אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אונס ✔למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? הרס עצמי זה לא תירוץ, מה זה נטייה להרס עצמי? למה הרס עצמי זה שקר? האם אני מנסה להרוס לעצמי?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? הרס עצמי זה לא תירוץ, מה זה נטייה להרס עצמי? למה הרס עצמי זה שקר? האם אני מנסה להרוס לעצמי? למה אני הורס לעצמי? האם יש לי נטייה להרס עצמי? בגידה בעקבות טראומת אונס, הרס עצמי כתירוץ
למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי?

בהרצאה זו, אליעד כהן מציין את אחד השקרים הנפוצים בעולם הטיפול וההתפתחות האישית: המושג של "הרס עצמי". מדובר בהסבר שגוי שמתאר אנשים שמבצעים פעולות פוגעות בעצמם מתוך מניע של הרס עצמי. המושג הזה, לדברי אליעד, אינו נכון, והוא מסביר למה זהו שקר חשיבתי שמוביל לתפיסה לא נכונה של התנהגויות פוגעות.

המושג "הרס עצמי" מציין מצב שבו אדם עושה משהו שפוגע בו מתוך רצון מודע להרוס את עצמו. לדוגמה, אדם יכול לבחור להרוס קשר זוגי, לא מתוך רצון להכאיב לעצמו, אלא מתוך פחד מהכאב שיבוא בעתיד. אם אדם מפחד לפתח קשרים אינטימיים כי הוא חושש מהפגיעות הרגשית הכרוכה בהם, הוא עלול לפעול בצורה שתהרוס את הקשר מראש, כדי להימנע מהכאב שיכול להיגרם בהמשך. כאן, ההרס לא נעשה מתוך רצון להחמיר את מצבו, אלא מתוך ניסיון להימנע מכאב עתידי.

אליעד מציין שבמקרים רבים, אנשים פוגעים בעצמם מתוך פחד ממחיר גבוה מדי, כמו פחד מהצלחה או פחד ממצבים שיכולים להביא לכישלון. למשל, אדם שמפחד להצליח עשוי להכשיל את עצמו בכוונה, כדי לא להתמודד עם הנטל שמלווה להצלחה. זאת אומרת, הוא לא פוגע בעצמו מתוך רצון להרס עצמי, אלא מתוך פחד שקשור בהצלחה.

אליעד מביא דוגמה של בגידה בזוגיות, כשהוא מתאר איך אדם שבוגד בזוגיות לעיתים מצדיק את פעולתו בכך שהוא "הרס לעצמו" את הקשר. האמת היא שהבגידה לא נעשתה מתוך רצון להרוס את הזוגיות, אלא מתוך רצון לרגש או תחושת נחשקות. המניע לבגידה לא היה הצורך להרוס את הקשר, אלא הצורך למלא ריק רגשי או להרגיש משהו שלא התקבל במערכת הזוגית.

לפי אליעד, המושג של "הרס עצמי" לא מסביר את ההתנהגות האמיתית שמסתתרת מאחורי הפעולות הללו. אם ננתח את המקרים, נראה שמי שבוגד או מי שפוגע בעצמו לא עושה זאת מתוך רצון להחמיר את מצבו, אלא מתוך מניעים נוספים, כמו תחושת שליטה, רצון לריגוש או פתח לפתרון רגשי אחר. הוא טוען כי מדובר בטעויות חשיבתיות של אנשים שמייחסים את הפעולות האלה ל"הרס עצמי", בעוד שבפועל מדובר במניעים אחרים לגמרי.

בנוסף, אליעד מציין שכשאדם עובר טראומה, כמו אישה שעברה אונס, ולאחר מכן בוגדת בזוגיות שלה, הרבה פעמים היא תאמר שזה נובע מ"נטייה להרס עצמי". אולם זהו הסבר שקרי, כי הבגידה לא נובעת מרצון להרס עצמי, אלא מתוך הצורך להתמודד עם חוויות קודמות, תחושת שליטה או רצון למלא ריק רגשי שנגרם מהטראומה.

הנקודה המרכזית שאליעד מנסה להבהיר היא שכשאדם בודק את מניעיו לפעולה מסוימת, הוא צריך לבחון מה הוא באמת רצה להשיג ממנה, ולא לייחס זאת לתירוץ של "הרס עצמי". במקום להסתכל על זה כעל שקר, יש להבין שהאדם עשה את הפעולה מתוך צורך אחר, לא מתוך רצון להרוס את עצמו.

לסיכום, אליעד כהן מדגיש שהרס עצמי איננו הסיבה האמיתית להתנהגות פוגעת. לעיתים יש פעולות שמובילות להרס, אך הן נעשו מתוך מניע שונה, כמו פחד, צורך רגשי או חיפוש אחרי תחושת שליטה. במקום להשתמש בתירוץ של הרס עצמי, חשוב להכיר את המניעים האמיתיים ולהבין שהם נובעים ממקום של פחד או רצון לקבל משהו חיובי, ולא מתוך רצון להרוס את עצמך.
למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי?

במהלך ההרצאה, אליעד כהן מסביר את השקר הגדול בעולם הטיפול וההתפתחות האישית - המושג של "הרס עצמי". המושג הזה נפוץ אך למעשה הוא שקרי ומטעה. אליעד מציין כי אנשים רבים טוענים שיש להם "נטייה להרס עצמי" כדי להסביר את הפעולות שפוגעות בהם, אך בפועל, המניעים העמוקים יותר לא נחשפים.

הרס עצמי הוא לא מה שגורם לאנשים להזיק לעצמם, אלא אלו למעשה פעולות שנובעות משיקולים אחרים. אליעד מביא דוגמאות כדי להסביר את הנושא בצורה בהירה.

למשל, אדם שנמצא בזוגיות ומפחד מהאפשרות של פרידה או פגיעה רגשית, עשוי להימנע מהתחייבות ולהרוס את הקשר מראש, לא מתוך רצון להרוס את עצמו, אלא כדי להימנע מכאב עתידי. למעשה, ההרס לא נעשה ממניעים של "הרס עצמי", אלא מתוך פחד ממשהו עתידי. אליעד מדגיש, שיש גם מקרים בהם אדם לא מצליח להצליח, לא מתוך רצון כנה להיכשל, אלא בגלל שהוא מפחד מההשלכות של ההצלחה עצמה, ולכן הוא עושה צעדים שיביאו לכישלון.

מכאן, הוא מציין ש"הרס עצמי" זה לא הסיבה האמיתית לפעולה מזיקה, אלא ניסיון לרצות רגש מסוים או להימנע מכאב. אנשים שמבצעים פעולות פוגעות, כמו בגידה בזוגיות, יטענו לפעמים "עשיתי את זה כי יש לי נטייה להרס עצמי", אך זה שקר. המניע לבגידה לא היה להרוס את הקשר, אלא חיפוש אחרי תחושת נחשקות או ריגוש.

הורס עצמי כתירוץ הוא שקר, כי ברוב המקרים, התוצאה היא תוצאה של פעולות אחרות שנעשו ממניעים שונים, לא ממניעים של הרס עצמי. לדוגמה, אדם שבוגד בזוגיות והקשר נהרס כתוצאה מכך, יכול להסביר את הבגידה כהרס עצמי, אך בפועל הסיבה לבגידה היא הרצון להרגיש נחשק או למצוא משהו אחר, לא להרוס את הקשר.

גם במקרים טראומטיים, כמו אישה שעברה אונס ובגדה בעקבות זאת, אליעד מציין שלא מדובר בהרס עצמי, אלא בחיפוש אחרי תחושת שליטה, תמיכה חיצונית או מענה רגשי אחר. הוא שואל: אם באמת המניע לבגידה היה ההרס העצמי, למה היא בחרה בבגידה כדרך לכך? למה לא דרך אחרת כדי לפגוע בעצמה?

לסיכום, אליעד כהן מדגיש שחשוב להבין את המניעים האמיתיים מאחורי פעולות מזיקות. לעיתים, הפתרון טמון ברווח אישי שהאדם מקבל מהפעולה, ולא בהרס עצמי כפי שמקובל לחשוב. אנשים צריכים להבין שההרס לא תמיד נובע ממקום של כוונה להרע לעצמם, אלא ממקום של רצון להשיג משהו אחר.
למה הרס עצמי זה לא תירוץ להרס עצמי?

אחד השקרים הגדולים בעולם הטיפול וההתפתחות האישית הוא המושג של "נטייה להרס עצמי". אנשים רבים משתמשים במונח הזה כדי להסביר מעשים שגרמו להם לפגיעה, אך בפועל, מדובר בטעות חשיבתית.

האם אנשים באמת מנסים להרוס לעצמם?

ישנם מקרים שבהם אדם אכן עושה פעולות שפוגעות בו מתוך חשש ממשהו אחר. לדוגמה, מישהו שנמצא בזוגיות ופוחד להיפגע, עשוי להרוס את הקשר מראש כדי להימנע מכאב עתידי. כלומר, הפגיעה משרתת מטרה מסוימת. כך גם אדם שפוחד מהצלחה עלול לחבל בעצמו כדי לא להגיע לשם.

למה הרס עצמי כתירוץ הוא שקר?

אנשים רבים משתמשים ב"הרס עצמי" כהסבר מדוע פגעו בעצמם. לדוגמה, אדם שבגד בזוגיות שלו ואיבד את הקשר יאמר: "עשיתי זאת כי יש לי נטייה להרס עצמי". אך בפועל, הסיבה לבגידה אינה הרצון להרוס את הזוגיות אלא משהו אחר - אולי הרצון להרגיש נחשק, לקבל ריגוש או כל סיבה אחרת.

הרס הקשר הוא תוצאה של הבגידה, אך הבגידה לא נעשתה מתוך רצון להרוס את הקשר. באותו אופן, אם מישהו נהג בפראות ועשה תאונת דרכים, אפשר לומר שהתאונה נגרמה בגלל הנהיגה הפזיזה, אך לא שהנהיגה הפזיזה נעשתה במטרה לעשות תאונה.

בגידה בעקבות טראומת אונס - האם זה הרס עצמי?

יש מקרים שבהם אנשים מחברים בין אירועים שונים ומסיקים מסקנות שגויות. לדוגמה, אישה שעברה אונס ואז בגדה בבן זוגה. אם נשאל מדוע בגדה, ייתכן שהתשובה תהיה: "כי יש לי נטייה להרס עצמי בעקבות הטראומה". אך זו לא האמת.

אף על פי שהטראומה עשויה להשפיע על תפיסת העצמי וההתנהגות, בגידה מתבצעת מתוך סיבה אחרת - חיפוש תחושת שליטה, צורך באישור חיצוני, רצון למלא ריק רגשי וכו'. אם הבגידה הייתה באמת תוצאה של נטייה להרס עצמי, מדוע דווקא בגידה? למה לא דרך אחרת?

למה חשוב להבין את המניעים האמיתיים?

כאשר מישהו מנסה להבין מדוע עשה משהו שפגע בו, עליו לבדוק מה היה הרווח שהוא קיבל מהפעולה, ולא לייחס זאת ל"הרס עצמי". במקרים רבים, התשובה טמונה ברווח אישי שהפעולה סיפקה - אפילו אם הוא לא מודע אליו במודע.

מסקנה - הרס עצמי אינו תירוץ

כאשר אנשים אומרים שהם "הרסו לעצמם" מתוך נטייה להרס עצמי, הם מתעלמים מהגורמים האמיתיים שהובילו אותם לפעול כפי שפעלו. חשוב לבדוק מה האדם באמת רצה להשיג מהפעולה, כי ברוב המקרים, זה לא היה הרס עצמי אלא ניסיון לקבל משהו חיובי.
למה עשיתי משהו? למה בגדתי? למה הרסתי לעצמי? למה אני הורסת לעצמי? למה אני רוצה להרוס לעצמי? הרס עצמי ופחד מהצלחה, פחד להצליח והרס עצמי, למה היא בגדה בי? למה הוא בגד בי? ניתוח סיבתיות והרס עצמי
פגיעה צורך רגשי הרסתי לעצמי למה היא בגדה בך למה בחורות בוגדות אדם שמפחד יקר לי הסיבה לבגידות אני רוצה להרוס לעצמי מתנגד למחיר להשיג אונס אני הורס לעצמי אני מנסה להרוס לעצמי בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה בעקבות טראומת אונס בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות האם אני מנסה להרוס לעצמי האם יש לי נטייה להרס עצמי הורס לעצמי הרס עצמי הרס עצמי זה לא תירוץ הרס עצמי זה שקר הרס עצמי כתירוץ התמודדות עם בגידה טיפול בבגידה טראומה טראומות טראומת טראומת אונס להרוס להתגבר על בגידה להתמודד עם בגידה למה אני הורס לעצמי למה הרס עצמי זה שקר למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי לשקר לתרץ מה זה נטייה להרס עצמי מנסה להרוס לעצמי משבר בגידה נטייה נטייה להרס עצמי נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי סיבה סיבות שקר שקרים שקרנים תירוץ תירוצים
הדרכת מחנכים, הדרכת מטפלים, רחמנות ומנהיגות, נפגעי אונס, טראומת אונס, מי שהוא רחמן הוא יכול להיות מנהיג? סוגים של רחמנות, האם לספר למישהו שבוגדים בו? לגלות את הבגידה, סם אונס, איך נוצרת טראומה? טיפול זוגי מוטה לצד אחד
הדרכת מחנכים, הדרכת מטפלים, רחמנות ומנהיגות, נפגעי אונס, טראומת אונס, מי שהוא רחמן הוא יכול להיות מנהיג? סוגים של רחמנות, האם לספר למישהו שבוגדים בו? לגלות את הבגידה, סם אונס, איך נוצרת טראומה? טיפול זוגי מוטה לצד אחד
... מחנכים, הדרכת מטפלים, רחמנות ומנהיגות, נפגעי אונס, טראומת אונס, מי שהוא רחמן הוא יכול להיות מנהיג? סוגים של רחמנות, האם לספר למישהו שבוגדים בו? לגלות את הבגידה, סם אונס, איך נוצרת טראומה? טיפול זוגי מוטה לצד אחד האם אדם רחמן יכול להיות מנהיג? אליעד כהן פותח את ההרצאה במשפט המפורסם של רבי נחמן מברסלב מתוך הספר ליקוטי מוהרן, כי ... לא ראוי להנהיג ולרחם באמת על אחרים, כיוון שרחמנות כזו אינה אמיתית אלא מונעת מתוך רצון לספק את עצמו. כיצד נוצרת טראומה אצל קורבנות אונס? אליעד כהן מתייחס לעומק למנגנון שבו נוצרת טראומה אצל אנשים שחוו אונס, ומסביר שלא רק האירוע עצמו הוא שגורם לטראומה, אלא בעיקר הסיפור שנוצר סביב האירוע. הוא נותן דוגמאות רבות לכך שלעיתים האדם כלל לא מודע לכך שהוא עבר אונס או פגיעה, אך כאשר מישהו אחר מספר לו על כך, זה יוצר אצלו טראומה קשה. הוא מדגים זאת בילדה שנפגעה מינית בגיל צעיר, ודווקא מה שהאימא שלה סיפרה לה על האירוע הפך את ... עצמו. אליעד מדגיש שהסיפור שהקורבן מספר לעצמו על האירוע, או שמספרים לו לאחר מכן, הוא הגורם המרכזי לסבל הרגשי והטראומה הנפשית. מהו אונס אמיתי לעומת אונס לפי הגדרה חברתית? אליעד מסביר גם את ההבדל בין אונס אמיתי לבין אונס לפי הגדרה חברתית או חוקית. הוא מבהיר שכאשר מכריחים אדם לעשות משהו בניגוד לרצונו, זה סוג של אונס. הוא מביא דוגמאות נוספות כמו הורה שמכריח את הילד לאכול, או מצבים חברתיים אחרים שבהם אדם נאלץ לפעול נגד רצונו. הוא מבהיר שיש הבדל בין הסבל הפיזי המיידי לבין ... אחראי גם למצבים הקשים בחייו, לא כדי להאשים את עצמו, אלא כדי שיוכל להשתנות ולצמוח. האם רחמנות היא תכונה של מנהיג? כיצד נוצרת טראומת אונס? האם לספר למישהו שבוגדים בו? למה חשוב לקחת אחריות מלאה על המציאות? מהי רחמנות אמיתית לפי רבי נחמן? מה ההבדל בין אונס אמיתי לאונס חברתי? איך לבחור מטפל זוגי טוב? ליקוטי מוהרן חא יח, ליקוטי מוהרן חב ז, אמונה בשלמות שאין שלמות אחריה, רדיפה אחרי הכבוד, מנהיגי שקר, משה רבנו, הסרת האחריות של אדם ... שלך, בן אדם שנאנס ושאינו יודע שהוא נאנס, איך נוצרת טראומה אצל ילדים? איך נוצרת טראומה לקורבנות טראומה? סוגים של טראומה, סוגים של אונס, אונס רגשי, אונס מיני, אונס בהסכמה, אונס מרצון, לקיחת אחריות, הסרת אחריות, למה אנשים מאמינים באלוהים? לקיחת אחריות אין סופית, לקיחת אחריות באופן מוחלט, הזדהות עם הקורבן, התקרבנות, רגשות אשמה, להאשים את ...
אונס, נפגעת אונס, טיפול בנפגעות אונס, טיפול באונס, טראומה מאונס, NLP, שיטות שכנוע, להיות מאמן אישי, טיפול בטראומה, נפגעת תקיפה מינית, הטרדה מינית, טראומת ילדות, טראומת אונס
אונס, נפגעת אונס, טיפול בנפגעות אונס, טיפול באונס, טראומה מאונס, NLP, שיטות שכנוע, להיות מאמן אישי, טיפול בטראומה, נפגעת תקיפה מינית, הטרדה מינית, טראומת ילדות, טראומת אונס כיצד מטפלים בטראומה מאונס ובפחדים בעקבותיה? אליעד כהן מסביר לעומק ובפירוט על טיפול בטראומה של אונס, טראומת ילדות, פגיעות מיניות, וטראומות בכלל, בעזרת הבנה של תהליכי החשיבה, הרגש והרצון. ההסברים מתמקדים במנגנונים הפסיכולוגיים שיוצרים את הסבל בעקבות הטראומה, ... אליעד מסביר שכשהיא רואה גברים, היא באופן אוטומטי נזכרת בטראומה שהייתה לה בעבר וחווה אותה מחדש, כאילו האונס קורה לה עכשיו. הוא מדגיש שלא ניתן למחוק את הזיכרון, ולכן הפתרון הוא לשנות את הפרשנות שהיא נותנת לאירוע הזה. איך לשנות פרשנות של טראומה מאונס? ההסבר המפורט מתייחס לכך שכאשר אדם חווה זיכרון טראומטי, הוא חווה מחדש את החוויה כמציאות. אליעד מבהיר שלא ניתן לשלוט בכך שהמחשבה תעלה, אבל אפשר לעבוד על שינוי ... תמיד נשאר רושם כלשהו, ולכן מה שאפשר לעשות הוא לשנות את היחס שלנו לאירוע ולא למחוק אותו. איך לטפל בנפגעות אונס? מה עושים עם טראומת ילדות? האם אפשר למחוק זיכרון טראומטי? כיצד להתמודד עם טראומה מינית? איך לשחרר פחד טראומטי? האם אפשר להתגבר על כאב וסבל? ...
אונס במרמה, אונס על הבר, יחסי מין בהסכמה חלקית, רצתה או לא רצתה, היה אונס או לא היה, אחריות אישית, נהיגה בשכרות, הוצאת דבר במרמה, אלימות נגד נשים, תלונת שווא, מערכות יחסים, האשמה באונס
אונס במרמה, אונס על הבר, יחסי מין בהסכמה חלקית, רצתה או לא רצתה, היה אונס או לא היה, אחריות אישית, נהיגה בשכרות, הוצאת דבר במרמה, אלימות נגד נשים, תלונת שווא, מערכות יחסים, האשמה באונס האם יחסי מין במצב שכרות נחשבים לאונס? אליעד כהן עוסק בשאלה האם מצב שבו בחורה שתתה אלכוהול באופן קיצוני ואז קיימה יחסי מין עם כמה גברים, מהווה אונס. בסיפור המדובר הייתה בחורה ששתתה המון אלכוהול מרצונה החופשי, ללא סימנים שהוסיפו לה משהו לשתייה. בסיטואציה, מספר גברים קיימו איתה יחסי מין, האירוע תועד והופץ ברשתות החברתיות, ועוררה השאלה: האם מדובר באונס או ביחסי מין בהסכמה? אליעד מסביר שקודם כל, עצם העובדה שהאישה טענה שהיא לא נאנסה או לא התלוננה מיד לאחר האירוע, אינה הוכחה חד - משמעית שלא היה אונס, כיוון שייתכן שהיא חוותה טראומה וקשה לה להודות במה שחוותה. מצד שני, גם אם היא מכריזה שלא נאנסה, זה לא בהכרח אומר שהיא באמת לא חוותה את האירוע כאונס. הסיבה היא שבני אדם, כולל נשים במצבי שכרות או תחת השפעת אלכוהול, עלולים להיות במצב של הסכמה חלקית או לא מודעת למה שהם עושים באותו רגע. כיצד ... שיאנסו אותה? אליעד מציג עוד נקודת מבט רגישה ומורכבת: הוא מסביר שיש נשים שלפעמים מפנטזות על אונס או על מצבים של שליטה, וזה לא הופך אונס אמיתי שנעשה בהן למעשה מוצדק. הוא מדגיש שמבחינה חוקית ומוסרית, אונס תמיד נחשב פסול, אבל זה לא סותר את העובדה שישנם בני אדם עם פנטזיות כאלו. מי באמת מנצל את מי במצבים של יחסי מין תמורת תשלום? אליעד מביא דוגמה ... של ניצול, והדבר תמיד תלוי בנקודת מבט סובייקטיבית של האדם המעורב. כיצד מחליטים אם היה אונס? אליעד אומר שלמרות החוק הברור, ישנם מקרים שבהם האמת סובייקטיבית וקשה מאוד לברר אותה. האדם עשוי לטעון לאחר מעשה שלא רצה, למרות שבזמן המעשה היה ... רצון. לדוגמה, אדם יכול להיות במצב נפשי שלא מאפשר לו להתנגד בצורה מפורשת, ועדיין לחוש שעבר אונס. מה קורה כאשר גברים מופללים בתלונות שווא? אליעד מתייחס לכך שבמקרים רבים הגבר יכול להיפגע מתלונת שווא, וגם זו סוגיה מורכבת: האם אישה שהגישה ... והן לנאשם, ולכן יש צורך לבחון כל מקרה לגופו. האם אנשים אחרים אחראים להתערב במצבים של אונס? בסיום, אליעד מביא דוגמה מסדרת הטלוויזיה סיינפלד שבה אנשים תיעדו פשע ולא התערבו, ומעיר שכאשר אדם יודע שעומד להתרחש פשע ואינו מתערב, גם הוא נושא באחריות מוסרית כלשהי. שאלת המעורבות האישית היא חלק בלתי נפרד מדיון בנושא זה. מה זה אונס במרמה? האם יחסים בשכרות נחשבים אונס? מתי מדובר בתלונת שווא? איך נקבעת הסכמה ליחסי מין? האם אחריות אישית קיימת במצבי שכרות? האם פנטזיה יכולה להצדיק אונס? מה האחריות של הצופים מהצד במצבי אלימות? ...
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
... לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות איך לטפל בטראומה לאחר אונס? כאשר אדם עובר חוויה טראומטית כמו אונס, חשוב להבין כיצד יש לגשת אל הטראומה ולסייע לו להתמודד איתה. אליעד כהן מציע שיטה טיפולית שמתמקדת בהבנה מעמיקה של החוויות האישיות של האדם, כיצד הם ... אך חשוב להבין כי הרגשות אלו אינם בהכרח מתארים את מה שקרה במציאות, אלא את הדרך בה הוא מפרש את החוויה. לאחר האונס, האדם עשוי לחוות טראומה נפשית שנובעת מהתחושות השליליות שהוא מרגיש בעקבות המקרה. השאלה שצריך לשאול היא מה נעשה עכשיו? כיצד אפשר לעזור לו לצאת מהמקום ... אפשר להצביע על מקרים אחרים בהם הוא חווה תחושות דומות, כדי להראות לו שאין הבדל מהותי בין מה שהוא חווה במקרה של אונס לבין מקרים אחרים בחיים בהם הוא מרגיש חוסר אונים או השפלה. הגישה המוצעת היא לפרק את החוויה לתחושות בסיסיות ולבצע ניתוח מחדש של מה שקרה. כל תחושה של המציאות נגד רצונך יכולה להיות מתוארת כמצב של אונס - תחושת שליטה על אדם אחר בניגוד לרצונו. אם אדם ילמד איך להתמודד עם תחושות של חוסר אונים בחיי היומיום, למשל כשמישהו עוקף אותו בכביש או מקלל אותו, הוא ... וכי בסופו של דבר אפשר להתמודד איתן בצורה חיובית יותר. איך לטפל בטראומה מינית? כיצד להתמודד עם פוסט טראומה מאונס? מה עושים אחרי פגיעות מיניות? הבנת תחושות טראומה ודרכי טיפול ההשפעה של פירושים אישיים על הטראומה אתה קודם אמרת נגיד לדוגמה בחורה עברה אונס נכון? ש: כן. אליעד: ואז אנחנו נשאל האם באמת זה קרה ואז מה אם זה קרה. ש: כן. אליעד: עכשיו האם באמת זה קרה במובן מה באמת זכור לך שקרה ונניח שהפרטים ... כל מה שבן אדם זוכר שקרה באמת קרה אבל כרגע בוא נתמקד בסיפור של אז מה אם זה קרה. בסדר בא נניח נגיד שבן אדם חווה אונס ועכשיו הוא בטראומה כזו או אחרת מזה איך עוזרים לו עם אז מה עם זה קרה איך עוזרים לו, איך עוזרים מה אתה אומר מה זאת אומרת אז מה אם זה קרה כאילו מה זה ... אז מה אם זה קרה, זה קצת בעייתי להגיד לו לה אז מה אם זה קרה. אליעד: יפה עכשיו מי שמרגיש רע מי שנגיד לדוגמה עבר אונס נניח ומרגיש רע והוא לא יודע איך לצאת מזה או לא רוצה לצאת מזה כמעט לא משנה מה נגיד לו זה לא יתפוס הוא יגיד לך מסמך מה ומה אתה יודע ואצלך זה היה אחרת ... אוקי. ש: הייתי הולך לכיוון אחר. אליעד: אתה שמעת מה אמרתי עכשיו האם בן אדם יכול להגיד לעצמו אז מה אם עברתי אונס? ש: אם הוא רוצה להשתחרר מזה אז הוא צריך לנתח ולהגיד ולראות מה בדיוק הוא הרגיש ולבטל את ההרגשה הזאת. אליעד: יפה עכשיו תעצור אבל האם אפשר לומר בלי ... לעבוד לא צריכים לקום בבוקר לעבוד ונניח שהיה בן אדם אחד בעולם שהוא קם כל בוקר לעבוד מה היה אומר אתה יודע איזה אונס עברתי מה הייתי צריך אני זוכר שהייתי צריך לקום לעבוד, אתה יודע איך אונסים אותי אני צריך לעבוד אבל מה אמרו לו תקשיב לעבוד זה אונס מקובל. נגיד לדוגמה ילדים בבית הספר שהם כאילו מתפרעים למה הם מתפרעים כי הם חווים שאונסים אותם אונסים אותם רגשית אונסים אותם פיזית אתה חייב לשבת בבית הספר אתה חייב ככה וחייב ככה סוג של אונס מסוים, אוקי אבל מה אבל זה כאילו מקובל זה בסדר להשפיל ילד להגיד לו אתה צריך לעשות מה שאתה לא רוצה לעשות מה שאתה לא אוהב, אנחנו המבוגרים נחליט לך מה ... מה שאנחנו חושבים זה משנה אתה לא מבין אנחנו מבינים, אתה חייב לעמוד ביעדים אם לא תעמוד אתה לא מספיק טוב זה לא אונס אבל לאנוס ילד זה קטסטרופה למה כי פשוט החליטו שזה אונס סבבה וזה אונס לא סבבה. עכשיו מה האמת שאחרי שהחליטו את זה כבר החליטו את זה אז באמת זה סבבה וזה לא סבבה אבל אף על פי כן בבסיס כאילו אין איזה מקום שאומר שזה בהכרח ... פרקטית במקום להגיד אז מה אם זה קרה וזהו שואלים, אז איך בעצם איך עוזרים נגיד למישהו לדוגמה שעבר איזה טראומת אונס לצורך העניין שואלים למה זה נראה לך כל כך רע ומה תהיה התשובה התשובה תהיה מה פתאום כי זה אונס סבבה אז זאת תהיה התשובה למי רוצה להתחפר ברע שלו, בהנחה שאדם רוצה לצאת מהרע שלו אוקי אז בא ננסה להבין מה ההיגיון. ש: כי לא רצית את זה. אליעד: יפה ומה ... דברים בחיים שאתה חסר אונים זאת באמת האמת. בסופו של דבר הרעיון זה לקחת איזה סיפור ולפרק אותו לתחושות המהות של אונס זה בעצם חוויית צמצום האונס מה שהופך אותו לאונס זה שבן אדם נאנס זאת אומרת צומצם קשרו לו את הידיים היה נגד רצונו, זה כאילו כמו חוויה שהמציאות נגד רצונך אבל בצורה מאוד חזקה ומה האמת שזה נכון כל ... אליעד: מה הבנת? ש: מה שאני מבין בגדול. אליעד: גם בקטן אם בא לך. ש: מבחינת המהות של העניין הוא בעצם את ההגדרה של אונס ואת ההתייחסות של הבן אדם לאונס לשנות. אליעד: אוקי. ש: את הפרשנות של הבן אדם למקרה ה
פנטזיית אונס, סאדו מאזו, כשאת אומרת לא למה את מתכוונת, פנטזיית שליטה מינית, פנטזיית כניעה, פנטזיית כאב, פנטזיית השפלה, פנטזיות סקס, פנטזיות נשיות, פנטזיות גבריות, משחקי שליטה, BDSM, פנטזיה על אונס, פנטזיות אונס, יעוץ מיני
פנטזיית אונס, סאדו מאזו, כשאת אומרת לא למה את מתכוונת, פנטזיית שליטה מינית, פנטזיית כניעה, פנטזיית כאב, פנטזיית השפלה, פנטזיות סקס, פנטזיות נשיות, פנטזיות גבריות, משחקי שליטה, BDSM, פנטזיה על אונס, פנטזיות אונס, יעוץ מיני
... אונס, סאדו מאזו, כשאת אומרת לא למה את מתכוונת, פנטזיית שליטה מינית, פנטזיית כניעה, פנטזיית כאב, פנטזיית השפלה, פנטזיות סקס, פנטזיות נשיות, פנטזיות גבריות, משחקי שליטה, BDSM, פנטזיה על אונס, פנטזיות אונס, יעוץ מיני מהי התופעה של לא בעניין המיני וכיצד יש להבין אותה? כאשר אנו עוסקים בשיח ... לא אוהבים לשלוט בהם, אלא הם מעדיפים חופש, אך במישור המיני ייתכן שיבקשו להרגיש תחת שליטה. במקרה כזה, הם עשויים לפתח פנטזיית אונס, שבה הם מדמיינים מצב שבו מישהו עושה להם משהו בניגוד לרצונם המילולי, אך הם מרגישים בכך חופש או עונג. דוגמה לכך היא אישה שחוותה פחד מאונס בעבר, ולבסוף פיתחה פנטזיה על אונס מיני שהיא שולטת בו, מה שמסייע לה להתמודד עם פחדים או טראומות. איך משחקי שליטה (BDSM) ... קרובות משדר לא, אך לא תמיד. תמיד, ובמיוחד במצבים מיניים, כדאי להסתמך על תקשורת גלויה וברורה. סקס ושליטה סאדו מאזו פנטזיות אונס משחקי שליטה רצון לשלוט ולהישלט יחסי BDSM אלימות מינית מהו הרקע לשאלה כשאת אומרת לא, ... היא אומרת לו לא, אני לא רוצה. כחברה, אנו מסכימים שגבר לא אמור לאנוס בחורה, בחורה לא אמורה לאנוס גבר, עד כאן הכל הגיוני. אונס פירושו לקיים יחסים נגד רצון הצד השני, לעשות כל דבר שבן אדם לא רוצה ואתה כופה זאת עליו, זה סוג של אונס. השאלה היא מאיפה נוצר המשפט כשאת אומרת לא, למה את מתכוונת?. יש גם שיר כזה, אבל אנו ... בהם, הם זהירים, רגישים, ודווקא בגלל זה נוצרת אצלם פנטזיה להיות משוחררים מתחושת השליטה העצמית. כך עלולה להופיע פנטזיית אונס שבה אדם מדמיין שמישהו עושה לו משהו בניגוד לרצונו, אבל הוא (או היא) יכול להרגיש בכך סוג אחר של חופש. לדוגמה, אישה שמפחדת מאונס עלולה לפתח בראש פנטזיה שבה היא נאנסת בלי שהיא מרגישה רע, כדי לעבד את הפחד או להתמודד ... משחקי שליטה, חשש מכאב, התמודדות עם טראומות ועוד, יש מקורות רבים להעמקה בנושא. ושיהיה בהצלחה. משחקי שליטה BDSM פנטזיות אונס רצון לשלוט ולהישלט התמודדות עם טראומות רצון והסכמה ביחסי מין סקס ושליטה, מילת ביטחון, ... משחקים מיניים, אומרת לא ורוצה כן, אומרת כן ולא רוצה, לא זה לא, כן זה כן, כן זה לא, לא זה כן, ספנקינג, משחקי שליטה, טראומת אונס, פחד מאונס, שליטה בסקס, שליטה ביחסי מין, חשק מיני ביזארי, פנטזיות ביזאריות, רצון לשלוט, רצון ...
השפעת טראומה על האישיות, איך טראומה משפיעה על האישיות? טראומת אונס, טראומת בגידה, הפרעות נפשיות בעקבות טראומה, הפרעת אישיות בגלל טראומה, רצון לשלוט, רצון להיות נשלט, רצון לפגוע, רצון להיפגע, פנטזיית אונס, סאדו מאזו
השפעת טראומה על האישיות, איך טראומה משפיעה על האישיות? טראומת אונס, טראומת בגידה, הפרעות נפשיות בעקבות טראומה, הפרעת אישיות בגלל טראומה, רצון לשלוט, רצון להיות נשלט, רצון לפגוע, רצון להיפגע, פנטזיית אונס, סאדו מאזו
... טראומה על האישיות, איך טראומה משפיעה על האישיות? טראומת אונס, טראומת בגידה, הפרעות נפשיות בעקבות טראומה, הפרעת אישיות בגלל טראומה, רצון לשלוט, רצון להיות נשלט, רצון לפגוע, רצון להיפגע, פנטזיית אונס, סאדו מאזו איך טראומה משפיעה על האישיות? מהם דפוסי ההתנהגות בעקבות טראומה? החוויה של טראומה, כמו אונס, התעללות רגשית, או השפלה, עשויה להותיר חותם משמעותי ... מהם דפוסי ההתנהגות הנפוצים אחרי טראומה? ישנם שני סוגים עיקריים של דפוסים שנוצרים בעקבות טראומה: 1. רצון לשלוט - אדם שעבר טראומה, כמו אונס או השפלה, עשוי לפתח רצון לשלוט באחרים. החוויה הקשה ... או כואבת, אלא שהוא בחר בה. מהי חוויה מתקנת? החוויה המתקנת היא רצון לחוות את אותה סיטואציה טראומטית מנקודת מבט שונה. לדוגמה, אדם שחווה אונס או השפלה עשוי לחפש חוויות בהן הוא מקבל את מה שלא ... טראומה יכולה להוביל לחיפוש אחר חוויות דומות? אדם שעבר טראומה יכול לחפש חוויות דומות כדי לשנות את תחושת חוסר הרצון שחווה בעבר. אם אדם עבר אונס או השפלה ולא רצה את החוויה, הוא עשוי להימשך למצב שבו הוא שוב נמצא תחת שליטה או השפלה, מתוך רצון לשנות את זיכרון החוויה ולהפוך אותה למשהו שהוא בחר בו. לדוגמה, אישה שעברה אונס עשויה להימשך לעבוד בזנות כדי להרגיש שהיא שולטת ... של אדם? החוויה של התעללות - מינית, רגשית, השפלה קשה או חרם - יכולה ליצור שורה של תגובות שונות ומגוונות. לעיתים, מי שעבר התעללות או אונס ירצה לתקן את החוויה הקודמת דרך חוויה הפוכה: אם בעבר ... וכיצד היא קשורה לרצון לשלוט או להישלט? חוויה מתקנת נובעת מהרצון לקזז חוויה טראומטית קודמת באמצעות חוויה חדשה, הפוכה או אחרת. מי שחווה אונס או השפלה מרגיש לעיתים שילוב בין החוויה הכואבת לבין ... מבט אחרת: - אדם שחווה השפלה קשה ירצה כעת שיכבדו אותו ויעריכו אותו, בתקווה שהאהבה והכבוד יפחיתו את תחושת ההשפלה הישנה. - אדם אחר, שחווה אונס, עלול דווקא לחפש מצבים שבהם שוב משפילים אותו או ... הוא מכניס את עצמו מרצונו למצב של השפלה או שליטה, הוא כביכול מוחק את מרכיב חוסר הרצון. אדם עלול אפילו להגיע שוב למצב דומה של פגיעה או אונס, כדי לנסות לשכנע את עצמו שהפגיעה המקורית לא הייתה ...
האונס של המציאות, איך המציאות אונסת אותך לאהוב אותה? איך אתה אונס את עצמך? למה אני חייב לאהוב את המציאות? האם אפשר לא לאהוב את המציאות? האם המציאות רעה? האם המציאות טובה? האונס של אלוהים, אלוהים אונס אותך לאהוב אותו
האונס של המציאות, איך המציאות אונסת אותך לאהוב אותה? איך אתה אונס את עצמך? למה אני חייב לאהוב את המציאות? האם אפשר לא לאהוב את המציאות? האם המציאות רעה? האם המציאות טובה? האונס של אלוהים, אלוהים אונס אותך לאהוב אותו
האונס של המציאות, איך המציאות אונסת אותך לאהוב אותה? איך אתה אונס את עצמך? למה אני חייב לאהוב את המציאות? האם אפשר לא לאהוב את המציאות? האם המציאות רעה? האם המציאות טובה? האונס של אלוהים, אלוהים אונס אותך לאהוב אותו האם המציאות אונסת אותך לאהוב אותה? בהרצאה זו, אליעד כהן משתמש בדוגמה קיצונית ומזעזעת של אונס וכפייה רגשית על מנת להמחיש את הקשר בין האדם למציאות. הוא מתאר סיטואציה שבה אדם כופה על מישהי ... ואמיתית. איך הדוגמה הקיצונית של אונס ממחישה את היחס של האדם כלפי המציאות? אליעד מסביר שהמציאות עצמה פועלת בצורה דומה: היא מציבה ... תחווה סבל וכאב. הוא מתאר זאת כאונס של המציאות, כשהיא למעשה מכריחה את האדם לאהוב אותה, מאחר שהיא זו ששולטת בכל פרטי חייו. המציאות ... ניתן להתחמק מהסבל. האם אתה זה שאונס את עצמך לאהוב את המציאות? נקודה חשובה נוספת היא שאליעד מבהיר שהאדם עצמו הוא בשורשו אלוהים, ... הדברים, האדם עצמו הוא גם האונס וגם הקורבן. האדם המקורי (אלוהים) פיצל את עצמו לאינספור חלקים, וכעת הוא מתבונן במציאות מנקודת ... המשמעות של כך היא, שהאדם למעשה אונס את עצמו: הוא זה שהחליט מראש על כללי המשחק, והוא זה שקבע שאם לא יאהב את עצמו (המציאות שהוא ... יוצרים ומקיימים את התנאים לאונס הזה. ההבנה הזו עשויה לגרום לאדם לשאול את עצמו שאלות קיומיות עמוקות יותר: מי אני באמת? האם אני ... בין האדם למציאות, לפיה המציאות אונסת את האדם לאהוב אותה, כאשר האדם עצמו הוא שיצר את המצב הזה מלכתחילה. הסבל הוא תוצאה ישירה של ... קבלה של המציאות? כיצד דוגמת האונס הקיצוני ממחישה את היחס בין האדם למציאות? הטקסט מתאר מצב מזעזע שבו אדם כופה בכוח על מישהי ...
2 שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים אחרים, לקחת אחריות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, קורבנות כתות, יוצאי כתות
2 שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים אחרים, לקחת אחריות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, קורבנות כתות, יוצאי כתות
... שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים אחרים, לקחת אחריות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס , קורבנות התעללות, קורבנות כתות, יוצאי כתות מהו היגיון או תועלת בלהאשים מישהו אחר בטראומה? ההתמודדות עם פגיעות, כמו אונס או פגיעות אחרות, היא מורכבת וכוללת לא רק את האירועים הפיזיים עצמם, אלא גם את המשמעות שהקורבן מייחס להם. כאשר אדם נפגע, בין אם מדובר באונס, גניבה, רמאות או כל אירוע אחר, הבעיה המרכזית אינה תמיד בהכרח באירוע עצמו, אלא בתפיסות המחשבתיות והרגשיות שהנפגע מפתח לאחר מכן. לדוגמה, בחורה שנאנסה לא רק חוותה את האונס עצמו, אלא גם מפתחת מחשבות שליליות על עצמה: אני לא שווה, אני חלשה, אני לא יכולה להגן על עצמי, החיים שלי נהרסו. לכן, הבעיה המרכזית היא לא רק מה שקרה לה ... ויש להבין אותה במספר רבדים. ההתמודדות עם פגיעות והשלכותיהן כאשר אדם נפגע - בין אם מדובר באונס , גניבה, רמאות או כל אירוע אחר - הוא חווה לא רק את האירוע הפיזי, אלא בעיקר את המשמעות שהוא מייחס לו. לדוגמה, בחורה שנאנסה לא רק חוותה את האונס עצמו, אלא גם מפתחת מחשבות שליליות על עצמה: אני לא שווה, אני חלשה, אני לא יכולה להגן על עצמי, החיים שלי נהרסו. כלומר, הבעיה המרכזית אינה בהכרח האירוע ... עליה וכיצד ניתן לשנות את התפיסה שלה לגבי עצמה. לדוגמה, אם היא מרגישה חוסר אונים בעקבות האונס - אפשר לעזור לה לשקם את תחושת השליטה שלה. אם היא חשה בושה, יש לעבוד איתה על קבלה עצמית. כלומר, במקום להילחם בעבר, יש להתמקד בהווה ובעתיד - כיצד ניתן ...
התקרבנות, להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס
התקרבנות, להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס
... אחריות, טיפול בטראומת אונס למה אנשים מרגישים קורבן ומאשימים אחרים? אליעד כהן מסביר כי ... אירועים שליליים, כמו אונס או ניצול בכתות? אליעד מסביר שלקיחת אחריות לא משמעותה שאתה ... היא אמנם לא אחראית לאונס עצמו, אך היא כן אחראית על איך שהיא מתמודדת עם הטראומה ... בנפגעי כתות או טראומות אונס? לדברי אליעד, הטיפול הנכון הוא לא באמצעות האשמת האדם שפגע ... איך לטפל בטראומת אונס? נרקיסיזם בזוגיות איך להתמודד עם תחושת אשמה? לקחת אחריות, ... אחריות, טיפול בטראומת אונס, להאשים אחרים, איך להתמודד עם טראומה? מי באמת אשם? איך ... קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, האם אני אשם? האם אני אשמה? מה האחריות ... גישות טיפוליות בנפגעות אונס, נפגעי טראומה ואשמה, שנאה עצמית, כעס עצמי, מי אשם שרע לי? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? הרס עצמי זה לא תירוץ, מה זה נטייה להרס עצמי? למה הרס עצמי זה שקר? האם אני מנסה להרוס לעצמי? למה אני הורס לעצמי? האם יש לי נטייה להרס עצמי? בגידה בעקבות טראומת אונס, הרס עצמי כתירוץ
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אונס, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אונס, איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להצלחה, קואצינג, אימון אישי טלפוני בתחום אונס - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 17:23:14 - wesi1