אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה קיום עצמי ✔טוב ורע, למה יש רע בעולם? למה חייב להרגיש גם רע? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? איך אני מודע לעצמי? מהי תודעה? מהי תחושת הקיום העצמי? איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טוב ורע, למה יש רע בעולם? למה חייב להרגיש גם רע? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? איך אני מודע לעצמי? מהי תודעה? מהי תחושת הקיום העצמי? איך אני מרגיש שאני קיים? למה אי אפשר לרצות את כל מה שקורה? למה אני רוצה לשנות את המציאות?
למה אדם חייב להרגיש גם טוב וגם רע?

השאלה המרכזית שאליעד כהן מציג היא מדוע אין אפשרות לאדם להרגיש רק טוב או רק רע, ולמה תמיד מתקיים מצב של שילוב בין טוב לרע בחוויית החיים. אליעד מסביר את זה דרך הבנת מהות הטוב והרע, וכן דרך ההבנה של המושג "תחושת האני" והקשר שלה לתודעה האנושית.

מהו טוב ומהו רע?

אליעד כהן מגדיר בפשטות ובבהירות: "טוב" הוא מצב שבו מה שאתה רוצה קורה, ו"רע" הוא מצב שבו מה שאתה רוצה לא קורה. כלומר, ההבדל בין טוב לרע קשור באופן ישיר בהתאמה שבין הרצון של האדם למציאות שבה הוא חי. אם האדם רוצה משהו וזה קורה - הוא חווה טוב, ואם האדם רוצה משהו וזה לא מתרחש - הוא חווה רע.

למה אי אפשר להרגיש רק טוב?

אליעד מסביר שתחושת "רק טוב" משמעה שכל מה שהאדם רוצה אכן מתרחש מיד, וכל מה שמתרחש הוא רוצה. אבל מצב כזה אינו אפשרי מבחינה מהותית, לא בגלל שהאדם לא יהיה מסוגל ליהנות מכך, אלא מסיבה אחרת לגמרי: במצב כזה, האדם יאבד את תחושת הקיום העצמי שלו, את התחושה שהוא קיים כישות נפרדת מהמציאות.

מהי תחושת הקיום העצמי ("האני")?

אליעד מפרט כי "תחושת האני" היא התחושה הבסיסית של האדם, שבה הוא מזהה את עצמו כקיים ונפרד מהמציאות סביבו. תחושה זו נובעת מכך שהאדם מרגיש שיש דברים שהוא רוצה ושהמציאות אינה מספקת לו. התחושה שהאדם הוא ישות נפרדת מהמציאות נוצרת עקב קונפליקט תמידי בין רצונותיו לבין מה שמתרחש בפועל.

לדוגמה, כאשר אדם אומר "אני", הוא בעצם אומר "אני זה אני, וכל מה שהוא לא אני - זו המציאות שמחוץ לי". תחושת ה"אני" קיימת רק משום שיש הבדל בין מה שהוא רוצה לבין מה שהמציאות מספקת לו. אם היה מצב של התאמה מוחלטת בין הרצון למציאות, ההבדל בין האדם לבין המציאות היה נעלם, ואיתו גם תחושת האני.

למה האדם חייב תמיד לרצות לשנות את המציאות?

לפי אליעד כהן, ישנו מנגנון טבעי בתודעה, מנגנון פנימי, שגורם לאדם תמיד לרצות לשנות את המציאות, לא משנה כמה טובה המציאות שלו. אפילו אם כל מה שהוא ירצה יתגשם, האדם מיד ירצה משהו טוב יותר, שונה יותר, אחר יותר. כלומר, האדם תמיד חייב להרגיש חוסר מסוים, כדי שתישמר תחושת הקיום הנפרדת שלו.

לדוגמה, אם אדם יקבל את כל הכסף, הוא ירצה עוד דברים אחרים, אם יהיה לו הכל, הוא ירצה חוויות חדשות, תחושות אחרות או שינויים. האדם תמיד חייב לייצר לעצמו איזושהי התנגדות למציאות, אחרת הוא פשוט יאבד את תחושת קיומו.

למה גם אי אפשר להרגיש רק רע?

באותה המידה, גם מצב שבו האדם לעולם לא מקבל את מה שהוא רוצה - מצב של רע מוחלט - גם הוא לא אפשרי לאורך זמן. אם האדם תמיד יחווה רק ניגוד מוחלט בין הרצון שלו לבין המציאות, הוא יגיע למצב של ייאוש מוחלט, שיגרום לתחושת האני שלו לקרוס ולהיעלם. כשהאדם מאבד כל תקווה וכל אפשרות לשינוי, התודעה שלו מאבדת את הקיום העצמי.

מסקנת ההסבר - מדוע תמיד יש טוב ורע בחיים?

לסיכום, אליעד מסביר שכדי שה"אני" של האדם יוכל להתקיים, חייבים להיות גם מצבים שבהם הוא מקבל את מה שהוא רוצה (טוב), וגם מצבים שבהם הוא לא מקבל את מה שהוא רוצה (רע). איזון זה בין הטוב לרע הוא הכרחי לתחושת הנפרדות, שהיא הבסיס לתחושת הקיום העצמי.

אילו כל הרצונות היו מתמלאים לחלוטין - תחושת האני הייתה נעלמת, והאדם לא היה מרגיש יותר נפרד מהמציאות. מצד שני, אם הרצונות לעולם לא היו מתמלאים, האדם היה מגיע לייאוש מוחלט, שגם הוא היה מוחק את תחושת הקיום שלו.

איך הבנה זו יכולה לשנות את חוויית המציאות?

אליעד מדגיש כי ההבנה הזאת, שהאדם לעולם לא יוכל להרגיש רק טוב או רק רע, יכולה לשנות את הגישה לחיים. במקום לרדוף ללא הרף אחרי אושר מוחלט או לנסות להימנע לחלוטין מסבל, האדם יכול להבין שהחיים הם משחק של איזונים. הוא יכול להבין שכל מה שהוא חווה - גם טוב וגם רע - הוא חלק בלתי נמנע מקיום התודעה שלו.

האדם יכול להפסיק להרגיש מתוסכל מהקונפליקט בין הרצון למציאות, ופשוט לראות זאת כחלק טבעי ומהותי של החיים עצמם.

האם יש אפשרות להתעלות מעל המשחק הזה?

למרות שאליעד מסביר את המנגנון הזה באופן לוגי, הוא גם מציג את הרעיון שיש אפשרות להתעלות מעבר לו. יש אפשרות, דרך חקירה עמוקה מאוד של התודעה, להגיע למצב שבו האדם חווה הרמוניה מוחלטת עם המציאות - מצב שבו האדם מרוצה לחלוטין מכל מה שקורה לו ועדיין חווה את הקיום שלו.

אליעד מכנה זאת מצב של "הכל אפשרי" (EIP -Everything Is Possible), אך הוא מדגיש שכדי להגיע למצב זה נדרש מאמץ שכלי ותודעתי עמוק במיוחד, מעבר להבנה הבסיסית.
למה בן אדם תמיד חייב להרגיש גם רע?

השאלה המרכזית היא מדוע אין אפשרות שבן אדם ירגיש רק טוב, או רק רע, ומדוע הכרחי שהוא יחווה את שני המצבים. ההסבר מבוסס על מהות תחושת ה"אני" ועל הקשר שלה לניגודיות בין הרצון למציאות.

מהו טוב ומהו רע?

טוב מוגדר כמצב שבו מה שהאדם רוצה קורה, ואילו רע הוא מצב שבו מה שהאדם רוצה אינו קורה. כלומר, ההבדל בין טוב לרע נקבע לפי ההתאמה בין הרצון למציאות.

מדוע אי אפשר להרגיש רק טוב?

להרגיש רק טוב משמע שכל מה שהאדם רוצה קורה, וכל מה שקורה הוא רוצה. מצב כזה אינו אפשרי, לא בגלל שהאדם לא ירגיש טוב או רע, אלא בגלל עניין אחר לחלוטין - הקיום של תחושת ה"אני".

מהי תחושת ה"אני"?

תחושת ה"אני" היא ההכרה של האדם בכך שהוא קיים. כל אדם חווה תחושה בסיסית של "אני", תחושת קיום עצמית המפרידה אותו מהמציאות. אם אדם לא היה מרגיש שהוא "אני", אז למעשה הוא לא היה חווה את עצמו כישות נפרדת.

כיצד נוצרת תחושת ה"אני"?

תחושת ה"אני" מתאפשרת דרך ניגודיות - האדם חווה את עצמו כישות נפרדת מהמציאות בכך שהוא חש רצונות מסוימים שאינם מתמלאים אוטומטית. הניגוד בין מה שהאדם רוצה לבין מה שקורה בפועל הוא מה שמגדיר את החוויה העצמית שלו. כאשר הוא רוצה משהו שהמציאות אינה מספקת לו, הוא מרגיש את עצמו כנפרד מהמציאות.

מה קורה אם כל הרצונות מתמלאים?

אם כל מה שהאדם רוצה היה קורה מיד, הוא לא היה חווה תחושת "אני" נפרדת. במצב כזה, האדם לא היה מבדיל בין עצמו לבין המציאות, משום שלא הייתה קיימת כל התנגדות או פער בין הרצון למציאות. זה היה גורם לתחושת ה"אני" להיעלם.

מדוע אי אפשר להרגיש רק רע?

בדומה לכך, גם מצב הפוך שבו כל מה שהאדם רוצה לעולם לא קורה, הוא בלתי אפשרי. אם האדם יחווה ניגוד מוחלט בין הרצון למציאות - מצב שבו כל מה שהוא רוצה אינו מתממש, הוא עלול להגיע לכדי הכחדת התחושה של עצמו, היות שהוא יפסיק לשאוף ולקוות לשינוי כלשהו.

מהי המסקנה?

כדי שתחושת ה"אני" תתקיים, חייבים להתקיים גם מצבים שבהם האדם רוצה דברים שהמציאות אינה מספקת לו, אך גם מצבים שבהם הרצונות שלו כן מתממשים. כלומר, חייבים להתקיים גם טוב וגם רע. אם המציאות תספק את כל הרצונות באופן מלא, תחושת ה"אני" תיעלם. ואם המציאות לעולם לא תספק את הרצונות, תחושת ה"אני" עלולה להפסיק לתפקד מתוך ייאוש מוחלט.

מה זה אומר לגבי החיים?

הבנה זו משנה את חוויית המציאות. כאשר אדם מבין שהטוב והרע הם חלק בלתי נפרד מהקיום שלו, הוא מבין שהמרדף אחר אושר מוחלט או הימנעות מוחלטת מסבל הם חסרי תכלית. כל מה שהוא חווה הוא חלק ממשחק שבו הטוב והרע מאזנים זה את זה, כדי לאפשר את קיום התחושה העצמית שלו.

האם אפשר לשנות זאת?

למרות ההסבר הלוגי לכך שתמיד יתקיימו גם טוב וגם רע, ישנה גישה הטוענת כי אפשר להתעלות מעבר למנגנון הזה. ניתן, דרך חקירה עמוקה של המציאות ושל מנגנון הרצון, להגיע למצב שבו האדם יכול לחוות קיום מלא תוך כדי כך שהוא מרוצה לחלוטין מהמציאות.
למה אני לא מצליח להרגיש רק טוב? אושר וסבל, למה אני לא מצליח לרצות את המציאות? איך לרצות את המציאות? איך להתאחד עם המציאות? למה יש סבל בעולם? שאלת הרוע, תחושת הקיום והרצון העצמי, איך נוצרת תחושת העצמי? איך נוצרת תחושת הקיום העצמי? למה אני רוצה משהו? למה אני חייב לרצות לשנות את המציאות? איך לראות את החיים כמשחק?
היעלמות מרוצה להרגיש גם רע אושר שינוי תודעה הימנעות תחושה של האני קיום עצמי שינויים מה זה כסף המרדף אחרי אושר אי אפשר להרגיש רק טוב איך אני מודע לעצמי איך אני מרגיש שאני קיים איך זה להרגיש רק טוב איך לשנות את המציאות אני מודע לעצמי אני מרגיש שאני קיים אני קיים אני רוצה לשנות את המציאות האם אפשר להרגיש רק טוב האם יש רע בעולם הקיום הרגשה הרגשה של הקיום הרגשה של הקיום העצמי הרגשה של קיום הרגשה של קיום עצמי הרגשת הקיום הרגשת הקיום העצמי הרגשת קיום הרגשת קיום עצמי חוויית הקיום חוויית קיום חייב להרגיש גם רע טוב ורע להיות מודע לעצמך להרגיש להרגיש גם רע להרגיש רק טוב למה אי אפשר להרגיש רק טוב למה אי אפשר לרצות את כל מה שקורה למה אני קיים למה אני רוצה למה יש רע למה יש רע בעולם לרצות את כל מה שקורה לשנות את המציאות מה זה טוב ורע מה זה להרגיש רק טוב מה זה קיום מה זה תודעה מה זו תודעה מודע לעצמי מודעות קיום קיום עצמי רגש רגשות רע וטוב תודעה תחושה של הקיום העצמי תחושה של קיום תחושה של קיום עצמי תחושת הקיום תחושת הקיום העצמי תחושת קיום תחושת קיום עצמי
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טוב ורע, למה יש רע בעולם? למה חייב להרגיש גם רע? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? איך אני מודע לעצמי? מהי תודעה? מהי תחושת הקיום העצמי? איך אני מרגיש שאני קיים? למה אי אפשר לרצות את כל מה שקורה? למה אני רוצה לשנות את המציאות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: קיום עצמי, איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: קיום עצמי, איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
אשליית הכפיל בדידות רגשית איך לדעת האם המועמד מתאים לתפקיד? מרצה אנשים הכנסות בירור הרצון פחד מוצדק חרדה להשתגע לגרום למישהו לאהוב את עצמו בלי תנאים אהבה עצמית פנימית האם יחסים פתוחים מבטאים חוסר אהבה? השתקפות עצמית של אהבה חד צדדית ניתוח נוסחה לאושר סבל יוצר אושר בת זוג קנאית סיבות למה קשה לשכוח את האקסית אני לא שלם עם ההחלטות שלי אולי אני לא אחליט כלום? התמודדות עם חוסר מוטיבציה חייב להתמודד עם קושי כדי להתפתח טיפוח מוטיבציה פנימית ללמידה לא מצליח להפסיק לעשן חרדה של איש מכירות לקוח מבקש בקשה לא סבירה דילמות בגידול ילדים למה הילד משתמש בסמים? מניפולציות על התת מודע קושי רוחני טיפול רגשי במחלות נפש אבחון הפרעה האקסית לא רוצה אותי למרות שהשתנתי פרידה מהאקס איזה שרירים פועלים? מה זה זמן ריצה? להוכיח שיש אלוהים בצורה לוגית קיום אלוהים למה מורים רוחניים חושבים שהם מוארים? הארה מלאה רע להיות אלוהים להיות אלוהים ולגלות שאני השטן השקעה בזוגיות למה קשה להרוויח כסף? החיים שאחרי השגת מטרת החיים אין תשובה לשאלה מהי משמעות החיים דפוס מחשבה שלילי ליהנות הרגשה של בחירה חופשית חוויית הבחירה בריאת העולם יש מאין האם העולם כל הזמן היה קיים? עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למתבגרים, מאמן אישי לאורח חיים בריא, אימון אישי בטלפון בתחום קיום עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5313 שניות - עכשיו 04_03_2026 השעה 14:13:43 - wesi1