אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה 2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:312 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
האם חייבים לחזור לעבר כדי לטפל בטראומה?

אליעד כהן מסביר שטראומה נוצרת כאשר אדם נמנע מלבצע פעולה כלשהי בהווה מפני שהיא מזכירה לו חוויה שלילית קשה מהעבר. למשל, אדם שפוחד לדבר עם אנשים כי בילדותו צחקו עליו בבית הספר, וכעת כל סיטואציה דומה מעוררת אצלו פחד וחרדה טראומטית.

יש שתי דרכים עיקריות לטפל בטראומה:
  • הדרך הראשונה - לגרום לאדם שלא להיזכר כלל בזיכרון הטראומטי.
  • הדרך השנייה - לגרום לכך שגם כאשר הזיכרון עולה, האדם לא ירגיש רע ולא יחווה חרדה.
כיצד מחליטים האם לטפל בעבר או בהווה?

כדי להחליט האם יש צורך לחזור לעבר ולטפל בשורש הטראומה או שאפשר לפתור את הבעיה מבלי להתעסק ישירות בזיכרון, אליעד מסביר שיש לבחון את מידת הדמיון בין הסיטואציה בהווה לבין האירוע מהעבר.

כאשר הסיטואציה הנוכחית דומה מאוד לאירוע הטראומטי מהעבר, יש חובה לחזור לעבר ולהתמודד עם הזיכרון הטראומטי עצמו. לדוגמה, אם אדם מפחד ממבחן בגלל כישלון בעבר באותו סוג של מבחן, לא ניתן להתעלם מהעבר אלא חייבים להתמקד בו, לחזור אל החוויה הקודמת ולטפל ישירות בזיכרון הטראומטי.

כאשר הסיטואציה בהווה אינה דומה או קשורה באופן ישיר לעבר, אין חובה לעסוק בזיכרון עצמו. במקרים כאלה ניתן לפתור את הבעיה באמצעות הבנה ברורה של ההבדלים בין ההווה לבין העבר, ולהסביר לאדם מדוע אין קשר בין הסיטואציות. למשל, אדם שפוחד לדבר עם אנשים בגלל חוויית ילדות, אך כיום מדובר בשיחות שונות לחלוטין עם אנשים מבוגרים, יכול ללמוד להבין שאין קשר אמיתי בין המצבים, ולכן הזיכרון הטראומטי לא צריך להשפיע עליו בהווה.

איך מתמודדים עם זיכרון טראומטי כשהעבר דומה מאוד להווה?

כאשר הסיטואציה בהווה דומה מאוד לעבר, הדרך היחידה להתגבר על הטראומה היא לחזור אל הזיכרון הטראומטי המקורי. המטפל יבקש מהאדם לספר את מה שקרה ולחוות שוב את הרגשות השליליים שקשורים לאותו אירוע. לאחר מכן, יטופלו הרגשות השליליים הללו באופן ממוקד, עד שהאדם יגיע למצב בו הוא מסוגל לומר בכנות שהוא אינו חושש שמה שקרה בעבר יקרה שוב, וגם אם זה יקרה שוב - זה לא יפגע בו. רק כאשר האדם מסוגל להגיע למצב זה, אפשר לומר שהטראומה נפתרה.

לדוגמה, אם מישהו פוחד להיכשל במבחן כי נכשל בעבר, הוא יצטרך לחזור אל הזיכרון של אותו כישלון קודם, להרגיש שוב את הרגשות השליליים, לטפל בהם ולשחרר אותם, עד שיגיע להשלמה מלאה עם האפשרות שיכשל שוב, ורק אז יוכל להשתחרר מהטראומה.

איך מתמודדים עם טראומה כשההווה אינו דומה לעבר?

כאשר ההווה שונה לחלוטין מהעבר ואין קשר ישיר בין הסיטואציות, הפתרון הוא להבין ולהסביר את חוסר הקשר בין המצבים. לדוגמה, אדם שחושש לדבר עם אנשים בגלל חוויות של לעג בבית הספר בילדותו, יצטרך להבין שהסיטואציות כיום אינן דומות לסיטואציה בה היה ילד, ולכן אין לו סיבה להיזכר בזיכרון זה.

במקרה כזה, הטיפול הוא בעיקר קוגניטיבי - להסביר לאדם בצורה משכנעת את חוסר הקשר, כך שעם הזמן הוא יפסיק להיזכר באותו זיכרון טראומטי, ובכל פעם שהזיכרון יעלה הוא לא יעורר תחושה שלילית כי האדם יבין שאין לו שום קשר למצב הנוכחי.

האם תמיד חובה לחזור לטפל בשורש הטראומה?

לפי אליעד כהן, לא תמיד חייבים לחזור לטפל בשורש הטראומה. יש מקרים שבהם מספיק להבין את ההבדל בין העבר להווה כדי להשתחרר מהפחד. כאשר אין קשר מחייב בין מה שקרה לבין מה שקורה בהווה, אפשר פשוט להסביר לאדם שאין קשר ביניהם וכך לשחרר אותו מהזיכרון הטראומטי.

עם זאת, כאשר יש קשר הדוק וברור, יש חובה אמיתית לחזור לטפל בעבר, בזיכרון הטראומטי, בצורה עמוקה ומקיפה, עד שמגיעים למצב שבו הזיכרון אינו משפיע לרעה על האדם יותר.

מהי חרדה טראומטית וכיצד היא משפיעה על חיי האדם?

חרדה טראומטית היא תחושה קשה של פחד, חרדה או הימנעות מפעולה מסוימת בהווה, שנובעת ישירות מזיכרון טראומטי של אירוע מהעבר. החרדה הטראומטית ממשיכה להשפיע על חיי היומיום של האדם ומונעת ממנו להתמודד בצורה בריאה ויעילה עם סיטואציות בהווה.

לסיכום, קיימות שתי שיטות לטיפול בטראומה: אחת שמתמקדת בהפסקת הזיכרון והשנייה שמתמקדת בשינוי התחושה כלפי הזיכרון כאשר הוא עולה. ההחלטה על השיטה המתאימה תלויה בקשר בין האירוע הטראומטי בעבר לבין הסיטואציה בהווה, והיכולת של האדם להשתחרר מתחושת החרדה הקשורה לזיכרון.
מהן שתי השיטות לטיפול בטראומה?

הטראומה נגרמת כאשר אדם פוחד לפעול בהווה בשל חוויה רעה מהעבר. למשל, אדם שפוחד לדבר עם אנשים משום שזכר צחוק עליו בבית הספר. השאלה היא האם כדי להתמודד עם פחדים אלו, חייבים לחזור לטראומה המקורית, או שניתן לפתור את הבעיה מבלי לחזור לעבר.

הסיבה לפחד היא תחושת הקשר בין העבר להווה: פחד מהחזרה על חוויות טראומטיות. יש שתי דרכים לטפל בזה:

1. לגרום לכך שהזיכרון לא יופיע כלל.

2. לגרום לכך שגם כאשר הזיכרון מופיע, לא תהיה תחושת רע.

האם יש צורך לחזור לעבר כדי לטפל בטראומה?

ההחלטה אם יש צורך לחזור לעבר תלויה בדמיון שבין הסיטואציה בהווה לסיטואציה מהעבר. אם ההווה דומה מאוד לעבר, יש צורך לחזור לטיפול בעבר. לדוגמה, אם אדם מפחד לעשות מבחן בגלל כישלון במבחן קודם, יש צורך לחזור לעבר ולשוחח על החוויה המפחידה כדי לשחרר את הרגשות השליליים.

אם ההווה לא דומה לעבר, אז אין צורך לחזור לעבר, ויש לטפל בהבנת חוסר הדמיון. לדוגמה, אדם שמפחד לדבר עם אנשים בגלל חוויות צחוק בבית הספר, אם ההווה שונה (כמו סיטואציות של שיחות עם מבוגרים), אין צורך לחזור לעבר.

מה קורה כשאין קשר בין העבר להווה?

אם אנחנו סבורים שאין קשר בין חוויות העבר להווה, יש לטפל בהווה ולשדר לאדם שאין קשר בין הסיטואציות. במצב כזה, יש להסביר לו שהסיטואציה הנוכחית אינה דומה לעבר. לאחר מכן, במקרים כאלה, יוכל האדם להתמודד עם הפחד מבלי להיזכר בעבר.

מה קורה כשיש קשר בין העבר להווה?

אם הסיטואציה בהווה דומה מאוד לעבר (כמו במבחן שבוצע פעם קודמת), אז יש צורך לחזור לעבר ולפתור את הבעיה שם. המטפל יקשיב לחוויה, ויעזור לאדם להתמודד עם רגשותיו השליליים עד שיגיע למצב שבו הוא יוכל לומר שמה שקרה בעבר יכול להתרחש שוב מבלי שזה יפגע בו.

האם תמיד חייבים לטפל בשורש הטראומה?

לא תמיד חייבים לחזור לעבר. במקרים בהם אין קשר ישיר בין העבר להווה, לא חייבים לעסוק בטראומה עצמה, אלא להבין את הקשר בין מה שקרה לעכשיו. כאשר יש קשר ישיר, עלינו לעבוד עם הטראומה ולהתמודד עם החוויה שמלווה אותה.

מהי חרדה טראומטית?

חרדה טראומטית היא תחושת פחד או פחד שנובע ממקרים מהעבר, שהמשמעות שלהם עדיין נוכחת בהווה, ויכולה להפריע להתמודדות עם סיטואציות יומיומיות.
אז יש דבר שנקרא טראומה נכון זיכרון טראומטי בן אדם מפחד לעשות משהו כי זה מזכיר לו משהו מהעבר שזה היה לו מאוד רע והוא בטראומה ובגלל זה הוא לא עושה את זה והשאלה ששאלנו היא האם כדי להתמודד ולפתור בעיה שנובעת מטראומה בעיה בהווה בן אדם מפחד לעשות בהווה בגלל שהוא נזכר במשהו מהעבר למה אתה לא מדבר עם אנשים כי זה מזכיר לך את זה שבבית הספר צחקו עליך, האם לשם כך חייבים לחזור לעבר ולטפל בו או לא התשובה היא כזאת תלוי בסוג הטראומה ואני אסביר בדיוק נוסחה מדויקת במאה אחוז מה זאת טראומה טראומה זה אומר אני מפחד לעשות כרגע משהו כי זה מזכיר לי את מה שהיה בעבר עכשיו כשבן אדם אומר אני לא עושה את זה כרגע כי זה מזכיר לי את מה שהיה בעבר מה הנחות היסוד שלו אחד שזה מזכיר לו את מה שהיה בעבר שתיים שמה שהיה בעבר הוא לא רוצה שזה יקרה שוב, למה אתה לא מדבר עם אנשים כי זה מזכיר לי את זה שבבית הספר צחקו עלי אז אתה גם זה מזכיר לך את זה וגם כשאתה נזכר בזה זה עושה לך רע.

לכן תפיסתית כשיש טראומה יש שתי דרכים לטפל בה או לגרום לכך שזה לא יזכיר לך את העבר או לגרום לכך שכשזה יזכיר לך את העבר לא יהיה לך רע ואלו שני דברים שונים כשבן אדם יש לו טראומה אפשרות אחת אפשר לטפל בזיכרון לגרום לכך שפשוט לא תיזכר במה שקרה אפשרות שנייה לגרום לכך שגם כשתיזכר לא יהיה לך רע, עכשיו איך מחליטים מה הטיפול הנכון אז זה עובד ככה אם לדוגמה בן אדם נגיד מפחד לדבר עם אנשים למה אתה מפחד לדבר עם אנשים כי כשהייתי בבית הספר צחקו עלי אנחנו צריכים לשאול את עצמנו עד כמה אנחנו חושבים שמחויב שזה יזכיר לו את זה שזה בעצם לשאול עד כמה אנחנו חושבים שהסיטואציה הנוכחית דומה למה שהיה בעבר אם אנחנו חושבים שהיא ממש דומה, לא בא נלך ללא דומה בהנחה שאנחנו חושבים שהסיטואציה לא דומה בכלל אין קשר בין הסיטואציות הסיטואציות לא דומות זה סיטואציה זה משהו אחר אין קשר בין מה שקרה בעבר שזה היה מאוד רע לבין מה שקורה היום אין קשר בכלל זה היה בעבר בסיטואציה אחרת בהקשר אחר היום זה משהו אחר.

אם אנחנו חושבים שאין קשר בין הזיכרון הטראומטי שלו לבין מה שקורה היום אנחנו נוכל לתקוף את הזיכרון עצמו לגרום לו לא להיזכר בזה איך פשוט נסביר לו שאין קשר זה לא קשור וזה לא קשור זה לא דומה וזה לא דומה זה לא קשור זה לא דומה עד שכשזה יקרה הוא לא יזכר כי זה לא קשור אין קשר למה שקרה בעבר להיום אין קשר, בהנחה שיש קשר בהנחה שזה כן דומה קצת או אפילו שזה דומה הרבה מאוד בהנחה שלא אני מפחד לעשות מבחן כי נכשלתי במבחן הקודם יש לי טראומה מהמבחן הקודם ואתה עכשיו עושה עוד מבחן זה בדיוק אותו דבר אז אתה לא יכול להגיד לו אין קשר אתה לא אמור להיזכר אז מה שאנחנו נצטרך לעשות אנחנו נהייה חייבים לחזור לעבר ולטפל בעבר, מה זאת אומרת אם מישהו רוצה לעשות מבחן והוא מפחד למה אתה מפחד כי אני בטראומה מהמבחן הקודם שנכשלתי והיה אסון בהנחה שזה באמת דומה שבאמת הנסיבות הן אותם נסיבות וזה באמת דומה הטראומה למה שקורה כרגע אנחנו נהייה חייבים לחזור לעבר להגיד לו אוקי אז מה קרה בעבר בוא תספר לי מה קרה בעבר ואז הוא יספר מה קרה בעבר ואז אנחנו צריכים לגרום לזה שהוא ירגיש רע כשהוא יספר מה קרה בעבר ושהוא ירגיש רע ממה שקרה ולטפל ברע הזה עד שהוא לא ירגיש רע ממה שקרה בעבר ועד שהוא יגיד מבחינתי שמה שקרה בעבר שיקרה שוב.

וכשהוא יגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב אז פתרנו את הבעיה בהווה ואם הוא לא יגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב לא נוכל לפתור את הבעיה בהווה כי אני מסביר עוד פעם יש שתי דרכים לפרוץ טראומה או לגרום לכך שלא תיזכר במה שקרה או לגרום לכך שגם כשתיזכר לא יהיה לך רע אם זה לא דומה המקרים זה נלך על לתקוף את האל תיזכר ואם זה כן דומה נלך על לתקוף את המקרה עצמו, מה קרה לך מה אתה נזכר אני נזכר בזה שככה וככה אוקי ולמה זה עושה לך רע אז מה אם ככה וככה בא נגיד שזה יקרה לך שוב אז מה זה כל הסיפור.

ש: לפעמים זאת סכנת חיים.

אליעד: את הבנת מה אמרתי ולכן האם חייבים לטפל בסיבה המקורית שממנה נוצרה החרדה שממנה נוצרה הטראומה האם חייבים תשובה אם זה דומה למה שקורה כיום אז חייבים חייבים באמת לחזור לעבר וחייבים למצוא מה קרה וכמובן שלא חייבים לחזור למקרה הספציפי אבל חייבים לטפל ספציפית למה שקרה בעבר עד שתגיע למצב שאתה תגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב ואם לא לא תוכל להתקדם ולעומת זאת אם מה שקרה בעבר לא דומה למה שקורה היום וההשלכה שאתה עושה מעבר על היום היא לא מחויבת אז לא מחויב לטפל בעבר אתה רק צריך להבין שזה לא דומה ומה האמת שמהצד שזה דומה אתה צריך לטפל בעבר ומהצד שזה לא דומה אתה רק צריך להבין שזה לא דומה, בקיצור לא תמיד חייבים להבין את שורש הבעיה ולטפל בה לפעמים אפשר להבין רק את הקשר בין מה שקרה להווה ולפעמים באמת חייבים לטפל בהווה זאת האמת.

ש: בעבר.

אליעד: בעבר, איך תסביר לי מה אתה זוכר שקרה בעבר ובוא נחזור לעבר תגיד לי מה אתה מרגיש אני מרגיש מושפל מרגיש זה למה אתה מרגיש מושפל ועכשיו אנחנו נעשה סימולציה כאילו אנחנו נעשה מכונת זמן וירטואלית בדמיון מודרך נחזור לעבר ונבדוק מה אתה מרגיש למה אתה מרגיש את זה אתה חייב להרגיש את זה אתה לא חייב להרגיש את זה עד שתגיד וואלה לא רע לי עכשיו כל פעם כשתיזכר בזה לא יהיה לך רע.

ש: איך מסבירים לו שזה לא דומה הוא חושב שזה דומה והוא בטוח שזה דומה איך אתה מסביר לו?

אליעד: אנחנו לא מסבירים לו שזה לא דומה בשום שלב.

ש: לא אמרת את זה קודם?

אליעד: לא אמרתי לך נסביר לו שזה לא דומה נבדוק האם זה דומה או לא.

ש: לא ואם, אוקי.

אליעד: אם זה לא דומה זה לא דומה אז איך מסבירים לו אתה חושב שזה לא דומה אתה נגיד אומר תראה פעם היית ילד בבית הספר והיית עולה חדש לכן צחקו עליך היום אתה עולה חדש לא היום אנשים מבוגרים מתנהגים ככה לא אז זה לא דומה תלוי מה האמת אם זה דומה זה דומה אם זה לא דומה זה לא דומה. הבנו?
יכולת של האדם מרגיש מושפל החלטה להשתחרר מהפחדים רגשות שליליים מקום ללא זמן פחדים או חרדות לקבל החלטה בלי לחזור לעבר מה לשאול את עצמך מרחב הזמן 2 שיטות לטיפול בטראומה איך אפשרי לטפל בטראומה אפשרי בלי לחזור לעבר האם אפשרי לטפל בטראומה האם חייבים לטפל בשורש הטראומה זיכרון זיכרון טראומטי זיכרונות חרדה חרדה טראומטית חרדות טיפול טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומות טראומטית לא לחזור לא לחזור לעבר לחזור לחזור לזיכרון הטראומטי לחזור לעבר לטיפול לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות לטפל בשורש לטפל בשורש הטראומה מטופל מטופלים מטפל פחד טראומטי שורש שיטות שיטות לטיפול שיטות לטיפול בטראומה
בעיות - איך להתמודד עם המון בעיות בצורה יעילה? מהי הדרך הנכונה לטיפול בבעיות?
... - איך להתמודד עם המון בעיות בצורה יעילה? מהי הדרך הנכונה לטיפול בבעיות? בעיות. לפעמים על האדם להתמודד עם בעיות ... של האדם להתמודד עם המון בעיות בבת אחת, על ידי זה שהוא מוצא מכנה משותף בין כמה שיותר בעיות, ומתמודד עם השורש של הבעיות, ולא רק עם הסימפטומים החיצוניים של הבעיות. ... שיש לאדם מספר בעיות שאיתן הוא צריך להתמודד, על האדם לנסות למצוא את הקשר שיש בין הבעיות, ודרך זה לגלות את השורש של הבעיות. וכאשר האדם מגלה את השורש של הבעיות, על ידי זה, ממילא קל יותר לאדם להתמודד עם דבר ... לא יחזרו, מאשר להתמודד עם מספר גדול של בעיות שונות. ונוסיף: ישנם מצבים שבהם האדם לא יודע איך להתמודד עם השורש של הבעיות. ולפעמים, באמת יותר קל לטפל בסימפטומים של המחלה מאשר בשורש שלה. כגון לדוגמה, כאשר אין תרופה לשורש של המחלה. אך יחד עם זאת, תמיד טוב לדעת מהו השורש של הבעיה, גם אם אין לאדם מושג איך לטפל בשורש שלה. משום, שכאשר האדם יודע מהו שורש המחלה, על ידי זה יכול להיות שהוא פתאום ימצא את התרופה לשורש המחלה. ואם האדם לא יודע את שורש המחלה, אז גם אם הוא יתקל בטעות בתרופה לשורש המחלה, הרי שהוא לא ידע שהיא בכלל יכולה לעזור לו. משום, שהוא לא יראה את הקשר שיש בין התרופה, לבין שורש המחלה שבה הוא רוצה לטפל. כך שתמיד רצוי לדעת מהו שורש הבעיה, גם אם אין לאדם עדיין פתרון לשורש הבעיה. וכדי לגלות את שורש הבעיות, לשם כך יש למצוא מכנה משותף בין בעיות, ודרכו לגלות את שורש הבעיות. ואיך מוצאים מכנה משותף בין בעיות? תשובה: על ידי ... גם הבעיה השנייה לא קיימת יותר, הרי שגילית שבעיה אחת תלויה בבעיה השנייה. וזה בעצם אומר, כי בעיה אחת יש בה שורש כלשהו של בעיה אחרת. ואם תפתור בעיה אחת, הרי שפתרת גם את הבעיה השנייה. כי בעיה אחת, היא השורש של הבעיה השנייה. וכנל, לא בטוח שהאדם יכול לפתור את הבעיה השורשית, אך טוב להבין לפחות מה תלוי במה. קח בעיה כלשהי, ובדוק ... הקשר שבין הדברים השונים. וכאשר האדם מוצא את הדברים הדומים שיש בין הבעיות השונות, עכשיו על האדם להסתכל על השורש של הבעיות, שהוא לפעמים איזו שטות קטנה שרק נראית גדולה. ועל האדם למקד את עצמו ולנסות להבין טוב יותר את השורש של הבעיות, ולנסות להתמודד איתו ישירות. ונסכם: על האדם לנסות למצוא את הקשר שיש בין הבעיות השונות שאיתן הוא מתמודד, ועל ידי זה לנסות לגלות את שורש הבעיות ולהתמודד איתו. ועל ידי זה האדם יכול, גם להתמודד בבת אחת עם המון בעיות, וגם להיות בטוח שהבעיות לא יחזרו, מאחר שהוא טיפל בהן מהשורש שלהן... ...
NLP, תכנות התת מודע, תכנות המוח, תת הכרה, להשפיע על אנשים, טכניקות לשכנוע, הטמעת מסרים, השפעה על התת מודע, ללכת לטיפול פסיכולוגי, שיטות מכירה, ניהול משא ומתן, איך לשכנע אנשים?
NLP, תכנות התת מודע, תכנות המוח, תת הכרה, להשפיע על אנשים, טכניקות לשכנוע, הטמעת מסרים, השפעה על התת מודע, ללכת לטיפול פסיכולוגי, שיטות מכירה, ניהול משא ומתן, איך לשכנע אנשים?
... טכניקות לשכנוע, הטמעת מסרים, השפעה על התת מודע, ללכת לטיפול פסיכולוגי, שיטות מכירה, ניהול משא ומתן, איך לשכנע אנשים? איך אפשר להשפיע על אנשים דרך תכנות התת מודע? אליעד כהן מסביר שניתן להשפיע על אנשים, לשכנע אותם, ולגרום להם לבצע פעולות מסוימות באמצעות ... מתוחכמות להטמעת רעיון בצורה עקיפה. אם רוצים לשכנע אדם ללכת לטיפול פסיכולוגי, לדוגמה, לא כדאי בהכרח להזכיר ישירות את הנושא. במקום זאת, אפשר לדבר ליד האדם על אנשים אחרים שהלכו לפסיכולוג, מבלי להדגיש קשר ישיר אליו. ניתן לספר על מישהו שביקש ... הנובעות מהאגו שלו או מחשש שלו להודות בחולשה או בחיסרון. איך לטפל בהתנגדויות בתהליך השכנוע? כדי לטפל בהתנגדויות של האדם, אליעד מדגיש את חשיבות הזיהוי וההבנה של מקור ההתנגדות: זיהוי ההתנגדות: להבין בדיוק מה הסיבה שהאדם מתנגד. למשל, אם הוא חושב שטיפול פסיכולוגי הוא פגיעה בכבוד העצמי, יש לזהות זאת מראש. נטרול ההתנגדות באמצעות היפוך: לאחר זיהוי ההתנגדות, משתמשים בטכניקה של היפוך - מלמדים את האדם באופן עקיף את ההפך ממה שהוא ... באמצעות סיפורים, משלים ודוגמאות עקיפות. למשל, אם אדם חושש שטיפול פסיכולוגי לא יעזור, אפשר לספר סיפורים על אנשים שהטיפול עזר להם למרות שגם הם היו ספקנים בהתחלה. איך להשתמש בשיחות עקיפות להטמעת רעיונות? דרך נוספת שאליעד מתאר היא הטמעה עקיפה של רעיון על ידי שיחות שנראות תמימות לחלוטין. לדוגמה, אם אדם מתנגד לטיפול פסיכולוגי מתוך חשש מפגיעה באגו, אפשר לדבר איתו על נושאים אחרים, כמו פוליטיקה, ולהשליך את ההתנגדות שלו על דמות פוליטית שנלחמת על כבודה. כאשר האדם מצדיק את העמדה של הדמות ... אמיתית ומתמשכת. איך לשכנע אנשים לעשות מה שאני רוצה? איך לטפל בהתנגדויות בשכנוע? מהן טכניקות של תכנות תת מודע? איך להשפיע על תת ההכרה של אדם? איך לגרום לאדם לקבל החלטה בלי להתנגד? איך לדבר בצורה עקיפה כדי לשכנע? ...
חרדות, פחדים, דיכאונות, נוסחה לטיפול בפחדים, נוסחה לטיפול בחרדות, נוסחה לטיפול בדיכאון, הסוד של החרדה, הסוד של הפחד, הסוד של הדיכאון, לטפל בפחד, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, עצבות, אושר
חרדות, פחדים, דיכאונות, נוסחה לטיפול בפחדים, נוסחה לטיפול בחרדות, נוסחה לטיפול בדיכאון, הסוד של החרדה, הסוד של הפחד, הסוד של הדיכאון, לטפל בפחד, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, עצבות, אושר
חרדות, פחדים, דיכאונות, נוסחה לטיפול בפחדים, נוסחה לטיפול בחרדות, נוסחה לטיפול בדיכאון, הסוד של החרדה, הסוד של הפחד, הסוד של הדיכאון, לטפל בפחד, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, עצבות, אושר למה אנחנו חווים חרדות, פחדים ודיכאונות? הסיבה המרכזית לחרדות, פחדים ודיכאונות, לפי אליעד כהן, טמונה בכך שהאדם הופך דברים שהם אפשריים בלבד ... סובייקטיבי, ולא באמת ניתן לדעת דבר באופן מוחלט. כשאדם קם בבוקר ומרגיש דיכאון, חרדה או פחד, המקור לרגשות אלו הוא בכך שהוא לוקח אפשרות מסוימת במציאות ומחייב אותה, ... אותה לדבר מוחלט שאינו ניתן לשינוי. לדוגמה, אדם שחושב שחובה שיהיה לו כסף, חווה חרדה כשהוא מרגיש שחסר לו כסף. לפי האמת, זה לא באמת מחויב שיהיה לו כסף. האם זה באמת ... אך ברגע שהאדם לוקח את המצב האפשרי והופך אותו למחויב, הוא מתחיל להרגיש רע, חרדה ודיכאון. מה הקשר בין הכללות לדיכאון ולחרדה? כאשר האדם משתמש בהכללות כמו כולנו, כולם, אף אחד וכדומה, הוא למעשה מבטא את אותו ... מצב לא אפשרי ולא הגיוני - מצב שבו אנשים לא אוהבים אותו. איך עובדת הנוסחה לטיפול בחרדות ובפחדים? הטיפול האפקטיבי בחרדות, דיכאונות ופחדים הוא באמצעות זיהוי ונטרול של המנגנון שמחייב את האפשרויות. כאשר ... הן שוות ערך, ושהמציאות כולה בנויה מאפשרויות ולא מחיובים, תחושת הדיכאון, החרדה או הפחד תפחת באופן דרמטי. לדוגמה, אם מישהו קם בבוקר וחושב: אני חייב להיות מאושר, ... הוא רק אפשרות, אני לא חייב להיות מאושר, וכך בהדרגה ישתחרר מהמנגנון המייצר את החרדה והסבל. למה הרגלים מחשבתיים יוצרים דיכאון וחרדה? ההרגל של הפיכת האפשרויות למחויבויות מתקיים בכל תחומי החיים. אפילו דברים שנראים ... מחזקת את המנגנון שיוצר מחויבויות. כשמגיע הערב ואותו אדם נמצא בחברה, הוא ירגיש חרדה, למשל, שאולי לא אוהבים אותו, משום שבבוקר הוא כבר חיזק את ההרגל של לקיחת דברים ... מה שהוא חושב כרגע זו רק אפשרות, לא עובדה מוחלטת. איך ליישם בפועל את הנוסחה לטיפול בחרדה? הטכניקה שמציע אליעד היא ברורה ופשוטה אך דורשת התמדה: לשים לב למחשבות שעולות ... אמיתיות. בעזרת תרגול זה, ניתן בהדרגה להחליש את המנגנון האוטומטי המייצר חרדות ופחדים, וליצור מצב של שלווה נפשית, אושר ואיזון פנימי. איך לטפל בחרדה? למה יש לי פחדים? איך לטפל בדיכאון? מה הסוד של האושר? איך להפסיק מחשבות טורדניות? איך לשנות הרגלי חשיבה? מה גורם לדיכאון וחרדה? ...
להבין את עצמך, להסביר את עצמך, להיות מודע לעצמך, ללכת לטיפול, להתפלל לאלוהים, התבודדות, הכותל המערבי, טיפול פסיכולוגי, ללכת לפסיכולוג, לשתף אחרים, מישהו שיקשיב לך, אמפתיה
להבין את עצמך, להסביר את עצמך, להיות מודע לעצמך, ללכת לטיפול, להתפלל לאלוהים, התבודדות, הכותל המערבי, טיפול פסיכולוגי, ללכת לפסיכולוג, לשתף אחרים, מישהו שיקשיב לך, אמפתיה
... להסביר את עצמך, להיות מודע לעצמך, ללכת לטיפול, להתפלל לאלוהים, התבודדות, הכותל המערבי, טיפול פסיכולוגי, ללכת לפסיכולוג, לשתף אחרים, מישהו שיקשיב לך, אמפתיה מדוע אנשים מרגישים צורך לשתף אחרים בבעיותיהם? אנשים רבים ... על הבעיות שלהם, למשל באמצעות פסיכולוג או טיפול נפשי, משום שבזמן שהם מדברים ומנסים להסביר את עצמם, הם לפתע מגלים דברים חדשים על עצמם. לדוגמה, אדם שפונה לפסיכולוג יכול ...
איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? לגרום למישהו ללכת לטיפול, לשכנע מישהו לטפל בעצמו, לשכנע מישהו לקבל טיפול, לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג, איך להפסיק לעשן? לשתול מחשבות, לשנות הרגלים
איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? לגרום למישהו ללכת לטיפול, לשכנע מישהו לטפל בעצמו, לשכנע מישהו לקבל טיפול, לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג, איך להפסיק לעשן? לשתול מחשבות, לשנות הרגלים
... לשכנע מישהו ללכת לטיפול? לגרום למישהו ללכת לטיפול, לשכנע מישהו לטפל בעצמו, לשכנע מישהו לקבל טיפול, לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג, איך להפסיק לעשן? לשתול מחשבות, לשנות הרגלים איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול פסיכולוגי? כאשר רוצים לשכנע אדם אחר ללכת לטיפול פסיכולוגי או לקבל עזרה נפשית, חשוב להבין את התהליך בצורה מעמיקה ויסודית. אליעד כהן מסביר בהרצאתו כיצד ניתן לעשות זאת, ומדגיש שהמפתח לשכנוע אדם לטפל בעצמו נעוץ בשילוב של כמה טכניקות שמטרתן לשנות את התפיסות וההרגלים שלו. מדוע האדם אינו רוצה ללכת לטיפול? אליעד מסביר שהצעד הראשון לשכנוע הוא להבין מדוע אותו אדם נמנע מלגשת לטיפול. הסיבות יכולות להיות מגוונות: הוא חושש להודות שיש לו בעיה. הוא מתבייש לקבל עזרה. יש חשש מסטיגמה חברתית או מביקורת סביבתית. הטיפול יקר מבחינה כספית. הוא מאמין שאין לו כוח להתמודד עם שינויים בחיים. כל סיבה כזו דורשת טיפול ומענה ייחודי. אליעד כהן מדגיש שהדגש אינו רק בהגברת המוטיבציה ללכת לטיפול, אלא גם בהפחתת ההתנגדויות לכך. איך מפחיתים התנגדויות להליכה לטיפול? לאחר זיהוי ההתנגדויות, אליעד מציע טכניקות ספציפיות לנטרולן. לדוגמה, אם האדם טוען שהוא לא רוצה ללכת לטיפול כי אין לו כוח להתמודד עם השינויים שזה ידרוש ממנו, צריך להציג לו את האפשרות להתחיל בשינויים קטנים, ולהראות שגם שינוי קטן הוא בעל ערך. אם האדם חושש מסטיגמה חברתית, אליעד מציע ... כגון לכולם יש בעיות, אין מה להתבייש לקבל עזרה, וזה נורמלי לחלוטין ללכת לטיפול. טכניקה זו פועלת באמצעות דוגמאות וסיפורים עקיפים, שבהם המסר מושתל בצורה בלתי ישירה בתת - מודע של האדם. איך להגביר את המוטיבציה ללכת לטיפול? השלב הבא הוא הגברת המוטיבציה של האדם ללכת לטיפול. לפי אליעד, האדם תמיד עושה את מה שהוא מאמין שיעשה לו טוב או ימנע ממנו רע. לכן, הדרך היעילה ביותר לשכנוע היא: להראות לו בבירור מה ירוויח מהטיפול. להדגיש מה הוא עלול להפסיד או כמה רע עלול להיות אם לא ילך לטיפול. לדוגמה, אפשר להסביר לו שאם יילך לטיפול הוא יוכל לקבל יותר אהבה, יציבות, אושר, או שקט נפשי. מצד שני, אם לא ילך, הוא עלול להמשיך לסבול, להחמיר את מצבו, או לאבד דברים חשובים בחייו. האם אפשר לטפל במישהו גם בלי פסיכולוג? אליעד כהן מוסיף שגם אם האדם מסרב ללכת לטיפול, זה לא תמיד אומר שאי אפשר לעזור לו. לפעמים מי שרוצה לשכנע את האחר ללכת לטיפול יכול בעצמו להפוך למעין מטפל, לפחות בשלבים הראשוניים. הוא יכול לשמוע את הבעיות, לתת עצות, ולעזור לאדם להבין את מצבו בצורה טובה יותר, ממש כפי שפסיכולוג היה עושה. כך האדם מקבל עזרה ראשונית, ונפתחת אפשרות שבהמשך יחליט בעצמו ללכת לטיפול מקצועי. איך לשכנע מישהו להפסיק הרגל רע כמו עישון? בהרצאתו, אליעד מדגים את התהליך הזה גם על נושא אחר - הפסקת הרגלים שליליים, כגון עישון. הוא מסביר שהסיבה לכך שרוב האנשים ... חיוביים או שליליים (בהתאם למטרה) בצורה בלתי ישירה. אם רוצים שאדם יחשוב שטיפול פסיכולוגי הוא חיובי, אפשר לתת לו דוגמאות וסיפורים שבהם אנשים הצליחו מאוד לאחר שקיבלו עזרה, או לחזור על המסר כולם זקוקים לעזרה שוב ושוב בדרכים שונות. מה לעשות אם האדם אומר זה יעבור לבד? כאשר האדם טוען שמצבו ישתפר לבד ואין צורך בטיפול, אליעד מציע להציג לו את האפשרות שהבעיה תחזור שוב ושוב, וכי ההתמודדות היעילה ביותר היא לפתור אותה אחת ולתמיד. כדאי להציג לו דוגמאות של בעיות שחזרו לאחר שהוזנחו, כדי לשכנע אותו שטיפול קבוע ועדיף על פתרון זמני. סיכום התהליך - שכנוע לשינוי הרגלים והליכה לטיפול לסיכום, אליעד כהן מציג שיטה מורכבת שמורכבת משלבים ברורים: זיהוי ברור של הסיבות מדוע האדם נמנע מלטפל בעצמו. נטרול סיבות אלו באמצעות טכניקות שונות. העצמת המוטיבציה של האדם ללכת ל
לפעול לפי נוסחה, לפעול לפי תחושה, לפעול לפי הרגשה, נוסחה לטיפול בבעיות, לפעול לפי אינטואיציה, לפעול לפי מה שמרגיש, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה נכון? לדעת מה להחליט, קבלת החלטות
לפעול לפי נוסחה, לפעול לפי תחושה, לפעול לפי הרגשה, נוסחה לטיפול בבעיות, לפעול לפי אינטואיציה, לפעול לפי מה שמרגיש, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה נכון? לדעת מה להחליט, קבלת החלטות
... לפי נוסחה, לפעול לפי תחושה, לפעול לפי הרגשה, נוסחה לטיפול בבעיות , לפעול לפי אינטואיציה, לפעול לפי מה שמרגיש, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה ... מורכבות או גדולות יותר, חוסר הבנת החוקיות והמהות גורם לכך שהוא לא יודע כיצד לפעול, ולכן הוא נלחץ. לדוגמה, פסיכולוג יכול להצליח בטיפול בבעיות קלות יחסית, אך להיכשל כשהוא מתמודד עם מקרים מורכבים. הסיבה לכך היא שבמקרים ...
נוסחה לטיפול בהתנגדויות מכירה, איך לטפל בהתנגדויות של לקוח? שאלות להתנגדויות לקוחות, שאלות להתנגדות מכירה, שאלות לטיפול בהתנגדויות לקוחות, שאלות לטיפול בהתנגדות של לקוח, טיפול בהתנגדות לקוח, טיפול בהתנגדויות בתהליך מכירה, התמודדות עם התנגדויות בשיחת מכירה, למכור מוצר יקר, המוצר יקר ללקוח, הלקוח אומר יקר לי, טכניקות לטיפול בהתנגדות קניה, תשובות להתנגדויות מכירה, תגובה להתנגדויות קניה - חלק 1
... לטיפול בהתנגדויות מכירה, איך לטפל בהתנגדויות של לקוח? שאלות להתנגדויות לקוחות, שאלות להתנגדות מכירה, שאלות לטיפול בהתנגדויות לקוחות, שאלות לטיפול בהתנגדות של לקוח, טיפול בהתנגדות לקוח, טיפול בהתנגדויות בתהליך מכירה, התמודדות עם התנגדויות בשיחת מכירה, למכור מוצר יקר, המוצר יקר ללקוח, הלקוח אומר יקר לי, טכניקות לטיפול בהתנגדות קניה, תשובות להתנגדויות מכירה, תגובה להתנגדויות קניה - חלק 1 וכאן אבאר נוסחה, איך עליך לחקור ולהבין תהליכים באופן כללי ותהליכי מכירה באופן ספציפי. וממילא לדעת בין השאר, איך לטפל בהתנגדויות של לקוחות, באמצעות הצבת ההתנגדות של הלקוח בנוסחה הבאה, והסקת המסקנות המתבקשות בהתאם. כמובן שהדבר נכון גם לטיפול בהתנגדויות בנושאים נוספים, בכל פעם שברצונך לשכנע מישהו במשהו. או אפילו כאשר ברצונך לשכנע את המוח של עצמך לעשות משהו. וכמובן שהנוסחה טובה בין השאר גם כדי להבין איך לפתור בעיות באופן כללי? איך לנתח בעיות? איך לנתח תהליכים? איך להבין דברים? איך לגלות מה הסיבה של משהו? ועוד. והנוסחה הבאה לטיפול בהתנגדויות, מבוססת ונובעת מהנוסחה של איך בודקים חוקיות של סיבה ותוצאה (בדיקת סיבתיות ניתוח סיבתיות). לדוגמה, נניח שאנחנו חוקרים מה הסיבה של אירוע X. ונניח ... ממילא הוא יוכל לנתח יותר מהר את האמת בהתנגדות בתהליך מכירה, וממילא יוכל יותר טוב לשכנע את הלקוח לקנות את המוצר. ועכשיו נעמיק עוד יותר בנוסחה הזאת, וננתח לדוגמה טיפול בהתנגדות נוספת של לקוחות. לדוגמה, נניח שהלקוח אומר, אני לא רוצה לקנות, כי המוצר יקר לי. אז השאלות שעלינו לשאול כפי שהוסבר לעיל, הן: 1 - האם הסיבה שהוא לא ... לקחת את הטענה של הלקוח, שהסיבה שהוא לא קונה את המוצר, היא בגלל שהמוצר יקר לו, וכמובן שניתן לשאול עליה עוד הרבה מאוד שאלות נכונות שצריך לשאול אותן, כדי להצליח לטפל בהתנגדות של הלקוח. לדוגמה: האם אכן הלקוח באמת אמר שהמוצר יקר לו? האם אני המוכר בטוח שאכן זה בדיוק מה שהלקוח אמר? אולי הוא אמר משהו דומה? באיזה מילים הוא השתמש ...
נוסחה לטיפול בהתנגדויות מכירה, איך לטפל בהתנגדויות של לקוח? שאלות להתנגדויות לקוחות, שאלות להתנגדות מכירה, שאלות לטיפול בהתנגדויות לקוחות, שאלות לטיפול בהתנגדות של לקוח, טיפול בהתנגדות לקוח, טיפול בהתנגדויות בתהליך מכירה, התמודדות עם התנגדויות בשיחת מכירה, למכור מוצר יקר, המוצר יקר ללקוח, הלקוח אומר יקר לי, טכניקות לטיפול בהתנגדות קניה, תשובות להתנגדויות מכירה, תגובה להתנגדויות קניה - חלק 2
... לטיפול בהתנגדויות מכירה, איך לטפל בהתנגדויות של לקוח? שאלות להתנגדויות לקוחות, שאלות להתנגדות מכירה, שאלות לטיפול בהתנגדויות לקוחות, שאלות לטיפול בהתנגדות של לקוח, טיפול בהתנגדות לקוח, טיפול בהתנגדויות בתהליך מכירה, התמודדות עם התנגדויות בשיחת מכירה, למכור מוצר ... אומר יקר לי, טכניקות לטיפול בהתנגדות קניה, תשובות להתנגדויות מכירה, תגובה להתנגדויות קניה - חלק 2 ...
הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
... למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות וכאן אבאר איך בעצם מטפלים בתחושות רעות מסוגים שונים? מהי דרך הטיפול בסוגים שונים של תחושות רעות? מהן תחושות רעות? מהם הסוגים השונים של התחושות הרעות? איך נוצרות תחושות רעות? ואיך עובד המנגנון של הטיפול בתחושות הרעות באופן כללי? ועוד. ובאופן יותר ספציפי, אתן דוגמה לאיך לטפל בפחד וחרדה, עד שהם נעלמים. כאשר הניתוח הוא ניתוח לדוגמה בלבד. זא, שיכול להיות שאתה לדוגמה עם אותו הפחד בדיוק, תצטרך לנתח אותו אחרת, וכל ... ועבור זה יש את האפשרות של הפגישה האישית והטיפול האישי. אבל אעפכ זוהי דוגמה לדרך חשיבה ולאיזה שאלות ניתן לשאול כדי להבין את תת המודע של הפחד ואיך לטפל בחרדה ובפחד וכולי. ולצורך העניין הפעם ננתח לדוגמה את אחד הסוגים של החרדה החברתית, שבא לידי ביטוי ב: פחד לנאום חרדת קהל פחד במה פחד מעמידה בפני קהל חרדת במה. אז איך ניגשים לנושא הזה? ומה היא שיטת הטיפול בפחד הזה, כפחד לדוגמה. אז ראשית כל יש להבין, מה זה בעצם פחד? פחד, זה סוג של תחושה רעה. והדרך להבין ולטפל בפחד, היא בדיוק כמו שמבינים ומטפלים בכל תחושה רעה אחרת. ואיך מטפלים בתחושה רעה? אז ראשית יש להבין, מהי תחושה רעה? אז זה הולך כך: יש 2 סוגים של תחושות, תחושות טובות ותחושות רעות (ויש גם תחושה של ... מדברים שקרו בעבר, יקראו לצורך העניין: טראומה נפשית חרטה זיכרון שלילי רגשות אשם וכיוב. ורגשות רעים שנובעים ממשהו שקורה בהווה, יקראו לצורך העניין: יאוש דיכאון עצבנות מתח לחץ כעס עצבים חוסר רוגע ... למשהו ששייך לעתיד, יקראו: פוביה חשש פחד דאגה חרדה פרנויה פאניקה וכיוב. כאשר בעצם, המילים השונות מתארות עוצמות שונות והיבטים שונים של סוג הרע, עבר הווה עתיד. וזה בעצם אומר, שרע ... רוצה עבר אחר שבו לא הרביצו לך = רע מהעבר טראומה וכולי. או לדוגמה, אתה חושב שמרביצים לך כרגע + אתה כרגע חושב שאתה רוצה הווה אחר, שבו לא מרביצים לך כרגע = רע מהווה כעס לחץ וכולי. ...
איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? איך לשכנע מישהו ללכת לטפל בעצמו? איך לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג? איך לשכנע מישהו לקבל עזרה? איך לשכנע חולה נפש לקבל טיפול? איך לשכנע מישהו לקבל טיפול? איך להביא אדם לטיפול? כיצד מביאים אדם לטיפול? איך לשכנע מישהו לטפל בעצמו? לא מוכן ללכת לטיפול, מתנגד ללכת לטיפול, נגד טיפול, לא רוצה טיפול, מתנגד לקבל עזרה, מסרב לקבל עזרה
... לשכנע מישהו ללכת לטיפול? איך לשכנע מישהו ללכת לטפל בעצמו? איך לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג? איך לשכנע מישהו לקבל עזרה? איך לשכנע חולה נפש לקבל טיפול? איך לשכנע מישהו לקבל טיפול? איך להביא אדם לטיפול? כיצד מביאים אדם לטיפול? איך לשכנע מישהו לטפל בעצמו? לא מוכן ללכת לטיפול, מתנגד ללכת לטיפול, נגד טיפול, לא רוצה טיפול, מתנגד לקבל עזרה, מסרב לקבל עזרה וכאן אבאר, איך באפשרותך לשכנע מישהו ללכת לטיפול אישי ללכת לטפל בעצמו? כי יש הרבה מאוד מקרים, שבהם אתה מכיר מישהו שנראה לך שהוא סובל מבעיה כלשהי שמצריכה טיפול, דהיינו, שלדעתך כדאי שהאדם ילך לטיפול רגשי טיפול אישי וכיוב, אבל האדם עצמו נמצא בהכחשה מוחלטת לכך, והוא לא מכיר בכך שהוא צריך או רוצה טיפול. והשאלה היא, איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? והתשובה לכך היא, שאם ברצונך לשכנע מישהו ללכת לטיפול, עליך לשאול את עצמך, למה לדעתך אותו אדם, לא רוצה ללכת לטיפול. ובדכ התשובה תהיה, משום שאותו אדם לא מוכן להכיר בכך שיש לו בעיה. כי ללכת לטיפול, זה אומר בעצם להכיר בכך שיש בעיה. והאדם לא רוצה להכיר בכך, שיש לו בעיה שמצריכה טיפול, ולכן הוא מסרב ומתנגד לרעיון של ללכת לטיפול. ונמצא אם כן, כי יש לנו 2 אפשרויות איך לגרום למישהו ללכת לטיפול. 1 - על ידי זה שנעזור לו להכיר בכך שיש לו בעיה. 2 - על ידי זה שנגרום לכך שהוא לא יחשוב שהוא הולך לטיפול בגלל שיש לו בעיה, אלא שהוא הולך לטיפול לא בגלל שיש לו איזה בעיה. דהיינו, שנשנה אצלו את ההתניה בראש שאומרת, שהליכה לטיפול, הרי היא כהודאה בבעיה. אז איך לגרום למישהו להיות מוכן להכיר בכך שיש לו בעיה? תשובה: ראשית כל ... בכך שיש לו בעיה שמצריכה טיפול. או לדוגמה שהוא מפחד שהוא לא יצליח לפתור את הבעיה ולכן הוא מעדיף לא להכיר בה מלכתחילה. וצריך ... לגרום לאדם השני להגיע לטיפול, לא בגלל שיש לו בעיה, אלא מסיבה אחרת, שאינה מכריחה אותו להכיר בכך שיש לו בעיה. ואיך עושים את ... זה שרוצה שהאדם השני ילך לטיפול. ומבקשים מהאדם שרוצים שילך ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להקשיב לתחושה, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להקשיב לתחושה, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצר לזוגיות, אימון אישי להצלחה, מאמן אישי רוחני בתחום להקשיב לתחושה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.0938 שניות - עכשיו 23_07_2025 השעה 13:17:00 - wesi1