיבה ההגיונית שלו ולהגביר את המודעות שלו לפעולות שהוא מבצע. ככל שאדם יותר ... שום פעולה, אלא אם כן הוא בטוח שהיא נחוצה, חיונית, ומועילה עבורו. גישה זו מפחיתה משמעותית את הסיכוי להשתגע, כי היא בנויה על מנגנון של שליטה עצמית ובדיקה מוקדמת של כל פעולה לפני ביצועה. איזה הרגלים ... שבו הוא מודע לפעולותיו, חוקר אותן ובודק אותן, אבל לא מגביל את עצמו בצורה קיצונית. איך להפחית את הפחד להשתגע בצורה מעשית? אליעד כהן מסכם את ההסבר באמירה ברורה: אדם שחושש להשתגע צריך לפתח מודעות לפעולות שהוא עושה, לבדוק באופן עקבי מדוע הוא פועל כפי שהוא פועל, ולחזק את ... שליטה ולביצוע פעולות לא הגיוניות או משוגעות. איך להתמודד עם פחדים לא הגיוניים? מה ההבדל בין פחד להשתגע לבין פחד לבצע פעולה חריגה? איך לפתח שליטה עצמית ולמנוע אימפולסיביות? מהם ההרגלים שמגדילים את הסיכון לפעול בטירוף? פחד להשתגע - ניתוח והבנה מעמיקה קיים מצב שבו אדם מפחד להשתגע, אך יש להבחין בין שני סוגים של פחד זה. שני סוגים של פחד להשתגע יש אדם שחושש ממצב שבו הוא יאבד שליטה מוחלטת על עצמו, ייצא מדעתו, ולא יהיה מודע למעשיו. הוא חושש ... ולהפחית דחפים אימפולסיביים? הקשר בין רמת היגיון לשיגעון באופן כללי, אדם יכול להקטין את הסיכוי שלו להשתגע על ידי כך שיהפוך לחכם יותר. אדם שחושב ומתנהל בהיגיון, מקטין משמעותית את הסיכוי לפעול באימפולסיביות חסרת פשר. התנהגות והרגלים המשפיעים על הסיכוי להשתגע כאן עולה שאלת נטל ההוכחה: האם אדם מחליט לבצע פעולה ורק אם יוכיחו לו שהיא לא טובה הוא יפסיק, או ... פעולה שעולה על דעתו עד שיוכיחו לו שהיא מזיקה, יש לו סיכוי גבוה יותר לבצע דברים חסרי היגיון - כלומר, להשתגע. לעומת זאת, אם אדם מתרגל לא לבצע שום פעולה עד שהוא בטוח שהיא הכרחית ומועילה, הסיכוי שלו לפעול באופן בלתי צפוי קטן משמעותית. איך להפחית את הסיכון להשתגע? כדי להקטין את הסיכוי לפעול ללא היגיון, כדאי להימנע מפעולות אוטומטיות או אימפולסיביות ללא בחינה ... שלו. לכן, המטרה היא ליצור איזון בין חופש פעולה לבין שליטה מודעת בהחלטות. המסקנה אם אדם חושש שהוא עלול להשתגע, עליו לבדוק כיצד הוא מקבל החלטות ולוודא שהוא לא פועל מתוך דחפים בלתי מבוקרים. חיזוק החשיבה ... הסיכון לפעול בטירוף רגעי ולבצע פעולות לא רצויות. איך להתמודד עם פחדים לא הגיוניים? מה ההבדל בין פחד להשתגע לבין פחד לבצע פעולה חריגה? איך לפתח שליטה עצמית ולמנוע אימפולסיביות? מהם ההרגלים שמגדילים את הסיכון לפעול בטירוף? עכשיו יש בן אדם שמפחד להשתגע יכול להיות כזה דבר? ש: כן. אליעד: יכול להיות כזה דבר אוקי עכשיו בתוך הרובריקה של פחד להשתגע יש תת סעיף שנקרא פחד לעשות דברים משוגעים יש אחד שמפחד להשתגע לצאת מדעתו ויש אחד שמפחד שהוא יעשה דברים שהם עצמם משוגעים הוא לא מפחד להשתגע ואז להיות משוגע הוא מפחד שפתאום הוא יעשה דברים לא הגיוניים. ש: אבל זה נחשב להשתגע. אליעד: לא יש בן אדם שאומר אני מפחד להשתגע במובן של אני מפחד שפתאום אני לא אהיה מודע לעצמי לא אשלוט בעצמי ואעשה דברים ויש בן אדם שהוא לא ... אני אשגע במובן של אני פתאום לא שולט בעצמי ואני פתאום עושה דברים בלי היגיון יש בן אדם שאומר אני מפחד להשתגע במובן של אני מפחד שפתאום אני לא אשלוט בעצמי ופתאום אני אעשה דברים שמשוגע עושה ואני לא יודע מה ... את הבגדים מתחיל להיות ברחוב. אליעד: נכון סבבה. ש: לדוגמה עברה לי מחשבה כזאת. אליעד: יפה אז זה לא פחד להשתגע במובן שהשתגעת לגמרי השתגעת במובן מסוים, יפה עכשיו מה עושים עם זה. ש: אומרים לו כן יש סיכוי. ... אפשר לשנות את המציאות אפשר לגרום להקטין את הסיכוי שזה יקרה השאלה היא איך בן אדם מקטין את הסיכוי שלו להשתגע באופן כללי ובאופן פרטי. ש: כללי ופרטי לא הבנתי. אליעד: כללי הכוונה שהוא לא פתאום השתגע לגמרי ופרטי הכוונה איך אנחנו נקטין את הסיכוי שתעשה פעולות של משוגעים אז איך בן אדם יכול להקטין את הסיכוי שלו להשתגע תשובה על ידי שהוא יהיה יותר חכם ככל שתהיה יותר חכם ככה יש יותר סיכוי שלא תשתגע כחכם והמשוגע ... עושה שום דבר בשום נושא אני לא אעשה משהו אלא אם כן אני אהיה חייב לעשות אותו, עכשיו למי יש יותר סיכוי להשתגע להוא שמרגיל את עצמו לעשות כל דבר אלא אם כן מוכיחים לו שלא דהיינו, הוא שם את נטל ההוכחה על הלא ...
להשתגע מחיפוש עצמי, להשתגע כדי להיות מאושר, התאמה בין חוויה להבנה, להרגיש את השאלה, השאלה החשובה ביותר, השאלה הסופית, פחד להשתגע, שיגעון רוחני
להשתגע מחיפוש עצמי, להשתגע כדי להיות מאושר, התאמה בין חוויה להבנה, להרגיש את השאלה, השאלה החשובה ביותר, השאלה הסופית, פחד להשתגע, שיגעון רוחני
להשתגע מחיפוש עצמי, להשתגע כדי להיות מאושר, התאמה בין חוויה להבנה, להרגיש את השאלה, השאלה החשובה ביותר, השאלה הסופית, פחד להשתגע, שיגעון רוחני מה הקשר בין להשתגע לבין האושר האמיתי? הסיבה לכך שאנשים חווים פחד להשתגע בחיפוש העצמי היא משום שהחקירה הפנימית שהם עוברים מתחילה לערער את היסודות הבסיסיים של תפיסת ... את כל תחושת החיסרון והסבל. איך אפשר להגיע לתשובה מבלי להשתגע? אליעד מסביר שהחשש מהשיגעון הוא אמיתי, אך הוא מתרחש רק כאשר האדם אינו שואל את השאלה הנכונה. מי ... השאלה החשובה ביותר בחיפוש עצמי? איך להגיע לאושר בלי להשתגע? מה הקשר בין שיגעון רוחני לחיפוש עצמי? האם יש הבדל בין יש לאין? איך מרגישים שאלה פילוסופית לעומק? פחד להשתגע בחיפוש עצמי ...
איך להתמודד עם פחד לאבד שליטה ולפגוע באנשים? איך לטפל בפחד להשתגע ולירות באנשים? פחד משיגעון, איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך להישאר שפוי? איך לשמור על השפיות? ההיגיון שבשיגעון, למה אנשים משתגעים?
איך להתמודד עם פחד לאבד שליטה ולפגוע באנשים? איך לטפל בפחד להשתגע ולירות באנשים? פחד משיגעון, איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך להישאר שפוי? איך לשמור על השפיות? ההיגיון שבשיגעון, למה אנשים משתגעים?
... להתמודד עם פחד לאבד שליטה ולפגוע באנשים? איך לטפל בפחד להשתגע ולירות באנשים? פחד משיגעון, איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך להישאר שפוי? איך לשמור על השפיות? ההיגיון שבשיגעון, למה אנשים משתגעים? מה גורם לפחד לאבד שליטה ולפגוע באנשים? אליעד כהן מסביר ... או סטרס. ככל שהאדם יהיה רגוע ומאוזן יותר, הסיכוי שלו להשתגע קטן יותר. לכן אליעד ממליץ לטפל באופן עקבי בכל תחושת לחץ, כעס מודחק, או מצוקה רגשית פנימית. אדם שלא מדחיק ומטפל ברגשותיו מפחית דרמטית את הסיכוי להשתגע. איך למנוע פעולה אלימה במקרה של השתגעות? אליעד מסביר שגם אם האדם בכל זאת ישתגע, עדיין ניתן לוודא שהוא לא יעשה את הפעולה האלימה ממנה הוא חושש. אנשים ... של אובדן שליטה. לסיכום, אליעד כהן מסביר שאדם הפוחד להשתגע ולאבד שליטה, יכול למנוע את הסיכון הזה לחלוטין או לפחות למזער אותו משמעותית על ידי טיפול שיטתי ויסודי בעצמו, במחשבותיו וברגשותיו. איך להתמודד עם פחד להשתגע? פחד לירות באנשים היגיון ושיגעון איך לשמור על השפיות? איך לשלוט במחשבות שליליות? אז היו היה איש שעבד בתור מאבטח ראש הממשלה עד כאן הבנו והוא היה לו חבר, ... כזה דבר עכשיו אני עובד בתור מאבטח ראש הממשלה אני יכול להשתגע ולירות בראש הממשלה ואז הוא אומר הנזק שיגרם לי לא שווה לי את התועלת שיוצאת לי מלאבטח את ראש הממשלה ואז אותו מאבטח נמצא בחרדה הוא חרד שמא הוא ישתגע ויפגע ... זה מתחלק לשני חלקים, מה אמרנו אחד הוא חושב שהוא יכול להשתגע ולירות באנשים שזה נקרא מציאות או רצון? ש: רצון. אליעד: מציאות שתיים הוא חושב שאם הוא ישתגע וירה באנשים שזה רע זה רצון או מציאות? ש: שאם הוא ישתגע וירה ... יפה עכשיו שימו לב בא ניקח את המציאות הוא אומר אני יכול להשתגע ולירות באנשים אז יש פה הנחת יסוד של המציאות אבל את זה אני יכול לחלק לשתי הנחות יסוד אחד הוא מניח שיש אפשרות שהוא ישתגע שתיים הוא מניח שאם הוא ישתגע זה ... יסוד שונות, זאת אומרת אם נגיד הוא היה בטוח שהוא יכול להשתגע אבל הוא היה בטוח שאם הוא ישתגע הוא לא ירה באנשים הוא גם הוא לא היה מפחד זאת אומרת הוא יכול, בעצם יש לנו שלוש פרצות איך להוציא אותו מהחרדה הזאת אחד לשכנע ... בואו שימו לב בן אדם שהוא מפחד הוא אומר אני אשתגע מה זה להשתגע בן אדם נהיה משוגע עכשיו מה קורה לבן אדם שהוא השתגע מה קורה לו הוא מאבד שליטה נכון ואז הוא מתחיל לעשות דברים שהם לא הגיוניים, עכשיו שימו לב אם מישהו עכשיו ... אז מה הוא אומר לעצמו הוא אומר לעצמו אוקי אז זאת אומרת שלהשתגע פירושו לעשות דברים סתם אז מה גורם לבן אדם להשתגע סתם הוא פתאום השתגע והוא פתאום במקרה יורה באנשים ככה זה נראה על פי פשוטו אבל מה האמת האמת היא שזה לא באמת ככה האמת היא שכל האנשים שמשתגעים יש סיבה למה הם ... באנשים, זאת אומרת אתה יכול גם לעשות פעולות שיגרמו לך לא להשתגע ואתה גם יכול לעשות פעולות שגם אם תשתגע אתה לא תירה באנשים. יש דברים שגם משוגע לא עושה וגם משוגע שהוא משוגע הוא עושה דברים מסוימים הוא לא עושה כל דבר לא ... שאנחנו צריכים לתת לאותו בן אדם כלים אחד מה לעשות כדי לא להשתגע שתיים מה לעשות כדי להגדיל את הסיכוי שגם אם הוא ישתגע הוא לא ירה באף אחד, אוקי אז בתור התחלה מה עושים כדי לא להשתגע אז דבר ראשון מה המהות של משוגע בן אדם שעושה דברים בלי סיבה הגיונית ולכן אם בן אדם יקום כל בוקר ויגיד לעצמו מעכשיו אני מתרגל כל דבר שאני עושה לעשות אותו ... תפסיק לעשות דברים סתם כאילו לעשות דברים סתם זה הפתח להשתגע כי מתישהו המוח יגיד לך בוא סתם תירה במישהו ואז אתה לא בודק אופס התבלבלתי אין התבלבלתי אין התבלבלתי יותר אתה לא עושה דברים סתם. אוקי זאת אומרת דבר ראשון ... לא יודע מה, אוקי זאת אומרת מה שהוא צריך לעשות כדי לא להשתגע אחד זה להשתמש כמה שיותר בשכל כי זה ההפך של משוגע שתיים צריך לשים לב ל - state הרגשי שלו למצב הרגשי שלו לוודא שהוא מאוזן רגשית אוקי יפה. עכשיו אם הוא עושה ... כי רוב ככל הסיכויים שהבן אדם הרגיל שבא ואומר אני מפחד להשתגע ולירות באנשים זה בגלל שהוא חושב שלהשתגע זה דבר אקראי בגלל שהוא חושב שלירות באנשים כשמשתגעים זה דבר אקראי אבל אם הוא מבין שלהשתגע זה לא אקראי והוא מבין שמה שאתה עושה כשאתה משתגע גם זה לא אקראי אז הסיכוי שתשתגע יותר קטן והסיכוי שתירה באנשים כשאתה משתגע הוא הרבה יותר קטן. הבנו את ...
איך לא לפחד להשתגע באמצעות התייעלות? איך להיות יותר חכם? איך להתמודד עם פחד מאיבוד שליטה? מוטיבציה להתייעלות, למה להיות יותר יעיל? מפחד לאבד שליטה, פחד להשתגע והתייעלות, מהי התייעלות? איך להיות יותר יעיל? איך להתייעל?
איך לא לפחד להשתגע באמצעות התייעלות? איך להיות יותר חכם? איך להתמודד עם פחד מאיבוד שליטה? מוטיבציה להתייעלות, למה להיות יותר יעיל? מפחד לאבד שליטה, פחד להשתגע והתייעלות, מהי התייעלות? איך להיות יותר יעיל? איך להתייעל?
... לא לפחד להשתגע באמצעות התייעלות? איך להיות יותר חכם? איך להתמודד עם פחד מאיבוד שליטה? מוטיבציה להתייעלות, למה להיות יותר יעיל? מפחד לאבד שליטה, פחד להשתגע והתייעלות, מהי התייעלות? איך להיות יותר יעיל? איך להתייעל? איך לא לפחד להשתגע באמצעות התייעלות? כאשר אדם חווה פחד להשתגע, אחת הדרכים להתמודד עם הפחד היא באמצעות התייעלות. הפחד להשתגע בדרך כלל נובע מהתנהלות חיי יום - יום בה האדם מבצע פעולות ללא ... לפעול בצורה ממוקדת, תוך השגת מטרות ביעילות, ובכך להימנע מהתחושה של עשייה חסרת תכלית. מהי התייעלות ומה הקשר שלה להשתגעות? התייעלות מתייחסת לביצוע פעולות בצורה היעילה ביותר, כלומר, ... חוסר יעילות הוא כאשר אדם מבצע פעולות שאין להן סיבה, מה שיכול להוביל להרגשה של אובדן שליטה ובסופו של דבר לפתח פחד להשתגע. איך להיות יותר יעיל בחיים ולשפר את השכל? הדרך להפוך ליותר ... ולא מרגיש שהוא מבצע פעולות חסרות ערך. למעשה, כל פעולה שאתה עושה עם מטרה ברורה מחזקת את השכל ומפחיתה את הסיכון להשתגע . כיצד התייעלות קשורה לשיפור השכל? השכל הוא כמו שריר - אם לא ... אתה שומר על השכל שלך חזק וחד. כאשר אתה מתחיל לפעול באופן יעיל וממוקד, אתה מחזק את השכל שלך ומפחית את הסיכון להשתגע, כי אתה פועל מתוך היגיון, לא מתוך בלבול. כל פעולה שנעשית מתוך מטרה ברורה ומדויקת תורמת לשמירה על השכל שלך ויכולה להוביל אותך לשיפור אישי כללי. לסיכום: הדרך להימנע מהפחד להשתגע היא התייעלות. ככל שתהיה יותר יעיל ותשאל את עצמך תמיד אם כל פעולה שאתה מבצע היא באמת הכרחית ובאמת מבוצעת בצורה היעילה ביותר, תוכל להקטין את הסיכון שלך להשתגע. בכך, לא רק שתשמור על השכל שלך, אלא גם תתייעל בחיים ותהיה חכם ... במצב של שליטה. איך להתייעל בחיים? מהי התייעלות בחיי היומיום? איך להיות חכם יותר על ידי התייעלות? מה הקשר בין פחד להשתגע והתייעלות? איך להיות יותר יעיל בפעולות היומיום? איך לא לפחד להשתגע באמצעות התייעלות? אם יש לך פחד להשתגע, אחת הדרכים להתמודד עם הפחד הזה היא באמצעות התייעלות. הבעיה המרכזית שמובילה לפחד להשתגע היא עשיית דברים בלי סיבה - מה שקשור לשיגעון. כאשר אדם פועל ... לעומת זאת, מאפשרת לאדם להימנע ממעשים חסרי סיבה ולבצע פעולות באופן ממוקד ומועיל. מהי התייעלות ומה הקשר שלה להשתגעות? התייעלות פירושה לבצע פעולות בצורה היעילה ביותר - הדרך ... אתה מתחיל להתרגל לפעול מתוך סיבה ותכלית. זה שומר אותך ממעשים מיותרים ומחזק את השכל שלך, מה שמפחית את הסיכוי להשתגע. מהם היתרונות של התייעלות למניעת שיגעון? ככל שתהיה יותר יעיל, ... ולפגוע בעצמך. איך להתייעל בחיים? מהי התייעלות בחיי היומיום? איך להיות חכם יותר על ידי התייעלות? מה הקשר בין פחד להשתגע והתייעלות? איך להיות יותר יעיל בפעולות היומיום? ...
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך להישאר שפוי? איך לא לחטוף התקף פסיכוטי? מפחד להשתגע, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, למה אנשים משתגעים? סכיזופרניה פרנואידית, ההבדל בין גאון למשוגע
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך להישאר שפוי? איך לא לחטוף התקף פסיכוטי? מפחד להשתגע, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, למה אנשים משתגעים? סכיזופרניה פרנואידית, ההבדל בין גאון למשוגע
... לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך להישאר שפוי? איך לא לחטוף התקף פסיכוטי? מפחד להשתגע, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, למה אנשים משתגעים? סכיזופרניה פרנואידית, ההבדל בין גאון למשוגע איך להתמודד עם פחד להשתגע ולהוציא לעצמך את העיניים? אליעד כהן פותח את ההרצאה בדוגמה מוחשית ומטלטלת: אדם העובד ... מציגה בצורה ברורה את הפחד לאבד שליטה, להשתגע, ולפגוע בעצמך באופן בלתי הפיך. מה גורם לאדם לפחד שהוא ישתגע? הסיבה המרכזית לכך שאדם מפחד להשתגע, לפי אליעד כהן, היא חוסר הבנת המנגנון של השיגעון. הוא מסביר שאנשים מפחדים להשתגע בעיקר כי הם לא מבינים למה אדם משתגע מלכתחילה. אליעד מציג שהדרך להתמודד עם פחד כזה, היא ... אז באופן פרדוקסלי, אתה מעלה את הסיכוי להשתגע. למה? כי כאשר אתה משקר לעצמך שאתה מוגן לחלוטין, מתישהו תתעורר בך הספקנות והחרדה שאולי ... מספיק ולא מודע לכך שכל אחד יכול בתיאוריה להשתגע. מה ההבדל בין משוגע לגאון? אליעד כהן עובר להסביר על ההבדל שבין גאון למשוגע. לכאורה ... הוא ייחשב לגאון. איך להקטין את הסיכוי להשתגע באופן מעשי? אליעד מציע גישה מעשית להתמודדות עם פחד משיגעון. העצה הראשונה שלו היא להכיר באמת: להודות בכנות שהסיכון להשתגע אכן קיים, ולא להכחיש אותו. עצם הכנות הזו מול עצמך יוצרת מצב של איזון נפשי, שבו אתה כבר ... הידיעה ובאי הוודאות היא שמקטינה את הפחד להשתגע, כי היא לא יוצרת קונפליקט פנימי של הכחשה או מאבק. מדוע משוגע עושה פעולות שנראות חסרות ... או נזק נוסף. מה לעשות כשמתעורר פחד אמיתי להשתגע או לאבד שליטה? כאשר אדם מזהה בעצמו חשש אמיתי להשתגע או לפתח התקף פסיכוטי, אליעד ממליץ לשאול את עצמו באופן מעמיק מדוע הוא מפחד ומה ההיגיון ... אתה מתקרב לשפיות ויציבות נפשית. איך לא להשתגע? איך להתמודד עם חרדה משיגעון? ההבדל בין גאון למשוגע איך למנוע התקף פסיכוטי? מה גורם לאנשים להשתגע? איך להתמודד עם מחשבות מפחידות? סכיזופרניה פרנואידית ...
סגר הקורונה ולהשתגע משעמום, איך לא להשתגע בגלל סגר הקורונה? איך לא להשתגע מלא לעשות כלום? מחלת הרצון לשנות את המציאות, למה שעמום קשה ממוות? למה קשה לא לעשות כלום? ללמוד לא לעשות כלום, למה אפשר להשתגע משעמום?
סגר הקורונה ולהשתגע משעמום, איך לא להשתגע בגלל סגר הקורונה? איך לא להשתגע מלא לעשות כלום? מחלת הרצון לשנות את המציאות, למה שעמום קשה ממוות? למה קשה לא לעשות כלום? ללמוד לא לעשות כלום, למה אפשר להשתגע משעמום?
... הקורונה ולהשתגע משעמום, איך לא להשתגע בגלל סגר הקורונה? איך לא להשתגע מלא לעשות כלום? מחלת הרצון לשנות את המציאות, למה שעמום קשה ממוות? למה קשה לא לעשות כלום? ללמוד לא לעשות כלום, למה אפשר להשתגע משעמום? מהי מחלת הרצון וכיצד היא קשורה לסגר הקורונה? הסגר שנכפה על העולם בעקבות הקורונה חשף מחלה שנמצאת כמעט אצל כל בני האדם, מחלת הרצון. מדובר בתופעה בה האדם תמיד שואף ...
פחד להשתגע / פחד מפני שיגעון. מה הפתרון? איך לא להשתגע מרוב לחץ?
... להשתגע פחד מפני שיגעון. מה הפתרון? איך לא להשתגע מרוב לחץ? להשתגע. שיגעון. לפעמים האדם מרוב לחץ ומסיבות שונות מפחד להשתגע. האדם מפחד להגיע למצב שבו הוא יהיה משוגע. האדם אינו מפחד מכך שהוא יאבד את המודעות העצמית לגמרי, כי אז הוא גם לא מודע לכך שהוא עצמו ... שלו. האדם מפחד מכך שהוא יגיע למצב שבו הוא לא יוכל לקבל את המעשים שלו. מה הפתרון? הפתרון היחיד לעניין הנל, הוא לחקור ולהגיע לשורש שממנו המחשבות מגיעות. כדי להשתגע, צריכות לעבור לאדם בראש מחשבות של שיגעון = מחשבות של התנהגות שאינה מקובלת חברתית. כדי לנטרל את הפחד הזה, על האדם להגיע אל השורש ...
לחץ נפשי / פחד להשתגע / איזון נפשי - איך להתמודד עם לחץ ועם פחד להשתגע?
... נפשי פחד להשתגע איזון נפשי - איך להתמודד עם לחץ ועם פחד להשתגע? ובו יתבאר העניין של הפחד של האדם להשתגע והפחד של האדם לאבד שליטה. ומי שיתבונן יראה, כי לפעמים, ישנם מצבים שבהם האדם מרגיש לחץ נפשי מאוד גדול, ממחשבות שונות שמטרידות אותו. עד כדי כך שהאדם נכנס לפחד ולחרדה, שאולי הוא הולך להשתגע מרוב הלחץ הנפשי. והשאלה היא, כיצד מתמודדים עם העניין הזה? וכדי להבין כיצד מתמודדים עם פחד וחרדה מלהשתגע, לשם כך יש להבין את מהותו של השיגעון, ואת הגורם לכך שהאדם ישתגע. והעניין הוא, כי האדם הוא עולם קטן. וכל אדם, ... האדם יצליח להתייחס בצורה הנכונה לסך כל המחשבות שלו, ולדעת לתת את המשקל הראוי לכל מחשבה, על ידי זה הוא לא יוכל להשתגע. ואיך מגיעים לאיזון מחשבתי? תשובה: על ידי האמת. כי האמת, היא יציבה. והאמת, היא מאוזנת יותר מכל דבר אחר. והדרך ... זה שהאדם נצמד אל האמת. כי האמת, מאזנת את כל המחשבות. והמשמעות המעשית של זה היא, שאם האדם מרגיש לחץ נפשי ופחד ולהשתגע, הדרך של האדם לשרוד את המצב הזה, היא על ידי זה שהאדם מאזן את עצמו, על ידי מידת האמת. דהיינו, כאשר האדם מרגיש ...
להשתגע / לצאת מהדעת - איך לצאת מדעתך באמת? איך להשתגע לגמרי?
להשתגע לצאת מהדעת - איך לצאת מדעתך באמת? איך להשתגע לגמרי? כי הטיפשים שיצאו מדעתם, דהיינו, בני ... מבין שהיש והאין הם אחד ושאין שום שאלה כלל. והמשוגע האמיתי שחי בתוך השיגעון של הנפרדות שלו, הוא מפחד להשתגע . ולמה הוא מפחד להשתגע? כי הוא מפחד שאם הוא ישתגע, אז שמא יקרה לו ... שחושב שהיש והאין הם נפרדים. וכל זמן שנדמה לאדם שהיש והאין הם נפרדים, הוא סובל. ואם יצליח האדם המשוגע להשתגע באמת, ולצאת מדעתו המשוגעת באמת, ולראות את ... ויבין באמת שהכל אחד ממש. שרק על ידי זה, האדם עובר לגור בגן עדן. וכיצד יכול האדם לצאת מדעתו לגמרי ולהשתגע לגמרי? והדרך לכך היא, על ידי זה שהאדם משתמש ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אמת, חוויית הזמן, זהות עצמית, זיכרון, התחדשות, מכונת אמת, להשתגע, הטלת ספק, פרשנות המציאות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להשתגע, איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להשתגע, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ טיפולי, מאמן אישי לבני נוער, מאמן עסקי מומלץ בנושא להשתגע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 14:59:39 - wesi1