אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אהבה ✔למה אתה רוצה שיאהבו אותך? למה אני רוצה שיאהבו אותי? מפחד שלא יאהבו אותי, חרדה חברתית, למה אני לא אוהב את עצמי? במה אני לא אוהב את עצמי, מה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:58למה אתה רוצה שיאהבו אותך? למה אני רוצה שיאהבו אותי? מפחד שלא יאהבו אותי, חרדה חברתית, למה אני לא אוהב את עצמי? במה אני לא אוהב את עצמי, מה אני לא אוהב בעצמי? למה חשוב לי שיאהבו אותי?
האם הרצון שיאהבו אותנו מעיד בהכרח על חוסר אהבה עצמית?

נושא ההרצאה של אליעד כהן עוסק בשאלה מדוע אנשים רוצים שיאהבו אותם, והאם בהכרח הרצון לקבל אהבה חיצונית נובע מחוסר באהבה עצמית. שאלת הבסיס היא האם כל אדם שרוצה שיאהבו אותו עושה זאת משום שאינו אוהב את עצמו מספיק, או שאולי קיימות סיבות אחרות.

אליעד מציין שהאמירה הרווחת היא "אם היית אוהב את עצמך באמת, לא היית זקוק לאישור מאחרים". אך הוא מדגיש שאין זו בהכרח המציאות המוחלטת. אליעד כהן מסביר זאת תוך כדי הצגת ההבדל בין שני מצבים עיקריים:
  • המצב הראשון הוא שרוב האנשים אכן רוצים לקבל אהבה ואישורים חיצוניים כי הם לא אוהבים את עצמם מספיק, או כי קיימים אצלם תחומים בהם הם מרגישים חסרים או לא מוצלחים. לדוגמה, אדם שמרגיש חלש עשוי לחפש אישור על כך שהוא חזק, או מי שחושב שהוא לא יפה ירצה מחמאות על המראה שלו. במצבים כאלה, אהבה חיצונית משמשת כמילוי לחוסר פנימי של האדם באהבה עצמית.
  • המצב השני הוא אפשרות שאדם דווקא כן אוהב את עצמו במידה רבה, אך בכל זאת הוא מעוניין לקבל אהבה מאחרים מסיבות שאינן קשורות ישירות לתחושת הערך העצמי שלו. למשל, אם אדם מבין שאם יאהבו אותו, הוא יתקדם במקום העבודה או יחווה סביבה חברתית טובה יותר, הוא עשוי לרצות זאת גם אם הוא שלם עם עצמו ברמה הפנימית.
מהן הדוגמאות לכך שאנו מחפשים אהבה חיצונית כדי לפצות על חוסר פנימי?

אליעד מביא דוגמאות שמדגימות כיצד אהבה חיצונית ממלאת חסרים פנימיים:
  • אדם המרגיש שהוא לא מוצלח מספיק, יחפש מחמאות שיאשרו לו שהוא מצליח, ובכך יחזק את ההערכה העצמית שלו.
  • אדם שחושש שלא יאהבו אותו, עלול לחשוב שאם לא יקבל אהבה, הוא יסיק שהוא אינו ראוי לאהבה, מה שיוביל אותו לחוסר הערכה עצמית.
עוד דוגמה שהביא אליעד היא של אדם שאין לו תואר אקדמי ומרגיש כישלון בגלל זה. אותו אדם עשוי להרגיש טוב יותר כאשר הוא מקבל מחמאות על עבודתו הטובה, למרות שאין קשר ישיר בין תואר לעבודה. המוח האנושי יוצר באופן טבעי סוג של קיזוז דמיוני - האדם לוקח את "המהות" של ההערכה שקיבל בתחום אחד ומעביר אותה בדמיונו לתחום אחר שבו הוא מרגיש חסר.

האם אהבה עצמית מוחלטת מונעת כל צורך באהבה חיצונית?

אליעד כהן מסביר שבמובן העמוק ביותר של אהבה עצמית מוחלטת, אדם שאוהב את עצמו לחלוטין ואוהב את כל המציאות ללא תנאים, אינו זקוק כלל לאהבה חיצונית. לאדם כזה אין שום חוסר למלא, ולכן הוא אינו זקוק לאישור או אהבה מבחוץ. אך הוא מדגיש שברמה הפרקטית, כמעט כל האנשים עדיין מחפשים אישורים חיצוניים בשל חוסר עמוק או שטחי כלשהו.

כיצד משפיעה הערה שלילית בילדות על הצורך שלנו באהבה כיום?

דוגמה נוספת של אליעד היא אדם שסבתו אמרה לו בילדותו שהוא "פרא אדם". גם אחרי שנים רבות, האדם עשוי להרגיש צורך לא מודע לאהבה או הערכה מבחוץ כפיצוי על אותה אמירה שלילית. גם אם ההערכות החדשות שיקבל במהלך חייו אינן קשורות באופן ישיר לאותה הערה, המוח יוצר תחושת קיזוז פנימי. האדם מקבל הערכות חיוביות בתחום מסוים ומתרגם אותן, באופן דמיוני, לפיצוי על ההערה השלילית.

האם אנו תמיד רוצים אהבה בדיוק באותם תחומים בהם אנו חלשים?

אליעד מסביר שאנו לא תמיד מחפשים אישורים דווקא בתחומים בהם אנו מרגישים חלשים. לפעמים, אנו מחפשים הערכה בתחום אחר לחלוטין, ובאופן פסיכולוגי מדמיינים שההערכה הזאת מפצה אותנו על חוסרים בתחומים אחרים. זהו מנגנון פנימי שמאפשר לנו לחוש טוב יותר עם עצמנו, למרות שלא תמיד קיים קשר הגיוני בין התחומים.

האם ניתן לאהוב את עצמי ועדיין לרצות אהבה מבחוץ מטעמים אחרים?

כן, לפי אליעד ניתן להיות שלם עם עצמך במידה רבה, ועדיין לרצות אהבה חיצונית מסיבות מעשיות כמו הישרדות, הצלחה בעבודה, או קבלת יתרונות חברתיים. במצבים כאלה, הרצון באהבה לא נובע בהכרח מחוסר פנימי של אהבה עצמית, אלא מהכרה תועלתנית שמובילה את האדם לחפש אהבה ואישורים מבחוץ.

אליעד מדגיש כי למרות שהמקרים הללו קיימים, ברוב המוחלט של המקרים, אנשים אכן רוצים שיאהבו אותם כדי לפצות על חוסר פנימי של אהבה עצמית. לטענתו, במובן העמוק של המילה, אם אדם היה שלם לחלוטין עם עצמו ועם המציאות, הוא לא היה זקוק כלל לאישורים חיצוניים או לאהבה מאף גורם אחר.
למה בכלל עולה השאלה אם הרצון שיאהבו אותנו נובע מחוסר אהבה עצמית?

השאלה המרכזית שעולה היא: האם באמת כל אדם שרוצה שיאהבו אותו, רוצה זאת בהכרח בגלל שהוא לא אוהב את עצמו? במילים אחרות, האם תמיד, לפני הרצון שיאהבו אותי, קיים מצב שבו אני לא אוהב את עצמי - ולכן אני מחפש השלמה חיצונית? השאלה הזו נשאלת מפני שאנשים רבים טוענים: "אתה רוצה שיאהבו אותך כי אתה לא אוהב את עצמך מספיק", או "אם היית אוהב את עצמך לגמרי, לא היה לך צורך לרצות שיאהבו אותך".

האם בהכרח אדם שרוצה שיאהבו אותו אינו אוהב את עצמו?

שאלה זו הופיעה בשיחה בדיוק כך: "האם מחויב שאדם שרוצה שיאהבו אותו, עושה זאת מתוך חוסר אהבה עצמית?". יש שטענו שכן - ברגע שבן אדם רוצה שיאהבו אותו, סימן שהוא זקוק לכך כדי למלא חוסר פנימי של אהבה עצמית. אולם עלתה האפשרות שלאו דווקא זה המצב, ושהרצון לקבל אהבה מהזולת יכול לנבוע גם מסיבות אחרות, בלי קשר ישיר לשאלה האם הוא אוהב את עצמו או לא.

מה ההבדל בין 'חוסר אהבה עצמית' לבין 'בחירה לאהוב פחות את עצמי'?

בשיחה הוזכר גם שלעתים אדם יכול "לבחור" לא לאהוב את עצמו, אבל אין זה אומר שאין לו אופציה לאהוב את עצמו. כלומר, יכול להיות מצב שבו אדם מסוגל לאהוב את עצמו, אך הוא בוחר שלא לעשות זאת באופן מלא, מסיבות שונות. השיחה הבהירה שהנושא הזה - האם האדם לא אוהב את עצמו בגלל שהוא לא יכול או בגלל שהוא בוחר בכך - אינו הנושא העיקרי כאן. הנושא העיקרי הוא: האם עצם הרצון באהבה מבחוץ בהכרח מראה על חוסר אהבה עצמית פנימי, או שיש אפשרויות נוספות.

איך נראית הטענה שרוצים שיאהבו אותנו רק כי זה ממלא חוסר אהבה עצמית?

הטענה אומרת כך: אדם מרגיש שהוא לא מספיק אוהב את עצמו, ולכן כשהוא מקבל אישור או אהבה מאחרים, זה עוזר לו לחזק את אהבתו לעצמו. לדוגמה:
  • מישהו לא בטוח שהוא מוצלח, אז הוא רוצה שיגידו לו "אתה חזק", "אתה מצוין", "אתה מוצלח" - כי זה גורם לו לאהוב את עצמו יותר.
  • מישהו פוחד שלא יאהבו אותו, כי אם לא יאהבו אותו הוא עלול להתחיל לחשוב על עצמו מחשבות שליליות - ואז להרגיש פחות אהבה לעצמו.
במקרים האלו, רצון באהבה חיצונית נובע מכך שבפנים האדם לא שלם עם עצמו.

האם אפשר לאהוב את עצמי במאה אחוז ובכל זאת לרצות שיאהבו אותי?

כאן השאלה הסתעפה: אדם שאל, "איך יכול להיות שאני אוהב את עצמי ב - 100 אחוז, ובכל זאת ארצה שיאהבו אותי? זה לא סותר?". ההסבר שהובא היה שיש כמה רבדים:
  • במובן הרחב ביותר של אהבה עצמית: אם אדם אוהב את עצמו לגמרי ברמה מוחלטת (ואולי אפילו אוהב את כל המציאות בלי שום תנאי), אז באמת לא חסר לו דבר, ואין לו שום צורך באהבה חיצונית. הוא לא צריך שום דבר מאחרים, כי הוא שלם לגמרי עם מה שיש.
  • במובן המצומצם יותר, כפי שרוב בני האדם חווים את חייהם: ייתכן שהאדם אוהב את עצמו במידה מספקת, מרגיש שלם יחסית עם עצמו, אבל עדיין רואה ברצון לקבל אהבה מאחרים דבר שעשוי להעניק לו תועלת - לאו דווקא תועלת של "לאהוב את עצמי יותר", אלא תועלת כמו הישרדות, שיפור מעמד בעבודה, קשרים חברתיים נעימים, רווח כלשהו או כל דבר אחר שמועיל לו בחיים. במקרה כזה, האדם לא פועל מתוך חוסר בסיסי של אהבה עצמית, אלא מתוך מחשבה שכדאי לו שיאהבו אותו, כי זה מספק דברים שהוא מעוניין בהם.
למה רצון באהבה חיצונית יכול להיות קשור לתועלות אחרות?

בשיחה עלה הסבר: אדם יכול לרצות שיאהבו אותו לא כי הוא לא אוהב את עצמו, אלא כי הוא מבין שכשאוהבים אותו, הוא זוכה לעוד יתרונות. לדוגמה:
  • אם יאהבו אותו, אולי יקדמו אותו במקום העבודה.
  • אם יאהבו אותו, הוא מרגיש מוגן יותר בסביבה, מרגיש שיש לו יותר סיכוי להצליח חברתית או כלכלית.
  • אם יאהבו אותו, הוא זוכה לשיתופי פעולה טובים יותר, עזרה ותמיכה.
בכל המצבים האלו, לא מדובר בהכרח ברצון למלא חוסר אהבה עצמית, אלא בצורך או רצון לקבל תועלת פרקטית.

איך קשורה תפיסת ה"99.9 אחוז" לאהבה עצמית?

נטען שרוב האנשים, במציאות היומיומית, רוצים שיאהבו אותם כדי לחפות על תחושה של חוסר בערך העצמי שלהם. כלומר, אצל רוב בני האדם, אם מפרגנים להם או אוהבים אותם, זה משפר את ההרגשה הפנימית שלהם - כי זה בעצם ממלא את מה שהם עצמם לא מצליחים למלא מבפנים. יחד עם זאת, אין זה אומר בהכרח שזו תמיד הסיבה היחידה או שאין אפשרויות אחרות.

האם תמיד אדם רוצה שיאהבו אותו בדיוק באותו תחום שהוא חלש בו?

כאן עלתה דוגמה חשובה: יכול להיות שאדם מרגיש כישלון בגלל שאין לו תואר אקדמי. בפועל, אם יבוא מישהו ויגיד לו "כל הכבוד לך, אתה עובד ממש טוב", אותו אדם עשוי לחוות את המחמאה ככיסוי או פיצוי גם על החוסר בתואר. זאת אומרת, המוח נוטה לפעמים לקחת "מהות" כללית של קבלת אהבה או הערכה, ולהלביש אותה כאילו היא עונה על כל שאר החוסרים. גם אם אין קשר הגיוני ישיר בין זה שנאמר "אתה עובד טוב" לבין "אתה לא אקדמאי", האדם עשוי בדמיון שלו לחבר ביניהם, ולהרגיש תחושת ערך כללית.

מה בנוגע לסבתא שאמרה בילדות דבר שלילי, והיום אני עדיין מחפש אהבה?

הובאה דוגמה שבה סבתא אמרה לילד כשהיה קטן שהוא "פרא אדם". יכול להיות שבמשך הזמן, הוא קיבל מאחרים הרבה אהבה ומחמאות על דברים אחרים לחלוטין, והמוח שלו עושה מעין קיזוז פנימי: "כן, סבתא אולי זלזלה בי פעם, אבל ראו כמה אני מקבל מחמאות מאז על דברים אחרים." האדם כאילו לוקח את 'החומר החיובי' מהמחמאות החדשות ומנסה להתגבר בכך על תחושות שליליות מהעבר.

מה המסקנה לגבי אהבה עצמית מול רצון לקבל אהבה חיצונית?

בסופו של דבר, ההסבר המלא מתייחס לשני היבטים:
  • היבט צר: אדם רגיל עשוי לרצות שיאהבו אותו משום שהוא אינו אוהב את עצמו במאה אחוז, ולכן הוא מרגיש צורך לקבל אישורים חיצוניים. לרוב זה כך (99.9 אחוז מהאנשים).
  • היבט רחב: ברמה העמוקה ביותר, אם אדם היה באמת אוהב את עצמו באופן מוחלט (הכל טוב לו, גם אם הוא לא חי, גם אם הוא לבד וכדומה) - אז בכלל לא היה שום רצון או צורך בקבלת אהבה מאחרים, כי לא היה חסר לו דבר.
  • עם זאת, בהחלט קיימת אפשרות שאדם יהיה שלם יחסית עם עצמו ואוהב את עצמו ברמה גבוהה, אבל ירצה אהבה מאחרים מטעמים מעשיים כמו הישרדות, התקדמות, או שיפור של הנאה, ולאו דווקא בגלל חוסר בבסיס של אהבה עצמית.
כך, התשובה לשאלה "האם בהכרח אני רוצה שיאהבו אותי בגלל שאני לא אוהב את עצמי?" היא: לא תמיד מחויב, אבל ברוב המקרים זה נובע לפחות בחלקו מחוסר אהבה עצמית, אלא אם האדם נמצא במקום מאוד שלם עם עצמו בכל היבט אפשרי.
יש תיאוריה שאומרת בן אדם רוצה שיאהבו אותו, למה אתה רוצה שיאהבו אותך בסוף כי אם יאהבו אותך תאהב את עצמך למה אתה רוצה שזה כי אם יאהבו אותי אני יאהב את עצמי, בסדר עכשיו השאלה היא האם באמת זה מחויב שבן אדם שרוצה שיאהבו אותו זה בהכרח בגלל שהוא לא אוהב את עצמו אז מה אתם אמרתם אמרתם אולי לא הוא אוהב את עצמו אבל הוא בוחר להגיד אני לא יאהב את עצמי ואני ארצה שיאהבו אותי נכון אבל זאת לא השאלה זה לא נושא השיחה נושא השיחה הוא אחר.

כאילו האם מחויב שמה שקדם לזה שרצית שיאהבו אותך זה שלא אהבת את עצמך, אני לא נכנס עכשיו לשאלה האם זה שלא אהבת את עצמך האם זה כי אתה לא יכול לאהוב את עצמך או שאתה יכול לאהוב את עצמך ואתה בוחר לא לאהוב את עצמך זאת לא השאלה זה לא נושא השיחה רק השאלה האם מחויב שאני רוצה שיאהבו אותי בהכרח בגלל שאני לא אוהב את עצמי גם אם זה מבחירה אבל זה בהכרח בגלל זה. אתה הבנת את השאלה מה הבנת את השאלה?

ש: האם זה מחויב שאם אני בוחר שאנשים יאהבו אותי או לא.

אליעד: "אם אני רוצה שיאהבו אותי".

ש: אם אני רוצה שיאהבו אותי זה בגלל שאני לא אוהב את עצמי מספיק.

אליעד: האם הזה מחויב גם אם נאמר שאתה יכול לאהוב את עצמך בלי אבל אתה אומר אבל מחויב שאתה תבחר לא לאהוב את עצמך כדי שתהיה חוסר אהבה עצמית כדי שתרצה שיאהבו אותך, האם מחויב שהרצון שיאהבו אותך הוא בהכרח כדי למלא חוסר אהבה עצמית שלך אצל עצמך אז מה התשובה.

ש: לא מחויב.

אליעד: אז למה שתרצה שיאהבו אותך?

ש: מאותה סיבה שאתה רוצה.

אליעד: לא מאותה סיבה תגיד לי מה הסיבה, אז למה אתה רוצה שיאהבו אותך איזה עוד אפשרויות יש?

ש: אתה רוצה שיאהבו אותך.

אליעד: אוקי הלאה איזה עוד תשובות יש, למה בן אדם יכול לרצות שיאהבו אותו אם לא מתוך שהוא לא אוהב את עצמו מה יכול להיות ואני לא נכנס עכשיו לשאלה אם הוא בחר לא לאהוב את עצמו או לא בחר את זה אבל אם יכול להיות שבן אדם ירצה שיאהבו אותו תוך כדי שהוא אוהב את עצמו יכול להיות כזה דבר.

ש: זה לא סותר זאת אומרת אם אני מאוד אוהבת את עצמי למה זה צריך לסתור את זה שיהיה לי נעים עם זה שאוהבים אותי כאילו מה זה סותר אחד את השני.

אליעד: את עוד תקועה בשלב הראשון מה השלב הראשון 99.9% מהאנשים שרוצים שיאהבו אותם "למה אתה רוצה שיאהבו אותך למה נחמד לך כשאוהבים אותך" בסוף "כי זה עשה לי טוב למה זה עשה לי טוב כי זה גרם לי לאהוב את עצמי יותר", זאת אומרת שלא אהבת את עצמך כל כך אם זה עשה לך יותר זאת אומרת שאהבת את עצמך פחות אז עכשיו השאלה היא אם זה חייב להיות ככה, האם יכול להיות שתאהב את עצמך במאה אחוז ועדיין תרצה שיאהבו אותך יכול להיות?

ש: לא נראה לי נראה לי שזה תמיד ממלא חוסר מסוים.

אליעד: האם כל בן אדם שרוצה שיאהבו אותו, זה שזה ממלא חוסר מסוים זה ברור רק השאלה היא אם החוסר הוא בהכרח חוסר אהבה עצמית זאת השאלה.

ש: יכול להיות שהוא רוצה שיאהבו אותו כדי שהוא יוכל לשנוא את עצמו.

אליעד: הלאה תשובה אחרת זה הבנתי מה אמרת בכלל הלאה.

ש: אני אסביר.

אליעד: אין מה להסביר תביא תשובות אחרות, בא בן אדם אומר "שלום אני מפחד שלא יאהבו אותי" עד כאן הבנו הבנו "למה אתה מפחד שלא יאהבו אותך כי אתה לא אוהב את עצמך" בהכרח יכול להיות שהוא אוהב את עצמו ועדיין מפחד שלא יאהבו אותו, בהכרח זאת השאלה אם זה בהכרח או לא בהכרח האם יכול להיות שהוא אוהב את עצמו ובכל זאת הוא לא רוצה שלא יאהבו אותו, הבן אדם אומר "שלום אני מפחד עכשיו לעשות x, למה אתה מפחד? כי לא יאהבו אותי, מה אתה מפחד שלא יאהבו אותך? כי אם לא יאהבו אותי יחשבו עלי דברים רעים יחשבו דברים רעים אני אחשוב דברים רעים על עצמי ואז אני לא אוהב את עצמי" בהכרח האם יכול להיות שאתה אוהב את עצמך ובכל זאת אתה לא תרצה שלא יאהבו אותך ואתה תרצה שיאהבו אותך.

ש: כן לא הבנתי את השאלה איפה השאלה פה, מה הבעיה עם זה שהוא אוהב את עצמו והוא רוצה שיאהבו אותו גם אחרים מה הבעיה בזה.

אליעד: אז למה הוא רוצה שיאהבו אותו מה זה נותן לו?

ש: זה לא נותן לו כלום בא לו.

אליעד: סבבה הלאה, אוקי בהנחה שאנחנו בני אדם הגיוניים שזה נותן לו משהו ואנחנו לא רוצים סתם.

ש: רגע יש פה מישהו כזה יש פה מישהו כזה שיושב שרק הוא אוהב את עצמו?

אליעד: את רק את, בא מישהו שהוא הפחד שלו שלא יאהבו אותו עד כאן הבנת, הבנת ומפה לשם משם לפה "אוקי בא נראה מה אתה לא אוהב בעצמך ואז בגלל זה בגלל שאתה לא אוהב את זה בעצמך" נגיד אתה לא אוהב את זה שאתה משהו ואז אתה רוצה שיאהבו אותך כי אם יאהבו אותך זה יעזור לך לאהוב את עצמך לכן אתה לא רוצה שלא יאהבו אותך אבל זה בהכרח נכון או שיש אפשרות שאתה אוהב את עצמך במאה אחוז "לא אולי אני אוהב את עצמי במאה אחוז ובכל זאת אני רוצה שיאהבו אותי".

ש: מה התשובה?

אליעד: התשובה היא שכן אבל למה.

ש: כן אבל למה.

אליעד: למה נסביר למה יכול להיות נגיד שאתה רוצה שיאהבו אותך תתרכזו עד הסוף כן ולא בא נלך על כן ולא בא נסביר איך כן בא נסביר איך לא, במובן הפשוט התשובה היא שכן יכול להיות שאתה אוהב את עצמך שאתה שלם עם עצמך שאין לך שום בעיה עם עצמך ועדיין אתה רוצה שיאהבו אותך, למה אתה רוצה שיאהבו אותך אתה אומר "אם נגיד יאהבו אותי אז זה מגדיל את הסיכוי שלי נגיד לשרוד ולחיות" נגיד שאתה מפחד למות ואתה הגעת למסקנה נגיד שאם יאהבו אותך זה מגדיל את הסיכוי שלך לחיות כי אז אנשים יתמכו בך שתחיה ואתה רוצה שיאהבו אותך לא כי אתה לא אוהב את עצמך לא כי יש לך איזה תסביך עם עצמך משהו לא כי זה בכלל נותן לי תועלת אחרת. נכון?

ש: אני יכול יותר למלא את החיים שלי כאילו.

אליעד: כי אתה מרגיש ריקנות, לא אז יכול להיות שאתה אוהב את עצמך ואתה שלם עם עצמך ולא אכפת לך להיות לבד ולא זה אבל אתה אומר יש תועלת ספציפית אם יאהבו אותי יש תועלת ספציפית שאני אקבל ואני רוצה את התועלת הזאת זה לא מחוסר אהבה עצמית.

ש: שהיא לא אהבה עצמית.

אליעד: שהיא לא אהבה עצמית אבל אם אנחנו נלך למובן הרחב יותר של אהבה עצמית כל דבר בסוף זה מאהבה עצמית, למה כל דבר זה מאהבה עצמית כי זה כמו להגיד לו נגיד שהוא אומר "אני רוצה שיאהבו אותי כי ככה אני יותר אחיה" זאת אומרת שאתה לא אוהב את עצמך כמת זאת אומרת לאהוב את עצמך במאה אחוז זה להגיד "גם אם אני מת אני אוהב את עצמי", כאילו לאהוב את עצמך במאה אחוז זה כמו להגיד לאהוב את הכל במאה אחוז אם אני אוהב את הכל במאה אחוז אתה לא צריך שיאהבו אותך אבל על פי פשוטו ועל פי פשוטו בן אדם רוצה שיאהבו אותו כי הוא לא אוהב את עצמו כפשוטו בלי להסתבך, אתה לא אוהב את זה ואת זה ולכן אתה רוצה שיאהבו אותך.

ש: אני השאיפה שלי שאני יאהב את עצמי במאה אחוז ואז אני לא אצטרך אף אחד ובכל זאת אני ארצה את זה.

אליעד: בסדר גמור.

ש: רגע אבל איך זה קורה אני לא הבנתי את זה.

אליעד: מה קורה מי קורה?

ש: איך יכול להיות שבן אדם אוהב את עצמו בשלמות במאה אחוז ועדיין הוא רוצה שמישהו יאהב אותו.

אליעד: מההתחלה ברמה הלוגית כזה דבר תתרכז בן אדם שונא את עצמו כי הוא כישלון ולכן הוא רוצה שיגידו לו שהוא מוצלח עד כאן הבנת מכיר תופעה כזאת יפה, יכולה להיות תופעה שבן אדם אוהב את עצמו והוא עדיין רוצה שיאהבו אותו למה "כי אם יאהבו אותי זה יגרום לי להתקדם בעבודה אבל אני שלם עם עצמי בכל מקרה" יכול להיות אבל במובן של אהבה עצמית במובן הרחב יותר זה לא יכול להיות כי אהבה עצמית זה כביכול ללא שום תנאים כי מה אכפת לך משהו בכלל.

ש: על המובן הרחב יותר הוא מקזז את המובן הצר יותר ואז אני תקוע ואז אני מרגיש שאין תשובה לשאלה.

אליעד: במה אתה תקוע?

ש: כי אתה אומר לי במובן הרחב יותר.

אליעד: למה אין תשובה יש תשובה, במובן הרחב יותר אם אתה אוהב את עצמך במאה אחוז אתה לא מצפה מאף אחד לשום דבר נקודה.

ש: במובן הרחב יותר זה לא יכול להיות.

אליעד: מה לא יכול להיות?

ש: שאני ארצה שאחרים יאהבו אותי.

אליעד: נכון זה לא יכול להיות.

ש: אז זה לא יכול להיות.

אליעד: נכון זה לא יכול להיות הבנו אבל עוד פעם כפשוטו בני אדם רגילים בשר ודם ב - 99.9% כשאתה רוצה שיאהבו אותך בממוצע זה כי אתה רוצה שיאהבו אותך כי אתה לא אוהב את עצמך, עכשיו שימו לב בן אדם יעדיף שיגידו לו שהוא חזק כי הוא חושב שהוא חלש בן אדם יעדיף שיגידו לו שהוא יפה כי הוא חושב שהוא מכוער קודם כל זה ה - default אבל זאת לא כל האמת, למה כי נגיד שאתה חושב שאתה לא טוב במשהו אתה לפעמים תרצה שיאהבו אותך במשהו אחר ואז בדמיון שלך אתה מדמיין כאילו אמרו לך את מה שאתה רצית לשמוע.

בן אדם נגיד חושב שהוא כישלון אין לו תואר אקדמי והוא חושב שהוא לא שווה ואז הוא ימצא שיחמיאו לו כל הכבוד לך על זה שאתה עובד טוב ואז הוא בראש שלו מדמיין "החמיאו לי אז בא ניקח מזה קצת לאקדמאי נקזז את האקדמאי".

ש: לסתום את החור.

אליעד: בדיוק והוא עושה דימוי הוא מדמיין כי שימי לב כשאנשים אומרים לך איזה עובד טוב אתה יש בזה בעצם צורה ומהות במהות הם פרגנו לך בצורה על זה שאתה עובד טוב אז מה אתה עושה אתה לוקח את המהות שפרגנו לך אתה עוטף אותה בדמיון שלך עכשיו בצורה אחרת ואומר "טוב בוא נדמיין שפרגנו לי על זה שאני משכיל" כי כשמפרגנים לך על משהו זה מורכב על מהות וצורה אבל אתה לוקח את המהות של זה שאהבו אותך ומלביש את זה על איזה צורה שאתה רוצה.

ש: גם יש בזה היגיון אם אני עובד טוב סימן שאני גם חכם.

אליעד: ולא בהכרח שיש בזה היגיון.

ש: לא רגע אבל הבהרתי משהו.

אליעד: לא זה לא נכון לא בלי היגיון זה לא קשור להיגיון זה המוח בלי היגיון, סבתא שלך כשהיית ילד קטן אמרה לך שאתה בן אדם.

ש: יפה.

אליעד: לא דבר רע מה אמרה לך נגיד שאתה פרא אדם הלאה עכשיו בן אדם אחר מחמיא לך על משהו אחר אין קשר בין הדברים אבל איפשהו זה מקזז לך "אתה אומר טוב הוא החמיא הוא ביזה אותי" איפשהו זה מתקזז.

ש: מבחינת התחושות.

אליעד: כן זה מקזז לא חייב להיות שזה יהיה דווקא על אותו דבר.
להתחיל מראה הערכה עצמית שלילית חוסר ערך עצמי סביבה חברתית פחדים אופציות להצליח חברתית אוהב את עצמי תחושה מאה אחוז אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אוהב את עצמי אוהב את עצמך אני לא אוהב אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני רוצה שיאהבו אותי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי במה אני לא אוהב את עצמי האשמה עצמית הלקאה עצמית חברויות חברות חברים חברתי חרדה חרדה חברתית חרדות חרדות חברתיות חשוב לי שיאהבו אותי כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להלקות את עצמי להלקות את עצמך לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך למה אני לא אוהב למה אני לא אוהב את עצמי למה אני רוצה למה אני רוצה שיאהבו אותי למה אתה רוצה למה אתה רוצה שיאהבו אותך למה חשוב לי למה חשוב לי שיאהבו אותי לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מה אני לא אוהב בעצמי מה אני רוצה מה אתה רוצה מפחד שלא מפחד שלא יאהבו אותי פחד פחד חברתי פחדים פחדים חברתיים רוצה שיאהבו אותי רצון שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה עצמית
אהבה / לאהוב / להתאהב / התאהבות / שנאה / לשנוא - הכל כולל הכל על אהבה / לאהוב / להתאהב / התאהבות / שנאה / לשנוא - רשימת כל הנושאים
אהבה לאהוב להתאהב התאהבות שנאה לשנוא - הכל כולל הכל על אהבה לאהוב להתאהב התאהבות שנאה לשנוא - רשימת כל הנושאים אהבה לאהוב להתאהב התאהבות שנאה לשנוא אהבה אגואיסטית אהבה או אינטרס אהבה או הרגל אהבה או שנאה אהבה אובססיבית אהבה אחרי אהבה אחרי מריבה אהבה אחרת אהבה אין סופית אהבה אינטרסנטית אהבה אלוהית אהבה אמיתית אהבה אמיתית ונצחית אהבה אמיתית לעולם אהבה אמיתית עצמית אהבה אפלטונית אהבה בוגרת אהבה בזוגיות אהבה בחיים אהבה ביחס למציאות אהבה בין בני זוג
אהבה, מהי אהבה? מה זאת אהבה? משמעות אהבה, מהי עבורך אהבה? לאהוב, להתאהב, אהבה מהי, אהבה זוגיות, אהבה בזוגיות, מהי אהבה עבורך?
אהבה, מהי אהבה? מה זאת אהבה? משמעות אהבה, מהי עבורך אהבה? לאהוב, להתאהב, אהבה מהי, אהבה זוגיות, אהבה בזוגיות, מהי אהבה עבורך?
אהבה, מהי אהבה? מה זאת אהבה? משמעות אהבה, מהי עבורך אהבה? לאהוב, להתאהב, אהבה מהי, אהבה זוגיות, אהבה בזוגיות, מהי אהבה עבורך? מהי אהבה ומה משמעותה? אהבה היא נושא אשר לעיתים קרובות נתון לפרשנויות שונות, ואליעד כהן מציע במהלך השיחה לעסוק במהות המילה אהבה ולבחון את משמעותה האמיתית מעבר להוראות מקובלות. השיחה מתחילה עם השאלה מה זאת אהבה?, ומיד אליעד מאתגר את הדוברים להפעיל את המחשבה ולבחון את משמעות המילה לא רק לפי ההקשר הרגשי, אלא גם מנקודת מבט פילוסופית. האם אהבה היא רק רגש או שיש לה גם תנאים? במהלך השיחה, אחד המשתתפים מציין כי הוא אוהב חופש, כסף ושמש. אליעד כהן לא מקבל את התשובה הזו כאהבה אמיתית, הוא שואל את המשתתף אם הוא מוכן למות למען כסף, ומסביר שבאהבה אמיתית אין תנאים. לדבריו, אם אהבה נושאת עמה דרישות או תנאים, אז היא למעשה לא אהבה אלא רצון או צורך. אליעד מסביר שמה שנראה כמו אהבה עשוי להיות בעצם רצון להשיג משהו שנמצא מחוץ לאדם, ולא חיבור אמיתי אליו. האם אהבה היא דבר מוחלט? אליעד מוסיף ומציין שלפני שאנחנו מדברים על אהבה, יש להבין לעומק מה המשמעות של המילה אהבה עבור כל אחד. לא מדובר במילה שמכילה איזושהי אמת מוחלטת, אלא במונח גמיש ששונה בין בני אדם. כל אחד תופס את האהבה בדרכו, ולכן אין תשובה אחת נכונה לגבי מהות האהבה. האם אהבה שווה עבדות? בהמשך השיחה, אחד המשתתפים מציין שמה שמאפיין אהבה בעיניו הוא הצורך לכבד ולהיות תמיד זמין עבור מישהו אחר, ובכך הוא מציין דימוי של שעבוד. אליעד מציין שזו לא אהבה אלא תלות, ושאם אנחנו
מה זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת אהבה? מה זה אהבה? מה זאת אהבה?
מה זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת אהבה? מה זה אהבה? מה זאת אהבה?
... זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת אהבה? מה זה אהבה? מה זאת אהבה? מה זו אהבה ומה ההגדרה האמיתית שלה? אליעד כהן פותח בשאלה מרכזית ועמוקה מאוד: מה זו אהבה? כיצד מגדירים אהבה? כשאנו אומרים שאנו אוהבים משהו, למה בדיוק אנחנו מתכוונים? התשובה המקובלת בציבור היא שאהבה היא קשר רגשי מסוים בין שתי ישויות או בין ישות לעצמה. אך אליעד ... מאוד גרועה ולא מדויקת. מדוע? מכיוון שהגדרה כזו יכולה להתאים למקרים רבים שלא בהכרח נחשבים אהבה. לדוגמה, לא כל קשר רגשי בין שתי ישויות הוא אהבה, ולכן זו הגדרה חלקית ולא שלמה. כדי להבהיר את הנקודה, אליעד כהן ... הוא בהכרח כוס. לכן, לדבריו, הגדרה מדויקת חייבת להגדיר מה בדיוק מייחד את הדבר המוגדר. האם אהבה היא פשוט להרגיש טוב מאוד? ממשיך אליעד ומסביר שאפשר לחשוב שאהבה זה פשוט להרגיש טוב מאוד מאוד. למשל, אם מישהו אומר אני אוהב ארוחה טובה מאוד, האם זה אומר שהוא באמת אוהב את הארוחה כמו שהוא אוהב אדם? האם אהבה זה רק דרגה חזקה של להרגיש טוב? אליעד מחדד שהבעיה היא כי יש דברים שאנחנו מרגישים טוב לגביהם, אבל לא היינו מגדירים אותם כאהבה. לכן גם ההגדרה להרגיש טוב מאוד אינה מדויקת ואינה מספיקה. הוא נותן דוגמה פשוטה נוספת: אדם יכול ליהנות מאוד מארוחה או ממשקה מסוים, ולהגיד שהוא אוהב את זה, אך ברור שזה לא אותו סוג של אהבה כמו אהבה לאדם קרוב או בן משפחה. אדם יכול לומר שהארוחה הייתה טובה מאוד, ועדיין לא מדובר באהבה אמיתית. מכאן שאליעד מוביל למסקנה ש
סוגים של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי אהבה בעיניך? איך אתה נותן אהבה? רצון לתת, רצון לקבל, מתנות חינם
סוגים של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי אהבה בעיניך? איך אתה נותן אהבה? רצון לתת, רצון לקבל, מתנות חינם
... של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי אהבה בעיניך? איך אתה נותן אהבה? רצון לתת, רצון לקבל, מתנות חינם מה ההבדל בין אהבה עם תנאים לאהבה בלי תנאים? יש שני סוגים עיקריים של אהבה: אהבה עם תנאים ואהבה בלי תנאים. אליעד כהן מסביר שאהבה עם תנאים היא כזו שמותנית בהתנהגות, בהתאמה לציפיות או במילוי דרישות מסוימות. לדוגמה, אם אדם ... מסוים, הוא מקבל אהבה, ואם לא - האהבה מופסקת. אהבה בלי תנאים, לעומת זאת, היא אהבה שמתקבלת ללא קשר להתנהגות או לדרישות, כלומר, האהבה קיימת בכל מקרה. איך הרגלי קבלת אהבה מההורים משפיעים על הזוגיות? אליעד מדגיש שההרגלים שאדם רוכש בילדות לגבי קבלת אהבה משפיעים באופן ישיר על ציפיותיו במערכות יחסים זוגיות. מי שהתרגל לקבל אהבה ללא תנאים מהוריו, עלול לחוות קושי כשייכנס למערכת יחסים שבה בן או בת הזוג מציבים תנאים או ... כהוכחה לכך שלא אוהבים אותו באמת. לדוגמה, אם בן זוג מתלונן או מבקש שינוי בהתנהגות מסוימת, האדם שחונך לאהבה ללא תנאים יחשוב מיד: הוא לא אוהב אותי, כי הוא לא מקבל אותי כמו שאני. האם אהבה בלי תנאים היא אהבה אמיתית? אליעד מעלה נקודה חשובה: אהבה עיוורת, כזו של מעריץ שלא מביע שום ביקורת, אינה בהכרח אהבה אמיתית. הוא מסביר כי ייתכן שאדם כזה בכלל לא אוהב אותך באמת, אלא רק אוהב את התחושה שהוא מקבל מהקשר. לדוגמה, אם מישהו אף פעם לא מעיר לך הערה, ייתכן שהוא לא באמת מתעניין ...
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 3
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 3 ואם האדם באמת בלב שלם, מקבל חיסרון כלשהו במוחלטות, המשמעות של זה היא, שהאדם בלב שלם, ... לתוך החיסרון, והאדם מקבל ואוהב את החיסרון, כפי מה שהוא, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. ואם האדם מצליח באמת, לאהוב חיסרון כלשהו, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. הרי שממילא, המצב התודעתי הזה, מוביל לכך, שהאדם יאהב את כל החסרונות האפשריים, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. כי אם יש סיבה, למה האדם אוהב חיסרון אחד יותר מאשר חיסרון אחר, הרי שזאת אהבה עם תנאים, שהיא לא אהבה מוחלטת. ואם האהבה היא מוחלטת, בלי שום תנאים כלל, אז ממילא, היא כלפי כל הדברים כולם. וזה בעצם אומר, שאם האדם באמת, לא רוצה, ולא מחפש אהבה מוחלטת, אם זה באמת, בלב שלם ובאופן מוחלט, הרי שזה אומר, שהאדם באופן מוחלט, מקבל ואוהב באופן מוחלט, לפחות טיפה אחת של רע. כי אם האדם לא אוהב באופן מוחלט, אפילו לא טיפה אחת של רע, הרי שממילא זה אומר, שהאדם באופן יחסי, כן מחפש אהבה מוחלטת, לפי כמה שהוא לא אוהב את הרע. ואם האדם הגיע למצב של אהבה מוחלטת, או אם האדם הגיע למצב שבו, הוא באופן מוחלט, לא מחפש אהבה מוחלטת, שזה בדיוק אותו הדבר ממש, הרי שזה אומר, שבשלמות, האדם מקבל באופן מוחלט, אפילו טיפה ... רע. ואז ממילא זה אומר, שהאדם אוהב בלי תנאים ובאופן מוחלט, גם את כל הרע כולו. כי האהבה שהיא בלי תנאים כלפי דבר אחד, היא מתרחבת ומתפשטת והיא מקיפה וממלאת את האדם, גם כלפי כל שאר ... ממילא, לא שייך שהאדם יחפש אהבה יחסית. והאדם מחפש אהבה יחסית, רק משום שהוא מחפש את האהבה המוחלטת, שהוא לא רוצה להרגיש שום רע, ואז הוא מחפש כמה שיותר טוב. ונמצא אם כן, כי החיפוש אחרי אהבה מוחלטת, הוא זה שמניע את החיפוש אחרי אהבה יחסית. והרצון של האדם להרגיש רק טוב, הוא זה שדוחף את האדם לחפש כל הזמן כמה שיותר אהבה, כדי להתקרב כמה שיותר למצב של רק אהבה. והאדם כל הזמן רוצה יותר
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 2
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 2 והרעיון הוא, שכל חיפוש אחרי אהבה יחסית, או אהבה כלשהי בכלל, הוא תמיד נובע מתוך חוסר אהבה מוחלטת. והוא תמיד, מרחיק את האדם מהאהבה המוחלטת. כי באהבה המוחלטת, לא מחפשים אהבה, כי יש תמיד אהבה. וכל חיפוש אהבה באשר הוא, הוא מחזק את החשיבה השיפוטית, שהיא אוהבת רק עם תנאים ועם סיבות, ושהיא יוצרת, אהבה יחסית. ונראה אם כן, כי האהבה היחסית, היא מנוגדת, לאהבה המוחלטת. וזה בעצם אומר, שנראה, שהאהבה היחסית והאהבה המוחלטת, הן אהבות מנוגדות אחת לשנייה. שהחיפוש אחרי אהבה יחסית, מרחיק את האדם מאהבה מוחלטת. והחיפוש אחרי אהבה מוחלטת, מרחיק את האדם מאהבה יחסית. כי לחפש אהבה מוחלטת, פירושו, להפסיק לחפש אהבה יחסית. כי אהבה מוחלטת פירושה, רק לאהוב, ולהיות במצב של רק
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 1
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 1 ובו יתבאר, מהי אהבה מוחלטת ומהי אהבה יחסית? ויתבאר, מהו ההבדל שבין שני סוגי האהבה האלו? ויתבאר, כיצד החיפוש אחרי אהבה מוחלטת, גם מחזק וגם מחליש, את האהבה היחסית? ויתבאר, כיצד המרדף אחרי אהבה יחסית, מחליש וגם מחזק את האהבה המוחלטת? ויתבאר גם, למה קשה לאהוב? ולמה קשה למצוא אהבה? ולמה דווקא הרצון לאהוב, למה הוא יכול להחליש את האהבה? ולמה לפעמים, דווקא הרצון לאהבה, דווקא הוא יוצר שנאה? ולמה לפעמים, דווקא השנאה וחוסר הרצון לאהוב, למה דווקא הם יוצרים אהבה? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, שיש שני סוגים של אהבה. יש אהבה יחסית ויש אהבה מוחלטת. ואהבה יחסית פירושה, אהבה, שהאדם אוהב, עם תנאים ועם סיבות. וכאשר האדם אוהב עם תנאים ועם סיבות, אז האהבה שלו, היא מעורבת, גם עם שנאה. דהיינו, האהבה היא לא שלמה. כי כאשר ה
בגידות בזוגיות, האם לבגוד או לא לבגוד? האם בגידה זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד, חלק 1
בגידות בזוגיות, האם לבגוד או לא לבגוד? האם בגידה זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד, חלק 1
... בזוגיות, האם לבגוד או לא לבגוד? האם בגידה זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד, חלק 1 האם בגידה בזוגיות בהכרח מעידה על חוסר אהבה? שאלת הבגידה בזוגיות מעלה את השאלה האם בגידה, כאשר בן זוג מקיים יחסי מין עם אדם אחר, בהכרח מעידה על חוסר אהבה כלפי בן הזוג השני. אליעד כהן מציג את הדיון באופן פתוח ומנסה לברר את היחס בין מושגי האהבה, הזוגיות, והבגידה. הוא מדגיש כי ההגדרה המדויקת של אהבה היא לא בהכרח חיונית להבנת השאלה, ומעדיף להתמקד במשמעות המעשית של הדברים. מהי הדרך הפשוטה ביותר להבין אם בגידה היא חוסר אהבה? אליעד מציע דרך פשוטה וברורה כדי לקבוע אם בגידה היא ביטוי של חוסר אהבה או לא. הוא טוען שהמבחן המרכזי הוא לבדוק האם האדם שבוגד היה מוכן שבן הזוג יבגוד בו באותן נסיבות בדיוק. אם התשובה היא שלילית (לא הייתי רוצה שיעשו לי את זה), הבגידה מבטאת חוסר אהבה, מכיוון שאהבה אמיתית מחייבת התחשבות ברגשות ובתחושות של הצד השני. לעומת זאת, אם האדם מוכן לקבל בגידה דומה מצד בן הזוג, ניתן להניח שלא מדובר בהכרח בחוסר אהבה, לפחות לא מבחינת ההתייחסות של הבוגד. האם מניע הבגידה משנה את משמעותה? אליעד בוחן גם את השאלה האם הסיבה או המניע לבגידה משפיעים על התשובה אם מדובר בחוסר אהבה או לא. דוגמה לכך היא כאשר אדם בוגד כדי להעביר מסר או להדגיש חוסר מסוים בזוגיות. אליעד טוען שגם במקרה כזה, עצם ... להעביר את אותו המסר בלי לפגוע. גם אם האדם טוען שניסה את כל האפשרויות, הרי שאם הגיע למצב של בגידה כנראה שכבר אין מספיק אהבה או שהאהבה פחתה מאוד. האם בגידה יכולה לחזק את הקשר הזוגי? דוגמה נוספת שהועלתה היא שבגידה יכולה לכאורה לחזק את הקשר הזוגי, בכך שאחרי הבגידה הבוגד מתגעגע לבן זוגו הרשמי. עם זאת, אליעד מדגיש שבזמן ביצוע הבגידה עצמה יש ביטוי ברור לחוסר אהבה, כי עצם הצורך לקחת הפסקה מהקשר כדי להתגעגע שוב מעיד על בעיה מהותית בקשר, או לפחות על תחושת ריחוק או חוסר סיפוק ... לאותה נקודה בסיסית - האם האדם היה מסכים שבן זוגו יבגוד בו אילו המצב היה הפוך? אם התשובה שלילית, אז גם במקרה הזה יש חוסר אהבה, כי פעולה של אהבה אמורה להיעשות מתוך התחשבות בתחושות בן הזוג, ולא רק על בסיס צרכים אישיים. מהו קשר בין אהבה, הזדהות ואכפתיות? הסבר מפורט יותר שאליעד נותן מתייחס למהות של אהבה וקשר זוגי. לדבריו, אהבה נוצרת כאשר אדם מרגיש הזדהות עמוקה עד כדי כך שהוא חווה את האני של בן הזוג כשלו. לפי הגדרה זו, אם האדם אוהב באמת, הוא לא יעשה דבר שהוא עצמו לא היה רוצה שיעשו לו. כלומר, כאשר האדם בוגד אף שהוא יודע שבן הזוג לא היה רוצה שיבגדו בו, הוא למעשה מתעלם מהזדהות זו, ולכן הבגידה היא ביטוי ברור לחוסר אהבה ברגע נתון זה. האם הדדיות חיונית לאהבה אמיתית? אליעד מדגיש שהדדיות והתחשבות בבן הזוג הן חלק אינטגרלי מאהבה אמיתית. כלומר, גם אם אדם היה מקבל בגידה במצב מסוים, הוא חייב לשאול את עצמו האם גם בן הזוג היה מקבל את זה באותו אופן. אם התשובה שלילית, הרי שלמרות הנכונות האישית של הבוגד לקבל בגידה בעצמו, עדיין מדובר בחוסר אהבה, מכיוון שאין כאן הדדיות של רגשות והתחשבות בבן הזוג. למה חשוב לבדוק תמיד אם היינו מקבלים את אותה ההתנהגות בעצמנו? ... עליך אל תעשה לחברך. כלומר, כל פעולה שאדם לא היה רוצה לחוות בעצמו לא אמורה להיות מופנית כלפי בן הזוג, אחרת מדובר בחוסר אהבה וחוסר התחשבות ברגשות הזולת. הוא מביא דוגמאות פשוטות כמו העדפות טעם במלח או בעוצמת רעש כדי להמחיש את חשיבות ההקשבה וההתחשבות בהעדפות הצד השני. האם אפשר לבגוד ולהישאר בזוגיות אוהבת? אליעד מדגיש שהדיון כאן הוא לא האם אפשר לאהוב באופן כללי ולהישאר בזוגיות לאחר בגידה, אלא האם מעשה הבגידה הספציפי הוא ביטוי של
מהי אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? אהבה אינטרסנטית, אהבה אגואיסטית, אהבה לבעלי חיים, אהבה ללא תנאים, מוות קליני, תודעה של תינוק, ניתוק מהגוף, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים
מהי אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? אהבה אינטרסנטית, אהבה אגואיסטית, אהבה לבעלי חיים, אהבה ללא תנאים, מוות קליני, תודעה של תינוק, ניתוק מהגוף, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים
... אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? אהבה אינטרסנטית, אהבה אגואיסטית, אהבה לבעלי חיים, אהבה ללא תנאים, מוות קליני, תודעה של תינוק, ניתוק מהגוף, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים מהי אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בהבנת מושגים עמוקים כמו אהבה ושנאה, וכוללת חקירה של איך אנחנו יכולים לחוות אותם ולהתמודד עימם בחיינו. בהרצאה הוא עוסק בשאלות מהותיות שקשורות ליחסים שלנו עם עצמנו ועם אחרים, במיוחד בנוגע לאהבה ללא תנאים. השיחה מתחילה בשאלה הבסיסית מהי אהבה? אליעד מציין כי אחת הדרכים להבין אהבה היא לשאול איך אנחנו יכולים לאהוב. הוא מדבר על אהבה אינטרסנטית - כלומר, אהבה שמבוססת על אינטרסים אישיים, ואהבה אגואיסטית, שהיא בעצם אהבה שמתמקדת בעצמנו ולא באחרים. מהו ההבדל בין אהבה ללא תנאים ואהבה עם תנאים? במהלך השיחה, אליעד מציע להבין את ההבדל בין אהבה ללא תנאים לבין אהבה עם תנאים. אהבה עם תנאים היא כזו שבה אנחנו מציבים דרישות או ציפיות מהאדם השני, ואילו אהבה ללא תנאים אינה מציבה שום דרישה והיא חופשית מכל תניה. אליעד שואל האם זה אפשרי לאהוב מישהו באמת ללא תנאים, ומעלה את השאלה אם אנחנו באמת יכולים לאהוב משהו או מישהו ללא תנאים. הוא מדגיש שהאהבה ללא תנאים לא יכולה להתקיים, שכן תמיד יש בתוכה איזה תנאי - אפילו אם מדובר בתנאי לא מודע. מהי אהבה אינטרסנטית? ההסבר על אהבה אינטרסנטית מציע כי כאשר אנחנו
מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
... עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד האם זוגיות דורשת מאמץ? זוגיות היא נושא שמעורר שאלות רבות ... משהו הוא חייב להשקיע מאמץ. ההסבר הראשון של אליעד מתמקד במושג האהבה ללא תנאים. הוא מציין שכאשר אדם מקבל את המציאות כפי שהיא, אין צורך במאמץ כלשהו. אם ... רגשיים - הוא צריך להתאמץ להשיג אותם. בזוגיות, הציפייה היא לקבל אהבה ללא תנאים, מה שמוביל לעיתים לתחושת קושי במאמץ. לדוגמה, אם בת זוג מבקשת מבן הזוג ... לקבל את השכר המגיע לך. בזוגיות, לעומת זאת, יש לעיתים תחושה של אהבה ללא תנאים, מה שמקשה על ההתאמצות לשינוי או להתפשרות. לדוגמה, אם בן הזוג מבקש שתהיה ... קל יותר להתאמץ בזוגיות, כי יש כאן פוטנציאל לתגמול רגשני - אהבה ללא תנאים, תמיכה והבנה שאין במקום אחר. אם בן הזוג מבקש ממך משהו מתוך מקום של אהבה, היכולת לתת לו יכולה להרגיש טבעית יותר ומניעה את האדם להרגיש שהוא נותן את המיטב במערכת יחסים. האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים? אליעד מדגיש כי בפועל, זוגיות תמיד כוללת תנאים מסוימים. הוא מציין כי אם מישהו אומר שהוא אוהב אותך ללא תנאים, אז זו לא באמת אהבה מיוחדת, כי הוא יכול לאהוב כל אחד באותה מידה. אהבה אמיתית ועמוקה תמיד תכלול תנאים - למשל, חיבור משותף, הבנת הצרכים של השני ועוד. אנשים מצפים לאהבה כזו שבאה עם תנאים מסוימים שמחברים אותם לרגש מיוחד אחד עם השני. ההסבר של אליעד לא ... בפרקטיקה של מערכת יחסים. הוא מדבר על איך בזוגיות יש את תחושת האהבה ללא תנאים, בעיקר בשל הציפיות והחוקים המפולשים שבה. כל מה שנעשה בזוגיות, כמו למשל ... או השקעת מאמץ למען הצד השני, נתפס כמניב תגמול רגשי מתוך תחושת אהבה ללא תנאים. איך להתמודד עם התחושה שקשה להתאמץ בזוגיות? כדי להתמודד עם הקושי במאמץ בזוגיות, אליעד מציע שנזכור שגם אנחנו בעצמנו לא אוהבים בלי תנאים. אם אנו מצפים שמישהו יתאמץ למעננו, עלינו להבין שגם אנו לא באמת אוהבים בלי תנאים את הצד השני. אנשים תמיד מציבים תנאים - כל אחד מציב את מה שמקובל עליו. כאשר אדם מצפה לאהבה ללא תנאים, הוא בעצם רוצה לקבל תנאים אישיים שיתאימו לו, כמו שגם הוא עצמו עושה כלפי ... הציפיות של הצד השני, אלא גם על הציפייה לקבל בתמורה את התחושה של אהבה ללא תנאים. מאמץ כזה מביא לתחושה של קבלה והבנה מהצד השני, שמבוססת על אהבה עמוקה, שהיא גם מותנית בתנאים מסוימים. הסוגיה המרכזית כאן היא שהציפייה לקבל אהבה ללא תנאים יכולה לפעמים להפריע למאמץ שנדרש להשקיע במערכת יחסים. המאבק הזה בין הציפייה לאהבה ללא תנאים לבין הצורך במאמץ לתוצאה מצוין כהיבט מרכזי במערכת זוגית. האם ניתן לאהוב את המציאות ללא תנאים? לפי אליעד, האפשרות לאהוב את המציאות ללא תנאים קיימת רק כאשר אין לאדם שום רצון או העדפה. ברגע שיש רצון, ישנם תנאים לאהבה. אם אדם לא מציב תנאים או רצונות כלפי המציאות, הוא לא יתאמץ בשום דבר, כי לא יהיה לו אכפת ממה קורה. במילים אחרות, אהבה ללא תנאים מאבדת את משמעותה כאשר יש רצון אישי כלשהו. האם זוגיות דורשת מאמץ? אהבה ללא תנאים בזוגיות למה קשה להתאמץ בזוגיות? מה המשמעות של מאמץ בזוגיות? האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים? האם זוגיות דורשת מאמץ או צריכה להיות ללא תנאים? כדי להבין ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה אתה רוצה שיאהבו אותך? למה אני רוצה שיאהבו אותי? מפחד שלא יאהבו אותי, חרדה חברתית, למה אני לא אוהב את עצמי? במה אני לא אוהב את עצמי, מה אני לא אוהב בעצמי? למה חשוב לי שיאהבו אותי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אהבה, מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אהבה, איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור אהבה? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לבני נוער, אימון אישי לדיאטה, מאמן אישי קשב וריכוז בנושא אהבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2324 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 07:16:48 - wesi1