אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חברתי ✔למה אתה רוצה שיאהבו אותך? למה אני רוצה שיאהבו אותי? מפחד שלא יאהבו אותי, חרדה חברתית, למה אני לא אוהב את עצמי? במה אני לא אוהב את עצמי,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:58למה אתה רוצה שיאהבו אותך? למה אני רוצה שיאהבו אותי? מפחד שלא יאהבו אותי, חרדה חברתית, למה אני לא אוהב את עצמי? במה אני לא אוהב את עצמי, מה אני לא אוהב בעצמי? למה חשוב לי שיאהבו אותי?
האם הרצון שיאהבו אותנו מעיד בהכרח על חוסר אהבה עצמית?

נושא ההרצאה של אליעד כהן עוסק בשאלה מדוע אנשים רוצים שיאהבו אותם, והאם בהכרח הרצון לקבל אהבה חיצונית נובע מחוסר באהבה עצמית. שאלת הבסיס היא האם כל אדם שרוצה שיאהבו אותו עושה זאת משום שאינו אוהב את עצמו מספיק, או שאולי קיימות סיבות אחרות.

אליעד מציין שהאמירה הרווחת היא "אם היית אוהב את עצמך באמת, לא היית זקוק לאישור מאחרים". אך הוא מדגיש שאין זו בהכרח המציאות המוחלטת. אליעד כהן מסביר זאת תוך כדי הצגת ההבדל בין שני מצבים עיקריים:
  • המצב הראשון הוא שרוב האנשים אכן רוצים לקבל אהבה ואישורים חיצוניים כי הם לא אוהבים את עצמם מספיק, או כי קיימים אצלם תחומים בהם הם מרגישים חסרים או לא מוצלחים. לדוגמה, אדם שמרגיש חלש עשוי לחפש אישור על כך שהוא חזק, או מי שחושב שהוא לא יפה ירצה מחמאות על המראה שלו. במצבים כאלה, אהבה חיצונית משמשת כמילוי לחוסר פנימי של האדם באהבה עצמית.
  • המצב השני הוא אפשרות שאדם דווקא כן אוהב את עצמו במידה רבה, אך בכל זאת הוא מעוניין לקבל אהבה מאחרים מסיבות שאינן קשורות ישירות לתחושת הערך העצמי שלו. למשל, אם אדם מבין שאם יאהבו אותו, הוא יתקדם במקום העבודה או יחווה סביבה חברתית טובה יותר, הוא עשוי לרצות זאת גם אם הוא שלם עם עצמו ברמה הפנימית.
מהן הדוגמאות לכך שאנו מחפשים אהבה חיצונית כדי לפצות על חוסר פנימי?

אליעד מביא דוגמאות שמדגימות כיצד אהבה חיצונית ממלאת חסרים פנימיים:
  • אדם המרגיש שהוא לא מוצלח מספיק, יחפש מחמאות שיאשרו לו שהוא מצליח, ובכך יחזק את ההערכה העצמית שלו.
  • אדם שחושש שלא יאהבו אותו, עלול לחשוב שאם לא יקבל אהבה, הוא יסיק שהוא אינו ראוי לאהבה, מה שיוביל אותו לחוסר הערכה עצמית.
עוד דוגמה שהביא אליעד היא של אדם שאין לו תואר אקדמי ומרגיש כישלון בגלל זה. אותו אדם עשוי להרגיש טוב יותר כאשר הוא מקבל מחמאות על עבודתו הטובה, למרות שאין קשר ישיר בין תואר לעבודה. המוח האנושי יוצר באופן טבעי סוג של קיזוז דמיוני - האדם לוקח את "המהות" של ההערכה שקיבל בתחום אחד ומעביר אותה בדמיונו לתחום אחר שבו הוא מרגיש חסר.

האם אהבה עצמית מוחלטת מונעת כל צורך באהבה חיצונית?

אליעד כהן מסביר שבמובן העמוק ביותר של אהבה עצמית מוחלטת, אדם שאוהב את עצמו לחלוטין ואוהב את כל המציאות ללא תנאים, אינו זקוק כלל לאהבה חיצונית. לאדם כזה אין שום חוסר למלא, ולכן הוא אינו זקוק לאישור או אהבה מבחוץ. אך הוא מדגיש שברמה הפרקטית, כמעט כל האנשים עדיין מחפשים אישורים חיצוניים בשל חוסר עמוק או שטחי כלשהו.

כיצד משפיעה הערה שלילית בילדות על הצורך שלנו באהבה כיום?

דוגמה נוספת של אליעד היא אדם שסבתו אמרה לו בילדותו שהוא "פרא אדם". גם אחרי שנים רבות, האדם עשוי להרגיש צורך לא מודע לאהבה או הערכה מבחוץ כפיצוי על אותה אמירה שלילית. גם אם ההערכות החדשות שיקבל במהלך חייו אינן קשורות באופן ישיר לאותה הערה, המוח יוצר תחושת קיזוז פנימי. האדם מקבל הערכות חיוביות בתחום מסוים ומתרגם אותן, באופן דמיוני, לפיצוי על ההערה השלילית.

האם אנו תמיד רוצים אהבה בדיוק באותם תחומים בהם אנו חלשים?

אליעד מסביר שאנו לא תמיד מחפשים אישורים דווקא בתחומים בהם אנו מרגישים חלשים. לפעמים, אנו מחפשים הערכה בתחום אחר לחלוטין, ובאופן פסיכולוגי מדמיינים שההערכה הזאת מפצה אותנו על חוסרים בתחומים אחרים. זהו מנגנון פנימי שמאפשר לנו לחוש טוב יותר עם עצמנו, למרות שלא תמיד קיים קשר הגיוני בין התחומים.

האם ניתן לאהוב את עצמי ועדיין לרצות אהבה מבחוץ מטעמים אחרים?

כן, לפי אליעד ניתן להיות שלם עם עצמך במידה רבה, ועדיין לרצות אהבה חיצונית מסיבות מעשיות כמו הישרדות, הצלחה בעבודה, או קבלת יתרונות חברתיים. במצבים כאלה, הרצון באהבה לא נובע בהכרח מחוסר פנימי של אהבה עצמית, אלא מהכרה תועלתנית שמובילה את האדם לחפש אהבה ואישורים מבחוץ.

אליעד מדגיש כי למרות שהמקרים הללו קיימים, ברוב המוחלט של המקרים, אנשים אכן רוצים שיאהבו אותם כדי לפצות על חוסר פנימי של אהבה עצמית. לטענתו, במובן העמוק של המילה, אם אדם היה שלם לחלוטין עם עצמו ועם המציאות, הוא לא היה זקוק כלל לאישורים חיצוניים או לאהבה מאף גורם אחר.
למה בכלל עולה השאלה אם הרצון שיאהבו אותנו נובע מחוסר אהבה עצמית?

השאלה המרכזית שעולה היא: האם באמת כל אדם שרוצה שיאהבו אותו, רוצה זאת בהכרח בגלל שהוא לא אוהב את עצמו? במילים אחרות, האם תמיד, לפני הרצון שיאהבו אותי, קיים מצב שבו אני לא אוהב את עצמי - ולכן אני מחפש השלמה חיצונית? השאלה הזו נשאלת מפני שאנשים רבים טוענים: "אתה רוצה שיאהבו אותך כי אתה לא אוהב את עצמך מספיק", או "אם היית אוהב את עצמך לגמרי, לא היה לך צורך לרצות שיאהבו אותך".

האם בהכרח אדם שרוצה שיאהבו אותו אינו אוהב את עצמו?

שאלה זו הופיעה בשיחה בדיוק כך: "האם מחויב שאדם שרוצה שיאהבו אותו, עושה זאת מתוך חוסר אהבה עצמית?". יש שטענו שכן - ברגע שבן אדם רוצה שיאהבו אותו, סימן שהוא זקוק לכך כדי למלא חוסר פנימי של אהבה עצמית. אולם עלתה האפשרות שלאו דווקא זה המצב, ושהרצון לקבל אהבה מהזולת יכול לנבוע גם מסיבות אחרות, בלי קשר ישיר לשאלה האם הוא אוהב את עצמו או לא.

מה ההבדל בין 'חוסר אהבה עצמית' לבין 'בחירה לאהוב פחות את עצמי'?

בשיחה הוזכר גם שלעתים אדם יכול "לבחור" לא לאהוב את עצמו, אבל אין זה אומר שאין לו אופציה לאהוב את עצמו. כלומר, יכול להיות מצב שבו אדם מסוגל לאהוב את עצמו, אך הוא בוחר שלא לעשות זאת באופן מלא, מסיבות שונות. השיחה הבהירה שהנושא הזה - האם האדם לא אוהב את עצמו בגלל שהוא לא יכול או בגלל שהוא בוחר בכך - אינו הנושא העיקרי כאן. הנושא העיקרי הוא: האם עצם הרצון באהבה מבחוץ בהכרח מראה על חוסר אהבה עצמית פנימי, או שיש אפשרויות נוספות.

איך נראית הטענה שרוצים שיאהבו אותנו רק כי זה ממלא חוסר אהבה עצמית?

הטענה אומרת כך: אדם מרגיש שהוא לא מספיק אוהב את עצמו, ולכן כשהוא מקבל אישור או אהבה מאחרים, זה עוזר לו לחזק את אהבתו לעצמו. לדוגמה:
  • מישהו לא בטוח שהוא מוצלח, אז הוא רוצה שיגידו לו "אתה חזק", "אתה מצוין", "אתה מוצלח" - כי זה גורם לו לאהוב את עצמו יותר.
  • מישהו פוחד שלא יאהבו אותו, כי אם לא יאהבו אותו הוא עלול להתחיל לחשוב על עצמו מחשבות שליליות - ואז להרגיש פחות אהבה לעצמו.
במקרים האלו, רצון באהבה חיצונית נובע מכך שבפנים האדם לא שלם עם עצמו.

האם אפשר לאהוב את עצמי במאה אחוז ובכל זאת לרצות שיאהבו אותי?

כאן השאלה הסתעפה: אדם שאל, "איך יכול להיות שאני אוהב את עצמי ב - 100 אחוז, ובכל זאת ארצה שיאהבו אותי? זה לא סותר?". ההסבר שהובא היה שיש כמה רבדים:
  • במובן הרחב ביותר של אהבה עצמית: אם אדם אוהב את עצמו לגמרי ברמה מוחלטת (ואולי אפילו אוהב את כל המציאות בלי שום תנאי), אז באמת לא חסר לו דבר, ואין לו שום צורך באהבה חיצונית. הוא לא צריך שום דבר מאחרים, כי הוא שלם לגמרי עם מה שיש.
  • במובן המצומצם יותר, כפי שרוב בני האדם חווים את חייהם: ייתכן שהאדם אוהב את עצמו במידה מספקת, מרגיש שלם יחסית עם עצמו, אבל עדיין רואה ברצון לקבל אהבה מאחרים דבר שעשוי להעניק לו תועלת - לאו דווקא תועלת של "לאהוב את עצמי יותר", אלא תועלת כמו הישרדות, שיפור מעמד בעבודה, קשרים חברתיים נעימים, רווח כלשהו או כל דבר אחר שמועיל לו בחיים. במקרה כזה, האדם לא פועל מתוך חוסר בסיסי של אהבה עצמית, אלא מתוך מחשבה שכדאי לו שיאהבו אותו, כי זה מספק דברים שהוא מעוניין בהם.
למה רצון באהבה חיצונית יכול להיות קשור לתועלות אחרות?

בשיחה עלה הסבר: אדם יכול לרצות שיאהבו אותו לא כי הוא לא אוהב את עצמו, אלא כי הוא מבין שכשאוהבים אותו, הוא זוכה לעוד יתרונות. לדוגמה:
  • אם יאהבו אותו, אולי יקדמו אותו במקום העבודה.
  • אם יאהבו אותו, הוא מרגיש מוגן יותר בסביבה, מרגיש שיש לו יותר סיכוי להצליח חברתית או כלכלית.
  • אם יאהבו אותו, הוא זוכה לשיתופי פעולה טובים יותר, עזרה ותמיכה.
בכל המצבים האלו, לא מדובר בהכרח ברצון למלא חוסר אהבה עצמית, אלא בצורך או רצון לקבל תועלת פרקטית.

איך קשורה תפיסת ה"99.9 אחוז" לאהבה עצמית?

נטען שרוב האנשים, במציאות היומיומית, רוצים שיאהבו אותם כדי לחפות על תחושה של חוסר בערך העצמי שלהם. כלומר, אצל רוב בני האדם, אם מפרגנים להם או אוהבים אותם, זה משפר את ההרגשה הפנימית שלהם - כי זה בעצם ממלא את מה שהם עצמם לא מצליחים למלא מבפנים. יחד עם זאת, אין זה אומר בהכרח שזו תמיד הסיבה היחידה או שאין אפשרויות אחרות.

האם תמיד אדם רוצה שיאהבו אותו בדיוק באותו תחום שהוא חלש בו?

כאן עלתה דוגמה חשובה: יכול להיות שאדם מרגיש כישלון בגלל שאין לו תואר אקדמי. בפועל, אם יבוא מישהו ויגיד לו "כל הכבוד לך, אתה עובד ממש טוב", אותו אדם עשוי לחוות את המחמאה ככיסוי או פיצוי גם על החוסר בתואר. זאת אומרת, המוח נוטה לפעמים לקחת "מהות" כללית של קבלת אהבה או הערכה, ולהלביש אותה כאילו היא עונה על כל שאר החוסרים. גם אם אין קשר הגיוני ישיר בין זה שנאמר "אתה עובד טוב" לבין "אתה לא אקדמאי", האדם עשוי בדמיון שלו לחבר ביניהם, ולהרגיש תחושת ערך כללית.

מה בנוגע לסבתא שאמרה בילדות דבר שלילי, והיום אני עדיין מחפש אהבה?

הובאה דוגמה שבה סבתא אמרה לילד כשהיה קטן שהוא "פרא אדם". יכול להיות שבמשך הזמן, הוא קיבל מאחרים הרבה אהבה ומחמאות על דברים אחרים לחלוטין, והמוח שלו עושה מעין קיזוז פנימי: "כן, סבתא אולי זלזלה בי פעם, אבל ראו כמה אני מקבל מחמאות מאז על דברים אחרים." האדם כאילו לוקח את 'החומר החיובי' מהמחמאות החדשות ומנסה להתגבר בכך על תחושות שליליות מהעבר.

מה המסקנה לגבי אהבה עצמית מול רצון לקבל אהבה חיצונית?

בסופו של דבר, ההסבר המלא מתייחס לשני היבטים:
  • היבט צר: אדם רגיל עשוי לרצות שיאהבו אותו משום שהוא אינו אוהב את עצמו במאה אחוז, ולכן הוא מרגיש צורך לקבל אישורים חיצוניים. לרוב זה כך (99.9 אחוז מהאנשים).
  • היבט רחב: ברמה העמוקה ביותר, אם אדם היה באמת אוהב את עצמו באופן מוחלט (הכל טוב לו, גם אם הוא לא חי, גם אם הוא לבד וכדומה) - אז בכלל לא היה שום רצון או צורך בקבלת אהבה מאחרים, כי לא היה חסר לו דבר.
  • עם זאת, בהחלט קיימת אפשרות שאדם יהיה שלם יחסית עם עצמו ואוהב את עצמו ברמה גבוהה, אבל ירצה אהבה מאחרים מטעמים מעשיים כמו הישרדות, התקדמות, או שיפור של הנאה, ולאו דווקא בגלל חוסר בבסיס של אהבה עצמית.
כך, התשובה לשאלה "האם בהכרח אני רוצה שיאהבו אותי בגלל שאני לא אוהב את עצמי?" היא: לא תמיד מחויב, אבל ברוב המקרים זה נובע לפחות בחלקו מחוסר אהבה עצמית, אלא אם האדם נמצא במקום מאוד שלם עם עצמו בכל היבט אפשרי.
יש תיאוריה שאומרת בן אדם רוצה שיאהבו אותו, למה אתה רוצה שיאהבו אותך בסוף כי אם יאהבו אותך תאהב את עצמך למה אתה רוצה שזה כי אם יאהבו אותי אני יאהב את עצמי, בסדר עכשיו השאלה היא האם באמת זה מחויב שבן אדם שרוצה שיאהבו אותו זה בהכרח בגלל שהוא לא אוהב את עצמו אז מה אתם אמרתם אמרתם אולי לא הוא אוהב את עצמו אבל הוא בוחר להגיד אני לא יאהב את עצמי ואני ארצה שיאהבו אותי נכון אבל זאת לא השאלה זה לא נושא השיחה נושא השיחה הוא אחר.

כאילו האם מחויב שמה שקדם לזה שרצית שיאהבו אותך זה שלא אהבת את עצמך, אני לא נכנס עכשיו לשאלה האם זה שלא אהבת את עצמך האם זה כי אתה לא יכול לאהוב את עצמך או שאתה יכול לאהוב את עצמך ואתה בוחר לא לאהוב את עצמך זאת לא השאלה זה לא נושא השיחה רק השאלה האם מחויב שאני רוצה שיאהבו אותי בהכרח בגלל שאני לא אוהב את עצמי גם אם זה מבחירה אבל זה בהכרח בגלל זה. אתה הבנת את השאלה מה הבנת את השאלה?

ש: האם זה מחויב שאם אני בוחר שאנשים יאהבו אותי או לא.

אליעד: "אם אני רוצה שיאהבו אותי".

ש: אם אני רוצה שיאהבו אותי זה בגלל שאני לא אוהב את עצמי מספיק.

אליעד: האם הזה מחויב גם אם נאמר שאתה יכול לאהוב את עצמך בלי אבל אתה אומר אבל מחויב שאתה תבחר לא לאהוב את עצמך כדי שתהיה חוסר אהבה עצמית כדי שתרצה שיאהבו אותך, האם מחויב שהרצון שיאהבו אותך הוא בהכרח כדי למלא חוסר אהבה עצמית שלך אצל עצמך אז מה התשובה.

ש: לא מחויב.

אליעד: אז למה שתרצה שיאהבו אותך?

ש: מאותה סיבה שאתה רוצה.

אליעד: לא מאותה סיבה תגיד לי מה הסיבה, אז למה אתה רוצה שיאהבו אותך איזה עוד אפשרויות יש?

ש: אתה רוצה שיאהבו אותך.

אליעד: אוקי הלאה איזה עוד תשובות יש, למה בן אדם יכול לרצות שיאהבו אותו אם לא מתוך שהוא לא אוהב את עצמו מה יכול להיות ואני לא נכנס עכשיו לשאלה אם הוא בחר לא לאהוב את עצמו או לא בחר את זה אבל אם יכול להיות שבן אדם ירצה שיאהבו אותו תוך כדי שהוא אוהב את עצמו יכול להיות כזה דבר.

ש: זה לא סותר זאת אומרת אם אני מאוד אוהבת את עצמי למה זה צריך לסתור את זה שיהיה לי נעים עם זה שאוהבים אותי כאילו מה זה סותר אחד את השני.

אליעד: את עוד תקועה בשלב הראשון מה השלב הראשון 99.9% מהאנשים שרוצים שיאהבו אותם "למה אתה רוצה שיאהבו אותך למה נחמד לך כשאוהבים אותך" בסוף "כי זה עשה לי טוב למה זה עשה לי טוב כי זה גרם לי לאהוב את עצמי יותר", זאת אומרת שלא אהבת את עצמך כל כך אם זה עשה לך יותר זאת אומרת שאהבת את עצמך פחות אז עכשיו השאלה היא אם זה חייב להיות ככה, האם יכול להיות שתאהב את עצמך במאה אחוז ועדיין תרצה שיאהבו אותך יכול להיות?

ש: לא נראה לי נראה לי שזה תמיד ממלא חוסר מסוים.

אליעד: האם כל בן אדם שרוצה שיאהבו אותו, זה שזה ממלא חוסר מסוים זה ברור רק השאלה היא אם החוסר הוא בהכרח חוסר אהבה עצמית זאת השאלה.

ש: יכול להיות שהוא רוצה שיאהבו אותו כדי שהוא יוכל לשנוא את עצמו.

אליעד: הלאה תשובה אחרת זה הבנתי מה אמרת בכלל הלאה.

ש: אני אסביר.

אליעד: אין מה להסביר תביא תשובות אחרות, בא בן אדם אומר "שלום אני מפחד שלא יאהבו אותי" עד כאן הבנו הבנו "למה אתה מפחד שלא יאהבו אותך כי אתה לא אוהב את עצמך" בהכרח יכול להיות שהוא אוהב את עצמו ועדיין מפחד שלא יאהבו אותו, בהכרח זאת השאלה אם זה בהכרח או לא בהכרח האם יכול להיות שהוא אוהב את עצמו ובכל זאת הוא לא רוצה שלא יאהבו אותו, הבן אדם אומר "שלום אני מפחד עכשיו לעשות x, למה אתה מפחד? כי לא יאהבו אותי, מה אתה מפחד שלא יאהבו אותך? כי אם לא יאהבו אותי יחשבו עלי דברים רעים יחשבו דברים רעים אני אחשוב דברים רעים על עצמי ואז אני לא אוהב את עצמי" בהכרח האם יכול להיות שאתה אוהב את עצמך ובכל זאת אתה לא תרצה שלא יאהבו אותך ואתה תרצה שיאהבו אותך.

ש: כן לא הבנתי את השאלה איפה השאלה פה, מה הבעיה עם זה שהוא אוהב את עצמו והוא רוצה שיאהבו אותו גם אחרים מה הבעיה בזה.

אליעד: אז למה הוא רוצה שיאהבו אותו מה זה נותן לו?

ש: זה לא נותן לו כלום בא לו.

אליעד: סבבה הלאה, אוקי בהנחה שאנחנו בני אדם הגיוניים שזה נותן לו משהו ואנחנו לא רוצים סתם.

ש: רגע יש פה מישהו כזה יש פה מישהו כזה שיושב שרק הוא אוהב את עצמו?

אליעד: את רק את, בא מישהו שהוא הפחד שלו שלא יאהבו אותו עד כאן הבנת, הבנת ומפה לשם משם לפה "אוקי בא נראה מה אתה לא אוהב בעצמך ואז בגלל זה בגלל שאתה לא אוהב את זה בעצמך" נגיד אתה לא אוהב את זה שאתה משהו ואז אתה רוצה שיאהבו אותך כי אם יאהבו אותך זה יעזור לך לאהוב את עצמך לכן אתה לא רוצה שלא יאהבו אותך אבל זה בהכרח נכון או שיש אפשרות שאתה אוהב את עצמך במאה אחוז "לא אולי אני אוהב את עצמי במאה אחוז ובכל זאת אני רוצה שיאהבו אותי".

ש: מה התשובה?

אליעד: התשובה היא שכן אבל למה.

ש: כן אבל למה.

אליעד: למה נסביר למה יכול להיות נגיד שאתה רוצה שיאהבו אותך תתרכזו עד הסוף כן ולא בא נלך על כן ולא בא נסביר איך כן בא נסביר איך לא, במובן הפשוט התשובה היא שכן יכול להיות שאתה אוהב את עצמך שאתה שלם עם עצמך שאין לך שום בעיה עם עצמך ועדיין אתה רוצה שיאהבו אותך, למה אתה רוצה שיאהבו אותך אתה אומר "אם נגיד יאהבו אותי אז זה מגדיל את הסיכוי שלי נגיד לשרוד ולחיות" נגיד שאתה מפחד למות ואתה הגעת למסקנה נגיד שאם יאהבו אותך זה מגדיל את הסיכוי שלך לחיות כי אז אנשים יתמכו בך שתחיה ואתה רוצה שיאהבו אותך לא כי אתה לא אוהב את עצמך לא כי יש לך איזה תסביך עם עצמך משהו לא כי זה בכלל נותן לי תועלת אחרת. נכון?

ש: אני יכול יותר למלא את החיים שלי כאילו.

אליעד: כי אתה מרגיש ריקנות, לא אז יכול להיות שאתה אוהב את עצמך ואתה שלם עם עצמך ולא אכפת לך להיות לבד ולא זה אבל אתה אומר יש תועלת ספציפית אם יאהבו אותי יש תועלת ספציפית שאני אקבל ואני רוצה את התועלת הזאת זה לא מחוסר אהבה עצמית.

ש: שהיא לא אהבה עצמית.

אליעד: שהיא לא אהבה עצמית אבל אם אנחנו נלך למובן הרחב יותר של אהבה עצמית כל דבר בסוף זה מאהבה עצמית, למה כל דבר זה מאהבה עצמית כי זה כמו להגיד לו נגיד שהוא אומר "אני רוצה שיאהבו אותי כי ככה אני יותר אחיה" זאת אומרת שאתה לא אוהב את עצמך כמת זאת אומרת לאהוב את עצמך במאה אחוז זה להגיד "גם אם אני מת אני אוהב את עצמי", כאילו לאהוב את עצמך במאה אחוז זה כמו להגיד לאהוב את הכל במאה אחוז אם אני אוהב את הכל במאה אחוז אתה לא צריך שיאהבו אותך אבל על פי פשוטו ועל פי פשוטו בן אדם רוצה שיאהבו אותו כי הוא לא אוהב את עצמו כפשוטו בלי להסתבך, אתה לא אוהב את זה ואת זה ולכן אתה רוצה שיאהבו אותך.

ש: אני השאיפה שלי שאני יאהב את עצמי במאה אחוז ואז אני לא אצטרך אף אחד ובכל זאת אני ארצה את זה.

אליעד: בסדר גמור.

ש: רגע אבל איך זה קורה אני לא הבנתי את זה.

אליעד: מה קורה מי קורה?

ש: איך יכול להיות שבן אדם אוהב את עצמו בשלמות במאה אחוז ועדיין הוא רוצה שמישהו יאהב אותו.

אליעד: מההתחלה ברמה הלוגית כזה דבר תתרכז בן אדם שונא את עצמו כי הוא כישלון ולכן הוא רוצה שיגידו לו שהוא מוצלח עד כאן הבנת מכיר תופעה כזאת יפה, יכולה להיות תופעה שבן אדם אוהב את עצמו והוא עדיין רוצה שיאהבו אותו למה "כי אם יאהבו אותי זה יגרום לי להתקדם בעבודה אבל אני שלם עם עצמי בכל מקרה" יכול להיות אבל במובן של אהבה עצמית במובן הרחב יותר זה לא יכול להיות כי אהבה עצמית זה כביכול ללא שום תנאים כי מה אכפת לך משהו בכלל.

ש: על המובן הרחב יותר הוא מקזז את המובן הצר יותר ואז אני תקוע ואז אני מרגיש שאין תשובה לשאלה.

אליעד: במה אתה תקוע?

ש: כי אתה אומר לי במובן הרחב יותר.

אליעד: למה אין תשובה יש תשובה, במובן הרחב יותר אם אתה אוהב את עצמך במאה אחוז אתה לא מצפה מאף אחד לשום דבר נקודה.

ש: במובן הרחב יותר זה לא יכול להיות.

אליעד: מה לא יכול להיות?

ש: שאני ארצה שאחרים יאהבו אותי.

אליעד: נכון זה לא יכול להיות.

ש: אז זה לא יכול להיות.

אליעד: נכון זה לא יכול להיות הבנו אבל עוד פעם כפשוטו בני אדם רגילים בשר ודם ב - 99.9% כשאתה רוצה שיאהבו אותך בממוצע זה כי אתה רוצה שיאהבו אותך כי אתה לא אוהב את עצמך, עכשיו שימו לב בן אדם יעדיף שיגידו לו שהוא חזק כי הוא חושב שהוא חלש בן אדם יעדיף שיגידו לו שהוא יפה כי הוא חושב שהוא מכוער קודם כל זה ה - default אבל זאת לא כל האמת, למה כי נגיד שאתה חושב שאתה לא טוב במשהו אתה לפעמים תרצה שיאהבו אותך במשהו אחר ואז בדמיון שלך אתה מדמיין כאילו אמרו לך את מה שאתה רצית לשמוע.

בן אדם נגיד חושב שהוא כישלון אין לו תואר אקדמי והוא חושב שהוא לא שווה ואז הוא ימצא שיחמיאו לו כל הכבוד לך על זה שאתה עובד טוב ואז הוא בראש שלו מדמיין "החמיאו לי אז בא ניקח מזה קצת לאקדמאי נקזז את האקדמאי".

ש: לסתום את החור.

אליעד: בדיוק והוא עושה דימוי הוא מדמיין כי שימי לב כשאנשים אומרים לך איזה עובד טוב אתה יש בזה בעצם צורה ומהות במהות הם פרגנו לך בצורה על זה שאתה עובד טוב אז מה אתה עושה אתה לוקח את המהות שפרגנו לך אתה עוטף אותה בדמיון שלך עכשיו בצורה אחרת ואומר "טוב בוא נדמיין שפרגנו לי על זה שאני משכיל" כי כשמפרגנים לך על משהו זה מורכב על מהות וצורה אבל אתה לוקח את המהות של זה שאהבו אותך ומלביש את זה על איזה צורה שאתה רוצה.

ש: גם יש בזה היגיון אם אני עובד טוב סימן שאני גם חכם.

אליעד: ולא בהכרח שיש בזה היגיון.

ש: לא רגע אבל הבהרתי משהו.

אליעד: לא זה לא נכון לא בלי היגיון זה לא קשור להיגיון זה המוח בלי היגיון, סבתא שלך כשהיית ילד קטן אמרה לך שאתה בן אדם.

ש: יפה.

אליעד: לא דבר רע מה אמרה לך נגיד שאתה פרא אדם הלאה עכשיו בן אדם אחר מחמיא לך על משהו אחר אין קשר בין הדברים אבל איפשהו זה מקזז לך "אתה אומר טוב הוא החמיא הוא ביזה אותי" איפשהו זה מתקזז.

ש: מבחינת התחושות.

אליעד: כן זה מקזז לא חייב להיות שזה יהיה דווקא על אותו דבר.
הצלחה אתה לא אוהב את עצמך מאה אחוז מוצלח בן אדם רוצה שיאהבו אותו סיבה תסביכים תאהב את עצמי רצון לקבל אהבה מחמאה למה אני לא אוהב אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אוהב אוהב את עצמי אוהב את עצמך אני לא אוהב אני לא אוהב את אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני רוצה שיאהבו אותי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אתה רוצה אתה רוצה שיאהבו אותך במה אני לא אוהב את עצמי חברתי חברתית חרדה חרדה חברתית חרדות חרדות חברתיות חשוב לי שיאהבו אותי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים למה אני למה אני לא למה אני לא אוהב למה אני לא אוהב את עצמי למה אני רוצה למה אני רוצה שיאהבו אותי למה אתה למה אתה רוצה למה אתה רוצה שיאהבו אותך למה חשוב למה חשוב לי למה חשוב לי שיאהבו אותי לשנוא את עצמי מה אני מה אני לא אוהב בעצמי מה אני רוצה מה אתה רוצה מפחד שלא מפחד שלא יאהבו אותי פחד פחדים רוצה רוצה שיאהבו אותי רצון שונא את עצמי שונאת את עצמי
התמודדות עם לחץ חברתי, איך להתמודד מול עצמך עם לחץ חברתי? איך להתמודד מול הסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות מאוזן למרות לחץ חברתי? איך להרגיש טוב עם לחץ חברתי? איך לא להיות מושפע מלחץ חברתי? איך להיות מאושר למרות לחץ חברתי? איך להגיב ללחץ חברתי? מה לעשות בפועל עם לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות רגוע למרות לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה שמפעילה עליך לחץ חברתי? מה שאתה חושב על עצמך? למצוא חן בעיני הסביבה, ביקורת של הסביבה, חרדה חברתית
... עם לחץ חברתי, איך להתמודד מול עצמך עם לחץ חברתי? איך להתמודד מול הסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות מאוזן למרות לחץ חברתי? איך להרגיש טוב עם לחץ חברתי? איך לא להיות מושפע מלחץ חברתי? איך להיות מאושר למרות לחץ חברתי? איך להגיב ללחץ חברתי? מה לעשות בפועל עם לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות רגוע למרות לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה שמפעילה עליך לחץ חברתי? מה שאתה חושב על עצמך? למצוא חן בעיני הסביבה, ביקורת של הסביבה, חרדה חברתית וכאן נסביר שיש 2 נקודות מבט שונות, בכל סיטואציה שבה האדם נאלץ להתמודד עם לחץ חברתי. דהיינו, שכאשר האדם נקלע לסיטואציה שבה הוא מרגיש לחץ חברתי, להיות משהו מסוים, לדוגמה, להתחתן, לסיים תואר, לעשות כסף, להיראות טוב וכיוב, בכל ... האלו, יש 2 נקודות מבט שצריכים לשים אליהן לב. נקודת מבט אחת היא, איך להתמודד עם לחץ חברתי, של האדם מול עצמו, בעולם הפנימי של עצמו. במובן של, איך להיות מאוזן למרות לחץ חברתי, איך להרגיש טוב עם לחץ חברתי, איך לא להיות מושפע מלחץ חברתי, איך להיות מאושר למרות לחץ חברתי וכולי. זאת נקודת מבט אחת, של האדם מול עצמו. אבל כאשר מדברים על התמודדות עם לחץ חברתי , יש גם את נקודת המבט של האדם מול הסביבה. במובן הפרקטי, של איך להתמודד עם לחץ חברתי בפועל, מה בפועל לעשות כאשר יש עליך לחץ חברתי, איך להגיב ללחץ חברתי, מה לעשות בפועל עם לחץ חברתי, איך להגיב לסביבה עם לחץ חברתי וכולי. והכל במובן של האדם מול הסביבה. וכאשר האדם מתמודד עם לחץ חברתי, אז עליו להבין שיש את השאלה של איך להיות רגוע למרות לחץ חברתי, שזה של האדם מול עצמו. ויש איך להגיב לסביבה שמפעילה עליך לחץ חברתי, שזה של האדם מול הסביבה. ואלו שני נושאים שונים. אז איך יתמודד האדם עם לחץ חברתי, מול עצמו. גם בזה יש כל מיני נקודות מבט. ונסביר, שיש את נקודת המבט שהיא לבדוק מה ...
חרם חברתי בבית הספר, חרם חברתי על הילד שלך, איך להתמודד עם ילד שעשו עליו חרם? התמודדות עם חרם חברתי, איך לעזור לילד שעושים עליו חרם? איך לעזור לילד מנודה חברתית? איך לטפל בילד מוחרם חברתית? איך לעזור לילד שאין לו חברים?
חרם חברתי בבית הספר, חרם חברתי על הילד שלך, איך להתמודד עם ילד שעשו עליו חרם? התמודדות עם חרם חברתי, איך לעזור לילד שעושים עליו חרם? איך לעזור לילד מנודה חברתית? איך לטפל בילד מוחרם חברתית? איך לעזור לילד שאין לו חברים?
... חברתי בבית הספר, חרם חברתי על הילד שלך, איך להתמודד עם ילד שעשו עליו חרם? התמודדות עם חרם חברתי, איך לעזור לילד שעושים עליו חרם? איך לעזור לילד מנודה חברתית? איך לטפל בילד מוחרם חברתית? איך לעזור לילד שאין לו חברים? איך להתמודד עם ילד שעושים עליו חרם בבית הספר? כאשר הורים מגלים כי הילד שלהם נתון לחרם חברתי בבית הספר, הם לרוב נבהלים ומחפשים דרכים לטפל בסיטואציה. אך ישנם דברים שצריך לעשות, ויש דברים שצריך להימנע מהם, שכן ההתנהלות הנכונה היא קריטית להצלחת ... ממחישה את התגובה הנכונה? למרות שילד בבית הספר לא רוצה להרגיש נידוי חברתי, יש להכיר בכך שגם המבוגרים נתקלים לפעמים במצבים של חוסר חיבור חברתי. במקרים כאלה, רבים מאמינים כי מקום העבודה הוא מקום שבו אנשים באים כדי לעבוד, ולא בהכרח כדי להיות אהובים על ידי כולם. רעיון זה חשוב להעביר גם לילדים: בית ... שזו לא בעיה בלתי ניתנת להתמודדות, ולהבהיר לו שניתן לעבוד על כישורים חברתיים כדי למצוא חברים חדשים או להתגבר על הצחוק. איך לחזק את הילד בעולם האמיתי? בדיוק כמו מבוגרים שלפעמים מרגישים לבד או מנותקים חברתית, ילדים יכולים להרגיש לבד כשעושים להם חרם. עם זאת, בעולם האמיתי, לא פונים לראש העיר כדי שיכפו על אחרים להיות חברים שלך. במקום זאת, לומדים לפתח כישורים חברתיים, להקרין ביטחון ולהתמודד עם סיטואציות חברתיות בצורה בריאה. תהליך זה כולל לימוד לא לפחד ממה שאחרים חושבים ולהתמקד בהפיכת עצמך לחבר טוב יותר. כיצד לפעול ברמה הפרקטית כדי לפתור את החרם? לא לשדר לחץ לילד. ... לו להיות קורבן לחרם (כגון רגישות גבוהה מדי). ללמד את הילד כישורים חברתיים : איך להצטרף לחבורות, איך לפתח קשרים חיוביים. אם יש צורך, לפנות לגורמים חיצוניים, כמו מורים או הורים של ילדים אחרים, רק בשלב מאוחר יותר, אם הסיטואציה קשה ... העצמי של הילד ומפחית את הסיכון שהוא ירגיש פגוע או חלש מהסיטואציה החברתית. בסופו של דבר, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם חרם היא שילוב של שני דברים עיקריים: לא לשדר לילד פחד או תחושת אסון, אלא לעזור לו להבין שהוא יכול להתמודד עם מצבים חברתיים קשים. לבנות את היכולות החברתיות והביטחון העצמי של הילד, כדי שיוכל הן להפחית את הסיכוי לחרם והן להתמודד עם מצבים לא נעימים שכנראה יפגוש בעתיד. חרם בבית הספר חרדה חברתית והתגברות עליה פיתוח כישורי חברה אצל ילדים לקיחת אחריות אישית במצבי קושי חינוך ילדים וחיזוק הביטחון העצמי מדוע לא כדאי לשדר לחץ לילד כאשר עושים עליו חרם? ... את התגובה הנכונה? בחיים הבוגרים, אנשים נתקלים לא פעם בתחושות של נידוי חברתי או חוסר חיבור בעבודה. אחד ההסברים הנפוצים להתמודדות הוא: אתה נמצא שם כדי לעבוד, לא בהכרח כדי שיאהבו אותך. אם משלמים לך משכורת, ואתה מבצע את עבודתך, אז גם אם ... לעומק ולראות מה הילד עצמו יכול לשפר, הן בביטחון העצמי שלו והן בכישורים החברתיים שלו, כדי למנוע מצבים דומים בעתיד. מה לא לעשות כשמנסים להציל את הילד מהחרם? הטעות הנפוצה היא להעצים את הרגש השלילי וליצור דרמה גדולה. כאשר הילד רואה שההורה ... הספר כדי ללמוד, אפשר למצוא חברים במקומות אחרים או לעבוד על היכולות החברתיות שלך. אם צוחקים עליך, בוא נלמד איך לא להיפגע מזה. איך לחזק את הילד בעולם האמיתי? בדיוק כמו שמבוגר עלול להגיע לטיפול ולומר שאין לו חברים והוא בודד, כך ילד ... לראש העיר לבקש שיכפו על אחרים להיות חברים שלך. לומדים לפתח כישורים חברתיים, לומדים להקרין ביטחון, לומדים לקבל סיטואציות חברתיות מורכבות ולפתח כוחות נפש. כיצד לפעול ברמה הפרקטית כדי לפתור את החרם? 1. קודם כל, לא משדרים בהלה לילד. מסבירים לו שלא מדובר באסון. 2. בודקים אם יש סיבה ... איתו על פיתוח חוזק נפשי ודרכים לתגובה רגועה. 3. מקנים לילד כישורים חברתיים: איך לדבר, איך להצטרף לחבורה, איך לפתח קשרים חיוביים. 4. רק בשלב מאוחר יותר פונים לגורמים חיצוניים (למשל, מורים או הורים של ילדים אחרים) ומשתדלים לפעול ... לחץ, פחד או תחושת אסון, אלא לעזור לו להבין שהוא יכול להתמודד עם מצבים חברתיים קשים. - לבנות את היכולות החברתיות והביטחון העצמי של הילד, כדי שיוכל הן להפחית את הסיכוי לחרם והן להתמודד עם מצבים לא נעימים שכנראה יפגוש בעתיד. חרם בבית הספר חרדה חברתית והתגברות עליה פיתוח כישורי חברה אצל ילדים לקיחת אחריות אישית במצבי קושי חינוך ילדים וחיזוק הביטחון העצמי איך לעזור לילד רגיש? איך לעזור לילד חלש? האשמת ... חרם, ילדים שעברו חרם, איך להתמודד עם חרם בבתי ספר? איך להתמודד עם נידוי חברתי? איך להתמודד עם ילד מנודה חברתית? עושים עלי חרם, מחרימים אותי, החרימו אותי, יש עלי חרם, אני מנודה, נידו אותי, לא מדברים איתי, צוחקים עלי, מקללים אותי, לא אוהבים אותי, רבים איתי, אין לי ... טראומת חרם בבית ספר, טראומה מהילדות, טראומה מבית הספר, טראומת נידוי חברתי, חרדה חברתית, איך לא ליצור טראומה לילד? איך לגרום לילד לא להיפגע? איך לפתח עור של פיל? איך לא להיפגע מאחרים? איך ליצור ביטחון עצמי לילדים? איך לחזק את הביטחון העצמי של ...
שטיפת מוח / לחץ חברתי - איך להתמודד עם שטיפת מוח או לחץ חברתי?
... מוח לחץ חברתי - איך להתמודד עם שטיפת מוח או לחץ חברתי? בעולם שלנו קיימים סוגים שונים של שטיפת מוח. ומצד האמת, רוב בני האדם עברו תהליך של שטיפת מוח. כי חלק גדול מההרגלים החברתיים , הם סוג של שטיפת מוח. וחלק גדול מהאמונות של האדם, שורשן בשטיפת מוח חברתית . ויש גם את שטיפת המוח של ערוצי הפרסום השונים, שמנסים לשכנע את האדם לקנות כל ... איך יכול האדם להתמודד במצבים שבהם הוא מרגיש שמופעל עליו לחץ חברתי, שגם הוא סוג של שטיפת מוח? והתשובה היא, כי יש כאן שתי דרכים להתמודד. והדרך ...
דיכאון, חיזוק ערך עצמי, שיפור דימוי עצמי, בניית ביטחון עצמי, העלאת הערכה עצמית, הכרה חברתית, הערכה חברתית, דימוי חברתי, טיפול בדיכאון, ערך חברתי, מה חושבים עלי? חרדה חברתית
דיכאון, חיזוק ערך עצמי, שיפור דימוי עצמי, בניית ביטחון עצמי, העלאת הערכה עצמית, הכרה חברתית, הערכה חברתית, דימוי חברתי, טיפול בדיכאון, ערך חברתי, מה חושבים עלי? חרדה חברתית
... חיזוק ערך עצמי, שיפור דימוי עצמי, בניית ביטחון עצמי, העלאת הערכה עצמית, הכרה חברתית, הערכה חברתית, דימוי חברתי, טיפול בדיכאון, ערך חברתי, מה חושבים עלי? חרדה חברתית איך ניתן להתמודד עם דיכאון ולשפר את הדימוי העצמי? ... את עצמו כפי שהוא, הוא לא מרגיש את הצורך להוכיח את ערכו בפני אחרים. הקבלה העצמית עוזרת לאדם להיות פחות תלוי בחוות דעת חיצוניות ומפחיתה את הצורך בהכרה חברתית. כאשר אדם לא מייחס לכל חוויית חיים את המשמעות של הצלחה ... משחרר את עצמו מהתלות במצבים חיצוניים ומחפש את הערך הפנימי שלו, הוא יכול לשפר את רמת ההערכה העצמית ולחיות חיים מספקים יותר. איך נוכל לשפר את הערכה החברתית שלנו? לפי אליעד, הדרך לשיפור הערכה חברתית מתחילה בהבנת החשיבות של הפנימיות שלנו על פני מה שאחרים ... נבנה ערך עצמי מבפנים, לא נזדקק להכרה חיצונית כדי להרגיש טוב עם עצמנו. כשאדם מפתח את האמונה בהצלחה ובערך של עצמו, הוא גם מצליח להרגיש שיפור בהערכה החברתית. דיכאון הערכה עצמית שיפור דימוי עצמי ביטחון עצמי הכרה חברתית חרדה חברתית בניית ביטחון עצמי ...
חרדה חברתית - חרדה חברתית אצל ילדים, טיפול בחרדה חברתית, פחד קהל, פחד חברתי, הפרעת חרדה חברתית, ביישנות וחוסר ביטחון עצמי
... חברתית - חרדה חברתית אצל ילדים, טיפול בחרדה חברתית, פחד קהל, פחד חברתי, הפרעת חרדה חברתית, ביישנות וחוסר ביטחון עצמי ובו יתבאר, מהי הפרעת חרדה חברתית? ואיך לטפל בחרדה חברתית באופן כללי? וגם יתבאר, איך לטפל בהפרעת חרדה חברתית אצל ילדים? ועוד. והעניין הוא, כי כאשר האדם נולד, כמעט ואין לו עדיין שום חרדה או פחד בכלל ולא חרדה חברתית בפרט. ולמה? כי כל חרדה בעולם, נובעת מרצון כלשהו שיש ... לא תהיה כרצונו. וכאשר האדם נולד, כמעט ואין לו שום רצונות מוגדרים כלל. כך שממילא, גם אין לו כמעט שום חרדה כלל, וכל שכן שאין לו חרדה חברתית כלשהי. ומי שיתבונן יראה, כי הילד, כאשר הוא גדל, ... ובעיני הילד, אין הבדל, בין בובה לבן אדם. ואין הבדל, בין שולחן לבן אדם וכיוב. ואז, בשלב ההתפתחותי הזה של הילד, עדיין אין לו שום חרדה חברתית מבני אדם, יותר מאשר יש לו חרדה כללית כלפי כל הדברים ... לא ברירת המחדל שלו, כחיה וכייצור אנושי. אלא, ההתנהגות של האדם מבוססת, בעיקר על החברה שבה הוא חי וגדל, ועל המנהגים וכללי ההתנהגות החברתיים שאותם הוא מכיר. כך שכל גיבוש הזהות של האדם, נובע ... והדבר הזה שילד הקטן לומד להתחשב בסביבה שלו ולייחס לה משמעות שונה לחלוטין, מהמשמעות שהוא מייחס לשאר החפצים שסביבו, היא זו שיוצרת חרדה חברתית אצל ילדים בפרט, ואצל אנשים מבוגרים בכלל. כי האדם ... מחנכים את הילד להתחשב עד מאוד, בדעות של אחרים. וכל הזמן מלמדים את הילד, מה כולם עושים ומה כולם לא עושים. ושעליו לפעול לפי קודים חברתיים מסוימים. ובכך ההורים והמורים של הילד, זורעים בליבו של הילד, אימה פחד וחרדה, מכך שהוא יעשה בטעות משהו שנוגד את הכללים החברתיים. וכך, במקרים מסוימים, נוצרת אצל האדם הפרעת חרדה חברתית קשה. ובנוסף לכל זה, יש לאדם גם את המוסכמות החברתיות, שאליהן הוא נצמד. והאדם רגיל ומורגל להיצמד למוסכמות האלו. והאדם משריש אצל עצמו את המוסכמות החברתיות, על ידי שכנוע עצמי ועל ידי שטיפת מוח, שהוא עושה לעצמו ושאחרים עושים לו. והרצון של האדם, מזדהה ונקשר מאוד למוסכמות החברתיות השונות. עד כדי כך, שלמרות שהטבע האנושי הוא, למרוד בכל מוסכמה ולהיות חופשי תמיד, אעפכ הרצון של האדם הבוגר, מאוד רוצה לעמוד בכללים החברתיים, ומאוד חשוב לאדם, מה חושבים ומה יחשבו עליו. ואם ... דבר נגד רצונו. ואם נוסיף לכך את החרדה הכללית שבה נמצאים בני האדם, כפי רמת הרצונות המוגדרים שלהם, הרי שכל זה ביחד, יוצר הפרעת חרדה חברתית קשה, אצל האדם. הן מהפחד הכללי שלו, שמא יגרם לו דבר רע בכלל. והן מהפחד הפרטי של האדם, מכך שהוא רוצה לעמוד בציפיות של החברה שבה הוא חי. וחרדה חברתית, יכולה להתבטא גם כהפרעת חרדה ממשית. וגם במקרים הפחות קשים, החרדה החברתית יכולה להתבטא, כביישנות וחוסר ביטחון עצמי פחד קהל ... עצמו נובע מחרדה פנימית של האדם, ממה שיחשבו עליו. וזה מתבטא בביישנות פחד קהל חוסר ביטחון עצמי וכיוב. ויש סוגים שונים של טיפול בחרדה חברתית. והפסיכיאטרים, שלא מבינים כמובן את השורש האמיתי של הפרעת החרדה החברתית הקשה שיש לאדם, הם נותנים לו כדורים ותרופות כאלו ... שהוא לא צריך לפחד מאחרים. אבל היא שיטת טיפול טובה, רק באופן יחסי ולא באופן מוחלט. כי לפעמים, טיפול התנהגותי עוזר לאדם לצאת מהחרדה החברתית הקשה שלו. ולפעמים, גם טיפול קוגניטיבי התנהגותי, לא יכול לעזור לאדם לצאת מהחרדה החברתית הקשה שלו. ולמה? כי למרות שברמה ההגיונית הרגילה, האדם לא אמור להיות עם חרדה חברתית לא הגיונית, הרי שאעפכ ברמה ההגיונית עצמה, יש הצדקה לחרדה החברתית שיש לאדם. ולמה? כי החרדה החברתית של האדם, מניעה אותו לעשות את רוב הפעולות שלו כל ...
חרדה חברתית קשה, טיפול בחרדה חברתית קיצונית, פחד חברתי, פוביה חברתית, פרנויה חברתית, טיפול בחרדות ופחדים, טיפול בחרדות קשות, טיפול בחרדה ללא תרופות, דימוי עצמי, חלק 1
חרדה חברתית קשה, טיפול בחרדה חברתית קיצונית, פחד חברתי, פוביה חברתית, פרנויה חברתית, טיפול בחרדות ופחדים, טיפול בחרדות קשות, טיפול בחרדה ללא תרופות, דימוי עצמי, חלק 1
... חברתית קשה, טיפול בחרדה חברתית קיצונית, פחד חברתי, פוביה חברתית, פרנויה חברתית, טיפול בחרדות ופחדים, טיפול בחרדות קשות, טיפול בחרדה ללא ... של אליעד כהן להתמודדות עם חרדה חברתית קיצונית? אליעד כהן מציג בהרצאתו גישה ייחודית ומפורטת להתמודדות עם חרדה חברתית קיצונית, פחד חברתי, פוביה חברתית ופרנויה חברתית, וזאת ללא שימוש בתרופות. לפי גישתו של אליעד, אין מדובר ... אליעד מדגיש כי כדי לפתור חרדה חברתית קשה, צריך לזהות באופן מדויק את הנקודה שבה התחושה הופכת ... בפועל? אליעד מראה איך לפרק חרדה חברתית באמצעות דוגמה אמיתית של אדם הסובל מפחד חברתי המלווה בתחושות פיזיות כמו לחץ בבטן וקוצר נשימה. הוא מתחיל ... הזה הוא הגרעין של החרדה החברתית: האדם מפחד מההשלכות של המשך התחושה, לדוגמה, שהוא ייראה ... בין עובדות לפירושים בטיפול בחרדה חברתית? אליעד מדגיש את החשיבות של הבחנה בין עובדות לפירושים כי ... נוספת, שבה האדם הסובל מחרדה חברתית אומר שהוא מפחד לקבל התקף לב. אליעד בוחן זאת ומגלה ... באמת מההתקף עצמו, אלא מהמשמעות החברתית שלו - מהפחד להיות מבויש או מושפל. כיצד אליעד מציע להתמודד עם חרדה חברתית עמוקה במיוחד? אליעד מעלה טכניקה עמוקה יותר להתמודדות עם חרדה חברתית: להגיע למצב של לא יודע כלום. לפי גישה זו, כאשר אדם מגיע ... חושבים עליהם? לפי אליעד, פחד חברתי נובע בעיקר מהחשיבות העצומה שאדם נותן לדעתם של אחרים עליו. ... מאשר לעמוד בפני מצב מביך או משפיל חברתית. הוא מביא דוגמה מספר בראשית, שבה אדם מעדיף לזרוק את עצמו לכבשן האש מאשר לספוג עלבון חברתי. אליעד מסביר שפחד זה הוא תוצר של תפיסה מוטעית של האדם ... במה שחושבים עליו אחרים, כך החרדה החברתית שלו תפחת. סיכום הגישה המעשית של אליעד כהן לטיפול בחרדה חברתית לסיכום, אליעד כהן מציע תהליך טיפולי מפורט שבו החרדה החברתית מתפרקת לגורמים מדויקים, האדם לומד להפריד בין עובדות ... עליו, וכתוצאה מכך משתחרר מהחרדה החברתית. איך לטפל בחרדה חברתית קשה? מהו טיפול בחרדה חברתית ללא תרופות? איך מתמודדים עם פחד חברתי? כיצד להתגבר על דימוי עצמי נמוך? מה ההבדל בין עובדה ... בחרדה? מה הקשר בין מבוכה לפחד חברתי? למה אנשים מפחדים מכבוד עצמי נמוך? ...
אוטיזם חברתי, PDD, הספקטרום האוטיסטי, תסמונת אספרגר, מהו אוטיזם בתפקוד גבוה? סוגי אוטיזם בתפקוד נמוך, הינדיק, שיטות טיפול באוטיזם, פיגור שכלי, לקות שכלית, מפגר, פיגור שכלי גבולי, מנת משכל, מחלות נפשיות, סכיזופרניה
אוטיזם חברתי, PDD, הספקטרום האוטיסטי, תסמונת אספרגר, מהו אוטיזם בתפקוד גבוה? סוגי אוטיזם בתפקוד נמוך, הינדיק, שיטות טיפול באוטיזם, פיגור שכלי, לקות שכלית, מפגר, פיגור שכלי גבולי, מנת משכל, מחלות נפשיות, סכיזופרניה
... חברתי, PDD, הספקטרום האוטיסטי, תסמונת אספרגר, ... הם מופיעים יחד. הוא מבהיר שפיגור שכלי מתייחס למצב שבו לאדם חסרה יכולת הבנה כללית בנושאים שונים, בעוד שאוטיזם מתייחס לקושי ספציפי בהבנת ובניהול תקשורת חברתית. לדוגמה, אדם עם פיגור שכלי עלול להתקשות לבצע פעולות פשוטות כמו לפתוח בקבוק או להבין הוראות פשוטות שאינן קשורות בהכרח לתחום החברתי. לעומת זאת, אדם אוטיסט יכול להיות בעל יכולת גבוהה בתחומים שונים, אך מתקשה דווקא בתחומים החברתיים. אליעד מדגים זאת בצורה מפורטת עם דוגמאות כמו אדם שלא יודע לפתוח צנצנת או אוכל מרק עם מזלג במקום עם כף, כי הוא לא מבין את ההיגיון החברתי או את הסיבתיות המקובלת. האם אוטיזם הוא ... שכלי במובן מסוים, אבל לא בהכרח. הוא מסביר בצורה מפורטת שאם לוקחים אדם נורמטיבי לחלוטין ומורידים לו את מנת המשכל, הסיכוי שהוא יהפוך להיות גם אוטיסט מבחינה חברתית הוא גבוה מאוד, כיוון שחלק מהיכולת החברתית דורשת שכל והבנת המציאות. לעומת זאת, אם ... ומלבישים עליו רק את התכונות האוטיסטיות, זה לא בהכרח הופך אותו למפגר בשאר התחומים. מדוע אנשים מתנהגים בצורה שונה בחברה? אליעד מסביר את הרעיון של מחויבים חברתיים. לדבריו, בני אדם מתנהגים לפי מחויבים ואמונות חברתיות, שהם מקבלים באופן אוטומטי כברור מאליו, ... שכלי יש מחויבים ואמונות שונות או שהם חסרי מחויבים אלה לחלוטין. מכאן הם מתנהגים אחרת. לדוגמה, אם אדם אוכל מצלחות של אחרים במסעדה, הוא נחשב אוטיסט מבחינה חברתית, כי הוא לא מקבל את המחויב החברתי של אוכלים רק מהצלחת של עצמך. מה זה בעצם אוטיזם חברתי? אליעד מסביר שאוטיזם חברתי הוא מצב שבו לאדם יש מחויבים שונים או חוסר מוחלט במחויבים חברתיים מקובלים. למשל, ילד שנלקח בגיל צעיר לגונגל ולא היה במגע עם בני אדם יכול להפוך לאוטיסט חברתי כי הוא לא למד את הקודים החברתיים. אליעד מדגיש כי ההבדל הוא במחויבים חברתיים ולאו דווקא ביכולת השכלית הכללית. הוא ... אליעד מבהיר כי אספרגר הוא חלק מהספקטרום האוטיסטי ונחשב לסוג של אוטיזם בתפקוד גבוה. הוא מדגיש שאספרגר אינו מחלת נפש, אלא מתאפיין בקשיים ספציפיים בתקשורת החברתית ובקודים החברתיים, כאשר ברוב המקרים מנת המשכל הכללית של האדם אינה נמוכה ולעיתים אף גבוהה. מהי המהות של פיגור שכלי? אליעד מסביר שפיגור שכלי מתייחס לאדם שיש לו פער כללי בהבנת המציאות, ללא קשר דווקא לתקשורת החברתית. הוא מדגים זאת על ידי אדם שמתקשה בפתרון ... הוא מדגיש שפיגור שכלי הוא מצב כללי של חוסר יכולת להבין סיבתיות או להפעיל שכל באופן כללי, בניגוד לאוטיזם שהוא מקרה פרטי של פער ביכולת להבין את הקודים החברתיים בלבד. איך נכון לטפל באוטיזם? אליעד מסביר את השיטה הנכונה לטיפול באוטיזם באמצעות ההבנה שהאוטיסט הוא אדם שהמחויבים שלו שונים משל החברה. במקום לכפות עליו בכוח את הקודים החברתיים, הטיפול האמיתי צריך להיות הבנת ההיגיון של האדם האוטיסט ולגרום לו להבין את ההיגיון שמאחורי המחויבים החברתיים המקובלים. למשל, אם אדם מתנהג בצורה חריגה חברתית כמו לדפוק את הראש בקיר, במקום לומר לו ... עובדת עבור בעיה אחרת אינה שיטה נכונה במהותה. מדוע קשה לשכנע אדם אוטיסט לשנות את התנהגותו? אליעד מסביר שאדם עם אוטיזם אינו מקבל את המחויבים והאמונות החברתיות שהחברה מקבלת כמובן מאליו, ולכן קשה ... עושה באופן לא מודע, ולכן השיטה לטיפול באוטיסטים צריכה להיות זהה לשיטה של שינוי פנימי של כל אדם לגבי עצמו. מה ההבדל בין אוטיזם לפיגור? כיצד מטפלים באוטיזם חברתי? מה ההבדל בין אספרגר לאוטיזם? איך לזהות ... מהן דרכי הטיפול באוטיזם? מה ההגדרה של אוטיזם הגדרה ומאפיינים? מה ההבדל בין אוטיזם ופיגור? האם אוטיזם זה לכל החיים? האם אוטיזם זה מחלה? ממה נובע אוטיזם חברתי? איך להתמודד עם אוטיזם ופיגור שכלי? איך ... אספרגר זו מחלת נפש? מהן דרגות פיגור שכלי? מהו pdd? איזה סוגי פיגור יש, מהו פיגור אוטיזם? מהו פיגור התפתחותי? מה הקשר שבין פיגור ואוטיזם? ממה נובע פיגור חברתי? מהו פיגור לעומת אוטיזם? מהו פיגור ...
הצלחה חברתית, מערכות יחסים, להצליח חברתית, כישורים חברתיים, למגנט אנשים, להיות מקובל חברתית, אישיות ממגנטת, כריזמה, למשוך אליך אנשים, אישיות מושכת, להיות אהוב על כולם, תכונות מושכות, אישיות מושכת, להיות חברתי, להתקדם חברתית
הצלחה חברתית, מערכות יחסים, להצליח חברתית, כישורים חברתיים, למגנט אנשים, להיות מקובל חברתית, אישיות ממגנטת, כריזמה, למשוך אליך אנשים, אישיות מושכת, להיות אהוב על כולם, תכונות מושכות, אישיות מושכת, להיות חברתי, להתקדם חברתית
... חברתית, מערכות יחסים, להצליח חברתית, כישורים חברתיים, למגנט אנשים, להיות מקובל חברתית, אישיות ממגנטת, כריזמה, למשוך אליך אנשים, אישיות מושכת, להיות אהוב על כולם, תכונות מושכות, אישיות מושכת, להיות חברתי, להתקדם חברתית מה זה אומר להתקדם ברמה החברתית? להתקדם ברמה החברתית פירושו להרחיב ולשפר את הקשרים החברתיים, להפוך לאדם יותר אהוד ואהוב, להגדיל את מעגל החברים, לשפר את המעמד במקום העבודה או העסק, ולהיות דמות מושכת ואטרקטיבית חברתית. זה יכול לבוא לידי ביטוי בקידום לתפקידים ניהוליים, ביצירת קשרים עסקיים חדשים או בשיפור האופן שבו אנשים מתייחסים אליך ורוצים להימצא בחברתך. אדם מתקדם חברתית מצליח לבנות לעצמו מוניטין חיובי שמושך אליו הזדמנויות חדשות. איך אנשים מדרגים אותך חברתית? כל אינטראקציה חברתית היא סוג של מבחן מתמשך, שבו אנשים מדרגים אותך לפי התחושות שהם חווים בנוכחותך. כשאתה משוחח עם מישהו, הוא תמיד שואל את עצמו: האם נהניתי מהשיחה איתו? האם הוא גרם ... אתה מעורר אצל אנשים אחרים? ההצלחה החברתית שלך תלויה בתחושות שאתה מעורר באחרים במהלך ובסוף כל אינטראקציה: אם אתה חיובי, שמח ואנרגטי - אנשים ירצו להמשיך לדבר איתך. אם אתה מתלונן, מקטר ומעיק - אנשים ירצו ... אליו אנשים? כדי להפוך לאדם מושך ומוערך חברתית, אתה צריך לאמץ את הגישה שגורמת לאחרים להרגיש טוב: לדבר בנעימות ולהיות מעניין ומקשיב. לפרגן לאנשים ולתמוך בהם, במקום לבקר או להקטין אותם. להיות קשוב ורגיש, לתת ... להעביר מידע. למה אנשים מסוימים מתקשים חברתית? קיימים חסמים שגורמים לאנשים להתקשות ביצירת קשרים חברתיים עמוקים: חוסר רצון להעניק תחושה טובה לאחרים מתוך פחד לניצול או פגיעה. נטייה לראות אינטראקציות חברתיות כמאבק או תחרות. רגשנות יתר שגורמת להעברת תחושות שליליות לסביבה. מי שרוצה לשפר את עצמו חברתית צריך לזהות את החסמים האלו ולטפל בהם. למה המוצר או השירות הם לא הדבר המרכזי? אנשים לא באמת מחפשים מוצר או שירות אלא את התחושה הטובה שהמוצר או השירות מעניקים ... סוג של שיחה איתך. כיצד להתגבר על חסמים חברתיים? כדי להתגבר על חסמים חברתיים צריך תחילה לזהות אם יש לך התנגדות פנימית לעשות טוב לאחרים (כגון פחד מניצול). יש לעבוד על ההתנגדות הזאת ולפתח רצון כנה ואמיתי לגרום לאחרים להרגיש טוב. אחר כך ... שיגרום לאחרים להרגיש בנוח ולהימשך אליך חברתית. מהן התוצאות של הצלחה חברתית? אם תצליח חברתית, אנשים ירצו להיות סביבך: עובדים ירצו לעבוד איתך ולתמוך בך. לקוחות ימשיכו לחזור אליך ולהמליץ עליך לאחרים. קולגות יכבדו ויעריכו אותך. יהיו לך יותר הזדמנויות עסקיות וחברתיות. אנשים יעמדו לצדך גם אם תפשל או תטעה. לעומת זאת, אדם שלילי, לחוץ, ממורמר או זועף יגרום לאנשים להתרחק ממנו, גם אם הוא מאוד מוכשר או מוצלח מקצועית. בסיכומו של דבר, הצלחה חברתית היא תוצאה של יצירת חוויות חיוביות אצל אחרים, כך שיזכרו אותך לטובה וירצו להמשיך להיות איתך בקשר. איך לגרום לאנשים לרצות להיות חברים שלי? איך לפתח אישיות מושכת? איך להתמודד עם דחייה חברתית? איך להיות אהוב על כולם? למה החברים מתרחקים ממני? איך לגרום לאנשים להתחבר אליך? איך להצליח חברתית? מה הכוונה להתקדם ברמה החברתית? כאשר מדברים על התקדמות חברתית, הכוונה היא לכך שבן אדם משפר ומרחיב את הקשרים והיכולות ה
חרדה חברתית קשה, טיפול בחרדה חברתית קיצונית, פחד חברתי, פוביה חברתית, פרנויה חברתית, טיפול בחרדות ופחדים, טיפול בחרדות קשות, טיפול בחרדה ללא תרופות, דימוי עצמי, חלק 2
חרדה חברתית קשה, טיפול בחרדה חברתית קיצונית, פחד חברתי, פוביה חברתית, פרנויה חברתית, טיפול בחרדות ופחדים, טיפול בחרדות קשות, טיפול בחרדה ללא תרופות, דימוי עצמי, חלק 2
... חברתית קשה, טיפול בחרדה חברתית קיצונית, פחד חברתי, פוביה חברתית, פרנויה חברתית, טיפול בחרדות ופחדים, טיפול בחרדות קשות, טיפול בחרדה ללא תרופות, דימוי עצמי, חלק 2 למה חרדה חברתית היא חלק בלתי נפרד מתפיסת המציאות שלנו? החרדה החברתית מוסברת על ידי אליעד כהן כבעיה הנובעת ממספר מחשבות שמשתלבות ויוצרות פחד חברתי. כל עוד קיימות המחשבות האלו, החרדה החברתית תימשך. אליעד מסביר שחרדה חברתית היא לא תופעה שיכולה להיעלם באופן מוחלט מעצם העובדה שהמציאות שלנו נתפסת באופן חברתי. הוא נותן דוגמה לכך שאם אתה רואה קיר באמצעות חוש הראייה, אינך יכול לא לראות אותו אלא אם ינטרלו לך את החוש. באותו אופן, התפיסה החברתית היא חלק מובנה במציאות שלך, ולכן כל עוד אתה חי בחברה, קיים בך פחד כלשהו לגבי התגובות של הסביבה. מהן שלוש המחשבות שמייצרות את החרדה החברתית? אליעד מפרק את החרדה החברתית לשלוש מחשבות מרכזיות: אני רוצה לעמוד בסטנדרט חברתי מסוים. הסטנדרט החברתי אומר שאסור או לא רצוי לעשות פעולה מסוימת. יש סיכוי גבוה שלא אצליח לעמוד בסטנדרט הזה. לדבריו, שלוש המחשבות הללו חייבות להתקיים בו זמנית כדי ליצור חרדה חברתית. ברגע שאחת מהן נחלשת או נעלמת לגמרי, החרדה פוחתת משמעותית או מתבטלת לחלוטין. איך ניתן להפחית את החרדה החברתית לפי אליעד? הדרך לטפל בחרדה חברתית היא באמצעות הטלת ספק בכל אחת משלוש המחשבות: להטיל ספק במידת הרצון שלך לעמוד בסטנדרט החברתי - לשאול את עצמך: האם באמת חשוב לי לעמוד בסטנדרט הזה?. להטיל ספק בסטנדרט החברתי עצמו - האם הסטנדרט החברתי הוא מוחלט? אולי הוא לא חמור כפי שאני חושב?. להטיל ספק בהסתברות הכישלון - האם באמת סביר שאכשל? אולי ההסתברות לכישלון נמוכה בהרבה ממה שאני מדמיין?. לדוגמה, אליעד מתייחס למקרה שבו אדם חושב שברמה החברתית אסור לו לעשות פעולה מסוימת ב - 100%. אך כשבודקים לעומק, מגלים שהפעולה אולי אינה מקובלת ב - 100% אלא פחות מכך. למשל, אם יש פעולה שנחשבת גרועה מאוד, תמיד אפשר למצוא פעולות חמורות יותר. מכאן נובע שהסטנדרט איננו מוחלט כמו שנראה במחשבה הראשונה. מדוע אדם חווה חרדה חברתית ברמה גבוהה במיוחד? אליעד מסביר שהחרדה יכולה להיות חמורה במיוחד אם האדם תופס את הפעולה שהוא חושש ממנה כגרועה ב - 100%. הוא מביא דוגמה שאדם עלול לפחד לבצע פעולה ... האדם מרגיש שהפעולה הזו שקולה לסבל נצחי או לאסון מוחלט, ולכן החרדה היא קיצונית במיוחד. איך לגלות את שורש החרדה החברתית? אליעד מדגיש שעליך לחקור את האמונה הבסיסית שגורמת לך להאמין שהפעולה שאתה חושש ממנה היא גרועה כל כך. הוא ממליץ להתבונן לעומק בזיכרונות העבר ולנסות לזהות מדוע התגבשה אצלך תפיסה כה קיצונית לגבי פעולה זו. למשל, יתכן שבתור ילד ראית מישהו מושפל חברתית, או שספגת בעצמך תגובה חברתית קשה, והזיכרון הזה התקבע בתודעתך כמשהו קטסטרופלי. הוא מדגיש שתהליך החקירה הזה הכרחי כדי לשנות את החיבור האסוציאטיבי, שגורם לך להרגיש שהפעולה החברתית שאתה חושש ממנה היא אסון מוחלט. האם הטלת ספק באמת עובדת נגד חרדה חברתית? לפי אליעד, הטלת ספק אכן מפחיתה חרדה חברתית, כי החרדה היא תמיד תוצאה של אמונה מוחלטת. ככל שהאדם פחות בטוח במוחלטות האמונה שלו לגבי חומרת הפעולה או הסיכון הכרוך בה, כך החרדה תפחת באופן משמעותי. לדוגמה, ...
3 דרכים להתמודד עם קושי חברתי, להתמודד עם בעיה חברתית, מזלזלים בי, איך להתמודד עם זלזול? איך להתעלם? לשנות את דעתם של אחרים, מה חושבים עליך? צוחקים עליך, התמודדות חברתית
3 דרכים להתמודד עם קושי חברתי, להתמודד עם בעיה חברתית, מזלזלים בי, איך להתמודד עם זלזול? איך להתעלם? לשנות את דעתם של אחרים, מה חושבים עליך? צוחקים עליך, התמודדות חברתית
... דרכים להתמודד עם קושי חברתי, להתמודד עם בעיה חברתית, מזלזלים בי, איך להתמודד עם זלזול? איך להתעלם? לשנות את דעתם של אחרים, מה חושבים עליך? צוחקים עליך, התמודדות חברתית איך להתמודד עם קושי חברתי וזלזול? ההרצאה עוסקת בשלוש דרכים עיקריות להתמודד עם קושי חברתי, במיוחד במקרים של זלזול, צחוק או דעה שלילית כלפי האדם. אליעד כהן מציע שלוש אפשרויות עיקריות להתמודד עם בעיות אלו: סבל, התעלמות או שינוי ... התעלמות או ניסיון לשנות את דעתם של אחרים. חשוב להבין שאין פתרון חד משמעי, וצריך לבחור את הדרך שמתאימה לאדם ולמצבו האישי. כיצד להתמודד עם קושי חברתי? מה עושים כשמזלזלים בי? איך להתמודד עם זלזול חברתי? איך לשנות את דעתם של אחרים? איך להתעלם מהזחיחות של אחרים? התמודדות עם צחוק עליך איך להתמודד עם קושי חברתי וזלזול? הרצאה זו עוסקת בשלוש דרכים עיקריות להתמודדות עם בעיות חברתיות, במיוחד במקרים של זלזול, צחוק או דעה שלילית כלפי האדם. אליעד כהן מציע דרכים שונות, שמחולקות לשלוש אפשרויות עיקריות: סבל, התעלמות או ... כל אחת מהדרכים מצריכה עבודה על עצמך, לא משנה אם תבחר בתהליך של סבל, התעלמות או שינוי דעתם של אחרים. חשוב להבין שיש כל מיני דרכים לפתרון הבעיה החברתית הזו, וכל אדם צריך למצוא את הדרך שהכי מתאימה לו. כיצד להתמודד עם קושי חברתי? מה עושים כשמזלזלים בי? איך להתמודד עם זלזול חברתי? איך לשנות את דעתם של אחרים? איך להתעלם מהזחיחות של אחרים? התמודדות עם צחוק עליך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה אתה רוצה שיאהבו אותך? למה אני רוצה שיאהבו אותי? מפחד שלא יאהבו אותי, חרדה חברתית, למה אני לא אוהב את עצמי? במה אני לא אוהב את עצמי, מה אני לא אוהב בעצמי? למה חשוב לי שיאהבו אותי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חברתי, כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חברתי, איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מורה רוחני מומלץ, מומלץ, אימון אישי להפרעות קשב וריכוז בתחום חברתי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4375 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 17:45:30 - wesi1