אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אושר, רוצה להיות מאושר, לדעת מה אתה רוצה, איך להיות מאושר? מודעות עצמית, להרגיש שלם עם עצמך, רוצה להרגיש טוב, תמיד יש חיסרון, סובייקטיביות, אובייקטיביות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
1:24:11אושר, רוצה להיות מאושר, לדעת מה אתה רוצה, איך להיות מאושר? מודעות עצמית, להרגיש שלם עם עצמך, רוצה להרגיש טוב, תמיד יש חיסרון, סובייקטיביות, אובייקטיביות, הסוד של האושר
איך למצוא את הדרך הנכונה עבורך כשאתה לא יודע מה אתה רוצה?

אליעד כהן פותח את ההרצאה בשאלה כיצד לדעת לאן ללכת, כאשר אין לך מטרה ברורה. הוא מסביר כי השאלה "באיזו דרך עלי ללכת?" נכונה רק אם אתה יודע לאן אתה רוצה להגיע. אם אינך יודע מה אתה רוצה, אין טעם לשאול איזו דרך לבחור. לדוגמה, אם אדם שואל "באיזו דרך לברר את האמת?" השאלה הגיונית, כי הוא יודע שהמטרה היא לגלות את האמת. אך אם לא יודעים מה רוצים, השאלה הופכת לבלתי רלוונטית. עלינו לדעת קודם מה אנחנו באמת רוצים לפני שנשאל איזו דרך לקחת. זה עוזר להפסיק לחפש באופן אקראי ולהתחיל לחפש משהו ממוקד.

מהו הרצון שלך ואיך הוא קשור למטרות שלך?

הבעיה מתחילה כשאדם לא יודע מה טוב בשבילו. כדי לדעת אם דרך מסוימת מתאימה לך, עליך להבהיר לעצמך מה אתה רוצה. לדוגמה, אם אדם לא יודע אם להיות דתי או חילוני, השאלה האמיתית היא "למה?" מהי המטרה שלי? כאשר יש לך מטרה ברורה, תדע איזה דרך היא המתאימה ביותר עבורך.

האם הרצון הוא סובייקטיבי או אובייקטיבי?

אליעד טוען כי כל רצון הוא סובייקטיבי, כלומר, הוא תלוי בנקודת המבט האישית שלך. למשל, אדם שמעוניין להגיע לגן עדן כדי ללמוד תורה, עשוי למצוא שזה לא מספק אותו באמת, כי הרצון תמיד ממשיך להתחדש. כל רצון מבוסס על תחושת חיסרון, ולא משנה היכן אתה נמצא, תמיד תרגיש שמשהו חסר לך.

מהו הסוד של האושר?

האושר, לפי אליעד, הוא סובייקטיבי ומבוסס על הרצונות שלך. כל רצון הוא לא מחויב, אלא רק אפשרי. ברגע שאתה מבין שכל רצון הוא אפשרי ולא מחויב, אתה מפסיק לראות את המציאות ככזו שמתנגדת לרצונך. האושר מגיע כאשר אתה מבין שכל רצון הוא רק אפשרות, ולא הכרח.

איך להפסיק להרגיש רע?

כדי להפסיק להרגיש רע, עליך להביא את התודעה למצב שבו היא לא מזדהה עם שום דבר שמוטל בספק. כל עוד אתה לא בטוח במאה אחוז במשהו, אין טעם לחשוב עליו בכלל. כאשר התודעה לא מזדהה עם שום דבר, היא לא חווה שום חיסרון או רע. כל בעיה היא רק תוצאה של חוסר ודאות בתודעה.

מה ההבדל בין טוב ורע?

ההבדל בין טוב לרע לא קיים כאשר אתה מבין שאין כל משמעות לשני המונחים האלה. כל תחושת "טוב" באה ביחס לתחושת "רע". אם אתה תמיד מרגיש טוב, אתה עשוי לשכוח מה זה רע, ואז גם תחושותיך לא יהיו חזקות. אם לא תחווה רע, לא תוכל להרגיש את המשמעות של טוב.

איך להתמודד עם חיסרון?

כאשר אתה מבין שאין הבדל בין טוב לרע, אין לך חיסרון אמיתי. החיסרון קיים רק כשאתה משווה. אם אין לך תפיסה של טוב ורע, תוכל לקבל כל מצב כאילו הוא לא משנה. חיסרון נובע תמיד מההשוואה בין שני מצבים, ואין חיסרון אמיתי כאשר לא עושים את ההשוואה.

האם אפשר לחוות רק טוב כל הזמן?

לא, כי טוב קיים רק ביחס לרע. כדי שתוכל להרגיש טוב, תמיד יהיה עליך לחוות רע. אם היית חי רק בטוב, בסופו של דבר היית שוכח את משמעותו של טוב, כי לא היה לך רע להרגיש את ההבדל.

איך להגיע לאחדות ושם לא לחוות חיסרון?

כדי להגיע לאחדות, עליך להתפשט מכל ההבנות הסובייקטיביות ולהפסיק להרגיש שהמציאות שונה ממה שאתה רוצה. אז תוכל לחוות את העולם באחדות, בלי תחושת חיסרון. האחדות מגיעה כאשר אתה מקבל את המציאות כפי שהיא, בלי לעשות הבחנות בין טוב ורע.
איך למצוא את הדרך הנכונה עבורך כשאתה לא יודע מה אתה רוצה?

אם אתה שואל "באיזו דרך עלי ללכת?", השאלה היא נכונה רק אם אתה יודע לאן אתה רוצה להגיע. אם אינך יודע מה אתה רוצה, אין טעם לשאול איזה דרך לקחת. לדוגמה, אם אתה רוצה לברר את האמת, השאלה "באיזו דרך עלי לברר את האמת?" תהיה נכונה. אבל אם אינך יודע מה אתה מחפש, אז בכלל אין שאלה. עליך קודם לשאול מה אתה באמת רוצה לפני שתתחיל לחפש את הדרך. ההבנה הזאת עוזרת להפסיק לחפש באופן אקראי ולהתחיל לחפש משהו ממוקד.

מהו הרצון שלך ואיך הוא קשור למטרות שלך?

הבעיה מתחילה כשאתה לא יודע מה טוב עבורך. כדי לדעת אם דרך מסוימת מתאימה לך, עליך להבהיר לעצמך מה אתה רוצה. לדוגמה, אם אתה לא יודע אם להיות דתי או חילוני, השאלה האמיתית היא "למה?" - לאיזו מטרה אתה פועל? כשאתה יודע את המטרה שלך, יהיה לך ברור איזה דרך תוכל לקחת.

האם הרצון הוא סובייקטיבי או אובייקטיבי?

למעשה, כל רצון הוא סובייקטיבי. כל מה שאתה רוצה תלוי בנקודת המבט שלך. לדוגמה, אם אתה רוצה להגיע לגן עדן כדי ללמוד תורה, השאלה היא אם באמת תוכל להרגיש טוב אם תגיע לשם. אתה עדיין רוצה משהו נוסף. גם כאשר אתה מתקרב לאלוהים, הרצון שלך לא נגמר. הרצון תמיד יהיה קיים, ואיתו גם החיסרון, כי לא משנה היכן אתה נמצא, תמיד תרגיש שמשהו חסר לך.

מהו הסוד של האושר?

האושר הוא סובייקטיבי ומבוסס על הרצונות שלך. כל רצון נחשב רק לאפשרי, לא מחויב. כשאתה מבין שכל רצון הוא רק אפשרי ולא מחויב, אתה מפסיק לראות את המציאות כהתנגדות לרצונך. אם תרצה משהו, תבין שזה רק אפשרי ולא מחויב, ואז תוכל לחוות את זה בצורה אחרת.

איך להפסיק להרגיש רע?

אם תביא את התודעה שלך למצב שבו היא לא מזדהה עם שום דבר שמוטל בספק, לא תחווה בעיות. כל עוד אתה לא בטוח במאה אחוז במשהו, אתה לא צריך לחשוב עליו בכלל. כשהתודעה לא מזדהה עם שום דבר, היא אינה חווה שום חיסרון או רע. ההבנה הזו מאפשרת לך להגיע למקום של שלום פנימי.

מה ההבדל בין טוב ורע?

ההבדל בין טוב לרע לא קיים כשאתה מבין שאין כל משמעות לשני המונחים האלו. כל תחושה של טוב באה ביחס לתחושה של רע. אם אתה תמיד מרגיש טוב, אתה עשוי לשכוח מה זה רע, ואז גם התחושות שלך לא יהיו חזקות. כל רע מרגיש רע רק כי יש גם טוב. בלי הבדל בין טוב לרע, לא תוכל להרגיש אחד מהם.

איך להתמודד עם חיסרון?

כאשר אתה מבין שאין הבדל בין טוב לרע, אין לך חיסרון אמיתי. החיסרון קיים רק כשאתה משווה, כשאתה יודע מה חסר לך. כשאתה מבין שאין הבדל בין הימצאות במצב טוב או רע, תוכל לקבל כל מצב כאילו הוא לא משנה.

האם אפשר לחוות רק טוב כל הזמן?

לא, כי טוב קיים רק ביחס לרע. כדי שתוכל להרגיש טוב, תמיד יהיה עליך לחוות רע. אם היית חי רק בטוב, בסופו של דבר היית שוכח את משמעותו של טוב, כי לא היה לך רע להרגיש את ההבדל. הפירוש שאתה נותן למציאות יוצר את התחושות שלך, ואם לא תזכור את הפירוש השלילי, לא תוכל לחוות את הפירוש החיובי באותו אופן.

איך להגיע לאחדות ושם לא לחוות חיסרון?

כדי להגיע לאחדות, עליך להתפשט מכל ההבנות הסובייקטיביות, ולהפסיק להרגיש שהמציאות שונה ממה שאתה רוצה. אז תוכל לחוות את העולם באחדות, בלי תחושת חיסרון.
אליעד: אדם אומר אני לא יודע באיזה דרך ללכת. השאלה הזאת נכונה במידה ואתה יודע לאן אתה רוצה להגיע. תחליט לאן אתה רוצה להגיע, ואז נוכל לתת לך תשובה.

למשל, אני רוצה להגיע למקום שהוא, באיזה דרך עלי ללכת? זה הגיוני.

אני רוצה לברר מה האמת, באיזה דרך עלי לברר מה האמת? או אני רוצה להיות מאושר, באיזה דרך עלי ללכת, זה הגיוני.

אבל, באיזה דרך ללכת, השאלה, מה אתה רוצה? לא יודע. אז מה אכפת לך באיזה דרך ללכת?

למשל, אתה רוצה לברר את האמת, ואולי אחרי שתמצא את האמת, לא תרצה אותה יותר אלא תרצה משהו אחר, אבל לפחות כשאתה שואל באיזה דרך ללכת, אתה שואל את זה ביחס למשהו.

עוד דוגמה, אתה שואל מה עדיף להיות דתי או חילוני? השאלה למה, לאיזו מטרה, מטרת העולם הזה או מטרת העולם הבא? אבל אם עוד לא החלטת לאיזו מטרה, אז לא משנה באיזה דרך תלך.

לשאול באיזה דרך ללכת, או האם הדרך הזאת טובה או רעה, זה ביחס למשהו. אם כל הדרכים טובות באותה מידה אין שאלה, אם כל הדרכים רעות באותה מידה גם אין שאלה, זה כמו לשאול, מה טוב עבורי? או איזה דרך תעשה לי הכי טוב? אבל מה יעשה לי הכי טוב, השאלה מה זה טוב עבורך.

אם תגיד מה טוב עבורך, אז נוכל לבדוק האם הדרך הזאת טובה או רעה עבורך. אבל אם אינך יודע מה טוב עבורך, איך נדע אם הדרך יכולה לעזור לך?

שאלה: הבעיה שאני לא יודע מה טוב עבורי.

אליעד: אז תשאל, אני רוצה לברר מה טוב עבורי. או אני רוצה לברר מה זה טוב, או אני רוצה לברר לאן אני רוצה להגיע.

אז יש לך שתי אפשרויות, או שתגיד לא אכפת לי, אני הולך לטייל, אז לא אכפת לי לאן אני הולך. ואפשרות נוספת שאתה אומר, סטופ! אני רוצה להבין לאן אני רוצה להגיע, לברר מה המטרה.

הכי טוב לשאול, מה אתה רוצה, מה אתה מחפש? או יותר מדוייק, מה הדבר שאם אני אמצא אותו, אני אפסיק את החיפוש? אם אתה לא מפסיק לחפש, אז מה זה עוזר לך שהגעת?

החיפוש הוא סובייקטיבי, ולמצוא זה סובייקטיבי ולהפסיק לחפש זה סוביקטיבי, הכל זה סובייקטיבי.

שאלה: אז גם מה היא הדרך הנכונה זה סוביקטיבי.

אליעד: נכון. אתה יוצא לדרך לחפש, את מה? את מה שאתה רוצה בצורה סוביקטיבית. ולכן תשאל מה אתה רוצה בצורה סובייקטיבית.

בהתחלה זה הכל סובייקטיבי, כל מה שאתה אומר זה סוביקטיבי. אין לך אפשרות אחרת.

למשל אתה רוצה ללמוד בישיבה ואחר כך להגיע לגן עדן, כדי שתוכל ללמוד תורה עם הצדיקים. והאם תהנה בגן עדן, כמובן. אז מה זה נתן, כדי ליהנות בגן עדן אתה צריך לרצות את זה, ואם יש לך עדיין רצון, אז מה השגת? אתה צריך לרצות שלא יעבירו אותך לגיהנום. ואז יהיה לך פחד אפילו בגן עדן. ואפילו אם אתה עולה מדרגה לדרגה בגן עדן, אז זה אומר שיש לך תשוקה לעלות מדרגה לדרגה בגן עדן. כי אם אין לי תשוקה לעלות מדרגה לדרגה אז איך העלו אותך לדרגה גבוהה יותר?

אז זה עדיין כמו פה, יש לי רצון, ואני רוצה שיהיה לי טוב ולא רע, אז מה עשינו בזה? זה לא נותן כלום, כי אני עדיין נשאר עם רצון.

אז אומרים לך שתתקרב יותר ויותר לאלוהים, אך האם יש לזה סוף? לא, זה עד אין סוף. אז אם זה אין סופי ואני אף פעם לא אגיע, אז מה זה משנה אם אני תקוע פה או שם?

גם לרצות כל הזמן להתקרב לאלוהים יש בזה חיסרון, אתה גם יכול להגיד שאתה רוצה להתרחק קצת, כמו אני רוצה ליהנות מדברים רגילים. בכל דבר יש יתרון וחיסרון.

יש יתרון גם בלהתקרב לאלוהים וגם בלהתרחק, אם לא היה חיסרון, אלוהים לא היה מרחיק אותנו.

תבין, אם יש רצון, יש חיסרון, וזה לא משנה היכן אתה נמצא. גם לאלוהים יש רצון, אז מה זה משנה אם אני אלוהים או אדם? לאלוהים יש רצון?

שאלה: לא יודע.

אליעד: אז מי כל הזמן משנה את המציאות, הוא? אם זה לא הוא, אז איזה מין אלוהים הוא? אז זה לפי הרצון שלו, הוא רוצה לשנות. אם הוא רוצה לשנות, אז יש לו חיסרון. אז מה יוצא לי שאני אלוהים?

בא נתחיל מחדש, מה אתה מחפש באופן יחסי?

שאלה: אני מחפש את האמת של המציאות.

אליעד: כשאתה מגדיר זאת, תזכור שזאת מטרה סובייקטיבית. תזכור שאתה נלחם עבור אמת סובייקטיבית שלך. כי אולי אם תשיג את זה, בכלל לא תרצה את זה, ואולי זה בכלל לא קיים, ואולי זה בכלל רע.

אם תבין את מה שאמרתי עכשיו, תהיה מאושר, למה? כי כדי להרגיש רע, אתה צריך שהמציאות תתנגד לרצון. אז אם תזכור את מה שאמרתי, אתה אף פעם לא תרגיש רע.

אם תזכור שכול רצון הוא רק סוביקטיבי, או כל רצון הוא רק אפשרי ולא מחויב, אז אתה אף פעם לא תהיה בהתנגדות רצון מחויבת אלא רק אפשרית.

אם כל רצון שעולה בך, כמו אני רוצה להיות בריא, תבין שהוא לא מחויב אלא רק אפשרי. אם תבין ששום רצון לא מחויב מבחינתך, וכל רצון הוא רק אפשרי מבחינתך, אז אם המציאות היא נגד רצונך, אז אתה לא חווה את זה כרע מחויב, אלא כרע אפשרי. ההבנה הזאת משנה לך את כל חוויית המציאות.

למשל, מרביצים לך. תשאל, אולי לא מרביצים לי? אולי זה שמרביצים לי זה רק אפשרי ולא מחויב? וכן תטיל ספק ברצון, אולי אני כן רוצה שירביצו לי? ואולי זה לא משנה בכלל? ואז המציאות הופכת להיות סוביקטיבית וגם הרצון הופך להיות סוביקטיבי, ואז גם הסבל הופך להיות סוביקטיבי. אתה לא חווה את הסבל כמחויב אלא כאפשרי בלבד.

כול אינפורמציה שעוברת לך במוח, כמו אני רואה קיר, אולי אני לא רואה קיר? או אני לא רוצה שיהיה קיר, אולי אני לא רוצה שיהיה קיר? אם אני מטיל ספק במה שאני יודע על המציאות ומטיל ספק במה שאני רוצה, אז ממילא הקונפליקט נהיה יותר חלש.

יש שני נקודות אחיזה, האחת איך שאני רואה את המציאות והשנייה מה שאני רוצה. האחת מה קורה והשנייה מה שאני רוצה שיקרה.

שאלה: האם מה שקורה זה אוביקטיבי?

אליעד: אין אוביקטיבי, זה תמיד סוביקטיבי, מה שקורה זה מה שאתה חושב שקורה. האם זה שאני מדבר איתך זה אוביקטיבי? בראש שלך זה אוביקטיבי, אבל מי אמר שזה אוביקטיבי, זה אתה חושב שזה ככה.

גם מה שקורה זה רק סוביקטיבי, כי אתה חושב שזה קורה. ואולי זה לא קורה ואולי כן קורה.

למשל, אני חושב שכרגע יש קיר, ואני לא רוצה את הקיר. אם אני מוריד את המילה אני חושב, אז נהפך ליש קיר ואני לא רוצה קיר. ואז אם זה עובדה שיש קיר ואני לא רוצה קיר - אז רע.

אבל אם אתה מוסיף, אני חושב ש.. אז בעצם המציאות הפכה לסוביקטיבית, הרצון הפך לסוביקטיבי, ואז זה שרע, זה רק אני חושב שרע. ואז זה לא בהכרח רע, אתה חווה זאת אחרת.

ואם אתה רוצה ליהנות ממשהו בחיים, אתה צריך לעשות בדיוק הפוך. להגיד שזה בטוח שזה קורה, ובטוח שאני רוצה את זה. כי אם לא תגיד שאתה בטוח רוצה את זה, אז אתה לא תשמח כשזה קורה.

שאלה: איך אני מגיע למצב שאני בכלל לא מרגיש רע?

אליעד: אם אתה מביא את התודעה שלך למצב שהיא לא מזדהה עם שום דבר שמוטל בספק, אלא רק עם דבר שקיומו מחויב, וממילא לא תוכל לדעת שום דבר סוביקטיבי, ואז לא תהיה שום בעיה.

אם התודעה לא מכילה בתוכה שום דבר שמוטל בספק, אז התודעה לא יודעת שום דבר וזהו. אם אתה מגיע לכלום, לא רע לך בכלל, זוהי אחדות שיקרית.

יש תודעה שיודעת באופן סוביקטיבי שיש בעיה, ויש לה ספק, האם זו בעיה או אולי אין בעיה? מהצד שאולי יש בעיה אז רע לה. אבל זה רק בגלל שהתודעה חושבת על דברים שהיא לא בטוחה בהם במאה אחוז. אבל אם התודעה תצליח להביא עצמה למצב שאם היא לא בטוחה במשהו מאה אחוז, היא לא חושבת על זה בכלל, אם היא רק תלך לאוביקטיבי, והיא לא תקבל שום דבר סוביקטיבי, אז היא לא יודעת כלום, ואם היא לא יודעת כלום, אז אין שום בעיה.

אני בזמנו שהיה לי רע, ולא רציתי שיהיה לי אפילו טיפה רע, אז אמרתי לעצמי שאם אני לא בטוח במאה אחוז, אני לא רוצה את זה. רק מה שאני בטוח במאה אחוז, ואז לא ידעתי כלום. ולא היתה שום שאלה.

אם אתה מתחבר לכלום הזה, יש כאן שיטה, אתה צריך להטיל ספק במה שאתה יודע או במה שאתה רוצה, ואם אתה רוצה להרגיש טוב, אז אל תטיל ספק במה שקורה ואל תטיל ספק במה שאתה רוצה, ואז תהיה התאמה.

שאלה: אז יש כאן חלקיות. אם אני הולך לכלום, אז אין שם הנאה, ואם אני בחיים אז אני סובל.

אליעד: אם אתה בכלום, לא חסר לך שום דבר. כשאתה מדבר מהפרספקטיבה של היש, אז אתה אומר גם שם יש חיסרון וגם פה יש חיסרון, אבל כאשר אתה נמצא שם, אז גם פה אין חיסרון וגם שם אין חיסרון.

יש שני נקודות מבט, אחת אומרת להתחבר לסוביקטיבי ואז יש קצת רע, והשנייה להתחבר לאוביקטיבי ואז אין בכלל רע. אתה אומר שבכל אחד יש חיסרון.

אבל המחשבה הזאת עצמה נאמרת מתוך מקום סוביקטיבי, ומתוך המקום הסוביקטיבי תמיד יהיה חיסרון, ומתוך המקום אוביקטיבי אף פעם אין חיסרון.

אלו השאלות שבאות מהחלל הפנוי. אך אין תשובות לשאלות האלו, תמיד יהיה חיסרון, הפיתרון הוא שאם תלך למקום של "הלא קיים" שם אין חיסרון. מה הבנת?

שאלה: באחדות יש חיסרון שאין קיום ובקיום יש חיסרון שיש רע. ולכן תמיד יש חיסרון והתשובה היא שזה נאמר מנקודת מבט של נפרדות. אך אם אתה נמצא באחדות אז אין חיסרון כלל.

אליעד: כרגע אתה חושב על שתי אופציות. אופציה אחת שיש טוב ורע, ואופציה שניה שאין טוב ורע. אתה אומר באופציה שיש טוב ורע יש חיסרון כי יש גם רע. ובאופציה שאין טוב ורע יש חיסרון כי אין טוב. והמסקנה מכך שתמיד יהיה לי חיסרון. התשובה, המחשבה שאומרת שיש חיסרון היא בתפיסה שיש טוב ורע. אבל אם היית בתפיסה שאין טוב ורע, אז אם יש טוב ורע זה לא משנה, וגם אם אין טוב ורע זה לא משנה.

אני שם לך בראש תוכנה שאומרת טוב ורע, ואז אני שואל אותך, אתה רוצה שאני אוציא לך את התוכנה של הטוב והרע? אז אתה חושב, אם אני עם תוכנה של טוב ורע, יש בזה חיסרון, כי יש רע. ואם תוציא לי את התוכנה של הטוב והרע, אז לא יהיה טוב. אז אתה חושב שאתה בבעיה. אבל אני אומר לך תקשיב, אם אני אוציא לך את התוכנה של הטוב והרע, אז מהפרספקטיבה של אין טוב ורע, אז זה לא משנה אם יש לך טוב ורע, אין בהם חיסרון.

אם לא תבדיל בין טוב לרע, אז לא תשפוט אם זה טוב שיש טוב ורע או להפך, כי כבר אין שיפוטיות.

כדי להרגיש חסר, אתה צריך לדעת שיש חיסרון ויתרון, ואם אתה לא יודע שיש יתרון וחיסרון, איך תהיה חסר?

שאלה: מה ההבדל בחוויה בין לקחת סמים.

אליעד: כשאדם לוקח סמים, אבל הוא יודע משהו, אז הוא בחיסרון. ואם הוא לא יודע שום דבר, אז אני מבין שהוא בשום חיסרון. אם מישהו לוקח סמים, ואני אשאל אותו, איך קוראים לך? והוא יודע, אז אני אדע שהוא בחיסרון. ואם מישהו באחדות ושואלים אותו איך קוראים לו והוא לא יודע, אז הוא לא בחיסרון.

כך תבדוק את עצמך, אם אתה לא יודע כלום, אז אין לך שום חיסרון.

פעם ידעתי שאם אני אקח סמים, זה לא ממש ישחרר אותי, כי עדיין אני אדע שאני קיים, שאני רוצה.

אבל כאשר אני לא יודע שום דבר, אני לא חוה חיסרון, וזה לא משנה מה תגיד. אפילו לא ידעתי שאני קיים, אז איך אחווה חיסרון?

ואפילו אם תגיד שזה גרוע, אבל אני יודע מעצמי שאין שום חיסרון. כשאתה מתחבר למוחלט, אז אתה במאה אחוז מגיע לחוויה של אין חיסרון. ולא משנה מה יגידו, המוח שלך לא חושב על זה בכלל.

לדוגמה, תדמיין שאתה לוקח סמים, איך אתה מרגיש, כאילו אתה בגן עדן?

שאלה: כן

אליעד: האם אתה חושב שאם תיקח סמים, לא יהיה לך שום חיסרון? עצם זה שאתה יושב בחדר ואומר, איזה כיף לי אני בגן עדן, זה אומר שאתה סובל. למה? כי אתה חושב שלהיות בגן עדן זה יותר טוב מאשר מצב אחר.

אם אתה אומר, "טוב לי" זה אומר שרע לך. אם אתה אומר שכיף לך, זה אומר שבתוכך יש תחושות רעות, אם לא היו תחושות רעות, אז איך כיף לך?

בסוף אפשר לחלק את כל המצבים לשתיים. או שעדיין אני יודע משהו, או שאני לא יודע שום דבר. אם אני יודע משהו, זה אומר שאני עדיין בחוויה של חיסרון. כדי לדעת אתה צריך לחוות חיסרון. כדי לדעת שיש פה שולחן, אתה צריך לדעת משהו שלא נמצא פה. בסוף, אם אני יודע משהו, אז אני בחיסרון.

יש רק אופציה אחת לא לדעת שום דבר, כאשר אתה מושך את עצמך למוחלט במאה אחוז, אתה לא יכול לדעת שום דבר.

שאלה: אם יש טוב ורע, האם אפשר לחוות רק טוב כל הזמן?

אליעד: לא, הטוב לא קיים מצד עצמו. אם הוא היה קיים רק בפני עצמו, הייתי אומר לך, לך תהיה אצלו אז תמיד יהיה לך טוב. אבל הטוב קיים באופן יחסי לרע. כדי שיהיה לך טוב צריך שיהיה לך רע.

אם שבוע רצוף יהיה לך רק טוב, אז תשכח מה זה רע, ואז לא יהיה לך טוב.

אם בטוב וברע, הטוב היה קיים בזכות עצמו והרע היה קיים בזכות עצמו, אז הייתי אומר לך, לך לטוב ותשאר שם. אבל הטוב לא יכול להיות קיים אם אין רע. כדי שתרגיש טוב, אתה קודם צריך להרגיש רע.

למשל קבלת כסף, כדי שתוכל להרגיש טוב שקבלת כסף, אתה צריך שתהיה לך תחושה בלב שאומרת לך שרע לך כי אין לך כסף. אם לא תהיה לך תחושה שאומרת שרע לך כי אין לך, אז לא תוכל להרגיש טוב מזה שיש לך.

שאלה: אבל טוב לו שהוא מקבל כסף.

אליעד: נכון, רק בגלל שרע לו מזה שאין לו כסף. ואפילו הוא ממשיך לומר, איזה כיף לי, איזה כיף לי, זה בגלל שהוא זוכר שהיה לו רע כשלא היה לו כסף. אבל אם יהיה לו הרבה זמן כסף, אז הוא ישכח שהוא לא רוצה שלא יהיה לו, ואז הוא כבר לא ישמח מזה שיש לו. אם היה לו חסר הרבה כסף אז הוא ישמח מאוד, ואם היה לו חסר קצת, אז השמחה תהיה קצת.

שאלה: אז אפשר לפרש את הכל כטוב?

אליעד: למשל אתה מפרש שלהיות חולה זה טוב, כי זה נותן לך קצבת מחלה. ואם תחזור על זה בסוף תשכח את הפירוש שאומר שזה רע להיות חולה, ואם תשכח את הפירוש שאומר שזה רע להיות חולה, כבר לא תהנה מהפירוש שאומר שזה טוב להיות חולה.

הפירוש שאומר זה טוב, מקבל את הפירוש שלו מזה שאומר שזה רע. ולכן אם תפרש כל הזמן את המציאות לחיובית, בסוף תאבד את המשמעות. כי אתה לא יודע מה זה שלילי.

אם כל הזמן תפרש לחיובי, אז בסוף כבר לא תרגיש טוב. הטוב לא תלוי במה שאתה מפרש, הוא תלוי בכמה אתה חווה את הפירוש. כדי לחוות את הפירוש החיובי, אתה צריך גם להתחבר לפירוש השלילי. אם אתה לא זוכר את הפירוש השלילי, אז לפירוש החיובי אין משמעות. אז אתה לא מרגיש, לא טוב ולא רע.

שאלה: מה קורה אם הוא מקבל מכה?

אליעד: לא אכפת לו, אבל הוא גם לא שמח מזה. כמו שנתנו מכה לקיר.

שאלה: האם הוא יכול לתפקד בחיים?

אליעד: כדי לתפקד אתה צריך להיות קיים, המצב הזה הוא ביחס למשהו מסויים, זה לא שביחס להכל הוא לא מבדיל בין טוב לרע. בתחומים מסויימים הוא מבדיל ובתחומים אחרים לא מבדיל. מהצד שהוא מבדיל הוא יעשה שינוי, ומהצד שהוא לא מבדיל, הוא לא יעשה שינוי.

מה שאמרתי עכשיו זה נכון רק מהפרספקטיבה שלנו, שאומרת שאם הוא לא מבדיל בין טוב לרע מדוע שישנה את המציאות?

אבל מהפרספקטיבה שאתה לא מבדיל בין טוב לרע, אתה יכול להחליט לשנות את המציאות, גם בלי להבדיל בין טוב לרע. ולמה? כי הוא בכלל לא מבדיל. ותשאל לפי מה הוא פועל? הוא בכלל לא שואל לפי מה הוא פועל.

השאלה הזאת היא כמו לשאול, לפי מה אלוהים מחליט. אם הכל אחד, איך נהיה טוב ורע? אם הכל אחד, איך יש שניות, איך מאחד נהיה שניים?

אך אם אתה מתחבר לשכל של אלוהים, אין שאלה למה. כי אם אין הבדל בין טוב לרע, אז אתה גם לא שואל למה יש הבדל, אם אין הבדל. כי אין הבדל בין הבדל ללא הבדל.

בסוף אתה רואה שאין הבדל באם אתה מבדיל או לא מבדיל. אז אתה יכול להבדיל ויכול לא להבדיל, אבל אין שאלה, כי אין הבדל בין להבדיל ללא להבדיל.

מהצד שלך, אתה שואל, אם אין הבדל, אז למה הוא עושה? אבל אצלי אין הבדל בין להבדיל ללא להבדיל, אני יכול להבדיל ובכל זאת להיות הלא מבדיל. אין הבדל בין אחד לשתיים. זה תמיד אחד ותמיד שתיים.

שאלה: אז אני תמיד חייב להרגיש רע, אי אפשר שיהיה רק טוב.

אליעד: נכון, ולכן אתה צריך לחפש את האמת עד הסוף, ואז תגיע לפרספקטיבה שבה לא משנה אם אתה מרוצה או לא מרוצה. ואם אתה לא רוצה לחפש את המציאות, יש בזה גם טוב, כי אתה תמיד תמשיך להיות קיים ולשנות את המציאות. כי אם יום אחד תפסיק לרצות, אז לא תרגיש שאתה קיים.

אני הייתי במצב הזה, חווייתי שאני תמיד מרגיש חיסרון. לא משנה מה אני יעשה, תמיד אני ארגיש שחסר לי, וזה לא היה מקובל עלי, לשם מה אני מתאמץ? ואז חיפשתי את האמת והבנתי שאין הבדל בין חסר ללא חסר.

ואם אתה לא רוצה את הטוב והרע, אז תחפש את האמת המוחלטת, שזה אומר, ששום דבר שאתה לא בטוח בו באופן מוחלט, אתה באופן מוחלט לא חושב אותו.

אתה באופן מוחלט, לא מזדהה עם שוב דבר שאתה לא בטוח בו באופן מוחלט. זה יגרום לכך, שבאופן מוחלט תזדהה עם שום דבר. ואז לא יהיה שום חיסרון.

שאלה: מה זה לא להזדהות?

אליעד: לא לקבל אותו כאמת.

שאלה: אבל זה עצמו גורם לסבל.

אליעד: אם מבינים זאת פעם אחת עד הסוף, אז אחר כך אתה מגיע להבנה שזה כבר לא משנה אם יש חיסרון או אין חיסרון.

שאלה: האם האני נצחי?

אליעד: כל דבר שקיים הוא לא נצחי. אך מצד מסויים הוא נצחי מצד אחר לא נצחי וכו'.

זה שאני תמיד קיים לנצח זה ברור, אך זה שתמיד אני אדע את האמת זה לא ברור. ככול שהאדם נכנס יותר פנימה, זה הופך לפחות משתנה ואז זה יותר נצחי. שוב פעם, ההבנה היא לא בהכרח ניצחית. אבל הקיום הוא נצחי.

האם זה שההבנה לא נצחית האם זה טוב או רע? זה גם טוב וגם רע, ואם אתה מבין את זה, אתה מבין שזה לא משנה אם זה טוב או רע.

מהיבט מסויים זה מאוד רע שאני יכול לשכוח את מה שאני יודע, מהיבט אחר זה מאוד טוב, כי אני יכול לדמיין את עצמי לא יודע, ואז אני יכול ליהנות מזה שאני יודע, ומהיבט אחר זה לא משנה בכלל. כי אין הבדל בין טוב לרע.

מהיבט מסויים אם אני אשכח את מה שאני יודע, אני אסבול, מהיבט אחר זה טוב שאני יכול לשכוח את מה שאני יודע, כי ככה אני יכול לדמיין את מה שאני לא יודע, ואז אני יכול ליהנות ממה שאני יודע. ומהיבט אחר זה בכלל לא משנה.
אתה לא רוצה במאה אחוז לא לדעת שום דבר המטרה שלי מרגיש טוב תעדוף עולם הבא לעזור לברר את האמת להתחבר לכלום אני אלוהים אובייקטיבי אובייקטיביות אושר איך להיות מאושר איך להיות מאושרים הסוד הסוד של האושר חיסרון חיסרון סובייקטיבי חסרונות כיצד להיות מאושר לדעת מה אתה רוצה להיות מאושר להיות מאושרים להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב תמיד להרגיש שלם להרגיש שלם עם עצמי להרגיש שלם עם עצמך מה אתה רוצה מודעות מודעות עצמית סובייקטיבי סובייקטיביות סוד סודות רוצה להיות מאושר רוצה להרגיש רוצה להרגיש טוב רצון שלם עם עצמי שלמות עצמית תמיד יש חיסרון
איך להיות מאושר / הדרך אל האושר - למה האושר תלוי בידיעת האמת?
איך להיות מאושר הדרך אל האושר - למה האושר תלוי בידיעת האמת? אושר = אחדות. ...
עקשנות / נחישות / התמדה. מהי מהותם? איך להיות מאושר בלי להתעקש על שום דבר?
... נחישות התמדה. מהי מהותם? איך להיות מאושר בלי להתעקש על שום דבר? עקשנות. מהי מהותה של העקשנות וממה היא נובעת? מה טוב ולא טוב בה? איך לא להצטרך אליה? עקשנות = מצב שבו האדם רוצה להשיג ...
כסף / אושר. מדוע תשוקה לכסף = חוסר אושר? איך להיות מאושר?
... אושר. מדוע תשוקה לכסף = חוסר אושר? איך להיות מאושר? כסף שונה מ: אושר. הכסף בכלל אינו קשור לאושר. הסיבה לכך היא ממש פשוטה. אושר = פנימי. כסף = חיצוני. אלו שני דברים ששונים במהותם. הקשר שבין אושר לכסף הוא בדיוק כמו הקשר שבין אור לבין חושך. דהיינו, קשר הפוך. כסף = חוסר אושר. כסף = תשוקה לכסף = חמדנות = אדם שאינו שמח בחלקו = תלות רגשית במצב חיצוני כלשהו. אחת הסיבות המרכזיות לכך שאנשים אינם מאושרים, היא בגלל הכסף. לצורך ההבהרה, אין האשמה לחוסר האושר נמצאת בכסף, בדיוק כמו שהיא לא נמצאת בחוסר הכסף. האשמה נמצאת בהשתוקקות של האדם אל הכסף. זא לא צריך להיות עם כסף ולא צריך להיות בלי כסף. כן צריך לא לרצות את ... את השכל של האדם בצורה החיצונית של המציאות, מה שכמובן אחראי לסבל של האדם. ככל שהאדם תלוי יותר בצורה ספציפית של המציאות, כך רע לו יותר. חוסר תשוקה לכסף = התמקדות במהות של המציאות = חוסר תלות רגשית בחיצוני = אושר אמיתי. הכסף אינו טוב ואינו רע, בדיוק כמו שחוסר כסף אינו טוב ואינו רע. הטוב והרע הם אך ורק תוצאה של ההסתכלות של האדם על המציאות. מציאות = רצון = אחדות = אושר. ...
אושר / החיפוש אחר האושר - איך *להפסיק* לחפש את האושר? איך להיות מאושר?
... - איך להפסיק לחפש את האושר? איך להיות מאושר? וכאן יתבאר, כי הדרך היחידה ... אלא רק מאושר באופן חלקי, שרוצה להיות מאושר יותר. כך שהשאלה היא, איך אפשר ... על ידי זה כל הקונפליקטים וכל חוסר ההתאמה, שיש בין רצונו של האדם לבין ... הוא המצב שבו האדם לא מחפש יותר להיות מאושר, מאחר שכבר טוב לו כרגע. כאשר האדם ... לא מנסה לחיות במציאות אחרת, כדי להיות מאושר יותר, הרי שהוא מאושר. אושר אמיתי בא ... על המושג כסף, מאחר שהוא היה חסר כל משמעות עבורו. אותו הדבר בדיוק גם לגבי האושר. אם האדם יכול להיות מאושר יותר, אז הוא יחפש את האושר. אם האדם יכול להיות מאושר פחות, גם אז הוא יחפש את האושר, כדי להיות מאושר יותר, ולוודא שהוא לא יהיה מאושר ... האושר. כי האושר עבורו זאת מילה חסרת משמעות. ואת מי האושר לא מעניין ...
דיכאון / מועקות / עצבות - איך להיות מאושר?
דיכאון / מועקות / עצבות - איך להיות מאושר?
... מועקות עצבות - איך להיות מאושר? מהי מועקה נפשית ומדוע אנשים חווים תחושת רע? אליעד כהן מסביר שמועקה נפשית היא תחושת רע בלתי ברורה שאדם מרגיש ללא סיבה מוגדרת. זו תחושה של חוסר נוחות, עצבות, דיכאון פנימי, או ריקנות, והאדם אינו יכול להגדיר באופן מדויק למה ... כל סוגי המועקות - כמו דיכאון, חרדות, פחדים, לחצים, כעסים, חוסר ביטחון עצמי, או חוסר אהבה עצמית - הן למעשה ביטויים שונים של אותה הבעיה: תחושת הרע. לכן, טיפול חלקי ... או פסיכולוגי עדיין יחוש רע בתחומים אחרים, כגון חרדה, לחץ או חוסר סיפוק. הרע תמיד ישוב ויופיע בצורה אחרת כל עוד השורש עצמו לא נפתר. מדוע בני אדם תמיד מרגישים תחושת חוסר סיפוק ומועקה פנימית? אליעד מסביר כי אנשים נמצאים במרדף מתמיד אחרי האושר, אך ככל ... בסופו של דבר שההצלחה והכסף לא גורמים להם אושר אמיתי. תחושת החוסר הזו היא הגורם לדיכאון ולעיתים אף להתאבדויות בקרב אנשים מצליחים. הוא מציין שכל ... האדם להבין שהרצונות שלו נובעים מנקודה שבה אין הבדל בין רצון לחוסר רצון. בנקודת המוצא של המציאות, אין הבדל בין טוב לרע, בין רוצה ללא - רוצה - הכל ... כללית יותר, שיכולה להופיע גם כדיכאון, חרדה, פחד, כעס, לחץ או חוסר ביטחון עצמי. כל התחושות הרעות הן למעשה ביטוי לתפיסת האדם שיש בעולם רע. אליעד ... תמיד נמצא במרדף אחרי האושר ושלמות האושר. אף אחד לא באמת רוצה להרגיש פחות טוב או לאבד את הטוב שיש לו, ולכן הוא תמיד נמצא בלחץ ובפחד. אפילו אדם מצליח ... לרצות יותר או לפחד פחות. אדם שחווה אחדות כזו יהיה כמו דומם חסר תודעה או כמו הצייר שמסוגל לצייר את כל סוגי הציורים האפשריים ובכך אינו מעדיף ציור ... מהו שורש הסבל האנושי? כיצד להפסיק לרצות? מהי תפיסת האחדות? איך להיות מאושר באמת? דיכאון מועקות נפשיות עצבות ריקנות הדרך אל האושר ועוד. וביארתי שמועקה נפשית ... שיש בעולם, כולל פתרון ללחצים, כעסים, דיכאונות, חרדות, פחדים, חוסר ביטחון עצמי וחוסר אהבה עצמית ועוד. וביארתי שמועקה היא רק ביטוי של תחושת רע. וביארתי, שמי שלא יפתור ... והייאוש העולמי, הוא משום שהאדם קולט שתמיד הוא ירגיש תחושת חסר אושר. וביארתי שלפעמים האדם המצליחן, הוא נכנס לדיכאון, כי הוא קולט שאין לו כלום. ... לדיכאון, מכך שהוא מבין את שורש הסבל של האדם. וביארתי שהאדם רוצה להרגיש טוב. וכל מה שהאדם עושה, זה תמיד בשביל עצמו. והאדם רוצה למלא את הרצון של עצמו. והאדם רוצה להפסיק לרצות להרגיש טוב. וביארתי שהאדם רוצה להרגיש יותר טוב, היא רק משום שהוא חושב שיש רע. כי אם הכל אחד, אין רצון עצמי לטוב יותר ... ורע, אך הם אחד. והאדם צריך להגיע להשתוות, כמו אצל הדומם שהוא חסר תודעה. ובנקודת ההתחלה, אין נפרדות, כי אין רצון. כי הרצון הוא רצון אין סוף לא ...
הספר להצליח בכוח המחשבה - אושר אמיתי, חיפוש האושר - איך להפסיק לחפש את האושר? מהו אושר אמיתי? איך להיות מאושר בשלמות?
הספר להצליח בכוח המחשבה - אושר אמיתי, חיפוש האושר - איך להפסיק לחפש את האושר? מהו אושר אמיתי? איך להיות מאושר בשלמות?
... להצליח בכוח המחשבה - אושר אמיתי, חיפוש האושר - איך להפסיק לחפש את האושר? מהו אושר אמיתי? איך להיות מאושר בשלמות? למה אנשים סובלים בזמן חיפוש האושר? הסיבה המרכזית לסבל האנושי, לפי אליעד כהן, היא לא מחסור באושר, אלא דווקא החיפוש אחריו. כל עוד האדם מחפש אושר, הוא חווה תחושת חוסר וסבל. העולם בנוי מטוב ורע, והנוכחות של הטוב היא שמייצרת את תחושת הסבל, משום שכאשר לאדם יש אפשרות שיהיה לו טוב יותר או פחות טוב, הוא תמיד ירצה להשתפר, ולכן תמיד יחוש חוסר סיפוק. אם העולם היה מורכב מרע בלבד, האדם לא היה סובל, כי לא היה לו למה לשאוף. אליעד מסביר שרק ... כאשר האדם כבר אינו מחפש את האושר. אליעד כהן מדגים זאת דרך ילד קטן שעוד לא למד מהוריו את מושג האושר - הילד לא מבין מה זה להיות מאושר או לא מאושר, ולכן הוא מאושר באמת. רק לאחר שההורים מלמדים את הילד לחפש את האושר, מתחיל הסבל שלו. ... אנשים דתיים שמחכים למשיח ומצפים לגן עדן, מעידים על כך שהם אינם מאושרים. לפי אליעד, עצם הציפייה למשהו טוב יותר מעידה על חוסר אושר אמיתי. גם אדם שרוצה לתקן את העולם אינו מאושר באמת, כי אם הוא מאושר באמת, הוא אינו זקוק ...
חיפוש האושר, איך להרגיש טוב, איך להיות מאושר, אושר הוא צורה, סבל הוא צורה, נפילה רוחנית, ירידה רוחנית, הטעיה עצמית
חיפוש האושר, איך להרגיש טוב, איך להיות מאושר, אושר הוא צורה, סבל הוא צורה, נפילה רוחנית, ירידה רוחנית, הטעיה עצמית
... האושר, איך להרגיש טוב, איך להיות מאושר, אושר הוא צורה, סבל הוא צורה, נפילה רוחנית, ירידה רוחנית, הטעיה עצמית למה החיפוש אחרי אושר גורם לסבל? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם מנסה להרגיש טוב או מחפש אושר, עצם החיפוש הוא זה שיוצר אצלו סבל וחוסר שביעות רצון. אנשים קוראים ספרים, מגיעים למפגשים רוחניים, ועוברים תהליכים ... בעצם, כשמישהו מחפש אושר, הוא למעשה יוצר באופן לא מודע את האפשרות לחוות את ההיפך, שהוא סבל. לדוגמה, כאשר אדם מחפש זוגיות מאושרת, בעצם הרצון שלו להיות מאושר דרך הזוגיות הוא כבר מייצר נפרדות שמאפשרת קיום של זוגיות לא מאושרת. לכן, ... - לא בגלל שיש באמת נפילה, אלא בגלל עצם ההגדרה שהאדם נותן למציאות. כאשר אדם חושב שיש אושר שצריך להשיג וסבל שצריך להימנע ממנו, הוא באופן בלתי נמנע חווה חוסר שביעות רצון. כך הוא מוצא את עצמו לכוד במעגל אינסופי של סבל. לדוגמה, כאשר אדם ...
אושר, איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר בשלמות, אושר מוחלט, אושר יחסי
אושר, איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר בשלמות, אושר מוחלט, אושר יחסי
... איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר ... כאשר אדם אומר שהוא רוצה קבלה עצמית, יש להבין תחילה מהי בדיוק קבלה עצמית עבורו. הוא נותן דוגמה: אם אדם אומר שהוא רוצה להיות מאושר, המשמעות היא שכרגע הוא חווה מצב של חוסר קבלה עצמית, כי אם הוא היה מקבל את עצמו במלואו הוא לא היה מרגיש צורך לשנות או לשפר דבר. הוא מוסיף שכדי להבין מה באמת האדם רוצה, חשוב להפוך את המושג המופשט לדבר מוחשי וקונקרטי. לדוגמה, אדם שחווה חוסר שייכות ומעוניין לקבל את תחושת השייכות הזו, עליו תחילה להבין בדיוק מה חסר לו, ולמה הוא חווה זאת כחיסרון. איך ההתמדה משפיעה על תחושת האושר והערך העצמי? אליעד מדגים באמצעות נושא ההתמדה: אדם שחושב שהוא לא מתמיד מספיק במשהו יכול להרגיש חוסר ערך עצמי או חוסר סיפוק עצמי, אך למעשה ייתכן שהבעיה שלו איננה חוסר התמדה, אלא שבפועל אין לו מטרה או עניין שבאמת חשובים לו מספיק כדי שהוא ירצה להתמיד בהם. לכן, הפתרון ... אלא לתחושת שייכות חברתית שאדם מחפש לעצמו, ולתפיסה של החברה שאדם שמתמיד הוא אדם ערכי או מצליח יותר. האם אפשר בכלל להיות מאושר לחלוטין? נקודה מרכזית שאליעד מעלה בהרצאה היא השאלה האם אפשר בכלל להגיע לאושר מושלם ומוחלט - מצב שבו האדם תמיד מרוצה ללא תנאי. כאן הוא מציג את התובנה החשובה שאומרת כי כל דבר בעולם מכיל באופן שווה יתרונות וחסרונות. הוא מדגיש שאין שום דבר בעולם שהוא רק טוב או רק רע. כל דבר שאנו מתבוננים בו יכלול תמיד חיסרון מסוים, ולכן לעולם לא ניתן להיות מאושר באופן מוחלט, כל עוד האדם מתנהל בתוך מערכת חשיבה המבדילה בין טוב ורע. מה הדרך היחידה להשיג אושר ... מה רע, לא מה רצוי ולא מה לא רצוי. במצב כזה, שנקרא אין מחשבה, האדם יכול לחוות מצב של אושר מוחלט משום שאין אצלו תפיסה של חיסרון כלל. אך אליעד מודה שאופן קיום כזה קשה מאוד, וכמעט בלתי אפשרי בחיי היום - יום, מכיוון שהאדם מטבעו ... תודעה פנימית שמבינה ומכירה בכך ששום דבר לא באמת משנה באופן מוחלט, מה שמאפשר לו להישאר מאושר ורגוע, גם מול אתגרי החיים. איך להיות מאושר? מהי קבלה עצמית? האם אפשר להיות מאושר באופן מוחלט? איך להשיג הערכה עצמית? מהי אהבה עצמית? כיצד למצוא איזון בחיים? האם המציאות משנה? מה זה אושר ואיך באמת אפשר להיות מאושר? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת בשאלה המרכזית: איך להיות מאושר, מהו אושר אמיתי והאם אפשר להשיג אושר מוחלט ושלם? אליעד מתחיל בהבהרה פשוטה - כל בני האדם שואפים ... רוצה יותר את מה שקורה לו, כך הוא יותר מרוצה, וככל שהוא מתנגד יותר, הוא פחות מאושר. האם יש מצב של אושר מוחלט ללא שום חיסרון? אליעד מדגיש כי בעולם שלנו אף פעם לא קיים מצב של אושר מוחלט - כל דבר שניתן להשיג תמיד יכיל גם יתרונות וגם חסרונות. למעשה, המציאות בנויה בצורה מאוזנת: כמות החסרונות והיתרונות בכל דבר שווה לחלוטין. לדוגמה, טלפון סלולרי מכיל את אותה כמות של יתרונות ושל חסרונות. השוני בתחושת האושר נובע ממה שהאדם רוצה באותו רגע. אם הוא מתמקד ביתרונות, הוא יהיה מרוצה, אם הוא מתמקד בחסרונות , הוא יהיה פחות מרוצה. האם אפשרי לחיות במצב של אושר מושלם בלי חיסרון בכלל? אליעד מציג אפשרות אחת בלבד להגיע למצב של אושר מושלם ללא חיסרון: לצאת לגמרי ממשחק החיים, מהמקום שבו יש טוב ורע. המצב הזה מתרחש רק כאשר האדם משתחרר לגמרי ... יודע אם משהו כדאי או לא כדאי, ואין בו שום התנגדות למציאות. מצב זה הוא מצב של אין מחשבה. כאשר אין שום מחשבה על יתרון או חיסרון, האדם חווה מצב של שלמות ואושר מוחלט. עם זאת, אליעד מודה שמצב זה קשה להשגה כי הוא מחייב את האדם ... להיות מרוצה לחלוטין ביומיום היא מכיוון שהמציאות תמיד משתנה, ואף מצב לא מושלם לחלוטין. כל מחשבה שהאדם חושב תמיד מכילה חיסרון כלשהו, וכדי להיות מאושר לחלוטין, האדם היה צריך להיות מסוגל לקבל גם מצבים קיצוניים לחלוטין. הוא נותן דוגמה לכך: אדם שחושב ... עליו יכולה להיות חיובית. מצד שני, אותה מחשבה בדיוק, של אריה שתוקף אותו, היא שלילית. לכן, כל מחשבה תמיד מכילה יתרונות וחסרונות. מהי הדרך המעשית להגיע למצב של אושר יחסי? אליעד מציע דרך מעשית להתקרב למצב של אושר גדול ... מוחלט ועמוק יותר. למה בכל זאת כדאי להתאמץ, אם הכל ממילא לא מושלם? אליעד עונה לשאלה למה בכלל להתאמץ, אם בסוף תמיד יהיה חיסרון כלשהו. הוא מציין שישנן שתי פרספקטיבות: אחת אומרת ששום דבר לא משנה באמת, כי כולם מתים בסוף והכל ...
אושר יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי סיבה, אושר עם תנאים, אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת
אושר יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי סיבה, אושר עם תנאים, אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת
... יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי סיבה, אושר עם תנאים, אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת מה ההבדל בין אושר יחסי לאושר מוחלט? כדי להבין איך להיות מאושר, צריך קודם להבין שיש שני סוגים עיקריים של אושר: אושר יחסי ואושר מוחלט. רוב האנשים חווים אושר יחסי בלבד. אושר יחסי הוא מצב שבו ... למוחלט, יש להבין את ההבדל בין חשיבה יחסית לבין חשיבה מוחלטת. חשיבה יחסית היא המצב שבו האדם מסתכל על העולם דרך נקודת מבט אישית וסובייקטיבית. למשל, אם אדם אומר זה טעים לי, הוא תופס את האוכל כמשהו חיובי רק כי כרגע הוא רוצה אותו או נהנה ממנו. הוא חושב שהתחושה הזו היא אמת ... הכסף, אלא בגלל שאתה רוצה את המצב הנוכחי. עליך ללמוד לזהות שהתחושות שלך הן תוצאה של רצון, ולא תוצאה של המציאות עצמה. האם אפשר להיות מאושר מוחלט וגם להצליח בעולם היחסי? רבים תוהים האם אפשר לחוות אושר מוחלט ובאותו זמן להצליח ולפעול בעולם היחסי (כמו עבודה, קריירה, זוגיות ... בהכרח הצלחה בעולם היחסי, אלא פשוט אינו תלוי בה. מהו אושר מוחלט? איך להגיע לאושר בלי תנאים? הבדל בין טוב יחסי לטוב מוחלט האם אפשר להיות מאושר בכל מצב? חשיבה יחסית או חשיבה מוחלטת? האם אושר ללא תנאים אפשרי? מה ההבדל בין טוב לרע? ...
אושר, איך להיות מאושר באמת? התמודדות עם פרידה מבן זוג, פרידה מבת זוג, חוסר ערך עצמי, דימוי עצמי נמוך, ביטחון עצמי, חקירה רגשית, להיצמד לאמת, מרגיש כמו כלום, מהי אמת? מהו שקר?
אושר, איך להיות מאושר באמת? התמודדות עם פרידה מבן זוג, פרידה מבת זוג, חוסר ערך עצמי, דימוי עצמי נמוך, ביטחון עצמי, חקירה רגשית, להיצמד לאמת, מרגיש כמו כלום, מהי אמת? מהו שקר?
... איך להיות מאושר באמת? התמודדות עם פרידה מבן זוג, פרידה מבת זוג, חוסר ערך עצמי, דימוי עצמי נמוך, ביטחון ... שקר? איך להתמודד עם פרידה ולהגיע לאושר אמיתי? כאשר אדם מתמודד עם פרידה מבן או בת זוג, הוא בדרך כלל מרגיש תחושות של כאב, אכזבה, ותחושה כללית של חוסר ערך עצמי. אדם כזה עשוי להרגיש שאם עזבו אותו, הוא כנראה לא שווה מספיק, או שמשהו בו מקולקל, פגום או חסר. אבל אליעד מסביר כיצד אפשר ... שבן אדם מבין באופן מוחלט, שאין באמת הבדל אמיתי בין להיות שווה ללא להיות שווה, הוא משתחרר לחלוטין מהתלות בדברים חיצוניים. איך להתגבר על תחושת חוסר ערך עצמי אחרי פרידה? אליעד מסביר ... אותי, זו לא האמת המדויקת. האמת המדויקת יותר היא שרע לי כי אני מתגעגע לתחושה מסוימת שהייתה לי איתה. אם מבררים לעומק, אפשר לגלות שבעצם התחושה שחסרה היא תחושת ההענקה או השליטה או ... לא יכול להילחץ באמת, אפילו אם עדיין תגיב באופן אוטומטי. כיצד ניתן להפוך הבנה תאורטית לחוויה ממשית? אליעד אומר שכדי להפוך את ההבנה של הכלום, של חוסר המשמעות, או את ההבנה שאין הבדל ... אחרי הרבה תרגול, השפה הופכת אינסטינקטיבית. באותו אופן, ההבנה של הכלום, של אין הבדל, הופכת להיות אינסטינקטיבית ככל שמתאמנים עליה יותר לעומק וביסודיות. מה יקרה כשתבין שאתה כלום באופן ... ולהפסיק לשקר לעצמו שזה נורא. כאשר הוא מקבל את זה, הוא חופשי לחלוטין. איך להתמודד עם פרידה מבן זוג? איך לשפר דימוי עצמי נמוך? מהי אמת ומהו שקר? איך להיות מאושר באמת? מה עושים כשמרגישים כמו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אושר, רוצה להיות מאושר, לדעת מה אתה רוצה, איך להיות מאושר? מודעות עצמית, להרגיש שלם עם עצמך, רוצה להרגיש טוב, תמיד יש חיסרון, סובייקטיביות, אובייקטיביות, הסוד של האושר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תחושות, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: תחושות, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להרזייה, מאמן אישי לקריירה, אימון אישי למנהלים בתחום תחושות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 01:15:03 - wesi1