אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אולי ההפך? ✔ניתוח סיבתיות, האם ועד כמה משהו מחויב? האם ועד כמה הסיבה מחויבת? האם ועד כמה התוצאה מחויבת? איך לנתח סיבתיות? אולי ההפך המוחלט הוא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:20ניתוח סיבתיות, האם ועד כמה משהו מחויב? האם ועד כמה הסיבה מחויבת? האם ועד כמה התוצאה מחויבת? איך לנתח סיבתיות? אולי ההפך המוחלט הוא הנכון? איך לחקור סיבה ותוצאה? להפוך את הסיבה לתוצאה, חקר הסיבה, חקר התוצאה, חלק 2
מהם המאפיינים של ניתוח סיבתיות וכיצד נוכל לחקור את הקשר בין סיבה ותוצאה?

במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בניתוח של סיבתיות, ומציג שאלות שמטרתן להבין את הקשר בין סיבה לתוצאה. אחת השאלות המרכזיות היא עד כמה סיבה או תוצאה מחויבות. יש לבדוק האם הסיבה מחויבת להביא לתוצאה מסוימת, ואם כן, עד כמה התוצאה מתחייבת מהסיבה. במהלך ההתמודדות עם שאלות אלו, אליעד מפרט כיצד נוכל להבין את הקשר בצורה מדויקת.

כיצד נבחנים השאלות על סיבתיות?

החלק הראשון של ההרצאה עוסק בהבנה של ארבע שאלות עיקריות:

1. מה השתנה?

2. עד כמה הסיבה מחויבת?

3. עד כמה התוצאה מחויבת?

4. עד כמה הסיבה מחייבת תוצאה?

במהלך הדיון, ישנה התמקדות בשאלה "עד כמה" שהיא מפתח להבנת ניתוח הסיבתיות. אליעד שואל: מה בדיוק אנחנו בודקים כאשר אנו שואלים עד כמה משהו מחויב? האם אנחנו שואלים אם משהו קרה, או האם זה חייב לקרות?

הוא מציין כי ניתן להבחין בין שאלות שמניחות שהסיבה תוביל לתוצאה לבין שאלות שמזמינות אותנו לבדוק את מידת הוודאות של התוצאה.

מהי המשמעות של השאלה "האם הסיבה מחויבת"?

אליעד כהן מציין שהשאלה הזו צריכה להיבחן מתוך פרספקטיבה של מהות ויכולת להניב תוצאה. אם נרצה להבין עד כמה סיבה היא המחויבת לגרום לתוצאה מסוימת, עלינו לקחת את כל הגורמים השוליים בחשבון ולבדוק את האפשרות של סיבות אחרות או תוצאות אחרות. הוא מציין שלפעמים התוצאה אינה נובעת ישירות מהסיבה אלא רק בצורה עקיפה או משנית.

איך נבחן את הקצה השני של הסיבה והתוצאה?

בהמשך השיחה, אליעד מציין שיש צורך לחשוב על ההפך של סיבתיות: האם יכול להיות שההפך המוחלט הוא נכון? אם נאמר שאנחנו רעבים, האם ההפך הוא שאנחנו שבעים? הוא מציע לשאול את השאלה באופן אקסטרימי: "האם אני שבע במאה אחוז?" כדי להבין את מידת המחויבות של הסיבה, נוכל לבדוק את האפשרות הקיצונית ביותר ולהתבונן בניגודיות בין תוצאה לבין סיבה. כל השאלות האלו עוזרות להבין את הגישות השונות בהבנת סיבתיות.

האם יש מקום לבדוק את הקיצון של סיבתיות?

אליעד מציע לשאול את השאלה באופן יותר אקסטרימי, לדוגמה: "האם אני הכי שבע בעולם?" ו"מהו ההפך הקיצוני של 'אני רעב'?" על מנת להבין את רמות המחויבות, יש לבדוק את קצוות האפשרויות: האם קיים מצב שבו אני לא רק רעב, אלא אולי גם רעב בצורה קיצונית. במקרים כאלה, הגישה לשאול את השאלות עד כמה משהו מחויב תעזור להדגיש את מידת הוודאות בכל תוצאה אפשרית.

איך נוכל לחקור סיבה ותוצאה בהיבט של עתיד או עבר?

בהרצאה אליעד מתייחס גם לעניין של תוצאות עתידיות לעומת תוצאות שכבר התרחשו. דוגמה לכך היא: האם האש ששרפה את הנייר נגרמה או האם היא חייבת לקרות בעתיד? איך אנו יכולים לבדוק את המחויבות של תוצאה עתידית שהיא עדיין לא התרחשה? השאלה הזו עוסקת בזיהוי הסיבות לתוצאות בזמן עתידי.

האם כל שאלה על סיבתיות כוללת את הקצה המוחלט?

לסיום, אליעד מציין שגם כשאנחנו שואלים "האם ועד כמה רע לי?", השאלה מכילה את האפשרות להסתכל על קצה המעלות. לדוגמה, "האם אני הכי רע בעולם?" ואם כן, "האם אני יכול להיות הכי רע?" כך השאלות הללו יוצרות סקלה שמביאה אותנו לתשובות שונות, לפי מידת המחויבות של הסיבה והתוצאה.
עבר אישיות קיצונית הסיבה גורמת לתוצאה איך הסיבה גורמת לתוצאה הגזמה מתחייבת מהסיבה ההפך לנתח הסיבה והתוצאה התמודדות זמן עתיד אולי ההפך אולי ההפך הוא הנכון אולי ההפך המוחלט הוא הנכון איך לחקור איך לחקור סיבה ותוצאה איך לנתח איך לנתח סיבתיות האם הסיבה מחויבת האם התוצאה מחויבת האם ועד כמה האם ועד כמה הסיבה מחויבת האם ועד כמה התוצאה מחויבת האם ועד כמה משהו מחויב ההפך ההפך המוחלט המוחלט הסיבה מחויבת התוצאה מחויבת ועד כמה הסיבה מחויבת ועד כמה התוצאה מחויבת ועד כמה משהו מחויב חקירות חקר הסיבה חקר התוצאה להפוך את הסיבה לתוצאה לחקור לחקור סיבה ותוצאה למה לנתח סיבתיות לנתח לנתח סיבתיות מוחלט מוחלטות מחויב משהו מחויב ניתוח סיבתיות סיבה סיבה ותוצאה סיבה מחויבת סיבות סיבתיות תוצאה תוצאות
לשאול שאלות / הפכים - איך לגלות את האמת? אולי ההפך הוא הנכון?
לשאול שאלות / הפכים - איך לגלות את האמת? אולי ההפך הוא הנכון? לשאול שאלות. טאוטולוגיה. עקרון / כלל השלישי מן הנמנע. מתמטיקה. פילוסופיה של המתמטיקה. אקסיומות. פורמאליזם. לוגיציזם. אינטואיציוניזם. ... עקביות. להוכיח דבר והיפוכו. אקסיומה. מובן מאליו. נקודת מוצא. הוכחה ישירה. הוכחה באינדוקציה. הוכחה בדרך השלילה. מושגים מנוגדים. אולי ההפך הוא הנכון? אין דבר טוב יותר מאשר לשאול שאלות. שאלות מקרבות את האדם אל האמת. מי מפחד משאלות? השקר ... מלאה. בכל מקרה, השאלה הטובה שאפשר לשאול על כל דבר כדי לגלות האם הוא אמיתי, היא את השאלה אולי ההפך הוא הנכון? פשוט לוקחים כל נושא ומתחילים לשאול עליו אולי ההפך הוא הנכון? כאשר שואלים על משהו אולי ההפך הוא הנכון, הדבר הזה גורם לאדם להגיע אל הנחות היסוד הבסיסיות של הנושא. אם ברצונך לאתר את הנחות היסוד של דבר כלשהו, פשוט תשאל אולי ההפך הוא הנכון על כל דבר, עד שתגיע להנחות היסוד שלו. מי שרוצה להגיע אל האמת השלמה והטובה עליו לשאול על כל דבר אולי ההפך הוא הנכון. ככל שהאדם שואל יותר שאלות וחוקר יותר, כך השקר נופל וכך האמת מתגלה. על האדם לזכור דבר ... משאלות! האמת מעודדת שאלות! אם משהו הוא אמיתי אז מה הבעיה לשאול עליו שאלות? מה הבעיה לשאול עליו אולי ההפך הוא הנכון? אדרבה אם זאת האמת אז אמורה להיות תשובה / הבנה. כאשר האדם מגיע למשהו שעליו הוא מפחד לשאול אולי ההפך הוא הנכון, עליו לדעת כי בעצם הוא הגיע להנחת יסוד שאינה וודאית. אם אפשר לשאול אולי ההפך הוא הנכון, אז מי אמר שזה נכון? האמת היא טובה ואין טוב ממנה. כדי להגיע, אין דרך, אלא לפרק ... המציאות. בסופו של התהליך כאשר האדם מגיע להבנה מלאה של המציאות, הוא מגיע לידיעה שאי אפשר לשאול עליה אולי ההפך הוא הנכון. משום שלא ניתן לחשוב על ההפך שלה. לא שלא ניתן לשאול, פשוט אין לאמת הזאת הפך. גם אם תאמר תנסה לחשוב על ההפך, זה עדיין יהיה אותו הדבר בדיוק ללא שום שינוי. ידיעה שאין לה הפך. תשאל ותחקור על כל דבר אולי ההפך הוא הנכון. אל תפחד מהפחד. אל תפחד מהאגו. כאשר תגיע אל האמת המלאה = הבנה מלאה של האמת ושל ...
מהי אסטרטגיית טיפול בהתנגדויות הטובה ביותר? איך לטפל בהתנגדויות בצורה הטובה ביותר? איך למכור ללקוח? אולי ההפך הוא הנכון? חשיבה יצירתית במכירות
מהי אסטרטגיית טיפול בהתנגדויות הטובה ביותר? איך לטפל בהתנגדויות בצורה הטובה ביותר? איך למכור ללקוח? אולי ההפך הוא הנכון? חשיבה יצירתית במכירות קיימות שיטות שונות למכור ללקוחות ולטפל בהתנגדויות של לקוחות. והלוגיקה שעומדת מאחורי השיטה הטובה ביותר לטיפול בהתנגדויות, מבוססת על הרעיון שנקרא אולי ההפך הוא הנכון. הרעיון של אולי ההפך הוא הנכון, אומר, שניתן לקחת כל משפט / טענה, ולשאול אולי ההפך שלו, הוא הנכון. לדוגמה, ניקח טענה שאומרת, פיטרו אותי ולכן בגלל זה, רע לי. ההפך של המשפט הזה, הוא, פיטרו אותי ולכן דווקא בגלל זה, טוב לי. והרעיון הוא, שהאדם מתרגל לקחת רעיונות שנראה לו שהם בהכרח נכונים, ולבדוק ולברר אולי דווקא ההפך שלהם, הוא הנכון. ובהתחלה זה אולי נראה מטופש / קשה / בלתי אפשרי וכולי. אבל אם מתרגלים את זה בצורה הנכונה, שזה נושא בפני עצמו, אז לאט לאט המוח מתרגל ויודע איך לקחת טענה, ולראות שגם ההפך שלה הגיוני באותה המידה ממש. ולעניין של טיפול בהתנגדויות, הרעיון הוא, שעל איש המכירות לקחת ולהכין לעצמו מראש, רשימה ... עשוי להשתמש בהן, כדי לא לבצע את המכירה. ועל איש המכירות לשאול את עצמו, על כל אחת מההתנגדויות, אולי ההפך הוא הנכון. ולדעת ולהכין מראש, לוגיקה מנוגדת באופן מוחלט להתנגדות של הלקוח. לדוגמה התנגדות שאומרת, אני לא רוצה לקנות ... את זה מספיק פעמים במספיק נושאים שונים, ואם לומדים שזה לימוד בפני עצמו, איך להפוך רעיונות, איך לראות את ההפך, אז ממילא המוח מתחיל לראות את ההיגיון, גם במה שנראה לא הגיוני. ואז ממילא, מה שקורה אחכ, זה שכאשר ... קל לאיש המכירות לסגור עסקה. וכן, אני חוזר ומבהיר, שזה תהליך של למידה, שבו לומדים להפוך דברים, לראות את ההפך של דברים, לדעת ללמוד לאתר הנחות יסוד ואת הנחות היסוד שלהן... אבל ככה מוכרים יותר.
הפרת הכעס ברחמים, איך לא לכעוס? תכלית החיים, תכלית הבריאה, שיטת ההיפוכים, לשאול למה, איך לאהוב את הרע? העולם הבא, גן עדן, ימות המשיח, אולי ההפך הוא הנכון? ליקוטי מוהרן חא יח
הפרת הכעס ברחמים, איך לא לכעוס? תכלית החיים, תכלית הבריאה, שיטת ההיפוכים, לשאול למה, איך לאהוב את הרע? העולם הבא, גן עדן, ימות המשיח, אולי ההפך הוא הנכון? ליקוטי מוהרן חא יח
... תכלית החיים, תכלית הבריאה, שיטת ההיפוכים, לשאול למה, איך לאהוב את הרע? העולם הבא, גן עדן, ימות המשיח, אולי ההפך הוא הנכון? ליקוטי מוהרן חא יח איך להפוך את הכעס לרחמים לפי רבי נחמן? הנושא העיקרי של ההרצאה הוא ... לשאול למה לא רק כשקורים לו דברים רעים, אלא תמיד. המטרה של השאלה למה היא לבדוק את האפשרות שאולי ההפך הוא הנכון - שאולי הרע הוא למעשה טוב, או שאולי הבעיה האמיתית היא לא במציאות אלא במחשבה על המציאות. ... שמה שהוא מתאר הוא בר - השגה ומוחשי, ולא רק פנטזיה דתית. איך קשורה שיטת ההיפוכים לרעיון של אולי ההפך הוא הנכון? אליעד מסביר שכאשר אדם אומר אולי ההפך הוא הנכון, הוא מערער את כל התפיסות המוחלטות שלו לגבי המציאות. לדוגמה, אם אדם חושב אני חייב כסף למישהו, ... האפשרויות השונות, להפחית את הלחץ, ואף להרגיש חופש פנימי גדול יותר. ככל שהאדם מתרגל יותר את המחשבה של אולי ההפך, הוא נעשה גמיש יותר מבחינה רגשית ושכלית, עד כדי כך שהוא יכול להרגיש בנוח עם כל מציאות, אפילו עם ... פנימי ולאו דווקא חיצוני. איך להפסיק לכעוס? מהי תכלית החיים לפי רבי נחמן? איך להפוך רע לטוב? האם אולי ההפך הוא הנכון? מה זה באמת העולם הבא? מהי שיטת ההיפוכים של רבי נחמן? איך לאהוב את הרע?
איך נכון להטיל ספק? לשאול אולי ההפך הוא הנכון, לנסות להוכיח שההפך הוא הנכון, להטיל ספק בצורה נכונה, איך לברר את האמת? איך לחפש את האמת? איך מטילים ספק? הוכחות האמת, בירור האמת
איך נכון להטיל ספק? לשאול אולי ההפך הוא הנכון, לנסות להוכיח שההפך הוא הנכון, להטיל ספק בצורה נכונה, איך לברר את האמת? איך לחפש את האמת? איך מטילים ספק? הוכחות האמת, בירור האמת
איך נכון להטיל ספק? לשאול אולי ההפך הוא הנכון, לנסות להוכיח שההפך הוא הנכון, להטיל ספק בצורה נכונה, איך לברר את האמת? איך לחפש את האמת? איך מטילים ספק? הוכחות האמת, ... להטיל ספק וכיצד לבדוק מה האמת באופן יסודי ונטול אינטרסים. לפי ההסבר, להטיל ספק זה לשאול את עצמנו: אולי ההפך הוא הנכון? לא רק להעלות את האפשרות של ההפך, אלא גם ממש לנסות להוכיח שההפך הוא הנכון. מטרת ההטלה של ספק היא לא לקבל את ההפך מיד כאמת מוחלטת, אלא לבדוק ולחקור את ההפך בכנות ובלי אינטרס אישי, ואז לאחר מכן לבדוק את התוצאות שוב, כדי לדעת מה באמת נכון. מה ההבדל בין להטיל ספק לבין לנסות להוכיח את ההפך? כאשר ישנה טענה כלשהי, למשל, משהו מסוים הוא רע, אליעד מדגיש שיש שתי גישות עיקריות לבדיקת אמיתותה של הטענה: ... גישה של הטלת ספק ראשונית בלבד. הגישה השנייה והחשובה יותר היא לא רק להטיל ספק, אלא לנסות ממש להוכיח שההפך הוא נכון. במקרה של הדוגמה, אם מישהו טוען שמשהו הוא רע, אליעד מציע לנסות באופן אקטיבי להוכיח שהוא בעצם ... ספק פסיבי, אלא שהספק מוביל לבדיקה מעשית, כזו שתאפשר הגעה להבנה אמיתית. מדוע חשוב לא לשאוף רק להוכיח את ההפך? אליעד מבהיר שהכוונה היא לא להתקבע על ההוכחה שההפך הוא הנכון, כי גם זה יהפוך את החיפוש למוטה ובעל אינטרס אישי. הדגש הוא על נייטרליות: מצד אחד, לא להסתפק רק בשאלה אולי ההפך נכון?, ומצד שני, לא לנסות להוכיח את ההפך מתוך אינטרס או רצון מסוים שהתוצאה תהיה דווקא הפוכה. לדוגמה, אדם רוצה לשבת במקום מסוים, אך אומרים לו שאינו ... למטרה, אלא לראות בה רק שלב בדרך להגעה להבנת האמת. איך לשלב בין הטלת ספק לבין חיפוש פעיל של ההפך? לפי אליעד, הדרך הנכונה ביותר לחקור את האמת היא לשלב בין שתי הגישות: מצד אחד לשאול ברצינות האם באמת ההפך נכון? מצד שני, לנסות באופן אקטיבי להוכיח שההפך אכן נכון. לאחר שלב ההוכחה, חובה לשוב ולבדוק מחדש: האם מה שהוכחתי הוא באמת נכון? כי כל ניסיון להוכיח ... המטרה העליונה היחידה, ולא הרצון האישי של האדם. לכן, אם אדם שואל אם האם טוב לחיות?, עליו לשאול אולי ההפך הוא הנכון? ולנסות ממש להוכיח שעדיף אולי לא לחיות. ורק לאחר שהצליח להוכיח, לבדוק שוב בצורה נייטרלית את תוקף ... חייב להיות נייטרלי ולא להתקבע על אף צד בתהליך בירור האמת. המטרה היא לשאול שאלות, להטיל ספק, להוכיח את ההפך, ואז לחזור ולבדוק מחדש כל תשובה וכל מסקנה באופן מתמשך, בלי אינטרס אישי ובלי ניסיון להגיע לתשובה מוכתבת מראש. איך מטילים ספק? איך לברר את האמת? כיצד להוכיח את ההפך? מה המשמעות של הטלת ספק נכונה? איך להיות נייטרלי בחיפוש האמת?
טעויות / הפכים - איך לגלות טעויות בצורה מהירה? אולי ההפך הוא הנכון?
טעויות / הפכים - איך לגלות טעויות בצורה מהירה? אולי ההפך הוא הנכון? ישנם מצבים בחיים, שבהם רוצה האדם לבדוק את עצמו, האם הוא בדרך הנכונה, והאם ראיית המציאות שלו ... מהירה, לצורך איתור שגיאות וטעויות בכל תחום, והיא, על ידי שאלת הקסם מדוע דווקא כך ולא אחרת, או אולי ההפך הוא הנכון, או מדוע ההפך הוא לא נכון וכיוב. ונסביר: באפשרותו של האדם לבדוק תיאוריות שונות וצורות חשיבה שונות, על ידי זה, שהוא מציב מולן, את ההפך שלהן. לדוגמה: נניח שהאדם בטוח במשהו מסוים, וברצונו של האדם לבדוק עד כמה המחשבה שלו נכונה. באפשרותו של האדם לשאול את עצמו, אולי ההפך הוא הנכון. דהיינו, קח את המחשבה שאותה ברצונך לבדוק. ותנסה לחשוב על ההפך המוחלט שלה. ועכשיו תשאל את עצמך, אולי ההפך הוא הנכון? מדוע שההפך, לא יהיה הנכון? וברגע שהאדם, מציב ליד המחשבה את ההפך שלה, הניגודיות הזאת, מאפשרת לו לבדוק טוב יותר את נכונות המחשבה. וכמובן שלא חייבים לבדוק דווקא את ההפך. אלא, כל דבר שהוא לא הדבר עצמו, יכול להיחשב להפך שלו. לדוגמה: קח הנחת יסוד כלשהי. תשנה אותה מעט. ...
תורת ההפכים, לראות את ההפך של כל דבר, למצוא את ההפך, אולי ההפך הוא הנכון?
תורת ההפכים, לראות את ההפך של כל דבר, למצוא את ההפך, אולי ההפך הוא הנכון?
תורת ההפכים, לראות את ההפך של כל דבר, למצוא את ההפך, אולי ההפך הוא הנכון? מהי תורת ההפכים וכיצד להשתמש בה בחיים? תורת ההפכים, כפי שאליעד כהן מסביר, היא דרך חשיבה ושיטה ... הוא חסר משמעות. הטענה הבסיסית של אליעד כהן היא שכל דבר שאנחנו חושבים או מרגישים, בהכרח כולל גם את ההפך שלו, ולכן יש משמעות לתורת ההפכים בחיי היום יום. האם לכל דבר יש בהכרח הפך? אליעד מסביר שאם ניקח ... המשמעות של המשפט הזה קיימת רק מכיוון שקיים משפט אחר, אין פה שולחן. אם לא היינו מסוגלים לדמיין את ההפך של המשפט הזה, למשפט עצמו לא הייתה שום משמעות. כלומר, כל משמעות נובעת מהיכולת שלנו לחשוב על ההפך של אותו הדבר. אליעד מדגיש את הנקודה שכאשר יש לנו מחשבה או משפט, ברקע תמיד קיימת האפשרות ההפוכה, ובזכות ... כמו מעניין לי. אליעד אומר שהשלב הבא הוא לבדוק לעומק על מה מבוססת המחשבה השלילית. ברגע שאדם מזהה את ההפך של מחשבתו, עליו לבדוק מה הן ההנחות שעומדות מאחוריה, ולהטיל בהן ספק. לדוגמה, אם אדם חושב אני מפחד למות, ... שאין למשפט אחד כמה הפכים, אלא תמיד קיים הפך מוחלט וברור. הוא מביא את הדוגמה של המשפט אני בריא, שההפך המוחלט שלו הוא אני חולה. אין אפשרות אחרת או ביניים, כי כל דבר אחר הוא וריאציה ולא הפך אמיתי. ההפך חייב להיות מוחלט וברור כדי לתת משמעות למשפט המקורי. אליעד מסביר שגם כשאומרים משפטים כמו אני מאוד חולה, אז ההפך המוחלט יהיה פשוט אני לא מאוד חולה. הוא מדגיש שההפך הוא מה שמגדיר את המשמעות של המשפט המקורי באופן מוחלט, וחשוב מאוד לזהות אותו בצורה נכונה וברורה. מה החשיבות ... שעולה היא כי החושים שלי אומרים לי שיש קיר. אבל כאן אליעד מדגיש את החשיבות לבדוק לעומק גם את ההפך של האמונה הזאת - החושים שלי לא אומרים אמת. ככל שאדם מטיל ספק עמוק יותר בהנחותיו, הוא מגיע להבנה ... דבר שהוא באמת מחויב המציאות בצורה מוחלטת, ושכל דבר יכול להיות מוטל בספק. אליעד גם מדגיש שהיכולת לדמיין את ההפך של כל דבר לא בהכרח אומרת שההפך הזה אמיתי, אלא רק שההפך קיים כדי לתת משמעות למה שאנו חושבים ומרגישים. האם כל דבר חייב להיות אמיתי או שההפך שלו יכול להיות דמיוני? נקודה חשובה נוספת שמסביר אליעד היא שההפך לא חייב להיות בהכרח נכון או אמיתי, אלא מספיק שניתן לחשוב עליו באופן תאורטי או דמיוני. משמעות הדבר היא שהחשיבות של ההפך לא תמיד נובעת מהאמת שלו, אלא מעצם קיומו האפשרי במחשבה שלנו. ברגע שניתן לדמיין או לחשוב על ההפך, המשפט המקורי מקבל משמעות מלאה וברורה. אליעד גם מבהיר שאם אדם רוצה למצוא את האמת המוחלטת, הוא צריך להיות ... תורת ההפכים? איך להטיל ספק במחשבות? האם לכל משפט חייב להיות הפך? איך להשתחרר ממחשבות שליליות? מה המשמעות של ההפך במציאות? האם מחשבה הפוכה חייבת להיות אמיתית?
איך לגלות את האמת? איך לברר את האמת? להטיל ספק, אמת סובייקטיבית, אמת אובייקטיבית, אולי ההפך הוא הנכון?
איך לגלות את האמת? איך לברר את האמת? להטיל ספק, אמת סובייקטיבית, אמת אובייקטיבית, אולי ההפך הוא הנכון?
איך לגלות את האמת? איך לברר את האמת? להטיל ספק, אמת סובייקטיבית, אמת אובייקטיבית, אולי ההפך הוא הנכון? מה זאת אומרת להיצמד לאמת? אליעד כהן מסביר שהמונח להיצמד לאמת פירושו להטיל ספק במחשבות ובאמונות שלנו ... עצמו ככישלון מוחלט בגלל כישלון אחד קטן, וזה גורם לו להאמין במחשבה חלקית באופן מוחלט. מדוע צריך לבדוק האם ההפך הוא הנכון? אליעד כהן מציג שיטה לבירור האמת והיא לשאול תמיד אולי ההפך הוא הנכון?. זוהי דרך להטיל ספק באופן יזום באמונות שלנו. כשאדם חושב אני שונא את העבודה שלי, עליו לשאול ... הזאת מונעת מאיתנו להאמין באופן מוחלט ברעיונות שהם נכונים רק באופן יחסי. אליעד כהן מדגיש שכשאנחנו אומרים לעצמנו אולי ההפך נכון, אנחנו לא רק מטילים ספק במשפט עצמו, אלא גם במשמעות שאנחנו מייחסים למשפט. יש להטיל ספק גם בפרשנות ... אליעד, אדם שרוצה למצוא את האמת חייב לשמור על ראש פתוח ולבדוק כל רעיון מכמה זוויות אפשריות, כולל האפשרות שההפך הוא הנכון. הגישה הזו של ספקנות שיטתית מבטיחה שהאדם לא יילכד במלכודת של חשיבה מוגבלת או שגויה. אליעד מסביר ... פתוח ולהתייחס למציאות באופן מדויק ומפורט יותר. איך להטיל ספק נכון? מה ההבדל בין אמת יחסית לאמת מוחלטת? האם ההפך הוא הנכון? איך לדעת את כל האמת? מהי אמת סובייקטיבית?
איך לטפל בהתנגדויות? הטיפול הטוב ביותר בהתנגדויות, איך לשכנע אנשים? אולי ההפך הוא הנכון? איך לענות לאנשים? איך למכור יותר?
איך לטפל בהתנגדויות? הטיפול הטוב ביותר בהתנגדויות, איך לשכנע אנשים? אולי ההפך הוא הנכון? איך לענות לאנשים? איך למכור יותר?
איך לטפל בהתנגדויות? הטיפול הטוב ביותר בהתנגדויות, איך לשכנע אנשים? אולי ההפך הוא הנכון? איך לענות לאנשים? איך למכור יותר? איך להפוך התנגדות בטענה לתמיכה בשכנוע? כאשר מנסים לשכנע אנשים, בדרך ... לא משנה שיש רעש אל תקום כי בכל מקרה הרעש יפסק כל מיני סיבות. ש: אז למה לא לעשות ההפך שהרעש ירדים אותי יותר טוב. אליעד: אני אומר מה הנחת היסוד הנחת היסוד שאומרת שרעש, דוגמה כן נגיד נכון ... לוקח את הנחות היסוד שלך ואתה חושב אולי זה לא נכון לא רק אולי זה לא נכון גם אולי ההפך המוחלט של זה הנכון, כשאתה עושה את זה אז המוח מתפתח ואז כשמישהו אומר לך אני לא רוצה לאכול ... בכלל. עכשיו מה האמת שגם לא תמיד צריך להגיד את זה אבל אם יש לך ב - memory את ההפך המוחלט של הטענה של הבן אדם השני אז יותר קל לך גם לשכנע אותו אתה לא לחוץ אתה לא ...
תורת ההיפוכים, לא לכל דבר יש היפוך, היפוך שכלי, היפוך חוץ שכלי, היפוך מחשבתי, ההפך של כל דבר, דבר והיפוכו, אולי ההפך הוא הנכון, שכל שמעל השכל, נכון מצד עצמו, מעל השכל האנושי
תורת ההיפוכים, לא לכל דבר יש היפוך, היפוך שכלי, היפוך חוץ שכלי, היפוך מחשבתי, ההפך של כל דבר, דבר והיפוכו, אולי ההפך הוא הנכון, שכל שמעל השכל, נכון מצד עצמו, מעל השכל האנושי
תורת ההיפוכים, לא לכל דבר יש היפוך, היפוך שכלי, היפוך חוץ שכלי, היפוך מחשבתי, ההפך של כל דבר, דבר והיפוכו, אולי ההפך הוא הנכון, שכל שמעל השכל, נכון מצד עצמו, מעל השכל האנושי מהי תורת ההיפוכים, והאם לכל דבר באמת יש ... ולהיפתח לחשיבה שהיא מעל השכל האנושי. מהי תורת ההיפוכים? האם לכל דבר יש היפוך? היפוך שכלי וחוץ שכלי האם ההפך הוא תמיד הנכון? שכל שמעל השכל האנושי
טעויות מחוסר ידיעה, איך לא לטעות בטעות? איך לא לעשות טעויות? לדעת שאני לא יודע, איך אני יודע את מה שאני יודע? תכלית הידיעה שלא נדע, אני יודע שאני לא יודע, אולי ההפך הוא הנכון? איך להטיל ספק? מה אני באמת יודע? האם אני באמת יודע?
טעויות מחוסר ידיעה, איך לא לטעות בטעות? איך לא לעשות טעויות? לדעת שאני לא יודע, איך אני יודע את מה שאני יודע? תכלית הידיעה שלא נדע, אני יודע שאני לא יודע, אולי ההפך הוא הנכון? איך להטיל ספק? מה אני באמת יודע? האם אני באמת יודע?
... לא יודע, איך אני יודע את מה שאני יודע? תכלית הידיעה שלא נדע, אני יודע שאני לא יודע, אולי ההפך הוא הנכון? איך להטיל ספק? מה אני באמת יודע? האם אני באמת יודע? איך לדעת שאני לא יודע? במהלך ... יודע זה נכון? אולי מה שאני יודע זה לא נכון? האם אני בטוח שמה שאני יודע זה נכון? אולי ההפך של מה שאני יודע הוא נכון? אם נשאל את השאלות הללו, אנחנו מגדילים את הסיכוי להבין אם אנחנו באמת ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח סיבתיות, האם ועד כמה משהו מחויב? האם ועד כמה הסיבה מחויבת? האם ועד כמה התוצאה מחויבת? איך לנתח סיבתיות? אולי ההפך המוחלט הוא הנכון? איך לחקור סיבה ותוצאה? להפוך את הסיבה לתוצאה, חקר הסיבה, חקר התוצאה, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אולי ההפך?, איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אולי ההפך?, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן משפחתי, מאמן מנטלי, אימון אישי לנוער בתחום אולי ההפך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4531 שניות - עכשיו 02_09_2025 השעה 12:25:32 - wesi1