אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך נוצרת תחושת האני? ✔טוב ורע, למה יש רע בעולם? למה חייב להרגיש גם רע? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? איך אני מודע לעצמי? מהי תודעה? מהי תחושת הקיום...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טוב ורע, למה יש רע בעולם? למה חייב להרגיש גם רע? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? איך אני מודע לעצמי? מהי תודעה? מהי תחושת הקיום העצמי? איך אני מרגיש שאני קיים? למה אי אפשר לרצות את כל מה שקורה? למה אני רוצה לשנות את המציאות?
למה אדם חייב להרגיש גם טוב וגם רע?

השאלה המרכזית שאליעד כהן מציג היא מדוע אין אפשרות לאדם להרגיש רק טוב או רק רע, ולמה תמיד מתקיים מצב של שילוב בין טוב לרע בחוויית החיים. אליעד מסביר את זה דרך הבנת מהות הטוב והרע, וכן דרך ההבנה של המושג "תחושת האני" והקשר שלה לתודעה האנושית.

מהו טוב ומהו רע?

אליעד כהן מגדיר בפשטות ובבהירות: "טוב" הוא מצב שבו מה שאתה רוצה קורה, ו"רע" הוא מצב שבו מה שאתה רוצה לא קורה. כלומר, ההבדל בין טוב לרע קשור באופן ישיר בהתאמה שבין הרצון של האדם למציאות שבה הוא חי. אם האדם רוצה משהו וזה קורה - הוא חווה טוב, ואם האדם רוצה משהו וזה לא מתרחש - הוא חווה רע.

למה אי אפשר להרגיש רק טוב?

אליעד מסביר שתחושת "רק טוב" משמעה שכל מה שהאדם רוצה אכן מתרחש מיד, וכל מה שמתרחש הוא רוצה. אבל מצב כזה אינו אפשרי מבחינה מהותית, לא בגלל שהאדם לא יהיה מסוגל ליהנות מכך, אלא מסיבה אחרת לגמרי: במצב כזה, האדם יאבד את תחושת הקיום העצמי שלו, את התחושה שהוא קיים כישות נפרדת מהמציאות.

מהי תחושת הקיום העצמי ("האני")?

אליעד מפרט כי "תחושת האני" היא התחושה הבסיסית של האדם, שבה הוא מזהה את עצמו כקיים ונפרד מהמציאות סביבו. תחושה זו נובעת מכך שהאדם מרגיש שיש דברים שהוא רוצה ושהמציאות אינה מספקת לו. התחושה שהאדם הוא ישות נפרדת מהמציאות נוצרת עקב קונפליקט תמידי בין רצונותיו לבין מה שמתרחש בפועל.

לדוגמה, כאשר אדם אומר "אני", הוא בעצם אומר "אני זה אני, וכל מה שהוא לא אני - זו המציאות שמחוץ לי". תחושת ה"אני" קיימת רק משום שיש הבדל בין מה שהוא רוצה לבין מה שהמציאות מספקת לו. אם היה מצב של התאמה מוחלטת בין הרצון למציאות, ההבדל בין האדם לבין המציאות היה נעלם, ואיתו גם תחושת האני.

למה האדם חייב תמיד לרצות לשנות את המציאות?

לפי אליעד כהן, ישנו מנגנון טבעי בתודעה, מנגנון פנימי, שגורם לאדם תמיד לרצות לשנות את המציאות, לא משנה כמה טובה המציאות שלו. אפילו אם כל מה שהוא ירצה יתגשם, האדם מיד ירצה משהו טוב יותר, שונה יותר, אחר יותר. כלומר, האדם תמיד חייב להרגיש חוסר מסוים, כדי שתישמר תחושת הקיום הנפרדת שלו.

לדוגמה, אם אדם יקבל את כל הכסף, הוא ירצה עוד דברים אחרים, אם יהיה לו הכל, הוא ירצה חוויות חדשות, תחושות אחרות או שינויים. האדם תמיד חייב לייצר לעצמו איזושהי התנגדות למציאות, אחרת הוא פשוט יאבד את תחושת קיומו.

למה גם אי אפשר להרגיש רק רע?

באותה המידה, גם מצב שבו האדם לעולם לא מקבל את מה שהוא רוצה - מצב של רע מוחלט - גם הוא לא אפשרי לאורך זמן. אם האדם תמיד יחווה רק ניגוד מוחלט בין הרצון שלו לבין המציאות, הוא יגיע למצב של ייאוש מוחלט, שיגרום לתחושת האני שלו לקרוס ולהיעלם. כשהאדם מאבד כל תקווה וכל אפשרות לשינוי, התודעה שלו מאבדת את הקיום העצמי.

מסקנת ההסבר - מדוע תמיד יש טוב ורע בחיים?

לסיכום, אליעד מסביר שכדי שה"אני" של האדם יוכל להתקיים, חייבים להיות גם מצבים שבהם הוא מקבל את מה שהוא רוצה (טוב), וגם מצבים שבהם הוא לא מקבל את מה שהוא רוצה (רע). איזון זה בין הטוב לרע הוא הכרחי לתחושת הנפרדות, שהיא הבסיס לתחושת הקיום העצמי.

אילו כל הרצונות היו מתמלאים לחלוטין - תחושת האני הייתה נעלמת, והאדם לא היה מרגיש יותר נפרד מהמציאות. מצד שני, אם הרצונות לעולם לא היו מתמלאים, האדם היה מגיע לייאוש מוחלט, שגם הוא היה מוחק את תחושת הקיום שלו.

איך הבנה זו יכולה לשנות את חוויית המציאות?

אליעד מדגיש כי ההבנה הזאת, שהאדם לעולם לא יוכל להרגיש רק טוב או רק רע, יכולה לשנות את הגישה לחיים. במקום לרדוף ללא הרף אחרי אושר מוחלט או לנסות להימנע לחלוטין מסבל, האדם יכול להבין שהחיים הם משחק של איזונים. הוא יכול להבין שכל מה שהוא חווה - גם טוב וגם רע - הוא חלק בלתי נמנע מקיום התודעה שלו.

האדם יכול להפסיק להרגיש מתוסכל מהקונפליקט בין הרצון למציאות, ופשוט לראות זאת כחלק טבעי ומהותי של החיים עצמם.

האם יש אפשרות להתעלות מעל המשחק הזה?

למרות שאליעד מסביר את המנגנון הזה באופן לוגי, הוא גם מציג את הרעיון שיש אפשרות להתעלות מעבר לו. יש אפשרות, דרך חקירה עמוקה מאוד של התודעה, להגיע למצב שבו האדם חווה הרמוניה מוחלטת עם המציאות - מצב שבו האדם מרוצה לחלוטין מכל מה שקורה לו ועדיין חווה את הקיום שלו.

אליעד מכנה זאת מצב של "הכל אפשרי" (EIP -Everything Is Possible), אך הוא מדגיש שכדי להגיע למצב זה נדרש מאמץ שכלי ותודעתי עמוק במיוחד, מעבר להבנה הבסיסית.
למה בן אדם תמיד חייב להרגיש גם רע?

השאלה המרכזית היא מדוע אין אפשרות שבן אדם ירגיש רק טוב, או רק רע, ומדוע הכרחי שהוא יחווה את שני המצבים. ההסבר מבוסס על מהות תחושת ה"אני" ועל הקשר שלה לניגודיות בין הרצון למציאות.

מהו טוב ומהו רע?

טוב מוגדר כמצב שבו מה שהאדם רוצה קורה, ואילו רע הוא מצב שבו מה שהאדם רוצה אינו קורה. כלומר, ההבדל בין טוב לרע נקבע לפי ההתאמה בין הרצון למציאות.

מדוע אי אפשר להרגיש רק טוב?

להרגיש רק טוב משמע שכל מה שהאדם רוצה קורה, וכל מה שקורה הוא רוצה. מצב כזה אינו אפשרי, לא בגלל שהאדם לא ירגיש טוב או רע, אלא בגלל עניין אחר לחלוטין - הקיום של תחושת ה"אני".

מהי תחושת ה"אני"?

תחושת ה"אני" היא ההכרה של האדם בכך שהוא קיים. כל אדם חווה תחושה בסיסית של "אני", תחושת קיום עצמית המפרידה אותו מהמציאות. אם אדם לא היה מרגיש שהוא "אני", אז למעשה הוא לא היה חווה את עצמו כישות נפרדת.

כיצד נוצרת תחושת ה"אני"?

תחושת ה"אני" מתאפשרת דרך ניגודיות - האדם חווה את עצמו כישות נפרדת מהמציאות בכך שהוא חש רצונות מסוימים שאינם מתמלאים אוטומטית. הניגוד בין מה שהאדם רוצה לבין מה שקורה בפועל הוא מה שמגדיר את החוויה העצמית שלו. כאשר הוא רוצה משהו שהמציאות אינה מספקת לו, הוא מרגיש את עצמו כנפרד מהמציאות.

מה קורה אם כל הרצונות מתמלאים?

אם כל מה שהאדם רוצה היה קורה מיד, הוא לא היה חווה תחושת "אני" נפרדת. במצב כזה, האדם לא היה מבדיל בין עצמו לבין המציאות, משום שלא הייתה קיימת כל התנגדות או פער בין הרצון למציאות. זה היה גורם לתחושת ה"אני" להיעלם.

מדוע אי אפשר להרגיש רק רע?

בדומה לכך, גם מצב הפוך שבו כל מה שהאדם רוצה לעולם לא קורה, הוא בלתי אפשרי. אם האדם יחווה ניגוד מוחלט בין הרצון למציאות - מצב שבו כל מה שהוא רוצה אינו מתממש, הוא עלול להגיע לכדי הכחדת התחושה של עצמו, היות שהוא יפסיק לשאוף ולקוות לשינוי כלשהו.

מהי המסקנה?

כדי שתחושת ה"אני" תתקיים, חייבים להתקיים גם מצבים שבהם האדם רוצה דברים שהמציאות אינה מספקת לו, אך גם מצבים שבהם הרצונות שלו כן מתממשים. כלומר, חייבים להתקיים גם טוב וגם רע. אם המציאות תספק את כל הרצונות באופן מלא, תחושת ה"אני" תיעלם. ואם המציאות לעולם לא תספק את הרצונות, תחושת ה"אני" עלולה להפסיק לתפקד מתוך ייאוש מוחלט.

מה זה אומר לגבי החיים?

הבנה זו משנה את חוויית המציאות. כאשר אדם מבין שהטוב והרע הם חלק בלתי נפרד מהקיום שלו, הוא מבין שהמרדף אחר אושר מוחלט או הימנעות מוחלטת מסבל הם חסרי תכלית. כל מה שהוא חווה הוא חלק ממשחק שבו הטוב והרע מאזנים זה את זה, כדי לאפשר את קיום התחושה העצמית שלו.

האם אפשר לשנות זאת?

למרות ההסבר הלוגי לכך שתמיד יתקיימו גם טוב וגם רע, ישנה גישה הטוענת כי אפשר להתעלות מעבר למנגנון הזה. ניתן, דרך חקירה עמוקה של המציאות ושל מנגנון הרצון, להגיע למצב שבו האדם יכול לחוות קיום מלא תוך כדי כך שהוא מרוצה לחלוטין מהמציאות.
למה אני לא מצליח להרגיש רק טוב? אושר וסבל, למה אני לא מצליח לרצות את המציאות? איך לרצות את המציאות? איך להתאחד עם המציאות? למה יש סבל בעולם? שאלת הרוע, תחושת הקיום והרצון העצמי, איך נוצרת תחושת העצמי? איך נוצרת תחושת הקיום העצמי? למה אני רוצה משהו? למה אני חייב לרצות לשנות את המציאות? איך לראות את החיים כמשחק?
מה שאתה רוצה להבדיל איך לשנות את הרגש להתאחד עם המציאות להרגיש גם טוב קונפליקט בין רצונות תודעה אנושית יאוש מוחלט לשנות הרגלים איך נוצר הטוב והרע אי אפשר להרגיש רק טוב איך אני איך אני מודע לעצמי איך אני מרגיש שאני קיים איך להרגיש רק טוב איך לשנות את המציאות אני מודע לעצמי אני מרגיש אני מרגיש שאני קיים אני קיים אני רוצה לשנות את המציאות האם אפשר להרגיש רק טוב האם יש רע בעולם המציאות הקיום הקיום העצמי הרגשה הרגשה של הקיום הרגשה של הקיום העצמי הרגשה של קיום הרגשה של קיום עצמי הרגשת הקיום הרגשת הקיום העצמי הרגשת קיום הרגשת קיום עצמי חוויית הקיום חוויית קיום חייב להרגיש חייב להרגיש גם רע טוב ורע כל מה שקורה להיות מודע לעצמך להרגיש להרגיש גם רע להרגיש רק טוב למה אי אפשר למה אי אפשר להרגיש רק טוב למה אי אפשר לרצות את כל מה שקורה למה אני רוצה למה אני רוצה לשנות את המציאות למה חייב להרגיש גם רע למה יש רע למה יש רע בעולם לרצות לרצות את כל מה שקורה לשנות לשנות את המציאות מה אני רוצה מודע לעצמי מודעות מציאות קיום קיום עצמי רגש רגשות רוצה לשנות את המציאות רע וטוב רצון תודעה תחושה תחושה של הקיום העצמי תחושה של קיום תחושה של קיום עצמי תחושות תחושת הקיום תחושת הקיום העצמי תחושת קיום תחושת קיום עצמי
מבוא ללהרגיש רק טוב, איך להרגיש רק טוב בלי רע? מה זה להרגיש רק טוב? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? למה אין טוב בלי רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? איך אפשר להרגיש רק טוב בלי רע? האם יש אושר בשלמות? האם אפשרי להיות מאושר בשלמות?
מבוא ללהרגיש רק טוב, איך להרגיש רק טוב בלי רע? מה זה להרגיש רק טוב? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? למה אין טוב בלי רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? איך אפשר להרגיש רק טוב בלי רע? האם יש אושר בשלמות? האם אפשרי להיות מאושר בשלמות?
... של אושר מוחלט? אליעד מציע לאדם להעמיק בנושא, לשאול שאלות ולחקור את המושגים הבאים באופן יסודי: מה זה בכלל טוב ורע? מהו רצון ומה הקשר שלו למציאות? איך נוצרת תחושת האני ולמה היא תלויה בקיומו של רצון לא ממומש? האם ניתן לחיות במצב שבו הרצון והמציאות מתואמים ... קיום ומה הקשר בין קיום לרצון? האם ניתן לחוות את המציאות ללא הגבלות השכל? איך להשתחרר מסבל ולהרגיש טוב יותר? מה זה להיות אלוהים? הרצון של המציאות, איך נוצרת תחושת האני? במה תלוי קיום תחושת האני? איך אני מודע לעצמי? התאמה בין הרצון למציאות, לרצות את הבלתי ...
האני של האדם, אני לא אני, אתה לא רק האני שלך, נשמה וגם שורש הנשמה
האני של האדם, אני לא אני, אתה לא רק האני שלך, נשמה וגם שורש הנשמה
... באמת מוחלטת - היא חוויה זמנית בתוך האחדות הכוללת. מה זה שורש הנשמה? האם אני הוא הנשמה שלי? למה האדם מרגיש נפרד מהמציאות? איך נוצרת תחושת האני? האם האדם הוא יותר מהאני שלו? מה המשמעות של האחד? למה מדברים על האני בגוף ...
וודאות מוחלטת - רמות שונות של וודאות
... זה שהאדם קיים כישות נפרדת, גם זו רק אמונה בלבד. כי האדם מאמין, שהיש והאין נפרדים, והוא מאמין שאכן זו האמת, ואז על ידי זה הוא חווה את האני שלו כנפרד ממה שהוא אינו האני שלו, שעל ידי זה נוצרת חוויית האני של האדם, שהיא כולה מבוססת על האמונה של האדם, ...
רצון לשנות את המציאות, למה אתה רוצה לשנות את המציאות, למה באמת אתה סובל, למה אתה לא חווה שלמות
רצון לשנות את המציאות, למה אתה רוצה לשנות את המציאות, למה באמת אתה סובל, למה אתה לא חווה שלמות
... לשנות את המציאות, למה אתה רוצה לשנות את המציאות, למה באמת אתה סובל, למה אתה לא חווה שלמות למה האדם רוצה לשנות את המציאות ואיך זה יוצר סבל? אליעד כהן פותח בשאלה בסיסית ועמוקה מאוד: למה האדם אינו חווה שלמות מוחלטת בכל רגע נתון? האדם, לפי אליעד, סובל כל הזמן רק משום שהוא רוצה לשנות את המציאות. כל עוד האדם אינו מקבל את המציאות כפי שהיא ורוצה שמשהו יהיה שונה ממה ... שלא מעריכים אותו בעבודה, הוא סובל לא בגלל שהוא לא מוערך, אלא בגלל שהוא רוצה להרגיש מוערך. עצם הרצון לשנות את המציאות הוא שורש הסבל. אליעד מדגיש שהבעיה היא לא במציאות החיצונית אלא ברצון הפנימי ... הוא לא באמת הפנים שהרצון שלו הוא הבעיה. האדם עדיין מאמין שיש דברים שעדיף שישתנו, ולכן הוא ממשיך לנסות לשנות את המציאות כל הזמן. למשל, האדם לא רוצה למות כי הוא מאמין שאם ימות הוא יחווה סבל נצחי או ... כי תמיד יהיה חסר לו משהו אחר. כך האדם לעולם לא מרוצה באמת משום דבר שהוא משיג. מה המשמעות של להפסיק לרצות לפי אליעד כהן? אליעד לא אומר להפסיק לפעול בעולם, אלא להפסיק את הרצון לשנות ... כל עוד האדם אינו מוכן לקבל את המציאות באופן מוחלט, הוא ממשיך לסבול. מדוע האדם לא מסוגל לוותר על הרצון לשנות את המציאות? אליעד טוען שהאדם משקר לעצמו. האדם אומר שהוא רוצה להפסיק לסבול, אבל הוא לא ... מציע דרך מעשית אחת ויחידה: לבדוק לעומק מדוע האדם רוצה את מה שהוא רוצה. האדם חייב לשאול את עצמו למה הוא רוצה לשנות את המציאות. אם יבדוק עד הסוף, יגיע לנקודה שבה הוא מבין שאין באמת סיבה לרצות משהו בכלל. רק אז הרצון ישתחרר, והסבל ייעלם. לפי אליעד, אדם שיגיע להבנה ... הרעיון המרכזי בהרצאה: ההרצאה מתמקדת בנקודה שהסבל האנושי אינו נובע ממצבים חיצוניים, אלא מהרצון של האדם לשנות את המציאות. הרצון לשנות את המציאות הוא מקור כל הסבל, ולכן האדם צריך לבדוק לעומק למה הוא בכלל רוצה לשנות משהו. כשיגיע להבנה שאין סיבה אמיתית לרצות שום דבר, האדם יחווה שלמות ולא יסבול לעולם. למה האדם רוצה לשנות את המציאות? מה יקרה אם אפסיק לרצות? איך להשתחרר מהרצון? מה מקור הסבל האנושי? איך להפסיק לפחד מהמציאות? האם אפשר ... הנצח זה הרבה זמן. מה יכול לקרות לך רע? האם אתה חושב שיש רע? שאלה: יש חוויית רע. אליעד: אם במציאות אין טוב ורע, האם תמשיך לפחד? לא. אז למעשה הפחד שלך נגרם בגלל שאתה מפריד בין טוב לרע. תן ... עושה זה בגלל משהו אחר, ולכן אתה אף פעם לא נהנה. תן דוגמה למשהו שאתה נהנה ממנו שאלה: למשל כשאני שבע, אני מרגיש טוב. אליעד: האם היית מוכן להרגיש שבע, בלי לאכול ולשתות? כן. אז זה אומר שאתה ... לך רצון? כן. אז זה סימן שאתה תמיד סובל. זוהי הבנה טובה, כי אז אתה לא תעבוד על עצמך. הרצון גורם לך תמיד לרצות, מה זה לרצות? לחוות חסר. אז מה אתה מציע לעשות? מה עושים כאשר מישהו מתעלל בך 24 שעות? שאלה: לנסות למצוא דרכים, איך להפסיק לרצות. אליעד: האם אפשר להפסיק לרצות? שאלה: אולי אפשר להבין את הרצון, להבין את המנגנון של הרצון. אליעד: עכשיו את ... אני לא לחוץ, כי אני יודע את התשובה. אחת הסיבות שיש לי סבלנות, כי אני חושב שעכשיו טוב, ולכן אני לא רוצה לשנות את המציאות, בקיצור אתה צריך להיות כמוני. נחזור אליך, מה מונע ממך לחוות שלמות? אני ... כאב הגב, אלא את סובלת בגלל שאת לא רוצה את כאב הגב. לכן אני אומר, בואו נשנה את הרצון. האדם כל הזמן חושב איך לשנות את המציאות, אבל חשוב יותר זה, איך לשנות את הרצון שלו. האדם כל הזמן רוצה עוד, כי יש ... לרצונך, אתה האחראי לכך שאתה סובל, ואם תדע שאתה בוחר את רצונך, לא תסבול יותר. אתה אומר, אני לא רוצה לרצות, אבל מי אתה שלא תרצה את רצונך. המציאות רוצה שתסבול, איך אני יודע? כי אתה סובל, אז מי אתה שרוצה לא לסבול. האם אתם מבינים, שהבעיה היא לא ... ליהנות גם מהטוב וגם מהרע, הוא נהנה רק ממשהו, אז הוא מסכן ואומלל. מה זה הדבר שאם ניתן לך אותו תפסיקי לרצות? זה כאשר תהיי מסופקת מבפנים, למה את אף פעם לא מרוצה? כי אין לך את הסיפוק הפנימי שלא תלוי בשום דבר. האם אתה מסכים איתי שאם תרצה לשנות את המציאות תסבול? אז מה תעשה? תנסה לא לרצות לשנות אותה. מה שהסברנו קודם הוא, שכול רצון זה סבל. העניין הוא שאני רוצה ... תתכנן אז לא תלך לעבודה, זה סימן שהאינסטינקט שלך זה לא לעבוד, אז אתה עובד בסבל. יש משהו בתוכך שכול הזמן רוצה לשנות את המציאות, שרוצה להמשיך לסבול בצורה אחרת. אני שואל, למה אתה מתכנן, מה רע לך איך ... שלא יהיה, איך שתנסה לשנות, תמיד יהיה לך רע. רוצה לכבות את הרצון, תשאל את עצמך, למה אתה רוצה? תנסה להבין למה אני רוצה, למה זה קורה? אתה מבין שזה לא משנה, אז לא תרצה. אני מנסה להבין, מתי ...
אובססיות - טובות או רעות? למה האדם רוצה לשנות את המציאות?
... - טובות או רעות? למה האדם רוצה לשנות את המציאות? וכל אובססיה היא רעה, כי היא יוצרת תלות וסבל, בין האדם לבין הצורה של המציאות. והרצון של האדם שהמציאות תהיה כרצונו, היא האובססיה הכי גדולה בעולם. ובפרט כאשר יש לאדם אובססיה חולנית, שהוא כל הזמן רוצה לשנות את המציאות , בלי שהוא מבין בכלל למה הוא רוצה לשנות אותה, שאז האדם סובל תמיד. אבל יש אובססיה אחת טובה, והיא האובססיה של האדם, אל האמת והמהות ... עם המהות האחת. והלחץ הנפשי של האדם, להתאחד עם השלמות של המציאות, בא לידי ביטוי, בכך שהאדם כל הזמן מנסה לשנות את המציאות. כי בתוכו, האדם לא מוכן להסתפק בכך שהמציאות אינה שלמה, והוא רוצה את החיבור המושלם, אל השלמות של המציאות, שהיא נמצאת מחוץ לכל מקום ...
שאלות על אלוהים, תלונות על המציאות, לקיחת אחריות, פיצול אישיות, מי באמת אחראי לכל מה שקורה בעולם?
שאלות על אלוהים, תלונות על המציאות, לקיחת אחריות, פיצול אישיות, מי באמת אחראי לכל מה שקורה בעולם?
... אלוהים, תלונות על המציאות, לקיחת אחריות, פיצול אישיות, מי באמת אחראי לכל מה שקורה בעולם? מדוע אנשים מתלוננים על אלוהים ועל המציאות? אנשים רבים מתלוננים על אלוהים, או ... אותה. בחלום, האדם חווה את הסבל כדבר שנכפה עליו, אך אם היה מתעורר לתודעה עמוקה יותר, היה מבין שהוא עצמו יצר את החלום הזה, כלומר, הוא אחראי לכל מה שקורה לו בתוך החלום. כיצד חוויית החלום ממחישה את האחריות האישית? כאשר אדם חולם חלום, הוא ... שונות: פרספקטיבה נמוכה, שבה הוא חווה את עצמו כישות נפרדת בלבד, כגוף וכתודעה מוגבלת. פרספקטיבה גבוהה יותר, שבה הוא חווה את עצמו כאלוהים, כלומר, כישות שמניעה את ... אמיתי היא לחקור לעומק את שורש הרצונות שלך. כאשר האדם מתחיל לחקור ולשאול למה אני רוצה את מה שאני רוצה?, הוא מגלה בהתחלה שהרצונות שלו אינם בשליטתו, אלא נשלטים על ידי כוח גדול יותר שהוא המציאות. בשלב מתקדם יותר, האדם מבין שגם התודעה שלו עצמה אינה בשליטתו, אלא מופעלת על ידי אותו כוח. בסופו של דבר, האדם מגיע ... בין האדם לבין המציאות: הוא לא רק מי שסובל מהחלום, אלא גם הכוח שמחולל את כל מה שקורה בו. מהי המשמעות של פיצול אישיות בהקשר של אלוהים והמציאות? לפי התפיסה הזו, כל האנשים ... פנימיות: יש פרספקטיבה אחת שבה האדם חווה את עצמו כישות נפרדת - כמו הגוף והתודעה המצומצמת שיש בו. יש פרספקטיבה נוספת שבה הוא חווה את עצמו כאלוהים, כלומר, ככוח שמניע את כל מה שקורה. יש פרספקטיבה גבוהה עוד יותר, שבה הבורא והנברא הם אחד, ואין עוד הפרדה כלל. כאשר האדם ... שלו אינם בשליטתו המלאה, כיוון שיש כוח (המציאות אלוהים) שגורם לו לרצות אותם. בשלב מתקדם יותר, הוא מבין שהתודעה העצמית שלו עצמה אינה בשליטתו, אלא מופעלת בידי אותו כוח יסודי. בסופו של דבר, התודעה של האדם גדלה עוד ועוד, עד שהוא מזהה שהאני האמיתי שלו הוא הישות הראשונה, אותו ... של האדם מובילה אותו להעמיק בשורש הרצונות שלו, ומשם להתבונן ולשאול: למה אני רוצה את זה?, ואז מי גורם לי לרצות?, ואז מי הוא זה שמפעיל את הכל?. דרך השרשרת הזו הוא מגלה שהכל קשור לאותו שורש אחד, ... לאלוהים, אנשים מתלוננים, למה אלוהים עושה ככה, למה ככה? ומי שאינו מכיר בקיומו של אלוהים, מתלונן על המציאות, למה המציאות היא כזו, למה היא לא אחרת? וכל אחד מתלונן ... צלולה, היה מבין ואומר רגע.. אבל עכשיו מה שקורה לי זה כי אני רוצה, למה אני רוצה זו כבר שאלה אחרת, אבל שורה תחתונה, כל מה שקורה לך בתוך חלום, זה בעצם כי אתה רוצה שזה יקרה. כל מה שקורה לך כולל כל דבר, זו בעצם התגלות רצונך. האדם מצד האמת צריך לשמוח מכך שקורה לך דבר רע, ... שהוא בעצם אלוהים והוא רוצה את כל המציאות, וגם לחוות שהוא הגוף הגשמי, התודעה המצומצמת שנמצאת בתוך גוף. העניין שאנשים סובלים מפיצול אישיות, ומפצלים את ... אחרת שגורמת לו לחוות את הרצונות שלו, איך קוראים לאותה ישות שגורמת לאדם לרצות את המציאות שלו? קוראים לה המציאות, המציאות היא הכוח שמניע את כל הדברים, ובכלל זה את ... הוא מבין שאין לו בחירה חופשית כישות נפרדת, בשלב שני שאדם מתבונן, בעצם התודעה שלו ממשיכה לגדול, ואז הוא קולט שלא רק שהרצונות שלו לא בשליטתו, אלא גם שהתודעה העצמית שלו היא לא בשליטתו, כי גם התודעה שלו היא ביטוי של משהו אחר, זה כמו היד מגלה שהקיום שלה תלוי במשהו אחר, היא בכלל לא תלויה בעצמה, ומה שקורה לאדם אחר כך, שהוא מבין ... זו בכלל הישות הראשונה, ואז שהאדם מבין את זה, אז כל מה שהוא שאל את עצמו, למה אני רוצה את זה? ולמה אני רוצה את זה? עכשיו הוא בעצם שואל את זה על המציאות, הוא לא שואל את זה על המציאות ...
השתקפות עצמית, החיים כמראה, כל מה שקורה בחוץ נמצא בתוכך, למה האדם הוא עולם קטן? למה בתוכך יש הכל? מה המשמעות של השתקפות עצמית? למה הכל זאת השתקפות עצמית? השתקפות מוחלטת, השתקפות יחסית, אתה אלוהים
השתקפות עצמית, החיים כמראה, כל מה שקורה בחוץ נמצא בתוכך, למה האדם הוא עולם קטן? למה בתוכך יש הכל? מה המשמעות של השתקפות עצמית? למה הכל זאת השתקפות עצמית? השתקפות מוחלטת, השתקפות יחסית, אתה אלוהים
... עצמית, החיים כמראה, כל מה שקורה בחוץ נמצא בתוכך, למה האדם הוא עולם קטן? למה בתוכך יש הכל? מה המשמעות של השתקפות עצמית? למה הכל זאת השתקפות ... בעלת פוטנציאל לחוכמה אינסופית. כך לגבי כל צבע, תכונה או אפשרות: אם אתה רואה משהו במציאות, פירושו שהמציאות מאפשרת זאת בפוטנציאל שלה באופן מקסימלי. כיצד לראות את עצמך בכל מה שקורה בעולם? אליעד נותן דוגמה מוחשית: אם אדם רואה מישהו שמבצע מעשה אכזרי כמו רצח, עליו להבין שגם בתוכו קיימת ... של אכזריות יומיומית הם שיקוף של אותה אכזריות אינסופית. כשאדם מזהה טוב לב אינסופי באחרים, הוא יכול לגלות שגם בו עצמו יש טוב לב מוחלט. על האדם לחקור פנימה ולראות כיצד כל מה שקורה בחוץ מתקיים בתוכו במאה אחוז. האם ניתן להתחבר למהות האמיתית של עצמך? אליעד מסביר שהאדם במהותו הוא המהות של ... קיים בו באופן מוחלט. כל אירוע חיצוני הוא תזכורת לחקור ולהבין את עצמך באופן עמוק יותר. מה המשמעות הפרקטית של תפיסת ההשתקפות? המשמעות הפרקטית היא לקחת אחריות מלאה על כל מה שקורה במציאות. כל דבר רע שקורה הוא בגללך, כל דבר טוב שקורה גם הוא בזכותך. אליעד קורא לאנשים להפסיק להצטנע, להכיר ...
איזו מחשבה עושה הכי רע? למה ממש רע לך? רוצה להרגיש רק טוב בלי רע, לא מוכן להרגיש גם רע, לא רוצה להרגיש רגשות רעים, לא להרגיש רע להרגיש רע, איך לא לפחד מרגשות רעים? איך להתמודד עם רגשות רעים? למה חייב להרגיש גם רע? איך להיות מאושר?
איזו מחשבה עושה הכי רע? למה ממש רע לך? רוצה להרגיש רק טוב בלי רע, לא מוכן להרגיש גם רע, לא רוצה להרגיש רגשות רעים, לא להרגיש רע להרגיש רע, איך לא לפחד מרגשות רעים? איך להתמודד עם רגשות רעים? למה חייב להרגיש גם רע? איך להיות מאושר?
... מחשבה עושה הכי רע? למה ממש רע לך? רוצה להרגיש רק טוב בלי רע, לא מוכן להרגיש גם רע, לא רוצה להרגיש רגשות רעים, לא להרגיש רע להרגיש רע, איך לא לפחד מרגשות רעים? איך להתמודד עם רגשות רעים? למה חייב להרגיש גם רע? איך להיות מאושר? איזו מחשבה גורמת לך להרגיש הכי רע? אליעד כהן מסביר שהמחשבה שעושה לבן אדם הכי רע היא המחשבה שאסור להרגיש רע ושחייב להרגיש רק טוב. לפי אליעד, האדם שחי בעולם חייב שיהיו לו רגשות רעים וטובים כאחד. מדוע? מכמה סיבות מפורטות: ראשית, כדי להרגיש טוב באמת, חייבים להרגיש גם רע. אם אדם לא יחווה רע, לא תהיה לו יכולת להבחין בטוב. הדוגמה הברורה שאליעד נותן היא תחושת הרעב: אם אדם לא יהיה רעב, הוא לא יוכל ליהנות מתחושת השובע. כלומר, החוויה של ההפך ... מי שמתנגד באופן מוחלט לרגשות רעים יהיה האדם שיסבול יותר מכל אדם אחר. אליעד חוזר ומדגיש את הנקודה הזאת שוב ושוב: מי שמוכן להרגיש גם טוב וגם רע, יחווה פחות סבל ממי שמנסה להרגיש רק טוב. מי שרוצה לחוות רק טוב ולא מוכן בכלל לסבול רגשות רעים, ירגיש בסופו של דבר רע יותר. האם חייבים להרגיש רק טוב? אליעד מציין את השאלה המרכזית: מי החליט שחייבים להרגיש רק טוב? הוא שואל שאלות פילוסופיות שעוזרות לאדם להטיל ספק באמונות הבסיסיות שלו לגבי רגשות. הוא שואל בצורה ישירה: מי אמר שזה משנה אם אתה מרגיש טוב או רע? על בסיס מה אתה מאמין שלהרגיש טוב זה יותר חשוב או טוב יותר מאשר להרגיש רע? אליעד מציע לאנשים לחשוב על הנחות היסוד האלה ולהטיל ספק בקביעה שלהרגיש טוב זה בהכרח עדיף. לפי אליעד, עצם ההבנה שאין הכרח להרגיש רק טוב , ושגם להרגיש רע זה חלק בלתי נפרד מהחיים, מפחיתה משמעותית את עוצמת הסבל של האדם. מהי הדרך הנכונה להתמודד עם רגשות רעים? אליעד ממליץ על גישה מאוזנת: לא להתעלם מהרגשות הרעים וגם לא להתנגד להם בצורה נחרצת. הפתרון שהוא מציע הוא באמצע: אדם לא צריך לרצות להרגיש רע, אך בו בזמן לא להיות בפאניקה או להתנגד בצורה נחרצת כשהוא מרגיש רע. לפי הגישה הזאת, אדם שמסוגל לחוות רגשות שליליים בלי לראות בזה קטסטרופה יוכל להתמודד איתם ... יותר בחיים. הוא חוזר על כך שוב: הגישה הבריאה לחיים היא להיות פתוחים לחוויות רגשיות שליליות וגם חיוביות, מבלי להכריח את עצמך להרגיש רק טוב, ומבלי לחשוב שזה אסון אם אתה מרגיש רע לפעמים. האם אפשר להגיע למצב של הרגשת טוב מוחלטת בלי רע בכלל? אליעד מציין שגם אם קיימת אפשרות להרגיש רק טוב בלי רע בכלל, מדובר בתהליך מורכב ושונה לחלוטין ממה שרוב האנשים חושבים. הוא לא שולל את האפשרות שאדם יכול להגיע למצב כזה, אך מדגיש כי מדובר בדרך שונה ועמוקה מאוד, ... אומלל. ההבנה הזאת יכולה לסייע לאדם להתמודד טוב יותר עם רגשותיו ולחיות חיים מאושרים ומאוזנים יותר. איך להתמודד עם רגשות רעים? האם אפשר להרגיש רק טוב בלי רע? למה אסור להימנע לחלוטין מרגשות רעים? איך להפסיק לפחד מרגשות שליליים? מי החליט שצריך להרגיש רק טוב? ...
לבחור את הרע, רע מבחירה, לבחור את הסבל, לבחור ממה להרגיש רע, לבחור איזה רע להרגיש, לשלוט בסבל שלך, לבחור ממה תסבול, אין טוב בלי רע, חייב להרגיש גם רע, להרגיש טוב בלי רע, לבחור ממה לסבול, לא למהר להרגיש טוב, לשלוט בסבל
לבחור את הרע, רע מבחירה, לבחור את הסבל, לבחור ממה להרגיש רע, לבחור איזה רע להרגיש, לשלוט בסבל שלך, לבחור ממה תסבול, אין טוב בלי רע, חייב להרגיש גם רע, להרגיש טוב בלי רע, לבחור ממה לסבול, לא למהר להרגיש טוב, לשלוט בסבל
... הסבל, לבחור ממה להרגיש רע, לבחור איזה רע להרגיש, לשלוט בסבל שלך, לבחור ממה תסבול, אין טוב בלי רע, חייב להרגיש גם רע, להרגיש טוב בלי רע, לבחור ממה לסבול, לא למהר להרגיש טוב, לשלוט בסבל האם אפשר לבחור ממה לסבול בחיים? אליעד כהן מסביר שכל אדם חייב להרגיש בחייו גם טוב וגם רע. לפי ההסבר שלו, אי אפשר לחוות חיים מלאים אם לא קיימים בהם גם טוב וגם רע. אליעד מסביר שאם לא היה רע בכלל, גם לא היה טוב, וכך לא היו רגשות, ובסופו של דבר לא היה דבר. המסקנה הראשונה שלו היא שחייב להיות בחיים שילוב של טוב ורע, וכך האדם חווה את המציאות. האם באמת אפשר לשלוט בסבל ולבחור ממה להרגיש רע? אליעד מעלה שאלה נוספת: האם ... בוחר להתמודד עם בעיה חדשה. הוא מציע להמשיך להתבונן בעניין זה לעומק כדי להבין את ההיבטים השונים של טוב ורע, ושל הסבל והשליטה עליו. האם אפשר לבחור את הרע בחיים? לבחור ממה לסבול? למה חייב להיות רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? איך לשלוט בסבל שלך? לבחור את הסבל? האם כדאי לפתור בעיות או להישאר איתן? ...
לרצות את כל מה שקורה, איך עובד הרצון? איך לרצות את הכל? מה זה רצון? האם אפשרי לרצות את הכל? איך להעלים את הרצון? על מה מבוסס הרצון? פחד להיעלם, לרצות את מה שיש, להיות מרוצה בשלמות, אושר בשלמות, תחושת שלמות
לרצות את כל מה שקורה, איך עובד הרצון? איך לרצות את הכל? מה זה רצון? האם אפשרי לרצות את הכל? איך להעלים את הרצון? על מה מבוסס הרצון? פחד להיעלם, לרצות את מה שיש, להיות מרוצה בשלמות, אושר בשלמות, תחושת שלמות
לרצות את כל מה שקורה, איך עובד הרצון? איך לרצות את הכל? מה זה רצון? האם אפשרי לרצות את הכל? איך להעלים את הרצון? על מה מבוסס הרצון? פחד להיעלם, לרצות את מה שיש, להיות מרוצה בשלמות, אושר בשלמות, תחושת שלמות איך עובד הרצון ומה המשמעות של לרצות את כל מה שקורה? הרצון הוא נושא מרכזי בהבנת המציאות ובדרך לחוות שלמות ואושר מוחלט. אליעד כהן מסביר את המנגנון שעומד מאחורי המושג רצון, מה קורה כאשר אדם רוצה את כל מה שקורה במציאות, ומה ההשלכות של רצון מוחלט או של העדר רצון מוחלט. כדי להבין מהו רצון, יש להבין שהרצון הוא תמיד ביטוי של תחושת חוסר, של חוויה שמשהו חסר לך. אם האדם היה מרגיש שלמות מוחלטת, אז לא הייתה לו שום סיבה לרצות דבר כלשהו. הרצון תמיד מבוסס על תחושה של אני רוצה שיהיה אחרת ממה שיש כרגע. לדוגמה, כשמישהו אומר אני רוצה מים, זה מבטא את העובדה שחסר לו מים או שהוא חש ... לא הייתה משמעות לרצון לשתות מים. כאשר האדם מנסה לרצות את כל מה שקורה, בעצם נוצרת סתירה פנימית. הרצון, במהותו, תמיד מוגבל לדבר מסוים. אי אפשר באמת לרצות באופן מוחלט את הכל, כיוון שלרצות משהו משמעו לא לרצות את ההפך שלו. לדוגמה, אם אדם אומר אני רוצה שיהיה פה שולחן, אז באותה נשימה הוא גם לא רוצה את האפשרות שלא יהיה פה שולחן. לכן, עצם המחשבה של אני רוצה הכול ... הוא חסר משמעות, כך גם רצון מוחלט. האם אפשרי באמת לרצות את הכל? אליעד כהן מסביר כי אם תנסה לרצות את הכל באופן מוחלט, מיד תאבד המשמעות של הרצון עצמו. עצם המשמעות של רצון נובעת מניגודיות, כלומר, מכך שאתה רוצה דבר אחד ולא רוצה את הדבר האחר. ברגע שאתה ... האדם מנסה באמת ובאופן כנה לחוות מצב שבו הוא רוצה את כל מה שקורה, הוא מגיע לתחושה שהוא בעצמו נעלם. מדוע? כיוון שהקיום של האדם והתחושה של אני מתבססת על הרצונות שלו, על ההתנגדות למציאות, על המחשבה שיש הבדל בין מה שהוא רוצה לבין מה שקורה בפועל. אם הרצון נעלם באופן מוחלט ... רצון מוחלט, הוא מתחיל להרגיש שהוא מאבד את עצמו ואת קיומו. תחושת האני בנויה על הרצונות, על הפחדים ועל ההתנגדויות של האדם. ככל שאדם רוצה יותר ויותר את מה שיש, כך הוא מאבד את הרצון לשנות, וכך הוא פחות מזדהה עם האני שלו ופחות מרגיש תחושת קיום נפרדת. כאשר האדם מגיע למצב בו הוא באמת רוצה את כל האפשרויות ואת כל ההפכים של המציאות, הוא מאבד את עצמו לחלוטין. לכן הוא חווה פחד להיעלם, פחד לאבד את ... והשלמות המוחלטת יכולה להופיע רק כאשר האדם מסוגל לרצות את מה שיש, את המציאות כפי שהיא, בלי שום התנגדות. אולם פרדוקסלית, מצב של רצון מוחלט פירושו שהרצון עצמו נעלם. האדם לא באמת יכול לרצות את הכל בלי לאבד את התחושה של עצמו, ולכן החוויה הזאת יוצרת מצב מורכב מאוד מבחינה רגשית ותודעתית. כדי לחוות תחושת שלמות ואושר אמיתית, האדם צריך להבין את הפרדוקס הזה לעומקו: מצד אחד, רק כאשר הוא מפסיק להתנגד למציאות הוא יכול לחוות אושר ושלמות ... העדר מוחלט של התנגדות למציאות, מצב שבו האדם מרגיש שכל מה שקורה הוא בדיוק מה שהוא רוצה שיקרה. אך מצב זה גם מוחק את הרצון עצמו, ומביא את האדם להיעלמות מלאה. כך, ההגעה לשלמות ולאושר מוחלט כרוכה בוויתור מוחלט על האני ועל הרצון הנפרד שלו. מה זה רצון? איך לרצות את מה שיש? האם אפשרי לרצות את הכל? איך עובד מנגנון הרצון? האם רצון מוחלט אפשרי? איך להגיע לתחושת שלמות מוחלטת? למה הפחד להיעלם קשור לרצון? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טוב ורע, למה יש רע בעולם? למה חייב להרגיש גם רע? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? איך אני מודע לעצמי? מהי תודעה? מהי תחושת הקיום העצמי? איך אני מרגיש שאני קיים? למה אי אפשר לרצות את כל מה שקורה? למה אני רוצה לשנות את המציאות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך נוצרת תחושת האני?, איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך נוצרת תחושת האני?, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להפרעות קשב, מאמן אישי לילדים, קאוצינג בנושאי איך נוצרת תחושת האני - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4063 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 04:43:38 - wesi1