אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה אני אני לא רוצה לחיות? למה אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים? מה זה משחק החיים ומדוע חשוב להבין שהוא רק משחק? האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה? מהו עיקרון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨למה אני אני לא רוצה לחיות? למה אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים? מה זה משחק החיים ומדוע חשוב להבין שהוא רק משחק? האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה? מהו עיקרון "רצוא ושוב" וכיצד הוא קשור להתעוררות רוחנית? מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף? איך אפשר לפתח שכל תוך כדי עשייה יומיומית? איך לחיות את משחק החיים תוך מודעות שהוא משחק? למה האדם בוחר דברים אם אין לו סיבה? איך לשלב התעוררות רוחנית בחיי היומיום?
מה ההבדל בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לשחק את המשחק?

אליעד כהן מסביר שישנו הבדל מהותי בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לחיות את המשחק של החיים. אדם יכול להגיד שהוא לא רוצה לחיות, אך למעשה הוא מתכוון שהוא לא רוצה לחיות באופן מסוים, אלא לחיות חיים מעניינים, משמעותיים ועמוקים יותר. אליעד מביא דוגמה של אדם שאומר "כשהמצב רוח שלי ישתפר, אז אני אתחיל לחיות", ומסביר שזהו ההיגיון ההפוך: האדם צריך קודם להתחיל לחיות ואז המצב רוח ישתפר. הדרך הנכונה היא קודם להשתתף באופן פעיל בחיים ואז תחושת הטוב תגיע מעצמה.

למה אנשים מחפשים רגשות קיצוניים?

לפי אליעד, אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים כמו סבל, כי הם גורמים להם להרגיש שהם חיים וקיימים. גם תחושת סבל קשה יכולה לגרום לאדם להרגיש חי ונוכח. אליעד מסביר כי אפשר ללמוד לחיות חיים מלאים גם בלי להיסחף לרגשות קיצוניים, אלא להתבונן בהם בשלווה ובמודעות.

מהו משחק החיים ולמה חשוב לזכור שזה רק משחק?

החיים הם כמו משחק שבו האדם כל פעם מקבל מטרה חדשה (כסף, זוגיות, הצלחה), ואז רץ להשיג אותה. המשחק הוא לשכוח שאתה משחק, אך לזכור עמוק בפנים שזה רק משחק. האדם רוצה להאמין שהדברים אמיתיים כדי להרגיש משמעות, אבל צריך לזכור שזה בעצם לא משנה. ההבנה הזו נותנת חופש ושחרור, ויכולת לשחק ממקום מודע.

האם החיים הם רק אשליה, או שיש משמעות אמיתית?

אליעד מתייחס לשאלה אם יש משמעות לחיים, ומסביר שמצד האמת אין באמת משמעות. אך האדם צריך לאמץ את חוסר המשמעות מתוך שלמות, ולא מתוך ייאוש. כך האדם יכול לשחק את החיים ממקום מודע וללא תלות במשמעות מוחלטת.

מהו עיקרון "רצוא ושוב" ואיך הוא קשור להתעוררות?

אליעד מביא את העיקרון של רבי נחמן מברסלב, "בקיא ברצוא ובקיא בשוב", ומסביר שהאדם המתעורר נע בין מצב של "ערות" למצב של "שינה". בעוד רוב האנשים נאבקים להבין שהדברים לא באמת משנים, האדם המודע מתאמץ לזכור שכן יש להם משמעות - כדי להמשיך לשחק במודעות ובחופש.

מה קורה כששואלים שאלות קיומיות עד הסוף?

כשאדם שואל שאלות כמו "האם יש משמעות?" או "האם יש בחירה חופשית?" עד הסוף, הוא מגיע למצב שבו השאלות נעלמות. במצב זה, התודעה מתפרקת והשאלה עצמה מתפוגגת. האדם מתחבר למציאות שמעבר לכל הבדל או נפרדות, ומגיע להתעוררות אמיתית.

איך לשלב התעוררות רוחנית בחיי היומיום?

אליעד מדגיש שהאדם המתעורר צריך לשמור על קשר עם החיים המעשיים - לעבוד, לדבר עם אנשים ולתפקד, אך לזכור שזה משחק. אם אדם נפגע בשיחה עם מישהו, זה כי הוא לא מודע מספיק לכך שזה משחק בלבד. השילוב הנכון הוא לשחק מתוך מודעות גבוהה.

האם לחזור לשחק זה אומר לחזור למשחק הישן?

אליעד מדגיש שאדם לא באמת רוצה לחזור למשחק הישן אלא לשחק משחק חדש. למשל, מי שהיה בזוגיות קשה לא רוצה לחזור אליה, אך כן רוצה זוגיות חדשה ממקום של מודעות אחרת וגבוהה יותר. זו בחירה מודעת במשחק חדש לגמרי.

איך התודעה משפיעה על עוצמת החוויות שלנו?

ככל שהאדם מאמין יותר במשמעות של הדברים, הוא חווה אותם בעוצמה גדולה יותר. אליעד מביא דוגמה מחלומות: אדם שמתעורר מחלום מפחיד כשנזכר שזה רק חלום, מקביל להתעוררות רוחנית בה האדם מבין שהמציאות היא רק משחק או חלום ומפחית את עוצמת הסבל והפחדים.

איך יודעים אם התעוררת מספיק?

הסימן שהאדם לא התעורר לגמרי הוא אם הוא עדיין מפחד או סובל. התעוררות...
מה ההבדל בין לרצות להרגיש טוב לבין לרצות לשחק את המשחק?

אליעד כהן מסביר שישנו הבדל מהותי בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לשחק את משחק החיים. כשאדם אומר "אני לא רוצה לחיות", הוא למעשה מתכוון שהוא לא רוצה לחיות בצורה שבה הוא חי כרגע. מתחת לתחושת הדיכאון או הייאוש מסתתר רצון עמוק יותר לחיים מעניינים ומשמעותיים. יש אנשים שמחכים שהמצב רוח שלהם יעלה כדי להתחיל לחיות, אך לפי אליעד ההיגיון הנכון הוא הפוך: כדי שהמצב רוח יעלה, האדם צריך להתחיל לחיות כבר עכשיו. המטרה היא להבין שחיים טובים ומשמעותיים מגיעים דווקא מתוך עשייה והשתתפות פעילה במשחק החיים.

למה אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים?

לדברי אליעד, רבים מאיתנו נמשכים לרגשות קיצוניים כי הם גורמים לנו להרגיש חיים. אפילו סבל חזק מושך אנשים, כי דרכו הם מרגישים שהם קיימים. לפעמים אדם יאמר לעצמו שהוא אינו חייב להרגיש טוב, אך הוא מתמכר לתחושת הסבל כי היא נותנת לו תחושת נוכחות וחיות. עם זאת, אליעד מציע להתבונן ברגשות האלה מבלי להיאחז בהם, וללמוד כיצד לחיות חיים מלאים ושלמים גם בלי לרדוף אחרי תחושות קיצון.

מה זה משחק החיים ומדוע חשוב להבין שהוא רק משחק?

אליעד כהן מתאר את החיים כמשחק שבו כל פעם האדם מקבל "רצון חדש" - כסף, זוגיות, הצלחה - ומתחיל לרוץ אחריו. המשחק הוא לשכוח שאתה במשחק, אך לזכור בתוכך שזה רק משחק. מצד אחד, האדם רוצה להאמין שזה אמיתי כדי להרגיש משמעות, אך מצד שני, הוא יודע שזה לא באמת משנה. ההבנה הזו מאפשרת לשחק מתוך מודעות וחופש, ולא להיות משועבד לרצונות או למטרות המשתנות.

האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה?

אליעד מתייחס לשאלה האם יש משמעות אמיתית לחיים, ומסביר שמבחינה מוחלטת אין באמת משמעות. האדם יכול לחשוב שהכל הוא רק משחק או אשליה, אבל זה עלול להוביל לתחושת ריקנות. מצד שני, אם לוקחים הכל ברצינות רבה מדי, נוצרת סבלנות מיותרת. הפתרון הוא להבין שחוסר המשמעות הוא האמת, אך לאמץ זאת מתוך שלמות ולא מתוך ייאוש. האתגר הוא לשחק את המשחק באופן מודע, מתוך בחירה וללא תלות במשמעות מוחלטת.

מהו עיקרון "רצוא ושוב" וכיצד הוא קשור להתעוררות?

אליעד משתמש במושג של רבי נחמן מברסלב "בקיא ברצוא ובקיא בשוב" כדי להסביר שההתעוררות האמיתית היא היכולת לנוע בין מצב של "ערות" למצב של "שינה", ולחזור לשחק את המשחק בכל פעם מחדש. רוב האנשים מנסים כל חייהם להבין שהדברים לא באמת משנים כדי להשתחרר, אך דווקא האדם המודע (הצדיק) מתאמץ לזכור שהדברים כן משנים, וזאת כדי להמשיך לשחק מתוך בחירה מלאה. המשחק האמיתי הוא המודעות לכך שזה משחק, ואז לבחור לשחק בו שוב ושוב.

מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף?

כאשר האדם שואל שאלות כמו "האם יש בחירה חופשית?" או "האם יש משמעות לחיים?" עד הסוף, הוא מגיע לנקודה שבה אין יותר שאלות. במצב הזה השאלות מתפוגגות, והתודעה עצמה מתפרקת. זהו מצב של "אין שאלה", לא כי נמצאה תשובה, אלא משום שהשאלה עצמה נעלמה. כך האדם מתחבר למציאות שמעבר לכל הבדל או נפרדות, ומתעורר להבנה חדשה לגמרי.

איך לחיות ברמה גבוהה בתוך החיים הרגילים?

אליעד מדגיש את החשיבות של חיים מעשיים לצד ההתעוררות הרוחנית. האדם המתעורר צריך להמשיך לדבר עם אנשים, לעבוד ולתפקד בעולם, אך מתוך מודעות מלאה לכך שזה משחק. לדוגמה, אדם שנפגע בשיחה עם מישהו, נפגע משום שאינו מודע מספיק לכך שזה רק משחק. השילוב הנכון הוא לשחק את המשחק במלואו, אבל לא לשכוח שזה משחק בלבד.

מה ההבדל בין לחזור לשחק לבין לשחק משחק חדש?

לדברי אליעד, אנשים לא באמת רוצים לחזור לשחק את אותו המשחק הישן, אלא לשחק משחק...
מה ההבדל בין לרצות להרגיש טוב לבין לרצות לשחק את המשחק?

במהלך ההרצאה, אליעד כהן מדגיש שאין זהות מוחלטת בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לחיות את החיים. יש אדם שאומר: "אני לא רוצה לחיות", אבל כשמעמיקים, מתגלה שהוא לא רוצה לחיות בצורה הזאת. הוא אולי כן רוצה לחיות, אבל לא בצורה רגילה, אלא בצורה שונה, עמוקה, מעניינת יותר. התשוקה לחיים קיימת, אך היא חבויה תחת בלבול או דיכאון. אליעד מסביר שיש כאלה שאומרים לעצמם "כשהמצב רוח שלי יעלה, אני אתחיל לחיות", אך ההיגיון הפנימי צריך להיות הפוך: רק כשאתה תתחיל לחיות, המצב רוח יעלה.

למה אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים?

אליעד מבהיר שרבים מאיתנו מחפשים ריגוש, אפילו כשמדובר ברגשות שליליים. הסיבה לכך היא שלאדם יש צורך לחוש משהו חזק, גם אם זו תחושת סבל. אדם עשוי לומר: "אני לא חייב להרגיש טוב", אבל ייתכן שהוא בעצם מתמכר להרגשת הסבל כדי לחוש את עצמו. הסבל הופך לאמצעי להיות נוכח. מצד שני, אליעד מסביר שאין צורך להיאחז בכך: אפשר ללמוד לחיות גם בלי לרדוף אחרי תחושות קיצון. זה אפשרי להתבונן בתחושות מבלי להיסחף אחריהן, גם כשהן קשות.

מה זה משחק החיים ומדוע חשוב להבין שהוא רק משחק?

החיים לפי אליעד הם משחק עם חוקים משתנים. כל פעם האדם מקבל "רצון חדש", ומתחיל לרוץ להשיג אותו. זה כמו משחק מחשב, שבו אתה מציב לעצמך יעד חדש כל פעם - כסף, אהבה, הצלחה - ואז מנסה להשיג אותו. אתה לא חייב לרצות, אבל כשאתה כן רוצה, אתה נכנס למשחק. המשחק הוא "לשכוח שאתה משחק", ולזכור שאתה רק שחקן. מצד אחד אתה רוצה להאמין שזה אמיתי, מצד שני אתה יודע שזה לא.

האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה?

אחת הנקודות המרכזיות שעולות בהרצאה היא השאלה האם יש בכלל משמעות לדברים. אליעד מסביר שלפעמים אדם רוצה שהכל יהיה משחק, אבל אז הוא מרגיש שזה מאבד משמעות. מצד שני, אם האדם לוקח הכל ברצינות רבה מדי - הוא גם סובל. הפתרון הוא להבין שמצד האמת, אין שום משמעות אמיתית - אבל לאמץ את המחשבה הזאת מתוך שלמות ולא מתוך ייאוש. במילים אחרות, המטרה היא להיות שלם עם חוסר המשמעות ולהשתמש בה כדי לשחק.

מהו עיקרון "רצוא ושוב" וכיצד הוא קשור להתעוררות?

אליעד מביא את דברי רבי נחמן מברסלב שמדבר על היכולת להיות "בקיא ברצוא ובקיא בשוב". רוב האנשים מנסים כל חייהם להבין שדברים לא באמת משנים. הם נאבקים לשחרר. לעומתם, הצדיק מתאמץ לחשוב שדברים כן משנים - כדי להמשיך לשחק. ההתעוררות האמיתית היא לדעת לשחק ולהיות מודע שמדובר במשחק, ואז לבחור לשחק בו מחדש, כל פעם מחדש. החכמה היא לעבור כל הזמן ממצב של ערות למצב של שינה וחוזר חלילה - "רצוא ושוב".

מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף?

כאשר האדם שואל את עצמו לעומק כל שאלה - כגון "האם יש בחירה חופשית?", "האם יש משמעות?" - הוא מגיע למסקנה שאין באמת שאלה, ולכן גם אין תשובה. במצב זה, התודעה מתפוגגת, כי אין יותר מה לשאול. אך זו איננה בעיה - אלא התעוררות. האדם מאבד את עצמו כישות נפרדת, ומתחבר למציאות שמעבר להבדלות. זהו מצב של אין שאלה, לא כי יש תשובה, אלא כי השאלה עצמה התפוגגה.

איך לחיות ברמה גבוהה בתוך החיים הרגילים?

אליעד מדבר על הצורך לא לאבד אחיזה בקרקע. למרות ההתעוררות, האדם צריך להיות מסוגל לדבר עם אנשים, לעבוד, ולתפקד בתוך העולם. הרעיון הוא להישאר בתודעת משחק אבל לא לאבד את הקשר לחיים עצמם. הוא נותן דוגמה לאדם שמרגיש רע אחרי שיחה עם מישהו - זה קורה בגלל שהוא לא "על הקרקע", לא במודעות מלאה לכך שזה רק משחק.

מה ההבדל בין לחזור לשחק לבין לשחק משחק חדש?

יש מי שאומר "אני לא רוצה לחזור לשחק", אבל מה שהוא באמת רוצה זה לשחק משחק חדש. לא מדובר באותו המשחק הישן - אלא בזווית אחרת, מודעת יותר. לדוגמה, מישהו שהיה בזוגיות קשה לא רוצה לחזור אליה, אבל כן רוצה זוגיות ממקום אחר. אליעד מדגיש שזה לא חזרה למשחק הישן, אלא בחירה מחודשת, ממקום אחר בתודעה.

איך התודעה משפיעה על עוצמת החוויה?

העוצמה של החלום (כלומר, המציאות) תלויה בעוצמת האמונה שלנו בו. ככל שאדם מאמין יותר במשמעות של מה שקורה - כך הוא חווה את זה בעוצמה רבה יותר. מצד שני, אם הוא נזכר שזה רק משחק - הוא יכול להתעורר. אם למשל אתה חולם על סיוט, ומישהו צועק לך "תתעורר, זה רק חלום!", אתה יכול להתעורר בזכות השכל. לכן, שכל והתעוררות הולכים יחד.

איך לדעת אם התעוררת מספיק?

האדם שמפחד או סובל - עדיין לא התעורר לגמרי. אליעד מסביר: אם יש לך פחד - סימן שעדיין לא התעוררת לגמרי. ההתעוררות המלאה מביאה לכך שאפילו הפחד מפסיק להשפיע. השיחה חוזרת שוב ושוב לרעיון של חקירה פנימית - "למה אני רוצה את זה?", "האם זה משנה בכלל?". ככל ששואלים יותר, מתעוררים יותר.

מה ההבדל בין להבין את הדברים לבין לפעול לפיהם ביום - יום?

הרבה אנשים אולי מבינים את הרעיונות הגדולים, אבל לא באמת חיים אותם. הם אומרים "אני מבין שזה לא משנה", אבל ממשיכים להיפגע ולכעוס כאילו כן משנה. ההתעוררות האמיתית היא כשאדם מבין את זה ברמה כזאת שהוא פועל לפיה - הוא חי כאילו הוא שחקן במשחק. כשזה קורה - אפילו תוצאה שלילית לא באמת מרגשת אותו יותר מדי.

מה תפקידן של מטרות מדידות בתהליך ההתפתחות?

אליעד ממליץ לאדם שרוצה לפתח...
מהם האתגרים האישיים שמציב אדם בפני עצמו?

ההרצאה מתארת דיאלוג בין שני דוברים שבו אחד מהם משוחח על תחושותיו האישיות של אדם שמתמודד עם תחושת דכדוך, חוסר מטרה ובלבול אישי. הדובר מתאר תחושה של חוסר רצון לחיות חיים רגילים ושואף לחפש משהו עמוק יותר, אך לא מצליח למצוא את הדרך להרגיש טוב או לשמוח בחיים. החיפוש אחר מטרה בחיים ושאלות קיומיות עומדים במרכז השיחה.

האם יש מטרה אמיתית או רק משחק?

במהלך השיחה, אליעד מעלה את השאלה האם החיים הם משחק בלבד או שיש להם משמעות אמיתית. הוא מציין את האפשרות לראות את החיים כמשחק שבו אנחנו בוחרים את מטרותינו, אך יחד עם זאת, מדגיש את הצורך להרגיש שלם עם עצמך ומאוזן פנימית. נושא זה מתחבר לשאלה אם יש לנו בחירה אמיתית במעשינו או אם אנו נתונים להשפעות חיצוניות או פנימיות. הצורך להבין את המציאות ולהרגיש שלה יש משמעות מעבר למה שאנחנו עשויים לחשוב, עומד בפני אתגרים פנימיים המובילים להרהורים מעמיקים.

האם ההתעוררות יכולה להוביל לחיים משמעותיים?

ההבנה שההערות והתודעה שלנו יכולות לשחק תפקיד משמעותי בהתעוררות היא נושא מרכזי בשיחה. הדוברים מתמודדים עם המושג של "התעוררות רוחנית", כאשר הם שואלים את עצמם האם זה בכלל אפשרי למצוא משמעות, אם כל מה שיש לנו זה חוויות ומצבים שבסופו של דבר הם לא "שלהם". הניסיון לחיות חיים שמבוססים על עקרונות פנימיים של בחירה חופשית ולא רק על תכתיבים חיצוניים, יוצר צורך להילחם על מטרה או תוצאה.

האם אפשר לשלוט על המחשבות והתחושות שלנו?

הדוברים מתארים את המאבק הפנימי שלהם לשמור על שליטה על מחשבותיהם ותחושותיהם, במיוחד כאשר תחושות של פחד, דיכאון או בלבול משתלטות עליהם. השיחה נוגעת גם לשאלת חופש הרצון וההשלכות של חוויות רגשות. האם אנחנו באמת יכולים לשלוט במה שאנחנו מרגישים או שאולי יש לנו רק את היכולת להתבונן ולעבוד עם התחושות האלו באופן מודע.

האם...
רוצה זוגיות רצון לחיות מיומנויות שכליות להיות מודעים ללא פיתרון להתאמץ לחשוב מושגים תכלית החיים צדיק להישאר עקרונות אופי קיצוני אישיות קיצונית אני לא רוצה אני לא רוצה לחיות אשליה אשליות בחירה הגזמה החיים כמשחק הסוף הקצנה הרגשה השלכות התעוררות התעוררות רוחנית חיי היום יום חיים חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית לא רוצה לחיות להבין להגזים להוציא מפרופורציה להקצין להתעורר לחיות למה אני לא רוצה למה אנשים נמשכים לפתח לשאול לשאול שאלות מה אני לא רוצה מודעות משחק משחק החיים משחקים משיכה משמעות משמעותיות נמשך סיבה סיבות עד הסוף עיקרון עשייה פיתוח קיום קיצוני קיצוניות רגש רגשות רוחני רוחניות רוצה לחיות רצוא ושוב רצון שאלה שאלות שאלות קיומיות תחושה תחושות
ללכת עד הסוף - איך ללכת עד הסוף?
ללכת עד הסוף - איך ללכת עד הסוף?
... עד הסוף - איך ללכת עד הסוף? מה זה אומר ללכת עד הסוף? אליעד כהן מסביר את הרעיון ללכת עד הסוף באמצעות ההבנה שהשלמות נמצאת בקצוות. המשמעות היא שכדי להשיג שלמות ואושר, ... לדבריו, נמצאת תמיד בקצה, בקיצוניות אחת ברורה. לדוגמה, הוא מסביר שאם האדם ירצה באמת להיות מאושר באופן מוחלט, ... כי שוב מדובר בהחלטה מוחלטת וקיצונית. הבעיה, לפי אליעד, מתחילה כאשר האדם מתבלבל ולא בוחר בקיצוניות ברורה, אלא נמצא במקום מעורב, באמצע, ולכן הוא לעולם אינו מגיע לשלמות. למה ... דווקא ההעמקה בתחום אחד עד הסוף היא זו שתביא לשלמות מלאה, שתשפיע ותקרין על כל שאר תחומי החיים. לדוגמה, הוא ... להגיע לקצה. הוא מדגיש שגם כאשר הסוף נראה רחוק מאוד, כל שעל האדם לעשות זה פשוט להתחיל ללכת, וכל פעם להתקדם עוד ... מעביר הוא החשיבות של הליכה עד הסוף על ידי התמקדות מוחלטת בדבר אחד בלבד. הוא מדגיש שהדרך לשלמות היא פשוטה הרבה ... ברור ומוחלט להתמקד, ולהגיע עד הסוף עם אמת אחת ברורה. הוא מסכם באיחול למאזינים יום של שלמות אמיתית ומוחלטת עד הסוף . איך להגיע לשלמות אמיתית? למה חשוב להתמקד בתחום אחד? איך ללכת עם האמת עד הסוף? איך אפשר להגיע לקצה? מה ההבדל בין ידע להבנה? למה הקצה נראה רחוק? מה זה אומר להיות אמיתי עם עצמי? ללכת עד הסוף - איך ללכת עד הסוף? אני רוצה להשיב על שאלה שנשאלתי, לגבי איך ללכת עם האמת עד הסוף או בכלל איך ללכת עם הדברים עד הסוף? וכפי שכבר אמרתי שהשלמות נמצאת בשלמות, תמיד בקצה זה טוב. אם תרצה ממש להיות מאושר יהיה לך טוב, אם תחליט עד הסוף שאתה לא רוצה לחפש יותר אושר, גם כן ממילא תהיה מאושר. והאדם חושב שהקצה כל ... לדוגמה: אדם יכול לשאול ולהבין עד הסוף, עד גבול ההבנה, למה הוא רוצה את הרצונות שלו ויהיה סוף בהבנה של השכל הרגיל. ... תחום אחד בחיים וללכת איתו עד הסוף בהבנה הפנימית שלו. אם האדם יגיע לאמת מוחלטת אפילו בנושא אחד להבין אותו ... עם הבנה אחת מסוימת ואיתה ללכת עד הסוף בלי לוותר, וכך ימצא האדם את סוף החקירה המהותית, משם אפשר לגלות דברים ... של שלמות אמיתית, באופן מוחלט, עד הסוף.
ללכת עד הסוף - איך ללכת עד הסוף?
ללכת עד הסוף - איך ללכת עד הסוף?
... עד הסוף - איך ללכת עד הסוף? מה זאת אומרת ללכת עם דברים עד הסוף? הרעיון המרכזי שאליעד כהן מציג הוא שהאושר והשלמות ... הוא לא חווה שלמות או אושר אמיתי. איך להתקרב אל הקצה אם הוא כל כך רחוק? אליעד מסביר שבעיה מרכזית שמתעוררת כשאדם רוצה ללכת עד הסוף, היא שהקצה נראה מאוד רחוק, והאדם לא יודע איך להתקרב ... אלא בעומק ההבנה. לכן, מי שרוצה להגיע לשלמות אינו צריך להתפזר על תחומים רבים, אלא עליו להתמקד בנושא אחד בלבד ולחקור אותו עד הסוף באופן מוחלט. מספיק שהאדם יהיה מושלם בדבר אחד בלבד, ... ברגש אחד. אם הוא יגיע לאמת מוחלטת בנושא אחד, באופן שלא יהיה ניתן לחשוב את ההפך שלו - הוא כבר יגיע לשלמות אמיתית. כיצד ללכת עד הסוף בצורה פרקטית? אליעד נותן הנחיות מעשיות כיצד להגיע ... בהם. אנשים נוטים לעיתים לקפוץ מנושא לנושא, מה שמונע מהם להגיע לעומק אמיתי. במקום זה, עליהם להתמקד בדבר אחד בלבד ולחקור אותו עד הסוף. לדוגמה, שאלות כמו מה התכלית של החיים שלי? או למה אני רוצה להיות מאושר? הן שאלות שאפשר וצריך לחקור לעומק - עד הסוף, עד שייצא עשן מהאוזניים. ההתמקדות הזו היא הדרך ... של דבר, המסר שאליעד מעביר הוא ברור ופשוט: כדי להגיע לשלמות אמיתית, לא צריך לדעת הכל, אלא פשוט להיות אמיתי וממוקד, ולחקור עד הסוף כל דבר שבו אתה מתמקד. זהו המסלול היחידי והאמיתי ... מהו האושר האמיתי? כיצד להתמקד בנושא אחד? למה חשוב להיות אמיתי עם עצמי? איך לדעת אם אני קרוב לשלמות? מה זאת אומרת ללכת עד הסוף? האושר והשלמות בקצוות, לדוגמה כוס מים או כוס מלאה ... הדמיון נדמה לו שהוא קרוב. ואדם יכול להיות רחוק ולפעמים הוא מרגיש רחוק או להיפך לפעמים אדם קרוב וחושב שרחוק. עד שאדם לא מגיע עד הסוף אבל הוא לא יכול לדעת את הריחוק ולפעמים רק נדמה שאתה ... שלו. האדם רחוק אינסוף מהשלמות כי יש אינסוף דברים לדעת לשלמות הידיעות ויחד עם זאת זה לא להתפזר אלא להתמקד שמישהו שרוצה ללכת עד הסוף לא צריך להתפזר על הרבה דברים יש אינסוף תחומים, אתה ... אמיתי עם עצמו, ולהגיע לאמת מוחלטת לפחות בנושא אחד בעולם באופן שאין אפשרות לחשוב את הההיפך שלו, לקחת דבר אחד ובו להתמקד עד הסוף, אם הוא מתפזר שיצמצם את עצמו להבנה אחת וילך איתו עד הסוף, לחקור אותו עד הסוף לדוגמה מה תכלית הדברים? למה אני רוצה להרגיש טוב? מה הסיבה שיש לי רצון עד שיצא עשן מהאוזניים. התשובה לשאלה מה לעשות איך ללכת עד הסוף אם תתמקד אפילו הסוף נמצא פה ועכשיו. תשובה נוספת כאשר הסוף רחוק מתחילים לצעוד אליו, אי אפשר ללכת מסע 1000 קמ ...
סימנים בדרך, משמעות האירועים, משמעות החיים, היעד הסופי
סימנים בדרך, משמעות האירועים, משמעות החיים, היעד הסופי
... בדרך, משמעות האירועים, משמעות החיים, היעד הסופי האם כדאי לפרש סימנים בדרך ואיך עושים זאת? אנשים רבים חיים את חייהם מתוך ניסיון להבין ולפרש סימנים שונים המופיעים בדרך. ... ללא תכלית מוגדרת. מה המשמעות האמיתית של הדברים שקורים לנו? אליעד כהן מתאר את המשמעות כעניין פרדוקסלי: מצד אחד, אם אדם ינסה למצוא משמעות בכל דבר וילך עד הסוף עם זה, הוא יראה שבסוף אין משמעות לשום דבר, כי כל דבר מוביל לדבר אחר בלי נקודת סיום. מצד שני, אם יחליט שאין משמעות לשום דבר, ... רגע נתון, בלי צורך לחפש אותה רחוק בזמן או במקום. בסיכומו של דבר, אליעד מדגיש שכל אחד יכול לבחור אם לחפש משמעות בכל דבר או לא, אבל בכל בחירה עליו ללכת עד הסוף. בסופו של דבר, מי שיעשה זאת יגיע לתובנה שהמשמעות והאין - משמעות הן בעצם שני צדדים של אותה מציאות אחת, ושבתוך האחדות הזאת ...
העצות של החכם האמת - ללכת עד הסוף - ללכת על הקצה - אל האינסוף ומעבר לו
... של החכם האמת - ללכת עד הסוף - ללכת על הקצה - אל האינסוף ומעבר לו כי לפעמים נדמה לאדם, שהוא הולך אחרי העצות של החכם האמיתי, ואעפכ הוא לא ... כי האדם רוצה להגיע אל האחדות. והאחדות של המציאות, היא נמצאת בסוף ובקצה האחרון של המציאות, והיא רחוקה במרחק אין סופי. וכל זמן שהאדם לא הולך עד הסוף ממש, הוא עדיין לא מגיע לאחדות עצמה, אלא רק ללבושים חיצוניים שלה. והחכם האמיתי, רוצה לגלות לאדם את האלוהים ... עד לקצה האחרון, אל האין סוף ומעבר לו. כי שם ורק שם, יש את האחדות של המציאות. ומצד האמת, לא רק שהאדם לא מקיים את העצות של החכם האמיתי באמת, עד הסוף ועד הקצה האחרון שלהן ומעבר לקצה האחרון שלהן, אלא האדם גם לא הולך אחרי שום אמת כלשהי, עד הסוף. כי מי שילך אחרי אמת כלשהי עד סופה, גם אם היא אמת שקרית, אם האדם ילך איתה עד סופה, דהיינו, ייצמד אליה ... אמת, הוא גם שקר! משום שהוא לבוש חיצוני, שהוא אינו מחויב המציאות, ושהוא רק מתחזה לאמת. ובפועל, על האדם ללכת אחרי האמת שלו עצמו, אבל ללכת אחריה עד הסוף ועד הקצה האחרון שלה באמת. דהיינו, שעל האדם להיצמד אל האמת שלו באופן מוחלט. ולברר כל הזמן, האם אכן זו האמת האמיתית, או שמא יש אמת אחרת, אמיתית ממנה? ועל ידי זה שהאדם הולך אחרי האמת שלו עד הסוף, על ידי זה בכל פעם ופעם, האדם מגלה אמת אחרת חדשה יותר וגדולה יותר, וכך הלאה והלאה. עד שבסופו של דבר, האדם ...
שכל מוגבל - האם הוא יכול לחוות את הבלתי מוגבל, חיבור השכל המצומצם לאין סוף, לברר את האמת עד הסוף
שכל מוגבל - האם הוא יכול לחוות את הבלתי מוגבל, חיבור השכל המצומצם לאין סוף, לברר את האמת עד הסוף
... מוגבל - האם הוא יכול לחוות את הבלתי מוגבל, חיבור השכל המצומצם לאין סוף, לברר את האמת עד הסוף האם השכל המוגבל מסוגל לחוות את האינסוף? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו באופן מפורט, את אחת השאלות המרכזיות בתחום חקר התודעה ... ויסודית בכל מחשבה ומחשבה. הוא מדגיש כי השאלה אינה רק האם ניתן להגיע לכך, אלא כיצד. לדבריו, התשובה נעוצה ביכולת האדם לבצע תהליך עמוק של בירור מחשבתי עד הסוף . אליעד משתמש בדוגמה פרקטית ומוחשית: אם אדם חושב שהוא לא יכול להגיע לתוצאה מסוימת (כמו חוויית האינסוף), עליו לשאול את עצמו האם ... שהשכל שלו מסוגל להבחין בין יש לאין, ומשם הדרך פתוחה להרחבת ההבנה הזו אל עבר המושגים העמוקים יותר של יש אינסופי ואין אינסופי. מדוע תרגול מחשבתי הוא המפתח לחוויה אינסופית? אליעד מדגיש כי תרגול מחשבתי הוא קריטי, משום שהחוויה של האינסוף אינה רק עניין תיאורטי אלא תוצאה של התבוננות ... האם השכל יכול לחוות את האינסוף? איך לחבר שכל מוגבל לאין - סוף? מהי הדרך לחוות את המציאות המוחלטת? האם ניתן לפרוץ את מגבלות השכל? כיצד לברר את האמת עד הסוף? האם אפשר להבדיל בין אמת לשקר באופן מוחלט? איך להגיע למודעות אינסופית? ...
להעריך את מה שיש, לאהוב את מה שיש, האם המציאות רעה או טובה, טוב לחיות או למות, לברר את האמת עד הסוף
להעריך את מה שיש, לאהוב את מה שיש, האם המציאות רעה או טובה, טוב לחיות או למות, לברר את האמת עד הסוף
... את מה שיש, לאהוב את מה שיש, האם המציאות רעה או טובה, טוב לחיות או למות, לברר את האמת עד הסוף האם צריך להעריך ולאהוב את המציאות כפי שהיא? אליעד כהן מסביר בהרצאה שהגישה המקובלת, שלפיה צריך להעריך או לאהוב את מה שיש, אינה בהכרח נכונה. ... יודע שאדם אחר מדבר איתו. הוא צריך להגיע לרמת ודאות כזו לגבי השאלה אם המציאות טובה או רעה. ידיעה מוחלטת זו, בין אם היא תביא למסקנה שהמציאות טובה או רעה, היא המפתח לשחרור מסבל. מה משמעות התרגיל של בדיקת הטוב והרע במציאות? כדי לחקור לעומק את השאלה האם המציאות טובה או רעה, אליעד מציע תרגיל: לרשום עשרה ... את הסיבות מדוע כל דבר נתפס כטוב או רע. האדם יתחיל לשאול את עצמו שאלות ויראה שהגדרות הטוב והרע הן לא מוחלטות אלא מבוססות על פרשנויות. לדוגמה, השאלה האם טוב לחיות? איננה פשוטה. האדם חושב שטוב לחיות כי הוא אוכל, מתפרנס ומגן על חייו. אך כאשר הוא נתקל בקשיים, הוא כבר לא בטוח שזה באמת טוב. כיצד הוודאות לגבי הטוב שבחיים יכולה לגרום לסבל? ... אלא בכל דבר שקורה, בין אם חיים ובין אם מוות. כיצד מקרה הכלבה החולה מדגים את תלות הטוב והרע בנסיבות? אליעד מביא דוגמה של כלבה מבוגרת וחולה. בתחילה, ברור היה שלחיות טוב לה. אך כאשר מצבה הבריאותי הידרדר, בעליה קבעה שהריגתה עדיפה, כיוון שהחיים כבר הפכו לסבל. הדוגמה הזו ממחישה שהטוב והרע אינם מוחלטים ... הוא יפסיק לסבול ויחוש שלווה מוחלטת. לכן, האדם צריך להחליט אם הוא מוכן לקחת את הסיכון הזה ולחפש את האמת באופן מוחלט, או להישאר עם הספק, שמייצר סבל מתמשך אך פחות קיצוני. למה חשוב להגיע להחלטה סופית לגבי המציאות? כדי לחיות ללא סבל, האדם חייב להגיע למוחלטות אחת ולתמיד לגבי השאלה האם המציאות היא טובה או רעה. חוסר הוודאות וההשערות בנוגע למציאות יוצרות אי שקט ... והרע? האם האושר תלוי בנסיבות או בתפיסה אישית? חקר האמת והקשר לאושר השאלה שנדונה היא האם יש טעם להעריך את המציאות כפי שהיא, ואם כן, כיצד זה קשור לאושר. הדיון נפתח בהנחה שאין הכרח להעריך את המציאות אם היא נתפסת כגרועה. במקום זאת, יש לבדוק מהי האמת - האם המציאות טובה או רעה - ולנהוג בהתאם. הצורך בהבנת ... מפרידים רשימה של דברים טובים ורעים ומנתחים את הסיבות לכל תפיסה. תהליך זה מגלה שהתפיסה שלנו לגבי טוב ורע אינה מוחלטת, אלא תלויה בפרשנות שלנו. לדוגמה, השאלה האם לחיות זה טוב? אינה בהכרח פשוטה. אדם יכול לומר שלחיות זה טוב כי הוא נאחז בחיים, אך מצד שני, הוא עלול גם לפקפק בכך כאשר הוא מתמודד עם קשיים. האם הוודאות לגבי הטוב מובילה לסבל? אם אדם בטוח במאה אחוז שלחיות זה טוב, אזי בהכרח הוא יסבול מהידיעה שהחיים אינם נצחיים. ככל שההיצמדות לערך החיים גדלה, כך גם הפחד מהמוות גובר. אך אם הוא מחליט שגם למות זה ... ואז את תגלי שפתאום את רגע למה זה רע, למה זה טוב את תראי שאצלך תפיסת הטוב והרע היא לא מוחלטת, היא לא מכווננת את לא ברור לך באמת כשאת אומרת, אני אתן לך דוגמה לחיות זה טוב? ש: תלוי. אליעד: עבדת היום אכלת היום? ש: כן. אליעד: למה אכלת כי את רוצה לחיות נכון זאת אומרת שאת חושבת שזה טוב, אם היית רוצה למות היית אוכלת היום לא, נכון בן אדם שרוצה למות אתה רוצה למות למה אתה אוכל אל תאכל תמות. ש: לא יש הבדל בין למות לבין לא להיות קיים מלכתחילה. אליעד: עזבי אותי להיות קיים בעיקרון עכשיו את חושבת שלחיות זה טוב. ש: נגיד מישהו שלא נולד עדיין לעומת מישהו שקיים לא יודע מיומנויות והכל. אליעד: אני רוצה לשאול שאלה אם עכשיו מישהו ירצה לירות בך את תברחי ממנו? ש: כן. אליעד: זאת אומרת שאת חושבת שלחיות זה טוב. ש: באופן יחסי מלקבל כדור בראש. אליעד: כי את לא רוצה למות אם היית חושבת שזה טוב אז לא היה אכפת לך שירה לי בראש. ש: אבל אני לא סגורה על זה ששווה להיוולד זה משהו אחר. אליעד: בסדר עזבי אותי אני מדבר עכשיו על רצון לחיות, עכשיו למה זה טוב את בטוחה שזה טוב לחיות? ש: לא. אליעד: יפה מה אני בא להגיד. ש: אני בטוח שזה טוב לחיות. אליעד: אתה בטוח שזה טוב אז אתה יודע אם אתה בטוח שזה טוב לחיות אז אתה סובל, אתה יודע למה כי אם זה כל כך טוב לחיות אז אתה בכל רגע אמור לסבול מזה שבסוף תמות, כי אם הטוב שלך תלוי בכך שאתה חי אז כאילו זה כל כך אני כל כך בטוח שזה טוב עד כדי כך שאני יכול ... זה שזה טוב שאני חי זה לא אומר שזה יהיה רע כשאני אמות. אליעד: אני אגיד לך משהו מה זה נקרא טוב, טוב מוחלט פירושו שבו תלוי הטוב זאת אומרת אם אתה אומר תקשיב זה טוב לחיות אבל גם אם אני אמות זה טוב זאת אומרת שזה לא מספיק טוב, לא בא נשאל אותך שאלה. ש: מבחינת זה שאתה לא יודע מה זה טוב. אליעד: כשאתה לא יודע, שניה בא נניח שאתה אומר לחיות זה טוב גם אני אומר שלחיות זה טוב אבל אני אשאל אותך שאלה מה ההפך של לחיות למות, למות זה טוב זאת השאלה כי אם התשובה היא שכן אז הסתדרת כי אז הטוב הוא לא בלחיות הטוב הוא במה שקורה. ש: אבל זה נורא תלוי אני אתן לך דוגמה הייתה לי כלבה מבוגרת מאוד חולה, היו לה חיים מקסימים ובסוף היה עדיף להרדים אותה אז ... אבל עובדה שכל המחשבה השתנתה ראיתי שהאיכות חיים שלה מתדרדרת אז כבר לא היה ערך. אליעד: כל מה שאני בעצם בא לומר. ש: החיים כבר לא היו ערך כבר לא היו ערך עליו דווקא לחיות תלוי איך לחיות. אליעד: בסדר אתה סובל כאשר אתה בטוח שדבר אחד יותר טוב מדבר אחר, אתה לא יכול לסבול בלי להיות בטוח שמשהו אחד יותר טוב ממשהו אחר אם בן אדם ... היה לך ספק אם היית צריכה לעשות את זה אמרת רגע ואולי אם הייתי הולכת לרופא ההוא היה מביא איזה תרופה. ש: לא הגיע איזו נקודה שכבר לא. אליעד: בסדר אני אומר על העיקרון כדי להיות מאושר בחיים אתה צריך להחליט באופן מוחלט האם החיים האלו טובים או רעים, האם דפקו אותנו ללא סיבה והכל פה זה גיהנום או שיש פה איזו ...
לשאול עד הסוף, אולי תמיד תישאר שאלה, האם תמיד יהיה ספק, לדעת האם אתה משקר, לא לדעת
לשאול עד הסוף, אולי תמיד תישאר שאלה, האם תמיד יהיה ספק, לדעת האם אתה משקר, לא לדעת
... עד הסוף, אולי תמיד תישאר שאלה, האם תמיד יהיה ספק, לדעת האם אתה משקר, לא לדעת האם תמיד תישאר לך שאלה, גם אם תשאל עד הסוף? אליעד כהן פותח את הנושא בשאלה יסודית מאוד: האם תמיד תישאר שאלה, גם אם תשאל עד הסוף, גם אם תחפור הכי עמוק שאפשר בתוך עצמך? אנשים רבים שואלים את עצמם: ... עמוקה יותר של המציאות. מדוע? כי כאשר אתה חוקר ושואל עד הסוף, אתה מגלה שבסופו של דבר, כל ההפכים מתאחדים. כאשר אתה באמת מבין ששום ... אחת שלמה. לכן אליעד מדגיש את החשיבות של לשאול ולחקור עד הסוף, עד הרגע שבו תבין שאין שום הבדל בין וודאות לספק, בין יודע ללא יודע, ובסוף תבין שהכל אחד. האם תמיד יש ספק? לשאול שאלות עד הסוף האם אתה משקר לעצמך? מהי וודאות מוחלטת? למה אני סובל? האם לא יודע ...
ההפך הוא הנכון, לברר את האמת עד הסוף, גם ההפך הוא נכון, וודאות מוחלטת, איך לשאול שאלות
ההפך הוא הנכון, לברר את האמת עד הסוף, גם ההפך הוא נכון, וודאות מוחלטת, איך לשאול שאלות
... הוא הנכון, לברר את האמת עד הסוף, גם ההפך הוא נכון, וודאות מוחלטת, איך לשאול שאלות למה צריך לברר את ההפך מכל דבר שאנו ... אליעד מסביר שתחושת חוסר הוודאות נובעת מכך שטרם הבנתם את המציאות עד הסוף. הדרך היחידה להסיר ספקות היא להתעמת עם כל האפשרויות, לשאול כל שאלה שעולה על דעתכם, ...
מדיטציה, ויפאסנה, מנטרה, שינון מנטרות, סדנת שתיקה, העדר שכל, להשתגע מרצון, ללכת עד הסוף, להשתחרר מהשכל, אין שכל
מדיטציה, ויפאסנה, מנטרה, שינון מנטרות, סדנת שתיקה, העדר שכל, להשתגע מרצון, ללכת עד הסוף, להשתחרר מהשכל, אין שכל
... שכל, להשתגע מרצון, ללכת עד הסוף, להשתחרר מהשכל, אין שכל מה היתרונות של מדיטציה, ויפאסנה ושינון מנטרות? אליעד כהן מסביר כי מדיטציה, ויפאסנה ושינון מנטרות הן טכניקות שונות ... כל אחת בנפרד, אם מבוצעת עד הסוף, תוביל להבנה עמוקה של אי - ידיעה, מצב שבו האדם יוצא לחלוטין מהשכל המוכר לו. האם יש ערך לשכל במהלך המדיטציה או המנטרה? אליעד כהן מציין כי אף ... כל עוד האדם לא הולך עד הסוף עם התהליך. כשמגיעים לסוף הדרך, כבר לא חשוב האם השכל היה גדול או קטן, כי במצב של הבנה מוחלטת ממילא השכל נעלם לחלוטין. הוא מדגיש כי חשוב ללכת עד הסוף בכל דרך שבה בוחרים, ולא להתעכב באמצע. ההליכה עד הסוף מביאה לכך שההבנה המושגת תהיה עמוקה ואמיתית ולא רק חצי - אמיתית או חלקית. איך נראה מצב של ללכת עד הסוף במדיטציה או מנטרה? כדי להגיע להבנה מוחלטת באמצעות מנטרה או ויפאסנה, האדם צריך להגיע למצב קיצוני שבו הוא מאבד לחלוטין את תחושת הקיום העצמי. אליעד מתאר זאת כמצב שבו אתה משוגע יותר מכל המשוגעים בעולם, מצב שבו אפילו ההכרה של האדם בקיומו העצמי נמחקת לחלוטין. הוא אומר כי רוב האנשים לא באמת מגיעים למצב זה, ולכן אינם משיגים הבנה עמוקה באופן מוחלט. לדוגמה, אם מישהו משנן את ... מגיע רק כשהאדם הולך עד הסוף בתהליך ומגיע להבנה אמיתית של האחדות והאי - קיום של השכל. בסיכומו של דבר, אליעד מדגיש כי לא משנה באיזו דרך האדם יבחר, העיקר הוא ללכת בה באופן מוחלט עד הסוף, כי רק כך אפשר להגיע להארה או להבנה עמוקה באמת. הבנת השכל ומדיטציה מנטרות וויפאסנה חוויות פנימיות בשתיקה איך להשתחרר מהשכל? מה זה מדיטציית ... ולא תמיד מגיעים לאמת עד הסוף אם לא הולכים עד הסוף עם החוויה. אבל חשוב להבין שגם חוויות מדיטטיביות, אם לא מבוצעות באופן טוטאלי, עשויות להרגיש מזויפות. מה המהות של חוויות מדיטטיביות? ההבנה ... דבר להבנה עמוקה יותר של קיומנו ושל המציאות. מה זה ויפאסנה? אליעד הסביר שויפאסנה הוא תהליך של שתיקה והתבוננות פנימית, שמטרתו להיות יותר מודע לתחושות הגוף והנפש. אם במהלך ... אם עושים את שני הדברים עד הסוף, אפשר להגיע לאותה נקודת הבנה של חוויות חיצוניות ואי ידיעה. האם יש ערך לשכל במהלך המדיטציה? אליעד טוען כי השכל, אפילו כשנראה שהוא נעלם במהלך ... לחוויות עמוקות יותר של קיום והבנה פנימית. איך להבין את מהות השכל? ש: מה היתרון של שכל גדול בתהליך זה? אליעד: התשובה היא שהשכל, בין אם הוא קטן או גדול, לא משנה אם אתה לא עובר את הדרך עד הסוף. ברגע שתגיע להבנה האמיתית, לא יהיה אכפת לך אם השתמשת בשכל קטן או גדול - תגיע לאותו המקום. האם ניתן לברוח לשם? בסופו של דבר, אם נמשיך לברוח ... פנימיות בשתיקה תהליכים רוחניים שונים אני אענה לך כן מה השאלה דבר. ש: מדיטציה מה קורה עם העניין של זה, מה זה נותן? אליעד: מה אתה חושב שזה נותן? ש: זה נותן לי את היכולת ... שלך. ש: לא אבל את זה אני לא רוצה לשאול כאילו את השאלה שאמרת זה לא מעניין, אני רוצה לשאול את זה שאתה מתבונן בעצמך במה שיש. אליעד: אז מה השאלה? ש: כאילו מה זה נותן לך? אליעד: ... טוב שהוא להבין אבל בעיקרון מה טוב בזה שאם אתה נגיד חוזר על איזה מילה אתה בעצם דופק לעצמך איכשהו קצת את המוח ואז מה שקורה שאחר כך כשאתה משתמש בשכל אתה לא נעול על כך ... למה, אם אתה מתבונן ולא עד הסוף אתה מקבל משהו מזויף וגם אם אתה משנן מנטרה ולא עד הסוף אתה גם מקבל משהו מזויף, זאת אומרת אם תצליח לחזור על אותו צליל עד כדי כך שתחשוב רק עליו הגעת לסוף, נכון אתה נעלם אבל גם אם תבין עד הסוף שאתה נעלם, זאת אומרת שניהם טובים השאלה אם הלכת עד הסוף כי אם אתה מפעיל את השכל אתה גם מבלבל לעצמך את המוח, אתה גם דופק לעצמך את המוח תבין מה אתה אומר אתה אומר אם אני משנן מנטרה אני סתם דופק ... עצמך השאלה זה האם תלך עד הסוף כי אם תלך עד הסוף בשניהם תגיע להבנה של האחד של הלא יודע. ש: זאת אומרת גם בדרך הזאת של שינוי מנטרות אתה יכול להגיע לאותה חוויה שאתה מגיע בדרך של הבנה. אליעד: ... כן השאלה אם אתה הולך עד הסוף, זה לא משנה איפה אתה הולך אתה יכול ללכת לפה או לשם אם תלכי עד הסוף תגיעי החוצה. ש: כן אבל אז אתה תלוי כל הזמן בפעולה הזאת של המנטרה כדי לחוות את זה. אליעד: תקשיבי את שאלת קודם כל שאלת שאלה מאוד ספציפית האם ... אתה תצליח לעשות את זה עד הסוף זה כבר כל כך יחלחל בתוכך שאתה כבר לא תלוי בזה, אתה תוכל לעשות פעולות ותוך כדי זה המוח שלך יהיה כבוי. זה לא משנה מה שבאתי להגיד הקטע זה
להבין עד הסוף, שימוש בשכל, אין שכל, להשתמש בשכל עד הסוף, ללכת עד הסוף
להבין עד הסוף, שימוש בשכל, אין שכל, להשתמש בשכל עד הסוף, ללכת עד הסוף
... עד הסוף, שימוש בשכל, אין שכל, להשתמש בשכל עד הסוף, ללכת עד הסוף מה המשמעות של להשתמש בשכל עד הסוף לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו את הרעיון המרכזי של שימוש בשכל עד הסוף, ואת המשמעות של ללכת עם ההבנה או החשיבה עד לנקודה הכי עמוקה ואמיתית שלה. כאשר אליעד אומר ללכת עד הסוף, הוא מתכוון לכך שיש שני צדדים בכל אדם: הצד שמשתמש בשכל ושואל שאלות, והצד שלא מתעניין בשום שאלה ולא מחפש שום תשובה. לדוגמה, אם מישהו זורק אבן על אדם, ויש באותו ... לעומת זאת, בצד השני, כאשר האדם כן מתעניין בסיבה ומנסה להבין למה זרקו עליו את האבן, כאן אליעד מדגיש שצריך ללכת עד הסוף. הכוונה היא לא לעצור באמצע הדרך, אלא להמשיך ולברר עד הסוף, עד שנמצאת תשובה מלאה, שלמה ומספקת. כלומר, אם כבר התחלת להשתמש בשכל, אסור לך להפסיק באמצע החקירה. האם תמיד חייבים להשתמש בשכל לפי אליעד? אליעד מציין שאין חובה ... האדם מרגיש רע או רוצה להרגיש טוב יותר. במצב כזה, אם האדם בוחר להפעיל את שכלו, אליעד מציין שהוא חייב ללכת עם זה עד הסוף, ולא לעצור באמצע הדרך. למשל, אם האדם אומר לעצמו רע לי, אני לא מבין משהו, אני רוצה שיהיה לי יותר טוב, אז אליעד מדגיש שעליו להשתמש בשכל עד הסוף, ולברר לעומק מה מקור התחושה ומהי התשובה השלמה לשאלות שמטרידות אותו. כלומר, ההנחיה המרכזית של אליעד היא שהאדם רשאי להישאר בלי להשתמש בשכל כלל, אך אם הוא כבר התחיל לחקור או לחשוב, עליו לעשות זאת בצורה שלמה ויסודית. איך להשתמש בשכל עד הסוף? האם חייבים לשאול שאלות בחיים? מה הכוונה בשכל קטן? האם אפשר לחיות בלי סבל? מה לעשות כשלא מבינים משהו? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה אני אני לא רוצה לחיות? למה אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים? מה זה משחק החיים ומדוע חשוב להבין שהוא רק משחק? האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה? מהו עיקרון "רצוא ושוב" וכיצד הוא קשור להתעוררות רוחנית? מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף? איך אפשר לפתח שכל תוך כדי עשייה יומיומית? איך לחיות את משחק החיים תוך מודעות שהוא משחק? למה האדם בוחר דברים אם אין לו סיבה? איך לשלב התעוררות רוחנית בחיי היומיום?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: הרגשת אחדות מלאה, האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרגשת אחדות מלאה, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא רטוריקה, מאמן מנטלי, מטפל אישי בתחום הרגשת אחדות מלאה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.6100 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 00:13:33 - wesi1