אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה כעסים ✔טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:45טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ
איך אפשר להתמודד עם כעס חזק במיוחד, ומה קורה כששיטת ביירון קייטי לא עובדת?

הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו הוא כיצד להתמודד עם מצבים של כעס עמוק במיוחד, ומה לעשות כאשר שיטות טיפול מקובלות, כמו שיטת ביירון קייטי, לא מצליחות לעזור לאדם להשתחרר מהכעס. הדוגמה המרכזית שאליעד הציג היא של אדם שכועס מאוד על מישהו שפגע באמו, וחש רגשות חזקים של נקמה. במסגרת הטיפול שנוסה, נשאל האדם האם הוא בטוח במאה אחוז שהמצב רע ושהכעס מוצדק. האדם טען שהוא בטוח לא רק במאה אחוז אלא במיליון אחוז, ולכן הוא לא הצליח להטיל ספק בתחושת הכעס שלו. מכאן נוצר קושי גדול: המטפל לא הצליח להוביל את המטופל לראות שקיים בו מקום כלשהו של ספק, והבעיה נשארה תקועה ללא פתרון.

מדוע הטיפול בשיטת ביירון קייטי נכשל במקרה של כעס קיצוני?

אליעד מסביר שהסיבה שהטיפול לא הצליח היא משום שהמטפל עצמו לא יישם לעומק את השיטה בחייו האישיים, ולכן לא היה מסוגל באמת להוביל את המטופל להטלת ספק אמיתית. אליעד מדגיש שכדי שמטפל יוכל להראות למטופל את הספק בכעס, עליו בעצמו להיות מסוגל להטיל ספק אמיתי בכעסים שלו. אם המטפל לא עשה זאת בעצמו, הוא לא יוכל להעביר זאת הלאה, וכך הטיפול ייעצר בנקודה שבה המטופל משוכנע לחלוטין שאין שום מקום לספק.

אליעד מביא דוגמה פרקטית: אם למטפל אין ניסיון מעשי באיתור סדקים בוודאות שלו עצמו, כאשר הוא ישאל את המטופל "האם אתה בטוח?", המטופל יענה שהוא בטוח "במיליון אחוז". ללא יכולת אמיתית להראות את המקום שבו קיים ספק, המטפל ייתקע בנקודה זו, ולא יוכל לעזור למטופל להיחלץ מהכעס העז.

מדוע כדאי להתחיל לטפל בבעיות כעס קלות יותר תחילה?

אליעד כהן טוען שכדי להתמודד עם בעיות כעס מורכבות כמו הדוגמה של האדם שכועס על מי שפגע באמו (כעס ברמת קושי 10), עדיף להתחיל מטיפול בבעיות קלות יותר (רמת קושי 2-3). הסיבה היא שבבעיות קלות, המטופל מוכן יותר לבחון את האפשרות שהוא לא בטוח בוודאות שהמצב באמת רע כל כך. כאשר המטופל מתרגל זאת עם כעסים קטנים, הוא לומד כיצד לשאול את עצמו שאלות נכונות ולהטיל ספק בוודאות שלו. רק לאחר שהוא צובר ניסיון ומיומנות בכך, הוא יכול לגשת בצורה אפקטיבית לבעיות כעס חמורות יותר.

האם ניתן להעלים את הכעס לחלוטין?

נקודה נוספת שאליעד מעלה היא השאלה האם ניתן לפתור כעס באופן מוחלט. הוא מסביר שישנם אנשים שמצפים להגיע למצב שבו הכעס ייעלם לחלוטין מהלב שלהם, ואף יצליחו ליהנות מהסיטואציה הרעה שהכעיסה אותם. אליעד מציין שאמנם אפשר לעבוד בצורה כזו שתביא את האדם למצב שבו הוא אפילו ישמח שהמצב הרע יחזור על עצמו, אך מדובר ברמה עמוקה וקיצונית של שינוי תפיסתי, שלא קל להשיג אותה.

עם זאת, אליעד מדגיש שיש גבול לטיפול בכל שיטה: תמיד יהיה קיים חיסרון כלשהו. אם המטופל מצפה שלא יהיה בו אף טיפת חיסרון או אי - נוחות, הוא כנראה יגלה שזה לא אפשרי. בכל מקרה תמיד נשאר מקום קטן לא פתור, משום שזה טבע המציאות עצמה.

מה לעשות עם מי שרוצה פתרון מוחלט לכעס ולחיסרון?

כאשר אדם מתעקש לקבל פתרון מוחלט, אליעד אומר לו שיש צורך בעבודה עמוקה ויסודית יותר - תהליך קיומי ופילוסופי שבו המטופל מטיל ספק לא רק בכעס שלו, אלא בכל הנחות היסוד העמוקות ביותר שלו על המציאות ועל קיום טוב ורע בכלל. אם האדם באמת רציני, אליעד מציע לו לעבור תהליך יסודי של הטלת ספק, שבסופו הוא יגיע לליבה של השכל שלו ויראה את המציאות מזווית חדשה לגמרי. רק כך אפשרי מצב שבו הכעס מפסיק להיות רלוונטי לחלוטין, אך מדובר בדרך לא קלה ולא מתאימה לכל אחד.

כיצד מטפל יכול לעזור למטופל אם הוא עצמו כועס על הכעס?

בעיה נוספת שאליעד מתייחס אליה היא מצב שבו המטפל עצמו מתייחס לכעס כדבר שלילי בלבד. במצב זה, כשהמטפל רואה שהמטופל כועס, הוא בעצמו כועס על עצם הכעס של המטופל, ובכך מוסיף כעס על כעס. אליעד מציע שהגישה הנכונה תהיה לא לשפוט את הכעס כ"טעות" מוחלטת, אלא להבין שיש סיבה לכך שהמטופל כועס, ובכך לפגוש את המטופל במקום האמיתי שלו. כך הטיפול הופך אמיתי ויעיל יותר, והמטופל יכול להשתחרר מהכעס ביתר קלות.

מהו המסר המרכזי שאליעד כהן מעביר לגבי טיפול בכעס?

המסר המרכזי של אליעד כהן הוא שהצלחת הטיפול בכעס תלויה בעיקר ביכולתו של המטפל עצמו להטיל ספק בוודאויות האישיות שלו. מטפל שאינו יודע להטיל ספק בכעסיו שלו, לא יוכל באמת לעזור למטופליו. לכן, הדרך האמיתית לפתור כעסים היא לעבוד קודם כל על עצמך, ורק אז אפשר להוביל אחרים בדרך זו. בנוסף, חשוב להבין שתמיד יישאר מקום קטן לא פתור, וזה חלק בלתי נפרד מהמציאות.
על מה מדברים כאן?

הנושא שעולה הוא סיטואציה שבה בן אדם כועס על מישהו שפגע באמו. הכעס והקונפליקט הפנימי שנוצר אצלו הופכים להיות עוצמתיים מאוד, עם רגשות נקמה ורצון לפתור את הבעיה. במהלך הדברים מוזכרת שיטת טיפול מסוימת, המכונה "שיטת ביירון קייטי", והדיון מתמקד בשאלה מדוע ניסו ליישם את השיטה על הבעיה הזאת, מדוע זה לא צלח ומה אפשר ללמוד מהעניין. כמו כן, עולה הטענה שלפעמים כשרוצים לעבוד על נושא קשה במיוחד (רמת קושי 10), אולי עדיף להתחיל מרמת קושי נמוכה יותר (2 או 3) כדי להתאמן על הטלת ספק ולהבין איך לשאול את השאלות הנכונות לפני שניגשים לבעיה כבדה יותר.

מדוע עלתה השאלה לגבי הצלחת השיטה?

שאלה זו התעוררה כי ניסו לטפל בבעיה של כעס עמוק באמצעות הכלים של "ביירון קייטי". היה נראה שהמטפל שיישם את השיטה נעצר בשלב שבו היה עליו להטיל ספק בוודאות של האדם הכועס. כשהאדם הכועס טען שהוא בטוח "לא במאה אחוז אלא במיליון אחוז" שזה באמת מצדיק כעס, המטפל לא הצליח להראות לו למה הוא אולי לא באמת בטוח במיליון אחוז. נוצרת תחושה שהמטפל בעצמו לא יישם לעומק את הרעיון של הטלת ספק, ולכן התקשה לסייע למטופל לצאת מעוצמת הכעס ולהגיע לנקודה שבה הוא פחות בטוח שהמצב בהכרח רע במיליון אחוז.

איזו דוגמה הובאה לרמת קושי 10?

הדוגמה היתה על אדם שכועס כעס עז עד כדי כך שזו מבחינתו בעיה מסוג "רמת קושי 10": מישהו עשה מעשה פוגע לאמו, והוא חש צער עמוק, נקמה, ורגש של חוסר יכולת לשחרר. המטפל ביקש ממנו לבדוק אם הוא בטוח במאה אחוז שמדובר בעובדה חד - משמעית שהמצב באמת רע ושהכעס מוצדק. האדם הכועס ענה שאצלו זה ודאי לחלוטין, לא רק במאה אחוז אלא במיליון אחוז, ואין שום זיק של ספק. מכיוון ששיטת הטיפול מתבססת על הטלת ספק והבאת האדם לנקודה שבה הוא שואל אם אולי אינו בטוח, הרי שהתחנה הזאת נתקעה כי האדם לא היה מוכן לקבל שום ערעור, והמטפל לא היה ערוך מספיק להוביל אותו לשם.

האם אפשר היה להתחיל מכעס ברמה קלה יותר?

כן. היו שטענו שבמקרה של מתחילים בשיטה או במקרה של מטפלים לא מנוסים דיים, צריך לקחת לדוגמה בעיות קלות יותר - אולי כעס "ברמת קושי 2 או 3" - ולא לנסות לפתור מיד את הבעיה הכי מורכבת ואינטנסיבית. הסיבה לכך היא שבבעיות פשוטות קל יותר לתרגל את שאלות ה"בטוח או לא בטוח", וקל יותר לעזור למטופל להטיל ספק בתחושת הוודאות שלו. כשהבעיה פשוטה יותר, ההזדהות עם הכעס לא מקבלת ממד מוחלט, והמטופל עשוי לגלות יותר פתיחות לבדוק אפשרות שאולי הוא לא בטוח לגמרי.

מהו הקושי כשאדם אומר "אני בטוח במיליון אחוז"?

הקושי נובע מכך שהרבה טכניקות, כמו "שאל את עצמך אם אתה בטוח במאה אחוז", נכנסות למבוי סתום מול אדם שאומר "זה לא מאה אחוז, זה מיליון אחוז". כדי להזיז אדם כזה מעמדתו, צריך להראות לו בפועל שבאיזשהו מקום עמוק בפנים הוא לא באמת בטוח. אבל אם המטפל עצמו לא יודע לאתר את המקום שבו יש סדק קטן, או שהמטפל עצמו עוד לא התמודד עם כעסיו שלו בשיטה הזאת, הוא לא יוכל להצביע למטופל על הנקודה הספציפית שממנה ניתן לפתוח את הספק.

מה הקשר בין רמת היישום של המטפל לבין הצלחת הטיפול?

יש הסבר שאומר שככל שהמטפל עצמו יישם יותר את השיטה בחייו האישיים, ובאמת יודע להטיל ספק בכעסים ובעיות בחייו שלו, כך יהיה לו קל יותר להראות למטופלים כיצד להטיל ספק ולהשתחרר מהכעס. אם המטפל לא מאמין בלב שלם שאפשר להפחית את תחושת הכעס, או שהוא עצמו לא התרגל למצוא פרצות בוודאות שלו, הוא לא יוכל להעביר את התהליך באופן משכנע ושלם למטופל. אדם ששואל "אתה בטוח או לא בטוח?" צריך גם להיות מסוגל להוביל את השני לראות את האזור שבו אינו בטוח, וזה בא מתוך התנסות עמוקה ותרגול אישי.

האם ניתן לפתור כעס ב - 100 אחוז?

נאמר שקשה מאוד, אולי אפילו בלתי אפשרי, לפתור כעס ברמת מאה אחוז מוחלטת אם אדם מצפה לעולם מושלם לגמרי ללא חיסרון כלשהו. בהסבר נוסף, כשאדם אומר "אני רוצה שהלב שלי יהיה לגמרי נקי, בלי טיפת כעס או זיכרון של כעס", מתברר שיש הנחת יסוד שכל דבר צריך להיות מושלם במאה אחוז - אבל זה נתקע מול המציאות שתמיד יש בה לפחות חיסרון אחד, או משהו שמציק. יש כאן תפיסה עמוקה יותר שאומרת שלצד כל חוויה טובה, תמיד ייתכן מקום קטן שבו אדם נותר לא מרוצה במשהו. אם הולכים עם זה עד הסוף, מגלים שכל שיטה, כולל כל שיטות הטיפול, בסופו של דבר תגיע לאיזו "אקסיומה" שבה מודים שיש תמיד נקודה לא פתורה.

מה עושים עם מי שרוצה לפתור כעס באופן מוחלט?

יש אנשים שרוצים לא רק להפסיק לכעוס על אירוע מסוים, אלא להגיע למצב שבו הם נהנים גם מהדבר הרע שקרה, ואפילו לא יוכלו לחשוב על אפשרות שלא ירצו אותו. זה כבר מצב קיצוני שמחייב שינוי עמוק מאד בתפיסת הטוב והרע בעולם. כדי להגיע לשם, צריך לפעמים ללכת לתהליך קיומי / פילוסופי יסודי יותר שבו מטילים ספק בכל הנחות היסוד. אם אדם לא מוכן לבדוק באופן רציני את כל המחשבות שלו, כולל אלו שהן בגדר מובנות מאליהן, שיטות פשוטות של שאלות ("האם אתה בטוח?") עלולות לא להספיק.

מה קורה למטפל שיש לו עצמו כעס על כעס?

נאמר שכאשר מטפל חושב ש"כעס זה רע" לגמרי, והוא בא לתקן למטופל את הכעס, הוא למעשה משדר למטופל שצריך להילחם בכעס. אך באותה נשימה, אם המטפל עצמו כועס על כך שהמטופל כועס, הוא מוסיף עוד כעס על כעס. לעומת זאת, מצב אידיאלי עשוי להיות כזה שבו המטפל אינו שופט את הכעס עצמו כ"טעות" נוראית, אלא מבין שיש מאחורי הכעס סיבה כלשהי. כך אפשר לפגוש את האדם במקום שבו הוא נמצא, מבלי להיבהל מהכעס ולהילחם בו באופן אוטומטי.

מה אומרת הגישה על הגעה ללב השכל ולהטלת ספק מוחלטת?

יש הסבר עמוק יותר שלפיו אם אדם הולך עם הספק "עד הסוף", הוא מגיע לאזור מהותי שממנו הכעס נחלש או נעלם. זה דורש מהאדם להיות מאוד נחוש ולא לפחד לשבור את כל הנחות היסוד - לא רק את הנחת היסוד ש"זה רע", אלא גם הנחות יסוד עמוקות יותר על קיום טוב ורע בכלל. במצבים רבים, אנשים נעצרים בשלב כלשהו, ואומרים "בסדר, אז הגענו עד כאן, וזה מספיק". אבל אדם שממש חותר למוחלט יכול לגלות אפיק חדש: מקום שבו הוא מצליח להכיל גם את הרע וגם את הכעס, ולפעמים משם מתקבלת הבנה שאין באמת סיבה ודאית במיליון אחוז לכעוס.

מהו אם כן הלקח המרכזי שעליו מדברים?

הלקח הוא שבכדי לעזור לאדם אחר להטיל ספק בכעס שלו, חשוב שהמטפל עצמו יבין לעומק כיצד להטיל ספק, כיצד לזהות שרוב הוודאויות אינן באמת ודאיות במיליון אחוז, וגם כיצד לקבל את הכעס מבלי לפחד ממנו. אם מנסים לתקן כעס מתוך ההנחה שכעס תמיד "רע" באופן מוחלט, עלול להיווצר ניגוד פנימי שמקשה על התהליך. בנוסף, אם בעיה מורכבת במיוחד ומצויה ברמה גבוהה מאוד של עוצמת כעס, לפעמים כדאי להתחיל מבעיה פשוטה יותר ובכך לתרגל את הטלת הספק. כך ניתן לבנות את היכולת ולרכוש ניסיון עד שאפשר להתקדם לבעיות יותר סבוכות. מעבר לכך, נדונה האפשרות שלא תמיד אפשר להגיע למצב שבו כעס נעלם ב - 100 אחוז, כי בכל סיטואציה יש קיומו של חיסרון כלשהו, אלא אם אדם מוכן ללכת בדרכים מאוד עמוקות של ספק וקילוף כל שורשי המחשבות שלו.

כיצד כדאי לחפש מידע נוסף?
מה הנושא?

ש: הנושא שבן אדם שכעס על מישהו זה מפריע לו, יוצר אצלו קונפליקטים, דבר נוסף זה לתת לו מענה בשיטה מסוימת אז בדוגמה ההיא זה לא צלח.

אליעד: אתה אמרת בשיטה של "ביירון קייטי" אמרת לי את זה קודם, המישהו ניסה לטפל במישהו אחר בשיטה של " ביירון קייטי" וזה לא צלח, אוקי אז?

אליעד: והייתה שם טענה שלו, מה הייתה הטענה, אתה שאלת אותו למה זה לא יצליח?

ש: לא, הוא אמר בלי קשר.

אליעד: הוא אמר למה זה לא יצליח?

ש: לא, הוא אמר בלי ששאלו אותו, הוא אמר אז את הסיבה.

אליעד: אה הוא הסביר אז למה זה לא יצליח.

ש: כן כי הוא אמר שלמתחילים לא היה צריך לקחת דוגמה של 10, צריך לקחת דוגמה של נגיד רמת קושי 2 3, לא רמת קושי 10. מבחינתו הדוגמה הזאת זו רמה 10 ובמסגרת התרגול אי אפשר לפתור אותה.

אליעד: אוקי, אז מה אתה רוצה להבין בעצם?

ש: לא, אני רוצה באמת איך אפשר היה להתמודד נגיד בנקודות שהוא הזריע לפי הספר.

אליעד: לא הבנתי, תסביר את השאלה.

ש: הבן אדם טען שהוא כועס בגלל מישהו מסוים שעשה לאימא שלו משהו, כועס עליו מאוד יש לו כעסים רגשות נקמה וכו'. הקונפליקט מצד הכאב אז לפי המהלך שמה אז אתה שואל אם הוא בטוח בזה, הוא משוכנע בזה אז הוא אמר "כן וודאי", כנראה שלפי התבנית אולי הוא היה צריך להטיל בזה ספק אבל מהלך השינוי היה אם אתה בטוח בוודאות אם אתה בטוח במאה אחוז, התשובה שלו הייתה "לא במאה אני בטוח במיליון אחוז".

אליעד: אז מה עושים?

ש: אז הוא מבחינת הטיפול כאילו התקדם בשיטת הטיפול שלו. השלב הראשון מבחינתי כאילו עצר שהוא היה אמור להטיל ספק והוא לא הטיל ספק.

אליעד: תראה קודם ככל שזה שמלמד את השיטה ככל שהוא יותר יישם אותה, לא מיישם אותה, אלא יישם אותה כי אתה לא חייב ליישם את מה שאתה מלמד, אתה רוצה תאכל לא רוצה אל תאכל אבל ככל שהוא יישם אותה יותר כך יותר קל לו ללמד, זאת אומרת לדוגמה נגיד שבא אליו בן אדם ואני נגיד שאני הולך איתו על אותה אסטרטגיה של "אתה בטוח או לא בטוח", אני יש לי את היכולת להראות לו איפה הוא לא בטוח לדוגמה, אתה מבין זאת מן פריבילגיה, ההוא שאמרו לו "אוקי, תשאל את המטופל אתה בטוח או לא בטוח", בסדר מה הוא מבין, ההוא שמטפל הוא יכול לפתור את כל הכעסים שלו בשיטה, אין לו יותר שום כעס על כלום? הוא עצמו עוד לא יישם את השיטה ודבר נוסף גם האם הוא באמת מסוגל להראות לשני שהוא לא באמת בטוח?

עכשיו אני רוצה להסביר לך עוד משהו, יש רמה מסוימת של דברים שכל בני האדם בטוחים בהם כמו לדוגמה שיש פה קיר כל בני האדם בטוחים בזה או נגיד שהם לא רוצים להרגיש רע ולא משנה איזה שיטה אתה תביא בסוף אתה תגיע למחויבים האלו, כל שיטה שאתה תבדוק אותה אתה בסוף תגיע לאקסיומות, אני אגיד לך מה האקסיומה הסופית שלא משנה איזה שיטה בעולם אתה תביא אתה תיפול שמה. השיטה שאומרת, בסוף אתה תגיע למצב אחרי כל השיטות, בטוח לא בטוח, כן בטוח, ימינה שמאלה, חשיבה חיובית שלילית לא משנה אתה בסוף תגיע למבוי סתום שאומר "תמיד יש חיסרון ותמיד רע לי במשהו, איך פותרים את זה".

עכשיו פה זה דבר שאיך תפרוץ אותו, מה לא תמיד יש חיסרון? תמיד יש חיסרון כלשהו הכי קטן, אם אתה אומר אני רוצה להרגיש אמון במאה אחוז ותמיד יש חיסרון, איך תרגיש אותו?

ש: לא הבנתי נגיד בעיה ספציפית מסוימת, נגיד כעס אתה פתרת לו את הכעס נגמר הסיפור.

אליעד: אבל אתה אף פעם לא פותר את זה במאה אחוזה, זה מה שאני מנסה להסביר לך. אם יבוא בן אדם יגיד "אני רוצה פתרון שהלב שלי יהיה נקי במאה אחוז, שאני כל כך לא אכעס על הסיטואציה עד כדי כך שמבחינתי יהיה שהיא תחזור עוד פעם לנצח". אז תגיד לו "אין בעיה אנחנו נלמד אותך, נעשה לך NLP נלמד אותך ליהנות מזה ואז לא יהיה אכפת לך שזה יחזור לנצח". בן אדם אומר "אני רוצה להגיע למצב שאני אהנה מהרגשות הרעות שהיו לי באותו רגע, יש לי טראומה מהרגשות הרעות שהיו לי, אני רוצה שתגרום לי ליהנות מהרגשות הרעות שיש לי, אני רוצה שתביא אותי למצב שאני אפילו לא אוכל לחשוב שאני לא רוצה אותן".

איך אני יכול לגרום לך שאתה אפילו לא יכול לחשוב שאתה לא רוצה אותן, איך אפשר? אי אפשר, זה מה שיגיד לך כל אחד שזה מה שגם אני אגיד לך, סתם אני אבדוק כמה אתה רציני. אם אתה לא רציני אני אגיד לך "תראה תמיד יש חיסרון זה רק יחסי זה לא מוחלט לאו דווקא", אם אתה רציני אני אגיד לך "או ברוך הבא", אם מגיע בן אדם רציני תתחיל לבדוק מה האמת ולא אכפת לך מכלום בטוח לא בטוח, עד שאתה תגיע לליבה של השכל שלך ותטיל בו ספק וסיימת את כל הסיפור. מה שאני בעצם בא להגיד שדרכים מובילות למקום מסוים אבל המתרגל הוא עצמו לא יישם מספיק את השיטה והוא עצמו לא הולך איתה עד הסוף ולכן זאת בעיה.

ש: כן כי יש כאלה שלוקחים קצת, לפעמים אתה יוצא ככה לפעמים ככה.

אליעד: עכשיו דבר נוסף מבחינתי להביו שיטה זה בעצם להבין למה היא גם לא נכונה ולמה היא גם רק לא נכונה.

ש: מה ההבדל אם היא לא נכונה או רק לא נכונה.

אליעד: לא משנה, יש גם לא נכונה ויש גם רק לא נכונה, יש להבין שהיא רק לא נכונה ויש להבין שהיא גם לא נכונה, ויש להבין שהיא גם רק לא נכונה לא משנה זה שלושה שונים. אני מנסה להסביר לך תקשיב, כשבן אדם כועס ובא אליך ואומר לך "אני רוצה, תעזור לי לא לכעוס" אתה יכול לעזור לו רק אם אתה חושב שזה יותר טוב שהוא יכעס שזה גם רק יותר טוב שהוא יכעס. תקשיב אם בא בן אדם ואומר "תעזור לי לא לכעוס" ואתה חושב "נכון זה לא טוב שאתה כועס, בוא נעזור לך לא לכעוס" לא משנה מה תעשה אתה לא יכול לעזור לו בלב שלם, למה? כי אתה עדיין חושב שלכעוס זה רע אז אתה ביחד איתו כועס שהוא כעס.

ש: טראומת העבר כאילו?

אליעד: לא טראומת העבר אתה עדיין נשאר בו כעס על עצם הכעס, הוא עדיין לא מסוגל לכעוס, הוא עדיין מפחד לכעוס, הוא עדיין חושב שלכעוס זה רע, הוא עדיין לא מקבל איזשהו כעס.

ש: לא אבל יש הרבה שיטות שלא תכעס וזה.

אליעד: אבל זה לא בלב שלם, יש מישהו שאומר לך בלב שלם שלא תכעס, תמיד למה תכעס? בשביל שלא יהיה לך נזק אחר, בסדר אז עכשיו משהו אחר הוא גרוע. אבל כשבא אלי בן אדם עם "לא תכעס" אני מבין שזה לא משנה אם הוא יכעס או לא יכעס יש משהו אחר שהוא צריך להבין, הוא צריך להבין להגיע לחוויה שיש לו הבדל אם לכעוס או לא לכעוס שמבחינתו לכעוס ולוותר זה אותו דבר. מה זה אומר? זה לא אומר שלא אכפת לו, בקיצור על מה שאנחנו תמיד מדברים שזה מקום אחר בכלל ואז בעצם אין לי כעס על הכעס שלו בלב שלם אבל. טוב זה הבנת פחות או יותר?
יעיל יותר תחושה של וודאות אידיאל טעויות הגעה לחשוב שאתה לא בטוח או בטוח צריך לקחת סיטואציה עם זה עד הסוף שינויים אהבה איך לא לכעוס איך לבחור איך לבחור מאמן איך לבחור מאמן אישי איך לבחור מטפל איך לבחור מטפל נפשי איך להתמודד איך להתמודד עם כעס אימון אימון אישי אימונים בחירה ביירון ביירון קייטי התמודדות התמודדות עם כעס התמודדות עם כעסים התמודדות עם לחץ התמודדות עם לחצים טיפול טיפול בכעס טיפול בכעסים טיפולים כעס כעס על הכעס כעסים לא לכעוס לאהוב לאהוב את מה שיש לבחור לבחור מאמן לבחור מאמן אישי לבחור מטפל לבחור מטפל נפשי להתאמן להתמודד להתמודד עם כעס להתמודד עם כעסים להתמודד עם לחץ להתמודד עם לחצים לחץ לכעוס מאמן מאמן אישי מאמנים מטופל מטופלים מטפל מטפל נפשי מטפלים נפש שיטות שיטות טיפול שיטות טיפול בכעס שיטות טיפוליות
כעס, ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס
כעס, ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס
כעס, ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס איך להתמודד עם כעס שנובע מחוסר אונים? כעס נוצר פעמים רבות מחוויית חוסר אונים, שבה האדם מרגיש שאין לו שליטה על המצב או על התגובה של הצד השני. בסיטואציה שבה אדם ... של חוסר צדק וחוסר שקיפות. אליעד מסביר שבעומק הדברים, הכעס נובע לא רק מהמצב עצמו אלא מהחוויה הפנימית של חוסר שליטה. לפי אליעד, אדם מתרגז כשהוא חווה שהמציאות לא תואמת את ... בנקודה זו בדיוק עולה תחושת חוסר האונים, שמייצרת בתוכו כעס ואף גורמת לו לאבד שליטה על עצמו. מדוע לא מספיק להיות מודע לכך שאתה כועס? אליעד מדגיש שלא מספיק להבין שאתה כועס או לדעת מאיפה מגיע הכעס שלך. המודעות לכעס, לדעתו, לא תמיד מספיקה כדי להפסיק לכעוס. האדם צריך לזהות את הסיבה המדויקת, השורשית, שבגללה הוא יוצא מפוקוס ומאבד שליטה. אליעד נותן את האנלוגיה של אימונים ... באופן דומה, האדם צריך לבדוק באילו מצבים ביום - יום הוא כועס, למרות שהוא יודע שביכולתו להימנע מהכעס, ולהתאמן על מצבים אלו. בכך, אליעד מכוון את האדם לגלות נקודות חדשות, מצבי ביניים שבהם הוא יכול להתאמן, במטרה להגדיל ... עם מצבים קשים יותר. מהי הגישה של אליעד להתמודדות עם הכעס עצמו? אליעד מציע שתי אפשרויות להתמודדות עם כעס: אפשרות ראשונה היא ללמוד לקבל את העובדה שאתה כועס ולהרגיש בנוח עם הכעס. כלומר, להגיע למצב שבו אתה שלם עם התחושה הלא נעימה הזאת, מבלי להתנגד לה או להרגיש רע בגללה. אפשרות שנייה היא ללמוד איך לא לכעוס בכלל. זו אפשרות שבה האדם מגיע לשליטה עצמית מוחלטת, כך שהוא אינו חווה כעס מלכתחילה, לא משנה מה הנסיבות. אליעד טוען שצריך קודם כל להגדיר באופן ברור ומדויק מה המטרה של האדם מול הכעס. חשוב לדעת באופן מדויק לאן האדם רוצה להגיע, משום שההגדרה עצמה מאפשרת לאדם להתחיל לחוות זאת במחשבה, ובסופו של דבר ... לנהל מצבי לחץ באופן יעיל יותר? לדברי אליעד, המפתח לניהול כעס ומצבי לחץ הוא להבין בדיוק מה אתה מרגיש ולמה אתה מרגיש כך. הוא מציע לאדם לשאול את עצמו שאלות ספציפיות כמו: למה אני כועס באמת? מה באמת מפריע לי במצב? האם מפריע לי חוסר הצדק עצמו או תחושת חוסר האונים שמתלווה לכך? כשהאדם מבין שבסוף, מה ... צדק. לפי אליעד, ההבנה הזאת מאפשרת לאדם להגיע לשורש של הכעס ולטפל בתחושות האישיות שלו. האדם צריך להתאמן על האפשרות להיות נינוח גם כשהוא חווה תחושת חוסר אונים, או להגיע לשליטה ... חוסר השליטה ולא לפחד ממנה, הוא מפסיק להיות נתון לשליטת הכעס. איך אפשר ליישם את הגישה של אליעד בפועל? אליעד מציע תהליך מעשי, שבו האדם: מזהה בצורה מדויקת את נקודת החולשה שלו במצבים שבהם הוא כועס. מגדיר בצורה ברורה לאיזה מצב הוא היה רוצה להגיע במקום לכעוס. מוצא מצבים שבהם הוא כן מצליח לשלוט ב
כעס כגורם לחרדה, חרדה מתסמיני חרדה, פחד מתסמינים של חרדה, תסמינים גופניים של חרדה, תסמינים פיזיים של חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגים, התמודדות עם כעסים, טיפול בחרדות, טיפול בכעסים, טיפול בפחד
כעס כגורם לחרדה, חרדה מתסמיני חרדה, פחד מתסמינים של חרדה, תסמינים גופניים של חרדה, תסמינים פיזיים של חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגים, התמודדות עם כעסים, טיפול בחרדות, טיפול בכעסים, טיפול בפחד
כעס כגורם לחרדה, חרדה מתסמיני חרדה, פחד מתסמינים של חרדה, תסמינים גופניים של חרדה, תסמינים פיזיים של חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגים, התמודדות עם כעסים, טיפול בחרדות, טיפול בכעסים, טיפול בפחד מה הקשר בין כעס לחרדה וכיצד להתמודד איתם? במהלך ההרצאה אליעד כהן מסביר את הקשר בין כעס, חרדה ותסמינים פיזיים או נפשיים הנלווים אליהם. הכוונה היא להבין כיצד חרדה, ... לגבי הפחדים, אליעד מציע תרגול יומיומי שבו אדם יבחר חמישה דברים שמכעיסים אותו ויתמקד בניסיון להרגיש פחות כעס כלפי אותם דברים. כעסים וחרדות, לפי אליעד, קשורים קשר הדוק: ככל שאדם כועס יותר על דברים, הוא גם חרד מהם יותר. אם אדם יפחית את כעסיו, החרדות יפחתו גם הן. הקשר בין כעס לחרדה הוא קשר ישיר: כעס הוא תוצאה של רצון שנוגד את מציאות ההווה, וחרדה היא תוצאה של רצון שמנוגד למציאות העתידית. כאשר אדם יפחית את הכעסים, הוא גם יפחית את החרדות, כי הוא לא יתנגד למציאות כמו שהיא. לסיכום, אם אדם מצליח לשלוט בכעסיו, הוא יוכל להתמודד עם החרדות בצורה טובה יותר. התמודדות עם כעסים נוגעת בניהול רצונות וביכולת להפסיק להתנגד למציאות כפי שהיא. כאשר אדם שולט בכעסיו, הוא פחות יחשוש מהעתיד ויפתח יכולת להרגיש נינוחות יותר גם במצבים של חרדה. מה הקשר בין כעס לחרדה? כיצד להתמודד עם תסמיני חרדה? מהם התרגילים להפחתת חרדה? כיצד לשפר את ... שאתה לא רוצה שיהיה משהו מסוים זה אומר בוודאות שמי שיש לו חרדות סובל מכעסים אם כעס זה בהווה אז חרטה זה בעבר וטראומה זה גם בעבר וחרדה ופחד זה יהיה על העתיד. מה ... אדם תרגיל לשיעורי בית תקשיב מעכשיו אתה צריך כל יום לקחת חמישה דברים שמכעיסים אותך ולנסות לכעוס מהם פחות זהו. אם בן אדם באופן גנרי באופן כללי יגיד לעצמו אני רוצה לכעוס פחות על דברים שמכעיסים אותי כל דבר שמכעיס אותך לכעוס פחות יהיה לו גם פחות חרדות. ש: למה? עוד פעם תגיד. אליעד: אתה לא יכול להיות בחרדה על משהו שלא מכעיס אותך אתה חרד רק מדברים שמכעיסים אותך, בן אדם חרד מכך שיקרו לו דברים שיכעיסו אותו אם שום דבר בחיים לא יכעיס אותך אתה לא יכול להיות בחרדה. זה די פשוט אני לא מבין למה שאלת אפילו את ... רצונות מוגדרים ככה הוא יותר ככה יש לו יותר חרדות נכון יש לו גם יותר כעסים ככל שיש לך יותר רצונות ככה יש לך יותר
כעס, רוגע, עצבים, עצבנות, טראומה, נפגע בקלות, מתעצבן בקלות, כועס בקלות, עצבני בקלות, לא רגוע, בוכה בקלות, כעסים פנימיים, בעיות כעס, טיפול בכעס, איך לא להתעצבן? בעיות עצבים, כעס והדחקה, איך להיות רגוע? רגישות יתר, כעס פנימי
כעס, רוגע, עצבים, עצבנות, טראומה, נפגע בקלות, מתעצבן בקלות, כועס בקלות, עצבני בקלות, לא רגוע, בוכה בקלות, כעסים פנימיים, בעיות כעס, טיפול בכעס, איך לא להתעצבן? בעיות עצבים, כעס והדחקה, איך להיות רגוע? רגישות יתר, כעס פנימי
כעס, רוגע, עצבים, עצבנות, טראומה, נפגע בקלות, מתעצבן בקלות, כועס בקלות, עצבני בקלות, לא רגוע, בוכה בקלות, כעסים פנימיים, בעיות כעס, טיפול בכעס, איך לא להתעצבן? בעיות עצבים, כעס והדחקה, איך להיות רגוע? רגישות יתר, כעס פנימי למה יש אנשים שמתעצבנים כל כך מהר? אליעד כהן מסביר שישנם אנשים שמתעצבנים מהר, מתרגזים בקלות או מתפרצים בגלל סיבות רבות ... אחת חשובה במיוחד: קיומם של כעסים מודחקים או דברים בלתי פתורים בתת - המודע ... סבבה, אך מתחת לפני השטח קיימים כעסים, עצבים , וטראומות שהצטברו לאורך זמן. כעסים אלו, המודחקים בתוך הנפש, פועלים כמו הר געש, ... - יום, אך בתוכו קיים מאגר של כעסים ועצבים מודחקים. לכן, כאשר קורה אירוע קטן ושולי, האדם מגיב בצורה מוגזמת - הוא מתעצבן בקלות רבה או מתפרץ בזעם, למרות שבאופן חיצוני ... לתגובה לא פרופורציונלית של כעס? אליעד כהן מציין בבירור שהגורם לתגובות לא פרופורציונליות של כעס ועצבנות הוא קיומם של דברים שאנשים ... בצורה חזקה אינם באמת מתעצבנים על האירוע עצמו, אלא פורקים בצורה לא מודעת את הכעס המודחק שנמצא בתוכם. כיצד כעסים מודחקים משפיעים על חיי היום - יום? אליעד מסביר שהכעסים המודחקים משפיעים על חיי היום - יום בכך שהם ... לבכות בקלות, ולהיות עצובים או עצבניים לעיתים תכופות. זה קורה מפני שבנפש שלהם כבר קיימת רגישות יתר שנובעת מהכעסים והסבל שהם לא פתרו. אדם כזה מתרגז מהר יותר, ... חריפה. איך ניתן להפסיק להתעצבן מהר וליצור יותר רוגע נפשי? אליעד כהן מציג פתרון ברור למצב: כדי להפסיק להתעצבן כל כך מהר, חשוב לטפל בשורש ה
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
... הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל איך נגמלים מהתמכרויות ... שאין לו סיבה רציונלית לפחד, אך הפחד משתלט עליו. גם רגשות לא הגיוניים כמו כעסים לא מוסברים או עצבות חסרת סיבה, נובעים מאותו עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל ... לו סיבה רציונלית לפחד, אך עדיין הפחד משתלט עליו. גם רגשות לא הגיוניים כמו כעסים לא מוסברים או עצבות חסרת סיבה, נובעים מאותו עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל ... ושוב, גם כשהוא יודע שזה לא הגיוני. כך גם במקרה של פחדים וחרדות לא הגיוניים, כעסים חסרי הסבר או פעולות טורדניות שמוגדרות כ - OCD. מדוע חוסר היגיון מזין פחדים והתמכרויות? פחדים לא הגיוניים, חרדות, התמכרויות לא רצויות ... לא הגיוניים התבוננות עצמית וחיזוק יכולות הניתוח המחשבתי התגברות על חרדות וכעסים באמצעות היגיון ...
כעס ועצבים, ניהול כעסים, אלימות, התנהגות אלימה, חינוך ילדים, חרטה, ייסורי מצפון, הדחקה רגשית, להדחיק רגשות, כיפת ברזל
כעס ועצבים, ניהול כעסים, אלימות, התנהגות אלימה, חינוך ילדים, חרטה, ייסורי מצפון, הדחקה רגשית, להדחיק רגשות, כיפת ברזל
כעס ועצבים, ניהול כעסים, אלימות, התנהגות אלימה, חינוך ילדים, חרטה, ייסורי מצפון, הדחקה רגשית, להדחיק רגשות, כיפת ברזל איך להתמודד עם כעס בצורה נכונה ובלי להיפגע? אחת השאלות המרכזיות שאליעד עוסק בהן בהרצאה היא כיצד להתמודד עם כעס, התפרצויות זעם ואלימות בצורה שתמנע פגיעה עצמית ופגיעה באחרים. לטענתו, עצם קיומו של הכעס אינו בהכרח בעיה, אלא הנזקים שנגרמים בעקבותיו - ההתפרצויות, האלימות, הפגיעה ביחסים ובמשאבים. אליעד מדגיש שוב ושוב שהבעיה המרכזית היא לא הכעס עצמו, אלא המחיר שמשלמים בגללו. לדוגמה, אם אדם כועס ומתחיל לריב, הנזק הוא לא מעצם הרגש, אלא מכך שהריב עלול לגרום לאובדן של כסף, מערכות יחסים, או משאבים אחרים. כדי להמחיש זאת, אליעד משתמש בדוגמה מעשית: אם אדם אומר הכעס עולה לי ביוקר, הפתרון שלו הוא לא בהכרח להפסיק לכעוס, אלא להגדיל את המשאבים שלו עד כדי כך שהכעס כבר לא יהיה יקר עבורו. כלומר, אם יש לך יותר כסף, יותר חברים, יותר תמיכה סביבך, אז גם אם תכעס ותאבד חלק ממשאביך, עדיין לא תהיה לך בעיה אמיתית כי נשארו לך מספיק משאבים אחרים. האם הפתרון הנכון לכעס הוא להפסיק לכעוס? לדברי אליעד, הפתרון האידיאלי אינו להפסיק לכעוס או לשלוט בכעס בצורה מלאכותית, אלא להגיע למצב של בחירה חופשית אמיתית - שתוכל לכעוס או לא לכעוס בהתאם לרצונך, ללא חשש מתוצאות שליליות. במקום ללמד אנשים לשלוט בכעס או להדחיק רגשות, אליעד מציע פתרון עמוק יותר - לבנות כיפת ברזל נפשית. הוא משתמש במונח כיפת ברזל כדי להדגים מערכת הגנה פנימית, שמטרתה לא רק למנוע פגיעה אלא ... שכאשר יורים עליך (מתעצבנים עליך, תוקפים אותך, מבקרים אותך), הפגיעה לא רק שלא חודרת אליך, אלא שהתגובה לכך דווקא מחזקת אותך. כלומר, כל פגיעה מבחוץ הופכת למקור של הנאה והתחזקות. מהי ... ההגנה הטובה ביותר מפני כעסים ופגיעות. ברגע שאתה מגיע למצב כזה, הכעס עצמו כבר אינו בעיה עבורך - אתה חופשי לבטא או לא לבטא אותו, וזה לא משנה, כי בפועל אתה חסין מנזקים. מדוע שליטה או הדחקת רגשות אינה פתרון אמיתי? אליעד מתנגד ... שבה אנשים מנסים לשלוט בכעס או להדחיק אותו, כי לדבריו זו שיטה שכרוכה במלחמה פנימית מתמדת. בכל פעם שאדם מנסה לשלוט בעצמו בכוח או להדחיק את הכעס, הוא למעשה מדכא חלק פנימי טבעי בתוכו, וזה מוביל להצטברות של מתח, חרטות וייסורי מצפון. במקום זאת, אליעד מציע להבין את שורש הכעס, לשאול שאלות פנימיות כגון: למה אני כועס?, מה אני מרוויח מהכעס?, למה אני לא מרוצה מהמציאות כפי שהיא?. התבוננות פנימית כזו תביא את האדם להבנה עמוקה של עצמו ושל מנגנוני הכעס, ותעניק לו חופש בחירה אמיתי בהתמודדות עם הרגש. האם יש יתרונות לאלימות או להתפרצות כעס? אליעד לא שולל את עצם קיומה של האלימות או ההתפרצות כאפשרות לגיטימית לפעמים, אלא מציין כי הבעיה היא המחיר שמשלמים בעקבותיהן. הוא משתמש בדוגמה של אלימות ... שמתחרט על כך שהתפרץ בכעס, ומציע כפתרון הומוריסטי להסיר את המצפון שלו במקום להילחם בכעס, כדי להראות שהבעיה היא בחרטה ולא ב
להתמודד עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם פחד לאבד שליטה
להתמודד עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם פחד לאבד שליטה
... עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם פחד לאבד שליטה איך להתמודד עם אדם קרוב שסובל מבעיה רגשית ומשפיע עליך? כאשר יש אדם קרוב אליך, כגון בן זוג, הורה או קרוב משפחה שסובל מבעיה רגשית או הפרעה נפשית כגון חרדות, כעסים , או מצבי היסטריה, הדבר יכול להשפיע עליך באופן ישיר. לדוגמה, אם אותו אדם שכח לקחת את התרופות שלו והוא נעשה עצבני או חרד במיוחד, אתה עשוי להרגיש שהמצב הזה מערער גם את האיזון הרגשי שלך. לפי אליעד, הדרך הנכונה להתמודד עם סיטואציות כאלה היא קודם כל להבין ... של זיהוי רגשות בזמן אמת, באופן קבוע, עוזר לך לפתח מיומנות עמוקה שתאפשר לך להתמודד טוב יותר ברגע שהרגשות האלו מתעוררים במצבים מאתגרים יותר, כמו בעת התקף כעס או חרדה של אדם קרוב. אם לא הצלחת לזהות מהיכן הרגשות הגיעו ברגע האמת, סימן שעדיין אינך מודע מספיק לתהליכים הפנימיים שלך, ועליך לתרגל זאת ... גבוהה יותר. מה עושים כאשר מופיעים בך רגשות רבים בו - זמנית? לעיתים, כשהסביבה מעוררת בך כמות גדולה של רגשות מנוגדים ומעורבים, כגון אשמה, זלזול, כעס, חרדה או תחושת גועל, קשה לך להבין מאיפה להתחיל ואיך להתמודד עם כל רגש בנפרד. אליעד מציע גישה של תיקון הכללי, כלומר, לא לנסות להתמודד עם כל רגש ורגש בנפרד, אלא לפתח דרך התמודדות אחת וכוללת שתסייע לך להכיל את כל הרגשות באופן כללי. לדוגמה, במקום לשאול איך להתמודד עם בושה? או איך להתמודד עם כעס?, שאל את עצמך: איך אני מתמודד באופן כללי עם רגשות רעים? הרעיון הוא שאם תמצא טכניקה אחת כללית להתמודד עם רגשות שאינם נעימים לך, לא תצטרך ... לפחות תלוי בגורמים חיצוניים. איך להתמודד עם רגשות שליליים? מה לעשות כשמרגישים רע? איך להשתחרר מפחד לאבד שליטה? מהו התיקון הכללי לרגשות? איך להתמודד עם כעס של אדם קרוב? איך להישאר מאוזן רגשית? איך להפסיק להיות מושפע מאחרים? ...
נקמנות, רוצה לנקום, דימוי עצמי, חוסר ביטחון עצמי, אהבה עצמית, לסלוח, שלום בית, גישור משפחתי, מגשר משפחתי, לעשות שלום, רצון לנקמה, בעיות זוגיות, מריבות בזוגיות, ניטרול כעסים, חינוך ילדים
נקמנות, רוצה לנקום, דימוי עצמי, חוסר ביטחון עצמי, אהבה עצמית, לסלוח, שלום בית, גישור משפחתי, מגשר משפחתי, לעשות שלום, רצון לנקמה, בעיות זוגיות, מריבות בזוגיות, ניטרול כעסים, חינוך ילדים
... רוצה לנקום, דימוי עצמי, חוסר ביטחון עצמי, אהבה עצמית, לסלוח, שלום בית, גישור משפחתי, מגשר משפחתי, לעשות שלום, רצון לנקמה, בעיות זוגיות, מריבות בזוגיות, ניטרול כעסים , חינוך ילדים איך להעביר ביקורת בלי לעורר התנגדות? כשאתם רוצים להעיר ... להרגיש בעל ערך דרך השפלה או פגיעה באחרים. האדם שמשפיל אתכם מחפש בעצם אישור לכך שהוא קיים, שהוא חשוב ושיש לו כוח והשפעה בעולם. כשהוא מזלזל בכם ואתם מגיבים בכעס או בפגיעות, זה מאשר לו שיש לו כוח. אם לא תגיבו או תגיבו באופן חיובי, הוא ... איך להתמודד עם אדם שמזלזל בכם? איך להתמודד עם רצון לנקום? מה עושים עם חוסר ביטחון עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? איך לפתור מריבות בזוגיות? איך לחנך ילדים בלי כעס?
כעס לא הגיוני, עצבים, למה מישהו כועס עליך? למה אני כועס עליה? למה היא כועסת עלי? אחריות אישית, התאהבות דמיונית, למה זה מגיע לי? לא עשיתי כלום, כעס לא מוצדק, מערכות יחסים, למה הוא כועס עלי? למה אני כועסת עליו? צק ללא כיסוי
כעס לא הגיוני, עצבים, למה מישהו כועס עליך? למה אני כועס עליה? למה היא כועסת עלי? אחריות אישית, התאהבות דמיונית, למה זה מגיע לי? לא עשיתי כלום, כעס לא מוצדק, מערכות יחסים, למה הוא כועס עלי? למה אני כועסת עליו? צק ללא כיסוי
כעס לא הגיוני, עצבים, למה מישהו כועס עליך? למה אני כועס עליה? למה היא כועסת עלי? אחריות אישית, התאהבות דמיונית, למה זה מגיע לי? לא עשיתי כלום, כעס לא מוצדק, מערכות יחסים, למה הוא כועס עלי? למה אני כועסת עליו? צק ללא כיסוי מהם מקורות הכעס הלא הגיוני? הכעס הלא הגיוני הוא תופעה נפוצה שבה אדם מרגיש כעס או אכזבה כלפי אחרים, מבלי שהיו קיימים סיבות או נסיבות אמיתיות לכך. תופעה זו היא תוצאה של עיוותים במחשבה, חוויות דמיון לא מבוססות ומציפיות שלא תמיד מקבלות את התממשותן במציאות. איך נוצרים כעסים, אכזבות וציפיות במוח האנושי? כאשר אדם חווה רגשות ... אכזבה גדולה. השלכות הדמיון על המציאות כאשר אדם שציפה למשהו נוכח לדעת שהדברים לא התממשו כפי שהוא דמיין, הוא עלול להרגיש כאילו עבר מגן עדן לגיהינום. זו תחושת האכזבה והכעס שיכולה להתפתח כאשר המציאות לא תואמת את הדמיון. אדם שהתאהב ברעיון שהוא כבר יתחיל מערכת יחסים עם מישהו מסוים ויתחיל לחיות חיים מאושרים, ימצא את עצמו פגוע כאשר המציאות לא תואמת את החלום שיצר במוחו. במקרה כזה, הכעס אינו מכוון כלפי עצמו על כך שדמיין יותר מדי, אלא כלפי האדם שלא תמך בסיפור הדמיון שלו. כיצד נוצרים כעסים על אחרים? לא פעם, כשאנשים כועסים על אחרים, הם למעשה משליכים את כעסם עליהם בשל אכזבה מהציפיות שנבנו במוחם. לדוגמה, אדם שנפגש עם בחורה שהוא היה בטוח שתהיה פרטנרית לחיים, אך היא סירבה לו, יתחיל לכעוס עליה, למרות שהיא לא עשתה לו שום עוול. בעצם, מדובר בכעס שמופנה כלפי אדם אחר משום שהוא לא עמד בציפיות הלא מציאותיות שהאדם עצמו יצר. כיצד למנוע אכזבות וכעסים? בכדי למנוע אכזבות וכעסים, יש צורך לקחת אחריות אישית על הציפיות שלנו ... אמיתי להאמין שהדבר הזה יקרה? אנשים רבים מפתחים סיפורים ודמיון בראשם ומתחילים ליהנות מהם כאילו הם התרחשו כבר במציאות. כאשר המציאות לא תואמת את הדמיון, הם חווים אכזבה וכעס. על מנת להימנע מכך, יש להימנע מלפזר צקים ללא כיסוי, ... מהמציאות, ולהימנע מלהציב ציפיות גבוהות מדי ממצבים או אנשים. המפתח הוא להישאר עם רגליים על הקרקע ולהיות מציאותיים לגבי מה שניתן להשיג בפועל. סיכום הדרך להימנע מכעסים ואכזבות היא להבין את המנגנון של יצירת ציפיות לא מציאותיות. כאשר אנחנו בונים לעצמנו סיפורים בראש ומחכים להם להתממש, אנחנו מסתכנים בכעס ואכזבה כאשר המציאות לא תואמת את הציפיות הללו. הדרך למנוע זאת היא לשמור על תחושת אחריות אישית ולמנוע את יצירת הציפיות הדמיוניות. כעסים בזוגיות איך נוצר כעס? למה מישהו כועס עליי? איך לא לכעוס על אחרים? לקחת אחריות רגשית כיצד למנוע אכזבות? כיצד נוצרים כעסים, אכזבות וציפיות במוח האנושי? כאשר אדם מרגיש רע, ... מבלי להבין שזה לא בהכרח יקרה. הוא מתחיל לתכנן איך ישתמש בכסף, נהנה מהמחשבה על כך, וכשהוא מגלה שלא קיבל את הסכום שציפה לו - הוא מרגיש אכזבה עמוקה. כיצד נוצרת אכזבה וכעס? כאשר אותו אדם פונה לבחורה שהוא דמיין בראשו ...
מפחד לקבל חרדה, מפחד מהתקף חרדה, טראומה מחרדה, פחד מחרדה, חושש לקבל חרדה, תסמינים של חרדה, מפחד להתעלף, מפחד למות, חרדה משתקת, טיפול בחרדה, טראומה אחרי חרדה
מפחד לקבל חרדה, מפחד מהתקף חרדה, טראומה מחרדה, פחד מחרדה, חושש לקבל חרדה, תסמינים של חרדה, מפחד להתעלף, מפחד למות, חרדה משתקת, טיפול בחרדה, טראומה אחרי חרדה
... לחזרה של התקפי החרדה. חרדה מופיעה בדרך כלל לא באופן אקראי, אלא מתוך פחדים, כעסים ולחצים קיימים המצטברים אצל האדם. ככל שאדם יהיה פחות לחוץ ופחות כועס, כך הסיכוי שיחווה התקף חרדה יהיה נמוך יותר. על כן, הדרך ... אם למשל האדם מוטרד מדברים רבים בחייו, העבודה הנפשית תתמקד בהפחתת הפחדים והכעסים הללו. באופן טבעי, כאשר יש פחות מתח בחייו של האדם, פוחת ... אינו מוכן לקבל את האפשרות לחוות חרדה שוב, וגם לא מוכן לעבוד על הפחדים או הכעסים שלו ביומיום, אזי הוא ייאלץ להתמודד עם פחד מתמשך מהתקפי ... יחד. לסיכום, כדי להפחית משמעותית את החרדה מחרדה, מומלץ לטפל בשורשי הפחדים והכעסים שמובילים ללחצים יומיומיים, לצד קבלת האפשרות של חזרה של ... כיצד להתמודד עם פחדים יומיומיים התמודדות עם מחשבות טורדניות שיטות להפחתת לחץ וכעס איך להתמודד עם טראומה וחוויות חוזרות מהי חרדה מחרדה? חרדה ... ביומיום. חרדה לרוב לא מופיעה יש מאין, היא נוטה להתפרץ כאשר יש לאדם פחדים וכעסים מצטברים. אם מצליחים לצמצם את מספר הדברים שהאדם לא רוצה שיקרו בחייו (למשל על ידי עבודה נפשית לשחרור כעסים, שיפור תחושת השליטה והביטחון או טיפול במקורות לחץ), קטן ... מצד אחד ללמוד להפחית את המתחים והרצונות שנמצאים בשורש החרדות (כלומר לעבוד על כעסים ועל פחדים יומיומיים), ומצד שני להבין שהחרדה עצמה אינה דבר ... כיצד להתמודד עם פחדים יומיומיים התמודדות עם מחשבות טורדניות שיטות להפחתת לחץ וכעס איך להתמודד עם טראומה וחוויות חוזרות עכשיו יש עוד סוג של ... סתם חוטפים חרדה. אז מה שאפשר לעשות זה ללמד את הבן אדם באופן כללי איך לשלוט בכעסים שלו בלחצים שלו, בפחדים שלו בחששות שלו ואז ממילא יש פחות סיכוי שהוא יהיה בחרדה. אין אפשרות שבן אדם יחטוף חרדה בלי שיש לו נגיד שהוא עצבני או פחדן באופן כללי אין אפשרות כזאת, בן אדם שהמציאות כרצונו ... זה ובנוסף אתה גם לא מוכן לטפל בסיכוי שתקבל חרדה גם אם אתה רוצה להמשיך להיות עצבני ופחדן ומה שזה לא יהיה אז זה מה יש אז תהיה מוכן לסבול מהפחד לקבל חרדה זהו. אתה הבנת? 1. באופן גנרי כללי בוא נעזור לו לטפל בפחדים שלו בכעסים נגיד כעסים תספר לי על מה אתה כועס תספר לי ממה אתה לא מרוצה אם אנחנו נטפל בדברים שהוא לא מרוצה ...
אנשים רגישים מאוד לרעשים, מיסופוניה, למה אני מאוד רגיש לרעשים? רעשי לעיסה, רעשי אכילה, רעשי נשימה, מיזופוניה, סלידה מרעשים, אדם רגיש מאוד לרעשים, סף רגישות נמוך לרעשים, הפרעה בוויסות החושי מסוג רגישות יתר לרעשים, גורמים למיזופוניה
אנשים רגישים מאוד לרעשים, מיסופוניה, למה אני מאוד רגיש לרעשים? רעשי לעיסה, רעשי אכילה, רעשי נשימה, מיזופוניה, סלידה מרעשים, אדם רגיש מאוד לרעשים, סף רגישות נמוך לרעשים, הפרעה בוויסות החושי מסוג רגישות יתר לרעשים, גורמים למיזופוניה
... נמוך לרעשים, הפרעה בוויסות החושי מסוג רגישות יתר לרעשים, גורמים למיזופוניה למה אני כל כך רגיש לרעשים מסוימים עד כדי עצבים קיצוניים? מיזופוניה היא תופעה שבה אדם חווה רגישות קיצונית לרעשים מסוימים. זוהי לא סתם תחושת אי - נוחות או הפרעה קלה, אלא עצבים בלתי נשלטים, שמביאים לתחושה שהאדם ממש רוצה לטרוף מישהו. רעשים אלו יכולים להיות כל רעש יום - יומי: נשימות, רעשי ... למיזופוניה? הסבר מרכזי לתופעה של מיזופוניה הוא מנגנון שנקרא השתקפות רגשית או השלכה רגשית. הרעיון הוא שהאדם משליך את הכעס, התסכול והרגשות השליליים המודחקים שלו על גורם חיצוני, שלכאורה אין לו קשר ישיר לבעיה המקורית. לדוגמה, אדם שנמצא בעבודה ויש לו כעס עצום כלפי הבוס שלו, אך אינו יכול להתעמת איתו מסיבות שונות (כמו פחד מפיטורים או יחסי מרות), עשוי לשמור את הכעס הזה בתוכו. כשהוא חוזר הביתה, אשתו עושה טעות קטנה. למרות שהטעות היא קטנה וזניחה, הוא מתפרץ עליה בעוצמה מוגזמת. בעצם, הכעס האמיתי הוא על הבוס, אך האישה הופכת למטרה זמינה לשחרור הכעס הזה. איך מנגנון ההשלכה הרגשית עובד במקרה של רעשים? בדומה לדוגמה עם הבוס והאישה, כך קורה גם במקרה של מיזופוניה. האדם סובל מהרבה תסכולים, כעסים, או בעיות לא פתורות בחיים שלו, אך הוא לא יכול או לא יודע להתמודד איתם בצורה ישירה. יום אחד, רעש כלשהו - כמו לעיסה, ... או להפסיק אותו, אך ללא הצלחה. המוח שלו, במצב של תסכול כללי, מחפש באופן בלתי מודע אויב שיאפשר לו להוציא עליו את כל הכעסים המודחקים. הרעש הופך להיות האויב הזה, וכתוצאה מכך האדם חווה את הרעש כבלתי נסבל ברמה קיצונית, לא פרופורציונלית ... איתם. כך, במקום להרגיש חסר אונים מול בעיות עמוקות שאין להן פתרון מיידי, האדם מתמודד עם בעיה חיצונית לכאורה, שניתן לכעוס עליה, להאשים אותה, ובכך לקבל תחושה של שליטה או פורקן רגשי. מה הקשר בין הדחקה רגשית לבין מיזופוניה? מנגנון ההדחקה הרגשית משחק תפקיד חשוב מאוד במיזופוניה. כשאדם סובל מתסכולים קשים, כעסים או בעיות לא פתורות בחיים, והוא מדחיק אותם כי אינו יודע איך להתמודד איתם, רגשות אלו אינם נעלמים - הם פשוט מחפשים פתח יציאה. ואז, כאשר האדם נתקל במשהו קטן שמציק לו - כמו רעש מעצבן - הוא משליך את כל הרגשות הללו על אותו רעש. הוא חושב שהבעיה שלו היא הרעש, למרות שהבעיה האמיתית נמצאת בכלל במקום אחר. ... דרך מרכזית ויעילה לטפל במיזופוניה היא לא להתמקד רק ברעש עצמו, אלא לחקור לעומק את הבעיות האמיתיות שגורמות לתסכול ולכעס בחיים. כאשר האדם מזהה ומטפל בבעיות העמוקות יותר, הרגישות הקיצונית לרעשים פוחתת משמעותית, ולעיתים אף נעלמת לגמרי. הסיבה לכך היא שהרעש עצמו הוא לא באמת מקור הכעס, אלא רק ביטוי חיצוני לתסכולים ולכעסים מודחקים. מה לעשות בפועל כדי להתמודד עם מיזופוניה? כדי לטפל במיזופוניה, האדם צריך לשאול את עצמו שאלות כנות: על מה אני באמת כועס בחיים? אילו בעיות אני מדחיק? למה אני נמנע מלהתמודד עם הבעיות האמיתיות שלי? אם האדם יהיה כן עם עצמו ויטפל בבעיות הללו ... הטיפול האמיתי הוא בטיפול ברגשות המודחקים ולא רק בהימנעות מהרעש עצמו. האם המנגנון של השלכה רגשית תקף גם לאהבה ולא רק לכעס? כן, אותו מנגנון עובד גם בכיוון ההפוך - כשאדם אוהב משהו בצורה קיצונית ולא פרופורציונלית, זה עשוי לנבוע מהשלכה רגשית ... איך לדעת אם יש לי מיסופוניה? איך לטפל במיזופוניה? רגישות יתר לרעשים יום יומיים מיזופוניה והדחקה רגשית השתקפות רגשית וכעס לא פרופורציונלי למה מפריע לי לשמוע אנשים לועסים? איך להתמודד עם חרדה מרעש? מיזופוניה - רגישות לרעשים והשלכותיה מיזופוניה היא תופעה שבה אדם סובל מרגישות קיצונית לרעשים מסוימים. זה לא סתם אי נוחות - זו תחושה של עצבים בלתי נשלטים עד כדי כך שהאדם מרגיש שהוא רוצה לטרוף מישהו בגלל רעש שמפריע לו. הרעש יכול להיות כל דבר - נשימות, מזגן, ... מהעבר. הקשר בין מיזופוניה להשלכה רגשית הסבר אפשרי לתופעה הזו קשור למנגנון שנקרא השלכה רגשית. הכוונה היא לכך שאדם שיש לו כעסים מודחקים משליך את הכעסים האלו על דבר אחר. לדוגמה, מישהו שחווה תסכולים מהבוס שלו ולא יכול לפרוק את הכעס עליו, עלול לשחרר את התסכול כלפי אשתו בבית. הוא לא כועס עליה באמת, אלא היא רק מייצגת עבורו את מקור הכעס. איך זה קשור למיזופוניה? באופן דומה, כאשר אדם מתמודד עם הרבה תסכולים ולחצים בחיים, המוח שלו עלול למצוא אובייקט שעליו ניתן להוציא את הכעס - במקרה הזה, רעש מסוים. זהו סוג של מנגנון הגנה: במקום להתמודד עם הבעיות האמיתיות שגורמות לכעס, המוח מנתב את הכעס כלפי רעש חיצוני, וכך האדם מרגיש כאילו הוא לפחות שולט על הבעיה הזו. המוח מחפש אויב כשהאדם שומע רעש שמפריע לו, הוא מנסה להפחית אותו אך לא מצליח. כתוצאה מכך, המוח ננעל על הרעש ומחליט: זה האויב שלי! - כל הכעסים והתסכולים הכלליים מצטברים ומתועלים לכעס על הרעש הזה. זו הסיבה לכך שמיזופוניה היא לא סתם רגישות לרעש, אלא תגובה רגשית חזקה ובלתי פרופורציונלית. למה זה קורה? מנגנון זה יכול להיות קשור להדחקה רגשית. אנשים רבים לא מודעים לכך שהם מדחיקים רגשות שליליים כמו תסכול, אכזבה או כעס, ולכן כאשר הם נתקלים במשהו קטן שמציק להם - כמו רעש מסוים - כל הרגשות המודחקים פורצים בעוצמה כלפי אותו הדבר. איך ניתן ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: כעסים, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: כעסים, איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן מכירות, ייעוץ אישי מומלץ, יועץ טיפולי בנושאי כעסים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.5000 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 04:58:01 - wesi1