אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בריאות גופנית ✔חרדת נטישה, חרדת פרידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה, הפרעת אישיות תלותית, הפרעת חרדת פרידה, תלות רגשית ✔ובו יתבאר העניין של חרדת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨חרדת נטישה, חרדת פרידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה, הפרעת אישיות תלותית, הפרעת חרדת פרידה, תלות רגשית
ובו יתבאר העניין של חרדת נטישה / חרדת פרידה. ממה נובעת חרדת נטישה? האם קיימת אפשרות לחיות, בלי שום חרדת נטישה ופחד מפני פרידה? האם קיימת דרך להשתחרר לגמרי, מפחד מפני נטישה? ואיך להתמודד עם הפרעת אישיות תלותית (תלות רגשית), שיוצרת אובססיה כלפי מישהו / משהו, עד כדי הפרעת חרדת נטישה?

וחרדת פרידה / חרדת נטישה, נובעת מכך, שהאדם קשור רגשית ותלוי רגשית באיזה דבר. והאדם כ"כ קשור לאותו הדבר, והאדם כ"כ רוצה להיות בקשר עם אותו האדם, עד כדי כך, שהאדם נכנס לחרדה, מעצם המחשבה שאולי הוא ייפרד מאותו האדם, או יינטש על ידי אותו האדם.

ופחד מפני נטישה, יכול להיות גם כלפי אדם, אך לא רק כלפי אדם. כי פחד מפני פרידה יכול להיות כלפי בן זוג / בת זוג / הורים / ילדים וכיו"ב. שהאדם כ"כ קשור רגשית ותלוי רגשית במערכת היחסים שלו עם אותו האדם, עד כדי כך שהאדם נכנס לחרדה, כאשר עולה אצלו המחשבה, שאולי אותו אדם ינטוש אותו או ייפרד ממנו.

אך חרדת פרידה, יכולה להיות גם כלפי בעל חיים כלשהו, ואפילו כלפי חפץ דומם כלשהו. שהאדם כ"כ קשור רגשית לאותו הדבר, עד כדי כך שהוא יכול לחוות התקף חרדה, מעצם המחשבה, שאולי הוא ייפרד מאותו הדבר.

והרעיון הוא, שיש כאלו שבטעות נדמה להם, שחרדת נטישה, היא רק מול בני אדם (ז"א, שהאדם מפחד, רק מנטישה של בן אדם אחר). ונדמה להם, שלא כולם סובלים מחרדת נטישה ופחד מפני פרידה. אך לא כך הוא! כי כל בני האדם בעולם כולל כולם, סובלים מחרדת נטישה ומחרדת פרידה, בעוצמה מסוימת. ואין אפילו אדם אחד בעולם כולו, שאינו סובל מפחד מנטישה כלשהו. כי כולם כולל כולם, סובלים מפחד מנטישה כלשהו.

ולמה? כי המהות של חרדת נטישה וחרדת פרידה, היא הפחד של האדם, שהדבר שגורם לו להרגיש כ"כ טוב, שמא הוא ייאלץ להיפרד ממנו. והרעיון הוא, שיש במציאות איזה דבר, שכאשר האדם נמצא איתו בקשר, הקשר הזה גורם לאדם להרגיש מאוד טוב. עד כדי תלות רגשית, שהאדם ממש תלוי רגשית, באותו הדבר שגורם לו להרגיש כ"כ טוב.

ותלות רגשית פירושה, שהרגש של האדם, תלוי וקשור באיזה דבר אחר. ושהאדם מרגיש טוב או רע, לפי המצב של אותו הדבר, שהאדם תלוי בו רגשית.

ומי שיתבונן יראה, כי כל בני האדם בעולם כולל כולם, כולם תלויים רגשית ברמה כזו או אחרת, בדבר כזה או אחר. ובד"כ האדם תלוי רגשית בצורה מאוד חזקה, בבריאות הגופנית שלו, ובכסף שלו, ובחיים שלו. עד כדי כך, שהאדם מפחד פחד מוות וסובל מחרדת מוות, מהמחשבה שאולי הוא ייפרד מהחיים שלו.

והרעיון הוא, שגם הפחד של האדם מפני המוות, גם הוא בעצם צורה של חרדת נטישה וחרדת פרידה. והפחד של האדם, מכך שהוא יאבד את כספו או את בריאותו וכיו"ב, גם אלו צורות שונות, של פחד מנטישה ופחד מפרידה. כי האדם קשור רגשית ותלוי רגשית באיזה דבר באשר הוא, והאדם ממש חווה חרדה קיומית, מעצם המחשבה, שאולי משהו יפגע בקיום שלו. וגם זו בעצם חרדת נטישה, שהאדם מפחד לנטוש את הקיום שלו עצמו.

ויותר מזה, חרדת נטישה אנושית, דהיינו, הפחד מפני נטישה, לאבד אדם אהוב וכיו"ב, היא עצמה מונעת ונובעת, מחרדת נטישה אחרת עמוקה יותר ופנימית יותר.

כי מי שיתבונן יראה, כי הפחד של האדם להיפרד מאדם אהוב, והחרדה של האדם להינטש על ידי אדם אהוב, החרדה והפחד עצמם, לא נובעים מעצם הפרידה והנטישה עצמה. כי האדם לא מפחד מכך שינטשו אותו או מכך שייפרדו ממנו. אלא מהתחושה הרעה שתהיה לו, אחרי הפרידה והנטישה.

ולמה האדם מרגיש כ"כ רע, אחרי פרידה ונטישה מאיזה אדם? זה עצמו לא בגלל עצם הפרידה והנטישה עצמה מאותו האדם. אלא, בגלל שהאדם סובל מחרדת נטישה ופרידה אחרת גדולה הרבה יותר. שהיא הפחד הראשון והפנימי ביותר של האדם.

כי האדם סובל מחרדת נטישה קיומית. וחרדת נטישה קיומית פירושו, חרדת הנטישה והפרידה העמוקה ביותר של האדם. שהיא הפחד של האדם, לאבד את הקיום העצמי של עצמו. כי הדבר שהאדם קשור אליו יותר מכל, הוא הקיום העצמי של עצמו. ובלי הקיום העצמי של האדם עצמו, אין לו מאומה. והקיום העצמי של האדם עצמו, הוא הדבר שהאדם תלוי בו רגשית יותר מכל, ושהאדם מפחד לאבד אותו, יותר מכל.

והסיבה שהאדם נקשר רגשית לכל מיני דברים, היא בגלל הפחד הקיומי שלו, שמא הוא ייאבד את קיומו העצמי. ולאדם יש חרדת נטישה קיומית כ"כ עמוקה, לאבד את הקיום העצמי של עצמו, עד כדי כך שהוא נקשר רגשית לכל מיני דברים שונים, שאח"כ הוא חווה חרדת נטישה כלפיהם.

כי האדם נקשר רגשית, לכל דבר שעוזר לו להתמודד עם חרדת הנטישה הקיומית שלו. כי כאשר האדם נמצא בחברת אדם אהוב, או בחברת דבר אהוב כזה או אחר, אותו הדבר, שהאדם נמצא בחברתו, גורם לאדם להרגיש יותר בטוח, לגבי הקיום העצמי שלו עצמו. והאדם ניקשר רגשית, לדברים שגורמים לו להתמודד, עם חרדת הנטישה הקיומית שלו, שהיא הפחד הקיומי של האדם, לאבד את הקיום העצמי שלו.

כי האדם מרגיש חסר אונים, לגבי היכולת שלו לשלוט בקיום העצמי שלו. והאדם מרגיש חסר אונים, לגבי השליטה שלו בקיום העצמי שלו, ובצדק! כי האדם, לא באמת שולט בעצם הקיום העצמי של עצמו. כי האדם לא בוחר לדעת שהוא עצמו קיים (קיום עצמי = לדעת / להרגיש שאתה קיים). והקיום העצמי של האדם, נובע מעצמו, בלי השליטה העצמית של האדם בשום צורה שהיא.

והאדם תלוי כל כולו, בקיום העצמי שלו. והאדם חווה חרדת נטישה קיומית וחרדת פרידה קיומית, מעצם האפשרות, שהוא יחדל להיות קיים. כי כנ"ל, הדבר שהאדם תלוי בו יותר מכל וקשור אליו יותר מכל, הוא הקיום העצמי שלו עצמו.

וכאשר האדם נמצא בחברת אדם אהוב וכיו"ב, אז האדם חווה סוג של תמיכה נפשית, לגבי חרדת הנטישה הקיומית שלו. כי האדם מרגיש שהוא לא לבד ולא בודד בעולם. וזה מרגיע את האדם באופן חלקי, לגבי חרדת הנטישה הקיומית שלו. כי האדם מרגיש יותר בטוח וכולי.

ונמצא אם כן, כי חרדת הנטישה של האדם, שהאדם מפחד לאבד אדם אהוב וכיו"ב, חרדת הנטישה הזאת, נובעת מכך שהאדם מפחד להתמודד עם חרדת הנטישה העמוקה ביותר שלו. שהיא חרדת הנטישה הקיומית שלו, שהוא מפחד לאבד את קיומו העצמי.

ונמצא אם כן, כי יש חרדת נטישה קיומית לכל אדם. וחרדת הנטישה הקיומית של האדם, היא זו שמניעה את התלות הרגשית של האדם בכל מיני דברים שונים, שעוזרים לו להתמודד עם חרדת הנטישה הקיומית שלו. ואז ממילא נוצרת אצל האדם חרדת נטישה וחרדת פרידה, שמא הוא ייאבד את הדבר שגורם לו להרגיש טוב, מול ההתמודדות הפנימית יותר שלו, מול חרדת הנטישה הקיומית שלו.

ונמצא אם כן, כי כנ"ל, כל בני האדם בעולם, ללא כל יוצא מן הכלל, כולם סובלים מחרדת נטישה וחרדת פרידה כזו או אחרת, בעוצמה כזו או אחרת.

והשאלה הנשאלת היא, האם קיימת אפשרות לחיות בלי שום פחד מנטישה ובלי שום פחד מפרידה, בכל עוצמה שהיא? והתשובה היא: שקיימת רק דרך אחת בלבד בעולם, להשתחרר מכל חרדת נטישה באשר היא. והיא, על ידי זה שהאדם מתבונן עמוק עמוק אל תוכו, ומגלה את מהות הקיום העצמי שלו.

כי כאשר האדם מגלה את מהות הקיום העצמי שלו, הוא מפסיק לפחד לאבד את הקיום העצמי שלו עצמו. כי הוא מצליח לחוות את הקיום העצמי שלו, בדרך חדשה לגמרי. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקומות אחרים.

והרעיון הוא, שכל זמן שהאדם קיים, וכל זמן שיש לאדם רצונות כאלו ואחרים, הרי שמחויב המציאות, שתהיה לאדם חרדת נטישה כזו או אחרת, בעוצמה כזו או אחרת. ואין שום אפשרות בעולם, שהאדם יהיה קיים עם רצון כלשהו, ושהאדם לא יפחד לאבד את הדבר שאותו הוא רוצה.

וכל זמן שיש לאדם רצון כלשהו, אפילו רצון לחיות / להיות בריא וכיו"ב, הרי שממילא מחויב שתהיה לאדם חרדת נטישה...
להתמודד עם חרדה זוג חרדות מפני מוות לגרום לאדם להרגיש חרדה מהמוות להתמודד עם הפחד הפרעת אישיות היאחזות רגוע חרדת פרידה להרגיש טוב או רע אישיות אישיות תלותית בעיה נפשית בעיות נפשיות הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות חרדה הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות תלותית הפרעת חרדה הפרעת חרדת פרידה הרגשה חולה נפש חולי נפש חרדה חרדות חרדות פרידה חרדת חרדת נטישה חרדת פרידה טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח נטישה פחד פחד מנטישה פחד מפרידה פחד נטישה פחדים פסיכיאטר פסיכיאטריה פרידה פרידות רגש רגשות תחושה תחושות תלות תלות רגשית תלותיות
בריאות הגוף והנפש, בריאות נפשית, בריאות הנפש, נפש בריאה בגוף בריא, לשמור על הבריאות, תזונה נכונה
... נפשית, בריאות הנפש, נפש בריאה בגוף בריא, לשמור על הבריאות, תזונה נכונה ובו יתבאר העניין של שמירה על הבריאות הנפשית ושמירה על הבריאות הגופנית. ויתבאר, כיצד לפעמים, דווקא זה שהאדם מנסה לשמור על הבריאות, למה דווקא זה עלול לפגוע בבריאות של האדם, גם בבריאות הגופנית וגם בבריאות הנפשית שלו? ויתבאר גם, כיצד לשמור על הבריאות הנפשית והבריאות הגופנית, בלי להשיג בטעות את התוצאה ההפוכה? ועוד. ובפשיטות העניין הוא, שככל שהאדם לחוץ יותר וככל שהאדם נמצא יותר בחרדה ובפחד, כך גם הבריאות הנפשית וגם הבריאות הגופנית שלו, שתיהן מושפעות לרעה ברמה כלשהי. וככל שהאדם רגוע יותר ברמה הנפשית, כך ממילא הבריאות הנפשית שלו וגם הבריאות הגופנית שלו, שתיהן טובות יותר. ומשום כך, יש כאן פרדוקס. והוא, שמצד אחד, ההיגיון אומר, שמי שרוצה לשמור על בריאות הגוף והנפש שלו, עליו לעשות כמה שיותר פעולות, כדי לגרום לכך לקרות. ולשמור ... רגועה, ולהשתדל להימנע ממריבות וויכוחים מיותרים. וכיוב כל שאר הדרכים שהאדם יכול לעשות, כדי לשמור על הבריאות הנפשית שלו. ולשמור על הבריאות הגופנית פירושו, לאכול בצורה נכונה, ולשמור על תזונה נכונה, ולאכול כמה שיותר אוכל בריא, וכמה שפחות אוכל לא בריא. ולעסוק בפעילות גופנית. ואולי אפילו לקחת ויטמינים ותוספי בריאות כאלו ואחרים. וכיוב כל שאר הדרכים שהאדם יכול לעשות, כדי לשמור על הבריאות הגופנית שלו. אלא, שיש גם את הצד השני של המטבע. והוא, שככל שהאדם מנסה יותר לשמור על הבריאות שלו, כך בעצם, מהיבט מסוים, הוא גם פוגע בבריאות שלו. ולמה? כי כפי שאמרנו, ככל שהאדם נמצא יותר בלחץ נפשי, כך ממילא זה משפיע על הבריאות הנפשית ועל הבריאות הגופנית שלו כנל. ומי שיתבונן יראה, כי לחץ נפשי, נגרם מכך שהאדם נמצא בפחד וחרדה, מכך שהוא חושש שאולי הרצון שלו לא יתמלא. דהיינו, מי שאינו רוצה דבר כלשהו, הוא לא יכול לפחד ולא יכול להיות ... שהוא רוצה. וזה בעצם אומר, שלפעמים, כאשר האדם מנסה לשמור על הבריאות שלו, מהיבט מסויים, הוא בעצם גורם לפגיעה בבריאות הנפשית ולפגיעה בבריאות הגופנית שלו. ולמה? כי ברגע שהאדם מגדיר לעצמו, שמאוד חשוב לו לשמור על הבריאות שלו, באותו הרגע ממש, האדם מכניס את עצמו ללחץ ולמתח נפשי, מכך שהוא חושש, שמא הבריאות הגופנית והבריאות הנפשית שלו, יפגעו. והרעיון הוא, שכנל מהיבט מסוים, מי שלא אכפת לו מהמצב הבריאותי שלו, הוא דווקא יותר שומר על הבריאות שלו. ולמה? כי הוא לא לחוץ ולא חושש מהמצב הבריאותי ... שלו, שזה לא יהפוך אותו להיות חולה ברמה הנפשית או ברמה הפיזית. כי מבחינה עקרונית, כל רצון שיש לאדם, הרצון פוגע לאדם בבריאות הנפשית ובבריאות הגופנית שלו. ונכון הדבר, שמי שלא ירצה שום דבר ולא יהיה אכפת לו בכלל מהבריאות שלו, נכון שגם הוא לא יצליח לשמור על הבריאות שלו. כי הבריאות שלו תיפגע מהר מאוד, אם לא יהיה חשוב לו לשמור על ...
איך לנתח דברים? שאלה לא ברורה, שאלה פרדוקסאלית, שאלה לא הגיונית, שאלה מוזרה, לבקש להגדיר, רטוריקה, איך להגדיר דברים? להבין את השאלה, תלוי בהגדרה
איך לנתח דברים? שאלה לא ברורה, שאלה פרדוקסאלית, שאלה לא הגיונית, שאלה מוזרה, לבקש להגדיר, רטוריקה, איך להגדיר דברים? להבין את השאלה, תלוי בהגדרה
... כל כמות של חלב לא בריאה, ואז מסביר שאפשר לתת תשובה שהחלב הוא אכן לא בריא לגוף באופן ישיר, אבל מצד שני הוא בריא כי הוא גורם להנאה, וההנאה מובילה בסופו של דבר לשיפור הבריאות הנפשית וכתוצאה מכך גם לבריאות הגופנית. מה הטעות הנפוצה כשמתמודדים עם ...
פיברומיאלגיה, היפוכונדריה, מחשבות שווא סומאטיות, הפרעת סומטיזציה קשה, מחשבות שווא סומטיות, התמודדות עם מחשבות שווא, סכיזופרניה, דלוזיה, פרנויה, חרדת בריאות, מחלות פסיכוסומאטיות, איך להפסיק לפחד ממחלות מדומות? הפרעות נפשיות
פיברומיאלגיה, היפוכונדריה, מחשבות שווא סומאטיות, הפרעת סומטיזציה קשה, מחשבות שווא סומטיות, התמודדות עם מחשבות שווא, סכיזופרניה, דלוזיה, פרנויה, חרדת בריאות, מחלות פסיכוסומאטיות, איך להפסיק לפחד ממחלות מדומות? הפרעות נפשיות
... חולה, חושב שאני חולה, מדמיין שיש לי מחלה, הפרעות פסיכוגניות, הפרעת סומטיזציה, הפרעת המרה, כאב פסיכוגני, הפרעת גוף דיסמורפית, אמונה שחלק מהגוף פגום, הפרעה דיסמורפית, Body dysmorphic disorder, דאגה יתירה לבריאות גופנית, הפרעת היפוכונדריה, אני היפוכונדר, ניתוח סיבתיות של הפרעות נפשיות, האם התוצאה ...
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
... מעבר למה שהגוף צריך כי הוא נהנה מהאוכל באופן רגשי, למרות שהגוף מאותת שהוא כבר שבע. מהן ההשלכות של אי - הקשבה לגוף? אי - הקשבה לגוף עלולה לגרום לפגיעה בבריאות הגופנית . לדוגמה, אדם שחש עייפות אך ממשיך לעבוד או להתאמן מתוך מחויבות או התמכרות, פוגע בגוף בטווח הארוך. דוגמה נוספת היא אדם שהגוף שלו מאותת על צורך ...
חרדת בחינות / פחד ממבחנים / בלק אאוט / חישכון - איך לעבור מבחנים בשלום?
חרדת בחינות פחד ממבחנים בלק אאוט חישכון - איך לעבור מבחנים בשלום? ובו יתבאר העניין של חרדת בחינות פחד ממבחנים. כי ישנם אנשים, שכאשר הם ניגשים למבחן כלשהו, הם חווים תופעה של חרדת בחינה. וחרדת הבחינה, גורמת לאדם בין השאר, לתופעה של מסך שחור (בלאק אאוט). דהיינו, מצב, שבו האדם שוכח את כל מה שהוא למד. החרדה משתלטת על האדם ומשתקת אותו. וזה כמובן לא מסייע להצלחה של המבחן. והדרך הטובה ביותר להתמודד עם חרדת בחינות, היא על ידי שהאדם חוקר בשכלו, את השורש של החרדה. כאשר האדם חוקר בשכלו את השורש של הפחד ושל חרדת הבחינה, זה גורם לו להכניס את כל עניין הבחינה, לפרופורציה המתאימה. וכאשר הבחינה, נכנסת לפרופורציה המתאימה, אז ממילא החרדה נעלמת, והאדם מרגיש שקט נפשי, שמאפשר לו, לעבור את הבחינה מתוך רוגע. חרדת בחינות נובעת, אך ורק משום שהאדם אינו משתמש בשכלו ואינו זוכר, מדוע בכלל הוא ניגש לבחינה. אם היה האדם זוכר, מדוע באמת הוא ניגש לבחינה, הרי שהוא לא היה חרד מהבחינה. האדם, הוא זה שבוחר לגשת לבחינה. ולא ממש משנה, מהי הבחינה ועד כמה נדמה לאדם, כי הבחינה הזו גורלית ... שהאדם רוצה להרגיש טוב, ומשום כך הוא ניגש לבחינה. כאשר האדם זוכר, שהרצון הפנימי שלו, שבגללו הוא הולך לבחינה, הוא הרצון להרגיש טוב, ממילא החרדה מהבחינה נעלמת. כי להרגיש טוב, זה חשוב עבורו, יותר מהבחינה ויותר מהתוצאות של הבחינה ויותר מכל דבר אחר. בנוסף, חרדה מפני בחינה, נובעת משום שהאדם מוציא מפרופורציה, את ההשלכות של הבחינה על חייו. הדמיון של האדם מתעתע בו, וגורם לאדם לתחושה דמיונית, שיוצרת אצל האדם את האשליה, כאילו האושר שלו, תלוי בבחינה אותה הוא עובר. ככל שהאשליה גדולה יותר, וככל שיותר נדמה לאדם בדמיון שלו, כאילו האושר שלו, תלוי בבחינה ובתוצאות שלה, כך החרדה שלו מהבחינה גדלה יותר. חרדת בחינות, היא מקרה פרטי, של תלות רגשית חיצונית. דהיינו, תלות רגשית של האדם, בצורה חיצונית כלשהי של המציאות. כאשר האדם ממוקד תמיד במהות הפנימית, כאשר האדם מחובר תמיד לטוב הפנימי שבתוכו, הדבר הזה מאפשר לו להתנתק מכל תלות רגשית חיצונית. ובמקרה של הבחינה, זה אומר, לא לחשוב בטעות כאילו הבחינה יכולה באמת לשנות משהו, לגבי המהות של האושר הפנימי של האדם. אז למה בכלל לגשת לבחינה, אם האושר אינו תלוי בה? תשובה: לבחינה האדם ניגש, משום שהוא רוצה לגשת לאותה הבחינה, כדי להשיג מטרה כזו או אחרת בחייו. אף אחד אינו ... לא באמת משנה. משנה, מה האדם מרגיש. ומה שהאדם מרגיש, זו תוצאה של מה שהוא חושב על המציאות. לא יותר, ולא פחות. ברמה המעשית: נסה לחקור את השורש של החרדה מהבחינה. כאשר תחקור בשכלך את החרדה מהבחינה, ממילא הבחינה תכנס לפרופורציה המתאימה וכך החרדה תעלם מעצמה. והמצפן שאיתו צריך האדם לחקור ולפרק לגורמים את החרדה עד שהיא תעלם, היא תכונת האמת. דהיינו, על האדם תמיד לשאול את עצמו: האם זו האמת? האם מה שאני חושב על המציאות האם זו האמת? האם באמת החרדה מוצדקת? האם החרדה נובעת מהבנה אמיתית שלי את המצב? וכולי. וכאשר האדם מחפש את האמת, המציאות האמיתית מתבהרת אל מול עיניו, ואז החרדה נעלמת, כי הכל נכנס לפרופורציה הנכונה. ...
חרדת בחינות / פחד ממבחנים / להצליח במבחנים - ממה נובעת חרדת בחינות? איך להצליח במבחן?
חרדת בחינות פחד ממבחנים להצליח במבחנים - ממה נובעת חרדת בחינות? איך להצליח במבחן? ובו יתבאר העניין של חרדת בחינות ושל פחד ממבחנים. וחרדת בחינות, היא מצב, שבו האדם מרגיש פחד וחרדה, ממבחן שאותו הוא צריך לעבור. ולפעמים, הפחד הזה גורם לאדם לסוג של שיתוק מחשבתי (בלק אאוט), שמוציא את האדם ...
חרדות קיומיות ופחדים / חרדת מוות - האם אפשר לצאת מ*כל* סוג של פחד ושל חרדה?
חרדות קיומיות ופחדים חרדת מוות - האם אפשר לצאת מכל סוג של פחד ושל חרדה? ובו יתבאר העניין של הפחד ושל החרדה. ויתבאר, האם באמת אפשר לצאת מכל חרדה ולהתמודד עם כל פחד? או שאולי יש סוגים כלשהם של פחד וחרדה, שמהם אי אפשר לצאת? ועוד. והתשובה לכך היא, כי בהחלט, באפשרותו של האדם לצאת מכל סוג של כל חרדה וכל פחד. כולל כל סוגי החרדות וכל סוגי הפחדים שיש בעולם. ולא רק שאפשר לצאת מכל החרדות, אלא שהאדם יכול להגיע למצב שבו, לא רק שאין לו חרדות קיצוניות, אלא שגם אין לו כל תחושה של פחד משום דבר, כולל שום דבר. בדיוק כמו תינוק קטן ברגע שהוא נולד, שאין לו שום פחד ושום חרדה, משום דבר שבעולם. ולא רק שאפשר לצאת מכל החרדות ומכל הפחדים מכל סוג שהוא, אלא שאפשר גם לצאת מכל החששות ומכל הספקות וחוסר הוודאות. כי כל חשש וכל ספק וכל חוסר וודאות, גם הם סוג של פחד וחרדה. כי כאשר יש לאדם ספק, הדבר הזה יוצר אצלו חרדה. והפחד הוא תמיד, כאשר יש ספק. וכאשר אנחנו אומרים שהאדם יכול לצאת מכל החרדות ומכל הפחדים, הכוונה היא בצורה טוטאלית. בצורה שבה האדם, כאילו מאבד ... נולד כמו לוח לבן חלק, ללא כל פחד וללא כל שאלה וללא כל ספק וללא כל חשש. וכאשר האדם נולד, הוא בעצם חי אך ורק את הרגע הזה. כי הרי זיכרון עדיין אין לו. וממילא גם שאיפות אישיות לגבי העתיד אין לו לתינוק. אלא הוא חי אך ורק את הרגע הזה. ואם הוא שבע ובריא באותו הרגע, יש לו שקט נפשי מוחלט. והאדם, כאדם בוגר, יכול להגיע למצב הזה. ומאחר שהאדם נולד כלוח לבן חלק ללא כל חרדה ופחד, ממילא זה אומר שהחרדות והפחדים הם לא חלק מהאדם. וגם אם יש לאדם חרדות קיומיות שמלוות אותו כבר שנים, וגם אם נדמה לאדם שכאילו החרדות שלו הן חלק בלתי נפרד ממנו, על האדם להבין, שהחרדה, היא לא חלק ממנו, כי הוא לא נולד עם חרדה. וכל החרדות והפחדים שיש לאדם, הם תוצאה של צורת המחשבה של האדם. והדבר היחיד שמשנה, זה כיצד האדם מתייחס למה שקורה לו. ומי שמצליח להתחבר מבחינה רגשית למציאות, ממילא אין לו שום פחד ושום חרדה. והאדם מטבעו האמיתי, הוא חסר כל פחד. בדיוק כמו תינוק, שהוא עוד לא ... שבא מולו בכביש וכיוב. והפחד נצרך לצורך קיום העולם. אלא, שתוך כדי זה שהאדם לומד לפחד כדי לשרוד, תוך כדי זה נוצרים אצלו גם פחדים שהם לא הישרדותיים. שזה מה שנקרא פוביות וחרדות שווא, שבהן האדם מפחד מכל מיני פחדים שהוא יודע בוודאות, שהם לא ... שיקרה הפוך ממה שהוא רוצה. ואכ הפחד והרצון העצמי הם הכרחיים לצורך קיום העולם. אבל זה צריך להיות בצורה מדודה וכפי מה שראוי, לצורך קיום העולם. והדרך של האדם לצאת מכל החרדות והפחדים, היא על ידי זה שהוא מבין את שורש ואת מהות הפחד. ובעקרון, מי ... זה שהאדם מתבונן ומבין כיצד נוצר אצלו הפחד, על ידי זה הפחד שלו נעלם. ויש מנהיגים (ובכללם כמה שיטות פסיכולוגיות) חכמים בעיניהם, שאומרים, שעל האדם ללמוד לחיות עם חלק מהחרדות שלו. ושהאדם לא באמת יכול להתגבר על כל החרדות שלו, כגון לדוגמה חרדות קיומיות חרדת מוות וכיוב. ובכך הם בעצם מייאשים את האדם למצוא את הדרך לגור בגן עדן. ...
פחד הישרדותי, חרדה השרדותית, חרדת מוות, פחד מוות, מנגנון הישרדות - חרדה ופחד למען הישרדות - האומנם?
... הישרדותי, חרדה השרדותית, חרדת מוות, פחד מוות, מנגנון הישרדות - חרדה ופחד למען הישרדות - האומנם? ובו יתבאר, עניין הפחד והחרדה, בהקשר של מנגנון ההישרדות של האדם. כי הפחד והחרדה, עוזרים לאדם לשרוד בעולם. כי אם האדם לא יפחד משום דבר כלל, ולא יהיה בחרדה מכך שיקרה לו דבר רע, הרי שהאדם לא יתרחק מדברים רעים, ולא ישמור את עצמו מדברים רעים, ואז האדם ישרוד הרבה פחות בעולם. והפחד והחרדה, עוזרים להרחיק את האדם מסכנות אפשריות וכיוב. ולכאורה זה אומר, שמוכרח שתמיד יהיו לאדם חרדות ופחדים. כי אם לא יהיו לאדם חרדות ופחדים, הוא לא יוכל לשרוד בעולם. ומאחר שהפחד והחרדה עוזרים למנגנון ההישרדותי של האדם, הרי שמוכרח שיהיו לאדם חרדות ופחדים כלשהם. והמחשבה הזאת, היא דוגמה טובה לפחד שמשמר את עצמו בכוחות עצמו. דהיינו, שהפחד מגן על עצמו ומשמר את עצמו אצל האדם, על ידי זה ... הפחד של האדם מכך שהוא לא ישרוד. ולמרות שהמחשבה הזאת, שאומרת שצריך לפחד כדי לשרוד, למרות שהיא נראית כמחשבה נקייה ואובייקטיבית, הרי שהיא עצמה נובעת ממקום של פחד וחרדה, שהאדם מפחד שהוא לא ישרוד. ולכן הוא מפחד את כל שאר הפחדים והחרדות, שעוזרים לו לשרוד. והמסר הוא, שאכן המחשבה שאומרת שצריך לפחד כדי לשרוד, היא אכן מחשבה נכונה. אבל על האדם להבין היטב, שהמחשבה הזאת עצמה, היא עצמה נובעת מתוך הפחד של האדם שהוא לא ישרוד (כמו פחד מוות חרדת מוות וכיוב). ועל האדם להבין, שזה פחד שמשמר את עצמו, באמצעות פחד אחר. ומי שרוצה לשרוד בעולם, עליו לפחד מדברים רעים שלא יגרמו לו נזק. ועליו להפחיד את עצמו, מדברים שיכולים לגרום לו לנזק. בדיוק כמו שמפחידים ילד קטן, ומלמדים אותו לפחד ולהיות בחרדה, מדברים שעלולים לגרום לו נזק עפ תפישת ההורים של הילד. וזה כמובן לגיטימי לגמרי. אבל, על האדם להבין, שאם הוא רוצה לא לפחד בכלל, ולהתנקות מכל הפחדים והחרדות לגמרי, לשם כך עליו לנקות את עצמו מכל רצון שהוא. כי כל רצון שהוא, יוצר אצל האדם פחד. וגם הרצון לשרוד, גם הוא יוצר אצל האדם פחד. ומי שלא רוצה לפחד מכך שהוא לא ישרוד, עליו לנקות את עצמו, גם מהפחד ההישרדותי שלו ומהחרדה ההישרדותית שלו בשורשם. דהיינו, להשתחרר גם מהרצון לשרוד. ואיך אפשר להשתחרר מהרצון לשרוד? ומה משמעות ההשתחררות הזאת? תשובה: אפשר ... רוצה את הרצונות שלך. וכאשר האדם מכריח את עצמו להבין, מהי הסיבה הראשונה, שממנה נובעים כל הרצונות שלו, על ידי זה בסופו של דבר האדם מצליח להכיל את הפחד ההישרדותי והחרדה ההישרדותית שלו, ממקום אחר לגמרי. כי על ידי התבוננות מעמיקה עד סופה, האדם מצליח להתחבר למקום האובייקטיבי והמוחלט, שבו אין טוב ורע, ושבו אין שום פחד וחרדה כלל. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקומות אחרים. והמסר הוא, שהאדם יבין, שהמחשבה שאומרת, שפחד וחרדה הם הכרחיים כדי לשרוד, היא עצמה נובעת מפחד וחרדה אחרים. ולא שהיא אינה נכונה, אלא שהיא עצמה נובעת מפחד אחר, ומחרדה אחרת שיש לאדם, מכך שהוא לא ישרוד וכולי כנל. ...
חרדה קיומית, חרדת מוות, חרדה רוחנית, פחד קיומי, פחד מוות, פחד להשתגע, החרדה הגדולה ביותר, פחד להיעלם
חרדה קיומית, חרדת מוות, חרדה רוחנית, פחד קיומי, פחד מוות, פחד להשתגע, החרדה הגדולה ביותר, פחד להיעלם ובו יתבאר, מהן חרדות קיומיות (חרדה קיומית פחד קיומי חרדת מוות פחד מוות וכיוב)? וכיצד צריך האדם להתמודד עם פחדים קיומיים וחרדות קיומיות שכאלו? כי יש סוגים שונים של חרדות. ויש חרדות חיצוניות, ויש חרדות פנימיות. וחרדה חיצונית פירושה, חרדה שהאדם מפחד מדברים חיצוניים לו, ומכך שיקרה לו דבר רע ברמה החיצונית. כגון לדוגמה, שהאדם מפחד מגנבים. שזו חרדה של האדם מדבר חיצוני לו, שעלול לגרום לו נזק חיצוני לגופו רכושו וכיוב. אבל יש עוד סוג נוסף של חרדה, שהיא חרדה פנימית עמוקה ביותר. שבה, האדם לא מפחד מכך שיקרה לו דבר רע שיפגע בגופו וכיוב. אלא, שהאדם מפחד מכך שהקיום העצמי שלו ייעלם. והחרדה הקיומית הזאת, יש לה ביטויים שונים, ברמות עומק שונות. כי פחד קיומי, יכול להתבטא גם בחרדה מפני פיטורים. שהאדם מפחד שיפטרו אותו, משום שזה סוג של איום על הקיום שלו. ומצד האמת, כל חרדה או פחד, הם כולם קיומיים בצורה כזו או אחרת. כי גם פחד מפני גנבים לדוגמה, גם הוא סוג של חרדה קיומית. כי הגנבים פוגעים במשאבי הקיום של האדם. וכיוב כל חרדה ופחד אחרים, שהם כולם קיומיים בצורה כלשהי. אלא, שיש גם חרדה קיומית פנימית יותר, שהיא לדוגמה חרדת מוות, שהאדם מפחד מהמוות. כי יש כאלו, שהמוות מסמל עבורם את סוף הקיום העצמי שלהם. וכאשר האדם מזדהה רק עם החיים שלו כאן בגוף הגשמי שלו, על ידי זה, האדם מפחד מהמוות. משום, ... האדם כל חייו מנסה להגן על עצמו מהמוות. כך שהחרדה הקיומית של האדם, שבאה לידי ביטוי בפחד מהמוות, היא מפעילה את האדם לעשות כל חייו פעולות הישרדותיות שונות, כדי להתרחק מהמוות ולהישאר בחיים. אבל, יש עוד חרדה עמוקה יותר ופנימית יותר, שהיא החרדה הגדולה ביותר שהאדם יכול להתמודד איתה, והיא חרדה קיומית וחרדת מוות, שבה האדם לא מפחד על גופו שימות ועל גופו שיחדל להיות קיים. אלא האדם מפחד, מכך שהתודעה העצמית שלו תחדל להיות קיימת. ועוצמת החרדה של האדם, תלויה, בעד כמה היא פוגעת בהגדרת האני של האדם. וככל שהאדם מזוהה יותר עם הדבר שעלול להיפגע, כך הוא נמצא בחרדה גדולה יותר, מכך שאותו דבר יפגע. וככל שהאדם מזוהה יותר עם הרכוש שלו, כך הוא
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חרדת נטישה, חרדת פרידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה, הפרעת אישיות תלותית, הפרעת חרדת פרידה, תלות רגשית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בריאות גופנית, איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: בריאות גופנית, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לתזונה נכונה, מאמן אישי לימודים, מאמן אישי להרזיה בתחום בריאות גופנית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 27_07_2025 השעה 10:58:25 - wesi1