אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה זיכרון ✔2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
מהי טראומה ואיך היא נוצרת?

טראומה היא מצב פסיכולוגי שבו אדם חווה אירוע שלילי משמעותי מהעבר, וכתוצאה מכך הוא נמנע מלבצע פעולות או להימצא במצבים המזכירים לו את אותו אירוע טראומטי. לדוגמה, אם כלב נשך אדם, האדם עלול לפתח פחד מכלבים ולהימנע מקרבתם. אם אדם חווה בגידה בקשר זוגי, הוא עשוי לפתח פחד מזוגיות ולהימנע מכניסה למערכות יחסים חדשות.

מהן שתי הסיבות המרכזיות להיווצרות טראומה?

קיימות שתי סיבות עיקריות שיכולות לגרום לטראומה:
  • פחד מהישנות האירוע - האדם חושש שמה שקרה לו בעבר יחזור ויתרחש בעתיד. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב בעבר מפחד שכל כלב שהוא יפגוש עלול לנשוך אותו שוב. הוא למעשה חושש מהסכנה הפוטנציאלית שאותו אירוע יקרה מחדש.
  • רצון להימנע מהזיכרון - במקרה זה האדם לאו דווקא חושב שהאירוע השלילי יקרה שוב, אלא שהוא פשוט לא רוצה להיזכר בו. עצם ההיזכרות גורמת לו סבל נפשי, ולכן הוא נמנע להיות במקומות, מצבים או עם אנשים שמזכירים לו את אותו אירוע. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב עשוי להימנע ממפגש עם כלבים לא משום שהוא באמת מפחד שהכלב ינשוך אותו שוב, אלא כדי שלא יעלה לו הזיכרון של אותו אירוע טראומטי.
כיצד שתי הסיבות יכולות להתקיים יחד בטראומה אחת?

בפועל, ישנם מקרים רבים שבהם שתי הסיבות שהוזכרו מופיעות ביחד ויוצרות טראומה מורכבת יותר. האדם גם חושש שהאירוע השלילי יתרחש בשנית בעתיד וגם סובל מתחושת סבל נפשי כאשר הוא נזכר באירוע עצמו. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב יכול להרגיש פחד אמיתי שהכלב ינשוך אותו פעם נוספת, ובמקביל להרגיש תחושת כאב נפשי חזקה בכל פעם שהוא נזכר באירוע עצמו. השילוב של שני הגורמים האלו הופך את הטראומה למורכבת וקשה יותר לטיפול.

מדוע חשוב להבין מהי הסיבה המדויקת לטראומה?

הבנת הסיבה המדויקת לטראומה - אם מדובר בפחד מחזרה של האירוע או ברצון להימנע מהזיכרון - חיונית כדי לבחור את שיטת הטיפול המתאימה ביותר. הטיפול בטראומה חייב להתאים לגורם המרכזי שמפעיל את האדם וגורם לו להימנע. אם הגורם המרכזי הוא פחד מהישנות האירוע, הטיפול יתמקד בהפחתת הפחד והתחזקות הביטחון העצמי של האדם. אם הגורם המרכזי הוא הרצון להימנע מהזיכרון, הטיפול יתמקד בטכניקות של עיבוד רגשי, המאפשרות להתמודד עם הזיכרון ולהפחית את עוצמתו הרגשית השלילית.

איך אפשר לטפל בטראומה?

כדי לטפל בטראומה, מומלץ מאוד לזהות תחילה את הגורם העיקרי שלה, כפי שהוסבר. לאחר מכן ניתן להשתמש בשיטות טיפול שונות בהתאם:
  • אם הטראומה היא כתוצאה מפחד שהאירוע יקרה שוב - טיפול מתאים יכול לכלול חשיפה הדרגתית לגירוי המאיים, תרגילי נשימה, הרגעה, והתמודדות עם פחדים בצורה הדרגתית ומבוקרת.
  • אם הטראומה היא כתוצאה מהרצון להימנע מזיכרונות שליליים - הטיפול יכול לכלול עיבוד מחדש של הזיכרון, טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), טיפול EMDR, או טיפול פסיכולוגי הממוקד בשינוי המשמעות שהאדם מייחס לאירוע הטראומטי.
  • אם הטראומה מורכבת משני הגורמים יחד - הטיפול יתמקד בשילוב של חשיפה מבוקרת יחד עם עיבוד רגשי של הזיכרון הטראומטי.
לסיכום, איך להבין לעומק מה הגורם לטראומה שלי?

כדי לטפל ביעילות בטראומה, אדם צריך לשאול את עצמו שאלות כמו:
  • האם אני באמת מאמין שהאירוע הטראומטי יקרה שוב בעתיד?
  • האם אני נמנע מהמצב הזה כי אני לא רוצה להיזכר בתחושות השליליות שהיו לי בעבר?
  • האם יש בי שילוב של שני הדברים - גם פחד וגם זיכרונות שליליים?
ברגע שאדם מבין לעומק את מקור הטראומה שלו, הוא יכול להתחיל בטיפול אפקטיבי וממוקד.
מהי טראומה וכיצד היא פועלת?

טראומה היא חוויה של אירוע שלילי שבעקבותיו האדם נמנע מביצוע פעולות שמזכירות לו את החוויה הקשה שעבר. לדוגמה, אם אדם ננשך על ידי כלב, הוא עלול לפתח פחד מכלבים. אם מישהו חווה בגידה, הוא עשוי לפחד ממערכות יחסים חדשות.

מהן שתי הסיבות לכך שאדם חווה טראומה?

קיימות שתי סיבות עיקריות להיווצרות טראומה:
  • פחד מהישנות האירוע:

    האדם חושש כי מה שקרה לו בעבר עלול לקרות לו שוב בעתיד. לדוגמה, אם כלב נשך אדם בעבר, הוא עלול לחשוש שכל כלב יתקוף אותו שוב.
  • רצון להימנע מהזיכרון:

    גם אם האדם אינו חושב שהאירוע יחזור על עצמו, הוא עדיין נמנע מדברים שמזכירים לו את החוויה הקשה, כי הוא לא רוצה להיזכר בה. לדוגמה, מי שננשך בעבר עלול להימנע מכלבים לא כי הוא חושש שינשכו אותו שוב, אלא כי הוא לא רוצה להיזכר בחוויה הכואבת.
השילוב בין שתי הסיבות

לעיתים, טראומה נוצרת משילוב של שתי הסיבות גם יחד - האדם גם מפחד שהאירוע יקרה שוב וגם לא רוצה להיזכר במה שכבר קרה. למשל, מי שננשך על ידי כלב עלול לחשוש מכלבים משתי הסיבות גם יחד: הן מתוך פחד שהכלב ינשוך אותו שוב, והן מתוך רצון להימנע מהזיכרון של הנשיכה בעבר.

כיצד ניתן להתמודד עם טראומה?

כדי לטפל בטראומה, חשוב להבין מהו הגורם הדומיננטי שמניע אותה - האם זה הפחד מהישנות האירוע, או שמא מדובר ברצון להימנע מהזיכרון? בהתאם להבנה זו, ניתן לבחור שיטות טיפול מתאימות.

למי שמעוניין להעמיק בנושא, ניתן לחפש מידע נוסף באתרי אינטרנט באמצעות מונחים כמו:
  • טראומה
  • טיפול בטראומה
  • איך נוצרת טראומה
  • איך לטפל בטראומה
  • שיטות לטיפול בטראומה
שיהיה בהצלחה!
חוסר ביטחון עצמי חיזוק ביטחון עצמי להבין לעומק לשאול את עצמך פחד מכלבים סיבות דוגמאות שלילית נשימה משמעותי זוגי 2 גורמים 2 גורמים לטראומה 2 סוגים של טראומה 2 סוגים של טראומות 2 סיבות 2 סיבות לטראומה איך להבין איך להבין את הטראומה איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת טראומה אפשרויות אפשרויות של טראומה אפשרות גורמים גורמים לטראומה זיכרון זיכרון טראומטי זיכרון שלילי זיכרונות טיפול טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומות יש לי טראומה כיצד נוצרות להבין להבין את הטראומה למה יש לי טראומה מה גורם לטראומה מטופל מטופלים מטפל נוצרת טראומה סוגים סוגים של טראומה סוגים של טראומות סיבה סיבות סיבות לטראומה פוסט פוסט טראומה פוסטים פחד פחד מטראומה פחדים שלילי שליליות
משחקי פיתוח זיכרון, משחקי זיכרון, משחקי חשיבה, איך עובד הזיכרון? פיתוח הזיכרון, שיפור זיכרון או היגיון, יכולות חשיבה, איך המוח זוכר? איך לזכור דברים? יכולת זיכרון, תסמונת סוואנט, אוטיזם, קוגניציה, מהו זיכרון?
משחקי פיתוח זיכרון, משחקי זיכרון, משחקי חשיבה, איך עובד הזיכרון? פיתוח הזיכרון, שיפור זיכרון או היגיון, יכולות חשיבה, איך המוח זוכר? איך לזכור דברים? יכולת זיכרון, תסמונת סוואנט, אוטיזם, קוגניציה, מהו זיכרון?
... פיתוח זיכרון, משחקי זיכרון, משחקי חשיבה, איך עובד הזיכרון? פיתוח הזיכרון, שיפור זיכרון או היגיון, יכולות חשיבה, איך המוח זוכר? איך לזכור דברים? יכולת זיכרון, תסמונת סוואנט, אוטיזם, קוגניציה, מהו זיכרון? האם משחקי זיכרון באמת משפרים את הזיכרון? אליעד כהן דן בשאלה אם משחקי זיכרון מסוגלים באמת לשפר את הזיכרון או שמדובר באשליה בלבד. בתחילת דבריו, הוא מסביר שישנה מחלוקת בסיסית בשאלה האם אפשר בכלל לשפר זיכרון של אדם: מצד אחד, אם לא ניתן לשפר את הזיכרון, כל מאמץ לעשות זאת יהיה חסר תועלת. מנגד, בהנחה שניתן לשפר את הזיכרון, ייתכן שמשחקי זיכרון הם אמצעי אפקטיבי לכך. הוא מדגים זאת עם האפשרות של שימוש בחומרים כמו כורכום, שעל פי תיאוריות שונות, יכולים לעזור בזיכרון, אך מתמקד דווקא במשחקי הזיכרון עצמם. האם משחקי זיכרון מפריעים ליכולות החשיבה? אליעד כהן מעלה נקודה חשובה בנוגע להבדל בין יכולת הזיכרון לבין יכולות החשיבה. הוא טוען כי כל פעולה שאנו עושים מכילה מרכיב של זיכרון ומרכיב של חשיבה במינונים שונים. הוא נותן כדוגמה את המתמטיקה: כדי לפתור בעיות מתמטיות צריך גם זיכרון (כמו לזכור את לוח הכפל) וגם חשיבה (לבחור כיצד לפתור את הבעיה). עם זאת, הוא מדגיש שלמרות שכל תהליך כולל במידה מסוימת גם חשיבה וגם זיכרון, ישנם דברים שהרכיב של הזיכרון בהם גדול הרבה יותר, למשל משחקי זיכרון קלאסיים שבהם נדרשים לזכור זוגות של קלפים. לדוגמה, במשחק זיכרון, כשצריך לזכור איפה נמצא כל קלף, הפעולה ... נמצא במקום אחד ולא באחר, וזה אומר שהשחקן מתרגל את המוח לזכור בצורה חסרת סיבתיות והיגיון. אליעד כהן מסביר שהתרגול הזה של זיכרון בלי סיבתיות יכול לפגוע ביכולות החשיבה של האדם, כי הוא מתרגל את עצמו להאמין בדברים מבלי לחפש את ההיגיון מאחוריהם. מה הקשר בין זיכרון, שכל ודמיון? אליעד מסביר שיש שתי דרכים עיקריות שבהן המוח יכול לפעול: דמיון ושכל (היגיון). הדמיון מתבסס על כך שאין סיבה או חוקיות ברורה, וזה מתאים יותר למשחקי זיכרון שבהם הדברים מופיעים באופן אקראי. לעומת ... לפגוע ביכולת לזכור מספרים רנדומליים, כי המוח עסוק מדי בחיפוש אחר קשרים וסיבות. מה הקשר בין תסמונת סוואנט, אוטיזם ויכולות זיכרון? אליעד נותן כדוגמה אנשים עם תסמונת ... היגיון. האדם הממוצע מנסה להבין סיבתית את מה שהוא רואה ולכן לא מצליח לזכור פרטים אקראיים בכזו רמה של דיוק. האם פיתוח הזיכרון יבוא על חשבון יכולת החשיבה? אליעד כהן ...
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 2
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 2
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 2 האם יש מוח יעיל ומוח לא יעיל? אליעד כהן מסביר שהנחת היסוד הראשונה היא שאין מוח יעיל ומוח לא יעיל בנפרד. לדבריו, זהו אינו מצב של מוח אחד טוב ... כדי לשרת את המטרה המרכזית - הישרדות. מוח יעיל הוא כזה שיודע לבחור מה לזכור מתוך כל המידע שמגיע אליו, לפי החשיבות להישרדותו של האדם. איך האבולוציה קשורה לזיכרון יעיל? בהסברו, אליעד מדגים כיצד רעיון האבולוציה תומך בתפיסת הזיכרון היעיל. הוא מסביר שאם הייתה אבולוציה, אז בני האדם שקיימים כיום הם הצאצאים של אלו שזכרו את הדברים החשובים ביותר להישרדותם. לדוגמה, אם אלוהים היה יוצר מיליון בני אדם, מי ששרדו היו אלה שזכרו טוב יותר את מה שהיה חיוני להישרדות. לפיכך, הזיכרון יעיל מטבעו מאחר והוא בנוי כך שניתן יהיה לזכור את הדברים שמשפיעים על הישרדות האדם. מה ההבדל בין זיכרון סיבתי לזיכרון אקראי? אליעד מסביר שישנם שני סוגי זיכרון במוח האדם: זיכרון סיבתי: החלק היעיל של המוח. מדובר בזיכרון ששומר את המידע שיש לו חשיבות או משמעות ברורה להישרדות או לקיום האדם. זהו זיכרון שמונחה על ידי סיבתיות - המוח מעריך איזה מידע יהיה שימושי בעתיד ושומר אותו. זיכרון אקראי: החלק הלא יעיל של המוח. זוהי צורת זיכרון ששומרת מידע באופן רנדומלי, ללא קשר לחשיבות או צורך ברור. למשל, לזכור את השם של מתמודד זניח מתוכנית טלוויזיה כמו ארץ נהדרת או האח הגדול. הזיכרון הזה אינו בהכרח קשור להישרדות או לתועלת. כיצד המוח מחליט מה לזכור ומה לא? אליעד מתאר שהמוח עובר על כל מידע חדש ושואל את עצמו באופן תמידי אם כדאי לזכור אותו או לא. ... זמן מסוים ולאחר מכן להפוך ללא יעיל, וההיפך. המוח תמיד מכיל בתוכו שילוב של שני המצבים הללו, כאשר היחס ביניהם משתנה מאדם לאדם וממצב למצב. מה החשיבות של זיכרון בהקשר של חשיבות מדומה? אליעד מציין נקודה מעניינת נוספת: גם התפיסה של מה חשוב לזכור מתבססת לעיתים על דמיון או על ציפייה לעתיד. כאשר האדם מחליט שמשהו חשוב, הוא עושה זאת כי הוא מדמיין מצב עתידי שבו הזיכרון הזה יהיה שימושי. הזיכרון עצמו מעוצב על ידי הציפייה או החשיבות המדומה שהאדם מייחס למידע באותו רגע. איך ייתכן ששוכחים דברים חשובים מאוד? אליעד מציין שישנה סתירה לכאורה בתפיסת המוח היעיל. ... ניתן לשכוח. הסיבה לכך היא שבאותו רגע המוח מחליט שיש דברים דחופים או חשובים יותר לזכור. לסיכום, אליעד מסביר שמוח יעיל ולא יעיל מתקיימים בו זמנית, כאשר הזיכרון מתפקד בחלקו באופן סיבתי - יעיל ובחלקו באופן אקראי ולא יעיל. השילוב ביניהם יוצר את התמונה המורכבת של איך אנו זוכרים ושוכחים מידע במהלך החיים. למה אני שוכח דברים? איך עובד הזיכרון? מהו זיכרון יעיל? מה זה זיכרון סיבתי? זיכרון אקראי איך המוח מחליט מה לזכור? מהי יעילות בזיכרון?
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 1
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 1
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 1 למה אני שוכח דברים שחשובים לי? אליעד כהן פותח את השיחה בנושא הזיכרון והשכחה בשאלה חשובה: האם באמת אם משהו היה חשוב, האדם לא היה שוכח אותו? הוא מציג את הטענה המקובלת שלפיה דברים חשובים באמת לא נשכחים. אך ... מדגיש ששכחה איננה בהכרח סימן לחשיבות נמוכה, אלא תוצאה של סדרי עדיפויות משתנים בזיכרון. לדוגמה, אם אדם הולך לרופא שיניים ומבחין בדרך בשריפה, הוא יעקוף את השריפה ולא יעבור דרכה, אף שחשוב לו להגיע לרופא. באותו רגע השריפה ... במהלך העקיפה, ייתכן ששכח לרגע את המטרה המקורית בשל דחיפות אחרת, מה שמוכיח שהזיכרון מסדר את עצמו לפי מה שנתפס באותו רגע כחשוב יותר או דחוף יותר. איך המוח מחליט מה לזכור ומה לשכוח? אליעד מדמה את הזיכרון לבית עם מקום מוגבל. אדם יאחסן בבית את הדברים שבהם הוא משתמש לעיתים קרובות, ואת אלו שהוא לא משתמש בהם, ישליך או יאחסן במקום צדדי. כך גם הזיכרון שלנו - הוא מוגבל ואנחנו צריכים לבחור אילו פרטים לשמור. דברים שאנו משתמשים בהם לעיתים קרובות יישמרו בזיכרון בקלות, ודברים אחרים יידחקו החוצה. המוח שלנו פועל באופן יעיל לפי סולם עדיפויות, ומחליט מה לזכור ומה לשכוח בהתאם לתועלת שהזיכרון יביא לו. מהו זיכרון סיבתי לעומת זיכרון אקראי? אליעד מסביר שיש שני סוגים של זיכרונות - זיכרון סיבתי וזיכרון אקראי. זיכרון סיבתי הוא זיכרון שאנו מבינים את הסיבה לקיומו, ולכן קל יותר לזכור אותו. לדוגמה, אדם שצריך להגיד בוקר טוב לבוס כדי לקבל כסף - בהתחלה הוא זוכר שהסיבה ... בפעולה עצמה (בוקר טוב). המוח עושה זאת כדי לחסוך באנרגיה ולהיות יעיל. לעומת זאת, זיכרון אקראי הוא זיכרון שאין לו סיבה או תכלית ברורה, ולכן המוח מתקשה יותר לזכור אותו. אליעד נותן דוגמה של פעולה שבאמצעה האדם שוכח מה הוא התכוון לעשות כי ... השכחה היא הכרחית גם להתפתחות וליכולת שלנו לחיות בעולם. מה הקשר בין שכחה ליעילות הזיכרון? אליעד טוען ששכחה היא תוצר הכרחי של יעילות. המוח נדרש לזכור רק מה שנחוץ להישרדות ולפעילות השוטפת, ולכן הוא משמיט את הפרטים הפחות ... להתקדם בחיים. בלי היכולת לשכוח, האדם היה נשאר תקוע במקומו ולא מצליח להתגבר על זיכרונות שליליים או על מטרות שהשתנו. במובן זה, השכחה היא מנגנון חשוב המאפשר לאדם לחיות, להשתנות ולהתפתח. איך עובד זיכרון? למה אני שוכח דברים? מהו זיכרון יעיל? האם שכחה טובה או רעה? איך המוח מחליט מה לזכור? מה זה זיכרון סיבתי? איך עובד התת מודע? ...
שחזור זיכרונות טראומטיים, טיפול בשחזור זיכרון, שחזור גלגולים, טיפול בטראומה, הצפת זיכרונות, שחזור זיכרונות מודחקים, למחוק זיכרון מודחק, השתלת זיכרון כוזב, מחיקת זיכרון, טיפול בהיפנוזה, סיינטולוגיה, אודיטינג
שחזור זיכרונות טראומטיים, טיפול בשחזור זיכרון, שחזור גלגולים, טיפול בטראומה, הצפת זיכרונות, שחזור זיכרונות מודחקים, למחוק זיכרון מודחק, השתלת זיכרון כוזב, מחיקת זיכרון, טיפול בהיפנוזה, סיינטולוגיה, אודיטינג
... זיכרונות טראומטיים, טיפול בשחזור זיכרון, שחזור גלגולים, טיפול בטראומה, הצפת זיכרונות, שחזור זיכרונות מודחקים, למחוק זיכרון מודחק, השתלת זיכרון כוזב, מחיקת זיכרון, טיפול בהיפנוזה, סיינטולוגיה, אודיטינג האם שחזור זיכרונות טראומטיים באמת מרפא טראומה? בשיחה זו אליעד כהן מנתח את הנושא של שחזור זיכרונות טראומטיים וטיפול בטראומה דרך הצפת זיכרונות והיפנוזה, ומעלה שאלות לגבי האפקטיביות של השיטות הללו. אנשים רבים סובלים מבעיות רגשיות שמקורן באירועים מהעבר, והם מאמינים שהצפה או שחזור של הזיכרונות הללו עשויים לשחרר אותם מהכאב. השאלה המרכזית שאליעד בוחן היא האם שחזור זיכרון , כשלעצמו, מסוגל באמת לפתור את הבעיה או שמדובר רק במיתוס, שיכול אפילו לגרום לנזק גדול יותר. האם שחזור זיכרון פותר טראומות או רק מעצים אותן? אליעד מסביר כי זיכרון טראומטי מהעבר אינו הבעיה עצמה, אלא הפירוש שהאדם מעניק לאותו זיכרון. אדם שסובל מטראומה אינו נפגע ישירות מהאירוע שקרה בעבר, אלא מכך שהוא עדיין חושב שמה שקרה היה רע עבורו. כך, גם אם האירוע בכלל לא קרה, אך ... יותר ותעלה את אותם הרגשות שהיו באירוע המקורי. לכן, על פי ההיגיון שאליעד מציג, שחזור ללא שינוי הפירוש יכול אפילו להחמיר את הבעיה. מדוע לפעמים שחזור זיכרונות עובד בכל זאת? אליעד מסביר מדוע, למרות ההיגיון לעיל, אנשים רבים מדווחים ששחזור הזיכרון בכל זאת עזר להם. הסיבה לכך היא שכאשר אדם חוזר על שחזור האירוע שוב ושוב, הוא עשוי להפוך אדיש אליו, עד שהחוויה כבר אינה כואבת באותה ... אוטומטי בפירושים שלו, או לפחות מוריד את העוצמה הרגשית סביב האירוע. כך, לדוגמה, אדם שחווה שוד בעבר, וכעת הוא חסר ביטחון עצמי, עשוי בסופו של תהליך שחזור הזיכרון לחשוב: האם באמת בגלל השוד החיים שלי נהרסו? וכך הפירוש שלו משתנה, והטראומה נחלשת. מהם החסרונות של טיפול בשחזור זיכרון בלבד? הבעיה העיקרית שאליעד מדגיש בטיפול המבוסס רק על שחזור זיכרונות היא שלא תמיד האדם משנה את הפירוש שלו ביחס למה שקרה. אליעד מדגיש שבמקרים רבים הזיכרון דווקא מתחדד, והאדם זוכר בצורה מדויקת יותר את מה שקרה. זה יכול להחמיר את הרגשתו אם לא התבצע שינוי בפירוש של החוויה. לדוגמה, אדם שנשדד ייזכר בצורה ברורה יותר בשוד אחרי שחזור, ואם הוא לא יבצע שינוי מחשבתי לגבי השאלה האם השוד הוא בהכרח רע?, הטראומה עלולה דווקא להתגבר. מה הקשר בין שחזור זיכרונות לבין אמונות מגבילות? לדברי אליעד, מה שבאמת משפיע על האדם הן האמונות הנוכחיות שלו לגבי האירועים, ולא האירועים עצמם. לכן, אדם שחווה ... טראומה מינית או אלימות פיזית), פגוע מהאמונות שהוא מחזיק כרגע על האירוע הזה, ולא מהאירוע עצמו שכבר הסתיים. לכן, הטיפול היעיל באמת הוא לא רק לשחזר את הזיכרון, אלא גם לשנות את האמונות והפירושים שהאדם מחזיק לגבי האירוע. האם הזיכרונות שלנו אמיתיים או שהם מומצאים? אליעד מזכיר שהמוח האנושי לא באמת זוכר את האירועים בדיוק מוחלט, אלא רק את מה שהוא מאמין שקרה. לכן, גם בתהליך השחזור, אנשים עלולים להשתכנע באירועים שלא התרחשו מעולם. הוא מציין שתופעת הזיכרונות הכוזבים נפוצה מאוד, במיוחד כשמישהו (לדוגמה, מטפל או גורו) מנסה לשתול זיכרונות כאלה בכוונה או בלי כוונה. למשל, אדם עלול לשחזר אירוע טראומטי של אונס, אף על פי שזה בכלל לא קרה, רק בגלל לחץ פסיכולוגי או אינטרס חיצוני. למי יש אינטרס לגרום לאנשים להאמין בזיכרונות כוזבים? אליעד מסביר שלאנשים מסוימים יש אינטרס ברור להציג תהליכים של שחזור זיכרון כאמצעי יחיד לפתרון בעיות, אפילו כשהם לא מסוגלים לפתור אותן באמת. הם עלולים לטעון שהבעיות הן תוצאה של גלגולים קודמים, חוויות מהילדות או זיכרונות מודחקים שלאדם קשה להפריך, ובכך הם דוחים את הטיפול בבעיה האמיתית, שהיא שינוי האמונות והפירושים של האדם ביחס למה שקרה. מה הפתרון הנכון לטיפול בטראומות וזיכרונות מהעבר? אליעד מציע שבמקום להתמקד רק בשחזור ה
איך למחוק זיכרונות רעים? איך למחוק זיכרון שלילי? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח משהו שקרה? איך לשכוח טראומת אונס? איך לשכוח טראומה? איך לשכוח זיכרון שלילי? איך לשכוח זיכרונות קשים? מחיקת זיכרונות רעים, איך למחוק זיכרונות רעים?
איך למחוק זיכרונות רעים? איך למחוק זיכרון שלילי? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח משהו שקרה? איך לשכוח טראומת אונס? איך לשכוח טראומה? איך לשכוח זיכרון שלילי? איך לשכוח זיכרונות קשים? מחיקת זיכרונות רעים, איך למחוק זיכרונות רעים?
... למחוק זיכרונות רעים? איך למחוק זיכרון שלילי? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח משהו שקרה? איך לשכוח טראומת אונס? איך לשכוח טראומה? איך לשכוח זיכרון שלילי? איך לשכוח זיכרונות קשים? מחיקת זיכרונות רעים, איך למחוק זיכרונות רעים? איך למחוק זיכרונות רעים? הרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה כיצד ניתן להתמודד עם זיכרונות רעים או טראומטיים ולמחוק אותם מהזיכרון. אליעד מציע גישה שנועדה לשנות את המשמעות של הזיכרון כדי לשחרר את האדם מההשלכות הרגשיות של חוויות רעות. הוא מסביר כי הזיכרון לא שומר את כל מה שקרה, אלא רק את הדברים בעלי משמעות אישית עבורנו. כאשר אדם זוכר משהו, הוא זוכר את הדברים שעשו עליו רושם במיוחד. עם זאת, יש אפשרות לשנות את משמעותם של הזיכרונות הרעים כך שהם יאבדו את כוחם. מהו הקשר בין משמעות הזיכרון לבין האפשרות לשכוח אותו? הדרך למחוק זיכרון רע היא על ידי שינוי משמעותו בהווה. לדוגמה, אם אדם זוכר חוויה קשה כמו חרם בבית הספר, חשוב להבין את המשמעות שהזיכרון מקבל בהווה. אליעד מציע לשאול את האדם מה המשמעות של הזיכרון עבורו כיום. אם אדם מאמין שחרם בבית הספר פירושו שהוא לא טוב ושלא יאהבו אותו, אז הצעד הראשון הוא לשנות את המשמעות הזאת. על ידי שינוי מחשבה זו, לדוגמה, על ידי לימוד ... הדרך להתמודד עם טראומות קשות? אליעד נותן דוגמה נוספת של אישה שעברה טראומת אונס. הזיכרון הזה לא יוצא לה מהראש, ויש לבחון מה המשמעות שהיא נותנת לו. אם האישה מרגישה שהאונס מראה שהיא לא יכולה לשמור על עצמה, הדרך להתמודד היא לשנות את האמונה הזאת. אליעד מציע ... להרגיש חסרת אונים או פחד. אפשר ללמוד להרגיש בטוחה למרות שהיו אירועים כאלה. האם זיכרונות רעים יכולים להימחק לחלוטין? ברגע שמשנים את המשמעות של הזיכרון הרע, המוח לא ירגיש צורך לשמור עליו יותר. אליעד מדגיש כי זיכרונות נשמרים במוח רק כאשר יש להם משמעות אישית עבורנו, במיוחד כאשר הם משפיעים על איך אנחנו רואים את עצמנו ואת העתיד. כשמשתנים את המשמעות של הזיכרון כך שהוא לא נוגע להווה ולעתיד, הזיכרון מאבד את כוחו והמוח לא רואה סיבה לשמור אותו יותר. חשוב להבהיר שאליעד מציין שאין בעיות נוירולוגיות במקרים אלה, אלא מדובר בשינוי משמעות הזיכרון. האם תמיד ניתן למחוק זיכרון שלילי? אליעד טוען שהדרך למחוק זיכרון רע היא למצוא את המשמעות שלו, לשנות אותה, וכך המוח יפסיק לשמור את הזיכרון. כל זיכרון שזוכר אדם נוגע למשהו משמעותי לו, ולכן כאשר משתנים הרגשות או האמונות הקשורות אליו, המוח לא יזכור אותו יותר. אם מדובר במקרים של טראומה, השינוי החשיבתי יכול להיות הדרך האפקטיבית ביותר לשחרר את האדם מהזיכרון. איך למחוק זיכרונות רעים מחיקת
איך למחוק זיכרון טראומטי? איך למחוק טראומה? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח את העבר? איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? מה המוח זוכר? זיכרון של אוטיסטים, איך לשכוח משהו? איך להוציא משהו מהראש? אוטיזם
איך למחוק זיכרון טראומטי? איך למחוק טראומה? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח את העבר? איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? מה המוח זוכר? זיכרון של אוטיסטים, איך לשכוח משהו? איך להוציא משהו מהראש? אוטיזם
... למחוק זיכרון טראומטי? איך למחוק טראומה? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח את העבר? איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? מה המוח זוכר? זיכרון של אוטיסטים, איך לשכוח משהו? איך להוציא משהו מהראש? אוטיזם האם אפשר למחוק זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד כהן מסביר באופן מפורט האם ואיך ניתן למחוק זיכרון טראומטי. ראשית, חשוב להבין שאין אפשרות למחוק באופן מוחלט את הזיכרון של אירוע טראומטי, משום שאירוע שהתרחש במציאות, נקלט בחושים ונחרט בזיכרון. לכן באופן פשוט, אין אפשרות ממשית ... סרטון וידאו שמוכיח כי בעצם זה לא היה יריקה אלא רק טיפות של גשם, האירוע נשאר בזיכרון, אך הפרשנות של האדם לגבי האירוע משתנה. במקרה כזה, הזיכרון עצמו (תחושת הרטיבות) נשאר, אבל התחושה הרגשית השלילית של ההשפלה מתפוגגת. הדוגמה הזו ממחישה את ההבחנה בין הזיכרון העובדתי לבין הפרשנות הרגשית, ... אליעד כהן טוען כי באופן עקרוני לא ניתן למחוק לגמרי אירוע שהתרחש, מאחר והזיכרון הפיזי והחושי של האירוע קיים במוח. עם זאת, הוא מציג הבנה עמוקה יותר של האופן בו פועל הזיכרון האנושי. הזיכרון של האדם עובד כך שהוא זוכר בעיקר אירועים ומשפטים שיש להם משמעות רגשית חזקה. אירועים חסרי משמעות רגשית לא יישמרו בזיכרון לזמן רב. לדוגמה, אם נשאל אדם מה ... פרטים, גם לאחר עשרות שנים, כי הוא משחזר אותו שוב ושוב בתודעתו. מה הקשר בין זיכרון ומשמעות רגשית? ככל שלאירוע יש משמעות רגשית גדולה יותר, כך הזיכרון נשאר ברור וחד יותר. אליעד נותן ... משחזר אותה כל יום או לעיתים תכופות, ולכן הוא זוכר אותה בעוצמה גדולה יותר. הזיכרון נשמר באופן חי רק בזכות החזרה והתחזוקה שלו, וככל שאדם משחזר יותר את האירוע - כך הזיכרון נשאר חי ומפורט יותר. כיצד להפוך טראומה לחסרת משמעות ולשכוח אותה? כדי לשכוח זיכרון טראומטי באמת, יש צורך להפוך את ... לחסר משמעות לחלוטין. כשאירוע הופך לחסר משמעות לחלוטין, הוא מפסיק להיות משוחזר בזיכרון, וממילא האדם שוכח אותו. אם למשל ... כבר איננו שם, ובמקרים מסוימים, אפילו האירוע עצמו הופך למשהו חסר חשיבות, ואז הזיכרון מתפוגג לגמרי. אליעד מציג את ... לשכוח באמת משמעותו הפיכת האירוע לחסר משמעות רגשית ומנטלית לחלוטין. מה דומה בין זיכרון של אוטיסטים לזיכרון רגיל? אליעד מזכיר גם את הנושא של זיכרון אצל אוטיסטים, שיכולים לזכור ... עורך חישוב פנימי מה כדאי לשמור ומה אפשר לשכוח. דברים בעלי משמעות גבוהה נשמרים בזיכרון לאורך זמן, ואילו דברים חסרי ... נשכחים במהירות. לכן הדרך לשכוח טראומות ואירועים לא רצויים היא לא לנסות להילחם בזיכרון עצמו, אלא לשנות את היחס הרגשי ... נשכחים. מה המשמעות המעשית של כל זה? אליעד מסכם בכך שלמרות שלא ניתן למחוק את הזיכרון בצורה מלאכותית כמו למחוק קובץ מהמחשב, אפשרי בהחלט לשנות את הזיכרון הטראומטי על ידי שינוי המשמעות הרגשית של האירוע. אם מצליחים לשנות את המשמעות הרגשית של האירוע, הזיכרון יאבד את העוצמה שלו ובסופו של דבר ...
זיכרון טראומטי זוגי, איך מישהו יוצר טראומה? איך מישהו יוצר זיכרון שלילי? למה שמישהו יצור לעצמו זיכרון שלילי? למה שמישהו יצור לעצמו פוסט טראומה? לשנוא את האקסית, שנאת האקסית, להאשים את האקס, איך לשכוח את האקס? געגוע לאקסית
זיכרון טראומטי זוגי, איך מישהו יוצר טראומה? איך מישהו יוצר זיכרון שלילי? למה שמישהו יצור לעצמו זיכרון שלילי? למה שמישהו יצור לעצמו פוסט טראומה? לשנוא את האקסית, שנאת האקסית, להאשים את האקס, איך לשכוח את האקס? געגוע לאקסית
זיכרון טראומטי זוגי, איך מישהו יוצר טראומה? איך מישהו יוצר זיכרון שלילי? למה שמישהו יצור לעצמו זיכרון שלילי? למה שמישהו יצור לעצמו פוסט טראומה? לשנוא את האקסית, שנאת האקסית, להאשים את האקס, איך לשכוח את האקס? געגוע לאקסית איך חוסר אהבה עצמית יוצרת זיכרונות רעים וטראומות? הזיכרונות הרעים והטראומות שיכולים להיווצר בעקבות חוויות שליליות הם תוצאה של חוויות שחווינו, אך מה קורה כאשר אדם שחש חוויות חיוביות מהעבר, בוחר להפוך אותן לזיכרונות שליליים? המהות של טראומה היא כאשר אדם חווה משהו שהוא לא רוצה שיקרה, וזה משפיע עליו לאורך זמן, ומשאיר בו זיכרון רע. כך, אם אדם נהנה מהחוויות שעבר, איך זה ייתכן שמרגע מסוים הן יפכו לזיכרונות רעים או טראומות? השאלה המרכזית היא איך חוויות חיוביות ייתכן והן יהפכו בהמשך לזיכרונות כואבים? המרכיב החשוב בהבנת הנושא הזה הוא חוסר האהבה העצמית של אדם. כאשר אדם לא יודע להרגיש טוב עם עצמו גם בלי תנאים חיצוניים, הוא עשוי ליצור לעצמו זיכרונות שליליים, גם אם החוויות שעבר היו חיוביות. לדוגמה, אדם שהיה בזוגיות מוצלחת ועבר ... סיפור שלילי על הקשר שהיה לו, ממציא חוויות שליליות על בן הזוג כדי לשכך את תחושת הגעגועים. איך חוסר אהבה עצמית גורם לאדם לסלף את הזיכרונות? כאשר אדם לא מצליח להתמודד עם פרידה או שינוי, הוא עלול להתחיל לשנות את זיכרונותיו. כך לדוגמה, אדם שהיה בקשר טוב עם בן הזוג ונהנה ממנו, יכול להרגיש את הצורך ... הוא עשוי להאמין שלמעשה לא היה טוב, או הוא היא לא אהבו אותי באמת. בדרך הזו הוא מבטל את הצורך לחזור אל העבר ומניע את עצמו לסלף את הזיכרונות כך שהוא לא ירצה להיתקל בהן. מנגנון פסיכולוגי של הכחשת העבר כדי להימנע מכאב ... שהיה טוב לו באותו קשר, משום שהוא מרגיש רע בלעדיו. התחושה של לא טוב לי לבד גורמת לו להסתכל על הקשר בעין שלילית, כך שהוא מעוות את הזיכרונות לטובת הכאב הנוכחי. במקום להעריך את מה שהיה, הוא הופך את כל מה שקרה לרע, כדי ... טמונה בכך שאדם לא יודע להרגיש טוב בלי אחרים, או בלי קשר זוגי. במקרה כזה, כל תחושת חסר או אובדן במערכת זוגית תוביל ליצירת סיפור של זיכרון רע. כשאדם לא מצליח להרגיש טוב לבד, כל חוויה חיובית מהעבר תהפוך לנבואה רעה ... שהיה טוב. סיכום לסיכום, חשוב להבין שאדם שלא יודע להרגיש טוב עם עצמו ללא תלות בזוגיות או בגורמים חיצוניים, ייצור לעצמו טראומות וזיכרונות שליליים, גם אם החוויות היו חיוביות. השקר העצמי בו הוא משכנע את עצמו שהעבר היה ... לעצמנו טראומות מיותרות. איך להרגיש טוב לבד? איך להתמודד עם פרידה זוגית? איך לא להתגעגע לאקסית? איך לא להאשים את האקס? איך ליצור זיכרונות חיוביים? מה זה טראומה בזוגיות? איך להתמודד עם געגועים? איך חוסר אהבה עצמית יוצרת זיכרונות רעים וטראומות? מה זה בעצם זיכרון רע? כאשר מתרחש משהו שאדם אינו רוצה שיקרה, הוא חווה חוויה שלילית. לאחר זמן, האירוע נשאר כזיכרון רע. אם החוויה הייתה חזקה במיוחד ואדם ממש לא רצה שהיא תקרה, היא עלולה להפוך לטראומה. מצד שני, אם קורים לאדם דברים טובים, והוא נהנה מהם, האם ייתכן שהוא יסבול בעתיד מזיכרונות רעים? לכאורה, לא. הרי אם משהו טוב קורה לך, למה שזה יהפוך לטראומה? איך אפשר שדבר שנהנית ממנו יהפוך בעתיד למקור של כאב? כיצד אדם יוצר לעצמו זיכרונות רעים למרות שהיו לו חוויות טובות? כאן נכנסת לתמונה חוסר אהבה עצמית. אדם שאינו יודע לאהוב את עצמו ללא תנאים, אדם שלא יודע להיות מאושר גם ללא זוגיות או הצלחות חיצוניות, יכול להפוך חוויות חיוביות לזיכרונות שליליים ואף טראומטיים. איך זה קורה? נניח שאדם היה במערכת זוגית שבה הרגיש נהדר. ... אינו מצליח. כאשר אדם לא יודע להרגיש טוב לבד, הוא מתחיל לחוות געגוע חזק לעבר. ואז, כדי להתמודד עם הכאב שבגעגוע, הוא מנסה להכפיש את הזיכרונות שלו. לדוגמה, בחורה שהתגעגעה לאקס שלה ואינה מצליחה להתמודד עם הגעגוע, עלולה ... הוא היא לא באמת אהב ה אותי, כל זה היה רק אשליה. כך הוא מצליח לשכנע את עצמו שהוא לא רוצה לחזור לעבר, אבל בכך הוא גם יוצר לעצמו זיכרון רע של משהו שבעבר היה טוב. במקרים קיצוניים, זה אף עלול להפוך לטראומה. איך חוסר ... יכול להעריך את מה שהיה, אך לא להתחרט על כך. אך כאשר אדם אינו מסוגל להרגיש טוב ללא תנאים, הוא נכנס למעגל של הכחשת העבר, הכפשה של הזיכרונות, יצירת טראומות מלאכותיות, ואף מצב של פוסט - טראומה שנגרם מהכאב שהוא עצמו יצר ... זה באמת עוזר לו? לא. הוא אולי הפסיק לרצות את המים, אך הוא עדיין צמא. איך להימנע ממעגל ההרס העצמי? אם אדם רוצה להימנע מליצור לעצמו זיכרונות שליליים וטראומות מיותרות, עליו ללמוד להרגיש טוב עם עצמו גם ללא תלות בגורמים ... רומנטיים כדבר הכי טוב שקרה לי בחיים. לא לשקר לעצמו שהעבר היה רע רק כדי להפסיק להתגעגע. לקבל את המציאות כפי שהיא, בלי לעוות את הזיכרונות לטובה או לרעה. סיכום אדם שיודע להרגיש טוב לבד לא צריך לסלף את העבר כדי להתמודד עם ההווה. הוא מסוגל לזכור גם חוויות טובות ולומר: היה טוב אז, אבל טוב לי גם עכשיו. אנשים שמתקשים בכך יוצרים לעצמם טראומות וזיכרונות שליליים, גם אם במציאות היה להם טוב. למידע נוסף על איך להרגיש טוב לבד, איך ... שלהם, איך לא להיות קורבן ולהפסיק להאשים אחרים - ניתן להיכנס לאתר EIP.co.il. למה שמישהו יעשה לעצמו טראומה? למה שמישהו יעשה לעצמו זיכרון שלילי? למה שמישהו יעשה לעצמו רע? למה שמישהו יהפוך
טיפול בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען רגשי שלילי, מטען רגשי חיובי, רגשות רעים, רגשות חיוביים, לשכוח רגשות, לשנות רגשות, זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל בטראומה
טיפול בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען רגשי שלילי, מטען רגשי חיובי, רגשות רעים, רגשות חיוביים, לשכוח רגשות, לשנות רגשות, זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל בטראומה
... בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען רגשי שלילי, מטען ... רגשות רעים, רגשות חיוביים, לשכוח רגשות, לשנות רגשות, זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל ... בטראומה ולשחרר מטענים רגשיים שליליים? כאשר אדם מתמודד עם זיכרונות רעים או טראומה, הוא נושא ... בהכרח מהאירוע עצמו. מהו תהליך ההתמודדות עם רגשות רעים וזיכרונות שליליים? אליעד מדגים כיצד להתמודד עם זיכרון שלילי, למשל אדם שננשך על ידי ... כאבה לך הרגל ממכה קודמת. מטרת השאלות האלו היא להטיל ספק בזיכרון ולבחון אותו מחדש, וכך להפחית את העוצמה הרגשית של הזיכרון השלילי. כיצד ניתן להפחית את ... הרגש. אליעד מציע שתי דרכים נוספות: דרך אחת היא להיזכר בזיכרונות חיוביים אחרים שקשורים ... חוויה חיובית חדשה שתייצר מטען רגשי חיובי, ובכך תמחק את הזיכרון השלילי. לדוגמה, אדם שפוחד ... לדברי אליעד, אנשים נוטים להעריך אחרים על סמך ההצטברות של זיכרונות שליליים או חיוביים. ככל שהאדם צובר זיכרונות שליליים יותר, כך הדימוי ... זה אפשרי בהחלט להעלים שנים של חוויות שליליות על ידי יצירת זיכרון חזק ומשמעותי חיובי אחד. מה ... כך רע? אולי האדם בכלל לא התכוון לפגוע בי כפי שחשבתי? האם הזיכרון המדויק שלי הוא באמת נכון או ... אני מעצים אותו לרעה? לסיכום, איך אפשר להתמודד עם טראומה וזיכרונות רעים? אליעד כהן מציע מספר דרכים עיקריות: להטיל ספק באמיתות הזיכרון השלילי. לבדוק מחדש את הפירושים והמשמעויות שנתנו לאירוע. להיזכר בזיכרונות חיוביים מקבילים או ליצור ... חיוביים. ליצור חוויה חזקה וחיובית כדי לאזן או להחליף את הזיכרון השלילי. אליעד מדגיש כי שינוי רגשות וזיכרונות תלוי בעיקר בהבנת המנגנון ... את האמת, ולהבין את הכוח שיש לכל אחד לשנות את הרגשות והזיכרונות שלו. איך לטפל בטראומה? איך להעלים רגשות רעים? איך להתמודד עם זיכרון שלילי? האם אפשר לשנות זיכרונות? איך משנים תחושות שליליות? ...
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
... מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה מהי טראומה ואיך היא נוצרת? טראומה היא חוויה שלילית ועמוקה שהאדם חווה, ומשפיעה עליו לאורך זמן, מעבר לסיום ... קשה ומאיימת. אירועים אלו לא נשארים רק בזיכרון כזיכרונות, אלא יש להם השפעות משמעותיות על תחושותיו והתנהגותו של האדם בהווה ובעתיד. כיצד טראומה משפיעה על ההווה ... בו פחד או חוסר רצון להתמודד עם אותו זיכרון טראומטי. תהליך היווצרות הטראומה כאשר אדם חווה אירוע טראומטי, המוח מזהה אותו כאיום ומתחיל לחפש דרכים להימנע ממנו בעתיד. ... על האירוע: האדם מעדיף לא להתמודד עם הזיכרון הכואב, שכן כל חיבור לאירוע מעורר מחדש את הכאב הנפשי והסבל. כיצד להתמודד עם טראומה? אם אדם מרגיש שהעבר משפיע על ההווה שלו ... לאירוע עצמו. טכניקות שונות, כמו ניתוח זיכרונות טראומטיים, יכולים לעזור לאדם להתמודד עם העבר ולשחרר אותו מההשפעות של הטראומה כדי לחיות חיים יותר בריאים ומלאים. איך ... לא רוצה להיזכר באירוע הטראומטי, כי עצם הזיכרון גורם לו לחוות מחדש את הכאב. כאשר אדם נמנע מסיטואציות מסוימות, הוא למעשה נותן לטראומה להמשיך לשלוט עליו. אך אם הוא יחליט להתמודד עם הזיכרון ולהבין שהוא לא חייב לפחד ממנו, ייתכן שהוא יוכל להשתחרר ממנו ולחיות חיים מלאים יותר. כיצד להתמודד עם טראומה? אם אדם חווה ... טיפול בטראומה, מה זה פוסט טראומה? זיכרון ילדות טראומטי, מטפל טראומה, מניעת טראומה, טראומה מתמשכת, טראומה מורכבת, מוח טראומטי, איך נוצרת טראומה מהריון? איך נוצרת ...
איך למחוק זיכרון טוב? חרדה בגלל זיכרון טוב, חרדה בגלל העבר, התמודדות עם חרדה, טיפול בחרדה קשה, חרדה נוסטלגית, לפרוץ למוח
איך למחוק זיכרון טוב? חרדה בגלל זיכרון טוב, חרדה בגלל העבר, התמודדות עם חרדה, טיפול בחרדה קשה, חרדה נוסטלגית, לפרוץ למוח
... למחוק זיכרון טוב? חרדה בגלל זיכרון טוב, חרדה בגלל העבר, התמודדות עם חרדה, טיפול בחרדה קשה, חרדה נוסטלגית, לפרוץ למוח איך אפשר למחוק זיכרון טוב שגורם לחרדה? אליעד כהן מסביר איך אפשר להתמודד עם זיכרון טוב שגורם לחרדה, מצב שבו דווקא זיכרונות נעימים מהעבר יוצרים אצל האדם מצוקה נפשית וחרדה בהווה. זיכרון טוב יכול להוביל לחרדה נוסטלגית כאשר האדם חווה פער בין המציאות העכשווית לזיכרונות הטובים מן העבר, והפער הזה גורם לו להרגיש רע. אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמאות מפורטות, ... פעם שהוא נזכר כמה טוב היה לו בעבר, המחשבות האלו יוצרות לו סבל עצום בהווה. אליעד נותן דוגמה מוחשית: אם אדם פוחד מפרידה בגלל זיכרונות של קשר שהיה בעבר, הוא סובל מחרדה שמא יחזור להיות לבד. האדם למעשה מחובר לרצון לא להיות לבד. ... אותו אדם לא ימהר לוותר על הכלב, כי ההנאה שהוא מקבל בזמנים שבהם הכלב כן נמצא איתו גוברת על הסבל כשהכלב אינו נמצא. איך משנים זיכרון טוב מהעבר שגורם לסבל בהווה? אליעד מדגיש שאי אפשר באמת למחוק את מה שקרה בעבר, אך אפשר בהחלט לשנות את התחושה של האדם לגבי אותו זיכרון. הוא מציע שיטה מפורטת ומעשית לשינוי הרגש המלווה את הזיכרון הטוב, על מנת להפחית את החרדה שנגרמת ממנו בהווה. השיטה של אליעד היא לשחזר עם האדם את הסיטואציה הטובה מהעבר באופן מודע, ואז לשנות בהדרגה את התחושה שהוא חש כלפי הזיכרון. לדוגמה, אם האדם היה מאושר מאוד כשיצא עם חברים וחש כרגע סבל כשהוא לבד, יש לשחזר איתו את האירוע הטוב, להבין מה גרם לו להרגיש טוב, ולשאול אותו למה הוא מרגיש ככה היום כלפי הזיכרון. בשלב הבא, אליעד מציע לשנות את ההרגשה שיש לאדם כלפי אותו הזיכרון, כך שכאשר האדם ייזכר שוב באותו אירוע, כבר לא יחווה את הרגש הנעים שהיה קשור אליו בעבר. כתוצאה מכך, האדם כבר לא יסבול כאשר הזיכרון יעלה שוב, מפני שהפער בין העבר להווה יעלם. מה עושים אם האדם לא מסוגל לוותר על זיכרונות נעימים? אליעד מסביר שבמקרה שהאדם נאחז בזיכרון עבר מוצלח במיוחד, כמו למשל אדם שהצליח פעם ומאז מפחד להיכשל, צריך לעבור איתו שוב על הזיכרון של ההצלחה ולשאול אותו למה הוא חושב שההצלחה ההיא היתה כל כך חשובה. המטרה היא לפרק את החשיבות הרגשית שהאדם העניק לאותו זיכרון. האדם צריך להבין לעומק מדוע הוא מלכתחילה העניק ערך רב כל כך לזיכרון העבר. כאשר האדם מבין זאת, הוא יכול לשחרר את הזיכרון מן המטען הרגשי הכבד שהוא העניק לו בעבר, וכך החרדה מתפוגגת. האם אפשר למחוק לגמרי זיכרונות מהעבר? אליעד מציין שאי אפשר למחוק עובדות או אירועים שקרו באמת, אבל בהחלט אפשר למחוק את המשמעות הרגשית שהאדם מייחס להם. השינוי נעשה על ידי חקירת המחשבות והרגשות שיש לאדם כלפי הזיכרונות שלו, ועל ידי שינוי האופן שבו האדם מפרש את הזיכרונות האלו בהווה. הדבר החשוב, לפי אליעד, הוא להבין שהסבל אינו מגיע מן הזיכרון עצמו, אלא מן המשמעות שהאדם מעניק לזיכרון ומהרגש הנוכחי שלו כלפיו. שינוי המשמעות הזו מביא לשחרור רגשי משמעותי ומפחית את החרדה הנוסטלגית באופן משמעותי. איך מוחקים זיכרון טוב? מהי חרדה נוסטלגית? טיפול בחרדה בגלל זיכרון טוב איך להפסיק להזדהות עם העבר? לשנות משמעות של זיכרונות חרדה מהעבר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: זיכרון, האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: זיכרון, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן משפחתי, מטפל רגשי, מאמן זוגי בנושא זיכרון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 12:29:14 - wesi1