אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התמקדות ✔פרפקציוניזם, קבלת החלטות, לא מצליח להחליט, לא יודע מה להחליט, רוצה להיות בטוח, רוצה משהו מושלם, לא מצליח להסביר, לא מצליח להתמקד ✔...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:33פרפקציוניזם, קבלת החלטות, לא מצליח להחליט, לא יודע מה להחליט, רוצה להיות בטוח, רוצה משהו מושלם, לא מצליח להסביר, לא מצליח להתמקד
למה קשה להחליט מה להסביר כשיש המון אפשרויות?

אליעד כהן מתייחס למצב בו אדם מתכנן מראש להסביר משהו לאנשים אחרים, אך נתקל בקושי עצום כי בזמן ההכנה קופצות לו אינספור אפשרויות והיפוכים. כל אפשרות שהוא חושב עליה גוררת מיד מחשבה על ההפך ממנה, וכך נוצר עומס מחשבתי שגורם לו לאבד את הפוקוס ולהרגיש "עמוס" ומוצף. בסופו של דבר, אותו אדם מגיע למסקנה שהוא כבר לא בטוח בשום דבר ולא יודע מה להסביר.

האם באמת יש לך רצון להסביר?

אליעד מבהיר כי לפני שעוסקים בשאלה "איך להסביר", צריך לשאול קודם כל אם בכלל קיים רצון אמיתי וברור להסביר. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם אדם רוצה להסביר לאחרים ש"צריך להרים את יד ימין למעלה", עליו קודם להיות בטוח שהוא באמת מאמין בכך שצריך להרים את יד ימין. ייתכן שהקושי נובע מכך שהאדם לא בטוח באמת בדבר שהוא עומד להסביר. אי - ודאות זו היא שגורמת לבלבול ולעומס במחשבות. במילים אחרות, הצעד הראשון לפתרון הוא להבין האם האדם אכן רוצה להסביר והאם הוא סגור ובטוח על התוכן שאותו הוא רוצה להעביר.

מה ההבדל בין הסבר מוחלט להסבר יחסי?

אליעד מציג את ההבדל בין שני סוגי הסברים:
  • הסבר מוחלט: ניסיון להציג אמת מוחלטת, הוכחה ניצחת ללא כל ספקות או אפשרויות אחרות. במצב כזה, האדם מנסה למצוא את ההסבר האחד שתקף בכל מצב, ולכן נתקל תמיד בספקות והיפוכים, מה שגורם לעומס ולבלבול.
  • הסבר יחסי: גישה של הסבר שהוא נכון חלקית, נכון במסגרת מסוימת או במצב ספציפי, ולא מחויב להיות נכון באופן מוחלט. הסבר כזה מאפשר לאדם להסביר משהו בצורה נינוחה יותר, כי הוא אינו מנסה להוכיח אמת מוחלטת אלא מציע אפשרות סבירה.
אליעד מייעץ כי מי שמתעקש על הסברים מוחלטים תמיד ירגיש עומס, ואילו מי שמוכן לקבל הסברים יחסיים יוכל להסביר בקלות יותר, כי הוא מרגיש שלמות עם משהו שהוא אינו מושלם.

כיצד פרפקציוניזם מונע ממך להסביר?

הקושי הגדול אותו מתאר אליעד הוא פרפקציוניזם. אדם פרפקציוניסט רוצה שכל דבר שהוא מסביר יהיה מושלם וללא פגם. הבעיה היא שהמציאות לא מאפשרת באמת להגיע לשלמות כזו, כי תמיד ישנן אפשרויות אחרות וספקות שעולים. כך הפרפקציוניסט נלכד בקונפליקט פנימי בין הרצון להסביר את הדבר המושלם לבין המציאות שלעולם לא מאפשרת באמת להציג משהו מושלם לחלוטין.

אליעד מסביר כי זו למעשה "התחזות" לחפש שלמות מוחלטת, מפני שאם באמת אדם היה מחפש את השלמות באופן מלא, הוא היה חייב להטיל ספק אפילו בעצם הרצון שלו להיות פרפקציוניסט. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא חייב להיות בטוח ב - 100% לפני שהוא מסביר משהו, הוא צריך קודם כל להיות בטוח לחלוטין שהוא בכלל צריך להיות בטוח ב - 100%. אם אדם באמת היה מפקפק עד הסוף, הוא היה מגלה שאין וודאות מוחלטת בשום דבר, כולל הרצון שלו בשלמות.

מה הקשר בין שביעות רצון לבין הסבר יחסי?

אליעד כהן מדגיש שהיכולת להסביר משהו בצורה נינוחה תלויה ביכולת של האדם להרגיש שביעות רצון ממשהו יחסי, כלומר, להיות מסופק ממשהו שהוא אינו מושלם. אם האדם מסוגל ליהנות מדברים יחסיים, הוא יוכל להסביר בקלות ובבהירות בלי להרגיש עמוס ומוצף, גם כאשר הוא מודע לכך שישנן אפשרויות נוספות שיכולות להיות טובות לא פחות.

לעומת זאת, אם האדם מתעקש על משהו מושלם ולא מצליח להסתפק במשהו שהוא רק טוב חלקית, הוא תמיד יחוש אי - שקט ויהיה עמוס במחשבות של ספק. במצב זה האדם עלול להיתקע ולא להצליח להסביר.

האם באמת יש הבדל בין שלמות ליחסיות מנקודת המבט המוחלטת?

אליעד מציין פרדוקס מעניין: אם אדם באמת היה מחפש שלמות עד הסוף, הוא היה חייב לבדוק האם בכלל יש הבדל אמיתי בין "שלמות" לבין "יחסיות". ברמה המוחלטת, אין כלל הבדל כזה, והפער בין מה שנראה "שלם" לבין מה שנראה "יחסי" נעלם. מי שמבין זאת יכול להיות גמיש ולנוע בין השלמות לבין היחסיות מבלי להילכד בפרפקציוניזם כפייתי.

לכן, מי שמוצא עצמו מתעקש על שלמות באופן מוגזם, בעצם "מעמיד פנים" שהוא מחפש שלמות, כי לו באמת היה מחפש את האמת באופן מוחלט, היה מגלה שאין כל הבדל ודאי בין יחסי למוחלט. כך היה משתחרר מהצורך להיתקע על אפשרות אחת בלבד.

כיצד להימנע מהעמסת יתר של אפשרויות?

בסיום ההסבר אליעד מציע את הפתרון הפשוט הבא: כאשר אדם רוצה להסביר משהו, עליו לבדוק מי נושא ב"נטל ההוכחה". אם האדם חושב שהוא חייב להסביר רק כאשר הוא בטוח לחלוטין שההסבר נכון ומקיף ב - 100%, הוא תמיד יישאר תקוע. אבל אם הוא מחליט שהוא יכול להסביר משהו כל עוד הוא לא בטוח לחלוטין שהוא שגוי - כלומר, כל עוד הוא סביר מספיק ומספק כרגע - הוא יוכל להסביר באופן ברור, נינוח וממוקד, גם אם קיימות אפשרויות נוספות.

במילים פשוטות: מי שמוכן לקבל יחסיות ולהיות גמיש עם האפשרויות, יוכל תמיד להסביר בקלות וביעילות מבלי להיתקע.
למה השואל מרגיש הצפה בזמן הסבר דברים?

השואל מספר שהוא מתכנן מראש הסבר למישהו, ובתוך הדמיון שלו עולות לו המון אפשרויות והיפוכים. הוא מרגיש שהוא מאבד את הפוקוס בגלל עומס המחשבות: הוא רואה הסבר אחד, ואז מיד צץ לו היפוך שמערער עליו, ועוד היפוך ועוד אפשרות חלופית, עד שבסוף הוא מתבלבל ולא יודע באיזו דרך לבחור. הוא מספר שזו תחושה של "עמוס ועמוס" שמביאה אותו למסקנה שהוא כבר לא בטוח בכלום.

איזו שאלה מעלה אליעד לגבי הרצון להסביר?

אליעד שואל תחילה אם השואל בכלל בטוח שהוא רוצה להסביר. הוא מציע שהבלבול עלול לנבוע לא רק מריבוי ההסברים האפשריים, אלא גם מחוסר בהירות לגבי עצם הרצון להסביר, או הספק אם באמת מה שהשואל רוצה להגיד הוא נכון. למשל, אם השואל בא להסביר "צריך להרים את יד ימין למעלה, " אולי הוא לא בטוח בכלל שצריך להרים את יד ימין, ולכן מתקשה לבחור בניסוח אחד. אליעד מציע להתחיל מלבדוק האם יש רצון אמיתי להסביר, ואם כן, מה בדיוק רוצים להסביר.

מה ההבדל בין הסבר מוחלט להסבר יחסי?

אליעד מדגיש שיש הבדל בין הסבר מוחלט להסבר יחסי. הסבר מוחלט אומר שהשואל רוצה להביא הוכחה ברורה ונכונה ב - 100 אחוז, בלי שום ספק, שההסבר הזה נכון תמיד ובכל מצב. לעומת זאת, הסבר יחסי מסתפק בתיאור שנכון רק באופן חלקי, שמתאים לנסיבות מסוימות. אם השואל מתעקש על הסבר מוחלט, כל פעם יצוצו לו עוד אפשרויות והיפוכים שמערערים על ההסבר הקודם. אם הוא יהיה מוכן להביא הסבר יחסי, שמספק אותו לרגע ולא מחויב להיות "מושלם, " הוא יוכל להציג את הדברים בלי שירגיש עמוס מהאפשרויות האחרות.

כיצד נוצר קונפליקט הפרפקציוניזם?

השואל מודה שהוא פרפקציוניסט ורוצה להגיע להסבר "מושלם." מצד אחד, הוא יודע שקשה להשיג שלמות כי תמיד יש היפוכים ודעות אחרות. מצד שני, הוא מתקשה לקבל הפתרון החלקי כי הוא מרגיש שאולי יש אופציה טובה יותר שהוא מפספס. אליעד מצביע על כך שזו "תחזות" לחפש שלמות מלאה: אם באמת מחפשים שלמות עד הסוף, צריך גם לערער על עצם הרצון לפרפקציוניזם. במילים אחרות, אם מפקפקים בכל דבר, יש לפקפק גם בצורך בשלמות.

איך לסכם את התהליך של הסבר והרצון לשלמות?

בסופו של דבר, אליעד מציע להתבונן בשאלה: האם השואל יכול להסכים להסביר דברים גם אם אינם מושלמים? אם הוא דורש הוכחה ניצחת שההסבר נכון ב - 100 אחוז, סביר שימשיך להיתקע תחת עומס המחשבות והספקות. אבל אם הוא בוחר להסביר "באופן יחסי, " הוא יוכל להחליט שהוא מציג אפשרות אחת מתוך כמה, בלי לפסול שאפשר להסביר אחרת. ההבנה היא שאם רוצים לחיות בשלום עם ההסבר, אפשר לעבור ממצב שבו מחפשים את "האמת המוחלטת" למצב שבו פשוט נותנים מענה יחסי שמניח את הדעת כרגע.
ש: אני בעיקרון.

אליעד: אוקי.

ש: הולך לאיזה מקום מסוים ומסביר שמה כל מיני דברים.

אליעד: עד כאן הגיוני מסביר כל מיני דברים גם בלי קשר למקום מסוים.

ש: כן כמובן בהקשר, עכשיו כשאני יושב ומתכנן איך להסביר את הדברים לבד עם עצמי בדמיון מה שנקרא.

אליעד: אוקי.

ש: אז אני קופצות לי מלא אפשרויות תוך כדי שאני מתחיל להסביר את זה ואז פתאום קופצות לי מלא אפשרויות זה מעמיס אותי וכאילו אני מרגיש שכאילו אני מאבד את הפוקוס כי קופצים לי כל מיני היפוכים, אני בא לי להסביר לפה טוב אבל יש את, אני כאילו את ההיפוך של זה ואז עולה לי היפוך ועוד היפוך ואז זה מתחיל להיות לי עמוס ועמוס ואז כאילו אני בסוף אומר טוב לא יודע.

אליעד: מה אתה בעצם אומר אתה אומר שאתה מנסה להסביר איזה תהליך וקופצות לך מלא דרכים להסביר אותו?

ש: קופצות לי זה כמו.

אליעד: שים לב שאתה לא תענה לי על מה שאני שואל תמשיך.

ש: רגע שנייה אני מנסה להבין את עצמי קודם לפני שאני עונה לך.

אליעד: באמת אז אולי תנסה להבין את עצמך לפי מה שאני שאלתי.

ש: אוקי מה שאלת?

אליעד: אתה מנסה להסביר לאנשים משהו קודם כל אתה בכלל בטוח שמה שאתה רוצה להסביר להם נכון? בא נתחיל משם.

ש: קודם כל אני חושב שהוא נכון ברמה מסוימת.

אליעד: אוקי באופן יחסי אתה בטוח שהוא נכון, לא אולי אתה בכלל לא בטוח שהוא נכון לכן אתה לא יודע איך להסביר להם אותו, אולי יכול להיות שאתה בא להסביר לאנשים נגיד אתה אומר לאנשים "צריך להרים את יד ימין למעלה" ואתה אומר "רגע בכלל צריך להרים את יד ימין למעלה?" ואז אתה מתחיל לנהל עם עצמך דיון אם צריך להרים את יד ימין למעלה ולכן אתה לא מצליח להסביר להם שצריך להרים את יד ימין למעלה כי אתה לא בטוח שצריך להרים את יד ימין למעלה.

ש: נכון.

אליעד: אז אולי מזה הבעיה בכלל זה לא קשור לשום דבר זה קשור לזה שאתה בכלל לא בטוח.

ש: לא זה נכון שלא חייב כי יש כמה אפשרויות זה בדיוק מה שאני מנסה לומר לך שיש כל מיני אפשרויות.

אליעד: הוא רוצה לדעת איך להסביר, בגדול הוא מתאר תהליך שהוא מנסה להסביר משהו והוא מסתבך במחשבות והוא לא יודע איך להסביר והוא רוצה לדעת איך להסביר זאת המהות של מה שהוא אומר.

ש: מול מטרה של כאילו מה אתה רוצה להעביר.

אליעד: תגידי לי מה נסגר איתך, הלאה תמשיך.

ש: אוקי אז אחת הסיבות זה נכון שאני לא בטוח שזה נניח לדוגמה סתם לחצות את הכביש לדוגמה אני לא בטוח.

אליעד: אני שאלתי שאלה עכשיו, אתה בא להסביר להם משהו קודם כל כשאתה בא להסביר להם אותו אתה בכלל חושב אתה כאילו סגור על זה שאתה רוצה להסביר להם את זה בכלל, אתה סגור בכלל שאתה רוצה להיות שם בא נתחיל מזה אולי אתה בכלל לא בטוח שאתה רוצה להסביר להם משהו אולי אתה אומר "אולי אני לא אולי כדאי שאני לא אסביר להם" בא נתחיל מזה.

ש: מה זאת אומרת?

אליעד: תראה בא נלך בפשוט.

ש: בהנחה שאני רוצה להיות ובהנחה שאני שזה.

אליעד: הבנתי תראה כשאתה מסביר למישהו משהו נגיד שאני מסביר לך עכשיו משהו נניח אוקי אז קודם כל צריך לרצות בכלל, קודם כל להניח שאני פה ואתה שם נניח שאתה שואל אותי שאלה זאת גם הנחת יסוד, נניח שאני רוצה לתת לך את התשובה להניח שאני יודע מה התשובה להניח שאני יודע מה התשובה ולהניח שאני יודע להסביר אותה זה הנחות יסוד. השאלה היא אם אתה מניח את כל הנחות היסוד האלה או שאולי גם חלק מהנחות היסוד גם, אתה מבין מה אני אומר אתה עכשיו עומד מולם.

ש: אני עכשיו בא להסביר למישהו משהו מה זה משנה זה לא משנה גם איפה מי, בא אני רוצה להסביר זאת הסיטואציה.

אליעד: קודם כל אתה בטוח שאתה רוצה להסביר לו או שאולי יש לך ספק "רגע אולי אני לא רוצה לגלות לו".

ש: נניח שאני כן רוצה להסביר לו.

אליעד: סבבה ואתה בטוח שאתה רוצה להסביר לו את ההסבר הזה, יש לך בראש מה ההסבר שאתה רוצה להסביר?

ש: זהו שאני לא מצליח למצוא איזה הסבר שיגיע שיספק אותי ולכן אני מסתבך.

אליעד: בסדר אז מה השאלה אז אתה לא בטוח מה ההסבר אתה לא יודע מה ההסבר ולכן אתה לא יודע להסביר נכון.

ש: אבל אני חושב שכן יש איזה אני חושב שזה כן.

אליעד: מה התשובה? התשובה היא פשוטה אם אתה מתיימר לתת הסברים מוחלטים אתה בבעיה תן הסברים יחסיים.

ש: זהו זאת הבעיה.

אליעד: שלך?

ש: שלי.

אליעד: יפה אז אני אומר לך תסביר הסברים יחסיים אם אתה אומר אתה יכול להגיד "אני לא מסביר עד שאני לא בטוח שזה נכון" ואז אתה לא תסביר ואתה יכול להגיד "אני מסביר אם כן אני בטוח שזה לא נכון" ואז אתה יכול להסביר מה שאתה רוצה.

ש: אז איך זה שאני יכול לדבר על מה שאני עושה או יכול להיות על מה שאני אעשה, כי אני שמתי לב להבדל בין זה כי כשאני מחפש את, הרי מה אחד הדברים ששמתי לב אליהם שאני כאילו רואה בכל הסבר איזה סוג של חיסרון אני רואה אפשרות אחרת ששוללת אותו.

אליעד: שמה השכל שבדבר אז מה באותו דבר זה גם יכול להיות רצון כל רצון שיש לך אתה רואה רצון ששולל אותו. עכשיו מה המהות של העניין? המהות של העניין היא האם אתה מסוגל להרגיש שביעות רצון מדבר יחסי זאת מהות העניין, סתם בחיים באופן כללי אם אתה מסוגל ליהנות ממשהו יחסי ממשהו שהוא לא מושלם אז סבבה אז אתה אומר "אוקי זה לא מושלם ואני יכול ליהנות מזה אז אני גם יכול להסביר משהו שהוא לא מושלם".

אבל אם אתה אומר "לא רע לי כי זה לא מושלם לא שלם עם זה לא רוצה להחזיק בזה" אז אתה גם יכול להגיד "אני לא רוצה את ההסבר הזה הוא לא מושלם" ואז תהיה בעיה עכשיו אתה לא יכול להסביר אותו כי אתה לא מרוצה ממנו כי הוא לא מושלם. הבנת?

ש: אני מבין את זה.

אליעד: אוקי אז מה אתה רוצה, עכשיו אז לכאורה אתה נקרע בין הרצון שלך להשיג שלמות לבין להסתפק ביחסי אבל זה לא נכון, למה זה לא נכון?

ש: כי מצד המוחלט אין הבדל בין זה לזה.

אליעד: כי אם היית מחפש את השלמות אז לא היית בטוח בכלל שיש הבדל בין שלמות ליחסי ואז לא הייתה בעיה אבל אתה מעמיד פנים שאתה מחפש שלמות ואז אתה אומר "אני נתקע כי אני רוצה להגיע לשלמות" כמו מלא משוגעים. אתה אומר "זה לא מספק אותי הדברים היחסיים" אתה אומר "אני רוצה מוחלט אני פרפקציוניסט, אני רוצה נגיד פרפקציוניזם".

ש: באופן יחסי נכון זה הפרפקציוניזם אבל באופן יחסי.

אליעד: כן אז זאת התחזות אם היית רוצה פרפקציוניזם עם הסוף היית רוצה פרפקציוניזם במאה אחוז אז היית אומר "האם זה שאני רוצה פרפקציוניזם זה עצמו דבר שהוא עצמו שלם" אתה לא בטוח במאה אחוז שאתה אמור להיות פרפקציוניסט אז למה אתה פרפקציוניסט אז תגיד "לא מה אני צריך להיות בטוח במאה אחוז?" כן תהיה פרפקציוניסט עד שאתה לא בטוח במאה אחוז שאתה צריך להיות פרפקציוניסט אל תהיה פרפקציוניסט.

אז מה האמת שאם אתה תלך "עד הסוף" ואתה תראה שאתה לא יודע כלום אז אתה אומר "יש יחסי יש מוחלט זה שיש הבדל ביניהם זה גם לא בטוח, אפשר לשחק מפה ואפשר לשחק משם" אם אתה רוצה לנטרל הסבר תבדוק האם הוא נכון באופן מוחלט אם אתה רוצה לאשר הסבר תבדוק אם הוא נכון באופן יחסי זה הכל. אתה מבין?

ש: כן מה שמפליא אותי שזה משהו שאני עושה אותו כאילו בלי, זה מה שקורה גם ככה זה המשחק שלי אני משחק לדוגמה אני עברתי ועברתי טוב איך להסביר טוב אמרתי טוב אז תסתפק אל תחשוב על שאר האפשרויות אל תחפש את המוחלט בזה.

אליעד: מה הבעיה בזה שיש עוד אפשרויות?

ש: קודם כל השאלה מאיזה נקודת מבט.

אליעד: אז מה אם יש עוד אפשרויות אז מה אמרו לך אתה חייב להסביר הסבר מוחלט שנכון במאה אחוז ואם לא אל תסביר אותו?

ש: אולי זה הציפיות שלי מעצמי, אני חושב שזה הציפיות שלי מעצמי כי אני חושב שתמיד יש בקהל איזה מישהו שהוא ככה מסתכל על הדברים האלה מהנקודה הזאתי שלי ושמה באים עוד כל מיני רצונות אחרים שקשורים גם כן להערכה עצמית וכו'.

אליעד: אני אומר בפשוט השאלה היא האם אתה מסוגל להיות מרוצה ממשהו יחסי כן או לא, עכשיו אם אתה נצמד לאמת השאלה על מי אתה מביא את נטל ההוכחה האם נטל ההוכחה הוא על ההסבר כשאתה רוצה להסביר האם אתה אומר לעצמך "האם אני בטוח שההסבר הזה נכון" או שאתה אומר לעצמך "האם אני בטוח שההסבר הזה לא נכון".

אם אתה אומר לעצמך "אני לא יכול להסביר את זה אלא אם כן אני בטוח שההסבר הזה נכון הוא מלא ומקיף וממצא" אז אתה לא יכול להסביר אותו כי כל מה שאתה מסביר אתה דופק אותם. אבל זה החיים מה אתה רוצה אתה רוצה מוחלט אין מוחלט, אתה מבין זהו.

ש: במובנים יחסים אני מבין.

אליעד: אוקי טוב הבנו את הסיפור הזה?
מה שאתה רוצה בעיות רצונות איך נוצר טורדנות פרפקציוניזם ממוקד בלי להיתקע תכלית סיבה קיצוניות החלטה החלטות החלטיות הסבר הסברים הצלחה התמקדות יודע מה להחליט לא יודע מה להחליט לא מצליח להחליט לא מצליח להסביר לא מצליח להתמקד להחליט להיות בטוח להסביר להתמקד לקבל החלטה לקבל החלטות מה להחליט מושלם מצליח להחליט פרפקציוניזם קבלת החלטה קבלת החלטות רוצה להיות רוצה להיות בטוח רוצה משהו רוצה משהו מושלם רצון שלמות
הצבת מטרות ויעדים, איך להתמקד, לקבוע מטרות ויעדים, מיקוד במטרות, התמקדות פנימה, התמקדות במטרה, מה אתה רוצה, הצבת מטרות בחיים, מציאת מטרה בחיים, איך למצוא מטרה בחיים
הצבת מטרות ויעדים, איך להתמקד, לקבוע מטרות ויעדים, מיקוד במטרות, התמקדות פנימה, התמקדות במטרה, מה אתה רוצה, הצבת מטרות בחיים, מציאת מטרה בחיים, איך למצוא מטרה בחיים
... מטרות ויעדים, איך להתמקד, לקבוע מטרות ויעדים, מיקוד במטרות, התמקדות פנימה, התמקדות במטרה, מה אתה רוצה, הצבת מטרות בחיים, מציאת מטרה בחיים, איך למצוא מטרה בחיים איך לבחור מטרה ואיך להתמקד בה? השאלה כיצד לבחור מטרה ואיך להתמקד בה, עולה באופן שכיח ומטרידה אנשים רבים. אליעד כהן מסביר שהבחירה עצמה פחות חשובה מאופן ההתמקדות והעקביות. כאשר אדם מתלבט באיזה נושא לבחור, עליו להבין שהבעיה המרכזית אינה בחירת הנושא אלא היכולת שלו להתמקד בנושא שנבחר. גם אם ישנן אפשרויות רבות, השאלה המהותית היא איך לשמור על ההתמקדות, גם כשקשה. לדוגמה, כאשר מישהו בוחר נושא למחקר, בהתחלה יש לו מגוון אפשרויות, אבל זה לא משנה איזה נושא הוא בוחר, כל עוד הוא מצליח לשמור על ריכוז ומיקוד. אליעד מדגיש שהקושי תמיד יופיע, לא משנה באיזה נושא בחרת. גם אם בחרת בנושא קל בהתחלה, בסופו של דבר תגיע לרמת קושי שתחזיר אותך לאותה נקודת מוצא כמו כל נושא אחר. מה לעשות כשקשה להתמקד בנושא שבחרת? כאשר קשה להתמקד, אנשים לעיתים נוטים לקפוץ מנושא לנושא או לקרוא ספרים בצורה לא מסודרת ומדלגים על פרטים חיוניים. כתוצאה מכך, הם לא ... חיוניים, ואז לא מבין את הספר לעומקו. הוא מדגיש שהשאלה החשובה ביותר שצריך לשאול היא מה מחויב לי?, כלומר, האם אני חייב להתמקד? אם לא חייבים להתמקד, אין בעיה לזנוח את הנושא, אבל אם ההתמקדות נחוצה להשגת המטרה, חייבים להתחייב אליה ולשמור על ריכוז ועקביות. איך לקחת אחריות על הבחירות שלנו? אליעד מדגיש את חשיבות האחריות האישית. אם בחרת להתמקד או לא להתמקד, חשוב לקחת אחריות על התוצאות. אם מישהו רוצה להתמיד במקום עבודה מסוים, הוא יכול לבחור להתמיד או לא להתמיד - אבל עליו ... זוהי בחירתו האישית. אם הוא לא הולך, שלא יתלונן אחר כך על כך שהוא לא בכושר. הבחירה והאחריות קשורות זו בזו, וההחלטה להתמקד או לא להתמקד היא רק סוג אחד של בחירה שאדם צריך לקחת עליה אחריות. האם חשוב בכלל להתמקד? אליעד מסביר שהחשיבות של ההתמקדות היא יחסית. אם האדם מוצא שההתמקדות אכן מקדמת אותו למטרה, כדאי לו להתמקד. אבל אם ההתמקדות רק יוצרת סבל מיותר, הוא יכול לשחרר אותה. המפתח הוא להבין האם ההתמקדות מקדמת את האדם למטרתו או לא. אם כן, עליו להשקיע מאמץ, אם לא, אפשר לוותר עליה. לדוגמה, אם אדם רוצה לסיים משימה מסוימת תוך שלושה ימים במקום שנה, עליו להתמקד בצורה חדה ואינטנסיבית יותר. אבל אם הוא מרגיש שהמחיר הרגשי והפיזי של ההתמקדות גבוה מדי, אולי הוא יעדיף להתקדם בקצב איטי יותר. הבחירה תמיד תלויה בשיקול של מחיר לעומת תועלת. איך לזהות מה אני באמת רוצה? שאלת מה אני באמת רוצה? היא שאלת המפתח שעליה צריך להתמקד. אליעד חוזר ואומר שההתמקדות האמיתית אינה בנושאים חיצוניים כמו סבל, הנאה או מטרות שטחיות, אלא בהבנה של מה האדם באמת רוצה בעומק. כאשר אדם ... חלופי כי המטרה (להגיע לעבודה) ברורה לו לחלוטין. באותו האופן, כאשר אדם יודע בדיוק מה הוא רוצה בחיים, הוא יוכל תמיד להתמקד מחדש גם כאשר נסיבות חיצוניות מפריעות לו. כיצד להתמודד עם ספקות ואי - ודאות לגבי המטרה? אליעד מדגיש שספקות ואי - ...
התמקדות במטרה / סדר עדיפויות בחיים - איך להתמקד בעיקר ולא בטפל?
התמקדות במטרה סדר עדיפויות בחיים - איך להתמקד בעיקר ולא בטפל? מי שרוצה לחיות טוב, עליו לנסות להתמקד בעיקר, ולא בטפל. התמקדות בטפל, יוצרת מאמץ מיותר. התמקדות בטפל, יוצרת תלות רגשית, שיוצרת סבל וכעס מיותרים. לעומת זאת, כאשר האדם מתמקד בעיקר, דהיינו, במהות הפנימית ולא במעטפת החיצונית, הדבר הזה מאפשר לו, להשיג את המטרות שלו הרבה יותר טוב. והשאלה המתבקשת היא, כיצד ניתן לדעת בוודאות, מהו העיקר ומהו הטפל? ... שגורם לדבר הזה להיות חשוב. על האדם לא לשכוח את המהות ולהסתכל בטעות על החיצוניות. על האדם להתמקד רק במהות הפנימית, כי רק היא באמת בעלת ערך. כל דבר שיש לו ערך כלשהו, הערך שלו נובע ממהות פנימית כלשהי. לכל דבר שיש לו חשיבות כלשהי, יש סיבה כלשהי מדוע הדבר הזה נתפס ...
התמקדות במטרה, מיקוד במטרה, להתמקד במטרה, הצבת מטרות ויעדים, מטרת הלימוד אצל אליעד כהן, השגת מטרות, להשיג את המטרה, מה המטרה שלך? להתמקד בתכלית, הצבת מטרות, הצבת יעדים
התמקדות במטרה, מיקוד במטרה, להתמקד במטרה, הצבת מטרות ויעדים, מטרת הלימוד אצל אליעד כהן, השגת מטרות, להשיג את המטרה, מה המטרה שלך? להתמקד בתכלית, הצבת מטרות, הצבת יעדים
התמקדות במטרה, מיקוד במטרה, להתמקד במטרה, הצבת מטרות ויעדים, מטרת הלימוד אצל אליעד כהן, השגת מטרות, להשיג את המטרה, מה המטרה שלך? להתמקד בתכלית, הצבת מטרות, הצבת יעדים מהי החשיבות של התמקדות במטרה ואיך עושים זאת נכון? אליעד כהן מסביר כי כאשר אדם מגיע למקום מסוים, למשל להרצאה, הוא צריך ... פה?, במקום לשאול שאלות ספציפיות ומדויקות בהתאם למטרותיהם האישיות. לדבריו, שאלה כללית היא שאלה של צורה ולא שאלה של מהות. שאלה של מהות מתמקדת בצורך הספציפי של האדם ובדרך המדויקת להשגתו. הוא נותן דוגמה לכך שאם אדם רוצה מים, עליו לשאול איפה יש ... כל מה שכתוב על המוצר הוא בהכרח מה שיש בפנים. לכן, כדי להגיע לתוצאות המדויקות ביותר, יש צורך בשאלה ממוקדת וברורה. מהו החיסרון הגדול ביותר בהתמקדות מוגזמת במטרה ספציפית? למרות חשיבות ההתמקדות במטרה, אליעד כהן מזהיר כי יש גם חיסרון בהתמקדות מוגזמת במטרה מסוימת. לעיתים, אנשים מתמקדים כל כך במטרה אחת שהם שוכחים לבדוק האם המטרה הזו באמת נכונה עבורם, או אם היא המטרה האמיתית והמוחלטת שלהם. הוא נותן דוגמה לאדם שרצה להגיע לראש הנקרה, אך בדרך התבלבל והחל להתמקד בהגעה לנעריה, ושכח שהיעד המקורי שלו היה אחר לגמרי. האדם התאמץ והגיע לנעריה, אך למעשה פספס את המטרה האמיתית שלשמה יצא לדרך. לכן, התמקדות במטרה בלי לבחון שוב ושוב את המטרה עצמה יכולה לגרום לכך שהאדם יגיע למקום הלא נכון, למרות שהוא ... המטרה הזו ומה מטרתה של אותה מטרה. כך, באמצעות התהליך הזה של בירור עומק, ניתן להגיע למטרות בסיסיות ואמיתיות יותר, ולהימנע מהטעיה עצמית או מהתמקדות מיותרת בדברים שוליים. דוגמה לכך היא עובד שמתמקד במטרה ספציפית, כמו רכישת מוצר מסוים לעבודה, ושוכח שהמטרה של המחלקה שלו היא לספק חומר גלם לייצור. מרוב שהתמקד בפרטים הקטנים, הוא שכח את המטרה הגדולה יותר של המחלקה כולה. מה עושים כאשר לא בטוחים במטרה? כאשר אדם לא בטוח שהמטרה שלו נכונה, אליעד כהן ממליץ לעיתים לא להתמקד דווקא במטרה מסוימת, אלא לבדוק כיוונים אחרים. הוא מסביר שלפעמים הדרך הנכונה להגיע למטרה היא דווקא דרך ... או לא. ההחלטה להמשיך או לוותר צריכה להיות תמיד על בסיס הערכת הסיכויים להשיג את המטרה האמיתית והעיקרית שלו דרך אותו מקום. מדוע לא מספיק להתמקד בכותרות של התוכן ויש לבדוק את התוכן לעומק? אליעד כהן מסביר שיש אנשים שמסתכלים רק על הכותרת של משהו ולא ... בחיים? הגישה שאליעד מציג, של בירור המטרות ושאילת השאלות הנכונות, רלוונטית לא רק בתחום הלימוד אלא יכולה לשפר את איכות החיים באופן כללי. ההתמקדות במהות ולא בצורה עוזרת לאדם לקבל החלטות נכונות יותר בחייו, ולמקד את המשאבים שלו באופן מדויק ויעיל יותר. הוא מדגיש כי החשיבה העמוקה והברורה הזו עוזרת לאדם לא רק להבין מה הוא רוצה, אלא גם להשיג זאת בצורה היעילה והמדויקת ביותר. איך להתמקד במטרות? מהי מטרה אמיתית? איך לשאול את השאלות הנכונות? כיצד להימנע מהטעיה עצמית? איך להשיג מטרות ...
התמקדות במטרה, מיקוד במטרה, להתמקד במטרה, דבקות במטרות, מטרות מנוגדות, השגת מטרות, להשיג מטרות, יעדים ומטרות
התמקדות במטרה, מיקוד במטרה, להתמקד במטרה, דבקות במטרות, מטרות מנוגדות, השגת מטרות, להשיג מטרות, יעדים ומטרות ובו יתבאר, מהי התמקדות במטרה? מהי נחישות אמיתית? מהי דבקות במטרה? וכיצד ... ומשאבים, לצורך המאמץ שלו, שיגרום לו להשיג את המטרה שלו. ולכן, כאשר יש לאדם איזו מטרה, בפרט מטרה לא קלה, עליו להתמקד במטרה ולהקדיש את כל תשומת הלב שלו ואת כל הכוחות הנפשיים ... האישית שלו, שהיא לנצח את האויב. אבל, מי שרוצה לנצח בקרב, לא רק שאסור לו לעשות דברים שיכשילו אותו, אלא שהוא צריך להתמקד כל הזמן, בלעשות רק דברים שיעזרו לו להשיג את המטרה שלו. ... המטרה, מחלישה בתת המודע של האדם, את הרצון של האדם להשיג את המטרה המרכזית שלו. דהיינו, גורמת לו לאבד את הריכוז ואת המיקוד שלו במטרה הראשית שלו. כך שברגע שרוצים להשיג איזו מטרה, הרי שצריך להתמקד רק בה, ולא לעשות עוד דברים אחרים, שלא משרתים אותה. כי זה ... משרתים את השגת המטרות שלך, גם זה נוגד את השגת המטרה שלך, כי זה בזבוז משאבים נפשיים וכולי כנל. אבל יש כאן עוד רמת מיקוד גבוהה יותר, והיא, שכאשר האדם רוצה להשיג איזו מטרה, הרי שלא ... המטרה שלו. אבל כאשר האדם מרוכז בהשגת המטרה שלו, ממילא גם הוא פועל נכון להשגת המטרה שלו. ונבהיר: שנכון מאוד, שלהתמקד במטרה, כפי שכבר ביארתי לעיל, עד שהאדם לא חושב על שום דבר, ... לא עושה מספיק טוב כדי להשיג את המטרה שלו, והיכן הוא יכול להשתפר כדי להשיג את המטרה שלו. כדי שהאדם יבין, שהוא צריך להתמקד כמה שיותר בהשגת המטרה שלו, ואז אולי הוא ישיג את המטרה שלו. ...
לפתור בעיות רגשיות באופן עקיף, הורדת אחוזי שומן בבטן, להוריד את השומן בבטן, פתרון בעיות באופן ישיר, פתרון בעיות באופן עקיף, לפתור בעיה באופן ישיר, לפתור בעיה באופן עקיף, שריפת שומן בבטן, הורדת שומן בבטן, לעשות קוביות בבטן
לפתור בעיות רגשיות באופן עקיף, הורדת אחוזי שומן בבטן, להוריד את השומן בבטן, פתרון בעיות באופן ישיר, פתרון בעיות באופן עקיף, לפתור בעיה באופן ישיר, לפתור בעיה באופן עקיף, שריפת שומן בבטן, הורדת שומן בבטן, לעשות קוביות בבטן
... אליעד כהן לוקח את הרעיון הזה ומחבר אותו לבעיות רגשיות. אם אדם מתמודד עם בעיה רגשית או נפשית, כמו מחשבה טורדנית או חרדה, הוא עלול לנסות להתמודד איתה בצורה ישירה על ידי התמקדות בלתי פוסקת במחשבה הזאת בלבד. לפי אליעד, גישה ישירה זו אינה תמיד מצליחה, כיוון שהבעיה עצמה היא רק סימפטום של קושי רחב ועמוק יותר. לדוגמה, אם אדם סובל ממחשבות טורדניות שמקורן בחרדה או בחוסר היגיון, הוא לא יוכל לפתור את הבעיה רק באמצעות התמקדות במחשבה הטורדנית. אליעד מדגיש שכדי להתמודד עם הבעיה, יש צורך לשפר את החשיבה, ההיגיון והשליטה העצמית באופן כללי. כלומר, לפתח ולחזק את יכולות החשיבה והשכל באופן ... בכל הגוף יורדים, וכך גם השומן בבטן יופחת. גישה עקיפה לפתרון בעיות רגשיות כפי שלא ניתן להוריד שומן רק מאזור מסוים בגוף, כך גם לא ניתן לפתור בעיה רגשית מסוימת על ידי התמקדות רק בה. לדוגמה, אם אדם סובל ממחשבות טורדניות הנובעות מחרדה, הוא עלול לנסות להתמודד ישירות עם אותן מחשבות, ולהקדיש להן את כל תשומת הלב. אך פעמים רבות, שיטה זו אינה ... - הדרך הנכונה לפתרון בעיות לא תמיד ניתן, כדאי או מומלץ לפתור בעיות באופן ישיר. לפעמים הדרך היעילה ביותר היא דווקא לפעול בצורה עקיפה, דרך חיזוק היכולות הכלליות ולא רק התמקדות בסימפטום עצמו. כך גם בירידה במשקל - אם רוצים להוריד שומן מאזור מסוים, הדרך היא להוריד אחוזי שומן בכל הגוף. כך גם בפן הרגשי - אם רוצים לפתור בעיה מסוימת, יש לשפר ...
פוליגמיה, מונוגמיה, מהי זוגיות טובה? מערכות יחסים, להצליח בזוגיות, זוגיות, מערכת יחסים פתוחה, מערכת יחסים מונוגמית, זוגיות עם המציאות, בגידה בזוגיות, לגרום למישהו לרצות רק אותך, פוליאמוריה
פוליגמיה, מונוגמיה, מהי זוגיות טובה? מערכות יחסים, להצליח בזוגיות, זוגיות, מערכת יחסים פתוחה, מערכת יחסים מונוגמית, זוגיות עם המציאות, בגידה בזוגיות, לגרום למישהו לרצות רק אותך, פוליאמוריה
... שעלולה להתעורר במערכת יחסים מונוגמית. לעומת זאת, אליעד מפרט את היתרונות במונוגמיה, שהמרכזיים בהם הם התמקדות , יציבות ותחושת ביטחון. במערכת יחסים מונוגמית יש התמקדות באדם אחד בלבד, דבר המאפשר לפתח קשר עמוק ואינטימי במיוחד, ללא הסחות דעת. מונוגמיה מביאה עמה תחושת יציבות וחוסכת מתח וחרדה הנובעים מהצורך לחלוק את תשומת הלב של בן ... האדם עם המהות או האחדות של המציאות. הוא מסביר שהקונפליקט של פוליגמיה מול מונוגמיה זהה לקונפליקט בין התמקדות מוחלטת במהות (מציאות, אלוהים, מוחלטות) לבין הפיזור של התודעה לרצונות שונים וצורות שונות במציאות. לדוגמה, הוא מציג מצב שבו האדם בוגד במוחלט בכך שהוא מזדהה עם ...
מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות רעות, מחשבות מטרידות, מחשבות פולשניות, פחד להתאכזב, פחד להיפגע, פחד להיקשר, רואה את הרע, פרפקציוניזם, בן אדם שלילי, בן אדם דיכאוני, חשיבה חיובית
מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות רעות, מחשבות מטרידות, מחשבות פולשניות, פחד להתאכזב, פחד להיפגע, פחד להיקשר, רואה את הרע, פרפקציוניזם, בן אדם שלילי, בן אדם דיכאוני, חשיבה חיובית
... בן אדם דיכאוני, חשיבה חיובית מדוע אנשים מתמקדים תמיד בשלילי במקום בחיובי? אנשים רבים נוטים באופן אוטומטי להתמקד דווקא במה שרע, במה שחסר ובמה שלא מושלם, גם כשהמציאות שלהם היא ברובה חיובית. אליעד כהן ... במשהו שנראה כמעט מושלם, יעשו זום אין ויתמקדו בפגם הזה בלבד. נשאלת השאלה: מה ההיגיון בזה, ולמה אדם יבחר באופן מודע או לא מודע לראות ... על החשיבה השלילית? סיבה נוספת לכך שאדם מתמקד ברע, על פי אליעד כהן, היא הרצון להימנע מהיקשרות רגשית. אנשים שחוששים להיפגע או להיכוות רגשית בוחרים באופן לא מודע להתמקד במה שלא טוב, ובכך מונעים מעצמם לפתח קשר רגשי עמוק או ציפיות חיוביות. כאשר הם רואים מראש את ... רגשית אפשרית במקרה של אכזבה או כישלון. האם התמקדות במה שנגד רצונך באמת תעזור לך להפסיק לסבול? אליעד מציג סיבה נוספת והיא ההתמקדות דווקא במה שנוגד את רצון האדם. הוא מסביר שאנשים נוטים לפעמים להתמקד בשלילי כי הם מאמינים שזה יעזור להם להפוך לפחות מושפעים מהדברים שהם לא רוצים. בפועל, המצב ... לסבול באופן מתמשך. אליעד כהן מדגיש שאם ההתמקדות במה שנגד הרצון הייתה עוזרת, האדם לא היה ממשיך לסבול מכך לאורך שנים. מדוע אנשים ... לשלמות (פרפקציוניזם) היא גורם מרכזי שמוביל להתמקדות בשלילי. כאשר אדם נעול על הרעיון שהוא חייב להגיע לשלמות מוחלטת, הוא מתחיל לראות את ... מתחיל לקבל את המציאות כפי שהיא. בדרך זו, ההתמקדות בשלילי פוחתת, והרצון לשלמות הופך לפחות קריטי. כך, האדם מצליח ליהנות יותר מהדברים ... יותר את השלילי מאשר את החיובי? ישנם אנשים שמתמקדים בשלילי בכל מצב, גם אם הכל כמעט מושלם, הם ימצאו את הפגם הקטן ביותר ויעשו עליו התמקדות קיצונית. השאלה היא: מה ההיגיון בכך? מה הסיבות לכך שאדם רואה את השלילי? - פחד ... הם גם לא יתאכזבו כאשר הדברים ישתבשו. - התמקדות במה שנגד רצונו - אנשים רבים מתמקדים במה שלא תואם לרצונם, מתוך רצון להפסיק להיות מושפעים מזה, אך בפועל זה גורם להם לסבל ... שלמות מתחיל לראות את הפגמים בכל דבר ולהתמקד בהם. - אמונה שיש שלמות, אך חוסר מוכנות להתאמץ עבורה - אדם יכול להאמין שיש שלמות, אך לא ... אם אדם מבין שהשלמות אינה קיימת, הוא מפסיק להתמקד במה שחסר ומקבל את המציאות כפי שהיא. כאשר אין חיפוש אחר שלמות מוחלטת, החסרונות לא בהכרח ... קטן משהו לא זה הוא ימצא את הדבר הזה והוא יתמקד בו ויעשה לו close up ו zoom in, מה ההיגיון שבן אדם מתמקד בשלילי מה ההיגיון בזה? ש: למה הוא עושה את זה? אליעד: כן איזה רציונל יש בזה? ש: אולי בעיות ... את הדברים שהם נגד רצונו. אליעד: למה שהוא יתמקד דווקא בהם? ש: כשהוא רואה דברים נגד רצונו בסוף זה מפסיק להשפיע עליו שהדברים נגד רצונו. ...
אימון עסקי, איך לתמחר את עצמך? איך לתמחר שירות? באיזה מוצר להתמקד? איזה מוצר למכור? כמה כסף לבקש? איזה שירות לתת? מיקוד עסקי, מטרות עסקיות, איך לשווק את עצמך? אימון לבעלי עסקים
אימון עסקי, איך לתמחר את עצמך? איך לתמחר שירות? באיזה מוצר להתמקד? איזה מוצר למכור? כמה כסף לבקש? איזה שירות לתת? מיקוד עסקי, מטרות עסקיות, איך לשווק את עצמך? אימון לבעלי עסקים
... עסקי, איך לתמחר את עצמך? איך לתמחר שירות? באיזה מוצר להתמקד? איזה מוצר למכור? כמה כסף לבקש? איזה שירות לתת? מיקוד עסקי, מטרות עסקיות, איך לשווק את עצמך? אימון לבעלי עסקים איך נכון לקבל החלטה על מיקום העסק? אליעד כהן מסביר כיצד לקבל ... כסף עם כמה שפחות מאמץ?. הוא מדגיש שאין משמעות למיקום כשלעצמו (בבית או מחוץ לבית), אלא למשמעות של המיקום ביחס לעלות המאמץ, הזמן והנוחות שלך ושל הלקוח. התמקדות זו מאפשרת לך לקבל החלטות עסקיות ממוקדות רווח. איך לקבוע מחיר נכון לשירות שלך? אליעד מסביר את השיקול המרכזי בתמחור ... במחיר נמוך יותר אצלי בבית. גישה זו מייצרת עבור הלקוח אפשרויות בחירה, וגורמת לו להבין את הערך של השירות שאת מספקת במיקום הנוח עבורו. מה החשיבות של התמקדות בתועלת ולא במיקום? אליעד מסביר שלכל עסק יש כמה שיקולים חשובים, אך השיקול החשוב ביותר צריך להיות תמיד התועלת לעומת ... לפצות על המאמץ והזמן הנוספים. מתן אפשרות ללקוח לבחור בין מחיר זול יותר אצלך לבין מחיר גבוה ונוח בביתו. הערכה נכונה של שווי השירות דרך עיני הלקוח, תוך התמקדות בנוחות שלו ולא רק במחיר עצמו. לסיכום, אליעד ממליץ לאמץ גישה מעשית, חכמה וממוקדת, המאפשרת לך למקסם רווחים, לשמור על זמן פנוי, ולספק ללקוח שירות שמוערך כראוי על פי הנוחות והמאמץ. אימון אישי לבעלי עסקים איך לתמחר את השירות שלך? החלטות מיקוד בעסק מכירת שירותים ובחירת מקום עבודה הערכת עלות תועלת בעסק איך לתמחר את עצמך ומהם השיקולים החשובים ביותר לעסק? המשתתפת ... איך להרוויח כסף בצורה היעילה ביותר עם מינימום מאמץ. הוא מציין שהשאלה על אם העסק צריך להיות בבית או מחוץ לבית לא רלוונטית כל כך, אלא מה שחשוב הוא איך להתמקד בתמורה לעבודה - כיצד להעריך את עלות המאמץ ולהתמקד במה שיביא את התוצאה הכלכלית הטובה ביותר. אם יש לך עלות זמן, עליך לבקש את הסכום שיגבה את הזמן הזה, ללא קשר אם השירות ניתן ... למאמץ ולתמורה שהיא נותנת, ולא לחשוב דרך העיניים שלה, אלא להעריך את הנוחות שיכולה להעניק ללקוחות. אימון אישי לבעלי עסקים איך לתמחר את השירות שלך החלטות מיקוד בעסק מכירת שירותים ובחירת מקום עבודה הערכת עלות תועלת בעסק מה התחלת להגיד? ש: יש לי התלבטות לגבי העסק שלי. אליעד: התלבטות ... אליעד: יפה עכשיו האם מחויב, את צריכה בעצם לשאול איך אני בונה שאני ארוויח כמה שיותר כסף בכמה שפחות מאמץ נגיד, אוקי זאת שאלה נכונה? ש: כן. אליעד: יפה ההתמקדות צריכה להיות בזה לא באים לבנות את זה בבית או מחוץ לבית, זאת אומרת מי אמר שזה משנה אם זה בבית או מחוץ לבית בכלל את ...
איך להשיג חברים? איך למצוא זוגיות? איך למצוא אהבה? איך להתקבל לעבודה? איך להצליח בחיים? להתמקד בסיבה, להתמקד בדרך, הדרך הקצרה והארוכה, הדרך הארוכה והקצרה, לא לפחד ממאמץ, איך לעשות כסף? איך להצליח בכל תחום?
איך להשיג חברים? איך למצוא זוגיות? איך למצוא אהבה? איך להתקבל לעבודה? איך להצליח בחיים? להתמקד בסיבה, להתמקד בדרך, הדרך הקצרה והארוכה, הדרך הארוכה והקצרה, לא לפחד ממאמץ, איך לעשות כסף? איך להצליח בכל תחום?
... להשיג חברים? איך למצוא זוגיות? איך למצוא אהבה? איך להתקבל לעבודה? איך להצליח בחיים? להתמקד בסיבה, להתמקד בדרך, הדרך הקצרה והארוכה, הדרך הארוכה והקצרה, לא לפחד ממאמץ, איך ... הוא טוען, תלויה בהבנת ההבדל בין מטרה לדרך. אליעד מדגיש שוב ושוב, שהתוצאה (כמו חברים, זוגיות או כסף) היא תמיד תוצר לוואי של תהליכים עמוקים יותר. מדוע לא כדאי להתמקד ישירות במטרות שלנו? הסיבה העיקרית לכישלון היא שאנשים נוטים להציב ... רגישים מדי ופגיעים. מהי הדרך הנכונה להשיג חברים? הדרך הנכונה לפי אליעד היא לא לשאול איך אשיג חברים? אלא לשאול איך אני גורם לאנשים ליהנות איתי ולהרגיש טוב במחיצתי?. התמקדות כזו מעבירה את המיקוד מהתוצאה אל הסיבות שיוצרות אותה. הוא מסביר בפירוט: כדי שיהיו לך חברים, עליך להיות אדם שמעניין אחרים, שכיף לדבר איתו, ושיש לו ביטחון עצמי. אליעד מדגיש שכל סוגי ההצלחה הם תוצאה של סיבות מסוימות, ועלינו תמיד להתמקד בשאלת הסיבה ולא בשאלת התוצאה. לדוגמה, במקום לומר איך אני מוצא זוגיות? עדיף לשאול איך יהיה טוב לי עם עצמי ועם מישהי אחרת? ואיך אוכל לגרום לאחרים להרגיש טוב בחברתי?. כדי להצליח בתחום העסקי, למשל, במקום לשאול איך אני עושה כסף? יש להתמקד בשאלה איך אני מספק ערך לאחרים, כך שהם ירצו לשלם לי?. מה הסכנה בהתמקדות בתוצאה בלבד? כשאדם מתמקד אך ורק בתוצאה ולא בדרך, הוא עלול להיכנס למעגל של תסכול. אליעד נותן דוגמה של אדם שמחפש זוגיות באובססיביות: ככל שהוא מתמקד יותר בחוסר זוגיות, כך הוא נעשה מדוכדך ושלילי יותר, מה שהופך אותו ... הוא מנסה לחסוך מאמץ. אבל דווקא החיסכון הזה גורם להארכת הדרך, כי הוא פועל בלי מחשבה על ההשלכות לטווח הארוך. איך להשיג מטרות בצורה נכונה? הדרך להצלחה בכל תחום היא להתמקד במה צריך לקרות כדי שהתוצאה תתרחש. למשל, אם אדם רוצה לעבור לגור עם בת זוג, עליו לשאול את עצמו מה צריך לקרות כדי שהיא תרצה לגור איתי?, ולהתמקד בפעולות ספציפיות שיגרמו לה להרגיש טוב יותר איתו, כמו להיות קשוב ... גם בחיים - לא מספיק לרצות להגיע למטרה, צריך להבין את התהליך ולפעול נכון. לסיכום - מה לעשות כדי באמת להצליח? הסיכום של אליעד כהן הוא ברור וחד: על מנת להצליח, חייבים להתמקד בדרך ובסיבות ולא בתוצאה עצמה. מי שמנסה להשיג מטרות ישירות, לרוב ייכשל. אבל מי שמבין שהתוצאות הן תוצר לוואי של התנהלות נכונה, יכול להצליח בכל תחום: חברתי, זוגי, עסקי או אישי. האדם צריך להיות מוכן להשקיע, להבין את עצמו, ולהתמקד בשיפור פנימי אמיתי, ורק אז ההצלחה תבוא מאליה. איך ליצור חברים ... חברים - מהי הדרך הנכונה? השגת חברים היא תוצאה של תהליך מסוים ולא מטרה שאפשר להשיג ישירות. אנשים רבים שרוצים חברים ולא מצליחים למצוא אותם, לרוב נכשלים בכך כי הם מתמקדים במטרה עצמה - אני רוצה חברים, במקום להתמקד בדרך שגורמת לכך שאנשים ירצו להיות חברים שלהם. הבנת ההבדל בין תוצאה ... לכן, השאלה הנכונה היא איך אני גורם לאנשים לרצות להיות חברים שלי?, והתשובה לכך היא: לגרום להם ליהנות להיות איתך, להיות אדם מעניין, חיובי ובעל ביטחון עצמי. מדוע התמקדות ישירה במטרה אינה עובדת? כאשר אדם אומר אני רוצה חברים ומנסה ... מעניין, שלילי או פגיע מדי, אנשים לא ימשכו אליו והוא לא ימצא חברים. כך גם במציאת זוגיות - זוגיות היא תוצאה של כך ששני אנשים נהנים יחד, ולכן מי שרק מחפש זוגיות בלי להתמקד בשאלה איך אני גורם למישהי ליהנות איתי? עלול להיתקע. אותו דבר נכון לגבי כסף - כסף הוא תוצאה של כך שאדם מספק ערך לאחרים. מי שיתמקד ישירות בלהרוויח כסף במקום בלספק ערך, לא יצליח לאורך זמן. החשיבות של התמקדות בדרך ולא בתוצאה הדרך הנכונה להשיג מטרה היא להתמקד בסיבות שמובילות אליה, ולא במטרה עצמה. לדוגמה: במקום לשאול איך אני ... לא יקשיב לו. אדם שמחפש זוגיות באופן אובססיבי, ייכנס לדיכאון מזה שהוא לבד, מה שירחיק ממנו עוד יותר בני זוג פוטנציאליים. הדרך האמיתית להצלחה כדי להצליח במשהו, יש להתמקד לא במטרה עצמה אלא בתהליכים שמובילים אליה. יש לשאול במה זה תלוי? ולהשקיע בלפתח את הסיבות שיביאו לתוצאה הרצויה. כאשר אדם מתמקד בשורש הבעיה ופועל נכון, הסיכוי להצליח גדל משמעותית. לסיכום מי שרוצה להשיג חברים (או כל מטרה אחרת) חייב להתמקד בדרך - לפתח את עצמו, להפוך לאדם שכיף להיות איתו, להתעניין באחרים ... לעשות שלי יהיה טוב עם עצמי ושלי יהיה טוב עם מישהי ושלמישהי יהיה טוב איתי נגיד, מה אני יכול לעשות שלי יהיה טוב עם עצמי שלמישהי יהיה טוב איתי ושלי יהיה טוב עם מישהי. להתמקד בלטפל בזה לא ב - איך אני מוצא זוגיות איך אתה מוצא זוגיות זאת צרה ... זה שהוא רוצה לקנות או שהוא רוצה לקנות זאת תוצאה של זה שהוא חושב שהמוצר הזה טוב זה שהוא חושב שהמוצר הזה טוב זאת תוצאה של פרזנטציה תוצאה של זה שהוא חבר שלך אז במקום להתמקד איך אני מוכר לו תתמקד איך אני נהיה חבר שלו איך אני עושה לו פרזנטציה טובה תתמקד בדרך לא במטרה המטרה תבוא מעצמה. עכשיו מה קורה הרבה פעמים אצל אנשים ... אומר אני חייב למצוא עבודה וחייב למצוא עבודה ואז הוא בדאון כי אין לו עבודה ואז הוא הולך לראיונות עבודה ורואים בן אדם כאילו שבור מי ירצה בן אדם שבור שיעבוד אצלו ולכן ההתמקדות צריכה תמיד להיות. ש: בדרך. אליעד: בדרך בדיוק בסיבה לא ... שאתה אמור לכוון אליו זאת תוצאה בואי נעבור לגור ביחד, בואי נעבור לגור ביחד זאת תוצאה של משהו אחר. ש: שטוב לה איתך. אליעד: בדיוק שהיה לכם כייף שהייתם ביחד שזה ושזה תתמקד בדרך תשאל את עצמך מה צריך לקרות כדי שזה יקרה ולה
נישה עסקית, איכות או כמות, בידול עסקי, מיתוג עסקי, ייחוד עסקי, איזה עסק לפתוח? מי הלקוחות שלך? האם לבחור נישה עסקית? בעד ונגד נישה עסקית, עסק נישתי, עסק בנישה מסוימת, איך לבדל את העסק שלך? איך לבחור נישה עסקית? בחירת נישה לעסק
נישה עסקית, איכות או כמות, בידול עסקי, מיתוג עסקי, ייחוד עסקי, איזה עסק לפתוח? מי הלקוחות שלך? האם לבחור נישה עסקית? בעד ונגד נישה עסקית, עסק נישתי, עסק בנישה מסוימת, איך לבדל את העסק שלך? איך לבחור נישה עסקית? בחירת נישה לעסק
... מה המשמעות של נישה עסקית? נישה עסקית מתייחסת להתמקדות בתחום מסוים ולהציע שירותים או מוצרים שמיועדים לקהל יעד ספציפי. לדוגמה, אם אדם הוא חשמלאי, הוא יכול לבחור להציג את עצמו ... לכל הגילאים פונה לקהל יעד רחב. אך אם הוא מתמקד רק בגילאים 40-50, הוא יהפוך למומחה בתחום זה, מה שיגרום לקהל היעד להעדיף אותו. היתרונות של גישה רחבה ללא בידול כאשר לא מבדילים את ... בגישה זו: תחרות גבוהה יותר: כאשר העסק לא מתמקד בנישה, הוא מתמודד עם יותר מתחרים, חלקם יכולים להיות אטרקטיביים יותר מבחינת מחירים. קושי לבדל את עצמך: לקוחות שמחפשים שירות ממוקד ... ממוקד, כשאין התמחות ברורה. היתרונות של בידול והתמקדות בנישה כאשר בוחרים בידול ומתמקדים בתחום מסוים, היתרונות הם: מותג חזק יותר: כאשר אתה מציג את עצמך כמומחה בתחום מסוים, הלקוחות רואים בך סמכות מקצועית, דבר שמסייע ... הם יותר נוטים לפנות אליך. החסרונות של בידול והתמקדות בנישה למרות יתרונות הבידול, יש גם חסרונות: קהל יעד מצומצם יותר: פנייה לקהל יעד מצומצם עשויה להגביל את אפשרויות ההכנסה. ... מתי נישה עלולה להעיד על חוסר ידע? לפעמים, התמקדות בנישה מסוימת עשויה להעיד על חוסר ידע בכל התחום. לדוגמה, מאמן כושר שמתמחה רק באימון ילדים, אך לא יודע לאמן מבוגרים, עשוי ... המרכזיות שעולות היא האם עדיף לבדל את עצמך ולהתמקד בנישה מסוימת, או להציע שירותים רחבים ולפנות לקהל כמה שיותר גדול. השאלה הזו רלוונטית לכל תחום - אם אתה חשמלאי, מאמן כושר, מטפל, יועץ עסקי, בעל חנות או כל עסק אחר, הבחירה בין התמקדות בנישה לבין הרחבת הפעילות יכולה להשפיע באופן משמעותי על ההצלחה שלך. מה המשמעות של נישה עסקית? נישה עסקית משמעותה מיקוד בתחום מסוים, ולא ניסיון לפנות לכל הלקוחות. לדוגמה, חשמלאי שמגדיר את עצמו כחשמלאי כללי יציע שירותים לכל לקוח עם בעיות חשמל. אך חשמלאי שיתמקד בתחום ספציפי, כמו מומחה להתקנת תשתיות חשמל למערכות מיזוג אוויר, יצור לעצמו נישה ייחודית. כך גם מאמן כושר - אם הוא מציג את עצמו ... הגילאים, הוא פונה לקהל רחב. אך אם הוא מחליט להתמקד רק בגילאים 40-50, הוא הופך למומחה בתחום הזה, והלקוחות בטווח הגילאים הזה יראו בו כתובת מועדפת. היתרונות של גישה רחבה ללא בידול אם ... כל קהל יעד מחפש משהו אחר. היתרונות של בידול והתמקדות בנישה כאשר אתה בוחר בידול ומתמקד בתחום מסוים, אתה נהנה מהיתרונות הבאים: מותג חזק יותר - כשאתה מציג את עצמך כמומחה לנושא מסוים, הלקוחות רואים בך סמכות מקצועית ... בדיוק במה שהם צריכים. החסרונות של בידול והתמקדות בנישה למרות היתרונות, גם להתמקדות בנישה יש חסרונות: קהל יעד מצומצם יותר - אתה פונה לקבוצה קטנה יותר של לקוחות, מה שעלול להגביל את ההכנסות שלך. תלות גדולה ... עלולה להעיד על חוסר ידע? חשוב להבין שלעיתים, התמקדות בנישה מסוימת יכולה להעיד על כך שאיש המקצוע לא באמת מבין את התחום כולו. לדוגמה: אם מאמן כושר אומר שהוא מאמן רק ילדים כי הוא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פרפקציוניזם, קבלת החלטות, לא מצליח להחליט, לא יודע מה להחליט, רוצה להיות בטוח, רוצה משהו מושלם, לא מצליח להסביר, לא מצליח להתמקד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התמקדות, איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור אהבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: התמקדות, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מגשר, אימון אישי בתל אביב, מאמן רוחני בנושא התמקדות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 23:23:40 - wesi1