אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תחושות ✔אובססיה בזוגיות, למה הוא לא רוצה אותי? למה היא לא רוצה אותי? רכושנות בזוגיות, רוצה חתונה וילדים, פחד ממחויבות, גבר שלא רוצה מחוייבות, אישה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אובססיה בזוגיות, למה הוא לא רוצה אותי? למה היא לא רוצה אותי? רכושנות בזוגיות, רוצה חתונה וילדים, פחד ממחויבות, גבר שלא רוצה מחוייבות, אישה שלא רוצה מחוייבות, פחד מחתונה, חוסר הצלחה בזוגיות, רצון מודחק, להרגיש טוב לבד
למה כשמישהו מתאהב, הצד השני מפסיק לרצות אותו?

אליעד כהן מציג מצב נפוץ שבו מישהי חווה באופן חוזר מצב שברגע שגבר רוצה אותה, היא לא בטוחה שהיא מעוניינת בו, אך לאחר זמן מסוים, כשהיא מחליטה שהיא מעוניינת, דווקא אז הוא מפסיק לרצות אותה. אליעד מסביר את המצב דרך ההנחה הבסיסית שכל אדם רוצה את מה שלדעתו יעשה לו טוב, וכי אם הרצון של הגבר כלפיה פחת, סימן שבעיניו היא הפסיקה לייצג מקור של טוב או הנאה עבורו.

בהמשך, הוא נותן דוגמה ומציין סיבות שונות למה גבר עשוי לאבד עניין באישה לאחר זמן מה: ייתכן שהוא גילה בה תכונות לא נעימות כמו אלימות או קנאות, או שהוא אפילו גילה שהיא יפה מאוד, וחשש שגברים אחרים ירצו אותה וייקחו אותה ממנו. באופן כללי, מה שהשתנה הוא שבעקבות הכרות מעמיקה יותר, הגבר הגיע למסקנה שלצאת איתה כבר לא מייצר עבורו את אותה תחושת טוב שהרגיש בתחילת ההיכרות.

אליעד מדגיש כי לא מדובר במקרה בו אותו גבר פשוט לא מחפש זוגיות או קשר רציני, מכיוון שלאחר מכן הוא הכיר מישהי אחרת והקשר איתה הצליח ונמשך שנים רבות. המסקנה מכך היא שהבעיה היא לא בהכרח אצל הגבר, אלא אצל האישה והדרך שבה היא מנהלת את מערכות היחסים שלה.

מדוע תחושת מחויבות יכולה להרוס קשר זוגי?

כדי להסביר את המצב לעומק, אליעד מתאר את הדפוס שקורה לאותה אישה. בהתחלה היא הייתה מאושרת לבד ולא הייתה זקוקה לזוגיות כדי להרגיש טוב. כשגבר התחיל איתה, היא זרמה ללא ציפיות או מחויבות, והכל היה בסדר. אבל לאחר שהתחילו לצאת יחד והיא התחילה להתאהב בו, היא התחילה לרצות יותר - חתונה, ילדים, מחויבות ברורה - ובעצם ניסתה "לשים עליו אזיקים". ברגע שהיא שידרה לו מחויבות מוחלטת, הוא נבהל והתחיל להתרחק ולברוח.

מה שאליעד מדגיש הוא שכאשר מישהו מרגיש שמנסים "לכבול" אותו לקשר, נוצרת תחושה שזו דרישה להישאר יחד גם אם יהיה רע. כי אם טוב לך, ברור שתישאר בקשר, ואין צורך במחויבות כפויה. אבל אם דורשים ממך להתחייב, המסר שעובר הוא שצריך להישאר גם אם יהיה רע, וזה בדיוק מה שמפחיד וגורם לאנשים לברוח מהקשר.

איך אפשר לגרום לצד השני לרצות מחויבות בלי להלחיץ אותו?

אליעד מציע שהפתרון הוא לא לשדר לצד השני שהוא חייב להיות מחויב. הדרך הנכונה לזוגיות טובה ובריאה, לדעתו, היא פשוט להמשיך ולשמור על תחושת החופש שהייתה בתחילת הקשר. אם האישה רוצה חתונה או מחויבות, זה צריך לקרות באופן טבעי ומתוך רצונו האמיתי של הגבר, ולא כתוצאה מלחץ או דרישה שלה. המצב האידיאלי הוא שהמחויבות תבוא באופן ספונטני וטבעי, כשהאדם השני מרגיש שהוא רוצה להיות רק איתך מתוך אהבה וחיבור אמיתיים.

למה טוב לבד זה לא תמיד טוב אמיתי?

אליעד מסביר נקודה חשובה נוספת: לפעמים תחושת הטוב שהאישה חווה כשהיא לבד אינה אמיתית, אלא נובעת מהדחקה של רצונות שיש לה, כמו למשל משפחה וילדים. כשהיא לבד, היא מדחיקה את הרצונות הללו כי היא חושבת שהם לא ניתנים להגשמה. בגלל ההדחקה הזאת, היא מרגישה טוב לכאורה, ולא מראה את הצורך שלה בזוגיות, מה שהופך אותה לאטרקטיבית בתחילת הקשר.

אך כאשר היא מתחילה לצאת עם גבר וחושבת שהוא מתאים למימוש הרצונות המודחקים הללו, הרצון המודחק צף למעלה, ואז פתאום הגבר מרגיש שהוא נדרש למלא את הרצונות שלה. כל הלחץ, הכעס והתסכול שהיו לה על כך שלא הייתה...
עכשיו היו הייתה מישהי שהיא הייתה והיה לה טוב בחיים היה לה מאוד טוב מה היא הייתה רווקה ומה היא הייתה בנוסף לכל רווקה מאושרת והיה לה חיים טובים באושר ובעושר עד עצם היום הזה וכעבור הרבה שנים הכיר אותה נסיך והנסיך התחיל איתה והנסיך חיזר אחריה והכל היה טוב ונחמד והכל היה לה טוב והכל היה טוב, סבבה והנסיך חיזר אחריה ורצה אותה וכו' והכל היה בסדר.

ש: היא רצתה אותו?

אליעד: היא זרמה היה לה סבבה היה לה הכל טוב לא רצתה אותו ולא לא רצתה אותו הכל זרם והכל היה טוב, מה קרה אחרי שהבחור מחזר ומחזר בעקבות כך היא אמרה בוא ניתן לו צ'אנס.

ש: למה?

אליעד: כי ככה היא רצתה היא נתנה צ'אנס לזוגיות מפה לשם משם לפה גם הכל היה טוב אבל מהר מאוד פתאום הדברים התחילו לדעוך פתאום הוא כבר לא כל כך רצה אותה וזרק אותה עכשיו מתברר שזה דפוס שחזר על עצמו הרבה היה לה תמיד טוב מישהו רצה אותה היא לא רצתה אותו ואז היא רצתה אותו ואז הוא המשיך לרצות אותה ואחרי x זמן זה היה נחלש והוא לא רוצה אותה, מה יכול להיות שעומד מאחורי התופעה הזאת אז יכול להיות הרבה דברים. עכשיו בוא ננתח את זה וניקח את זה לכיוון ספציפי בן אדם רוצה את מה שהוא חושב שיעשה לו טוב, זאת אומרת שכשהוא רצה אותה בהתחלה והוא חשב שלהיות איתה יעשה לו טוב או כשהוא התחיל לצאת איתה הוא חשב שלהיות איתה יעשה לו טוב ואחרי x זמן אם האהבה שלו כלפיה ירדה זה אומר שהוא חשב שלהיות איתה לא יעשה לו טוב זה קודם כל בוודאות.

עכשיו למה שאחרי שהוא יוצא איתה שפתאום הוא יחשוב שלצאת איתה לא יעשה לו טוב כי הוא הכיר אותה הוא גילה שהיא אישה אלימה זה הכל הוא גילה שעם השנים היא נותנת לו כאפות בסדר זה הבנו, עכשיו זאת תשובה אחת זאת אומרת במהות הוא גילה עליה משהו רע שעבורו זה רע אולי עבורה זה טוב הוא גילה שזה לא מתאים לו והוא גילה שהיא מאוד יפה יותר ממה שהוא חשב קודם ואז הוא התחיל לפחד שאחרים ירצו אותה והיא תעזוב אותו ואז הוא פחד שהוא ירגיש רע ואז הוא עזב אותה לא משנה משהו רע קרה שמה.

ש: שאלה לגבי הדפוס הדפוס אצלה או הדפוס אצלו?

אליעד: אצלה היא כל פעם כשהיא מכירה גבר בהתחלה הוא רוצה אותה אחר כך לא רוצה אותה, בקיצור אז ככה אם האהבה שלו כלפיה ירדה זה אומר שהוא חשב שפחות יהיה לו טוב איתה מאשר מה שהוא חשב קודם, עכשיו במקרה הנדון הסיבה שהאהבה שלו כלפיה ירדה היא משום שמה קרה?

ש: מילא לו את החיסרון.

אליעד: לא זאת התשובה הבנאלית הטריוויאלית לא ומתברר שאותו גבר אחרי שהוא עזב אותה הכיר מישהי אחרת ונשאר איתה באושר ובעושר חמישים שנה אז אי אפשר להגיד שהוא חיפש קשר רציני והוא רק רצה לכבוש אותה לא.

ש: הוא גילה משהו עליה.

אליעד: לא אז אני אסביר לך מה קרה במקרה מה שקרה זה כזה דבר שאחרי שהם התחילו לצאת היא התאהבה בו ואז היא אמרה לו בוא נתחתן היא שידרה לו מחויבות עכשיו אתה מחויב לי וברגע שהיא שידרה לו מחויבות אז הוא ברח, עכשיו בוא נספר את הסיפור מההתחלה אז הייתה בחורה שהיה לה טוב לבד היא הכירה גבר הכל טוב הוא אוהב אותה היא אוהבת אותו הכל טוב ואז בשלב כלשהו הייתה מתאהבת בו ובשלב שהיא הייתה מתאהבת בו היא הייתה מנסה לשים עליו אזיקים בשנייה שהייתה מנסה לשים עליו אזיקים הוא היה מתחיל לברוח ואז היא הייתה מתנגדת לזה שהוא בורח ואז היא הייתה שמה אזיקים יותר חזקים ואז הוא היה בורח וזה היה נגמר הבנו, עכשיו אז השאלה היא זה מה הפתרון לדבר.

עכשיו בוא ננתח את זה שוב בהתחלה כשהיא איתו שהוא מכיר אותה היא סתם ברחוב היא לא מנסה לשים עליו אזיקים הוא לא מחויב לה לכלום ברגע שמתחילים לצאת הוא גם לא מחויב לה לכלום אבל מתישהו אחרי שנה שנתיים חודש חודשיים זה לא משנה מתישהו היא מתחילה לאהוב אותו ואז היא מפחדת לאבד אותו ואז היא אומרת טוב עכשיו מה אני צריכה לעשות כדי שהוא לא יברח ואז כשהיא נכנסת ל - state of mind של מה אני צריכה לעשות כדי שהוא לא יברח לי אז הוא מרגיש עכשיו היא מנסה לצוד אותי נכון בורח, למה כי יש את השלב של בוא נהיה ביחד כי טוב לנו ויש את השלב של בוא תהיה איתי גם אם רע לך מה זה תהיה מחויב לי זה תהיה איתי גם אם רע לך זה הפירוש כי אם לא רע לך ברור שאתה תהיה איתי הרי מחויב כל הפואנטה היא כשלא טוב לך אם טוב לך ברור שאתה פה.

עכשיו אז השאלה היא מה הפתרון אז הפתרון כמובן זה להביא את זה למצב שגם כשהיא תהיה איתו ויהיה לה טוב איתו היא לא תנסה לשדר לו שהוא מחויב לה זה הפתרון ואיך עושים את זה על ידי זה שהיא לא תרצה שהוא יהיה מחויב לה ואיך עושים את זה שהיא לא תרצה שהוא יהיה מחויב לה על ידי זה שהיא תלמד להרגיש טוב גם בלעדיו ואז נשאלת השאלה היא אומרת רגע אבל לפני שהכרתי אותו הרגשתי טוב בלעדיו ואיך שהתחלתי לצאת איתו הרגשתי טוב איתו ופתאום עכשיו אז מה קורה, מה אמרנו אמרנו כזה דבר הסיבה שהוא לא רוצה אותה זה כי את משדרת לו שהוא מחויב לך אז הוא לא רוצה אותך ומה הפתרון הפתרון הוא אל תשדרי לו שהוא מחויב לך תמשיכי להיות ב - state of mind של ההתחלה של הקשר תזרמי בלי לשדר לו שום דבר את רוצה שהוא יתחתן איתך שזה יקרה מעצמו לא כי את אמרת לו בוא נתחתן את רוצה שהוא יהיה רק שלך אין בעיה שזה יקרה מעצמו לא כי את אמרת לו טוב אתה רק שלי או משהו כזה.

זה לגיטימי שהיא תרצה שהוא יהיה שלה ורק שלה לגיטימי כי זה מה שבא לה השאלה למה שהוא יהיה שלה ורק שלה כי היא אמרה לו תהיה שלי ורק שלי אם לא אני אעזוב אותך או כי הוא הרגיש מחויב אליה כי אני מחויב לה או כי באמת הוא כל כך אהב אותה אז הוא היה שלה ורק שלה, רוב האנשים אין להם עצבים להשקיע בבוא אני אתאמץ כל כך הרבה עד שהוא יאהב רק אותי אין הוא אומר בא נעשה קיצור נכון שהוא אוהב אותי כבר חצי בוא עכשיו נלחץ על הדוושה בוא נריץ את התהליך אני רוצה עכשיו שהוא יאהב אותי במאה אחוז כמו הפנטזיה שלשם מנסים להגיע ואז הפתרון אומר שהיא צריכה לא לשדר לו שהיא מנסה לקבל ממנו משהו שהוא לא רוצה לתת ואיך עושים את זה על ידי זה שהיא תרגיש טוב עם עצמה.

עכשיו כשאומרים לה את צריכה להרגיש טוב עם עצמך אז היא אומרת אבל מה זאת אומרת לפני שהכרתי אותו הרגשתי טוב עם עצמי ואם אני אעזוב אותו אני גם ארגיש טוב עם עצמי וגם כשהתחלתי לצאת איתו הרגשתי טוב עם עצמי אז מה קרה פה אז התשובה היא כזאת בן אדם אוהב את מה שעושה לו טוב, עכשיו לצורך העניין היא נגיד רוצה משפחה וילדים נגיד שהיא רוצה משפחה וילדים ועכשיו ככה בן אדם ברגע שיש רצון שהוא חושב שהוא לא יכול להשיג אותו הוא מתחיל להרגיש רע ואז הרבה פעמים הוא מדחיק את הרצון ועכשיו מה שקורה זה כזה דבר היא נגיד רוצה משפחה וילדים ואז היא נמצאת לבד, עכשיו בא נדבר על המצב שהיא לבד כשהיא לבד היא אומרת לעצמה וואלה אני אף פעם לא אשיג משפחה וילדים ואז מה שקורה זה שהיא פשוט מדחיקה את הרצון הזה היא לא חושבת עליו היא לא מתעסקת איתו והסיבה שטוב לה כשהיא לבד זה לא בגלל שהיא לא רוצה משפחה וילדים אלא בגלל שהיא לא חושבת שהיא תשיג וילדים אז היא מדחיקה את הרצון למשפחה וילדים.

ואז היא מדחיקה את הרצון למשפחה וילדים ואז רוצים להכיר אותה כי היא בחורה נחמדה היא כאילו לא מבטאת את זה שהיא רוצה משפחה וילדים כי היא לא מזדהה עם הרצון הזה כי היא חושבת שאין אפשרות להשיג אותו ואז מאוד כייף להיות איתה כי היא בן אדם שרק נותן ולא מנסה לקבל נניח ואז היא מכירה את הבחור בהתחלה והיא עדיין לא בטוחה אם הוא מתאים לה או לא אז היא עדיין לא מזדהה עם הרצון שהיא רוצה משפחה וילדים כי היא עדיין ב - state of mind שאומר אני לא יכולה להשיג משפחה וילדים אבל בשנייה שהיא חושבת שהיא אומרת הנה זה אני יכולה לעשות איתו משפחה וילדים אוטומטית הרצון שלה שהיה מודחק קודם שהיא רוצה משפחה וילדים קופץ ועכשיו היא מבטאת את הצורך שלה שהיא רוצה משפחה וילדים עליו ואז הסטרס שלה שהיא רוצה משפחה וילדים מי אמור לתת לה את זה הוא וזה שהיא עצבנית על זה שאין לה משפחה וילדים לאיפה זה הולך אליו וזה שהיא כועסת על זה שהיא מתבגרת ואין לה ילדים ולכולם יש ולה אין וכולם בזוגיות והיא לא וכל הסיפורים האלה איפה כל הסטרס הזה עכשיו הולך לכיוון שלו הוא עכשיו צריך לעשות אותה מאושרת.

אז מה היה פה לפני שהיא הכירה אותו לפני שהיא חשבה שהוא יכול למלא לה את הרצון היא הדחיקה את הרצון ברגע שהיא גילתה שהוא מתאים לה אז פתאום הרצון צף ועכשיו הוא צריך לספק לה את הרצונות שלה והבן אדם לא רוצה לעבוד בלספק לשני את הרצונות שלו אלא אם כן הוא נואש ואז הוא אומר טוב מצבי כל כך נואש שעדיף לי למלא לה את הרצונות שלה היא תמלא לי את הרצונות שלי בסדר, בהנחה שהוא...
למה הוא לא יהיה רע איך לגרום לגבר הוא לא רוצה אותי לנהל פתרון ל חייב לא רוצה זוגיות כועס תקווה מהר מאוד אובססיביות אובססיה אובססיה בזוגיות אובססיות אישה אישה שלא רוצה אישה שלא רוצה מחוייבות בזוגיות בחורה בחורות גבר גבר שלא רוצה גבר שלא רוצה מחוייבות הדחקה הוא לא אוהב אותי הוא לא רוצה הוא לא רוצה אותי היא לא אוהבת אותי היא לא רוצה היא לא רוצה אותי הצלחה הצלחה ב הצלחה בזוגיות הרגשה זוגי זוגיות חוויה חוויות חוסר הצלחה חוסר הצלחה בזוגיות חתונה חתונה וילדים טוב לבד ילד ילדה ילדים לא רוצה לא רוצה אותי לא רוצה מחוייבות לבד להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב לבד למה הוא למה הוא לא למה הוא לא אוהב אותי למה הוא לא רוצה למה הוא לא רוצה אותי למה היא למה היא לא למה היא לא אוהבת אותי למה היא לא רוצה למה היא לא רוצה אותי מחויב מחויבות מחוייב מחוייבות מפחד מחתונה מפחד ממחויבות נשים פחד פחד מ פחד מחתונה פחד ממחויבות פחד ממחוייבות פחדים רגישות רגש רגשות רוצה רוצה אותי רוצה חתונה רוצה חתונה וילדים רכושנות רכושנות בזוגיות רצון רצון מודחק תחושה תחושות
כאב, למה כאב זה רע? למה אני לא רוצה להרגיש כאב? למה כאב עושה רע? התמודדות עם כאבים פיזיים, תחושות של כאבים, התאבדות בגלל כאבים, רצון למות בגלל כאב פיזי, תחושות נעימות, תחושות טובות, טיפול רגשי בכאבים גופניים, לרצות כאב
כאב, למה כאב זה רע? למה אני לא רוצה להרגיש כאב? למה כאב עושה רע? התמודדות עם כאבים פיזיים, תחושות של כאבים, התאבדות בגלל כאבים, רצון למות בגלל כאב פיזי, תחושות נעימות, תחושות טובות, טיפול רגשי בכאבים גופניים, לרצות כאב
... למה כאב זה רע? למה אני לא רוצה להרגיש כאב? למה כאב עושה רע? התמודדות עם כאבים פיזיים, תחושות של כאבים, התאבדות בגלל כאבים, רצון למות בגלל כאב פיזי, תחושות נעימות, תחושות טובות, טיפול רגשי בכאבים גופניים, לרצות כאב מה הקשר בין כאב פיזי לרצון לחיות? כאשר מדובר בכאב פיזי, אחד הגורמים העיקריים לכך שאנשים מונעים ממנו הוא הרצון הבסיסי לחיות ולהימנע ממוות. המוח שלנו מפעיל מנגנון הגנה שמנחה אותנו להימנע ממצבים שעלולים לסכן את חיינו, וכאב פיזי נתפס כאות לכך שמשהו לא בסדר בגוף. תחושת הכאב מלווה בחשש ממות, ולכן המוח שולח את המסר להימנע ממצבים שבהם עלול להיגרם נזק גופני. איך כאב פיזי נתפס כמשמעות של סכנה? כאשר אדם חווה כאב פיזי, המוח לא רק מראה לו שהוא צריך להימנע מהכאב, אלא גם חושש כי הכאב הוא סימן למוות או לנזק גופני משמעותי. הכאב נתפס כאות של סכנה, ולכן המוח מורה לנו להתרחק ממנו ולמנוע את תחושת הסבל שנלווית אליו. חוויית הכאב מכילה בתוכה את פחד המוות או את הפחד ממות, דבר שמוביל אותנו לרצות להימנע ממצבים כאלו בכל מחיר. האם אפשר להימנע לחלוטין מכאב פיזי? לא ניתן להימנע לחלוטין מכאב פיזי אם אנחנו רוצים להמשיך ולהתנסות בחוויות החיים. הכאב הוא חלק בלתי נפרד מההנאה שאנחנו חווים. לדוגמה, תחושות נעימות כמו רוגע ושלווה בחיים הפיזיים גם הן עלולות לכלול בתוכן תחושת כאב כלשהו. כיוון שכך, כל חוויה פיזית, בין אם נעימה או לא, כוללת בתוכה גם את האפשרות לכאב. אם ננסה להימנע מכל תחושת כאב, נצטרך לוותר על התחושות הטובות שמגיעות יחד איתו. מה הקשר בין תחושות נעימות וכאב? כאשר אנו חווים תחושות נעימות כמו שקט פנימי או רוגע, אנו לרוב נוטים לקשר תחושות אלו עם החיים עצמם. תחושות נעימות קשורות לחוויית חיים חיובית ולתחושות של רוגע. מהצד השני, תחושות כאב לא נעימות נתפסות פעמים רבות כקשר למוות או למצב של פגיעה קשה בגוף. הכאב הפיזי יכול להיחשב כתשלום או מחיר שאנחנו משלמים על כך שאנחנו נהנים מחוויות חיוביות ומחיים מלאים. איך להתמודד עם כאב פיזי? ההמלצה להתמודדות עם כאב פיזי היא להבין שהכאב הוא חלק מהתמורה של החיים, חלק מהמחיר שאנחנו משלמים על ההנאה שבהם. אם אדם מבין את ... להתמודד עם הכאב בצורה בריאה יותר ולראות אותו כחלק בלתי נפרד מהחיים. הכאב הוא לא משהו שצריך לברוח ממנו כל הזמן, אלא משהו שמגיע יחד עם תחושות חיוביות שאותן אנו רוצים להרגיש. האם הכאב הוא מחיר על חוויות החיים? לפי הגישה שהוסברה בהרצאה, הכאב הוא למעשה מחיר שאנחנו משלמים על החוויות הפיזיות החיוביות שאנחנו חווים. כל תחושה טובה שאנחנו
רשימת רגשות ותחושות - רשימה של רגשות ותחושות - רשימה של רגשות - רשימה של תחושות - רשימת תחושות ורגשות - רשימה של תחושות ורגשות
... רגשות ותחושות - רשימה של רגשות ותחושות - רשימה של רגשות - רשימה של תחושות - רשימת תחושות ורגשות - רשימה של תחושות ורגשות הרגשה הרגשה אחרת הרגשה אישית הרגשה אמיתית הרגשה גדולה הרגשה דמיונית הרגשה חדשה הרגשה חזקה הרגשה חיובית הרגשה חלשה הרגשה טובה הרגשה מדומיינת הרגשה ממכרת הרגשה מסוימת הרגשה נעימה הרגשה סובייקטיבית הרגשה עמוקה הרגשה פנימית הרגשה קודמת הרגשה רעה ה
מה המשמעות של להיות אלוהים במשחק החיים? למה אנשים מפחדים ממוות ומסבל? מה הופך תחושה למרגשת? האם אפשר לבחור מה להרגיש? איך לפרק תחושות לגורמים? איך לשחק את משחק החיים? איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? איך אפשר לחוות חופש במשחק החיים? מהם עקרונות הבחירה והתחושות בעולם של משחקים? האם אנחנו באמת בוחרים את הבחירות שלנו?
... המשמעות של להיות אלוהים במשחק החיים? למה אנשים מפחדים ממוות ומסבל? מה הופך תחושה למרגשת? האם אפשר לבחור מה להרגיש? איך לפרק תחושות לגורמים? איך לשחק את משחק החיים? איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? איך אפשר לחוות חופש במשחק החיים? מהם עקרונות הבחירה והתחושות בעולם של משחקים? האם אנחנו באמת בוחרים את הבחירות שלנו? מה הקשר בין דמויות שהאדם משחק לתחושות שהוא רוצה להרגיש? אליעד כהן פותח את השיחה בהסבר מרכזי: האדם לא חווה תחושות באופן מקרי, אלא מנסה כל הזמן לחוות תחושות ספציפיות. הדרך שבה האדם משיג את התחושות הללו היא באמצעות דמויות שהוא משחק במהלך חייו. לדוגמה, אדם הרוצה להרגיש שהוא מושך או יפה, יאמץ דמות של אדם מושך ויפה. מי שרוצה להרגיש חכם, ישחק את דמות החכם. הנקודה החשובה היא שהדמות איננה חשובה בפני עצמה, אלא היא אמצעי בלבד. האדם מחפש את התחושה מאחורי הדמות, כלומר, את ההרגשה שהדמות מאפשרת לו להרגיש . למה אנשים מתקשים להיות הדמות שהם בחרו? לעיתים קרובות אנשים חשים שהם לא באמת משחקים את הדמות מתוך בחירה אמיתית שלהם. הם חווים כאילו גורמים חיצוניים, כמו החברה, המשפחה או התרבות, כפו עליהם את הדמות שהם משחקים. מצב זה יוצר ניכור פנימי ותחושה של זיוף. אפילו אם האדם הוא זה שבחר בדמות, הוא עלול להרגיש כבול אליה, כאילו הוא חייב להיות הדמות הזו, ואז נוצרת תחושה של חוסר חופש פנימי. אליעד מדגיש את החשיבות של לחוות את הדמות מתוך תחושת חופש ולא מתוך מחויבות. ההבנה כי מדובר בבחירה מאפשרת שחרור מתחושת הכפייה והזיוף. האם יש רמות של משחק בדמויות? אליעד מסביר שקיימות רמות שונות של משחק. יש ... כל האנשים משחקים, בין אם מדובר בפרופסור שרוצה להציל את כדור הארץ או בבחורה שרוצה להרגיש יפה - כולם נמצאים במשחק כלשהו. איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? הבנה אמיתית של החיים ... מבין שכל מה שהוא עושה הוא סוג של משחק, הוא מתחיל לקחת פחות ברצינות את ההתרחשויות והתחושות שלו. הוא מבין שכל הדמויות, התפקידים והתחושות שהוא חווה הן פרי בחירתו, ומתחיל לראות שהכל מתרחש בתוך התודעה שלו. אליעד מדגיש כי מדובר בהבנה חווייתית ולא רק שכלית. אדם שמצליח לחוות בזמן אמת שהוא משחק, חווה חופש אמיתי ו
מועקה מוחלטת, מועקה יחסית, מה לעשות כשאין פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה
מועקה מוחלטת, מועקה יחסית, מה לעשות כשאין פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה
... מוחלטת, מועקה יחסית, מה לעשות כשאין פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה מה עושים כשמרגישים מועקה ואין לה פתרון? כאשר יש תחושה של מועקה או תחושה רעה, והאדם לא מצליח למצוא פתרון או להבין את מקור התחושה, אליעד כהן מסביר מהי הגישה שיש לנקוט. במצב כזה, האדם חייב לבדוק קודם כל האם הוא באמת בטוח שיש לו מועקה. לאחר מכן עליו לברר אם הוא באמת ובאופן חד - ... אני בכלל חושב שיש דרך לגלות למה רע לי? אם הוא חושב שיש דרך לגלות, עליו לחפש את הדרך ולפעול לפיה. אם האדם חושב שאין דרך לגלות, עליו להחליט האם יש דרך אחרת להשתחרר מהתחושה, או לקבל את המצב כפי שהוא. האם אתה בטוח שאין פתרון למועקה שלך? אליעד מדגיש כי כשאדם נמצא במצב של מועקה והוא לא מוצא פתרון, עליו לבדוק היטב אם הוא ... כבר לא מפריעה לו, כי הוא יודע בוודאות שאין מה לעשות. מה ההבדל בין מועקה מוחלטת למועקה יחסית? אליעד מסביר בהרחבה את ההבדל בין שני סוגים של מועקות: מועקה מוחלטת - תחושה של סבל מוחלט, ללא שום נקודת אור או נחמה. במצב זה האדם חווה רק סבל, ואין לו שום קצה חוט חיובי להיאחז בו. זאת מועקה נדירה מאוד, משום שרוב האנשים תמיד מוצאים לפחות משהו קטן וטוב להיאחז בו. מועקה יחסית - זאת התחושה המוכרת לרוב האנשים. זה מצב שבו האדם מרגיש רע, אבל לא ברמה המוחלטת. תמיד יש תחושה של תקווה או נחמה מסוימת, אפילו אם היא קטנה ביותר. האדם אומר לעצמו רע לי, אבל לא רע לו עד כדי כך שהוא מוכן לעשות הכל כדי להשתחרר מהמצב הזה. אליעד ... את מקור המועקה? כאשר אדם לא יכול לדעת את מקור המועקה שלו, אליעד ממליץ לו לבדוק קודם כל אם יש לו בכלל אפשרות לדעת. כלומר, עליו לשאול את עצמו האם אני יכול לדעת מה גורם לתחושה הרעה? אם התשובה היא כן, עליו לבדוק ולהמשיך לחפש את המקור. אם התשובה היא לא, עליו לעבור לשאלה הבאה: האם אפשר לפתור את המועקה בלי לדעת את מקורה?. אם כן, האדם צריך לפעול לפתרון התחושה הרעה. אם לא, על האדם לבדוק שוב לעומק האם באמת אין פתרון. מה לעשות כשאין פתרון למועקה? אליעד מסביר כי אדם יכול להגיע למסקנה שאין פתרון למועקה ... להגיד שאין פתרון. יחד עם זאת, הוא מבהיר שגם אם אדם לא ניסה את כל האפשרויות באופן פיזי, הוא יכול לדעת שאין פתרון אם הוא מבין את המהות האמיתית של הבעיה. למשל, אם אדם מרגיש חוסר פנימי בסיסי, אז גם אם יציעו לו פתרונות חיצוניים כמו לאכול מאכל מסוים או לבצע פעולה חיצונית, זה לא יפתור את הבעיה הפנימית. אליעד ממליץ לאנשים ... לכל אדם שיש לו מועקה להגדיר בבירור את המצב שלו באמצעות שאלות ברורות, ולהגיע לתובנות פנימיות שיובילו אותו או לפתרון הבעיה או לקבלה של המצב כפי שהוא. איך להתמודד עם תחושה רעה? מה ההבדל בין מועקה יחסית למוחלטת? איך למצוא פתרון למועקה? האם תמיד אפשר לפתור כל בעיה? איך לקבל את מה שאי אפשר לשנות? האם אפשר להיפטר ממועקה בלי לדעת את הסיבה? איך לזהות את מקור התחושה הרעה? ...
איך להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם
איך להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם
... להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב ... רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם איך להתמודד עם תחושות רעות ולמה הן קיימות? הדרך שאליעד כהן מציע להתמודד עם תחושות רעות היא באמצעות הבנה מעמיקה ופשוטה: תחושה רעה היא למעשה סוג של תשלום שאדם משלם עבור תחושות טובות שחווה בעבר, חווה כעת או יחווה בעתיד. כלומר, כל תחושה שלילית או חוויה לא נעימה יכולה להיתפס כתמורה הכרחית לטוב שמגיע עמה. ... מוכנים לשלם כסף עבור מוצרים או שירותים, כך גם מבחינה רגשית ונפשית, כל הרע שנחווה הוא למעשה מחיר בלתי נמנע לטוב בחיינו. למה אנשים משלימים עם תחושות שליליות מסוימות? כדי להמחיש כיצד בני אדם ... תשלום עבור טוב, אליעד נותן דוגמאות מחיי היום - יום שכולנו חווים: כאשר אדם הולך לעבודה, הוא לא תמיד נהנה מזה. רוב ... - המזון שהם צריכים ורוצים. איך ליישם את העיקרון הזה על תחושות רעות בחיים? כשאדם חווה תחושה רעה כלשהי, בין אם זה עצב, בדידות, ... הוא יכול להקל על עצמו על ידי הבנה שהתשלום שהוא משלם כעת (התחושה הרעה) קשור ישירות לטוב שחווה או יחווה בעתיד. התחושה הרעה היא למעשה התשלום שמגיע בעקבות הרצון או השאיפה לחוות תחושה טובה. אליעד נותן דוגמאות ברורות: אם אדם מרגיש רע בגלל בדידות, זוהי תחושה שמתעוררת משום שהוא מעריך ומכיר בטוב שבחברה ובקשר אנושי. הבדידות היא מחיר על כך שבעבר הוא חווה חברות נעימה, או שהיא תשלום על כך שבעתיד הוא ישיג חברה ויהיה לו טוב. כך הבדידות אינה סתם תחושה שלילית - אלא תוצאה של רצון חיובי לחברה. אם ... אותו. אילו הוא לא היה רוצה שיאהבו אותו, הוא לא היה מרגיש רע כשאינו נאהב, אבל הוא גם לא היה מסוגל ליהנות כאשר ...
למה אני עושה משהו? למה אני רוצה משהו? האם אני באמת רוצה משהו? למה אני אוהב משהו? האם אני באמת אוהב אותה? האם אני באמת אוהבת אותו? שינוי הרגלים, שחזור זיכרון, שחזור תחושות, איך נוצר רצון? למה מישהו רוצה משהו? רצון מזויף
... עושה משהו? למה אני רוצה משהו? האם אני באמת רוצה משהו? למה אני אוהב משהו? האם אני באמת אוהב אותה? האם אני באמת אוהבת אותו? שינוי הרגלים, שחזור זיכרון, שחזור תחושות, איך נוצר רצון? למה מישהו רוצה משהו? רצון מזויף מהו המקור של הרצון ושל ההעדפות שלנו? לעיתים אדם מבצע פעולה לא בהכרח כי הוא רוצה את התוצאה הישירה של הפעולה, אלא כי הוא מנסה לשחזר תחושה או זיכרון מסוים. לדוגמה, אדם עשוי לאכול מאכל מסוים לא כי הוא רעב או כי הוא רוצה את הטעם, אלא כי הוא מנסה לשחזר את התחושה שהייתה לו כאשר אכל את המאכל הזה בעבר, במציאות שבה הייתה לו חוויה רגשית מסוימת. דוגמה לכך היא אדם שאוכל סוכריה, לא בגלל שהוא רוצה מתוק, אלא כי הוא מנסה להרגיש תחושה מסוימת שקשורה לאירוע או מצב שקרה לו קודם, שבו הוא אכל את הסוכריה. לעיתים אדם יבחר במשהו מתוך תחושת נוסטלגיה או רצון לשחזר חוויות מהעבר, ולא בהכרח מתוך רצון אמיתי לפעולה עצמה. לדוגמה, אדם עשוי לעשן סיגריות לא כי הוא רוצה את הסיגריה עצמה, אלא כי הוא מנסה להיזכר בתחושה של השיחה עם חברים או החוויה החברתית שהיה בה. כאשר אדם פועל, הוא יכול לשאול את עצמו שאלה פשוטה: למה אני עושה את הפעולה הזאת? האם הוא באמת רוצה את הפעולה הזאת, או שהוא עושה אותה כי הוא מנסה לשחזר תחושה מסוימת מהעבר? הרעיון המרכזי הוא שהרצון לא תמיד נובע מהפעלה של המוח שבאמת רוצה את הפעולה, אלא לפעמים הוא נגרם מתוך רצון לשחזר תחושות או דימויים מהעבר. אם אדם מבין שהוא מבצע פעולה מסוימת רק כדי לשחזר תחושה, הוא עשוי לשאול את עצמו אם הוא באמת רוצה את הפעולה או שמא הוא פשוט מנסה להגיע לתוצאה רגשית אחרת. איך השחזור של תחושות משפיע על היחסים שלנו? הדבר הזה מתפרש גם בעולם הרגשי והאישי. לעיתים אדם טועה לחשוב שהוא אוהב מישהו מסוים, לא כי הוא באמת אוהב אותו, אלא כי אותו אדם מזכיר לו מישהו אחר שהוא אוהב, או מישהו שגרם לו תחושת טוב פעם. אדם עשוי לחשוב שהוא אוהב מישהו כי אותו אדם עושה לו טוב, אבל לפעמים מדובר בתחושת דמיון או זיכרון שמתחברת לאדם אחר שהיה בסיטואציה דומה, ולא בהכרח לאדם הנוכחי. כך, לעיתים אדם יאהב מישהו כי הוא משדר לו תחושות דומות למה שחווה במערכת יחסים קודמת, או אולי הוא רואה בא תחליף למישהו אחר שהוא רוצה. לפעמים אנשים רוצים מישהו, לא כי אותו אדם רצה אותם, אלא כי הם חושבים שהאדם החדש יכול להחיות מחדש את החוויה שהם חיפשו במישהו אחר. איך ... את השאלות הנכונות? כדי להבין את עצמנו ואת הרצונות שלנו, כדאי לשאול את השאלות האלה: למה אני רוצה משהו? האם זה באמת מה שאני רוצה עכשיו, או שאני מנסה לשחזר תחושה? ואיך תחושות עבר משפיעות על הרצונות שלי? כאשר אנחנו עונים על השאלות האלה, אנו יכולים להסתכל על הפעולות שלנו ולבחון אם הן מבוצעות מתוך רצון אמיתי, או מתוך רצון לשחזר תחושה או זיכרון מסוים. איך נוצר רצון? למה אני רוצה משהו? מהו רצון מזויף? שחזור תחושות וזיכרון שינוי הרגלים מהו רצון ...
מהן תחושות בטן? ידיעה אינטואיטיבית, מהי אינטואיציה? איך נוצרת תחושת בטן? אנרגיה שלילית, אנרגיה חיובית, איך האינטואיציה עובדת? אינטואיציה רגשית, נמרוד הראל, אורי גלר, כוחות על טבעיים
מהן תחושות בטן? ידיעה אינטואיטיבית, מהי אינטואיציה? איך נוצרת תחושת בטן? אנרגיה שלילית, אנרגיה חיובית, איך האינטואיציה עובדת? אינטואיציה רגשית, נמרוד הראל, אורי גלר, כוחות על טבעיים
... תחושות בטן? ידיעה אינטואיטיבית, מהי אינטואיציה? איך נוצרת תחושת בטן? אנרגיה שלילית, אנרגיה חיובית, איך האינטואיציה עובדת? אינטואיציה רגשית, נמרוד הראל, אורי גלר, כוחות על טבעיים מהן תחושות בטן וכיצד נוצרת אינטואיציה? תחושות בטן הן ידיעות אינטואיטיביות, רגשות שמגיעים באופן פתאומי ללא הסבר ברור. אליעד כהן מסביר שתחושות אלו נראות לנו לעיתים כאילו הן מגיעות ממקום מיסטי או בלתי הגיוני, אך בפועל הן תמיד תוצאה של סיבות הגיוניות וסיבתיות, גם אם איננו מודעים אליהן. לטענתו של אליעד, כל תחושת בטן, כמו התחושה שמישהו אינו אמין, תחושת סכנה, או תחושת חיבור עמוק עם אדם חדש, נובעת משילוב של שני גורמים עיקריים: סיבתיות ברורה ואקראיות מסוימת. האם קיימת אנרגיה ... בין אנשים? לדברי אליעד כהן, כאשר אנחנו פוגשים אדם חדש ויש לנו תחושה שהוא מוכר או שיש איתו חיבור מיוחד, עולה לעיתים השאלה האם קיים גורם על - טבעי או מיסטי שמסביר את ההרגשה הזו. אך לדבריו, הסבר מיסטי הוא רק סיפור שאנחנו מספרים לעצמנו כשאיננו מוצאים הסבר הגיוני ברור. הוא נותן דוגמה, שאם אדם זר נכנס לבית ואנחנו מרגישים שהוא לא בא בטוב, זה לא באמת נובע מאיזו התערבות מיסטית, אלא ממגוון סיבות מעודנות כמו מבט, תנועה, הבעה, צורת עמידה, ואף דברים מינוריים כמו תאורה וצללים שמשפיעים על תחושתנו בתת - ההכרה. כיצד פועלים קסמים ואשליות, והאם זה קשור לאינטואיציה? אליעד מסביר, כי במופעי קסמים כמו אלו של נמרוד הראל ואורי גלר, מופיעות תחושות מיסטיות או קסומות אצל אנשים שמאמינים שיש לכאורה השפעה על - טבעית. הוא נותן דוגמה של תכנית טלוויזיה שבה הקוסם ... מדווחים על כך, נוצרת אשליה כאילו ישנו כוח מיסטי. בפועל, הסיבה לתחושה האינטואיטיבית וההצלחות היא סטטיסטית, מקרית, או סיבתית פשוטה, ואין בה דבר מיסטי אמיתי. מדוע אנשים מאמינים בכוחות על - טבעיים או בתחושות אינטואיטיביות? אליעד כהן מתאר מצב שבו אנשים מתייחסים אל אירועים מקריים כאילו יש להם משמעות מיוחדת. הוא נותן ... לייחס אותה לכוח על - טבעי או אינטואיציה מיוחדת. מה גורם לנו להרגיש נוח או לא נוח עם אנשים מסוימים? אליעד מציג דוגמה מפורטת נוספת של תחושת נוחות או אי - נוחות אינטואיטיבית כלפי אנשים חדשים. הוא מתאר מקרה של אישה שניסתה למכור בית במשך שנה וחצי ללא ... או באסוציאציות חיוביות שונות, שאפילו באופן לא מודע משפיעות על תחושת הקירבה והאמון בין אנשים. מדוע חשוב להיות מודעים לסיבות לתחושות שלנו? אליעד כהן מדגיש את החשיבות הגדולה במודעות לתחושות שלנו. לדבריו, אם אנחנו מבינים לעומק את הסיבות לכך שאנו מרגישים בנוח או לא בנוח עם מישהו, הסיכוי שלנו לטעות קטן משמעותית. הוא מסביר שכאשר אנשים לא מודעים לסיבות לתחושותיהם, הם עלולים להאמין שמישהו אמין או בלתי אמין על בסיס סימנים שטחיים, כגון חיוך או שפת גוף. במצב כזה קל מאוד לרמות אותם. לעומת זאת, כאשר אדם מודע לסיבה המדויקת לתחושה שלו (אני אוהב אותו כי הוא חייך אליי), הוא מסוגל להימנע מהחלטות שגויות, כמו הלוואה למישהו לא מוכר רק בגלל ... אנשים שלא חייכו אליו או לא התנהגו כפי שציפה, משום שהוא מודע לכך שהתחושה השלילית שהוא חש כלפיהם היא שטחית ולא מהותית. לסיכום, לפי אליעד כהן, תחושות בטן, אינטואיציות, ותחושות של אנרגיה חיובית או שלילית אינן מיסטיות או על - טבעיות באמת, אלא הן שילוב מורכב של סיבות הגיוניות, מודעות או לא מודעות, ואקראיות כלשהי. מודעות לסיבות המדויקות לתחושות שלנו מאפשרת לנו לקבל החלטות מדויקות יותר ולהימנע מאשליות ומהונאות עצמיות. מהי אינטואיציה
אושר, להרגיש טוב, איך להיות מאושר? איך נוצרות תחושות? איך נוצרים רגשות? איך להרגיש רק טוב? איך לא להרגיש רע? מהו אושר? הדרך אל האושר, סוד האושר, הכל כרצונך תמיד, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
אושר, להרגיש טוב, איך להיות מאושר? איך נוצרות תחושות? איך נוצרים רגשות? איך להרגיש רק טוב? איך לא להרגיש רע? מהו אושר? הדרך אל האושר, סוד האושר, הכל כרצונך תמיד, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
... להרגיש טוב, איך להיות מאושר? איך נוצרות תחושות? איך נוצרים רגשות? איך להרגיש רק טוב? איך לא להרגיש רע? מהו אושר? הדרך אל האושר, סוד האושר, הכל כרצונך תמיד, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית האם אפשר להרגיש רק טוב בלי להרגיש רע? אחת השאלות הבסיסיות ביותר שאליעד כהן מעלה בהרצאה היא האם האדם יכול להרגיש רק טוב ללא חוויה של כאב או חיסרון. לפי אליעד, כל דבר בחיים יכול להתפרש גם כיתרון וגם כחיסרון. לדוגמה, תחושת הקיום שלנו עצמה היא גם חיסרון וגם יתרון. הקיום עצמו טוב בכך שהוא קיום, אבל בו זמנית הוא גם לא טוב, כי הוא לא משהו אחר שאנחנו אולי רוצים להיות. איך נוצרים רגשות ותחושות אצל האדם? אליעד מסביר שהבסיס לכל תחושה או רגש הוא השינוי והתנודתיות. הוא נותן דוגמה פשוטה: אדם לא מודע לקיומה של האוזן שלו עד שיש בה שינוי בתחושה, בין אם מדובר בכאב או בהנאה. כדי להמשיך לחוש את האוזן, התחושה חייבת להיות בתנודתיות מתמדת - שינוי בעוצמה או בסוג התחושה. אם הכאב הוא רציף לחלוטין ללא תנודה, הוא יפסיק להיות מורגש בשלב מסוים. כך הוא גם מתאר את ההנאה והכאב: אלו תחושות שנוצרות במערכת העצבים של האדם, ובסיסן הוא הרצון או אי הרצון של האדם בתחושה מסוימת. תחושה שאדם רוצה הופכת להנאה, ותחושה שהוא לא רוצה הופכת לכאב, למרות שמבחינת העצבים אין הבדל מהותי בין השתיים. האם אפשר להפסיק להרגיש בכלל? אליעד מציג דרך תאורטית שבה האדם יכול להפסיק להרגיש. הדרך לכך היא ליצור השתוות מוחלטת של תחושות מנוגדות, כמו רעב ושובע, כאב והנאה, רצון וחוסר רצון. למשל, אם האדם רוצה לאכול ולא רוצה לאכול באותה מידה בדיוק, הוא לא יחווה שום תחושה לגבי האוכל. כך גם לגבי כל תחושה אחרת. לפי אליעד, ברגע שאתה מגיע למצב של השתוות מוחלטת, אתה מפסיק לחוות, והחוויה שלך הופכת לשקט מוחלט ולריק. למה אדם סובל למרות שהוא לא חייב לסבול? אליעד טוען שכל סבל שאדם חווה הוא בעצם מתוך רצונו שלו עצמו, גם אם לא במודע. אדם שסובל מזה שאין לו מספיק כסף בבנק, למשל, סובל מכך רק כי הוא בוחר לסבול. מדוע האדם בוחר לסבול? כי הסבל מעניק לו גם ...
איך להרגיש טוב מלהרגיש רע? איך לא להרגיש רע מלהרגיש רע? איך להרגיש טוב למרות שרע? איך להתמודד עם תחושות רעות? אין רע בלי טוב, רע זה טעם החיים, פחד זה טעם החיים, בלי רע אין חיים, בלי פחד אין חיים, מה טוב בלהרגיש רע?
איך להרגיש טוב מלהרגיש רע? איך לא להרגיש רע מלהרגיש רע? איך להרגיש טוב למרות שרע? איך להתמודד עם תחושות רעות? אין רע בלי טוב, רע זה טעם החיים, פחד זה טעם החיים, בלי רע אין חיים, בלי פחד אין חיים, מה טוב בלהרגיש רע?
... להרגיש טוב מלהרגיש רע? איך לא להרגיש רע מלהרגיש רע? איך להרגיש טוב למרות שרע? איך להתמודד עם תחושות רעות? אין רע בלי טוב, רע זה טעם החיים, פחד זה טעם החיים, בלי רע אין חיים, בלי פחד אין חיים, מה טוב בלהרגיש רע? למה אנחנו סובלים מהפחד ולא רק מהאירוע המפחיד? אחד הדברים המרכזיים שאליעד כהן מסביר הוא שהסבל שלנו מורכב משני חלקים: החלק הראשון הוא האירוע או התחושה השלילית עצמם - כמו פחד, כעס, דיכאון או טראומה. החלק השני, שהוא משמעותי יותר, הוא הסבל שלנו מכך שאנחנו בכלל חווים את התחושה השלילית. לדוגמה, אדם שמפחד להיות חולה, סובל לא רק מהפחד ממחלה, אלא גם מהעובדה עצמה שהוא מפחד. אדם שכועס על בגידה, סובל גם מהבגידה עצמה וגם מעצם התחושה הלא נעימה של כעס. איך פחד, דיכאון וטראומה קשורים לזמן? אליעד כהן מסביר שכל התחושות השליליות קשורות לתפיסת זמן מסוימת: פחד וחרדה קשורים לעתיד - כשאתה חושש ממה שיקרה או ממה שאולי יקרה. כעס, לחץ או דיכאון קשורים ... לבין מה שקורה בפועל. למה פחד הוא למעשה טעם החיים? אליעד מדגיש כי בלי פחד, בלי כעס ובלי תחושות שליליות, החיים עצמם מאבדים משמעות. פחד נובע מכך שיש לאדם רצון כלשהו, ומכך שקיימת אפשרות שהוא לא יקבל את מה שהוא רוצה. אם לא הייתה קיימת שום תחושה של פחד או חרדה, המשמעות של רצונות ומטרות הייתה נעלמת. דווקא הפחד מאפשר את ההתרגשות, התקווה, הציפייה והמשמעות לחיים. לדוגמה, אם היית יודע בוודאות מוחלטת שתקבל כל מה שאתה רוצה ללא ספק, אז לא היית חווה שום פחד, אבל גם שום הנאה או התרגשות. ללא פחד, לא היה ערך להצלחה, כי ההצלחה הייתה מובטחת מראש. מדוע אי אפשר פשוט להיפטר לגמרי מתחושת הרע? אליעד נותן דוגמה מעניינת מתוך סיפור המכולת של להקת כוורת, שבו מוציאים לאדם קוץ מהרגל, אך חייבים להכניס במקומו קוץ אחר, כיוון שלמעשה תמיד תהיה תחושה שלילית כלשהי, תחושה של חוסר, רצון או פחד כלשהו. החיים בנויים על משחק של שינוי תמידי בין טוב לרע. אם אדם ייקח תרופה שתמחק לגמרי את כל הרגשות השליליים, הוא יאבד איתם גם את כל התחושות האחרות, הטובות והמשמעותיות של החיים. הוא פשוט לא ירגיש כלום, וכתוצאה מכך לא יחווה את עצמו כחי בכלל. איך לא לסבול מעצם העובדה שרע לי? הבעיה המרכזית של אנשים אינה התחושה השלילית עצמה, אלא המחשבה שהתחושה הזו הכרחית ובלתי נמנעת. אדם שיש לו טראומה מפריצה לבית, למשל, סובל בעיקר כי הוא חושב שאין לו שום דרך להשתחרר מהטראומה. אך אם הוא יבין שהתחושה השלילית אינה חובה, אלא היא רק אפשרות אחת מבין רבות, הוא יחווה פחות סבל מעצם קיומה של הטראומה. כך גם לגבי פחד או חרדה: אדם חושש כי הוא משוכנע שהוא חייב לפחד, אם יבין שזה לא באמת מחויב, ירגיש פחות רע מעצם העובדה שרע לו. האם אפשר באמת לחיות ללא פחד? לפי אליעד, אי אפשר לחיות חיים ללא פחד בכלל, כי זה שווה ערך לחיים ללא שום ... אם הוא לא מתממש. לכן אי אפשר למחוק את הפחד לחלוטין בלי למחוק את הרצון, ובלי רצון - אין תחושה של חיים. מה עושים כשכבר רע לנו? אליעד מציע להבין שה
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
... למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע איך למצוא את שורש התחושה הרעה? כאשר אדם חווה תחושה רעה, הוא נוטה לרוב לנסות להילחם בה ישירות, לדוגמה, אדם שמרגיש פחד ינסה להפסיק לפחד, ואדם שמרגיש בדידות ינסה להפסיק להרגיש בודד. אך בדרך כלל גישה זו יעילה רק עד שלב מסוים, ולעיתים אינה פותרת את הבעיה מהשורש. במקום להתמודד עם התחושה הרעה ישירות, על האדם להבין מהו הגורם שיוצר אותה. איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? במקום להילחם בצורה ישירה ברגש הרע, הדרך היעילה יותר היא להילחם בדבר שגורם לרגש הרע. זאת ניתן להבין בצורה של השוואה: אם מישהו מרביץ לך עם מקל, במקום להילחם במקל עצמו, תילחם במי שמחזיק בו. כלומר, במקום להילחם בתוצאה (התחושה הרעה), יש לטפל בגורם שמייצר אותה. מה הקשר בין רגש טוב לרגש רע? לרוב תחושות רעות נובעות מרגשות טובות שמקדימות אותן. לדוגמה, אדם שמפחד שהילדים שלו ימותו, הסיבה לפחד היא האהבה הרבה שהוא מרגיש כלפיהם. אם הוא לא היה אוהב אותם כל כך, לא היה מפחד לאבד אותם. כלומר, הרגש הרע (הפחד) נובע מתוך רגש טוב (אהבה). כך, הרגש הרע לא קיים לבד, אלא תוצאה של רגש טוב שמזין אותו. איך לזהות את השורש של הפחד, הדיכאון, הבדידות והחרדה? כדי להבין את השורש של רגשות רעות, על האדם לשאול את עצמו: מהו הדבר הטוב שמזין את הרגש הרע? לדוגמה: - פחד מפרידה: נובע מאהבה חזקה לבן הזוג. - חרדת נטישה: נובעת מהתלות הרגשית במישהו שעושה לך טוב. - בדידות: נובעת מהצורך בחברה שמעניקה תחושת ביטחון. איך להפחית את הרגשות הרעים? במקום לנסות להעלים את ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אובססיה בזוגיות, למה הוא לא רוצה אותי? למה היא לא רוצה אותי? רכושנות בזוגיות, רוצה חתונה וילדים, פחד ממחויבות, גבר שלא רוצה מחוייבות, אישה שלא רוצה מחוייבות, פחד מחתונה, חוסר הצלחה בזוגיות, רצון מודחק, להרגיש טוב לבד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תחושות, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תחושות, איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, מנטור, טיפול אישי מומלץ בנושאי תחושות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 17:51:42 - wesi1