אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לטפל בטראומות ✔2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:312 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
האם חייבים לחזור לעבר כדי לטפל בטראומה?

אליעד כהן מסביר שטראומה נוצרת כאשר אדם נמנע מלבצע פעולה כלשהי בהווה מפני שהיא מזכירה לו חוויה שלילית קשה מהעבר. למשל, אדם שפוחד לדבר עם אנשים כי בילדותו צחקו עליו בבית הספר, וכעת כל סיטואציה דומה מעוררת אצלו פחד וחרדה טראומטית.

יש שתי דרכים עיקריות לטפל בטראומה:
  • הדרך הראשונה - לגרום לאדם שלא להיזכר כלל בזיכרון הטראומטי.
  • הדרך השנייה - לגרום לכך שגם כאשר הזיכרון עולה, האדם לא ירגיש רע ולא יחווה חרדה.
כיצד מחליטים האם לטפל בעבר או בהווה?

כדי להחליט האם יש צורך לחזור לעבר ולטפל בשורש הטראומה או שאפשר לפתור את הבעיה מבלי להתעסק ישירות בזיכרון, אליעד מסביר שיש לבחון את מידת הדמיון בין הסיטואציה בהווה לבין האירוע מהעבר.

כאשר הסיטואציה הנוכחית דומה מאוד לאירוע הטראומטי מהעבר, יש חובה לחזור לעבר ולהתמודד עם הזיכרון הטראומטי עצמו. לדוגמה, אם אדם מפחד ממבחן בגלל כישלון בעבר באותו סוג של מבחן, לא ניתן להתעלם מהעבר אלא חייבים להתמקד בו, לחזור אל החוויה הקודמת ולטפל ישירות בזיכרון הטראומטי.

כאשר הסיטואציה בהווה אינה דומה או קשורה באופן ישיר לעבר, אין חובה לעסוק בזיכרון עצמו. במקרים כאלה ניתן לפתור את הבעיה באמצעות הבנה ברורה של ההבדלים בין ההווה לבין העבר, ולהסביר לאדם מדוע אין קשר בין הסיטואציות. למשל, אדם שפוחד לדבר עם אנשים בגלל חוויית ילדות, אך כיום מדובר בשיחות שונות לחלוטין עם אנשים מבוגרים, יכול ללמוד להבין שאין קשר אמיתי בין המצבים, ולכן הזיכרון הטראומטי לא צריך להשפיע עליו בהווה.

איך מתמודדים עם זיכרון טראומטי כשהעבר דומה מאוד להווה?

כאשר הסיטואציה בהווה דומה מאוד לעבר, הדרך היחידה להתגבר על הטראומה היא לחזור אל הזיכרון הטראומטי המקורי. המטפל יבקש מהאדם לספר את מה שקרה ולחוות שוב את הרגשות השליליים שקשורים לאותו אירוע. לאחר מכן, יטופלו הרגשות השליליים הללו באופן ממוקד, עד שהאדם יגיע למצב בו הוא מסוגל לומר בכנות שהוא אינו חושש שמה שקרה בעבר יקרה שוב, וגם אם זה יקרה שוב - זה לא יפגע בו. רק כאשר האדם מסוגל להגיע למצב זה, אפשר לומר שהטראומה נפתרה.

לדוגמה, אם מישהו פוחד להיכשל במבחן כי נכשל בעבר, הוא יצטרך לחזור אל הזיכרון של אותו כישלון קודם, להרגיש שוב את הרגשות השליליים, לטפל בהם ולשחרר אותם, עד שיגיע להשלמה מלאה עם האפשרות שיכשל שוב, ורק אז יוכל להשתחרר מהטראומה.

איך מתמודדים עם טראומה כשההווה אינו דומה לעבר?

כאשר ההווה שונה לחלוטין מהעבר ואין קשר ישיר בין הסיטואציות, הפתרון הוא להבין ולהסביר את חוסר הקשר בין המצבים. לדוגמה, אדם שחושש לדבר עם אנשים בגלל חוויות של לעג בבית הספר בילדותו, יצטרך להבין שהסיטואציות כיום אינן דומות לסיטואציה בה היה ילד, ולכן אין לו סיבה להיזכר בזיכרון זה.

במקרה כזה, הטיפול הוא בעיקר קוגניטיבי - להסביר לאדם בצורה משכנעת את חוסר הקשר, כך שעם הזמן הוא יפסיק להיזכר באותו זיכרון טראומטי, ובכל פעם שהזיכרון יעלה הוא לא יעורר תחושה שלילית כי האדם יבין שאין לו שום קשר למצב הנוכחי.

האם תמיד חובה לחזור לטפל בשורש הטראומה?

לפי אליעד כהן, לא תמיד חייבים לחזור לטפל בשורש הטראומה. יש מקרים שבהם מספיק להבין את ההבדל בין העבר להווה כדי להשתחרר מהפחד. כאשר אין קשר מחייב בין מה שקרה לבין מה שקורה בהווה, אפשר פשוט להסביר לאדם שאין קשר ביניהם וכך לשחרר אותו מהזיכרון הטראומטי.

עם זאת, כאשר יש קשר הדוק וברור, יש חובה אמיתית לחזור לטפל בעבר, בזיכרון הטראומטי, בצורה עמוקה ומקיפה, עד שמגיעים למצב שבו הזיכרון אינו משפיע לרעה על האדם יותר.

מהי חרדה טראומטית וכיצד היא משפיעה על חיי האדם?

חרדה טראומטית היא תחושה קשה של פחד, חרדה או הימנעות מפעולה מסוימת בהווה, שנובעת ישירות מזיכרון טראומטי של אירוע מהעבר. החרדה הטראומטית ממשיכה להשפיע על חיי היומיום של האדם ומונעת ממנו להתמודד בצורה בריאה ויעילה עם סיטואציות בהווה.

לסיכום, קיימות שתי שיטות לטיפול בטראומה: אחת שמתמקדת בהפסקת הזיכרון והשנייה שמתמקדת בשינוי התחושה כלפי הזיכרון כאשר הוא עולה. ההחלטה על השיטה המתאימה תלויה בקשר בין האירוע הטראומטי בעבר לבין הסיטואציה בהווה, והיכולת של האדם להשתחרר מתחושת החרדה הקשורה לזיכרון.
מהן שתי השיטות לטיפול בטראומה?

הטראומה נגרמת כאשר אדם פוחד לפעול בהווה בשל חוויה רעה מהעבר. למשל, אדם שפוחד לדבר עם אנשים משום שזכר צחוק עליו בבית הספר. השאלה היא האם כדי להתמודד עם פחדים אלו, חייבים לחזור לטראומה המקורית, או שניתן לפתור את הבעיה מבלי לחזור לעבר.

הסיבה לפחד היא תחושת הקשר בין העבר להווה: פחד מהחזרה על חוויות טראומטיות. יש שתי דרכים לטפל בזה:

1. לגרום לכך שהזיכרון לא יופיע כלל.

2. לגרום לכך שגם כאשר הזיכרון מופיע, לא תהיה תחושת רע.

האם יש צורך לחזור לעבר כדי לטפל בטראומה?

ההחלטה אם יש צורך לחזור לעבר תלויה בדמיון שבין הסיטואציה בהווה לסיטואציה מהעבר. אם ההווה דומה מאוד לעבר, יש צורך לחזור לטיפול בעבר. לדוגמה, אם אדם מפחד לעשות מבחן בגלל כישלון במבחן קודם, יש צורך לחזור לעבר ולשוחח על החוויה המפחידה כדי לשחרר את הרגשות השליליים.

אם ההווה לא דומה לעבר, אז אין צורך לחזור לעבר, ויש לטפל בהבנת חוסר הדמיון. לדוגמה, אדם שמפחד לדבר עם אנשים בגלל חוויות צחוק בבית הספר, אם ההווה שונה (כמו סיטואציות של שיחות עם מבוגרים), אין צורך לחזור לעבר.

מה קורה כשאין קשר בין העבר להווה?

אם אנחנו סבורים שאין קשר בין חוויות העבר להווה, יש לטפל בהווה ולשדר לאדם שאין קשר בין הסיטואציות. במצב כזה, יש להסביר לו שהסיטואציה הנוכחית אינה דומה לעבר. לאחר מכן, במקרים כאלה, יוכל האדם להתמודד עם הפחד מבלי להיזכר בעבר.

מה קורה כשיש קשר בין העבר להווה?

אם הסיטואציה בהווה דומה מאוד לעבר (כמו במבחן שבוצע פעם קודמת), אז יש צורך לחזור לעבר ולפתור את הבעיה שם. המטפל יקשיב לחוויה, ויעזור לאדם להתמודד עם רגשותיו השליליים עד שיגיע למצב שבו הוא יוכל לומר שמה שקרה בעבר יכול להתרחש שוב מבלי שזה יפגע בו.

האם תמיד חייבים לטפל בשורש הטראומה?

לא תמיד חייבים לחזור לעבר. במקרים בהם אין קשר ישיר בין העבר להווה, לא חייבים לעסוק בטראומה עצמה, אלא להבין את הקשר בין מה שקרה לעכשיו. כאשר יש קשר ישיר, עלינו לעבוד עם הטראומה ולהתמודד עם החוויה שמלווה אותה.

מהי חרדה טראומטית?

חרדה טראומטית היא תחושת פחד או פחד שנובע ממקרים מהעבר, שהמשמעות שלהם עדיין נוכחת בהווה, ויכולה להפריע להתמודדות עם סיטואציות יומיומיות.
אז יש דבר שנקרא טראומה נכון זיכרון טראומטי בן אדם מפחד לעשות משהו כי זה מזכיר לו משהו מהעבר שזה היה לו מאוד רע והוא בטראומה ובגלל זה הוא לא עושה את זה והשאלה ששאלנו היא האם כדי להתמודד ולפתור בעיה שנובעת מטראומה בעיה בהווה בן אדם מפחד לעשות בהווה בגלל שהוא נזכר במשהו מהעבר למה אתה לא מדבר עם אנשים כי זה מזכיר לך את זה שבבית הספר צחקו עליך, האם לשם כך חייבים לחזור לעבר ולטפל בו או לא התשובה היא כזאת תלוי בסוג הטראומה ואני אסביר בדיוק נוסחה מדויקת במאה אחוז מה זאת טראומה טראומה זה אומר אני מפחד לעשות כרגע משהו כי זה מזכיר לי את מה שהיה בעבר עכשיו כשבן אדם אומר אני לא עושה את זה כרגע כי זה מזכיר לי את מה שהיה בעבר מה הנחות היסוד שלו אחד שזה מזכיר לו את מה שהיה בעבר שתיים שמה שהיה בעבר הוא לא רוצה שזה יקרה שוב, למה אתה לא מדבר עם אנשים כי זה מזכיר לי את זה שבבית הספר צחקו עלי אז אתה גם זה מזכיר לך את זה וגם כשאתה נזכר בזה זה עושה לך רע.

לכן תפיסתית כשיש טראומה יש שתי דרכים לטפל בה או לגרום לכך שזה לא יזכיר לך את העבר או לגרום לכך שכשזה יזכיר לך את העבר לא יהיה לך רע ואלו שני דברים שונים כשבן אדם יש לו טראומה אפשרות אחת אפשר לטפל בזיכרון לגרום לכך שפשוט לא תיזכר במה שקרה אפשרות שנייה לגרום לכך שגם כשתיזכר לא יהיה לך רע, עכשיו איך מחליטים מה הטיפול הנכון אז זה עובד ככה אם לדוגמה בן אדם נגיד מפחד לדבר עם אנשים למה אתה מפחד לדבר עם אנשים כי כשהייתי בבית הספר צחקו עלי אנחנו צריכים לשאול את עצמנו עד כמה אנחנו חושבים שמחויב שזה יזכיר לו את זה שזה בעצם לשאול עד כמה אנחנו חושבים שהסיטואציה הנוכחית דומה למה שהיה בעבר אם אנחנו חושבים שהיא ממש דומה, לא בא נלך ללא דומה בהנחה שאנחנו חושבים שהסיטואציה לא דומה בכלל אין קשר בין הסיטואציות הסיטואציות לא דומות זה סיטואציה זה משהו אחר אין קשר בין מה שקרה בעבר שזה היה מאוד רע לבין מה שקורה היום אין קשר בכלל זה היה בעבר בסיטואציה אחרת בהקשר אחר היום זה משהו אחר.

אם אנחנו חושבים שאין קשר בין הזיכרון הטראומטי שלו לבין מה שקורה היום אנחנו נוכל לתקוף את הזיכרון עצמו לגרום לו לא להיזכר בזה איך פשוט נסביר לו שאין קשר זה לא קשור וזה לא קשור זה לא דומה וזה לא דומה זה לא קשור זה לא דומה עד שכשזה יקרה הוא לא יזכר כי זה לא קשור אין קשר למה שקרה בעבר להיום אין קשר, בהנחה שיש קשר בהנחה שזה כן דומה קצת או אפילו שזה דומה הרבה מאוד בהנחה שלא אני מפחד לעשות מבחן כי נכשלתי במבחן הקודם יש לי טראומה מהמבחן הקודם ואתה עכשיו עושה עוד מבחן זה בדיוק אותו דבר אז אתה לא יכול להגיד לו אין קשר אתה לא אמור להיזכר אז מה שאנחנו נצטרך לעשות אנחנו נהייה חייבים לחזור לעבר ולטפל בעבר, מה זאת אומרת אם מישהו רוצה לעשות מבחן והוא מפחד למה אתה מפחד כי אני בטראומה מהמבחן הקודם שנכשלתי והיה אסון בהנחה שזה באמת דומה שבאמת הנסיבות הן אותם נסיבות וזה באמת דומה הטראומה למה שקורה כרגע אנחנו נהייה חייבים לחזור לעבר להגיד לו אוקי אז מה קרה בעבר בוא תספר לי מה קרה בעבר ואז הוא יספר מה קרה בעבר ואז אנחנו צריכים לגרום לזה שהוא ירגיש רע כשהוא יספר מה קרה בעבר ושהוא ירגיש רע ממה שקרה ולטפל ברע הזה עד שהוא לא ירגיש רע ממה שקרה בעבר ועד שהוא יגיד מבחינתי שמה שקרה בעבר שיקרה שוב.

וכשהוא יגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב אז פתרנו את הבעיה בהווה ואם הוא לא יגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב לא נוכל לפתור את הבעיה בהווה כי אני מסביר עוד פעם יש שתי דרכים לפרוץ טראומה או לגרום לכך שלא תיזכר במה שקרה או לגרום לכך שגם כשתיזכר לא יהיה לך רע אם זה לא דומה המקרים זה נלך על לתקוף את האל תיזכר ואם זה כן דומה נלך על לתקוף את המקרה עצמו, מה קרה לך מה אתה נזכר אני נזכר בזה שככה וככה אוקי ולמה זה עושה לך רע אז מה אם ככה וככה בא נגיד שזה יקרה לך שוב אז מה זה כל הסיפור.

ש: לפעמים זאת סכנת חיים.

אליעד: את הבנת מה אמרתי ולכן האם חייבים לטפל בסיבה המקורית שממנה נוצרה החרדה שממנה נוצרה הטראומה האם חייבים תשובה אם זה דומה למה שקורה כיום אז חייבים חייבים באמת לחזור לעבר וחייבים למצוא מה קרה וכמובן שלא חייבים לחזור למקרה הספציפי אבל חייבים לטפל ספציפית למה שקרה בעבר עד שתגיע למצב שאתה תגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב ואם לא לא תוכל להתקדם ולעומת זאת אם מה שקרה בעבר לא דומה למה שקורה היום וההשלכה שאתה עושה מעבר על היום היא לא מחויבת אז לא מחויב לטפל בעבר אתה רק צריך להבין שזה לא דומה ומה האמת שמהצד שזה דומה אתה צריך לטפל בעבר ומהצד שזה לא דומה אתה רק צריך להבין שזה לא דומה, בקיצור לא תמיד חייבים להבין את שורש הבעיה ולטפל בה לפעמים אפשר להבין רק את הקשר בין מה שקרה להווה ולפעמים באמת חייבים לטפל בהווה זאת האמת.

ש: בעבר.

אליעד: בעבר, איך תסביר לי מה אתה זוכר שקרה בעבר ובוא נחזור לעבר תגיד לי מה אתה מרגיש אני מרגיש מושפל מרגיש זה למה אתה מרגיש מושפל ועכשיו אנחנו נעשה סימולציה כאילו אנחנו נעשה מכונת זמן וירטואלית בדמיון מודרך נחזור לעבר ונבדוק מה אתה מרגיש למה אתה מרגיש את זה אתה חייב להרגיש את זה אתה לא חייב להרגיש את זה עד שתגיד וואלה לא רע לי עכשיו כל פעם כשתיזכר בזה לא יהיה לך רע.

ש: איך מסבירים לו שזה לא דומה הוא חושב שזה דומה והוא בטוח שזה דומה איך אתה מסביר לו?

אליעד: אנחנו לא מסבירים לו שזה לא דומה בשום שלב.

ש: לא אמרת את זה קודם?

אליעד: לא אמרתי לך נסביר לו שזה לא דומה נבדוק האם זה דומה או לא.

ש: לא ואם, אוקי.

אליעד: אם זה לא דומה זה לא דומה אז איך מסבירים לו אתה חושב שזה לא דומה אתה נגיד אומר תראה פעם היית ילד בבית הספר והיית עולה חדש לכן צחקו עליך היום אתה עולה חדש לא היום אנשים מבוגרים מתנהגים ככה לא אז זה לא דומה תלוי מה האמת אם זה דומה זה דומה אם זה לא דומה זה לא דומה. הבנו?
יכולת ציר הזמן לחזור פחדים הסבר שליליות שלילי פחד לדבר עם אנשים סימולציה ללמוד פחד מפחד 2 שיטות 2 שיטות לטיפול בטראומה אפשרי אפשרי לטפל בלי לחזור לעבר האם אפשרי לטפל בטראומה האם חייבים לטפל בשורש הטראומה זיכרון זיכרון טראומטי זיכרונות חרדה חרדה טראומטית חרדות טיפול טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומות טראומטית לא לחזור לא לחזור לעבר לחזור לחזור לזיכרון הטראומטי לחזור לעבר לטיפול לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות לטפל בשורש לטפל בשורש הטראומה מטופל מטופלים מטפל פחד טראומטי שורש שיטות שיטות לטיפול שיטות לטיפול בטראומה
חלומות ופירושם / פירוש חלומות / מילון חלומות / חלומות לפי הקבלה / פתרון חלומות / משמעות חלומות / פותר חלומות / חלומות ותת מודע / חלומות ופתרונם / איך לפתור חלומות? חלומות מפחידים / סיוטים בשינה
... מסביר לאדם איך להתמודד עם החלומות הרעים שהוא חולם, כדי לטפל בטראומות שקרו לו בעבר. וכאשר האדם יודע להתמודד נכון תוך כדי שינה, עם אותם חלומות רעים ומפחידים, הדבר הזה מאפשר לאדם לטפל בטראומות שקרו לו בעבר, באמצעות זה שהוא מתמודד איתן בצורה נכונה, כאשר הן מופיעות לו תוך כדי שינה. דהיינו, התמודדות נכונה עם חלומות רעים וסיוטי לילה, ...
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
... מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה איך טראומה מהעבר משפיעה על הזוגיות? כשאדם נכנס לזוגיות מבלי שטיפל בטראומה ... ואובססיבית, והקשר הזוגי מתפרק בסופו של דבר. כעת, בנוסף לטראומה המקורית, היא מתמודדת גם עם תחושת דחייה מבן הזוג, וכך נוצרת לה טראומה כפולה וקשה יותר. מסקנה והמלצה: למה לטפל בטראומה באופן מיידי? ההמלצה הברורה של אליעד היא לטפל בטראומות מוקדם ככל האפשר. ככל שממתינים, הטראומה מתעצמת וגוררת חוויות שליליות נוספות, שהופכות את הטיפול העתידי לקשה יותר. טיפול בטראומה בזמן הנכון ימנע סבל מיותר ופגיעה במערכות יחסים, ויעזור לאדם לנהל חיים בריאים, מאוזנים ומאושרים יותר. איך לטפל בטראומה? אליעד ממליץ לפנות לטיפול שבו יוכלו לברר את הטראומה, להבין כיצד היא משפיעה על האדם, ולפתור אותה מהשורש. רק כך יוכל האדם ... כך שהוא עדיין משפיע עליך. המוח לא שומר מידע שאינו רלוונטי להישרדותו, ולכן אם אתה נזכר שוב ושוב במשהו שקרה לך - יש סיכוי גבוה שזה עדיין נוכח ומשפיע על חייך. מסקנה: כדאי לטפל בטראומות ככל שמקדימים לטפל בטראומה, כך נמנע צבירת חוויות שליליות נוספות שעלולות להחמיר את המצב. אדם שלא מטפל בטראומה היום, יצטרך להתמודד איתה בעתיד כשהיא תהיה ... איך טראומה מודחקת משפיעה עליך? איך המוח זוכר דברים? האם יש לי טראומה? מה קורה למי שלא מטפל בטראומה? מה קורה למי שמדחיק טראומה? למה לא כדאי להדחיק טראומה? זוגיות בלי לטפל בטראומה, זוגיות עם פוסט טראומה ...
טיפול / לטפל - הכל כולל הכל על טיפול / לטפל - רשימת כל הנושאים
... בזוג לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל בחוסר מוטיבציה לטפל בחרדה לטפל בחרדה כללית לטפל בחרדות לטפל בחרדת לטפל בחרדת בחינות לטפל בחרדת כישלון לטפל בטראומה לטפל בטראומות לטפל בילד לטפל בילד עצבני לטפל בילדים לטפל בכל אחד לטפל בכל סוגי מחלות הנפש לטפל במאניה דיפרסיה ...
לשכוח את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה
לשכוח את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה
... ציפורים במכה גם אתה אוהב את החדש וגם זה טיפל לך בקודם כי בעצם למדת לאהוב גם את הקודם זהו. הבנו עכשיו הוא יכול לשאול שאלה ואיך אני אדע אם אני רוצה, שאלה כללית יותר ואיך אני אדע האם לאהוב את החדש ודרך זה לטפל בטראומה של העבר או לא לרצות את החדש בגלל שהוא מזכיר לי את העבר גם זה צד, תשובה אין בזה תשובה מוחלטת כי מצד האמת ...
שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית
שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית
... לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול ... של אדם ששומע דלת נטרקת ומיד נזכר ביריות שחווה בעבר, דבר שגורם לו מצוקה נפשית. הטראומה ממשיכה לנהל את חייו של האדם גם שנים ארוכות לאחר שהאירוע התרחש. מדוע חשוב לטפל בטראומה ומה ההשפעה על איכות החיים? לפי אליעד, יש כמה סיבות מרכזיות מדוע חשוב לטפל בטראומה. ראשית, הזיכרון הרע מהאירוע גורם סבל מתמשך ... כרגע תקוע הוא לא מצליח לתת אמון לא מצליח לאהוב לא מצליח לשנוא לא מצליח זה כי יש לו טראומה מהעבר שכשהוא עשה את זה הוא הרגיש רע. עד כאן הבנו, לכן יש מצבים שזה מחויב לטפל בטראומה אתה לא יכול להגיד לבן אדם לדוגמה אז אל ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לטפל בטראומות, איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לטפל בטראומות, איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ טיפולי, ייעוץ פילוסופי, אימון אישי לירידה במשקל בנושא לטפל בטראומות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 07:47:51 - wesi1