אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אוניברסיטה ✔אקדמיה או פרקטיקה, תואר אקדמי או ניסיון מעשי, לימודים באקדמיה או ניסיון מקצועי, ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או להקים עסק, לעבוד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אקדמיה או פרקטיקה, תואר אקדמי או ניסיון מעשי, לימודים באקדמיה או ניסיון מקצועי, ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או להקים עסק, לעבוד או לעשות תואר, איך לבחור עובד מקצועי? מי יותר מקצועי? איזה עובד לבחור? שיקולים בבחירת עובד, קריירה
האם עדיף ללמוד אקדמיה או לרכוש ניסיון מעשי?

הרבה פעמים עולה השאלה, מה עדיף - לימודים אקדמיים או ניסיון מעשי? זהו נושא שנדון רבות, ובמיוחד במקרים של עסקים, ניהול ומקצועות שונים. השאלה הזו מצריכה הבנת היתרונות והחסרונות של כל אחת מהדרכים, ותשובה עשויה להשתנות בהתאם לנסיבות.

מה היתרונות של לימודים אקדמיים?

לימודים אקדמיים מספקים ידע תאורטי רחב ומעמיק. תארים אקדמיים מעניקים תמונה כוללת על הנושא, ומקנים הבנה שיטתית וכוללת של התהליכים. כשאתה לומד בצורה מסודרת, אתה לומד את היסודות העמוקות של התחום, ומקבל כלים להתמודד עם בעיות מורכבות באופן שיטתי. לדוגמה, אדם שלמד מנהל עסקים במשך חמש שנים ידע הרבה יותר על איך לנהל מערכות גדולות, איך להתמודד עם בעיות כלכליות ושיווקיות ואיך לארגן ארגון בצורה מקצועית, לעומת אדם שלמד זאת באופן מעשי ללא תיאוריה ברקע.

מה היתרונות של ניסיון מעשי?

לניסיון מעשי יש יתרון ברור - הידע שהוא מביא איתו הוא יישומי וישיר. אדם שעבד בתחום זמן רב או ניהל עסק מכיר את המציאות בשטח ויודע איך להתמודד עם בעיות שמתעוררות באופן יומיומי. לדוגמה, אם אדם ניהל פיצריה במשך מספר שנים והצליח להרוויח 100,000 שקלים בחודש, יש לו ידע פרקטי שאי אפשר ללמוד בכיתה. ייתכן והוא גם יוכל לתת עצות טובות הרבה יותר בנוגע לאתגרים שמולם ניצב בעל עסק בפיצריה בתל אביב, במקום להסתמך על תיאוריה אקדמית.

האם תמיד עדיף ניסיון מעשי?

לא בהכרח. אדם שעבד הרבה שנים בעסק אך לא הצליח, ייתכן כי הוא לא יוכל לתת ייעוץ טוב יותר ממי שלמד את הדברים בצורה אקדמית. אם מישהו ניהל פיצריה והפסיד, אין להניח שהוא מבין איך להרוויח כסף מהעסק - אולי הוא יוכל להסביר מה לא לעשות, אבל זה לא מספיק כדי להצליח בניהול עסק. הידע תיאורטי עשוי לעזור הרבה יותר במקרים כאלו, למשל כאשר עוסקים בניהול של רשתות גדולות, או בניהול עסק מורכב הדורש מיומנויות שנלמדות בדרך כלל באקדמיה.

מה ההבדל בין התנסות רחבה לבין למידה ממוקדת?

יש הבדל חשוב בין למידה רחבה בתחום מסוים לבין ניסיון ממוקד. לדוגמה, אם מישהו למד ניהול עסקים במשך חמש שנים ויודע איך להתמודד עם מגוון בעיות בעסקים שונים, זה שונה מאדם שעבד במשך חמש שנים באותו תחום, אך לא רכש את הידע הרחב והמעמיק של הלמידה האקדמית. מצד שני, אדם שעבד בהצלחה בתחום ספציפי עשוי להבין יותר ממישהו שלמד רק תיאוריה ללא ניסיון מעשי. הבעיה היא שהמיקוד יכול להוביל לפספוס של תחומים אחרים שיכולים להיות חשובים להצלחה.

מה הגישה המומלצת לצבירת ידע ולהצלחה?

הגישה המומלצת היא לשלב בין השניים - לימודים אקדמיים וניסיון מעשי. כאשר אתה לומד נושא בצורה אקדמית, כדאי לך גם ליישם את הלמידה בשטח. כך תוכל לשלב את היתרונות של ההבנה העמוקה מצד אחד, עם היתרונות של היישום המעשי מצד שני. למעשה, אדם שלומד ניהול עסקים ומיישם את הידע על ידי עבודה בשטח משיג את היתרון הכפול - הוא מבין את התהליכים העמוקות ומצליח ליישם אותם בהצלחה.

האם תמיד עדיף ניסיון מוצלח?

לא בהכרח. הצלחה מעשית חשוב, אבל אם לא התנסית בבעיה, ייתכן שאין לך את הידע המעמיק להבין את הבעיה כראוי. לדוגמה, אדם שעשה ניסוי והצליח, יכול לשדרג את הידע האקדמי בידע פרקטי, אך אדם שנכשל שוב ושוב, גם אם הוא מציע לך עצות, לא בהכרח יוכל לסייע במצבים דומים.

מה העדיפות כאשר אתה מתלבט?

בהתלבטות בין לימודים אקדמיים לבין ניסיון מעשי, אין תשובה חד משמעית. הכל תלוי בתחום שבו אתה עוסק ובמטרות שלך. אם אתה מעוניין לרכוש ידע רחב על תחום כלשהו, חשוב ללמוד אותו בצורה מסודרת. אם מטרתך היא להקים עסק קטן, ייתכן כי יועץ עם ניסיון מעשי יהיה עדיף, אם כי מומלץ לוודא גם שהוא רכש ידע אקדמי או שיטות מסודרות לניהול. מה שחשוב הוא לשלב בין השניים - הלמידה האקדמית והניסיון המעשי.
מדוע עולה השאלה מה עדיף: לימודים אקדמיים או ניסיון מעשי?

ההתלבטות האם עדיף להעסיק או להסתמך על אדם בעל תואר ראשון, תואר שני, תואר שלישי או אפילו "תואר 500", לעומת אדם שהקים עסק בפועל וניהל אותו, מבוססת על הצורך להבין מה מעניק יתרון משמעותי יותר: ידע תאורטי שנרכש בצורה מסודרת, או ניסיון מעשי שנאסף תוך כדי עבודה בשטח. מצד אחד, יש הטוענים שידע אקדמי מספק יסודות רחבים ועמוקים ומקנה הבנה שיטתית של תהליכים מורכבים. מצד שני, אדם שכבר "עשה את זה" בשטח יכול להצביע על פתרונות יישומיים ולהדריך צעד אחר צעד בלי להיתקע ברעיונות תיאורטיים שאולי אינם עובדים במציאות.

כיצד מודגמת הדילמה באמצעות הקמת פיצריה?

כדוגמה, מוצגת סיטואציה שבה מישהו מתכנן להקים פיצריה בתל אביב, במגדלי עזריאלי, בקומה שלישית, קרוב לבית קפה. המטרה היא להרוויח מהפיצריה 100,000 שקלים בחודש, או אף 200,000 שקלים. נשאלת השאלה, במי עדיף להתייעץ: במי שיש לו ידע אקדמי נרחב ותארים רבים, או במי שכבר הקים פיצריה דומה באותו מיקום בעיר והצליח להגיע לרווח המבוקש. ברוב המקרים, מי שהצליח בפועל עשוי לתת מענה מדויק יותר לאתגרים המעשיים שנובעים ממיקום הפיצריה, מטרות הרווח ומבנה השוק המקומי. יחד עם זאת, אם המטרה היא להקים רשת של פיצריות, ייתכן שדווקא אדם עם רקע תאורטי נרחב יוכל לספק ידע על ניהול מערכות גדולות יותר, שאולי למי שהתנסה בפיצריה אחת קטנה אין בהכרח.

האם תמיד עדיף מי שכבר ניסה בפועל, גם אם נכשל?

לא תמיד. אם מישהו ניסה להקים עסק עם 500 עובדים אך נכשל באופן עקבי, עולה השאלה האם באמת כדאי להסתמך על הניסיון שלו. ייתכן שהוא רכש ניסיון מסוים בדרך, אך התוצאה הסופית היתה כישלון שאינו מבטיח הבנה טובה יותר ממי שלמד את התהליכים התיאורטיים בלי ליישם אותם ישירות. נהג שלא למד נהיגה ועשה תאונות אינו בהכרח האדם שממנו כדאי לקבל עצות, לעומת מישהו שלמד נהיגה בצורה יסודית ואף אם טרם נהג בפועל. נכון שגם למידה תיאורטית ללא יישום מעשי עלולה להותיר חוסרים, אבל כישלון בשטח ללא לימוד מעמיק אינו בהכרח נותן יתרון כלשהו.

כיצד משפיע היקף התוכן שנלמד לעומת היקף ההתנסות בפועל?

יש התייחסות לחשיבות של למידה רחבה לעומת התנסות נקודתית. אם מישהו לומד במשך חמש שנים מגוון נושאים תאורטיים לגבי ניהול עסקים, בעוד מישהו אחר חמש שנים עובד רק בתחום אחד, לא בהכרח שהעובד בפועל יצבור ידע מקיף יותר. מצד שני, אם הלימודים הם רק חלקיים והעיסוק המעשי מצליח להשיג תוצאות בפועל, יכול להיות שההתנסות "עוקפת" את הלמידה. לדוגמה, אדם שלמד רפואה בצורה מסודרת חמש שנים כנראה יבין יותר ממי שניסה "לעסוק ברפואה" ללא הכשרה מסודרת. כך גם בתחום ניהול העסקים: היקף הלימודים או היקף ההתנסות חייבים להיבחן לפי השאלה מה בדיוק נלמד ומה בדיוק נוסה, ועד כמה התנסה אותו אדם בהיבטים הרלוונטיים לנושא הספציפי.

מהי הגישה המומלצת לצבירת ידע ולהצלחה?

הגישה המועדפת משלבת לימודים אקדמיים עם ניסיון מעשי. גם כאשר לומדים נושאים תיאורטיים, כדאי ליישם אותם באופן ממשי ולבחון את התוצאות בשטח. כך ניתן לקבל את היתרון הכפול: הבנת עומק של התהליכים התיאורטיים לצד היכרות מעשית מדויקת עם המציאות. למשל, מי שלומד חמש שנים כיצד לנהל עסק ורוכש ידע עשיר ומגוון, ובמקביל עובד בשטח בעסקים רלוונטיים ומצליח בפועל, מגיע לרמה גבוהה יותר של הבנה בהשוואה לאדם שהתמקד רק בלמידה או רק בניסיון מעשי בודד.

יש לזכור גם שהצלחתו של אדם בניסיון מעשי היא עניין יחסי למטרות שהוצבו. הקמת עסק קטן והצלחתו אינה זהה לניהול של עסק גדול בעל מאות עובדים, והפוך: אדם שלמד במוסד אקדמי על הקמת ארגונים גדולים לא בהכרח יידע ליישם זאת מול מורכבות ייחודית של עסק קטן או מול קשיים שמאופיינים בשטח המקומי.
משאבי אנוש, שיקולים בבחירת עובדים, שיקולים בגיוס עובדים, להתקבל לעבודה בלי ניסיון, עבודה בלי תואר אקדמי, עבודה בלי לימודים אקדמיים, קריירה בלי תואר, קריירה בלי לימודים, קריירה בלי תעודה, בחירת קריירה, פיתוח קריירה, איך לפתח קריירה? איך לבחור מקצוע? בחירת תחום לימוד, תעסוקה
יתרונות סיבות תהליכים לבחור קריירה התאמת מקצוע הכל תלוי ב עובד מקצועי להרוויח יותר כסף בהצלחה לעשות תואר סיבה אוניברסיטה איזה עובד לבחור איך לבחור איך לבחור עובד איך לבחור עובד מקצועי אקדמאי אקדמאים אקדמיה אקדמיה או פרקטיקה בחירה הקמת עסק חשיבה מעשית יותר מקצועי לבחור לבחור עובד לבחור עובד מקצועי להקים עסק לימוד לימודים לימודים אקדמיים לימודים באקדמיה לימודים באקדמיה או ניסיון מקצועי ללכת ללכת לאוניברסיטה או להקים עסק ללמוד ללמוד או לעבוד למידה לעבוד לעבוד או ללמוד לעבוד או לעשות תואר לעשות תואר מי יותר מקצועי מקצוע ניסיון ניסיון מעשי ניסיון מקצועי עבודה עובד עובד מקצועי עובדים עסק עסקים פרקטיות פרקטיקה קריירה שיקולים שיקולים ב שיקולים בבחירת עובד שיקולים בבחירת עובדים תואר אקדמי תואר אקדמי או ניסיון מעשי
להצליח בקריירה, כסף, להצליח בלי ללמוד מקצוע, להצליח בלי השכלה, להצליח בלי תעודת בגרות, להצליח בלי לימודים אקדמיים, להצליח בלי תואר אקדמי, להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה, להצליח בלי מקצוע, להצליח בלי בגרות, להיות יותר טוב מאחרים
להצליח בקריירה, כסף, להצליח בלי ללמוד מקצוע, להצליח בלי השכלה, להצליח בלי תעודת בגרות, להצליח בלי לימודים אקדמיים, להצליח בלי תואר אקדמי, להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה, להצליח בלי מקצוע, להצליח בלי בגרות, להיות יותר טוב מאחרים
... אקדמיים, להצליח בלי תואר אקדמי, להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה, להצליח בלי מקצוע, להצליח בלי בגרות, להיות יותר טוב מאחרים האם חייבים לימודים אקדמיים כדי להצליח בחיים? אנשים רבים שואלים את עצמם האם לימודים אקדמיים ... ניהול, שיווק או יחסי אנוש. לכן, גם מי שהולך ללמוד באוניברסיטה חייב לזכור שהמטרה אינה הלימודים עצמם, אלא שיפור יכולותיו באופן שיוכל לתת ערך אמיתי לאחרים. כך, למשל, מי שרוצה להיות רופא - עליו ללכת ללמוד רפואה ... מאחרים, ודברים יתחילו להסתדר מעצמם. האם כדאי ללמוד באוניברסיטה או לא? לדברי אליעד, אין כלל אבסולוטי האם כדאי או לא כדאי ללמוד באוניברסיטה. ההחלטה צריכה לנבוע מהמטרה האישית של האדם. אם המטרה היא להצטיין במשהו מסוים ולימודים אקדמיים הם הכלי הטוב ביותר לכך - כדאי ללמוד באוניברסיטה. אבל אם המטרה אינה תלויה בלימודים או שהלימודים אינם הכלי המתאים ביותר, אז אין טעם בלימודים אלו. כלומר, הבחירה תלויה במטרה ולא בעצם הלימודים. לסיכום, ... אך הם אינם חובה ואינם ערובה להצלחה. האם חייבים ללמוד באוניברסיטה? איך אפשר להצליח בלי השכלה אקדמית? איך להתאשר בלי לימודים? האם לימודים זה בזבוז זמן? איך להיות יותר טוב מאחרים? איך להיות מאושר בלי כסף? למה לימודים ... כסף ואושר, בעד ונגד לימודים אקדמיים, האם צריך ללמוד באוניברסיטה? איך להצליח בקריירה? איך לעשות כסף? לא רוצה לעשות תואר, לא צריך לעשות תואר, מה ללמוד כדי להצליח בחיים? תואר פרקטי, תואר זה בזבוז זמן, איך אפשר להצליח ... איך להצליח בלי תואר אקדמי? איך להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה? איך להצליח בלי מקצוע? איך להצליח בלי בגרות? איך להצליח ללא השכלה? איך להצליח ללא תעודת בגרות? איך להצליח ללא לימודים אקדמיים? איך להצליח ללא תואר ... לא חייבים לימודים אקדמיים? למה לא חייבים ללכת ללמוד באוניברסיטה?
3 סוגי לימוד, אקדמיה ופיתוח החשיבה, האם לימודים אקדמיים מפתחים את השכל? האם ללמוד באוניברסיטה כדי להיות יותר חכם? האם לימודים אקדמיים יגרמו לך להיות יותר חכם? איך לפתח את השכל מכל תחום לימוד? 3 צורות לימוד, מערכת החינוך
3 סוגי לימוד, אקדמיה ופיתוח החשיבה, האם לימודים אקדמיים מפתחים את השכל? האם ללמוד באוניברסיטה כדי להיות יותר חכם? האם לימודים אקדמיים יגרמו לך להיות יותר חכם? איך לפתח את השכל מכל תחום לימוד? 3 צורות לימוד, מערכת החינוך
... סוגי לימוד, אקדמיה ופיתוח החשיבה, האם לימודים אקדמיים מפתחים את השכל? האם ללמוד באוניברסיטה כדי להיות יותר חכם? האם לימודים אקדמיים יגרמו לך להיות יותר חכם? איך לפתח את השכל מכל תחום לימוד? 3 צורות לימוד, מערכת החינוך האם לימודים אקדמיים מפתחים את השכל? אנשים רבים שואלים האם כדאי ללמוד באוניברסיטה או באקדמיה כדי להיות יותר חכמים, אך על פי אליעד כהן, התשובה היא ברורה ופשוטה - לא. אם המטרה שלך היא לרכוש ידע ספציפי אותו אתה יודע שניתן ללמוד באוניברסיטה, אז אכן כדאי שתלך ללמוד שם. אבל אם המטרה היא פיתוח החשיבה ופיתוח השכל, אז לא רק שהאקדמיה איננה הדרך האידיאלית ... להתרחש, מה היו הסיבות האפשריות לאירועים, ורק אחר כך להשוות את הרעיונות למידע ההיסטורי האמיתי. האם באמת כדאי ללמוד באוניברסיטה? אליעד מדגיש כי הלימודים באוניברסיטה הם בהחלט לא פסולים באופן גורף, אך השאלה היא מה המטרה הספציפית של הלומד: אם אתה רוצה תעודה, לך ללמוד באקדמיה, ... הדרך הטובה ביותר לפיתוח החשיבה היא לימוד עצמאי, ביקורתי, וחקירה מתמדת של רעיונות חדשים וישנים כאחד. האם כדאי ללמוד באוניברסיטה? איך לפתח את השכל בצורה עצמאית? שיטות לימוד אפקטיביות שלוש צורות למידה איך להיות יותר חכם? לימודים אקדמיים בעד ונגד איך לפתח חשיבה ביקורתית? למה לא ללמוד באוניברסיטה? למה ללא ללמוד באקדמיה? בעד ונגד לימודים אקדמיים, בעד ונגד לימודים באוניברסיטה
ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או ללכת לעבוד, לימודים כפיתוח עסקי, לימודים כהשקעה עסקית, האם לשפץ את הדירה? האם להשקיע כסף בעסק? החזר השקעה, פיתוח קריירה, איך לשדרג את הקריירה? איך לנהל את הקריירה? לימודים אקדמיים
ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או ללכת לעבוד, לימודים כפיתוח עסקי, לימודים כהשקעה עסקית, האם לשפץ את הדירה? האם להשקיע כסף בעסק? החזר השקעה, פיתוח קריירה, איך לשדרג את הקריירה? איך לנהל את הקריירה? לימודים אקדמיים
... או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או ללכת לעבוד, לימודים כפיתוח עסקי, לימודים כהשקעה עסקית, האם לשפץ את הדירה? האם להשקיע כסף בעסק? החזר השקעה, פיתוח קריירה, איך לשדרג את הקריירה? איך לנהל את הקריירה? לימודים אקדמיים האם עדיף ללמוד באוניברסיטה או להתחיל לעבוד מיד? כאשר בן אדם נמצא בדילמה ...
האם לעבוד או ללמוד? האם לפתוח עסק או ללכת ללמוד? האם ללמוד לימודים אקדמיים? האם להשלים השכלה? האם ללמוד או לפתוח עסק? בניית קריירה, תכנון קריירה, תואר אקדמי, האם להמשיך ללמוד או לעבוד? האם להתחיל לעבוד או ללמוד?
האם לעבוד או ללמוד? האם לפתוח עסק או ללכת ללמוד? האם ללמוד לימודים אקדמיים? האם להשלים השכלה? האם ללמוד או לפתוח עסק? בניית קריירה, תכנון קריירה, תואר אקדמי, האם להמשיך ללמוד או לעבוד? האם להתחיל לעבוד או ללמוד?
... מדוע נוצרת דילמה בין לימודים אקדמיים לפתיחת עסק? לעיתים קרובות אנשים מתלבטים מה עדיף: לפתוח עסק עצמאי או ללכת ללימודים אקדמיים באוניברסיטה . השאלה עולה אצל מי שזה עתה סיים תואר ראשון או תואר שני, וגם אצל מי שאין לו אפילו תעודת בגרות. במקרים כאלו, מתעורר הרצון לדעת ... ניהול עסק, הלימודים הופכים לחיוניים. לכן שילוב נכון בין עבודה ללמידה הוא פתרון מומלץ ברוב המקרים. לסיכום הדילמה אם כדאי ללמוד באוניברסיטה או לפתוח עסק ולצבור ניסיון מעשי תלויה בשאלה מהי המטרה העיקרית: לימוד לשם העשרה או לשם קידום מקצועי. למי שכבר שולט במקצוע, ... דרכי התמודדות עם כישלון בעסק עצמאי האם שווה להמשיך לתואר שני או שלישי לצורך קידום מקצועי יעוץ קריירה, איך לפתח קריירה? למה ללמוד באוניברסיטה? האם ללמוד באוניברסיטה? האם לפתוח עסק עצמאי? האם לעשות תואר שני? האם לעשות דוקטורט? בחירת מקצוע, בחירת תחום לימודים, במה אני רוצה לעבוד? מה כדאי לי ...
רצונות התת מודע, איזה רצון מניע אותך, התבוננות עצמית, התבוננות פנימית, התבוננות נפשית, מודעות עצמית, למה יש רצון? מהו הרצון? מה רוצה התת מודע? שיעור באלגוריתם, תכנות מחשבים, הסיפור של אליעד
רצונות התת מודע, איזה רצון מניע אותך, התבוננות עצמית, התבוננות פנימית, התבוננות נפשית, מודעות עצמית, למה יש רצון? מהו הרצון? מה רוצה התת מודע? שיעור באלגוריתם, תכנות מחשבים, הסיפור של אליעד
... רצונות אחרים שאין בהם היגיון ברור, כמו הרצון ללמוד באוניברסיטה, שאותם הוא מתקשה להבין ואף מרגיש מתוסכל מהם. הוא שואל את הרצון: למה אתה מכריח אותי לעשות את זה? אני לא ... פנימי של רצונות שמפעילים זה את זה. הרצון ללמוד באוניברסיטה יכול להיות רצון משני או אמצעי כדי להשיג ביטחון או שייכות חברתית. וכמו במחשבים, ישנו מנגנון פנימי של ... של פירמידה או מעגל פנימי. הוא מסביר שהרצון ללכת לאוניברסיטה נובע מרצון לביטחון כלכלי וחברתי, שזה בתורו נובע מרצון להשתייך למסגרת או לחברה מסוימת. כך אדם מוצא עצמו ...
ראפור טוב, ראפור רע, לא להזדהות עם הלקוח, יצירת כימיה בין אישית, ראפור, שיקוף של הלקוח, שיקוף של הלקוח, איך יוצרים ראפור? פיתוח מיומנויות ראפור, NLP, איך ליצור כימיה? שיטות שכנוע
ראפור טוב, ראפור רע, לא להזדהות עם הלקוח, יצירת כימיה בין אישית, ראפור, שיקוף של הלקוח, שיקוף של הלקוח, איך יוצרים ראפור? פיתוח מיומנויות ראפור, NLP, איך ליצור כימיה? שיטות שכנוע
... שיכור. אם הלקוח אוהב את התכונה או מתגאה בה, כדאי למוכר להדגיש שגם הוא כזה. לדוגמה, אם הלקוח מציין בגאווה שהוא למד באוניברסיטה מסוימת ומאמין שזה העניק לו ... שנמצא באותו מצב. - אם הלקוח כן אוהב את התכונה שעליה הוא מדבר, כן כדאי לשדר הזדהות. לדוגמה, אם הלקוח מספר בגאווה שלמד באוניברסיטה מסוימת, והוא בטוח ביכולותיו ... ולכן זה דווקא דבר שהלקוח אתה לא אמור להביע איתו הזדהות לגבי הדבר הזה לעומת זאת אם נגיד הלקוח אומר אתה יודע אני למדתי באוניברסיטה הזאת והזאת אני מאוד מבין בתחום מסוים דווקא את הדבר הזה הלקוח אוהב את זה על עצמו, הלקוח סומך על שיכול דעתו בגלל שהוא למד במקום הזה והזה באוניברסיטה הזאת והזאת את התואר הזה והזה ...
האינטרס של הצד השני, להיות קשוב לזולת, להיות קשוב לאחר, לראות את ההפך, הצד השני של המטבע, להתחבר לאנשים, רצון האחר, מערכות יחסים, להיצמד לאמת, רצון לתת, רצון לקבל
האינטרס של הצד השני, להיות קשוב לזולת, להיות קשוב לאחר, לראות את ההפך, הצד השני של המטבע, להתחבר לאנשים, רצון האחר, מערכות יחסים, להיצמד לאמת, רצון לתת, רצון לקבל
... ליכולת לפתור בעיות בחיים? לראות את ההפך משמעותו לקחת את מה שאתה חושב על בעיה מסוימת ולהטיל ספק בכל הנחות היסוד שלך. לדוגמה, אדם שטוען שהוא לא מצליח לצאת ממעגל העוני כי אין לו כסף לאוניברסיטה, צריך לבדוק האם באמת אין פתרונות אחרים. אליעד מציע לחשוב הפוך: אולי יש דרכים אחרות לצאת מהעוני, אולי ההנחות על כך שהדרך היחידה היא לימודים באוניברסיטה אינן נכונות. ברגע שאדם מטיל ספק ...
אמנות השיחה, איך מנהלים שיחה? לפתח שיחה, איך לדבר עם אנשים? איך מנהלים שיחת חולין? לנהל שיחה מעניינת, שיחה עם בחורה, שיחה עם גבר, נושאי שיחה בדייט, כישורי ניהול שיחה, סמול טוק
אמנות השיחה, איך מנהלים שיחה? לפתח שיחה, איך לדבר עם אנשים? איך מנהלים שיחת חולין? לנהל שיחה מעניינת, שיחה עם בחורה, שיחה עם גבר, נושאי שיחה בדייט, כישורי ניהול שיחה, סמול טוק
... פשוטים: אדם מרחיב על נושאים שמעניינים אותו ומצמצם על כאלה שלא מעניינים אותו. לדוגמה, אם מישהו אומר אני עובד ולומד באוניברסיטה , ואם הוא אומר רק עובד במילה אחת ולומד בכמה מילים, אז סביר להניח שנושא הלימודים מעניין אותו יותר. מי שמנהל שיחה בצורה נכונה, יבחר לשאול על ... בקצרה. אז לפעמים אפשר להגיד אוקי למה נגיד לדוגמה נגיד שואלים מישהו מה אתה עושה בחיים אז נגיד הוא אומר אני עובד ולומד באוניברסיטה זה וזה על המילה עובד הוא אמר מילה אחת על המילה לומד הוא אמר שלוש מילים אז אולי הוא רוצה לפרט על הלומד אולי הוא לא רוצה לפרט על העובד, ...
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
... עליך על קשרים הבאים. ש: אולי יש סיכוי טוב. אליעד: אז למה זה נקרא שבזבזת את הזמן אם אתה לומד באוניברסיטה משהו עשר שנים זה אומר שאתה מבזבז את הזמן יכול להיות שיצא לך מזה משהו אתה רוכש ידע מסוים למרות שבאוניברסיטה אתה הרבה פעמים לא נהנה כשאתה לומד אתה רק נהנה מזה שבסוף אולי תשתמש בידע פה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אקדמיה או פרקטיקה, תואר אקדמי או ניסיון מעשי, לימודים באקדמיה או ניסיון מקצועי, ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או להקים עסק, לעבוד או לעשות תואר, איך לבחור עובד מקצועי? מי יותר מקצועי? איזה עובד לבחור? שיקולים בבחירת עובד, קריירה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אוניברסיטה, כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אוניברסיטה, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל קוגניטיבי התנהגותי, קואצר לזוגיות, אימון אישי לפרישה בתחום אוניברסיטה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 20:03:47 - wesi1