אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טוב ורע יחסיים ✔אמונה טובה או רעה, להאמין טוב או רע, אמונה יחסית, אמונה מוחלטת, טוב ורע יחסיים, טוב ורע מוחלטים, אושר יחסי, סבל יחסי, אושר מוחלט...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אמונה טובה או רעה, להאמין טוב או רע, אמונה יחסית, אמונה מוחלטת, טוב ורע יחסיים, טוב ורע מוחלטים, אושר יחסי, סבל יחסי, אושר מוחלט, סבל מוחלט, אמונה עיוורת, טוב להאמין, רע להאמין
מהי אמונה טובה או רעה?

ההרצאה עוסקת בשאלה המרכזית אם אמונה בהכרח נחשבת לדבר רע או טוב, תוך כדי בחינת השפעתה של האמונה על תחושת האדם. אליעד פותח את ההרצאה בשאלה האם אמונה היא בהכרח דבר רע, ומציע דרך להבין את ההשפעה שלה על האדם. הוא מציין כי בספר "עליות", האמונה נחשבת לדבר רע, אבל הוא לא בהכרח מקבל את ההגדרה הזו. אליעד מסביר כי כדי להבין אם האמונה היא טובה או רעה, יש צורך לבדוק את האמונה עצמה ואת ההשפעה שלה על האדם.

הוא מציין את האפשרות שהאמונה יכולה להיות רעה אם היא לא מביאה לתוצאה טובה, אבל מצד שני, אם האמונה מביאה לתוצאה חיובית, אז היא יכולה להיחשב לדבר טוב. הוא מציין גם את האפשרות שהאמונה עשויה להשתנות בין אנשים שונים, תלוי איך כל אחד מהם רואה את המציאות. לדוגמה, אם אדם מאמין שמה שקורה לו רע לו, זה עלול לגרום לו לתחושת רע, אך אם הוא מאמין שמדובר במשהו טוב, אז האמונה עשויה להיתפס כטובה עבורו.

האם כל אמונה בהכרח רעה?

בהמשך, אליעד שואל אם כל אמונה בהכרח רעיה. הוא מציין שמדובר בשאלה פילוסופית גדולה מאוד שקשורה לכל תפיסת טוב ורע של כל אדם. הוא מציע ש"טוב" ו"רע" הם מושגים יחסיים, כלומר, הם משתנים לפי תפיסת כל אחד, ואם אדם מאמין שמשהו רע לו, אז הוא יחווה את הדבר הזה כ"רע". מנגד, אם הוא מאמין שמשהו טוב לו, אז הוא יחווה את הדבר כ"טוב". הוא מדבר על כך שבסופו של דבר, אמונה יכולה להיות דבר טוב או רע, בהתאם למה שהאדם מאמין.

הוא מוסיף כי בסופו של דבר, האמונה של אדם שמה שקורה לו הוא טוב או רע, משפיעה על תחושתו ועל האופן שבו הוא חווה את החיים. בהקשר הזה, אם אדם מאמין שמשהו רע קורה לו, הוא יחווה את זה כרע, אך אם הוא מאמין שמה שקורה לו טוב, אז הוא יחווה את זה כטוב.

מהי האמונה המוחלטת?

אליעד ממשיך לדבר על אמונה מוחלטת, ומסביר כי כל דבר בעולם עשוי להתפרש כאמונה. הכל תלוי בתפיסת העולם של כל אדם ובמה שהוא מאמין בו. לדוגמה, אם אדם מאמין במשהו, זה מה שהוא תופס כ"אמת" - אך האמת הזו אינה בהכרח נכונה, כי כל אדם תופס את האמת אחרת. כל מחשבה או תחושה שעולה אצל אדם היא תוצאה של האמונה שלו לגבי המציאות, ולכן ניתן לומר שכל מחשבה היא בעצם סוג של אמונה. אין לדעת בוודאות מוחלטת אם משהו נכון או לא, ולכן כל ידיעה היא לא יותר מאמונה.

בהתאם לכך, כל ידיעה של האדם לא יכולה להיות חד משמעית או מוחלטת. אליעד מדגיש את הרעיון כי כל דבר שאנו יודעים הוא רק מה שאנחנו מאמינים בו, ולכן כל דבר עשוי להיות אמונה שמבוססת על תפיסת מציאות אישית, ולא על ידע מוחלט.

האם אמונה עיוורת היא טובה או רעה?

אליעד עובר לשאלה נוספת: האם אמונה עיוורת היא טובה או רעה? האמונה העיוורת, כמשמעותה, היא האמונה במשהו ללא שום ספק או חשש. לדוגמה, אדם מאמין בהכרח שהשמש תזרח מחר, ובכך הוא מצהיר אמונה עיוורת. השאלה שואל אם אמונה כזו היא טובה או רעה, תלויה בהשפעתה על האדם. אם האמונה העיוורת מביאה לתוצאה חיובית, אז היא נחשבת לאמונה טובה. אם היא מביאה לתוצאה שלילית או מונעת מהאדם לפתח חשיבה ביקורתית, אז היא יכולה להיחשב לאמונה רעה.

מהו "חיסרון" ואיך הוא קשור לאמונה?

ההרצאה ממשיכה עם הגדרת החיסרון. אליעד מציין כי כל דבר בחיים יש בו חיסרון, משום שבכל דבר יש משהו שמחסור בו. כלומר...
מהי אמונה טובה או רעה?

במהלך ההרצאה, אליעד מתמקד בשאלה האם אמונה בהכרח נחשבת לדבר רע או טוב. כדי להתמודד עם השאלה, הוא מציע לבחון את המונחים "אמונה" ו"רע" ולהבין את ההגדרות המובילות לתשובה. הוא מתחיל על ידי הצגת שאלה רטורית האם כל אמונה בהכרח רע, ומפנה את תשומת הלב לאפשרות שהאמונה יכולה להיות מוגדרת כ"רעה" או "טובה" על פי ההגדרה האישית של כל אדם.

הוא מציין כי על פי ספר "עליות", האמונה נחשבת לרעה, אך הוא לא מסכים באופן מוחלט עם קביעה זו. לדבריו, כל דבר בעולם הוא תוצאה של אמונה, כולל ידע והשכל, שאותם גם ניתן להחשיב כאמונה. גישה זו מעלה את השאלה אם אפשר להצביע על משהו שהוא אמת מוחלטת, ומי קובע אם האמונה נכונה או לא.

האם אמונה היא בהכרח דבר רע?

כחלק מהתשובה לשאלה המרכזית, אליעד מבצע חקירה של האמונה לאור התפיסה הפילוסופית של טוב ורע. לדבריו, טוב ורע הם מושגים יחסיים, כלומר, כל אדם יכול להרגיש רע או טוב על פי עמדותיו והגדרותיו. כאשר אדם מאמין שמשהו רע לו, אז זו האמונה שלו, והאמונה נעשית רעה עבורו. מנגד, אם אדם מאמין שמשהו טוב לו, זו האמונה הטובה מבחינתו.

לאחר מכן, אליעד מציע כי טוב ורע הם מושגים שיכולים להשתנות בין אנשים שונים, וכל אחד יכול לקבוע את תחושת האושר או הסבל לפי מה שהוא מאמין בו. זאת אומרת, אם אתה מאמין שמשהו רע קורה לך, זה יגרום לך להרגיש רע, אך אם אתה מאמין שהמצב הוא טוב, אז הוא ייתפס כטוב עבורך.

מהי האמונה המוחלטת?

ההרצאה מקדישה חלק מהזמן גם לאמונה מוחלטת, שבה הוא מציין כי כל דבר בעולם עשוי להיות נחשב כאמונה. הכל תלוי במציאות האישית של כל אחד, ובמה שהוא תופס כ"אמת". כל מחשבה או תחושה, לפי אליעד, עשויה להיות תוצאה של אמונה של האדם על פי מה שהוא חושב שהוא נכון. את כל דבר יש להבין כאמונה, ולא כידע מוחלט.

מנקודה זו, אליעד מתחיל לדבר על האמונה המוחלטת, שבה הכל נתפס כאמונה ולא כידיעה בוודאות. הוא מדגיש שאין שום דבר בעולם שניתן לדעת בוודאות מלאה, וכל ידיעה שמופיעה לנו היא בעצם סוג של אמונה, אשר יכולה להשתנות עם הזמן.

האם אמונה עיוורת טובה או רעה?

בהמשך, אליעד שואל האם אמונה עיוורת היא טובה או רעה. אמונה עיוורת, לפי מה שמובא בהרצאה, היא האמונה שהאדם מאמין בה ללא ספקות, בלי לשאול שאלות. לדוגמה, אם אדם מאמין שהשמש תזרח מחר בלי כל ספק, זו אמונה עיוורת. אך האם זוהי אמונה טובה או רעה? אם התוצאה שלה היא חיובית עבור האדם, אז היא אמונה טובה, אך אם התוצאה תהיה שלילית, היא תהיה אמונה רעה.

אליעד מציין שכאשר אנחנו חושבים על אמונה כעל דבר שקשור לטוב ורע יחסיים, אז התשובה היא שזו רק שאלה של תפיסה אישית. אמונה עיוורת יכולה להיות טובה אם היא מביאה לתוצאה רצויה, אך אם היא לא מובילה לתוצאה טובה, אז היא תהיה רע עבור אותו אדם.

מהו "החיסרון" ואיך הוא קשור לאמונה?

חלק מהדיונים במהלך ההרצאה עוסקים בהגדרה של "חיסרון"...
שיפור השכל האם זה טוב או רע חשיבה הגיונית שיטות לפיתוח חשיבה הוא טוב או רע פיתוח המוח אמת אחרת ספקות בוודאות להיות נקי פיתוח יכולת חשיבה אושר אושר יחסי אושר מוחלט איך להאמין אמונה אמונה טובה אמונה טובה או רעה אמונה יחסית אמונה מוחלטת אמונה עיוורת אמונות במה להאמין האם זה טוב או רע טוב או רע טוב ורע טוב ורע יחסי טוב ורע יחסיים טוב ורע מוחלטים טוב להאמין טובה או רעה יחסיות להאמין להאמין טוב או רע למה זה טוב או רע למה טוב להאמין למי להאמין מה זה אושר מה זה אושר מוחלט מה זה אמונה מה זה טוב ורע מה זה סבל מוחלטות סבל סבל יחסי סבל מוחלט עיוור רע או טוב רע וטוב רע להאמין רע מוחלט רעה או טובה
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
מה זה עצמי? לקוח מאוכזב של המתחרים האם ניתן לשכנע כל אחד בכל דבר? שיחה טובה לשאול למה זה ככה חבר טוב פחד מפילים לא לפחד לפנות לאישה קנאה באנשים עם ביטחון עצמי רכישת ביטחון עצמי למה נהנים לתת למי שאוהבים? אוהב מתנות חינם בנפול חברך אל תשמח המפתח של האושר ייעוץ סקסולוגי האם אפשר להיות מאושר בלי סקס? להיות מרוצה מהחלטה ללקוח קשה להחליט דרכים להתמודדות עם רע להתמודד עם ילד אלים להיות יותר טוב מאחרים כדי להצליח אני לא מצליחה בזוגיות לגרום למישהו לבקש לשחרר את הלקוח אלימות אצל ילדים קטנים לגרום לילד לאכול פחות הגעתי להארה רוחנית אימפוטנטים רוחניים איך נוצרת פרנויה? האם יש מחלת נפש אצל ילדים? לשכנע אקסית לסלוח תהליך החזרת אקסית להתאמן כשאין זמן פרפר בעמידה בכבלים אלוהים הוא רע האם אפשר להוכיח שאלוהים לא קיים? הארה שנעלמה הארה רוחנית אקראית הספר להיות אלוהים הוא הספר הכי חכם בעולם האם כדאי להיות אלוהים? איך עושים כסף באינטרנט? מהי רמת התנודתיות של ההשקעה? להבין את משמעות החיים מטרת החיים ליהנות מהחיסרון להפסיק חשיבה שלילית לזכור שאין בחירה חופשית לאדם יש בחירה חופשית קיומו של בורא עולם מי ברא את המקום והזמן? עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא יועץ פילוסופי, קואצ'ר, גישור בנושאי טוב ורע יחסיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.0938 שניות - עכשיו 05_09_2026 השעה 06:58:23 - wesi1