אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לדחות ✔מוטיבציה וחוסר מוטיבציה, איך להשיג מוטיבציה? טיפול בדחיינות, למה אני דוחה דברים? למה אין לי חשק? למה אין לי מוטיבציה? מה לעשות כשאין חשק...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מוטיבציה וחוסר מוטיבציה, איך להשיג מוטיבציה? טיפול בדחיינות, למה אני דוחה דברים? למה אין לי חשק? למה אין לי מוטיבציה? מה לעשות כשאין חשק? מה לעשות כשאין מוטיבציה? איך לא לדחות דברים? סרטוני מוטיבציה, סוגים של מוטיבציה
איך להתמודד עם חוסר מוטיבציה ודחיינות?

הבעיה המרכזית של חוסר מוטיבציה נובעת מכך שלעיתים קרובות אנחנו רוצים לעשות משהו אך אין לנו את האנרגיה או הדחף לבצע אותו. אנשים רבים מוצאים את עצמם דוחים משימות לרגע האחרון או מתחילים לעשות משהו אך מפסיקים באמצע. המוטיבציה נמוכה, והם לא מצליחים להתמיד כי חסר להם החשק. בשיחה זו, אליעד מסביר את הבעיה המרכזית שנמצאת מאחורי חוסר המוטיבציה ומספק דרכים להתמודד עם הבעיה בצורה אפקטיבית.

מה הכוונה ב"אין לי מוטיבציה"?

לאדם שאין לו מוטיבציה אין את האנרגיה או הדחף הפנימי לבצע משימות שהוא צריך או רוצה לעשות. מדובר במצב בו הוא דוחה משימות, מתחיל משהו ומפסיק, ובסופו של דבר לא מצליח להתמיד כי חסר לו החשק לבצע את הפעולות הללו.

האם הפתרון הוא "לחזק" את המוטיבציה?

רבים סבורים שהפתרון לחוסר המוטיבציה הוא לחזק את המוטיבציה באמצעים כמו שיחות עם גורואים או צפייה בסרטוני מוטיבציה. אליעד אומר שזו עצה שגויה, ולמעשה אין טעם לחפש דרכים מלאכותיות להגביר את המוטיבציה דרך שיחות מוטיבציה או סרטונים. עצה זו לא פותרת את הבעיה, אלא רק מספקת פתרון זמני שאינו מתמודד עם שורש הבעיה.

מה לעשות כאשר אין לנו מוטיבציה?

הפתרון המהפכני שואל אם באמת צריך להכריח את עצמנו לעשות דברים כאשר אין לנו את המוטיבציה לעשות אותם. אם אין לך מוטיבציה לבצע פעולה מסוימת, אל תעשה אותה. אם אין לך מוטיבציה להתאמן, אל תתאמן. אם אין לך מוטיבציה להפסיק לעשן, אל תפסיק. זהו פתרון אמיתי שמאתגר את הדרך בה אנחנו תופסים את חובת המוטיבציה.

מה שורש הבעיה של חוסר מוטיבציה?

חוסר מוטיבציה נגרם רק כאשר ישנם רצונות מנוגדים. לדוגמה, אדם עשוי לרצות לרדת במשקל ולדבוק בדיאטה, אך באותו זמן הוא גם רוצה לאכול אוכל טעים ולא מוכן לוותר עליו. כאשר יש רצונות סותרים, אדם לא יודע מה באמת הוא רוצה, וזה יוצר קונפליקט פנימי, שמוביל לחוסר מוטיבציה.

מה קורה כאשר אחוז ה"כן" גבוה יותר?

אם אדם נמצא במצב בו הוא רוצה לעשות משהו ב - 51% ולא ב - 49%, הוא עשוי לעשות את הפעולה, אך יסבול ויבצע אותה בחוסר רצון. הוא לא מרגיש באמת שמוטיבציה מניעה אותו לעשות את הפעולה, אלא רק שהוא עשה חישוב והגיע למסקנה שהפעולה תבוצע.

איך זה קשור לדחיינות?

הדחיינות היא למעשה הגיונית למי שחווה אותה. אם אדם לא רוצה לבצע פעולה כלשהי, הוא ימשיך לדחות אותה לאחר, כי המוח מעדיף להימנע מלעשות משהו שהוא לא נהנה ממנו, ויעדיף לדחות את המשימה למועד מאוחר יותר, על מנת להימנע מהסבל שביצוע הפעולה.

מה לעשות כאשר הדחיינות לא פותרת את הבעיה?

אם אדם מתמודד עם חוסר מוטיבציה ותחושת חוסר שביעות רצון מהעובדה שהוא לא מבצע את מה שהוא אמור לעשות, עליו להבין מה הוא באמת רוצה. לשם כך, ניתן לבצע ניתוח שכלי, בו כותבים את כל האפשרויות (למשל לעשות את המשימה או לא לעשות אותה) ומבצעים השוואה בין היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, מה שיכול לעזור להבהיר את הרצון האמיתי.

מה לעשות כאשר הרצונות סותרים?

אם, לאחר ניתוח מעמיק, עדיין לא ברור האם אדם מעדיף לעשות את הפעולה או לא, כדאי להמשיך לשאול את השאלות הללו ולבדוק את האפשרויות לעומק. אם אחרי כל הבדיקות, עדיין אין הכרעה ברורה, ניתן לקבל את הבלבול ולזכור שלפעמים אין תשובה חד - משמעית, וזה בסדר להישאר במצב של חוסר הכרעה.

האם סרטוני מוטיבציה טובים או רעים?

אליעד מסביר כי סרטוני מוטיבציה מתחלקים לשני סוגים: סרטונים "טובים" שמספקים הסברים שכליים ומבוססים על היגיון, כגון סרטונים שמסבירים למה עישון מזיק או איך להתמודד עם כישלונות, ו"סרטונים רעים" שעובדים על הרגש בלבד, כמו "תאמין בעצמך" או "אין דבר העומד בפני הרצון". סרטונים כאלה מעודדים אותך להאמין במשהו מבלי לבחון אותו בצורה הגיונית, וזה עלול לפגוע בשכל שלך וליצור רגשות של חרדה או פחד בעתיד.

למה לא להסתמך על "האמין בעצמך"?

הבעיה הגדולה באמונה העיוורת היא שהיא לא מבוססת על היגיון. על פי אליעד, אם אתה מתנהג מתוך אמונה במקום מתוך חשיבה רציונלית, אתה עלול לשבש את התפיסה שלך ולהיתקל בקשיים נפשיים בעתיד. יש לבחור במוטיבציה שמבוססת על חשיבה הגיונית, ולא על רגשות בלבד.

לסיכום, מה לעשות כשאין לך מוטיבציה?

אם אין לך מוטיבציה לבצע פעולה כלשהי, אל תעשה אותה. אם אתה מרגיש רע על כך, השתמש בשכל שלך כדי להבין למה אתה לא רוצה או רוצה את הפעולה. אל תתפתה למוטיבציה רגשית שמתבססת על אמונה בלבד, אלא פעל מתוך הבנה מה באמת נכון לך. קבלת ההבנה הזו עשויה להפסיק את הקונפליקט הפנימי ולחסוך לך הרבה אנרגיה מיותרת.
מה עושים כשאין לנו מוטיבציה?

שאלה: מה הכוונה ב"אין לי מוטיבציה"?

תשובה: המשמעות היא שיש דברים שבן אדם אמור לעשות, או רוצה לעשות, אבל אין לו מספיק חשק, אין לו מספיק אנרגיה או דחף פנימי להוציא אותם לפועל. הוא דוחה אותם לרגע האחרון, מתחיל משהו ומפסיק, ממשיך שוב ומפסיק שוב, ובקיצור - הוא לא מצליח להתמיד כי חסר לו החשק.

האם הפתרון הוא "לחזק" את המוטיבציה?

שאלה: רוב האנשים בעולם חושבים שאם אין לנו מוטיבציה, צריך לחזק אותה בדרכים שונות. האם זה נכון?

תשובה: הרבה מאמינים שצריך ללכת לכל מיני גורואים, אולי לשלם כסף כדי שיעשו שיחות מוטיבציה, או לחפש סרטוני מוטיבציה באינטרנט, כאלה שאומרים "תאמינו בעצמכם" או "תתחזקו". אבל זו עצה לא נכונה.

אז מה כן הפתרון?

שאלה: אם אין לנו מוטיבציה למשהו, האם באמת עדיף לעזוב אותו לגמרי?

תשובה: התשובה המהפכנית (שלא כולם יאהבו לשמוע) היא: אם אין לך מוטיבציה לעשות דבר מסוים, אל תעשה אותו. אם אין לך מוטיבציה להתאמן - אל תתאמן. אם אין לך מוטיבציה לעבוד - אל תעבוד. אם אין לך מוטיבציה להפסיק לעשן - אל תפסיק.

למה בכלל נוצרת בעיית חוסר מוטיבציה?

שאלה: מה שורש הבעיה של חוסר מוטיבציה?

תשובה: חוסר מוטיבציה קורה רק כשיש רצונות מנוגדים. אפשר לקרוא לזה "רצונות סותרים" או "רצונות מנוגדים". מצד אחד בן אדם רוצה דבר מסוים, מצד שני הוא גם לא רוצה אותו. לדוגמה, הוא רוצה דיאטה כי חשוב לו לרדת במשקל, אבל הוא גם מעדיף לאכול כרגע מה שטעים לו.

מה קורה כשאחוז ה'כן' גבוה יותר?

שאלה: אם בן אדם בכל זאת קצת יותר נוטה כן לעשות את הפעולה, למה הוא בכל זאת עושה אותה בלי חשק?

תשובה: אם אדם נמצא במצב של 51% רוצה לעשות משהו ו - 49% לא רוצה, בסוף הוא יעשה את זה, אבל הוא יסבול. הוא יעשה את זה בלי חשק, וירגיש שאין לו מספיק מוטיבציה. אם הוא היה 51% לא רוצה, בסוף הוא יבחר לא לעשות ואז יתלונן שאין לו כוח או אנרגיה.

מה הקשר בין חוסר מוטיבציה לרצון?

שאלה: אם אדם לא עושה משהו, האם זה אומר שהוא לא רוצה אותו?

תשובה: כן. אם הוא לא עושה, סימן שעמוק בפנים הוא חושב שעדיף לו לא לעשות. זה לא עניין של "אין מוטיבציה" סתם. זה עניין שב - 51% מהשכל או הרצון שלו, הוא מעדיף לא לעשות את אותו דבר. המוח שלו עשה חישוב והגיע למסקנה שיותר מתאים לו לא לבצע את הפעולה.

איך נראית דחיינות בהקשר הזה?

שאלה: אנשים לפעמים דוחים משימות לרגע האחרון. איך זה קשור לחוסר מוטיבציה?

תשובה: דחיינות באה מאותן סיבות. הדחיינות היא הגיונית מנקודת המבט של האדם: "למה לי לעשות עכשיו משהו שלא כיף לי? אולי עדיף לדחות לרגע האחרון". הרי המוח שלנו מחפש להרגיש טוב, אז אם אנחנו 51% לא רוצים משהו, נמשיך לדחות אותו.

אז האם פשוט לעזוב ולהפסיק בכלל לנסות?

שאלה: לאדם עדיין כואב שהוא לא עושה את מה שהוא לכאורה רוצה. האם להגיד "אל תעשה" פותר את הבעיה?

תשובה: לא באמת. כי עדיין קיים חלק שרוצה כן לעשות. לכן לומר "אל תעשה כלום" לא מעלים את הרגשת חוסר שביעות הרצון. נשאר קונפליקט פנימי. מה כן אפשר לעשות? אפשר "להרים ידיים" בכל מה שקשור לאינוס עצמי, אבל כדאי לבדוק בשכל מה באמת רוצים.

איך מנתחים בשכל מה אני באמת רוצה?

שאלה: אם אנחנו לא רוצים לאנוס את עצמנו, מה כן כדאי לעשות כדי להחליט?

תשובה: לוקחים נייר ורושמים את האפשרויות: אפשרות א' - לעשות את הדבר, אפשרות ב' - לא לעשות אותו, אפשרות ג' - לעשות אותו חלקית, ועוד ועוד. לכל אפשרות רושמים יתרונות וחסרונות, ואז באמצעות השכל מנסים להבין מה באמת טוב לי.

מה עושים אם נשארים בסוף ב - 50% / 50%?

שאלה: אם אחרי כל הבדיקה והחקירה, עדיין יוצא שהרצונות מנוגדים ממש שווה בשווה, מה עושים?

תשובה: ממשיכים לבדוק. שואלים את עצמנו עד כמה באמת זה 50/50, האם בטוח שאין דרך להכריע, האם בדקנו את כל הפרטים לעומק. אם מגלים שלא באמת חייבים להמשיך להתלבט, מחליטים אם כן או לא, וזה פותר את בעיית חוסר המוטיבציה. ואם זה בכל זאת נשאר לגמרי שווה, אז מקבלים את זה - "אין לי הכרעה ברורה".

למה לפעמים אנשים מחפשים סרטוני מוטיבציה?

שאלה: מה ההבדל בין סרטוני מוטיבציה "טובים" לסרטוני מוטיבציה "רעים"?

תשובה:
  • סרטוני מוטיבציה "טובים" הם אלו שעובדים על ההיגיון. לדוגמה, סרטון שמסביר לך בצורה לוגית למה עישון מזיק, או מסביר לך שאם נכשלת אלף פעמים, זה לא אומר שתיכשל גם בפעם האלף ואחת. סרטונים כאלה מוסיפים לך הסברים שכליים ועוזרים לך לבדוק באמת מה נכון.
  • סרטוני מוטיבציה "רעים" הם אלו שמנסים לעודד אותך רק ברגש, ללא שכל: "תאמין בעצמך", "אחרי הרבה כישלונות בהכרח תגיע הצלחה", "כוח המשיכה", "אין דבר העומד בפני הרצון" וכדומה. אלו משפטים שלא תמיד מבוססים, ואתה נאלץ להאמין בהם בצורה עיוורת ולוותר על החשיבה ההגיונית. זה עלול "לשבש" את השכל שלך ולגרום נזק בהמשך, כי אתה מתרגל להסתמך על אמונה במקום על ידיעה.
מה הבעיה ב"להאמין בעצמך" אם אולי כן תצליח?

שאלה: נניח באמת שמישהו כן מצליח אחרי שהאמין בעצמו. מה הבעיה?

תשובה: הבעיה היא שאולי במציאות כן אפשר לבצע את מה שניסית, אבל אם אתה "מדלג" על השכל ומסתמך על אמונה עיוורת, אתה פוגע בחשיבה הרציונלית שלך. אחר כך, כשיבוא מצב רגשי אחר שדורש היגיון, יכול להיות שכבר לא תוכל להסתמך על חשיבה ברורה.

מה הקשר לחרדות ופחדים דמיוניים?

שאלה: איך בדיוק גורמים רגשיים במוטיבציה פוגעים בנו לטווח ארוך?

תשובה: כשאתה עוקף את השכל ומבצע פעולות רק כי אמרו לך "תאמין", אתה "דופק" את הקוגניציה שלך. אחר כך, אם תופיע חרדה דמיונית או פחד לא הגיוני, לא תצליח להרגיע את עצמך בשכל. כי הרגשת התרגלות להשתמש באמונה ולא בבדיקה רציונלית.

האם באמת "אין דבר העומד בפני הרצון"?

שאלה: אולי יש משפטים כאלה שחוזרים על עצמם, מדברים על כך שאם רק תרצה מספיק - תצליח בכל דבר?

תשובה: יכול להיות שיש מצבים שזה עובד, אבל אתה לא באמת בטוח שזה בהכרח נכון. "אין דבר העומד בפני הרצון" זו אמירה שעשויה להיות נכונה או לא נכונה בנסיבות שונות, ושימוש עיוור בה בלי לוודא באמת את המצב במציאות - עלול להטעות ולפגוע.

איך קשור לכאן הספר "להיות אלוהים"?

שאלה: הוזכר שיש ספר בשם "להיות אלוהים" שמסביר שאם תרצה - הכל יקרה. האמנם?

תשובה: הרעיון בספר אכן אומר שאם תרצה משהו באמת במאה אחוז, זה כבר "שובר" את חוקי המציאות. אבל כאן השאלה היא האם אתה בטוח בזה? אם אתה לא בטוח, אך בכל זאת משכנע את עצמך בשקר שאתה בטוח, אתה מפתח בתוכך אמונה עיוורת שמזיקה לך.

למה בכלל להיזהר מ"מוטיבציה רגשית"?

שאלה: אם לפעמים זה עוזר באופן נקודתי להשיג תוצאה, למה בכל זאת להיזהר?

תשובה: כי אומנם אולי תשיג מטרה אחת, אבל המחיר הוא פגיעה במערכת ההיגיון שלך. לאורך זמן אתה עלול להיתקל במצבים שבהם אתה זקוק לחשיבה צלולה, ואז תגלה שהתרגלת לדלג על השכל. זה עלול ליצור חרדות דמיוניות, פחדים דמיוניים, כעסים ורגשות רעים שאתה לא מצליח להתמודד איתם באמצעים שכליים.

האם עלינו להתאמץ בכלל?

שאלה: זה נשמע כאילו אסור להתאמץ בכלל, כי אתה עלול 'לשבור' את עצמך. באמת?

תשובה: צריך לדעת מתי להתאמץ. אם באמת יש היגיון וסבירות שאתה יכול להרים משקל מסוים (למשל 100 קילו), אז אתה בודק זאת בשכל, מנסה עם זהירות, מחפש שיטות, מתאמן בהדרגה. אבל אם סתם אומרים לך "תאמין שזה יצליח" בלי בדיקה, אתה עלול לעשות לעצמך נזק, כמו מישהו שמושך את היד לאחור בכוח ושובר את הזרוע.

מי אמר שאנחנו חייבים משהו למישהו?

שאלה: אולי אנחנו בכל זאת "חייבים" להיות כמו מישהו מצליח?

תשובה: תראה, בתי הקברות מלאים באנשים שהיתה להם המון מוטיבציה ומלאים גם באנשים שלא היתה להם בכלל מוטיבציה. כולם בסוף באותו מקום מתחת לאדמה. זה אומר שלא באמת חייבים כלום לאף אחד.

מה עם הדוגמאות של אנשים "מצליחים" כמו ביל גייטס?

שאלה: אם נתייעץ עם ביל גייטס על איך להיות עשירים, האם זה באמת מודל נכון?

תשובה: יכול להיות שביל גייטס הצליח בעיקר בזכות מזל. ואז מה התועלת בלקבל ממנו עצות? הוא הצליח לא כי בהכרח עשה משהו יוצא דופן אלא כי סטטיסטית יצא לו טוב. וגם אם הוא כן השקיע והשתמש בשכלו, אולי הוא שילם מחירים שלא כל אחד רוצה לשלם. אולי יש הומלס שאומר "אני בכלל לא רוצה את החיים האלה", אז לכאורה גם הוא "מצליח" בדרכו. מי אמר שהרצון של ביל גייטס הוא הרצון הנכון לכולם?

למה חוסר המוטיבציה מבטא בלבול פנימי?

שאלה: האם חוסר המוטיבציה מלמד בעצם על כך שהאדם לא סגור על מה הוא באמת רוצה?

תשובה: בדיוק. חוסר מוטיבציה אומר "אני לא בטוח מה טוב לי" או "אני לא יודע אם הדבר באמת מתאים לי". אם היית בטוח ב - 100% - לא היתה שום בעיית מוטיבציה.

האם כדאי להפסיק לנסות לשנות את עצמנו בכוח?

שאלה: אז לשחרר לגמרי את כל המאבק הזה?

תשובה: כן. אין שום טעם לכפות על עצמך עשייה שלא באמת מתאימה לך. אם אתה כופה על עצמך משהו נגד רצונך, אתה מייצר קונפליקט. עדיף להבין לעומק האם אתה רוצה או לא רוצה, ואז פשוט לפעול בהתאם.

מה עושים בפועל כדי לפתור את הבעיה מהשורש?

שאלה: אם אנחנו לא רוצים לחיות בתסכול מתמיד של 51% לעומת 49%, מה בדיוק כדאי לעשות?

תשובה:
  • קודם כל, לזהות שיש רצונות מנוגדים.
  • לרשום את כל האפשרויות שיש לנו (לעשות / לא לעשות / לעשות חלקית).
  • לבדוק בשכל את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות.
  • להחליט מה אנחנו רוצים יותר. אם יוצא שאתה עדיין ב - 50% / 50%, ממשיכים לחקור עד שמגיעים למסקנה ברורה יותר.
  • אם בכל זאת נשארים עם אותו בלבול, אז מקבלים את קיומו של הבלבול ולא כועסים על עצמנו שאנחנו לא בטוחים. לפעמים עצם הקבלה מפיגה את המתח.
מה השורה התחתונה?

שאלה: אז מה המסר הסופי למי שאומר "אין לי מוטיבציה"?

תשובה: המסר הוא שלא חייבים שום דבר. אם אין לך מוטיבציה למשהו, אל תעשה אותו. אם בכל זאת כואב לך שאתה לא עושה אותו, תשתמש בשכל ותבדוק למה אתה רוצה, למה אתה לא רוצה, ומה באמת חשוב לך. תפסיק לכפות על עצמך עשייה רק כי אחרים אומרים "כך נכון". כי ממילא בסוף כולנו באותו כיוון, ובתי הקברות מלאים באנשים עם ובלי מוטיבציה.

איך מסכמים את הכל?

שאלה: אפשר לתת דוגמה קצרה שתמחיש את הרעיון?

תשובה: אם מישהו לא מצליח להפסיק לעשן, הוא יכול לשבת ולשאול בשכל: "למה אני רוצה להפסיק? למה אני לא רוצה להפסיק? אילו יתרונות וחסרונות יש? האם אני בטוח שאני רוצה בכלל?" במקום לצרוך סרטוני "תאמין בעצמך" או ללכת לגורו שיצעק: "אתה יכול! אתה יכול!" אבל בלי להתבסס על בדיקה שכלית.

מילות סיום

אם נבין שחוסר מוטיבציה הוא איתות לכך שיש בתוכנו חלק שלא באמת רוצה את הדבר, נקדיש זמן לבדיקה שכלית ולהבין מה אנחנו רוצים באמת. רק דרך הבנה אמיתית אפשר לצאת מהקונפליקט. אחרת, נכפה על עצמנו דברים ולא באמת נפתור את בעיית הרצון המנוגד.
ללמוד מאנשים מצליחים, איך יוצרים מוטיבציה? איך ליצור מוטיבציה לעצמי? מוטיבציה רגשית, מוטיבציה שכלית, התמודדות עם דחיינות, מוטיבציה להתאמן, מוטיבציה להצלחה בחיים, מוטיבציה עסקית, מוטיבציה להפסיק לעשן, מוטיבציה לעשות דיאטה, מוטיבציה לשמור על המשקל, מוטיבציה לעשות כסף, מוטיבציה להתמדה, מוטיבציה להשגת מטרות, ביל גייטס
לפתח את המוח מוטיבציה עסקית רצון או שכל שכנוע חוסר שביעות רצון חרדות פחד לא להאשים את עצמך להתלבט אימונים לא לשנוא את עצמך איך לא לדחות איך לא לדחות דברים איך להשיג איך להשיג מוטיבציה אין חשק אין לי חשק אין לי מוטיבציה אני דוחה דברים דוחה דברים דחיינות דחיינים הישגים חוסר מוטיבציה חשק טיפול טיפול בדחיינות טיפולים לא לדחות לא לדחות דברים לדחות לדחות דברים להשיג להשיג מוטיבציה למה אין לי חשק למה אין לי מוטיבציה למה אני דוחה דברים מה לעשות מה לעשות כשאין חשק מה לעשות כשאין מוטיבציה מוטיבציה מוטיבציה וחוסר מוטיבציה מטופל מטופלים מטפל סוגים סוגים של מוטיבציה סרטוני מוטיבציה
דחיינות כרונית, למה לעשות היום את מה שאפשר לדחות למחר? איך להרגיש חופשי לא לדחות דברים? איך להרגיש בנוח לא לדחות דברים? עצלנות כרונית, לא אוהב לעשות דברים שלא בא לי לעשות, רגיל לדחות כל דבר, למה אני דוחה דברים?
דחיינות כרונית, למה לעשות היום את מה שאפשר לדחות למחר? איך להרגיש חופשי לא לדחות דברים? איך להרגיש בנוח לא לדחות דברים? עצלנות כרונית, לא אוהב לעשות דברים שלא בא לי לעשות, רגיל לדחות כל דבר, למה אני דוחה דברים?
... כרונית, למה לעשות היום את מה שאפשר לדחות למחר? איך להרגיש חופשי לא לדחות דברים? איך להרגיש בנוח לא לדחות דברים? עצלנות כרונית, לא אוהב לעשות דברים שלא בא לי לעשות, רגיל לדחות כל דבר, למה אני דוחה דברים? למה אנשים דוחים דברים כל הזמן ולא מסוגלים להפסיק? ... הוא דוחה דברים לא נעימים או משימות שנראות פחות נעימות עבורו. כאשר המשימה היא לא נעימה, המוח אוטומטית מנסה לחשוב: האם אפשר לדחות את זה? ואם כן, אז למה לא לדחות? וכך נוצר הרגל הדחיינות הכרונית. לדוגמה, אם אדם צריך ללכת לשלם חשבון חשמל, הוא יבדוק אם ניתן לדחות זאת. אם אין סיבה דחופה שמכריחה אותו לפעול עכשיו, הוא יעדיף לדחות זאת עד לרגע האחרון. אך כאשר המשימה הופכת להיות הכרחית ביותר, והוא מבין שדחייה ... את עצמם כאילו הם חסרי יכולת בחירה, כמי שלא מסוגלים לשלוט בחיים שלהם באופן מלא. הם חשים נכות פנימית, חוסר יכולת להימנע מלדחות דברים, ומרגישים שהם חייבים לדחות גם אם הם לא באמת רוצים. אליעד מסביר שהאדם סובל מדחיינות לא משום שהוא דוחה דברים, ... עצמו כחסר שליטה, כמי שלא מסוגל לעשות את מה שהוא חושב שהוא צריך לעשות. זאת אומרת, הסבל מגיע מכך שהאדם מאמין שהוא לא יכול שלא לדחות. למעשה, האדם מרגיש משועבד לתחושה הפנימית הזו. למה נדמה לאנשים שיש הבדל בין מה שהם ... הוא למעשה חייב לעשות. במצב כזה, האדם כבר לא מרגיש רע מדחיינות, משום שהוא מבין את האשליה שבהפרדה בין בחירה לחובה. איך להפסיק לדחות דברים? מה גורם לדחיינות כרונית? למה אני דוחה דברים כל הזמן? האם יש הבדל בין בחירה לחובה? איך להשתחרר מהרגשת חובה? למה אני לא מצליח להפסיק לדחות דברים? ...
דחיינות, לדחות דברים, דחיינות כרונית, דחיינות כפייתית, ממה נובעת דחיינות? איך לא לדחות דברים?
דחיינות, לדחות דברים, דחיינות כרונית, דחיינות כפייתית, ממה נובעת דחיינות? איך לא לדחות דברים?
... לדחות דברים, דחיינות כרונית, דחיינות כפייתית, ממה נובעת דחיינות? איך לא לדחות דברים? מהי דחיינות ולמה אנשים דוחים משימות? דחיינות היא התנהגות שבה האדם נוטה לדחות משימות, גם כאשר הוא מבין את חשיבותן. אליעד כהן מסביר שהאדם בדרך כלל דוחה משימות כי בתת - המודע שלו הוא מרגיש שהן לא יביאו לו תועלת אמיתית. כאשר המשימה ... למבחן או סידור הבית, הוא נוטה לדחות אותה שוב ושוב, כי התועלת נתפסת כפחות ודאית או משמעותית. מדוע אנשים דוחים דווקא את מה שחשוב להם ביותר? לדברי אליעד כהן, מהות הדחיינות נובעת מכך שהאדם, בעומק ... אמיתי ובריא צריך דווקא כן לדחות משימות שאין בהן ערך ממשי. מדוע? כי עמוק בתוכו, האדם מבין שאין במשימות אלו כדי לספק את הצורך שלו באושר ושלמות אמיתית. מדוע אסור לדחות דווקא את החיפוש אחר האושר האמיתי? אליעד כהן טוען שהדבר היחיד שבאמת אסור לדחות הוא את החיפוש אחר האושר האמיתי. חיפוש זה מתמקד בהבנת מהות האושר הפנימי, שהוא מצב שבו האדם מפסיק לרצות להרגיש טוב יותר, וגם אינו חושש להרגיש רע יותר. אושר ... המאמץ, וזה הדבר היחיד שאותו אסור לדחות. איך מפסיקים לדחות את הדבר החשוב ביותר? הדרך המעשית להפסיק לדחות את הדבר החשוב ביותר, שהוא החיפוש אחר אושר אמיתי, היא להתמקד בו כמשימת החיים המרכזית. לא לדחות אותו לזמנים אחרים, אלא להחליט שזה הדבר החשוב ביותר ולפעול להשיגו באופן מיידי וברור. כאשר האדם לא דוחה את המרדף אחר האושר, הוא מגיע לשלמות אמיתית שמנטרלת את הצורך להמשיך ולדחות דברים אחרים. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שהדחיינות המשמעותית ביותר בחיי האדם היא הדחיינות של חיפוש האושר. כאשר האדם מבין זאת ופועל בכנות ובאופן ממוקד למצוא את ... מול חיסרון מתמיד איך להפסיק לדחות משימות? מדוע אנשים דוחים דברים? מהי דחיינות וכיצד היא מתבטאת בחיי האדם? דחיינות היא מצב שבו האדם יודע שיש לו משימות או פעולות חשובות שעליו לבצע, ובכל זאת הוא דוחה אותן. לפעמים הוא ממשיך לדחות את הדברים יום אחר יום, חרף ההבנה שעליו לעשותם. דוגמה אחת היא אדם שמוכן להזניח כל דבר אחר כשממש כואבת לו הבטן מרעב, ואז הוא מתמקד אך ורק בחיפוש אוכל ולא ... מציעים טכניקות שונות כיצד לא לדחות דברים: איך לחלק משימות, כיצד להניע את עצמך לפעולה, איך להציב יעדים קטנים וכן הלאה. אך לפי הטענה המובאת, מי שמפעיל את השכל שלו באמת, דווקא כן ידחה דברים ... בהם תועלת ממשית. למה דווקא צריך לדחות הכל חוץ מהחיפוש אחר האושר? מכיוון שהאדם מבין ששום דבר בעולם החיצוני לא יביא לו סיפוק שלם, הוא דוחה משימות כאלו באופן טבעי. הדבר היחיד שאסור לדחות הוא את חיפוש האושר עצמו. זה אומר שצריך לברר באופן מהותי מהו הדבר שיגרום לאדם להגיע למצב שבו הוא לא מחפש עוד להרגיש יותר טוב ולא מפחד להרגיש פחות טוב. מהו ... אותו זמנית. מהי הדרך להפסיק לדחות את החיפוש אחר האושר ולהיות מאושר באמת? האדם צריך להפסיק לשקר לעצמו ולשאול בכנות מה באמת חשוב לו. אם מה שהכי חשוב לו הוא להיות מאושר מבפנים, עליו לפעול להשיג זאת באופן מוחלט ולא לדחות זאת. כלומר, לשבת עם עצמו ולהעמיק בשאלה מהו הדבר שיחסל לגמרי את הצורך לרדוף אחר יותר טוב. רק כך ניתן להיגמל מדחיינות אמיתית. בסופו של דבר, הטענה היא ... מסתיימים. אולם מי שבאמת מפסיק לדחות את החיפוש אחר האושר, רודף אותו עד הסוף, ומשיג את המצב שבו הוא כבר לא צריך לרדוף אחרי שום דבר. כך הוא הופך לאדם מאושר באמת. שיהיה לכולם המשך יום של אושר ... דחיינות הכוונה שהאדם רגיל לדחות דברים, האדם צריך לבצע משימות - והוא דוחה אותן. וכל אחד ואחד יודע שיש בחיים שלו הרבה מאוד דברים שהוא רוצה לבצע אותם, מבין שהוא צריך לבצע אותם ובכל זאת הוא ... אז מה צריך לעשות האדם כדי לא לדחות דברים? והפסיכולוגים, החוכמולוגים וכל שאר המשוגעים למיניהם יש להם הרבה הסברים איך להתמודד עם דחיינות. איך האדם יכול לא לדחות דברים. אבל האמת היא, שמי שיש לו שכל אמיתי, אז הוא כן דוחה דברים. מי שיש לו שכל אמיתי - הוא כן דוחה דברים. הפסיכולוגים מלמדים אותך איך לא לדחות דברים. ואני אומר שמי שיפעיל את השכל שלו ידחה דברים. הדבר היחיד שהאדם לא צריך לדחות אותו זה את האושר. מה זאת אומרת את האושר? הדבר היחיד והחשוב יותר מכל זה שעל האדם לגלות איך בעצם הוא יכול להיות מאושר באמת. זה הדבר היחיד שלא צריך לדחות אותו. והאדם צריך לחפש ולנסות להבין את הדבר הזה באופן מהותי. מה זאת אומרת באופן מהותי? הכוונה היא האדם צריך לנסות לחשוב, מה הוא אותו הדבר שכאשר יהיה לי אותו ... זה הדבר הזה? זה הדבר שאותו אסור לדחות. כי האדם יותר מכל רוצה את הדבר הזה ושום טריק לא יעזור לאדם. שום טריקים איך להתמודד עם דחיינות לא יעזרו לאדם. כי אין מה לעשות האדם הוא חיה אומללה ומסכנה ... באמת רוצה זה להיות מאושר. ולא לדחות את סיפור האושר. העניין של להיות מאושר פירושו איך אני מביא את עצמי למצב שאני אפסיק לחפש יותר טוב, ושאני לא אפחד להרגיש פחות טוב. כי תמיד האדם רוצה להרגיש ...
דחיינות, סדר וארגון, למה לא כדאי לדחות דברים? למה להיות מסודר? למה לא לדחות דברים? תיעדוף משימות, ניהול זמן, איך לנהל את הזמן? ניהול משימות, בינה מלאכותית, איך המוח מתייחס לדחיית משימות? איך המוח דוחה דברים? סדר וארגון
דחיינות, סדר וארגון, למה לא כדאי לדחות דברים? למה להיות מסודר? למה לא לדחות דברים? תיעדוף משימות, ניהול זמן, איך לנהל את הזמן? ניהול משימות, בינה מלאכותית, איך המוח מתייחס לדחיית משימות? איך המוח דוחה דברים? סדר וארגון
... סדר וארגון, למה לא כדאי לדחות דברים? למה להיות מסודר? למה לא לדחות דברים? תיעדוף משימות, ניהול זמן, איך לנהל את הזמן? ניהול משימות, בינה מלאכותית, איך המוח מתייחס לדחיית משימות? איך המוח דוחה דברים? סדר וארגון למה לא כדאי לדחות דברים? אליעד כהן מציין שבחיים יש הרבה סיבות טובות לא לדחות דברים, שכן דחיית משימות יכולה להוביל להשלכות לא נעימות ומזיקות. אחת הסיבות המרכזיות היא שדחיית משימות יכולה להוביל להצטברות ריבית או קנסות, לדוגמה כאשר דוחים את ... את החפצים או להימנע מהמכשולים בסביבה. סידור שולחן העבודה או ניקוי האבק על המסך מקטין את העומס המנטלי, ומאפשר את הריכוז במשימות העיקריות. מתי כדאי לדחות דברים? למרות כל מה שנאמר, יש מצבים שבהם דחיית משימה יכולה להיות מוצדקת. לדוגמה, אם מתעוררת משימה דחופה יותר, כמו טיפול במצב רפואי, אז יש מקום לדחות את המשימות השגרתיות כדי להתמודד עם המשימה החשובה יותר. אליעד מציין שדחיית משימה עשויה גם להיות הגיונית אם יש סיכוי שהמשימה תהפוך ללא רלוונטית בעתיד. הגישה של רבי ... שלא רוצה לבצע אותן בכלל. גישה זו מתארת את הדחיינות כתהליך של סבל מיותר. אם משימה חייבת להתבצע, עדיף להוציא אותה מהדרך ולהתמודד איתה מיד, במקום לדחות אותה ולהעמיס על המוח. הקשר בין דחיינות לתהליכים רגשיים מאחורי הדחיינות יש פעמים רבות גורמים רגשיים - פחד מכישלון, חיפוש אחרי נוחות, או רצון להימנע מאי - נוחות ... גבוהה, יש להבין את העלות של הדחייה ולנהל אותה בצורה מחושבת. איך להתגבר על דחיינות? ממה נובעת דחיינות? טיפול בדחיינות למה לעשות היום את מה שאפשר לדחות למחר? פריורטיזציה תעדוף משימות איך לנהל משימות? למה כדאי לא לדחות דברים? ראשית, חשוב להדגיש שקיימות סיבות רבות ומגוונות לכך שלא מומלץ לדחות משימות. לדוגמה, אם צריך לשלם דוח תנועה אך מחכים לרגע האחרון, מצטברת ריבית והקנס הופך גבוה יותר. במקום לשלם סכום נמוך יחסית עכשיו, נאלצים בהמשך לשלם סכום גדול יותר ... ממוחשב. בכל פעם שיש משימה מוגדרת וברורה - כמו לך לסופר - המוח מתמקד בה. לאחר ביצוע המשימה, המוח סוגר חלון ומפנה משאבים למשימה הבאה. אך אם מחליטים לדחות את ההליכה לסופר וללכת קודם לסנדלר, מתעורר צורך לזכור לחזור בהמשך אל הסופר. לדוגמה, אם יש שלוש משימות: ללכת לסופר. ללכת לסנדלר. לטפל בכלים שנשארו בכיור. ברגע ... לשמור כרטיסיות פתוחות בכל עת: אל תשכח את הכלים בכיור, אל תשכח ללכת לסופר. מדוע דחייה יוצרת עומס על המערכת המנטלית? ככל שיש יותר משימות שהוחלט לדחות, כך המוח עובד כמו מחשב שמפעיל כמה תוכנות ברקע. במקום לסגור תוכנה אחת ולפנות משאבים, עדיין פועלת תוכנה שלא נעשה בה שימוש כרגע, מה שמוריד את ביצועי המערכת כולה. ... של חלל העבודה. ביצוע משימות תחזוקה קטנות (כמו ניקוי לכלוך על המסך) מונע הסחת דעת עתידית ומייעל את ההתמקדות במשימות המרכזיות. מתי בכל זאת כדאי לדחות דברים? לצד כל העלויות שנובעות מדחיית משימות, קיימים מצבים שבהם הדחייה נחוצה ואף עדיפה. לדוגמה: אם מתעוררת משימה בהולה וחשובה יותר, כמו מצב רפואי דחוף (למשל, שבר ברגל), נאלצים לדחות משימות שגרתיות (כמו הליכה לסופר) ולעסוק קודם בטיפול הדחוף. אם אדם מודע לכך שדחיית המשימה תגרום לעומס מנטלי ולמעקב, אך מבין בו - זמנית שהמשימה האחרת בעלת עדיפות משמעותית יותר, הוא עשוי לבחור באופן מושכל לדחות בכל זאת. אם יש סיכוי שמשימה כלשהי תתבטל או תהפוך ללא רלוונטית בעתיד, יכול להיות הגיוני לדחות אותה, בידיעה שאולי לא יהיה צורך לבצע אותה בכלל. איזו דוגמה אפשר ללמוד מרבי נחמן בנושא דחיינות? מסופר שרבי נחמן לא נהג לדחות דברים, אלא אם כן לא רצה לבצע אותם בכלל. הוא היה מעדיף להיפטר ממשימות מיד, כי אם הן בכל מקרה חייבות להתבצע, אין טעם להשאיר אותן פתוחות במחשבה ולהעיק על סדר היום. ... ומחשבות טורדניות סביב אותה משימה. מה הקשר בין דחיית משימות לבין תהליכים רגשיים? מאחורי דחיינות יש לעיתים קרובות גורמים רגשיים עמוקים. אדם עלול לדחות משימות כי הוא חושש מכישלון, כי הוא מפחד לגלות שמשהו מורכב מדי, כי הוא רוצה להימנע מאי - נוחות רגשית, או מכל סיבה אחרת הקשורה לעולם הפנימי שלו. מעבר לעומס המנטלי ... משימה בעלת עדיפות דחופה יותר או סיכוי שמשימה אחרת תהפוך ללא רלוונטית. עם מודעות לעלות של דחיינות, ניתן לקבל החלטות טובות יותר: אם אין סיבה אמיתית לדחות משימה - כדאי לגשת ולבצע אותה, ולפנות מהמוח את ההטרדות והעומסים הנלווים. איך להתמודד עם דחיינות והפחד מדחיית משימות? מהם הגורמים הרגשיים שמונעים השלמת משימות? איך ... מסודרת ויעילה? איך המוח פועל תחת עומס מנטלי וכיצד לנהל זאת? איך להתגבר על דחיינות? ממה נובעת דחיינות? טיפול בדחיינות, למה לעשות היום את מה שאפשר לדחות למחר? פריורטיזציה, תעדוף משימות, איך לקבוע סדרי עדיפויות? קביעת סדרי עדיפויות, איך לנהל משימות? להיפטר ממשימות, סדר וארגון בבית, סדר וארגון בעבודה, סדר וארגון ... סדר וארגון במשרד, איך להיות יעיל יותר? התייעלות, להיות מסודר, חדר מסודר, איך המוח מחשב משימות? איך לארגן משימות? איך לתעדף משימות? למה להפסיק לדחות דברים? טיפול בנטייה לדחות דברים, חוסר סדר בחיים, איך לעשות סדר בחיים? למה אני לא מרוכז? טיפים להתייעלות, למה אני לא מצליח בחיים? למה כדאי להיות מסודר? אוהב לדחות משימות, אוהב לדחות דברים, למה לשטוף את הכלים בכיור? למה לסדר את הבית? איך המוח חושב? איך המוח עובד? למה חשוב להיות מסודר? מנטורינג לחיים, אימון לחיים, האם לדחות דברים? מתי לדחות דברים? האם כדאי לדחות דברים? עצלנות, זריזות, שיפור יכולות חשיבה, איך להיות יותר מרוכז? איך להצליח להתרכז? חוסר ריכוז, בעיית קשב וריכוז, איך נוצר עומס על המוח? לנקות את השמשה ברכב, ...
גורמים לדחיינות כרונית, להתגבר על דחיינות כפייתית, איך מתמודדים עם דחיינות? טיפול בדחיינות, נטייה לדחות דברים, לדחות לרגע האחרון, קשיי ריכוז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז, קבלת החלטות
גורמים לדחיינות כרונית, להתגבר על דחיינות כפייתית, איך מתמודדים עם דחיינות? טיפול בדחיינות, נטייה לדחות דברים, לדחות לרגע האחרון, קשיי ריכוז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז, קבלת החלטות
... טיפול בדחיינות, נטייה לדחות דברים, לדחות לרגע האחרון, קשיי ריכוז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז, קבלת החלטות מהי באמת המהות של דחיינות? כאשר אדם אומר שהוא סובל מדחיינות, הוא בעצם מתכוון שהוא סובל מחוסר ... כאשר האדם אינו שלם עם ההחלטה לדחות משימה מסוימת. לדוגמה, אם אדם דוחה את תשלום הקנס, והוא שלם לחלוטין עם הסיבות לכך, כמו קושי כלכלי או חוסר חשק להתעסק בכך, אז לא תהיה לו תחושת סבל. אך אם האדם מרגיש רע עם ... אמיתי של המצב: האם משתלם לו לדחות או שעדיף לו להתמודד עכשיו? אם האדם יחליט לדחות מתוך מודעות מלאה, הוא לא יסבול יותר כי ההחלטה התקבלה בצורה מודעת. אם יחליט לבצע את הפעולה, גם אז ייעלם הסבל, משום שהספק נעלם. מה הקשר בין דחיינות להפרעת קשב וריכוז? ... כאשר אדם לא שלם עם החלטותיו לדחות משימות, הוא יסבול. אך אם האדם ייקח אחריות לבדוק באופן כנה מדוע הוא דוחה פעולות מסוימות, הוא יוכל להגיע להחלטה מודעת ושלמה - להמשיך לדחות או להפסיק את הדחייה. כשההחלטה תתקבל מתוך בהירות ושלמות פנימית, האדם יפסיק לסבול מדחיינות, כי הבעיה האמיתית איננה הדחייה עצמה, אלא הספקות וחוסר השלמות לגבי ההחלטה לדחות. לסיכום - האם דחיינות היא בעיה אמיתית? אליעד כהן מסכם שאין באמת בעיה של דחיינות, אלא יש בעיה של חוסר שלמות עם ההחלטות. כל אדם דוחה משהו תמיד, אך הסבל קיים רק כשהאדם לא ... שהם לא בטוחים אם הבחירה שלהם לדחות משימה מסוימת היא נכונה. אם אדם היה בטוח לחלוטין שהדחייה מוצדקת, הוא לא היה חווה זאת כבעיה. לדוגמה, אם אדם דוחה תשלום קנס, יכול להיות שזה בגלל שהוא מרגיש לחץ כלכלי או ... משהו, ובוחן האם באמת כדאי לדחות אותו או לא, הוא יוכל לקבל החלטה מודעת. אם יחליט להמשיך לדחות - הוא לא ירגיש רע כי זו החלטה מושכלת. אם יחליט להפסיק לדחות - הוא פשוט יבצע את המשימה. דחיינות מול הפרעת קשב וריכוז - הקשר המנטלי בדומה לדחיינות, גם הפרעת קשב וריכוז היא תופעה הנתפסת כבעיה, אך למעשה היא ביטוי לכך שהמוח תמיד מתמקד ... הוא חושב שיהיה לו יותר טוב לדחות אותה אבל הוא לא סגור על עצמו האם אני אמור לדחות את זה או לא אמור לדחות את זה ואז הוא אומר יש לי בעיה של דחיינות, זה כמו להגיד אני דוחה דברים אבל אני לא בטוח שאני אמור לדחות אותם ולכן אם בן אדם יברר עם עצמו את האמת מה האמת האם אני, שיקח לעצמו דוגמה מה אתה דוחה אני נגיד דוחה תשלום קנסות נניח דוחה לסדר את הבית ותבדוק עם עצמך. אוקי למה אני דוחה ... שקלול האם אתה חושב שכדאי לך לדחות את זה או לא כדאי לך לדחות את זה יכול להיות שבסוף התשובה תהיה כן כדאי לי לדחות את זה ואז אתה תמשיך לדחות את זה אבל זה לא יפריע לך שאתה דוחה את זה כי אתה שלם עם זה שאתה דוחה את זה ויכול להיות שהתשובה תהיה לא אני לא דוחה את זה יותר ובזה זה נגמר, אין בעיה של דחיינות יש בעיה של ... זה כי יש לך ספק אם אתה אמור לדחות אותו או לא. ש: ולמה יש לך ספק כי אתה לא יודע להעריך נכונה את המצב. אליעד: אני מסכים איתך אבל מה שלי הפריע שאמרת שזה לא יעבוד במאה אחוז מהמקרים אני אומר במאה אחוז מהמקרים ...
הצלחה ודחיינות, איך לא לדחות למחר? איך לא לדחות הצלחה? איך להתחיל להצליח היום? איך להתחיל לעשות היום? מעט גם כן טוב, לא לחשוב בשחור או לבן, פעולות קטנות, מוטיבציה לא לדחות דברים, מוטיבציה לעשות משימות, למה אני דוחה דברים?
הצלחה ודחיינות, איך לא לדחות למחר? איך לא לדחות הצלחה? איך להתחיל להצליח היום? איך להתחיל לעשות היום? מעט גם כן טוב, לא לחשוב בשחור או לבן, פעולות קטנות, מוטיבציה לא לדחות דברים, מוטיבציה לעשות משימות, למה אני דוחה דברים?
... ודחיינות, איך לא לדחות למחר? איך לא לדחות הצלחה? איך להתחיל להצליח היום? איך להתחיל לעשות היום? מעט גם ... קטנות, מוטיבציה לא לדחות דברים, מוטיבציה לעשות משימות, למה אני דוחה דברים? למה אנחנו ... לא מגיע, והוא רק ממשיך לדחות את ההצלחה. דוגמה נוספת היא אדם שרוצה להפסיק לעשן. הוא מדמיין ... אינה אפשרית, הוא מעדיף לדחות ולא להתחיל בכלל. למשל, אדם שמעוניין להתאמן, אומר לעצמו או ... מהנטייה הטבעית של המוח לדחות דברים. כאשר אנחנו בוחרים להתקדם בקטן, אנחנו מגלים שלאט לאט ... של מחר. איך להפסיק לדחות משימות? מוטיבציה לפעולות קטנות למה אנחנו דוחים הצלחה? איך ...
ניצול זמן, איך להתחיל לעשות דברים? איך לגרום לעצמי לעשות משהו שאני דוחה? איך לא לבזבז את הזמן? איך לא לשרוף את הזמן? איך לנהל נכון את הזמן? איך לא לדחות דברים? איך להפסיק לדחות דברים? איך לא לדחות משימות? איך לנצל את הזמן?
ניצול זמן, איך להתחיל לעשות דברים? איך לגרום לעצמי לעשות משהו שאני דוחה? איך לא לבזבז את הזמן? איך לא לשרוף את הזמן? איך לנהל נכון את הזמן? איך לא לדחות דברים? איך להפסיק לדחות דברים? איך לא לדחות משימות? איך לנצל את הזמן?
... לעשות דברים? איך לגרום לעצמי לעשות משהו שאני דוחה? איך לא לבזבז את הזמן? איך לא לשרוף את הזמן? איך לנהל נכון את הזמן? איך לא לדחות דברים? איך להפסיק לדחות דברים? איך לא לדחות משימות? איך לנצל את הזמן? איך להפסיק לדחות משימות ולהתחיל לנצל את הזמן? רבים מאיתנו מתמודדים עם הקושי לנצל את הזמן בצורה יעילה. אנחנו יודעים בדיוק מה צריך לעשות, אבל מוצאים את ... לגלול בפייסבוק או לצפות בטלוויזיה במקום להתמקד במשימות החשובות. השאלה המרכזית שאליעד כהן מעלה בהרצאה היא: איך אפשר להפסיק לדחות דברים, להפסיק לבזבז את הזמן, ופשוט להתחיל לפעול? מדוע הניסיון להבין את הסיבה לדחיינות הוא לפעמים בעצמו בזבוז זמן? לדברי אליעד כהן, ... את עצמך בידיים והתחל לבצע. רק אם תגלה שלא הצלחת לפעול בפועל, אז יהיה מקום לשאול שאלות מעמיקות ולהבין את הסיבות. איך להפסיק לדחות משימות? איך לנצל נכון את הזמן? התמודדות עם דחיינות איך להתחיל משימה שקשה לי? ניהול זמן אפקטיבי למה אני מבזבז זמן? מוטיבציה לפעולה ...
דחיינות כרונית, עצלנות יתר, עצלנות כרונית, דחיינות כפייתית, להפסיק לדחות דברים, טיפול בדחיינות, טיפול בעצלנות, איך לא לדחות דברים? איך לא להתעצל? זריזות, חריצות, להיות חרוץ, דחיינים
דחיינות כרונית, עצלנות יתר, עצלנות כרונית, דחיינות כפייתית, להפסיק לדחות דברים, טיפול בדחיינות, טיפול בעצלנות, איך לא לדחות דברים? איך לא להתעצל? זריזות, חריצות, להיות חרוץ, דחיינים
... כרונית, עצלנות יתר, עצלנות כרונית, דחיינות כפייתית, להפסיק לדחות דברים, טיפול בדחיינות, טיפול בעצלנות, איך לא לדחות דברים? איך לא להתעצל? זריזות, חריצות, להיות חרוץ, דחיינים למה אנשים דוחים משימות כל הזמן? אליעד כהן מסביר לעומק מדוע ... מדחיינות כרונית ועצלנות יתר. לטענתו, דחיינות מתרחשת מכיוון שהאדם באותו רגע חושב שיהיה לו יותר טוב לדחות את הפעולה מאשר לבצע אותה מיד. למשל, אדם שקם בבוקר בשעה 12 ורוצה ללכת להתאמן אבל לא הולך. הסיבה שהוא לא הולך להתאמן מיד ... אם הוא בכלל יודע איך לעשות את המשימה הזו. אם אדם לא יודע בדיוק מה לעשות או איך לבצע זאת, הוא ייטה לדחות זאת. לכן, שלב ראשון לפתרון דחיינות הוא זיהוי ברור של מהות המשימה והבנת הדרך לבצע אותה. עוד הצעה של אליעד היא להבין שהסבל הנובע מדחיינות מתרחש רק כאשר האדם לא שלם עם ההחלטה שלו. כאשר אדם מחליט לדחות משימה, הוא צריך להיות מודע לכך שזוהי ההחלטה שהייתה נראית לו הכי טובה באותו רגע. אם הוא יהיה שלם עם ההחלטה הזאת, הוא לא יתייסר לאחר מכן. כלומר, הפתרון לדחיינות הוא לא תמיד לבצע מיד את המשימה, אלא גם ללמוד לקבל את ההחלטה לדחות אותה בלי להתחרט לאחר מכן. אליעד גם מביא דוגמה מרבי נחמן, שנהג בדיוק להפך מדחיינים רגילים: או שביצע פעולה מיד או שלא ... אליעד מפרק את המחשבה שאנשים דוחים משימות כי יש להם ספקות או חוסר ביטחון לגבי הביצוע שלהן. אדם יכול לדחות כי הוא פשוט מעדיף לא לעשות כלום או לעשות משהו קל ונעים יותר באותו רגע. בסופו של דבר, הסיבה האמיתית לדחיינות ועצלנות ... או פסול. עצם המודעות לבחירה הרגעית כבר עוזרת לאדם לקבל החלטות בצורה נכונה וטובה יותר עבורו. איך להפסיק לדחות דברים? טיפול בדחיינות ועצלנות האם עצלנות היא בעיה אמיתית? מדוע אנו מתחרטים על דחיינות? שיטות לטיפול בדחיינות כפייתית ...
דחיינות, נטייה לדחות דברים, דוחה דברים, התמודדות עם דחיינות, גורמים לדחיינות, טיפול בדחיינות, דחיינות כרונית, דרכי טיפול בדחיינות, להפסיק לדחות דברים, מס הכנסה, דוחות כספיים, דוחה משימות
דחיינות, נטייה לדחות דברים, דוחה דברים, התמודדות עם דחיינות, גורמים לדחיינות, טיפול בדחיינות, דחיינות כרונית, דרכי טיפול בדחיינות, להפסיק לדחות דברים, מס הכנסה, דוחות כספיים, דוחה משימות
... נטייה לדחות דברים, דוחה דברים, התמודדות עם דחיינות, גורמים לדחיינות, טיפול בדחיינות, דחיינות כרונית, דרכי טיפול בדחיינות, להפסיק לדחות דברים, מס הכנסה, דוחות כספיים, דוחה משימות איך להתמודד עם דחיינות? ההרצאה עוסקת בנושא הדחיינות, הצורך לדחות משימות ולהתמודד עם נטייה זו, וכן כיצד אפשר לטפל ולמנוע את הדחיינות. אליעד מדבר על הסיבות לדחיינות, הקשיים הכרוכים בה, והדרכים השונות להתמודד עם המצב. ... על מה שלא הולך או לא מצליח. הרבה פעמים אנו נוטים לדחות משימות משום שאנחנו מפחדים מהתוצאה או שהן מזכירות לנו חוויות רגשיות לא נעימות. אליעד מסביר, למשל, שבמקרים כמו ניהול עסק או התעסקות עם נושאים מסוימים כמו מס ... הדרך בה אנו רואים את המשימות יכול לעזור לנו להפסיק לדחות אותן. דוגמה לכך היא שינוי הדרך בה אנו תופסים את המשימות לעומת דחיינות. לדוגמה, אם אנו חושבים על משימות כמו דוחות כספיים בתור דבר מלחיץ, ננסה לשנות את ... לערכים אישיים ואמונות פנימיות. לדוגמה, אדם יכול לדחות משימות בגלל שהוא חושש מהתוצאה שעלולה לפגוע בתחושת הערך העצמי שלו, כמו במקרה של עסק שבו הצלחה או כישלון יכולים להשפיע על תחושת הערך העצמי. חשוב להבין מהו ... למשימות ולתוצאות שלהן, וכיצד זה משפיע על נטייתנו לדחות אותן. מהי הדרך היעילה לשנות את התפיסה וההתמודדות עם הדחיינות? לסיום, אליעד מציע שכל שינוי התפיסה לגבי המשימות והערכים שמניעים אותנו יוכל להוריד את ... עם דחיינות? האם שינוי גישה יכול לעזור להפסיק לדחות? מה הקשר בין דחיינות לערכים אישיים? כיצד להתמודד עם דחיינות בעסק? ...
קורונה ודחיינות, קורונה והדחקה, למה לא לדחות בעיות למחר? למה לא לדחות דברים? למה לא להדחיק בעיות? חסכנות, קמצנות, מה שבזול עולה ביוקר? אין לי כסף לקנות בזול, מי שלא מוכן לסבול קצת סובל הרבה? מערכת הבריאות במדינת ישראל
קורונה ודחיינות, קורונה והדחקה, למה לא לדחות בעיות למחר? למה לא לדחות דברים? למה לא להדחיק בעיות? חסכנות, קמצנות, מה שבזול עולה ביוקר? אין לי כסף לקנות בזול, מי שלא מוכן לסבול קצת סובל הרבה? מערכת הבריאות במדינת ישראל
... ודחיינות, קורונה והדחקה, למה לא לדחות בעיות למחר? למה לא לדחות דברים? למה לא להדחיק בעיות? חסכנות, קמצנות, מה שבזול עולה ביוקר? אין לי כסף לקנות בזול, מי שלא מוכן לסבול קצת סובל הרבה? מערכת הבריאות במדינת ישראל מדוע אסור לדחות בעיות למחר? אליעד כהן מסביר מדוע אחת הטעויות הגדולות שאנשים עושים היא דחיית ... מרחיב את הנושא מעבר לקורונה ומדבר באופן כללי על כך שהנטייה של אנשים ושל מדינת ישראל, לדחות את הטיפול בבעיות מובילה תמיד להחמרה משמעותית של הבעיה. הוא נותן דוגמה של אסון ... אדם צריך לקחת מההרצאה הזו: ברגע שיש לך בעיה, אל תדחה אותה למחר. חלק מהבעיות אולי אפשר לדחות , אך ישנן בעיות שלא תעלמנה ולא ייעלמו, והן יישארו איתך עד סוף ימיך ואפילו מעבר לכך. לכן, חשוב מאוד להתמודד איתן מיד, לא לדחות, לא להדחיק, כי דחייה כזו תמיד עולה ביוקר רב בהמשך. למה לא לדחות בעיות? למה לא להדחיק בעיות? מה שבזול עולה ביוקר? איך מתקבלות החלטות במדינת ...
טיפול בדחיינות קשה, דוחה דברים לרגע האחרון, פועל רק במצבי לחץ, רגיל לדחות דברים, עושה דברים רק בלי ברירה, עושה דברים רק שאין אפשרות יותר לדחות, עצלנות כרונית, דחיית משימות, איך ליצור מוטיבציה? למה אין לי חשק לעשות דברים?
טיפול בדחיינות קשה, דוחה דברים לרגע האחרון, פועל רק במצבי לחץ, רגיל לדחות דברים, עושה דברים רק בלי ברירה, עושה דברים רק שאין אפשרות יותר לדחות, עצלנות כרונית, דחיית משימות, איך ליצור מוטיבציה? למה אין לי חשק לעשות דברים?
... בדחיינות קשה, דוחה דברים לרגע האחרון, פועל רק במצבי לחץ, רגיל לדחות דברים, עושה דברים רק בלי ברירה, עושה דברים רק שאין אפשרות יותר לדחות, עצלנות כרונית, דחיית משימות, איך ליצור מוטיבציה? למה אין לי חשק לעשות דברים? למה אנשים דוחים דברים עד לרגע האחרון? אנשים ... יצטרך בסוף לקבל טיפול רפואי. אנשים אלו מתנהגים כך באופן עקבי - הם פועלים רק כשהלחץ מגיע לשיא וכבר אי אפשר לדחות את המשימה. הדפוס הזה נקרא דחיינות קשה או עצלנות כרונית, ואליעד מסביר מדוע זה קורה ואיך ניתן לטפל בזה בצורה יסודית. האם ... אבל עצם המחשבה על כך שהוא חייב לעבוד מאוד מכבידה עליו. התחושה הזו של הכרח גורמת לו סבל רב, ולכן הוא מעדיף לדחות את ההתמודדות עם הסבל עד שאין לו ברירה אחרת, כלומר, עד שהמציאות מחייבת אותו לפעול. איך ליצור מוטיבציה כדי להפסיק לדחות דברים לרגע האחרון? הפתרון שאליעד כהן מציע להתמודדות עם דחיינות קשה הוא לא לחשוב אני חייב לעשות את זה, אלא דווקא לנסות ... הנכון, בלי דחייה עד לרגע האחרון. איך להתגבר על דחיינות כרונית? למה אני דוחה דברים לרגע האחרון? איך להפסיק לדחות משימות? איך לייצר מוטיבציה? האם לחץ עוזר לביצוע משימות? למה אין לי חשק לעשות דברים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מוטיבציה וחוסר מוטיבציה, איך להשיג מוטיבציה? טיפול בדחיינות, למה אני דוחה דברים? למה אין לי חשק? למה אין לי מוטיבציה? מה לעשות כשאין חשק? מה לעשות כשאין מוטיבציה? איך לא לדחות דברים? סרטוני מוטיבציה, סוגים של מוטיבציה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לדחות, למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לדחות, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לזוגיות, מטפל רגשי, מאמן אישי להצלחה בתחום לדחות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.9375 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 18:28:21 - wesi1