אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה דברים חשובים ✔זיכרון - איך לא לשכוח את הדברים החשובים בחיים? ✔ איך לשפר את הזיכרון ולא לשכוח דברים חשובים באמת? אנשים רבים מתמודדים עם....
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
13:11זיכרון - איך לא לשכוח את הדברים החשובים בחיים?
איך לשפר את הזיכרון ולא לשכוח דברים חשובים באמת?

אנשים רבים מתמודדים עם הקושי לזכור דברים, במיוחד דברים משמעותיים שיכולים להשפיע על איכות החיים שלהם. הם מתלוננים שהם שוכחים לבצע משימות חשובות או ליישם תובנות שהגיעו אליהן. אליעד כהן מציע הסבר עמוק ופרקטי כיצד לשפר את הזיכרון, אך לא בדרך הרגילה של שינון או כתיבת תזכורות, אלא באמצעות הבנה עמוקה וחיבור פנימי אל האמת.

למה אנשים זוכרים דברים מסוימים ושוכחים אחרים?

הזיכרון האנושי עובד בצורה פשוטה מאוד: ככל שהאדם יותר מחובר לדבר מבחינה חווייתית, כך הוא יזכור אותו טוב יותר. האדם לעולם לא שוכח את קיומו או את קיומה של המציאות, כי אלה דברים שהוא חווה אותם בעוצמה חזקה ומיידית. מצד שני, מידע חסר משמעות, כגון מספר טלפון אקראי או מידע יבש, נשכח במהירות, כי אין לו משמעות רגשית או חווייתית. אם המספר הוא חשוב או בעל משמעות מיוחדת לאדם, הוא ייזכר בקלות רבה יותר.

מדוע לא מספיק לרשום דברים על מנת לזכור אותם?

אנשים רבים חושבים שכתיבת דברים עוזרת לזכור, אך אליעד מסביר שהדרך הטובה ביותר לזכור משהו באמת היא פשוט להבין אותו לעומק. אם האדם מבין את הדבר במלואו, הוא לא יצטרך לזכור אותו, כי הדבר הופך לחלק בלתי נפרד מתפיסת המציאות שלו. מה שאדם באמת מבין, מוטמע בו באופן טבעי, כמו למשל ההבנה שהאש שורפת. אדם לא צריך להזכיר לעצמו שוב ושוב שהאש שורפת, כי הוא מבין וחווה זאת ישירות.

איך אפשר לזכור ולהטמיע תובנות חשובות בחיים?

הבעיה המרכזית שאיתה אנשים מתמודדים היא כיצד להטמיע תובנות כמו "הכל טוב", "יש לי ביטחון עצמי", או "אין סיבה לפחד". אליעד מסביר שהדרך לזכור ולהטמיע תובנות אלה היא לא רק לחזור עליהן או להאמין בהן, אלא לחקור אותן לעומק ולהבין מדוע הן נכונות. למשל, אם אדם רוצה לזכור שיש לו ביטחון עצמי, הוא צריך לשאול את עצמו: "למה חשוב לי להרגיש ביטחון עצמי?", "מה המשמעות של להיות אמיתי עם עצמי?", ולהגיע לתשובות שיהיו ברורות וחד - משמעיות עבורו.

ככל שהתובנה מובנת בצורה יותר עמוקה, כך היא הופכת להיות חלק ממנו, והוא לא צריך להזכיר לעצמו אותה באופן מכוון, אלא היא כבר נמצאת בתודעה שלו באופן טבעי.

מה ההבדל בין אמונה לבין ידיעה אמיתית, ואיך זה משפיע על הזיכרון?

אליעד מדגיש את ההבדל בין אמונה וידיעה. כאשר אדם מאמין במשהו, הוא צריך לזכור את הדבר, כי אמונה היא לא חוויה ישירה, אלא רעיון חיצוני. כאשר אדם יודע משהו באמת, אין צורך בזכירה מודעת. לדוגמה, אם אדם מאמין שהכל טוב, הוא עלול לשכוח זאת ברגע של קושי או משבר. אך אם הוא באמת מבין וחווה שהכל טוב, הוא יזכור זאת תמיד באופן אוטומטי, גם ברגעים קשים, כי זה הופך להיות טבעו הפנימי.

איך אפשר באמת לזכור שהכל טוב?

כדי לזכור באופן קבוע שהכל טוב, אדם צריך להבין את האמת לעומק, ולא להסתפק רק באמונה שטחית. עליו לחקור ולהגיע להבנה שאם המציאות היא כפי שהיא, והוא מבין שאין לו שליטה על המציאות, הרי שאין שום סיבה לרצות לשנות אותה. כשהאדם באמת מבין זאת, הוא כבר לא צריך לזכור שהכל טוב, הידיעה הזאת הופכת להיות חלק ממנו, והוא חי לפי ההבנה הזו באופן טבעי.

מהו הדבר היציב ביותר שצריך לזכור?

אליעד מסביר שהדבר היציב ביותר בחיים הוא האמת. האמת יציבה וקיימת ללא קשר להבנת האדם. מי שרוצה יציבות פנימית צריך לחפש את האמת בכל דבר, וכאשר הוא מבין את האמת לעומקה, הוא כבר לא צריך לזכור אותה בצורה מודעת. למשל, האדם לעולם לא שוכח שהוא קיים, כי כל ידיעה אחרת מתבססת על הידיעה הזו. באופן דומה, אם הוא יבין לעומק תובנה כלשהי, היא תהפוך להיות חלק ממנו ותהיה יציבה בדיוק כמו הידיעה שהוא קיים.

איך לזכור באמת את הדברים החשובים באמת?

אליעד מסכם את הדרך לזכור את הדברים החשובים באמת באופן ברור:
  • לזכור רק דברים בעלי משמעות עמוקה ואמיתית, ולא מידע חסר משמעות.
  • להבין לעומק כל דבר שרוצים לזכור, עד שהדבר הופך להיות חלק אינטגרלי מהאדם.
  • לא לקבל שום דבר כמובן מאליו, אלא לחקור את המשמעות של הדברים לעומקם.
  • לשאול שאלות, כמו: למה הדבר חשוב? למה אני צריך להאמין בזה? מה האמת שמאחורי הדבר?
  • לראות את הדברים החשובים כמו שהאדם רואה את האש - לא כמשהו שצריך לזכור, אלא כמשהו שהוא יודע וחווה ישירות.
  • החיפוש וההתבוננות באמת גורמים לאדם לזכור באופן טבעי ולא באופן כפוי.
בסיכומו של דבר, אליעד אומר שהדרך היחידה והאמיתית לזכור את מה שבאמת חשוב היא לחקור את האמת, להבין אותה לעומק, ולהפוך אותה לחלק בלתי נפרד מתפיסת העולם והחיים.
איך לא לשכוח את הדברים החשובים בחיים?

אנשים רבים שואלים איך אפשר לשפר את הזיכרון, במיוחד כשמדובר בדברים החשובים באמת. פעמים רבות אדם אומר לעצמו שהוא היה עושה משהו מסוים, אילו רק היה זוכר. אך הבעיה היא לא רק בזיכרון עצמו, אלא במה שהאדם מייחס לו חשיבות.

מהו הדבר החשוב ביותר שצריך לזכור?

הדבר החשוב ביותר שבן אדם צריך לזכור הוא התובנות שהוא מבין על חייו. אדם מגיע להבנה מסוימת, כמו ההבנה שהכל טוב, או שהוא בעל ביטחון עצמי - אך כיצד יוכל לזכור זאת ברגעי האמת? איך אפשר להטמיע את ההבנה כך שהיא לא תשכח?

למה אנשים זוכרים דברים מסוימים ושוכחים אחרים?

ישנם דברים שאדם זוכר באופן טבעי, כמו קיומו של העולם או קיומו שלו עצמו. הוא לא צריך להזכיר לעצמו שהוא קיים - זה מובן מאליו. ככל שהדבר יותר חווייתי ורגשי, כך הסיכוי לזכור אותו גבוה יותר. לעומת זאת, מידע יבש או כזה שלא מחובר לרגש או להבנה עמוקה - ישכח בקלות.

איך אפשר לזכור דברים חשובים באמת?

הדרך הטובה ביותר לזכור היא להתבונן לעומק. אנשים רבים כותבים לעצמם דברים כדי לזכור, אך אם הם יבינו את הדבר באמת - לא יהיה צורך ברישום חיצוני. הבנה אמיתית הופכת להיות חלק מהאדם, ואינה דורשת תזכורות חיצוניות.

לדוגמה, אם אדם רוצה לזכור אירוע היסטורי, עליו להבין את משמעותו ולא רק לשנן תאריכים. עליו לשאול: מה קרה שם? למה זה קרה? איזו משמעות יש לכך? חיבור רגשי ורעיוני יגרום לו לזכור טוב יותר.

איך לזכור רעיונות עמוקים, כמו ביטחון עצמי?

כאשר אדם רוצה לזכור שהוא צריך להרגיש ביטחון עצמי, עליו לשאול את עצמו: למה זה חשוב לי? מה הסיבה שאני צריך להאמין בעצמי? החקירה הזו יוצרת חיבור פנימי עמוק יותר, ומובילה לכך שהביטחון העצמי יהיה חלק ממנו, ולא משהו שצריך להזכיר לעצמו בכוח.

בנוסף, אסור לקבל דברים כמובן מאליו. כל מה שאדם מקבל כמשהו מובן מאליו, נוטה להישכח עם הזמן. לכן, אם הוא רוצה לזכור שהוא חזק, עליו להטיל ספק בכך ולבדוק שוב ושוב למה זה נכון - וכך הוא יחזק את הזיכרון הפנימי של ההבנה הזו.

איך להפוך את הזיכרון לאוטומטי?

כאשר אדם מבין משהו באמת, הוא כבר לא צריך לזכור אותו באופן מודע. לדוגמה, אדם לא שוכח שהאש שורפת, כי הוא חווה זאת בצורה ישירה. כך גם עם תובנות עמוקות - אם הוא חווה באמת שהכל טוב, הוא לא ישכח זאת גם ברגעים קשים.

עם זאת, אם אדם רק אומר לעצמו שהכל טוב מבלי להבין זאת לעומק, הוא עלול לשכוח זאת ברגעי משבר. אם התובנה אינה נובעת מתוך חוויית אמת פנימית, היא תישאר רק ברמת האמונה - ומה שנמצא רק באמונה, דורש תזכורות חוזרות.

איך לזכור באמת שהכל טוב?

אם אדם באמת היה מבין שהכל טוב, הוא לא היה רוצה לשנות את המציאות כלל, גם אם היה חווה כאב. כאשר מישהו באמת מקבל את המציאות כפי שהיא, הוא כבר לא צריך להזכיר לעצמו שהכל טוב - זה הופך להיות חלק מהווייתו.

לכן, הדרך לזכור שהכל טוב היא על ידי חקירת האמת. אם אדם מבין שהמציאות היא כפי שהיא ואין לו שליטה עליה, הוא יכול לקבל אותה באמת ולהפסיק להיאבק בה. כך, הידיעה הזו תהיה חלק בלתי נפרד ממנו, והוא לא ישכח אותה לעולם.

מה הקשר בין זיכרון להבנת המציאות?

האמת היא הדבר היציב ביותר בעולם. האדם יכול להבין את המציאות או לא להבין אותה, אך האמת תמיד נשארת. אדם שרוצה יציבות פנימית צריך לחפש את האמת ולשאול את עצמו: מה נכון? מה אמיתי?

כל מה שאדם מבין באמת - הוא לא ישכח. למשל, אדם לא שוכח שהוא קיים, כי כל ידיעה שהוא מחזיק בה מבוססת על עובדת קיומו. כך גם עם תובנות עמוקות - אם הן הופכות להיות חלק מהתפיסה הבסיסית של האדם, הן כבר לא נשכחות.

סיכום: איך לזכור את מה שבאמת חשוב?

- חשוב לזכור את הדברים המשמעותיים באמת, ולא מידע סתמי.

- ככל שההבנה עמוקה יותר, כך אין צורך "לזכור" - זה הופך להיות חלק ממך.

- הדרך לזכור היא להבין את הדברים לעומק ולא לקבלם כמובנים מאליהם.

- אם אדם רוצה לזכור משהו, עליו לבדוק מהי האמת לגביו ולהתעמק בה.

- ככל שאדם מחפש יותר את האמת, כך הוא זוכר את הדברים החשובים לו באמת.
זיכרון - איך לא לשכוח את הדברים החשובים בחיים? ועוד. זיכרון, השאלה שאנשים שואלים, היא איך בן אדם יכול לשפר את הזיכרון שלו. בני אדם אומרים לפעמים, יש לי כל כך הרבה דברים לעשות, אם רק הייתי זוכר הייתי עושה, אבל אני שוכח.

הדבר החשוב ביותר שחשוב שבן אדם יזכור זה את התובנות בחיים שלו.

אדם הגיע לתובנה מסוימת, והוא רוצה לזכור אותה וליישם, ועכשיו הוא שואל, איך אני אמור לזכור את ההבנה שהכל טוב, איך אני מיישם וזוכר בזמן אמת, את זה שהבנתי שממילא יש לי ביטחון עצמי.

עכשיו השאלה שאנו אמורים לשאול את עצמינו בכדי לשפר את הזיכרון, היא לשאול, למה, אנשים זוכרים דברים?

יש דברים שהאדם יזכור בקלות, ולהפך, בקושי יזכור, ומה האדם זוכר בקלות? וגם אינו יכול לשכוח. האדם לא צריך להזכיר לעצמו אף פעם שיש מציאות, תמיד הוא יודע שישנה המציאות, כמו כן הוא לא צריך להזכיר לעצמו שהוא קיים, הוא יודע שהוא קיים.

ככל שהדבר יותר חווייתי, כך האדם יזכור אותו יותר טוב, ומה שפחות חווייתי הזיכרון יפחת, אם האדם מחובר לדבר הוא יזכור אותו, פחות מחובר לדבר, יזכור אותו פחות.

וזה אומר שהדרך של הבן אדם לזכור משהו, היא על ידי התבוננות, והיה ומישהו רוצה לזכור משהו הדרך הטובה ביותר היא שינטרל את עצמו מהצורך לזכור, מה זאת אומרת? אם האדם יבין! הוא לא יהיה אמור לזכור, הרבה פעמים אנשים כותבים בכדי לזכור, אך אם יבינו, לא יהיה צורך בכתיבה בכדי לזכור. אם תבין, זה בתוכך, אם לא תבין, זה סתם מן השפה אל החוץ.

בפועל אם אדם רוצה לזכור אירוע היסטורי לדוגמה, עליו להבין מה קרה שם, לנסות להבין כל פרט ופרט ולשאול מה הסיבה שהדברים קרו כך או אחרת, מה המשמעות שהדברים קרו כך, למצוא משמעות לדברים האלו

והעיקר הוא לא שיטות שונות של איך לפתח או לשפר את הזיכרון. העניין הוא לא איך לזכור מידע סתמי כמו מספר טלפון לא משמעותי, אלא איך לשמר זיכרון לדברים משמעותיים ורלוונטיים.

איך אדם יכול לזכור שהוא יכול לא לפחד או כל דבר אחר, והתשובה היא: על ידי התבוננות!

בן אדם רוצה לזכור שהוא אמור להרגיש ביטחון עצמי, על כן עליו לשאול את עצמו, מה הסיבה שאני רוצה להרגיש ביטחון עצמי, או מה הסיבה שאני צריך להיות אמיתי עם עצמי, מה הסיבה?

ואסור לאדם לוותר, אל לו לאדם לקבל שום דבר כמובן מאליו. אם מקבלים דבר כמובן מאליו, הדבר הזה גם הולך כמובן מאליו.

בן אדם שרוצה לזכור דברים בברור, עליו לזכור אותם בברור כמו שהוא זוכר שהאש שורפת.

הזיכרון שהאש שורפת גם יכול להיעלם, כי האדם לא נולד עם הידיעה שהאש שורפת, הוא למד את זה אחר כך.

והאדם צריך לזכור את הדברים שברצונו לזכור, כמו ידיעתו שהוא קיים.

אדם שהחליט שהוא מתנהג לפי הבנה מסוימת, אם הבין שהכל טוב ורוצה לזכור לפעול לפי כך עכשיו, איך יעשה זאת בלי להזכיר לעצמו כל הזמן את הנושא.

והתשובה היא שאם תדע... לא תצטרך לזכור, אם תאמין, תצטרך לזכור.

בן אדם מבין שהיה והוא באמת יבין שהכל טוב, הוא מסודר בחיים, ואז הוא אומר, טוב, מעכשיו פשוט אגיד שהכל טוב והסתדרתי, ואז הוא זוכר שעה שעתיים, ופתאום הוא שוכח שהכל טוב, ומתחיל לכעוס או נכנס לדיכאון.

אז איך יזכור שהכל טוב? והתשובה היא על ידי האמת, כיוון שיש רק שתי אפשרויות, או שהכל טוב ואז האדם יזכור את זה או שלא הכל טוב, אולי רע, או גם טוב וגם רע ואז מן הסתם לא יזכור שהכל טוב, כי זו לא נקודת האמת שלו שהוא הבין.

היה והבין באמת שהכל טוב, אם היה קורה לו דבר רע, לא היה רוצה לשנות את המציאות כלל, כי הבין שהכל באמת הוא טוב, כי הוא רוצה את המציאות כפי מה שהיא, גם אם כואב לו ורע לו.

ויש דבר עמוק נוסף שאדם לפעמים כן רוצה לשנות את המציאות, והוא אמור וצריך לרצות את זה שהוא רוצה לשנות את המציאות.

אבל העיקר שהאדם יבין מה האמת, כי הדבר היחיד בעולם היא האמת, והאמת היא תפישת המציאות כפי מה שהיא.

האדם יכול להבין את המציאות והוא יכול לא להבין את המציאות, אבל האמת קיימת, והדבר שהוא יציב יותר מהאני של הבן אדם היא האמת, כי האמת תמיד קיימת.

ואדם שרוצה להגיע ליציבות, הוא פשוט צריך לחפש את האמת, ועל ידי זה שהוא מחפש תמיד את האמת, הוא מבין את הדברים לעומקם, ואז הוא לא ישכח.

אדם שוכח, רק דברים שהם לא חלק מהדיבור שלו. אדם אף פעם לא ישכח שהוא קיים.

כל מילה שהוא אומר, כלול בזה שהוא קיים, כל הידיעות בעולם כוללות בתוכן את הידיעה שהמציאות קיימת.

לדוגמה גם כשאדם מספר "אני ראיתי שולחן", לדוגמה, גם שם כלול קיומו וקיום המציאות, כי הוא בעצם בתוך זה אומר, אני! ראיתי שולחן, משמע אני קיים, ומשמע יש מציאות.

זה אומר שיש ידיעה הכוללת בתוכה ידיעה נוספת, וזאת אומרת שאת הידיעה שנכללת בתוך שאר הידיעות אי אפשר לשכוח, כלומר, שאם יש משהו שבא לידי ביטוי בתוך כל שאר הידיעות אז אי אפשר לשכוח אותו

לדוגמה: הידיעה שיש מציאות, אי אפשר לשכוח אותה.

והרעיון שאדם צריך לגלות לעצמו את האמת, ואז כל דבר יעבור מתוך המסננת שהכל טוב, או שהכל לא טוב, או שיש לו בחירה או להיפך, זה לא משנה, רק שיברר לעצמו מה היא האמת בנקודה הפנימית שלו ויזכור אותה ויפעל לפיה, לפי ברור האמת שהוא עשה, ואז הוא מבין שהכל טוב, איך שהוא לא מבין, הכל טוב, ללכת על הצד החיובי של זה, שהכל אחד, ואז הוא לא ישכח, כי זה כבר יהיה חלק ממנו.

ונסכם: מה שחשוב שאדם יזכור דברים משמעותיים רלוונטיים לעכשיו, לזכור מי הוא, מה הוא, מה הוא באמת רוצה. והבנה מביאה זיכרון.
לדעת את האמת איך לזכור רוצה לזכור ידיעה להרגיש ביטחון עצמי לשאול את עצמך אפשר לשכוח אותה למחוק אותו מהראש רוצה להרגיש למצוא לא לשכוח דברים איך לא לשכוח בחיים דברים חשובים דברים חשובים בחיים הדברים הדברים החשובים זיכרון זיכרונות חיים לא לשכוח לזכור לשכוח שכחה
מעשה מבן מלך ובן שפחה שנתחלפו, סיפורי רבי נחמן מברסלב, סיפורי מעשיות, פירוש סיפורי מעשיות, לימוד סיפורי מעשיות בעיון, שיעור בסיפורי מעשיות, ללמוד סיפורי מעשיות, משל ונמשל, חלק 3
מעשה מבן מלך ובן שפחה שנתחלפו, סיפורי רבי נחמן מברסלב, סיפורי מעשיות, פירוש סיפורי מעשיות, לימוד סיפורי מעשיות בעיון, שיעור בסיפורי מעשיות, ללמוד סיפורי מעשיות, משל ונמשל, חלק 3
... דווקא אמרו את המילה הזו ולמה הוסיפו את המילה הזאת, מה המשמעות? אפשר לחפש בכל דבר בפרטי פרטים עד השורש. אבל מאחר שאתה קטן אמונה, ומאחר שבשבילך החדשות זה סתם קשקושים וזה (הסיפור של ר נחמן) זה דברים חשובים, אז אנחנו לומדים דברים חשובים ובבוא היום שיהיה לך שכל אתה תבין שגם זה קשקושים ושם זה חשובים. אתה הבנת? כי בסוף אתה צריך להגיע למצב שזה בסופו של דבר עדיין יהיה דברים שהם חשובים ודברים שהם לא חשובים, אבל ...
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 1
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 1
... למה אני שוכח דברים שחשובים לי? אליעד כהן פותח את השיחה בנושא הזיכרון והשכחה בשאלה חשובה: האם באמת אם משהו היה חשוב, האדם לא היה שוכח אותו? הוא מציג את הטענה המקובלת שלפיה דברים חשובים באמת לא נשכחים. אך אליעד מסביר שזה לא תמיד נכון, לפעמים אדם שוכח גם דברים חשובים. הוא מדגיש ששכחה איננה בהכרח סימן לחשיבות נמוכה, אלא תוצאה של סדרי עדיפויות משתנים בזיכרון. לדוגמה, אם אדם הולך לרופא שיניים ומבחין בדרך בשריפה, ...
זוגיות חתונה וילדים בעד ונגד, האם להתחתן או לא? האם להביא ילדים? האם להיות בזוגיות? האם כדאי להתחתן? האם כדאי לעשות חתונה? האם כדאי להביא ילדים? האם כדאי להיות בזוגיות? בעד ונגד להתחתן ולהביא ילדים, האם להתגרש? בעד ונגד זוגיות
זוגיות חתונה וילדים בעד ונגד, האם להתחתן או לא? האם להביא ילדים? האם להיות בזוגיות? האם כדאי להתחתן? האם כדאי לעשות חתונה? האם כדאי להביא ילדים? האם כדאי להיות בזוגיות? בעד ונגד להתחתן ולהביא ילדים, האם להתגרש? בעד ונגד זוגיות
... בהענקת משמעות מוגזמת לחתונה היא השקר העצמי. כשאדם משקר לעצמו, הוא עלול להתעלם מדברים חשובים באמת, כמו תקשורת טובה, הבנה ... הוא רק ביטוי סמלי. זוג שחושב שהטקס הוא מה שיבטיח את האושר, עלול להפסיק להשקיע בדברים החשובים באמת בזוגיות, וזה יביא בהכרח ... לשפר את מצבם הרגשי. אבל לרוב, בני אדם אינם ממוקדים רק בטקס. בדרך כלל יש עוד דברים חשובים בחיים: כימיה, הבנה, עניין משותף, ... הם יקבלו את זה יהיה להם אבל אף אחד לא באמת חשוב לו רק הטקס חשוב עוד דברים ורוב הדברים חשובים יותר מהנישואים ואם טוב לכם ביחד ... שנעשה טקס כדי שנוכל להיות ביחד בוודאות של מאה אחוז או 99.99% שאתה פחות חושב שהדברים החשובים הם באמת חשובים אם אתה באמת חושב ...
נחישות / התמדה / עקשנות - מה טוב / רע בנחישות עצמית והתמדה? ומה הטוב ביותר?
... שלו, הדבר הזה מאפשר לו, מצד אחד לא להתעקש על שטויות ועל דברים שאותם הוא לא יכול להשיג, ומצד שני כן להתעקש על דברים חשובים ועל דברים שכן אפשר להשיג אותם. בקיצור, נסה לראות את הדברים כפי מה שהם באמת, ולפעול לפי האמת, זו העצה הטובה ביותר. ...
להפוך את הטפל לעיקר - מה טוב בזה? ומה טוב יותר מזה?
... בזה? ומה טוב יותר מזה? להפוך את הטפל לעיקר יכול להיות לא טוב. כאשר האדם מייחס חשיבות גדולה לדברים שאינם חשובים, ושוכח לפעמים את הדברים החשובים יותר, על ידי זה נוצרות טעויות ושגיאות וכולי. יחד עם זאת יש שורש חיובי גם להפיכת הטפל לעיקר. והוא כי מצד האמת לכל דבר בעולם יש חשיבות כלשהי. ומצד האמת גם למה שנדמה לאדם כטפל וכמיותר, גם לו יש חשיבות. ולפעמים ישנם דברים חשובים שנדמים לאדם כשוליים וכטפלים. אך זה רק משום שהאדם עצמו לא מבין את החשיבות שלהם. השורש החיובי של להפוך את הטפל לעיקר, הוא הביטוי של הרעיון שבכל דבר בחיים יש משהו חשוב. וגם ...
להרגיש טוב או רע - למה אנשים *לא* רוצים להרגיש טוב?
להרגיש טוב או רע - למה אנשים *לא* רוצים להרגיש טוב?
... אם להרגיש טוב היה הדבר החשוב ביותר עבור האדם, הוא אכן היה מרגיש טוב. אך רוב האנשים טועים לחשוב שלהרגיש טוב זה הדבר החשוב להם ביותר, בעוד שלמעשה, יש דברים חשובים עבורם יותר, כמו ערכים שונים, עקרונות חיים, מוסר, דעות של אחרים ועוד עניינים שונים. עובדה זו באה לידי ביטוי בכך שאנשים עושים פעולות שאינן גורמות להם ...
רגשות נוסטלגיה - איך להתמודד עם פרידה רגשית וגעגועים לעבר?
רגשות נוסטלגיה - איך להתמודד עם פרידה רגשית וגעגועים לעבר?
... טובה שהיתה לו בעבר, ללא תלות בדבר חיצוני. הוא מדגיש שבכל פרידה רגשית יש גם משהו חיובי, כיוון שזה מלמד את האדם שני דברים חשובים : ראשית, האדם מבין כמה אושר הוא יכול להרגיש, ובכך שואף להעלות את רמת האושר וההנאה בחייו. שנית, הוא מבין שהאושר שלו היה תלוי בדבר חיצוני - כמו זוגיות או בריאות - ...
החיים טובים או רעים, מה האמת, איך לברר האם החיים טובים או רעים, האם המציאות טובה או רעה
החיים טובים או רעים, מה האמת, איך לברר האם החיים טובים או רעים, האם המציאות טובה או רעה
... שבגללן אנחנו חושבים שהחיים טובים, ואת כל הסיבות שבגללן אנחנו חושבים שהחיים רעים. רק לאחר בדיקה יסודית כזו, אפשר להגיע למסקנה אמיתית. לדוגמה, אדם שחולה בסרטן עשוי לומר שדווקא בזכות המחלה הוא גילה דברים חשובים על החיים, והמחלה הייתה חיובית עבורו. מצד שני, אדם אחר שחולה באותה המחלה יכול לראות בה ...
שכנוע ישיר / שכנוע עקיף - איך לשכנע מישהו באמצעות שכנוע עקיף / סוגסטיה? איך לטפל בהתנגדויות לקוח? איך למכור יותר? איך ליצור הסכמה? איך לעשות מניפולציה? דיבייטינג / רטוריקה / מכירות
... לילד לעשות שעורי בית, כי זה מאוד חשוב. ואז יהיה לו קשה להתנגד לכך, בתירוץ שהוא עייף. כי הוא כבר מראש הסכים, שעבור דברים חשובים, צריך להתאמץ גם אם עייפים. או לדוגמה אתה יודע מראש שהלקוח יגיד שאין לו מספיק תקציב לקנות את ...
התפתחות רוחנית, אין ארוחות חינם, סוד האושר, איך להיות מאושר באמת? האם יש אושר אמיתי? תמיד יש חיסרון, להיות מאושר בשלמות, להצליח בזוגיות, אהבה ושנאה, מהו אושר אמיתי? חשיבה חיובית, חלק 1
התפתחות רוחנית, אין ארוחות חינם, סוד האושר, איך להיות מאושר באמת? האם יש אושר אמיתי? תמיד יש חיסרון, להיות מאושר בשלמות, להצליח בזוגיות, אהבה ושנאה, מהו אושר אמיתי? חשיבה חיובית, חלק 1
... הוא מצפה למשהו מסוים, ולא מקבל אותו, הוא עלול להרגיש אכזבה. לפיכך, הכרה והבנה של הציפיות שלנו ויכולת להתמודד איתן בצורה אובייקטיבית ולא סובייקטיבית, הם דברים חשובים בדרך להגעה לאושר. לפעמים, ההבנה שמה שאנחנו חווים במציאות היא תוצאה של האופן שבו אנחנו תופסים את ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על זיכרון - איך לא לשכוח את הדברים החשובים בחיים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: דברים חשובים, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: דברים חשובים, איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב, אימון אישי טלפוני, גישור בתחום דברים חשובים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4844 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 05:00:18 - wesi1