אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול
האם יש הבדל בין שכנוע אדם שרוצה עזרה לאדם שמתנגד לעזרה?

כאשר רוצים לעזור לאדם להתמודד עם בעיה כלשהי, בין אם מדובר בהפסקת עישון או טיפול בהפרעות אכילה, השאלה שעולה היא האם יש הבדל בשיטות השכנוע ובאסטרטגיות הטיפוליות בין מצב שבו האדם מעוניין בשינוי ומבקש עזרה, לבין מצב שבו האדם כלל אינו מעוניין בשינוי ואף מתנגד לעזרה המוצעת לו.

מהן שיטות השכנוע במצב שבו האדם מעוניין בטיפול?

לדברי אליעד כהן, אדם שמגיע ומביע רצון ברור בשינוי, למשל, מישהו שאומר "אני רוצה להפסיק לעשן", כבר מכיל בתוכו רכיב מסוים של רצון לשינוי. כלומר, כבר קיימת בתוכו ההכרה כי עישון הוא פעולה שלילית עבורו. למרות הרצון שלו, הוא עדיין ממשיך לעשן בפועל, כנראה משום שהרצון לעשן חזק יותר מהרצון להפסיק לעשן. למשל, ייתכן שיש לו 80% רצון להמשיך לעשן ורק 20% רצון להפסיק.

כדי לעזור לאדם כזה, השיטה של אליעד היא להחליש את הרצון הדומיננטי, במקרה הזה את ה - 80% שרוצים להמשיך לעשן. עושים זאת באמצעות הטלת ספק ברצון לעשן עצמו - שואלים את האדם שאלות כמו: "למה אתה באמת רוצה לעשן? האם זה באמת משנה לך? האם אתה בטוח שזה חשוב לך?" כשהאדם מתחיל לפקפק בסיבות שלו להמשיך לעשן, הרצון לעשן נחלש. מכיוון שהרצון להפסיק לעשן כבר קיים אצלו, ברגע שמחלישים את הרצון הנגדי, הוא באופן טבעי נוטה להפסיק.

איך משכנעים אדם שלא רוצה להשתנות ואינו מעוניין בטיפול?

במקרה השני, כאשר אדם לא מביע שום רצון להשתנות ואינו רואה בעיה בהתנהגות שלו - למשל, הוא מעשן ואין לו רצון כלל להפסיק לעשן - האסטרטגיה של אליעד היא שונה ומורכבת יותר. במקרה כזה, לא מספיק רק להחליש את הסיבות שמניעות אותו לעשן, משום שגם אם הוא יפסיק להאמין בסיבות האלה, עדיין אין לו סיבה אמיתית להפסיק לעשן, מכיוון שלא היה לו מלכתחילה רצון כזה.

במקרה כזה, אליעד מסביר שצריך לבצע שני תהליכים במקביל:
  • ראשית, להטיל ספק בסיבות של האדם להמשיך בהתנהגות הנוכחית שלו (למשל, לעשן).
  • שנית, לייצר ולהעצים אצלו את הרצון האלטרנטיבי - למשל, לרצות להפסיק לעשן - ולגרום לו להרגיש שזה רצון מחויב ואמיתי.
לדוגמה, אדם שמרעיב את עצמו מרצונו, אם הוא אומר שאין לו שום בעיה עם ההרעבה, אז אפילו אם מטילים ספק ברצון שלו להרעיב את עצמו, עדיין לא נוצר בו רצון לאכול. לכן, חייבים לבנות אצלו רצון חדש לאכול ולשכנע אותו שהרצון הזה חשוב, נחוץ ומחויב, אחרת לא ייווצר השינוי הרצוי.

מה הקושי בשכנוע אדם שלא מעוניין בעזרה לעומת מי שמעוניין?

הקושי בשכנוע אדם שאינו מעוניין בעזרה גדול בהרבה, כיוון שהוא מצריך יצירת רכיב שלא היה קיים כלל - הרצון להשתנות. הדבר הופך לקשה עוד יותר משום שלעתים צריך להשתמש בשני סוגים מנוגדים של חשיבה במקביל: מצד אחד להטיל ספק עמוק ברצון הנוכחי, ומצד שני ליצור תחושה חזקה של מחויבות כלפי הרצון החדש. כלומר, על הסיבות שבגללן הוא מעשן או מרעיב את עצמו, אליעד מציע להטיל ספק, אבל על הסיבות שיגרמו לו לרצות להפסיק לעשן או לאכול - חייבים לחזק ולבנות לו אמונה מלאה, אפילו אם היא מלאכותית בהתחלה.

לפי...
עכשיו השאלה היא כזאת נניח נגיד שרוצים לעזור למישהו בקטע טיפולי, אוקי נגיד לדוגמה נגיד מישהו עם הפרעת אכילה נניח ונגיד רוצים לעזור לו לאכול, נגיד בהנחה שהוא לא אוכל רוצים לגרום לו לאכול ובהנחה שהוא אוכל מדי רוצים לגרום לו לאכול פחות נניח, עכשיו בעצם לצורך העניין זה כמו כל תהליך של שכנוע, נכון כמו כל תהליך של שכנוע. עכשיו השאלה היא ברמת האסטרטגיה האם יש הבדל או שאין הבדל ואם אכן האם יש הבדל אז מה ההבדל, האם יש הבדל בין לנסות לעזור למישהו שרוצה שיעזרו לו לבין לנסות לעזור למישהו שלא רוצה שיעזרו לו. מה זאת אומרת? שני אנשים באים אחד אומר "תקשיב יש לי הפרעה אני רוצה לטפל בה" ואחד יש לו הפרעה והוא לא רוצה לטפל בה, השאלה היא האם הדרך לטפל בהם היא זהה או שהיא שונה אם כן במה.

ש: בפשט זה נראה שזה מאוד שונה.

אליעד: אוקי למה מה זה שונה?

ש: יותר קל לעזור למי שרוצה שיעזרו לו.

אליעד: אני לא שאלתי אם זה יותר קל או קשה שאלתי אם זה שונה מבחינת הנוסחה, אתה צודק שאם מישהו נמצא על הרצפה והוא רוצה לקום או מישהו על הרצפה והוא לא רוצה לקום יותר קל להרים את ההוא שעל הרצפה שהוא רוצה לקום אבל רצף הפעולות שאתה עושה כדי להרים מהרצפה את הבן אדם זה אותו דבר כאילו אם אתה מרים משקולת או בן אדם זאת אומרת לתפוס ולהרים.

השאלה האם ברמת הנוסחה האם לשכנע מישהו נגיד בוא ניתן דוגמה נגיד הוא מרעיב את עצמו בסדר ורוצים לשכנע אותו לאכול, האם השיטה לשכנע אותו לאכול תהיה שונה מהמצב שבו הוא אומר "שלום יש לי בעיה שאני מרעיב את עצמי ואני רוצה לשכנע את עצמי לאכול" או במצב שהוא אומר "אין לי בעיה שאני מרעיב את עצמי אני לא אכפת לי שאני מרעיב את עצמי". השאלה אם בנוסחה זאת תהיה אותה נוסחה או לא אותה נוסחה לא ברמת הקושי נניח שברמת הקושי יותר קשה זה ברור, גם לא ברור אבל נניח שזה ברור השאלה אם בדרך זאת תהיה אותה דרך או שונה.

ש: באחד אם אתה רוצה לגרום למישהו לעשות משהו נגד רצונו ובשני מה שכפי רצונו.

אליעד: לא בשני גם נגד רצונו נגד חצי רצונו.

ש: זהו יש לו יותר רצון אז זה ההבדלים ביניהם בעצם?

אליעד: כן זה ההבדל.

ש: זה ההבדלים אחד רוצה יותר שם הוא פחות רוצה.

אליעד: בוא ניתן דוגמה נגיד הפסקת עישון, אחד אומר "שלום תעזור לי להפסיק לעשן" והשני אתה צריך לגרום לו לרצות להפסיק לעשן למרות שהוא לא רוצה להפסיק לעשן, האם זה יהיה אותו תהליך?

ש: כן אני אומר שכן.

אליעד: אותו דבר אין הבדל?

ש: רק בעוצמה רק במינונים בעוצמה בכמויות.

אליעד: תראה בא נניח שלא משנה מה נשאל במהות זה תמיד יהיה אותו דבר, בסדר נניח ולכן כאילו בסופו של דבר זה אותו דבר אבל אף על פי כן ברמת האסטרטגיה מבחינת השלבים שאתה צריך לעבור עם הבן אדם.

ש: אחד מכיר בזה שיש לו חיסרון.

אליעד: מה זאת אומרת שיש לו חיסרון?

ש: שהוא מעשן והוא רוצה להפסיק לעשן.

אליעד: לא חיסרון הוא רוצה להפסיק לעשן, אחד אומר "שלום אני רוצה להפסיק לעשן" אחד אומר "שלום אני מעשן ואני לא רוצה להפסיק לעשן".

ש: אני אומר שזה אותו דבר.

אליעד: אני אומר שזה שונה, עוד פעם במהות זה תמיד יהיה אותו דבר אבל בצורה זה שונה. יש הבדל יש ברכיבים נגיד אם זה יהיה אם נגיד צריך לשים תרופות צריך להוסיף לו לרכיבים לאחד מהם לשים רכיב אחר לשים רכיבים אחרים.

ש: בא נראה לפי הדוגמה הזאת נגיד מישהו רוצה להפסיק לעשן אז איך עוזרים לו.

אליעד: אז איך עוזרים לו?

ש: תראה אבל אם מישהו רוצה להפסיק לעשן הוא מבין שזה רע איפשהו שזה לא טוב.

אליעד: בסדר נכון אז מה אבל הוא עדיין ממשיך לעשן כן, הוא אומר "אני רוצה להפסיק לעשן" והוא עדיין מעשן.

ש: הוא מבין.

אליעד: אבל הוא עדיין מעשן בפועל הוא מעשן, הוא אומר שהוא רוצה להפסיק אבל הוא בא לטיפול הפסקת עישון אבל הוא לא מסוגל בלי לעשן הוא חייב לעשן, הוא מעשן כבד למרות שהוא מבין שזה גרוע והשני גם מעשן למרות שהוא מבין שזה גרוע מה ההבדל?

ש: השני טוב לו עם זה.

אליעד: נכון אז השאלה יש הבדל בתהליך או אין הבדל?

ש: מה אתה חושב?

אליעד: אני אומר שיש הבדל אני אסביר למה, אוקי בשביל לגרום למישהו לעשות משהו צריך להסביר לו שמה שרוצים שהוא יעשה שזה יותר טוב מרע עבורו, עד כאן זה הגיוני שהוא יחשוב שנגיד להפסיק לעשן זה יותר טוב מרע עבורו. עכשיו אם בן אדם בא עם קונפליקט ברצונות שלו שהוא גם לדוגמה רוצה לעשן וגם רוצה להפסיק לעשן יש בתוכו כבר שני רצונות יש לו "רוצה להפסיק לעשן" ויש לו "רוצה לעשן", עכשיו בא נניח נגיד שיש לו 20% "רוצה להפסיק לעשן" ו - 80% "רוצה לעשן", עוד פעם 20% הוא רוצה לא לעשן 80% הוא רוצה כן לעשן מה הוא יעשה בפועל יעשן כי הוא 80% רוצה לעשן.

עכשיו מה אנחנו צריכים לעשות כדי לגרום לו להפסיק לעשן מספיק שניקח את ה - 80% האלה ונטיל בהם ספק "למה אתה רוצה לעשן? כי ככה וככה, מי אמר מה זה משנה תמצא דרך אחרת" אז החלק של ה - "רוצה להמשיך לעשן" או "רוצה לעשן" החלשנו אותו ואז נשאר החלק של "רוצה להפסיק לעשן רוצה לא לעשן". לעומת זאת הבן אדם שלא רוצה להפסיק לעשן אז אצלו תיאורטית זה 100% "רוצה לעשן" אז אם אנחנו נטיל לו ספק בלמה לעשן זה לא אומר שהוא יפסיק, אז יכול להיות שהוא יגיד "אוקי לכן זה לא משנה אבל בא לי לעשן בכל זאת".

ש: הדרך זאת אותה דרך.

אליעד: רגע לא שנייה, לכן יש הבדל אם מישהו בא עם רצון יש מישהו שאומר "שלום יש לי רצון לא לעשן קשה לי" זאת אומרת שאם נחליש לו את הסיבות שקשה לו הרצון לא לעשן כבר קיים אצלו, לעומת זאת אם מישהו אומר "אני מעשן ואני רוצה לעשן ולא אכפת לי מזה שאני מעשן" אז צריך לעשות שני דברים גם צריך להחליש את הסיבות שהוא מעשן אבל גם צריך לבנות לו את הסיבות לא לעשן, זה עוד רכיב זה לא אותו רכיב.

ש: למרות שאתה יכול גם לעשות את זה לבן אדם עם ה - 20% להגדיל לו את ה - 20%, איך אתה מגדיל לו את ה - 20% האלה את הצמצום ה - 80%.

אליעד: לא רגע שנייה, עוד פעם לא משנה בא נניח שבמהות בסופו של דבר שניהם צריכים לחשוב שיותר טוב זה מאשר זה, יותר טוב לא לעשן מאשר כן לעשן נניח שהם שניהם בסופו של דבר צריכים את האופציה שאנחנו רוצים שהוא יחשוב שהיא נכונה שהוא יחשוב שזה טוב ושהאופציה השנייה רעה, נניח שזאת האמת וזה נכון לגבי שניהם אבל הקטע הוא שבאחד מהאנשים הרכיב...
עזרה מי זה אליעד כהן לא רוצה לקום דיאטה מחויבות קונפליקט תהליך שכנוע רצונות יותר טוב מרע לשכנע את עצמך לשכנע מישהו לא לעשן אוכל איך לגרום למישהו לרצות משהו אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה אסטרטגיה אסטרטגיות אסטרטגיות שכנוע בולימיה בולמיה גמילה מעישון דיאטה הפסקת עישון הפרעה הפרעות הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה הרצון השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון טיפול טיפול בהפרעה טיפול בהפרעות טיפול בהפרעות אכילה טיפול בהפרעת אכילה טיפולים ירידה במשקל לא לעשן לגרום לגרום לאישה לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום למישהו לא לעשן לגרום למישהו לרצות משהו להפסיק לעשן לעשן לרדת במשקל לרזות לרצות משהו לשכנע מישהו לשכנע מישהו לא לעשן לשכנע מישהו לרצות משהו לשנות לשנות למישהו את הרצון מטופל מטופלים מטפל מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון סוגים סוגים של טיפול סוגים של שכנוע סיגריה סיגריות עודף משקל עישון עישון סיגריות רצון שיטה לשכנוע שיטות שיטות טיפול שיטות טיפוליות שיטות לשכנוע שיטות שכנוע שיטת שכנוע שכנוע
עישון, להפסיק לעשן, הפסקת עישון, איך לשנות הרגלים, כאבים, סיבת הרצון, ביטול הרצון, שינוי הרגלים, למה אתה רוצה
עישון, להפסיק לעשן, הפסקת עישון, איך לשנות הרגלים, כאבים, סיבת הרצון, ביטול הרצון, שינוי הרגלים, למה אתה רוצה
עישון, להפסיק לעשן, הפסקת עישון, איך לשנות הרגלים, כאבים, סיבת הרצון, ביטול הרצון, שינוי הרגלים, למה אתה רוצה למה קשה להפסיק לעשן גם כשלא יודעים למה רוצים לעשן? הסיבה המרכזית לכך שקשה להפסיק לעשן, גם כאשר האדם אינו יודע מדוע הוא מעשן, היא שהאדם מתייחס לרצון שלו כאל דבר מחויב. אליעד ... הם עדיין עושים אותו. לדוגמה, אדם שאומר אני לא יודע למה אני רוצה לעשן ובכל זאת מעשן, הוא למעשה כן יודע למה הוא מעשן, אך הוא חווה את הרצון שלו כדבר בלתי ברור או ... מסביר, הוא כן יודע, אחרת לא היה עושה זאת. לדוגמה, אדם שלא רוצה לאכול חול, יודע בבירור למה אינו רוצה לעשות זאת. במקרה של העישון, למרות שהאדם טוען שאינו יודע למה הוא רוצה לעשן, הוא יודע זאת ברמה פנימית עמוקה יותר, ולכן הוא ממשיך לעשן. איך שואלים את עצמנו נכון מדוע אנחנו רוצים משהו? כדי להעמיק בשאלה מדוע אדם רוצה משהו, צריך ... את האצבע. באותו אופן, כדי להצליח לחקור את הרצון בתחום מסוים כמו עישון, יש לתרגל את השאלה למה אני רוצה את זה? באופן קבוע בכל תחומי החיים ולא רק בתחום אחד. איך ... מתרגל התבוננות עצמית כזו לאורך זמן, אפילו כשהוא מאוד רעב ורוצה לאכול, הוא עדיין זוכר שזו רק אפשרות ולא דבר מחויב. כך הוא מסוגל להקטין את ההיצמדות שלו להרגלים השונים בחייו, ובהמשך יהיה לו קל יותר להתמודד עם הרגלים כמו עישון. לסיכום, כיצד להפסיק לעשן ולשנות הרגלים ביעילות? כדי להפסיק לעשן בצורה אפקטיבית, האדם חייב להתחיל לתרגל באופן יומיומי את השאלה למה אני רוצה את זה? ... יכולת שליטה וגמישות מחשבתית המאפשרת לו להפסיק עם הרגלים כמו עישון בצורה פשוטה ויעילה יותר. איך להפסיק לעשן? מדוע אנשים מעשנים? איך משנים הרגלים שליליים? האם אפשר להתגבר על התמכרות לעישון? איך להתמודד עם כאבים באמצעות חשיבה? כיצד לבטל רצונות לא רצויים? איך להפוך רצון מחויב ...
חזרה בשאלה, לחזור בשאלה, יציאה בשאלה, לצאת בשאלה, ייסורי מצפון, תורת אמת, לעשן בשבת, אמיתות התורה, שכר ועונש
... בשאלה, ייסורי מצפון, תורת אמת, לעשן בשבת, אמיתות התורה, שכר ועונש איך להתמודד עם ייסורי מצפון לאחר יציאה בשאלה? אדם שחוזר בשאלה לאחר שהיה חרדי עשוי להיתקל בייסורי מצפון קשים, ... הוא עושה פעולות שנחשבו אסורות, כמו לעשן בשבת. למרות שהוא כבר אינו מאמין, עולות בו מחשבות מטרידות שמקורן בחינוך הדתי שקיבל, לדוגמה, הפחד שימות בעקבות חילול שבת. לדוגמה, מישהו שהיה חרדי בעברו, מדליק סיגריה בשבת, ופתאום עולה בראשו הפסוק מחלליה מות יומת. למרות שהוא לא מאמין באמת בזה, הוא עדיין חש פחד לא רציונלי כי כך לימדו אותו במשך שנים. הדרך של ... נחרטו בו עמוק. הוא לא מצליח לשכנע את עצמו במאה אחוז שהדת אינה נכונה, ולכן כל פעולה שנחשבה חטא בעבר, כגון חילול שבת, מעוררת בו פחד ואשמה. מה הקשר בין ביטחון עצמי לבין הספק בדת? ... מחלל את השבת בלי פחד, משום שהוא משוכנע לחלוטין שהאמת שלו נכונה יותר מכל טענה דתית. הבעיה נובעת בדיוק מהספק הקטן שעדיין נשאר לו בראש. אליעד מדגים זאת כך: אם האדם מפחד להניח כיפה על ... למה שנכתב בה. ככל שהאדם יהיה יותר משוכנע בדרך החדשה שלו, פחות יטרידו אותו המחשבות הדתיות. מה המשמעות של האמונה בתורת אמת? אנשים חרדים גדלים על האמונה שהתורה היא תורת אמת, ולכן קשה להם ...
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון למה קשה להפסיק לעשן ואיך בכל זאת אפשר לעשות זאת? עישון סיגריות הוא הרגל נפוץ שהרבה אנשים רוצים להפסיק, אבל מרגישים שקשה להם לעשות זאת. אליעד מסביר את המנגנון הפסיכולוגי והרגשי שמונע מאנשים להפסיק לעשן, ומציע גישה מעשית ופשוטה להתגברות על ההתמכרות לסיגריות. הוא מדגיש שאחת הבעיות המרכזיות היא חוסר בהירות במה שהמעשן באמת רוצה, ולכן הצעד הראשון הוא הגדרה ברורה של המטרה: מה אתה באמת רוצה? לדבריו, מי שלא מצליח להפסיק לעשן, בדרך כלל לא הגדיר בצורה ברורה את הרצון שלו או לא בחן בכנות את היתרונות והחסרונות של הפסקת העישון. הוא מסביר שעל מנת להפסיק לעשן צריך קודם כל להבין את המצב הנוכחי (אני מעשן קופסה וחצי ביום), לאחר מכן להבין את המצב הרצוי (אני רוצה להפסיק לעשן), ואז לשאול למה יש פער בין המצוי לרצוי. מהו הקושי האמיתי בגמילה מסיגריות? אליעד מדגיש כי הקושי העיקרי בגמילה מעישון נובע מכך שהאדם אינו מוכן לסבול את החסרונות של הפסקת העישון. למשל, מעשנת אמרה שהיא מרגישה חרדה רק מהמחשבה שלא יהיו לה סיגריות זמינות. אליעד מסביר לה שהקושי נובע מכך שהיא לא מקבלת את העובדה שהפסקת עישון כוללת סבל מסוים. האדם שמנסה להפסיק לעשן חושב בטעות שזה צריך להיות תהליך קל, ולכן כשהוא נתקל בקושי, הוא חוזר לעשן. הוא מביא דוגמה שאותה אישה הפסיקה לעשן שלושה שבועות, היה לה נהדר, אך בכל זאת חזרה לעשן. הסיבה לכך היא שאחרי שלושה שבועות הגיעה תחושה של ריקנות והחיסרון של חוסר העישון הפך להיות גדול מדי, ולכן חזרה לעשן. אליעד מדגיש שהטעות שלה הייתה הציפייה לאושר מושלם מהפסקת העישון, ואי קבלת העובדה שגם להפסקה יש חסרונות. איך להתייחס למחשבה אני רוצה סיגריה בזמן הגמילה? לדעת אליעד, בכל פעם שמגיעה מחשבה כמו אני חייב
לעשות שינוי בחיים, לשנות הרגלים, מוטיבציה לשינוי, מוטיבציה לעבודה, להפסיק לעשן, גמילה מעישון, הפסקת עישון, להתחיל עם בחורה, אימון לזוגיות, מודעות עצמית, איך להיות מאושר? איך להבין את עצמך?
לעשות שינוי בחיים, לשנות הרגלים, מוטיבציה לשינוי, מוטיבציה לעבודה, להפסיק לעשן, גמילה מעישון, הפסקת עישון, להתחיל עם בחורה, אימון לזוגיות, מודעות עצמית, איך להיות מאושר? איך להבין את עצמך?
... שינוי בחיים, לשנות הרגלים, מוטיבציה לשינוי, מוטיבציה לעבודה, להפסיק לעשן, גמילה מעישון, הפסקת עישון, להתחיל עם בחורה, אימון לזוגיות, מודעות עצמית, איך להיות מאושר? איך להבין את עצמך? למה דימוי עצמי נמוך קשור לסיטואציות מהעבר? דימוי עצמי שלילי נובע פעמים רבות מחוויות ... ככל שהאדם מודע יותר לכך שהבעיה היא בתפיסה העצמית ולא במציאות, כך יוכל להפחית את ההשפעה הרגשית של האירוע. מה הקשר בין הפסקת עישון לבין הבנת הרצונות שלך? אליעד משתמש בדוגמה של הפסקת עישון כדי להסביר שהבעיה אינה בסיגריה עצמה, אלא ברצונות העמוקים יותר שהאדם מנסה להשיג דרכה. למשל, אדם מעשן כדי להרגיש תחושות של כיף, רוגע וחופש. הסיגריה עצמה אינה מייצרת את התחושות הללו, אלא המחשבות והאסוציאציות שהאדם מחבר אליהן. על האדם לשאול את עצמו למה הוא באמת רוצה לעשן . כשהוא מזהה את הרצון האמיתי (לדוגמה: להרגיש רגוע או להיראות מגניב), הוא יכול למצוא דרכים חלופיות להשגת אותן התחושות בלי התלות בסיגריה. מדוע חשוב להבין מה מחויב ומה אפשרי בחיים? לפי אליעד, רוב הבעיות והסבל נובעות מכך שאנשים מתבלבלים בין מה שמחויב למה שאפשרי. לדוגמה, אדם חושב שחשוב מאוד שיאהבו אותו, אך בעצם ... מכך שהאדם הופך את האפשרי (שיאהבו אותו) למחויב, ועל ידי זיהוי המחשבה הזו, הוא יכול להחזיר לעצמו את הביטחון והשליטה. איך להפסיק לעשן? איך להעלות דימוי עצמי? איך לפתח מודעות עצמית? למה אני מפחד להתחיל עם בחורה? איך להפסיק לחשוב שלילי? מה ההבדל בין מחויב לאפשרי? איך להשתחרר מהשפעת העבר? ...
NLP, איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו לעשות משהו? הפסקת עישון, איך שותלים מחשבה? לתכנת את התת מודע, לשתול מסרים, איך לשכנע את התת מודע?
NLP, איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו לעשות משהו? הפסקת עישון, איך שותלים מחשבה? לתכנת את התת מודע, לשתול מסרים, איך לשכנע את התת מודע?
... איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו לעשות משהו? הפסקת עישון, איך שותלים מחשבה? לתכנת את התת מודע, לשתול מסרים, איך לשכנע את התת מודע? איך לשתול מחשבות ולגרום למישהו להפסיק לעשן? אליעד מסביר כיצד ניתן להשתמש בטכניקות NLP ... מחשבות במוחו של אדם כך שיבצע שינוי התנהגותי, לדוגמה להפסיק לעשן, מבלי שהוא יהיה מודע לכך. המטרה היא לגרום לו להבין, בדרך עקיפה, שמשהו שלדבריו הוא נורמלי (כמו עישון) הוא למעשה מזיק, אך בלי לומר לו זאת במילים ישירות. כדי להפסיק למישהו לעשן, אליעד ממליץ לא לחשוף את הכוונה מראש. במקום לומר לו עישון זה רע, יש לפעול בצורה עקיפה, כך שהאדם יבין בעצמו את נזקי העישון. אליעד מסביר שמדובר במניפולציה שיכולה לכלול את ... של האדם על ידי תכנים שמתווספים אליו באופן עקיף. למשל, לגרום לו להבין שבריאות היא הדבר החשוב ביותר, ושכאשר הוא מעשן, ... בחיים ושהבריאות תלויה בהרבה מאוד פרמטרים, בהם המזון שהוא אוכל והאוויר שהוא נושם. ניתן לדבר על נזקים של חומרים מסוימים בגוף, ולשלול את רעיון העישון בצורה עקיפה. למשל, יש להכניס לאדם את המחשבה שהרעלים שבמזון ובסיגריות גורמים לתמכרות ושבריאות טובה יותר תשתף את האדם במצב ... להציע שזו תהיה הדרך להכניס את המידע, על מנת שהאדם יקשר את העישון לנזקים בריאותיים מבלי שמישהו אמר לו באופן ישיר. ... מדגיש כי הטכניקה היא להכניס לאדם את המחשבה שאם הוא ימשיך לעשן, יפגע בבריאותו, אך השלב השני הוא לגרום לו להבין שהעישון לא רק מזיק, אלא גם מהווה התמכרות לחומרים רעילים. ... אדם ירגיש כי הוא מקבל את הרעיון בצורה עקיפה ובסופו של דבר יפסיק לעשן מתוך הבנה עצמית של הזיקה בין העישון לבין נזק בריאותי, זה מה שיוביל לתוצאה הרצויה. איך לשתול מחשבות? מה זה NLP? הפסקת עישון בדרך עקיפה? כיצד לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו להבין בעצמו שהעישון מזיק? טכניקות תכנות התת - מודע אני רוצה לדוגמה להשפיע על מישהו להפסיק לעשן, אני רוצה להחדיר לו, קודם כל רציתי להתייעץ איתך ... לסדר לו את המחשבה הרעה שזה עושה לו שיגרום לו תחושה רעה שיפסיק לעשן. אליעד: אוקי, אז מה עושים? ש: עכשיו שאלתי אותך. ...
סודות האושר, סודות הרצון, אין סוף רצונות מנוגדים, גילוי הרצון העצמי, מה התת מודע רוצה? הפסקת עישון, לא רוצה לעשן, להפסיק לעשן, רצונות בתת מודע, המבנה של הרצונות, סודות החלל הפנוי
סודות האושר, סודות הרצון, אין סוף רצונות מנוגדים, גילוי הרצון העצמי, מה התת מודע רוצה? הפסקת עישון, לא רוצה לעשן, להפסיק לעשן, רצונות בתת מודע, המבנה של הרצונות, סודות החלל הפנוי
... מנוגדים, גילוי הרצון העצמי, מה התת מודע רוצה? הפסקת עישון, לא רוצה לעשן, להפסיק לעשן, רצונות בתת מודע, המבנה של הרצונות, סודות החלל הפנוי איך נוצר רצון ומה הקשר שלו להיפך שלו? אליעד כהן מסביר באופן מפורט כיצד בנוי הרצון, ומדוע תמיד ... גם רוצה את ההפך של הדבר הזה. לדוגמה, אם אדם רוצה לעשן, בתוכו קיים גם רצון לא לעשן, ואפילו תחושת חוסר אכפתיות אם יעשן או לא. הוא מפרט כיצד כל רצון בנוי משלוש פרספקטיבות: הרצון עצמו, הרצון ההפוך שלו והמצב שבו לא אכפת לך מהתוצאה. ... שהוא בוחר ברצון אחד בלבד. לדוגמה, כאשר אדם מעשן סיגריה, הוא לכאורה רוצה לעשן, אך בו זמנית קיים בו גם רצון לא לעשן. אלא שרצון אחד דומיננטי יותר, ולכן הוא פועל לפי הרצון לעשן. אליעד מדגיש כי אין מצב שבו האדם רוצה רק דבר אחד בלבד ללא ההיפך שלו. כל רצון שאתה יכול לדמיין יכול להתקיים אצלך בתודעה. אתה יכול לרצות להיות קיים, ... הבנה עמוקה שהכל כבר נמצא בתוכו. למשל, כאשר האדם אוכל, הוא לא תמיד מודע לכך שהוא בו זמנית רוצה להיות רעב, רוצה לשבוע, ולא אכפת לו כלל - אך כאשר הוא מתבונן לעומק, הוא מגלה את שלוש הפרספקטיבות הללו ... באמצעות שאלות. לדוגמה, אם אדם אומר אני רוצה לעשן, עליו לשאול מדוע הוא רוצה לעשן, ואז מדוע הוא לא רוצה לעשן, וכן הלאה. כאשר הוא יגיע לעומק של הרצונות שלו, הוא יגלה שכל רצון הוא למעשה ביטוי של הכל שקיים בתוכו, כלומר, גם של הרצון וגם של ההיפך שלו. אליעד מביא דוגמה נוספת: אדם רוצה להיות בריא, אך הוא גם רוצה לאכול אוכל לא בריא . כל פעולה של האדם מבטאת תמיד את שלוש העמדות - רוצה, לא רוצה, ולא אכפת. מה המשמעות של רצונות סותרים במצבי קיצון? אליעד ... של אנשים במצב של רעב קשה, שחלקם מעדיפים למות ולא לאכול בשר אדם. דוגמה זו מראה שהרצון לחיות אינו תמיד דומיננטי, לעיתים קיים רצון חזק יותר לא לבצע פעולה מסוימת, גם במחיר של אובדן החיים. במקרים אלו ניתן ... יוכלו ליהנות באופן מלא משום דבר. למשל, אדם שרוצה לעשן לעולם לא יוכל ליהנות לחלוטין מהעישון, כי תמיד קיימת בו מחשבה שהעישון מזיק לו, ולכן רצון נגדי חוסם אותו להרגיש סיפוק מלא. האדם שמנסה להתכחש לרצונות מנוגדים אלה (למשל אדם שמנסה להכחיש את האמונה באלוהים כדי ליהנות ללא ... מהו החלל הפנוי? איך נוצרים רצונות מנוגדים? איך להפסיק לעשן? איך להשתחרר מקונפליקט פנימי? למה קשה ליהנות באמת? האם אפשר לרצות שני דברים הפוכים בו זמנית? ...
לשכנע אנשים, NLP, חינוך ילדים, הפסקת עישון, דיאטה, לרדת במשקל, הנעת אנשים, להפסיק לעשן, ירידה במשקל, לשתול מחשבות, להניע עובדים, לנהל עובדים, שכנוע אנשים, לשלוט בתת מודע
לשכנע אנשים, NLP, חינוך ילדים, הפסקת עישון, דיאטה, לרדת במשקל, הנעת אנשים, להפסיק לעשן, ירידה במשקל, לשתול מחשבות, להניע עובדים, לנהל עובדים, שכנוע אנשים, לשלוט בתת מודע
לשכנע אנשים, NLP, חינוך ילדים, הפסקת עישון, דיאטה, לרדת במשקל, הנעת אנשים, להפסיק לעשן, ירידה במשקל, לשתול מחשבות, להניע עובדים, לנהל עובדים, שכנוע אנשים, לשלוט בתת מודע מהם העקרונות שמנחים אותנו כשאנחנו מנסים לשכנע אנשים לשנות התנהגויות? בהרצאה, אליעד כהן מציין עקרונות שיכולים לשמש אותנו במצבים שונים שבהם אנחנו רוצים לשנות התנהגויות של אחרים. לעיתים, שכנוע יכול להתבצע באמצעות שינוי התפיסה של אנשים על עצמם, במילים אחרות - לגרום להם להרגיש שהם פועלים מתוך מחויבות ולא מתוך רצון ... כהן מציין כי פעמים רבות כאשר אנו כופים משהו על מישהו, דווקא זה גורם לו להתנגד ולהפוך את מה שציפינו ממנו לעשייה חסרת ערך. כיצד שכנוע נוגע למניפולציות? מניפולציה היא כלי חזק בשכנוע. אליעד מציין כי לא תמיד יש צורך להגיד ישירות לאדם אל תעשה את זה. במקום זאת, יש לגרום לו להרגיש רע על מה שהוא עושה. לדוגמה, אם אדם מעשן סיגריות, הדרך לשכנע אותו להפסיק היא לא על ידי אמירת תפסיק לעשן, אלא לגרום לו להרגיש חוסר חופש מהעישון. מהו המחויבות והחופש בעיניי אנשים? הסיבה שעשייה מסוימת יכולה להתבצע או להימנע היא תלויה במה האדם מרגיש שהוא חייב לעשות או לא לעשות. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהוא חייב לעשן, כל עצירה ממנו תיתפס כמאיימת על חופש הבחירה שלו. אליעד כהן מדגים את המניפולציה הזאת באמצעות דימוי של עישון: אם אתה רוצה לשכנע מישהו להפסיק לעשן, כדאי להדגיש בפניו שהוא חייב לעשן, ובכך להפוך את זה למצב של מחויבות כדי לגרום לו להרגיש חופשי מהתלות. כיצד נוכל לשכנע את עצמנו לפעול אחרת? לא רק על אנשים אחרים אנו יכולים להשפיע, אלא גם על עצמנו. אליעד מדבר על הדרך בה נוכל לשנות את ההתנהגויות ... מבין את המחויבות של האדם ויודע כיצד להציג לו את האפשרויות. כל אדם פועל מתוך רצונות שונים ולעיתים מנוגדים, והאדם שאנו מנסים לשכנע או לשנות את התנהגותו נמצא במאבק פנימי בין המחויבות לפעולה לבין הרצון לחופש. שכנוע אנשים הפסקת עישון ניפולציה בשכנוע הנעת עובדים ניהול עובדים הבנת התת מודע מהם העקרונות שמנחים אותנו כשאנחנו מנסים לשכנע אנשים לשנות התנהגויות? בהרצאה אליעד כהן מציין עקרונות שיכולים לשמש אותנו במצבים שונים שבהם אנחנו רוצים לשנות התנהגויות של אחרים. לעיתים, שכנוע יכול להתבצע באמצעות שינוי התפיסה של אנשים על עצמם, במילים אחרות - לגרום להם להרגיש שהם פועלים מתוך מחויבות ולא מתוך רצון ... כהן מציין כי פעמים רבות כאשר אנו כופים משהו על מישהו, דווקא זה גורם לו להתנגד ולהפוך את מה שציפינו ממנו לעשייה חסרת ערך. כיצד שכנוע נוגע למניפולציות? מניפולציה היא כלי חזק ב
איך לגרום למישהו לא לעשות משהו? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? צריכת סמים, איך להשפיע על אנשים? איך לשכנע אנשים? הפסקת עישון, איך לגרום למישהו לעשות משהו? איך להעביר מסרים תת הכרתיים?
איך לגרום למישהו לא לעשות משהו? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? צריכת סמים, איך להשפיע על אנשים? איך לשכנע אנשים? הפסקת עישון, איך לגרום למישהו לעשות משהו? איך להעביר מסרים תת הכרתיים?
... לגרום למישהו לא לעשות משהו? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? צריכת סמים, איך להשפיע על אנשים? איך לשכנע אנשים? הפסקת עישון, איך לגרום למישהו לעשות משהו? איך להעביר מסרים תת הכרתיים? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? במהלך השיחה, אליעד עוסק בשאלה כיצד לשנות את התנהגותם של אנשים, במיוחד במקרה של עישון. הוא מציין את המקרה של אדם שמוביל חיים שנראים מושלמים, אך יש לו בעיה אחת - שימוש בסמים. למרות שהוא מודע לכך שהמשך השימוש בסמים עלול לגרום לו לאבד את כל מה שבנה, הוא עדיין לא מצליח להפסיק. השיחה עוסקת בשני פחדים מנוגדים: פחד ממה שיקרה אם הוא ימשיך לעשן (הפחד מהעתיד) לעומת פחד ממה שיקרה אם לא יעשן (הפחד ... שהפחד מההווה (הכאב שמרגישים עכשיו) בדרך כלל יותר חזק מהפחד מהעתיד, הדבר תלוי בסיטואציה ובאדם עצמו. לגבי הפסקת העישון, אליעד מציין כי יש להתמודד עם שני פחדים: מה יקרה אם הוא ימשיך לעשן ומה יקרה אם לא יעשן. התשובה לשאלה זו היא שילוב של פחדים אלו. אליעד מסביר שצריך להעצים את הפחד ממה שיקרה אם האדם ימשיך לעשן ולהקטין את הפחד ממה שיקרה אם לא יעשן. אם אדם חושש יותר מההשלכות של העישון מאשר מההשלכות של הימנעות ממנו, הוא עשוי לבחור להפסיק לעשן. כדי לשנות את ההתנהגות הזו, אליעד מציע לגרום ... שליטה על פעולתו. בנוסף, אליעד מציע לשוחח עם האדם ולהבין את הסיבות שהוא מעשן, כלומר, מדוע הוא מרגיש שהוא חייב לעשן. הדרך להוריד את הלחץ ולהפחית את הרצון לעשן היא להבין מה גורם לו לפחד, ואז לפתור את הבעיה הזאת ללא הצורך בשימוש בסמים. המטרה היא להבין מה מעורר את הלחץ אצל האדם, ולספק פתרון בריא יותר. הפסקת עישון איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? הפחד מהעתיד מול הפחד מההווה מניפולציה לשינוי התנהגות השליטה על הבחירות שלנו איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? הדיון מתחיל בסיפור על אדם שנראה כי יש לו חיים ... - עבודה טובה, אישה מקסימה, אך יש לו בעיה אחת: הוא סובל משימוש בסמים. שאלת השיחה היא איך לגרום לאדם כזה להפסיק לעשן, כשיש לו שני פחדים מנוגדים: הפחד ממה שיקרה אם ימשיך לעשן והפחד ממה שיקרה אם לא יעשן. נבחן כיצד ניתן לשנות את ... הוא לא מצליח להפסיק. הוא חושש מהעתיד אך מה שהורג אותו יותר הוא הרע של ההווה. לדוגמה, אדם שמבין את ההשלכות של העישון, אך בוחר להימנע מההרגשה הרעה של ההווה, אשר נראית לו ... האצבע, אך לא תמיד זה בהכרח המצב. האם הפחד מדבר יותר ממה שקרה אם לא יעשן? הסוגיה המרכזית היא איך לגרום לאדם להפסיק לעשן כאשר הוא מרגיש שזו הבחירה היחידה שלו. הדרך היא להפחית את הפחד ממה שיקרה אם הוא לא יעשן, ובמקביל להגדיל את הפחד ממה שיקרה אם הוא כן ימשיך לעשן. אליעד מדגים כיצד עובד מנגנון זה, בשאלה אם האיומים על ... את העבודה או רק יחמירו את המצב. הדגמה נוספת לכך היא עם שני אנשים המאיימים על אדם, אחד מאיים על כך שאם הוא יפסיק לעשן הוא יקבל עונש, והשני מאיים שהוא יקבל עונש אם ימשיך לעשן. אליעד מסביר שהאדם יבחר בתוצאה שהפחד שלה חזק יותר ...
איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? לגרום למישהו ללכת לטיפול, לשכנע מישהו לטפל בעצמו, לשכנע מישהו לקבל טיפול, לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג, איך להפסיק לעשן? לשתול מחשבות, לשנות הרגלים
איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? לגרום למישהו ללכת לטיפול, לשכנע מישהו לטפל בעצמו, לשכנע מישהו לקבל טיפול, לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג, איך להפסיק לעשן? לשתול מחשבות, לשנות הרגלים
... לשכנע מישהו ללכת לטיפול? לגרום למישהו ללכת לטיפול, לשכנע מישהו לטפל בעצמו, לשכנע מישהו לקבל טיפול, לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג, איך להפסיק לעשן? לשתול מחשבות, לשנות הרגלים איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול פסיכולוגי? כאשר רוצים לשכנע אדם אחר ללכת לטיפול פסיכולוגי או לקבל עזרה נפשית, חשוב להבין את התהליך בצורה מעמיקה ויסודית. אליעד כהן מסביר בהרצאתו כיצד ניתן לעשות זאת, ומדגיש שהמפתח לשכנוע אדם לטפל בעצמו נעוץ בשילוב של כמה טכניקות שמטרתן לשנות את התפיסות וההרגלים שלו. מדוע האדם אינו רוצה ללכת לטיפול? אליעד מסביר שהצעד הראשון לשכנוע הוא להבין מדוע אותו אדם נמנע מלגשת לטיפול. הסיבות יכולות להיות מגוונות: הוא חושש להודות שיש לו בעיה. הוא מתבייש לקבל עזרה. יש חשש מסטיגמה חברתית או מביקורת סביבתית. הטיפול יקר מבחינה כספית. הוא מאמין שאין לו כוח להתמודד עם שינויים בחיים. כל סיבה כזו דורשת טיפול ומענה ייחודי. אליעד כהן מדגיש שהדגש אינו רק בהגברת המוטיבציה ללכת לטיפול, אלא גם בהפחתת ההתנגדויות לכך. איך מפחיתים התנגדויות להליכה לטיפול? לאחר זיהוי ההתנגדויות, אליעד מציע טכניקות ספציפיות לנטרולן. לדוגמה, אם האדם טוען שהוא לא רוצה ללכת לטיפול כי אין לו כוח להתמודד עם השינויים שזה ידרוש ממנו, צריך להציג לו את האפשרות להתחיל בשינויים קטנים, ולהראות שגם שינוי קטן ... הפוכות, כגון לכולם יש בעיות, אין מה להתבייש לקבל עזרה, וזה נורמלי לחלוטין ללכת לטיפול. טכניקה זו פועלת באמצעות דוגמאות וסיפורים עקיפים, שבהם המסר מושתל בצורה בלתי ישירה בתת - מודע של האדם. איך להגביר את המוטיבציה ללכת לטיפול? השלב הבא הוא הגברת המוטיבציה של האדם ללכת לטיפול . לפי אליעד, האדם תמיד עושה את מה שהוא מאמין שיעשה לו טוב או ימנע ממנו רע. לכן, הדרך היעילה ביותר לשכנוע היא: להראות לו בבירור מה ירוויח מהטיפול. להדגיש מה הוא עלול להפסיד או כמה רע עלול להיות אם לא ילך לטיפול. לדוגמה, אפשר להסביר לו שאם יילך לטיפול הוא יוכל לקבל יותר אהבה, יציבות, אושר, או שקט נפשי. מצד שני, אם לא ילך, הוא עלול להמשיך לסבול, להחמיר את מצבו, או ...
הפסקת עישון, לשנוא עישון, להפסיק לעשן, לגרום לעצמך לשנוא, לגרום לעצמך לאהוב, לגרום לעצמך לרצות, לגרום לעצמך לא לרצות, אוטוסוגסטיה, שכנוע, יצירת עוגן, התניה, שיטות שכנוע, NLP
הפסקת עישון, לשנוא עישון, להפסיק לעשן, לגרום לעצמך לשנוא, לגרום לעצמך לאהוב, לגרום לעצמך לרצות, לגרום לעצמך לא לרצות, אוטוסוגסטיה, שכנוע, יצירת עוגן, התניה, שיטות שכנוע, NLP
הפסקת עישון, לשנוא עישון, להפסיק לעשן , לגרום לעצמך לשנוא, לגרום לעצמך לאהוב, לגרום לעצמך לרצות, לגרום לעצמך לא לרצות, אוטוסוגסטיה, שכנוע, יצירת עוגן, התניה, שיטות שכנוע, NLP איך להפסיק לעשן בעזרת התניה ואוטוסוגסטיה? כדי להפסיק לעשן, אליעד כהן מסביר שיטות שונות מעולם השכנוע וה - NLP. השיטה הראשונה נקראת הקצנה של הפעולה: הרעיון הוא לעשן יותר ויותר סיגריות, עד שהפעולה עצמה הופכת למעיקה ומאוסה. אליעד מדגים, שכאשר אדם מעשן ללא הפסקה, העישון מאבד מערכו המהנה, ובסופו של דבר, הוא ירגיש סלידה מהפעולה הזאת וירצה להפסיק לעשן. אליעד מציג שיטה נוספת, שלפיה, תוך כדי עישון מוגזם, האדם צריך לומר לעצמו בכוונה ובמודעות מלאה: לעשן זה טוב. ההיגיון בשיטה הזו הוא יצירת קונפליקט פנימי, שבו האדם מעשן למרות שהוא כבר לא נהנה מהעישון. בדרך זו, נוצר עוגן שלילי לפעולה עצמה: בכל פעם שיעלה במוחו הרעיון זה טוב לעשן, מיד תופיע אסוציאציה שלילית שמקושרת לזיכרונות הסבל שנוצרו תוך כדי העישון המוגזם והמאולץ. אליעד מדגיש שהמטרה של הפעולה היא למחוק או להחליש את הזיכרונות החיוביים הקשורים לעישון. בדרך כלל, אנשים מתקשים להפסיק לעשן כי הם זוכרים את התחושות הטובות שהיו להם בעבר. לכן, על ידי עישון בכמות מוגזמת תוך אמירה מכוונת של לעשן זה טוב, נוצרת אסוציאציה חדשה שמנטרלת את הזיכרונות החיוביים ומחליפה אותם בתחושת סבל. השילוב בין הפעולה הפיזית (עישון) לבין האמירה המילולית (לעשן זה טוב) גורם לאדם לחוש דיסוננס קוגניטיבי חריף, שגורם בסופו של דבר להפסיק לרצות לעשן. למה האמירה לעשן זה טוב מגבירה את הסבל? אליעד מסביר שעצם האמירה לעשן זה טוב, כאשר בפועל העישון אינו גורם להנאה, יוצרת מתח פנימי. כאשר האדם מבצע פעולה שגורמת לו סבל אך מנסה לשכנע את עצמו שהיא חיובית, הדבר יוצר תחושת תסכול עמוקה ואי - נעימות פסיכולוגית. מצב זה מעצים את חוסר ההנאה מהעישון, עד שהמוח מקשר באופן אוטומטי את ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לגרום למישהו, איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לגרום למישהו, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לילדים נוער והורים, מטפל רגשי, ייעוץ אישי בנושאי לגרום למישהו - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1719 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 11:39:01 - wesi1