אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הפרעות אכילה ✔סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול
האם יש הבדל בין שכנוע אדם שרוצה עזרה לאדם שמתנגד לעזרה?

כאשר רוצים לעזור לאדם להתמודד עם בעיה כלשהי, בין אם מדובר בהפסקת עישון או טיפול בהפרעות אכילה, השאלה שעולה היא האם יש הבדל בשיטות השכנוע ובאסטרטגיות הטיפוליות בין מצב שבו האדם מעוניין בשינוי ומבקש עזרה, לבין מצב שבו האדם כלל אינו מעוניין בשינוי ואף מתנגד לעזרה המוצעת לו.

מהן שיטות השכנוע במצב שבו האדם מעוניין בטיפול?

לדברי אליעד כהן, אדם שמגיע ומביע רצון ברור בשינוי, למשל, מישהו שאומר "אני רוצה להפסיק לעשן", כבר מכיל בתוכו רכיב מסוים של רצון לשינוי. כלומר, כבר קיימת בתוכו ההכרה כי עישון הוא פעולה שלילית עבורו. למרות הרצון שלו, הוא עדיין ממשיך לעשן בפועל, כנראה משום שהרצון לעשן חזק יותר מהרצון להפסיק לעשן. למשל, ייתכן שיש לו 80% רצון להמשיך לעשן ורק 20% רצון להפסיק.

כדי לעזור לאדם כזה, השיטה של אליעד היא להחליש את הרצון הדומיננטי, במקרה הזה את ה - 80% שרוצים להמשיך לעשן. עושים זאת באמצעות הטלת ספק ברצון לעשן עצמו - שואלים את האדם שאלות כמו: "למה אתה באמת רוצה לעשן? האם זה באמת משנה לך? האם אתה בטוח שזה חשוב לך?" כשהאדם מתחיל לפקפק בסיבות שלו להמשיך לעשן, הרצון לעשן נחלש. מכיוון שהרצון להפסיק לעשן כבר קיים אצלו, ברגע שמחלישים את הרצון הנגדי, הוא באופן טבעי נוטה להפסיק.

איך משכנעים אדם שלא רוצה להשתנות ואינו מעוניין בטיפול?

במקרה השני, כאשר אדם לא מביע שום רצון להשתנות ואינו רואה בעיה בהתנהגות שלו - למשל, הוא מעשן ואין לו רצון כלל להפסיק לעשן - האסטרטגיה של אליעד היא שונה ומורכבת יותר. במקרה כזה, לא מספיק רק להחליש את הסיבות שמניעות אותו לעשן, משום שגם אם הוא יפסיק להאמין בסיבות האלה, עדיין אין לו סיבה אמיתית להפסיק לעשן, מכיוון שלא היה לו מלכתחילה רצון כזה.

במקרה כזה, אליעד מסביר שצריך לבצע שני תהליכים במקביל:
  • ראשית, להטיל ספק בסיבות של האדם להמשיך בהתנהגות הנוכחית שלו (למשל, לעשן).
  • שנית, לייצר ולהעצים אצלו את הרצון האלטרנטיבי - למשל, לרצות להפסיק לעשן - ולגרום לו להרגיש שזה רצון מחויב ואמיתי.
לדוגמה, אדם שמרעיב את עצמו מרצונו, אם הוא אומר שאין לו שום בעיה עם ההרעבה, אז אפילו אם מטילים ספק ברצון שלו להרעיב את עצמו, עדיין לא נוצר בו רצון לאכול. לכן, חייבים לבנות אצלו רצון חדש לאכול ולשכנע אותו שהרצון הזה חשוב, נחוץ ומחויב, אחרת לא ייווצר השינוי הרצוי.

מה הקושי בשכנוע אדם שלא מעוניין בעזרה לעומת מי שמעוניין?

הקושי בשכנוע אדם שאינו מעוניין בעזרה גדול בהרבה, כיוון שהוא מצריך יצירת רכיב שלא היה קיים כלל - הרצון להשתנות. הדבר הופך לקשה עוד יותר משום שלעתים צריך להשתמש בשני סוגים מנוגדים של חשיבה במקביל: מצד אחד להטיל ספק עמוק ברצון הנוכחי, ומצד שני ליצור תחושה חזקה של מחויבות כלפי הרצון החדש. כלומר, על הסיבות שבגללן הוא מעשן או מרעיב את עצמו, אליעד מציע להטיל ספק, אבל על הסיבות שיגרמו לו לרצות להפסיק לעשן או לאכול - חייבים לחזק ולבנות לו אמונה מלאה, אפילו אם היא מלאכותית בהתחלה.

לפי...
עכשיו השאלה היא כזאת נניח נגיד שרוצים לעזור למישהו בקטע טיפולי, אוקי נגיד לדוגמה נגיד מישהו עם הפרעת אכילה נניח ונגיד רוצים לעזור לו לאכול, נגיד בהנחה שהוא לא אוכל רוצים לגרום לו לאכול ובהנחה שהוא אוכל מדי רוצים לגרום לו לאכול פחות נניח, עכשיו בעצם לצורך העניין זה כמו כל תהליך של שכנוע, נכון כמו כל תהליך של שכנוע. עכשיו השאלה היא ברמת האסטרטגיה האם יש הבדל או שאין הבדל ואם אכן האם יש הבדל אז מה ההבדל, האם יש הבדל בין לנסות לעזור למישהו שרוצה שיעזרו לו לבין לנסות לעזור למישהו שלא רוצה שיעזרו לו. מה זאת אומרת? שני אנשים באים אחד אומר "תקשיב יש לי הפרעה אני רוצה לטפל בה" ואחד יש לו הפרעה והוא לא רוצה לטפל בה, השאלה היא האם הדרך לטפל בהם היא זהה או שהיא שונה אם כן במה.

ש: בפשט זה נראה שזה מאוד שונה.

אליעד: אוקי למה מה זה שונה?

ש: יותר קל לעזור למי שרוצה שיעזרו לו.

אליעד: אני לא שאלתי אם זה יותר קל או קשה שאלתי אם זה שונה מבחינת הנוסחה, אתה צודק שאם מישהו נמצא על הרצפה והוא רוצה לקום או מישהו על הרצפה והוא לא רוצה לקום יותר קל להרים את ההוא שעל הרצפה שהוא רוצה לקום אבל רצף הפעולות שאתה עושה כדי להרים מהרצפה את הבן אדם זה אותו דבר כאילו אם אתה מרים משקולת או בן אדם זאת אומרת לתפוס ולהרים.

השאלה האם ברמת הנוסחה האם לשכנע מישהו נגיד בוא ניתן דוגמה נגיד הוא מרעיב את עצמו בסדר ורוצים לשכנע אותו לאכול, האם השיטה לשכנע אותו לאכול תהיה שונה מהמצב שבו הוא אומר "שלום יש לי בעיה שאני מרעיב את עצמי ואני רוצה לשכנע את עצמי לאכול" או במצב שהוא אומר "אין לי בעיה שאני מרעיב את עצמי אני לא אכפת לי שאני מרעיב את עצמי". השאלה אם בנוסחה זאת תהיה אותה נוסחה או לא אותה נוסחה לא ברמת הקושי נניח שברמת הקושי יותר קשה זה ברור, גם לא ברור אבל נניח שזה ברור השאלה אם בדרך זאת תהיה אותה דרך או שונה.

ש: באחד אם אתה רוצה לגרום למישהו לעשות משהו נגד רצונו ובשני מה שכפי רצונו.

אליעד: לא בשני גם נגד רצונו נגד חצי רצונו.

ש: זהו יש לו יותר רצון אז זה ההבדלים ביניהם בעצם?

אליעד: כן זה ההבדל.

ש: זה ההבדלים אחד רוצה יותר שם הוא פחות רוצה.

אליעד: בוא ניתן דוגמה נגיד הפסקת עישון, אחד אומר "שלום תעזור לי להפסיק לעשן" והשני אתה צריך לגרום לו לרצות להפסיק לעשן למרות שהוא לא רוצה להפסיק לעשן, האם זה יהיה אותו תהליך?

ש: כן אני אומר שכן.

אליעד: אותו דבר אין הבדל?

ש: רק בעוצמה רק במינונים בעוצמה בכמויות.

אליעד: תראה בא נניח שלא משנה מה נשאל במהות זה תמיד יהיה אותו דבר, בסדר נניח ולכן כאילו בסופו של דבר זה אותו דבר אבל אף על פי כן ברמת האסטרטגיה מבחינת השלבים שאתה צריך לעבור עם הבן אדם.

ש: אחד מכיר בזה שיש לו חיסרון.

אליעד: מה זאת אומרת שיש לו חיסרון?

ש: שהוא מעשן והוא רוצה להפסיק לעשן.

אליעד: לא חיסרון הוא רוצה להפסיק לעשן, אחד אומר "שלום אני רוצה להפסיק לעשן" אחד אומר "שלום אני מעשן ואני לא רוצה להפסיק לעשן".

ש: אני אומר שזה אותו דבר.

אליעד: אני אומר שזה שונה, עוד פעם במהות זה תמיד יהיה אותו דבר אבל בצורה זה שונה. יש הבדל יש ברכיבים נגיד אם זה יהיה אם נגיד צריך לשים תרופות צריך להוסיף לו לרכיבים לאחד מהם לשים רכיב אחר לשים רכיבים אחרים.

ש: בא נראה לפי הדוגמה הזאת נגיד מישהו רוצה להפסיק לעשן אז איך עוזרים לו.

אליעד: אז איך עוזרים לו?

ש: תראה אבל אם מישהו רוצה להפסיק לעשן הוא מבין שזה רע איפשהו שזה לא טוב.

אליעד: בסדר נכון אז מה אבל הוא עדיין ממשיך לעשן כן, הוא אומר "אני רוצה להפסיק לעשן" והוא עדיין מעשן.

ש: הוא מבין.

אליעד: אבל הוא עדיין מעשן בפועל הוא מעשן, הוא אומר שהוא רוצה להפסיק אבל הוא בא לטיפול הפסקת עישון אבל הוא לא מסוגל בלי לעשן הוא חייב לעשן, הוא מעשן כבד למרות שהוא מבין שזה גרוע והשני גם מעשן למרות שהוא מבין שזה גרוע מה ההבדל?

ש: השני טוב לו עם זה.

אליעד: נכון אז השאלה יש הבדל בתהליך או אין הבדל?

ש: מה אתה חושב?

אליעד: אני אומר שיש הבדל אני אסביר למה, אוקי בשביל לגרום למישהו לעשות משהו צריך להסביר לו שמה שרוצים שהוא יעשה שזה יותר טוב מרע עבורו, עד כאן זה הגיוני שהוא יחשוב שנגיד להפסיק לעשן זה יותר טוב מרע עבורו. עכשיו אם בן אדם בא עם קונפליקט ברצונות שלו שהוא גם לדוגמה רוצה לעשן וגם רוצה להפסיק לעשן יש בתוכו כבר שני רצונות יש לו "רוצה להפסיק לעשן" ויש לו "רוצה לעשן", עכשיו בא נניח נגיד שיש לו 20% "רוצה להפסיק לעשן" ו - 80% "רוצה לעשן", עוד פעם 20% הוא רוצה לא לעשן 80% הוא רוצה כן לעשן מה הוא יעשה בפועל יעשן כי הוא 80% רוצה לעשן.

עכשיו מה אנחנו צריכים לעשות כדי לגרום לו להפסיק לעשן מספיק שניקח את ה - 80% האלה ונטיל בהם ספק "למה אתה רוצה לעשן? כי ככה וככה, מי אמר מה זה משנה תמצא דרך אחרת" אז החלק של ה - "רוצה להמשיך לעשן" או "רוצה לעשן" החלשנו אותו ואז נשאר החלק של "רוצה להפסיק לעשן רוצה לא לעשן". לעומת זאת הבן אדם שלא רוצה להפסיק לעשן אז אצלו תיאורטית זה 100% "רוצה לעשן" אז אם אנחנו נטיל לו ספק בלמה לעשן זה לא אומר שהוא יפסיק, אז יכול להיות שהוא יגיד "אוקי לכן זה לא משנה אבל בא לי לעשן בכל זאת".

ש: הדרך זאת אותה דרך.

אליעד: רגע לא שנייה, לכן יש הבדל אם מישהו בא עם רצון יש מישהו שאומר "שלום יש לי רצון לא לעשן קשה לי" זאת אומרת שאם נחליש לו את הסיבות שקשה לו הרצון לא לעשן כבר קיים אצלו, לעומת זאת אם מישהו אומר "אני מעשן ואני רוצה לעשן ולא אכפת לי מזה שאני מעשן" אז צריך לעשות שני דברים גם צריך להחליש את הסיבות שהוא מעשן אבל גם צריך לבנות לו את הסיבות לא לעשן, זה עוד רכיב זה לא אותו רכיב.

ש: למרות שאתה יכול גם לעשות את זה לבן אדם עם ה - 20% להגדיל לו את ה - 20%, איך אתה מגדיל לו את ה - 20% האלה את הצמצום ה - 80%.

אליעד: לא רגע שנייה, עוד פעם לא משנה בא נניח שבמהות בסופו של דבר שניהם צריכים לחשוב שיותר טוב זה מאשר זה, יותר טוב לא לעשן מאשר כן לעשן נניח שהם שניהם בסופו של דבר צריכים את האופציה שאנחנו רוצים שהוא יחשוב שהיא נכונה שהוא יחשוב שזה טוב ושהאופציה השנייה רעה, נניח שזאת האמת וזה נכון לגבי שניהם אבל הקטע הוא שבאחד מהאנשים הרכיב...
סוגים הקשבה מחשבות לשנות היפוכים מסקנות הוא לא רוצה לשתול אוטומט אפשרי אסטרטגיות טיפוליות אוכל אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה אסטרטגיה אסטרטגיות אסטרטגיות שכנוע בולימיה בולמיה גמילה מעישון דיאטה הפסקת עישון הפרעה הפרעות הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה הרצון השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון טיפול טיפול בהפרעה טיפול בהפרעות טיפול בהפרעות אכילה טיפול בהפרעת אכילה טיפולים ירידה במשקל לא לעשן לגרום לגרום לאישה לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום לה לגרום לה לרצות לגרום לו לגרום לו לרצות לגרום למישהו לגרום למישהו לא לעשן לגרום למישהו לרצות לגרום למישהו לרצות משהו לגרום למישהי לגרום למישהי לרצות להפסיק לעשן לעשן לרדת במשקל לרזות לרצות לרצות משהו לשכנע מישהו לשכנע מישהו לא לעשן לשכנע מישהו לרצות לשכנע מישהו לרצות משהו לשנות לשנות למישהו את הרצון מטופל מטופלים מטפל מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון סוגים סוגים של טיפול סוגים של שכנוע סיגריה סיגריות עודף משקל עישון עישון סיגריות רצון שיטה לשכנוע שיטות שיטות טיפול שיטות טיפוליות שיטות לשכנוע שיטות שכנוע שיטת שכנוע שכנוע
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל מה זאת הפרעת אכילה של אכילה יתרה? הפרעת אכילה המתבטאת באכילה יתרה, לפי אליעד כהן, מוגדרת כמצב שבו האדם אוכל מעבר למה שהוא אמור לאכול בהתאם לחוקי הדיאטה שלו. אכילה זו נעשית ללא סיבה מוצדקת, כמו למשל במקרים בהם אדם כבר סיים לאכול אך ממשיך לאכול עוד ועוד, עד מצב של הקאה וחוזר חלילה. הפרעת אכילה מסוג זה מתבטאת באכילה ללא תחושת רעב, או מעבר לתחושת שובע הגיונית. מה הקשר בין הרעבה עצמית לאכילה כפייתית? אליעד כהן מסביר כי אחת הסיבות להפרעת אכילה כפייתית או אובססיבית קשורה להרעבה עצמית במצבים מסוימים. לדוגמה, בחורה המרבה להרעיב את עצמה מסיבות של תסביכי דימוי גוף, כגון הרצון להיראות טוב ... הגורם אחר כך לאכילה כפיצוי רגשי. אכילה כפייתית זו נוצרת משום שהאדם מנסה לתקן את החסר הרגשי והפיזי שיצר קודם לכן, כאשר נמנע מלאכול. אליעד מדגיש כי אנשים רבים החוששים לאכול כשהם רעבים ... לא בריאה? לפי אליעד כהן, כדי להימנע מהפרעות אכילה ומהתנהגויות אכילה לא בריאות, יש לאכול רק לפי תחושת רעב אמיתית. כאשר האדם מתחיל להקשיב לתחושת הרעב שלו ואוכל במדויק לפי הצורך, הוא יפסיק ... קשורה לתחושת רעב אמיתית, נוצר מעגל של אכילה רגשית וכפייתית אשר קשה יותר להימנע ממנו. אליעד מדגיש שהפתרון מתחיל בהבנת המנגנון הזה, והמלצתו הברורה היא לחזור ולהתחיל לאכול בצורה טבעית ... של אכילה לא הגיונית או לא מאוזנת. מהי אכילה כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות אכילה? מהי אכילה רגשית? איך להפסיק לאכול בלי סיבה? מהי דיאטה מאוזנת? איך להימנע מאכילה לא פרופורציונאלית? מדוע אכילה יתרה מובילה להשמנה? משהו לגבי הפרעות אכילה אוקי מה זאת בעצם הפרעת אכילה בגדול בא נניח שנייה הפרעת אכילה במובן של נגיד אתה אוכל יותר מדי יש הפרעת אכילה אולי שאתה אוכל פחות מדי, בא נדבר עכשיו על הפרעת אכילה שאתה אוכל יותר מדי. עכשיו מה ההגדרה של אוכל יותר מדי אוכל יותר מדי זה אומר אתה אוכל כשאתה לא באמת אמור לאכול, נכון עד כאן הבנו זה נכון ... מה זה אמור לאכול? אליעד: על פי חוקי הדיאטה שלך הפרעת אכילה מסוג של אוכל יותר מדי, שמעת תופעה כזאת הפרעת אכילה זה אומר שאתה לא אוכל כפי שאתה צריך שזה יכול לבוא לידי ביטוי ביותר מדי או פחות מדי אז בא נניח שמדובר על מישהו שהוא אוכל יותר מדי, מה ...
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית , אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה מה גורם לאכילה לא מודעת או ... כזה, היא פשוט חלק מהתהליך של להימנע משעמום, וכשלאדם יש משהו אחר מהנה לעשות, הוא לא ירגיש צורך לאכול. אכילה רגשית דיאטה אכילה מתוך שעמום הפרעות אכילה לרדת במשקל הנאה מאכילה ש: יש לי שאלה פרקטית כזאת, טוב אני שם ...
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה מהי אכילה רגשית? אכילה רגשית היא מצב שבו האדם אוכל לא מתוך רעב פיזיולוגי או צורך הישרדותי, אלא בגלל סיבות רגשיות שונות. כדי להבין מהי בדיוק אכילה רגשית, חשוב להבין תחילה את ההבדל בין אכילה רגילה, הישרדותית או בריאותית, לבין אכילה מסיבות רגשיות. באופן עקרוני, אדם רעב אוכל כי הוא ... רעב ועלול למות מרעב. כל עוד האכילה היא לשם הישרדות או שמירה על הבריאות בלבד, זו אינה אכילה רגשית. לעומת זאת, כאשר האדם אוכל מסיבות שאינן קשורות ישירות להישרדות או לבריאות, כגון דיכאון, עצב, שעמום, עייפות, חרדה או עצבנות, מדובר באכילה רגשית. כלומר, האדם משתמש באוכל כאמצעי להרגיע את רגשותיו או להקל על עצמו מתחושות שליליות. לדוגמה, אם אדם חש מדוכא ואוכל על מנת לשפר את מצב רוחו, או אם הוא משועמם ואוכל כדי להעביר את הזמן, זוהי בדיוק אכילה רגשית. אילו סוגים שונים של אכילה רגשית קיימים? קיימים שני סוגים מרכזיים של אכילה רגשית: סוג ראשון הוא מצב שבו האדם אוכל בלי שהוא בכלל רעב פיזית, אלא רק מתוך סיבות רגשיות. לדוגמה, אדם שמרגיש בודד או עצוב ואוכל כדי ... לאכול מושפעת כאן מרגשות ולא רק מצרכים תזונתיים או פיזיולוגיים. מהם הגורמים הנפוצים לאכילה רגשית? אנשים אוכלים מסיבות רגשיות מגוונות, כגון: שעמום: האדם אוכל כדי להעסיק את עצמו. דיכאון ועצב: אכילה על מנת לנחם את עצמך ולהקל על הכאב הנפשי. לחץ וחרדה: האוכל נתפס כדרך להירגע ולהפיג מתחים. התמכרות למתוק: אכילה של מתוקים כדי לחוות תחושת נעימות או התרגשות. אכילה חברתית: האדם אוכל כדי להשתלב או ליהנות מחברה של אחרים. עייפות: האכילה משמשת כדרך להתמודד עם העייפות ולהגביר את תחושת הערנות. מה הבעיה המרכזית עם אכילה רגשית? אכילה רגשית בפני עצמה אינה בהכרח רעה. האדם יכול להפיק הנאה רגשית וסיפוק מהאכילה, ואין בכך כל פסול. אך הבעיה נוצרת כאשר האכילה הרגשית מובילה לצריכת מזון מוגזמת, לא בריאה או מיותרת. ברוב המקרים, אנשים שאוכלים מתוך מניעים רגשיים נוטים לבחור במזונות עשירים בסוכר, שומן או קלוריות, מה שעלול לפגוע בבריאותם בטווח הארוך. כאשר האדם אוכל אכילה רגשית, לעתים הוא צורך כמויות גדולות יותר מהדרוש לגופו, מה שמוביל להשמנה, בעיות בריאותיות כמו סוכרת, מחלות לב, בעיות עיכול ועוד. נוסף על כך, האכילה הרגשית עלולה להפוך להרגל בעייתי שקשה לשלוט בו, מצב שעשוי ליצור מעגל של תסכול, אשמה והידרדרות רגשית נוספת. איך ניתן לטפל באכילה רגשית? הטיפול באכילה רגשית מתחיל ראשית במודעות לבעיה. האדם צריך לשאול את עצמו מדוע הוא אוכל, ולהבחין האם הוא אוכל בגלל רעב פיזי, צורך בריאותי או דווקא מסיבות רגשיות. לאחר שהאדם מבין שיש לו נטייה לאכילה רגשית, עליו לנסות לזהות אילו רגשות או מצבים גורמים לו לאכול באופן הזה. לדוגמה, אם אדם אוכל מתוקים כי הם גורמים לו להרגיש טוב או ...
אנורקסיה, הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל
אנורקסיה, הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל
אנורקסיה, הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל כיצד מטפלים באנורקסיה ובהפרעות אכילה באופן יעיל? הטיפול באנורקסיה ובהפרעות אכילה אחרות דורש בראש ובראשונה הבנה עמוקה של ההיגיון והאמונות הפנימיות של האדם הסובל מההפרעה. אליעד כהן מדגיש כי המפתח המרכזי לטיפול הוא בירור יסודי של ... בכפייה או בשכנוע חיצוני בלבד, אלא בניתוח עמוק ומפורט של כל האמונות, הפחדים והמחויבים הפנימיים של האדם. מדוע אנורקסיה מתפתחת וכיצד לזהות את הסיבות לה? על מנת לטפל באנורקסיה, יש להבין מהיכן היא התחילה. אחת הדרכים היעילות ביותר לעשות זאת היא לשאול את המטופל שאלות ממוקדות שיעזרו לו לזהות כיצד ומתי החל המצב. לדוגמה, אם מדובר בנערה שהתחילה להיות אנורקסית, יש לברר מתי היא החלה להימנע מאכילה, ומה הייתה הסיבה הראשונית לכך. הבירור הזה מאפשר לה לראות שאנורקסיה אינה מצב קבוע או מחויב המציאות, אלא תהליך שהחל בנקודת זמן מסוימת ויכול להשתנות. לדוגמה, אם הבחורה אומרת שהיא הפסיקה לאכול בגלל פחד להשמין, צריך להבין למה הפחד הזה קיים אצלה. אולי היא הייתה מלאה בעבר וחוותה הערות פוגעניות, אולי הלחץ החברתי והציפיות גרמו לה לפתח דימוי גוף שלילי. הזיהוי המדויק של הסיבות האלו הוא הבסיס להמשך הטיפול. כיצד מחלישים את הסיבות לאי - אכילה אצל אדם אנורקסי? אחרי שמזהים את הסיבות, יש להתחיל להחליש אותן. אליעד כהן מדגים כי אם הסיבה המרכזית היא פחד מהשמנה, צריך לבדוק עם המטופלת מדוע הפחד מהשמנה כל כך חזק עבורה. האם זה בגלל דימוי עצמי נמוך? פחד מדחייה חברתית? על ידי בירור זה, ניתן להחליש בהדרגה את הפחדים הללו, ולהראות לה שהם אינם באמת הכרחיים כפי שהיא חושבת. איך אפשר לעודד אדם אנורקסי לראות את היתרונות שבאכילה? חלק נוסף בטיפול הוא הגברת ההבנה של המטופל לגבי היתרונות הטמונים באכילה. יש לגרום לו לראות כי היתרונות שבאכילה גדולים יותר ... תכיר ביתרונות האלה ותהיה מודעת להם, כך ההסתייגות והרתיעה שלה מאכילה עשויות לרדת. מדוע חשוב לא להכריח אדם אנורקסי לאכול? נקודה משמעותית נוספת שאליעד כהן מדגיש היא שאין טעם להכריח את המטופל לאכול. כפייה יוצרת התנגדות, ודווקא מחזקת את ההפרעה. הוא מדגים כי במקום לומר ... אולי נוכל לפתור זאת בדרך אחרת. גישה זו מעודדת את המטופל לפתוח את עצמו ולשתף ברגשותיו ובחששותיו. מה הקשר בין הפרעות אכילה לדימוי עצמי ולקבלה עצמית? אליעד מסביר שהפרעות אכילה, ובפרט אנורקסיה, קשורות קשר הדוק לתפיסה של האדם את עצמו. רבים הסובלים מהפרעה זו תלויים מאוד באישור חיצוני ובאהבה מותנית מהסביבה. הם מאמינים שאם הם לא יראו בצורה ... לפיכך, הטיפול חייב לכלול גם עבודה על קבלה עצמית ללא תנאי, כך שהמטופל יוכל להעריך ולאהוב את עצמו בלי קשר למשקלו או למראהו החיצוני. כיצד ניתן לתמרן מחשבות קיימות לטובת הטיפול? דרך נוספת שאליעד מציע היא להשתמש במחויבים הפנימיים של המטופל לטובתו. למשל, אם למטופלת ... לחקור ולברר יותר לעומק, עד שכל החששות והסיבות להתנגדות יתגלו ויטופלו. לסיכום, מהי הגישה הנכונה לטיפול באנורקסיה ובהפרעות אכילה? הגישה הנכונה לטיפול היא גישה של הבנה, הכלה ואמפתיה. במקום לכפות או לשכנע בכוח, חשוב לחשוף לעומק את האמונות והמחויבים הפנימיים, להחליש את הפחדים, ... על הבנה אמיתית של ההיגיון הפנימי של המטופל. רק כך ניתן לייצר שינוי מחשבתי אמיתי ויציב שיסייע למטופל להשתחרר מהפרעות האכילה ולהחזיר לעצמו את איכות חייו. הפרעות אכילה אנורקסיה ובולימיה דימוי עצמי וקבלה עצמית איך להתמודד עם פחדים? התמודדות עם הרגלים כפייתיים כיצד ניתן לטפל באנורקסיה ובהפרעות אכילה אחרות? אנורקסיה היא הפרעת אכילה שמובילה לירידה קיצונית ב
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה ובו יתבאר העניין של דיאטה ושל תזונה נכונה. ויתבאר, למה קשה לאדם לעשות דיאטה ולשמור על המשקל? ולמה קשה לאדם, לאכול בריא ולשמור על תזונה נכונה? ומה צריך האדם לעשות, כדי להתמודד עם השמנה וכדי לרזות ולרדת במשקל? ותוך כדי זה יתבאר גם, מה המניע הרגשי החזק ביותר של האדם? ויתבאר העניין של החופש הנפשי שהאדם מחפש, ועוד. ובעניין הרזיה ירידה במשקל ותזונה נכונה, יש בעניין הזה שני היבטים. ואחד, הוא ההיבט הרפואי הבריאותי, והשני הוא ההיבט ... והסיבה הראשונה היא, צרכים פיזיים של הגוף. כגון לדוגמה שהגוף של האדם צריך אוכל מסוים, כי יש בו רכיבים מסוימים, שהגוף מכור אליהם. והאדם, קשה לו לרדת במשקל ולעשות דיאטה של תזונה נכונה , בגלל הסיבה הזאת, שהגוף שלו צריך חומרים מסוימים. ובהיבט הזה לא נעסוק כאן. אבל כן נעסוק כאן, בהיבט הנפשי והפסיכולוגי של האדם, שקשה לו לשמור על המשקל ולשמור על תזונה נכונה. כי הסיבה המרכזית שבגללה קשה לאדם לעשות דיאטה או לשמור על המשקל, היא לאו דווקא סיבה בריאותית רפואית פיזית, אלא היא דווקא סיבה של בריאות נפשית. כי לפעמים יש לאדם הפרעות אכילה. והפרעת אכילה יכולה להיות בגלל הפרעה נפשית, שגורמת לאדם לאכילה רגשית. ואכילה רגשית פירושה, שהאדם אוכל מסיבות רגשיות, ולא מסיבות בריאותיות הישרדותיות. וכידוע לכל, לא חסרות סיבות רגשיות, לכך שהאדם יאכל אוכל לא בריא, ולכך שהאדם יפסיק את הדיאטה שלו, ויאכל כמה שבא לו. כי האכילה, היא מספקת לאדם, סוג של אהבה, וסוג של תחושת שובע כללית, ועוד כל מיני ... אלא לאהוב את עצמו מבפנים וכולי. והדברים האלו ידועים לכל. וכאן נחדש ונחדד נקודה נוספת. והיא, שהסיבה המרכזית והפנימית ביותר לכך שהאדם מתקשה לשמור על הדיאטה שלו ועל תזונה נכונה, היא כמובן רגשית. אבל הסיבה הרגשית החזקה ביותר שבגללה האדם מרגיש שהוא ממש מוכרח לאכול את ...
רשימת הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש
... הפרעה פתולוגית הפרעה רגשית הפרעה רגשית זוגית הפרעה רגשית קומפולסיבית הפרעה של אנשים שמפסיקים להאמין באלוהים הפרעה של שליטה הפרעה של שליטה בדחפים הפרעות הפרעות אישיות הפרעות אכילה הפרעות אפקטיביות הפרעות בדיבור הפרעות בזהות המינית הפרעות בספקטרום ... קיצונית הפרעת אישיות קלינית הפרעת אישיות קשה הפרעת אישיות של אנשים חכמים הפרעת אישיות של גברים הפרעת אישיות של ילדים הפרעת אישיות של מחיקת הזהות העצמית הפרעת אישיות תלותית הפרעת אכילה הפרעת אספנות כפייתית הפרעת גוף דיסמורפית הפרעת דה פרסונליזציה הפרעת דה ...
מינוס בבנק / חובות - מהי המהות הרוחנית של מינוס בבנק? איך לצאת ממינוס בבנק?
... את עצמו ולא הולך לאכול מעצמו. תחושת החסר של התודעה בעקבות תחושת החסר של הגוף, היא זו שיוזמת את פעולת האכילה. אכילה מעבר לנצרך = השמנה עלייה במשקל. אכילה מעבר לנצרך נובעת בתחושה של חסר רגשי של התודעה, גם כאשר הגוף עצמו אינו חסר את האוכל. בשורה התחתונה, תחושת החסר ...
קונפליקטים פנימיים - כיצד להימנע מקונפליקט פנימי בין הרצונות שלך?
... של רצונו, נובעים מחוסר אחדות בין הרצונות השונים של האדם. לדוגמה: אדם רוצה לעשות דיאטה ולרדת במשקל. במקביל הוא גם רוצה ליהנות מאוכל. התנגשות של הרצונות ...
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם?
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם? אחת מהפעולות הנפוצות ביותר אותן עושה האדם, זו האכילה. גם אכילה כמו כל שאר הפעולות אותן עושה האדם, היא ... הופכת להיות בריאה יותר. אכילה עם מחשבה ועם דעת. לעומת זאת, כאשר האדם שוכח את התכלית של האכילה שלו, על ידי זה נוצרת התמכרות לאכילה עצמה, מה שתמיד גורר אחריו בעיות בריאותיות, כגון השמנה, בעיות תזונה וכיוב. כאשר האדם זוכר את התכלית שלשמה הוא אוכל, על ידי זה הוא לא נקשר רגשית לאוכל. האוכל מספק לאדם בראש ובראשונה תחושה של שובע. כאשר האדם רעב הוא אוכל ... בפרט של דברים מתוקים, מספקת לאדם אהבה. האוכל אינו כועס על האדם, אינו מצפה מהאדם לשום דבר ומקבל את האדם כפי שהוא. התמכרות לאכילה מתוקה שאינה בריאה, נובעת מהתמכרות לאהבה ולקבלה עצמית. האוכל מספק לאדם את האהבה העצמית שלה הוא ככ זקוק. האוכל גם יוצר תחושה של שובע, גם מתיקות וגם אהבה ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... האובססיבית תפקידה למלא חסר כלשהו שהאדם מתכחש אליו. התנהגות אובססיבית כגון אכילה אובססיבית עבודה אובססיבית עישון אובססיבי וכיוב, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הפרעות אכילה, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הפרעות אכילה, דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לקריירה, מאמן אישי למתבגרים, מאמן אישי להפרעות קשב בתחום הפרעות אכילה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 13:44:08 - wesi1