אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אמונות ✔מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם באמת חייבים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם באמת חייבים להרגיש טוב? איך אפשר להשתחרר מדמות פנימית וממעגל הזיוף? איך אפשר לחיות באופן חופשי באמת? למה חשוב להפעיל את השכל ולחקור סיבתית? איך להתמודד עם תחושת זיוף או תקיעות? מדוע חשוב לא לפחד להרגיש רע? מדוע אנחנו נאחזים בדמויות שאנחנו לא? איך משתחררים מהאמונה שחייבים להרגיש טוב?
למה אנחנו מנסים לשחק דמות פנימית?

אליעד כהן פותח את השיחה בדיון מעמיק סביב הנושא של "להיות בדמות פנימית". הוא מסביר ש"דמות פנימית" היא מצב שבו האדם מתנהג בצורה לא אותנטית, מתוך ניסיון להתאים את עצמו לתדמית מסוימת שהוא חושב שתביא לו קבלה חברתית, הערכה ואהבה. האדם משחק דמות פנימית כי הוא פוחד להיראות כפי שהוא באמת, מתוך חשש להיתפס כחלש או בלתי רצוי. אליעד מדגים את הנושא באמצעות דוגמה פשוטה ויומיומית: כאשר אדם אוכל קורנפלקס והוא מדמיין שהוא כוכב קולנוע או דמות מצליחה, הוא נמצא בתוך דמות פנימית. הסיבה היא לא ההנאה מהפעולה עצמה, אלא הרצון להרגיש "משהו מיוחד".

מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה?

בהמשך השיחה, אליעד מסביר שהרצון להרגיש "שווה" או בעל ערך הוא רצון שנובע מתוך אמונה בסיסית של האדם שהוא אינו שווה כפי שהוא באמת. האדם מרגיש צורך להוכיח שהוא שווה, ולכן הוא נתלה בדברים חיצוניים כמו הצלחה כלכלית, זוגיות או מראה חיצוני. אליעד ממליץ לפרק את האמונה הזו על ידי שלוש שאלות מרכזיות:
  • למה אני רוצה להרגיש שווה?
  • האם אני באמת לא שווה כרגע?
  • האם חובה עלי להרגיש שווה בכלל?
באמצעות שאלות אלו, ניתן לראות שהתחושה שאנחנו חייבים להרגיש שווים היא בסך הכל אמונה ולא עובדה מוחלטת.

מה ההבדל בין להבין לבין להאמין?

אליעד מבהיר שיש הבדל עצום בין להאמין לבין להבין. להאמין שאתה שווה או טוב פירושו לנסות לשכנע את עצמך במשהו שאולי אינו נכון. לעומת זאת, להבין פירושו להתבונן במציאות באופן ישיר ולהיות מודע למה שקורה באמת. ההבנה באה לידי ביטוי בכך שאתה חוקר את המחשבות שלך, בודק מדוע אתה מרגיש צורך להיות משהו, ומאיפה מגיעות האמונות שלך. להבין זו חקירה, בעוד שלהאמין זו התעקשות על רעיון מסוים.

האם באמת חייבים להרגיש טוב?

אליעד מתייחס לאמונה השורשית ביותר באדם, שהיא הרצון להרגיש טוב. הוא מסביר שזו אמונה עמוקה ובלתי מודעת, המוטמעת במערכת העצבית של האדם מאז הילדות. אף שלא מלמדים את האדם באופן מודע שעליו להרגיש טוב, המערכת הביולוגית שלו יוצרת תגובות אוטומטיות של חיפוש הנאה והימנעות מכאב. גם זו, לפי אליעד, היא בסופו של דבר רק אמונה. הוא מציע לא להילחם באמונה הזו אלא לחקור אותה: "למה אני חייב להרגיש טוב?", וכך האדם יכול להשתחרר מהאמונה שהוא תלוי בהרגשה הטובה.

איך אפשר להשתחרר מדמות פנימית וממעגל הזיוף?

אליעד מציע לא להיבהל מכך שאתה נמצא בדמות, אלא להבין את השורש של התנהגותך. אם אדם רוצה בחורה כי היא נראית טוב, עליו לשאול את עצמו "למה אני רוצה אותה?" ולהמשיך להעמיק ולחקור עד שיגיע לסיבה הפנימית ביותר. העמקה זו מגלה את ההנחות הסמויות שמנהלות את האדם וגורמות לו סבל. ברגע שאתה מבין את הדמות לעומק, אינך חייב להפסיק לשחק אותה, אך אתה משתחרר מההזדהות איתה ומקבל יותר חופש פנימי.

איך אפשר לחיות באופן חופשי באמת?

אליעד מדגיש שחופש אמיתי אינו אומר שלא תרגיש שום דבר, אלא שתהיה חופשי מהתלות ברגשות. אתה יכול לאכול קורנפלקס פשוט כי בא לך, לא כי אתה חייב להרגיש "כמו כוכב". גם אם יהיו רגעים בהם אתה מרגיש רע, אתה לא סובל מהם כי אתה לא מפחד להרגיש רע. הפחד להרגיש רע הוא שמייצר סבל גדול יותר מהרגעים הרעים עצמם.

למה חשוב להפעיל את השכל ולחקור סיבתית?

אליעד מציע לפתח את המוח באמצעות "ניתוח סיבתיות", כלומר, לשאול על כל רגש וכל פעולה "למה?" - למה אני מרגיש את זה, מאיפה האמונה הזו באה? למשל:
  • למה אני רוצה את הבחורה הזו?
  • כי...
מהי דמות פנימית ולמה אנו מזייפים את עצמנו?

אליעד כהן פותח את ההסבר בשאלה: מדוע האדם מרגיש צורך לשחק דמות כלשהי ולא להיות פשוט כפי שהוא באמת? לטענתו, האדם נמצא במצב של "דמות פנימית", כאשר הוא מנסה להתאים את עצמו לתדמית מסוימת מתוך רצון להיות אהוב, מוערך או מקובל חברתית. דמות זו אינה מי שהאדם באמת, אלא תפקיד שהוא מרגיש שעליו לשחק כדי שיקבלו אותו. לדוגמה, אדם יכול להעמיד פנים שהוא מצליח, כריזמטי או בטוח בעצמו, גם אם הוא מרגיש ההפך הגמור מבפנים.

הזיוף הזה יוצר דיסוננס - פער בין התחושה הפנימית של האדם לבין האופן שבו הוא מתנהג. אליעד מסביר שהפער הזה גורם לאדם לחוש תחושת אי - נוחות קבועה, כיוון שהוא יודע עמוק בפנים שהוא אינו אותנטי. אליעד נותן כדוגמה אדם שמנסה להיכנס ל"זון" - מצב נפשי של הצלחה וביטחון עצמי - אך מתחת למעטפת הזו מסתתרת תחושת חוסר ערך פנימית שאותה הוא מנסה להסתיר מהעולם.

מדוע אנחנו נאחזים בדמויות שאנחנו לא?

הסיבה המרכזית שבגללה האדם נאחז בדמות פנימית היא הפחד להיתפס כחלש או בלתי רצוי. האדם מאמין שאם יראה את הצד האמיתי שלו, הוא לא יתקבל בחברה או לא יזכה להערכה ואהבה. לכן הוא מנסה כל הזמן "להוכיח" משהו כלפי חוץ. אליעד משתמש בדוגמה יומיומית של אדם שאוכל קורנפלקס ומדמיין שהוא כוכב קולנוע, לא כי הוא נהנה מהפעולה עצמה אלא כי הוא חייב להרגיש שהוא "משהו". כך הוא נשאר תלוי בתחושה הזו ולא באמת חופשי.

האדם לא אוכל רק כי הוא רעב, אלא גם כי הוא מחפש אישור חיצוני: הוא מנסה להרגיש חשוב, ראוי או אהוב, מה שגורם לו להיות כבול לשקר. אליעד מדגיש שהבעיה אינה בפעולה עצמה, אלא בסיבה שבגללה האדם עושה את הפעולה.

כיצד לזהות את הדמות הפנימית?

אליעד מציע לשאול שאלות פנימיות שיכולות לחשוף את הזיוף. השאלות הן: האם אני עושה את מה שאני עושה רק כדי להרגיש טוב עם עצמי או כדי להסתיר חוסר ערך פנימי? האם אני מדמיין איך אחרים רואים אותי? כדוגמה, הוא מתאר אדם שהולך לחדר כושר לא בשביל הבריאות או ההנאה אלא מתוך תחושה של חובה, כאילו בלי זה הוא אינו שווה. אותו אדם יוצר הזדהות עם דמות פנימית שמעניקה לו תחושת ערך מדומה.

מדוע אנו רוצים להרגיש שווים?

הרצון להרגיש שווה נובע מתוך אמונה בסיסית שהאדם כפי שהוא לא מספיק טוב. זו הנחה סמויה, לא עובדה, שאומרת שאם תהיה עם בחורה יפה, אם תצליח בקריירה או אם תיראה טוב - אז תהיה שווה. אליעד ממליץ לפרק את האמונה הזו דרך שלוש שאלות מרכזיות:
  • למה אני רוצה להרגיש שווה?
  • האם באמת אני לא שווה כפי שאני עכשיו?
  • האם חייבים בכלל להרגיש שווה?
השאלות הללו עוזרות לאדם להבין שהרצון להרגיש שווה הוא לא יותר מאמונה, שאין בה באמת שום הכרח.

מה ההבדל בין להאמין לבין להבין?

אליעד מדגיש שיש הבדל גדול בין להאמין שאתה שווה או טוב לבין להבין באמת מה קורה. כאשר האדם מנסה להאמין שהוא טוב, הוא למעשה לא מברר את האמת אלא מנסה להרגיע את עצמו בשקרים. בניגוד לכך, הבנה אמיתית מתרחשת כשאתה לא מנסה לשכנע את עצמך בשום דבר, אלא פשוט חוקר את המציאות - למה אתה מרגיש ככה, מה האמת מאחורי הרגש שלך, ומהי הסיבה האמיתית לפעולות שלך.

האם באמת חייבים להרגיש טוב?

האמונה שחייבים להרגיש טוב, אליעד מסביר, היא מהאמונות העמוקות ביותר שיש לאדם. זו אמונה שנטמעת בילדות, דרך מערכת עצבית שמחפשת הנאה ונמנעת מכאב. אבל גם אמונה זו אינה עובדה מוחלטת אלא מערכת ביולוגית...
מהו שקר בדמות ואיך הוא משפיע על האדם?

השיחה מתחילה בניסיון להבין את התחושות האותנטיות של האדם כאשר הוא מנסה להתאים את עצמו לדמות מסוימת. אליעד כהן מדגיש שהניסיון "להיכנס לדמות" הוא בעצם שקר. כשאדם מנסה להיות משהו שהוא לא, הוא יוצר בתוכו דיסוננס. הוא רוצה להרגיש אמיתי, אבל ההתנהלות שלו יוצרת תחושת זיוף.

הדמות נבנית מתוך פחד להיות חלש או בלתי רצוי. האדם מרגיש שהוא חייב "לכסות" את מה שהוא באמת כדי שהחברה תקבל אותו. לדוגמה, אחד המשתתפים סיפר על ניסיון להיות בזון מסוים - מצב רגשי שבו הוא מצליח, כריזמטי, מושך - אך הבין שזהו זיוף שמכסה על תחושת חוסר ערך פנימית.

למה אנחנו נאחזים בדמות מזויפת?

האדם לעיתים מרגיש שהוא מוכרח לשחק תפקיד כלשהו כדי להתקבל בחברה או כדי להרגיש בעל ערך. זה יכול לבוא לידי ביטוי בכל פעולה - אפילו כשאדם אוכל קורנפלקס ו"מרגיש" כמו דמות של כוכב. עצם התחושה שהוא צריך "להרגיש משהו מסוים" כדי לפעול, מראה שהוא אינו חופשי אלא בדמות.

אליעד מסביר שהבעיה היא לא בהכרח הפעולה החיצונית (כמו לאכול קורנפלקס), אלא בתחושת ההזדהות עם תדמית פנימית שמייצרת תלות רגשית. האדם לא אוכל כי הוא רעב, אלא כדי להרגיש חשוב, שווה או אהוב - וזה מהות השקר.

איך אפשר לזהות דמות פנימית?

כדי לזהות אם אתה בדמות, תשאל את עצמך: האם אתה עושה את מה שאתה עושה רק כדי להרגיש שווה או כדי להסתיר חולשה? האם אתה מדמיין תרחישים שבהם אתה נראה או נתפס בצורה מסוימת?

דוגמה לכך היא אדם שמתאמן בחדר כושר, לא כדי לשמור על בריאות אלא כי הוא מרגיש שבלעדיו הוא לא שווה. הוא לא נהנה מהפעולה עצמה, אלא מהמעמד המדומיין שהיא נותנת לו.

מהו שורש הרצון להרגיש שווה?

מתוך שיח פנימי עולה שהרצון להרגיש שווה מגיע מהנחה בסיסית שאומרת "אני לא שווה כפי שאני". אם אני איתה - הבחורה היפה - אז אני שווה. אם אני מצליח בעבודה - אז אני שווה. אם אני נראה טוב - אז אני שווה. אליעד מפרק את ההנחה הזאת דרך שאלות:
  1. למה אני רוצה להרגיש שווה?
  2. האם באמת אני לא שווה?
  3. האם זה מחויב להרגיש שווה?
על ידי ניתוח כזה, האדם מגיע למסקנה שהתחושה שהוא חייב להרגיש שווה היא מבוססת על אמונה - לא על עובדה.

מה ההבדל בין להבין משהו לבין להאמין במשהו?

כשאתה מנסה "להאמין" שאתה שווה, או שאתה טוב, אתה בעצם בונה על שקר. אתה לא מברר אם זה נכון - אתה מנסה לאחוז בזה כאמונה מרגיעה. לעומת זאת, כשאתה מנסה להבין מה קורה - אתה לא מנסה להכתיב לעצמך מחשבות אלא בודק מה האמת.

זה ההבדל בין אדם שמחפש לחשוב מחשבות שירגיעו אותו לבין אדם שחוקר את המציאות עצמה.

האם באמת חייבים להרגיש טוב?

זו שאלה מרכזית מאוד בשיחה. אליעד טוען שהאמונה שחייבים להרגיש טוב היא אחת האמונות העמוקות ביותר שמושרשות בילד מהיום שהוא נולד - לא בכך שמלמדים אותו, אלא בכך שמערכת העצבים שלו מבנה תגובות של חיפוש אחר נעימות והימנעות מכאב.

אבל גם זו, בסופו של דבר, אמונה. אתה לא נולד עם הידיעה שאתה חייב להרגיש טוב - אתה פשוט פועל על פי מערכת ביולוגית מסוימת. אליעד קורא לזה "אמונה מובנית", אך הוא מדגיש שזו עדיין אמונה - לא עובדה מחויבת.

איך משתחררים מהאמונה שחייבים להרגיש טוב?

לא נלחמים באמונה, אלא מתבוננים בה. ככל שתתבונן יותר באמונה הזו, ותשאל למה אתה רוצה להרגיש טוב - אתה תראה שזו מערכת של הנחות יסוד שאינן מחויבות. לדוגמה, אתה רוצה להרגיש שווה כדי להרגיש טוב, אבל מי אמר שזה מחויב?

ברגע שאתה מפסיק לחפש "איך להיות מאושר" ומתחיל לחקור "למה בכלל אני רוצה להיות מאושר" - מתחיל תהליך שחרור.

מה זה אומר לחיות באופן יחסי?

החיים תמיד מכילים מרכיב יחסי - אתה לא יכול להפסיק לחשוב לגמרי, או להפסיק להרגיש. אבל אתה יכול לפתח מודעות לכך שאתה בדמות. אליעד מציע לא להיבהל מהעובדה שאתה פועל לפי תבניות, אלא לשאול את עצמך למה אתה פועל כך.

לדוגמה, כשאתה מתלבש בצורה מסוימת או מדבר בצורה מסוימת, האם אתה עושה את זה כי זה מתאים לאמת שלך או כי אתה מנסה להרשים?

מהי הדרך לצאת ממעגל השקר?

המפתח הוא לא "להיות אמיתי" במובן הרגשי או הדרמטי, אלא להבין מה באמת קורה. אל תנסה להרגיש משהו. תנסה להבין מה אתה מרגיש ולמה. לדוגמה: אם אתה מרגיש שאתה רוצה את הבחורה כי היא נראית טוב, תשאל למה אתה רוצה אותה, ולא רק תגיד "היא יפה אז אני רוצה אותה". תמשיך לחקור עד שתגיע לשורש ההנחה.

האם אפשר להיות חופשי בלי להרגיש אבן?

אליעד מזהיר מכניסה לקיצוניות...
מהי האמת ואיך להבין אותה?

הרבה פעמים אנחנו שואלים את עצמנו "מהי האמת?" ואת השאלה הזאת קל לייחס למושגים מופשטים ומורכבים, אבל התשובה אליה יכולה להיות פשוטה יותר ממה שאנחנו חושבים. בהרצאה הזו, אליעד כהן מתאר את החיפוש אחרי האמת, תוך כדי שהוא מפרט לגבי התחושות והמחשבות שמלוות את האדם לאורך הדרך.

מהי דמות ומהו שקר?

אליעד מתחיל את השיחה בכך שהוא מתאר את התסבוך שנוצר אצל האדם, כאשר הוא מנסה להתאים את עצמו לדמות מסוימת שנראה שהיא מצופה ממנו. הוא טוען שהחיפוש אחרי הדמות "הנכונה" או "המתאימה" מובילה את האדם למקום של שקר, שבו הוא מרגיש שהוא מנסה להיות משהו שהוא לא. מצד אחד האדם רוצה להיות אמיתי עם עצמו, אבל לעיתים הוא מוצא את עצמו בשקר, כי זה מה שהחברה ציפתה ממנו להיות.

ההבנה של האמת האישית

המשתתף שואל את עצמו אם באמת יש דבר כזה "האמת האמיתית" או שהיא פשוט תוצאה של מה שאנחנו מאמינים בו, ממה שאנחנו רוצים להרגיש. הוא מדבר על התפיסה שלנו כלפי עצמנו ומה שבאמת חשוב לנו להרגיש: "למה אני מרגיש צורך להיות כזה או אחר?". האם אנחנו מונעים על ידי רצון להיות מקובלים, או על ידי רצון להיות אהובים? יש כאן אלמנט של חיפוש אחרי משמעות, אך החיפוש הזה, אליעד טוען, לא חייב להיות על בסיס אמונה מוחלטת או אשליה של מה שמצפים מאיתנו להיות.

הספק וההבנה של האמת

הנקודה הקריטית, אליעד מציין, היא ההבנה כי האמת לא תמיד מוחלטת. הרבה פעמים אנחנו מסתובבים בעולם שבו האמת היא לא מה שאנחנו מצפים ממנה להיות. הרבה מהחיים שלנו מבוססים על הנחות יסוד שאנחנו מקבלים באופן אוטומטי, וההבנה של זה, יכולה להוביל אותנו למקום...
הרגשה של חוסר בחורה חשיבות ביטחון עצמי מופרז להתקבל האמת הבלתי תלויה יכולות שכליות נשים יפות למה אני רוצה אותה אמת אבסולוטית שאלות איך אפשר איך לא לפחד להרגיש רע איך להתמודד איך להתמודד עם רגשות אמונה אמונות אמת אני רוצה להרגיש אפשר להשתחרר אפשר לחיות דמות הבדל הבדלה הבדלים הפעלת השכל הרגשה הרצון השכל השתחררות התמודדות התמודדות עם רגשות זיוף חופש חקירות כוונה לא לפחד לא לפחד להרגיש רע להאמין להבדיל להבין להפעיל להפעיל את השכל להרגיש להרגיש טוב להרגיש רע להרגיש שווה להשתחרר להתמודד להתמודד עם רגשות להתמודד עם תחושות לחיות לחקור לחקור סיבתיות למה אני רוצה למה אני רוצה להרגיש לפחד מה אני רוצה מה אני רוצה להרגיש מה ההבדל בין מה הכוונה מסתתר מסתתר מאחורי סיבתיות פחד פחד להרגיש פחד להרגיש רע פחדים פנימיות רגש רגשות רוצה להרגיש רוצה להרגיש שווה רצון רצון להיות שכל תחושה תחושות תקיעות
אמונות מגבילות, אמונות חוסמות, אמונה מגבילה, איך נוצרת אמונה מגבילה? למה יש אמונות מגבילות? אמונות מקדמות, אמונה חוסמת, אמונה מעצימה, אמונות מעצימות, שינוי אמונות, שינוי אמונה, לשנות אמונה, אמונות בתת מודע, NLP ואמונות
אמונות מגבילות, אמונות חוסמות, אמונה מגבילה, איך נוצרת אמונה מגבילה? למה יש אמונות מגבילות? אמונות מקדמות, אמונה חוסמת, אמונה מעצימה, אמונות מעצימות, שינוי אמונות, שינוי אמונה, לשנות אמונה, אמונות בתת מודע, NLP ואמונות
אמונות מגבילות, אמונות חוסמות, אמונה מגבילה, איך נוצרת אמונה מגבילה? למה יש אמונות מגבילות? אמונות מקדמות, אמונה חוסמת, אמונה מעצימה, אמונות מעצימות, שינוי אמונות, שינוי אמונה, לשנות אמונה, אמונות בתת מודע, NLP ואמונות איך נוצרת אמונה מגבילה ולמה אנשים מאמינים בה? אמונה מגבילה היא אמונה פנימית של האדם הגורמת לו לחשוב שהוא אינו מסוגל, אינו ראוי או לעולם ... באמת לא מצליח. כך נוצרת מעגליות: האמונה המגבילה מביאה לתוצאה שלילית שמחזקת את האמונה עצמה. לדוגמה, אם מישהו מאמין שהוא לא ראוי לאהבה, הוא לא ינסה לבנות ... שהוא לא יקבל אהבה, וזה רק מחזק את האמונה שלו שהוא באמת לא ראוי לכך. כלומר, אמונה מגבילה הופכת להיות נבואה שמגשימה את עצמה. מהן שתי הסיבות המרכזיות להיווצרות אמונות מגבילות? אליעד מסביר שישנן שתי סיבות עיקריות לכך שאדם מחזיק באמונות מגבילות: היגיון פנימי: לאדם נראה הגיוני להאמין באמונה הזו. תועלת רגשית: האמונה מספקת לאדם רווח רגשי כלשהו. לדוגמה, אדם שאומר אני אף פעם לא אצליח, בעצם מחזיק באמונה זו כי היא נראית לו הגיונית, מאחר שישנם מקרים שבהם באמת נכשל. מהצד הרגשי, אמונה זו משרתת אותו בכך שהוא נמנע מלקחת סיכונים, נמנע מהתאכזבויות, ומקבל הסבר ברור לכישלונות שלו. האם אמונה מגבילה היא בהכרח לא נכונה? למרות שהאמונה אני אף פעם לא אצליח נתפסת בדרך כלל כשלילית, אליעד מדגיש שהיא לא פחות הגיונית מהאמונה ההפוכה אני תמיד אצליח. כלומר, האמונה המגבילה לא בהכרח שגויה, אלא פשוט קיצונית כמו ה
מחשבה טורדנית כמנגנון הגנה, אמונות טפלות כמנגנון הגנה, אמונות טפלות מוזרות, איך נוצרות אמונות טפלות? איך נוצרת אמונה טפלה? למה מישהו מאמין באמונה טפלה? איך להפסיק אמונות טפלות? איך להשתחרר מאמונות טפלות? איך להשתחרר מאמונה טפלה?
... טורדנית כמנגנון הגנה, אמונות טפלות כמנגנון הגנה, אמונות טפלות מוזרות, איך נוצרות אמונות טפלות? איך נוצרת אמונה טפלה? למה מישהו מאמין באמונה טפלה? איך להפסיק אמונות טפלות? איך להשתחרר מאמונות טפלות? איך להשתחרר מאמונה טפלה? מהי מחשבה טורדנית כמנגנון הגנה? אחת ... תשומת ליבו של האדם מן הקושי האמיתי שהוא מתמודד איתו. מדוע אנשים מאמינים באמונות טפלות כמנגנון הגנה? אליעד כהן מדגים כיצד אמונות טפלות מתפתחות כמנגנון הגנה נפשי. הוא מתאר ... להמציא לעצמו כללים דמיוניים, שכביכול ישמרו עליו מפני דברים רעים. אלו הן האמונות הטפלות. לדוגמה, אדם עשוי להאמין שאם הוא ... השעון יראה את המספר 3 בדיוק ברגע מסוים, זה סימן שמשהו שלילי עומד לקרות. אמונות נפוצות אחרות כוללות פחד מחתול שחור שחצה את ... אלו כוח ממשי, למרות שאין קשר הגיוני בין הפעולה לבין התוצאה. כיצד אמונות טפלות משמשות כהגנה מפני המציאות? לפי ההסבר של אליעד כהן, האמונות הטפלות מאפשרות לאדם לחוש שליטה וביטחון ... להתמודד עם הפחדים האמיתיים שלו, הוא עסוק בניסיון לשלוט במציאות דרך אותן אמונות מוזרות. הבעיה המרכזית במנגנון ההגנה הזה היא שהאדם למעשה לא פותר את הבעיות האמיתיות, אלא רק מנסה להימנע מהן דרך אמונות שאינן מועילות באמת. מה הקשר בין פחדים ואמונות טפלות? אליעד כהן מבהיר שהשורש של האמונות הטפלות הוא הפחד של האדם מהמציאות. כשהאדם מרגיש אבוד, הוא מחפש דרך כלשהי להקל על החרדה והפחד. האמונות הטפלות נותנות לו תחושה של שליטה מדומה. הוא ... יעשה פעולה מסוימת, יצליח להימנע מהסכנות האמיתיות של החיים, וזאת למרות שהאמונה אינה מבוססת על שום היגיון או עובדה מציאותית. איך משתחררים מאמונות טפלות ומחשבות טורדניות? לפי אליעד כהן, הדרך לשחרר את האדם מאמונות טפלות היא להבין את המנגנון הנפשי שעומד מאחוריהן. עליו להבין כי האמונות הטפלות הן רק מנגנון הגנה דמיוני, שנועד לתת ... את הפחד האמיתי ומבין כיצד להתמודד איתו ישירות, הוא מאבד את הצורך להאמין באמונות טפלות. לדוגמה, אם אדם מפחד מאירוע שלילי ... שהוא יפתח יכולת להתמודד עם המציאות ישירות, הוא יראה פחות צורך להישען על האמונה התפלה. כיצד אדם יכול להתגבר על הפחד מהמציאות? אליעד מדגיש שהדרך להשתחרר מהאמונות הטפלות היא ללמוד להתמודד עם המציאות עצמה. ... יבין את הפחד לעומק, הוא יגלה שהוא מסוגל להתמודד עם המציאות ללא צורך באמונות טפלות. מדוע חשוב להבין את מנגנון האמונה התפלה? ההבנה הזו חשובה מכיוון שהרבה מאוד אנשים חיים עם אמונות טפלות שמנהלות את חייהם, פוגעות באיכות החיים שלהם, ומונעות מהם להתמודד עם הבעיות האמיתיות שלהם. ברגע שהם יבינו שאמונה תפלה היא רק ניסיון להגן על עצמם מפני פחדים ...
הפרעת אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות
הפרעת אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות
... אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות כיצד נוצרת הפרעת אישיות בגלל אמונות מיסטיות? אליעד כהן מסביר כיצד נוצרת הפרעת אישיות או מחלת נפש עקב אמונות תפלות ומיסטיות, ומדוע אנשים הופכים פגיעים במיוחד לסכיזופרניה או פרנויה בעקבות אמונות אלו. לפי אליעד, אחד הגורמים המרכזיים להיווצרות הפרעת אישיות הוא חוסר במשמעות בחיים. הוא מתאר מצב שבו אדם חש שאין ... לחיפוש משמעות חדשה. מה גורם לאדם להאמין באמונות מיסטיות? אליעד כהן מסביר שכאשר האדם מחפש משמעות חדשה, הוא עלול להאמין באמונות שקריות ומיסטיות. לדוגמה, הוא יכול להתחיל להאמין באלוהים, בחיים שאחרי המוות, גן עדן או גיהנום. בנוסף, האדם יכול להיסחף לאמונות מיסטיות כמו שדים, כוחות על - טבעיים, קישופים ותקשורים. תחילה אמונות אלו נותנות לאדם תחושת ביטחון ומשמעות חיובית, אולם עם הזמן הן הופכות את האדם לפגיע יותר, משום שהאמונה בדברים מיסטיים טובים בהכרח מלווה גם באמונה בדברים מיסטיים רעים. מה הקשר בין אמונות מיסטיות חיוביות ושליליות? לפי אליעד כהן, האמונה באלוהים או בכוחות חיוביים מיסטיים אינה נפרדת מן האמונה בכוחות שליליים. בשלב הראשון האדם מאמין בדברים מיסטיים טובים כמו השגחה אלוהית ותחושת ביטחון קוסמית, אך בשלב הבא מתחילות להתפתח אמונות שליליות יותר, כמו פחד משדים, פחד מקללות, פחד מעין הרע וחשש מכישופים. כאשר הפחד הזה מוקצן, נוצרת הפרעת אישיות ... רוחות רעות. כיצד נגרמת סכיזופרניה בעקבות אמונות תפלות? אליעד כהן מציין שהאמונות האלו הן הזרעים שעלולים לגרום להתפרצות סכיזופרניה. האדם הופך להיות פרנואידי וסובל מדמיונות שווא, כי מרגע שהוא מקבל את האמונה שיש כוחות על - טבעיים בעולם, הגבולות בין המציאות לבין הדמיון מיטשטשים. במצב כזה קל מאוד לאדם לאבד אחיזה במציאות ... ברצינות במחשבות שליליות חסרות בסיס. הסיבה שאמונות כאלו הופכות להפרעת אישיות או למחלת נפש, לפי אליעד, היא משום שהאמונות התפלות מעניקות תחושת משמעות זמנית, אך באותה מידה גם מייצרות פגיעות רבה להחמרה במצבו הנפשי של האדם. איך לימודי ... נפשיים בעייתיים. כאשר אדם מתחיל להאמין באמונה דתית בצורה קיצונית, הוא יכול להתחיל לפתח פחד מחטאים, פחד מעונשים של אלוהים, פחד מלהגיע לגיהנום, או פחד מלעשות עבירות חמורות. התוצאה היא שהאמונה הדתית שלו הופכת ממקור לנחמה למקור לחרדה ולהפרעת אישיות אמיתית. מדוע החיפוש אחר משמעות יכול להיות מסוכן? הבעיה ... נואש ומתוך ייאוש, הופך את האדם לפגיע מאוד לאמונות מיסטיות ותפלות. זהו חיפוש שלא נובע מתוך הבנה עמוקה או מודעות עצמית אלא מתוך צורך למלא חלל נפשי במהירות. וכשאותו ... והפרעה גבולית, יכולות להתפתח בעקבות אמונות מיסטיות ותפלות. הוא מדגיש שהסיבה הבסיסית לכך היא חיפוש משמעות נואש שנעשה ללא בסיס אמיתי במציאות, והאדם שמאמין בדברים אלו פגיע במיוחד להפרעות נפשיות. האם אמונות מיסטיות יכולות לגרום לסכיזופרניה? איך פחד משדים קשור להפרעת אישיות? מדוע אנשים מחפשים משמעות במיסטיקה? האם לימודי ... לגרום להפרעה נפשית? מה גורם לאדם להאמין באמונות תפלות? כיצד פחד מעונשים של אלוהים משפיע על הנפש? האם יש קשר בין מיסטיקה להפרעת אישיות גבולית? הפרעת אישיות בגלל ... אישיות בגלל לימוד תורה, הפרעת אישיות בגלל אמונות מיסטיות, מה רע בלימוד תורה? הפרעת אישיות בגלל חוסר משמעות בחיים, הפרעת אישיות בגלל חיפוש משמעות בחיים, הפרעה נפשית ... בגלל חיפוש משמעות בחיים, הפרעה נפשית בגלל אמונות תפלות, הפרעה נפשית בגלל מיסטיקה, הפרעה נפשית בגלל לימודי יהדות, הפרעה נפשית בגלל לימוד תורה, הפרעה נפשית בגלל אמונות מיסטיות, הדתה, מה רע בקצת יהדות? אמונה בתורה, הפרעות של נפשיות של דתיים, פחד מחטאים, פחד מאלוהים ...
אמונות תפלות והפרעות נפשיות, אמונות מיסטיות, 2 סיבות למה מאמינים באמונות תפלות, אמונה במתקשרים, אמונה בתקשור, איך נוצרת אמונה תפלה? מה הגיוני באמונה לא הגיונית? למה מאמינים באלוהים? איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול בסכיזופרניה
אמונות תפלות והפרעות נפשיות, אמונות מיסטיות, 2 סיבות למה מאמינים באמונות תפלות, אמונה במתקשרים, אמונה בתקשור, איך נוצרת אמונה תפלה? מה הגיוני באמונה לא הגיונית? למה מאמינים באלוהים? איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול בסכיזופרניה
אמונות תפלות והפרעות נפשיות, אמונות מיסטיות, 2 סיבות למה מאמינים באמונות תפלות, אמונה במתקשרים, אמונה בתקשור, איך נוצרת אמונה תפלה? מה הגיוני באמונה לא הגיונית? למה מאמינים באלוהים? איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול בסכיזופרניה למה אנשים מאמינים באמונות תפלות ובאמונות מיסטיות? אנשים מאמינים באמונות תפלות ובאמונות מיסטיות בעיקר משתי סיבות מרכזיות: סיבה שכלית וסיבה רגשית. מבחינה שכלית, אנשים מאמינים באמונות תפלות משום שזה נראה להם הגיוני, גם אם ההיגיון הזה הוא חלקי או מוטעה. מבחינה רגשית, אנשים מאמינים באמונות כאלו כי הן גורמות להם להרגיש טוב יותר ובטוחים יותר, ומעניקות תחושת שליטה או תקווה. איך חוסר ידע גורם לאמונה במיסטיקה ובאמונות תפלות? כאשר אדם אינו מבין כיצד פועלים דברים, הוא מחפש הסברים חלופיים. לדוגמה, אדם שמעולם לא ראה מנורה דולקת יכול לחשוב שמדובר בכוח על - טבעי, משום שאין ... מיוחדים. דוגמה נפוצה נוספת היא האמונה בחפצים סמליים כמו חמסה או צמיד אדום. אם אדם חווה אירוע חיובי כשהוא עונד צמיד אדום, הוא עלול להאמין שיש קשר סיבתי בין הצמיד לבין האירוע. מכיוון שהוא אינו ... הוא נוטה למלא את חוסר הידיעה באמצעות אמונה תפלה. מה הקשר בין חוסר ידע לתופעות כמו תקשור ואמונה במתקשרים? אמונה במתקשרים ומיסטיקנים נוצרת גם היא מתוך חוסר הבנה לגבי האופן שבו אותם אנשים יודעים דברים. כאשר מתקשר יודע פרטים מסוימים על האדם, והאדם אינו מבין כיצד הוא ... החוסר בהסבר רציונלי מוביל ליצירת אמונה בכוחות מיסטיים, שנותנים תחושת היגיון מדומה וממלאים את הפער שנוצר. כיצד פיתוח ההיגיון יכול למנוע אמונות תפלות והפרעות נפשיות? הדרך להפחית אמונות תפלות היא להרחיב את ההבנה לגבי איך העולם באמת עובד. אם אדם ילמד כיצד דברים נוצרים, איך פועלים תהליכים שונים ואיך נוצרת סיבתיות, הוא יאמין פחות בדברים לא ... שמונעת היווצרות של פחדים דמיוניים ואמונות בלתי מבוססות, ובכך מפחית את הסיכוי להפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה ופרנויה. אנשים הסובלים מאמונות שווא יכולים לשפר את מצבם על ידי לימוד של סיבתיות, וכך להפסיק להאמין בדברים כמו שדים, רוחות, וכוחות על - טבעיים. למה אנשים בוחרים להאמין באלוהים ובדת? ... משום שזה עונה על צורך רגשי שלהם. האמונה באלוהים מעניקה לאדם תחושת ביטחון, תחושה שיש מי ששומר עליו, במיוחד בתקופות של קושי ומשבר. למשל, אדם שמאמין כי קריאת תהילים תרפא אותו מרגיש טוב יותר, לפחות באופן זמני. עם זאת, אותה אמונה יכולה להפוך לחרדה ולפחד מאוחר יותר (מה יקרה אם לא אקרא מספיק תהילים? מה אם אלוהים יעניש אותי?). כך, אמונה שמתחילה בטוב, עלולה להוביל ללחצים נפשיים נוספים. איך אמונות תפלות יכולות להוביל להפרעות נפשיות ולחרדות? אמונות תפלות מתחילות מתוך כוונה טובה להרגיש בטוחים או טוב יותר, אך לעיתים קרובות הן הופכות למקור לחרדה נוספת. לדוגמה, אדם שמאמין שחמסה תגן עליו, מרגיש בטוח ... תהליך של התדרדרות רגשית ונפשית, שבו האמונה הראשונית הופכת למקור לתסביכים וחרדות חדשות. מהי הדרך היעילה לטפל ב
אמונות תפלות, איך לגרום למישהו לא להאמין באמונה תפלה? איך לגרום למישהו להפסיק להאמין באמונות תפלות? איך נוצרות אמונות תפלות? למה אנשים מאמינים באמונות תפלות? איך לרפא מחלות נפש? טיפול בהזיות, איך לטפל בהפרעות נפשיות?
אמונות תפלות, איך לגרום למישהו לא להאמין באמונה תפלה? איך לגרום למישהו להפסיק להאמין באמונות תפלות? איך נוצרות אמונות תפלות? למה אנשים מאמינים באמונות תפלות? איך לרפא מחלות נפש? טיפול בהזיות, איך לטפל בהפרעות נפשיות?
אמונות תפלות, איך לגרום למישהו לא להאמין באמונה תפלה? איך לגרום למישהו להפסיק להאמין באמונות תפלות? איך נוצרות אמונות תפלות? למה אנשים מאמינים באמונות תפלות? איך לרפא מחלות נפש? טיפול בהזיות, איך לטפל בהפרעות נפשיות? מהם אמונות תפלות ואיך ניתן לשנותן? אמונות תפלות הן אמונות שלא מבוססות על היגיון או ראיות אמיתיות, אך יש לאנשים נטייה להאמין בהן בצורה עיוורת. לעיתים מדובר באמונות אשר קשורות לדרך בה אנשים מפרשים את המציאות או ... אליעד כהן מציע גישה טיפולית שמטרתה לעזור לאנשים להפסיק להאמין באמונות התפלות הללו, תוך זיהוי מקור הפחדים שהם מייצרים. איך נוצרות אמונות תפלות? האמונה באמונה תפלה, כמו למשל האמונה בקברי צדיקים או בעין הרע, נובעת לעיתים מקרבה ... להאמין בכוחם של קברי צדיקים כדי לעזור לה למצוא זוגיות. כשאדם מפתח אמונה בתופעה או בסיפור שהוא לא מבוסס על עובדות, זה בדרך כלל קשור לרגשות פנימיים שהוא לא מצליח להתמודד איתם. האמונה נותנת לו תחושת ביטחון או פתרון לפחדים שהוא לא יודע איך להתמודד איתם באופן ישיר. מה עושים כדי לשנות אמונה תפלה? כדי לשנות אמונה תפלה, יש לעבוד על הרגש והפחדים שמניעים אותה. ... אלא על עזרה לאותו אדם להבין ולפתור את הפחדים שמובילים אותו להאמין באמונה תפלה. במקרה הזה, הפחד הוא מחשבה על ערך עצמי נמוך ... זוגיות, וצריך להראות לה שאין קשר בין הזוגיות לערך שלה. מה הקשר בין אמונות תפלות להפרעות נפשיות? האמונה באמונה תפלה יכולה להיות חלק ממערכת של ... כמו אנשים שמאמינים שעוקבים אחריהם או שהם המשיח, עשויים לפתח אמונות תפלות כדרך להתמודד עם פחדים או רגשות לא פתורים. ... לזהות את הפחדים שמניעים את ההתנהגות הזו, אפשר לעזור לו לשחרר את האמונות הללו ולפני הכל, לפתור את הבעיה הרגשית שמובילה ... מאמין כי אנשים עוקבים אחריו, על הטיפול להתמקד בזיהוי הפחד שמאחורי האמונה הזו ולעזור לו להתמודד עם הפחד הזה בצורה רגשית. ... שהוא רוצה אם רק ישתמש בצורה נכונה בכוח השכל. אף אחד לא מוגבל על פי אמונות תפלות או הזיות. טיפול בהפרעות נפשיות שקשורות לאמונות תפלות דורש עבודה רבה כדי להבין את המקורות הפנימיים של המחשבות הללו ולעזור לאדם לפתור את בעיותיו הרגשיות והנפשיות. אמונות תפלות איך נוצרות? כיצד לשנות אמונה תפלה? מהם תסמינים של הפרעות נפשיות? איך לטפל ... להאמין באלוהים? קברי צדיקים, טיפול במחשבות שווא, למה מישהו מאמין באמונה תפלה? אמונה באלוהים, אמונה ברבנים,
הדרדסים, אמונות טפלות, אמונה טפלה, מהי אמונה תפלה, מהן אמונות תפלות, להיצמד לאמת
הדרדסים, אמונות טפלות, אמונה טפלה, מהי אמונה תפלה, מהן אמונות תפלות, להיצמד לאמת
... אמונות טפלות, אמונה טפלה, מהי אמונה תפלה, מהן אמונות תפלות, להיצמד לאמת מה הקשר בין הדרדסים לאמונות תפלות? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בנושא של אמונות טפלות, כאשר הדוגמה המרכזית שניתנה היא מתוך סיפור מהסדרה הדרדסים. הסיפור מתחיל כאשר אחד הדרדסים קם בבוקר ומתחילים לקרות לו אירועים שונים ומשונים. הסיטואציה מובילה את הדרדסים לדון בשאלה האם אמונות טפלות הן נכונות או לא. כיצד הדרדסים השתכנעו שהמשאלות שלהם מתגשמות? הסיפור מתחיל בכך שדרדס מסוים יוצא לטייל, ובטעות ... אבן נוספת, הולך קדימה, נתקל שוב באותו מכשול, זורק את האבן שוב, ואכן מתקבלת התוצאה הרצויה מבחינתו. לאחר מכן, שני דרדסים אחרים מתחילים להתווכח האם אכן מדובר באמונה טפלה או לא. אחד מהם טוען בתוקף שמדובר בשטויות, בעוד השני מחליט לבדוק את העיקרון בעצמו. הוא מבקש משאלה אחרת - לקבל עבודה מסוימת, שבמקרה בדיוק התגשמה בעקבות אירועים אחרים שהתרחשו בכפר. בעקבות זאת, מתחילה תופעה שבה הדרדסים משוכנעים שהאבן אכן מגשימה משאלות. איך התפתח סיפור האמונה הטפלה בין הדרדסים? הסיפור מסתבך כאשר דרדס אבא מתלכלך לו הכובע, והוא הולך לדרדס חייט כדי שיסדר לו אותו. באותו הזמן ... הר געש יחד עם קוסם. במקביל, הצפרדע של גרגמל, שנוצרה עקב אירועים מוזרים אחרים, נכנסת לתוך כפר הדרדסים. הדרדסים מזהים את הצפרדע בטעות כדרדס אבא, וזאת בעקבות האמונה הטפלה שהדרדס שיצר משאלות גרם לכך שדרדס אבא יהפוך לצפרדע. כדי לתקן את המצב, בר מוח, הדרדס החכם לכאורה, מנסה להחזיר את ... אך בטעות הופך את הצפרדע לעכבר ולבעלי חיים אחרים שונים ומשונים בעקבות כישופים לא מוצלחים. הצפרדע בורחת והדרדסים יוצאים לחפש אותה. איך הצפרדע קשורה לגלגמל ולאמונה טפלה? הצפרדע מגיעה לביתו של גלגמל, שעד כה קיבל מטבע זהב מפיצוי על תאונה שבה נפגע. גלגמל, שחושב שהצפרדע קשורה ... את כל הדרדסים. בדיוק באותו רגע, הדרדסים נכנסים ומנסים להציל את מי שהם בטוחים שהוא דרדס אבא. גלגמל תופס את הדרדסים, אך ברגע גורלי נשפך לו מלח. הוא מחליט, לפי אמונה טפלה אחרת, לזרוק את המלח מאחורי גבו, מאמין שכך יביא לעצמו מזל טוב. לרוע מזלו, המלח גורם, או לפחות הוא חושב שגורם, להר געש להתפרץ ולביתו להתמוטט. מה המסקנה לגבי אמונות טפלות מהסיפור של הדרדסים? בסיום הסיפור, הדרדסים מבינים שדרדס אבא לא הפך לצפרדע, ושהכל היה אי - הבנה שנבעה מאמונות שגויות. המסקנה המרכזית שאליעד מדגיש היא שבני אדם (או דרדסים בסיפור) נוטים לקשר בין אירועים סמוכים ולהסיק מסקנות שגויות לגבי סיבה ותוצאה. העובדה ששני אירועים קורים אחד אחרי השני לא בהכרח אומרת שהם קשורים זה לזה, ולמעשה רוב האמונות התפלות נובעות מהסקת מסקנות כזו שגויה. לפי אליעד, הדוגמה הברורה לכך היא שכאשר דרדס אבא הצהיר שאם העץ מגשים משאלות הוא ... צורה, המלח שגלגמל זרק לא באמת גרם להתפרצות ההר הגעשי, אף שהוא השתכנע שזה מה שקרה. המסר העמוק הוא הצורך להיצמד לאמת ולבדוק היטב את העובדות, ולא להאמין סתם באמונות טפלות רק כי נראה שיש קשר הגיוני או סיבתי לכאורה בין שני אירועים מקריים. מהי אמונה טפלה? דוגמאות לאמונות תפלות האם אמונות טפלות נכונות? למה אנשים מאמינים באמונות טפלות? כיצד לזהות אמונות שגויות? איך להיצמד לאמת? ...
סיפורי התנך, מיתולוגיה יוונית, מיתולוגיה יהודית, איך לגרום לילד להאמין בסיפורי התנך ולא בסיפורי הנצרות? יהדות או נצרות, איך לגרום למישהו להאמין במשהו ספציפי? סתירה בין אמונות, אמונות סותרות, מפלצת מתחת למיטה, פחדים של ילדים ממפלצות
סיפורי התנך, מיתולוגיה יוונית, מיתולוגיה יהודית, איך לגרום לילד להאמין בסיפורי התנך ולא בסיפורי הנצרות? יהדות או נצרות, איך לגרום למישהו להאמין במשהו ספציפי? סתירה בין אמונות, אמונות סותרות, מפלצת מתחת למיטה, פחדים של ילדים ממפלצות
... מיתולוגיה יהודית, איך לגרום לילד להאמין בסיפורי התנך ולא בסיפורי הנצרות? יהדות או נצרות, איך לגרום למישהו להאמין במשהו ספציפי? סתירה בין אמונות, אמונות סותרות, מפלצת מתחת למיטה, פחדים של ילדים ממפלצות איך לגרום לילד להאמין בסיפורי התנך ולא בסיפורי הנצרות או ... מסתובבים כעת בבית, אלא שהוא מניח שפעם בעבר היו מפלצות או אלים מסוג כזה. אליעד מדגיש שילד אינו קם בבוקר ושואל היכן נמצא האל או המפלצת, אלא שהאמונה שלו מתבטאת בכך שהוא מקבל את האמיתות של הסיפור כהיסטוריה אמיתית. כאשר הילד קורא על כך שהאדמה פתחה את פיה ובלעה אנשים, הוא לא ... והוכחות לוגיות מורכבות כדי להסביר לו למה סיפור אחד נכון והשני לא. אפשרות שנייה היא להגיד לו ששני הסיפורים אינם נכונים כלל. גישה זו תבטל את אמונתו בשניהם. אפשרות שלישית, שאליעד ממליץ עליה, היא להציג סיפור שלישי, גדול ומקיף, אשר בתוכו משולבים שני הסיפורים האחרים ... באמצעות הבנת ההבדל בין סיפורים וסרטים לבין החיים האמיתיים, וכך יוכל להתמודד טוב יותר עם פחדים מדברים שאינם אמיתיים. איך להכריע בין שתי אמונות סותרות? אליעד מציע עיקרון מעניין נוסף להכרעה בין אמונות סותרות, שנכון לא רק לילדים אלא גם למבוגרים: כשיש ויכוח בין שתי אמונות שונות, האמונה של האדם שמסוגל להסביר את הצד השני טוב יותר היא כנראה האמונה הנכונה. אליעד מסביר שהסיבה לכך היא שמי שמבין גם את הצד השני, הוא זה שיש לו יותר סיכוי להגיע לאמת עמוקה יותר ולהבחין מה נכון ומה לא נכון. לסיכום, אליעד כהן מדגים באופן מעשי ופשוט כיצד ניתן להתמודד עם אמונות סותרות אצל ילדים ומבוגרים, כיצד לגרום לילד להאמין בסיפור מסוים על פני סיפור אחר, ואיך להתמודד עם פחדים מדברים דמיוניים כמו ... לילד להאמין בתנך? הבדל בין דמיון למציאות מיתולוגיה יהודית מול יוונית איך לטפל בפחדים של ילדים? איך לבחור במה להאמין? איך להפסיק פחד ממפלצות? אמונות סותרות - מה עושים? ...
הרגלים, טראומה, לשנות הרגלים, הרגל מחשבתי, לא להאמין בעצמך, התמודדות עם טראומה, אמונות רעות, אמונות טובות
הרגלים, טראומה, לשנות הרגלים, הרגל מחשבתי, לא להאמין בעצמך, התמודדות עם טראומה, אמונות רעות, אמונות טובות
... טראומה, לשנות הרגלים, הרגל מחשבתי, לא להאמין בעצמך, התמודדות עם טראומה, אמונות רעות, אמונות טובות מה זה הרגל וכיצד נוצרים הרגלים? הרגל הוא פעולה שאנחנו עושים באופן אוטומטי, ללא מחשבה מודעת. אליעד מסביר שהרגל מתחיל תמיד במחשבה ... שהפעולה הזו נכונה לנו. ילד קטן שלא מבין מה זו אש, ירצה להתקרב אליה ולגעת בה כי באמונה שלו מדובר בדבר מעניין. רק לאחר שיחווה כאב וכווייה, הוא יפתח אמונה חדשה, לפיה האש מסוכנת. האמונה הזאת תיצור הרגל אוטומטי של התרחקות מהאש בעתיד, ללא צורך במחשבה מודעת. איך אמונות יוצרות הרגלים אוטומטיים? אליעד מדגיש כי הרגלים נובעים מאמונות עמוקות בתוכנו. לדוגמה, אדם שלימדו אותו שכדי להצליח חייבים לעבוד, מפתח הרגל של עבודה מתמדת. גם אם בפועל הוא כבר השיג מספיק כסף, הוא ממשיך לעבוד כי האמונה שהוא חייב לעבוד כבר הפכה להרגל אוטומטי שמפעיל אותו כמו רובוט. במצב זה, האדם אינו נמצא במצב של בחירה מודעת, אלא מופעל אוטומטית מתוך אמונה מושרשת. כיצד טראומות משפיעות על יצירת הרגלים? טראומה היא אירוע שלילי שחווינו, שבעקבותיו אנחנו מפתחים הרגלים אוטומטיים מתוך פחד. לדוגמה, ... בין כלב קטן לגדול. גם אם האדם יודע בשכל שאין סכנה ממשית, הרגש ממשיך לפעול על סמך האמונה הישנה - שהכלב מסוכן. כך נוצרים הרגלים רגשיים שמנהלים את התגובות שלנו גם שנים לאחר האירוע הטראומטי. למה קשה לשנות הרגלים שנוצרו בעקבות טראומה? לפי אליעד, הקושי לשנות הרגלים בעקבות טראומה נובע מכך שיש בתוכנו אמונה מודחקת חזקה מאוד, שלא נבדקה לעומק אלא התקבלה כמובן מאליו. האמונה הזו מתבטאת בתגובה אוטומטית שאנחנו מרגישים ואיננו מצליחים להשתחרר ממנה. לדוגמה, אם מישהו צעק עלינו פעם אחת וזו היתה טראומה, אנו עלולים ... הטראומה. גם אם הסיטואציה בהווה אינה באמת מאיימת, אנחנו מגיבים מתוך הרגל שנובע מהאמונה הישנה והלא בדוקה שלנו. איך להשתחרר מהרגלים וטראומות באופן מעשי? כדי להשתחרר מהרגל או טראומה, אליעד מסביר שצריך להפסיק להאמין בכל דבר. ... מחשבה שקשורה לטראומה, יש לעצור ולשאול שאלה אחת: מה האמת? במקום להגיב אוטומטית מתוך אמונה ישנה, יש לבדוק באופן מעשי מה נכון כרגע במציאות. לדוגמה, אם עולה פחד בעקבות טראומה קודמת, לא להגיד לעצמנו אני מאמין שאצליח להתמודד, כי זה ... מאיימת כמו בעבר, או שמדובר במחשבה אוטומטית בלבד? מה התפקיד של שאילת שאלות בשינוי אמונות והרגלים? אליעד מדגיש כי ההבדל המרכזי בין שכל לבין אמונה הוא שבשכל אנו שואלים שאלות, ואילו באמונה אין שאלות - היא נתפסת כאמת מוחלטת. לכן, הדרך לשינוי הרגלים היא להגביר את המודעות על ידי שאלות. במקום להגיד זה רע לי או זה טוב לי, יש ... ברורה יותר, שמאפשרת בחירה מודעת ולא אוטומטית. למה לא כדאי להאמין בעצמך? אליעד טוען שאמונה עצמית היא בעייתית כי היא מבוססת על אשליה. ברגע שאנחנו מאמינים בעצמנו, אנחנו יוצרים תלות באמונה זו - ואז ברגע של משבר, אם האמונה העצמית נפגעת, אנחנו קורסים. במקום להאמין בעצמנו, עלינו לחפש את האמת באופן אובייקטיבי ומעשי. לדוגמה, אם אנחנו חוששים מכישלון, אין טעם ... הוא נותן דוגמה ציורית של אדם שמרוח בדבק, כך שכל דבר שעף באוויר נדבק אליו. הדבק הוא האמונה שלנו שמאפשרת למחשבות אוטומטיות להידבק אלינו ולנהל אותנו. כדי להפסיק את ההרגלים האלה, עלינו להסיר את הדבק - כלומר, להפסיק להאמין במחשבות ... ולשאול באופן ברור: מה האמת כאן ועכשיו? אליעד טוען שבגישה זו אפשר לנתק את הכוח של האמונות הישנות, ולפעול מתוך בחירה חופשית ואמיתית, ללא אוטומטיות שנובעת מהעבר. איך לשנות הרגלים? איך להתמודד עם טראומה? מה זה הרגל מחשבתי? למה לא להאמין בעצמך? כיצד להשתחרר מאמונות שליליות? איך אמונות משפיעות על התנהגות? מה ההבדל בין שכל לאמונה?
כסף, רצון לכסף, איך לרצות עוד כסף? למה אני לא רוצה כסף? למה אני לא מספיק רוצה כסף? אמונות לגבי כסף, אמונות מגבילות לגבי כסף, לרצות להיות עשיר, כסף ואושר, איך לגרום לעצמי לרצות עוד כסף? איך לאהוב כסף? איך ליצור חשק לכסף?
כסף, רצון לכסף, איך לרצות עוד כסף? למה אני לא רוצה כסף? למה אני לא מספיק רוצה כסף? אמונות לגבי כסף, אמונות מגבילות לגבי כסף, לרצות להיות עשיר, כסף ואושר, איך לגרום לעצמי לרצות עוד כסף? איך לאהוב כסף? איך ליצור חשק לכסף?
... רצון לכסף, איך לרצות עוד כסף? למה אני לא רוצה כסף? למה אני לא מספיק רוצה כסף? אמונות לגבי כסף, אמונות מגבילות לגבי כסף, לרצות להיות עשיר, כסף ואושר, איך לגרום לעצמי לרצות עוד כסף? איך לאהוב ... עשוי לא לרצות יותר כסף. לעיתים, חוסר הרצון בכסף נובע מכך שציפיותיו מהחיים לא כוללות רכוש חומרי, ולפעמים הסיבה לכך נובעת מהאמונה שהחיים החומריים הם סבל. בהמשך, אליעד מציין כי חשוב להבין את האמונות המגבילות הקשורות לכסף. יש אנשים שמרגישים שהרדיפה אחרי כסף היא סבל, משום שהיא כרוכה בתחרותיות או בהרגשה של חמדנות. אמונות אלו מונעות מהם לרצות כסף, אף כי ייתכן וניתן לשנות גישה זו. כדי לרצות יותר כסף, אדם צריך ... היא להיות אדם חופשי מחשיבה חמרית, ולהיות מסוגל לרצות כסף כשזה תורם לך, מבלי להיות תלוי בו. כסף ואושר מינימליזם והגשמה עצמית אמונות מגבילות והתגברות עליהן כיצד לשלוט ברצון האישי מדוע יש אנשים שלא רוצים הרבה כסף? יש אנשים ... הם מרגישים שטוב להם עם מה שיש להם, ומעדיפים את השלווה שבחיים צנועים על פני רדיפה אחר רכוש ומותרות. לפעמים זו תוצאה של אמונה שהעולם החומרי לא ממלא אותם, או שהם מעדיפים להתמקד ברצונות שלדעתם כסף לא יכול לקנות, כמו ... אבל ברגע שהוא יחליט שזה כן משמעותי עבורו, יתחיל לעלות רצון חזק יותר בכסף. בנוסף, לפעמים אנשים לא רוצים כסף כי נוצרה אצלם אמונה שכסף משחית, או שתהליך השגת הכסף כרוך בסבל ותחרותיות שהם לא רוצים להתמודד איתם. כשבודקים ... הנאה בחיים הפשוטים, חשש מלנצל אחרים וכדומה. כל אלו הם גורמים שעשויים להקהות את הרצון להשיג עוד כסף. אם מסירים או מחלישים את האמונות השליליות לגבי כסף, הרצון בו עשוי לגדול מעצמו. מדוע חלק מהאנשים מגדירים רדיפה אחרי כסף כסבל? ... משום שהוא מעדיף להתרחק מהלחצים האלה ומאמין שההתעסקות בכסף יוצרת עבורו חרדות ומעמדות חברתיים. לפעמים, מאחורי תפיסה זו מסתתרת אמונה עמוקה שהמשחק החברתי - כלכלי הוא שלילי, ובכך האדם מוותר על השתתפות בו. מהי המשמעות של מגבלה ... גם בלעדיו. כך אתה שולט ברצון שלך, ובוחר מה ואיך לרצות בהתאם לסיטואציה ולמה שבאמת חשוב לך. כסף ואושר מינימליזם והגשמה עצמית אמונות מגבילות והתגברות עליהן כיצד לשלוט ברצון האישי ...
אמונות טפלות - מהי נקודת האמת של אמונות טפלות שגורמות לאדם להרגיש טוב?
אמונות טפלות - מהי נקודת האמת של אמונות טפלות שגורמות לאדם להרגיש טוב? אמונות טפלות. מהו השורש הטוב שבגללו קיימות האמונות התפלות? האמונות הטפלות יש מהן כאלו שגורמות לאדם להרגיש רע בצורה גלויה. ויש מהן כאלו שגורמות לאדם להרגיש טוב כלשהו. החיסרון של אמונות תפלות טובות, הוא שהן מיותרות ואין בהן צורך. הן חוסמות את האדם מלדעת את האמת המלאה והטובה, שתגרום לו להרגיש טוב באמת גם בלי האמונה הטפלה (ראה בהרחבה כאן). השאלה היא, מנין נובע כוחן של האמונות הטפלות הטובות? מהי מהותן באמת? תשובה: המציאות היא טובה באמת. האדם מרגיש רע, אך ורק משום ... ולהרגיש טוב. האפשרות המהירה יותר, היא להיאחז במשהו דמיוני שאינו מצריך הבנה אלא דמיון = אמונה תפלה. מי שיודע את האמת וטוב לו באמת, אינו נופל לאמונות טפלות מכל סוג שהוא. מאחר שהוא אינו זקוק להן כדי להרגיש טוב. ועכשיו ננתח את העניין. מדוע האדם אינו מבין את המציאות? וכיצד האמונות הטפלות מקרבות את האדם להבנת המציאות? תשובה: האדם הוא חלק מהמציאות שנמצא בתוך המציאות. האדם ... סופית. שימוש נכון בדמיון = ראיית התמונה המלאה = שלמות = אושר. וזה בדיוק המקום שאליו נכנסים האמונות הטפלות. האמונות הטפלות מפעילות את הדמיון של האדם. האמונות הטפלות משתמשות בדמיון של האדם כדי לגרום לו להרגיש טוב. זו נקודת האמת שממנה הן שואבות את כוחן. משום שכדי להבין את מהות המציאות האין סופית, צריך דמיון, מכאן שואבות האמונות הטפלות את כוחן. בנוסף, בכל דמיון של אמונה טפלה באשר היא, תמיד יש בתוכו נקודת אמת כלשהי מהדמיון האמיתי והטוב. האמונה הטפלה מייצגת חלק קטן בלבד של שימוש נכון בכוח הדמיון בצורה טובה. האמונה הטפלה לוקחת חלק קטן מהשימוש הנכון בכוח הדמיון, ומוכרת אותו לאדם. מכאן נובע כוחה של האמונה הטפלה. על האדם לברר ולמצוא את נקודת האמת שיש באמונה הטפלה ולגרום לשקר שבה ליפול מעצמו. כדי למצוא את נקודת האמת ולהפיל את הרע, יש לשאול שאלות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם באמת חייבים להרגיש טוב? איך אפשר להשתחרר מדמות פנימית וממעגל הזיוף? איך אפשר לחיות באופן חופשי באמת? למה חשוב להפעיל את השכל ולחקור סיבתית? איך להתמודד עם תחושת זיוף או תקיעות? מדוע חשוב לא לפחד להרגיש רע? מדוע אנחנו נאחזים בדמויות שאנחנו לא? איך משתחררים מהאמונה שחייבים להרגיש טוב?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אמונות, איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אמונות, איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ נפשי, טיפול הוליסטי, מאמן אישי לזוגיות בתחום אמונות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 06:25:55 - wesi1