אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לרצות את המציאות? ✔להכיל את המציאות, לקבל את המציאות, לרצות את המציאות, מחוץ לכל ההגדרות, דבר והיפוכו, הכלת המציאות ✔ האם יש הבדל בין...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:15להכיל את המציאות, לקבל את המציאות, לרצות את המציאות, מחוץ לכל ההגדרות, דבר והיפוכו, הכלת המציאות
האם יש הבדל בין להכיל, לקבל ולרצות את המציאות?

הנושא שאליעד כהן מדבר עליו הוא ההבדל והיחס בין שלושה מושגים עיקריים: להכיל, לקבל ולרצות את המציאות. בשיחה זו, אליעד מדגיש שלא ניתן להשתמש במושגים אלה בצורה מדויקת לגמרי, וזאת משום שכל מושג כזה מוגבל מעצם הגדרתו, ולכן לא יכול לבטא באמת את החוויה השלמה והבלתי מוגדרת של המציאות.

למה להכיל את המציאות לעולם לא יהיה מדויק לחלוטין?

אליעד מסביר שכאשר אומרים לאדם "להכיל את המציאות", המשפט עצמו בעייתי כי הוא מגדיר באופן מרומז שההפך מלהכיל ("לא להכיל") הוא לא רצוי או פחות טוב. הוא טוען שמהצד של האמת המוחלטת, להכיל ולא להכיל הם מושגים שקולים ושווים בערכם. כלומר, אין באמת עדיפות להכלה על פני אי - הכלה, כי שניהם היבטים של המציאות.

לדוגמה, כאשר שואלים "האם אלוהים מכיל את המציאות?", התשובה אינה יכולה להיות פשוטה. מצד אחד אפשר להגיד שאלוהים לא מכיל את המציאות, כי הוא נמצא מעבר למושגים של להכיל ולא להכיל. מצד שני, אפשר לומר שאלוהים דווקא כן מכיל את הכל כי הכל בתוכו. שתי נקודות המבט נכונות באותה מידה, כי אלוהים נמצא מעבר לכל הגדרה.

אליעד ממשיך ומסביר שבכל פעם שמשתמשים במילים כמו "תכיל", "תקבל" או "תרצה", למעשה מרמזים שההפך הוא שלילי. לכן מושגים אלה לא יכולים לתאר באופן מוחלט את המצב האמיתי שהוא מעבר להגדרות.

האם "לרצות את המציאות" זו הגדרה נכונה?

אליעד מתייחס לשימוש במושג "לרצות" ומסביר שגם מושג זה מוגבל. כשאומרים "לרצות את המציאות", מניחים אוטומטית שלא לרצות הוא פחות טוב. למעשה, לא לרצות שום דבר יכול גם להיות מצב אידיאלי כי הסבל של האדם נוצר מהרצון שלו בדברים מסוימים על חשבון אחרים. אילו האדם לא היה רוצה דבר כלל, הוא לא היה סובל, כי לא היה שום פער בין רצונו לבין המציאות.

הוא מביא את הדוגמה שכשאומרים לאדם "תשמח כמו אלוהים", גם זו אמירה לא מדויקת. למה רק השמחה נכונה? האם העצב לא טוב? המציאות האמיתית היא מעבר לכל ההגדרות האלה, ולכן אין משמעות אמיתית לומר שאדם צריך להיות שמח בלבד או להכיל בלבד.

מה המשמעות של להיות "מחוץ לכל ההגדרות"?

לפי אליעד, להיות "מחוץ לכל ההגדרות" פירושו להיות במצב שבו האדם מכיל בו זמנית גם את המצב וגם את ההפך שלו. כלומר, האדם צריך לחוות מציאות שבה הוא גם מכיל את הכל וגם לא מכיל את הכל, גם רוצה את הכל וגם לא רוצה את הכל, בעת ובעונה אחת. זהו מצב פרדוקסלי שהמחשבה והשפה האנושית לא יכולות להכיל, כי במחשבה לא נכנס דבר והיפוכו.

הוא מדגיש שהמטרה בסופו של דבר אינה לבחור באחת משתי הקצוות (להכיל או לא להכיל, לרצות או לא לרצות), אלא להיות במצב שלישי, בלתי מוגדר, שבו שתי האפשרויות נכונות לחלוטין באותה מידה. זהו מצב שבו האדם רוצה את המציאות באופן מוחלט וגם לא רוצה אותה באופן מוחלט, בו זמנית ובאותה מידה.

למה המחשבה אינה יכולה לתפוס דבר והיפוכו?

אליעד מסביר שמחשבה אנושית בנויה על הגדרות ונפרדות, ולכן היא אינה מסוגלת לתפוס דבר והיפוכו יחד. מחשבה צריכה להגדיר דבר אחד כקיים והשני כלא קיים או כנכון ולא נכון, ולכן היא לא מסוגלת להכיל בו זמנית שני הפכים באופן מוחלט. מסיבה זו גם השפה לא מסוגלת לבטא בצורה מדויקת את המצב השלישי, שהוא בלתי מוגדר לחלוטין.

הוא מציע שלמרות המגבלה של השפה והמחשבה, הדרך היחידה לתאר את החוויה הזאת היא לומר לאדם שעליו להיות במצב שבו הוא "גם רוצה וגם לא רוצה", "גם מכיל וגם לא מכיל" בו זמנית. זוהי חוויה שיכולה להיות מובנת רק כאשר חווים אותה, ולא כאשר מנסים להגדיר או לתאר אותה במילים.

דוגמה להתמודדות עם משהו רע - האם להכיל או לרצות?

אליעד מציג דוגמה של אירוע שלילי או רע שקורה לאדם, ומסביר שאין הבדל אמיתי בין להכיל את האירוע הזה לבין לרצות אותו. אם האדם באמת היה רוצה את האירוע השלילי במאה אחוז, הוא לא היה סובל כלל. מנגד, גם להכיל את האירוע לא בהכרח פותר את הסבל, כי עדיין קיימת הפרדה בין "להכיל" לבין "לרצות". לכן, אליעד מסכם שאי אפשר לומר שאחת מהאפשרויות עדיפה או נכונה יותר מהשנייה, אלא שהאדם צריך להגיע למצב שבו הוא גם רוצה וגם לא רוצה את האירוע במאה אחוז בו זמנית.

לסיכום, המסר המרכזי של אליעד הוא שהמטרה אינה לבחור צד בין שני הפכים אלא להגיע למצב פנימי שבו ההפכים עצמם מתמזגים לחוויה אחת בלתי מוגדרת, שבה כל הגדרה וכל הפך קיימים בו זמנית ובאופן מוחלט.
שאלה: האם יש הבדל בין להכיל משהו ולקבל אותו לבין לרצות אותו?

אליעד: בא נדבר על הנושא הכלה.

כשאני אומר, להכיל לקבל, מצד האמת זה אף פעם לא יכול להיות מדוייק. למה? כי כשאתה אומר להכיל, אתה בעצם לא כולל בזה לא להכיל. בנקודת המבט הראשונה אתה לא יכול להכיל יותר מאשר לא להכיל.

האם אלוהים הכיל את המציאות? התשובה היא לא, למה? כי מכיל פירושו ההפך של לא מכיל, ואלוהים מכיל במרכאות את המכיל והלא מכיל, או במרכאות הפוכות, אלוהים לא מכיל גם את המכיל וגם לא את המכיל.

האם אלוהים רוצה את כל מה שקורה? לא יכולה להיות תשובה לזה, כי אלוהים נמצא מעבר לרוצה ולא רוצה, הוא מעבר לניפרדות של רוצה ולא רוצה.

אתה יכול להגיד שאלוהים לא מכיל אף אחד כי הוא רחוק מכולם, ואתה יכול להגיד שהוא מכיל את כולם, כולם בתוכו. איך שאתה רוצה אתה יכול להסתכל על זה, ושניהם יהיו נכונים.

כשאנחנו משתמשים במילה להכיל לרצות לקבל, זה תמיד לא יהיה מדוייק. למה? כי כשאני אומר לך להכיל, למעשה אני גם אומר לך, לא להכיל זה לא טוב. וזה לא נכון, כי גם לא להכיל זה טוב.

כשאני אומר, לך תרצה, זה אומר שזה לא טוב שלא תרצה, וזה לא נכון, כי גם לא לרצות זה טוב.

כשאני אומר לך, תשמח כאלוהים, זה גם לא נכון, ומה אם ההפך, מה ההפך לא טוב?

ולכן במילים ובדימוי אנו אומרים, תכיל, אבל תכיל מנקודת מבט חיצונית גם את המכיל וגם את הלא מכיל, זה משהו מעבר, זה משהו בלתי מוגדר.

אי אפשר להגיד ובסוף תשמח, ומה עם העצב? האם הוא לא טוב? אתה צריך להיות מחוץ לכל ההגדרות. וגם זה, מה זה מחוץ לכל ההגדרות, האם זה להכיל או לא להכיל? אתה צריך בו זמנית להכיל וגם לא להכיל.

שאלה: אתה משתמש במילה לרצות.

אליעד: נכון, בדימוי שלנו ובשפה שלנו אנו קוראים לזה לרצות. אני אין לי בעיה להגיד במקום לרצות להגיד אל תרצה, בסוף תגיע לאותה נקודה, זה לא משנה. אם לא תרצה שום דבר, הכל יהיה לך טוב באותה מידה.

למה רע לבן אדם? כי הוא רוצה משהו אחד יותר ממשהו אחר. אם אתה לא רוצה שום דבר, אז לא רע לך.

שאלה: אין לנו את המילים לתאר את החוויה.

אליעד: לא רק להגיד, גם לחשוב לא ניתן, כי אי אפשר לתפוס דבר והיפוכו. למחשבה לא נכנס דבר והיפוכו, אז איך תכניס את הדיבור.

כשאני אומר לך זה גם כך וגם ההפך, למעשה אני מנסה להכניס לך מצב שלישי שהוא גם זה וגם ההפך.

שאלה: שלא נתפס בשכל.

אליעד: נתפס, אבל לא בצורה מוגדרת. מה שבסוף אתה צריך לחוות, שאתה גם צריך לרצות את זה וגם לא לרצות את זה. בסוף זה דבר אחר, שיש בו גם לרצות וגם לא לרצות. מה זה? תחפש. אבל זה גם מאה אחוז לרצות וגם מאה אחוז לא לרצות מבחוץ. וגם זה עצמו מוגדר ולכן לא נכון. בסוף זה גם זה וגם ההפוך שלו.

בסוף אתה צריך גם לרצות במאה אחוז וגם לא לרצות במאה אחוז כאחד, וגם להיות בנפרדות של רוצה ולא רוצה.
טוב באותה מידה אמת אובייקטיבית מי זה אליעד כהן לא יכול להכיל מושגים טוב באותה המידה המוחלט מוגדרת גבולות השכל היפוך אמת מוחלטת איך להכיל איך לקבל את המציאות איך לרצות את המציאות דבר והיפוכו הגדרות היפוך היפוכים הכלת המציאות יכולת הכלה להכיל להכיל את המציאות לקבל לקבל את המציאות לרצות את המציאות מה זה דבר והיפוכו מחוץ לכל ההגדרות
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
אפשרי למחויב לחצים בעבודה לגרום למישהו ללכת לטיפול תקשורת שלילית אורח חיים להיפרד ממנה פחד מהומואים פחד להעלות פוסט טעויות באהבה עצמית לאהוב את עצמך דרך זוגיות לשכנע מישהו להפסיק לאהוב אותך למה הוא חושב שאני לא אוהב אותו? אושר הוא קבלת המציאות האושר של הילדים זוגיות עם בן זוג נרקיסיסט משיכה לא הגיונית חוסר החלטיות פחד והחלטות מפחידות התמודדות עם מערכות יחסים התמודדות עם מוות של בת האם צריך להתמיד כדי להצליח? העסק לא מצליח לגרום למישהו לא לקנא באיזה מילים למכור? ביטחון עצמי אצל ילדים לאבד ילדה סוף החיפוש הרוחני מודע או תת מודע חיפוש האמת בטיפול בסכיזופרניה פרנואידית הטלת ספק ושיגעון לשכוח את האקסית או לחזור לאקסית לשכנע אקסית לא להתאהב במישהו חדש אילו מפרקים פועלים בהרמת חפצים? מבוא ללימוד אימוני כושר ותזונה אלוהים תמיד קיים חיפוש הבורא מורים מוארים האם הגעת להארה רוחנית? הופך להיות אלוהים המלצה על הספר להיות אלוהים לקבל כסף על הצעת מחיר הוצאה ולא הכנסה למה הוא משמעות החיים שלי? בחירת משמעות החיים הנעה שלילית מותר ליהנות פרדוקס הבחירה החופשית בחירה בלב שלם האם קיימים יקומים מקבילים? לראות את העולם עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטור, אימון אישי לעסקים, מאמן אישי לעסקים בנושא איך לרצות את המציאות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.1719 שניות - עכשיו 22_10_2026 השעה 05:48:25 - wesi1