אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תחושה ✔פחד לבטא אהבה, פחד להיות מאוהב, פחד לאהוב, פחד לבטא רגש, פחד להיות חלש, פחד להיות תלוי רגשית, פחד מתלות רגשית, פחד להרגיש חלש, לשדר חולשה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:38פחד לבטא אהבה, פחד להיות מאוהב, פחד לאהוב, פחד לבטא רגש, פחד להיות חלש, פחד להיות תלוי רגשית, פחד מתלות רגשית, פחד להרגיש חלש, לשדר חולשה בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? תלות רגשית בזוגיות, פחד לבטא חולשה
מדוע אנשים מפחדים להראות תלות רגשית בזוגיות?

אנשים רבים נמצאים בזוגיות ומעוניינים להרגיש אהובים, אך גם שואפים לתחושת חופש ועצמאות. מצב זה יוצר דילמה פנימית בין הרצון להרגיש שבן הזוג תלוי בהם רגשית לבין הפחד לבטא תלות רגשית, שעלולה להתפרש כחולשה. אליעד כהן מסביר שלמעשה, כל אדם בזוגיות רוצה לחוש מצד אחד כי בן הזוג יכול להסתדר גם בלעדיו, ומצד שני רוצה להרגיש שהוא משמעותי ובלתי ניתן להחלפה עבור בן הזוג. היכולת להביע תלות רגשית, כלומר, היכולת לשדר לבן הזוג "אני לא יכול בלעדיך" היא חיונית כדי ליצור תחושה של אהבה ומשמעות במערכת היחסים.

מה קורה כשלא מבטאים פחד מתלות רגשית?

כאשר אדם נמנע מלשדר לבן הזוג שלו פחד מפני פרידה, הוא מעביר למעשה מסר סמוי שהוא אינו אוהב מספיק או מחויב מספיק לזוגיות. לדוגמה, אם בן זוג לעולם לא מביע פחד לאבד את בן זוגו, הצד השני יכול לחוש חוסר באהבה וערך עצמי נמוך, שעלולים להוביל לתחושות של ניתוק ואף לפרידה בפועל. על פי אליעד, ביטוי כנה של הפחד "שתעזוב אותי" הוא קריטי על מנת להבהיר לבן הזוג את עומק המחויבות והאהבה.

איך להתגבר על הפחד להיראות חלש או תלוי רגשית?

הסיבה לכך שאנשים מתקשים להביע תלות רגשית היא הפחד להיתפס כחלשים ופגיעים. כשאדם אומר לעצמו: "אני מפחד להיפגע אם בן הזוג יעזוב אותי, " הוא מיד חווה תחושת חולשה ומנסה לברוח ממנה. אליעד מסביר שכדי להתגבר על הפחד הזה, יש צורך ראשית לקבל את האפשרות של להרגיש רע מהפרידה. אם אדם מוכן לקבל בתוכו את הרגש הזה ולא לברוח ממנו, הוא יהיה מסוגל להביע אותו בצורה טבעית וללא פחד.

מהי הדרך הנכונה לשדר את הפחד מפני פרידה?

אליעד כהן מדגים את הדרך הנכונה לביטוי הפחד מפני פרידה, כאשר הוא מציין שאדם צריך למצוא בתוכו דווקא את המקום בו הוא אינו מפחד כלל מנטישה. ככל שהאדם פחות מפחד באמת שהזוגיות תסתיים, כך הוא יכול לבטא יותר בקלות את תחושת הפחד שלו בצורה אותנטית. למעשה, אליעד טוען שככל שהאדם מפחד יותר מפרידה, הוא ייטה לברוח מהמחשבות האלו וישדר באופן בלתי מודע מסר של חוסר אהבה וחוסר פחד לאבד את בן הזוג. ההיגיון ההפוך הוא שככל שאתה יותר שלם עם האפשרות של פרידה, כך תוכל לבטא בכנות ובאותנטיות את הפחד שלך לאבד את בן הזוג.

מהו הקשר בין פחד לאהוב לבין פחד לאבד?

הפחד לאהוב והפחד להיפגע הם למעשה שני צדדים של אותה מטבע. אדם המפחד להיפגע יתקשה מאוד להביע את רגשות האהבה שלו, משום שהוא ירגיש פגיע ומאוים. לעומת זאת, ככל שאדם ירגיש בנוח עם הפחד מפני אובדן, הוא יוכל באופן טבעי לבטא את רגשותיו כלפי בן הזוג שלו. היכולת להכיל את הפחד הפנימי מאפשרת לאדם להראות בצורה אמיתית וכנה שהוא אכן מפחד לאבד את בן הזוג, וכך מעמיק את הקשר והמחויבות בזוגיות.

מהם שני המסרים החשובים שצריך לשדר בזוגיות?

אליעד כהן מבהיר שכל אדם בזוגיות צריך לשדר לבן זוגו שני מסרים סותרים לכאורה:
  • אני יכול להסתדר בלעדיך - מה שמשדר כוח ועצמאות.
  • אני לא יכול בלעדיך - מה שמשדר תלות רגשית, אהבה עמוקה, ומחויבות.
השילוב בין שני המסרים האלו הוא חיוני מכיוון שבן אדם רוצה להרגיש שבן זוגו בוחר בו מתוך כל האפשרויות האחרות ולא מתוך אילוץ, ובו זמנית רוצה לחוש שהוא חיוני ובלתי ניתן להחלפה עבור בן זוגו.

מה הקושי האמיתי בביטוי רגשות בזוגיות?

אליעד מסביר שהקושי הגדול בביטוי רגשות של אהבה ותלות נובע מהפחד מהתחושה עצמה. כאשר אדם מפחד מאוד לאבד את בן זוגו, הוא ינסה להדחיק ולברוח מהמחשבה הזאת, ולכן גם יתקשה מאוד להביע את הרגש. דווקא אדם שאינו מפחד באופן אמיתי לאבד את בן זוגו יכול להביע באופן פתוח ונינוח את החשש מכך, וליצור את התחושה של אהבה וכנות בקשר.

איך איזון בין פחד לחופש מחזק את הקשר?

האיזון בין הצורך בחופש והצורך בתלות רגשית הוא חיוני לקשר זוגי בריא. אליעד כהן מדגים זאת בעזרת דימוי השוקולד: אדם שאוהב מאוד שוקולד עלול להימנע ממנו כי הוא פוחד לאבד שליטה. באופן דומה, אדם שאוהב מאוד את בן זוגו עלול להימנע מביטוי אהבה מפחד להרגיש תלוי ופגיע. אך דווקא היכולת להכיל את התלות הרגשית הזו ולהביע אותה בכנות, מבלי לברוח מהפחד שהיא תיצור, היא שתאפשר ליצור קשר עמוק, משמעותי ויציב יותר.
איך להפוך להיות בן זוג טוב יותר על ידי הבעת תלות רגשית?

בזוגיות, אחד הצרכים הבסיסיים הוא להרגיש שאוהבים אותך, אך לצד זה יש את הצורך להרגיש גם חופש ועצמאות. אנשים רוצים להרגיש שהם לא תלויים בבן הזוג, אך מצד שני הם רוצים גם להרגיש שמישהו אחר לא יכול להיות איתם אלא רק איתם, וזה יוצר את הדילמה בין חופש לבין תלות רגשית.

מהו האיזון בין חופש לתלות רגשית בזוגיות?

בזוגיות, כל אחד מהצדדים מעביר לבן הזוג השני שני מסרים חשובים. מצד אחד, הם רוצים להרגיש שיכולים להסתדר בלעדיו, מצד שני, הם רוצים להרגיש שמישהו תלוי בהם רגשית. חשוב להיות מסוגלים לשדר את שני המסרים האלה: "אני יכול להסתדר בלעדיך" ו - "אני לא יכול בלעדיך".

איך אנחנו משדרים את המסר שאנחנו תלויים רגשית בבן הזוג?

חלק מהקושי בשידור המסר הזה נובע מהפחד להיות חלש או פגיע. אנשים מפחדים להרגיש תלות רגשית, כי זה יכול להיחשב כחולשה. כאשר אדם מרגיש תלוי רגשית בבן הזוג, זה משדר לבן הזוג תחושות של ערך ושל חשיבות.

מה הבעיה כשלא משדרים תלות רגשית בזוגיות?

כשאנשים לא משדרים את הפחד שתעזוב אותי, הם למעשה משדרים מסר פנימי שהן לא אוהבים את בן הזוג מספיק. כלומר, אם לא משדרים את הפחד להיות נטושים, בן הזוג השני עשוי להרגיש חוסר אהבה ומחויבות, מה שמוביל לעיתים לפרידה.

מה ניתן לעשות כדי לשדר את הפחד שתעזוב אותי מבלי להרגיש חלש?

הדרך לשדר את הפחד הזה היא על ידי קבלה פנימית של הרגש. ככל שאדם מקבל את העובדה שהוא עשוי להרגיש רע אם בן הזוג ייפרד ממנו, כך הוא יכול לשדר את הרגש הזה בצורה טבעית וללא פחד. כאשר אדם מפחד מהאפשרות שהזוגיות תיפסק, הוא צריך ללמוד להתחבר לרגש הזה ולהביע אותו בלי לברוח ממנו.

כיצד פחדים פנימיים משפיעים על היכולת להביע רגש בזוגיות?

כאשר אדם בורח מהמחשבות על הפרידה, הוא למעשה חוסם את היכולת להביע רגש של פחד מפני אובדן. אם תצליח להתחבר לרגש הזה ולהביע אותו בצורה טבעית, יש סיכוי טוב יותר שהצד השני ירגיש אהבה וימשיך בקשר.

מהו החשש להרגיש תלות רגשית והאם זה בריא?

פחד להרגיש תלות רגשית או חולשה בזוגיות הוא טבעי, אך הוא לא בהכרח בריא. על אף שהרבה אנשים נוטים להימנע מהרגש הזה, חשוב להבין שהבעת חולשה ותלות רגשית יכולה לחזק את הקשר ולהפוך אותו למרגש ומחויב יותר. במקרים רבים, אם בן הזוג מרגיש אהוב ומוערך על ידי השני, הוא ירגיש בטוח במערכת היחסים וימנע את הפחדים מהפרידה.

מה הקשר בין פחד לאהוב לבין פחד לאבד?

פחד לאהוב הוא למעשה פחד להיפגע. כשיש פחד להיפגע, יש גם פחד להרגיש חלש או פגיע. ככל שאדם מצליח להרגיש את הפחד הזה מבלי לברוח ממנו, כך יהיה לו יותר קל לשדר אהבה ומחויבות בזוגיות. אדם שלא פוחד להרגיש את הפחד מהפרידה יוכל גם לשדר את אהבתו בצורה טובה יותר.

מהו הלקח בסופו של דבר בהבעת תלות רגשית?

הלקח הוא שכאשר אתה משדר לאדם השני שאתה לא פוחד לאבד אותו, אתה למעשה גורם לו לחשוב שאתה לא אוהב אותו מספיק. לעומת זאת, אם תוכל לשדר את הפחד הזה בצורה כנה ואותנטית, תוכל גם להבטיח שבן הזוג ירגיש אהוב וימשיך איתך.
עכשיו יש דבר שנקרא זוגיות מכירים זוגיות יש מושג שנקרא זוגיות, עכשיו בזוגיות בן אדם אחד הדברים שהוא רוצה להרגיש זה שאוהבים אותו עד כאן זה נכון רוצה להרגיש שאוהבים אותו. עכשיו האם הבן אדם רוצה להרגיש שהבן זוג שלו תלוי בו או לא תלוי בו אז מה התשובה תהיה התשובה תהיה גם וגם ואתה גם רוצה להרגיש שהוא לא תלוי בך בכלל שאתה לא אחראי עליו או משהו כזה מצד שני אתה כנראה תרצה להרגיש שהבן אדם השני עבורו אתה היחיד שלו "הוא האחד שלי היא האחת שלי והיא לא יכולה להיות עם אף אחד אחר הוא לא יכול להיות עם אף אחת אחרת" וכו'.

עכשיו זאת אומרת שבעצם בן אדם בזוגיות צריך להעביר לבן אדם השני שני מסרים מסר אחד להעביר לו "תקשיב אני יכול להסתדר בלעדיך אל תדאג אני לא מגביל אותך, אני מספיק חזק אתה אוהב מישהו חזק" מצד שני הבן אדם השני גם רוצה לקבל ממך תחושה שאתה חלש שאתה לא יכול בלעדיו "ואני לא יכול בלעדייך לא יכולה בלעדיך" וכו' עד כאן זה נכון, זאת אומרת חלק מהיכולת שלך להיות בן זוג טוב או בת זוג טובה זה תלוי ביכולת להעביר לבן אדם השני את המסר שאתה תלוי בו רגשית. עכשיו מה הבעיה של אנשים או של חלק גדול מהאנשים שבדרך כלל אנשים הם או זה או זה או שהבן אדם כל הזמן משדר "אני מפחדת שתעזוב אותי ומפחדת שתעזוב אותי" או שהבן אדם משדר "אני לא מפחד שתעזוב אותי".

עכשיו כרגע בא נדבר על האנשים שמשדרים "אני לא מפחד שתעזוב אותי" או בוא ננסח את זה אחרת האנשים שלא משדרים "אני מפחד שתעזוב אותי" כשאתה מדבר עם בן אדם אפשר לשים לב בטון דיבור שלך איך אתה מדבר האם אתה מתחנן על נפשך או אם אתה מדבר כזה בכן כן לא לא, עכשיו אם אתה תרגיש נגיד כלפי בת זוג אתה תרגיש "אני בשום אופן בעולם אני לא מוכן שהיא תעזוב אותי" אם זאת תהיה החוויה שלך כשאתה תדבר אתה כנראה תגיד את אותם משפטים שלך בצורה אחרת בטון דיבור אחר בקצב אחר בהבעת פנים אחרת משהו אחר, אתה תשדר לבן אדם השני "אני לא יכול בלעדיך".

אוקי עכשיו למה אנשים קשה להם לשדר את הרגש הזה כי בעצם הרגש הזה זה בעצם אומר להיות חלש לאנשים קשה להזדהות בתוכם עם המחשבה שאומרת "אני תלוי בבן אדם השני", ככה בשביל שאתה תגרום למישהי להרגיש שאתה חושב שאתה לא יכול בלעדיה שאתה תלוי בה רגשית ואז היא תרגיש נערצת נחשקת וכו' בשביל זה אתה צריך להתחבר בתוכך למקום של "אני מפחד לפספס אותה אני לא רוצה שהיא תעזוב אותי, אם היא תעזוב אותי יחרב העולם שלי החיים שלי לא יהיו שווים כלום" וכו' אבל מה הבעיה בזה שברגע שאתה חושב את זה אתה מרגיש מאוד חלש ואף אחד לא רוצה להרגיש חלש כי בן אדם לא רוצה להכניס את עצמו למקום הפגיע.

נגיד עכשיו אני נשאל מישהו ככה "אתה אוהב את אשתך" הוא יגיד כן "אתה שהיא תיפרד ממך? לא, אוקי ואם היא תיפרד ממך מה יקרה" אז הוא נגיד יגיד אני ארגיש רע, "אוקי וטוב לך עם זה שתרגיש רע" הוא אומר לא "אז מה תעשה? אז אם אני ארגיש רע אני אעשה ככה וככה כדי לא להרגיש רע, עכשיו שימו לב עכשיו נשאל אותו את השאלה הבאה "אתה אם אשתך תעזוב אותך אתה תרגיש מזה רע? כן, עכשיו כמה רע לך מזה שתרגיש מזה רע כאילו אם זה תלוי בך אתה מעדיף שאם היא תעזוב אותך שיהיה לך רע או לא" רוב האנשים יגידו לא "אני מעדיף שאם היא תעזוב אותי שלא יהיה לי רע אם היא תעזוב אותי למה שאני ארצה שיהיה לי רע" עכשיו אם בן אדם אומר כזה דבר זה בעצם אומר שהוא בורח במוח שלו מהמחשבות שגורמות לו לחשוב "אם היא תעזוב אותי יהיה לי רע" זה מה שזה אומר ואז כשהוא לא מוכן להזדהות עם המקום בתוכו שמפחד שהיא תעזוב אותו ואז קשה לו להביע לה את הרגש של "אני מפחד שתעזבי אותי" ואז ה - subtext שהיא מקבלת זה "אני לא מפחד שתעזבי אותי" ואז ה - subtext העוד יותר פנימי זה "אני לא מספיק אוהב אותך" ואז יש את המשך העלילה.

אוקי ולכן הפתרון, עכשיו אז מה צריך בן אדם לעשות כדי להעביר לבן אדם השני את המסר "אני מפחד שתעזוב אותי" מה שאתה צריך לעשות הוא למצוא בתוכך את המקום שאתה לא מפחד שהוא יעזוב אותך, זאת אומרת כזה דבר בדיוק הפוך ככל שאתה יותר לא תפחד שאשתך תעזוב אותך כך יהיה לך יותר קל להזדהות בתוכך עם המקום שאתה מפחד שהיא תעזוב אותך ואתה לא תרגיש מזה מאוים ויהיה לך יותר קל לשדר לה "אני מפחד שתעזבי אותי" כי אתה לא באמת מפחד שהיא תעזוב אותך אבל ככל שאתה יותר מפחד שהיא תעזוב אותך ככה אתה יותר מרגיש רע מהמחשבה שהיא תעזוב אותך וככה אתה יותר בורח מהמחשבה שיהיה לך רע אם היא תעזוב אותך וככה אתה יותר מספר לעצמך סיפור של "אם היא תעזוב אותי לא אכפת לי" וככה אתה יותר משדר לה "אם תעזבי אותי לא אכפת לי" וככה אתה יותר גורם לה לחשוב שאתה לא אוהב אותה וככה יש יותר סיכוי שהיא תעזוב אותך.

הבנו את הסיפור ולכן עוד פעם זה נקרא פחד לאהוב הפחד להיפגע או פחד להיות תלוי רגשית או פחד לבטא חולשה, עכשיו אם אתה רוצה לשדרג את היכולת שלך להעביר למישהי מסר של "אני לא יכול בלעדייך אני מפחד שתעזבי אותי" נגיד שהיא אומרת "אני רוצה לראות שאני האחת שלך שאתה מפחד לאבד אותי", עכשיו אם אתה מאוד מפחד לאבד אותה יהיה לך מאוד קשה להראות לה שאתה מפחד לאבד אותה כי זה עושה לך רע אתה לא רוצה את זה אבל אם אתה לא תפחד לאבד אותה אז יהיה לך יותר קל להזדהות בתוכך עם המקום שאתה מפחד לאבד אותה ולהראות לה שאתה מפחד לאבד אותה שזה אומר שברגע שהמוח אומר לך "אני מפחד לאבד אותה" אל תפחד מהמחשבה הזאת.

כשהמוח אומר "אני מפחד שהיא תעזוב אותי, אני מפחדת שהוא יעזוב אותי" האם המחשבה הזאת עושה לך טוב או רע אם המחשבה הזאת עושה לך רע אז אתה תברח מזה ואז אתה לא תוכל להתחבר לזה ואז לא תוכל לבטא את זה אבל אם כשהמוח אומר לך

"אני מפחדת שהוא יעזוב אותי" את לא בורחת מהמחשבה הזאת כי את לא באמת מפחדת להרגיש רע או כי את לא באמת מפחדת שהוא יעזוב אותך אז את יכולה להאמין יותר חזק למחשבה שאומרת "אני מפחדת שהוא יעזוב אותי" ואז יותר קל לבטא "אני מפחדת שתעזוב אותי" ואז יש יותר סיכוי שהוא ירגיש שאת אוהבת אותו ואז יש יותר סיכוי שהוא לא יעזוב אותך.

וכמובן עוד פעם שיש פה שני היבטים בן אדם רוצה להרגיש שהוא נמצא עם בן אדם חזק שהוא לא תלוי בו רגשית ושהוא יכול להסתדר בלעדיו, עכשיו אם אתה נמצא עם מישהי שאתה חושב שהיא לא יכולה להסתדר בלעדיך זה גם מחמיא לך אבל גם מצד שני זה לא מחמיא לך כי אתה אומר "היא לא יכולה להיות עם אף אחד אחר ואז היא כאילו לא בוחרת להיות איתי כי אין לה ברירה" אתה מצד אחד רוצה לחשוב שאשתך יכולה להיות עם כל האנשים בעולם וכולם רוצים אותה והיא יכולה להיות עם כולם ויהיה לה טוב במאה אחוז כי אז אם היא רוצה אותך זה אומר שהיא בחרה אותך זה לא בלית ברירה היא בחרה להיות איתך היא יכלה להיות עם כולם אבל היא בחרה להיות איתך, מצד שני אתה לא רוצה לחשוב שהיא יכולה להיות עם כולם כי אז אתה תפחד שהיא תאבד אותך יכולה בכל רגע לבחור אחרת אז אתה אומר "לא אני רוצה לחשוב שהיא לא יכולה להיות עם אף אחד אחר היא יכולה להיות רק איתי אבל אם היא יכולה להיות רק איתי אז זאת לא חוכמה שהיא איתי כי היא פשוט לא יכולה להיות עם אף אחד אחר" ולכן אתה רוצה גם וגם.

עכשיו אותו דבר גם בלהביע רגש בן אדם צריך גם להגיד לשדר "אני יכול להיות כל אחד" וגם את שניהם "אני לא יכול להיות עם כל אחת רק איתך" גם וגם אבל זה הרבה פעמים בהפוך על הפוך לפעמים יהיה לך קשה לשדר לאשתך "אני לא יכול בלעדייך" בגלל שאתה חושב שאתה לא יכול להיות בלעדיה שזה גם דיברנו בפעמים קודמות בן אדם לפעמים קשה לו לבטא שהוא אוהב מרוב שהוא אוהב, בן אדם מרוב שהוא אוהב הוא גם מפחד להיות בקשר הזה כי הוא מפחד שהוא ילך לאיבוד זה כמו בן אדם מפחד להיות ליד שוקולד מרוב שהוא אוהב את השוקולד הוא מפחד "אם אני אהיה ליד השוקולד אני לא אוכל להפסיק לאכול אותו אני לא רוצה לראות את השוקולד" אתה לא רוצה לראות את השוקולד כי אתה לא יכול לעמוד בפיתוי של השוקולד. הבנו?
בריאות איום להוביל פחד להשתגע ציר הזמן רגש אל תדאג עובדה אתגר רגשי הוא מפחד טיפול בהערכה עצמית אהבה איך להצליח איך להצליח בזוגיות בזוגיות הצלחה הצלחה בזוגיות הרגשה הרגשה של חרדה הרגשה של פחד הרגשת חרדה הרגשת פחד זוגיות חוויית פחד חולשה חולשה בזוגיות חלש לאהוב לבטא לבטא אהבה לבטא חולשה לבטא רגש לבטא רגשות להיות חלש להיות מאוהב להיות תלוי להיות תלוי רגשית להצליח להצליח בזוגיות להרגיש להרגיש חלש לפחד מתלות לפחד מתלות רגשית לשדר לשדר חולשה לשדר חולשה בזוגיות פחד פחד לאהוב פחד לבטא פחד לבטא אהבה פחד לבטא חולשה פחד לבטא רגש פחד להיות חלש פחד להיות מאוהב פחד להיות תלוי רגשית פחד להרגיש פחד להרגיש חלש פחד מתלות פחד מתלות רגשית פחדים רגש רגשות רגשות פחד רגשות של פחד תחושה תחושה של חרדה תחושה של פחד תחושות תחושת חרדה תחושת פחד תלוי רגשית תלות תלות רגשית תלות רגשית בזוגיות תלותיות
איך לשחזר תחושה עילאית? איך לשחזר הרגשה? איך לשחזר תחושה? איך לשחזר התנוצצות רוחנית? איך לחזור לעבר? איך לשחזר תחושה טובה שנעלמה? איך לשחזר הארה רוחנית? נוסטלגיה, איך להפסיק להתגעגע לעבר? איך לשחזר רגע של הארה רוחנית? שחזור תחושה
... לשחזר תחושה עילאית? איך לשחזר הרגשה? איך לשחזר תחושה? איך לשחזר התנוצצות רוחנית? איך לחזור לעבר? איך לשחזר תחושה טובה שנעלמה? איך לשחזר הארה רוחנית? נוסטלגיה, איך להפסיק להתגעגע לעבר? איך לשחזר רגע של הארה רוחנית? שחזור תחושה איך לשחזר תחושה טובה שנעלמה? אליעד כהן מסביר שכדי לשחזר תחושה טובה שהייתה בעבר ונעלמה, צריך קודם כל להבין מה בדיוק הרגשנו באותו רגע מיוחד. אנשים רבים חווים לעיתים תחושות עילאיות, רגעים של הארה רוחנית, תחושת אהבה עמוקה, או חוויות רגשיות אחרות שנחרטו בזיכרונם. תחושות אלו עשויות להופיע בעקבות מפגשים מיוחדים עם אנשים, אינטראקציות אישיות, רגעים רוחניים ואפילו בעקבות מערכות יחסים, כמו למשל רגעים מיוחדים עם האקס או האקסית. בשלב מסוים התחושות האלו נעלמות, ואנשים מרגישים צורך עז לחזור ולחוות אותן שוב. כדי להצליח לשחזר את אותה תחושה טובה, אליעד מסביר שצריך לקחת דף ולכתוב בצורה מפורטת ומדויקת מה בדיוק הרגשנו באותו רגע שבו התחושה הייתה הכי חזקה. לדוגמה, נניח שברגע המיוחד ההוא הרגשת שאתה מושלם בדיוק כמו שאתה, או שהרגשת שהכל אהבה, או שהכל מושלם בחיים. אחרי שהדבר נכתב, מוסיפים לכל משפט שאלה אחת פשוטה: האם זאת באמת האמת? כלומר, אם רשמת הרגשתי שאני מושלם כמו שאני, השאלה שצריכה להיכתב לצד זה היא: האם באמת אני מושלם כמו שאני?. מדוע חשוב לבדוק אם מה שהרגשנו הוא אמת? אליעד כהן מדגיש שכדי שהתחושה הטובה תישאר לאורך זמן ולא תיעלם שוב, התחושה חייבת להיות מבוססת על אמת מוחלטת ולא על אשליה רגעית. אם הבדיקה העצמית הזאת תוביל להבנה שהתחושה שחווינו היא באמת נכונה ואמיתית, אז היא תהפוך לקבועה ולא תיעלם לעולם, כי כשאדם מגיע לתובנה מוחלטת, התובנה נשארת לתמיד. לעומת זאת, אם הבדיקה תגלה שהתחושה הטובה שחווינו הייתה אשליה או שקר, אליעד מסביר שהרצון לחזור אליה יפחת משמעותית, כיוון שברגע שמבינים שהתחושה הייתה שקרית, אין טעם להתגעגע או לנסות לשחזר אותה. למעשה, התובנה שה
איך להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם
איך להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם
... להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם איך להתמודד עם תחושות רעות ולמה הן קיימות? הדרך שאליעד כהן מציע להתמודד עם תחושות רעות היא באמצעות הבנה מעמיקה ופשוטה: תחושה רעה היא למעשה סוג של תשלום שאדם משלם עבור תחושות טובות שחווה בעבר, חווה כעת או יחווה בעתיד. כלומר, כל תחושה שלילית או חוויה לא נעימה יכולה להיתפס כתמורה הכרחית לטוב שמגיע עמה. בדיוק כפי שאנשים מוכנים לשלם כסף עבור מוצרים או שירותים, כך גם מבחינה רגשית ונפשית, כל הרע שנחווה הוא למעשה מחיר בלתי נמנע לטוב בחיינו. למה אנשים משלימים עם תחושות שליליות מסוימות? כדי להמחיש כיצד בני אדם מתמודדים עם רע מתוך הבנה שהוא תשלום עבור טוב, אליעד ... מחיי היום - יום שכולנו חווים: כאשר אדם הולך לעבודה, הוא לא תמיד נהנה מזה. רוב האנשים, אילו היה להם מספיק כסף, לא היו הולכים לעבוד ... איך ליישם את העיקרון הזה על תחושות רעות בחיים? כשאדם חווה תחושה רעה כלשהי, בין אם זה עצב, בדידות, תסכול או כאב נפשי כלשהו, הוא יכול להקל על עצמו על ידי הבנה שהתשלום שהוא משלם כעת (התחושה הרעה) קשור ישירות לטוב שחווה או יחווה בעתיד. התחושה הרעה היא למעשה התשלום שמגיע בעקבות הרצון או השאיפה לחוות תחושה טובה. אליעד נותן דוגמאות ברורות: אם אדם מרגיש רע בגלל בדידות, זוהי תחושה שמתעוררת משום שהוא מעריך ומכיר בטוב שבחברה ובקשר אנושי. הבדידות היא מחיר על כך שבעבר הוא חווה ... לו טוב. כך הבדידות אינה סתם תחושה שלילית - אלא תוצאה של רצון חיובי לחברה. אם מישהו חש עצב כי אינו אהוב, הסבל נובע מכך שיש לו ... שיאהבו אותו, הוא לא היה מרגיש רע כשאינו נאהב, אבל הוא גם לא היה מסוגל ליהנות כאשר יאהבו אותו בעתיד. הרצון שיאהבו אותו הוא זה שמאפשר את ההנאה העתידית מאהבה. תחושה רעה עקב מחסור בכסף נובעת מהערך שמיוחס לכסף. אם אדם לא היה מייחס משמעות לכסף, הוא לא היה חווה סבל ... של כסף. כלומר, תמיד כשאדם חש תחושה שלילית, הוא צריך לבדוק מהו הרצון הפנימי שהוביל לסבל, ולהכיר בכך שאותו רצון גם מאפשר לו תחושה חיובית כשהוא מתממש. מה לעשות אם לא מוצאים תועלת ישירה בתוך הקושי? ייתכן מצב בו האדם לא מצליח לזהות ... שבאופן עקרוני ועמוק, כל תחושה טובה בעולם קיימת רק בגלל שקיימת אפשרות לתחושה רעה. כלומר: אם לא היו קיימות תחושות שליליות, גם תחושות חיוביות לא היו יכולות להתקיים כלל. לדוגמה, ללא
התנוצצות שכלית, איך לשחזר תובנה? איך לשמור על התובנה שלא תיעלם? איך לשמר תחושה? איך לשמר הבנה? איך לשמור על תחושה? איך להקפיא תחושה? רגרסיה בהבנה, לשמור על ההתנוצצות, איך לשמור על האסימון שנפל? לשמור על הארה שנעלמת
התנוצצות שכלית, איך לשחזר תובנה? איך לשמור על התובנה שלא תיעלם? איך לשמר תחושה? איך לשמר הבנה? איך לשמור על תחושה? איך להקפיא תחושה? רגרסיה בהבנה, לשמור על ההתנוצצות, איך לשמור על האסימון שנפל? לשמור על הארה שנעלמת
... שכלית, איך לשחזר תובנה? איך לשמור על התובנה שלא תיעלם? איך לשמר תחושה? איך לשמר הבנה? איך לשמור על תחושה? איך להקפיא תחושה? רגרסיה בהבנה, לשמור על ההתנוצצות, איך לשמור על האסימון שנפל? לשמור על הארה שנעלמת למה תובנות ותחושות נעלמות עם הזמן? אנשים רבים חווים לעיתים תובנה חזקה או תחושה עמוקה שמגיעה בעקבות למידה, חקירה או התנסות, אך לאחר פרק זמן מסוים התחושה והתובנה נחלשות ולפעמים אף ... התובנה לא הייתה נעלמת, אלא הייתה נשארת יציבה וקבועה. לדוגמה, אם אדם הגיע לתובנה שהוא חייב לאהוב את עצמו לא משנה מה, ייתכן שבהתחלה הוא מרגיש שמחה ואושר רב מההבנה הזו, אך לאחר ... ולהרחיב את נקודת המבט. ככל שאדם מתקדם ומקבל שכל חדש, כך הוא מתחיל להבחין שההבנה שהייתה לו קודם לא הייתה שלמה. איך ניתן לשחזר תובנות ותחושות שנעלמו? אליעד כהן מסביר שישנן כמה דרכים אפשריות לשחזר תובנות או תחושות שנעלמו, אך הוא מדגיש שישנה דרך ... לא נכון? וכן הלאה. כאשר מתבצעת בדיקה יסודית כזו של האמת, ישנן שתי אפשרויות. אם התובנה המקורית היא באמת נכונה ושלמה, היא תחזור בוודאות, והתחושה תחזור גם היא במלואה. אם התובנה ... מתפתח באופן מתמיד. כל עוד האדם ממשיך לשאול שאלות, לחקור ולהתקדם, התובנות החלקיות ייחשפו כחלקיות וייעלמו. כאשר אדם מגיע לתובנה חדשה, הוא מרגיש תחושת הארה או ... מגלה חלק מהאמת שהוא לא ראה קודם. אבל כיוון שזו אינה כל האמת, אלא רק חלק קטן ממנה, היא לא יכולה להחזיק מעמד לנצח. ככל שהמוח ימשיך לעבוד, התחושה תדעך בהכרח, ותידרש בדיקה מחודשת ... מוסיף שזה דווקא סימן חיובי, כי זה מאפשר לאדם להתקדם ולהגיע למסקנות עמוקות יותר, אשר יוכלו להישאר איתו בצורה יציבה יותר. לסיכום, איך לשמר תחושה או תובנה לאורך זמן? לפי אליעד כהן, הדרך היחידה לשמר באמת תחושה או תובנה לאורך זמן היא להגיע לתובנה שלמה ואמיתית לחלוטין, ללא שום פשרות או חלקיות. כל תובנה חלקית תיעלם בהכרח עם הזמן, מכיוון שהאדם ממשיך להתפתח. הדרך לשמר ולשחזר תחושות או הבנות היא הטלת ספק עמוקה ושיטתית באמיתות שלהן, תהליך שיכול להוביל או לחיזוק מלא של התובנה, או לשחרור ממנה, מה שיאפשר צמיחה לתובנות חדשות ועמוקות יותר. איך לשחזר תחושות ותובנות? איך לשמור על הארה? ... ושוב, איך לא לשכוח משהו? תובנה שנעלמת, הבנה שנעלמת, הבנה חד פעמית, תובנה חד פעמית, איך לא לשכוח תובנה? איך לא לשכוח הבנה? איך לשמור על הרגש? איך לשמור על ההארה? ...
איך לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? איך לא להרגיש רע בלי לעשות כלום? איך להרגיש אושר בלי לעשות כלום? איך נוצרת תחושה רעה? איך לנטרל תחושה רעה בפחות משניה? איך להפסיק סבל? איך להפסיק תחושה רעה? איך להפסיק לסבול? להיות מאושר
איך לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? איך לא להרגיש רע בלי לעשות כלום? איך להרגיש אושר בלי לעשות כלום? איך נוצרת תחושה רעה? איך לנטרל תחושה רעה בפחות משניה? איך להפסיק סבל? איך להפסיק תחושה רעה? איך להפסיק לסבול? להיות מאושר
... לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? איך לא להרגיש רע בלי לעשות כלום? איך להרגיש אושר בלי לעשות כלום? איך נוצרת תחושה רעה? איך לנטרל תחושה רעה בפחות משניה? איך להפסיק סבל? איך להפסיק תחושה רעה? איך להפסיק לסבול? להיות מאושר איך לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלה כיצד לא להרגיש רע בדרך המהירה ביותר, ומסביר את עקרונות הגישה הזו שמבוססת על אי עשייה. הוא מציין שבמקרים רבים, אנשים לא בהכרח מחפשים להיות מאושרים, אלא רק לא להרגיש רע. כאשר אדם נמצא במצב של סבל, הוא ינסה לעשות כמעט כל דבר כדי להפסיק את הסבל במהירות האפשרית. השאלה היא, איך אפשר להפסיק להרגיש רע בדרך המהירה ביותר, תוך השקעת מינימום מאמץ? ההשפעה של המאמץ על מהירות הפתרון אליעד מציין שככל שהפעולה הנדרשת כדי להפסיק להרגיש רע דורשת יותר מאמץ, כך ייקח יותר זמן לעבור מהמצב הרע למצב טוב יותר. מאמץ דורש זמן, והפעולה המהירה ביותר היא כזו שלא דורשת מאמץ כלל. מהי ... עם זאת, השאלה היא אם לא לעשות כלום אכן יכול להפסיק את תחושת הרע. האם מספיק פשוט לשבת ולא להגיב כשמרגישים רע? אם אדם מרגיש רע, לדוגמה בגלל כאב פיזי או נפשי, ומחליט להישאר פסיבי, ייתכן שבמבט ראשון הוא ימשיך להרגיש רע. עם זאת, אם הוא באמת לא עושה שום דבר בראשו, כלומר, לא מנסה לשנות את המצב ולא נלחם בכאב או בתחושת הרע, הוא לא ישדר שום התנגדות פנימית, ולא יצריך להשקיע במאמץ נוסף. לעיתים, אי עשייה מוחלטת עשויה להפחית את עוצמת הסבל. האם הרצון לא להרגיש רע מגביר את הרגשת הרע? הרצון להפסיק להרגיש רע הוא הגורם המרכזי שמחמיר את תחושת הרע. כאשר אדם לא רוצה להרגיש רע, הוא משקיע מחשבה ואנרגיה במאבק נגד תחושת הרע, דבר שמוביל לסבל נוסף. אליעד מסביר כי אם אדם לא היה כל כך אכפת לו להרגיש רע, הוא היה פשוט מקבל את המצב ולא היה סובל. כלומר, הרגשת הרע נובעת מהמחשבה אני לא רוצה להרגיש רע ולא מהמצב עצמו. כיצד ניתן ליישם את לא לעשות כלום בפועל? על מנת ליישם את הגישה של אי עשייה בזמן שמרגישים רע, חשוב להכין את הקרקע מראש. אליעד ממליץ לעסוק בחקירה עצמית, בה שואל אדם את עצמו מדוע הוא כל כך רוצה להרגיש טוב ומדוע הוא כל כך לא רוצה להרגיש רע. ככל שהאדם ישאל את עצמו את השאלות האלה לעומק, כך הוא יבין את מקור הרצון להימנע מתחושת הרע, וכאשר ירגיש רע, יוכל פשוט להתעלם מה
אהבה מהי? לאהוב, להתאהב - מהי אהבה? ההגדרה של אהבה? רגש של אהבה, תחושה של אהבה
... מהי? לאהוב, להתאהב - מהי אהבה? ההגדרה של אהבה? רגש של אהבה, תחושה של אהבה ובו יתבאר, מהי ... עונות על שאלות אחרות שקשורות לאהבה. כגון, כיצד מתבטאת אהבה? ואיך תדע שאתה אוהב? והאם רגש כלשהו הוא נחשב לאהבה? וכיוב. וכאשר ... של האהבה. וכאן נשיב לשאלה, מהי אהבה, בלי להתעסק באיך אהבה מתבטאת? וכמה טובה או רעה תחושת האהבה וכיוב. אלא רק נגדיר מהי אהבה בלבד. ובפשיטות נאמר, כי אהבה, היא מילה, שמבטאת מצב רגשי כלשהו. כי במציאות שלנו יש טווח של רגשות כאלו ואחרים. והאדם בכל רגע ורגע, חווה שילוב אחר של רגשות כאלו ואחרים. ויש רגש מסוים, שהאדם קורא לרגש הזה, אהבה. דהיינו, אהבה היא סוג של תחושה ושל הרגשה שיש לאדם. והשאלה הנשאלת היא, מהו השורש של רגש האהבה, וכיצד ניתן להגדיר טוב יותר, את סוג הרגש של האהבה? ומי שיתבונן בעניין המנגנון הרגשי של האדם, יראה, כי כל טווח הרגשות של האדם, מושתת ומבוסס על שני רגשות מנוגדים מאוד בסיסיים, שעל בסיסם נוצרים כל שאר הרגשות הקיימים. ושני הרגשות הבסיסיים ביותר, הם כמובן טוב ורע. כי בתודעה של האדם, יש מודעות לתחושה של טוב ויש מודעות לתחושה של רע. דהיינו, יש דברים כלשהם, שגורמים לאדם להרגיש טוב, ויש דברים שגורמים לאדם להרגיש רע. וכל הרגשות שבעולם, ניתן לחלק אותם ולהגדיר אותם, ... מידה של טוב או רע. ובנוסף, בתודעה של האדם יש מחשבה חזקה מאוד, שאומרת לו שהוא רוצה להרגיש טוב. וכמה שיותר טוב, טוב יותר. והאדם לעולם לא מרגיש טוב בשלמות, אלא תמיד האדם מרגיש, גם טוב וגם רע בעוצמות כלשהן. והאדם חווה שהוא תמיד רוצה להרגיש כמה שיותר טוב. והתחושות של הטוב והרע, הן עצמן נובעות ותלויות בתחושה של שלמות או של חיסרון. כי כאשר האדם חווה שהוא רוצה דבר כלשהו, והוא חווה שהדבר הזה חסר לו, אז הוא מרגיש רע. וכאשר האדם חווה שהוא רוצה דבר ...
איך לא להרגיש רע באמצעות הטלת ספק? איך נוצרת תחושה רעה? למה ידיעה יוצרת תחושה רעה? מה זה טוב? מה זה רע? למה רע לי? איך לא להרגיש רע? האם זה באמת קורה? האם אני באמת רוצה את זה? מה אני באמת רוצה? מה באמת קורה?
איך לא להרגיש רע באמצעות הטלת ספק? איך נוצרת תחושה רעה? למה ידיעה יוצרת תחושה רעה? מה זה טוב? מה זה רע? למה רע לי? איך לא להרגיש רע? האם זה באמת קורה? האם אני באמת רוצה את זה? מה אני באמת רוצה? מה באמת קורה?
... לא להרגיש רע באמצעות הטלת ספק? איך נוצרת תחושה רעה? למה ידיעה יוצרת תחושה רעה? מה זה טוב? מה זה רע? למה רע לי? איך לא להרגיש רע? האם זה באמת קורה? האם אני באמת רוצה את זה? מה אני באמת רוצה? מה באמת קורה? למה הידיעה יוצרת תחושה רעה? אליעד כהן מסביר שכל הבעיות והתחושות הרעות של בני האדם נובעות מכך שהם יודעים בוודאות מה מתרחש סביבם, ושהם יודעים שהם לא רוצים את מה שקורה. לפי הגישה הזאת, אם לאדם יש תחושה שלילית או רעה, הסיבה לכך היא שהוא משוכנע שיש מציאות מסוימת, ושהוא יודע שהוא לא רוצה את המציאות הזאת. הוא נותן דוגמה ברורה לכך: אם אדם רעב, הוא לא מרגיש רע רק בגלל עצם הרעב, אלא בעיקר מפני שהוא מודע לכך שהוא רעב וגם יודע שהוא לא רוצה להיות רעב. כלומר, הידיעה שיש פער בין הרצוי למצוי היא זאת שיוצרת את התחושה הרעה. אם אותו אדם לא היה יודע שהוא רעב או לחלופין, לא היה יודע שהוא לא רוצה להיות רעב, לא היה נוצר אצלו הסבל הזה. כלומר, עצם הידיעה שהוא נמצא במצב לא רצוי, יוצרת אצלו תחושת סבל או רע. מה הקשר בין ידיעה לתחושה טובה? חשוב להבין שאליעד כהן לא מציג את הידיעה רק כגורם ליצירת תחושה שלילית, אלא גם כגורם ליצירת תחושה חיובית. כלומר, העובדה שאתה יודע מה אתה רוצה ושהרצון שלך מתמלא בפועל, גורמת לך להרגיש טוב. לדוגמה, אם אתה רעב ואתה יודע שאתה רוצה לאכול ובסופו של דבר אתה אוכל, אתה תחווה תחושה טובה. לכן, הידיעה מהווה חרב פיפיות: מצד אחד היא מאפשרת לך להרגיש טוב כאשר המציאות תואמת את הרצון שלך, ומצד שני גורמת לך להרגיש רע כאשר המציאות לא תואמת את הרצון שלך. איך הטלת ספק יכולה לסייע בהתמודדות עם תחושות רעות? הדרך שמציע אליעד להתמודד עם תחושות רעות היא באמצעות הטלת ספק במה שאתה חושב שאתה יודע. אם התחושה הרעה נוצרת מידיעה וודאית, הדרך להחליש את התחושה הרעה היא להחליש את מידת הוודאות של הידיעה הזאת. אם תצליח לערער את תחושת הידיעה שלך לגבי המציאות, תוכל לערער גם את התחושה השלילית שנובעת ממנה. לדוגמה, אדם שמרגיש בודד מרגיש רע מכיוון שהוא בטוח שהוא לבד והוא בטוח שהוא לא רוצה להיות לבד. אבל הוא יכול להטיל ספק בשתי הנחות אלו: הוא יכול לשאול את עצמו, האם אני באמת לבד? ... חושב שזה משנה לי? על ידי השאלות הללו, האדם מערער על האמונה שלו ועל מידת הוודאות שלו, ולכן מפחית את התחושה השלילית. כיצד להטיל ספק בצורה אפקטיבית כדי להפחית תחושות רעות? אליעד ממליץ על טכניקה פשוטה מאוד: בכל פעם שאתה חווה תחושה רעה, תעצור ותתחיל להטיל ספק. שאל את עצמך שאלות שמערערות את מה שאתה חושב שאתה יודע בבירור. לדוגמה: האם אני בטוח שזה באמת קורה? אולי זה קורה ... רוצה משהו אחר? אולי גם המשהו האחר לא באמת טוב יותר? ככל שתמשיך להטיל ספק בידיעות שלך, תתחיל לראות שהתחושות השליליות הופכות לפחות אינטנסיביות ופחות מוחלטות. כלומר, ההטלה בספק שוברת את החיבור המוחלט בין מה שאתה חושב שקורה לבין ההרגשה שלך כלפיו. מהו המחיר של איבוד הוודאות? אליעד מדגיש גם שיש מחיר לאיבוד הוודאות. אמנם ת
מהו פרדוקס הרצון הטוב והרע? מה זה להרגיש רע? מה זה תחושה רעה? מה קדם למה הרצון או התחושה? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצר רגש? מה זה רגש? איך לצאת מהחלל הפנוי? איך נוצר רצון? מהו שורש הרצון?
מהו פרדוקס הרצון הטוב והרע? מה זה להרגיש רע? מה זה תחושה רעה? מה קדם למה הרצון או התחושה? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצר רגש? מה זה רגש? איך לצאת מהחלל הפנוי? איך נוצר רצון? מהו שורש הרצון?
... פרדוקס הרצון הטוב והרע? מה זה להרגיש רע? מה זה תחושה רעה? מה קדם למה הרצון או התחושה? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצר רגש? מה זה רגש? איך לצאת מהחלל הפנוי? איך נוצר רצון? מהו שורש הרצון? מה זה פרדוקס הרצון הטוב והרע? אליעד כהן מציג בהרצאה את המושג פרדוקס הרצון הטוב והרע, ומתחיל בשאלה המרכזית - מה קדם למה, האם הרצון קדם לתחושה רעה או שהתחושה הרעה היא שיצרה את הרצון? על פי אליעד, השאלה הזו היא מאוד משמעותית ומכילה עומק פילוסופי רב. אליעד מדגיש את החשיבות של ההבנה האם הרצון לפתור בעיה מגיע בעקבות תחושה של רע או שהתחושה הרעה נוצרת מכך שהאדם חושב שקיים מצב טוב יותר. האם התחושה הרעה יוצרת את הרצון? אליעד כהן נותן דוגמה ספציפית לשאלה: אדם רוצה להיות בזוגיות עם מישהי כי הוא חושב שזה מצב טוב יותר. השאלה היא, האם קודם הייתה לו תחושה של בדידות ורק לאחר מכן הוא חשב שזוגיות היא טובה יותר, או להפך - הוא חשב שזוגיות טובה ולכן הרגיש רע מכך שאין לו אותה? אליעד מציין שאם לא הייתה לאדם מחשבה שזוגיות היא טובה, לא הייתה נוצרת תחושת בדידות. לכן עולה השאלה, מה קדם למה? אליעד אומר כי למעשה אין תשובה מוחלטת לשאלה הזו, והיא ... אליעד מבהיר שאי אפשר לפתור את השאלה באופן רגיל, אלא רק על ידי חקירה פנימית מעמיקה ביותר. הוא מציע לבחון את ההנחות שעומדות מאחורי התחושות שלנו, לדוגמה, האם התחושה של רע בהכרח נובעת מזה שאנחנו לא רוצים את המצב הנוכחי? או שאולי הרצון והתחושה הרעה מגיעים יחד, בו זמנית, ואין קשר של סיבה ותוצאה ביניהם? אליעד מסביר שאין באמת תשובה מוחלטת לכך, כי אולי הרצון והתחושה הרעה מגיעים כיחידה אחת. הוא נותן דוגמה: אדם שחושב שכסף יפתור את התחושה הרעה שלו. האם הוא באמת קודם מרגיש רע ואז חושב שכסף יעזור לו, או שההרגשה הרעה והאמונה שכסף יפתור את זה מגיעות ביחד? גם אם נדמה לנו שזה בא ביחד, זה לא אומר שיש קשר של סיבה ותוצאה. לדברי אליעד, רק חקירה פנימית ועמוקה יותר יכולה להוביל להבנה מהותית בנושא. האם אפשר להבין באמת מה זה להרגיש רע? אליעד כהן מציין שהשאלה היותר פנימית היא מה זה להרגיש רע? ולא למה אני מרגיש רע?. למה זו שאלה שחוזרת אחורה בזמן ומחפשת סיבה, אך מה זה להרגיש רע? זו שאלה שחודרת לעצם החוויה. אליעד מדגיש כי התחושה הרעה נוצרת רק מתוך השוואה למצב אחר שאנחנו תופסים כטוב. הוא טוען שאם לא הייתה השוואה בין טוב לרע, לא הייתה נוצרת תחושה רעה כלל. למשל, אליעד מסביר שאם האדם רוצה כסף, אז הוא מניח שמצב שבו יש לו כסף טוב יותר מהמצב הנוכחי שלו. אך השאלה הפנימית יותר היא להבין מדוע בכלל נוצרת תחושה של רע, מה זה להרגיש בכלל? הוא מציע לא להסתפק בלמה רע לי אלא לחקור מה זה לה
טוב בלי רע, איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? האם אפשרי ליהנות בלי לסבול? האם אפשרי להרגיש טוב בלי להרגיש רע? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצרת תחושה טובה? לא לקנא באחרים, לא לרחם על אחרים
טוב בלי רע, איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? האם אפשרי ליהנות בלי לסבול? האם אפשרי להרגיש טוב בלי להרגיש רע? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצרת תחושה טובה? לא לקנא באחרים, לא לרחם על אחרים
... בלי רע, איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? האם אפשרי ליהנות בלי לסבול? האם אפשרי להרגיש טוב בלי להרגיש רע? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצרת תחושה טובה? לא לקנא באחרים, לא לרחם על אחרים האם אפשר לחיות חיים טובים בלי להרגיש רע בכלל? אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו את השאלה: האם אפשרי שיהיו לאדם חיים טובים ללא תחושות רעות בכלל? לכאורה, נדמה שהתשובה חיובית, הרי מה יכול למנוע מאדם שיש לו כל מה שהוא רוצה להיות מאושר לחלוטין? אך אליעד מבהיר שהתשובה מורכבת יותר: כן, אפשר שיהיו לאדם חיים טובים בלי שהוא ירגיש רע, אך אי אפשר שאותו אדם גם ייהנה מזה באופן מלא. כדי להסביר זאת, אליעד משתמש בדוגמאות מפורטות מאוד. למה זכייה בלוטו לא תמיד מביאה רק אושר? כדי להמחיש את המנגנון הפסיכולוגי שיוצר תחושות טובות ורעות, אליעד נותן את הדוגמה של אדם שזוכה בלוטו. לכאורה, זכייה בלוטו אמורה להביא רק אושר, אך בפועל נוצרים שלושה סוגי בעיות מיד לאחר הזכייה: בעיה מהעבר - האדם מתמלא בצער או בתחושת החמצה: למה לא זכיתי קודם? או איזה חבל שלא היו לי הכסף והאפשרויות האלו כשעוד הייתי צעיר יותר. ... מה יקרה אם יקחו ממני את הכסף? מכך מסיק אליעד, שאדם יכול לחיות חיים טובים ללא רע מהעבר, ההווה או העתיד, אבל הוא לעולם לא יוכל להרגיש הנאה אמיתית ושלמה, בלי להרגיש גם רע. ההנאה תמיד תלויה בתחושה של מילוי חיסרון. מדוע אנחנו לא נהנים מדברים שיש לנו באופן קבוע? כדי להסביר מדוע הנאה תלויה ... ראייתו או מפחד לאבד אותה - הוא היה חש הנאה גדולה מהיכולת לראות. מכאן, אליעד מסביר שהנאה מתרחשת רק כאשר רצון כלשהו מתמלא. איך נוצרת תחושת רע ואיך נוצרת תחושת טוב? תחושת רע נוצרת כאשר יש לאדם רצון שאינו מתממש. אדם הסובל ממחלה מרגיש רע כי הוא משווה את מצבו הנוכחי למצב אחר שבו הוא היה בריא יותר. מנגד, תחושת טוב נוצרת כאשר ישנו חיסרון שמתמלא. לדוגמה, אדם רעב נהנה מאוכל כי הוא קודם חווה תחושת רעב - כלומר, חיסרון. אם הוא היה שבע מלכתחילה, לא היה נהנה מהאוכל. האם אפשר ליהנות בלי לסבול בכלל? ... או שהוא אינו נהנה בכלל, מכיוון שהתרגל לטוב שיש לו, כמו אדם מת שאינו נהנה מכלום. או שהוא אכן נהנה, אך כדי ליהנות הוא חייב גם להרגיש חיסרון או פחד לאבד את מה שיש לו, ולכן גם הוא חווה רע כלשהו. אותו עיקרון נכון גם לגבי רחמים על אחרים - אדם שסובל, סובל רק משום שהוא מדמיין מצב טוב יותר. אם לא היה לו דימוי כזה בראש, לא היה יכול לסבול כלל. איך בכל זאת אפשר להרגיש טוב בלי להרגיש רע? מבחינה לוגית, אליעד מדגיש שאי אפשר להרגיש טוב בלי רע, כי הטוב תמיד תלוי בחיסרון שמתמלא. אבל הוא מציין שישנה אפשרות להגיע למצב תודעתי שבו האדם משתחרר לחלוטין מהמנגנון הזה של רצון וחיסרון. במצב כזה האדם לא מרגיש טוב וגם לא רע - הוא פשוט מתקיים באופן נייטרלי, ללא חוויות של קיצוניות רגשית. האם אפשר להרגיש רע מוחלט בלי שום טוב? אליעד מסביר שגם רע מוחלט לא יכול להתקיים בלי איזושהי תחושת טוב. לדוגמה, אדם שסובל מאוד מכאב או ממחלה, סובל רק כי הוא זוכר מצבים טובים יותר או מדמיין שיכולים ... משהו טוב יותר, הוא לא היה סובל כלל, גם במצבים קשים ביותר. סיכום הרעיון המרכזי הרעיון המרכזי שאליעד מעביר הוא שבאופן מוחלט לא ניתן להרגיש טוב בלי להרגיש רע. ההנאה תמיד תלויה במילוי של רצון או חיסרון קודם. אם האדם רוצה ליהנות, עליו לדעת שהוא ייאלץ גם לסבול. ... לסבול לגמרי, הוא יצטרך לוותר גם על ההנאה ולהגיע למצב של נייטרליות מוחלטת. האם אפשר ליהנות בלי לסבול? למה אין טוב בלי רע? איך נוצרת תחושה של הנאה? איך להפסיק לקנא באחרים? איך להשתחרר מ
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
... למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע איך למצוא את שורש התחושה הרעה? כאשר אדם חווה תחושה רעה, הוא נוטה לרוב לנסות להילחם בה ישירות, לדוגמה, אדם שמרגיש פחד ינסה להפסיק לפחד, ואדם שמרגיש בדידות ינסה להפסיק להרגיש בודד. אך בדרך כלל גישה זו יעילה רק עד שלב מסוים, ולעיתים אינה פותרת את הבעיה מהשורש. במקום להתמודד עם התחושה הרעה ישירות, על האדם להבין מהו הגורם שיוצר אותה. איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? במקום להילחם בצורה ישירה ברגש הרע, הדרך היעילה יותר היא להילחם בדבר שגורם לרגש הרע. זאת ניתן להבין בצורה של השוואה: ... מרביץ לך עם מקל, במקום להילחם במקל עצמו, תילחם במי שמחזיק בו. כלומר, במקום להילחם בתוצאה (התחושה הרעה), יש לטפל בגורם שמייצר אותה. מה הקשר בין רגש טוב לרגש רע? לרוב תחושות רעות נובעות מרגשות טובות שמקדימות אותן. לדוגמה, אדם שמפחד שהילדים שלו ימותו, הסיבה לפחד היא האהבה הרבה שהוא מרגיש כלפיהם. אם הוא לא היה אוהב אותם כל כך, לא היה מפחד לאבד אותם. כלומר, הרגש הרע (הפחד) נובע מתוך רגש טוב (אהבה). כך, הרגש הרע לא קיים לבד, אלא תוצאה של רגש טוב שמזין אותו. איך לזהות את השורש של הפחד, הדיכאון, הבדידות והחרדה? כדי להבין את השורש של רגשות רעות, על האדם לשאול את עצמו: מהו הדבר הטוב שמזין את הרגש הרע? לדוגמה: - פחד מפרידה: נובע מאהבה חזקה לבן הזוג. - חרדת נטישה: נובעת מהתלות הרגשית במישהו שעושה לך טוב. - בדידות: נובעת מהצורך בחברה שמעניקה תחושת ביטחון. איך להפחית את הרגשות הרעים? במקום לנסות להעלים את ה
מה המשמעות של להיות אלוהים במשחק החיים? למה אנשים מפחדים ממוות ומסבל? מה הופך תחושה למרגשת? האם אפשר לבחור מה להרגיש? איך לפרק תחושות לגורמים? איך לשחק את משחק החיים? איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? איך אפשר לחוות חופש במשחק החיים? מהם עקרונות הבחירה והתחושות בעולם של משחקים? האם אנחנו באמת בוחרים את הבחירות שלנו?
... של להיות אלוהים במשחק החיים? למה אנשים מפחדים ממוות ומסבל? מה הופך תחושה למרגשת? האם אפשר לבחור מה להרגיש? איך לפרק תחושות לגורמים? איך לשחק את משחק החיים? איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? איך אפשר לחוות חופש במשחק החיים? מהם עקרונות הבחירה והתחושות בעולם של משחקים? האם אנחנו באמת בוחרים את הבחירות שלנו? מה הקשר בין דמויות שהאדם משחק לתחושות שהוא רוצה להרגיש? אליעד כהן פותח את השיחה בהסבר מרכזי: האדם לא חווה תחושות באופן מקרי, אלא מנסה כל הזמן לחוות תחושות ספציפיות. הדרך שבה האדם משיג את התחושות הללו היא באמצעות דמויות שהוא משחק במהלך חייו. לדוגמה, אדם הרוצה להרגיש שהוא מושך או יפה, יאמץ דמות של אדם מושך ויפה. מי שרוצה להרגיש חכם, ישחק את דמות החכם. הנקודה החשובה היא שהדמות איננה חשובה בפני עצמה, אלא היא אמצעי בלבד. האדם מחפש את התחושה מאחורי הדמות, כלומר, את ההרגשה שהדמות מאפשרת לו להרגיש. למה אנשים מתקשים להיות הדמות שהם בחרו? לעיתים קרובות אנשים חשים שהם לא באמת משחקים את הדמות מתוך בחירה אמיתית שלהם. הם חווים כאילו גורמים חיצוניים, כמו החברה, המשפחה או התרבות, כפו עליהם את הדמות שהם משחקים. מצב זה יוצר ניכור פנימי ותחושה של זיוף. אפילו אם האדם הוא זה שבחר בדמות, הוא עלול להרגיש כבול אליה, כאילו הוא חייב להיות הדמות הזו, ואז נוצרת תחושה של חוסר חופש פנימי. אליעד מדגיש את החשיבות של לחוות את הדמות מתוך תחושת חופש ולא מתוך מחויבות. ההבנה כי מדובר בבחירה מאפשרת שחרור מתחושת הכפייה והזיוף. האם יש רמות של משחק בדמויות? אליעד מסביר שקיימות רמות שונות של משחק. יש אנשים המשחקים משחק פשוט, כמו הרצון להיות יפה, להתחתן, לקבל אהבה. לעומתם, ... בין אם מדובר בפרופסור שרוצה להציל את כדור הארץ או בבחורה שרוצה להרגיש יפה - כולם נמצאים במשחק כלשהו. איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? הבנה אמיתית של החיים כמשחק מובילה לתפיסת חיים אחרת. כאשר האדם מבין שכל מה שהוא עושה הוא סוג של משחק, הוא מתחיל לקחת פחות ברצינות את ההתרחשויות והתחושות שלו. הוא מבין שכל הדמויות, התפקידים והתחושות שהוא חווה הן פרי בחירתו, ומתחיל לראות שהכל מתרחש בתוך התודעה שלו. אליעד מדגיש כי מדובר בהבנה חווייתית ולא רק שכלית. אדם שמצליח לחוות בזמן אמת שהוא משחק, חווה חופש אמיתי ותחושת שליטה על חייו. מה המשמעות של להיות אלוהים במשחק החיים? אליעד מציג רעיון עמוק, שבו האדם הוא כמו אלוהים שמשחק עם עצמו. כלומר, האדם בורא את הדמויות, בוחר את התחושות ומחליט על חוקי המשחק. אך כדי שהמשחק יהיה אפשרי, הוא חייב לשכוח שהוא אלוהים ולשחק בדמויות שונות, גם חלשות או סובלות, כאילו הן האמת המוחלטת. להיות אלוהים זה גם לבחור ... מפחדים ממוות ומסבל? אליעד מסביר כי הפחד ממוות או מסבל נובע מכך שהאדם מרגיש שהוא חייב לחיות או להרגיש טוב. הוא חווה פחד משום שהוא מרגיש מחויבות פנימית להמשיך להתקיים או להימנע מסבל. אך כאשר האדם מבין כי מדובר במשחק ובבחירה שלו, הוא יכול לבחור גם לחוות פחד או סבל מתוך חופש ובחירה, ואז ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד לבטא אהבה, פחד להיות מאוהב, פחד לאהוב, פחד לבטא רגש, פחד להיות חלש, פחד להיות תלוי רגשית, פחד מתלות רגשית, פחד להרגיש חלש, לשדר חולשה בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? תלות רגשית בזוגיות, פחד לבטא חולשה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תחושה, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: תחושה, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן רוחני, ייעוץ פילוסופי, מאמן למציאת עבודה בנושאי תחושה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 10:55:45 - wesi1