אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אני רוצה חופש ✔לעשות כסף, עצלנות לעבוד קשה, לא רוצה להתאמץ, רוצה כסף, רוצה להיות עשיר, לא מוכן להתאמץ, הצבת מטרות, מטרות מנוגדות, לא מצליח לעשות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
5:20לעשות כסף, עצלנות לעבוד קשה, לא רוצה להתאמץ, רוצה כסף, רוצה להיות עשיר, לא מוכן להתאמץ, הצבת מטרות, מטרות מנוגדות, לא מצליח לעשות כסף, רוצה יותר כסף, רוצה חופש
למה קשה לך להרוויח כסף למרות שאתה רוצה להיות עשיר?

אנשים רבים מתמודדים עם הקושי להשיג כסף, אך מעטים מבינים מה באמת חוסם אותם מלהשיג את העושר שאליו הם שואפים. הסיבה העיקרית שאליעד כהן מציין היא שבפועל, האדם לא באמת רוצה כסף באופן מוחלט, אלא מעוניין במשהו אחר הרבה יותר מהכסף - וזה מה שמפריע לו להשיג את המטרה.

איך הרצון לחופש גורם לך להיות עני?

לפי אליעד כהן, אחת הסיבות המרכזיות שמונעות מאנשים להצליח ולהרוויח כסף, היא הרצון העז שלהם לחופש. אנשים רבים אומרים לעצמם "אני רוצה כסף", אבל למעשה הם רוצים משהו אחר - חופש מוחלט מעבודה, ממסגרות וממאמץ. אדם שמאוד רוצה חופש לא יהיה מסוגל לעבוד בצורה מסודרת ומאורגנת, ולכן לא יוכל להרוויח כסף באופן עקבי.

אליעד נותן דוגמה ברורה: אם באמת היית מרוצה מהחופש שיש לך כרגע, לא הייתה בעיה, כי היית אומר "מה אכפת לי שאין לי כסף, העיקר שיש לי חופש". אבל אנשים לא באמת מרוצים מהחופש שיש להם. הם רוצים "חופש אמיתי", חופש שבו אפשר לקנות כל מה שרוצים ללא הגבלה. אך מצד שני, אותו אדם לא מוכן להקריב את החופש המדומה והנוח שלו בשביל לעבוד ולהרוויח כסף.

למה אתה לא מוכן לוותר על החופש בשביל כסף?

הבעיה נוצרת כאשר קיים קונפליקט פנימי בין הרצון לחופש לבין הרצון לכסף. מצד אחד, האדם אומר לעצמו "אני רוצה חופש", הוא לא רוצה להתחייב לשום מסגרת של עבודה מסודרת. מצד שני, הוא רוצה כסף כדי להשיג דברים שהוא לא יכול להשיג ללא עבודה. אליעד מחדד את הנקודה הזו בעזרת דוגמה של ילדים קטנים: לילדים בדרך כלל אין כסף, למה? כי הם לא עובדים. ומה ילדים הכי אוהבים? חופש. לעומתם, אנשים מבוגרים, לרוב יש להם כסף כי הם עובדים, אבל בדרך כלל חסר להם חופש.

האם אפשר להרוויח כסף בלי לעבוד קשה?

אליעד מסביר שאדם שרוצה להשיג כסף ללא עבודה וללא מאמץ - למעשה אינו מוכן להקריב שום דבר. אפילו אם יציעו לו עבודה שבה הוא ירוויח כסף, הוא יסרב כי לא בא לו להשקיע מאמץ כלל. הוא רוצה תוצאה של 100% ללא כל השקעה או מאמץ מצדו. הוא מגדיר זאת בצורה סאטירית ואומר שהמקצוע של אותו אדם הוא להתלונן על כך שאין לו כסף ולא בא לו לעבוד.

ישנם אנשים שעובדים ומרוויחים כסף ומתלוננים על כך שהם צריכים לעבוד. לעומתם, ישנם אנשים שלא עובדים ומתלוננים על כך שאין להם כסף. האדם שעליו אליעד מדבר הוא מי שלא מוכן להשלים עם אחת האפשרויות האלה ומוצא את עצמו מתלונן על שתי האפשרויות במקביל - לא עובד ומתלונן על העדר כסף, ומצד שני לא רוצה לעבוד כלל.

מה לעשות אם אתה לא רוצה לעבוד אבל כן רוצה כסף?

אליעד כהן מציע גישה שונה: הדרך לפתור את המצב היא קודם כל להשתחרר מהמחשבה שהכסף הוא קריטי עבורך. קודם כל, דמיין את כל הדברים שאתה חושב שהכסף יביא לך, ותוותר עליהם בדמיון שלך. תשכנע את עצמך שזה לא משנה, שאין לזה באמת משמעות ושאתה לא צריך את הכסף הזה כלל.

רק אחרי שתהיה רגוע ושלם עם המחשבה שאפילו עבודה קשה ללא כל תגמול כספי לא תזיק לך באמת, תוכל לבחור באופן חופשי את המשחק שבו אתה רוצה להשתתף - בין לעבוד ולהרוויח כסף, או לבחור שלא לעבוד ולהסתדר ללא הכנסה. הבעיה מתחילה כאשר האדם רואה גם את העבודה וגם את החוסר בכסף כאסונות גדולים שהוא חייב להימנע מהם.

למה אנשים מתקשים להשיג מטרות באופן כללי?

ההסבר הזה תקף גם לכל מטרה אחרת בחיים. אם אדם לא מצליח להשיג מטרה מסוימת, זה תמיד כי הוא רוצה משהו אחר יותר, או שאינו מוכן באמת להתאמץ למען המטרה. אין שום מטרה בעולם שאדם יוכל להשיג מבלי שיהיה מוכן לשלם עליה מחיר מסוים, בין אם זה זמן, מאמץ או ויתור על משהו אחר שהוא רוצה יותר.

במילים אחרות, אם אדם מתקשה להשיג משהו, זה משום שבתוכו מתקיימת סתירה פנימית - הוא רוצה שני דברים מנוגדים בו זמנית. במקרה של כסף, הסתירה היא בין הרצון לחופש ללא מגבלות לבין הצורך בעבודה מסודרת. הסיבה שאנשים מתקשים להשיג מטרות היא בדיוק אותה סיבה - סתירות פנימיות ורצונות מנוגדים, שמונעים מהם להתחייב באופן מלא לדבר אחד.
מה הסיבה שלך קשה לעשות כסף או שלבן אדם קשה לעשות כסף מה הסיבה? אחת מהסיבות הסיבה היא בגלל שאתה לא באמת רוצה כסף יש משהו שאתה רוצה יותר מכסף, בגלל שאתה רוצה אותו יותר מכסף לכן הוא דופק לך את הדרך להשיג כסף. עכשיו מה אתה רוצה יותר מכסף? חופש ובגלל שאתה רוצה חופש בגלל זה אתה לא מצליח להשיג כסף כי כל פעם כשאתה צריך לעבוד בצורה מסודרת בצורה מאורגנת אתה אומר "לא אין לי כוח רוצה חופש".

עכשיו אם היה לך טוב בחופש שאתה נמצא בו לא הייתה בעיה כי היית אומר "מה אכפת לי שאין לי כסף העיקר שיש לי חופש" אבל אתה לא מרוצה מהחופש שאתה נמצא בו כי אתה אומר "אבל איזה חופש אני רוצה חופש אמיתי שאני יכול ללכת ולקנות זה וזה" אז אם אתה לא מרוצה מהחופש שאתה נמצא בו אז לך תעבוד בצורה מסודרת, אבל אתה אומר "לא אבל אני לא רוצה לעבוד בצורה מסודרת אני רוצה חופש".

יש פה קונפליקט בין "אני רוצה חופש" לבין "אני רוצה כסף", בין "אני רוצה אושר" לבין "אני רוצה חופש" בין "אני רוצה משהו" לבין "אני רוצה חופש", המחשבה של "אני רוצה חופש" יוצרת את כל המטרות שלך. אתה מבין אותי מה אתה מבין? אתה כל כך רוצה חופש אתה כל כך לא מוכן להתחבר למסגרות שאתה לא מצליח לשחק את המשחק. בדרך כלל ילדים קטנים אין להם כסף אתה יודע למה אין להם כסף? כי הם לא עובדים, בדרך כלל ילדים קטנים מה הם הכי אוהבים? חופש.

נכון בדרך כלל אנשים מבוגרים יש להם כסף, בדרך כלל אנשים מבוגרים אין להם חופש למה? כי הם עובדים ככה זה עובד אתה רוצה כסף בדרך כלל אתה צריך לעבוד, בשביל לעבוד אתה צריך חופש אתה צריך לוותר על החופש ואם אתה תגיד "לא אני מכיר מישהו ששדד בנק והיה לו כסף" אבל למען זה הוא סיכן את החופש שלו בצורה אחרת. אתה מבין את הכוונה? אתה אומר "אני גם רוצה חופש וגם רוצה להסתלבט, גם רוצה להגיד מה שבא לי איך שבא לי בלי חוקים בלי כללים אבל אני גם רוצה שזה יעבוד בצורה מסודרת ולדעת שיש לי הכנסה קבוע ולדעת ככה וככה".

נכון או לא נכון? אתה אומר "אני מוכן להשקיע אפס אחוז מאמץ ואני רוצה מאה אחוז תשואה", אתה רוצה הרי אפילו אם יגידו לך "תעבוד ותרוויח כסף" גם זה לא מתאים לך אתה רוצה להרוויח את הכסף בלי לעבוד בנוסף לכל. נכון או לא נכון אם היו אומרים לך "אין בעיה אתה רוצה כסף בוא תעבוד ניקח אותך אותו, לא אין לי כוח לעבוד", אתה המקצוע שלך בלעבוד בלקטר על זה שאין לך כסף "מה אתה עושה בחיים? אני מקטר קיטור, מה אתה מקטר? אני מקטר שאין לי כסף ושאני לא רוצה לעבוד" זה המקצוע כל אחד והמקצוע שלו.

יש אחד שעובד מרוויח כסף הוא לא מתלונן על זה שהוא יש לו אבל מצד שני הוא מתלונן על זה שהוא עובד, אתה אומר "לא אני לא רוצה להתלונן על זה שאני עובד אבל אני רוצה להתלונן על זה שאין לי". יש אחד שלא מתלונן למה אין לו כסף אבל הוא מתלונן למה הוא עובד ויש אחד שלא מתלונן למה הוא עובד הוא לא יכול להתלונן "וואלה איזה יום קשה היה לי בעבודה" כי הוא לא עובד מצד שני הוא מתלונן "וואלה איזה יום קשה היה לי היום בחנות רציתי לקנות ולא היה לי כסף". אתה מבין מה אני אומר? יש לך אופציה אחת האופציה היא לקחת את החיים יותר בקלות כל מה שהכסף, כל מה שאתה חושב שהכסף יכול לתת לך תוותר עליו.

תקשיב טוב תדמיין בראש מה הכסף ייתן לך תוותר על זה תשכנע את עצמך שזה לא משנה שאין לזה משמעות, שאתה לא צריך כסף בכלל ואז תהיה רגוע אחרי שתהיה רגוע יש פה משחק אם תרצה להשתתף בו תשחק. קודם כל תגיד "אני לא צריך כלום וזה לא משנה גם אם אני אעבוד עבודות פרך בלי לקבל כסף" קודם כל תשכנע את עצמך שהכל בסדר איך שהוא "את הכסף אני לא צריך בכל מקרה ואם אני אעבוד עבודות פרך כל חיי גם לא יקרה שום דבר זה בסדר גמור".

אחרי שתעשה את זה עכשיו יש משחק, עכשיו תחליט איפה אתה רוצה לשחק במקום שיש את הכסף ויש את העבודה או אין אתה העבודה ואין את הכסף. אבל אתה גם רואה את העבודה כאסון וגם רואה את זה שאין לך כסף כאסון וזה צריך אחד מהם לבחור. אתה רוצה להוסיף משהו?

ש: אני?

אליעד: כן, אתה הבנת? אותו דבר לגבי כל מטרה אחרת, למה אתה לא מצליח להשיג מטרה מסוימת? כי בו זמנית אתה גם רוצה מטרה אחרת אתה לא מוכן להתאמץ אתה רק מתלונן. אין מטרה אחת בעולם שאתה.
השקעות רוצה להיות עשיר כלום קונפליקטים אני לא רוצה בנקים להתחבר לקחת למה אני לא רוצה להיות עשיר מחיר איך להיות מיליונר איך להיות עשיר איך להצליח לעשות כסף איך להרוויח הרבה כסף איך להרוויח יותר כסף איך להרוויח כסף איך להתעשר איך לעשות הרבה כסף איך לעשות יותר כסף איך לעשות כסף איך מרוויחים כסף איך עושים כסף הצבת מטרות הצלחה התאמצות חופש ייצור הכנסה כסף לא מוכן להתאמץ לא מצליח לעשות לא מצליח לעשות כסף לא רוצה להתאמץ להיות מיליונר להיות עשיר להיות עשירים להצליח לעשות כסף להרוויח הרבה כסף להרוויח יותר כסף להרוויח כסף להתאמץ להתעצל להתעשר לייצר הכנסה לעבוד לעבוד קשה לעשות הרבה כסף לעשות כסף מוכן להתאמץ מטרות מטרות מנוגדות מנוגדות עצלות עצלן עצלנות עצלנות לעבוד עצלנות לעבוד קשה קושי קשיים רוצה חופש רוצה יותר כסף רוצה כסף רוצה להיות עשיר רוצה להתאמץ רצון תכלית
רוצה ספייס, צריך ספייס, רוצה חופש, לוותר על חופש בזוגיות, לא רוצה להתאהב, לא רוצה להתחייב, פחד מהתאהבות, פחד ממחויבות, חיזוק זוגיות, איך לגרום למישהו להתאהב בך? איך לגרום למישהו לרצות אותך?
רוצה ספייס, צריך ספייס, רוצה חופש, לוותר על חופש בזוגיות, לא רוצה להתאהב, לא רוצה להתחייב, פחד מהתאהבות, פחד ממחויבות, חיזוק זוגיות, איך לגרום למישהו להתאהב בך? איך לגרום למישהו לרצות אותך?
... נגיד שהיא רוצה משהו מסוים אז אם תיתן לה את זה אז אתה יכול לתת לה את זה אבל אם בזוגיות עצמה זה מגביל את החופש. נגיד שמישהי אומרת מה שחשוב לי זה ספייס אני רוצה חופש לדעת שאני חופשיה לדעת פה לדעת שם שזה בעצם דברים שמונעים מבן אדם להיכנס לזוגיות אז איך ... אז מה עושים בא נשאל אותה מה היא רוצה מה את רוצה אני רוצה פרחים רוצה זה ורוצה זה אוקי קחי את זה התאהבה נכון תיאורטית אבל אם באחד הסעיפים היא אומרת לך אני רוצה חופש רוצה שאל תפנה אלי יותר מדי אני רוצה תחושה של ספייס רוצה להרגיש שאני לא מחויבת אז אפשר ... להתאהבות עצמה אז מה התשובה אתה תגיד מה התשובה. ש: זאת שאלה אחרת. אליעד: מה זה אותה תשובה זאת אותה תשובה אבל, מה התשובה לשאלה עם ההוא שרוצה חופש להגיד אני רוצה חופש ולהגיד אני לא רוצה להתאהב זה אותו דבר רק החלפתי את המילה היא החליפה מילה אני גם החלפתי ... להעניק לו חופש. אליעד: איך מה זה אומר? ש: לבדוק מה גורם לו להרגיש שהוא לא חופשי ואז לשנות לו את זה ואז כאילו. אליעד: מה זה אומר הבחורה לדוגמה אומרת לך אני רוצה חופש תדבר איתי פחות אז מה נעשה, טוב מה אתה אומר. ש: לתת לה. אליעד: אבל אנחנו רוצים שהיא תרצה ... זה אומר ניקח את זה שהוא רוצה חופש ונשנה לו את זה אבל אני לא שואל את זה אני אומר להסתכל על זה כעל רצון לכל דבר ועניין אז בא נתקדם קדימה בן אדם אומר שלום אני רוצה חופש מה שאנחנו צריכים לעשות זה לבדוק מה זה אומר רוצה חופש, בוא ניתן דוגמה אחרת בסדר בן אדם אומר אני רוצה חופש עכשיו אומרים לו מה זאת אומרת הוא אומר אני רוצה חופש שתדבר איתי פחות זה מה שאני רוצה הבחורה אומרת תדבר איתי פחות זה החופש שאני רוצה, אוקי מה ... למה היא רוצה את החופש הזה כי x מסיבה x עכשיו בעצם צריך לקחת את הרצון הזה לחופש ולהרחיב אותו על עוד מאה מקרים נוספים רוב הסיכויים שאם היא אומרת נגיד אני רוצה חופש אני לא רוצה לדבר נגיד מפחדת להתאהב נגיד פחד להתאהב, לא בוא נזרום על הסיפור של החופש עכשיו מה שצריך לעשות זה אם מישהו יחשוב שהוא מקבל ממך הרבה חופש במקום אחד הוא יהיה מוכן למען זה לוותר על החופש ממקום אחר. זאת אומרת בן אדם שאומר אני רוצה חופש אפשר למלא לו את הרצון לחופש ממקומות אחרים ואז תמורת זה הוא יוותר על החופש פה אם את נגיד נמצאת עם מישהו שאומר לך אני רוצה חופש אוקי אז בוא נאפשר לו להרגיש חופש בהרבה מקומות אחרים ואז תמורת המקומות האחרים הוא יהיה ... למשל שיהיה לו חופש מהעבודה ואז הוא ירגיש פחות כלוא ואז איתך הוא יהיה מוכן להיות יותר כלוא? אליעד: בוא ניתן דוגמה נזרום על העבודה הבחורה נגיד אומרת אני רוצה חופש, אוקי עכשיו מה יקרה אם היא תדע לדוגמה נגיד שאם נגיד היא איתך היא לא צריכה יותר לעבוד בכלל ... איתנו להרגיש שהוא מרגיש פחות תלוי רגשית אז הוא בעצם יהיה תלוי רגשית בדבר שגורם לו להרגיש פחות תלוי רגשית, מה שבעצם אני מנסה להגיד שגם אם מישהו אומר אני רוצה חופש אני רוצה ספייס רוצה זה ורוצה זה אפילו הרצון הזה הוא לא בהכרח נגד הרצון לזוגיות זה לא ... איתך את משדרת לו אתה יודע בעבודה שלך אתה לא צריך לעבוד כל כך קשה אתה חופשי לעבוד פחות קשה אז בעצם הוא קיבל עוד הרבה חופש בעבודה בזכותך, בן אדם אומר אני רוצה חופש למה אתה רוצה חופש כי אני עובד קשה כי זה וכי זה אוקי אולי אם את תגרמי לו להבין שלעבוד פחות ...
רצון פנימי, רצון חיצוני, מה באמת אתה רוצה, לרצות באמת, למה אתה רוצה, לרצות כלום, הרצון הראשון, לא רוצה שום דבר
רצון פנימי, רצון חיצוני, מה באמת אתה רוצה, לרצות באמת, למה אתה רוצה, לרצות כלום, הרצון הראשון, לא רוצה שום דבר
... צריך תמיד לשאול למה? לגבי כל רצון שעולה. אם מישהו אומר אני רוצה לנסוע לחופש, עליו לשאול: למה אני רוצה חופש? - ואז, למה אני רוצה ליהנות?, למה חשוב לי ליהנות? וכן הלאה, עד לנקודה שבה כבר לא תהיה תשובה. בנקודה זו האדם יגלה שהוא כבר לא יודע מדוע הוא באמת רוצה את מה שהוא ...
מאמץ / הנאה - ממה נובע מאמץ? איך להתאמץ כמה שפחות? איך לחסוך מאמץ מיותר?
מאמץ הנאה - ממה נובע מאמץ? איך להתאמץ כמה שפחות? איך לחסוך מאמץ מיותר? ובו יתבאר העניין של מאמץ הכרחי ומאמץ מיותר. איך נוצר מאמץ? ואיך לחסוך במאמץ? ועוד. ומי שיתבונן על עניין המאמץ, יראה, כי כדי לחסוך במאמץ, לשם כך על האדם למצוא דרכים יעילות יותר וקלות יותר להשיג את המטרות שלו. ככל שהדרך קלה יותר לביצוע, כך היא כרוכה בפחות מאמץ. יחד עם זאת, לפעמים האדם לא מוצא דרך קצרה יותר להשיג את המטרות שלו. והשאלה היא, איך אפשר להקטין את המאמץ, גם כאשר לא מוצאים דרך אחרת קצרה יותר? ואם נתבונן על מהותו של המאמץ, נראה, כי המאמץ, לא תלוי במה שהאדם עושה, אלא במה שהאדם מרגיש, ביחס למה שהוא עושה. המאמץ, הוא תחושה שיש לאדם, כאשר הוא עושה משהו שהוא לא נהנה ממנו, כדי להשיג באמצעותו משהו אחר בעתיד. וככל שהמטרה שאליה רוצה האדם להגיע, רחוקה יותר ממה שהוא עושה, כך האדם מרגיש יותר תחושה של מאמץ. וככל שהמטרה מתקרבת יותר אל האדם, כך הוא מרגיש פחות תחושה של מאמץ ויותר תחושה של הנאה. וזה בעצם אומר, שאם יצליח האדם להבין, איזה מטרות הוא משיג, מעצם זה שהוא הולך בדרך, הרי שהוא ייהנה גם מהדרך ויחסוך מעצמו תחושה של מאמץ. והדבר דומה, לאדם שנוסע בדרך ונהנה מהנוף שיש בדרך אל המטרה. כאשר האדם מוצא איזה משהו טוב גם בדרך אל המטרה, על ידי זה האדם מרגיש הנאה, גם בדרך אל המטרה, ועל ידי זה הוא פחות מרגיש מאמץ. עד כדי כך, שלפעמים האדם ככ נהנה מהדרך אל המטרה, עד שהוא ממציא מטרה, רק כדי ללכת ... יכול ללמוד על עצמו ועל סביבתו, תוך כדי זה שהוא הולך בדרך. וכאשר האדם מוצא עניין, גם מעצם זה שהוא הולך בדרך, על ידי זה הוא מפיק ממנה הנאה ומקטין מעצמו את תחושת המאמץ. לסיכום: על האדם לנסות ליהנות, מעצם מה שהוא עושה. ועל ידי זה האדם מקטין מעצמו, את תחושת המאמץ.
מאמץ. ממה נובע? מי אינו צריך להתאמץ? איך ליהנות ממאמץ?
מאמץ. ממה נובע? מי אינו צריך להתאמץ? איך ליהנות ממאמץ? מאמצים. מאמץ = עבודה קשה ברגע מסוים שאמורה להשיג תכלית אחרת ברגע אחר. מאמץ נוצר רק כאשר האדם אינו יודע כיצד להשיג את אותו הדבר ללא מאמץ. האדם רוצה להשיג תכלית כלשהי. אם הוא אינו יודע איך להשיג אותה בקלות, אז הוא צריך להתאמץ. מי אינו צריך להתאמץ? תשובה: מי שיודע איך להשיג את התכלית בקלות. ידיעה חוסכת מאמץ. מאמץ = מאבק בין שני גורמים. הגורם המתאמץ אל מול המציאות. חוסר התאמה = מאמץ. אם הכל עובד חלק בהרמוניה, אין צורך במאמץ. כיצד אפשר להגיע למצב של אין מאמץ? תשובה: על ידי ידיעה. ידיעה = האדם מבין בדיוק את האלטרנטיבות שלו ובצורה מלאה. ידיעה = האדם מבין בדיוק מה הוא רוצה בסוף ולא מתאמץ להשיג את מה שאינו רוצה. ידיעה = הבנת כל התהליך כולו, החל מרגע העשייה עד השגת התכלית הסופית. כאשר מבינים את התהליך כולו בשלמות, זה מאפשר לחסוך מאמץ. מי שרוצה לא להתאמץ, עליו לחקור בשכלו ולגלות את התכלית הסופית של המאמץ. התכלית הסופית = התכלית הסופית של כל התכליות. לכל פעולה יש תכלית. לכל תכלית גם יש תכלית. על האדם לדעת ולזכור תמיד את התכלית הסופית של כל מעשיו. כאשר האדם מבין מהי התכלית הסופית, ... בסופו של דבר האדם מגלה, כי התכלית הסופית של כל מה שהוא רוצה, הכל כבר קיים ברגע הזה בשלמות. כאשר האדם מתחבר לטוב האמיתי שיש ברגע הזה, הדבר הזה גורם לו להפסיק להתאמץ. להפסיק להתאמץ = לא לחוות תחושה של מאמץ מאבק. זא אם ישנו מאמץ , הרי שהמאמץ הוא עצמו הנאה. מאמץ יכול להיחשב להנאה, רק אם הוא עצמו התכלית הסופית. כל זמן שהמאמץ נועד כדי להשיג תכלית כלשהי, הרי שהמאמץ עצמו אינו הנאה. ליהנות מהמאמץ = ליהנות מעצם הקושי מאמץ ללא שום קשר לתוצאה שלו. המאמץ עצמו הוא התכלית. מי מסוגל ליהנות מעצם המאמץ? רק מי שמוצא את הטוב שיש בכל רגע. הטוב שיש בכל רגע = הטוב שאינו קשור לרגע הקודם הבא. כאשר האדם מבין את הטוב הזה, ממילא גם המאמץ הוא עצמו התכלית והנאה = שלמות. ...
התפתחות רוחנית, תלוי בך או לא תלוי בך, האם להתאמץ, התקדמות רוחנית, במי זה תלוי, בחירה חופשית
התפתחות רוחנית, תלוי בך או לא תלוי בך, האם להתאמץ, התקדמות רוחנית, במי זה תלוי, בחירה חופשית
... רוחנית, תלוי בך או לא תלוי בך, האם להתאמץ, התקדמות רוחנית, במי זה תלוי, בחירה חופשית האם התפתחות רוחנית תלויה בך או לא תלויה בך? אליעד כהן מסביר את סוגיית ההתפתחות הרוחנית והשאלה המהותית, האם ההתקדמות תלויה באדם עצמו או שהיא לא תלויה בו בכלל. הדיון המרכזי הוא סביב השאלה: האם עלי להשקיע יותר מאמץ, או שהמאמץ שלי כלל אינו משנה?. עצם השאלה הזו, לפי אליעד, היא בעלת משמעות עמוקה בפני עצמה, והיא עצמה מהווה סוג של מנוע שמקדם את האדם מבחינה רוחנית. אליעד מדגיש כי עצם התהייה הזו - האם אני צריך להתאמץ או לא - היא הצורה הפנימית של השאלה העמוקה יותר, מי אני?. כאשר האדם שואל את עצמו אם עליו להשקיע יותר מאמץ כדי להתקדם רוחנית, הוא למעשה מביע את השאלה בשפה שונה אך דומה לשאלה הקיומית המהותית: מי זה שמתקדם? מי ... היבט שני: ההתקדמות אינה תלויה בך כלל. היבט שלישי: זה כלל לא משנה אם זה תלוי בך או לא. אליעד מדגיש כי עצם המודעות והעיסוק בשאלה הזו, דהיינו, האם להשקיע מאמץ או לא?, הם כבר ביטוי של התקדמות רוחנית מסוימת. העיסוק בשאלה עצמה, בהיותה שאלה שקשורה לזיהוי עצמי, לקיומו של העצמי ולמידת שליטתו של האדם בתהליך ההתפתחות שלו, היא הצעד האמיתי בדרך אל התפתחות עמוקה יותר. התהייה האם להתאמץ? משקפת למעשה את הקונפליקט הפנימי והעמוק יותר של האדם: האם הוא באמת הגורם המניע של המציאות שלו או שהמציאות פועלת בצורה אוטומטית, ללא קשר לפעולותיו או למאמציו. אליעד מסביר שאותה תהייה עמוקה מסתירה בתוכה את כל הרבדים העמוקים של החיפוש הפנימי של האדם אחר תשובה לשאלה מי אני?. ההסבר שאליעד נותן לכך שהשאלה עצמה היא מקדמת הוא שהשאלה האם להתאמץ? מובילה את האדם להתבוננות פנימית. דרך השאלה הזו, האדם מגיע להכרה בשאלות עמוקות יותר - האם קיימת בכלל ... של השאלה ושל שלוש האפשרויות הללו, מביאה את האדם להתבוננות חדשה על עצמו ועל המציאות, וכך גם להעמקה בהתפתחות הרוחנית שלו. האם התפתחות רוחנית תלויה בי? האם להתאמץ כדי להתקדם רוחנית? האם קיימת בחירה חופשית בהתפתחות רוחנית? איך להתקדם רוחנית? מי אני באמת? ...
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
... או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות? אנשים רבים חיים בתחושה מתמדת של לחץ וחרדה שנובעים מכך שהם מאמינים שצריך לעשות דברים מסוימים. אליעד כהן מציג גישה שונה לגמרי ... רצון סובייקטיבי של האדם עצמו. הוא נותן דוגמה מעשית: אם האדם רוצה להשיג מטרה כלשהי במהירות, הוא מאמין שהוא צריך להתאמץ ולהבין אותה. אך למעשה, ההתאמצות הזו היא בחירה אינדיבידואלית ולא חובה אבסולוטית. אליעד מדגיש שההתאמצות כאן היא מנטלית, אינטלקטואלית, ולא פיזית, ולכן האדם יכול פשוט לבחור האם הוא מתאמץ או לא. אם המטרה חשובה לאדם מספיק, הוא יעדיף להתאמץ, אבל הוא עדיין לא צריך לעשות זאת במובן של הכרח אובייקטיבי. האם צריך הוא רק הרגל מחשבתי? אליעד ממחיש את רעיון ההרגל המחשבתי של צריך בדוגמה של ... שאפשר לקחת את הדברים האלה ברצינות ולחוות שינוי עמוק ומשמעותי באופן שבו האדם חווה את עצמו ואת חייו. האם באמת צריך להתאמץ? איך להשתחרר מהלחץ של צריך? איך להפחית סבל בחיים? מה ההבדל בין צריך לרוצה? האם צריך להבין את המציאות? למה אנשים מרגישים לחץ? איך להפסיק להרגיש ...
רצון לסבול, איך לא לשקר בלי להתאמץ בכלל, לשנוא את הדרך אל המטרה, לשנוא כסף, השטן שאתה
רצון לסבול, איך לא לשקר בלי להתאמץ בכלל, לשנוא את הדרך אל המטרה, לשנוא כסף, השטן שאתה
... לסבול, איך לא לשקר בלי להתאמץ בכלל, לשנוא את הדרך אל המטרה, לשנוא כסף, השטן שאתה למה האדם סובל, והאם הוא באמת רוצה להפסיק לסבול? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו ... למעשה נותן אישור לסבל להמשיך להתקיים בחייו. האדם מתרגל לשקר קטן, למשל כשהוא טוען שטוב לו בעבודה שהוא שונא, או שטוב לו לסבול מעט כל יום. כשאדם אומר שטוב לו לעבוד רק שעה ביום, הוא בעצם אומר לסתן (הסבל והקושי בחיים) זה בסדר, אתה יכול להמשיך לגרום לי ... שגרתיות כמו לאכול, לפתוח ברז, או לזוז הן למעשה סוג של סבל ועבודה, כי האדם עושה אותן מתוך תחושת חובה או צורך, ולא מתוך בחירה חופשית מלאה. האדם טוען שטוב לו לעבוד פחות, אך האמת היא שהאדם לא רוצה לעבוד בכלל, והעבודה עצמה, אפילו עשר דקות ביום, היא כבר סוג של עבדות וסבל. אם האדם היה כנה ... הכרח היא כבר סבל ועבדות. רק כאשר האדם יפסיק לשקר שהוא נהנה מעבודתו, או שהוא מסתפק בכך שהוא סובל רק מעט, יוכל להפסיק את הסבל לחלוטין. מהי המשמעות של לשנוא כסף לפי אליעד כהן? אליעד מסביר שכדי להגיע להבנה המוחלטת של המציאות, האדם חייב לשנוא את הממון , את הכסף, ואת האמצעים שהוא משתמש בהם כדי לשרוד או להשיג את מטרותיו. לפי רבי נחמן, שאותו אליעד מצטט, האדם צריך לשנוא את הכסף באופן מוחלט כדי להשתחרר מהשעבוד אליו. כשהאדם תלוי בכסף או באמצעים אחרים, הוא תמיד סובל כי הוא לא חופשי באמת. הסיבה לכך היא שהכסף הוא תמיד אמצעי למטרה ולא המטרה עצמה. האדם לעולם לא באמת נהנה מהכסף, אלא רק מהסיפוק המדומה שהכסף מעניק לו. כדי להשתחרר באמת, על האדם לשנוא את הכסף ואת התלות שלו בו, ולהבין שאין שום הכרח להיאחז בו. מיהו השטן, ומה הקשר שלו לאדם? לפי ... עצמו, הכלום המוחלט, וזה השחרור האמיתי מהסבל ומהרצונות. למה האדם רוצה לסבול? איך לא לשקר לעצמך? מהו השטן? למה האדם לא רוצה לסבול באמת? מה המשמעות של שנאת כסף? איך להשתחרר מהרצונות? מה זה אלוהים האמיתי? ...
עבודה קשה, מנוחה, לעבוד או לנוח, שכל או רגש, קונפליקט רגשי, עבד של הרצון, לטחון מים, להתאמץ לא להתאמץ, חופש מוחלט
עבודה קשה, מנוחה, לעבוד או לנוח, שכל או רגש, קונפליקט רגשי, עבד של הרצון, לטחון מים, להתאמץ לא להתאמץ, חופש מוחלט
... קשה, מנוחה, לעבוד או לנוח, שכל או רגש, קונפליקט רגשי, עבד של הרצון, לטחון מים, להתאמץ לא להתאמץ, חופש מוחלט האם יש הבדל בין שכל ורגש בהחלטות שלנו? אליעד ... שבהם האדם מתלבט האם להקשיב לרגש שאומר לו לנוח, או לשכל שאומר לו לעבוד. הוא מציין כי המונחים שכל ורגש הם רק ביטויים לתיאור של ... פשוט מתמודד עם שני רצונות מנוגדים או יותר. מה גורם לקונפליקט בין לעבוד לבין לנוח? הקונפליקט מתרחש כאשר לאדם יש רצון מסוים - למשל, רצון לנוח, אך במקביל הוא חש חובה כלשהי לעבוד, מה שיוצר מאבק פנימי. אליעד מדגיש שכדי להבין את ... מחיפוש אחר הנאה או מההרגשה הטובה של חוסר מחויבות. מנגד, הרצון לעבוד קשור בתחושת המחויבות או הרצון להשיג מטרה מסוימת. אליעד נותן דוגמה ספציפית של מישהי שחווה התלבטות האם לעבוד או לא לעבוד, ומסביר לה שהדילמה הזו נובעת בעצם משני אינטרסים פנימיים מתחרים: מצד אחד הרצון להצליח ולהתקדם, ומצד שני הרצון לנוח ולא להתאמץ. השאלה היא איזה רצון היא מעדיפה שינצח. הוא מציע לא לנסות ... קשה מאוד כדי לממש את הרצון שלו לנוח. הרצון תמיד קיים, תמיד דורש מאמץ ומחויבות, ולכן האדם בעצם אף פעם לא נמצא במנוחה מוחלטת או ... האדם רואה ששני הצדדים הם בעצם רצונות פנימיים שלו, ששניהם דורשים מאמץ ושניהם נותנים תחושת סיפוק חלקית בלבד. האדם מבין שכל מה ... עושה זו עבודה תמידית לשם סיפוק רצונותיו, ולכן אין באמת מצב של לא לעבוד או לנוח באופן מוחלט. לדוגמה, הוא מתאר מצב שבו מישהו עובד ... מכך, ואומר לו לדמיין שהוא נח זמן רב כל כך עד שהוא בעצמו כבר ירצה לעבוד, ואז לחוות מחדש את העבודה כבחירה נעימה. הוא מסביר שככל ... בין עבודה למנוחה, הוא יוצא לחופשי. מה הפתרון האמיתי למאבק בין לעבוד או לנוח? הפתרון האמיתי לפי אליעד הוא להגיע לתפיסה פנימית ... שנראים מנוגדים רק ברובד השטחי. איך לפתור קונפליקט פנימי? מה עדיף לעבוד או לנוח? שכל או רגש איך להחליט? איך להשתחרר מהקונפליקט הרגשי? איך להיות חופשי מהרצון? מה זה חופש מוחלט? האם אפשר לא לעבוד בכלל? ...
מוטיבציה, חוסר חשק להתאמץ, חוסר מוטיבציה, חוסר התמדה, עייפות נפשית, כבדות נפשית, משחק החיים, תשישות נפשית
... חוסר חשק להתאמץ, חוסר מוטיבציה, חוסר התמדה, עייפות נפשית, כבדות נפשית, משחק החיים, תשישות נפשית ובו יתבאר, העניין של חוסר המוטיבציה של האדם בחייו, להשיג מטרות כאלו ... יודע ומבין שהוא צריך להשיג מטרות כלשהן. אבל האדם חווה עייפות נפשית תשישות נפשית כבדות נפשית וכיוב, ואין לו חשק ומוטיבציה להתאמץ כדי להשיג את המטרות שלו. והשאלה היא, ממה נובעת תחושת העייפות הנפשית של האדם? ולמה יש לאדם חוסר חשק לעשות דברים? וגם כאשר האדם כבר עושה משהו, אז הוא ... את המציאות. ולרצות לשנות את המציאות, פירושו, לרצות לגרום למציאות להיות שונה. ולגרום למציאות להיות שונה, פירושו שהאדם צריך להתאמץ כדי לשנות את המציאות. כי האדם רוצה לשנות את המציאות, שתהיה כך או אחרת. ולשנות את המציאות, פירושו, להרגיש רע. כי ברגע שהאדם מנסה לשנות את המציאות, בפרט כאשר האדם מתאמץ מאוד כדי לשנות את המציאות, הרי שזה בעצם אומר, שהאדם מזדהה עם המחשבה שלו, שאומרת לו, שהמציאות היא לא מספיק טובה, כפי מה שהיא עכשיו. כי המאמץ נובע מהמחשבה שאומרת שהמציאות היא לא מספיק טובה כרגע. וככל שהאדם מתאמץ יותר לשנות את המציאות, כך הוא יותר מזדהה רגשית, עם המחשבה שלו, שהמציאות היא לא מושלמת כפי מה שהיא כרגע. ולכן האדם חווה חוסר חשק וחוסר מוטיבציה וחוסר התמדה, להתאמץ כדי להשיג את המטרות שלו. ולמה? כי האדם רוצה להשיג את המטרות שלו, כדי להרגיש, טוב יותר ממה שהוא מרגיש עכשיו. ומאחר שכך, הרצון של האדם להרגיש טוב, מונע ממנו להתאמץ, כדי להרגיש יותר טוב. כי המאמץ של האדם להרגיש יותר טוב, הוא בעצם גורם לאדם להרגיש יותר רע. ונכון שהאדם מוכן לפעמים להרגיש קצת רע בהווה, כדי להרגיש הרבה יותר טוב והרבה פחות רע בעתיד. אבל אעפכ, לא תמיד האדם חושב, שהרע שיהיה לו בעתיד, הוא יהיה הרבה יותר רע, מהרע שיהיה לו מהמאמץ שלו לשנות את המציאות. ולא תמיד האדם חושב, שהמאמץ שלו לשנות את המציאות, והרע שהוא ירגיש בדרך אל המטרה, לא תמיד האדם חושב, שזה שווה את המאמץ. בפרט שהאדם כבר יודע מראש, שכנראה בכל מקרה, גם כאשר הוא ישיג את מה שהוא רוצה, גם אז הוא לא יהיה מרוצה. כי תמיד, כאשר האדם משיג את מה שהוא רוצה, הוא ... מנסה לשנות את המציאות, כדי להרגיש כמה שיותר טוב בהווה. כי האדם, אף פעם לא עושה שום דבר, בשביל העתיד, אלא רק בשביל ההווה. והאדם מתאמץ בהווה, כדי להתגבר על המחשבות המטרידות שיש לו בהווה, ממה שהוא חושב שאולי יקרה לו בעתיד. והאדם תמיד מתעסק בלטפל בבעיות שיש לו רק ברגע הזה. והאדם עושה ברגע הזה, את מה שהוא חושב שיעשה לו הכי טוב ברגע הזה. ואם האדם חושב, שהמאמץ שהוא יתאמץ ברגע הזה, יעשה לו הרבה רע. ואם האדם חושב, שהרע שהוא ירגיש מהמאמץ, הוא יהיה גדול יותר, מהרע שהוא מרגיש, מהפחד שלו ממה שיקרה לו בעתיד, אז האדם חווה חוסר חשק להתאמץ. כי האדם מעדיף לסבול מהפחד שלו ממה שיקרה לו בעתיד, יותר מאשר מהמאמץ שלו לשנות את העתיד. ובפרט כאשר האדם יודע מראש, שגם אם הוא יצליח לשנות את המציאות, גם אז הוא לא יהיה מרוצה בשלמות, בפרט אז, שיש לאדם עוד יותר חוסר ... בתחושה של מוטיבציה לעשות דברים, עליו להבין היטב את הסיבה שבגללה הוא חווה חוסר חשק לעשות דברים. דהיינו, להבין, שהוא חווה שהמאמץ שלו לעשות את הדבר, גדול מהתועלת שתצמח לו מאותו הדבר. וככל שהאדם מתאמץ יותר לשנות איזה דבר, כך בעצם הוא מזדהה יותר עם המחשבה שלו, שהמציאות היא לא מספיק טובה כפי מה שהיא. וזה גורם לו להרגיש יותר רע. כי עצם המחשבה שצריך ... עצמה גורמת לאדם להרגיש רע. והאדם רוצה להרגיש טוב, ולשם כך האדם רוצה לשנות את המציאות. אבל הרצון לשנות את המציאות, הוא מתחזק במאמץ לשנות את המציאות, ואז הוא גורם לאדם להרגיש עוד יותר רע. והאדם נמצא בפרדוקס. כי כדי להרגיש טוב, לשם כך הוא צריך לחשוב יותר שהמציאות רעה, כדי לאזור ...
הצלחה, מאמץ, להצליח בלי להתאמץ, להתאמץ כדי להצליח, רוצה להצליח בחיים, מהי הצלחה בחיים, טוב הוא רע, רע הוא טוב, טוב להרגיש רע, רע להרגיש טוב
הצלחה, מאמץ, להצליח בלי להתאמץ, להתאמץ כדי להצליח, רוצה להצליח בחיים, מהי הצלחה בחיים, טוב הוא רע, רע הוא טוב, טוב להרגיש רע, רע להרגיש טוב
... מאמץ, להצליח בלי להתאמץ, להתאמץ כדי להצליח, רוצה להצליח בחיים, מהי הצלחה בחיים, טוב הוא רע, רע הוא טוב, טוב להרגיש רע, רע להרגיש טוב האם חייבים להתאמץ כדי להצליח בחיים? רוב האנשים מאמינים שהצלחה בחיים קשורה בהכרח למאמץ, ושהצלחה ללא מאמץ אינה אפשרית. אליעד כהן מציג גישה שונה לחלוטין, המאתגרת את האמונה הרווחת הזו. לדבריו, הקושי המרכזי הוא שיש לאדם שתי אמונות סותרות: מצד אחד, הוא מאמין שעליו להתאמץ כדי להצליח, ומצד שני הוא חושב שהצלחה אמיתית צריכה לבוא בלי מאמץ. הסתירה הפנימית הזו משתקת אותו וגורמת לו לא להצליח, משום שהוא לא נותן את כל כולו לפעולה. לדוגמה, כאשר אדם רוצה להקים עסק, הוא לעיתים מרגיש שאם אני לא אתאמץ, לא אצליח, ולכן הוא דוחה את פתיחת העסק. מנגד, כשהוא נתקל בהזדמנות עסקית שנראית לו קלה מדי, הוא אומר לעצמו זה קל מדי, בטח זה לא אמיתי, ומפספס אותה. שתי המחשבות האלה מנטרלות אחת את השנייה ומביאות אותו למצב של תקיעות. מדוע אנשים מפחדים להצליח בלי מאמץ? הסיבה שאנשים מפחדים מהצלחה ללא מאמץ, על פי אליעד, נובעת מהאמונה הפנימית שסבל הוא בהכרח דבר רע. אם אדם מאמין שסבל הוא רע, הוא ינסה בכל מחיר להימנע ממנו. כך, הוא יעדיף תמיד מאמץ, כי הוא מאמין שרק באמצעות המאמץ יוכל להימנע מסבל עתידי. למשל, אדם שיעדיף לגור בתל אביב ולא בבאר שבע, משום שבתל אביב הוא רחוק מהאקסית שלו ופחות סובל מכך, עושה זאת ... העסק. ההבנה העמוקה שכל אפשרות היא שוות ערך במהותה, משחררת את האדם מלחץ ומפחד לבחור את הדבר הנכון. בסופו של דבר, אליעד אומר שהאדם לא חייב לבחור בין מאמץ לחוסר מאמץ, אלא רק להיות מודע לכך שבכל בחירה יש יתרון וחיסרון, וכי הפתרון לשאלה האם להצליח בעזרת מאמץ או בלי להתאמץ, נמצא תמיד ביכולת שלך לראות ששתי האפשרויות הן בעלות ערך שווה. האם הצלחה דורשת מאמץ? איך להצליח בלי להתאמץ? מה טוב בסבל? למה קשה לי להצליח בחיים? האם סבל הוא רע? למה אני רוצה להצליח? האם אפשר להשתחרר מרצונות? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לעשות כסף, עצלנות לעבוד קשה, לא רוצה להתאמץ, רוצה כסף, רוצה להיות עשיר, לא מוכן להתאמץ, הצבת מטרות, מטרות מנוגדות, לא מצליח לעשות כסף, רוצה יותר כסף, רוצה חופש
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אני רוצה חופש, איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אני רוצה חופש, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בסקייפ, אימון אישי בטלפון, מאמן אישי לנוער בנושאי אני רוצה חופש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.3599 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 01:18:01 - wesi1