אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להבין ✔מהי משמעות? המשמעות של המשמעות, איך לנתח תהליכים? חיפוש משמעות, השתקפות עצמית, להסתכל בשכל שיש בכל דבר, איך להבין את המציאות? להפוך מחויב...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מהי משמעות? המשמעות של המשמעות, איך לנתח תהליכים? חיפוש משמעות, השתקפות עצמית, להסתכל בשכל שיש בכל דבר, איך להבין את המציאות? להפוך מחויב לאפשרי, להפוך אפשרי למחויב
האם המשמעות שאנו נותנים לדברים היא אמיתית או מומצאת?

הרעיון שאליעד מציג הוא שהמשמעות שאנו נותנים לכל דבר בחיינו אינה יכולה להיות מוחלטת, אלא תמיד תהיה יחסית. המשמעות שאנו מוצאים בכל סיפור, אירוע או אפילו תחושה היא רעיון בלבד, ולכל רעיון יש רעיון הפוך לו. לדוגמה, אם בת הזוג שלך אומרת לך "אני אוהבת אותך", אתה יכול לתת לזה משמעות חיובית: "היא רוצה לראות אותי ולהיות איתי". מצד שני, אפשר לפרש את זה גם כמשהו שלילי: "היא כבר לא צריכה לראות אותי כי היא כבר מסופקת". המשמעות היא תמיד יחסית כי תמיד קיימות אפשרויות שונות, ולעולם לא ניתן להגיע לוודאות מוחלטת על המשמעות.

למה לא קיימת משמעות מוחלטת?

משמעות מוחלטת היא רעיון שאינו נתון לשום ספק ושאי אפשר לשאול עליו יותר שאלות. אך כל משמעות שהשכל שלנו מייצר מבוססת על הנחות יסוד יחסיות. לכן כל משמעות שהמוח יכול להבין היא יחסית, ואי אפשר להגיע למשמעות מוחלטת בשום דרך. לדוגמה, אם נקרא סיפור ונסיק ממנו מסקנה כמו "לא תמיד מה שאני מצפה לו קורה", אפשר באותה מידה לטעון בדיוק את ההיפך: "תמיד מה שאני מצפה לו יקרה". ולכן שתי המשמעויות יכולות להיות נכונות באותה מידה, מכיוון ששניהם רעיונות יחסיים בלבד.

מדוע התודעה שלנו מחפשת משמעות?

אליעד מסביר שהתודעה שלנו מחפשת משמעות כי היא חווה חיסרון. כל מושג שאנו מנסים להבין נשען על מושג אחר, וכך הלאה עד אינסוף, ולכן לעולם איננו יכולים לחוש שהבנו דבר כלשהו במלואו. אם אפילו מילה אחת איננו מבינים במאה אחוז, איננו יכולים להבין סיפור שלם באופן מוחלט. כתוצאה מכך, אנו חשים חיסרון פנימי, ומתחילים לחפש משמעות כדי למלא את אותו חיסרון. אך המשמעות שאנו מוצאים תמיד תהיה יחסית ולא תוכל להביא אותנו להבנה מוחלטת.

מה קורה כשאנחנו מחפשים את המשמעות של המשמעות?

כאשר אנו שואלים "מה המשמעות של המשמעות?", אנחנו למעשה נכנסים לתהליך של בדיקת כל הנחות היסוד שלנו. למשל, אם אנו מוצאים לסיפור משמעות מסוימת, אנו יכולים להמשיך ולשאול מה המשמעות של אותה משמעות, וכך להמשיך הלאה עד שלא נמצא עוד תשובות. בסוף התהליך הזה, נגלה שאין משמעות מוחלטת לשום דבר ושכל המשמעויות מבוססות על הרעיון הבסיסי שיש הבדל בין "יש" ל"אין". אבל אפילו ההבדל הזה עצמו אינו מוחלט, כי אפשר לשאול: "מי אמר שבאמת יש הבדל בין יש לאין?"

איך למצוא משמעות אישית בכל סיפור?

אליעד מציג את הרעיון שכל סיפור שאנו קוראים או חווים בחיינו למעשה מדבר עלינו באופן אישי. למשל, כאשר אנו קוראים על ילדים שמשחקים בחוף הים, עלינו לשאול את עצמנו: "איפה הילדים האלה בתוכי? איפה חוף הים בתוכי?" כך, כל דבר שמתרחש הוא למעשה שיקוף של משהו שמתרחש בתוך התודעה שלנו. אפילו כשקורה אירוע שנראה אמיתי, כמו תאונה ברחוב, עלינו להתייחס אליו כסיפור ולשאול "איפה התאונה הזו בתוכי?" זה יאפשר לנו לחקור את התודעה שלנו לעומק ולהבין את עצמנו טוב יותר.

איך להפוך דבר מחויב לאפשרי ודבר אפשרי למחויב?

בדרך כלל אנו מתייחסים למציאות כמוחלטת (למשל, "יש כאן קיר"), ולסיפורים כדברים אפשריים ולא מוחלטים ("פיל מעופף"). כדי להגיע לשלמות, עלינו להתחיל לראות את הממשי כאפשרי ואת האפשרי כממשי. לדוגמה, לראות את הקיר כ"רעיון...
מהי משמעות? המשמעות של המשמעות, איך לנתח תהליכים? חיפוש משמעות, השתקפות עצמית, להסתכל בשכל שיש בכל דבר

שאלה: האם המשמעות שאני נותן לדברים היא אמיתית או שאני רק ממציא את המשמעות?

אליעד: לדוגמה, אתה לוקח סיפור ומוצא לו משמעות, אתה עדיין יכול לשאול, מה המשמעות של המשמעות? המשמעות שאתה נותן גם היא סיפור, ולכן אפשר לשאול, מה המשמעות של המשמעות עצמה? מאחורי כל משמעות, אפשר לשאול, ומה יש מאחוריה?

בגדול הנושא פשוט, יש מוחלט ויש יחסי. דבר מוחלט זה דבר שאתה לא יכול לשאול עליו יותר אף שאלה, ויחסי שאתה יכול לשאול עליו עוד שאלות.

כול דבר שאתה מבין אותו בשכל, הוא יחסי ולא מוחלט. עצם זה שהמוח שלך מבין אותו, לפי הנחות יסוד של המוח, זה כבר יחסי ולא מוחלט. ולכן לא משנה איזה משמעות ניתן, היא תמיד תהיה יחסית.

לדוגמה, קראת סיפור והגעת להבנה, שלא תמיד כל מה שאתה מצפה יקרה. מה ההפך שלו? שתמיד יקרה כל מה שאני מצפה. אני טוען שמהסיפור שקראת אתה יכול להשיג את שני המסקנות.

משמעות מוחלטת פירושו, דבר שכאשר אתה מגיע אליו, אתה לא יכול לשאול אולי הוא לא נכון? כל הרעיונות שהגעת אליהם תמיד תוכל לשאול, אולי הם לא נכונים? ולכן לא יכולה להיות משמעות אמיתית לדבר. כי אין דבר כזה - משמעות אמיתית.

למה אף פעם לא יכולה להיות משמעות אמיתית לסיפור? כי שום משמעות היא לא אמיתית באופן מוחלט.

זה אומר שכול המשמעויות שאתה נותן לדברים, למשל אשתך אומרת לך, אני אוהבת אותך, אתה נותן לזה משמעות. אשתך אומרת לך, אני שונאת אותך, גם לזה אתה נותן משמעות - המשמעות שאתה נותן לזה היא לא מוחלטת היא יחסית.

אם תתאמץ אתה יכול לחשוב שאם היא אמרה לך שהיא שונאת אותך אז היא לא רוצה לראות אותך, אבל אולי זה בגלל שהיא נפגעה ממך, ואם היא נפגעה ממך, אז יש לה רגשות כלפך, ואז היא כן רוצה לראות אותך יותר.

או שתגיד, שאשתך אמרה שהיא אוהבת אותך, אז זה סימן שהיא רוצה לראות אותך, אבל אולי הפוך, שאם היא אוהבת אותך, היא כבר לא מרגישה צורך לראות אותך, כי יש לה חיסרון מלא, והיא עכשיו רוצה לא לראות אותך כדי להתגעגע אליך.

שאלה: האם שניהם נכונים באותה מידה

אליעד: כן, הרעיון הוא שיש אין סוף משמעויות אפשריות. מה זה משמעות? משמעות זה רעיון. רעיון שאומר משהו, ולכל רעיון יש רעיון שנגדי לו. אתה בסך הכל לוקח סיפור שזה גם רעיון ומחבר אליו רעיונות אחרים.

למשל אשתך אומרת לך שהילדה בוכה. מה זה אומר? שזה רעיון שבשכל שלך אתה יכול לחשוב, הילדה שלי בוכה והילדה שלי לא בוכה. ועכשיו אתה חושב, הילדה שלי בוכה, זה רעיון, אתה חושב שהיא באמת בוכה, אבל היא לא באמת בוכה, המוח שלך באמת חושב שהיא בוכה.

יש אותך תודעה ויש אין סוף רעיונות / אפשרויות, ואחת האפשרויות אומרת שהילדה שלך בוכה, ואחת האפשרויות אומרת שהילדה שלך לא בוכה, ואחת האפשרויות אומרת שהילדה שלך בוכה חצי. כשאתה רואה קיר, מה זה אומר, שאתה כרגע מזדהה עם הרעיון שאומר שיש פה קיר. ואם אני מאוד מזדהה איתו אז יש פה קיר. ואם אני לא מזדהה איתו אז במקום (ללא קיר) אני לא רואה קיר, אבל זה לא אומר שבאמת אין כאן קיר, אני כרגע לא רואה פה קיר. אולי יש קיר ואני לא רואה אותו.

זה אומר שכול המחשבות שלנו זה רק סוג של רעיונות. יש רעיון מוחשי, ויש רעיון מוחשי פחות, גם להגיד אני מרגיש את זה, זה גם סוג של רעיון.

מה ההבדל בין אני מדמיין את זה לבין אני מרגיש את זה? שניהם רעיונות, יש רעיון שאומר מרגיש ויש רעיון שאומר אני מדמיין.

כאשר אתה קורא סיפור, מה זה סיפור? זה הרבה רעיונות שמתחברים יחד לרעיון כללי שנקרא סיפור.

כי הסיפור מורכב מהרבה מושגים וכל מושג הוא רעיון, אז סיפור זה הרבה רעיונות שהופכים להיות רעיון אחד.

למה שאתה בכלל תחפש משמעות? כי התודעה שלך חווה חיסרון, כי המושגים לא ברורים לך עד תומם, למה? כי כל מושג נשען על מושג אחר, ובסוף אנחנו נשענים על שום דבר.

ואם בסוף אתה נשען על שום דבר, אז אתה לא יכול לחוש שהבנת במאה אחוז את הסיפור. כי אתה אפילו לא יכול להבין דבר אחד מהסיפור במאה אחוז.

אם אפילו מילה אחת מהסיפור אתה לא יכול להבין במאה אחוז, אז איך תבין את הסיפור במאה אחוז? ולכן התודעה שלך מחפשת משמעות.

ומה זה משמעויות? זה גם רעיונות יחסיים. ותכלס מה עשית? לקחת עוד רעיונות יחסיים והדבקת אותם לסיפור. אבל זה לא אומר שזאת באמת המשמעות. וזה לא אומר שיש בכלל באמת משמעות.

לא רק שהמשמעות שאתה מוצא לסיפור לא באמת אמיתית, מי אמר שבכלל יש משמעות מוחלטת?

מה זה משמעות מוחלטת? רעיון שאין לו ההפך, רעיון שהוא מוחלט, שאין שונה ממנו, שכולם חייבים להסכים איתו, ואין דבר כזה.

מה זה אומר? שכאשר אתה קורא סיפור, כל המשמעויות שאתה מוצא בו הם יחסיות, ולמשמעויות יש רבדים, ואתה תפקידך "במרכאות" לחפש את המשמעות של המשמעות, של המשמעות, של המשמעות, עד שתגיע לשום מקום. וכשתגיע לשום מקום, ממילא אתה לא יכול להתקדם, ואז הגעת למשמעות המוחלטת.

מה המשמעות שיש בכל הדברים? המשמעות היא היש והאין. אם תיקח את כל הסיפורים, ותנסה להגיע לשורש שלהם, תראה שיש הבדל בין מה שיש לבין מה שאיננו. ואם תשאל, ומה המשמעות של יש הבדל בין יש לאין, מה זה אומר? תגיד, אני לא יודע אם בכלל יש הבדל בין יש לאין, ואז אתה לא יכול להמשיך את המשחק.

רק בהבדל שבין יש לאין רק שם נגמר החיפוש.

שאלה: לפי מה אנו מחליטים לתת משמעות כזאת ולא אחרת?

אליעד: זאת שאלה כמו לפי מה אני מחליט החלטות באופן כללי?

שאלת, לפי מה אני מחליט איזה משמעות לתת לסיפור הזה? תראה איך השאלה בנויה. מה השורש שלה? לפי מה אני מחליט לתת משמעות לסיפורים?

לפי מה אני מחליט איזה משמעות לתת לדברים? לפי מה אני מחליט איזה משמעות יש לדברים? לפי מה אני מחליט החלטות?

השורש הוא לפי מה אני מחליט? ומה השורש של זה? מה אני? האם אני קיים בכלל?

והשורש של זה, לפי מה? מי מחליט דברים? מה קיים? ואם תבין מה קיים, תבין מה אני? לפי מה אני מחליט איזה משמעות?

אם תבין מה קיים, תקבל תשובה לכל השאלות שלך. ואם לא תבין מה קיים, לא תוכל למצוא תשובה מוחלטת לאף שאלה.

שים לב שהלכנו לשורש שהוא, מה קיים?

עד שלא תבין מה זה אני, מה זה מחליט, מה זה משמעות, מה זה סיפור? אז לא תוכל להבין לפי מה אתה מחליט.

זוהי מורכבות של דברים יותר בסיסיים.

שאלה: האם יש משמעויות שהם יותר אמיתיות?

אליעד: גם מה שאתה אומר עכשיו זה גם רק רעיון. זה שאתה חושב שיש הבדלי משמעויות זה עצמו רעיון וגם אם תגיד שזה יותר משמעותי מזה, זה גם רעיון.

מה האמת? שבאופן יחסי אתה צודק, אפשר להגיד שיש ואפשר להגיד שאין. זה הכל יחסי, לא מוחלט.

שאלה: האם זה שאני מחפש משמעויות, האם זה מקרב את האדם לאמת?

אליעד: אם תגיע למצב שכאשר תיקרא ספר, אתה תבין שהוא כתוב עליך, זה סימן שהבנת את עצמך ואתה עושה את רצונו של אלוהים.

רבי נחמן אומר שאתה צריך להגיע למצב, שכול ספר שתפתח לא רק שזה יעניין אותך, אלא אתה תבין שזה כתוב עליך בכלל. אם למשל אתה פותח ספר בישול למשל, ואומר, מה זה קשור אלי? זה סימן שעדיין לא הבנת.

כאשר אתה קורא סיפור, אתה צריך להבין שהסיפור עצמו מספר עליך, ודבר שני, שהספר מספר על מה שקרה לך כל החיים, ואפילו מספר מה שקורה לך עכשיו, ועל מה שיקרה לך בעתיד וכו'.

מה זה נקרא מספר עליך, בסוף כאשר אתה קורה סיפור עליך לעצור ולבדוק, להתבונן ולשאול למשל, איפה הילדים בתוכי? איפה החוף ים בתוכי? הסיפור הוא למעשה עליך ובסיפור עצמו יש תשובות לכל השאלות שלך.

למשל אתה הולך ברחוב, ויש לך איזה התלבטות ואתה לא יודע מה לעשות, אתה מסתכל הצידה ורואה משהו כתוב, ומבין דרך מה שכתוב מה עליך לעשות.

או אתה לא יודע מה לעשות, אתה עוצר שנייה, הולך לשמוע שני אנשים, ודרך מה שהם דברו אתה יודע מה לעשות.

זה לא מוחלט כי תמיד יש הפך, אך אתה יכול לראות שמאחורי כל שיחה בעולם, אתה יכול לראות שמאחוריה יש שכל שהוא התשובה לשורש של ההתלבטות שלך בכל נושא שהוא.

תחשוב שאתה אלוהים, לפני בריאת העולם, ואז הוא מחליט לברוא את העולם, ולשים אותך שם. לקחת את עצמו, לחלק את עצמו לאין סוף חלקים ואחד מהם זה אתה. ואז אתה כאלוהים, מראש מתכנן לכתוב ספר שיהיה כתוב בו על חיות, על איך לחיות ואפילו איך לחזור להיות אלוהים.

בעצם מי כתב את העיתון הזה? אלוהים. אלוהים בכבודו ובעצמו כתב פה ספר, לא כתב את העיתון העורך של העיתון, העורך של העיתון הוא עט, מי שכותב את העיתון הוא רק עט, המשמעות של הכתוב נמצאת אצל הכותב ולא אצל העט.

כשאתה אומר עורך העיתון לא התכוון לזה, אבל עורך העיתון הוא רק העט של אלוהים. לכן השאלה היא האם אלוהים התכוון לזה ולא העורך?

מי כתב את העיתון? לא הבורא, אתה בכבודך ובעצמך כתבת את זה פעם.

אתה פעם היית אלוהים, האם אתה מבין את זה?

אנחנו למעשה בסוג של חלום, ואלוהים כותב אותנו, כרגע אלוהים חושב את העיתון, הוא כרגע יוצר את העיתון.

זאת אומרת שהאני הגדול שלך אולי כרגע מעביר לך מסר, בכל אופן מה שנכתב לא סתם נכתב. אלוהים שזה אתה, כותב עכשיו את העיתון, למי? לעצמך. האני העליון גורם לאני התחתון להתחבר לעיתון למשל.

כאשר אלוהים כותב משהו, הוא כותב את הראש שלו, אז בעיתון הזה יש את השכל של אלוהים. זה אומר שעליך להתייחס לכל דבר ביראת כבוד.

למשל הילדה שלך הלכה ונפלה, מצד אחד אתה יכול להגיד שיש פה מסר מאלוהים ולא סתם היא נפלה, ומצד שני אתה יכול להגיד אין כאן שום משמעות. אתה יכול להתייחס לדברים בכל המשמעות ואתה יכול גם לראות שלדברים אין משמעות.

למשל אתה שומע שהילדה שלך מספרת לאשתך שמישהו בגן גנב לה את הצעצוע, אתה יכול לבדוק היכן הילדה שלי בתוכי, איפה אמא שלה בתוכי, איפה הצעצוע בתוכי, איפה הילד בתוכי, ואיפה אני יכול לראות את הסיטואציה הזאת בתוכי, ומה אני לומד מזה עלי?

כך אתה צריך לראות לא רק את הסיפורים, אלא גם את מה שנראה לך אמיתי. למשל, אתה הולך ברחוב ורואה תאונה, אם אני אקרא לך עכשיו סיפור על תאונה, אתה תשאל איפה זה בתוכי? אבל גם מה שאתה רואה במו עיניך זה רק סיפור, למציאות האמיתית תתיחס אליה כמו לסיפור

אם אני אגיד לך אתה יודע שזה שכואבת לך הרגל זה רק רעיון, אבל אתה לא מאמין בזה, אז אומרים לך שתתייחס לסיפור ולממשי באותה צורה ואז אתה יכול לראות את הממשי כמופשט.

ומה ההיפוך? שאם אתה רואה את זה שכואבת לך הרגל כרעיון, אז אם מספרים לך על פיל מעופף, זה מציאותי לגביך כמו שיש פה קיר.

ואז אתה מגיע לשיוויון, שאין בעיניך הבדל בין פיל מעופף לבין כואבת לי הרגל. אלו שתי רעיונות בסך הכל, ואם אני מתיחס לרגל הכואבת כאמיתית אז אני מתיחס גם לפיל המעופף כאמיתי, הוא נמצא ביקום מקביל.

אתה בדרך כלל רואה את הסיפור כאפשרי, דמיוני, לא אמיתי - ואת המציאות...
מופשט וודאות מוחלטת אפשרי מחויב לפתח יכולת מציאות מטרה לקחת הישגים להיות אלוהים תחושות עולמות מקבילים איך להבין איך להבין את המציאות איך לנתח איך לנתח תהליך איך לנתח תהליכים אפשרי אפשרי או מחויב אפשרי ומחויב אפשרי למחויב אפשרי מחויב המציאות המשמעות של המשמעות השכל שיש בכל דבר השתקפות השתקפות עצמית חיפוש חיפוש משמעות כיצד לנתח להבין להבין את המציאות להסתכל להסתכל בשכל להסתכל בשכל שיש בכל דבר להפוך להפוך אפשרי למחויב להפוך מחויב להפוך מחויב לאפשרי לנתח לנתח תהליך לנתח תהליכים מחויב מחויב או אפשרי מחויב אפשרי מחויב ואפשרי מחויב לאפשרי מציאות משמעות משמעותיות שכל שיש בכל דבר תהליך תהליכים
האם הכל הגיוני? האם השכל מוגבל? האם ניתן להבין כל דבר? איך להבין כל דבר? איך להבין את אלוהים? האם ניתן להבין את אלוהים? איך להבין דברים? האם ניתן להבין את המציאות?
האם הכל הגיוני? האם השכל מוגבל? האם ניתן להבין כל דבר? איך להבין כל דבר? איך להבין את אלוהים? האם ניתן להבין את אלוהים? איך להבין דברים? האם ניתן להבין את המציאות?
... הכל הגיוני? האם השכל מוגבל? האם ניתן להבין כל דבר? איך להבין כל דבר? איך להבין את אלוהים? האם ניתן להבין את אלוהים? איך להבין דברים? האם ניתן להבין את המציאות? האם הכל הגיוני? האם השכל מוגבל? איך להבין את המציאות? ההרצאה עוסקת בשאלות העמוקות לגבי המציאות, השכל האנושי, והבנת העולם. אחת השאלות המרכזיות היא אם ניתן להבין את כל מה שקורה בעזרת השכל האנושי. האם השכל שלנו מוגבל או שאנו יכולים להבין את כל התופעות והמציאות שסובבת אותנו? במהלך ההרצאה נבחנות אפשרויות שונות להבנת המציאות ולגבי הדרך בה השכל יכול לתפוס ולהבין את מה שקורה סביבנו. אליעד מתחיל בתשובה לשאלה אם אפשר להבין את המציאות, ומסביר שהשכל האנושי מוגבל. לעיתים, משהו נראה לנו כלא הגיוני או מיסטי, אך ייתכן ויש לו הסבר שנמצא מעבר להבנתנו המיידית. לעיתים, גם אם לא נוכל להבין משהו, זה לא אומר שההסבר לא קיים, אלא רק שאין לנו את הכלים להבין אותו. לדוגמה, במהלך שיחה עם המשתתפת, אליעד מבקש ממנה לשאול את עצמה אם ייתכן שהיא לא מבינה את התופעות רק משום שהן לא נתפסות בשכל שלה, אבל יכול להיות שהן כן הגיוניות אם תחשוב בצורה שונה. הוא מציין שבכדי להבין משהו, לעיתים צריך לשנות את הדרך בה אנחנו חושבים ולהיות מוכנים להסתכל על דברים מכיוון שונה. בנוגע לשאלה אם כל דבר בחיים תלוי בשכל, אליעד מבהיר ששכלנו ... יכול לתפוס את כל התופעות שמתרחשות, ואם נעשה את כל המאמצים להבין, ייתכן שלא תמיד נוכל להגיע לתשובות מוחלטות. אך הכוונה היא לא להשלים עם חוסר היכולת להבין, אלא לשאול את השאלות הנכונות ולנסות להבין את העולם בכלים שמצויים בידינו. בהמשך, אליעד עובר לדבר על המושג של המציאות כמציאות אינסופית, ומציע מחשבה על כך שכל השאלות לגבי גבולות השכל האנושי מבלבלות אותנו כי השכל שלנו הוא סופי. הוא שואל אם ניתן באמת להבין את המציאות האינסופית באמצעות שכל סופי, ומסביר כי ייתכן והמציאות אינסופית היא מעבר להבנה של השכל האנושי. בהקשר זה, אליעד שואל את המשתתפת אם היא בטוחה ... לו הוכחות פיזיות לגביו. אליעד מסביר שלפעמים יש לנו את היכולת להבין את מה שאנחנו רוצים להבין, לא בהכרח מתוך שכל סופי, אלא מתוך נכונות לקבל ולהבין את הדברים גם בדרכים שאינן תמיד הגיוניות בעינינו. לסיום, אליעד מסכם את דבריו בכך שלפעמים אנחנו צריכים להבין כי אם השכל שלנו מוגבל, ייתכן שאנחנו לא מצליחים להבין את כל המציאות כמות שהיא, אך בכך שלא נוותר על חיפוש ההבנה - נמצא את הדרך להתמודד עם מצבים ותופעות שנראים לנו בלתי אפשריים להבנה. הבנת המציאות האם השכל מוגבל? האם אפשר להבין את אלוהים? המציאות אינסופית הבנת תופעות לא הגיוניות ...
לקרוא אנשים - איך לקרוא אנשים? אינטואציה / קריאת אנשים ועוד
לקרוא אנשים - איך לקרוא אנשים? אינטואציה / קריאת אנשים ועוד
... אנשים - איך לקרוא אנשים? אינטואציה קריאת אנשים ועוד איך אפשר לקרוא אנשים ולהבין מה הם באמת חושבים? אחת השאלות המרכזיות שמעסיקות אנשים רבים היא איך אפשר לקרוא אנשים ולהבין את המחשבות, הרגשות והרצונות האמיתיים שלהם. בין אם מדובר באינטראקציה ... זוג, חברים, הורים וילדים, או בכל סוג אחר של קשר בין אישי - אנשים רוצים לדעת מה באמת קורה בראש של האדם שנמצא מולם. אליעד כהן מסביר את העיקרון לפיו ניתן לקרוא ולהבין אנשים אחרים באמצעות הבנה עמוקה של עצמך ושל התודעה האנושית באופן כללי. מדוע אנשים רוצים לקרוא ולהבין אנשים אחרים? אליעד כהן מסביר שאנשים רוצים להבין אחרים כדי לדעת כיצד לפעול בצורה הטובה והמדויקת ביותר. כאשר האדם יודע מה ... את מערכות היחסים שלו, לנהל אותן בצורה טובה יותר, ולדעת בדיוק כיצד להגיב למצבים רגישים. מהן שתי הדרכים העיקריות לקריאת אנשים? ישנן שתי דרכים מרכזיות לקרוא ולהבין אנשים: הסתמכות על ידע מוקדם: על ידי הבנת התנהגויות קודמות, דברים שהאדם ... אינו מבין את עצמו? לפעמים האדם שמולך כלל לא מודע למה שהוא באמת רוצה או חושב. במקרים אלה, הקריאה של האדם חייבת להיות אפילו עמוקה יותר מההבנה שלו את עצמו. עליך להבין את האני הפנימי של האדם, להבין את המנגנונים המפעילים אותו. האדם האחר הוא מקרה פרטי של תודעה אנושית כללית, ועל כן ההבנה של התודעה הכללית מאפשרת להבין טוב יותר את האדם הספציפי. כיצד הבנת התודעה הכללית מסייעת להבין אנשים אחרים? אליעד מסביר שהמפתח להבנת הזולת הוא קודם כל להבין מהי התודעה האנושית ואיך היא פועלת. אדם צריך לחקור את עצמו ולשאול שאלות כמו: מדוע אני פועל כפי שאני פועל? מה גורם לי לבחור כך ולא אחרת? מדוע אני מרגיש כך ולא אחרת? ככל שאדם יבין את מנגנון התודעה שלו בצורה עמוקה, הוא יוכל להבין טוב יותר את הזולת. איך להבין את הקשר בין סיבה לתוצאה בקריאת אנשים? כל פעולה חיצונית של אדם היא תוצאה ... אלו דווקא, ולמה לא השתמש במילים אחרות. הקריאה של אדם אחר היא תמיד ניסיון לפענח מהי הסיבה הפנימית לתוצאה החיצונית שרואים. כיצד חקירה עצמית משפרת את היכולת להבין אנשים אחרים? האדם שמשפר את ההבנה העצמית שלו, ישפר אוטומטית את ההבנה שלו ... לתוצאה, הוא ישפר את היכולת שלו לקרוא אנשים אחרים. חשוב מאוד שהאדם תמיד יהיה מחויב לאמת, ויחפש את האמת בכל אירוע ובכל פעולה שהוא מנתח. איך לקרוא אנשים? איך להבין אנשים טוב יותר? איך לנתח שפת גוף? כיצד לשפר אינטואיציה? איך לזהות שקרים? הקשר בין הבנת עצמך להבנת הזולת איך לקרוא אנשים ולהבין את מה שהם חושבים באמת? השאלה המרכזית היא: איך לקרוא אנשים? זו יכולת שרבים מעוניינים לשפר. כולם רוצים להבין מה האדם שמולם באמת חושב, מרגיש או רוצה. אנשים מעוניינים לדעת מה עובר בראשם של אלו שנמצאים איתם במערכות יחסים, בין אם מדובר בבני זוג, בני משפחה, חברים או קולגות בעבודה. כדי להבין כיצד לקרוא אנשים, צריך להבין קודם כל מדוע בכלל האדם רוצה לדעת מה האדם השני חושב. הסיבה לכך פשוטה: האדם מעוניין להרגיש שהוא יודע כיצד לפעול בצורה מדויקת יותר, ושידע להגיב טוב יותר לסיטואציות שונות בחיים. איך להבין מה אחרים חושבים באמת? ישנן שתי דרכים מרכזיות לקרוא אנשים: דרך אחת, היא ... מודע לגמרי לרצונותיו ולמחשבותיו האמיתיות. לכן, כדי לקרוא אנשים בצורה טובה באמת, האדם חייב להיכנס אל תוך עומק התודעה של האדם שמולו. לשם כך, הוא צריך קודם כל להבין את עצמו בצורה עמוקה. התודעה של כל בני האדם פועלת לפי מנגנון דומה, ולכן על ידי חקירה פנימית האדם יוכל להבין כיצד התודעה האנושית עובדת. איך אפשר להבין את האחר בעזרת הבנת התודעה הכללית? לכל אדם יש אני - ישות פנימית שמחליטה, חושבת, מרגישה ופועלת. כשמנסים להבין אדם אחר, בעצם מנסים להבין את אותו אני הפנימי שמנהל את חייו. לכן, מי שרוצה להבין את הזולת חייב להבין קודם מה זה אני בכלל. צריך להבין את התודעה האנושית הכללית, כיצד התפיסה עובדת, כיצד הרצונות נוצרים, וכיצד ... פנימה אל תוך עצמו ולשאול מדוע הוא פועל כפי שהוא פועל, וכך יבין את המנגנון הכללי שמפעיל כל אדם. מהו הקשר בין סיבה לתוצאה בקריאת אנשים? כדי לקרוא אנשים, חשוב להבין שכל פעולה חיצונית של האדם היא תוצאה של תהליך פנימי: מחשבה, רגש או רצון כלשהו. למשל, אם אדם אומר משפט מסוים, יש לכך סיבה פנימית שגרמה לו לומר את המשפט. האדם צריך להבין את הסיבות הפנימיות שמובילות לתוצאות חיצוניות. למשל, אם מישהו מתנהג ...
איך להבין דברים מורכבים? למה לכתוב כדי להבין? למה לדבר כדי להבין? איך להפוך רעיון לממשי? איך להבין רעיון לעומק? איך להבין רעיון מורכב לעומק? איך המוח מבין דברים? תהליכי חשיבה, תהליכי הבנה, טיפול פסיכולוגי, הכותל המערבי, התבודדות
איך להבין דברים מורכבים? למה לכתוב כדי להבין? למה לדבר כדי להבין? איך להפוך רעיון לממשי? איך להבין רעיון לעומק? איך להבין רעיון מורכב לעומק? איך המוח מבין דברים? תהליכי חשיבה, תהליכי הבנה, טיפול פסיכולוגי, הכותל המערבי, התבודדות
... להבין דברים מורכבים? למה לכתוב כדי להבין? למה לדבר כדי להבין? איך להפוך רעיון לממשי? איך להבין רעיון לעומק? איך להבין רעיון מורכב לעומק? איך המוח מבין דברים? תהליכי חשיבה, תהליכי הבנה, טיפול פסיכולוגי, הכותל המערבי, התבודדות למה חשוב לכתוב ולדבר כדי להבין רעיונות מורכבים? הבנה עמוקה של רעיונות מורכבים דורשת הפיכת הרעיונות למשהו ממשי יותר. כאשר אדם מנסה להבין רעיון כלשהו רק בתוך הראש, הוא מתמודד עם קושי משמעותי: הרעיון נשאר מופשט ולא ממשי, ולכן גם ההבנה שלו מוגבלת. אליעד כהן מסביר שככל שרעיון ... יכול לראות את פני השטח, המכתשים והפרטים המדויקים שלו. ההקבלה היא שרעיונות, כמו הירח, חייבים לעבור תהליך של התקרבות או זום - אין כדי להבין אותם לעומק. כתיבה ודיבור הם הדרכים המעשיות לעשות את תהליך הזום - אין הזה. כאשר אדם חושב על רעיון, המחשבה היא מהירה וחולפת, והמוח עלול ... תופסים זמן ומרחב ולכן גם יותר תשומת לב והעמקה. הכתיבה והדיבור מחייבים אותו להתמקד ולהישאר ברעיון זמן רב יותר, וכך הוא מסוגל לראות ולהבין את כל הפרטים שמרכיבים את הרעיון. לדוגמה, אליעד נותן את המקרה של רכב שמשמיע רעש מוזר. כדי להבין מאיפה מגיע הרעש, האדם צריך להתקרב לרכב ולפרק את המנוע, לבדוק ולבחון מקרוב. אי אפשר להבין את הבעיה רק להסתכל על הרכב מרחוק. באותו אופן, כתיבה או דיבור על רעיון מורכב מאפשרים לפרק אותו לפרטים קטנים, להסתכל עליו מקרוב, ולזהות את ... חדש ומעמיק לתוך מוחו, עליו לשחרר או להוציא החוצה את הרעיונות הפחות מעובדים, כדי לפנות מקום להבנה מעמיקה יותר. לדוגמה, כאשר אדם רוצה להבין שאלה מסוימת, הוא צריך להסביר אותה למישהו אחר. במהלך ההסבר הוא פתאום קולט שהוא לא באמת הבין משהו, וכך נוצרת אצלו הבנה חדשה ועמוקה יותר. ... רעיון לאחרים או לעצמך בקול רם, הוא הדרך המעשית ביותר להגיע להבנה אמיתית ומדויקת של דברים מורכבים. האם תמיד כדאי להתקרב לפרטים כדי להבין רעיון? למרות שאליעד כהן מדגיש את החשיבות של התקרבות לפרטים כדי להבין, הוא גם מזהיר שלפעמים התקרבות יתר לפרטים עלולה לגרום לאיבוד הפרספקטיבה הכללית. לפעמים יש צורך לשמור על איזון בין הסתכלות מקרוב (על ... על רכב, לפעמים צריך להסתכל עליו מרחוק כדי לראות את כל המכלול, את העיצוב הכללי שלו ואת המטרה הכוללת. אך לפעמים צריך להתקרב כדי להבין פרטים ספציפיים כמו יעילות המנוע, הבטיחות או הביצועים שלו. האיזון בין השניים הוא המפתח להבנה עמוקה ומאוזנת. לסיכום, אליעד כהן מסביר את החשיבות הרבה של הכתיבה והדיבור כדי להפוך רעיונות מופשטים לממשיים וברורים. הוא מדגיש את החשיבות של לפרק רעיונות לפרטים כדי להבין אותם לעומק, אך גם לשמור על איזון כדי לא לאבד את המכלול. רק כך אפשר להגיע להבנה אמיתית ומדויקת של רעיונות מורכבים. איך להבין דברים מורכבים? למה לכתוב כדי להבין? איך להפוך רעיון לממשי? איך המוח מבין רעיונות? מה החשיבות של דיבור להבנת רעיון? איך להבין רעיון לעומק? ...
תקשורת בין אישית, להגיע להסכמה, חילוקי דעות, להבין דעות של אחרים, להבין אנשים שחושבים אחרת ממך, איך להבין את עצמך, ההפך של כל דבר, רגש או שכל, להבין או להרגיש
תקשורת בין אישית, להגיע להסכמה, חילוקי דעות, להבין דעות של אחרים, להבין אנשים שחושבים אחרת ממך, איך להבין את עצמך, ההפך של כל דבר, רגש או שכל, להבין או להרגיש
... בין אישית, להגיע להסכמה, חילוקי דעות, להבין דעות של אחרים, להבין אנשים שחושבים אחרת ממך, איך להבין את עצמך, ההפך של כל דבר, רגש או שכל, להבין או להרגיש איך להבין אנשים שחושבים אחרת ממך? כדי להבין אנשים שחושבים אחרת ממך, יש להבין תחילה את עצמך. כאשר אינך מבין אדם אחר, עליך לבדוק מה מונע ממך להבין אותו באמת. לפי אליעד, הסיבה שאינך מבין את האדם שמולך היא מפני שיש בתוכך חלקים שאינך מבין. כל אדם מכיל בתוכו פוטנציאל של כל הדעות האפשריות. כאשר אינך מצליח להבין דעה מסוימת, הסיבה היא שבתוכך קיימת התנגדות לאותה דעה. ככל שתבין טוב יותר את הדעות שבתוכך, כך תבין טוב יותר גם דעות של אחרים. לדוגמה, אם את נמצאת בחילוקי ... לא יפתור את הבעיות אלא יחמיר אותן, או שאולי כלל לא אכפת לו מהבעיות או שהוא מעוניין בהמשך הבעיות. אליעד מציע לנסות להבין את האחר דרך כך שתבדקי לעומק את נקודת המבט שלך. כך, אם את מבינה מדוע את מאמינה בדיבור ככלי לפתרון בעיות, תוכלי להבין גם למה מישהו מאמין שהדיבור דווקא מזיק. למה אני לא מצליחה להבין דעה הפוכה משלי? כאשר אינך מצליחה להבין דעה שונה משלך, אליעד מסביר שעלייך לשאול את עצמך קודם כל: האם אני בכלל מבינה את הדעה שלי עד הסוף? האם אני באמת מבינה למה אני חושבת כמו שאני חושבת? לפי ... רבות אנשים אינם מבינים דעות הפוכות להם כי הם לא באמת מבינים את דעתם עד הסוף. אם את מבינה לחלוטין את הדעה שלך, תוכלי להבין גם את ההיפך המוחלט שלה. למשל, אם את לא מבינה כיצד אנשים מסוגלים להתעלל בבעלי חיים, עלייך להבין קודם כל למה את חושבת שזה רע. ברגע שתביני לעומק מדוע זה רע, תוכלי להבין לעומק גם מדוע מישהו אחר עשוי לחשוב שזה טוב, ורק אז תוכלי לחוות באמת שוויון בין הדעות, ומתוך זה להגיע לאחדות פנימית, שבה את מבינה את שני הצדדים במידה ... מסביר שאנשים שונים עשויים להתווכח אם הדרך הנכונה לפתור בעיה היא בעזרת השכל או בעזרת הרגש. מי שמאמין בשכל, סבור שיש להבין דבר מסוים לפני שמרגישים אותו. לעומתו, מי שמאמין ברגש סבור שההבנה האמיתית תגיע רק מתוך ההרגשה, ולכן אין צורך בשכל מקדים. אליעד מסביר שתחילה עלייך לברר האם בכלל את והאדם האחר מדברים על אותה מטרה. לדוגמה, אדם אחד אומר שכדי להגיע לאושר צריך להבין קודם את החיים, ואילו אדם שני אומר שצריך קודם כל להרגיש אותם. לפני שאת מנסה להכריע איזו דרך נכונה, תחילה עלייך לברר האם שניכם בכלל שואפים לאותה מטרה, כמו ... מי שמשתמש בשכל מאמין שצריך לפתח את ההבנה לפני הרגש. אין פה צד אחד שצודק לחלוטין, אלא גישות שונות לאותה מטרה. איך להבין אנשים שלא מוכנים לדבר איתך? כדי להבין אנשים שלא מוכנים לדבר איתך, תחילה עלייך להבין את עצמך - מדוע את מאמינה שדיבור הוא הדרך הנכונה? ייתכן שאת מאמינה שדיבור פותר בעיות, אך האדם האחר מאמין שדיבור רק מחמיר אותן, או שהוא לא רוצה לפתור אותן ... במקום לשאול מדוע הוא לא רוצה לדבר, שאלי את עצמך קודם מדוע את חושבת שדיבור יעזור. כאשר תביני היטב את עצמך, תוכלי להבין גם את עמדתו של האחר. האם חייבים להסכים על מטרה כדי לפתור מחלוקת? לדברי אליעד, כאשר יש אי - הסכמה, השלב הראשון הוא לבדוק האם יש ביניכם הסכמה על המטרה ... בכלל האם שניהם רוצים להגיע לאותו יעד. הוא נותן דוגמה שבה אחד רוצה להוסיף מלח לאוכל והשני סוכר, והם מתווכחים בלי להבין שאולי הם כלל לא רוצים לאכול את אותו המאכל. ברגע שיש הבנה בסיסית של המטרה המשותפת, אפשר לדבר על הדרך. אם תסכימו על המטרה, כמו למשל להשיג הרמוניה, אושר או ... את לא יוצאת נגדו, אלא מציפה את הספקות שלך בצורה עדינה. האדם שמולך יהיה חייב להתמודד עם הספקות שלך בעצמו, ואת תצליחי להבין טוב יותר גם אותו וגם את עצמך. לדוגמה, אם מישהו אומר לך את חייבת אמונה, תוכלי לשאול: אני מבינה, אבל מה עושים עם הספקות שיש בתוכי, שאומרים שאולי לא צריך אמונה?. בכך את לא מתנגחת, אלא פותחת דרך להבנה משותפת ועמוקה יותר של שני הצדדים. איך להבין אנשים שחושבים אחרת ממך? למה אני לא מבינה דעות אחרות? איך לפתור קונפליקט בין שכל ורגש? למה אנשים מסרבים לדבר? האם חייבים להסכים על המטרה כדי לפתור מחלוקת? איך להתמודד עם אדם דתי שמטיף לאמונה? איך להבין את עצמי? ...
מי אני, מה אני, האני, אין או יש אני או לא אני, ביטול האני עצמי, ממה האני מורכב, מה היית לפני שהיית, חיפוש עצמי
מי אני, מה אני, האני, אין או יש אני או לא אני, ביטול האני עצמי, ממה האני מורכב, מה היית לפני שהיית, חיפוש עצמי
... אינה המציאות עצמה, אלא הפרשנות של האדם למציאות. אם האדם מצליח להבין את המציאות עד הסוף ולהכיר בכך שהיא בדיוק כפי שהיא צריכה להיות, הוא חווה שלמות מוחלטת ללא קשר לשינוי המציאות החיצונית. כיצד ניתן לחקור את המציאות באופן מעשי לפי אליעד כהן? ... לברוח מהן, אלא להיפך, על ידי חקירה מעמיקה שלהן. הוא מציע שהאדם ינסה להבין למה המחשבה נתפסת כשלילית, ומה מסתתר מאחורי ההתנגדות שלו אליה. לדבריו, כאשר האדם מבין את המחשבה עד הסוף, הוא מגלה שמאחורי כל מחשבה שלילית מסתתר רצון עמוק לחוות משהו חיובי, ... היא: למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? אך לפני ששואלים למה, מומלץ להבין קודם מהו בעצם הרצון הזה להרגיש טוב. מה פירוש להרגיש טוב וכיצד זה קשור לרצון? בתוך השאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? טמונים כמה מרכיבים: רצון - מהו בכלל רצון? להרגיש - מה פירוש ... לדוגמה, אם רוצים לברר למה יש מיץ תפוזים על השולחן, אפשר קודם להבין מהו בכלל מיץ תפוזים ורק אחר כך לשאול למה הביאו אותו. באותו אופן, לפני ששואלים למה יש רצון להרגיש טוב, יש להבין מהו אותו רצון ומה משמעות הטוב. מדוע השאלה למה פחות ממוקדת משאלת מהו? בשאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? טמונה הנחה שיש סיבה ותוצאה. אבל כדי להבין באמת את הסיבה, יש צורך להתות בשאלה מהו הרצון הזה?. לדוגמה, אם רוצים להבין למה קונים פלאפון, צריך קודם להבין מהו פלאפון. רק אחרי שיודעים מהו המכשיר, אפשר לשאול למה אנשים קונים אותו. כך גם עם להרגיש טוב: קודם להבין מה זה טוב ומה זה רצון, ואז לעבור לבדיקה מדוע הם מופיעים. כיצד השאלות מתפתחות עד לשאלה הסופית? השאלה האחרונה והעיקרית אינה למה אני רוצה להרגיש טוב? אלא שאלות בסגנון: איך זה ... שהכל אחד. למה קשה לקבל שאין תשובה סופית בדרך הרגילה? כשאדם רוצה להבין למה הוא רוצה להרגיש טוב, הוא מבקש תשובה מיידית. אך בכל פעם שתוצג תשובה - כמו יש אלוהים טוב שנתן לך רצון כדי שתתמלא ותהיה מאושר - תתעורר מיד שאלה נוספת: למה הוא עשה את זה? ... לשנות את הנחת היסוד, השאלה נעלמת או הופכת לפחות רלוונטית. איך הרצון להבין את האחדות קשור בעוצמת הסבל? ככל שהאדם סובל יותר מהנפרדות - מהשאלות שאינן נפתרות - כך הרצון שלו להבין לעומק גדל. מי שרוצה במאה אחוז, ישקיע את כל כולו בחקירה ויגלה בסופו של דבר את התשובה. מי שסובל מעט, יחקור מעט, ולכן תישאר לו ידיעה חלקית. איך אפשר להתקדם בתרגול בבית? הדרך ... שאלה: אני רוצה שתתחיל איתי מהרצון להרגיש טוב, איך אני מתקדם הלאה, ולהבין שהכל אחד. כל מה שחקרתי, הבנתי שאני עושה את זה כדי להרגיש טוב אליעד: כל רצון שחקרת גילית שהוא כדי שתרגיש טוב. שאלה: ואז שאלתי את עצמי למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? אליעד: לפני, בוא אני אתן לך טיפ, לפני שאתה שואל למה, תנסה להבין מהו, מה זה רצון להרגיש טוב. שאלה: שאלתי למה אני רוצה להרגיש טוב, והבנתי שמשהו גורם לי לרצות. שאלתי מה גורם לי לרצות, ומהו רצון בכלל, אבל לא הגעתי להבנה. אליעד: אני רוצה ... מה אני בא לומר שהשאלה למה? כדי לפתור אותה חייבים לדעת מה, אתה צריך להבין מה פירוש הרצון להרגיש טוב, לפני שאתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב, מה זה להרגיש טוב? מהו רצון? תנסה לצמצם את השאלה שאתה רוצה להבין, אתה מנסה להבין למה אני רוצה להרגיש טוב? יש כאן הרבה דברים להבין. למה? - יש להבין כאן את החוקיות של הסיבה תוצאה, רוצה - מה זה רוצה? להרגיש - מה זה להרגיש? טוב - מה זה טוב? תתחיל לצמצמם. דרך החשיבה זה להתחיל לצמצם את השאלה לחלקים יותר קטנים, ולגלות את ... הלאה? אני רוצה להרגיש טוב. אליעד: מאוד פשוט, אני אסביר לך, בא ננסה להבין את השאלה, למה אני רוצה להרגיש טוב? מה יש בשאלה? יש מציאות שיש בתוכה אדם שרוצה להרגיש טוב, עכשיו הוא שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? למעשה אנו שואלים למה האירוע התרחש? אני רוצה ... להרגיש טוב, אתה שואל מה קדם לאירוע שאני רוצה להרגיש טוב. קודם תנסה להבין מה זה אני רוצה להרגיש טוב, ואחר תשאל מה קדם לו. מה הבנת? שאלה: לא הבנתי. אליעד: אז אני אסביר שוב. האדם שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? הלמה הוא מחוץ להרגיש טוב, יש אני רוצה ... שגורם לו לקרות, אז שהצלחת לגלות מה מחוץ לאירוע, יצרת אירוע, אז תנסה להבין מה הוא האירוע הזה. לדוגמה במקום שתשאל מי יצר את הזמן, תשאל מה הוא זמן? אנחנו מדברים על איך לשאול, לפני שאתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב, תשאל מה זה אומר להרגיש טוב? אני ... אליעד: יכול להיות, אני רק אומר שלפני שאתה מחפש את הסיבה למה, תנסה להבין מה פירוש להרגיש טוב. לדוגמה אתה רוצה להיות מאושר, בא אליעד ואומר לך, כדי שתהיה מאושר אתה צריך להבין את הרצון של עצמך, הרצון הבסיסי זה להרגיש טוב, אז תנסה להבין למה? קודם להבין למה? עכשיו אני אומר לך שלפני שאתה שואל למה? תנסה להבין מה זה להרגיש טוב. שאלה: מה זה להרגיש טוב? אליעד: מאוד פשוט, אני רוצה שהרצון שלי תמיד יתמלא. מה זה אני רוצה להרגיש טוב? כי אני קיים, ויש לי רצון, ויש לי רצון שהרצון שלי ... הנחות היסוד שעליהם מבוססת השאלה. כדי למצוא תשובה לשאלה אנחנו מנסים להבין את הנחות היסוד של השאלה. מה הם אותם דברים שבלעדיהם לא הייתה שאלה? למה אני רוצה להרגיש טוב? על איזה הנחת יסוד היא מבוססת? שיש אני, שיש רוצה, שיש להרגיש, שיש טוב ורע, ושיש גם ... קיים, ושיש לי רצון, ושאני רוצה למלא אותו, ומה יש מתחת לזה? בא ננסה להבין מה הבסיס הזה, מה זה אני רוצה? שאלה: יש כמה הנחות, איך אדע על מה ללכת? אליעד: לא משנה, תבדוק מה נמצא מתחתיהם. שאלה: רוצה ללכת על המילה טוב. אליעד: מה זה טוב? שאלה: כשהרצון ... אז גמרנו, תחקור מהו האני. בלי אני לא היה רצון, נכון? אז בא ננסה להבין מהו האני. גם אם תחקור מהו קיר תוכל להגיע למקור ולדעת שהכל אחד, אבל הבעיה היא שאין לך אינטרס לדעת מה הוא קיר, לא מטריד אותך מה הוא קיר, לכן תחקור לתוכך. דבר נוסף אם תחקור מהו ...
הבנה, חוסר הבנה, הבנה שלמה, הבנה חלקית, חיפוש הבנה, שאלות פנימה, שאלות החוצה, רצון לדעת, לא רוצה לדעת
הבנה, חוסר הבנה, הבנה שלמה, הבנה חלקית, חיפוש הבנה, שאלות פנימה, שאלות החוצה, רצון לדעת, לא רוצה לדעת
... חיפוש הבנה, שאלות פנימה, שאלות החוצה, רצון לדעת, לא רוצה לדעת למה האדם מחפש הבנה? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת בשאלה מדוע האדם מחפש הבנה ומנסה להבין דברים. אליעד פותח באמירה שלכל חיפוש יש מכנה משותף - בין אם האדם קורא לזה הארה, אמת, או פשוט להיות שלם עם עצמו. השורה התחתונה היא שבסופו של דבר האדם תמיד מחפש למלא חיסרון מסוים. כאשר האדם אומר אני רוצה להבין, פירוש הדבר שהוא חווה שחסר לו משהו - חסרה לו הבנה. מה מניע את הרצון להבין? הרצון להבין נובע מחוויה של חיסרון או אי - ידיעה. למשל, כאשר אדם רואה עלה נופל ולא מבין מדוע הוא נפל, הוא חווה חוסר הבנה. חוסר הבנה זה יוצר בו רצון לדעת. אם לא היה מבחין בעלה, לא היה מתעורר הרצון להבין את סיבת נפילתו. כך גם בשאלות קיומיות כמו למה אני חי? או למה אני כאן?. כל שאלה כזו ... היא שהוא תמיד מבין דברים בצורה חלקית. למשל, אדם יודע שהוא נמצא בבית ולא בים, כי חסרים לו גלים וחול. ההבנה החלקית יוצרת חוסר הבנה ומכאן הרצון להבין עוד. אליעד מסביר שכדי שתהיה לאדם שאלה כלשהי, הוא צריך לדעת משהו - אך באופן חלקי ... יודע הכל, לא הייתה לו שום שאלה. ואילו לא היה יודע שום דבר, גם לא היו מתעוררות שאלות, כי הוא לא היה מודע לשום חיסרון. מהי הדרך להשתחרר מהרצון להבין? אליעד מציג שלוש דרכים להשתחרר מהרצון להבין: לדעת הכל - כשאדם מבין הכל לחלוטין, אין לו שאלות ואין חוסר. לא לדעת שום דבר - אדם שלא יודע כלום, אינו מודע לשום חיסרון. להגיע למצב שבו האדם לא מגדיר את הדברים כטוב או רע, ולכן אין לו שום מוטיבציה להבין . הוא מציע תרגול מעשי: במהלך היום, כל פעם שהאדם נתקל ברצון להבין דבר כלשהו, עליו לשאול את עצמו למה אני בכלל רוצה להבין את זה?. במקום לחפש תשובות לשאלות, צריך להטיל ספק בשאלות עצמן ולבחון את האמונות שגורמות לרצון להבין. כיצד להתמודד עם שאלות פנימיות כמו למה אני מרגיש כעס? במקום לשאול את עצמו למה אני מרגיש כעס?, אליעד מציע לאדם לשאול: למה אני בכלל שואל את השאלה הזאת? למה חשוב לי להבין למה אני כועס?. כך, במקום לחפש תשובות חיצוניות לתחושת הכעס, האדם בודק מדוע בכלל ... מהאחיזה שלו באותה הבנה חלקית. מה גורם לאדם להמשיך לחפש תשובות? האדם ממשיך לחפש תשובות כי הוא מאמין לאמונות בסיסיות שמכתיבות לו שהוא חייב להבין, כמו למשל שהוא חייב לנעול את דלת הבית בלילה כדי שלא יגנבו לו. אך אם האדם היה שואל ... תשובות לשאלות זה כמו לכבות שריפות אחת אחרי השנייה, אבל להטיל ספק בעצם השאלות זה כמו לכבות את מקור האש. הוא ממליץ לשאול שוב ושוב למה אני רוצה להבין את זה? במקום לרוץ ולמצוא את התשובות. מהן שלוש הדרכים שהאדם יכול להגיע למצב של חופש מוחלט? אליעד מפרט שלוש דרכים שהאדם יכול להגיע באמצעותן לשחרור מהרצון להבין ולשינוי: להרגיש שהוא אלוהים והכל מתרחש לפי רצונו, ולכן אין מה לשנות. לחוות חוסר ... כלום. אליעד מסביר שהדרך לחופש מוחלט אינה נמצאת בתשובה חיצונית, אלא ביכולת של האדם לחקור את המקור הפנימי של השאלות והאמונות שלו. למה האדם רוצה להבין? מה גורם לחיפוש רוחני? כיצד להשתחרר מהרצון לדעת? איך להפסיק לשאול שאלות? מה זה חוסר ידיעה מוחלט? למה חשוב להטיל ספק בשאלות? אליעד: עכשיו אנחנו מנסים לחקור, מה גורם לה לרצות להבין. היא טענה שהיא כבר לא מחפשת הארה, אלא רק רוצה להבין. הרעיון הוא שלא משנה מה תגדירי שאת מחפשת, אם את מחפשת משהו, זה עדיין אותו הדבר. אחד קורא לחיפוש הארה, השני הבנה, ואחר קורא לזה אמת. אבל בסוף אתה מחפש משהו. אז שאלנו, למה את רוצה להבין? ואמרת שאת לא יודעת למה את רוצה להבין. אז בואי נבדוק, למה את רוצה להבין? ובמקום זה נשאל, מה זה לרצות להבין? אני רוצה להבין, פירושו, אני ישות קיימת, שחווה שחסרה לי הבנה. אני חווה חיסרון של הבנה. אז מה מניע את הרצון להבין? חוויית החיסרון של ההבנה. כמו למשל אדם שחווה שחסר לו ילדים, ירצה ילדים. אדם שחווה ... אם למשל עקץ אותך יתוש, ואת לא שואלת, למה עקץ אותך יתוש, אבל אם את יודעת שעקץ אותך יתוש, הרי שאלת, מה עקץ אותי? ואז הבנת שזה יתוש. למעשה רצית להבין, מה עקץ אותך. שאלה: אבל יתוש אני יודעת מה הוא, חרק שעוקץ. אליעד: אבל האם יש דברים ... מה הם דברו, זה יוצר אצלך חוויה של חיסרון, שאת לא יודעת משהו. הרצון שלך להבנה, נובע מכך שאת חווה חוסר הבנה. אולי אפילו מבחינתך לא אכפת לך לא להבין, ואת רק רוצה למלא את החיסרון. אבל את לא מסוגלת להיות בחוויה של, אני לא מבינה. ולכן את רוצה את ההבנה. מצד השכל, כדי שאני ארצה משהו, אני צריך לחוות שהוא חסר לי. אני רוצה להבין, כי אני חווה שאני לא מבינה. כשאת אומרת, אני לא מבינה משהו, פירושו שאת רוצה להבין, כי יש לך חיסרון. למשל את בים עכשיו? לא, למה? כי חסר לך את הגלים, את החול וכו. ... למה אני חווה שיש משהו שאני לא מבינה? התשובה, כי את מבינה דברים באופן חלקי. אם היית מבינה הכל בשלמות, אז לא הייתה לך חוסר הבנה, ולא היית רוצה להבין. במה זה תלוי שתביני דברים בצורה חלקית? בזה שאת מבינה משהו. כדי שלאדם תהיה שאלה, ...
מבוא לניתוח NLP, להבין את משמעות החיים, איך להגיע לאושר האמיתי? מהו האושר האמיתי? ללמוד NLP, מצא את ההבדלים, איך להבין את עצמך? מהי הדרך אל האושר האמיתי? להבין אנשים, חלק 1
מבוא לניתוח NLP, להבין את משמעות החיים, איך להגיע לאושר האמיתי? מהו האושר האמיתי? ללמוד NLP, מצא את ההבדלים, איך להבין את עצמך? מהי הדרך אל האושר האמיתי? להבין אנשים, חלק 1
... לניתוח NLP, להבין את משמעות החיים, איך להגיע לאושר האמיתי? מהו האושר האמיתי? ללמוד NLP, מצא את ההבדלים, איך להבין את עצמך? מהי הדרך אל האושר האמיתי? להבין אנשים, חלק 1 מהו ניתוח NLP ... של משמעות החיים. אליעד מציין כי ניתוח טקסטים, כולל ניתוח מילים, ביטויים, ושאלות, מהווה דרך להבין את ההבדלים ואת משמעותם. התהליך של ניתוח מילים או טקסטים מאפשר לנו להבין את המשמעות העמוקה של כל פרט במציאות ולגבש הבנה טובה יותר של עצמנו והעולם שסביבנו. כיצד ניתוח טקסט עוזר להבין את המשמעות של החיים? אליעד מסביר כי ניתוח טקסטים לא נועד רק לפענח את המילים עצמן, אלא להבין את הכוונה העמוקה שמאחוריהן. הוא מציין את הדוגמה של שיחה עם אדם שבו אליעד שואל שאלה פתוחה - מה אתה רוצה להבין?. כאשר האדם לא עונה ישירות, ... ולא משנה. הוא מציע דרך שונה להשגת אושר: במקום להימנע מההבדלים, יש לחפש את ההבדלים ולבקש להבין אותם לעומק. אליעד מדגיש כי על ידי חיפוש אחר ההבדלים, נוכל להבין את המשמעות העמוקה של כל דבר, ... - יכול לשנות את המשמעות של הדברים. כך, אם נבין את המשמעות העמוקה של כל פרט בטקסט, נוכל להבין את המשמעות של כל פרט בחיים. ... משתנה לחלוטין. הוא מדגיש שכמו בניתוח טקסט, גם בחיים אם לא נתמקד בהבדלים הקטנים לא נוכל להבין את המשמעות האמיתית של המציאות. ... מתאר כדור חדר שבו כל שינוי קטן משפיע על כל המערכת. גם כאן, ניתוח ההבדלים בטקסטים מאפשר לנו להבין את השפעתם של כל פרט ופרט במערכת ... הדברים. אם אדם מבין את כל ההבדלים - למשל, למה כל פרט חשוב ומחויב - בסופו של דבר הוא יוכל להבין שאין הבדל, וזה בעצמו מביא אותו לאושר האמיתי. מהו ניתוח NLP? איך ניתוח טקסט עוזר להבין את המשמעות של החיים? מהו האושר האמיתי? האם ניתוח טקסט יכול להוביל לאחדות? כיצד להבין את ההבדלים בחיים? מה הקשר בין ... ההרצאה מתמקדת בהבנת אושר האמיתי ובשימוש ב - NLP (Neuro-Linguistic Programming) ככלי כדי להבין את משמעות החיים ואת הדרך אל האושר. במהלך השיחה, אליעד כהן דן כיצד אנחנו יכולים להבין את עצמנו דרך פרקטיקות של ניתוח ... כיצד תהליכים אלה יכולים להוביל אותנו להבנת העולם ולהשגת אושר אמיתי. כיצד ניתוח טקסט עוזר להבין את המשמעות של החיים? במהלך ההרצאה, אליעד מסביר את חשיבות ניתוח הטקסטים כדי להבין את משמעותם העמוקה יותר. הוא ... ניסוי בשיחה עם אדם אחר, תוך שהוא מנתח את תגובותיו לשאלות. אליעד שואל את האדם: מה אתה רוצה להבין? ובוחן כיצד השואל לא מספק תשובה ... להימנע מהם. הניתוח הפילוסופי כאן מצביע על כך שכשאנחנו מבינים את ההבדלים, זה מאפשר לנו להבין את המשמעות של כל דבר, ובסופו של ... משתנה. הוא טוען שזה בדיוק מה שקורה בחיים: אם אנחנו לא שמים לב להבדלים הקטנים, לא נוכל להבין את המשמעות האמיתית של המציאות. ... קטן משפיע על כל המערכת. תהליך של ניתוח טקסטים הוא, מבחינתו, הדרך לאחדות, כי הוא מאפשר להבין את ההבדלים שמבנה את המערכת ... היא הצעד הראשון בהבנת הדרך אל האושר האמיתי. אם אדם מבין את כל ההבדלים, בסופו של דבר יוכל להבין שאין הבדל, וזה עצמו מביא אותו למצב של אושר. מהו ניתוח NLP? איך ניתוח טקסט עוזר להבין את המשמעות של החיים? מהו האושר האמיתי? האם ניתוח טקסט יכול להוביל לאחדות? כיצד להבין את ההבדלים בחיים? מה הקשר בין ...
איך לנתח שאלה? טיפים למערכת יחסים, איך להסביר את עצמך? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך להבין מישהו? איך להבין משהו? תקשורת בין אישית, איך למצוא תשובות לשאלות? איך להבין שאלה?
איך לנתח שאלה? טיפים למערכת יחסים, איך להסביר את עצמך? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך להבין מישהו? איך להבין משהו? תקשורת בין אישית, איך למצוא תשובות לשאלות? איך להבין שאלה?
... לנתח שאלה? טיפים למערכת יחסים, איך להסביר את עצמך? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך להבין מישהו? איך להבין משהו? תקשורת בין אישית, איך למצוא תשובות לשאלות? איך להבין שאלה? איך לנתח שאלה? איך להבין משהו ומה זה חשוב? בהרצאה, אליעד מתאר את החשיבות של ניתוח נכון של שאלה לפני מתן תשובה. הוא ... שאלות, במיוחד כשיש חשש שמבין את השאלה בצורה לא נכונה. מהו תהליך הניתוח של שאלה? אליעד מציין שכאשר מישהו שואל שאלה, זה קריטי להבין את השאלה בצורה מעמיקה. הוא מדבר על כך שכאשר אנחנו שומעים שאלה, אנו לעיתים מניחים הנחות על כוונת השואל, ולפני שמגיבים, יש צורך לבדוק את ההבנה שלנו של השאלה. חשוב לא רק להבין את השאלה, אלא גם להבין את כוונת השואל, כי לפעמים אנו מפרשים אותה באופן מוטעה. אם לא נבין את השאלה כראוי, אנחנו עלולים ... לא ברורים, ייתכן שהשאלה מכילה כמה רבדים או פירושים שונים, וכל פירוש ידרוש תשובה אחרת. כיצד נוכל לשפר את התקשורת שלנו כדי להבין יותר טוב? אליעד מציע כשיטה להבין את השאלה על ידי פירוק שלה לכמה אפשרויות. במידה וישנם פירושים שונים לשאלה, חשוב להבין איזה מהם מתייחס למה שהתכוון השואל. אם לא מבינים את כוונת השואל, אנחנו עלולים לתת תשובה לא נכונה, וכתוצאה מכך הקשר לא יתנהל בצורה טובה. אליעד מדבר על כך שחשוב לפתח את המיומנות הזו, במיוחד במערכות יחסים, בהן חשוב להבין אחד את השני בצורה נכונה. מהו התהליך שאנחנו עושים עם עצמנו כשאנחנו מנסים להבין משהו? בהמשך, אליעד מסביר כי לעיתים אנחנו שואלים שאלות כדי למצוא תשובות, אבל השאלה עצמה עשויה ... רבה להבהיר את הכוונות באופן מדויק. אם נענה תשובה מבלי לבדוק אם הבנו את השאלה כראוי, ייתכן שנחמיץ את הנקודה העיקרית. איך נוכל להבין את השאלה בצורה מדויקת? כדי להבין שאלה בצורה מדויקת, אליעד ממליץ לשאול את השואל שאלות נוספות, אם צריך, ולוודא שההבנה שלנו נכונה. ... כדי להבטיח שהמענה יהיה מדויק ומתאים לשאלה האמיתית. אליעד מדבר על כך שיש שיחה שבמהלכה אנו לא רק שואלים שאלות, אלא גם מנסים להבין את כוונת השואל, ובכך יוצרים הבנה משותפת שמובילה לשיח יותר מדויק. מהו ניתוח שאלה? כיצד לשפר את התקשורת בין אישית? מה חשיבות הבנת השאלה לפני מתן תשובה? איך להבין שאלה בצורה מדויקת? האם תשובה לא נכונה יכולה להיות מועילה? ...
למה אני לא מצליח להבין למה אני רוצה משהו? למה אני לא מצליח להטיל ספק ברצון? למה אני לא מצליח להבין את עצמי? למה הרצון שלך להבין משהו מונע ממך להבין אותו? למה אני לא מצליח להפסיק לעשן? חיפוש האמת בלי אינטרס
למה אני לא מצליח להבין למה אני רוצה משהו? למה אני לא מצליח להטיל ספק ברצון? למה אני לא מצליח להבין את עצמי? למה הרצון שלך להבין משהו מונע ממך להבין אותו? למה אני לא מצליח להפסיק לעשן? חיפוש האמת בלי אינטרס
... אני לא מצליח להבין למה אני רוצה משהו? למה אני לא מצליח להטיל ספק ברצון? למה אני לא מצליח להבין את עצמי? למה הרצון שלך להבין משהו מונע ממך להבין אותו? למה אני לא מצליח להפסיק לעשן? חיפוש האמת בלי אינטרס למה אינטרס בחיפוש האמת מונע ממך לגלות אותה? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו בצורה מפורטת מדוע אדם מתקשה להבין למה הוא רוצה משהו, מדוע הוא לא מצליח להטיל ספק ברצון שלו, ומדוע הרצון שלו להבין דבר מסוים, דווקא מונע ממנו להבין אותו באמת. אחת הנקודות המרכזיות שאליעד מדגיש היא שאדם שחוקר מתוך ... אני מעשן?, אך השאלה הזו נובעת מהרצון שלו להפסיק לעשן, אז באופן אוטומטי הוא לא באמת מחפש את האמת בצורה אובייקטיבית. אליעד מדגיש שכאשר אדם רוצה להבין למה הוא רוצה משהו, עליו לעשות זאת ללא אינטרס להגיע לתוצאה כלשהי, ... הנושא מתוך אינטרס ברור להפסיק לעשן. בכך, למעשה, הוא מנע מעצמו לקבל תשובות שלא מתאימות למטרה שלו. אליעד מדגיש כי עצם הרצון להפסיק לעשן מנע ממנו להבין באמת מדוע הוא מעשן, כי המוח שלו סינן מראש תשובות שאולי לא היו ... רוצה לשמוע. אליעד מסביר זאת דרך דוגמאות מפורטות נוספות: דוגמה של אדם שרצה להרכיב שולחן ולא הצליח. הוא קרא את הוראות ההרכבה מהר מדי ומנע מעצמו להבין את ההוראות בצורה מלאה, כי המטרה שלו הייתה להרכיב שולחן במהירות ולא ... אני רוצה אותה?, אך שוב, חקר מתוך אינטרס ברור להחליש את הרצון הזה, ולכן לא הצליח למצוא תשובות אמיתיות שיעזרו לו באמת להתמודד עם הבעיה. אדם שרוצה להבין למה הוא רוצה להרגיש רק טוב ולא רע, וחוקר זאת מתוך אינטרס להרגיש טוב, מנע מעצמו את האפשרות להבין את הסיבה האמיתית. איך לבצע חקירה אמיתית ללא אינטרסים? אליעד מציע ... לו להמשיך לעשן כל חייו, ואפילו שהוא מוכן לסבול מכך. כשאדם בא מתוך עמדה כזו של פתיחות טוטאלית, המוח שלו כבר לא יצנזר תשובות, וכך הוא יוכל באמת להבין את סיבת הרצון שלו. אליעד מסביר כי החקירה חייבת להיות טהורה ומלאה, ... אז תוכל להפסיק לחסום את עצמך מפני האמת המלאה. למה אני לא מצליח להפסיק לעשן? איך לחקור את הרצון בצורה נכונה? למה אינטרסים מונעים הבנת האמת? איך להבין למה אני רוצה משהו? מהי חקירה ללא אינטרס? איך להטיל ספק ברצון? ... איך להטיל ספק ברצון בצורה נכונה? איך לא להניח הנחות יסוד שגויות כאשר מנסים להטיל ספק ברצון? למה אני לא מצליח להשתחרר מהרצון? למה אני לא מצליח להבין למה אני רוצה משהו? איך לגלות למה אני רוצה משהו? איך הרצון שלך להבין משהו מונע ממך להבין אותו? למה אני לא מצליח להרגיש טוב לבד? איך לחפש את האמת בלי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מהי משמעות? המשמעות של המשמעות, איך לנתח תהליכים? חיפוש משמעות, השתקפות עצמית, להסתכל בשכל שיש בכל דבר, איך להבין את המציאות? להפוך מחויב לאפשרי, להפוך אפשרי למחויב
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להבין, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להבין, איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי מומלץ, ייעוץ טיפולי, אימון אישי ועסקי בתחום להבין - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4688 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 13:28:44 - wesi1