אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לבחור ✔טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:45טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ
איך אפשר להתמודד עם כעס חזק במיוחד, ומה קורה כששיטת ביירון קייטי לא עובדת?

הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו הוא כיצד להתמודד עם מצבים של כעס עמוק במיוחד, ומה לעשות כאשר שיטות טיפול מקובלות, כמו שיטת ביירון קייטי, לא מצליחות לעזור לאדם להשתחרר מהכעס. הדוגמה המרכזית שאליעד הציג היא של אדם שכועס מאוד על מישהו שפגע באמו, וחש רגשות חזקים של נקמה. במסגרת הטיפול שנוסה, נשאל האדם האם הוא בטוח במאה אחוז שהמצב רע ושהכעס מוצדק. האדם טען שהוא בטוח לא רק במאה אחוז אלא במיליון אחוז, ולכן הוא לא הצליח להטיל ספק בתחושת הכעס שלו. מכאן נוצר קושי גדול: המטפל לא הצליח להוביל את המטופל לראות שקיים בו מקום כלשהו של ספק, והבעיה נשארה תקועה ללא פתרון.

מדוע הטיפול בשיטת ביירון קייטי נכשל במקרה של כעס קיצוני?

אליעד מסביר שהסיבה שהטיפול לא הצליח היא משום שהמטפל עצמו לא יישם לעומק את השיטה בחייו האישיים, ולכן לא היה מסוגל באמת להוביל את המטופל להטלת ספק אמיתית. אליעד מדגיש שכדי שמטפל יוכל להראות למטופל את הספק בכעס, עליו בעצמו להיות מסוגל להטיל ספק אמיתי בכעסים שלו. אם המטפל לא עשה זאת בעצמו, הוא לא יוכל להעביר זאת הלאה, וכך הטיפול ייעצר בנקודה שבה המטופל משוכנע לחלוטין שאין שום מקום לספק.

אליעד מביא דוגמה פרקטית: אם למטפל אין ניסיון מעשי באיתור סדקים בוודאות שלו עצמו, כאשר הוא ישאל את המטופל "האם אתה בטוח?", המטופל יענה שהוא בטוח "במיליון אחוז". ללא יכולת אמיתית להראות את המקום שבו קיים ספק, המטפל ייתקע בנקודה זו, ולא יוכל לעזור למטופל להיחלץ מהכעס העז.

מדוע כדאי להתחיל לטפל בבעיות כעס קלות יותר תחילה?

אליעד כהן טוען שכדי להתמודד עם בעיות כעס מורכבות כמו הדוגמה של האדם שכועס על מי שפגע באמו (כעס ברמת קושי 10), עדיף להתחיל מטיפול בבעיות קלות יותר (רמת קושי 2-3). הסיבה היא שבבעיות קלות, המטופל מוכן יותר לבחון את האפשרות שהוא לא בטוח בוודאות שהמצב באמת רע כל כך. כאשר המטופל מתרגל זאת עם כעסים קטנים, הוא לומד כיצד לשאול את עצמו שאלות נכונות ולהטיל ספק בוודאות שלו. רק לאחר שהוא צובר ניסיון ומיומנות בכך, הוא יכול לגשת בצורה אפקטיבית לבעיות כעס חמורות יותר.

האם ניתן להעלים את הכעס לחלוטין?

נקודה נוספת שאליעד מעלה היא השאלה האם ניתן לפתור כעס באופן מוחלט. הוא מסביר שישנם אנשים שמצפים להגיע למצב שבו הכעס ייעלם לחלוטין מהלב שלהם, ואף יצליחו ליהנות מהסיטואציה הרעה שהכעיסה אותם. אליעד מציין שאמנם אפשר לעבוד בצורה כזו שתביא את האדם למצב שבו הוא אפילו ישמח שהמצב הרע יחזור על עצמו, אך מדובר ברמה עמוקה וקיצונית של שינוי תפיסתי, שלא קל להשיג אותה.

עם זאת, אליעד מדגיש שיש גבול לטיפול בכל שיטה: תמיד יהיה קיים חיסרון כלשהו. אם המטופל מצפה שלא יהיה בו אף טיפת חיסרון או אי - נוחות, הוא כנראה יגלה שזה לא אפשרי. בכל מקרה תמיד נשאר מקום קטן לא פתור, משום שזה טבע המציאות עצמה.

מה לעשות עם מי שרוצה פתרון מוחלט לכעס ולחיסרון?

כאשר אדם מתעקש לקבל פתרון מוחלט, אליעד אומר לו שיש צורך בעבודה עמוקה ויסודית יותר - תהליך קיומי ופילוסופי שבו המטופל מטיל ספק לא רק בכעס שלו, אלא בכל הנחות היסוד העמוקות ביותר שלו על המציאות ועל קיום טוב ורע בכלל. אם האדם באמת רציני, אליעד מציע לו לעבור תהליך יסודי של הטלת ספק, שבסופו הוא יגיע לליבה של השכל שלו ויראה את המציאות מזווית חדשה לגמרי. רק כך אפשרי מצב שבו הכעס מפסיק להיות רלוונטי לחלוטין, אך מדובר בדרך לא קלה ולא מתאימה לכל אחד.

כיצד מטפל יכול לעזור למטופל אם הוא עצמו כועס על הכעס?

בעיה נוספת שאליעד מתייחס אליה היא מצב שבו המטפל עצמו מתייחס לכעס כדבר שלילי בלבד. במצב זה, כשהמטפל רואה שהמטופל כועס, הוא בעצמו כועס על עצם הכעס של המטופל, ובכך מוסיף כעס על כעס. אליעד מציע שהגישה הנכונה תהיה לא לשפוט את הכעס כ"טעות" מוחלטת, אלא להבין שיש סיבה לכך שהמטופל כועס, ובכך לפגוש את המטופל במקום האמיתי שלו. כך הטיפול הופך אמיתי ויעיל יותר, והמטופל יכול להשתחרר מהכעס ביתר קלות.

מהו המסר המרכזי שאליעד כהן מעביר לגבי טיפול בכעס?

המסר המרכזי של אליעד כהן הוא שהצלחת הטיפול בכעס תלויה בעיקר ביכולתו של המטפל עצמו להטיל ספק בוודאויות האישיות שלו. מטפל שאינו יודע להטיל ספק בכעסיו שלו, לא יוכל באמת לעזור למטופליו. לכן, הדרך האמיתית לפתור כעסים היא לעבוד קודם כל על עצמך, ורק אז אפשר להוביל אחרים בדרך זו. בנוסף, חשוב להבין שתמיד יישאר מקום קטן לא פתור, וזה חלק בלתי נפרד מהמציאות.
על מה מדברים כאן?

הנושא שעולה הוא סיטואציה שבה בן אדם כועס על מישהו שפגע באמו. הכעס והקונפליקט הפנימי שנוצר אצלו הופכים להיות עוצמתיים מאוד, עם רגשות נקמה ורצון לפתור את הבעיה. במהלך הדברים מוזכרת שיטת טיפול מסוימת, המכונה "שיטת ביירון קייטי", והדיון מתמקד בשאלה מדוע ניסו ליישם את השיטה על הבעיה הזאת, מדוע זה לא צלח ומה אפשר ללמוד מהעניין. כמו כן, עולה הטענה שלפעמים כשרוצים לעבוד על נושא קשה במיוחד (רמת קושי 10), אולי עדיף להתחיל מרמת קושי נמוכה יותר (2 או 3) כדי להתאמן על הטלת ספק ולהבין איך לשאול את השאלות הנכונות לפני שניגשים לבעיה כבדה יותר.

מדוע עלתה השאלה לגבי הצלחת השיטה?

שאלה זו התעוררה כי ניסו לטפל בבעיה של כעס עמוק באמצעות הכלים של "ביירון קייטי". היה נראה שהמטפל שיישם את השיטה נעצר בשלב שבו היה עליו להטיל ספק בוודאות של האדם הכועס. כשהאדם הכועס טען שהוא בטוח "לא במאה אחוז אלא במיליון אחוז" שזה באמת מצדיק כעס, המטפל לא הצליח להראות לו למה הוא אולי לא באמת בטוח במיליון אחוז. נוצרת תחושה שהמטפל בעצמו לא יישם לעומק את הרעיון של הטלת ספק, ולכן התקשה לסייע למטופל לצאת מעוצמת הכעס ולהגיע לנקודה שבה הוא פחות בטוח שהמצב בהכרח רע במיליון אחוז.

איזו דוגמה הובאה לרמת קושי 10?

הדוגמה היתה על אדם שכועס כעס עז עד כדי כך שזו מבחינתו בעיה מסוג "רמת קושי 10": מישהו עשה מעשה פוגע לאמו, והוא חש צער עמוק, נקמה, ורגש של חוסר יכולת לשחרר. המטפל ביקש ממנו לבדוק אם הוא בטוח במאה אחוז שמדובר בעובדה חד - משמעית שהמצב באמת רע ושהכעס מוצדק. האדם הכועס ענה שאצלו זה ודאי לחלוטין, לא רק במאה אחוז אלא במיליון אחוז, ואין שום זיק של ספק. מכיוון ששיטת הטיפול מתבססת על הטלת ספק והבאת האדם לנקודה שבה הוא שואל אם אולי אינו בטוח, הרי שהתחנה הזאת נתקעה כי האדם לא היה מוכן לקבל שום ערעור, והמטפל לא היה ערוך מספיק להוביל אותו לשם.

האם אפשר היה להתחיל מכעס ברמה קלה יותר?

כן. היו שטענו שבמקרה של מתחילים בשיטה או במקרה של מטפלים לא מנוסים דיים, צריך לקחת לדוגמה בעיות קלות יותר - אולי כעס "ברמת קושי 2 או 3" - ולא לנסות לפתור מיד את הבעיה הכי מורכבת ואינטנסיבית. הסיבה לכך היא שבבעיות פשוטות קל יותר לתרגל את שאלות ה"בטוח או לא בטוח", וקל יותר לעזור למטופל להטיל ספק בתחושת הוודאות שלו. כשהבעיה פשוטה יותר, ההזדהות עם הכעס לא מקבלת ממד מוחלט, והמטופל עשוי לגלות יותר פתיחות לבדוק אפשרות שאולי הוא לא בטוח לגמרי.

מהו הקושי כשאדם אומר "אני בטוח במיליון אחוז"?

הקושי נובע מכך שהרבה טכניקות, כמו "שאל את עצמך אם אתה בטוח במאה אחוז", נכנסות למבוי סתום מול אדם שאומר "זה לא מאה אחוז, זה מיליון אחוז". כדי להזיז אדם כזה מעמדתו, צריך להראות לו בפועל שבאיזשהו מקום עמוק בפנים הוא לא באמת בטוח. אבל אם המטפל עצמו לא יודע לאתר את המקום שבו יש סדק קטן, או שהמטפל עצמו עוד לא התמודד עם כעסיו שלו בשיטה הזאת, הוא לא יוכל להצביע למטופל על הנקודה הספציפית שממנה ניתן לפתוח את הספק.

מה הקשר בין רמת היישום של המטפל לבין הצלחת הטיפול?

יש הסבר שאומר שככל שהמטפל עצמו יישם יותר את השיטה בחייו האישיים, ובאמת יודע להטיל ספק בכעסים ובעיות בחייו שלו, כך יהיה לו קל יותר להראות למטופלים כיצד להטיל ספק ולהשתחרר מהכעס. אם המטפל לא מאמין בלב שלם שאפשר להפחית את תחושת הכעס, או שהוא עצמו לא התרגל למצוא פרצות בוודאות שלו, הוא לא יוכל להעביר את התהליך באופן משכנע ושלם למטופל. אדם ששואל "אתה בטוח או לא בטוח?" צריך גם להיות מסוגל להוביל את השני לראות את האזור שבו אינו בטוח, וזה בא מתוך התנסות עמוקה ותרגול אישי.

האם ניתן לפתור כעס ב - 100 אחוז?

נאמר שקשה מאוד, אולי אפילו בלתי אפשרי, לפתור כעס ברמת מאה אחוז מוחלטת אם אדם מצפה לעולם מושלם לגמרי ללא חיסרון כלשהו. בהסבר נוסף, כשאדם אומר "אני רוצה שהלב שלי יהיה לגמרי נקי, בלי טיפת כעס או זיכרון של כעס", מתברר שיש הנחת יסוד שכל דבר צריך להיות מושלם במאה אחוז - אבל זה נתקע מול המציאות שתמיד יש בה לפחות חיסרון אחד, או משהו שמציק. יש כאן תפיסה עמוקה יותר שאומרת שלצד כל חוויה טובה, תמיד ייתכן מקום קטן שבו אדם נותר לא מרוצה במשהו. אם הולכים עם זה עד הסוף, מגלים שכל שיטה, כולל כל שיטות הטיפול, בסופו של דבר תגיע לאיזו "אקסיומה" שבה מודים שיש תמיד נקודה לא פתורה.

מה עושים עם מי שרוצה לפתור כעס באופן מוחלט?

יש אנשים שרוצים לא רק להפסיק לכעוס על אירוע מסוים, אלא להגיע למצב שבו הם נהנים גם מהדבר הרע שקרה, ואפילו לא יוכלו לחשוב על אפשרות שלא ירצו אותו. זה כבר מצב קיצוני שמחייב שינוי עמוק מאד בתפיסת הטוב והרע בעולם. כדי להגיע לשם, צריך לפעמים ללכת לתהליך קיומי / פילוסופי יסודי יותר שבו מטילים ספק בכל הנחות היסוד. אם אדם לא מוכן לבדוק באופן רציני את כל המחשבות שלו, כולל אלו שהן בגדר מובנות מאליהן, שיטות פשוטות של שאלות ("האם אתה בטוח?") עלולות לא להספיק.

מה קורה למטפל שיש לו עצמו כעס על כעס?

נאמר שכאשר מטפל חושב ש"כעס זה רע" לגמרי, והוא בא לתקן למטופל את הכעס, הוא למעשה משדר למטופל שצריך להילחם בכעס. אך באותה נשימה, אם המטפל עצמו כועס על כך שהמטופל כועס, הוא מוסיף עוד כעס על כעס. לעומת זאת, מצב אידיאלי עשוי להיות כזה שבו המטפל אינו שופט את הכעס עצמו כ"טעות" נוראית, אלא מבין שיש מאחורי הכעס סיבה כלשהי. כך אפשר לפגוש את האדם במקום שבו הוא נמצא, מבלי להיבהל מהכעס ולהילחם בו באופן אוטומטי.

מה אומרת הגישה על הגעה ללב השכל ולהטלת ספק מוחלטת?

יש הסבר עמוק יותר שלפיו אם אדם הולך עם הספק "עד הסוף", הוא מגיע לאזור מהותי שממנו הכעס נחלש או נעלם. זה דורש מהאדם להיות מאוד נחוש ולא לפחד לשבור את כל הנחות היסוד - לא רק את הנחת היסוד ש"זה רע", אלא גם הנחות יסוד עמוקות יותר על קיום טוב ורע בכלל. במצבים רבים, אנשים נעצרים בשלב כלשהו, ואומרים "בסדר, אז הגענו עד כאן, וזה מספיק". אבל אדם שממש חותר למוחלט יכול לגלות אפיק חדש: מקום שבו הוא מצליח להכיל גם את הרע וגם את הכעס, ולפעמים משם מתקבלת הבנה שאין באמת סיבה ודאית במיליון אחוז לכעוס.

מהו אם כן הלקח המרכזי שעליו מדברים?

הלקח הוא שבכדי לעזור לאדם אחר להטיל ספק בכעס שלו, חשוב שהמטפל עצמו יבין לעומק כיצד להטיל ספק, כיצד לזהות שרוב הוודאויות אינן באמת ודאיות במיליון אחוז, וגם כיצד לקבל את הכעס מבלי לפחד ממנו. אם מנסים לתקן כעס מתוך ההנחה שכעס תמיד "רע" באופן מוחלט, עלול להיווצר ניגוד פנימי שמקשה על התהליך. בנוסף, אם בעיה מורכבת במיוחד ומצויה ברמה גבוהה מאוד של עוצמת כעס, לפעמים כדאי להתחיל מבעיה פשוטה יותר ובכך לתרגל את הטלת הספק. כך ניתן לבנות את היכולת ולרכוש ניסיון עד שאפשר להתקדם לבעיות יותר סבוכות. מעבר לכך, נדונה האפשרות שלא תמיד אפשר להגיע למצב שבו כעס נעלם ב - 100 אחוז, כי בכל סיטואציה יש קיומו של חיסרון כלשהו, אלא אם אדם מוכן ללכת בדרכים מאוד עמוקות של ספק וקילוף כל שורשי המחשבות שלו.

כיצד כדאי לחפש מידע נוסף?
מה הנושא?

ש: הנושא שבן אדם שכעס על מישהו זה מפריע לו, יוצר אצלו קונפליקטים, דבר נוסף זה לתת לו מענה בשיטה מסוימת אז בדוגמה ההיא זה לא צלח.

אליעד: אתה אמרת בשיטה של "ביירון קייטי" אמרת לי את זה קודם, המישהו ניסה לטפל במישהו אחר בשיטה של " ביירון קייטי" וזה לא צלח, אוקי אז?

אליעד: והייתה שם טענה שלו, מה הייתה הטענה, אתה שאלת אותו למה זה לא יצליח?

ש: לא, הוא אמר בלי קשר.

אליעד: הוא אמר למה זה לא יצליח?

ש: לא, הוא אמר בלי ששאלו אותו, הוא אמר אז את הסיבה.

אליעד: אה הוא הסביר אז למה זה לא יצליח.

ש: כן כי הוא אמר שלמתחילים לא היה צריך לקחת דוגמה של 10, צריך לקחת דוגמה של נגיד רמת קושי 2 3, לא רמת קושי 10. מבחינתו הדוגמה הזאת זו רמה 10 ובמסגרת התרגול אי אפשר לפתור אותה.

אליעד: אוקי, אז מה אתה רוצה להבין בעצם?

ש: לא, אני רוצה באמת איך אפשר היה להתמודד נגיד בנקודות שהוא הזריע לפי הספר.

אליעד: לא הבנתי, תסביר את השאלה.

ש: הבן אדם טען שהוא כועס בגלל מישהו מסוים שעשה לאימא שלו משהו, כועס עליו מאוד יש לו כעסים רגשות נקמה וכו'. הקונפליקט מצד הכאב אז לפי המהלך שמה אז אתה שואל אם הוא בטוח בזה, הוא משוכנע בזה אז הוא אמר "כן וודאי", כנראה שלפי התבנית אולי הוא היה צריך להטיל בזה ספק אבל מהלך השינוי היה אם אתה בטוח בוודאות אם אתה בטוח במאה אחוז, התשובה שלו הייתה "לא במאה אני בטוח במיליון אחוז".

אליעד: אז מה עושים?

ש: אז הוא מבחינת הטיפול כאילו התקדם בשיטת הטיפול שלו. השלב הראשון מבחינתי כאילו עצר שהוא היה אמור להטיל ספק והוא לא הטיל ספק.

אליעד: תראה קודם ככל שזה שמלמד את השיטה ככל שהוא יותר יישם אותה, לא מיישם אותה, אלא יישם אותה כי אתה לא חייב ליישם את מה שאתה מלמד, אתה רוצה תאכל לא רוצה אל תאכל אבל ככל שהוא יישם אותה יותר כך יותר קל לו ללמד, זאת אומרת לדוגמה נגיד שבא אליו בן אדם ואני נגיד שאני הולך איתו על אותה אסטרטגיה של "אתה בטוח או לא בטוח", אני יש לי את היכולת להראות לו איפה הוא לא בטוח לדוגמה, אתה מבין זאת מן פריבילגיה, ההוא שאמרו לו "אוקי, תשאל את המטופל אתה בטוח או לא בטוח", בסדר מה הוא מבין, ההוא שמטפל הוא יכול לפתור את כל הכעסים שלו בשיטה, אין לו יותר שום כעס על כלום? הוא עצמו עוד לא יישם את השיטה ודבר נוסף גם האם הוא באמת מסוגל להראות לשני שהוא לא באמת בטוח?

עכשיו אני רוצה להסביר לך עוד משהו, יש רמה מסוימת של דברים שכל בני האדם בטוחים בהם כמו לדוגמה שיש פה קיר כל בני האדם בטוחים בזה או נגיד שהם לא רוצים להרגיש רע ולא משנה איזה שיטה אתה תביא בסוף אתה תגיע למחויבים האלו, כל שיטה שאתה תבדוק אותה אתה בסוף תגיע לאקסיומות, אני אגיד לך מה האקסיומה הסופית שלא משנה איזה שיטה בעולם אתה תביא אתה תיפול שמה. השיטה שאומרת, בסוף אתה תגיע למצב אחרי כל השיטות, בטוח לא בטוח, כן בטוח, ימינה שמאלה, חשיבה חיובית שלילית לא משנה אתה בסוף תגיע למבוי סתום שאומר "תמיד יש חיסרון ותמיד רע לי במשהו, איך פותרים את זה".

עכשיו פה זה דבר שאיך תפרוץ אותו, מה לא תמיד יש חיסרון? תמיד יש חיסרון כלשהו הכי קטן, אם אתה אומר אני רוצה להרגיש אמון במאה אחוז ותמיד יש חיסרון, איך תרגיש אותו?

ש: לא הבנתי נגיד בעיה ספציפית מסוימת, נגיד כעס אתה פתרת לו את הכעס נגמר הסיפור.

אליעד: אבל אתה אף פעם לא פותר את זה במאה אחוזה, זה מה שאני מנסה להסביר לך. אם יבוא בן אדם יגיד "אני רוצה פתרון שהלב שלי יהיה נקי במאה אחוז, שאני כל כך לא אכעס על הסיטואציה עד כדי כך שמבחינתי יהיה שהיא תחזור עוד פעם לנצח". אז תגיד לו "אין בעיה אנחנו נלמד אותך, נעשה לך NLP נלמד אותך ליהנות מזה ואז לא יהיה אכפת לך שזה יחזור לנצח". בן אדם אומר "אני רוצה להגיע למצב שאני אהנה מהרגשות הרעות שהיו לי באותו רגע, יש לי טראומה מהרגשות הרעות שהיו לי, אני רוצה שתגרום לי ליהנות מהרגשות הרעות שיש לי, אני רוצה שתביא אותי למצב שאני אפילו לא אוכל לחשוב שאני לא רוצה אותן".

איך אני יכול לגרום לך שאתה אפילו לא יכול לחשוב שאתה לא רוצה אותן, איך אפשר? אי אפשר, זה מה שיגיד לך כל אחד שזה מה שגם אני אגיד לך, סתם אני אבדוק כמה אתה רציני. אם אתה לא רציני אני אגיד לך "תראה תמיד יש חיסרון זה רק יחסי זה לא מוחלט לאו דווקא", אם אתה רציני אני אגיד לך "או ברוך הבא", אם מגיע בן אדם רציני תתחיל לבדוק מה האמת ולא אכפת לך מכלום בטוח לא בטוח, עד שאתה תגיע לליבה של השכל שלך ותטיל בו ספק וסיימת את כל הסיפור. מה שאני בעצם בא להגיד שדרכים מובילות למקום מסוים אבל המתרגל הוא עצמו לא יישם מספיק את השיטה והוא עצמו לא הולך איתה עד הסוף ולכן זאת בעיה.

ש: כן כי יש כאלה שלוקחים קצת, לפעמים אתה יוצא ככה לפעמים ככה.

אליעד: עכשיו דבר נוסף מבחינתי להביו שיטה זה בעצם להבין למה היא גם לא נכונה ולמה היא גם רק לא נכונה.

ש: מה ההבדל אם היא לא נכונה או רק לא נכונה.

אליעד: לא משנה, יש גם לא נכונה ויש גם רק לא נכונה, יש להבין שהיא רק לא נכונה ויש להבין שהיא גם לא נכונה, ויש להבין שהיא גם רק לא נכונה לא משנה זה שלושה שונים. אני מנסה להסביר לך תקשיב, כשבן אדם כועס ובא אליך ואומר לך "אני רוצה, תעזור לי לא לכעוס" אתה יכול לעזור לו רק אם אתה חושב שזה יותר טוב שהוא יכעס שזה גם רק יותר טוב שהוא יכעס. תקשיב אם בא בן אדם ואומר "תעזור לי לא לכעוס" ואתה חושב "נכון זה לא טוב שאתה כועס, בוא נעזור לך לא לכעוס" לא משנה מה תעשה אתה לא יכול לעזור לו בלב שלם, למה? כי אתה עדיין חושב שלכעוס זה רע אז אתה ביחד איתו כועס שהוא כעס.

ש: טראומת העבר כאילו?

אליעד: לא טראומת העבר אתה עדיין נשאר בו כעס על עצם הכעס, הוא עדיין לא מסוגל לכעוס, הוא עדיין מפחד לכעוס, הוא עדיין חושב שלכעוס זה רע, הוא עדיין לא מקבל איזשהו כעס.

ש: לא אבל יש הרבה שיטות שלא תכעס וזה.

אליעד: אבל זה לא בלב שלם, יש מישהו שאומר לך בלב שלם שלא תכעס, תמיד למה תכעס? בשביל שלא יהיה לך נזק אחר, בסדר אז עכשיו משהו אחר הוא גרוע. אבל כשבא אלי בן אדם עם "לא תכעס" אני מבין שזה לא משנה אם הוא יכעס או לא יכעס יש משהו אחר שהוא צריך להבין, הוא צריך להבין להגיע לחוויה שיש לו הבדל אם לכעוס או לא לכעוס שמבחינתו לכעוס ולוותר זה אותו דבר. מה זה אומר? זה לא אומר שלא אכפת לו, בקיצור על מה שאנחנו תמיד מדברים שזה מקום אחר בכלל ואז בעצם אין לי כעס על הכעס שלו בלב שלם אבל. טוב זה הבנת פחות או יותר?
מסגרות רוצה פתרון מוחלט התשובה חשיבה חיובית ללמד איך לקבל ספקות חיוביות לבחור מטפל הגעה חייב אהבה איך לא לכעוס איך לבחור איך לבחור מאמן איך לבחור מאמן אישי איך לבחור מטפל איך לבחור מטפל נפשי איך להתמודד איך להתמודד עם כעס אימון אימון אישי אימונים בחירה ביירון ביירון קייטי בכעסים הכעס התמודדות התמודדות עם כעס התמודדות עם כעסים התמודדות עם לחץ התמודדות עם לחצים טיפול טיפול בכעס טיפול בכעסים טיפולים כעס כעס על הכעס כעסים לא לכעוס לאהוב לאהוב את מה לאהוב את מה שיש לבחור לבחור מאמן לבחור מאמן אישי לבחור מטפל לבחור מטפל נפשי להתאמן להתמודד להתמודד עם כעס להתמודד עם כעסים להתמודד עם לחץ להתמודד עם לחצים לחץ לכעוס מאמן מאמן אישי מאמנים מטופל מטופלים מטפל מטפל נפשי מטפלים נפש שיטות שיטות טיפול שיטות טיפול בכעס
שיטות טיפול ויעוץ, מהי שיטת הטיפול הטובה ביותר בעולם? מהו הטיפול הטוב ביותר בעולם? איזה טיפול הכי טוב? איך לבחור מאמן? איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור טיפול? איך לבחור מגשר? גישות טיפוליות
שיטות טיפול ויעוץ, מהי שיטת הטיפול הטובה ביותר בעולם? מהו הטיפול הטוב ביותר בעולם? איזה טיפול הכי טוב? איך לבחור מאמן? איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור טיפול? איך לבחור מגשר? גישות טיפוליות
... טיפול ויעוץ, מהי שיטת הטיפול הטובה ביותר בעולם? מהו הטיפול הטוב ביותר בעולם? איזה טיפול הכי טוב? איך לבחור מאמן? איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור טיפול? איך לבחור מגשר? גישות טיפוליות מהי שיטת ... הכי טובה בעולם? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלה מהי שיטת הטיפול הטובה ביותר בעולם, ושואל כיצד ניתן לבחור את הטיפול והמטפל המתאימים ... לכל מצב. כדי להצליח בתיקון או בשיפור מצב נפשי, המטפל חייב להכיר מגוון כלים טיפוליים ולהיות מסוגל לבחור את הכלי הנכון לכל סיטואציה. ... ובפעמים אחרות שיטה שמתמקדת ברגש, בזיכרון או בתניות. השאלה היא לא אם יש שיטה אחת שהיא הכי טובה, אלא איך לבחור את המטפל שיודע לבחור את הכלים הנכונים בכל סיטואציה. ... ההיגיון שבכל שיטה ומסוגל להתאים את השיטה הטיפולית שתעזור לכל אדם בזמן הנכון. מהי שיטת טיפול טובה? איך לבחור מטפל? השיטות הטיפוליות השונות מהו טיפול אפקטיבי? מהו מטפל טוב? איך לבחור את המטפל המתאים? השפעת הגישות ... וגמישותו בהבנת הצרכים של המטופל ובחירת השיטה הנכונה. אליעד מציע לא לחפש שיטה אחת שהיא הטובה ביותר, אלא לבחור את המטפל שיכול להציע את הגישה המתאימה ביותר בכל זמן. שיטות טיפול איך לבחור מטפל? היתרונות של גישות ... מנטור מומלץ? איזה פסיכיאטר מומלץ? איזה מטפל זוגי מומלץ? איזה פסיכולוג מומלץ? בחירת מטפל פסיכולוגי, איך לבחור את הטיפול המתאים? איך לבחור את המטפל המתאים? למה לפגוש את ... טיפול? טיפול משולב, מטפל משולבת מדריך לבחירת מטפל, מדריך לבחירת טיפול, סוגי מטפלים, מהי שיטת EIP? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מנטור? איך לבחור פסיכיאטר? איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור מטפל cbt? איך לבחור מטפל nlp? איך לבחור מטפל מיני? איך לבחור מטפל אלטרנטיבי? איזה מטפל cbt ... איזה מטפל מיני מומלץ? איזה מטפל אלטרנטיבי מומלץ? איזה מטפל הוליסטי מומלץ? איזה מטפל משפחתי מומלץ? איך לבחור מטפל הוליסטי? איך לבחור מטפל משפחתי? מהי שיטת טיפול ...
איך לבחור מטפל מקצועי? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכיאטר? איך לבחור פסיכותרפיסט? איך לבחור טיפול? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור יועץ? איזה טיפול נפשי מתאים לי? בחירת פסיכולוג, בחירת מטפל, איזה טיפול הכי טוב?
איך לבחור מטפל מקצועי? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכיאטר? איך לבחור פסיכותרפיסט? איך לבחור טיפול? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור יועץ? איזה טיפול נפשי מתאים לי? בחירת פסיכולוג, בחירת מטפל, איזה טיפול הכי טוב?
איך לבחור מטפל מקצועי? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכיאטר? איך לבחור פסיכותרפיסט? איך לבחור טיפול? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור יועץ? איזה טיפול נפשי מתאים לי? בחירת פסיכולוג, בחירת מטפל, איזה טיפול הכי טוב? הבחירה במטפל מקצועי היא משימה קריטית עבור כל אדם שפונה לטיפול נפשי, ולא מדובר רק ... על דיוק והבנה מלאה של התהליך. איך לבחור מטפל טוב? הדבר החשוב ביותר הוא להבין שהאחריות האישית מוטלת על המטופל עצמו. המטפל יכול להציע כיוונים, אך רק המטופל יכול לוודא שהוא מבין את מה שנאמר, שבחירתו אכן ... מטפלים הדרכה על טיפול פסיכולוגי איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור פסיכיאטר מומלץ? איך אפשר לדעת אם המטפל הוא באמת איש מקצוע או שרלטן? שאלה: מה המשמעות של שרלטן ואיך בכלל מגדירים שרלטן? תשובה: שרלטן הוא מישהו שמתחייב להשיג תוצאה ... מזיק? חוסר כימיה עם פסיכולוג, איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור מגשר? איך לבחור מטפלת זוגית? איך לבחור יועץ זוגי? המלצות על מטפל מקצועי, המלצות על פסיכולוג מומלץ, המלצות על פסיכיאטר מומלץ, המלצות על פסיכותרפיסט מומלץ, המלצות על טיפול מומלץ, המלצות על מאמן אישי ...
לבחור את הרע, רע מבחירה, לבחור את הסבל, לבחור ממה להרגיש רע, לבחור איזה רע להרגיש, לשלוט בסבל שלך, לבחור ממה תסבול, אין טוב בלי רע, חייב להרגיש גם רע, להרגיש טוב בלי רע, לבחור ממה לסבול, לא למהר להרגיש טוב, לשלוט בסבל
לבחור את הרע, רע מבחירה, לבחור את הסבל, לבחור ממה להרגיש רע, לבחור איזה רע להרגיש, לשלוט בסבל שלך, לבחור ממה תסבול, אין טוב בלי רע, חייב להרגיש גם רע, להרגיש טוב בלי רע, לבחור ממה לסבול, לא למהר להרגיש טוב, לשלוט בסבל
לבחור את הרע, רע מבחירה, לבחור את הסבל, לבחור ממה להרגיש רע, לבחור איזה רע להרגיש, לשלוט בסבל שלך, לבחור ממה תסבול, אין טוב בלי רע, חייב להרגיש גם רע, להרגיש טוב בלי רע, לבחור ממה לסבול, לא למהר להרגיש טוב, לשלוט בסבל האם אפשר לבחור ממה לסבול בחיים? אליעד כהן מסביר שכל אדם חייב להרגיש בחייו גם טוב וגם רע. לפי ההסבר שלו, אי אפשר לחוות חיים מלאים אם לא קיימים בהם גם טוב וגם רע. אליעד מסביר שאם ... רע? אליעד מעלה שאלה נוספת: האם האדם יכול לבחור באופן מודע את הדברים שיגרמו לו להרגיש רע? הוא מסביר בתחילה כי במובן מסוים, אי אפשר לבחור באמת את הרע, משום שאם האדם יבחר את הרע, אותו רע כבר לא ייחשב לרע עבורו, מאחר שהוא בחר בו במודע. ואם האדם לא יחווה באמת את תחושת הרע, הוא לא יוכל להרגיש טוב. בכך ... וחוסר תחושה מוחלט. כיצד בכל זאת אפשר לבחור ממה לסבול? יחד עם זאת, אליעד מציג זווית נוספת ומסביר שבמובן אחר כן אפשר לבחור את הסבל, לפחות באופן חלקי. ההסבר הוא שיש מצבים שבהם אדם יכול להחליט האם לפתור את מה שרע לו או להישאר איתו במודע, ובכך הוא בעצם בוחר את הסבל. לדוגמה, אם לשכן של ... לחלוטין מהרע בחיים, אבל הוא כן יכול לבחור, במידה מסוימת, איזה סוג של רע להרגיש. זוהי השליטה המוגבלת אך המשמעותית שיש לאדם על חייו. הוא ממליץ לא תמיד למהר לפתור את הבעיות, אפילו אם הן נראות פתירות, אלא ... הרע, אך ישנה שליטה חלקית בכך שהאדם יכול לבחור באיזה רע הוא מעדיף להישאר, או מתי הוא בוחר להתמודד עם בעיה חדשה. הוא מציע להמשיך להתבונן בעניין זה לעומק כדי להבין את ההיבטים השונים של טוב ורע, ושל הסבל והשליטה עליו. האם אפשר לבחור את הרע בחיים? לבחור ממה לסבול? למה חייב להיות רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? איך לשלוט בסבל שלך? לבחור את הסבל? האם כדאי לפתור בעיות או להישאר איתן? ...
שחיטת פרות קדושות, פחד לפגוע באחרים, אין טוב או רע, לחיות בלי טוב ורע, לבחור כמו אלוהים, לבחור בטוב, לבחור ברע, להבדיל בין טוב לרע, לבחור להיות טוב, לבחור להיות רע
שחיטת פרות קדושות, פחד לפגוע באחרים, אין טוב או רע, לחיות בלי טוב ורע, לבחור כמו אלוהים, לבחור בטוב, לבחור ברע, להבדיל בין טוב לרע, לבחור להיות טוב, לבחור להיות רע
... באחרים, אין טוב או רע, לחיות בלי טוב ורע, לבחור כמו אלוהים, לבחור בטוב, לבחור ברע, להבדיל בין טוב לרע, לבחור להיות טוב, לבחור להיות רע למה לפעמים חייבים לשחוט פרות קדושות? אליעד כהן מדבר על מושג שחיטת פרות קדושות, שמשמעותו שאין ... מוחלטת, הוא מגיע למצב שבו הוא חופשי לחלוטין לבחור את הכל. במצב כזה, אין שום הגבלה, הכל פתוח ב - 360 מעלות, ואין מושגים קבועים כמו טוב או רע שמגבילים את ... לכך שהכל הופך להיות אפשרי עבורו. הוא יכול לבחור אם להתנהג בצורה מסוימת או להימנע ממנה, אך מתוך ידיעה ברורה שאין לכך שום משמעות מוחלטת. אליעד מסביר ... לחיות ללא טוב ורע, האדם צריך להיות מסוגל לבחור באופן מוחלט את המציאות שלו. זאת אומרת, לבחור לא רק את הפעולות, אלא גם את כללי המשחק עצמם. הוא נותן דוגמה לכך, שאדם יכול לבחור להאמין שיש כדור הארץ או להאמין שאין כדור הארץ, לבחור להאמין בקיומו או להטיל ספק בקיומו. מי שמתחבר למצב הזה יכול להגיע לרמה של בחירה מוחלטת, ולחוות מציאות שבה ... אם הוא לא רוצה את חוקי המשחק, הוא יכול פשוט לבחור לא להשתתף. אבל ברגע שהוא משתתף, הוא כבר כפוף לחוקים. כך גם בעולם - אדם בוחר להשתתף במשחק החיים, ולכן הוא ... לא היה מוגדר כרע או טוב בפני עצמו. האם אפשר לבחור כמו אלוהים? אליעד אומר שכשאדם נמצא ברמה הגבוהה ביותר של מודעות, הוא יכול להגיע למצב שבו הוא בוחר הכל, אפילו את קיומו של כדור הארץ. האדם יכול לבחור להאמין שקיים עולם, שהוא נמצא על כדור הארץ, שיש אנשים אחרים, ושהוא לא רוצה שיקרה לו משהו רע. אך זוהי בחירה מוחלטת - הוא יכול גם לבחור אחרת. האפשרות לבחור כמו אלוהים פירושה להגיע להבנה עמוקה מאוד, שבה האדם מבין שהוא יכול לשנות כל מציאות אם ייצא מתוך המוח שלו, ... להבחין בין טוב לרע? אליעד מסביר שאדם יכול לבחור בטוב וברע באופן מוחלט רק אם הוא נמצא במצב של מודעות מלאה לכך שאין טוב מוחלט ואין רע מוחלט. כל עוד אדם ... הוא מבין שאין טוב או רע אמיתיים, הוא חופשי לבחור לחלוטין - לבחור בטוב או ברע כרצונו, בידיעה שזה לא משנה באמת. אליעד מסיים בכך שהוא מציג עולם אידיאלי, שבו האדם יכול לבחור את הכל, כולל החוקים, אך מציין שזהו מצב שמעטים מגיעים אליו באופן מלא. רוב בני האדם עדיין ימשיכו להאמין ... טוב ורע מוחלט? מהי שחיטת פרות קדושות? איך לבחור כמו אלוהים? למה אנחנו מפחדים לפגוע באחרים? איך להשתחרר מאמונה בטוב ורע? האם אפשר לבחור הכל? האם אפשר לחיות בלי מוסר? ...
איך לבחור ראש ממשלה? למה מצע פוליטי לא חשוב? האם הגיוני רק ביבי? האם הגיוני רק לא ביבי? במי לבחור בבחירות? למי להצביע בבחירות? איך לדעת במי לבחור? איך לבחור מנהל? איך לבחור מנכל? האם הגיוני להצביע לפי אישיות? איך לבחור מנהיג?
איך לבחור ראש ממשלה? למה מצע פוליטי לא חשוב? האם הגיוני רק ביבי? האם הגיוני רק לא ביבי? במי לבחור בבחירות? למי להצביע בבחירות? איך לדעת במי לבחור? איך לבחור מנהל? איך לבחור מנכל? האם הגיוני להצביע לפי אישיות? איך לבחור מנהיג?
איך לבחור ראש ממשלה? למה מצע פוליטי לא חשוב? האם הגיוני רק ביבי? האם הגיוני רק לא ביבי? במי לבחור בבחירות? למי להצביע בבחירות? איך לדעת במי לבחור? איך לבחור מנהל? איך לבחור מנכל? האם הגיוני להצביע לפי אישיות? איך לבחור מנהיג? איך לבחור ראש ממשלה? הרבה פעמים בבחירות, אנחנו מוצאים את עצמנו שואלים האם עלינו ... יותר מהמצע? אליעד מציין כי ישנה גישה נוספת לבחור מנהיג, שהיא הבחירה על פי האישיות. בשלב זה, נשאלת השאלה אם עדיף לבחור במועמד על פי תחושת האמון בו, על פי שיקול הדעת וההחלטות שהוא יוכל לקבל בזמן ... ולמצוא את הדרך היעילה ביותר להתמודד איתה. האם לבחור את המנהל על פי המצע או האישיות? כאשר מדובר בבחירה של מנהיג או מנהל, אליעד ... להתמודד עם בעיות בצורה גמישה ומועילה, במקום לבחור על פי עמדות פוליטיות מוגדרות מראש. המועמד יכול להבטיח דבר אחד, אך בפועל ... הצבעות רציונליות? ההיגיון שמאחורי השאלה האם לבחור בבי פי או במועמד אחר תלוי לא רק במצע, אלא גם בהערכת הבוחר את כושר המנהיגות ... להצביע עבורו. למי להצביע בבחירות איך לדעת במי לבחור פוליטיקה ייעוץ ארגוני איך לבחור מנהל האם הגיוני להצביע בבחירות למישהו רק מתוך הערצה אליו או מתוך שנאה ... שכרגע אין לו נוסחת קסם לפתרון הבעיה, מאשר לבחור מנכל שמתאים בדיוק לתוכנית שבעל החברה חשב עליה, אבל אין ביטחון שיצליח ליישם ... והצלחות קודמות בניהול מורכב. לא תמיד נכון לבחור במנהל הראשון רק כי המראיין מסכים איתו. לעתים הגיוני יותר להעדיף אדם מחושל ... בו הציבור. למי להצביע בבחירות איך לדעת במי לבחור פוליטיקה ייעוץ ארגוני איך לבחור מנהל עמדות פוליטיות, חשיבות המצע הפוליטי, הבטחות פוליטיות, הבטחות של ...
איך לבחור חברת שיווק? איך לבחור מנהל שיווק? איך לגייס מנהל שיווק? גיוס מנהל שיווק, איך לבחור איש מכירות? לבחור יועץ שיווקי, לבחור משרד שיווק, גיוס מנהל מכירות, גיוס איש מכירות, איך לגייס סמנכל מכירות? איך לגייס מנהל מכירות? איך לגייס סמנכל שיווק? שיקולים בבחירת מנהל שיווק, שיקולים בבחירת חברת שיווק, אין חכם כבעל הניסיון, איך לבחור איש מקצוע? ממי לקבל עצות? ניסיון ספציפי בתחום ספציפי, התמחות ספציפית, גיוס עובדים, איך לבנות אסטרטגיה שיווקית?
איך לבחור חברת שיווק? איך לבחור מנהל שיווק? איך לגייס מנהל שיווק? גיוס מנהל שיווק, איך לבחור איש מכירות? לבחור יועץ שיווקי, לבחור משרד שיווק, גיוס מנהל מכירות, גיוס איש מכירות, ... איך לגייס מנהל מכירות? איך לגייס סמנכל שיווק? שיקולים בבחירת מנהל שיווק, שיקולים בבחירת חברת שיווק, אין חכם כבעל הניסיון, איך לבחור איש מקצוע? ממי לקבל עצות? ניסיון ספציפי בתחום ספציפי, התמחות ספציפית, גיוס עובדים, איך לבנות אסטרטגיה שיווקית? והפעם אסביר, איך לבחור מנהל שיווק יועץ שיווקי משרד שיווק מנהל מכירות איש מכירות וכולי. ובעיקרון יש בזה כל מיני שיקולים והיבטים, גם בהקשר הכללי של גיוס עובדים וגם בהקשר הכללי של איך לבחור יועץ וגם בהקשר של ממי לקבל עצות ועוד, אבל כאן אתן ... גם על העניין של האם איש מכירות טוב יכול למכור כל מוצר וגם על כל מוצר דורש שיטת מכירה אחרת וגם כמובן בהקשר הרחב יותר של איך לבחור איש מקצוע וכולי. ...
בחירה מאושרת, הססנות, איך להחליט? להיות שלם עם החלטה, להיות שלם עם עצמך, איך לבחור? איך לקבל החלטה? החלטה בלב שלם, בחירה חופשית, חופש הבחירה, בחירה מושלמת, בחירה בלב שלם
בחירה מאושרת, הססנות, איך להחליט? להיות שלם עם החלטה, להיות שלם עם עצמך, איך לבחור? איך לקבל החלטה? החלטה בלב שלם, בחירה חופשית, חופש הבחירה, בחירה מושלמת, בחירה בלב שלם
... מאושרת, הססנות, איך להחליט? להיות שלם עם החלטה, להיות שלם עם עצמך, איך לבחור? איך לקבל החלטה? החלטה בלב שלם, בחירה חופשית, חופש הבחירה, בחירה מושלמת, בחירה בלב שלם איך לקבל החלטות ולהיות שלם איתן? ... אפשרויות שונות, כל אחת מהן מכילה יתרונות וחסרונות, ובסופו של דבר, נדרש להרגיש שלם עם ההחלטה, לא משנה מה היא. מהי מהות השאלה איך לבחור? שאלה נפוצה שמועלה בהקשרים של בחירה היא איך לבחור?, כשאליעד מסביר כי מהות השאלה אינה איך לבחור, אלא איך להתמודד עם תחושת החיסרון שנמצאת בכל בחירה. אחרי שהאדם מבין שכל בחירה כרוכה בחיסרון, הוא מוצא את עצמו מבולבל ומתקשה לקבל החלטה. אליעד מציין שלמעשה, אדם לא מתלונן על כך שהוא לא יודע איך לבחור, אלא על כך שהוא לא יודע איך להתמודד עם תחושת החיסרון הקיימת בכל אפשרות. האם יש תשובה מוחלטת לשאלה איך לבחור? במענה לשאלה איך לבחור?, אליעד מסביר כי אין תשובה מוחלטת. בכל החלטה יש חיסרון, וזו אמת שמובילה רבים להתבלבל ולחוות תחושת תסכול. ישנם כלים ... כמו רשימת יתרונות וחסרונות, אך למעשה אין שום דרך להימנע מהמימד של החיסרון בכל בחירה. לכן, אליעד מציע לאדם לשאול את עצמו לא איך לבחור, אלא איך להגיע למצב שבו לא משנה לו מה הוא בוחר. בחירות והתחושות הקשורות להן הדוגמה שנתן אליעד היא על הבחירה בתחום העבודה, כאשר יש לאדם כמה הצעות עבודה, והוא לא יודע מה לבחור. המצב דומה גם בתחום הזוגיות, כשבני הזוג הם בעלי יתרונות וחסרונות שונים. בשני המקרים, לכל בחירה יש חיסרון, ואליעד מסביר ... למקום שבו תחושת החיסרון לא משנה לו. מה זה בעצם בחירה? אליעד מפרק את המושג בחירה, ומסביר שבחירה היא מצב שבו יש חיסרון, וצריך לבחור בין אפשרויות שונות שממלאות את החיסרון. אך אם אין חיסרון, אין צורך בבחירה כלל. דוגמת אליעד לכך היא אם אדם מרגיש בודד, ואז הוא יכול לבחור בין חפצים שונים שימלאו לו את החיסרון (כמו חברים, בת זוג, סרט או שינה), אבל אם הוא לא מרגיש חיסרון בתוכו, הבחירה לא תהיה ... בהרצאה היא של בחירה פנימית - הדרך שבה אדם מקבל את החלטותיו לא מתוך תחושת חיסרון אלא מתוך שלמות עם עצמו. המיקוד הוא לא במה לבחור, אלא איך להגיע למצב שבו תחושת החיסרון לא משנה מה יבחר. איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם תחושת חיסרון בבחירות? מהות הבחירה ומהות השאלה איך לבחור? בחירה שלמה ולב שלם איך להתמודד עם חיסרון פנימי? בחירות בחיים: איך להיות שלם עם החלטה? עכשיו הנושא הוא כזה אם מישהו בא ... הוא רואה מולו בן אדם, הוא הולך במדבר רואה בן אדם בקיצור הוא שואל אותך שאלה כזאת, הוא אומר לך, הוא נמצא בספקות והוא לא יודע איך לבחור, מה אתה אומר לו ואז אתה נותן לו הרצאה שלמה שבעצם בכל בחירה שהוא לא יעשה יש חיסרון והוא אומר לך טוב אז אני לא יודע איך לבחור, מה אתה אומר לו אתה? תחשוב בהיגיון בן אדם בא יש פה שכל מאחורי השאלה מאחורי מאחורי התשובה, בן אדם בא ואומר לך תקשיב, איך לבחור? הוא בא להתייעץ על משהו ואתה אומר תראה פה יש יתרונות וחסרונות ופה יש ואז הוא מתחיל להתחרפן אומר לך אז איך אני אבחר?, מה ... אומר לבדוק, לרשום את היתרונות והחסרונות. אליעד: הוא רשם, הוא ראה שזה שווה והוא מתוסכל משני הצדדים מה לעשות, הוא שואל אותך איך לבחור, אני לא יודע איך לבחור אז איך בוחרים אז איך אדע מה לעשות?. ש: צריך לבחור איכשהו. אליעד: לא, אבל הוא לא שואל איך לבחור הוא אומר לך אז איך אני אדע איך לבחור?, מה עושים? ש: תחושת בטן. אליעד: אבל בא תבין את מהות השאלה, מהות השאלה זה לא איך לבחור זה לא אני לא יודע איך לבחור זה במובן של אני מתוסכל מזה שאני מבין שלא משנה מה אני אבחר אני בחיסרון. ש: מה עם המחויב והאפשרי, מה אם לדרג את זה למחויב ... אתם נותנים את התשובה הלא נכונה, יש לך תשובה אחרת? ש: שיבין מה הדבר הכי חשוב לו בחיים. אליעד: לא, מה הוא שאל הבן אדם? ש: מה לבחור, איך לבחור. אליעד: לא, הוא לא שאל מה לבחור, אז איך אני אדע מה לבחור?. ש: יש לדעת איך לבחור? אליעד: מה מהות השאלה, לא איך לבחור מה מהות השאלה, השאלה איך לבחור הרי בכל דבר יש חיסרון ויתרון מה מהותה, מה מהות השאלה, יש לך רעיון אחר לתת לבן אדם תשובה? ש: הייתי אומר לו אולי שזה לא ...
בחירת מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים
בחירת מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים
... צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים למה אי אפשר לדעת מראש כמה פגישות טיפוליות צריך? אי אפשר לדעת מראש כמה ... משמעותי. השאלה החשובה היא האם אפשר לפתור את הבעיה, ולא תוך כמה זמן אפשר לפתור אותה. כיצד לבחור נכון מטפל או יועץ מבלי להסתמך על כמות הפגישות? הגישה הנכונה בבחירת מטפל אינה להתמקד בכמה זמן הטיפול ייקח, אלא לבחור את המטפל שנראה הכי מקצועי, אמין ומתאים באופן אישי. חשוב לבחור מטפל כנה, שיגיד מראש שאין אפשרות לדעת בדיוק כמה זמן ייקח התהליך, ושיתמקד בהתאמת הטיפול לצרכים האישיים ... כמה זמן התהליך יימשך. במקום לחפש מי שמבטיח פתרונות מהירים או מספר פגישות מדויק, חשוב לבחור את המטפל או את השיטה שנראים מקצועיים ומתאימים ביותר, שיספקו כלים אמיתיים לפתרון הבעיה. טיפול רגשי ... משמעותית. השאלה הרלוונטית היא האם יש פתרון? ולא תוך כמה זמן אפשר להבטיח פתרון?. כיצד לבחור מטפל מבלי להתמקד בכמות הפגישות? במקום להתמקד בשאלה כמה זמן זה ייקח? או כמה פגישות צריך?, עדיף לבדוק ...
לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע
לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע
לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע למה אי אפשר להרגיש טוב בלי להרגיש גם רע? אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו על הנושא של בחירת התחושות בחיים, מדוע כל אדם חייב להרגיש רע ... בנויה המציאות. כיצד האדם יכול לבחור את הבעיות שלו? אליעד כהן מציע פתרון מעניין למציאות זו. הוא ממליץ לאנשים לבחור באופן יזום את הבעיות שמהן הם רוצים לסבול. במקום להמתין שהמציאות או התת - מודע יבחרו עבורך בעיה שלא תרצה להתמודד איתה, כדאי לבחור מראש בעיה רצויה ומבוקרת. למשל, אם טוב לך, תיצור לעצמך אתגר כמו לשמור תמיד על הבית נקי. חשוב שיהיה לך רע ממשהו שאתה בחרת מראש, כדי שהבעיה שתופיע באופן אקראי ... ולא רוצה להתרכז במחלה, יכול לבחור בעיה אחרת, כמו התמודדות עם פחדים, ביישנות, או ניקיון הבית. ברגע שהוא ישקיע אנרגיה ומחשבות בבעיה החדשה, הבעיה הקודמת תיחלש או תיעלם. לפי אליעד, במקרים רבים ... או לשמר תחושת חוסר כלשהי. איך לבחור את התחושה הרעה שתהיה לך? המסר העיקרי של אליעד הוא שכל אדם צריך באופן מודע לבחור את הרע שלו, להחליט באופן אקטיבי כיצד הוא רוצה לסבול. זו גישה שמאפשרת לשלוט במידה רבה בחוויית החיים ולמנוע מצבים של איבוד שליטה מוחלט, בהם בעיה שהאדם לא בחר ... שחייב להיות רע, ולכן עדיף לבחור את הרע באופן מודע ומתוכנן. גישה זו יכולה להקל על ההתמודדות עם החיים ואף למנוע הפרעות נפשיות משמעותיות. האם אפשר להרגיש טוב בלי רע? איך לבחור בעיות? מדוע תמיד יש חיסרון בחיים? איך נוצרת הפרעה נפשית? האם חייבים לסבול כדי ליהנות? כיצד ליצור משמעות בחיים? ...
איך לראיין עובדים? איך לדעת מי הכי טוב? איך לבחור איש מקצוע? איך לדעת איזה ספק שירותים הכי טוב? איך לבחור ספק שירותים? איך לבחור מנכל? איך לבחור עובד? יעוץ למשאבי אנוש, איך לגייס עובד? איך לדרג אנשי מקצוע? דירוג אנשי מקצוע
איך לראיין עובדים? איך לדעת מי הכי טוב? איך לבחור איש מקצוע? איך לדעת איזה ספק שירותים הכי טוב? איך לבחור ספק שירותים? איך לבחור מנכל? איך לבחור עובד? יעוץ למשאבי אנוש, איך לגייס עובד? איך לדרג אנשי מקצוע? דירוג אנשי מקצוע
... לראיין עובדים? איך לדעת מי הכי טוב? איך לבחור איש מקצוע? איך לדעת איזה ספק שירותים הכי טוב? איך לבחור ספק שירותים? איך לבחור מנכל? איך לבחור עובד? יעוץ למשאבי אנוש, איך לגייס עובד? איך לדרג אנשי מקצוע? דירוג אנשי מקצוע איך לבחור את איש המקצוע הטוב ביותר בתחומו? כאשר אנחנו עומדים בפני הצורך לבחור איש מקצוע, חשוב לדעת איך להעריך אותו כראוי ולבחור את המתאים ביותר לצרכים שלנו. הבחירה אינה תמיד פשוטה, ויש הרבה גורמים שיכולים להטעות אותנו. אליעד כהן מציע מספר רעיונות שיכולים לעזור לנו לבחור בצורה נכונה. מהו איש מקצוע טוב? שאלה בסיסית שנשאלת לעיתים היא איך אפשר לדעת אם מישהו הוא איש מקצוע טוב בתחומו. כאשר אדם פונה למוסכניק, פסיכולוג, ... כמו זמנים שמוקדשים לעבודות או שיטות עבודה שמתבצעות בצורה שונה מהרגיל אך יותר מקצועית. איך לבחור איש מקצוע כשאתה לא מומחה? למרות שההבנה בתחום מסייעת בבחירה, לא תמיד צריך להיות מומחה. אפשר להסתפק בהבנה בסיסית או להיעזר במומחה אחר כדי לקבל עזרה ... שיהיה לך ידע מספיק, או לפחות עזרה ממישהו שמבין בתחום, על מנת להעריך את המועמדים הנכונים. איך לבחור עובד או ספק שירותים? כשהמנכל לא מבין בתחומים מסוימים בחברה, יש חשיבות להבנה בסיסית כדי לדעת איזה עובד או ספק מתאים ביותר. אם המנכל מבין בניהול רכש, סביר להניח שהוא יוכל לבחור טוב יותר את מנהל הרכש. לעומת זאת, אם הוא לא מבין בתחום, יש סיכון שהוא יבחר אדם שלא מתאים. האם תוכל לבחור איש מקצוע אם אינך מומחה? בעולם הממשי, לא תמיד אפשר להיות המומחה בתחום בו אתה בוחר. אך עם זאת, אפשר להסתפק בהבנה בסיסית כדי לקבל החלטות טובות יותר. ... להיעזר במישהו שמבין בתחום או לפחות ללמוד כמה פרטים חשובים שיכולים לשפר את תהליך הבחירה. איך לבחור יועץ מקצועי בתחומים שונים כיצד להעריך רמת מומחיות של בעל מקצוע טיפים לגיוס עובדים ומנהלים הבנת תהליכי עבודה ומדדי ביצוע איך לבחור איש מקצוע טוב יותר מאחרים? מהם הקריטריונים הנכונים לבחירת איש מקצוע? איך אפשר לדעת שאיש מקצוע באמת טוב בתחומו? כדי לזהות אם מישהו הוא באמת איש ... לטעות ולחשוב שהעבודה האיטית יותר היא פחות מקצועית, כשלמעשה היא עשויה להיות טובה בהרבה. איך לבחור איש מקצוע גם כשאינך מומחה בעצמך? באופן מעשי, אין צורך להפוך למומחה גדול בכל תחום. אפשר להסתפק בהבנה מסוימת של הנושא, או להיעזר באדם שמבין בו, כדי לבחור היטב. בדוגמה של מנהל מכירות או מנהל רכש בחברה: - אם מחפשים מנהל רכש בגלל שהבעלים מבין היטב בניהול רכש, אך אין לו זמן לעסוק בכך, הסיכוי לבחור מנהל טוב גבוה יותר, כי הבעלים יודע לבדוק לעומק את המועמד. - לעומת זאת, אם הבעלים אינו מבין בניהול רכש כלל, הוא עלול להתרשם מכל מועמד שטוען שהוא יודע משהו בנושא, ולא תמיד לבחור את המנהל הנכון. כך גם כשמגייסים חשמלאי, רופא, או כל בעל מקצוע אחר. אם אינך בקיא בתחום, עדיף שתתייעץ במישהו שמבין, או תלמד לפחות קצת על התחום, כדי להגדיל את הסיכוי להחלטה נכונה. איך לבחור יועץ מקצועי בתחומים שונים כיצד להעריך רמת מומחיות של בעל מקצוע טיפים לגיוס עובדים ומנהלים הבנת תהליכי עבודה ומדדי ביצוע ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לבחור, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לבחור, איך ליצור אהבה? איך לפרש חלומות? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קשב וריכוז, קואצ'ינג לילדים, מטפל אישי בתחום לבחור - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5469 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 19:01:20 - wesi1