אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אשמה ✔נוסחא לזוגיות מוצלחת, נוסחא לזוגיות טובה, אהבה עצמית בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? במה תלויה זוגיות טובה, מי אשם שהזוגיות לא מצליחה? במה תלוי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
נוסחא לזוגיות מוצלחת, נוסחא לזוגיות טובה, אהבה עצמית בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? במה תלויה זוגיות טובה, מי אשם שהזוגיות לא מצליחה? במה תלוי שהזוגיות תצליח, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, קשיים בזוגיות
במה תלויה הצלחה בזוגיות?

הנושא שבו עסק אליעד כהן הוא מהי הנוסחה לזוגיות מוצלחת, או במילים אחרות, במה תלויה הצלחה או כישלון בזוגיות. על פי ההסבר, הדבר המרכזי שיקבע אם זוגיות תצליח או תיכשל הוא היכולת של כל אחד מבני הזוג להרגיש טוב עם עצמו ללא תלות בזוגיות. זאת אומרת, שכדי להצליח בזוגיות באופן מוחלט, אדם צריך לדעת לאהוב את עצמו ולהיות מאושר במאה אחוז באופן עצמאי, מבלי להיות תלוי באישור או באהבה של בן או בת הזוג.

למה זוגיות נכשלת למרות שהכל נראה מושלם?

אליעד מסביר שגם אם אחד מבני הזוג יקבל מהשני את כל מה שהוא רוצה - מאה אחוז, ללא כל החסרה - עדיין הוא עלול להרגיש שחסר לו משהו. זאת מאחר שהתחושה של חוסר שביעות רצון אינה מגיעה באמת מתוך הזוגיות, אלא מתוך האדם עצמו. אם אדם אינו יודע לחוות אושר ושלמות פנימית עם עצמו ללא זוגיות, הוא תמיד ימצא סיבה להיות לא מרוצה ויאשים את הזוגיות שלו. במקרה כזה, סביר להניח שתתחיל מריבה ובעיות בזוגיות, כיוון שאותו אדם תמיד ישליך על בן או בת הזוג את תחושת החוסר שלו.

מהי הסיבה האמיתית לבעיות בזוגיות?

אליעד כהן מסביר שהבעיה האמיתית אינה תלויה בתנאים חיצוניים כמו תקשורת טובה, הבנה, סקס, חברות או כל דבר אחר. אמנם כל אלה תורמים לזוגיות טובה, אך בפני עצמם אינם יכולים להבטיח הצלחה של זוגיות. המפתח האמיתי להצלחה טמון בכך שכל אחד מבני הזוג מסוגל להיות מאושר במאה אחוז בכוחות עצמו. אם לאדם יש יכולת להיות שלם ומאושר בעצמו, הוא לא יגלגל את הקשיים שלו אל תוך הזוגיות, ולכן גם אם יצוצו קשיים בתוך מערכת היחסים, הם לא יהיו בעלי השפעה הרסנית עליה.

מהם היתרונות והחסרונות של אהבה עצמית מול אהבה זוגית?

אליעד כהן מרחיב ומסביר שיש הבדל בין אהבה עצמית או "אהבת המציאות" שהיא אינסופית, לבין אהבה זוגית, שהיא תמיד מוגבלת. אהבה אינסופית, כלומר, אהבה מוחלטת כלפי המציאות וכלפי עצמך, היא בלתי מוגבלת, ולכן עוצמתה חזקה בהרבה מכל אהבה אנושית ספציפית. לעומת זאת, אהבה זוגית היא מוגבלת וממוקדת באדם אחד בלבד.

למרות שהאהבה הזוגית חלשה יותר ביחס לאהבה האינסופית, יש לה יתרון מובהק - היא מאפשרת להמשיך לחוות גם רגשות אחרים כמו שנאה, עצב, כעס, וכו'. זאת אומרת שהזוגיות מספקת לאדם חוויה של אהבה חלקית, אך נותנת לו אפשרות לחיות את חייו עם מגוון רחב של רגשות, דבר שמאפשר תחושת משמעות בחיים. אהבה אינסופית, לעומת זאת, עשויה לגרום לאובדן תחושת המשמעות מכיוון שהיא מוחקת כל תחושה אחרת.

האם אפשר להאשים את בן הזוג בבעיות בזוגיות?

לפי אליעד, אף צד בזוגיות לא יכול להטיל את האשמה הבלעדית על הצד השני, מכיוון שכל אחד אחראי באופן מוחלט על החוויה האישית שלו בתוך הזוגיות. אם יש בעיה בזוגיות, אפשר תמיד למצוא את האחריות של כל אחד מבני הזוג. אדם שמאשים את בן או בת הזוג שלו בבעיות, סביר להניח שגם בחיים באופן כללי הוא מוצא סיבות להאשים את המציאות ואת האנשים סביבו. זאת אומרת, אדם שמרגיש רע באופן כללי גם מחוץ לזוגיות הוא כנראה האדם שאחראי לבעיות בזוגיות, מכיוון שהקושי שלו בזוגיות נובע מהקושי הכללי שלו מול המציאות.

אליעד מציע שאלת בדיקה פשוטה במקרים כאלה: אם אדם מתלונן על בעיות בזוגיות, ניתן לשאול אותו כיצד הוא מרגיש בחיים שלו בכלל, ללא קשר לזוגיות. אם התשובה תהיה חיובית, אז סביר להניח שהאדם השני הוא הגורם לבעיה, אך אם התשובה תהיה שלילית והאדם מרגיש שרע לו גם ללא קשר לזוגיות, כנראה שהוא עצמו המקור לבעיה.

מדוע אהבה עצמית עדיפה על אהבה מבחוץ?

אליעד כהן מדגיש שהיכולת לאהוב את עצמך ללא תנאי היא בסיסית וחשובה יותר מכל אהבה חיצונית. רוב האנשים, לטענתו, לא יודעים לאהוב את עצמם ללא תלות באהבת בן או בת הזוג שלהם. הסיבה לכך היא התניה פסיכולוגית שהוטמעה בהם בילדותם...
עכשיו נושא של זוגיות מה התכונה הכי חשובה כדי להצליח בזוגיות יש רעיונות, שאם יש לך אותה אתה בוודאות תצליח בזוגיות ואם אין לך אותה בוודאות לא תצליח בזוגיות מה אחוז.

ש: חוסר פרטיות.

אליעד: מה זה אומר?

ש: עצמאות שאתה לא אכפת לך אם אתה לבד אם אתה ביחד טוב לך ככה וטוב לך ככה ואז אתה חופשי יש גמישות בהתנהלות שלך.

אליעד: אוקי מה שאת אומרת זה חלק מהעניין מה עוד?

ש: תחושת אחדות הכוונה לא מלאה תחושת אחדות.

אליעד: מה זה אומר תחושת אחדות זאת תוצאה.

ש: כן.

אליעד: תראה עוד פעם נגיד עכשיו נשאל מישהו במה תלויה זוגיות טובה אחד יגיד בסקס טוב אחד יגיד בחברות אחד יגיד בהבנה אחד יגיד בתקשורת אחד יגיד בזה אבל אף אחד מהם לכשעצמו לא מחזיק את הקשר יכול להיות שיהיה לך את זה ועדיין יריבו בגלל דברים אחרים, בכל מקרה אני טוען את הטענה הבאה זה מה שאמרת ואני אסביר את המהות תבין את זה בתפיסה מהותית נוסחה שבמאה אחוז עובדת בזוגיות במה תלוי עד כמה הזוגיות תצליח בעד כמה שני בני האדם יודעים להרגיש טוב במאה אחוז בלי קשר לזוגיות אם בן אדם יכול להרגיש מאה אחוז טוב בלי קשר לזוגיות דהיינו, שהוא יכול לאהוב את עצמו וכל הסיפורים בלי זוגיות עכשיו הוא יכול לבחור להיות בזוגיות ועכשיו הוא יכול לשחק משחק "כמה אני מצפה מהבן זוג שיתן לי את האהבה כמה לא כמה כן, אני אוהב אותו אני לא אוהב אותו" כל מה שאתה רוצה תשחק.

אבל אם אין לבן אדם בפני עצמו את התחושה שטוב לו בפני עצמו לא משנה מה הוא יקבל הוא תמיד ירגיש רע ממשהו ואז מעוד יכול להיות שהוא פשוט יגלגל את זה על הזוגיות ואז תתפוצץ הזוגיות, זאת אומרת גם אם בן אדם נגיד עכשיו תרשמי רשימה מה את רוצה מהבן זוג תביאי רשימה מאה סעיפים תקבלי את מאה הסעיפים במאה אחוז לא בתשעים ותשע אחוז במאה אחוז שלא משנה מה הבן אדם יקבל תמיד יהיה חסר לו משהו במאה אחוז ומה יקרה כשיהיה חסר לך את המשהו זאת השאלה אז אם אין לך בתוכך את המנגנון שאתה יכול להרגיש טוב בלי זוגיות ואתה מאוהב בזוגיות וזוגיות עושה לך טוב ואתה רוצה שהזוגיות תצליח אז ברגע שיהיה משהו שרע לך סיכוי סביר שאיכשהו תגלגל את זה על מערכת היחסים הזוגית גלגלת על הזוגיות התחילה מריבה.

עכשיו אם הבן זוג השני יודע להיות מאושר במאה אחוז אז אין לו בעיה אז הוא יכול לאזן את זה כי הוא יכול להגיד "אין בעיה למרות שנגיד הבחורה מתלוננת אבל אני אכיל אותה במאה אחוז מכיל אותה" הוא יכול להכיל אותה או ההפך אם נגיש האישה יכולה במאה אחוז להרגיש טוב גם בלי זוגיות אז היא יכולה להגיד גם למרות שהוא לא יכול אני יכולה להכיל אותו ואם שניהם יכולים להרגיש טוב בלי זוגיות אז ברור שהם יכולים להרגיש טוב בזוגיות אבל בסוף זה תלוי כמה טוב לך גם בלי זוגיות.

עכשיו אני לא מדבר על אנשים שטוב להם רק בלי זוגיות יש אנשים שטוב להם מאוד אבל רק בלי זוגיות ואנשים כאלה כמובן גם לא יצליחו בזוגיות נגיד מישהו שטוב לו הוא אומר "אין לי בעיה להיות בלי זוגיות" אבל הוא מעדיף להיות בזוגיות זה גם לא יעבוד אבל אם אתה יכול להיות עם זוגיות ובלי זוגיות ולהרגיש טוב אז אין שום סיבה בעולם שהזוגיות שלך לא תצליח אלא אם כן לא תרצה שהיא תצליח מבחירה חופשית מלאה.

זאת אומרת שבסופו של דבר כשאתה רוצה לדעת כמה אנשים יכולים להסתדר תשאל את עצמך תשאל את הבן אדם "מה הזוגיות נותנת לך" הוא יגיד לך תחושות מסוימות "אוקי את התחושות האלה אתה גם יכול להשיג לבד?" אם כן שיהיה לך בהצלחה סיכוי סביר שתצליח אם לא אתה בבעיה תהיה קנאה אובססיה לחץ סטרס "הוא לא אוהב אותי לא פה לא שם".

ש: רגע יש לי שאלה.

אליעד: מה שאלתך?

ש: אם בן אדם יכול להגיע למקום שבו.

אליעד: אז למה שהוא ירצה זוגיות נכון?

ש: גם זה ועוד שאלה.

אליעד: נכון דרך אגב בא נלך מזה אז התשובה היא שלמה שבן אדם שיכול להרגיש שלמות בלי תלות בשום דבר למה שהוא ירצה משהו למה שהוא בכלל יעשה משהו אין לזה תשובה אבל אם הוא ירצה את זה אז זה יחזיק מעמד, עכשיו אבל עוד פעם זה מוקצן גם עכשיו אני הקצנתי את זה שאתה יכול להרגיש מאה אחוז טוב בלי זוגיות אבל בוא נסתפק בזה שתרגיש מאוד טוב בלי זוגיות הכוונה היא שאתה יכול לבחור, תראה נגיד שיש לך שתי כוסות מים אתה יכול לבחור איזה כוס אתה רוצה אתה מבין אתה עושה את זה ממקום של בחירה אתה יכול לבחור מה אתה רוצה לאכול אתה יכול לבחור איך אתה רוצה להרגיש טוב "אני יכול לאהוב את עצמי בזכות זה וזה ואני יכול לא לאהוב את עצמי בכלל וזה בסדר ואני יכול לאהוב את עצמי אם היא אוהבת אותי" אתה בוחר את זה.

אבל אם אתה אומר "אני לא יכול לא לאהוב את עצמי ואני לא יכול לאהוב את עצמי לבד ואני יכול לאהוב את עצמי רק אם אוהבים אותי" אז אתה בבעיה, הבנת גם לא נלך להקצנה המוחלטת מה רצית לשאול עוד?

ש: שיש עוד עניין שאפשר לומר שאם כל אחד מבני הזוג הוא לא באמת איתי ושיש לו מספיק אהבה כלפי עצמו אז יש מקום לומר שזה דווקא החליש את הזוגיות.

אליעד: לא בהכרח אני הבנתי מה אמרת אבל זה קשור לשאלה הראשונה כי אתה אומר אם טוב לו למה שהוא ירצה משהו נכון אבל זה אמרתי לך אם בכל זאת הוא יבחר יש לו בחירה, האם יכול להיות שבן אדם יהיו לו כמה כוסות מים והוא יבחר לשתות באחת מהן יכול להיות למרות שיש לו כמה אפשרויות נכון הוא בחר בסוף נכון למרות שזה לא נכון.

ש: רגע אבל יש לי עוד שאלה.

אליעד: למרות שזה לא נכון בכלל מה שאמרתי.

ש: אוקי.

אליעד: בן אדם שיש לו כמה כוסות מים והוא בוחר אחת זה בגלל שהוא חייב לשתות בסוף הוא לא יכול לשתות בלי שום כוס אז הוא צריך לבחור כוס כי אין לו אפשרות לשתות בלי שום כוס אבל אם היה לו שלמות במאה אחוז הוא באמת לא היה שותה בשום כוס, אבל לא משנה בשכל הפשוט לא משנה בפשוט תיקח ב - output אם אתה יודע יותר טוב להסתדר לבד ואתה רק בוחר להיות בזוגיות יש יותר סיכוי שתחזיק מעמד.

ש: ואתה יכול להגיע לאותה עוצמה של טוב שאתה מרגיש כשאתה לבד.

אליעד: הרבה יותר אפילו הרבה יותר.

ש: אז זה בדיוק העניין שהזוגיות כאילו מסתירה ממך איזשהו משהו שאתה אמור לגלות לבד במובן מסוים.

אליעד: מה לא הבנתי עוד פעם מה אתה אומר?

ש: אני אומר הרי כל העניין של זוגיות בסופו של דבר שיש מישהו שאוהב אותך.

אליעד: כל העניין בעיניך של זוגיות.

ש: בעיני כל העניין של זוגיות.

אליעד: אוקי סבבה.

ש: זה שיש מישהי יש מישהו שאוהב מישהי שאוהבת ואז ממילא כתוצאה מזה שהיא אוהבת אותי אני צריך לאהוב את עצמי יותר.

אליעד: אוקי.

ש: אז מההיבט הזה אני שואל הרי אם אני אצליח להגיע למציאות שבה אני אוהב את עצמי בלי הזוגיות אז יוצר שבעצם הזוגיות היא מסתירה ממני את האפשרות לאהוב את עצמי.

אליעד: למה לא מההתחלה, אתה אומר "שלום אני יכול להכין אוכל בבית אבל אני רוצה לאכול בחוץ" יש מצב כזה או אין מצב כזה?

ש: יש מצב כזה.

אליעד: יפה אתה אומר "שלום אני יכול לאהוב את עצמי בכוחות עצמי יהיה לי ממש טוב מאוד אבל רוצה שהיא תאהב אותי ואז אני אוהב את עצמי" לא לגיטימי?

ש: לגיטימי.

אליעד: אז איפה פה מסתיר מה מסתיר?

ש: כי כל זמן שלא הגעתי למציאות שבה אני מצליח לאהוב את עצמי באותה רמה של עוצמה כמו שקיים בזוגיות אז זה אומר שאני.

אליעד: אז אתה תהיה בבעיה נכון כי בזוגיות אתה תקבל משהו שאין לך באישי.

ש: כן זה לא מגיע אבל אף פעם לאותה העוצמה.

אליעד: אצלך לא מגיע מה לא מגיע?

ש: העוצמה של האהבה.

אליעד: כן.

ש: שאתה משיג כשאתה אוהב את עצמך היא לא דומה בעוצמה שלה כשיש מישהו אחר שאוהב אותך.

אליעד: ולכן?

ש: ולכן יוצא שיש מציאות שהזוגיות כאילו מסתירה ממך את היכולת שלך לקבל אהבה מהמציאות ולא מהזוגיות.

אליעד: למה אבל אתה כבר אוהב את עצמך בלי קשר גם כן.

ש: אתה לא חווה את זה באותה עוצמה.

אליעד: אז מה?

ש: אני לא חווה את זה באותה עוצמה אז אני רוצה להגיע למצב שאני אחווה את זה באותה העוצמה ואחרי שאני אחווה את זה באותה העוצמה את האהבה שיש בזוגיות כשאני חווה את זה מתוך המציאות האהבה של המציאות אז אני יבחר בזוגיות אבל כל זמן שזה לא.

אליעד: אז מה השאלה אז אם אתה רוצה תעשה את זה אז מה.

ש: כי אני מרגיש שזה שונה.

אליעד: רגע אתה תעשה את הבחירה שלך אתה יכול לבחור "אני לא רוצה בכלל זוגיות ואני רוצה את כל האהבה שלי להחזיק מעצמי" לגיטימי אתה יכול להגיד "אני מבחינתי לא רוצה לאהוב את עצמי אני רוצה לאהוב את עצמי רק אם אוהבים אותי" לגיטימי תבחר מה שאתה רוצה ואתה יכול להגיד "אני רוצה שתהיה לי גם את האפשרות וגם את זאת", את זה הבנת?

ש: כן.

אליעד: מה השאלה עכשיו?

ש: למה זה לא מגיע באותה עוצמה?

אליעד: מה לא מגיע באותה עוצמה?

ש: האהבה שאני מרגיש מהמציאות שאוהבת אותי או שאני אוהב את עצמי איך שנקרא לזה.

אליעד: כן.

ש: היא לא באותה עוצמה כמו האהבה שיש מישהי שאוהבת אותי.

אליעד: כי שמה זה תמיד יותר נמוך יותר חלש.

ש: בזוגיות זה יותר חלש?

אליעד: כן.

ש: אוקי.

אליעד: לא רגע אצל אנשים פרימיטיביים אצלם כשאוהבים אותם זה תמיד יותר חזק מזה שהם אוהבים את עצמם זה תמיד ככה רוב בני האדם חיים אומר "אם אוהבים אותי כי ככה" למה ככה כי יש לך התניה בראש כי לימדו אותך שאתה יכול לאהוב את עצמך רק אם אוהבים אותך ולכן אם אוהבים אותך אתה אוהב את עצמך ואם לא לא אבל בעיקרון אתה יכול לאהוב את עצמך באופן עצמאי פי אינסוף מאשר האהבה שאתה יכול לקבל מבחוץ, למה ויש לזה חסרונות ויתרונות לכל אחד משני סוגי האהבות האהבה שלך מול המציאות היא יכולה להיות בעוצמה אינסופית כי אין לה שום הגבלה לשום דבר היא יכולה להיות אינסופית בת זוג זה סופי זה מישהו ספציפי שאוהב אותך.

מה יותר חזק כשאתה שכל המציאות אוהבת אותך או שמישהי אוהבת אותך שכל המציאות אוהבת אותך, מה יותר חזק שאתה אוהב את כל המציאות או שאתה אוהב מישהי שאתה אוהב את כל המציאות אז קודם כל האהבה שלך מול המציאות או שהמציאות מולך יכולה להיות בעוצמה אינסופית רוב האנשים לא נמצאים שמה אבל תיאורטית אתה יכול להיות בעוצמה אינסופית אתה יכול לאהוב את המציאות באופן אינסופי את כל מה שקורה ואתה יכול להרגיש שהמציאות כל כולה אוהבת אותך וזהו ובת זוג זה צמצום ולכן האהבה החיצונית היא יותר חלשה.

יחד עם זאת יש לה יתרון בגלל שהיא יותר חלשה יש לה יתרון למה כי אהבה אינסופית אם אתה אוהב את המציאות באופן אינסופי אתה מאבד את משמעות החיים, אם אתה מרגיש שאתה אוהב את עצמך באינסופי איבדת את משמעות החיים ומי אמר שזה רע ולא בהכרח רע אבל בהנחה שאתה לא רוצה כל היום להיות בתחושה שאתה אוהב את הכל אז מה שטוב באהבה של זוגיות זה שאתה יכול גם להיות באהבה וגם להיות בשנאה מול דברים אחרים, אם אתה תהיה בעוצמה של האהבה האינסופית אז אין לך שום אויבים שום שונאים שום טוב שום רע אין כלום יותר.

לכן מה שזוגיות מאפשרת היא בעצם מאפשרת לך גם שיהיה לך משהו שאתה מאוד אוהב אותו והוא מאוד אוהב אותך וגם להמשיך לשנוא דברים אחרים זה היתרון של זוגיות על פני האהבה האינסופית אבל זוגיות לא יכולה להיות אינסופית בזוגיות אתה לא יכול להשיג לוגית אהבה אינסופית כי זה משהו ספציפי זה מישהו ספציפי משהו ספציפי "תלוי ב... ורק אם ורק כאשר" וכאלה אבל רוב האנשים לא נמצאים שם רוב האנשים אומרים "את עצמי אני לא כל כך אוהב אלא אם רק אוהבים אותי" למה כי ככה נוצרה לו התניה כשהוא היה ילד אם אנחנו רוצים להאשים את זה כשהוא היה ילד.

עכשיו במי תלוי אם הזוגיות תצליח בהנחה שיש לנו נגיד גבר ואישה במי זה תלוי אם זה יצליח בגבר באישה או בשניהם אז בא נניח יש מי שירצה שיגיד בגבר ויש מי שירצה באישה.

ש: אם אתה גבר אז בגבר אם אתה אישה אז באישה.

אליעד: יפה אז מה האמת שנייה רגע אז התשובות האפשריות תשובה אפשרית אחת אומרת זה תמיד תלוי בגבר תשובה השנייה תמיד תלוי באישה, שנייה ושתי התשובות האלה כנראה לא פופולריות ולא נכונות תשובה שלישית אומרת אם זוגיות תצליח או לא זה תלוי בשניהם אוקי ותשובה שלישית אומרת בכל אחד מהם בפני עצמו בלי קשר לשני, אם תהיה לך זוגיות טובה או לא זה תלוי אך ורק בך ואם תהיה לאשתך זוגיות טובה או לא זה תלוי אך ורק באשתך.

זאת אומרת אם היית רוצה ומוכן לתת את כל כולך מאה אחוז יש לך זוגיות טובה יכול להיות שאשתך תגיד שהזוגיות רעה אבל אתה מבחינתך תהיה בזוגיות טובה במאה אחוז מבחינתך תגיד "אני בזוגיות טובה מאה אחוז זוגיות, לא רק טוב לי אני בזוגיות טובה במאה אחוז" והאישה מצידה יכולה להגיד "אני בזוגיות טובה במאה אחוז אני גם בזוגיות" כאילו "הזוגיות עצמה טובה לי במאה אחוז", לא היא תגיד "טוב לי במאה אחוז כי לא אכפת לי מהזוגיות" לא "אני בזוגיות והזוגיות עושה לי טוב במאה אחוז" בסוף אם הזוגיות תצליח או לא זה תלוי בכל אחד בפני עצמו.

כל פעם ופעם כשבאים שני בני זוג בוודאות של מאה אחוז כשהוא אומר "אין מה לעשות" או "אין מה לעשות" בוודאות של מאה אחוז אם האישה הייתה רוצה יש לה "הרבה דברים מה את יכולה לעשות" אם הגבר היה רוצה "יש המון דברים מה אתה יכול לעשות" אתה אומר "לא בא לי להתאמץ" לא בא לי להתאמץ בעיה שלך זה סיפור שלך ומצד האמת אם הזוגיות נגיד נכשלה אז זה גם אתה יכול להאשים את השני אבל זה גם בגללך כי אם היית רוצה אין אפשרות בעולם שלא הייתה לך זוגיות טובה יכול להיות שאתה צריך להתאמץ יותר להשתנות יותר אבל יש אפשרות.

עכשיו שימו לב לעוד משהו מעניין בעיקרון בן אדם תמיד נמצא בשתי מערכות יחסים של זוגיות במקביל בהנחה שהוא בזוגיות הוא תמיד נמצא בשתי מערכות יחסים של זוגיות אחד עם הבן או הבת זוג שתיים שלך מול המציאות, עכשיו תמיד אתה בשתי מערכות יחסים...
אני אוהבת אותו לזוגיות מוצלחת מטפל זוגי גישור להרגיש טוב עם עצמו לשנות את הסבר צריך לבחור אני רוצה להתמודד האם יכול להיות אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בזוגיות אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איך להצליח איך להצליח ב איך להצליח בזוגיות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אשם אשמה בזוגיות במה תלוי שה במה תלוי שהזוגיות תצליח במה תלויה זוגיות טובה בעיה בעיות בעיות בזוגיות גישור גישור זוגי גישור לזוגות הזוגיות הזוגיות לא מצליחה הצלחה הצלחה בזוגיות זוגי זוגיות זוגיות טובה זוגיות טיפול זוגיות מוצלחת זוגיות תצליח טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול זוגיות טיפול לזוגות טיפולים יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות לא מצליח לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים להאשים להצליח להצליח ב להצליח בזוגיות לזוגיות מוצלחת מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מוצלח מוצלחת מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי מי אשם ש מי אשם שהזוגיות לא מצליחה מצליחים נוסחא נוסחא ל נוסחא לזוגיות נוסחא לזוגיות טובה נוסחא לזוגיות מוצלחת נוסחה נוסחה ל נוסחה לזוגיות נוסחה לזוגיות טובה נוסחה לזוגיות מוצלחת קושי קשיים קשיים בזוגיות רגשות אשם תלוי
רגשות אשמה, ייסורי מצפון, מוטיבציה מתוך רגשות אשמה, מוטיבציה מתוך ייסורי מצפון, איך לגרום למישהו לרגשות אשמה? איך לעשות מצפון למישהו? איך לגרום למישהו לייסורי מצפון? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו להרגיש רע כדי שישתנה? איך לעשות ייסורי מצפון למישהו? איך ייסורי מצפון משפיעים על האדם? איך רגשות אשמה משפיעים על האדם? איך שנאה עצמית משפיעה על האדם? לגרום למישהו לכעוס על עצמו, לגרום למישהו לשנוא את עצמו, לגרום למישהו להרגיש אשם
... אשמה, ייסורי מצפון, מוטיבציה מתוך רגשות אשמה, מוטיבציה מתוך ייסורי מצפון, איך לגרום למישהו לרגשות אשמה? איך לעשות מצפון למישהו? איך לגרום למישהו לייסורי מצפון? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו להרגיש רע כדי שישתנה? איך לעשות ייסורי מצפון למישהו? איך ייסורי מצפון משפיעים על האדם? איך רגשות אשמה משפיעים על האדם? איך שנאה עצמית משפיעה על האדם? לגרום למישהו לכעוס על עצמו, לגרום למישהו לשנוא את עצמו, לגרום למישהו להרגיש אשם והפעם אסביר איך רגשות אשמה משפיעים על בן אדם לפעול בצורה כלשהי, ואסביר גם האם ליצור למישהו רגשות אשמה כגורם מניע לפעולה? והאם לעשות מצפון למישהו כדי ליצור לו מוטיבציה? ועוד. אז קודם כל אסביר מה זה רגשות אשמה ומה זה אומר לגרום למישהו להרגיש אשם ומה זה אומר לעשות מצפון למישהו? אז ברמת העיקרון, לגרום למישהו להרגיש אשם פירושו, לגרום למישהו לחשוב שקרה משהו רע, בגללו. דהיינו, אם אתה גורם למישהו לחשוב שקרה ... שהוא מרגיש שהדבר הרע קרה בגללו, פירושה, רגשות אשמה. כי האדם נאשם ומואשם בכך שקרה דבר רע. כי הוא אשם שקרה דבר רע, כי הדבר הרע קרה בגללו. כמו כן, לעשות מצפון למישהו, פירושו לגרום למישהו ... למישהו לייסורי מצפון, וגם לגרום למישהו לרגשות אשמה, שניהם מכוונים לאפשרות שמנסים לגרום לאדם לחשוב שדבר רע קרה בגללו. וככל שהדבר יותר רע וככל שהדבר הרע קרה יותר רק ואך ורק בגלל האדם הנאשם, ככה אמורות להיות לו יותר רגשות אשמה וייסורי מצפון. ומה ההיגיון שיש בלחשוב שאם נעשה למישהו ייסורי מצפון, אז זה יגרום לו לעשות ... שאם נגרום לאדם להרגיש רע, מכך שהוא ירגיש שהוא נאשם בכך שקרה משהו, הרי שבגלל שהוא רוצה להרגיש טוב, הוא ירצה לתקן את הדבר שבו הוא נאשם וממילא הוא יפעל כדי לתקן את הדבר הרע שקרה. לדוגמא: להגיד לילד, אני סובל בגלל שאני צריך ... שלו. ואתה בעצם מקווה, שאותו אדם ירגיש רגשות אשמה שהוא לא בסדר שהוא עשה לך רע ושיהיו לו ייסורי מצפון בגלל שהוא עשה לך רע וכולי. ואז כדי ... רע. וזה נכון שאם תעשה למישהו ייסורי מצפון ורגשות אשמה, אז אם זה יעשה לו רע, הרי שהוא ירצה להרגיש טוב ולא להרגיש את רגשות האשמה. אבל לאדם שמרגיש רע בגלל רגשות האשמה שלך, יש לו 2 אפשרויות, איך לא להרגיש רע מרגשות האשמה שלך. אפשרות 1 - היא האפשרות שאתה רוצה להאמין שתקרה. שהיא האפשרות שהוא ירצה לרצות אותך, ... יגלגל את כל האחריות עליך, כדי לעשות לך רע וכדי להאשים אותך וכדי לספר כמה הוא בסדר וכמה אתה לא בסדר. במובן, שלפעמים כשאתה עושה למישהו רגשות אשמה, אז אכן לפעמים זה יכול לגרום לו לפעול כמו שאתה רוצה, להיות בעדך וכולי. אבל לפעמים לעשות למישהו רגשות אשמה, יגרום לו לשנוא אותך, יגרום לו להרגיש רע בגללך שאתה מאשים אותו. גם אם האשמה שלך צודקת במאה אחוז. וגם אם האשמה שלך היא אפילו עדינה בייחס לכמה שאותו אדם באמת גרוע. זה לא משנה. משנה שזה יכול לעשות לו ... ולספר כמה הוא בסדר וזה גם יכול לגרום לו לרצות להאשים אותך שאתה
רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לא להרגיש אשמה? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך? לא יכולתי או לא רציתי, חוסר יכולת או חוסר רצון, אין בחירה או יש בחירה, איך להסיר אחריות? לקיחת אחריות
רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לא להרגיש אשמה? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך? לא יכולתי או לא רציתי, חוסר יכולת או חוסר רצון, אין בחירה או יש בחירה, איך להסיר אחריות? לקיחת אחריות
... אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לא להרגיש אשמה? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את ... בחירה, איך להסיר אחריות? לקיחת אחריות איך להתמודד עם רגשות אשמה ולשחרר את ההאשמה העצמית? רגשות אשמה הם רגש שמלווה אותנו כאשר אנו מאשימים את עצמנו במשהו רע שקרה. לעיתים קרובות אדם שואל את עצמו אם הוא באמת אשם במצב שנוצר, ובכך מוצא את עצמו בתוך מעגל של אשמה שנראה שאין לו מוצא ממנו. התמודדות עם רגשות אשמה מתחילה בהבנה מהי אשמה ומה גורם לה להיווצר. מהו הרעיון המרכזי של רגשות אשמה? האשמה נוצרת כאשר אדם חושב שקרה לו ... סבור שהוא האחראי למקרה הרע שקרה. כדי להבין אם יש מקום להרגיש אשמה, יש לשאול את עצמנו שתי שאלות קריטיות: האם לא ... ברירה אחרת? אם הוא באמת לא יכול היה לפעול אחרת, אז לא ניתן להאשים אותו. כיצד לבדוק אם הייתה בחירה חופשית? כאשר אנו מנסים לנתח את רגשות האשמה שלנו, חשוב לשאול את עצמנו שאלות שמפנים את ... בצורה כנה ומדויקת. צריך להבין מהו המעשה שבעקבותיו נוצרה האשמה ולבחון אם היה ניתן לפעול אחרת, או אם חוסר ... או ההבנה של ההשלכות השפיעו על ההחלטה: מה היה המעשה שגרם לאשמה? האם יכולת לפעול אחרת? האם חוסר הבנה של ... או אם הוא לא היה מודע לו. אם הוא לא היה מודע, אין מקום להאשים אותו. אם הוא ידע, יש לשאול מדוע בחר לפעול כך. ... מתוך מודעות לסיכון, הוא בעצם הסכים לשאת בתוצאות. במקרה כזה, האשמה הופכת לקבלת אחריות. הוא לא נחשב כקורבן של הנסיבות, אלא כמי שבחר לקחת את הסיכון, ולכן אין סיבה להרגיש אשמה. כיצד להתגבר על האשמה דרך שינוי תפיסה? ישנם שני אופנים שבהם ניתן לשנות את נקודת המבט על רגשות האשמה: ראיית עצמך כמי שאין לו בחירה חופשית כלל - אם ... לא יכול היה לפעול אחרת, אז אין לו שליטה על המצב ואין סיבה להאשים אותו. ראיית עצמך כמי שיש לו שליטה מלאה - אם אדם מבין שהוא בחר את דרכו מתוך שליטה מלאה, אין טעם להאשים את עצמו, כי הוא עצמו יצר את המצב. כיצד לאזן בין נטילת אחריות לבין שחרור אשמה? באמצעות פרספקטיבות אלו ניתן לשחרר את עצמנו מהרגשת האשמה, אך יש להבין מתי יש לנו שליטה על מעשינו ומתי ... בין מה שבשליטתנו לבין מה שלא. תהליך נפשי של שחרור רגשות אשמה שונה מדרך ההתנהלות היומיומית, שבה יש להכיר במה שבאמת ניתן לשלוט עליו. איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לא להרגיש אשמה? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? מהי בחירה ...
איך לא להרגיש אשם? איך לא להאשים אחרים? תלות רגשית, להרגיש טוב בלי תנאים, ההורים תמיד אשמים, ילדים מאשימים את ההורים, אשמה בין בני זוג, אשמה בין בני משפחה, לקיחת אחריות והסרת אחריות, תלותיות רגשית, אדם הראשון
איך לא להרגיש אשם? איך לא להאשים אחרים? תלות רגשית, להרגיש טוב בלי תנאים, ההורים תמיד אשמים, ילדים מאשימים את ההורים, אשמה בין בני זוג, אשמה בין בני משפחה, לקיחת אחריות והסרת אחריות, תלותיות רגשית, אדם הראשון
... לא להרגיש אשם? איך לא להאשים אחרים? תלות רגשית, להרגיש טוב בלי תנאים, ההורים תמיד אשמים, ילדים מאשימים את ההורים, אשמה בין בני זוג, אשמה בין בני משפחה, לקיחת אחריות והסרת אחריות, תלותיות רגשית, אדם הראשון איך לא להרגיש אשם? כיצד להתמודד עם האשמות? בהרצאה ... פסיכולוגיים שמובילים להאשמות, ומסביר כיצד להתמודד עם מצב שבו אנשים משאירים לך את האשמה על מצבים רגשיים שליליים שהם חווים. ... במקרים כאלה, כאשר אדם מעניק תמיכה - פיזית, רגשית או כלכלית - הוא עשוי למצוא את עצמו מואשם כאשר הוא מפסיק לספק את התמיכה. אם ... כל דבר, הם עשויים להאשם אם הילד לא מצליח לפתח עצמאות. במקרים אחרים, בני זוג עשויים להאשים אחד את השני אם התחום הרגשי או ... אהבה, כסף - הוא עשוי להרגיש טוב, אך כאשר המציאות מפסיקה לספק את הדברים האלה, הוא מתחיל להאשים את המציאות על כך שהיא הרסה לו את ... הבנה שהאשמות אלו נובעות מהתלות של אותו אדם ולא ממעשה רע מכוון שלך. הימנע מלקחת את האשמה באופן אישי. מדובר במנגנון ... להם להיות תלויים. אם לא תיתן להם דגים, הם יאשימו אותך בכך שאתה מתעלם מהם. הדרך להימנע מהאשמה עצמית היא להימנע מהאשמות כלפי אחרים. ככל שפחות תראה את המציאות כאשמה במצבך, כך תרגיש פחות אשם כאשר אחרים יאשימו אותך. הסיכום ... במערכות יחסים. ככל שאדם מתרגל לקבל דבר מה טוב ללא מאמץ, הוא עלול להרגיש תלות באותו מקור ולהאשים אותו כשזה מפסיק לספק. הבנה של ... שלו, גם אם המציאות או אחרים לא תמיד ממלאים את ציפיותיו. אליעד מסכם את הרצאתו בכך שבמקום להאשים אחרים, עלינו לקחת אחריות על רגשותינו ולהימנע מהשפעת מנגנונים של אשמה ותלות. אשמה זוגית אשמה הורית אשמה במערכת זוגית אשמה עצמית לקיחת אחריות תלות רגשית הסרת ... שבה אנשים מאשימים אחרים בכך שרע להם, גם כאשר אותם אנשים הם אלו שעשו להם טוב. איך נוצרת ההאשמה? ניקח דוגמה בסיסית: אדם הולך ברחוב ... מרגיש טוב, אך כאשר מסיבה כלשהי הסיוע נפסק או מופחת, האדם הנתמך עלול להרגיש רע ולהשליך את האשמה על מי שעזר לו מלכתחילה. זו אחת ... שבגללן ילדים מאשימים את הוריהם בכך שהם הרסו להם את החיים - אם ההורים נתנו יותר מדי, הם נאשמים בפינוק יתר שגרם לילד להיות חסר עצמאות. אם נתנו פחות מדי, הם נאשמים בכך שלא נתנו מספיק. הדוגמה של ... תלויים. אם לא תיתן להם דגים - יאשימו אותך בכך שאתה מתעלם מהם. הדרך הכי טובה להימנע מהאשמה עצמית היא להימנע מלהאשים אחרים - ככל שפחות תראה את המציאות כאשמה במצבך, כך תרגיש פחות אשם כאשר אחרים יאשימו אותך. סיכום ... להתמודד עם האשמות? תלות רגשית - איך להשתחרר ממנה? כיצד לוקחים אחריות אישית? איך לא להרגיש אשמה על דברים שלא בשליטתך? אשמה זוגית,
אשמה בהורות, ההורים אשמים, רגשי אשמה אימהיים, רגשות אשמה אצל הורים, איך לא להאשים את עצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? למה אני מאשים את עצמי? יחסי הורים וילדים, ההורים תמיד אשמים, להאשים את ההורים
אשמה בהורות, ההורים אשמים, רגשי אשמה אימהיים, רגשות אשמה אצל הורים, איך לא להאשים את עצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? למה אני מאשים את עצמי? יחסי הורים וילדים, ההורים תמיד אשמים, להאשים את ההורים
אשמה בהורות, ההורים אשמים, רגשי אשמה אימהיים, רגשות אשמה אצל הורים, איך לא להאשים את עצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? למה אני מאשים את עצמי? יחסי הורים וילדים, ההורים תמיד אשמים, להאשים את ההורים למה הורים מאשימים את עצמם בבעיות של ילדיהם? אליעד כהן מסביר את נושא רגשות האשמה אצל הורים, ובמיוחד אצל אמהות שמרגישות אחריות ואשמה על הבעיות שחווים ילדיהן. הוא מתחיל מדוגמה של אישה שכל פעם שמישהו ניסה להאשים אותה בצרות שלו, מיד השיבה לו בצורה ברורה וחדה שאין לה ... אחריות על הבעיות של אחרים, כאשר מדובר בבת שלה, מאשימה את עצמה בכל מה שקורה לילדה שלה. מה גורם להורים להרגיש אשמה על בעיות של ילדיהם? אליעד מנתח את הנושא ומבהיר שכדי להבין למה מישהו מאשים את עצמו, צריך להבין למה אדם חושב כל מחשבה שהיא. הוא מדגיש שמחשבה של אשמה היא סוג של מחשבה, ולפיכך כדי להבין את רגשי האשמה של ההורים יש לשאול את השאלה הכללית יותר: למה אדם חושב ... פגעה בילדה שלה בדרך כלשהי בילדותה, הזניחה אותה, השפילה אותה, או גרמה לה לנזק רגשי או פיזי ממשי. במקרה כזה, האשמה שלה אכן עשויה להיות מוצדקת עובדתית. אפשרות אחרת היא שיש לאם אינטרס רגשי להאשים את עצמה. לדוגמה, האם רוצה להרגיש שהיא משפיעה על הילדה שלה בצורה משמעותית, או שהיא חשובה לה כל כך עד שכל מה שקורה לילדה הוא באחריותה. לפעמים האם מרגישה צורך להאשים את עצמה בצרות של הילדה כי אז היא יכולה גם לקחת קרדיט על ... אליעד מדגים זאת ואומר שאם אמא חושבת שההצלחות של הילדה הן בזכותה, היא עשויה באופן טבעי לקחת על עצמה גם את האשמה לכישלונות. לפעמים האם מרגישה צורך לקחת אחריות גם על ... הישגים מיוחדים של הילדה כשהייתה צעירה יותר - ולכן היא תמשיך לקחת אחריות גם על בעיות בהווה. מדוע אנשים משתמשים באשמה כדי להתמודד עם הפחדים שלהם? אליעד מביא דוגמה נוספת של אישה שנכשלה במשהו בחייה, למשל חוותה אירוע טראומטי, כמו אונס. האישה הזו יכולה להשתמש במנגנון של אשמה, ולהאשים את אמה שלה במה שקרה לה. המטרה הרגשית כאן היא להרחיק ממנה ... שבעתיד בעלה ינטוש אותה, וכדי להתמודד מראש עם הפחד היא כבר אומרת לעצמה שהכל יהיה באשמת אימא שלה. במקרה זה, האשמה היא סוג של מנגנון הגנה רגשית. האם הורים באמת לוקחים אחריות או רק מאשימים את עצמם? אליעד מסביר שקיים הבדל בין לקיחת אחריות אמיתית לבין האשמה עצמית שהיא רגשית בעיקרה. אדם שלוקח אחריות באמת יכול ... לעומת זאת, אדם שרק מאשים את עצמו, אך לא לוקח אחריות אמיתית על הטעות, עושה זאת מתוך אינטרס רגשי. הוא משתמש באשמה כדרך להרגיש שיש לו השפעה ושליטה על המציאות, גם אם בפועל הוא לא באמת פועל לשיפור המצב. מה אפשר ללמוד מרגשות האשמה בהורות? המסקנה המרכזית של אליעד היא שהאשמה שהורים חווים לגבי ילדיהם, ברוב המקרים, משקפת מניע רגשי עמוק יותר מאשר עובדות יבשות. לכן, ההמלצה שלו היא לחקור את הרגשות והמחשבות לעומק, כדי לזהות האם האשמה היא אכן מוצדקת ומועילה, או שמדובר בתבנית מחשבתית ורגשית ... עצמך כי אתה באמת אחראי, או שאתה פשוט מנסה להגן על עצמך מהתמודדות עם המציאות והפחדים שלך. איך להתמודד עם רגשות אשמה בהורות? האם ההורים תמיד אשמים? למה אני מאשים את עצמי? איך להפסיק לקחת אחריות על בעיות של אחרים? ממה נובעת אשמה אצל אמהות? האם אפשר לא להאשים את ההורים? ...
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי
... אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי למה אני מאשים את עצמי ואיך להתמודד עם רגשות אשמה? אליעד כהן מסביר כי רגשות אשמה נובעים מהתחושה שמשהו רע קרה ושאנחנו אחראים לכך. אדם יחווה אשמה כאשר יתרחש אירוע שלילי, ואז הוא יחפש את הגורם לכך. באופן טבעי, עולה השאלה מי אחראי לאירוע - וכאן נוצרים רגשות אשמה. אשמה לא נוצרת מאירוע טוב, אלא תמיד מתוך תחושת אחריות על אירוע שנתפס ... אני אחראי לכך שנכשלתי. אבל אליעד מדגיש שהמושג של אשמה הוא עמוק יותר ממה שנראה. כאשר אדם אומר שהוא אשם, עליו לבדוק האם הוא באמת אחראי באופן מלא למה שקרה, ואם כן - האם הוא יכול גם לשנות ... הוא לא לוקח על עצמו את האפשרות לשינוי. לפי אליעד, אשמה אמיתית היא רק כאשר אתה מאמין שאתה יכול לשנות את המצב. אם אתה לא יכול לשנות - אז אתה לא באמת אשם, כי אינך אחראי לדבר שאתה לא יכול לשנות. האם תמיד יש אשמים ואיך לבחור את מי להאשים? לפי אליעד כהן, תמיד ניתן למצוא אשמים לכל דבר שלילי שקורה - או שאתה אשם, או שהמציאות אשמה, או שהסביבה אשמה. הוא מביא דוגמה פשוטה: אם לא לקחת מטרייה וירד גשם, אפשר להאשים את עצמך שלא לקחת מטרייה, או להאשים את הגשם שירד. בשני המקרים יש היגיון. השאלה היא את מי אתה מעדיף להאשים, בהתאם למה שמתאים לך להרגיש באותו רגע. אם אתה רוצה להרגיש טוב יותר, נוח לך להאשים אחרים או את המציאות. אם אתה רוצה להשתפר ולשנות את עצמך, עדיף שתאשים את עצמך. אך ... רק כך אתה לוקח אחריות מוחלטת ומשתחרר באמת מתחושת אשמה. מה הקשר בין אשמה ואחריות מוחלטת? אליעד מסביר שכדי להשתחרר מתחושת אשמה או להפוך אותה לכלי לצמיחה, צריך לקחת אחריות מוחלטת על הכל. אדם שלוקח אחריות מוחלטת ... חייב להצליח בעסקים, תלויה אך ורק בו - הוא משתחרר מהאשמה, משום שאין לו עוד סיבה להרגיש רע. אדם שלוקח אחריות מוחלטת ואומר הכל תלוי בי מפסיק ... חיצוניים שאותם הוא חייב לקבל. אם אתה אומר אני אשם במצב הכלכלי שלי אבל אין לי שליטה על המחשבות שלי או על הרצונות שלי, אז אתה בעצם ... המלאה - אתה מפסיק להיות עבד, ולכן גם משתחרר מאשמה. האם הגנטיקה קובעת את גורלנו או שיש לנו בחירה מלאה? אליעד מתייחס לשאלה האם אנחנו ... גורמים חיצוניים כמו הגנטיקה, אך אז אתה לא יכול להאשים אף אחד בשום דבר, כולל את עצמך. בסופו של דבר, אליעד מציע את האפשרות לראות את עצמך ... שלך. כאשר אתה עושה זאת, אתה משוחרר לחלוטין מאשמה, כי כל תחושה וכל מצב נמצאים בשליטתך המוחלטת. איך להפסיק ל
אחריות אישית בחיים, להאשים את ההורים, רגשות אשמה, הכל בגלל ההורים, יחסי הורים וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע לך? התמודדות עם טראומה
אחריות אישית בחיים, להאשים את ההורים, רגשות אשמה, הכל בגלל ההורים, יחסי הורים וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע לך? התמודדות עם טראומה
... אישית בחיים, להאשים את ההורים, רגשות אשמה, הכל בגלל ההורים, יחסי הורים וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע ... עם טראומה מי באמת אחראי לסבל שלנו בחיים? אליעד כהן מדבר על נושא של אחריות אישית בחיים והנטייה של אנשים להאשים את ההורים או אחרים במה שקורה להם. הוא מתחיל בדוגמה של אדם שהיה אב לילדים, והילדים שלו האשימו אותו שהוא מתעלל בהם נפשית, ... אך אליעד מצביע על כך שאמנם ההורים אכן יכולים להיות אחראים לחלק ממה שקרה, אך השאלה האמיתית היא לא רק מי אשם, אלא כיצד להתמודד עם המצב שנוצר כעת, במציאות הנוכחית, בלי קשר למה שקרה בעבר. מי אשם בטראומות שלנו, ההורים או אנחנו? אליעד מסביר את המורכבות שבסוגיית האשמה בעזרת דוגמאות ברורות. הוא נותן דוגמה לכך שאם אבא כרת את היד של הילד שלו, אז לכאורה האב אשם שהילד בלי יד. אך באותה המידה, ... ודרכים להמשיך הלאה. הוא מציג את הדוגמה הזו באופן מפורט: אם אדם שבר יד בגלל שנפל, אפשר להגיד שהמדרכה אשמה, אבל זה לא משנה את המציאות שבה ... למשל, אם בזוגיות אחד מבני הזוג מאשים את השני בכישלונות שלו, כמו בגללך לא הצלחתי בלימודים, הדבר דומה להאשמה של ילד כלפי הוריו. הוא מדגיש שכל אדם יכול למצוא סיבה להאשים מישהו אחר בבעיות שלו, וזה קורה ... עם הבעיות שלו. אדם מרגיש טוב יותר כשהוא מאשים אחרים, כי אז הוא לא מרגיש שהבעיה היא שלו. מה הקשר בין רגשות אשמה להאשמת אחרים? אליעד מתייחס גם ... ומטיל אותה על אחרים, הוא נשאר חסר אונים. מה המשמעות של לקיחת אחריות בחיים? אליעד מסביר לעומק את ההבדל בין אשמה לבין אחריות. לדבריו, אדם יכול להיות אחראי למשהו בלי להיות אשם בו. למשל, הורה שגרם לילדו ... אדם חייב להבדיל בין מה שנגרם לו בעבר לבין הדרך בה הוא מגיב בהווה. אליעד מדגיש שאין טעם להמשיך ולהתמקד באשמה, אלא יש להתמקד בדרך להתמודד עם המציאות שנוצרה. הוא מוסיף שהרבה יותר מועיל לאדם להגיד אני אחראי למצב שלי ולא להמשיך להאשים אחרים, משום שזה יוצר שינוי ... תהיה גם על מי שעושה את הפעולה וגם על מי שמגיב אליה. כל צד מחזיק באחריות מלאה, כך שאין באמת טעם לשאול מי אשם, כי התשובה תהיה תמיד שניהם אחראים. אליעד כהן ממליץ לא להתעסק יותר מדי בעבר ולהאשים אחרים, אלא להסתכל קדימה ... אשמים בבעיות שלי? איך להתמודד עם טראומה מהילדות? למה רע לי בזוגיות? איך לקחת אחריות על החיים שלי? מי אשם בכישלונות שלי? איך להשתחרר מרגשות אשמה? מהי אחריות אישית אמיתית? ...
רגשות אשמה בעקבות התאבדות, יכולתי למנוע את ההתאבדות, איך מתמודדים עם התאבדות? התמודדות עם התאבדות במשפחה, התאבד בגללי, אני אשם שהוא מת, מאיים בהתאבדות, סחיטה רגשית, ניחום אבלים, לנחם אבלים
רגשות אשמה בעקבות התאבדות, יכולתי למנוע את ההתאבדות, איך מתמודדים עם התאבדות? התמודדות עם התאבדות במשפחה, התאבד בגללי, אני אשם שהוא מת, מאיים בהתאבדות, סחיטה רגשית, ניחום אבלים, לנחם אבלים
... אשמה בעקבות התאבדות, יכולתי למנוע את ההתאבדות, איך מתמודדים עם התאבדות? התמודדות עם התאבדות במשפחה, התאבד בגללי, אני אשם שהוא מת, מאיים בהתאבדות, סחיטה רגשית, ניחום אבלים, לנחם אבלים איך מתמודדים עם רגשות אשמה בעקבות התאבדות של אדם קרוב? אליעד כהן מסביר כיצד להתמודד עם רגשות אשמה בעקבות התאבדות של אדם קרוב, ומדגיש שיש שתי בעיות עיקריות שיכולות להיווצר אצל אדם לאחר שמישהו קרוב אליו מתאבד: האדם מרגיש אשמה שהוא הגורם להתאבדות של הקרוב לו. הוא חווה הזדהות עמוקה עם הכאב והסבל שהיו לקרוב לפני שהתאבד, דבר שמעצים את הסבל שלו עצמו. אליעד מסביר שהדבר הראשון שצריך לברר הוא שאלת האשמה: האם אתה באמת אשם בהתאבדות? התשובה לכך, על פי אליעד, מורכבת. הוא מסביר שיש שני צדדים לסיפור: מדוע אתה תמיד יכול להיות אשם בהתאבדות של אדם אחר? אליעד מציג גישה לפיה בכל מקרה אפשר למצוא סיבה להאשים את עצמך. לדוגמה, אם מישהו מתאבד ואתה היית יכול לחייך אליו פעם נוספת, לדבר איתו, או לתת לו משהו קטן שהיה משפר את מצב רוחו, ייתכן שזה היה משנה את התוצאה. ... היו תיאורטית למנוע התאבדות, ולכן תמיד אפשר למצוא אשמה כלשהי באדם שנותר חי. מדוע אתה אף פעם לא באמת אשם בהתאבדות של מישהו אחר? מצד שני, אליעד מציג גם את הפרספקטיבה ההפוכה: האדם שהתאבד בחר את הבחירה הזו מתוך רצונו החופשי. אליעד מדגיש שיש נקודת מבט פילוסופית ... הגנטיקה או המציאות עצמה, ובמקרה זה אתה בוודאי לא אשם. כך שגם אם דחפת מישהו להתאבד (אפילו פיזית ממש, במקרים קיצוניים), אפשר לטעון שזה לא באחריותך, כי אותו אדם יכול היה לבחור אחרת. מדוע קשה לשחרר לחלוטין את רגשות האשמה לאחר התאבדות? אליעד מסביר שאנשים רבים המנסים להתמודד עם אשמה נוטים לומר לעצמם שוב ושוב: זה לא בגללי, אני לא אשם. אבל עמוק בפנים הם עדיין מרגישים לא בטוחים לחלוטין. הם תמיד ישאלו את עצמם אם בכל זאת היה משהו קטן שהיו יכולים לעשות אחרת. למשל, אם מישהו אומר שהוא הולך ... מישהו אחר. הוא מביא כדוגמה מצב שבו אדם לא ירגיש אשמה אם יחשוב שזה לא באמת משנה אם אותו אדם חי או מת, כיוון שהוא היה מת מתישהו בכל מקרה, או משום שאולי יחזור בגילגול נוסף. מה עושים עם תחושת ההזדהות עם סבל ... של האדם שהתאבד. הוא מסביר שהסבל שלך אינו רק מתוך האשמה, אלא גם מתוך הזדהות עם הכאב והדיכאון שהוביל להתאבדות. אליעד מסביר שכדי להקל על סבל זה, צריך להסתכל אחרת על מושג הדיכאון. דיכאון הוא רק תחושה מסוימת. אם ... לנחם אדם שאיבד קרוב בגלל התאבדות ואומרים לו אתה לא אשם, יש בכך מסר סמוי שאומר: אם היית אשם - אז היית רע. הניסיון להרגיע את האדם על ידי זה שמסירים ממנו את האשמה, מסתיר את ההנחה שאוי ואבוי אם היית באמת אשם. לכן אליעד ממליץ על גישה אחרת, עמוקה יותר, שבה אדם מגיע למקום פנימי שבו הוא אומר לעצמו שגם אם הוא היה אחראי להתאבדות, זה לא בהכרח רע. הוא מסביר שכאשר ... שאין וודאות מוחלטת בכך שהמוות הוא רע, תחושת האשמה מתפוגגת מעצמה. בנוסף, אליעד אומר שאחרי שהאדם כבר הבין שהוא לא חייב להרגיש אשמה, אפשר לעבור לשלב הבא - בדיקה האם יש מה ללמוד מהמקרה כדי לשפר את ההתנהלות בעתיד. לדוגמה, אם אדם חש אשמה כי לא נתן מספיק תשומת לב לאדם שהתאבד, הוא יכול ללמוד מכך ולבדוק איך הוא יכול לתת יותר תשומת לב לאנשים אחרים בעתיד, לא מתוך אשמה אלא מתוך רצון אמיתי להשתפר. לסיכום, הדרך להתמודד עם רגשות אשמה אחרי התאבדות של אדם קרוב היא להבין שגם אם יש אחריות מסוימת, זו לא אשמה מוחלטת, וגם אם יש אשמה מסוימת, לא בהכרח מדובר בדבר רע. בנוסף, לשנות את ההסתכלות על סבל ועל דיכאון כך שהסבל והכאב יהיו קלים יותר להתמודדות. איך להתמודד עם התאבדות במשפחה? אני אשם שהוא התאבד? איך להתגבר על רגשות אשמה? האם התאבדות היא בהכרח דבר רע? איך לנחם אדם שאבל בגלל התאבדות? סחיטה רגשית והתאבדות התמודדות עם איום בהתאבדות ...
האם הוא אשם? האם הוא אחראי? האם לפטר את העובד? האם להיפרד ממנו? פגיעה בחפים מפשע, האם הוא מתאים לי? האם לסלוח לו? האם להיות איתו? יעוץ למנהלים, מתי לפטר עובד? האם הוא מתאים לתפקיד? חלק 1
האם הוא אשם? האם הוא אחראי? האם לפטר את העובד? האם להיפרד ממנו? פגיעה בחפים מפשע, האם הוא מתאים לי? האם לסלוח לו? האם להיות איתו? יעוץ למנהלים, מתי לפטר עובד? האם הוא מתאים לתפקיד? חלק 1
... הוא אשם? האם הוא אחראי? האם לפטר את העובד? האם להיפרד ממנו? פגיעה בחפים מפשע, האם הוא מתאים לי? ... באשמתו? כאשר עולה השאלה האם לפטר עובד או להפסיק קשר אישי מסוים, מתעוררת לעיתים קרובות הטעות של ערבוב בין שתי שאלות נפרדות לחלוטין: שאלת האשמה ושאלת ההתאמה. אליעד כהן מדגיש כי קיימות שתי שאלות ברורות ונפרדות שיש לשאול כאשר מחליטים לגבי אדם אחר, בין אם זה עובד, חבר או בן זוג: האם האדם אשם בבעיה או בהתנהגות שלו? האם האדם מתאים למערכת יחסים, לעבודה או לתפקיד המסוים? הטעות שאנשים ... השאלות האלו זו לזו. אליעד מסביר בפירוט את ההבדל בין השתיים. למשל, אם יש עובד שמאחר לעבודה בגלל סיבה אמיתית כמו אמו החולה, אז הוא באמת לא אשם באיחורים, אך זה לא בהכרח אומר שהאדם הזה מתאים להמשיך לעבוד במקום העבודה. עובד שלא עומד ... היא אובייקטיבית או שאינה באשמתו, עדיין יכול להיות לא מתאים לתפקיד. על המנהל להבין שמותר לו לקבל החלטה לפטר עובד על בסיס התאמה ולא על בסיס אשמה. מדוע אנשים נוטים לבלבל בין אשמה להתאמה? אליעד כהן מסביר שבדרך כלל אנשים רגילים לחשוב שאם מישהו אינו אשם, אז אין סיבה לפעול נגדו או לסיים איתו קשר. הוא נותן דוגמה מפורטת של כלב שנושך אדם - הכלב אינו אשם כי הוא פועל מתוך טבעו, אך ברור שצריך לנקוט באמצעים נגדו כמו להתרחק או לקשור אותו. דוגמה נוספת היא אש ששורפת: האש אינה אשמה שהיא שורפת, אך זה לא אומר שצריך להישאר איתה או לסבול ממנה. באותה מידה, עובד שאינו מבצע את תפקידו כראוי או אדם שפוגע בנו לא חייב להיות אשם כדי שנחליט שאינו מתאים לנו. האם אפשר לא להאשים אך עדיין להחליט לסיים קשר או לפטר עובד? אליעד כהן מציג דוגמה נוספת כדי לחדד את הנקודה: אם מנהל מבין שהסיבה לכך שעובד לא עובד טוב היא שהמנהל עצמו חסר ניסיון ולא יודע לנהל היטב, העובד באמת לא אשם במצב. אך זה לא אומר שצריך להשאיר את העובד בתפקיד שאינו מתאים לו. יתכן כי המנהל יבין שהמצב נגרם באשמתו ובכל זאת יחליט שהעובד לא מתאים לתפקיד. כלומר, שאלת ההתאמה לתפקיד היא נפרדת לחלוטין משאלת האשמה. דוגמה נוספת שמציג אליעד היא מערכת יחסים בין חברים. אם חבר אחד פוגע בשני בלי להתכוון, הוא באמת לא אשם בכך, אך זה לא אומר שחייבים להמשיך להיות חברים. ניתן להבין שהאדם אינו אשם ולבחור להתרחק ממנו מסיבות פרקטיות לחלוטין, בלי רגשות אשמה או טינה. כיצד יש להתמודד עם תחושת אשמה כלפי מי שאינו אשם? אליעד נותן דוגמה נוספת ממערכת יחסים אישית. אם בן הזוג בוגד, ואנו מבינים כי נסיבות חייו גרמו לו לכך, ניתן להבין שהוא לא אשם במעשה ועדיין להחליט לעזוב את הקשר. הסיבה לכך היא שיש הבדל ברור בין לא להאשים את האדם לבין להחליט אם מתאים לנו להמשיך להיות איתו. ההחלטה אם להיפרד או לא תלויה בהתאמה ולא באשמה. אליעד מוסיף כי אנשים עושים לפעמים מניפולציה עצמית, כשהם חושבים אני לא מאשים אותו אבל לא ... אדם שמתנהג בצורה לא רגישה? אליעד משתמש בדוגמה של עובדת בעבודה שלא עוזרת לעובדת אחרת שנכה וזקוקה לעזרה. האישה שלא עוזרת לעובדת הנכה אינה אשמה בכך, אולי היא עצמה סובלת מקשיים אחרים בחיים שלה. אליעד כהן מסביר כי יש לשאול את השאלה האם האישה הזו מתאימה להיות חברה שלנו או האם מתאים לנו לעבוד איתה, בלי קשר לשאלה אם היא אשמה או לא. גם במקרה זה, העובדה שהאישה אינה אשמה לא הופכת אותה בהכרח למתאימה להיות חברה או לעבוד יחד איתה. מה הטעות העיקרית שהמוח עושה בהקשר זה? אליעד כהן מסביר שהמוח רגיל לקשר באופן אוטומטי בין אשמה להתאמה. כאשר אדם פוסל משהו, הוא בדרך כלל מצביע על סיבה כמו פגם, למשל חולצה קרועה, ואז הוא ... זכות ולהבין שהם לא אשמים בהתנהגותם, אך גם מותר להחליט שהם לא מתאימים לנו. הוא נותן דוגמה קיצונית: מחבל שרוצה לפגוע בנו - המחבל עצמו אינו אשם שכן חונך וחי בנסיבות שגרמו לו לנהוג כך, אבל זה עדיין לא אומר שלא צריך להילחם בו או לעצור אותו. חפות מפשע לא מחייבת את המשך הקשר או אי - פעולה כלפי אותו אדם. אליעד מסכם ואומר שמדובר בשתי שאלות נפרדות לחלוטין: האם האדם אשם? האם האדם מתאים לי? לא צריך להתבלבל ביניהן, ויש לקבל החלטות על בסיס התאמה גם אם אין שום אשמה. מתי לפטר עובד? איך לדעת אם אדם מתאים לי? האם להיפרד ממנו? האם לסלוח לו? מה ההבדל בין אשמה להתאמה? כיצד לשפוט אנשים נכון? עכשיו יש עוד עניין שלפעמים אנשים מערבבים נושא האם מישהו אשם או לא
טיפול בפוסט טראומה, מרגיש רגשות אשמה, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, מאשימה את עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות שליליות, נפגעת אונס
טיפול בפוסט טראומה, מרגיש רגשות אשמה, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, מאשימה את עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות שליליות, נפגעת אונס
... בפוסט טראומה, מרגיש רגשות אשמה, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, מאשימה את עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות שליליות, נפגעת אונס איך להתמודד עם רגשות אשמה ומחשבות שליליות? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בהתמודדות עם רגשות אשמה, מחשבות שליליות, חוסר ביטחון עצמי וההשפעות של טראומות רגשיות. אליעד מתאר את המנגנונים הפנימיים שמובילים לאנשים להרגיש ... כפי שהיא, אלא התפיסה מעוותת. לדוגמה, אדם שמרגיש אשמה בעקבות כישלון בעבודה, מטיל את כל האחריות על עצמו, אף שבמציאות יש גורמים נוספים שתרמו לכישלון. אליעד מדגיש שזו טעות לחשוב ... בהמשך, אליעד מציע את הדרך להתמודד עם רגשות האשמה: זיהוי המחשבות שמעוררות אותן. למשל, אם אדם מרגיש שלא היה טוב מספיק בעבודה או מאשים את עצמו במצב קשה, עליו לשאול את עצמו ... עצמי ואכזבה. הוא מציע שדרך להתמודד עם רגשות האשמה היא להבין את האמת מאחורי כל סיטואציה, ולשאול אם באמת יש סיבה לאשמה. איך מחשבות שליליות קשורות לפוסט - טראומה? אליעד מתאר כיצד מחשבות שליליות רבות נובעות טראומות רגשיות. הוא מציין כי ... ולא בטוח בעצמו. לדוגמה, נפגעת אונס עשויה להרגיש אשמה על כך שקרה לה המקרה, במקום להבין כי זהו מעשה אכזרי שנעשה לה ואין לה שום שליטה עליו. הוא מסביר את התהליך שבו אדם שעבר ... גם אם היה מתנהג אחרת. בכך הוא מונע את תחושת האשמה הלא מוצדקת שמלווה אותו. האם חיפוש אחר שלמות קשור לאשמה? בהמשך ההרצאה, אליעד מדבר על הקשר בין רצון לשלמות לבין תחושות אשמה. הוא מציין כי אנשים שמחפשים שלמות לא תמיד מבינים שהחיפוש הזה יוצר להם הרבה כאב, ומוביל אותם להאשים את עצמם על כך שהם לא מצליחים להגיע לשלמות. למעשה, החיפוש אחר שלמות רק מגביר את תחושת החסר, ובכך יוצר מעגל קסמים שבו האדם ... ולהתמקד במחשבות חיוביות ובריאות יותר. רגשות אשמה מחשבות שליליות טראומה חוסר ביטחון עצמי שלמות אהבה עצמית התמודדות עם טראומה איך ניתן להתמודד עם רגשות אשמה ומחשבות שליליות? בהרצאה זו, אליעד כהן דן בנושאים של רגשות אשמה, חוסר ביטחון עצמי, מחשבות שליליות והאחריות האישית שמטילים אנשים על עצמם בעקבות חוויות טראומטיות. הוא מתאר את המנגנונים ... כפי שהיא. הוא מביא את הדוגמה של אדם שמרגיש אשמה על כישלון בעבודה, ומטיל את כל האחריות על עצמו, אף שמבחינה אובייקטיבית יש גורמים אחרים שתרמו לכישלון הזה. אליעד מציין שזו ... מציע תחילה לזהות את המחשבות המובילות לרגשות האשמה . למשל, אם אדם מרגיש שלא היה מספיק טוב בעבודה או אם הוא מאשים את עצמו במצב קשה בחיים, עליו להבין אם מדובר במציאות או ... באמת אחראי למצב, ואם לא, להפסיק להטיל על עצמו אשמה. בהמשך, אליעד מציין את הצורך בהבנה עמוקה של הכוונה מאחורי מחשבות האשמה. האם הם נובעות ממקום של תיקון עצמי, או שמא הם מנוגדים למטרות האמיתיות של האדם? במקרים רבים, אליעד מציין, אנשים אינם ... עצמי ואכזבה. הוא מציע שהדרך לשחרר את רגשות האשמה היא להבין את האמת שמאחורי כל סיטואציה. האם באמת הייתה שם אשמה? האם כל האחראים נחשפו במלואם? על ידי זיהוי והבנת המצב בצורה אובייקטיבית, אפשר לשחרר את תחושת האשמה הלא מוצדקת. כיצד מחשבות שליליות קשורות לפוסט - טראומה? אליעד מציין שמחשבות שליליות הן פעמים רבות תוצאה ישירה של טראומות ... לדוגמה, במקרה של נפגעת אונס, היא עשויה להרגיש אשמה על כך שקרה לה המקרה, במקום להבין כי זהו מעשה אכזרי שנעשה לה ואין לה שום שליטה עליו. הוא מדבר על מצב שבו אדם שעבר טראומה ... כאלה, חשוב שהאדם יבחן את המציאות ויבין שהוא לא אשם. אמנם ייתכן שהוא היה יכול להתנהג בצורה אחרת, אך זה לא אומר שהאירוע היה נמנע לחלוטין. מהו הקשר בין אשמה לרצון לשלמות? אליעד עובר לדון בנושא הרצון לשלמות וכיצד הוא קשור לתחושות אשמה. הוא טוען שבני אדם שמחפשים שלמות לא תמיד מבינים שהחיפוש הזה יוצר להם הרבה כאב. במקרים רבים, הם מאשימים את עצמם על כך שהם ... שלא בסדר בהם כל הזמן. בכך, הם מגבירים את תחושת האשמה והכישלון שלהם. אליעד מציין שהדרך לצאת ממעגל זה היא להבין שאין שלמות מוחלטת ושאנשים לא יכולים להיות מושלמים בכל תחום ... המחשבות הללו ולהפנים שלא תמיד יש אמת במחשבות האשמה. כאשר המחשבות לא תואמות את המציאות, יש צורך לשחרר אותן ולהתרכז במציאות כפי שהיא. הוא מציין שעל האדם לשאול את עצמו שאלה ... ולהתמקד במחשבות חיוביות ובריאות יותר. רגשות אשמה מחשבות שליליות טראומה חוסר ביטחון עצמי שלמות אהבה עצמית התמודדות עם טראומה ...
רגשות אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס עצמי, לכעוס על עצמך, לשנוא את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם
רגשות אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס עצמי, לכעוס על עצמך, לשנוא את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם
... אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס עצמי, לכעוס על עצמך, לשנוא את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם איך נוצרים רגשות אשם כלפי חבר? רגשות אשם כלפי חבר נוצרים כאשר אדם מרגיש שהוא גרם למשהו רע לקרות לחברו. המונח רגשות אשם כולל שני חלקים: רגשות, שמתארים תחושות מסוימות, ואשם, שמשמעותו היא שמישהו אחראי למשהו רע שקרה. כלומר, רגשות אשם הם תחושה של אדם שהוא הסיבה לדבר רע שקרה. במקרה של רגשות אשם כלפי חבר, זה אומר שהאדם מאמין שהוא גרם לחברו להרגיש רע, ולכן הוא מאשים את עצמו על כך. מדוע אדם מרגיש רגשות אשם? רגשות אשם נובעים מהשיפוט של טוב ורע. אם אדם לא היה מגדיר דבר מסוים כרע, הוא לא היה חווה רגשות אשם לגבי אותו דבר. בנוסף, רגשות אשם נובעים גם מהקשר הרגשי שיש לאדם עם חברו. כלומר, השילוב בין תפיסת טוב ורע לבין קשר רגשי יוצר את רגשות האשם. כיצד רגשות אשם כלפי עצמך קשורים לרגשות אשם כלפי אחרים? כאשר אדם פוגע בעצמו, הוא יכול להרגיש רגשות אשם, בדיוק כמו שהוא מרגיש כלפי חבר. לדוגמה, אם אדם עבר תאונה כי לא היה זהיר מספיק, הוא עשוי להרגיש אשם ולומר למה לא הסתכלתי?. גם ... את עצמו על כך שקרה לו משהו רע. כך גם כאשר אדם מרגיש שרע לחברו בגלל משהו שהוא עשה, הוא רואה את עצמו כסיבה לכך ולכן חווה רגשות אשם. מדוע אדם שונא את עצמו בעקבות רגשות אשם? כאשר אדם חווה רגשות אשם, הוא בעצם אומר לעצמו: אני ... כלפי עצמו. כלומר, רגשות האשם מביאים את האדם לשנאה כלפי עצמו משום שהוא רואה את עצמו כסיבה למצב הרע. איך ניתן לנטרל רגשות אשם? ישנן שתי דרכים עיקריות להתמודד עם רגשות אשם: לשנות את תפיסת הטוב והרע - ... אם אדם עבר תאונה ויראה בכך יתרונות מסוימים, כמו למידה מהחוויה או שינוי חיובי בחייו, רגשות האשם עשויים להיחלש. להפסיק להאשים את עצמך - אפשרות נוספת היא להסיט את האשמה למקום אחר, אך זו גישה פחות יציבה, כי היא מבוססת על מציאת גורם חיצוני שאפשר להאשים אותו במקום את עצמך. איך להתמודד עם מצבים שבהם המעשה נעשה ללא כוונה? גם אם אדם לא התכוון לגרום נזק, הוא עדיין יכול לחוות רגשות אשם כי הוא רואה את עצמו כסיבה ... שהדבר שקרה הוא לא בהכרח רע, או שלא היה ניתן למנוע אותו, הוא יוכל להשתחרר מרגשות האשם. האם ניתן להגיע למצב שבו אין רגשות אשם כלל? כן, אם אדם יוכל לראות את ... במה שקרה כדי להפחית את רגשות האשם. אולם, בגישה מוחלטת שבה אין הבחנה בין טוב ורע, רגשות האשם פשוט לא קיימים. איך רגשות אשם כלפי חבר קשורים לכלל המושג? כפי שהוסבר קודם, רגשות אשם נובעים מהשילוב בין תפיסת טוב ורע לבין קשר רגשי. כאשר אדם מרגיש שרע לחברו בגלל משהו שהוא עשה, הוא רואה את עצמו כסיבה לכך ולכן חווה רגשות אשם. אליעד מסביר שכאשר אדם חווה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על נוסחא לזוגיות מוצלחת, נוסחא לזוגיות טובה, אהבה עצמית בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? במה תלויה זוגיות טובה, מי אשם שהזוגיות לא מצליחה? במה תלוי שהזוגיות תצליח, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, קשיים בזוגיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אשמה, איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אשמה, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, טיפול הוליסטי, מטפל רגשי בנושא אשמה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3086 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 09:48:31 - wesi1