אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האדם הוא טוב או רע ✔טוב ורע, רע להבדיל בין טוב לרע, טוב להבדיל בין טוב לרע, האם חיים טובים? האם חיים רעים? האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? יתרונות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:27טוב ורע, רע להבדיל בין טוב לרע, טוב להבדיל בין טוב לרע, האם חיים טובים? האם חיים רעים? האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? יתרונות בכל דבר, חסרונות בכל דבר, סבל או אושר
האם טוב או רע להבדיל בין טוב לרע?

השאלה שאליעד כהן עוסק בה היא האם ההבחנה בין טוב לרע היא עצמה דבר טוב או רע. השאלה הזו מורכבת מפני שהיא מובילה מיד לפרדוקס - כדי לענות עליה, אדם חייב מראש להניח שיש הבחנה בין טוב לרע. אליעד מסביר כי ברגע שאדם מתחיל לשאול את עצמו האם טוב או רע להבחין בין טוב לרע, הוא נכנס ללולאה אינסופית, מפני שהוא כבר מניח מראש את קיומם של הטוב והרע עצמם.

מהו המנגנון שמייצר טוב ורע?

אליעד מתאר מנגנון בסיסי ופשוט מאוד, שבו האדם מבצע כל הזמן חלוקה בין "טוב" לבין "רע". האדם חווה את העולם דרך הפרספקטיבה של ההבדלה הזו, כאשר דברים מסוימים מוגדרים אצלו כ"טובים" ודברים אחרים מוגדרים כ"רעים". ההבדלה הזו, לפי אליעד, נעשית באופן אוטומטי ומחויב על ידי האדם.

מדוע ההבדלה בין טוב לרע יוצרת פרדוקס?

אליעד מציג את הרעיון באופן הבא: אם אדם שואל את עצמו האם טוב שהוא מבדיל בין טוב לרע, הוא כבר מראש מניח שיש דבר כזה טוב ורע. זאת אומרת, הוא לא יכול לענות לשאלה בלי להשתמש מראש במושגים שאותם הוא מבקש לבדוק. הפרדוקס הוא בכך שכדי לדעת האם זה טוב או רע להבדיל בין טוב לרע, האדם חייב מראש להבדיל בין טוב לרע.

האם יש אפשרות לא להבדיל בין טוב לרע?

אליעד טוען שכן קיימת אפשרות שלא להבדיל בין טוב לרע, אבל אז לא תהיה משמעות לשאלה עצמה. אדם שאינו מבדיל בין טוב לרע בכלל, לא ישאל האם טוב להבדיל או לא להבדיל. מבחינתו, המציאות פשוט קיימת כמו שהיא, ללא ערך של טוב או רע. למעשה, אי ההבדלה הזו היא מצב של שוויון מוחלט שבו אין שאלות, ואין בעיות שנובעות מההבחנות של טוב ורע.

מה המשמעות של לא להבדיל בין טוב לרע?

כאשר האדם מפסיק להבדיל בין טוב לרע, הוא מגיע למצב שבו הכל הופך להיות נייטרלי לחלוטין. אליעד מתאר מצב כזה שבו לאדם אין יותר סבל או אושר שמבוססים על ההבחנה בין טוב לרע. אם האדם לא מבדיל בין טוב לרע, גם לא יעניין אותו אם ההבחנה הזו טובה או רעה.

האם קיום האדם הוא טוב או רע?

אליעד מביא את השאלה על הקיום עצמו כדוגמה נוספת לאותו מנגנון. הוא מסביר שאדם שאינו קיים בכלל לא שואל אם טוב או רע להיות קיים, כי אין לו תודעה לשאול את השאלה. אך ברגע שאדם קיים, הוא מתחיל באופן טבעי להעריך את קיומו: הוא מרגיש שיש יתרונות בקיום (דברים חיוביים וטובים), אך מצד שני הוא גם מרגיש שיש חסרונות (דברים רעים וסבל).

איך יוצאים מהמעגל של טוב ורע?

אליעד מסביר שהפתרון היחיד לצאת מהפרדוקס של טוב ורע הוא למצוא נקודת מבט שמחוץ להבחנה עצמה. כלומר, במקום לשאול אם טוב או רע להבחין בין טוב לרע, צריך להבין שיש נקודת מבט שבה ההבחנה עצמה לא קיימת כלל. רק מנקודת המבט הזאת, שהיא מחוץ למערכת של טוב ורע, האדם יכול לראות שאין באמת שאלה - המציאות אינה טובה או רעה, היא פשוט מה שהיא.

מה קורה כשמפסיקים להבדיל בין טוב לרע?

ברגע שהאדם מפסיק להבדיל בין טוב לרע, הוא מפסיק גם לחוות סבל או אושר שנובעים מההבדלה הזו. האדם כבר לא מוטרד מהשאלה האם חייו טובים או רעים, כיוון שהחיים שלו אינם מוגדרים יותר לפי הקריטריון של טוב ורע. זו המציאות המוחלטת שאליעד מדבר עליה - מצב שבו האדם חי בשוויון מלא מול המציאות, ללא העדפות, ללא פחדים וללא רצונות שמבוססים על ההבדלה בין טוב לרע.

מדוע בכל זאת רוב האנשים ממשיכים להבדיל בין טוב לרע?

רוב האנשים ממשיכים להבדיל בין טוב לרע מפני שזהו מנגנון פנימי שמחויב במציאות שלהם. אנשים באופן טבעי מגדירים את עצמם, את חייהם ואת סביבתם באמצעות ההבחנה הזו. לפי אליעד, כל עוד האדם לא מבין לעומק את מנגנון ההבדלה בין טוב לרע, הוא ימשיך להיות כלוא בתוך המעגל האינסופי הזה של סבל ואושר, טוב ורע.

כיצד אפשר להפסיק לסבול מההבדלה בין טוב לרע?

הפתרון שאליעד מציע הוא להגיע להכרה עמוקה בכך שכל ההבחנה בין טוב לרע היא בסופו של דבר אשליה, ושמנקודת מבט מוחלטת אין באמת שום דבר טוב או רע במציאות. כשאדם מבין את זה, הוא משתחרר לגמרי מהסבל ומהמאבק האינסופי של טוב ורע, ומגיע לשלווה מוחלטת שהיא מעבר להגדרות ולהבחנות האלה.
טרוד סבל או אושר מה לא קיים מציאות רעה לשאול הבדל מוטרד יצר טוב מחויב רע או טוב עומק אושר אושר או סבל האם המציאות טובה האם המציאות רעה הבדל הבדלה הבדלים המציאות המציאות טובה המציאות רעה חיים חיים טובים חיים רעים חיסרון חסרונות חסרונות בכל דבר טוב ורע טוב להבדיל בין טוב לרע יתרון יתרונות יתרונות בכל דבר להבדיל להבדיל בין טוב לבין רע להבדיל בין טוב לרע מציאות מציאות טובה מציאות רעה סבל סבל או אושר רע וטוב רע להבדיל בין טוב לרע
רצון אנושי / רצון מושלם - מהו רצון אנושי חסר? מהו רצון אמיתי מושלם ללא חיסרון?
... אנושי רצון מושלם - מהו רצון אנושי חסר? מהו רצון אמיתי מושלם ללא חיסרון? פילוסופיה. מהו רצון אנושי חסר? מהו רצון אמיתי מושלם? כפי שכבר ביארתי מספר פעמים, הרצון של האדם הוא המעביד שמעביד את האדם. האדם משועבד לרצון שלו. האדם מרגיש חסר תמידי. לא משנה מה יעשה האדם, הוא תמיד ירגיש חסר. השלמות היא כאשר אין חסר, דהיינו, אין רצון. וכאן יש לחדד ולהבהיר את העניין הזה. קיימים שני סוגים של רצון. רצון חסר ורצון של שלמות. הרצון האנושי הרגיל הוא רצון חסר . דהיינו, האדם מרגיש שחסר לו את מה שהוא רוצה. האדם רוצה X כלשהו בגלל סיבה כלשהי, והרי שהX חסר לו בגלל סיבה כלשהי. אם לא הרגיש האדם חסר כלשהו, הרי שהוא לא היה רוצה את אותו הדבר. הרצון של האדם מתעתע בו לחשוב שהטוב נמצא הרחק ממנו. וכך האדם רודף אחרי הזנב של עצמו... הרצון החסר נובע מהמחשבה שיש טוב ויש רע. שיש רע יותר ורע פחות. שיש טוב יותר וטוב פחות. המחשבה שיש טוב ורע, גורמת לאדם כל הזמן להרגיש שהוא חסר את הטוב יותר וגם לפחד מהרע יותר. הרצון החסר מפריד בין הסיבה לבין התוצאה. אצל הרצון החסר, כל דבר הוא סיבה למשהו אחר. התוצאה היא תמיד רחוקה ותמיד נפרדת מהפעולה ומהסיבה. הרצון החסר, הוא שורש הרע והסבל של האדם. אך קיים גם רצון של שלמות, דהיינו, הרצון שאינו חסר דבר, רצון ללא סיבה, רצון שהתכלית הסופית היא הפעולה עצמה, רצון שבו האושר הוא הדרך, הרצון שאינו חסר דבר, הרצון שאין לו סיבה, הרצון שהוא הסיבה של עצמו. הרצון של השלמות, נובע מכך שהאדם מבין שהכל טוב ... כאשר האדם רואה את המציאות כפי מה שהיא רואה את עצמה, על ידי זה הרצון החסר שלו נעלם, ובמקומו מגיע רצון של אין חסר . דהיינו, האדם בוחר אם לרצות או לא, האדם בוחר מה לרצות, רק משום שככה בא לו בלי סיבה נוספת. שעמום נובע מרצון חסר, האדם רוצה ריגוש. אדם שאין לו רצון חסר, אינו יכול להשתעמם, מאחר שהוא אינו חסר דבר. אדם ללא רצון חסר, יכול להיות במצב של דומם ושתיקה ולהגיש טוב בדיוק כמו בכל מצב אחר. רצון של שלמות הוא רצון שבו האדם ... לו רצון של שלמות, רק לו יש באמת בחירה חופשית באמת. אדם שיש לו רצון חסר, אין לו בחירה חופשית, משום שהוא מוכרח לעשות את מה שהוא רוצה, הוא לא יכול לעשות אחרת. כל זמן שלרצון ... את האדם לעשות את רצונו והרי שאין לו בחירה חופשית. כאשר האדם אינו חסר דבר, כפי שהמציאות אינה חסרה דבר, אז ורק אז האדם יכול לרצות ויכול שלא לרצות אלא לשתוק. איך להגיע לזה? רק על ידי חיפוש האמת, ... ולא שום דבר אחר. אז האדם מבין שהכל טוב באותה המידה. ואז האדם אינו חסר דבר, ויש לו בחירה חופשית אמיתית לעשות כרצונו באמת... כאשר יש לאדם שכל אמיתי = רואה את האמת ...
אמונות טפלות. מה החיסרון באמונות טפלות שגורמות להרגיש טוב?
... טפלות. מה החיסרון באמונות טפלות שגורמות להרגיש טוב? אמונות טפלות. מהי הבעיה שישנה באמונות טפלות שגורמות לאדם לתחושה ... האמונות הטפלות רבות הן. אמונה טפלה = דמיון של האדם לגבי המציאות = חוסר ראיית האמת לגבי המציאות. ישנן אמונות טפלות שגורמות לאדם להרגיש רע, כגון אמונות טפלות שגורמות לאדם לפחד ... אובססיה והתמכרות מיותרת. ישנן אמונות טפלות שיוצרות בחיים של האדם סבל ורע. האמונות הטפלות האלו ברור שאינן טובות לאדם. לעומתן יש את האמונות הטפלות שגורמות לאדם להרגיש ... היחיד האחראי לכך שהאדם אינו מרגיש טוב באמת בכל מקום ובכל זמן, הוא חוסר הבנת האדם את המציאות. כך שכדי להרגיש טוב באמת, אין צורך בשום אמונה טפלה. צריך רק לדעת את האמת. לעומת ... במה שלא התברר אצלו כאמיתי. עליו לדעת כי: לבסוף השקר יפול ותחושת הרע חסר תחזור אל האדם. האמונה הטפלה השקרית היא פתח לצרות של אמונות טפלות שגם האדם רוצה להתרחק מהן. והדבר החשוב ... עד שהאמת האמיתי והמלאה מתגלה. נקודה חשובה להבהרה: על האדם לדעת כי המציאות טובה לאין שיעור יותר מכל אמונה טפלה באשר היא. זא אם אמונה טפלה כלשהי גורמת לאדם להרגיש טוב, עליו לדעת כי אם ...
לוגיקה / הוכחות לוגיות - מהי לוגיקה? מהן הוכחות לוגיות? מה החיסרון של הוכחות לוגיות?
... הוכחות לוגיות - מהי לוגיקה? מהן הוכחות לוגיות? מה החיסרון של הוכחות לוגיות? לוגיקה. הוכחות לוגיות. הוכחה לוגית. בעיית ... דדוקציה. פילוסופיה. מהי מהותן של הוכחות לוגיות? ומהו חסרונן? כפי שכבר ביארתי (כאן), האמת האמיתית והמלאה של המציאות, אינה ... שבו האדם מגיע לנושאים שהוא מבין שהשאלות שלו נובעות מחוסר היכולת להבין את מהות האין סוף. זה השלב שבו האדם מתנתק מהקרקע (הופך ... מהם היכן שאין חובה לחרוג מהם. מתי כן לחרוג מהם? כאשר חוסר ההבנה נובע מחוסר יכולת התפיסה את מהות האין סוף. זה בדיוק הזמן לעזוב את הקרקע ולצאת אל ...
הסוד של התמונה המלאה - מה *החיסרון* שיש גם בתמונה המלאה בעצמה?
... של התמונה המלאה - מה החיסרון שיש גם בתמונה המלאה בעצמה? כפי שכבר ביארתי במספר מקומות, וכפי שנתפש בעיני בני האדם, ... את כל אחד ואחד מהחלקים של הפאזל, כישות נפרדת. כי כאשר האדם מתבונן רק בחלק אחד קטן של התמונה המלאה, גם לזה יש יתרון, שאין אותו בתמונה המלאה בעצמה. כי גם לתמונה המלאה יש חיסרון. והחיסרון של התמונה המלאה, הוא שהיא התמונה המלאה ולא רק חלק של התמונה המלאה. כי לכל דבר יש יתרון. ומנקודת המבט של חלק מהתמונה המלאה, רואים את הדברים אחרת מאיך שרואים אותם מנקודת המבט של ... ואם נגדיר שאמת אובייקטיבית פירושו לראות את הדברים כפי מה שהם, דהיינו, מנקודת המבט של התמונה המלאה, הרי שגם בכך יש חיסרון. כי ברגע שאנחנו עושים הפרדה בין האמת האובייקטיבית של המציאות, לבין כל שאר האמיתות שיש בעולם, הרי שבאותו הרגע אמרנו בעצם שגם האמת של המציאות, גם היא לא מספיק אמיתית. משום שהיא חסרה את כל שאר הדברים ששונים ממנה. והכלל הוא פשוט. ברגע שמגדירים משהו, באותו הרגע יש בו חיסרון. כי הוא חסר את כל הדברים ששונים ממנו. כי ברגע שאומרים על דבר כלשהו שהוא אמת אובייקטיבית, פירושו של ... מנקודת המבט של התמונה המלאה, אבל גם מנקודת המבט האישית שלו, שהיא נקודת המבט של חלק מתוך התמונה המלאה, שיש לה את היתרונות שלה, על פני נקודת המבט של התמונה המלאה עצמה. ושום חכם בעולם לא יכול למצוא את ...
רוחניות - מה החיסרון של כל השיטות הרוחניות שיש בעולם?
רוחניות - מה החיסרון של כל השיטות הרוחניות שיש בעולם?
... - מה החיסרון של כל השיטות הרוחניות שיש בעולם? מהו החיסרון הבסיסי של כל שיטה רוחנית בעולם? כל השיטות הרוחניות בעולם, ללא יוצא מן הכלל, סובלות מחיסרון בסיסי ועמוק. כדי להבין את מהות החיסרון הזה, עלינו להבין תחילה את המושג של הגדרה והפרדה. כל דבר ... מכל שאר הדברים. למשל, כאשר אנחנו מדברים על יד ימין, היתרון שלה הוא ייחודיותה - היא היחידה שנמצאת במיקום ובזמן המסוים הזה. אבל באותה מידה יש לה גם חיסרון, והוא שהיא לא יד שמאל ולא כל דבר אחר בעולם. כך כל דבר בעולם ... להרגיש רגשות מסוימים, או להתנהג בצורה מסוימת. וכאן נמצא החיסרון המהותי שלה: כאשר השיטה אומרת תחשוב כך, היא מבטלת את האפשרות ... הכוס המלאה, לראות את הטוב בכל דבר. אולם גם לחשיבה הזו יש חיסרון ברור. אם אדם יסתכל רק על חצי הכוס המלאה, לא תהיה לו סיבה למלא ... החשיבה הזו מתעלמת מהמציאות הכוללת, שבה גם הרעב, הצמא, והסבל קיימים. חשיבה חיובית בלבד, ללא הכרה בצד השלילי, אינה ... רוחניות כולל זו של אליעד כהן מציעות לחפש, כוללת בתוכה חיסרון דומה. אליעד כהן מציין שברגע שאומרים לאדם תחפש רק את האמת, גם ... לאף אחד מהם בצורה מוחלטת. למה הבודהיזם לא פותר את בעיית הסבל באופן מושלם? דוגמה נוספת לחיסרון בשיטות רוחניות היא הדרך הבודהיסטית להימנע מסבל. הבודהיזם מציע לאדם לא להתחבר רגשית ולא להיאחז בשום דבר, על מנת שלא יסבול. אבל גם כאן יש חיסרון ברור - אם האדם כבר סובל, מה עליו לעשות? להילחם בסבל? אבל מלחמה נגד הסבל היא עצמה צורה נוספת של מלחמה. גם כאן האדם נמצא לכוד בתוך הגדרות של טוב ורע, נכון ולא נכון, ולכן לא יוצא מעגל ההגדרות והדואליות של ... עצמו, מכיוון שאם יגדיר אותה, הוא שוב יגביל אותה ויצור בה חיסרון. הדרך היחידה היא להגיע למצב שבו האדם מכיל את הכל - את סך כל ... הדרך היחידה לחוות שלמות אמיתית היא להכיל את הכל - את כל היתרונות, את כל החסרונות ואת כל ההפכים שיש במציאות. ההבדל בין אמת לשקר כיצד לקבל את המציאות כפי שהיא היתרונות והחסרונות של חשיבה חיובית איך להתמודד עם סבל השלמות שמכילה את ההפכים החיסרון של כל השיטות הרוחניות בעולם כל שיטה רוחנית מכילה בתוכה חיסרון יסודי שמאפיין את כל השיטות הקיימות בעולם. החיסרון נובע מהטבע של המציאות עצמה - כל דבר בעולם, מרגע שהוא מוגדר, ...
החיסרון שיוצר את ה"אני" - בלי חיסרון אין "אני"
החיסרון שיוצר את האני - בלי חיסרון אין אני כי תחושת האני של האדם אפשרית, רק כאשר האדם מרגיש, שהוא נפרד מדבר אחר שהוא אינו אני. ובלי שהאדם יחווה תחושת חסר כלשהי, הוא אינו יכול לחוות את קיומו העצמי. כי משמעות החוויה של האני, היא רק בגלל שיש חוויה של העדר אני. ולכן ממילא זה אומר, שבלי חיסרון וחוויה של העדר אני, בלי זה אין שום אני כלל. כך שהאדם צריך בעצם לגלות, למה בעצם קיימת חוויית האני שלו, כדי להבין למה הוא חווה חסר וכולי. ...
שלמות או חיסרון - האם אתה באמת רוצה, את החסרונות שלך?
... או חיסרון - האם אתה באמת רוצה, את החסרונות שלך? כי יש כאלו שנדמה להם, שהם חווים את השלמות בשלמות. ולטענתם, הם ככ חווים את השלמות, עד שבעיניהם, גם החסרונות והרצונות שיש להם, גם אותם הם חווים בחוויה של שלמות. כי יש כאלו שלא רוצים את החסרונות שלהם, אבל אלו שהם בשלמות, מבחינתם, גם החסרונות, הם עצמם שלמות מוחלטת. וכמובן שמדובר כאן על הרצונות, שהם החסרונות האמיתיים. כי חיסרון, פירושו רצון. ואין חיסרון, בלי רצון לשנות את המציאות. והחסרונות של האדם, אלו הרצונות שלו וכולי. ורוב בני האדם בעולם, לא רוצים להרגיש רע. דהיינו, לא רוצים את המציאות, כאשר יש להם רצון, לשנות אותה. אבל יש כאלו שטוענים, שהם נמצאים בשלמות. עד כדי כך, שהם רוצים את החיסרון והרצון של עצמם. שבעיניהם, גם החיסרון והרצון, גם הם שלמות אמיתית וכולי. ובעיניהם, הכל אחד תמיד. ואין שום הבדל, בין אם יש או אין רצון, והכל אחד, והכל שלמות וכולי. ועל האדם להתבונן היטב אל תוכו, ולברר את האמת. האם הוא באמת רוצה את החיסרון שלו, כחיסרון?! כי לרצות את החיסרון בשלמות, פירושו הוא, שבעיני האדם, החיסרון עצמו, הוא השלמות, מצד עצמו, בלי שום תועלת שאמורה לצאת ממנו. שלמות מלכתחילה, ולא רק אחרי שהוא כבר קיים. שלמות שגם אילו יכולת לבטל את החיסרון, בלי שיגרם לך מכך שום נזק, עדיין היית רוצה שהוא יישאר. שלמות מכך שתרגיש רע, אם לא יהיה לך את החיסרון. שלמות, שבעיניך החיסרון הזה, אין דבר טוב ממנו. שלמות, שאתה לא מסוגל לדמיין משהו מושלם יותר. שלמות, שמבחינתך להישאר לנצח נצחים בחוויית החיסרון הזה, מרוב שהוא מושלם וכולי. דהיינו, הרצון עצמו כרצון חסר, הוא עצמו השלמות. ואם האדם באמת חווה, שהחיסרון עצמו, הוא שלמות בעיניו, אז למה הוא טורח למלא אותו?! כגון לדוגמה אדם רעב. שאם בעיני האדם, הרעב עצמו הוא שלמות, אז למה האדם טורח לאכול, כדי למלא את הרצון הזה?! ואם האדם באמת היה רוצה את הרעב עצמו, הוא לא היה אוכל. ויש כאלו שיאמרו, שהם ממלאים את הרצון של הרעב, משום שאין הבדל בין למלא את הרצון, לבין לא למלא אותו. ושהכל אחד, ושאין הבדל, בין לרצות ללא לרצות וכיוב. אבל האדם מוכרח להתבונן אל תוכו פנימה עמוק, ולבדוק, מה בדיוק הוא מרגיש, כאשר הוא הולך לאכול? האם הוא באמת מרגיש שלמות מוחלטת, מכך שהוא רעב, ... מלווה אותו, כאשר הוא בחוויה של אכילה. האם תחושה שבה הרעב, הוא עצמו שלמות אמיתית מוחלטת? כי אם כן, אז למה האדם אוכל?! והרעיון הוא, שמי שבאמת חווה שלמות מוחלטת, בחיסרון עצמו כחיסרון, הוא לא ירצה לשנות את החיסרון שלו עצמו. כי הוא רוצה את החיסרון עצמו. והאדם מוכרח להתבונן ולגלות, מה באמת מניע אותו למלא את החסרונות שלו. האם זו תחושת חסר? ומהיכן היא נובעת? וכולי. ורק מי שבאמת יודע, כיצד היש והאין הם אחד, רק הוא יודע, כיצד מתוך שלמות ואחדות, נוצרים נפרדות ושינוי. וכל זמן שהאדם לא מבין וחווה בשלמות, את ...
דרך ללא כל דרך, למה בכל דרך בחיים יש חיסרון, איך לא להגדיר ולא להגביל את עצמך, איך לשלב ניגודים
דרך ללא כל דרך, למה בכל דרך בחיים יש חיסרון, איך לא להגדיר ולא להגביל את עצמך, איך לשלב ניגודים
... ללא כל דרך, למה בכל דרך בחיים יש חיסרון, איך לא להגדיר ולא להגביל את עצמך, איך לשלב ניגודים מהי המשמעות של דרך ללא כל דרך לפי אליעד כהן? אליעד כהן פותח בהסבר על הרעיון דרך ללא ... מהי דרכו, והשיב: הדרך שלי היא דרך חסרת דרך. ההסבר למשפט זה הוא, שכל דרך מוגדרת היא דרך בעלת חיסרון, כי ברגע שאדם מגדיר את עצמו בתוך מסגרת או גישה מסוימת, הוא אוטומטית מגביל את עצמו ומדחיק את כל שאר הצדדים שבו. מדוע כל דרך מוגדרת היא ... לעשות זאת היא דרך פגומה, שיוצרת חיסרון פנימי וסבל . איך אפשר להגיע למצב שבו אין הגבלה ואין הגדרה עצמית? ההסבר המרכזי של אליעד הוא, שהדרך היחידה להגיע לאיזון אמיתי ושלם היא לא להיצמד ... במצב הזה, האדם מסוגל להכיל את החסרונות והיתרונות של כל מצב באופן שווה, ולכן אינו סובל עוד משום ניגוד או קונפליקט פנימי. לדוגמה, אדם יכול להרגיש טוב גם כשקורה משהו חיובי וגם כשקורה משהו שלילי, כי הוא כבר אינו מנסה ... להתעלם מצד אחד מוביל בסופו של דבר לסבל או לתסכול. לכן, הדרך שמציע אליעד היא דרך ללא כל דרך - מצב שבו האדם נמצא מעבר לכל הגדרה, והוא מסוגל לחוות את כל המצבים ללא פחד, ...
רע, החיסרון בלהיות אלוהים, להרגיש רע כאלוהים, לסבול באמת או כאילו
רע, החיסרון בלהיות אלוהים, להרגיש רע כאלוהים, לסבול באמת או כאילו
... החיסרון בלהיות אלוהים, להרגיש רע כאלוהים, לסבול באמת או כאילו למה יש רע בעולם אם אלוהים הוא מושלם? אליעד כהן מסביר בהרצאה את הנושא של תחושת הרע והסבל בעולם מנקודת המבט של אלוהים ושל האדם, ומדוע קיימת בכלל תחושה של חיסרון או סבל כאשר הכל לכאורה אחד ומושלם. התפיסה הבסיסית שאליעד מציג היא שהכל הוא אחד מוחלט, אבל בתוך האחדות הזו, יש גם תחושה של הפרדה, של טוב ורע. אלוהים, כביכול, הוא שלמות ואחדות, ובכל זאת יש חוויה של סבל וחיסרון. האם אלוהים יכול להרגיש רע באמת? אליעד מתייחס לשאלה האם אלוהים עצמו יכול להרגיש רע. הוא מסביר שמכיוון שאלוהים הוא האחדות עצמה, הוא לא באמת סובל. מצד שני, דווקא מפני שהוא אינסופי, הרי שבתוך האינסוף חייבות להיות כל האפשרויות, כולל האפשרות של סבל. כלומר, אלוהים חווה סבל, אך החוויה שלו של סבל שונה בתכלית מחוויית הסבל האנושית. אלוהים חווה סבל בצורה מודעת ומוחלטת, כיוון שהוא גם הצד שסובל וגם הצד שגורם לסבל, והוא מודע לכך באופן מלא ומוחלט. מהי המשמעות של סבל אמיתי וסבל מדומה? אליעד מבדיל בין שני סוגי סבל: סבל אמיתי וסבל מדומה. סבל אמיתי הוא סבל מוחלט, מצב שבו האדם או הישות סובלים באמת באופן מוחלט וללא שום דרך להפסיק את הסבל. לעומת זאת, סבל מדומה הוא מצב שבו האדם סובל רק משום שהוא לא מבין את המציאות לאשורה. האדם חווה את עצמו כישות נפרדת, ולכן נדמה לו שהוא סובל באמת, אבל ברגע שהוא מבין שהכל אחד, הסבל נעלם. אליעד נותן דוגמה לכך: כשאדם הולך ברחוב ונפצע, הוא מרגיש כאב אמיתי. אך האם זה באמת סבל מוחלט? התשובה היא שלא. זה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טוב ורע, רע להבדיל בין טוב לרע, טוב להבדיל בין טוב לרע, האם חיים טובים? האם חיים רעים? האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? יתרונות בכל דבר, חסרונות בכל דבר, סבל או אושר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: האדם הוא טוב או רע, איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: האדם הוא טוב או רע, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי ועסקי, אימון אישי לדיאטה, מאמן אישי לדיאטה בתחום האדם הוא טוב או רע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 23:34:03 - wesi1