אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הצלחה ✔איך להעביר מסרים? ניתוח קמפיין פוליטי, איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות? איך למכור ללקוח? איך להצליח במכירות? איך להצליח במשא ומתן...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
13:18איך להעביר מסרים? ניתוח קמפיין פוליטי, איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות? איך למכור ללקוח? איך להצליח במכירות? איך להצליח במשא ומתן? איך שותלים מחשבה? איך להשפיע על מישהו?
איך להעביר מסרים בצורה אפקטיבית ומשכנעת?

העברת מסרים בצורה אפקטיבית דורשת הבנה עמוקה של המנגנונים הפסיכולוגיים שמניעים אנשים. אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת כיצד לנסח מסרים כך שישכנעו, ינטרלו התנגדויות ויגרמו לאנשים לחשוב באופן הרצוי לנו. התהליך כולל שלבים ברורים, עם דוגמאות מפורטות מתחומי הפוליטיקה, המכירות והיום - יום.

מה הטעות שעושים בקמפיין פוליטי כאשר מנסחים מסר נגדי?

לדוגמה, אליעד כהן מנתח קמפיין פוליטי של בוז'י מול ביבי, בו בוז'י ניסח את המשפט: "ביבי חזק בביטחון? לא ממש". אליעד מסביר שזו טעות חמורה בשכנוע, משום שהביטוי "לא ממש" מעניק הכרה חלקית במסר של הצד השני, מה שמחליש מאוד את האפקט של המסר. הוא מסביר שמסר נגדי חייב להיות מוחלט וברור, ולכן הניסוח הנכון היה צריך להיות "ביבי חלש בביטחון", או אפילו טוב יותר, "ביבי מאוד מאוד חלש בביטחון" או "ביבי חלש מאוד בביטחון".

איך לנסח מסר נגדי בצורה חזקה ומוחלטת?

כדי להצליח בשכנוע, יש להציג מסר נגדי חזק יותר באופן משמעותי מהמסר המקורי. אליעד ממחיש את זה בדוגמה הבאה: כאשר יש אמירה "תקנה את המוצר" ואמירה נגדית "אל תקנה את המוצר", נוצרת שקילות, ואין שכנוע ממשי. אך כאשר האמירה השנייה היא "בשום פנים ואופן אל תקנה את המוצר", האדם שאומר את המשפט הזה נשמע בטוח הרבה יותר, ולכן הוא משכנע יותר. באופן דומה, כדי לשכנע נגד האמירה "ביבי חזק בביטחון", עדיף לומר "ביבי מאוד מאוד חלש בביטחון" או "ביבי חלש מאוד בביטחון".

איך לשתול מחשבות בצורה שתנטרל התנגדויות?

אליעד כהן מלמד כיצד לשתול מחשבה אצל האדם שמולנו, כך שהתנגדותו תפורש בצורה שנוחה לנו. לדוגמה, אם לקוח אומר שהוא לא צריך לקנות רכב מסוים, על המוכר לשאול את עצמו באיזה מצב אכן הלקוח לא צריך לקנות את הרכב, אך באופן שלא יפגע במכירה. אם המוכר מסכים שהלקוח לא צריך את הרכב רק במצב שכבר יש לו כזה, הוא יכול לומר ללקוח: "אתה צודק, אל תקנה אם כבר יש לך רכב כזה. אבל אתה חייב לקנות את הרכב אם אין לך כזה". כך, בכל פעם שהלקוח יחשוב "אני לא צריך לקנות", תהיה לו הצדקה נוחה שלא פוגעת במכירה.

דוגמה נוספת: אם לקוח אומר שהמוצר יקר, המוכר יכול לומר לו: "המוצר יקר אם אין לך כסף לאכול, אבל יש לך כסף, נכון? אז תקנה את המוצר." כך בכל פעם שהלקוח יחשוב "יקר", הוא כבר יבין את זה בצורה שלא תפריע לו לקנות.

איך לשתול מחשבות בקמפיין פוליטי כדי לנטרל את הצד השני?

בקמפיין הפוליטי לדוגמה, מלבד לומר ש"ביבי מאוד חלש בביטחון", ניתן להוסיף משפטים כמו "ביבי חזק בביטחון, רק בדמיונות שלו" או "ביבי חזק בביטחון רק של עצמו". בדרך זו, כאשר אדם יראה את המשפט "ביבי חזק בביטחון", כבר תשתל אצלו המחשבה המנוגדת שהיא "רק בדמיונו", וכך הוא לא יושפע לרעה מהמסר של ביבי.

המשפט הזה משמש כ"מנטרל", כי הוא כולל בתוכו את המסר של הצד השני, אך מיידית מספק לו פירוש שהופך אותו לפחות משכנע. אליעד מדגים זאת בבירור: כשאדם רואה שלט של "ביבי חזק בביטחון", בראשו כבר יעלה משפט ההמשך "רק בדמיונות שלו", וכך המסר החיובי המקורי מנוטרל לחלוטין.

איך לשכנע ילד להכין שיעורי בית למרות ההתנגדות שלו?

אליעד מביא דוגמה מהחיים הפרטיים: אם ילד לא רוצה להכין שיעורים, אפשר לומר לו: "נכון, אתה לא רוצה להכין שיעורים, רק אם אתה כבר חולה, או אם כבר סיימת להכין אותם". כך, בכל פעם שהילד יחשוב "אני לא רוצה להכין שיעורים", הוא ייתן לעצמו הסבר שאינו סותר את הרצון שלנו ("רק אם אני חולה"), ולכן ההתנגדות שלו תנוטרל מראש.

מתי לא כדאי להשתמש בטכניקה של שתילת מחשבות?

אליעד מדגיש כי לא תמיד כדאי להשתמש בטכניקה הזו. אם אפשר למחוק לחלוטין את ההתנגדות מהראש של השומע, עדיף לא להזכיר את ההתנגדות כלל. לדוגמה, לא מומלץ מראש לומר ללקוח: "אתה לא צריך לקנות את המוצר אם...". רק כאשר ברור לנו שהלקוח יקבל את ההתנגדות ממישהו אחר, או כאשר התנגדות כזו צפויה מראש, כדאי להשתמש בטכניקה של שתילת פירוש נגדי.

איך לסכם את הטכניקה באופן פרקטי?

לסיכום, טכניקת השתילה עובדת בשלושה שלבים:
  • הצגת מסר נגדי חזק וברור הרבה יותר מהמסר המקורי.
  • שתילת מחשבה מנטרלת, שמאפשרת לאדם לתת פירוש שאינו פוגע באינטרס שלנו, גם כאשר המסר המקורי יחזור אליו.
  • הימנעות משתילת מחשבה מראש, אלא רק אם ההתנגדות צפויה.
הבנה ושימוש נכון בשלבים אלו יאפשרו להעביר מסרים בצורה יעילה, לנטרל התנגדויות, ולהשפיע על אנשים בכל תחום בחיים: פוליטיקה, מכירות, משפחה ועוד.
איך להעביר מסרים בצורה יעילה ולשכנע אנשים?

הפעם ניתוח שכנוע בקמפיין פוליטי - איך להעביר מסרים בצורה חדה ומשכנעת. לדוגמה, קמפיין של בוז'י מול ביבי, בו בוז'י טוען ש"ביבי חזק בביטחון? לא ממש". ניסוח זה נחשב לגרוע, כי השימוש במילה "לא ממש" מספק הכרה מסוימת במסר של הצד השני, ומסרס את המסר שנאמר. הצעד הראשון כדי לשכנע הוא להעביר מסר חזק ומוחלט. כדי להפריך את המסר של "ביבי חזק בביטחון", המסר הנגדי צריך להיות חד וברור - "ביבי חלש בביטחון" ולא "ביבי לא ממש חזק".

איך בונים מסר נגדי חזק?

כדי להפריך טענה, צריך להציג אותה בצורה חד משמעית ומוחלטת. למשל, אם יש קמפיין שטוען "ביבי חזק בביטחון", מסר נגדו לא יכול להיות "ביבי חלש בביטחון" בלבד, אלא צריך להיות מסר חזק יותר כמו "ביבי מאוד חלש בביטחון" או "ביבי חלש מאוד בביטחון". כשיש משוואה כזו בין "ביבי חזק בביטחון" מול "ביבי חלש בביטחון", האפקטיביות של כל אחד מהם נמדדת לפי חוזק הניסוח.

איך לשתול מחשבות ולהשפיע על אנשים?

לא מספיק רק להציג מסר נגדי, חשוב גם לשתול מחשבה בראשו של השומע שתנטרל את טענתו. לדוגמה, אם לקוח טוען שהוא לא צריך לקנות את הרכב, המוכר יכול לשאול את עצמו מתי טענה זו עשויה להיות נכונה, ובמידה וזה לא מפריע למכירה, להציג את זה באופן כזה שיגרום ללקוח להסכים עם המוכר. למשל: "אם כבר יש לך רכב כזה, זה נכון שלא צריך לקנות רכב חדש, אבל אם אין לך רכב כזה, אתה בהחלט צריך לקנות אותו".

איך להתמודד עם התנגדויות?

הכל תלוי בהצגת הנושא בצורה כזו שהשומע יוכל להסכים עם מה שאנחנו רוצים, מבלי שהוא יבין זאת באופן מיידי. אם למשל לקוח טוען שמוצר יקר, המוכר יכול לשתול מחשבה בראשו על כך שהמוצר יקר רק אם הוא במצב פיננסי קשה, אך במצב טוב הוא בהחלט צריך לשקול לרכוש אותו. זה בעצם נותן ללקוח את האפשרות לחשוב את מה שאנחנו רוצים, מבלי שהוא יבין את זה באופן מובהק.

היתרונות של נטרול התנגדויות בצורה זו

לסיכום, חשוב להבין שהשגת שכנוע לא מבוססת רק על הצגת טיעונים מנוגדים, אלא גם על איך אנו מצליחים לשתול מחשבה בראשו של השומע, כך שהוא יפרש את המסר הנגדי באופן שמתאים לנו. זה כמו לשאול את הלקוח מתי הוא יכול להסכים שהמוצר לא מתאים לו ולהשתמש בכך בהמשך הדרך.
שלום לכולם, הפעם אני רוצה לדבר על עוד נושא, על עוד היבט בנושא של שכנוע והעברת מסרים, הפעם אני אתייחס לקמפיין שמפרסם בוז'י וזה הולך פחות או יותר ככה: הוא אומר, ביבי אומר שהוא חזק בבטחון, אבל, לפי ידע שהשוו אתו ומה שזה לא יהיה, הם אומרים שהוא לא חזק בבטחון ואז הוא כותב כזה דבר, הוא כותב: "ביבי חזק בביטחון? (סימן שאלה), לא ממש".

אז כמובן כמו תמיד שאם ביבי לא חזק בביטחון או בלי קשר לזה שביבי לא חזק בבטחון, גם בוז'י לא חזק בלהסביר כי הוא לא באמת יודע להסביר.

עצם הניסוח הזה של "ביבי חזק בביטחון? לא ממש" זה ניסוח כמובן גרוע ביותר כי, לא ממש זה כאילו כמו להגיד, הוא חזק בביטחון אבל לא ממש חזק בבטחון, זה כמו, אתה מסכים שהוא חזק בביטחון, אבל לא ממש.

ולכן בעצם השאלה היא ברמת השכנוע, מה בעצם המסר שצריך להעביר בשביל להפריך את המסר שאומר: "ביבי חזק בביטחון"? אוקי? אני לא מדבר עכשיו מבחינה עובדתית אם ביבי חזק בביטחון, אם הוא לא חזק בביטחון, זה לא נושא הדיון, אני מדבר ברמה העקרונית.

נגיד שמישהו מעביר מסר שאומר: צריך לעשות ככה וככה, או זה לא טוב אם ככה וככה או המצב הוא ככה וככה ורוצים להעביר קמפיין נגדי, מסר נגדי, מה בעצם צריך לעשות? אז קודם כל כמובן שניסוח כמו "ביבי חזק בבטחון? (סימן שאלה) לא ממש" כמובן שזה ניסוח גרוע כמו שאמרתי קודם כי לא ממש פירושו: זה נכון באופן חלקי.

ולכן לכאורה, המסר הנגדי שהיה צריך להיות: "ביבי חזק בבטחון? ביבי חלש בביטחון" אז קודם כל אם ביבי מעביר מסר שאומר: "ביבי חזק בביטחון, ביבי חזק בביטחון" צריך להעביר מסר נגדי שאומר: "ביבי חלש בבטחון, ביבי חלש בבטחון, ביבי חלש בביטחון" כן?

עכשיו, אבל, אני רוצה להוסיף פה עוד משהו, אם נגיד לדוגמה נגיד, יעשו קמפיין: "ביבי חלש בביטחון" אוקי? עכשיו, מה הבעיה בקמפיין כזה, למה קמפיין כזה הוא לא מספיק טוב? כי השומע, שאומרים לו: 'ביבי אומר: "ביבי חזק בבטחון"', עכשיו, המחנה הציוני יגיד: "ביבי חלש בביטחון". נגיד שהם אפילו יגידו: "ביבי חלש בבטחון, אנחנו חזקים בביטחון", נניח שהם יגידו כזה דבר, אוקי? אבל עדיין, מבחינתו של השומע, זה מילה מול מילה. זה מילה שאומרת "ביבי חזק בבטחון" מול מילה שאומרת "ביבי חלש בביטחון", זאת אומרת, זה ברור מאליו אני אחזור עוד פעם שנגיד: "ביבי חזק בבטחון, לא ממש", זה כמובן שזה גרוע, כי צריך להעביר מסר חד משמעי הפוך שאומר: "ביבי חלש בבטחון", אבל גם להגיד "ביבי חלש בבטחון", זה די חלש כי הוא אומר "חזק בביטחון" והוא אומר "חלש בבטחון", אז מה עשינו פה?

ולכן, מה שצריך לעשות זה בעצם, אם לדוגמה יש מסר ורוצים להעביר מסר נגדי, אז בעצם צריך לעשות לדוגמה: נגיד "ביבי חזק בבטחון? ביבי מאוד מאוד חלש בבטחון" ואז בעצם השומע מבחינתו יש לו משפט שאומר "ביבי חזק בבטחון", יש לו מצד שני משפט שאומר "ביבי מאוד מאוד חלש בביטחון" ואז זה גם לא כל כך משנה אם ביבי באמת חזק בבטחון או לא, מה שמשנה שמבחינתו של השומע, המשפט שאומר "מאוד מאוד חלש" הוא הרבה יותר "חזק" מאשר המשפט שאומר "ביבי חזק" שהמשפט הזה הוא הרבה יותר חלש.

זאת אומרת אם מישהו נגיד אומרים לו: "תקנה את המוצר", נגיד הלקוח אומר: "אני לא רוצה לקנות את המוצר" אז אומרים: "תקנה את המוצר". מישהו אומר לו "אל תקנה", מישהו אומר לו "כן תקנה", מילה מול מילה. אבל אם מישהו אומר לו: "תקנה את המוצר" ומישהו אומר לו: "אל תקנה את המוצר", אז עוד פעם זה מילה מול מילה. אבל אם מישהו אומר לו "תקנה את המוצר" ומישהו אומר לו "בשום פנים ואופן אל תקנה את המוצר", מי נשמע יותר בטוח בעצמו? ברור שמי שאמר "בשום פנים ואופן אל תקנה את המוצר".

בא נגיד שמישהו אומר: "אל תקנה את המוצר" ומישהו בתגובה אומר לו: "אתה חייב, אתה מוכרח עכשיו, לקנות את המוצר", יכול להיות שבכלל לא צריך את המוצר, אבל מה משדר יותר בטחון? ההוא שדיבר בצורה יותר קיצונית.

ולכן, אם יש מסר שאומר: "ביבי חזק בביטחון", המסר שצריך להיות כנגדו: "ביבי חלש מאוד בביטחון" או "ביבי מאוד חלש בביטחון" או שגם פה שימו לב לשני ניסוחים: "ביבי חלש מאוד בביטחון" או "ביבי מאוד חלש בביטחון" שניהם צריכים להגיד את זה, גם "מאוד חלש" וגם "חלש מאוד" וזה כבר נושא אחר, מה עדיף? הכי טוב זה להביא את שני המסרים: גם "ביבי חלש מאוד בבטחון" וגם "ביבי מאוד חלש בבטחון".

אבל, עכשיו אני רוצה להוסיף עוד היבט בקטע של איך לשכנע אנשים וזה עובד ככה: אם מישהו טוען טענה ואנחנו רוצים לטעון טענה נגדית, אז מה שצריך לעשות זה בעצם לא רק לטעון את הטענה הנגדית, גם צריך לשתול לאותו בנאדם מחשבה בראש שבעצם תנטרל לו את הטענה של עצמו, איך מנטרלים לו את הטענה של עצמו? ע"י שהמוכר צריך לשאול את עצמו: באיזה מקרה, מה שהקונה אמר יכול להיות נכון ושזה לא מפריע לי כמוכר?

לדוגמה: נגיד שהלקוח אומר "אני לא צריך לקנות את הרכב הזה". הלקוח אומר "לא רוצה לקנות את הרכב הזה", אז המוכר צריך לשאול את עצמו "מתי גם אני כמוכר מסכים שהלקוח לא צריך לקנות את הרכב הזה?" לדוגמה: "אני כמוכר מסכים שהלקוח לא צריך לקנות את הרכב הזה אם כבר יש לו רכב כזה" אז מה עושים? אומרים ללקוח, נגיד הלקוח אומר: "לא אני לא רוצה לקנות את הרכב הזה", "תקשיב אתה צודק, אל תקנה את הרכב, אם כבר יש לך רכב כזה, אל תקנה רכב כזה, אבל אם לא, אתה חייב לקנות את הרכב" או "אבל אתה חייב לקנות את הרכב" לא "ואם לא", "אבל, אתה חייב לקנות את הרכב", בלי "ואם".

אבל מה עשינו בעצם? ברגע שאמרנו לקונה: "תקשיב, אם כבר יש לך רכב כזה, אל תקנה את הרכב", בעצם שתלנו לקונה מחשבה בראש שאומרת לו: "זה בסדר לא לקנות את הרכב כאילו כשאתה חושב עם עצמך לא לקנות את הרכב, תבין שזה נכון, אבל רק אם כבר יש לך רכב כזה".

בכל דבר אחר, נגיד לדוגמה: הלקוח אומר "המוצר הזה יקר", סתם, "המוצר הזה יקר", עכשיו אנחנו רוצים לשאול: מתי זה בסדר שהלקוח יגיד על המוצר הזה "יקר", אוקי? אז מה עושים? אנחנו רוצים לגרום ללקוח שכשהוא יחשוב "המוצר הזה יקר" שהוא ייתן לזה איזה פירוש מסוים שלא יפריע לו לקנות את המוצר.

אז אפשר לדוגמה להגיד לו "תקשיב, אם אין לך מה לאכול, אז המוצר הזה יקר, אבל יש לך מה לאכול, נכון? אז בא תקנה את המוצר" מה בעצם עשינו? שתלנו ללקוח מחשבה בראש שאומרת לו: "זה בסדר שתחשוב שהמוצר הזה יקר, אבל רק אם הגעת למצב שאין לך מה לאכול".

עכשיו, מזה בעצם בהקשר שלנו פה של ביבי לצורך העניין, אז נגיד אומרים: "ביבי חזק בבטחון" מולו יש קמפיין שאומר "ביבי חלש בביטחון", "ביבי מאוד חלש בביטחון", "ביבי חלש מאוד בביטחון", "חלש מאוד", "מאוד חלש". עכשיו, אבל מה שהם צריכים עוד לעשות כנגד הסיסמה "ביבי חזק בבטחון", צריך לעשות קמפיין שאומר "ביבי חזק בביטחון, רק של עצמו", "ביבי חזק בביטחון, רק בדמיון שלו", "ביבי חזק בבטחון, רק לפי הפנטזיה שלו", כל סיסמה שהיא.

מזה בעצם נותן? זה נותן שאם אני אומר או שאם אומרים משפט: "ביבי חלש בבטחון" ואומרים עוד משפט "ביבי חזק בבטחון רק בחלומות שלו", או "ביבי חזק בבטחון" או "ביבי רק רוצה להיות חזק בבטחון" או "ביבי מוכר לך שהוא חזק בביטחון", אם נותנים את שני הצירופים האלה ביחד, מה שזה בעצם גורם, שגם אם ביבי אח"כ יגיד: "לא נכון, אני חזק בבטחון", "טוב הבנו, אתה חזק בביטחון רק אם".

זאת אומרת, שימו לב, המשפט שאומר "ביבי חלש בבטחון" הוא משפט קונטרה למשפט "ביבי חזק בביטחון". המשפט שאומר: "ביבי חלש מאוד בביטחון" או "ביבי מאוד חלש בביטחון" הוא משפט קונטרה פלוס למשפט "ביבי חזק בבטחון" אבל, המשפט שאומר: "ביבי חזק בבטחון, רק בהבטחות" או "ביבי חזק בביטחון של עצמו" או "ביבי חזק בביטחון של הטרור" כי הרי ביבי רוצה שיהיה טרור בשביל שהוא יוכל להילחם בו כדי שיבחרו בו. משפט כזה או אחר, בעצם הוא משפט שמכיל את האמירה של ביבי ומנטרל אותה.

מה היתרון של זה? שגם כשאח"כ השומע ילך ברחוב ויראה נגיד שבנאדם אומרים לו מאה פעם ביום "ביבי חזק בביטחון" ומאה פעם ביום "ביבי חלש בביטחון", במי הוא יבחר? לא יודע.

נגיד שמחשב ניתן לו פקודה: "ביבי חזק בבטחון" ונגיד לו "ביבי מאוד חלש בביטחון" "מאוד חלש בביטחון", מה משכנע יותר? "ביבי מאוד חלש בביטחון" אבל אנחנו בעצם רוצים לנטרל את זה שכשהשומע יקרא שלט שאומר: "ביבי חזק בביטחון", שזה לא ישפיע עליו.

אז מה אנחנו בעצם עושים כדי לנטרל את זה שהשומע ישמע את המשפט "ביבי חזק בביטחון" שזה לא ישפיע עליו, אנחנו מראש שותלים מחשבה אצל השומע שאומרת לו "ביבי חזק בבטחון, רק של עצמו", "ביבי חזק בבטחון, של הפנסיה שלו", "ביבי חזק בבטחון, של המעמד שלו" או "ביבי חזק בבטחון שיהיה לך רע", "ביבי חזק בביטחון..." או "ביבי רק רוצה להיות חזק בביטחון" או כל דבר כזה או אחר. ואז מה שזה נותן שבעצם כשאותו בנאדם יראה את המילים "ביבי חזק בבטחון" גם הוא יוכל לפרש את זה בצורה שלא תסתור את המילים "ביבי חלש בבטחון".

אותו דבר כנ"ל לגבי כל נושא אחר. נגיד הילד אומר: "אני לא רוצה להכין שיעורים" אוקי? ואנחנו רוצים לשתול לילד בראש מחשבה שהמשפט "אני לא רוצה להכין שיעורים" או "אני לא אוהב להכין שיעורים" שהיא לא תסתור את המשפט "אתה צריך להכין שיעורים", אז מה אנחנו עושים? אנחנו צריכים לשכנע את הילד: "נכון, אתה לא רוצה להכין שיעורים רק אם אתה נגיד חולה" או נגיד "אתה לא רוצה להכין שיעורים רק אם כבר סיימת להכין אותם" או "אתה לא רוצה להכין שיעורים, רק אם אין לך שיעורים" או "זה לא כיף להכין שיעורים אם..." סתם נמציא איזה משהו.

אוקי? אבל מה הרעיון? הרעיון הוא בעצם לשתול לבנאדם מחשבה בראש שתצדיק את ההתנגדות שלו למה שאנחנו רוצים שהוא יחשוב, אבל שהיא תצדיק אותה במקרה שלא מפריע לנו. זאת אומרת, אנחנו רוצים להגיד לבנאדם "תקנה את המוצר" "המוצר טוב לך", הוא אומר "אני לא רוצה לקנות את המוצר, המוצר לא טוב לי" מה עושים? גם אומרים לו: "המוצר טוב לך" גם אומרים לו "המוצר מאוד מאוד טוב לך" שזה יותר חזק מ"המוצר לא טוב לך" אבל גם שותלים לא בראש מחשבה "זה נכון, המוצר לא טוב לך אם...", "המוצר לא טוב לך כאשר..." או מה שזה לא יהיה, ואז כל פעם שעולה אצל הבנאדם המחשבה: "המוצר הזה לא טוב לי", "כן, זה לא טוב לי כי...", "זה לא טוב לי רק אם..." וכו' וכו'.

דהיינו: נותנים לו את האופציה שכאשר תקפוץ לו המחשבה שמתנגדת למה שאנחנו רוצים, שמראש כבר יהיה לו פירוש שלא מפריע לנו. זאת אומרת: שותלים לשומע מחשבה בראש שהוא יפרש איך שאנחנו רוצים את המסר הנגדי.

זה כמו להגיד למישהו: "תראה האמת היא ככה וככה, אבל אתה יודע, אם הוא יגיד לך ככה וככה אז זה בגלל ככה וככה". אז קודם כל אמרנו לו "האמת היא ככה וככה" ואז אמרנו לו "אתה יודע, אבל כשהוא יגיד לך ככה תפרש את זה בצורה כזאת וכזאת". כי זה לא רק חכמה להגיד "ביבי חלש בבטחון" או "ביבי מאוד מאוד חלש בבטחון" אבל החכמה היותר גדולה היא גם לדעת איך לשתול בראש של השומע מסר שיגיד לו: "אתה יודע וכשביבי יגיד לך שהוא חזק בביטחון, תבין שזה מה שהוא היה רוצה שתחשוב. ביבי רק רוצה שתאמין שהוא חזק בביטחון, אבל הוא לא באמת כזה", "ביבי חזק בביטחון רק בדיבורים על ביטחון", או "ביבי חזק בביטחון בזה שיהיה חוסר ביטחון" משהו כזה. אוקי?

וכנ"ל לגבי כל בנאדם שרוצה לשכנע מישהו במסר. עכשיו, צריך לשים לב שלא מלכתחילה לעשות את זה, זאת אומרת לא מראש צריך להגיד לבנאדם "ההתנגדות שלך נכונה אם...". זאת אומרת אם לדוגמה נגיד הלקוח אומר: " אני לא רוצה לקנות את המוצר", לא צריך מראש לבוא להגיד לו "טוב, אל תקנה את המוצר אם..." למה? כי עדיף לנו מראש למחוק לו מהמח את המחשבה: "אל תקנה את המוצר". אנחנו לא רוצים שהוא יחשוב שיש מצב שהוא בו לא צריך לקנות את המוצר ולא משנה מה המצב, עדיף לנו שהוא לא יחשוב שהוא לא רוצה לקנות את המוצר. אבל, בהנחה שאנחנו יודעים שאשתו בבית תגיד לו "אל תקנה את המוצר" בהנחה שאנחנו יודעים שמישהו תכף יתלונן, אז אנחנו מראש צריכים לא רק להגיד לו שזה לא נכון, לא רק להגיד לו את ההיפך, לא רק להגיד לו את ההיפך בצורה יותר חזקה, אלא גם לשתול לו בראש את הפירוש "אתה יודע וכשהוא יגיד לך את ההיפך, תפרש את זה ככה וככה, תבין את זה ככה וככה".

אז, שלא יעבדו עליכם!
איך להצליח במכירות בצורה משכנעת פסיכולוגיות המחיר הוא רק תירוץ מכירות להצליח לאכול נכון מחשבה אופציות מוצר היקר איך להיות בטוח בעצמי איך להעביר איך להעביר מסר איך להעביר מסרים איך להצליח איך להצליח ב איך להצליח במכירות איך להצליח במשא ומתן איך להשפיע איך להשפיע על איך להשפיע על מישהו איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל בהתנגדויות איך לטפל בהתנגדות איך למכור איך למכור ל איך למכור ללקוח איך למכור ללקוחות איך לשתול איך לשתול מחשבות איך שותלים מחשבה איך שותלים מחשבות בהתנגדויות במכירות העברת מסרים הצלחה הצלחה במכירות הצלחה במשא ומתן התנגדויות התנגדות טיפול טיפולים להעביר להעביר מסר להעביר מסרים להצליח להצליח ב להצליח במכירות להצליח במשא ומתן להשפיע להשפיע על להשפיע על מישהו לטפל לטפל בהתנגדויות לטפל בהתנגדות למכור למכור ללקוח למכור ללקוחות לקוח לקוחות לשתול לשתול מחשבות מחשבה מחשבות מטופל מטופלים מטפל מכירות משא ומתן ניתוח ניתוח קמפיין ניתוח קמפיין פוליטי פוליטי פוליטיקה קמפיין קמפיין פוליטי שותלים מחשבה שותלים מחשבות שתילת מחשבות
להצליח / הצלחה - הכל כולל הכל על להצליח / הצלחה - רשימת כל הנושאים
להצליח הצלחה - הכל כולל הכל על להצליח הצלחה - רשימת כל הנושאים להצליח להצליח אחרי כישלון להצליח באופן חלקי להצליח באופן מוחלט להצליח באמת להצליח בבחינה להצליח בבית משפט להצליח בגדול להצליח בדייט להצליח בזוגיות להצליח בזוגיות מאושרת להצליח בחיים להצליח בחינוך להצליח בחינוך ילדים להצליח בכח המחשבה להצליח בכל דבר להצליח בכל תחום להצליח בכל תחום בחיים להצליח בכל תחומי החיים להצליח בלי להתאמץ להצליח בלי לנסות להצליח בלימוד להצליח בלימודים להצליח במבחן להצליח במבחנים להצליח במכירה להצליח במכירות לה
להצליח בגדול, האם כדאי להצליח בגדול? האם כדאי להצליח בחיים? למה הצלחה בחיים תעשה לך טוב? למה הצלחה בחיים תעשה לך רע? האם הצלחה בחיים תעשה אותך מאושר? עושר ואושר, כסף ואושר, הצלחה ואושר, במה תלוי האושר שלך? איך להיות מאושר?
להצליח בגדול, האם כדאי להצליח בגדול? האם כדאי להצליח בחיים? למה הצלחה בחיים תעשה לך טוב? למה הצלחה בחיים תעשה לך רע? האם הצלחה בחיים תעשה אותך מאושר? עושר ואושר, כסף ואושר, הצלחה ואושר, במה תלוי האושר שלך? איך להיות מאושר?
להצליח בגדול, האם כדאי להצליח בגדול? האם כדאי להצליח בחיים? למה הצלחה בחיים תעשה לך טוב? למה הצלחה בחיים תעשה לך רע? האם הצלחה בחיים תעשה אותך מאושר? עושר ואושר, כסף ואושר, הצלחה ואושר, במה תלוי האושר שלך? איך להיות מאושר? האם באמת כדאי להצליח בגדול בחיים? אליעד כהן דיבר על השאלה המרכזית: האם כדאי להצליח בגדול, והאם הצלחה בחיים מביאה בהכרח לאושר? הוא הסביר שלרוב, אנשים רוצים להצליח בצורה גדולה, ולא מסתפקים בהצלחה קטנה או בינונית. כולם רוצים להצליח בגדול, להיות הכי מצליחים שאפשר. אבל השאלה האמיתית שאליעד מעלה היא, מה המשמעות האמיתית של הצלחה, והאם הצלחה גדולה אכן הופכת אותנו למאושרים יותר. מה הבעיה שיכולה להיווצר כאשר מצליחים בגדול? אליעד מסביר שדווקא אנשים שמצליחים בגדול, מתמודדים עם בעיה מיוחדת: ככל שההצלחה שלהם גדלה, כך גדל גם הרצון שלהם להצליח עוד יותר. הוא קורא לזה התארון גדל - כלומר, הארון שבו מאחסנים את הרצונות גדל ונעשה מלא יותר ויותר. במילים פשוטות, ככל שהצלחת יותר, אתה רוצה עוד הצלחות. לדוגמה, אדם שרצה מאוד להצליח בעסקים והצליח, פתאום ירצה גם להצליח בזוגיות, בהורות, בכסף נוסף או בפופולריות. באופן פרדוקסלי, ההצלחה הזו יכולה לגרום לך להיות פחות מאושר, כי הרצונות החדשים יוצרים פער גדול יותר בין מה שאתה רוצה לבין מה שיש לך בפועל. איך מוגדר אושר ואיך הוא קשור להצלחה? אליעד כהן מגדיר אושר כתחושה שמתעוררת כאשר מה שאתה ... מושלמת בין הרצון לבין המציאות, טוב לך. אם אין התאמה בין מה שאתה רוצה לבין מה שקורה, רע לך. ככל שהפער בין הרצוי למצוי גדול יותר, כך האדם ירגיש פחות טוב. אם אדם מצליח להשיג את כל מה שהוא רוצה באופן מושלם - הוא יהיה מאושר ... אבל, וזה אבל גדול מאוד, אם בכל פעם שהוא משיג משהו הוא מתחיל לרצות משהו חדש נוסף, לעולם לא תהיה התאמה מושלמת בין הרצוי למצוי והוא לא יחוש אושר אמיתי. האם הצלחה גדולה מבטיחה אושר או עלולה דווקא להזיק? אליעד מסביר בבירור שהצלחה גדולה אינה ערובה לאושר אמיתי. היא יכולה לגרום לאדם ...
הצלחה מעשית, לעשות או לחשוב, מה עדיף שינוי מעשי או שינוי מחשבתי? איך לראות הצלחה בחיים? איך להגיע להצלחה בחיים? איך להשיג הצלחה בחיים? איך להצליח בחיים? שינוי חשיבה, שינוי התנהגות, איך לשנות התנהגות? הצלחה תלויה במעשים
הצלחה מעשית, לעשות או לחשוב, מה עדיף שינוי מעשי או שינוי מחשבתי? איך לראות הצלחה בחיים? איך להגיע להצלחה בחיים? איך להשיג הצלחה בחיים? איך להצליח בחיים? שינוי חשיבה, שינוי התנהגות, איך לשנות התנהגות? הצלחה תלויה במעשים
הצלחה מעשית, לעשות או לחשוב, מה עדיף שינוי מעשי או שינוי מחשבתי? איך לראות הצלחה בחיים? איך להגיע להצלחה בחיים? איך להשיג הצלחה בחיים? איך להצליח בחיים? שינוי חשיבה, שינוי התנהגות, איך לשנות התנהגות? הצלחה תלויה במעשים איך באמת משיגים הצלחה בחיים, דרך המחשבה או דרך המעשים? אליעד כהן מסביר את הנושא של הצלחה מעשית בחיים, ומציג דיון עמוק בשאלה האם ההצלחה שלנו תלויה בשינוי החשיבה או בשינוי המעשים עצמם. הוא פותח את דבריו בשאלה המרכזית: האם ההצלחה שלך תלויה במה שאתה חושב או במה שאתה עושה? האם עליך להתמקד בשינוי של צורת החשיבה או להתמקד ישירות בשינוי של הפעולות וההתנהגות שלך? האם הצלחה בחיים תלויה במה שאתה עושה או במה שאתה חושב? אליעד מדגיש בבירור ובהחלטיות שההצלחה המעשית, ההישגים הממשיים והאירועים במציאות שלנו תלויים אך ... לא תוביל לשינוי מעשי ללא פעולה ממשית. תוצאות מציאותיות תלויות אך ורק במה שנעשה בפועל, ולכן אליעד מציין שכדאי להתמקד בעיקר בפעולות שאתה מבצע. אם פעולות הן המפתח להצלחה, למה חשוב לשנות גם את המחשבה? אליעד ממשיך ומסביר שאומנם ההצלחה תלויה רק במעשים בפועל, אך המעשים עצמם תלויים לחלוטין ... משפיעות ישירות על הרגשות שלנו, והרגשות, ביחד עם המחשבות, הם אלו שמעצבים את ההתנהגות שלנו בפועל. לכן, המחשבה קובעת אילו פעולות נבחר לבצע, ואילו פעולות יובילו אותנו להצלחה. לדוגמה, אליעד מתאר מצב שבו אדם רוצה להצליח במכירות. הוא מסביר שכדי להצליח למכור, עליך להיות נחמד ללקוחות. אבל במקום להתמקד ישירות בלהיות ... להתנהג בצורה נחמדה. יש לזהות ולהבין איזו מחשבה תוביל להתנהגות הרצויה מול הלקוח. דוגמה נוספת שאליעד נותס היא לגבי כסף והתמדה. הוא מסביר שאם אדם רוצה להרוויח כסף ולהצליח בעסק שלו, הוא צריך להתמיד ולקום כל בוקר לעבוד על העסק. במקום ... שגורמת לו לבחור מה לאכול. המחשבות הן הבסיס והן המקור לכל פעולה, ולכן שינוי מחשבתי יוביל בצורה טבעית וקלה יותר לשינוי התנהגותי לאורך זמן. מה התהליך הנכון להשגת הצלחה בחיים לפי אליעד כהן? אליעד מבהיר שיש כאן מעגל ברור של השפעה: הצלחה ותוצאות תלויות ישירות בפעולות שאתה עושה. הפעולות שאתה עושה תלויות לחלוטין במחשבות שלך. המחשבות מייצרות רגשות ותחושות שמובילים לביצוע הפעולות. לכן, אם אדם רוצה לשפר את התוצאות שלו בחיים ולהגיע להצלחה, עליו להתמקד בניתוח מדויק של הפעולות שלו, אך במקביל, עליו לנתח ולהבין את המחשבות שעומדות מאחורי הפעולות הללו. שינוי חשיבה יסודי יגרור שינוי בפעולות, והשינוי בפעולות הוא זה שיביא להצלחה ממשית במציאות. אליעד מדגיש בצורה חד - משמעית: פעולות הן הגורם הישיר לתוצאות, אך כדי לשנות פעולות באופן יסודי ויציב, חייבים לשנות את המחשבות שמובילות אליהן. איך להצליח בחיים? האם הצלחה תלויה במחשבות או במעשים? איך לשנות התנהגות? מה חשוב יותר, מחשבה או פעולה? איך לשנות את המחשבה כדי להצליח? איך ליצור שינוי מעשי בחיים? איך להשיג מטרות בצורה יעילה? מעשים ... לשנות את המחשבות, לשנות את הרגשות, להתמקד בסיבה, להתמקד בתוצאה, שינוי תודעתי, שינוי תודעה, האם חשוב להאמין בעצמך? האם חשוב ביטחון עצמי? האם חשוב לשנות את החשיבה? הצלחה תלויה במעשים, מעשים תלויים במחשבות ורגשות, מה שאתה עושה? תוצאה של מה שאתה חושב, מה שאתה מרגיש? הצלחה תלויה בחשיבה ...
הצלחה - מה יוצר הצלחה? איך ליצור הצלחה? איך להצליח בכל תחום ולהיות אדם מצליח?
הצלחה - מה יוצר הצלחה? איך ליצור הצלחה? איך להצליח בכל תחום ולהיות אדם מצליח? תשובה: הגורם היחיד שבו תלויה ההצלחה של האדם, היא צורת המחשבה שלו. מהי צורת מחשבה שיוצרת הצלחה? תשובה: מחשבה מצליחה = מחשבה אמיתית. הסיבה היחידה שהאדם אינו מצליח להשיג את מה שהוא רוצה, היא רק משום שהוא רחוק מהאמת. כאשר האדם אינו רואה את המציאות כפי מה שהיא באמת = חוסר הצלחה. אי ידיעת האמת = האדם אינו יודע את כל האלטרנטיבות שלו. אי ידיעת האמת = האדם אינו מרוכז במטרה החשובה ביותר. אי ידיעת האמת = ... אי ידיעת האמת = טעויות שנוצרות מחוסר ידיעה. אי ידיעת האמת = חוסר הבנה של הסיבות והגורמים שמאפשרים להצליח. הדרך לגרום למחשבה להיות מחשבה שיוצרת הצלחה, היא על ידי חיפוש האמת. כאשר האדם מחפש תמיד את האמת בכל דבר, על ידי זה נגלה אל מול עיניו עולם חדש של הזדמנויות. לחפש את האמת = ... לחפש את האמת = לדעת את מה שאינו ידוע. לחפש את האמת = לראות את מגוון האפשרויות שלך. לחפש את האמת = להצליח. איך לחפש את האמת? תשובה: על ידי שאלות. פירוש: על האדם לא לקבל שום דבר כמובן מאליו. על האדם לחקור כל הזמן ולנסות להבין מדוע הדבר כפי ... מאליו את הדברים, אלא כל הזמן חוקר ומחפש את הסיבה האמיתית שלהם, על ידי זה ורק על ידי זה הוא מבין איך להצליח. הצלחה = ידיעת האפשרויות והאלטרנטיבות שיש לאדם. אלטרנטיבה = דרך לעקוף קושי. קושי = סיבה שבגללה הדבר אינו מצליח. כאשר האדם מחפש את הסיבה של המצב = מגלה אלטרנטיבות חדשות = הצלחה. ...
להצליח כמו אנשים מצליחים, תכונות של אנשים מצליחים, איך להצליח ולא להיכשל? סיפורי הצלחה של מפורסמים, הסוד להצלחה, איך אפשר להצליח בחיים? סיפורי הצלחה של אנשים, איך אנשים מצליחים? שיטות להצלחה, גורמים להצלחה, סוד ההצלחה בחיים
להצליח כמו אנשים מצליחים, תכונות של אנשים מצליחים, איך להצליח ולא להיכשל? סיפורי הצלחה של מפורסמים, הסוד להצלחה, איך אפשר להצליח בחיים? סיפורי הצלחה של אנשים, איך אנשים מצליחים? שיטות להצלחה, גורמים להצלחה, סוד ההצלחה בחיים
להצליח כמו אנשים מצליחים, תכונות של אנשים מצליחים, איך להצליח ולא להיכשל? סיפורי הצלחה של מפורסמים, הסוד להצלחה, איך אפשר להצליח בחיים? סיפורי הצלחה של אנשים, איך אנשים מצליחים? שיטות להצלחה, גורמים להצלחה, סוד ההצלחה בחיים מהו סוד ההצלחה ואיך נמנעים מכישלון? הרבה פעמים אנשים שמחפשים דרכים להצלחה מתמקדים אך ורק בראיונות עם מי שהצליחו בגדול, כמו דמויות ציבוריות ומפורסמות. הכוונה היא לשמוע את סיפוריהם, ... בגדול? למה לא ללמוד גם מהמקרים שבהם לא הצליחו, כדי להבין מה גרם להם להיכשל וכיצד ניתן להימנע מטעויות דומות? האם רק המצליחים יכולים לתת השראה? אחת השאלות המהותיות היא אם אנחנו צריכים ללמוד רק מהאנשים שהצליחו בגדול. האם השאיפה להצלחה היא אכן מתמקדת רק בהבנת הדרך של המצליחים? השאלה נשאלת משום שיכול להיות שלמדנו מהמצליחים, אך לא שמנו לב שהיו אנשים שעשו בדיוק את אותם הצעדים, עם אותה תשוקה ואמונה בעצמם, אך בסופו של דבר הם לא הצליחו - להיפך, הם נכשלו. האם לא חכם ללמוד גם מהם, כדי להבין מה לא לעשות? למה ... מהחיים, התקשורת והציבור מתמקדים בעיקר במי שהצליח. אנשים שנכשלו אינם מקבלים את תשומת הלב שמגיעה להם, ולכן לפעמים השיעורים ... מכישלונות, עליהם ללמוד לא רק מה אנשים שהצליחו אלא גם מהאנשים שנכשלו. האם ההבדל בין הצלחה לכישלון הוא רק בתוצאה? בפועל, כששואלים אדם שהצליח בגדול כיצד הצליח, הוא בדרך כלל יספר על האמונה העצמית, על ההתמודדות עם הקשיים, על ההשקעה ... ההבדל בין שני הסיפורים הוא רק התוצאה - אחד הצליח והשני נכשל. המשמעות היא שאמונה בעצמך והתמדה לא בהכרח מבטיחות הצלחה, כי אנשים רבים עשו את זה ולא הצליחו. האם יש סוד
לשדר הצלחה, להעריץ אנשים, אנשים מצליחנים, ללמוד מאנשים, למכור את עצמך, למתג את עצמך, להשפיע על אנשים, העברת מסרים סמויה, הרב עובדיה יוסף, לחקות אנשים, חיקוי אנשים
לשדר הצלחה, להעריץ אנשים, אנשים מצליחנים, ללמוד מאנשים, למכור את עצמך, למתג את עצמך, להשפיע על אנשים, העברת מסרים סמויה, הרב עובדיה יוסף, לחקות אנשים, חיקוי אנשים
... הצלחה, להעריץ אנשים, אנשים מצליחנים, ללמוד מאנשים, למכור את עצמך, למתג את עצמך, להשפיע על אנשים, העברת מסרים סמויה, הרב עובדיה יוסף, לחקות אנשים, חיקוי אנשים האם כדאי לאדם לשדר הצלחה תמיד? אליעד כהן התייחס לשאלה האם כדאי לשדר הצלחה, והסביר שאין לכך תשובה חד - משמעית, אלא מדובר בהחלטה אסטרטגית שמושפעת מהמטרה הספציפית של האדם בכל מצב. הוא הדגיש שאם המטרה היא למכור מוצר, שירות או את עצמך לאדם אחר, שידור הצלחה יכול להיות יעיל, אבל לא תמיד זה נכון או מועיל. הדוגמה שהובאה היא של חברי כנסת המנסים למכור את עצמם לציבור. חלק מהם נמנעים מלשדר הצלחה ועושר, מתוך הנחה שהציבור ירגיש מרוחק ולא יזדהה איתם, ולכן דווקא יעדיפו להציג עצמם כאנשים פשוטים יותר. לעומתם, יש חברי כנסת שחושפים את הונם בכוונה כדי להראות כמה הצליחו, אך אליעד הסביר שגם החשיפה הזאת אינה תמיד מדויקת ואמיתית. למשל, אדם יכול לחשוף רק חלק מנכסיו, או להציג את עצמו בצורה צנועה כדי להיראות עממי ואהוד יותר. לכן, ... עליי? ולבחור בהתאם איך להציג את עצמי, תוך חשיבה אם הצד השני יאמין לשידור ההצלחה או יחשוד שמדובר בהצגה בלבד. מדוע שידור הצלחה מושך אנשים לקנות או להאמין לאדם מסוים? אליעד הסביר שבני אדם מניחים שאם מישהו מצליח, כנראה שהוא בעל ניסיון, מיומנות, ידע או שיש לו לקוחות רבים. המחשבה היא שאם הוא הגיע להצלחה, יש סיכוי טוב שהוא יודע מה הוא עושה, ולכן כדאי לקנות ממנו או להאמין לו. לדוגמה, אליעד הביא את טענת הדתות שאומרות: אם הצלחנו לשמור על המסורת 3000 שנה, כנראה שיש בזה משהו אמיתי ונכון. כלומר, ההצלחה נתפסת כאימות לאיכות ולנכונות של אותו אדם או מערכת אמונות. הוא הדגיש שהנקודה החשובה היא לבדוק היטב אם שידור ההצלחה נתפס כאמיתי או כמזויף. לדוגמה, אם מישהו נוסע ברכב יקר, אולי הרכב בכלל שייך לבנק או לשוק האפור. ולכן, לדבריו, שידור הצלחה לא תמיד מוכיח הצלחה אמיתית, ולפעמים מדובר רק בהצגה לצורך יצירת רושם. למה אנשים רוצים להיות בקרבת אנשים מצליחים? אליעד הציג שלוש סיבות עיקריות לכך שאנשים נמשכים לאנשים מצליחים: כדי ללמוד מהם, לחקות את ההצלחה שלהם ולקצר את הדרך להצלחה בעצמם. כדי להרגיש חשובים - אם אדם מצליח מתעניין בהם, הם חשים בעלי ערך עצמי גבוה יותר. מתוך רצון לקבל עזרה ולהשיג הצלחה בלי מאמץ. כיצד נושא ההערצה קשור לרצון לתחושת ביטחון? אליעד הסביר דרך דוגמה של זוגיות שבה אדם אוהב את בת זוגו בעיקר משום שהיא מעניקה לו תחושת ביטחון. הוא הציג ... מגיעים לאותה רמת ידע והבנה. אליעד הסביר שהמעריצים בדרך כלל רוצים לקבל את ההצלחה בלי להשקיע את המאמץ הכרוך בכך. אליעד הציג את הרעיון שכאשר אדם באמת אוהב משהו בצורה מלאה, הוא לא היה מסתפק בכך שהוא מקבל את זה מבחוץ אלא היה מתאמץ להשיג את זה ... הדוגמה היתה להמחיש כיצד אנשים מתייחסים בצורה סלקטיבית לדמויות ציבוריות, להצלחותיהן ולכישלונותיהן בהתאם לתדמית הציבורית שלהן. מה המשמעות של לרצות להרגיש טוב באמת? אליעד סיכם בכך שאנשים רוצים להרגיש טוב, אך לרוב אינם רוצים זאת במידה כזו ... סיפוק חיצוני במקום לפתח רוגע פנימי ויציב מתוך עצמם. מהי המסקנה לגבי שידור הצלחה באופן כללי? בסופו של דבר, אליעד סיכם שאין נוסחה אחידה לשאלה האם כדאי לשדר הצלחה. התשובה תמיד תלויה במה שהאדם רוצה להשיג ובאיך הוא רוצה שהאחרים יתפסו אותו. שידור הצלחה יכול להיות כלי מועיל במצבים מסוימים, אך יכול גם לפגוע באמינות או ביצירת הזדהות במצבים אחרים. כיצד בונים תדמית משכנעת? מהי הדרך להתמודד עם תחושת חוסר ביטחון? ... איך לפתח רוגע פנימי ושחרור מתלות חיצונית? מדוע עולה השאלה אם כדאי לשדר הצלחה? בשיחה עלתה השאלה בנוגע לנסיבות ולמטרות שבהן כדאי לאדם לשדר הצלחה, והאם הדבר נכון בכל מצב. נשאלה גם השאלה איך שידור הצלחה קשור לרצון למכור או להשיג אהדה, ולמה לפעמים דווקא לא כדאי לשדר
פחד מהצלחה, פחד אחרי הצלחה, למה אני מפחד? פחד לאבד את מה שיש, כסף קונה פחד, אושר יוצר פחד, הצלחה יוצרת פחד, הצלחה יוצרת חרדה, חרדת נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, איך נוצרת חרדה? תלות רגשית בהצלחה, אושר בלי תנאים
פחד מהצלחה, פחד אחרי הצלחה, למה אני מפחד? פחד לאבד את מה שיש, כסף קונה פחד, אושר יוצר פחד, הצלחה יוצרת פחד, הצלחה יוצרת חרדה, חרדת נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, איך נוצרת חרדה? תלות רגשית בהצלחה, אושר בלי תנאים
... מהצלחה, פחד אחרי הצלחה, למה אני מפחד? פחד לאבד את מה שיש, כסף קונה פחד, אושר יוצר פחד, הצלחה יוצרת פחד, הצלחה יוצרת חרדה, חרדת נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, איך נוצרת חרדה? תלות רגשית בהצלחה, אושר בלי תנאים למה אנשים מפחדים אחרי שהם מצליחים? כאשר אדם משיג את כל מה שהוא רוצה ומגיע להצלחה, הוא אמנם חש אושר וסיפוק רב, אך מיד לאחר מכן מתחיל להופיע פחד מסוג חדש - פחד לאבד את מה שכבר השיג. אליעד כהן מסביר כי התהליך הטבעי הוא שאדם רוצה דברים, משיג אותם, ואז ממשיך לרצות עוד. אך ברגע שהוא מצליח להשיג כל דבר שרצה, ללא רצונות חדשים, נוצרת בעיה חדשה: חרדה מכך שההישגים האלו יאבדו. לדוגמה, אדם רוצה בית, משפחה, כסף, מעמד וכבוד. לאחר שהוא משיג אותם, באופן ... בי?, מה אם אאבד את הכסף?, וכך הלאה. אליעד מדגיש כי דווקא בשלב הזה, לאחר ההצלחה, אנשים רבים חווים חרדה קשה, לעיתים אפילו יותר מאשר אלו שטרם השיגו את מטרותיהם. האם אדם עשיר סובל יותר מאדם עני? אליעד כהן מציג השוואה מעניינת כדי ... שאני לא אאבד אותם. עם זאת, גם כאן מתעוררת שאלה חדשה: מה יקרה אם אדם באמת יצליח להשיג הכל וגם להרגיש בטוח לחלוטין שהוא לעולם לא יאבד את מה שהשיג? לדבריו, זו שאלה מורכבת נוספת, אך היא לא הנושא המרכזי כאן. מה הפתרון לפחד וחרדה בעקבות הצלחה? הדרך היחידה שבה אדם יוכל באמת להפסיק לפחד לאבד את מה שיש לו, לפי אליעד, היא על ידי כך שהאושר והתחושות הטובות שלו לא יהיו תלויים בשום גורם חיצוני אלא ... את הפחד מאיבוד הדברים, אלא גם להשיג מצב נפשי שבו האדם לא יהיה תלוי רגשית בהצלחה או ברכוש חומרי כלשהו. הוא מציע לגולשים להמשיך לחקור כיצד אפשר להגיע למצב שבו הם חשים אושר בלי תנאים וללא תלות רגשית. הוא מזמין את הקהל להיכנס לאתר ... דבר, איך להרגיש טוב בלי תנאים, ואיך להרגיש טוב מתוך עצמי בלבד. פחד לאבד הצלחה חרדת נטישה בזוגיות איך להרגיש אושר בלי תנאים? פחד אחרי השגת מטרות תלות רגשית בהצלחה ...
איך להצליח בשישה שיעורים, בחירת קריירה, הצלחה בחיים, איך להצליח בחיים, להתמקד ביתרונות, פוטנציאל עצמי, מהי הצלחה, מימוש עצמי
איך להצליח בשישה שיעורים, בחירת קריירה, הצלחה בחיים, איך להצליח בחיים, להתמקד ביתרונות, פוטנציאל עצמי, מהי הצלחה, מימוש עצמי
... להצליח בשישה שיעורים, בחירת קריירה, הצלחה בחיים, איך להצליח בחיים, להתמקד ביתרונות, פוטנציאל עצמי, מהי הצלחה, מימוש עצמי מה ההבדל בין להצליח בשישה צעדים לשישה שיעורים? אליעד מסביר תחילה את ההבדל בין התפיסה של להצליח בשישה צעדים לבין להצליח בשישה שיעורים. ההבדל המרכזי הוא שבתפיסה של צעדים, אתה מקבל מתכון מדויק וסכמטי להצלחה - שלב ראשון, שלב שני, שלב שלישי וכך הלאה. אלו הוראות ספציפיות וברורות שאתה אמור לבצע אחת אחרי השנייה, בדומה למתכון או להוראות ... מה אתה אוהב ומה אתה יודע, ולמצוא את האיזון ביניהם. לפי אליעד, צריך לקחת את הנוסחה הזאת ופשוט לזרוק אותה לפח, מכיוון שהיא מטעה ולא מועילה. לדעתו, הדרך האפקטיבית להצלחה היא פשוט לבדוק במה אתה הכי טוב, ופשוט להתמקד רק בזה. לא רק במה שאתה אוהב לעשות, אלא במה שאתה ממש מצטיין בו בצורה יוצאת דופן. ... דווקא ביכולת החזקה ביותר שלך ולא באיזון עם דברים אחרים שאתה אוהב. כדוגמה הוא אומר: תבדוק במה אתה הכי טוב, אם אתה הכי טוב ב - X, תעשה את X, כי רק שם הפוטנציאל להצלחה הוא גבוה. הוא מוסיף שאנשים לעיתים מנסים להתרכז במה שהם אוהבים או רוצים, ובכך מפספסים את ההזדמנות לממש את ההצלחה באמצעות הכישרון האמיתי שלהם. כלומר, הוא מבטל את החשיבות של מה אתה אוהב לעשות לטובת במה אתה הכי טוב. האם בחירת מטרה קלה היא סוד ההצלחה? אליעד ממשיך להסביר שהצלחה תלויה בשאלה כיצד אתה מגדיר את המטרה שלך. אם תגדיר הצלחה כהשגת מטרה, הרי שהדרך הפשוטה להצליח היא לבחור מראש מטרה שקל לך להשיג. בכך הוא נותן דגש לא רק על עשיית הדבר שאתה טוב בו, אלא גם על בחירת מטרה שקל לך להגיע אליה, שכן אז תחושת ההצלחה מובטחת כמעט לחלוטין. לדוגמה, הוא אומר שאם המטרה שלך היא להרים עט והצלחת להרים אותו, הרי שהשגת את ההצלחה שלך בקלות. בכך הוא מדגים שהצלחה היא סובייקטיבית ומותנית בבחירת המטרות שלך, ולכן יש חשיבות רבה לבחירה נכונה של מטרות קלות שניתנות להשגה. האם תמיד כדאי להשתמש ביתרון יחסי ולהתעלם מהחסרונות? אליעד מציין נקודה חשובה לגבי התמקדות רק ביתרונות היחסיים שלנו: נכון אמנם שלהשתמש ביתרון היחסי שלך מגביר את הסיכוי שלך להצליח, אך מנגד, זה עלול להפוך אותך למוגבל ולמונוטוני. אם תבחר תמיד רק ביתרון שלך, בסוף אתה לא תפתח יכולות נוספות שאתה אולי חלש בהן כרגע, אבל יש לך בהן פוטנציאל התפתחות. לדוגמה, אם אתה טוב רק במשימה אחת ומנצח בה בקלות, זה יהיה כמו לשחק משחק שאתה כבר יודע מראש שתנצח בו. אתה תרגיש אולי הצלחה, אבל היא תהיה חסרת משמעות, כי מראש היה ברור שתנצח. אליעד מסביר שכדי לחוש סיפוק אמיתי מהצלחה, עליך להתגבר על קושי, להתפתח, ולהוכיח לעצמך שאתה מסוגל ליותר. האם עדיף להצליח כלכלית או להרגיש חופש פנימי? אליעד מתייחס לנושא נוסף - היחס בין הצלחה כלכלית לבין תחושת חופש פנימי. הוא אומר שאם המטרה שלך היא רק להצליח מבחינה כלכלית, יכול להיות שהמטרה הזו לא תושג, ותישאר מתוסכל. אליעד מציע לשקול אולי להעדיף את תחושת החופש הפנימי על פני כסף, כי אם המטרה היא דווקא הכסף, היא לא בהכרח תתממש. על פי אליעד, דווקא כאשר לא שמים את הכסף במרכז, יש סיכוי לחוש יותר חופש ולהשיג תחושת הצלחה אמיתית. הוא מדגיש שהגדרת הצלחה צריכה להיות מדויקת וברורה מראש כדי שתהיה משמעותית ואפקטיבית עבור האדם עצמו. למה חשוב להגדיר הצלחה לפני שפועלים? נקודה נוספת שמדגיש אליעד, היא החשיבות של הגדרה ברורה של מהי הצלחה מבחינתך, לפני שמתחילים לפעול להשגתה. הוא אומר שאי אפשר ללמד מישהו איך להצליח, בלי שהמושג
קשיים / הצלחה - מדוע כל קושי הוא הצלחה? כיצד להפוך קושי להצלחה?
... הצלחה - מדוע כל קושי הוא הצלחה? כיצד להפוך קושי להצלחה? כל קושי נובע בהכרח מהצלחה. האדם הצליח להגיע לקושי. אם האדם לא היה מצליח להתגבר על הקושי הקודם, הוא לא היה מגיע לקושי הנוכחי. כך שכל קושי באשר הוא נובע בהכרח מהצלחה של התמודדות עם הקושי שקדם לו. ... הוא דבר טוב, משום שהוא מקדם את האדם לשלמות. הקושי מאלץ את האדם לחיות טוב יותר. הקושי מקרב את האדם לטוב האמיתי. קושי = חוסר התאמה. המציאות של האדם אינה תואמת את רצונו. הצלחה = התאמה = המציאות של האדם ורצונו עולים בקנה אחד. הקושי מאלץ את האדם להגיע לאחדות עם המציאות = אושר. ישנם שני סוגים של הצלחה. הצלחה אמיתית והצלחה שאינה אמיתית. הצלחה שאינה אמיתית = הצלחה שתלויה בדבר כלשהו שיכול שלא להיות קיים. הצלחה אמיתית = הצלחה שאינה תלויה בשום דבר זמני, אלא רק במהות פנימית יציבה ונצחית. קושי אפשרי רק כאשר ההצלחה אינה אמיתית. קושי = פירוק של הצלחה שאינה אמיתית. כאשר האדם נמצא במצב של הצלחה שאינה אמיתית, באותו הרגע בא הקושי כדי לקרב אותו להצלחה האמיתית והטובה באמת. קושי = תלות במצב חיצוני כלשהו. אם אין תלות אין קושי. הצלחה שאינה אמיתית = שביעות רצון בגלל מצב חיצוני כלשהו. הקושי נוצר מכך שהמצב החיצוני משתנה ומפרק את ההצלחה שאינה אמיתית. הקושי מאלץ את האדם להתקרב אל ההצלחה האמיתית, ההצלחה שאינה תלויה בדבר. הקושי מזכיר לאדם שהוא עדיין לא נמצא בטוב האמיתי. הצלחה שאינה אמיתית = הצלחה שתלויה בדבר חיצוני = פחד לאבד את ההצלחה. קושי = איבוד המצב החיצוני. הצלחה אמיתית = אושר שנובע מחיבור עמוק ... של המציאות. אושר שנובע מכך שהאדם מבין את ההיגיון הטוב והמושלם של המציאות. אושר שאינו תלוי בדבר. הקושי מקרב את האדם אל הטוב האמיתי, טוב של שלמות, טוב ללא פחד מאיבוד ההצלחה. ברמה המעשית: כאשר האדם נתקל ...
המחיר של ההצלחה, מה המחיר של ההצלחה? למה קשה להצליח בחיים? איך להתמודד עם קשיים בדרך להצלחה? האם חייבים להתמודד עם קושי כדי להצליח? האם אפשר להצליח בקלות? הצלחה אקראית, הצלחה סיבתית, להתאמץ ולהצליח, מצליחנות, ווינריות
המחיר של ההצלחה, מה המחיר של ההצלחה? למה קשה להצליח בחיים? איך להתמודד עם קשיים בדרך להצלחה? האם חייבים להתמודד עם קושי כדי להצליח? האם אפשר להצליח בקלות? הצלחה אקראית, הצלחה סיבתית, להתאמץ ולהצליח, מצליחנות, ווינריות
... של ההצלחה, מה המחיר של ההצלחה? למה קשה להצליח בחיים? איך להתמודד עם קשיים בדרך להצלחה? האם חייבים להתמודד עם קושי כדי להצליח? האם אפשר להצליח בקלות? הצלחה אקראית, הצלחה סיבתית, להתאמץ ולהצליח, מצליחנות, ווינריות מה המחיר של ההצלחה? איך להתמודד עם קשיים בדרך להצלחה? בהרצאה הזו, אליעד כהן מציין כי כל הצלחה בחיים כרוכה בתשלום מחיר מסוים. הוא מתחיל בכך ששואל אם כדי להצליח בחיים, בייחוד להצליח בצורה משמעותית ובגדול, חייבים לשלם מחיר. התשובה לכך, לפי אליעד, היא שהצלחה אינה חייבת להיות בהישג יד של כולם, ורוב האנשים לא מצליחים בגדול. אף שבני אדם יכולים להצליח בקטן, מעט מאוד מצליחים באופן יוצא דופן או אקסטרימי. אליעד מציין את המושג הצלחה אקראית, שהוא הצלחה שמתרחשת במקרה, ללא השקעת הרבה מאמץ. דוגמה לכך היא זכייה בפתק הגרלה או בהשקעה מקרית שמניבה רווחים. לעומת זאת, הוא מדבר על הצלחה סיבתית, שהיא הצלחה שמגיעה בעקבות עבודה קשה ומאמץ, שם יש סיבה ותוצאה ברורה. הצלחה כזו, לדבריו, דורשת הרבה יותר מאמץ, ולכן היא כרוכה בתשלום מחירים. לפי אליעד, כדי להיות אדם מצליח באמת, צריך לחשוב כמו אדם מצליח, להבין שכשאתה מצליח מאוד טוב לך, אבל לפני ההצלחה זו תקופה קשה. הוא מדגיש שלאנשים שרוצים להצליח בגדול, המחירים שהצטרכו לשלם הם הרבה יותר גבוהים, כיוון שבכדי להצליח צריך כל הזמן לשאוף לשיפור והתפתחות. המילים תמיד לרצות עוד ואף פעם לא להסתפק במה שיש מדגישות את גישת אליעד כלפי הצלחה. הוא טוען כי הדרך ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להעביר מסרים? ניתוח קמפיין פוליטי, איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות? איך למכור ללקוח? איך להצליח במכירות? איך להצליח במשא ומתן? איך שותלים מחשבה? איך להשפיע על מישהו?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: הצלחה, האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הצלחה, איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל אישי מומלץ, מאמן אישי לקריירה, מנטור בנושאי הצלחה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 13:27:51 - wesi1