אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להרגיש טוב ✔להרגיש טוב - האם הגעת לשלמות? ✔ איך אפשר לדעת אם אתה יכול להרגיש יותר טוב? אליעד כהן מסביר שכל אדם שואל... - אליעד כהן 🥇...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:10להרגיש טוב - האם הגעת לשלמות?
איך אפשר לדעת אם אתה יכול להרגיש יותר טוב?

אליעד כהן מסביר שכל אדם שואל את עצמו האם הוא יכול להרגיש טוב יותר ממה שהוא מרגיש כרגע. אליעד מחדד נקודה זו ומסביר שכאשר האדם שואל את עצמו האם אפשר להרגיש טוב יותר, זה סימן ברור לכך שהוא אכן יכול להרגיש טוב יותר. הסיבה לכך פשוטה: אדם שהגיע למצב שבו הוא מרגיש טוב באופן מוחלט, לא יעלה כלל את השאלה האם הוא יכול להרגיש טוב יותר. בדיוק כמו שאדם שבע לחלוטין לא שואל את עצמו האם הוא רעב, כך אדם שמרגיש טוב בשלמות לא שואל את עצמו אם הוא יכול להרגיש יותר טוב.

לדוגמה, גם אם ייתנו לאדם את כל כדור הארץ, עדיין הוא ירצה יותר, כי תמיד קיימת אפשרות לשיפור. מדוע האדם תמיד שואף להרגיש טוב יותר? כי בתוך תוכו הוא יודע שהאפשרות להרגיש טוב יותר עדיין קיימת.

מה זה להרגיש טוב בשלמות?

אליעד כהן מסביר שלהרגיש טוב בשלמות פירושו לקחת את התחושה הטובה ביותר שהאדם אי פעם חווה, לדמיין את התחושה הזו, ולהכפיל אותה פי מיליון וטריליון, ואז להרגיש אותה בכל רגע ורגע מחדש. כלומר, האדם צריך לשאוף להגיע למצב בו תחושת הטוב הזו זמינה לו תמיד, לא רק בזמנים מיוחדים או באירועים יוצאי דופן.

איך עושים זאת בפועל? קודם כל, האדם צריך לזהות את אותם אירועים או רגעים שבהם הוא הרגיש הכי טוב, ואז למצוא את הסיבה המדויקת שגרמה לו להרגיש טוב באותם הרגעים. אליעד מדגיש שלא מדובר רק בדברים חיצוניים כמו חתונה, הצלחה כלכלית או הישגים אחרים. האדם חייב לזהות את המכנה המשותף הפנימי, הרגש או ההבנה הפנימית שיצרה אצלו את התחושה הטובה.

איך לזהות את הסיבה הפנימית לתחושת הטוב?

אליעד כהן מסביר שאחרי שהאדם מזהה אירועים טובים, הוא צריך לשאול את עצמו באופן עמוק מאוד: מה בדיוק גרם לי להרגיש טוב באותו אירוע ספציפי? למה דווקא באותו רגע, הרגשתי טוב? אסור לו להסתפק בתשובות שטחיות כמו "כי הצלחתי" או "כי היה כיף". עליו להמשיך ולחקור לעומק, עד שיגיע לשורש האמיתי של ההנאה שלו.

לדוגמה, אם האדם הרגיש שמחה גדולה בעקבות הצלחה בעבודה, הוא צריך לשאול את עצמו מה בדיוק בשורש החוויה הזו יצר אצלו את תחושת הטוב - האם זה ביטחון, תחושת ערך עצמי, תחושת שייכות, או אולי משהו אחר עמוק יותר. אליעד מדגיש שהגורם לתחושת הטוב הוא תמיד פנימי ולא חיצוני, ורק כשמבינים את הסיבה הפנימית האמיתית, אפשר להתחיל לפעול כדי להרגיש טוב באופן עקבי וקבוע.

כיצד להפוך את הרע לטוב?

ברגע שהאדם מוצא את השורש הפנימי שגורם לו להרגיש טוב, הוא יכול להתחיל ליישם אותו גם במצבים "רעים" או שליליים לכאורה. אליעד כהן מסביר שאם האדם יחקור מספיק עמוק, הוא יגלה שהשורש הפנימי שמייצר אצלו את תחושת הטוב קיים גם במצבים שנתפסים אצלו כ"רעים". כך, לדוגמה, אם האדם זיהה שהשורש לתחושת הטוב שלו הוא ביטחון פנימי, עליו לבדוק איך הוא יכול למצוא את תחושת הביטחון הזו גם בתוך אירועים שליליים, מפחידים או קשים לכאורה.

אליעד מציע דוגמה קיצונית ומעשית: אדם שחושש ממשהו מאוד מפחיד, צריך לשאול את עצמו אם הוא יכול לחוות בתוך הפחד הזה גם את אותה התחושה הטובה, את אותו השורש הפנימי שזיהה קודם. וכשיגלה שזה אפשרי, המצבים הרעים כבר לא יהיו כל כך מאיימים או בלתי רצויים, אלא יהפכו לאפשרות נוספת לחוות את אותו הטוב.

איך לשלוט בתחושת הטוב?

כאשר האדם מגלה את השורש של תחושת הטוב שלו, הוא מסוגל לשלוט בה. הוא כבר לא תלוי יותר בגורמים חיצוניים משתנים כמו הצלחה או כישלון, כי הוא מזהה את השורש הפנימי שזמין לו תמיד. במילים אחרות, אליעד ממליץ להפסיק להתמקד בגורמים החיצוניים (כמו רכב חדש, חתונה, או ילד) ולהתחיל לחפש את אותה נקודה פנימית בתוכו שיכולה לספק לו את תחושת הטוב באופן קבוע.

כאשר האדם מגיע לרמה הזאת, שבה הוא מצליח למצוא את השורש הפנימי של הטוב גם בדברים שבעבר נתפסו כרעים, הוא מגיע למצב שבו הוא מפסיק לשאול את עצמו האם הוא יכול להרגיש טוב יותר, כי התחושה הטובה הזו הופכת להיות טבעית וקבועה. בדיוק כמו שאדם שבע לחלוטין לא שואל את עצמו אם הוא רעב, כך האדם שהגיע לתחושת הטוב בשלמות לא ישאל עוד את עצמו אם הוא יכול להרגיש טוב יותר.

אליעד כהן מסכם ואומר, שברגע שהאדם יצליח לגלות את השורש הפנימי לתחושת הטוב ולזהות אותו גם בתוך המצבים הרעים, הוא יחווה את הטוב בשלמות מוחלטת, וכבר לא ירגיש את הצורך לרצות להרגיש טוב יותר, משום שיגיע אל השלמות הפנימית המלאה.
הפעם, נדבר על איך ניתן לדעת אם אדם יכול להרגיש טוב, יותר ממה שהוא יכול להרגיש?

והאדם תמיד ירצה להרגיש יותר טוב, גם אם יתנו לאדם את כל כדור הארץ, עדיין ירצה להרגיש טוב יותר.

ואיך יוכל האדם לדעת אם הוא מרגיש טוב במקסימום?

והתשובה היא, עליך לשאול את עצמך האם יש משהו שייתן לי להרגיש יותר טוב, ואם התשובה היא כן, אז אתה לא מרגיש טוב אמיתי.

ותמיד יש אפשרות להרגיש יותר טוב, לכן האדם רוצה תמיד להרגיש יותר טוב, ואדם לא היה שואל בכלל אם הוא יכול להרגיש יותר טוב, אם היה במקום שהוא יודע שהוא מרגיש טוב בשלמות.

זה כמו שאדם שבע, הוא לא שואל את עצמו אם הוא רעב.

ואם האדם בטוח שהוא שמח וטוב לו, הוא לא שואל אם טוב לו או לא טוב לו.

ואיך להגיע לטוב בשלמות?

לאדם יש אירועים שונים בחיים, טובים רעים מרגשים, שמחים וכו'.

על האדם לקחת את תחושת הטוב ביותר שחווה בחיים, ולהחליט ולדמיין את הדבר הכי טוב שקרה לו בחיים להכפיל את זה פי מליון וטריליון, ולדעת שאפשר לחוות את זה כל רגע ורגע מחדש, ואיך עושים זאת?

על האדם לקחת אירועים טובים, רגעים טובים, ולמצוא את הסיבה את המכנה המשותף של הרגעים והמצבים הללו, ולהבין למה הדברים הללו יצרו אצלו טוב והנאה.

והשלב הבא, זה להבין מהדברים הטובים שקרו לו לאדם, למה הוא הרגיש יותר טוב מדבר מסוים מדבר אחר שלא גרם לו לשמחה. מה גורם לו להרגיש טוב, ואז אדם יבין שהסיבה היא פנימית ולא חיצונית.

ואז לקחת את הדברים לנקודת האמת, ולבדוק איפה מוצאים את הדבר הזה שגורם לו להרגיש טוב, גם במקום שהוא מרגיש רע.

גלה מהו הדבר הפנימי השורש שגורם לאדם להרגיש טוב, ומהשורש הזה לחוות את הרע, גם כטוב, לחקור מה הופך את המציאות לטובה, או את המציאות לרעה.

וכשאדם יגלה מה השורש לסיבה רעה, הוא יגלה שמהשורש של תחושת הטוב, הדבר שבתוכו שמתרחש, לא בדבר החיצוני כמו חתונה, או פרנסה טובה, השורש או אותו השורש, ואז גם בדבר הרע ימצא האדם את אותו השורש, ועל כן יוכל לבחור להרגיש טוב באותה המידה שחווה טוב.

וכשישיג האדם את שורש הטוב וישיג אותן תחושות במצבים "רעים", אז לא ישאל את עצמו אם יוכל להרגיש יותר טוב, כמו אדם שבע שלא ישאל את עצמו אם הוא רעב, כעת הוא ירגיש טוב בשלמות ולא תהיה שאלה.
להרגיש שמחה להעלות ערך עצמי להרגיש הכי טוב רעב סיבה פנימית תחושת טוב בשלמות חשיבה קיצונית דימוי עצמי שלילי איך להתחיל דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי איך להגיע אל השלמות איך להגיע לשלמות האם הגעת לשלמות להגיע לשלמות להרגיש להרגיש טוב מה זה להרגיש טוב מה זה שלמות שלמות
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
הפצת האמת שלך פסיכוזה בגלל לימודי יהדות לא מצליח להפסיק לסבול מהפרעה טורדנית כפייתית הפרעת ריבוי אישיות תחושה של חוסר אושר חוש הריח חרדה בלתי נסבלת פחד להיות טיפולי איום בחרדה חברתית אני רוצה להאמין בעצמי לגרום לגבר להתאהב בי לגרום לאקסית לאהוב אותי מרגיש אושר ראוי להיות מאושר אל תנסה לחזור לאקסית מה זה טיפול זוגי טוב? אני לא שלם עם ההחלטות שלי לקבל החלטות להתמודד עם מוות של הורה להתמודד עם פוביות מוטיבציה למסירות נפש להצליח חברתית שכנוע מוסווה קושי במחלקת המכירות למה ילד מתפרע בלי גבולות? חיקוי הורים של ילדים ריפוי תת מודע להדחיק בתת מודע מחלות נפש סכיזופרניה ומחלות נפש לגרום לאקס להתחייב לך איך לדעת למה היא לא רוצה אותי? מאמץ במתיחה מהם התרגילים הכי טובים? אלוהים כרצון לתת אלוהים לא רוצה בן אדם מואר הארה רוחנית קורית מעצמה האם כדאי להפוך להיות אלוהים? המלצה על הספר להיות אלוהים כמה כסף לבקש לתפקיד? טריקים לכסף להתמודד עם שאלות משמעות החיים ביטול הרצון ומשמעות החיים ללא רצון הנאה זהה להנאה הנאה מינית מחפץ או איבר גוף לגרום למישהו שיש לו בחירה הוכחה שאין בחירה חופשית לא ניתן לדעת למה העולם קיים הפעולה של הבריאה עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לדיאטה, מאמן אישי להצלחה, מאמן אישי לביטחון עצמי בתחום להרגיש טוב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2646 שניות - עכשיו 19_10_2026 השעה 02:07:36 - wesi1