אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הימנעות ✔טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
איך למנוע התנגדויות במכירה ובמערכות יחסים?

אחד העקרונות החשובים ביותר שאליעד כהן מציג בתחום השכנוע, המכירה, וניהול משא ומתן הוא העיקרון של יצירת אווירה נעימה, הרמוניה והסכמה הדדית. כאשר רוצים ליצור אמון בין שני אנשים, חשוב להימנע מקונפליקטים לא הכרחיים שעלולים לגרום לתחושת אנטי אצל הצד השני. המטרה המרכזית היא למנוע מראש תחושה של התנגדות, או תחושה של עימות עם האדם האחר.

איך להציע הצעות בצורה שלא תיצור התנגדות?

אליעד מסביר שכאשר רוצים להעלות הצעה כלשהי ויודעים מראש שהאדם שמולנו עלול להתנגד לה, חשוב להציג את ההצעה כ"אפשרית" ולא כ"הכרחית". כלומר, במקום לשאול את הלקוח או את האדם השני בצורה מחייבת כמו "אתה רוצה גם את המוצר הזה?", יש לומר בצורה מכילה ומאפשרת: "יש אפשרות שתיקח גם את המוצר הזה אם אתה רוצה בכך, אבל אם לא, זה גם בסדר". בצורה זו, מראש יש אפשרות להימנע מתחושה של קונפליקט. אם האדם יגיד "לא", הוא לא ירגיש שהוא חייב להיכנס לעימות, כי כבר אמרנו לו מראש שזה מקובל ובסדר גם אם הוא לא יסכים.

לדוגמה, במקום לומר ללקוח בצורה ישירה ומחייבת "אתה רוצה את החבילה הזאת?", מומלץ לומר "יש אפשרות להוסיף את החבילה הזאת אם תרצה, אבל אם לא, זה גם בסדר גמור". הגישה הזאת מאפשרת ללקוח לסרב בלי להרגיש לא נעים, וכך נמנעת מראש תחושת עימות או חוסר נעימות.

עוד דוגמה שאליעד נותן היא בתחום מערכות היחסים: כאשר רוצים להזמין מישהו לפגישה, עדיף לא לשאול בצורה ישירה: "אתה רוצה להיפגש היום?", מכיוון שאם הצד השני אומר לא, הוא מיד נכנס לתחושה של קונפליקט. התחושה שנוצרת אצלו היא: "אני בקונפליקט עם האדם השני, אמרתי לו לא, וכעת אני מרגיש לא בנוח". במקום זה אפשר לומר: "אתה יודע, אם תרצה אפשר להיפגש היום, אבל אם לא מסתדר לך, זה גם בסדר." כך האדם השני לא ייכנס אוטומטית לתחושה של חוסר נוחות, גם אם הוא מסרב.

האם לפעמים לחץ עשוי לגרום להסכמה?

למרות שיש חשיבות ליצירת תחושה של נעימות והרמוניה, אליעד מסביר שלפעמים דווקא לחץ והבעת דרישה בצורה מחייבת יכולה להוביל להסכמה של האדם השני. במקרים שבהם האדם השני ממש לא רוצה להיות בקונפליקט איתנו, הלחץ עצמו עשוי לגרום לו להסכים רק כי הוא לא רוצה להיכנס לעימות. לדוגמה, אם אומרים לאדם מסוים כמה פעמים "בוא ניפגש היום", ובכל פעם הוא אומר "לא", בסופו של דבר הוא עשוי להסכים להיפגש רק כדי להימנע מתחושת חוסר נעימות עקב העימות שנוצר.

עם זאת, אליעד מזהיר מהחיסרון של השיטה הזאת: האדם השני נכנס לקונפליקט פנימי. אם הוא מרגיש שמכריחים אותו להסכים, הוא יכול להיכנס לקונפליקט פנימי בין הרצון שלו לסרב לבין הרצון שלו לא להיות במצב של עימות איתנו. זה מצב מסוכן, כי בשלב מסוים הוא עלול להחליט שדווקא לא אכפת לו מהעימות איתנו, וכך אנו מפסידים אותו לגמרי.

איך להגיב נכון כאשר מישהו מסרב לנו?

אליעד מדגיש שגם אם כבר ביקשנו משהו ואמרו לנו "לא", עדיין אפשר לתקן את המצב. הוא מסביר שאחרי סירוב צריך להגיד "אוקיי, זה בסדר, לא קרה שום דבר, הכל טוב, גם אני לא הייתי בטוח". זה מעביר מסר שהסירוב לא גרם לבעיה גדולה, וכך בפעם הבאה כשנציע משהו נוסף, יהיה לצד השני פחות לא נעים לסרב, כי לא ייווצר זיכרון שלילי של קונפליקט מן העבר.

אך גם כאן הוא מדגיש שזה לא פתרון אידיאלי, כי ברגע שבו הצד השני אמר "לא", בראש שלו כבר נוצרה חוויה לא נעימה של קונפליקט. ולכן רצוי להימנע ממצב זה מראש.

כיצד להציע הצעה בצורה חכמה שלא תיצור לחץ מוגזם?

אליעד מסביר שיש צורך באיזון בין השידור שאנחנו מאוד רוצים...
שלום לכולם הפעם אני רוצה לדבר על עוד אחד מהעקרונות החשובים ביותר בנושא של שכנוע ניהול משא ומתן וכו', וכמובן שמדובר על נושא של תחושת הסכמה הדדיות הרמוניה כאשר רוצים ליצור אמון עם בן אדם כאשר רוצים שהוא יסגור איזו עסקה צריך ליצור איתו אמון צריך ליצור תחושה נינוחה של אמון וכו'. ואחד הדברים החשובים ביותר כאשר רוצים ליצור את התחושה הזאת של האווירה הנעימה היא לשים לב שלא נכנסים לשום קונפליקט או לשום קונפליקט שלא חייבים להיכנס אליו. עכשיו מה זה אומר בפועל מה הטיפ שאני רוצה לומר עכשיו? הטיפ הוא כדלקמן כאשר הולכים להעלות הצעה במשא ומתן כלשהו ומראש יודעים שיכול להיות שהצד השני הולך להתנגד להצעה הזאת, אוקי מה שבעצם צריך לעשות זה להעלות את ההצעה שרוצים להציע בצורה אפשרית אך לא הכרחית.

מה זאת אומרת? לדוגמה נגיד רוצים להגיד ללקוח "אתה תרצה גם שנוסיף לך את המוצר הזה והזה, תרצה גם להוסיף את החבילה הזאת והזאת?" אם אנחנו יודעים מראש שיש סיכוי סביר שהוא יגיד לא שהוא לא רוצה בעצם צריך לשים לב לכך שנוצרת לנו כאן בעיה, מה הבעיה שנוצרה? אם אנחנו מציעים ללקוח משהו והוא אומר לא בעצם נוצר כאן קונפליקט כי הלקוח בתחושה נגדנו הוא בתחושה של אנטי הוא בתחושה של קונפליקט, אחר כך אם אנחנו נגיד לו "אוקי אז בא נעשה משהו אחר" שהוא רוצה אותו יכול להיות שגם על זה הוא יגיד שהוא לא רוצה למה כי נוצרה אווירה של קונפליקט הלקוח במוח שלו חווה שהוא היה בקונפליקט איתנו הבן אדם השני חווה, מבקשים ממישהו בקשה והוא אומר "לא אני לא מעוניין" הדבר הזה יוצר קונפליקט עם הבן אדם יוצר תחושה לא נעימה.

ולכן כאשר מבקשים ממישהו בקשה אומרים למישהו איזה משפט ויודעים מראש שאולי הוא לא יסכים מה שצריך לעשות זה שכאשר מבקשים ממנו את הבקשה לבקש אותה בצורה אפשרית אבל לא מחויבת אפשרית אבל לא הכרחית, שזה אומר בפועל להגיד לו לדוגמה נגיד במקום להגיד לו "אתה רוצה גם את החבילה?" להגיד לו "אתה יודע יש אפשרות שתיקח גם עוד חבילה אם אתה רוצה בכך" או " אתה יודע רק אם אתה רוצה יש אפשרות שתיקח עוד חבילה מסוימת אבל אם לא זה גם בסדר" לדוגמה.

דהיינו, מראש להכיל את ההתנגדות האפשרית שלו למה שהולכים להגיד, לדוגמה עוד דוגמה נגיד רוצים להציע למישהו להיפגש איתו אז אם אומרים לו "בוא ניפגש היום", עכשיו אם הוא יגיד לא בעצם מה קרה? אז הוא אמר לכאורה אמר לא הוא לא רוצה מחר אם הוא נגיד רוצה להיפגש הוא יגיד שכן או שלא אבל ברגע שאמרנו "בוא ניפגש היום" או אפילו אמרנו לו בצורה של שאלה "אתה רוצה להיפגש היום?", אפילו נניח שאמרנו ככה אם הוא אמר לא אז בעצם בראש שלו נוצרה לו מחשבה שאומרת לו "אני בקונפליקט עם הבן אדם השני, מה שהבן אדם השני אומר לי אני אומר לו לא".

נוצר קונפליקט נוצרה תחושה לא נעימה ואז למחרת כשנשאל אותו "אתה רוצה להיפגש?" הוא גם כן כבר במוח שלו בתחושה לא נעימה "אתמול אמרתי לא, הבן אדם הזה אני מסוכסך איתו" למרות שיש כאלה שיגידו הוא בתחושה לא נעימה אז עכשיו הוא יגיד כן, אוקי אבל זה לא קשור לעניין. עכשיו אני אדבר על ההיבט שברגע שהבן אדם יתרגל להגיד לא אז הוא בעצם בתת מודע שלו הוא נמצא איתנו בתחושה של קונפליקט, עכשיו אומנם יש מצבים שבהם הבן אדם לא רוצה להיות איתנו בקונפליקט ולכן אנחנו דווקא נגיד לו "תקשיב בוא ניפגש היום" ואז הוא יגיד "לא רוצה, לא יכול נגיד אני מתנצל לא מסוגל" ואז למחרת נגיד לו עוד פעם "בוא ניפגש היום" ואז בגלל שלא נעים לו אז הוא יגיד "בסדר בוא ניפגש".

אוקי יש מצבים שהבן אדם בטוח לו שהוא לא רוצה לריב איתנו ואז אם אנחנו דווקא כן נדבר איתו בצורה מחויבת, אנחנו כן נדבר איתו בצורה שהוא כאילו חייב אנחנו כן נדבר איתו בצורה שלא מכילה את האפשרות שהוא לא יסכים איתנו ממילא מאחר שהוא מאוד מאוד לא רוצה להיות איתנו בקונפליקט לכן דווקא זה שמדברים איתו בצורה שיוצרת קונפליקט, זה מפעיל עליו לחץ לא להיות איתנו בקונפליקט ולהסכים עם מה שאומרים לו.

אוקי ולכן לדוגמה עוד במערכות יחסים כאלה ואחרות נגיד שאחד מהאנשים לא רוצה להיות בקונפליקט אז דווקא שם כן אפשר ללחוץ את הבן אדם ודווקא לא לתת לו את האפשרות לברוח ממה שרוצים אבל כן ללחוץ אותו כדי שהוא בסוף ירגיש לא בנוח כי הוא לא רוצה להיות בקונפליקט ואז הוא יגיד כן, אוקי אבל יש לזה חיסרון כי אם יותר מדי באים לבן אדם יגיד לא, לפני החיסרון שבזה אבל לא בכל מערכות היחסים זה ככה כי לדוגמה אם נגיד לקוח, לקוח לא אכפת לו מה אכפת לו הוא לא מחויב לך לכלום הוא יגיד לך לא ובזה הוא יסגור את הסיפור לכן במקרים כאלה שאנחנו רוצים שהוא בסוף יגיד לנו כן ושהוא לא יחשוב לעצמו במוח שלו כשהוא אומר לנו לא במקרים כאלה אנחנו כן צריכים מראש ברגע שאומרים לו משהו שאנחנו לא חייבים שהוא יסכים איתנו אז להגיד את זה בצורה שמראש מכילה את האפשרות שהוא לא יסכים איתנו.

עכשיו מה שהתחלתי להגיד קודם זה שגם אם מישהו נגיד אנחנו אומרים "הוא חייב להסכים איתנו" ואנחנו רוצים לגרום לו להרגיש לא בנוח בזה שהוא לא מסכים איתנו כדי שבסוף הוא יגיד כן. צריך לשים לב שזה די מסוכן, למה יש פה סכנה מסוימת? בגלל שברגע שהוא בקונפליקט איתנו הוא בעצם מצד אחד בקונפליקט איתנו ומצד שני הוא גם נמצא בקונפליקט עם עצמו, למה בקונפליקט עם עצמו? כי מצד אחד הוא אמר לנו לא הוא לא רוצה נגיד להיפגש, אז למה הוא אמר לא? כי זה עושה לו טוב הוא לא רוצה להיפגש פשוט הוא מעדיף לא להיפגש מצד שני זה עושה לו רע כי הוא לא רוצה להיות בקונפליקט איתנו ואז בעצם הוא נמצא בקונפליקט עם עצמו מעצם זה שהוא נמצא בקונפליקט איתנו כי הוא לא יודע מה לעשות אם הוא יגיד לנו כן יהיה לו רע, אם הוא יגיד שהוא רוצה להיפגש יהיה לו רע אם הוא יגיד שהוא לא רוצה להיפגש גם יהיה לו רע.

ולכן הוא בקונפליקט איתנו ואז מה שעלול לקרות שמרוב זה שהבן אדם נמצא בקונפליקט עם עצמו הוא בעצם פתאום משכנע את עצמו "לא אכפת לי להיות בקונפליקט עם הבן אדם הזה", אומרים לו "אתה רוצה להיפגש" הוא יגיד לא ואז הוא יתחיל להרגיש רע עם עצמו "רגע אבל אני נמצא בקונפליקט אני לא רוצה להיות בקונפליקט עם הבן אדם" ואז המוח שלו מתחיל לשכנע אותו "אבל מי אמר תהיה בקונפליקט עם הבן אדם השני" ואז בעצם פספסנו אותו. אוקי לכן לפעמים כשמנסים להפעיל לחץ על בן אדם לגרום לו להרגיש לא בנוח לפעמים דווקא מרחיקים אותו וזה דווקא גורם לו להתחיל להרגיש בנוח עם זה שהוא אמר לנו שהוא מסרב לנו ואז הוא בעצם מרגיש בנוח עם עצמו ובזה נגמר כל הדיון כולו.

אוקי עכשיו ולכן כפי שאמרתי בהתחלה כאשר מדברים עם בן אדם אז צריך לשים לב שאם חוששים שתיווצר תחושה של קונפליקט מכך שהולכים להציע לו איזו הצעה והוא עלול להגיד לא, לסרב להתנגד להצעה או מעלים רעיון והוא עלול להתנגד לרעיון צריך מראש להעלות את הרעיון הזה כאפשרי ולא כמחויב דהיינו, מראש לתת פתחון פה לכך, להגיד לו "אין בעיה גם אם תגיד לי שלא זה גם בסדר". אני אתן עוד דוגמה נגיד שמביעים סתם איזה רעיון איזה דעה ואומרים מראש אולי הבן אדם השני יתנגד לדעה הזאת אנחנו לא רוצים ליצור איתו קונפליקט אז במקום להגיד "אתה יודע אתה אומר ככה אבל ככה וככה" במקום להגיד בצורה כזאת כי אז הוא יגיד "מה פתאום מה אתה חושב הפוך" ובלאגן, אפשר להגיד לו "תראה אתה אומר ככה אבל אתה יודע למרות שאני מבין אותך נכון, אבל אתה יודע יכול להיות שאולי יש עוד אפשרות לראות את הדברים טיפה שונה למרות שגם מה שאתה אומר זה נכון".

בעצם מה אמרנו? נתנו לו לראות אפשרות אבל מראש כבר חלנו מראש כבר נתנו אופציה לזה שהוא יגיד לנו "לא אני לא רואה את זה ככה" ואז בעצם אנחנו מראש מאפשרים לכך שגם כשהוא יגיד לנו לא אנחנו בעצם לא ניצור תחושה לא נעימה ותחושה של קונפליקט. עכשיו עוד פעם יש דברים שבהם אנחנו לא בשום פנים ואופן שהבן אדם יגיד לא, לא רוצים שהוא יסרב לא רוצים שהוא יתנגד ואז במקרים כאלה זה לא רלוונטי כי אז אומרים לו את מה שרוצים ויסכים יסכים לא יסכים לא יסכים, אבל במקרים אחרים שלא מחויב לנו שהוא יסכים איתם ואנחנו לא רוצים ליצור מצב שהוא בראש שלו יחווה שהוא בקונפליקט איתנו שלא אכפת לו מהרצון שלנו כי אם אומרים לבן אדם משהו והוא אומר "לא רוצה" אז בעצם כמו במילים אחרות להגיד "לא אכפת לי ממה שאתה רוצה" ובתת מודע של הבן אדם כשמבקשים ממנו משהו והוא מסרב בתת מודע שלו זה כמו להגיד "לא אכפת לי ממה שאתה רוצה".

וזה לא משנה גם אם בן אדם לדוגמה נגיד אומרים לו "בוא לעבודה אתה יכול לבוא לעבודה?" הוא אומר "לא אני חולה אני לא יכול לבוא לעבודה" בתת מודע של אותו בן אדם שאמר "אני חולה אני לא יכול לבוא לעבודה" בהנחה שהוא אפילו חולה ולא יכול לבוא לעבודה בתת מודע שלו עוברת לו מחשבה "לא אכפת לי מהבוס שלי מה אכפת לי מהעסק הזה לא מעניין אותי", כי אם זה היה הכי מעניין אותו בעולם אז גם כשהוא היה חולה הוא היה מגיע לעבוד הוא היה עושה את כל מה שהוא יכול כדי לבוא לעבוד. ואיפשהו בתת מודע כשבן אדם אומר לא כשהוא מסרב לאיזה משהו בעצם יש לו מחשבה "לא אכפת לי מהבן אדם השני" וכדי להימנע מזה שבתת מודע של הבן אדם שמדברים איתו גם כשהוא יסרב שלא תעבור לו המחשבה "לא אכפת לי ממה שאתה רוצה" לכן מראש שותלים לו מחשבה "אתה יודע גם אם תגיד שלא יהיה בסדר".

עכשיו מה החיסרון כמובן של זה? שאז מראש זה מגדיל את הסיכוי שהוא יגיד "אז לא רוצה" כי מראש אמרנו לו "תקשיב אם לא תרצה זה גם בסדר" ולכן...
אתה יכול מערכות החלטיות להעביר מסרים רצון קבלת החלטות להתחיל להציע כמה מוח מחשבה אוירה נעימה איך להימנע איך להימנע מ איך להימנע מקונפליקט איך להימנע מקונפליקטים איך ליצור איך ליצור אוירה איך ליצור אוירה נעימה איך ליצור הסכמה איך ליצור הרמוניה איך למכור איך למכור ל איך למכור ללקוח איך למכור ללקוחות איך למכור נכון בהתנגדויות הימנעות הסכמה הצלחה הרמוניה התנגדויות התנגדויות בזמן מכירה התנגדויות בזמן מכירה בטלפון התנגדויות בזמן מכירות התנגדויות בזמן מכירות בטלפון התנגדויות במכירה התנגדויות במכירה בטלפון התנגדויות במכירות התנגדויות במכירות בטלפון התנגדויות בשיחת מכירה התנגדויות בשיחת מכירה בטלפון התנגדויות בשיחת מכירות התנגדויות בשיחת מכירות בטלפון התנגדויות בתהליך מכירה התנגדויות בתהליך מכירה בטלפון התנגדויות בתהליך מכירות התנגדויות בתהליך מכירות בטלפון התנגדויות לקוח התנגדויות מכירה התנגדויות מכירה בטלפון התנגדויות מכירות התנגדויות מכירות בטלפון התנגדויות קניה התנגדויות של לקוח התנגדות התנגדות במכירה התנגדות במכירה בטלפון התנגדות במכירות התנגדות במכירות בטלפון התנגדות בשיחת מכירה התנגדות בשיחת מכירה בטלפון התנגדות בשיחת מכירות התנגדות בשיחת מכירות בטלפון התנגדות לקוח התנגדות מכירה התנגדות מכירה בטלפון התנגדות מכירות התנגדות מכירות בטלפון התנגדות קניה התנגדות של לקוח זוגי זוגיות זוגיות מוצלחת טיפול טיפול ב טיפול בהתנגדויות טיפול בהתנגדויות מכירה טיפול בהתנגדויות מכירות טיפול בהתנגדות טיפולים טיפים טיפים ל טיפים לזוגיות טיפים לזוגיות מוצלחת טיפים למערכות יחסים יחסים להימנע להימנע מ להימנע מקונפליקט להימנע מקונפליקטים להסכים לזוגיות מוצלחת ליצור ליצור אוירה ליצור אוירה נעימה ליצור הסכמה ליצור הרמוניה למכור למכור ללקוח למכור ללקוחות למכור נכון לקוח לקוחות מוצלח מוצלחת מטופל מטופלים מטפל מכירה מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים קונפליקט קונפליקטים
הימנעות מאכילת בשר, לצמצם את הסבל, בודהיזם, להתאכזר על חלשים, לחסוך סבל, לסבול כמה שפחות, אכזריות על חלשים, צמחונות, אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, לסבול פחות, לא לאכול בשר
הימנעות מאכילת בשר, לצמצם את הסבל, בודהיזם, להתאכזר על חלשים, לחסוך סבל, לסבול כמה שפחות, אכזריות על חלשים, צמחונות, אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, לסבול פחות, לא לאכול בשר
הימנעות מאכילת בשר, לצמצם את הסבל, בודהיזם, להתאכזר על חלשים, ... לאכול בשר היא ההזדהות עם הסבל של בעלי החיים. כאשר אדם רואה את הסבל שנגרם לבעלי החיים כתוצאה מאכילת בשר, הוא עשוי להימנע לאכול בשר מתוך רצון לצמצם את הסבל. אליעד מציין שזו סוג של ... זה עושה לי תחושות רעות. עם זאת, אליעד מציין שזו לא הסיבה היחידה לכך שאנשים בוחרים לא לאכול בשר. יש אנשים שבוחרים להימנע מאכילת בשר לא רק בגלל חווית הסבל של בעלי החיים, אלא גם ... אך הם אוכלים בשר בשל יתרונות אחרים, כמו טעם, נוחות או צורך תזונתי. הוא לא מציע פתרון חד משמעי לשאלה האם על אדם להימנע מאכילת בשר, אלא מציין שזו שאלה מוסרית שדורשת את ההתמודדות ... המוסרית עשויה להיות פחות עקבית. לעיתים אנשים עושים דברים שסותרים את עקרונותיהם האישיים מתוך נוחות או מתוך רצון להימנע מהתמודדות עם מציאות שמזעזעת את רגשותיהם. מהו הפתרון לאנשים ... מאכילת בשר. במקרים אלו, הצמחונות נובעת מתוך הזדהות עם החיות והסבל שלהן. אליעד גם מדבר על האתגר שבאיזון בין ההימנעות מאכילת בשר לבין השאלה אם זהו פתרון טוב יותר או רע יותר ... את הדינמיקה המוסרית שמאחורי ההתנהלות האנושית בנוגע לפגיעות בחלשים. צמחונות אכילת בשר סבל בעלי חיים מוסריות אכילה הימנעות מאכילת בשר אכזריות כלפי חלשים ...
רצון סביבתי, רצון מולד, השפעת הסביבה על הרצון האישי, איך הסביבה משפיעה על הרצון? האם הרצון שלי הוא שלי? למה אני רוצה משהו? האם לתינוק יש רצון? רצון של תינוק, למה כל הרצונות מולדים? הימנעות מכאב, לא רוצה להרגיש כאב
רצון סביבתי, רצון מולד, השפעת הסביבה על הרצון האישי, איך הסביבה משפיעה על הרצון? האם הרצון שלי הוא שלי? למה אני רוצה משהו? האם לתינוק יש רצון? רצון של תינוק, למה כל הרצונות מולדים? הימנעות מכאב, לא רוצה להרגיש כאב
... משפיעה על הרצון? האם הרצון שלי הוא שלי? למה אני רוצה משהו? האם לתינוק יש רצון? רצון של תינוק, למה כל הרצונות מולדים? הימנעות מכאב, לא רוצה להרגיש כאב איך הסביבה משפיעה על הרצון שלי? ... כל יצור חי אחר. כאשר תינוק מתקרב לכאב, הוא יימנע ממנו בצורה טבעית. אליעד טוען כי זוהי דוגמה לרצון מולד, שכן התינוק לא למד להימנע מכאב, אלא זהו רצון אינסטינקטיבי שהוזן לו מלידה. מנגד, אליעד ... אותנו לרצות דברים כמו מראה טוב, הצלחה או כסף - כדי למנוע את הכאב הנפשי או החברתי. מהו הרצון המולד? אליעד טוען כי הרצון להימנע מכאב פיזי הוא למעשה רצון מולד. עם זאת, רצונות אחרים, כמו הרצון להיראות טוב או להצליח, עשויים להיות נגזרות של הרצון להימנע מכאב. לדוגמה, אם אדם שואף להיראות טוב, הוא לא עושה זאת מתוך ... הוא יחשף לכאב, הוא יימנע ממנו אינסטינקטיבית, כמו כל יצור חי אחר. לדוגמה, אם נקרב גפרור לאצבע של תינוק, הוא יזיז אותה כדי להימנע מכאב. התגובה הזו אינה נלמדת, אלא מולדת. מכאן אליעד טוען כי ישנם רצונות מולדים, כמו הרצון להימנע מכאב פיזי. אולם, שאר הרצונות שקשורים בהצלחה, כסף או אפילו איך להיראות, יכולים להיות תוצאה של השפעות סביבה. מהו הרצון המולד? אליעד מציע שהרצון להימנע מכאב פיזי הוא למעשה רצון מולד, ולמעשה כל שאר הרצונות שלנו ... להיות יפה, אלא מתוך רצון להיות אהוב, כי הוא יודע שככל שייראה טוב יותר, יהיו לו יותר סיכויים להרגיש אהוב, וכתוצאה מכך להימנע מכאב נפשי או חברתי. במילים אחרות, הרצון להיראות טוב עשוי להיות תוצאה של הרצון להימנע מכאב, שהוא הרצון המולד הראשוני. האם הרצון שלי באמת שלי? ... הזה אם הוא אינו משקף את הרצון האמיתי שלנו. האם כל רצון ניתן לשחרור? לסיום, אליעד מציין שגם אם הרצון הוא מולד, כמו הרצון להימנע מכאב, ניתן להיפטר ממנו. כל רצון בעולם, על פי תפיסתו, אפשר לשחרר ולוותר עליו, אם כי זהו נושא נפרד שלא נוגע לשיחה הנוכחית. רצון מולד השפעת הסביבה על הרצון רצון אישי הימנעות מכאב האם הרצון שלי באמת שלי האם יש רצון לתינוק? למה אני ...
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
... תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת ... נפשיים שהאדם משתמש בהם כדי להימנע מלהרגיש כאב, פחד, או אי נעימות. לדוגמה, כאשר אדם חווה אירוע לא נעים או ... לכאורה, מנגנון זה מסייע לאדם להימנע מכאב נפשי או מפגיעה חוזרת, אך השאלה החשובה היא האם באמת מדובר בהגנה אפקטיבית ... שנדחה על ידי בחורה, במקום פשוט להימנע מהתאהבות חדשה, מקצין את ההגנה שלו ואומר לעצמו ששום דבר לא מעניין אותו יותר, ... מאנשים לגמרי. הוא עושה זאת כדי להימנע מראש מהאפשרות להיפגע שוב, אך המחיר הוא חיים ריקים ומנותקים. אליעד מציג דוגמה ...
חרדה חברתית קיצונית, למה אני מפחד מאנשים? אני מרגיש שקוראים אותי, אני מרגיש חשוף, פחד לדבר עם אנשים, לא רוצה לדבר עם אנשים, למה אני מפחד לפגוש אנשים? הימנעות ממפגש עם אנשים, פחד מבני אדם, פחד ממפגש קבוצתי, אין לי חברים, מפחד שידעו מי אני, מפחד שיעלו עלי, מפחד שיקלטו אותי, מה חושבים עלי? לחוץ ליד אנשים, חושב ששומעים אותי, בושה מאנשים, מתבייש מאנשים, להסתיר מידע, פחד של מרגל, פחד של סוכן חשאי, פחד מחקירה, פחד להיחקר, פחד לתת עדות, אני מרגיש שקוף
... חברתית קיצונית, למה אני מפחד מאנשים? אני מרגיש שקוראים אותי, אני מרגיש חשוף, פחד לדבר עם אנשים, לא רוצה לדבר עם אנשים, למה אני מפחד לפגוש אנשים? הימנעות ממפגש עם אנשים, פחד מבני אדם, פחד ממפגש קבוצתי, אין לי חברים, מפחד שידעו מי אני, מפחד שיעלו עלי, מפחד שיקלטו אותי, מה חושבים עלי? לחוץ ליד אנשים, ...
משביעו רעב מרעיבו שבע, האם אפשר לדכא את החשק המיני? הדחקה כדרך לדיכוי החשק המיני, האם התנזרות מינית עובדת? דבש מצאת אכול דייך, איך עובד מנגנון הרצון? התנזרות מסקס, חרמנות מינית, התמכרות לסקס, חוכמת חזל
משביעו רעב מרעיבו שבע, האם אפשר לדכא את החשק המיני? הדחקה כדרך לדיכוי החשק המיני, האם התנזרות מינית עובדת? דבש מצאת אכול דייך, איך עובד מנגנון הרצון? התנזרות מסקס, חרמנות מינית, התמכרות לסקס, חוכמת חזל
... יש משהו אחר שייתפס כטוב יותר, האדם יכוון את מחשבותיו ורצונותיו אליו. האם הימנעות מסקס תמיד מדכאת את החשק? אליעד מציג שני מצבים עיקריים שעשויים להתרחש כאשר אדם מתנזר מסקס לזמן ממושך: המצב הראשון הוא שאחרי תקופה של הימנעות, האדם יכול לשכוח לגמרי מקיומו של הסקס ולא להרגיש חוסר כלל. במצב כזה, ההתנזרות אכן תדכא את החשק, מכיוון שהמחשבות על ההנאה ממין מתרחקות והופכות ... ממה שהיו בתחילה. לפי אליעד, מנגנון זה יכול לקרות גם ביחס לחשק המיני: דווקא הימנעות מתמשכת עשויה להעצים את הרצון וליצור רעב בלתי נשלט. ממה באמת תלוי אם החשק יגבר או יפחת? לבסוף, אליעד מדגיש שהכל תלוי בפרשנות שהאדם נותן למציאות. ...
למה קשה לי להסתכל לאנשים בעיניים? קושי להסתכל לאנשים בעיניים, פחד להסתכל לאנשים בעיניים, מבט ישיר בעיניים, קשה להסתכל לאנשים בעיניים, פחד להסתכל בעיניים, לא מסתכל בעיניים, שפת גוף, חרדה חברתית, ביישנות, קשר עין, חלק 2
למה קשה לי להסתכל לאנשים בעיניים? קושי להסתכל לאנשים בעיניים, פחד להסתכל לאנשים בעיניים, מבט ישיר בעיניים, קשה להסתכל לאנשים בעיניים, פחד להסתכל בעיניים, לא מסתכל בעיניים, שפת גוף, חרדה חברתית, ביישנות, קשר עין, חלק 2
... כהן מציג סיבה נוספת לכך שאנשים נמנעים מקשר עין, והיא הפחד שהאדם השני יגלה שהם משקרים. לדבריו, קיים מוסכמה חברתית שאומרת שכאשר אדם משקר, הוא נוטה להימנע מקשר עין או למצמץ יותר. דוגמה מוכרת לכך היא כשאומרים למישהו: תסתכל לי בעיניים ותגיד לי את האמת, מתוך ההנחה שהימנעות מקשר עין מרמזת על הסתרה או שקר. לכן, לפעמים אדם נמנע מלהסתכל בעיניים כי הוא חושש שהשקר שלו יתגלה דרך מבטו. עם זאת, ... שבו אדם לובש כובע משונה וחושב שזה נראה מצחיק או מביך. כשאותו אדם מסתכל על אחרים, הוא אוטומטית מרגיש שהם מסתכלים עליו ומבחינים בכובע. לכן הוא יעדיף להימנע מקשר עין כדי לא להרגיש חשוף או נבוך. אליעד מדגים כיצד לפעמים אדם מסובב את ראשו הצידה או מסתכל למטה כשהוא חולף על פני ... ישירות בעיניים לאנשים בעלי סמכות, כדי לא להיתפס כחוצפנים או מתגרים. אליעד מדגים מצב שבו מישהו יגיד לך: אל תסתכל לו בעיניים, זה לא מכובד. במקרה כזה, הימנעות מקשר עין איננה קשורה לפחד או שקר, אלא לניסיון לשמור על כללים חברתיים ותרבותיים ברורים. לסיכום - מדוע באמת קשה להסתכל ... אלא תוצאה של תהליכים פנימיים ומצבים חברתיים שונים שאליעד מתאר בהרצאתו. למה קשה להסתכל בעיניים? חרדה חברתית וקשר עין האם חוסר מבט בעיניים הוא שקר? הימנעות מקשר עין בגלל השלכה מתי לא מנומס להסתכל בעיניים? שפת גוף ומבט ישיר בעיניים ...
להיות אלוהים על ידי התחברות לאמת, איך להיות איש אמת
להיות אלוהים על ידי התחברות לאמת, איך להיות איש אמת
... של אליעד כהן עוסקת בהבנת המהות של האמת וכיצד ניתן להיות איש אמת בחיים האישיים והיומיומיים. אליעד מציע גישה שבה חשוב להימנע מכל שקר או הטעיה, גם אם הם נראים קטנים או לא ... המשמעות שלה? אחד הנושאים המרכזיים בהרצאה הוא הגדרת האמת. אליעד מסביר כי כל מה שאינו אמת הוא שקר. הוא מדגיש את הצורך להימנע מחשיבה, דיבור או עשייה אשר לא משקפים את מה שבאמת קיים במציאות. האמת חייבת להיות נקייה משיפוטים אישיים, אשליות או עיוותים. אם אנו פועלים לפי האמת, אנו נצליח להימנע ממסבכים מיותרים במערכת היחסים שלנו עם עצמנו ועם אחרים. ... נכון, לא משנה את המציאות או מייפים אותה. את האמת יש לומר בצורה ברורה וישירה, ולא להסתיר או להמעיט בפרטים. החשיבות של הימנעות משקרים או שיבושים ההרצאה מדגישה את החשיבות של הימנעות מכל סוג של שקר. כשאתה מצמצם את השקרים שאתה אומר או ...
התפתחות רוחנית, אין ארוחות חינם, סוד האושר, איך להיות מאושר באמת? האם יש אושר אמיתי? תמיד יש חיסרון, להיות מאושר בשלמות, להצליח בזוגיות, אהבה ושנאה, מהו אושר אמיתי? חשיבה חיובית, חלק 2
התפתחות רוחנית, אין ארוחות חינם, סוד האושר, איך להיות מאושר באמת? האם יש אושר אמיתי? תמיד יש חיסרון, להיות מאושר בשלמות, להצליח בזוגיות, אהבה ושנאה, מהו אושר אמיתי? חשיבה חיובית, חלק 2
... בה כל אדם יכול להגיע לאושר אמיתי, וגם הציג את העקרונות החשובים של חשיבה חיובית. אליעד הסביר שמאושר אמיתי הוא לא מצב שמושג על ידי הימנעות מהתמודדות עם החסרונות של החיים. כל דבר טוב שאנחנו מקבלים מגיע עם תשלום כלשהו, וצריך להבין שמה שאנו רואים כיתרון, תמיד יסתיר גם חיסרון כלשהו. אם לדוגמה, אנחנו בוחרים להתמקד ... עושים. דיבר על הדוגמה של חיסכון בכסף לעומת השקעה בו: כשאתה חוסך, אתה לא מבזבז את הכסף על אושר מיידי, אך בצד השני, יש מחיר על הימנעות מההנאות האלה. הוא הציג את המושג של אין ארוחות חינם, שמצביע על כך שלכל דבר שאנחנו עושים יש מחיר כלשהו, אפילו אם הוא לא תמיד ברור לנו במיידי. מה קורה כאשר אנו בוחרים ...
מבוא לניתוח NLP, להבין את משמעות החיים, איך להגיע לאושר האמיתי? מהו האושר האמיתי? ללמוד NLP, מצא את ההבדלים, איך להבין את עצמך? מהי הדרך אל האושר האמיתי? להבין אנשים, חלק 1
מבוא לניתוח NLP, להבין את משמעות החיים, איך להגיע לאושר האמיתי? מהו האושר האמיתי? ללמוד NLP, מצא את ההבדלים, איך להבין את עצמך? מהי הדרך אל האושר האמיתי? להבין אנשים, חלק 1
... אנו שואלים ומבינים טקסטים. מהו אושר אמיתי ואיך הוא קשור להבנת ההבדלים? במהלך ההרצאה, אליעד מציין את הרעיון שאנשים רבים מחפשים אושר בדרך של הימנעות מההבדלים - כלשהו מתשוקתם להגיע למקום שבו הכל שווה ולא משנה. הוא מציע דרך שונה להשגת אושר: במקום להימנע מההבדלים, יש לחפש את ההבדלים ולבקש להבין אותם לעומק. אליעד מדגיש כי על ידי חיפוש אחר ההבדלים, נוכל להבין את המשמעות העמוקה של כל דבר, ... שלו לניתוח טקסט? לסיום, אליעד מציין כי האושר האמיתי לא יכול להתממש אם לא נתעמק בהבנת ההבדלים ובחקר המשמעויות. הוא טוען כי אנשים רבים מנסים להימנע מהכאב והמורכבות של החיים כדי להגיע לאושר, אך למעשה, האושר האמיתי מגיע רק דרך חקירת ההבדלים בין הדברים. אם אדם מבין את כל ההבדלים - למשל, ... ולא רק קבלה של העובדות כפי שהן מציגות את עצמן. מהו אושר אמיתי ואיך הוא קשור להבנת ההבדלים? אליעד מציין כי רבים מחפשים את האושר בדרך של הימנעות מההבדלים, בעודם שואפים להגיע למקום שבו הכל שווה או שווה ערך. הוא מציע דרך שונה להגיע לאושר על ידי חיפוש אחר ההבדלים, במקום להימנע מהם. הניתוח הפילוסופי כאן מצביע על כך שכשאנחנו מבינים את ההבדלים, זה מאפשר לנו להבין את המשמעות של כל דבר, ובסופו של דבר, להגיע לתחושת ... לא יכול להגיע לאושר האמיתי אם הוא מדלג על שלב הקריטי של חקירת ההבדלים והמשמעויות, כפי שזה קורה לעיתים כאשר אנשים מנסים להגיע לאושר על ידי הימנעות ממורכבות החיים או מכאוביהם. הוא מסביר שהבנת ההבדלים היא הצעד הראשון בהבנת הדרך אל האושר האמיתי. אם אדם מבין את כל ההבדלים, בסופו של דבר ...
אלימינציה, איך לדעת את הלא נודע? להרגיש שאתה אלוהים, איך לתפוס את הבלתי נתפס? איך להשיג את הבלתי מושג? לא לחשוב על כלום, הוכחה בדרך השלילה, חוויה ישירה, חוויה עקיפה, להרגיש שאין הבדל
אלימינציה, איך לדעת את הלא נודע? להרגיש שאתה אלוהים, איך לתפוס את הבלתי נתפס? איך להשיג את הבלתי מושג? לא לחשוב על כלום, הוכחה בדרך השלילה, חוויה ישירה, חוויה עקיפה, להרגיש שאין הבדל
... השאלה כיצד להשיג משהו מוחלט או להבין את האמת המוחלטת, היא לא בהכרח שאלה שדורשת פעולה ישירה, אלא להפך - נדרשת הימנעות ממעשויות לא מועילות. ההבנה המוחלטת של דבר מה, כמו אלוהים או האמת המוחלטת, יכולה להתרחש דווקא כאשר ... הדבר, הוא עשוי להגיע להבנה של הדבר בלי להיאחז בו יתר על המידה. במהלך ההרצאה, אליעד מציע שגישה של שלילה ושל הימנעות ממחשבות או פעולות מסוימות היא הדרך בה ניתן להבין את מה שלא נתפס או את הבלתי מוגדר, ובכך להגיע למצב ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הימנעות, איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הימנעות, איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, פסיכותרפיה הוליסטית, טיפול נפשי בנושא הימנעות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 15:46:43 - wesi1