אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התנגדות אפשרית ✔טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
איך למנוע התנגדויות במכירה ובמערכות יחסים?

אחד העקרונות החשובים ביותר שאליעד כהן מציג בתחום השכנוע, המכירה, וניהול משא ומתן הוא העיקרון של יצירת אווירה נעימה, הרמוניה והסכמה הדדית. כאשר רוצים ליצור אמון בין שני אנשים, חשוב להימנע מקונפליקטים לא הכרחיים שעלולים לגרום לתחושת אנטי אצל הצד השני. המטרה המרכזית היא למנוע מראש תחושה של התנגדות, או תחושה של עימות עם האדם האחר.

איך להציע הצעות בצורה שלא תיצור התנגדות?

אליעד מסביר שכאשר רוצים להעלות הצעה כלשהי ויודעים מראש שהאדם שמולנו עלול להתנגד לה, חשוב להציג את ההצעה כ"אפשרית" ולא כ"הכרחית". כלומר, במקום לשאול את הלקוח או את האדם השני בצורה מחייבת כמו "אתה רוצה גם את המוצר הזה?", יש לומר בצורה מכילה ומאפשרת: "יש אפשרות שתיקח גם את המוצר הזה אם אתה רוצה בכך, אבל אם לא, זה גם בסדר". בצורה זו, מראש יש אפשרות להימנע מתחושה של קונפליקט. אם האדם יגיד "לא", הוא לא ירגיש שהוא חייב להיכנס לעימות, כי כבר אמרנו לו מראש שזה מקובל ובסדר גם אם הוא לא יסכים.

לדוגמה, במקום לומר ללקוח בצורה ישירה ומחייבת "אתה רוצה את החבילה הזאת?", מומלץ לומר "יש אפשרות להוסיף את החבילה הזאת אם תרצה, אבל אם לא, זה גם בסדר גמור". הגישה הזאת מאפשרת ללקוח לסרב בלי להרגיש לא נעים, וכך נמנעת מראש תחושת עימות או חוסר נעימות.

עוד דוגמה שאליעד נותן היא בתחום מערכות היחסים: כאשר רוצים להזמין מישהו לפגישה, עדיף לא לשאול בצורה ישירה: "אתה רוצה להיפגש היום?", מכיוון שאם הצד השני אומר לא, הוא מיד נכנס לתחושה של קונפליקט. התחושה שנוצרת אצלו היא: "אני בקונפליקט עם האדם השני, אמרתי לו לא, וכעת אני מרגיש לא בנוח". במקום זה אפשר לומר: "אתה יודע, אם תרצה אפשר להיפגש היום, אבל אם לא מסתדר לך, זה גם בסדר." כך האדם השני לא ייכנס אוטומטית לתחושה של חוסר נוחות, גם אם הוא מסרב.

האם לפעמים לחץ עשוי לגרום להסכמה?

למרות שיש חשיבות ליצירת תחושה של נעימות והרמוניה, אליעד מסביר שלפעמים דווקא לחץ והבעת דרישה בצורה מחייבת יכולה להוביל להסכמה של האדם השני. במקרים שבהם האדם השני ממש לא רוצה להיות בקונפליקט איתנו, הלחץ עצמו עשוי לגרום לו להסכים רק כי הוא לא רוצה להיכנס לעימות. לדוגמה, אם אומרים לאדם מסוים כמה פעמים "בוא ניפגש היום", ובכל פעם הוא אומר "לא", בסופו של דבר הוא עשוי להסכים להיפגש רק כדי להימנע מתחושת חוסר נעימות עקב העימות שנוצר.

עם זאת, אליעד מזהיר מהחיסרון של השיטה הזאת: האדם השני נכנס לקונפליקט פנימי. אם הוא מרגיש שמכריחים אותו להסכים, הוא יכול להיכנס לקונפליקט פנימי בין הרצון שלו לסרב לבין הרצון שלו לא להיות במצב של עימות איתנו. זה מצב מסוכן, כי בשלב מסוים הוא עלול להחליט שדווקא לא אכפת לו מהעימות איתנו, וכך אנו מפסידים אותו לגמרי.

איך להגיב נכון כאשר מישהו מסרב לנו?

אליעד מדגיש שגם אם כבר ביקשנו משהו ואמרו לנו "לא", עדיין אפשר לתקן את המצב. הוא מסביר שאחרי סירוב צריך להגיד "אוקיי, זה בסדר, לא קרה שום דבר, הכל טוב, גם אני לא הייתי בטוח". זה מעביר מסר שהסירוב לא גרם לבעיה גדולה, וכך בפעם הבאה כשנציע משהו נוסף, יהיה לצד השני פחות לא נעים לסרב, כי לא ייווצר זיכרון שלילי של קונפליקט מן העבר.

אך גם כאן הוא מדגיש שזה לא פתרון אידיאלי, כי ברגע שבו הצד השני אמר "לא", בראש שלו כבר נוצרה חוויה לא נעימה של קונפליקט. ולכן רצוי להימנע ממצב זה מראש.

כיצד להציע הצעה בצורה חכמה שלא תיצור לחץ מוגזם?

אליעד מסביר שיש צורך באיזון בין השידור שאנחנו מאוד רוצים...
שלום לכולם הפעם אני רוצה לדבר על עוד אחד מהעקרונות החשובים ביותר בנושא של שכנוע ניהול משא ומתן וכו', וכמובן שמדובר על נושא של תחושת הסכמה הדדיות הרמוניה כאשר רוצים ליצור אמון עם בן אדם כאשר רוצים שהוא יסגור איזו עסקה צריך ליצור איתו אמון צריך ליצור תחושה נינוחה של אמון וכו'. ואחד הדברים החשובים ביותר כאשר רוצים ליצור את התחושה הזאת של האווירה הנעימה היא לשים לב שלא נכנסים לשום קונפליקט או לשום קונפליקט שלא חייבים להיכנס אליו. עכשיו מה זה אומר בפועל מה הטיפ שאני רוצה לומר עכשיו? הטיפ הוא כדלקמן כאשר הולכים להעלות הצעה במשא ומתן כלשהו ומראש יודעים שיכול להיות שהצד השני הולך להתנגד להצעה הזאת, אוקי מה שבעצם צריך לעשות זה להעלות את ההצעה שרוצים להציע בצורה אפשרית אך לא הכרחית.

מה זאת אומרת? לדוגמה נגיד רוצים להגיד ללקוח "אתה תרצה גם שנוסיף לך את המוצר הזה והזה, תרצה גם להוסיף את החבילה הזאת והזאת?" אם אנחנו יודעים מראש שיש סיכוי סביר שהוא יגיד לא שהוא לא רוצה בעצם צריך לשים לב לכך שנוצרת לנו כאן בעיה, מה הבעיה שנוצרה? אם אנחנו מציעים ללקוח משהו והוא אומר לא בעצם נוצר כאן קונפליקט כי הלקוח בתחושה נגדנו הוא בתחושה של אנטי הוא בתחושה של קונפליקט, אחר כך אם אנחנו נגיד לו "אוקי אז בא נעשה משהו אחר" שהוא רוצה אותו יכול להיות שגם על זה הוא יגיד שהוא לא רוצה למה כי נוצרה אווירה של קונפליקט הלקוח במוח שלו חווה שהוא היה בקונפליקט איתנו הבן אדם השני חווה, מבקשים ממישהו בקשה והוא אומר "לא אני לא מעוניין" הדבר הזה יוצר קונפליקט עם הבן אדם יוצר תחושה לא נעימה.

ולכן כאשר מבקשים ממישהו בקשה אומרים למישהו איזה משפט ויודעים מראש שאולי הוא לא יסכים מה שצריך לעשות זה שכאשר מבקשים ממנו את הבקשה לבקש אותה בצורה אפשרית אבל לא מחויבת אפשרית אבל לא הכרחית, שזה אומר בפועל להגיד לו לדוגמה נגיד במקום להגיד לו "אתה רוצה גם את החבילה?" להגיד לו "אתה יודע יש אפשרות שתיקח גם עוד חבילה אם אתה רוצה בכך" או " אתה יודע רק אם אתה רוצה יש אפשרות שתיקח עוד חבילה מסוימת אבל אם לא זה גם בסדר" לדוגמה.

דהיינו, מראש להכיל את ההתנגדות האפשרית שלו למה שהולכים להגיד, לדוגמה עוד דוגמה נגיד רוצים להציע למישהו להיפגש איתו אז אם אומרים לו "בוא ניפגש היום", עכשיו אם הוא יגיד לא בעצם מה קרה? אז הוא אמר לכאורה אמר לא הוא לא רוצה מחר אם הוא נגיד רוצה להיפגש הוא יגיד שכן או שלא אבל ברגע שאמרנו "בוא ניפגש היום" או אפילו אמרנו לו בצורה של שאלה "אתה רוצה להיפגש היום?", אפילו נניח שאמרנו ככה אם הוא אמר לא אז בעצם בראש שלו נוצרה לו מחשבה שאומרת לו "אני בקונפליקט עם הבן אדם השני, מה שהבן אדם השני אומר לי אני אומר לו לא".

נוצר קונפליקט נוצרה תחושה לא נעימה ואז למחרת כשנשאל אותו "אתה רוצה להיפגש?" הוא גם כן כבר במוח שלו בתחושה לא נעימה "אתמול אמרתי לא, הבן אדם הזה אני מסוכסך איתו" למרות שיש כאלה שיגידו הוא בתחושה לא נעימה אז עכשיו הוא יגיד כן, אוקי אבל זה לא קשור לעניין. עכשיו אני אדבר על ההיבט שברגע שהבן אדם יתרגל להגיד לא אז הוא בעצם בתת מודע שלו הוא נמצא איתנו בתחושה של קונפליקט, עכשיו אומנם יש מצבים שבהם הבן אדם לא רוצה להיות איתנו בקונפליקט ולכן אנחנו דווקא נגיד לו "תקשיב בוא ניפגש היום" ואז הוא יגיד "לא רוצה, לא יכול נגיד אני מתנצל לא מסוגל" ואז למחרת נגיד לו עוד פעם "בוא ניפגש היום" ואז בגלל שלא נעים לו אז הוא יגיד "בסדר בוא ניפגש".

אוקי יש מצבים שהבן אדם בטוח לו שהוא לא רוצה לריב איתנו ואז אם אנחנו דווקא כן נדבר איתו בצורה מחויבת, אנחנו כן נדבר איתו בצורה שהוא כאילו חייב אנחנו כן נדבר איתו בצורה שלא מכילה את האפשרות שהוא לא יסכים איתנו ממילא מאחר שהוא מאוד מאוד לא רוצה להיות איתנו בקונפליקט לכן דווקא זה שמדברים איתו בצורה שיוצרת קונפליקט, זה מפעיל עליו לחץ לא להיות איתנו בקונפליקט ולהסכים עם מה שאומרים לו.

אוקי ולכן לדוגמה עוד במערכות יחסים כאלה ואחרות נגיד שאחד מהאנשים לא רוצה להיות בקונפליקט אז דווקא שם כן אפשר ללחוץ את הבן אדם ודווקא לא לתת לו את האפשרות לברוח ממה שרוצים אבל כן ללחוץ אותו כדי שהוא בסוף ירגיש לא בנוח כי הוא לא רוצה להיות בקונפליקט ואז הוא יגיד כן, אוקי אבל יש לזה חיסרון כי אם יותר מדי באים לבן אדם יגיד לא, לפני החיסרון שבזה אבל לא בכל מערכות היחסים זה ככה כי לדוגמה אם נגיד לקוח, לקוח לא אכפת לו מה אכפת לו הוא לא מחויב לך לכלום הוא יגיד לך לא ובזה הוא יסגור את הסיפור לכן במקרים כאלה שאנחנו רוצים שהוא בסוף יגיד לנו כן ושהוא לא יחשוב לעצמו במוח שלו כשהוא אומר לנו לא במקרים כאלה אנחנו כן צריכים מראש ברגע שאומרים לו משהו שאנחנו לא חייבים שהוא יסכים איתנו אז להגיד את זה בצורה שמראש מכילה את האפשרות שהוא לא יסכים איתנו.

עכשיו מה שהתחלתי להגיד קודם זה שגם אם מישהו נגיד אנחנו אומרים "הוא חייב להסכים איתנו" ואנחנו רוצים לגרום לו להרגיש לא בנוח בזה שהוא לא מסכים איתנו כדי שבסוף הוא יגיד כן. צריך לשים לב שזה די מסוכן, למה יש פה סכנה מסוימת? בגלל שברגע שהוא בקונפליקט איתנו הוא בעצם מצד אחד בקונפליקט איתנו ומצד שני הוא גם נמצא בקונפליקט עם עצמו, למה בקונפליקט עם עצמו? כי מצד אחד הוא אמר לנו לא הוא לא רוצה נגיד להיפגש, אז למה הוא אמר לא? כי זה עושה לו טוב הוא לא רוצה להיפגש פשוט הוא מעדיף לא להיפגש מצד שני זה עושה לו רע כי הוא לא רוצה להיות בקונפליקט איתנו ואז בעצם הוא נמצא בקונפליקט עם עצמו מעצם זה שהוא נמצא בקונפליקט איתנו כי הוא לא יודע מה לעשות אם הוא יגיד לנו כן יהיה לו רע, אם הוא יגיד שהוא רוצה להיפגש יהיה לו רע אם הוא יגיד שהוא לא רוצה להיפגש גם יהיה לו רע.

ולכן הוא בקונפליקט איתנו ואז מה שעלול לקרות שמרוב זה שהבן אדם נמצא בקונפליקט עם עצמו הוא בעצם פתאום משכנע את עצמו "לא אכפת לי להיות בקונפליקט עם הבן אדם הזה", אומרים לו "אתה רוצה להיפגש" הוא יגיד לא ואז הוא יתחיל להרגיש רע עם עצמו "רגע אבל אני נמצא בקונפליקט אני לא רוצה להיות בקונפליקט עם הבן אדם" ואז המוח שלו מתחיל לשכנע אותו "אבל מי אמר תהיה בקונפליקט עם הבן אדם השני" ואז בעצם פספסנו אותו. אוקי לכן לפעמים כשמנסים להפעיל לחץ על בן אדם לגרום לו להרגיש לא בנוח לפעמים דווקא מרחיקים אותו וזה דווקא גורם לו להתחיל להרגיש בנוח עם זה שהוא אמר לנו שהוא מסרב לנו ואז הוא בעצם מרגיש בנוח עם עצמו ובזה נגמר כל הדיון כולו.

אוקי עכשיו ולכן כפי שאמרתי בהתחלה כאשר מדברים עם בן אדם אז צריך לשים לב שאם חוששים שתיווצר תחושה של קונפליקט מכך שהולכים להציע לו איזו הצעה והוא עלול להגיד לא, לסרב להתנגד להצעה או מעלים רעיון והוא עלול להתנגד לרעיון צריך מראש להעלות את הרעיון הזה כאפשרי ולא כמחויב דהיינו, מראש לתת פתחון פה לכך, להגיד לו "אין בעיה גם אם תגיד לי שלא זה גם בסדר". אני אתן עוד דוגמה נגיד שמביעים סתם איזה רעיון איזה דעה ואומרים מראש אולי הבן אדם השני יתנגד לדעה הזאת אנחנו לא רוצים ליצור איתו קונפליקט אז במקום להגיד "אתה יודע אתה אומר ככה אבל ככה וככה" במקום להגיד בצורה כזאת כי אז הוא יגיד "מה פתאום מה אתה חושב הפוך" ובלאגן, אפשר להגיד לו "תראה אתה אומר ככה אבל אתה יודע למרות שאני מבין אותך נכון, אבל אתה יודע יכול להיות שאולי יש עוד אפשרות לראות את הדברים טיפה שונה למרות שגם מה שאתה אומר זה נכון".

בעצם מה אמרנו? נתנו לו לראות אפשרות אבל מראש כבר חלנו מראש כבר נתנו אופציה לזה שהוא יגיד לנו "לא אני לא רואה את זה ככה" ואז בעצם אנחנו מראש מאפשרים לכך שגם כשהוא יגיד לנו לא אנחנו בעצם לא ניצור תחושה לא נעימה ותחושה של קונפליקט. עכשיו עוד פעם יש דברים שבהם אנחנו לא בשום פנים ואופן שהבן אדם יגיד לא, לא רוצים שהוא יסרב לא רוצים שהוא יתנגד ואז במקרים כאלה זה לא רלוונטי כי אז אומרים לו את מה שרוצים ויסכים יסכים לא יסכים לא יסכים, אבל במקרים אחרים שלא מחויב לנו שהוא יסכים איתם ואנחנו לא רוצים ליצור מצב שהוא בראש שלו יחווה שהוא בקונפליקט איתנו שלא אכפת לו מהרצון שלנו כי אם אומרים לבן אדם משהו והוא אומר "לא רוצה" אז בעצם כמו במילים אחרות להגיד "לא אכפת לי ממה שאתה רוצה" ובתת מודע של הבן אדם כשמבקשים ממנו משהו והוא מסרב בתת מודע שלו זה כמו להגיד "לא אכפת לי ממה שאתה רוצה".

וזה לא משנה גם אם בן אדם לדוגמה נגיד אומרים לו "בוא לעבודה אתה יכול לבוא לעבודה?" הוא אומר "לא אני חולה אני לא יכול לבוא לעבודה" בתת מודע של אותו בן אדם שאמר "אני חולה אני לא יכול לבוא לעבודה" בהנחה שהוא אפילו חולה ולא יכול לבוא לעבודה בתת מודע שלו עוברת לו מחשבה "לא אכפת לי מהבוס שלי מה אכפת לי מהעסק הזה לא מעניין אותי", כי אם זה היה הכי מעניין אותו בעולם אז גם כשהוא היה חולה הוא היה מגיע לעבוד הוא היה עושה את כל מה שהוא יכול כדי לבוא לעבוד. ואיפשהו בתת מודע כשבן אדם אומר לא כשהוא מסרב לאיזה משהו בעצם יש לו מחשבה "לא אכפת לי מהבן אדם השני" וכדי להימנע מזה שבתת מודע של הבן אדם שמדברים איתו גם כשהוא יסרב שלא תעבור לו המחשבה "לא אכפת לי ממה שאתה רוצה" לכן מראש שותלים לו מחשבה "אתה יודע גם אם תגיד שלא יהיה בסדר".

עכשיו מה החיסרון כמובן של זה? שאז מראש זה מגדיל את הסיכוי שהוא יגיד "אז לא רוצה" כי מראש אמרנו לו "תקשיב אם לא תרצה זה גם בסדר" ולכן...
התנגדויות קניה אפקטיבי להתמודד עם התנגדויות יחסים התנגדויות בתהליך מכירות בטלפון שינוי איך למכור ללקוח לגיטימיות איך לגרום למישהו להסכים להגיד ללקוח התנגדות קניה אוירה נעימה איך להימנע איך להימנע מקונפליקט איך להימנע מקונפליקטים איך ליצור אוירה איך ליצור אוירה נעימה איך ליצור הסכמה איך ליצור הרמוניה איך למכור איך למכור ללקוח איך למכור ללקוחות איך למכור נכון הימנעות הסכמה הצלחה הרמוניה התנגדויות התנגדויות בזמן מכירה התנגדויות בזמן מכירה בטלפון התנגדויות בזמן מכירות התנגדויות בזמן מכירות בטלפון התנגדויות במכירה התנגדויות במכירה בטלפון התנגדויות במכירות התנגדויות במכירות בטלפון התנגדויות בשיחת מכירה התנגדויות בשיחת מכירה בטלפון התנגדויות בשיחת מכירות התנגדויות בשיחת מכירות בטלפון התנגדויות בתהליך מכירה התנגדויות בתהליך מכירה בטלפון התנגדויות בתהליך מכירות התנגדויות בתהליך מכירות בטלפון התנגדויות לקוח התנגדויות מכירה התנגדויות מכירה בטלפון התנגדויות מכירות התנגדויות מכירות בטלפון התנגדויות קניה התנגדויות של לקוח התנגדות התנגדות במכירה התנגדות במכירה בטלפון התנגדות במכירות התנגדות במכירות בטלפון התנגדות בשיחת מכירה התנגדות בשיחת מכירה בטלפון התנגדות בשיחת מכירות התנגדות בשיחת מכירות בטלפון התנגדות לקוח התנגדות מכירה התנגדות מכירה בטלפון התנגדות מכירות התנגדות מכירות בטלפון התנגדות קניה התנגדות של לקוח זוגיות זוגיות מוצלחת טיפול טיפול בהתנגדויות טיפול בהתנגדויות מכירה טיפול בהתנגדויות מכירות טיפול בהתנגדות טיפולים טיפים טיפים לזוגיות טיפים לזוגיות מוצלחת טיפים למערכות יחסים יחסים להימנע להימנע מקונפליקט להימנע מקונפליקטים להסכים ליצור ליצור אוירה ליצור אוירה נעימה ליצור הסכמה ליצור הרמוניה למכור למכור ללקוח למכור ללקוחות למכור נכון לקוח לקוחות מוצלח מוצלחת מטופל מטופלים מטפל מכירה מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים קונפליקט קונפליקטים
טיפשות / חוכמה. מהי מהותה של החוכמה / טיפשות? איך להימנע מטיפשות ולהיות חכם?
... חוכמה. מהי מהותה של החוכמה טיפשות? איך להימנע מטיפשות ולהיות חכם? מהי מהותה של הטיפשות? איך להימנע ממנה? מהי מהותה של החוכמה? איך להגיע אליה? טיפשות = חוסר ידיעת האמת = שקר = דמיון. חוכמה = ידיעת האמת = אמת = שכל. שורשה של הטיפשות ...
אם חד הורית, אב חד הורי, ילד מתגעגע לגרוש, הילד לא אוהב אותי, חינוך ילדים, לגדל ילדים מאושרים, משמורת משותפת, משמורת חלקית, משמורת מלאה, ילד מתגעגע להורה השני, קנאה בבן הזוג
אם חד הורית, אב חד הורי, ילד מתגעגע לגרוש, הילד לא אוהב אותי, חינוך ילדים, לגדל ילדים מאושרים, משמורת משותפת, משמורת חלקית, משמורת מלאה, ילד מתגעגע להורה השני, קנאה בבן הזוג
... מאושרים, משמורת משותפת, משמורת חלקית, משמורת מלאה, ילד מתגעגע להורה השני, קנאה בבן הזוג איך להתמודד עם ילד שמתגעגע להורה השני? הנושא המרכזי בהרצאה הוא כיצד להתמודד עם מצבים בהם ילד מתגעגע להורה השני, במיוחד כשיש תוצאות ... להורה השני. כל שיחה מתחילה בכך שההורה צריך להפסיק לחשוב על הבעיה כמכשול אישי, אלא להימנע מלחשוב שזהו מצב שדורש פתרון מיידי. יש מספר אפשרויות שאותן ניתן להציע להורה: ראשית, אם הילד מתגעגע להורה השני, כדאי להבין מה בדיוק הוא ... הילד באופן מיידי. זה מצריך זמן וכך גם תגובות גמישות שיכולות לכלול עידוד לסבלנות. איך להימנע מהשפעות רגשיות שליליות על הילד? כחלק מההבנה של המורכבות הרגשית שמתפתחת בין הילד להוריו, חשוב גם לשאול איך אפשר למנוע מהילד להרגיש אשמה ... עם זה. במקום להילחם או לנסות לשנות את תחושות הילד, אפשר להתמקד בהבנה של המצב ולהימנע מלפתוח את הנושא באופן שמעשית לא יעזור. אם חד הורית משמורת משותפת חינוך ילדים קנאה בין בני זוג ילד מתגעגע להורה השני רגשות אשמה בילדים הורות אחרי פרידה ...
דרך רוחנית, מורים רוחניים, מהי הדרך הנכונה? באיזה דרך ללכת? הדרך אל האושר, הדרך אל השלמות, הדרך להארה רוחנית, דרך נכונה, דרך לא נכונה
דרך רוחנית, מורים רוחניים, מהי הדרך הנכונה? באיזה דרך ללכת? הדרך אל האושר, הדרך אל השלמות, הדרך להארה רוחנית, דרך נכונה, דרך לא נכונה
... צעד לקראת האמת או שהוא פשוט מניח את רצונותיו על הדרך הזו. כיצד אפשר להימנע מלשקר לעצמנו בדרך הרוחנית? ... זו. מה עושים אם הדרך לא מובילה לתוצאה הרצויה? חלק מהשיחה עוסק בשאלה כיצד להימנע מטעויות בדרך רוחנית ולוודא ... הגדרה ברורה של מה אנחנו באמת רוצים. אליעד מציע להרגיש את הדרך הזו ולא להתנגד לה, תוך כדי שהאדם נשאר מודע ... את רצוננו האמיתי. האם יש דרך רוחנית אחת נכונה? מהי הדרך להארה רוחנית? איך להימנע מלשקר לעצמך בדרך רוחנית? מהי ...
איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות? מה לעשות עם חרדות טורדניות? התמודדות עם מחשבות שליליות, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך להיצמד לאמת? אופטימיות, להיות אופטימי, מחשבות אובססיביות
איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות? מה לעשות עם חרדות טורדניות? התמודדות עם מחשבות שליליות, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך להיצמד לאמת? אופטימיות, להיות אופטימי, מחשבות אובססיביות
... הוא מתאר מצב שבו אדם מכיר בכך שמחשבותיו שקריות, אך עדיין לא מצליח להשתחרר מהן. לדוגמה, אדם שמבין שמחשבה שהוא חושב על פוטנציאל הפלה היא שקר, אך לא מצליח להימנע ממנה. אליעד מדגיש את החשיבות לא רק בהבנת השקר שבמחשבה, ... מתרחשת, אלא איך להיערך מראש. אם אדם יקם בבוקר ויחליט להיצמד לאמת, אז כאשר תגיע מחשבה מטרידה, הוא יוכל לדחות אותה בקלות רבה יותר. האם אנו באמת יכולים להימנע מהמחשבות המטרידות? לפי אליעד, מחשבות מטרידות מתחלקות ... או שקריות. הוא מדגיש גם את הצורך להתרגל להבחין מתי אנחנו שוגים ולהפסיק להאמין לשקרים, גם אם מדובר בשקרים טובים שמרגישים לנו טוב על פני השטח. האם ניתן להימנע לחלוטין מהמחשבות השליליות? אליעד מסביר שכאשר אדם מתמודד ... להאמין להן. לא להישאב לעומקם, גם אם המחשבות מרגישות אמיתיות. הוא מציין את הצורך לעבור שלב נוסף ולפני כל מחשבה שלילית, לחשוב ולהתעקש על האמת בלבד. אם נרצה להימנע מהמחשבות השליליות, יש לשים לב גם למחשבות הטובות שמניעות ... שצפוי לו עתיד טוב, למרות שבפועל זה לא נכון, נמצא באותה סיטואציה בה הוא משקר לעצמו, מה שעלול להוביל להתפתחות של פנטזיות שגויות. לכן, כל מחשבה שגורמת לאדם להימנע מלהתמודד עם האמת והמציאות היא שקר, וצריך להיפטר ממנה. מה ... שמסייע לאדם להרגיש טוב, אך בסופו של דבר, הוא מבדל את האדם מהמציאות. לכן, כל דמיון - טוב או רע - שגורם לך לא לראות את המציאות כפי שהיא, הוא שקר, ויש להימנע ממנו. כל מחשבה שהופכת אותך לעיוור מהאמת, במיוחד כאשר היא ... עם האמת. בשיח היומיומי, כל מחשבה, רעיון או דעה צריכים להיבחן אם הם באמת נכונים או שמא מדובר בהשערות בלבד. הבדיקה המתמדת של מה נכון ומה לא, תסייע לאדם להימנע מהמחשבות המטרידות והשקריות. מה לעשות עם מחשבות טורדניות? כיצד להתמודד עם חרדות טורדניות? איך להימנע ממחשבות שליליות? מהי הדרך להיצמד לאמת? חשיבה חיובית מול ...
איך להיצמד לאמת? איך לשכנע אנשים? איך להטיל ספק? אולי ההפך הוא הנכון? איך לראות את האמת?
איך להיצמד לאמת? איך לשכנע אנשים? איך להטיל ספק? אולי ההפך הוא הנכון? איך לראות את האמת?
... פיל, בהתבסס על חושיו, ועל כך שיסיקו כי בחדר סגור לא יכול להיות פיל. אך אם האדם באמת רוצה לראות את האמת המוחלטת, הוא חייב להטיל ספק אפילו בהוכחות שמבוססות על חושיו. כיצד להימנע משכנוע עצמי שגוי בתהליך שכנוע ... לאסיר של הטענות שלו עצמו. לפי אליעד, הפתרון לכך הוא פשוט: לפני כל תהליך שכנוע, על האדם לעצור ולבדוק בעצמו מה האמת, בלי קשר לעמדת האדם שהוא מנסה לשכנע. רק כך יוכל להימנע להיכנס למלכודת של שכנוע עצמי. אליעד מבהיר כי לפני שמשכנעים אחרים, צריך להכיר בכך שאולי מה שאנחנו חושבים שהוא אמת מוחלטת, אינו כזה. הוא חוזר שוב ושוב על חשיבות הבדיקה הפנימית, הרצינית והאובייקטיבית, כדי להימנע מלהטעות לא רק את הזולת אלא גם את ... להיצמד לאמת פירושו להודות תמיד באפשרות שההפך הוא הנכון. לדבריו, אדם הרוצה באמת לראות את ההפך חייב להשתחרר מנקודת המבט שבה הוא נאחז, להבין את מגבלות התפיסה שלו, ולהסכים באמת ובכנות לכך שיכול להיות שההפך המוחלט נכון, גם אם זה נראה בתחילה לא הגיוני. איך להטיל ספק? איך לראות את ההפך? איך להיצמד לאמת? איך לשכנע בלי לשקר? האם ההפך הוא הנכון? מה הקשר בין ספק לשכנוע? איך להימנע משכנוע עצמי שגוי? ...
מערכות יחסים, נתינה, קבלה, לעזור למישהו, כפיות טובה, לתת על מנת לקבל, למנוע מריבות, להגדיר דברים, לדבר בצורה ברורה
מערכות יחסים, נתינה, קבלה, לעזור למישהו, כפיות טובה, לתת על מנת לקבל, למנוע מריבות, להגדיר דברים, לדבר בצורה ברורה
מערכות יחסים, נתינה, קבלה, לעזור למישהו, כפיות טובה, לתת על מנת לקבל, ... אליעד כהן מסביר שבזמן הנתינה, לא מספיק רק לתת, אלא חייבים להקפיד גם על האופן שבו הנתינה מוצגת. למשל, אם מזמינים מישהו למסעדה, אפשר ליצור אווירה שבה ברור שהאדם שמקבל את ההזמנה הוא המרוויח, ושהנותן הוא בעל ... ברורה ולהגדיר דברים מראש? אליעד כהן מדגיש את החשיבות של הגדרה ברורה והבנה בין הצדדים. כאשר נותנים בלי הגדרה, זה יוצר בלבול ובעיות ביחסים. לדוגמה, אם נותנים לאדם אחר כסף או עזרה ולא אומרים במפורש למה, עלולה ... על מיקום של נותן, ולא מאפשר מצב שבו הוא יוכל לטעון בעתיד שאתה חייב לו משהו על כך שהוא קיבל ממך. איך אפשר למנוע מריבות ואי הבנות במערכות יחסים? אליעד כהן מציין כי הבסיס למניעת מריבות ואי הבנות הוא להגדיר ... שונה ממה שהתכוונת. לדוגמה, נתינה שאינה מוגדרת עלולה להתפרש מצד המקבל כמעשה שדווקא מחייב אותך ולא אותו. כך שההיעדר של הגדרה יכול ליצור מצב הפוך ממה שהתכוונת, ולהוביל לסכסוכים ואכזבות. למה חשוב להקפיד על ... תיראה כהחלטה שלך שנועדה לספק את הצורך או הרצון שלך לתת, ולא מתוך עמידה מול חיסרון או דרישה של האדם השני. הצגה כזו שומרת על האיזון ביחסים ומונעת מהאדם המקבל להרגיש שאתה חייב לו משהו. איך למנוע כפיות טובה? מה עושים כדי שלא ינצלו אותך? איך לתת בלי להרגיש חייבים? כיצד להגדיר דברים במערכת יחסים? למה חשוב לדבר בצורה ברורה? האם לתת משהו בלי לקבל בתמורה? איך להימנע ממריבות בין אנשים? ...
יעוץ זוגי, מתי לתת מתנות? כמה מתנות לתת? לא רוצה סקס, לא אוהב מתנות, ריחוק רגשי, בעיות בזוגיות, לא רוצה מתנות, האם לתת מתנות? נתינה חומרית, נתינה רגשית, לא נמשכת מינית, חוסר משיכה מינית, חלק 1
יעוץ זוגי, מתי לתת מתנות? כמה מתנות לתת? לא רוצה סקס, לא אוהב מתנות, ריחוק רגשי, בעיות בזוגיות, לא רוצה מתנות, האם לתת מתנות? נתינה חומרית, נתינה רגשית, לא נמשכת מינית, חוסר משיכה מינית, חלק 1
... זוגי, מתי לתת מתנות? כמה מתנות לתת? לא רוצה סקס, לא אוהב מתנות, ריחוק רגשי, בעיות בזוגיות, לא רוצה מתנות, האם לתת מתנות? נתינה חומרית, נתינה רגשית, לא נמשכת מינית, חוסר משיכה מינית, חלק 1 האם מתנות חומריות יכולות להרחיק בין בני זוג? אליעד כהן מסביר מצב נפוץ שבו נתינה חומרית מתוך אהבה עלולה דווקא ליצור ריחוק בין שני בני זוג. הוא מציג את הסיטואציה באמצעות דוגמה של הורים שקונים לילדם אופניים. הילד אוהב את האופניים ואין לו בעיה עם המתנה ... מחויבות שנוצרת לאחר קבלת מתנה. אנשים נוטים להרגיש שהם צריכים לתת בחזרה כאשר הם מקבלים מתנות, ואם הנתינה אינה באה מרצונם החופשי, הדבר עלול ליצור אנטי כלפי הנותן וכלפי הנתינה עצמה. אדם יעדיף לתת מתוך רצונו החופשי ולא מתוך חובה להחזיר טובה. במקרים קיצוניים, התחושה הזו יכולה אפילו לגרום לאדם להתנהג בכוונה בצורה הפוכה ממה שמצופה ממנו, רק כדי להימנע מהתחושה שהוא מחויב. איך מתנות חומריות יכולות לפגוע במשיכה מינית ובקשר הרגשי? אליעד מדגים זאת באמצעות מצב שבו גבר ... באמת. מצב כזה עלול להוביל לאובדן המשיכה הרגשית והמינית, מכיוון שהקשר אינו נתפס כקשר אותנטי. האם נתינה רגשית עדיפה על נתינה חומרית במערכת זוגית? אליעד כהן מסביר שהפתרון לבעיית המתנות טמון בנתינה רגשית. בניגוד לנתינה חומרית, הנתינה הרגשית מבוססת על תמיכה, הקשבה, חום ואכפתיות אמיתית. במקרה כזה, בני הזוג חשים שהם אהובים בזכות מי שהם ולא בזכות מה שהם מקבלים. לדוגמה, אם הגבר יבטא את אהבתו באמצעות פעולות רגשיות כמו ... למרות כל המתנות החומריות. הרגשת הריחוק הזו נובעת מכך שהילד אינו מקבל את מה שהוא באמת זקוק לו - חיבור רגשי ותחושת אהבה אמיתית. כיצד אפשר להימנע מהפיכת מתנות לדרישה או חובה בקשר זוגי? אליעד מדגיש שהמפתח להימנעות מהפיכת המתנות לחובת החזרה הוא שקיפות וכנות לגבי כוונות הנתינה. בני זוג צריכים להבין מדוע הם נותנים מתנות ולהיות מודעים לכך שהנתינה צריכה לנבוע מתוך אהבה טהורה ולא מתוך ניסיון להשיג משהו או ליצור חובת החזרה. כאשר הנתינה נעשית מתוך אהבה אותנטית ולא מתוך ציפייה לתמורה, הסיכוי להיווצרות תחושת חובה או לחץ יורד, והקשר יכול להתבסס על אמון ורגש אמיתי. בסיכום, אליעד כהן מדגיש שהקשר הזוגי או המשפחתי אינו נמדד בכמות המתנות, אלא באופי הקשר ובתחושה הרגשית שעומדת מאחורי הנתינה. נתינה חומרית ללא בסיס רגשי מוצק יכולה להרחיק במקום לקרב, ולכן חשוב לבחון את המניעים לנתינה ואת ההשלכות שלה על הקשר הזוגי. ההשלכות של נתינה חומרית במערכות יחסים האם נתינה רגשית יכולה לחזק קשר זוגי? ההבדל בין נתינה חומרית ונתינה רגשית בקשר זוגי איך נתינה משפיעה על המחויבות הרגשית בין בני זוג? איך להימנע מלהפוך את המתנות לדרישה בקשרים זוגיים איך נתינה חומרית יכולה להרחיק זוגות? בשיחה שנערכת עם אליעד, דובר על המורכבות של נתינה חומרית במערכות יחסים, במיוחד כשמדובר במתנות שמעניקים מתוך אהבה. לפעמים, כאשר אדם מעניק לבן הזוג שלו מתנות, זה עשוי ליצור תחושת ריחוק במקום לקרב אותם. דוגמה לכך היא ילד שמקבל אופניים מהוריו. הילד אוהב את המתנה, ואין לו בעיה עם העובדה ... מקבל מתנה מהוריו אך לא יודע איך להחזיר טובה. הכוונה כאן היא לא רק לפרט חומרי אלא גם לרגש - אם לא ניתן לו תחושת מחויבות רגשית, הוא עשוי להימנע מלהשיב בצורה חיובית. האם אדם יכול להימנע מלתת בתמורה? שאלה נוספת שהועלתה היא - למה אדם לא ירצה לתת בתמורה? תיאוריה אחת שהוצעה טוענת שכאשר אדם מקבל משהו ... האופציה שכשאדם מקבל מתנה הוא לא רוצה להיות מחויב לזה, אם הוא מרגיש שזה לא מתבצע מתוך רצון אלא מתוך ציפיות. תחושת מחויבות כזו יכולה לפעמים ליצור אנטי כלפי המתנה עצמה, וזה מה שיכול לגרום לאדם להימנע מלתת בתמורה. האם נתינה חומרית יכולה להשפיע על משיכת בני הזוג? אליעד מציע דוגמה שבה גבר קונה לבחורה מתנות, והיא מתרחקת ממנו במקום להתקרב. הסיבה לכך היא שהבחורה מרגישה שהגבר ...
פחד ממחויבות, שלבים בקשר זוגי, איך למנוע בגידה? לא רוצה להתחייב, לא רוצה להתחתן, פחד מחתונה, לא מוכן להתחתן, לגרום למישהי להיות רק איתך, לגרום למישהו לא לבגוד, איך לגרום לו להתחייב?
פחד ממחויבות, שלבים בקשר זוגי, איך למנוע בגידה? לא רוצה להתחייב, לא רוצה להתחתן, פחד מחתונה, לא מוכן להתחתן, לגרום למישהי להיות רק איתך, לגרום למישהו לא לבגוד, איך לגרום לו להתחייב?
... ממחויבות, שלבים בקשר זוגי, איך למנוע בגידה? לא רוצה להתחייב, לא רוצה להתחתן, פחד מחתונה, לא מוכן להתחתן, לגרום למישהי להיות רק איתך, לגרום למישהו ... איך לגרום לו להתחייב? מה עושים כשבן הזוג מפחד ממחויבות? כאשר נמצאים במערכת יחסים עם בן זוג שמפחד ממחויבות, אנשים רבים נוטים להתבלבל ולהתקשות להבין כיצד לפעול. אליעד כהן מציג הסבר מפורט כיצד להתמודד עם פחד ממחויבות, כיצד להימנע מלחץ שעלול לפגוע בקשר, וכיצד להגיע למצב שהקשר יהיה חזק ובריא מבלי הצורך להתחייב באופן פורמאלי. הפחד ממחויבות עשוי להתעורר במגוון מערכות יחסים, לא רק בזוגיות אלא גם במקומות עבודה ובמצבים שונים בחיים. הפחד הזה גורם לעיתים קרובות להתפרקות הקשר בשלב שבו צריך להגדיר באופן ברור מהו ... שואלים את עצמם האם אנחנו חברים, זוג, או משהו אחר?, רבים נלחצים והקשר מתפרק. מה חשוב יותר - התחייבות פורמאלית או נאמנות אמיתית? אליעד כהן מבהיר שיש שני סוגים של אנשים במערכות יחסים: אנשים שהכי חשוב להם זה ההתחייבות הפורמאלית. לדוגמה, בן אדם שחשוב לו שבת הזוג תהיה רשומה פורמאלית במשרד הפנים כאשתו, ואם אחר כך היא תנהל רומן מהצד, זה פחות חשוב לו, כל עוד כלפי חוץ יש התחייבות רשמית. במצב כזה, אם בת הזוג מסרבת להתחייב באופן רשמי, כנראה שהקשר לא מתאים כי הדבר החשוב ביותר עבור אותו בן אדם לא מתקיים. אנשים שמה שחשוב להם באמת זו ... רוצים התחייבות כי הם מאמינים שאם בן הזוג יתחייב פורמאלית, הוא יהיה נאמן להם בכל מצב, גם אם יהיו בעיות בעתיד. אולם, אליעד כהן מדגיש שהתחייבות רשמית אינה ערובה לנאמנות אמיתית, ובן זוג יכול להתחייב פורמאלית ולבגוד בפועל. לכן, חשוב להבין למה בעצם רוצים התחייבות ומה המשמעות של זה עבורנו. איך לגרום לבן הזוג להישאר נאמן ללא התחייבות? לפי אליעד כהן, הדרך היעילה לגרום לבן הזוג להישאר נאמן אינה להחתים אותו על הסכם או על התחייבות רשמית, אלא להפוך את הקשר לכזה שהוא ירגיש טוב ונוח בו. הוא מדגים זאת במטאפורה של לקוח רעב שמחפש מסעדות אחרות רק אם הוא לא שבע. אם הלקוח תמיד יהיה שבע, אין סיבה שיחפש אוכל במקומות אחרים. כך גם בזוגיות: אם בן הזוג מרגיש שהוא מקבל כל מה שהוא צריך - אהבה, הערכה, כבוד, תמיכה והבנה - הוא לא יחפש סיפוק במקום אחר. יש אנשים שהמחשבה על מחויבות ... נאמנותם למדינה לא מובטחת. כך גם בזוגיות: אם מה שהכי חשוב לנו זו ההתחייבות הרשמית והחיצונית, יש לדרוש אותה באופן ברור, אך צריך להבין שהיא אינה ערובה לנאמנות. ... מסרב להתחייב באופן רשמי? כאשר בן או בת הזוג לא רוצים להתחייב, צריך לשאול מה חשוב לנו באמת. אם אנחנו זקוקים דווקא להתחייבות חיצונית ופורמאלית, יכול להיות שהקשר הזה פשוט לא ... זוהי הדרך האמיתית למנוע בגידות וליצור זוגיות יציבה וארוכת טווח. איך להתמודד עם פחד ממחויבות? איך לחזק קשר זוגי בלי ללחוץ על התחייבות? מה גורם לאנשים לבגוד? איך לגרום לבן הזוג להיות רק איתך? מה יותר חשוב - מחויבות או נאמנות בפועל? איך להתמודד עם פחד ממחויבות במערכות יחסים? כאשר בן אדם מפחד ממחויבות, בין אם מדובר בזוגיות או בקשרים אחרים כמו עבודה, זה עלול להוביל לפירוק הקשר. פעמים רבות, כאשר הקשר מתקדם לשלבים מחייבים יותר, כגון הכרזה על זוגיות רשמית, מתעוררים קשיים, והקשר עלול להתפרק. מה יותר חשוב - ההתחייבות או הנאמנות בפועל? אדם המעוניין במחויבות צריך לשאול ... תהיה רשמית בלבד, גם אם בפועל בן או בת הזוג אינם נאמנים, ואחרים מעדיפים שהפרטנר יהיה איתם בלב שלם, גם בלי מחויבות פורמאלית. למה אנשים רוצים שהצד השני יתחייב להם? כאשר אדם ... השני לא יחפש אלטרנטיבות. איך לגרום לבן הזוג לרצות להיות איתך? במקום להתמקד בלגרום לבן הזוג להתחייב בכוח, עדיף להתמקד בכך שהוא ירצה להיות איתך מבחירה חופשית. אם בן אדם מרגיש שטוב לו איתך, שאין לו צורך לחפש דבר אצל מישהו ...
איך להתחבר לאנשים? איך לרכוש חברים? להתעניין בכדורגל, להתחבר עם אנשים, מיומנויות חברתיות, מיומנות חברתית, תקשורת בין אישית, כישורי שיחה, לפתח שיחה, מיומנות שיחה, קשרים חברתיים, חלק 1
איך להתחבר לאנשים? איך לרכוש חברים? להתעניין בכדורגל, להתחבר עם אנשים, מיומנויות חברתיות, מיומנות חברתית, תקשורת בין אישית, כישורי שיחה, לפתח שיחה, מיומנות שיחה, קשרים חברתיים, חלק 1
... שיחה משותף, דבר שמאפשר לשני הצדדים להרגיש בנוח וליצור חיבור. הקשר נוצר כאשר כל אחד מהצדדים מוצא דרך להרגיש טוב עם השני. מהו נושא שיחה משותף שיכול לעזור להרגיש בנוח? כדי ליצור חיבור, אליעד מדבר על הצורך בנושא שיחה שיכול להתאים לכל הצדדים. לעיתים, נושא שיחה אינו תלוי בהעדפות האישיות ... שלנו, ולא מהאובייקטיביות של הנושא עצמו. איך ליצור עניין בנושאים לא מעניינים? כדי ליצור עניין בנושאים שלא מעניינים אותנו באופן מיידי, אליעד מציע להסתכל עליהם מנקודת מבט חדשה. כשנבין למה נושא ... גם אם הם לא בהכרח מה שהיינו בוחרים להתעסק בהם. איך להימנע להרגיש לא נעים בשיחה? אליעד מציין שהיכולת ליצור שיחה נעימה ומחוברת קשורה ביצירת תחושת נוחות הדדית. זה לא מספיק רק להעלות נושא שיחה, אלא צריך גם להראות ... תקשורת בין אישית כישורי שיחה איך לפתח שיחה? כיצד ליצור עניין בנושאים חדשים? איך להתחבר עם אנשים שאני לא מרגיש חיבור איתם? בהרצאה הזו, אליעד מתאר את הדרך להתחבר ... מרגישים חיבור איתם באופן טבעי, אך יש צורך או רצון ליצור קשרים. הוא מתחיל בשאלה בסיסית: מה זה בעצם אומר להתחבר עם מישהו? התשובה לכך היא לא בהכרח פשוטה, כי יש הרבה ... במשחקים ולהתעניין בחוויותיהם של אותם אנשים. איך ליצור עניין בנושאים שלא מעניינים אותי? שאלה נוספת שמעלה אליעד היא איך ליצור עניין בנושאים שלא בהכרח מעניינים אותנו. הוא מביא את דוגמת הכדורגל שוב ומסביר איך ניתן להתעניין במשהו שלא ... ולא בהכרח לאובייקטיביות של הנושא עצמו. איך נוכל להימנע להרגיש לא נעים בשיחה עם אחרים? ההסבר המשמעותי ביותר שניתן לקבל בהרצאה הוא על יצירת נוחות הדדית בשיחה. השיחה ... תקשורת בין אישית כישורי שיחה איך לפתח שיחה? כיצד ליצור עניין בנושאים חדשים? ...
איך לפתח שיחה? ללמוד לשאול שאלות, שיחה זורמת, שיחה שוטפת, שיחה קולחת, שאלות פתוחות, שאלות סגורות, שיחה משעממת, שיחה מעניינת, נושאי שיחה, איך למצוא עניין? איך לא להשתעמם?
... לרעיונות נוספים, שהם אלו שיוצרים את השיחה. וכאשר מפתחים שיחה, כמובן שיש גם את השיקול של לדעת איך לפתח שיחה טובה, איך להימנע משיחה לא טובה וכולי, אבל לפני שיודעים איך ליצור שיחה טובה או רעה, לפני כן צריך לדעת איך לפתח שיחה באופן כללי. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי השיחה מתפתחת דרך ... קיר. וממילא השאלה הנשאלת היא, איך יכול בן אדם ללמוד לפתח שיחה עם קיר? ואיך בעצם ניתן לפתח שיחה על כל דבר ואיך ניתן ליצור יש מאין, שיחה מעניינת על כל דבר? והתשובה לכך היא, שבכל רגע בעולם, האדם חושב על משהו. וגם כאשר האדם מסתכל על ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: התנגדות אפשרית, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התנגדות אפשרית, איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קריירה, מטפל רב תחומי, ייעוץ נפשי מומלץ בתחום התנגדות אפשרית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4258 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 11:29:37 - wesi1