אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תפיסה עצמית, תפיסת העצמי ביחס לאחרים, תפיסה עצמית ביחס לאידיאל העצמי, הערכה עצמית, איך אתה תופס את עצמך? תפיסה עצמית ביחס לעצמך, תפיסה עצמית ביחס לאחרים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
תפיסה עצמית, תפיסת העצמי ביחס לאחרים, תפיסה עצמית ביחס לאידיאל העצמי, הערכה עצמית, איך אתה תופס את עצמך? תפיסה עצמית ביחס לעצמך, תפיסה עצמית ביחס לאחרים, האשמה עצמית, עשיר שמח בחלקו, מרגיש לא שווה, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי
למה אנשים מוצלחים מרגישים לא מוצלחים?

לעיתים קרובות, אדם יכול להיות מוצלח מאוד בתחומים מסוימים ביחס לאחרים, ובכל זאת להרגיש שהוא אינו מספיק טוב ואפילו להגדיר את עצמו כגרוע באותם תחומים. לדוגמה, בחורה עשויה להיות יפה משמעותית מרוב הבחורות סביבה, אך עדיין לחוות את עצמה כמכוערת. דוגמה נוספת היא של אדם עשיר שיש לו יותר כסף מכל תושבי עירו, אך עדיין מרגיש שאין לו מספיק כסף. נשאלת השאלה, איך נוצר מצב כזה?

האם ההשוואה לאחרים יוצרת הערכה עצמית נמוכה?

אליעד כהן מסביר שהתפיסה העצמית של האדם מושפעת משני סוגים של השוואות: השוואה לאחרים והשוואה לעצמו, או יותר נכון - השוואה לאידיאל העצמי שלו. ההערכה העצמית יכולה להתבסס על השוואה לחברה או על מה שהאדם מצפה מעצמו. כאשר אדם בוחן את עצמו ביחס לאחרים, הוא עשוי להרגיש טוב או רע בהתאם למיקומו החברתי. אך לעיתים, גם אם המיקום החברתי שלו גבוה, הוא עדיין ירגיש לא מסופק.

לדוגמה, אישה יפה מאוד עשויה להיראות טוב יותר מרוב הסביבה שלה, אך בגלל שהיא משווה את עצמה לאידיאל היופי הפנימי שלה, שהוא גבוה הרבה יותר מהמראה שלה, היא תרגיש מכוערת. במקרה דומה, אדם יכול להיות עשיר יותר מאחרים, אבל כיוון שהוא רוצה פי מאה יותר ממה שיש לו כעת, הוא ירגיש שאין לו כסף.

למה אנשים מאשימים את עצמם ללא סיבה?

האשמה עצמית קשורה גם היא לפער שבין איך שהאדם תופס את עצמו לבין איך שהוא היה רוצה להיות. האדם רואה בבירור את הפער בין האידיאל הפנימי שלו לבין מה שהוא בפועל, ולכן הוא מתחיל להרגיש רגשי נחיתות ואשמה. למשל, מישהו עשוי להיות אדם מוכשר, אך כיוון שהוא מאמין שהוא יכול היה להיות הרבה יותר טוב, הוא מאשים את עצמו שהוא גרוע, אפילו כאשר בפועל הוא מוצלח מאוד ביחס לסביבה.

כיצד תפיסה עצמית משפיעה על הביטחון העצמי?

חוסר ביטחון עצמי נוצר כאשר האדם אינו מעריך את עצמו בצורה חיובית. כאשר האדם בוחן את עצמו ביחס לאידיאל העצמי שלו, גם אם הוא מצליח במבחן חברתי, הוא עלול עדיין להרגיש חסר ביטחון. לעומת זאת, לפעמים מתרחשת תופעה הפוכה, שבה אדם אינו טוב במיוחד בתחומו, אבל הוא מרגיש ביטחון עצמי גבוה. לדוגמה, אדם עני יחסית לשכניו עשוי להרגיש עשיר כי לדעתו יש לו יותר כסף ממה שהוא צריך, ולכן הוא מרגיש ביטחון וסיפוק למרות המציאות החברתית.

מה ההבדל בין תפיסה עצמית לתפיסה חברתית?

תפיסה עצמית מתייחסת לאיך שהאדם רואה את עצמו באופן פנימי, בעוד שתפיסה חברתית מתייחסת לאופן שבו הסביבה תופסת אותו. כאשר יש פער משמעותי בין שתי התפיסות הללו, האדם עלול לחוש בלבול, חוסר סיפוק, חוסר מודעות חברתית, או להעריך את עצמו בצורה שגויה לחלוטין.

לדוגמה, אדם יכול להיות נתפס על ידי החברה כמוצלח ויפה, אבל בגלל שהתפיסה הפנימית שלו שונה לחלוטין, הוא לא יזהה את התכונות הללו בעצמו. כך קורה גם הפוך: אדם שאינו מוצלח במיוחד יכול לראות עצמו כמצליח מאוד כי האידיאל הפנימי שלו נמוך ביחס למציאות.

כיצד לשפר את התפיסה וההערכה העצמית?

אליעד כהן מציע לבדוק תמיד מול מה האדם משווה את עצמו. כשאדם מרגיש לא טוב, עליו להבין האם הוא משווה עצמו לאחרים או לאידיאל פנימי שאולי אינו מציאותי. המודעות לפערים אלו יכולה לעזור לאדם להעלות את הערך העצמי והביטחון העצמי שלו, שכן הבנה נכונה של המצב יכולה לאפשר לו להתאים את האידיאל העצמי למציאות בצורה נכונה יותר. כך יוכל להפסיק להרגיש אשמה עצמית, ולהתחיל לקבל את עצמו יותר.

מדוע אנשים חושבים שהם גרועים למרות שהם טובים?

אנשים רבים סובלים מהתופעה שבה הם טובים בהרבה ביחס לאחרים, אך מרגישים גרועים. תופעה זו קשורה בעיקר לכך שהתפיסה שלהם מבוססת על האידיאל האישי שלהם. לדוגמה, אדם מוכשר מאוד בספורט, שאפילו מנצח בתחרויות, עשוי עדיין לחוש שהוא לא מספיק טוב אם האידיאל האישי שלו הוא להגיע לרמה עולמית. למרות שהוא טוב בהרבה מאחרים בסביבתו, הוא ירגיש שהוא לא מספיק טוב ולכן הביטחון העצמי שלו יהיה נמוך.

כיצד המודעות לתפיסה העצמית עוזרת לאדם?

כאשר אדם מודע לתפיסה העצמית שלו ולפער בין התפיסה החברתית לתפיסה האישית, הוא יכול לנהל את הרגשות שלו בצורה טובה יותר. מודעות זו יכולה לעזור לו להפסיק להאשים את עצמו ללא סיבה ולהתחיל להעריך בצורה נכונה יותר את היכולות שלו ביחס למציאות.
דימוי סביבתי, פער בין התפיסה העצמית לבין התפיסה החברתית, איך אני תופס את עצמי? איך החברה תופסת אותי? בחורה יפה שחושבת שהיא מכוערת, בחור יפה שחושב שהוא מכוער, למה מישהו סתם מאשים את עצמו? למה מישהו מאשים את עצמו סתם? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? ממה נובע חוסר ביטחון עצמי? איך האידיאל העצמי משפיע על התפיסה העצמית? מרגישה מכוערת, מרגיש מכוער, מי היית רוצה להיות? למה אני לא אוהב את עצמי? איך אני נראה? פער בין התפיסה החברתית לבין התפיסה העצמית, חוסר מודעות עצמית, חוסר מודעות סביבתית, חוסר מודעות חברתית, מודעות עצמית שגויה, העלאת הערך העצמי, העלאת הביטחון העצמי, למה אני חושב שאני גרוע? למה אין לי ביטחון עצמי למרות שאני טוב?
להרוויח הרבה כסף חיזוק הביטחון העצמי אשם למה אני לא אנשים חושבים שאלות לפתח ביטחון עצמי לוזר הערך העצמי ווינר לקבל את עצמו איבוד ערך עצמי אידיאל אידיאל עצמי איך אתה תופס את עצמך איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך אין ערך עצמי אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה אשמה עצמית אתה תופס את עצמך בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביחס לאחרים ביחס לאידיאל העצמי ביחס לעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים האשמה האשמה עצמית הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי הלקאה עצמית העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הערכה הערכה עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הרגשת ביטחון עצמי חוסר ביטחון חוסר ביטחון עצמי חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ביטחון עצמי חסר ערך עצמי טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי כסף כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לא שווה לבנות ביטחון עצמי לבנות ערך עצמי להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להלקות את עצמי להלקות את עצמך להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעלות ערך עצמי להעצים את הביטחון העצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להערכה עצמית להרגיש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי להשיג ערך עצמי לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי ליצור ביטחון עצמי לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מהו ביטחון עצמי מרגיש מרגיש לא שווה סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך עשיר שמח בחלקו פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי פיתוח הערכה עצמית רגישות רגשות אשם רוצה ביטחון עצמי שונא את עצמי שונאת את עצמי שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור דימוי עצמי שיפור הביטחון העצמי שמח שמח בחלקו שמחה שנאה עצמית תחושת ביטחון עצמי תחושת ערך עצמי תפיסה עצמית תפיסה עצמית ביחס לאחרים תפיסה עצמית ביחס לאידיאל העצמי תפיסה עצמית ביחס לעצמך תפיסת תפיסת העצמי תפיסת העצמי ביחס לאחרים
להאשים אחרים - למה האדם מאשים אחרים?
להאשים אחרים - למה האדם מאשים אחרים? והעניין הוא, כי האדם רגיל להאשים את הסביבה שלו במצבו. והאדם, לא מוכן לקחת אחריות ולהבין ... שהאדם גם רוצה להרגיש רע, לכן הוא מגלגל את האחריות על אחרים, ועל ידי זה הוא ממשיך לסבול. ושורש העניין הוא, שהאדם רגיל להאשים אחרים, כחלק מכך שהאדם משקר לעצמו וחושב שאין לו בחירה ... אצלו הבנה ותשובה, לשאלה למה רע לו. ועל האדם לדעת את האמת, שהיא, שיש לו בחירה חופשית מלאה על הכל. ולא יעזור לאדם להאשים את המציאות שחיצונית לו, אלא עליו להבין, שהוא, סיבת ...
מציאות אכזרית, להאשים את המציאות, אלוהים יעזור, למה אלוהים לא יעזור לך, לקחת אחריות כאלוהים
מציאות אכזרית, להאשים את המציאות, אלוהים יעזור, למה אלוהים לא יעזור לך, לקחת אחריות כאלוהים
... אכזרית, להאשים את המציאות, אלוהים יעזור, למה אלוהים לא יעזור לך, לקחת אחריות כאלוהים למה המציאות נראית אכזרית והאם אפשר להאשים אותה? אליעד כהן מסביר שהמציאות נתפסת לעיתים כאכזרית, אך הדבר נובע ... אינו מבין שהאכזריות נובעת מתוכו עצמו, כחלק בלתי נפרד מהמציאות. אליעד ממשיך ואומר שהאדם נוטה להאשים את המציאות כאילו היא דבר חיצוני, אך המציאות אינה דבר חיצוני לו. כמו שאי אפשר להאשים יד או רגל שנמצאת בתוך האדם עצמו, כי האצבע אינה יכולה להאשים את האדם שבו היא נמצאת. באותו אופן, גם האדם לא יכול באמת להאשים את המציאות משום שהיא המהות האמיתית שלו, והסבל נגרם מתוך אי ההבנה ... חיצוני או אלוהי לא יוכל לעזור לו באמת. לדוגמה, אליעד מציין מקרה שבו אדם שורף את ביתו. האם יוכל להאשים את היד שלו שעשתה זאת? לא, כי היד פעלה בהתאם למהות של האדם עצמו. כך, גם כשהאדם מאשים את המציאות על סבלו, הוא למעשה מאשים את עצמו ולא משהו חיצוני. אין אף גורם חיצוני שיכול לקחת אחריות על האדם, ... ישיר של מהותו הפנימית. הוא מסביר את הרעיון שאם האדם יבין שהמציאות זה הוא עצמו, הוא יחדל להטיל אשמה על אחרים או על גורמים חיצוניים, אלא ייקח אחריות אישית על כל מה שקורה לו. במצב כזה, האדם לא יחפש יותר אשמים או גורמים חיצוניים שיסייעו לו, אלא יבין כי האחריות לשינוי מוטלת ... אחריות מלאה כאלוהים, מבינים שכל מה שמתרחש הוא ביטוי מדויק של האני הפנימי והמהותי. לכן, להאשים מישהו אחר או לפנות לעזרה מאלוהים חיצוני, זו הטעיה עצמית, כי כל מה ... לברוח מהאחריות על הסבל? אליעד מסביר כי בסופו של דבר, לא ניתן לברוח מהאחריות, גם אם נדמה שאפשר להאשים אחרים או לחפש עזרה מבחוץ. משום שהמציאות כולה היא אדם עצמו, הוא לא יכול להאשים משהו אחר, שכן האחר הוא חלק ממנו, וגם לא יכול לחפש עזרה מבחוץ כי ... למה המציאות אכזרית? האם אלוהים יעזור לך? לקחת אחריות על החיים איך להפסיק לסבול? מדוע להפסיק להאשים את המציאות? מי אחראי על הסבל שלי? ...
לקיחת אחריות, לקחת אל כל האחריות כולה על עצמך כמו אלוהים, לא להאשים אחרים, לקחת אחריות כאלוהים
לקיחת אחריות, לקחת אל כל האחריות כולה על עצמך כמו אלוהים, לא להאשים אחרים, לקחת אחריות כאלוהים
... אחריות, לקחת אל כל האחריות כולה על עצמך כמו אלוהים, לא להאשים אחרים, לקחת אחריות כאלוהים מה המשמעות של לקחת אחריות מלאה על הכל כמו אלוהים? הרעיון ... חייהם לאחרים או לנסיבות חיצוניות. כשקורה להם משהו רע או לא רצוי, האדם תמיד מוצא סיבה חיצונית להאשים: אנשים אחרים, אירועים חיצוניים, גורמים סביבתיים או אפילו מזל רע. לדוגמה, אם מתרחשת תאונת דרכים, האדם בדרך כלל יחפש את הגורמים לכך: זה היה מזג האוויר, הנהג השני אשם, מצב הכביש לא היה טוב, ואף פעם לא ייקח על עצמו את מלוא האחריות. תמיד קיימת נטייה לחפש אשמים מחוץ לעצמנו, מכיוון שקבלת אחריות מלאה נתפסת כדבר שלילי או בלתי אפשרי. מדוע בני אדם לא ... נסיבות אחרות היו שותפות להתרחשות. לדוגמה, אדם יכול להגיד אני לוקח אחריות על התאונה, אבל גם הנהג השני אשם, גם העירייה שלא תיקנה את הכביש. אליעד מדגיש שאין אף אדם בעולם שלוקח באמת אחריות ... מנקודת מבט זו, האחריות המוחלטת גורמת לכך שהחוויה של המציאות תמיד תהיה חיובית וטובה. איך להגיע לתפיסת עולם של אחריות מוחלטת כמו אלוהים? אליעד מדגיש שהרעיון הוא לא רק לשמוע עליו אלא לחוות ... המציאות כטובה באופן מוחלט. מה התהליך המעשי שאליעד מציע? התהליך שאליעד כהן מתאר הוא: ראשית, להפסיק להאשים אחרים או נסיבות חיצוניות במה שקורה. להתחיל לקבל שכל דבר שמתרחש הוא פרי הרצון והבחירה ... איך לקחת אחריות על החיים? מה זה אומר להיות אלוהים? לקיחת אחריות מלאה כמו אלוהים איך להפסיק להאשים אחרים? האם אפשר להיות אחראי לכל מה שקורה? מדוע הכל טוב כשאתה לוקח אחריות מלאה? לקיחת ...
שכנוע אנשים, מניפולציה על אנשים, איך לגרום למישהו לא להיפגע? איך לא לפגוע במישהו? איך לשכנע מישהו להירגע? איך להאשים מישהו אחר? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? איך לעזור לאנשים?
שכנוע אנשים, מניפולציה על אנשים, איך לגרום למישהו לא להיפגע? איך לא לפגוע במישהו? איך לשכנע מישהו להירגע? איך להאשים מישהו אחר? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? איך לעזור לאנשים?
... אנשים, מניפולציה על אנשים, איך לגרום למישהו לא להיפגע? איך לא לפגוע במישהו? איך לשכנע מישהו להירגע? איך להאשים מישהו אחר? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? איך לעזור לאנשים? איך אפשר לשכנע אדם לא להיפגע מדברים שנאמרו לו? הדרך שבה אנשים מפרשים סיטואציות ...
טיפים לויכוחים, איך לא לגרום למישהו להרגיש רע? איך לא להאשים מישהו? איך לא לעשות למישהו רע? איך להסיר אחריות? איך לא לקחת אחריות? איך להאשים מישהו? ויכוחים בזוגיות, מריבות בזוגיות, מערכות יחסים
טיפים לויכוחים, איך לא לגרום למישהו להרגיש רע? איך לא להאשים מישהו? איך לא לעשות למישהו רע? איך להסיר אחריות? איך לא לקחת אחריות? איך להאשים מישהו? ויכוחים בזוגיות, מריבות בזוגיות, מערכות יחסים
... לויכוחים, איך לא לגרום למישהו להרגיש רע? איך לא להאשים מישהו? איך לא לעשות למישהו רע? איך להסיר אחריות? איך לא לקחת אחריות? איך להאשים מישהו? ויכוחים בזוגיות, מריבות בזוגיות, מערכות יחסים איך לא להאשים מישהו בוויכוח? אליעד כהן מסביר בהרצאה כיצד להתמודד עם מצב שבו אדם לא רוצה להאשים מישהו אחר במהלך ויכוח או קונפליקט, אך גם לא רוצה לקחת את האשמה על עצמו. לדוגמה, כאשר מתעוררת בעיה בעסק, אחד הצדדים טוען שהשני אחראי למצב, אבל הצד השני אינו מעוניין להאשים אותו, וגם לא מעוניין לקחת על עצמו את האחריות. במקרה כזה, אליעד מסביר שהפתרון הוא למצוא גורם שלישי - גורם שאינו ... אחד מהמשתתפים בוויכוח. מה הפתרון אם מישהו מאשים אותי בפרידה? אליעד נותן דוגמה נוספת מתחום הזוגיות: נניח זוג נפרד, ואחד מבני הזוג מאשים את הצד השני בפרידה. הצד המואשם אינו רוצה להגיד זו אשמתך, אבל גם לא רוצה להודות שזו אשמתו שלו. במקרה כזה, הפתרון הוא שוב למצוא גורם שלישי ולהעביר אליו את האחריות. לדוגמה, אפשר להגיד שהפרידה התרחשה בגלל סיבה חיצונית - גורם אקראי כמו נסיבות החיים, מזג האוויר או אפילו גורל או אלוהים. בצורה כזאת, שני הצדדים יכולים להשתחרר מתחושת האשמה מבלי לפגוע זה בזה או בעצמם. מה החשיבות של גורם שלישי בוויכוחים? אליעד כהן מדגיש כי הגורם השלישי חשוב במיוחד כאשר האדם רוצה לשמור על יחסים טובים עם הצד השני, או כשאינו מעוניין לעורר קונפליקט נוסף. אם שני אנשים מתווכחים ביניהם ולא רוצים לפגוע זה בזה, הם יכולים להאשים גורם שלישי חיצוני שאינו פוגע באף אחד. כך נמנעים רגשות שליליים, רגשות אשם והאשמות הדדיות. כיצד לבחור גורם שלישי נכון? לדברי אליעד, בחירת הגורם השלישי צריכה להיעשות באופן שמונע אפשרות של פתרון ... כמו גורל, מזל, סביבה, או אירועים חיצוניים שלא תלויים באף אחד מהצדדים. למה חשוב לא לקחת אחריות מיותרת? אליעד מדגיש שאם אדם אינו רוצה לקחת על עצמו את האחריות ולא להאשים את האחר, אין הכרח שייקח על עצמו את האשמה. אנשים רבים מרגישים שברגע שהם לא מאשימים את הצד השני, הם חייבים להאשים את עצמם . אך לפי אליעד, ישנה אפשרות אחרת, והיא העברת האחריות לגורם שלישי. כך האדם יכול להימנע מלספוג אשמה לא מוצדקת ומרגשות שליליים שנובעים מכך. לסיכום, כיצד להתמודד נכון עם האשמות? לסיכום דבריו של אליעד כהן, הדרך להתמודד עם האשמות וקונפליקטים, במיוחד בזוגיות או בעסקים, היא להשתמש בגורם שלישי שלא יפגע באף אחד מהצדדים. הבחירה בגורם שלישי מאפשרת שמירה על אווירה חיובית יותר, מניעת תחושת אשמה, וניהול קונפליקטים בדרך בונה יותר. איך לא להאשים מישהו בוויכוח? מי אשם בפרידה? איך להימנע מאשמה? איך להעביר אחריות לגורם שלישי? איך להתמודד עם קונפליקטים בזוגיות? עכשיו השאלה היא כזאת נניח שאתה בוויכוח עם מישהו ונניח שאתה רוצה לא להאשים אותו, מתווכחים נגיד דוגמה יש פשלה בעסק ועכשיו השאלה היא זה מי אחראי הוא אומר אתה אחראי הוא אומר לך אתה אחראי ... לא רוצה להגיד לו אתה אחראי לפשלה בעסק. ש: מה האמת שהוא אחראי, מה האמת הוא אחראי או אני? אליעד: לא יודע מה האמת זאת גם שאלה, השאלה היא בעצם איך אפשר אם אתה לא רוצה להאשים מישהו לא להאשים אותו בלי להאשים את עצמך מישהו שאומר לך אתה אשם במשהו מסוים ואתה חושב בכלל שהוא אשם בזה נגיד ועכשיו אתה לא רוצה להאשים אותו מסיבה כלשהי אבל אתה גם לא רוצה להגיד שאתה
ילדים רוצים שיאהבו אותם, הורים וילדים, ההורים שלי לא אוהבים אותי, טראומה מההורים, פוסט טראומה מהילדות, ההורים תמיד אשמים, ההורים לא אשמים, ההורים אשמים, להאשים את ההורים, ריפוי הילד הפנימי הפגוע
ילדים רוצים שיאהבו אותם, הורים וילדים, ההורים שלי לא אוהבים אותי, טראומה מההורים, פוסט טראומה מהילדות, ההורים תמיד אשמים, ההורים לא אשמים, ההורים אשמים, להאשים את ההורים, ריפוי הילד הפנימי הפגוע
... מההורים, פוסט טראומה מהילדות, ההורים תמיד אשמים, ההורים לא אשמים, ההורים אשמים, להאשים את ההורים, ריפוי הילד הפנימי הפגוע האם ילדים באמת חייבים לרצות ... אהבו אותי? לדברי אליעד, ילדים שלומדים שהערך העצמי שלהם תלוי באהבת ההורים עלולים לפתח תחושות קשות אם אינם ... מסוימים ילדים שלא מצליחים בחייהם, נוטים להאשים את ההורים בכך שהם לא לימדו אותם לחשוב בצורה נכונה, ולכן הם ... בזעם מוגזם, משום שהוא חושב שההורים שלו אשמים במצבו הנוכחי. אותו אדם מרגיש שהחיים שלו נדפקו כי ההורים שלו ... הם אלה שמחזקים את המחשבה של ההורים כאשמים, במיוחד כאשר הם נכשלים בחיים ומחפשים אשמים חיצוניים. הוא מדגיש שהאשמה הזאת לעיתים מגבירה את הכאב והטראומה, ומונעת מהילד ... מגיעה, זה מוביל לתחושות של דחייה ואובדן ערך עצמי. כדי לטפל בכך, על הילד או המבוגר לחזור לאותם רגעים בילדותו ... שילד שלא קיבל את האהבה הרצויה לא יפנה את האשמה כלפי ההורים. מה הקשר בין ההורים לבין תחושת הערך העצמי של הילד? הורים שמרגישים צורך שהילדים שלהם ירצו את אהבתם, ... שבהם ילד מרגיש שהחיים שלו לא מוצלחים ומחפש אשם. לפעמים הוא מאשים את ההורים על כך שהם לא לימדו אותו איך לחשוב ... מן האמת. אליעד: יש בזה הרבה למה אתה לא מעריך את עצמך? כי הם לא העריכו אותי, למה זה? כי הם לא אהבו אותי השאלה אם זאת האמת. ש: אני ... בדיוק ככה אני חושב זה השאלה מה הילד מרגיש ביחס לאחרים, שאלת האם המחויב שההורים לא אהבו את הילד. אליעד: כן זאת השאלה ... לדוגמה שבן אדם יש לו טראומה נגיד בן אדם לא אוהב את עצמו למה אתה לא אוהב את עצמך? כי אמא שלו לא אהבה אותו נגיד שהוא כל פעם כשקורה משהו למה רע ... זה כאשר הם לא מצליחים בחיים אז הם מחפשים אשם. אליעד: גם זה נכון אבל עוד פעם מה זה קשור לעניין שלנו? ש: אתה ... זה דווקא הילדים שלא מצליחים אז רוצים להאשים את ההורים. אליעד: כן זה אבל לא קשור בדיוק לא השאלה, זה גם נכון ...
למה אני לא מתגרש? למה אני לא מתפטר? למה הרע עושה לי טוב? יש את מי להאשים, רע לי בזוגיות, רע לי בעבודה, רע לי בחיים, למה שמישהו ירצה להיות איפה שרע לו? לקיחת אחריות, מנגנוני הדחקה, מנגנוני הכחשה
למה אני לא מתגרש? למה אני לא מתפטר? למה הרע עושה לי טוב? יש את מי להאשים, רע לי בזוגיות, רע לי בעבודה, רע לי בחיים, למה שמישהו ירצה להיות איפה שרע לו? לקיחת אחריות, מנגנוני הדחקה, מנגנוני הכחשה
... אני לא מתגרש? למה אני לא מתפטר? למה הרע עושה לי טוב? יש את מי להאשים, רע לי בזוגיות, רע לי בעבודה, רע לי בחיים, למה שמישהו ירצה להיות איפה שרע לו? לקיחת אחריות, מנגנוני הדחקה, מנגנוני הכחשה למה אנשים נשארים במקומות שעושים להם רע? אליעד ... שזה בגלל המשפחה, בגלל ההורים, בגלל הבת זוג, או בגלל כל גורם חיצוני אחר. אם ייעלם הגורם החיצוני, הוא יאבד את האפשרות להאשים אחרים במחדליו. למה מנגנוני הדחקה והכחשה משחקים תפקיד חשוב? לדברי אליעד, המוח משתמש במנגנוני הדחקה והכחשה כדי להצדיק את הישארותו במצב של סבל. אם האדם ייצא מהמצב הזה, לא יהיה לו את מי להאשים, והוא ייאלץ לקחת אחריות אישית. לאנשים נוח יותר להישאר במקום שיש בו סבל ולהאשים את האחרים, מאשר להתמודד עם האמת שהם עצמם אחראים לסבל שלהם. אליעד נותן דוגמה ספציפית של אישה שכל הזמן איימה להתגרש, אך לא התגרשה בפועל. כאשר התעמקו איתה מדוע היא לא מתגרשת, התברר שבמקרה שהיא תתגרש, לא יהיה לה את מי להאשים בבעיותיה. ההישארות במערכת הזוגית הקשה משמשת לה תירוץ והצדקה לבעיות האחרות בחייה. מדוע אנחנו משתמשים בסבל כתירוץ? אליעד מרחיב את הרעיון וטוען שלעיתים אנשים מעדיפים ... לסבול? לדברי אליעד, לא בהכרח. האדם עדיין היה מוצא סיבות אחרות לכך שרע לו. זו הסיבה לכך שחשוב להבין שהמציאות עצמה לא אשמה, והאדם עצמו אחראי לסבל שלו, גם אם זה קשה להודות בכך. מה התפקיד של האחריות האישית בסבל שלנו? הנקודה המרכזית בהרצאה של אליעד היא ההכרה באחריות האישית. לדבריו, כל עוד אדם יכול להאשים גורם חיצוני בבעיותיו, הוא פטור מאחריות. ברגע שהגורם החיצוני הזה נעלם, האדם חייב להתמודד עם עצמו ועם העובדה שהוא זה שיצר את הסבל של עצמו. לכן אנשים רבים מעדיפים לא ... או מצב בריאותי, משום שזה משמש להם תירוץ לשאר הכישלונות שלהם. לסיכום, ההבנה של מנגנוני ההדחקה, ההכחשה והצורך האנושי בהאשמת הסביבה, היא חיונית כדי להתמודד עם הבעיות האמיתיות של האדם ולהפסיק לברוח מאחריות אישית. למה אנשים לא מתגרשים? למה אני נשאר בעבודה שאני שונא? איך מנגנוני הדחקה פועלים? מה זה מנגנון הכחשה? איך להפסיק להאשים אחרים? למה אנשים אוהבים להתלונן? איך לוקחים אחריות אישית? עכשיו איזה היגיון יש שבן אדם ירצה להיות במקום שרע לו יש אנשים נגיד שרע להם בעבודה רע להם בזוגיות רע להם באיזה ... בעלי ככה, למה זה זה? בגלל שהוא ככה בגלל שזה ככה. יש לך פה קלף עכשיו אם אתה תיפטר מהקלף הזה אדוני עכשיו אין לך את מי להאשים אין לך יותר אתה לא יכול להאשים אף אחד אין לך את מי להאשים אז המוח אומר עדיף להישאר בדבר הזה לפחות יש לי איזה תירוץ ללמה אני דפוק מאשר שעכשיו אני אלך למקום אחר ואז לא יהיה לי תירוץ למה אני דפוק זה נקרא מנגנון הדחקה הכחשה. ... ואני אתגרש אבל איך שדיברנו על טוב אז בוא נתגרש, לא אני לא רוצה להתגרש, למה לא רוצה להתגרש מה הבעיה ואז לא יהיה את מי להאשים איך נאשים מי יהיה אשם בבעיות האלו והאלו. עכשיו יש אשם אתה יודע למה אני ככה בגללו למה זה בגללה יש את מי להאשים אחר כך אין יותר את מי להאשים אי אפשר כל הזמן להאשים כמו עכשיו כל הזמן את ממשלת השמאל למה זה בגלל ממשלת השמאל זה ממשלת השמאל לפני 30 שנה השמאל, זה בגלל מתקופת השמאל אולמרט אשם אין אולמרט אשם. ש: מי בא להתלונן או האישה או הגבר? אליעד: שניהם לצורך העניין. ש: זאת לא הסיבה היחידה שבגללה לא מתגרשים. אליעד: יש הרבה סיבות לא יש הרבה סיבות אבל יש עוד סיבה לפעמים ... רע מאה אחוז, קח כל מה שאתה רוצה תרשום מה אתה רוצה נביא לך אתה תרגיש רע זה לא קשור זה לא באמת בגלל המציאות המציאות לא אשמה בזה. ש: רגע אז זה לא באמת שהרצון מתמלא לי אז. אליעד: אתה מתוכנן. ש: רגע יש חוק הרצון שלי מתמלא טוב לי. אליעד: אתה כבן אדם מתוכנן להרגיש. ש: זה לא באמת חוק? ... לי כי הנה יש רשימה אין לי זה ואין לי זה ויש לי זה יש לך רשימה. אבל אם אנחנו נסיים את הרשימה מה יקרה לא יהיה לך את מי להאשים את מי תאשים עכשיו שרע לך יש לך את כל מה שאתה רוצה קיבלת ומה האמת למה רע לך כי אתה אשם אתה אשם בזה שרע לך אף אחד לא אשם המציאות לא אשמה לך בכלום. הבנו? ...
איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר ביקורת בצורה נכונה? איך לקחת אחריות בהעברת ביקורת? איך לא לגרום למישהו לתקוף אותך?
איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר ביקורת בצורה נכונה? איך לקחת אחריות בהעברת ביקורת? איך לא לגרום למישהו לתקוף אותך?
... להאשים מישהו בלי שהוא יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר ביקורת בצורה נכונה? איך לקחת אחריות בהעברת ביקורת? איך לא לגרום למישהו לתקוף אותך? איך להאשים מישהו בלי שהוא ייפגע? כאשר מנסים להעביר ביקורת או להאשים מישהו במשהו, רוב האנשים נוטים להגן על עצמם ולהחזיר האשמות נגדיות. לדוגמה, אם תגיד למישהו: אתה פגעת בי או אתה אשם, רוב הסיכויים שתגובתו תהיה התגוננות ואף יטען שאתה אשם ולא הוא. לכן, כדי להאשים אדם אחר באופן שיגרום לו לקחת אחריות ולא להיפגע, יש להשתמש בדרך עקיפה ועדינה יותר, שמונעת את ... אלא מתאר כיצד אתה מרגיש בעקבות התנהגותו. מדוע עדיף לומר אני נפגעתי ולא אתה פגעת בי? כאשר אתה אומר אני נפגעתי ממך, אתה מציג את הבעיה כתחושה שלך ולא כהאשמה. זה גורם לאדם שמולך להרגיש פחות מותקף, מה שמפחית את הצורך שלו להתגונן. כאשר אדם לא ... אתה בעצם מראה לאדם השני שאתה מודע לכך שהתגובה שלך היא באחריותך, מה שמפחית את התגובה ההגנתית שלו. אם תגיד אתה מעצבן אותי, האדם השני עלול להחזיר לך את ההאשמה ולומר לא, אתה זה שמעצבנים אותו. לעומת זאת, אם תגיד אני מתעצבן ממה שעשית, אתה מפנה את תשומת הלב אל התחושות שלך, מה שגורם לצד השני להיות יותר פתוח להקשבה ולהבנה של התנהגותו. איך אפשר להעביר מסר בלי לעורר תחושת אשמה אצל האדם השני? דרך נוספת שאליעד מציע היא להוסיף אמפתיה והנחות חיוביות לגבי כוונת האדם ... אם אתה רוצה שמישהו ייקח אחריות על הטעות שלו? אם אתה רוצה שאדם ייקח אחריות, עליך להתמקד בכך שאתה מציג את המצב כמשהו שמשפיע עליך באופן אישי, ולא להציג זאת כהאשמה. במקום להגיד אתה תמיד שוכח דברים!, תגיד: זה מפריע לי כשדברים נשכחים, האם אתה חושב שאפשר לעשות משהו לגבי זה?. כך אתה מציע לצד השני דרך פעולה קונקרטית והוא נוטה לקחת אחריות ולמצוא פתרונות במקום להתגונן ולהאשים אותך בחזרה. סיכום מרכזי של הרעיון: איך להעביר ביקורת נכון? בשורה התחתונה, לפי אליעד כהן, המפתח להעברת ביקורת באופן שלא יגרום לצד השני להתגונן, הוא תמיד לקחת אחריות אישית על התחושות והרגשות שלך, ולהימנע מהאשמות ישירות. כשאתה לוקח אחריות ומבהיר לצד השני שאתה מבין שלא הייתה לו כוונה רעה, אתה פותח את הדלת לשיח פתוח ומכבד, ומגדיל משמעותית את הסיכוי לכך שהוא ייקח אחריות וישנה את התנהגותו. איך להאשים בלי לפגוע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? העברת ביקורת נכונה איך לא להיפגע מביקורת? איך להגיד למישהו שהוא טועה בלי לריב? לקיחת אחריות על רגשות איך להימנע מהתגוננות בשיחה? עכשיו אם אתה רוצה להאשים מישהו במשהו ואתה תגיד לו שהוא אשם שהוא לא בסדר רוב הסיכויים שמה הוא יגיד לך. ש: אתה אשם. אליעד: לא נכון אתה אשם בסדר יפה, עכשיו בהנחה שאתה רוצה להאשים מישהו במשהו ואתה רוצה להגדיל את הסיכוי שהוא יקח אחריות או שיקשיב למה שאמרת מה איך עושים את זה אתה רוצה להאשים אותו. ש: מחמיאים לו. אליעד: לא יעזור תחמיא לו ברגע שזה הוא ירד עליך בחזרה, בקיצור אם רוצים להאשים מישהו במשהו ורוצים שהוא יקח אחריות על מה שאתה מעיר לו מה הדרך לעשות את זה אז אני אתן לכם ... להגדיל את הסיכוי שהוא יגיד לך אני מתנצל יפה אז מה השיטה השיטה היא כזאת אם אתה תדבר עם הבן אדם השני כמו שהיא דיברה יש סיכוי גבוה שיגידו לך שמתנצלים. ש: שאתה אשם. אליעד: לא נכון שמתנצלים למה כי היא אמרה הוא דיבר אלי בצורה שלא נעימה לי היא לא אמרה הוא ... יותר סיכוי שהוא יגיד לך אני מתנצל כי אתה לא מאשים אותו אתה אומר אני נפגעתי ממך יש אתה מדבר בצורה לא יפה ויש אתה מדבר בצורה שלא נעימה לי לא מאשים אותך אתה לא אשם בכלום אני לי לא נעים הצורה הזאת יש יותר סיכוי שמישהו יגיד לך כן אתה צודק אם אתה תיקח אחריות ...
חינוך ילדים, תסמונת הילד המוכה, איך לחנך ילדים לפי רבי נחמן מברסלב? לחנך בלי לעשות רע, לחנך מתוך אהבה, חינוך מתוך אהבה, הורים מתעללים, הילד הפנימי, להאשים את ההורים, איך לגדל ילדים? בעיות התנהגות אצל ילדים, חלק 2
חינוך ילדים, תסמונת הילד המוכה, איך לחנך ילדים לפי רבי נחמן מברסלב? לחנך בלי לעשות רע, לחנך מתוך אהבה, חינוך מתוך אהבה, הורים מתעללים, הילד הפנימי, להאשים את ההורים, איך לגדל ילדים? בעיות התנהגות אצל ילדים, חלק 2
... ילדים, תסמונת הילד המוכה, איך לחנך ילדים לפי רבי נחמן מברסלב? לחנך בלי לעשות רע, לחנך מתוך אהבה, חינוך מתוך אהבה, הורים מתעללים, הילד הפנימי, להאשים את ההורים, איך לגדל ילדים? בעיות התנהגות אצל ילדים, חלק 2 מהו חינוך אמיתי לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר לעומק את מושג החינוך, ומדגיש ...
חינוך ילדים, תסמונת הילד המוכה, איך לחנך ילדים לפי רבי נחמן מברסלב? לחנך בלי לעשות רע, לחנך מתוך אהבה, חינוך מתוך אהבה, הורים מתעללים, הילד הפנימי, להאשים את ההורים, איך לגדל ילדים? בעיות התנהגות אצל ילדים, חלק 1
חינוך ילדים, תסמונת הילד המוכה, איך לחנך ילדים לפי רבי נחמן מברסלב? לחנך בלי לעשות רע, לחנך מתוך אהבה, חינוך מתוך אהבה, הורים מתעללים, הילד הפנימי, להאשים את ההורים, איך לגדל ילדים? בעיות התנהגות אצל ילדים, חלק 1
... לפי רבי נחמן מברסלב? לחנך בלי לעשות רע, לחנך מתוך אהבה, חינוך מתוך אהבה, הורים מתעללים, הילד הפנימי, להאשים את ההורים, איך לגדל ילדים? בעיות התנהגות אצל ... הרבה יותר בעתיד. האם להורים יש אחריות מוחלטת על מצב הילד בבגרותו? אליעד כהן מסביר שטרנד נפוץ היום הוא להאשים את ההורים בכל הבעיות שיש לאדם בבגרותו. אנשים ... לפי ההיגיון האמיתי של המציאות. אליעד כהן מסכם ומדגיש שלכל אדם יש אחריות אישית לקחת שליטה על חייו, בלי להאשים את ההורים או את הסביבה. גם אם הסבל בא מההורים ... האם מותר לחנך ילדים מתוך כפייה? איך להתמודד עם בעיות התנהגות של ילדים? מהי תסמונת הילד המוכה? האם להאשים את ההורים בבעיות שלי? מה זה הילד הפנימי? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תפיסה עצמית, תפיסת העצמי ביחס לאחרים, תפיסה עצמית ביחס לאידיאל העצמי, הערכה עצמית, איך אתה תופס את עצמך? תפיסה עצמית ביחס לעצמך, תפיסה עצמית ביחס לאחרים, האשמה עצמית, עשיר שמח בחלקו, מרגיש לא שווה, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תפיסות, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תפיסות, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ נפשי מומלץ, ייעוץ פילוסופי, אימון אישי לילדים נוער והורים בנושא תפיסות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1367 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 13:14:15 - wesi1