אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שיקולים להיפרד ✔שיקולים להתגרש, שיקולים להיפרד, האם כדאי להתגרש? האם כדאי להיפרד? לקיחת אחריות בזוגיות, אולי אני הבעיה? אולי הבעיה בי? למה רע לי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
שיקולים להתגרש, שיקולים להיפרד, האם כדאי להתגרש? האם כדאי להיפרד? לקיחת אחריות בזוגיות, אולי אני הבעיה? אולי הבעיה בי? למה רע לי בזוגיות? למה לא טוב לי בזוגיות? שינוי בזוגיות, שינוי פנימי, רוצה להתגרש, רוצה להיפרד, טיפול זוגי
מהם השיקולים הנכונים להיפרד או להתגרש?

כאשר אדם שוקל להיפרד מבן או בת זוג, לעזוב מקום עבודה או לשנות מקום מגוריו, הוא בדרך כלל חושב שהשינוי הזה יביא לו חיים טובים יותר, מאושרים יותר. ההנחה שמלווה את המחשבה הזאת היא שהקושי, הכאב או חוסר הסיפוק נובעים מהסביבה החיצונית - מהבן זוג, מהשכנים, מהמנהל בעבודה. זהו רעיון נפוץ שמוביל אנשים להאמין ששינוי חיצוני יביא בהכרח לשיפור. לדוגמה, אדם שיחשוב שהחיים יהיו טובים יותר לבד או בזוגיות אחרת, עשוי להרגיש שזו הפתרון לכל הבעיות.

האם השינוי באמת יביא לשיפור?

המציאות, לעיתים, לא תואמת את הציפיות. הנחה זו, לפיה אם נחליף את הגורם החיצוני, כמו בן הזוג או מקום העבודה, נרגיש טוב יותר, לא תמיד נכונה. פעמים רבות הבעיות שבני הזוג סובלים מהן לא נובעות דווקא מהבן זוג, אלא מהאדם עצמו. לדוגמה, אם אדם מרגיש חוסר סיפוק בזוגיות, יתכן שהבעיה נובעת ממאפיינים אישיים שלו, כמו קנאה, רכושנות, חרדה או אובססיביות. בעיות אלו יישארו איתו גם אם יחליף זוגיות או מקום מגורים.

האם הבעיה פנימית או חיצונית?

במקרים מסוימים, אדם עשוי להרגיש שמערכת היחסים או המקום בו הוא נמצא גורמים לו לסבל. הוא מאמין שהשינוי יפתור את הבעיה. אך לעיתים קרובות, הבעיה נמצאת בתוך האדם עצמו. יש אנשים שמסתכלים במראה ורואים רק את חולשותיהם. כך לדוגמה, אדם עשוי לחשוב שהבעיה בזוגיות היא רק בבן הזוג, אך אם יבחן את עצמו, יגלה שגם הוא סובל מבעיות פנימיות. רכושנות, קנאה, פחדים פנימיים, חרדת נטישה או חוסר ביטחון עצמי עשויים להפריע למערכת היחסים, גם אם שותף לזוגיות לא תמיד מודע לכך.

כיצד חרדות פנימיות משפיעות על החלטותינו?

חרדת נטישה, לדוגמה, היא פחד מתמיד שמישהו יעזוב אותנו. אדם הסובל מחרדה כזו עשוי להרגיש בהקלות כאשר הוא לבד, אך כאשר ייכנס לזוגיות חדשה, החרדה תחזור ותצוף מחדש. הבעיה לא נעלמת - היא פשוט משנה את צורתה. חרדת נטישה יכולה להתחלף בעצב או דיכאון כאשר האדם נשאר לבד, אך למעשה מדובר בבעיה פנימית שלא נפתרה. הצורך בתשומת לב חיצונית לא יפתור את הקושי הפנימי.

איך לדעת אם הבעיה נובעת ממני או מהזוגיות?

כשהאדם עובר שינוי ומוצא את עצמו לבד לאחר פרידה, אפשר לבדוק עד כמה הוא באמת מרגיש טוב לבד. אם האדם מגלה כי כל הזמן הזה הוא מרגיש רע, ייתכן שהבעיה פנימית ואינה תלויה בזוגיות. אך גם אם הוא מרגיש טוב לרגע, חשוב להבין אם מדובר בשיפור זמני בלבד.

מה חשוב לזכור לפני שמקבלים החלטה על פרידה?

לפני שמחליטים לשנות זוגיות או לעזוב מקום עבודה, חשוב לשאול את עצמנו האם הבעיה היא אמיתית או שמא מדובר במשהו פנימי. כשלא טוב לנו במקום כלשהו, לא כדאי לרוץ להחליף את הסביבה מבלי להבין אם הבעיה היא באמת חיצונית. כדי לשפר את המצב, עלינו להבין אם הבעיה נובעת מאיתנו או מהסביבה החיצונית. לפעמים, השינוי החיצוני לא פותר את הבעיה הפנימית, וכך בסופו של דבר נחזור לאותן בעיות גם בזוגיות חדשה או במקום חדש.

ההמלצה היא לבחון את הבעיה בצורה עמוקה לפני כל החלטה

אם לא טוב לנו בזוגיות, בעבודה או בסביבה כלשהי, חשוב לעשות את הבדיקה הפנימית - האם הבעיה היא לגמרי של הצד השני, או שגם אנחנו נושאים בחלק מהבעיה. כל עוד לא נבין את השורש הפנימי של הקושי, הבעיה תחזור על עצמה בצורתה החדשה.
מה קורה כשמתעוררת מחשבה לעזוב זוגיות, עבודה או מקום מגורים?

כאשר מישהו מחליט להיפרד מבן או בת זוג, לעזוב מקום עבודה או לעבור דירה, עומדת מאחורי ההחלטה מחשבה שהוא ירגיש טוב יותר במקום חדש או במצב אחר. לדוגמה, אדם שנמצא בזוגיות ומחליט להיפרד, סביר להניח שהוא חושב שיהיה לו טוב יותר לבד או בזוגיות אחרת. אותו הדבר בעבודה או בדירה: אם לא טוב במקום הנוכחי, נראה לפעמים שפשוט לעבור למקום חדש יפתור את כל הקשיים.

למה אנשים נוטים לחשוב שיהיה להם טוב יותר במקום אחר?

ישנה הנחה רווחת שכל הקשיים נובעים מהסביבה החיצונית או מהגורמים שאיתם חיים ביום יום, כמו בן זוג, שכן או מנהל בעבודה. לפי ההנחה הזו, אם רק נחליף את הגורם החיצוני (ניפרד, נעזוב, נעבור), נרגיש יותר טוב. לפעמים זה נכון באופן חלקי: ייתכן שבדירה אחרת או במקום עבודה אחר המצב יהיה טוב יותר, ובהחלט ייתכן שבזוגיות אחרת יימצאו יתרונות שחסרים בזוגיות הנוכחית.

האם בוודאות יהיה טוב יותר לבד או במקום אחר?

אין שום ודאות שאכן יהיה טוב יותר. לעתים האדם משוכנע במאה אחוז שאם יעזוב את הזוגיות, בטוח שירגיש טוב יותר. אבל לא תמיד זה נכון, כי הבעיות שעליהן הוא מתלונן עשויות לנבוע ממנו עצמו. אם הבעיה קשורה דווקא בו ולא באדם השני, אז גם בזוגיות חדשה, גם במקום עבודה חדש, או אפילו אם יבחר להיות לבד, הבעיה תמשיך ללוות אותו בצורה אחרת.

למה לעתים הבעיה היא דווקא פנימית?

יכולה להיות סיטואציה שבה אדם מסתכל במראה ורואה שם מישהו שהוא מגדיר כמכוער או מגעיל, אך למעשה זו השתקפות של עצמו. באופן דומה, אדם עלול לחשוב שבן זוגו הוא הבעיה, אבל בפועל הקשיים נעוצים בהרגלים או בקשיים הפנימיים של אותו אדם עצמו. למשל, קנאה, רכושנות, פחדים שונים, חרדת נטישה או אובססיביות שאינם מטופלים, עלולים להתעורר בכל מסגרת או מערכת יחסים ולפגוע בה לאורך זמן.

כיצד חרדת נטישה ורכושנות עלולות לעבור איתנו?

חרדת נטישה פירושה, לדוגמה, פחד מתמיד שיעזבו אותך או יפגעו בך. אם אדם עוזב זוגיות אחת ועובר לזוגיות אחרת, בלי לטפל בשורש הבעיה, סביר שיחווה אותה חרדה גם בזוגיות החדשה. אפילו אם נשארים לבד כדי "להימנע" מלהיפגע, הקושי הפנימי לא באמת נעלם. הוא עלול לצוץ כבעיה אחרת, כמו דיכאון או תחושת ריקנות. כך קורה גם עם קנאה ורכושנות: אם הן נובעות מפחדים פנימיים, הן ימשיכו ללוות את האדם גם בסיטואציות חדשות, רק באופן שונה.

איך אפשר לבדוק אם הבעיה היא בעצמי או בבן הזוג?

לפעמים, אחרי פרידה, אפשר לשים לב עד כמה טוב לאדם כשהוא לבד. אם מיד לאחר הפרידה האדם מגלה שקשה לו מאוד גם בלעדיה, ושמצבו הנפשי דומה או אף גרוע, ייתכן שהבעיה קשורה בעיקר בו. אמנם זו אינה אינדיקציה מוחלטת, שכן יכולות להיות סיבות חיצוניות נוספות, אך ברוב המקרים אם הבעיה שורשית ופנימית, היא תתבטא גם כשרחוקים מבן הזוג.

מה כדאי לזכור לפני שחושבים להחליף זוגיות או כל דבר חיצוני?

אם לא טוב בזוגיות, בלימודים, בעבודה או מול השכנים, לא כדאי לרוץ מיד להחליף את כל הסביבה. ייתכן שהבעיה המהותית נמצאת בפנים, ומעבר למקום חדש לא יפתור את הקושי אלא יגרום לו לצוץ מחדש בהמשך. חשוב לברר לעומק מה הסיבה שבגללה רע, האם הבעיה היא לגמרי של הצד השני או שמא היא נובעת גם מהאדם עצמו.

כל עוד לא מזהים את השורש הפנימי של הקושי ולא פועלים לשנותו, התחושה הלא טובה עלולה לחזור בכל פעם בצורתה החדשה. לכן, לפני שממהרים לפרק מערכת יחסים או להתפטר מעבודה, כדאי לערוך בחינה עמוקה: מדוע רע לי? האם אני לוקח אחריות על חלקי? האם אני מזהה את ההרגלים או הדפוסים השליליים שלי ומוכן לשפר אותם?
איך לדעת מי אשם בזוגיות? למה רע לנו ביחד? למה לא טוב לנו ביחד? למה אנחנו לא מסתדרים? למה קשה לי בזוגיות? פסל לך, הפסלת תהיה שלך, להאשים את עצמך, לעבור דירה עם הבעיות, לשנות זוגיות, להחליף זוגיות, האם להיות לבד? האם כדאי להיות לבד? להחליף בת זוג, להחליף בן זוג, לעשות שינוי בזוגיות, לשנות מערכת יחסים, לפרק מערכת יחסים
להיפרד אני לא אוהב את עצמי להאשים תחושה להוריד ביטחון עצמי האם להיות זמן ומקום הגדלת הביטחון העצמי שותפות מי אשם פסל לך אולי אני הבעיה אולי הבעיה בי אחריות אחריות אישית אחריות אישית בזוגיות אחריות בזוגיות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות בזוגיות בעיה בעיות גירושים גירושין גישור זוגי גישור לזוגות האם טוב לי בזוגיות האם כדאי להיפרד האם כדאי להתגרש הסרת אחריות הסרת אחריות אישית בזוגיות זוגיות טוב לי טוב לי בזוגיות טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול זוגיות טיפול לזוגות טיפולים יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות כדאי להיפרד כדאי להתגרש לא טוב לי לא טוב לי בזוגיות להיפרד להסיר אחריות להתגרש למה לא טוב לי למה לא טוב לי בזוגיות למה רע לי למה רע לי בזוגיות לקחת אחריות לקחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות לקיחת אחריות בזוגיות מאמן זוגי מגשר זוגי מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי פנימיות רוצה להיפרד רוצה להתגרש רע לי רע לי בזוגיות רצון שינוי שינוי בזוגיות שינוי פנימי שינויים שיקולים שיקולים להיפרד שיקולים להתגרש
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
... געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית למה אני חושב על האקס בתוך זוגיות חדשה? כאשר אדם נמצא בזוגיות חדשה ומגלה שהוא חושב על האקסית, הוא עלול לחוש מבולבל או מתוסכל מכך. אליעד כהן מסביר שמחשבות על הקשר הקודם אינן בהכרח סימן לכך שהקשר הנוכחי לא מספיק טוב. אדם יכול להיות בזוגיות טובה ואפילו מצוינת, ועדיין להיזכר בקשר הקודם מסיבות שונות, ולאו דווקא מתוך געגוע אמיתי. מה המשמעות של מחשבות על אקס? אליעד כהן מדגיש שבמאה אחוז ... על האקסית אומרות שלא טוב לי בזוגיות? אליעד מסביר שלא תמיד מחשבות על האקסית מעידות על בעיה בזוגיות הנוכחית. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם איבדת 100 שקלים ברחוב, וקיבלת במקום זה 200 שקלים, ייתכן שעדיין תחשוב על ה - 100 שקלים שאיבדת. המחשבה הזאת לא ... של האירוע עצמו. כך גם בזוגיות - אדם יכול להיות בזוגיות הרבה יותר טובה מהקודמת, ועדיין לחשוב על האקסית בגלל המשמעות הרגשית של הפרידה או של הקשר ההוא. המחשבות האלה לא בהכרח אומרות שהוא רוצה לחזור לקשר ... געגוע לאקס לבין אהבה לזוגיות הנוכחית? אליעד כהן מסביר שאין בהכרח סתירה. הוא מעלה דוגמה נוספת: אדם יכול להיות בחופשה באילת ולחשוב שהיה רוצה להיות בצפון. זה לא אומר שהוא לא נהנה ... יכול להיות מרוצה ואוהב בזוגיות הנוכחית, ועדיין לנהל בתוכו מחשבות על האקסית. הבעיה נוצרת כאשר האדם מצפה שלא יהיו לו בכלל מחשבות על משהו אחר - זו ציפייה לשלמות שאינה ריאלית. בפועל, ... משהו אחר בלי לפגוע בזוגיות? אליעד מציין שכשאדם רוצה משהו נוסף שאין בזוגיות שלו כרגע, זה לא בהכרח אומר שהוא לא מרוצה מהזוגיות. הוא נותן דוגמה לכך שאדם יכול לרצות שבת זוגו תבשל טעים יותר, וזה בעצם אומר שהוא מדמיין תכונה שקיימת אצל מישהי אחרת. זה לא אומר שהוא באמת בוגד, אלא שפשוט יש לו רצון טבעי לשפר את המצב. אליעד מוסיף שאנשים ... ובכך לעזור לנו להתקדם לזוגיות טובה יותר ומדויקת יותר לנו. מה טוב בזה שאין טוב בלי רע? בסיום ההרצאה, אליעד מתייחס גם לרעיון שאין טוב בלי רע, ומציין כי אין אפשרות שהחיים יהיו רק טובים ... שמחשבות על האקס בתוך זוגיות הן דבר טבעי, נורמלי ואפילו בעל יתרונות מסוימים, כל עוד האדם מפרש אותן נכון ולא נותן להן להפריע לזוגיות הנוכחית שלו. איך להפסיק לחשוב על האקסית? האם מחשבות על האקס אומרות שאני לא מאושר בזוגיות? געגועים לאקס - מה זה אומר? האם להשוות בין בני זוג זה לגיטימי? מה עושים כשחושבים על מישהו אחר בזוגיות? איך יודעים אם הזוגיות מתאימה לי? ...
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
... ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות ... מחשבות רעות האם כדאי לבדוק רק למה רע לי או גם למה טוב לי? השאלה המרכזית שאליעד כהן דן בה היא האם כאשר אדם בודק את עצמו, עליו לבדוק רק למה רע לו או שכדאי לבדוק גם למה טוב לו. אליעד ... ומחשבות: או דיבור על חיסרון (רע לי, חסר לי) או דיבור שמביע סיפוק (טוב לי, יש לי). אבל הוא מציין שגם כאשר אדם אומר טוב לי, הוא תמיד מבטא בעצם חיסרון כלשהו. לדוגמה, כאשר אדם שמח שהוא קיבל כסף, המשמעות היא שהוא אומר קודם לא היה לי כסף, וזה היה רע, או ... שלו בהצלחה. איך אפשר לבדוק למה טוב לי בפועל? כדי להמחיש איך אפשר לבדוק למה טוב, אליעד מציג דוגמה של אדם שזכה בפיס. אם הוא בוחר להאמין בפשטות שזכייה היא טובה, הוא ... זאת, אם האדם ישאל את עצמו: למה טוב לי שזכיתי בפיס? הוא יתחיל לחשוף את התלות שלו בכסף, את הפחד שייקחו לו את הכסף, ואת התחושה השלילית שהיתה נוצרת אם לא היה זוכה בפיס. ... אליעד טוען שכדאי לשאול גם אז: למה טוב לי?, האם הייתי יכול להיות מאושר גם בלי זה?, וכך לחשוף את השורש האמיתי של הטוב והרגע, ולשחרר את עצמו מתלות חיצונית. לסיכום, אליעד ... ספק בחשיבה חיובית? איך לבדוק למה טוב לי? האם חשיבה חיובית רעה? למה כל מחשבה חיובית היא שלילית? איך להפסיק להיות תלוי בטוב וברע? ...
לקבל את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, להבין את עצמך, לא אכפת לי כשרע לי
לקבל את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, להבין את עצמך, לא אכפת לי כשרע לי
... את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, להבין את עצמך, לא אכפת לי כשרע לי למה אנשים מקבלים את הטוב כמובן מאליו ולא שואלים שאלות? אליעד כהן מסביר שבדרך כלל, כשאדם נתקל במצבים טובים, הוא ... שכאשר יש לו כסף טוב לו וכשאין לו כסף רע לו - זוהי דת הכסף. אדם שמאמין שאהבת בת זוג או בני זוג היא הדבר החשוב ביותר בחיים, מקבל זאת כמובן מאליו בלי לשאול שאלות - זוהי דת הזוגיות. כך גם דת החברים: אם חברים אוהבים אותו טוב לו, ואם לא - רע לו. אליעד מדגיש כי כל אמונה שהאדם לא בודק ולא ... והידע היא להגיע למצב שבו האדם לא צריך לשאול שאלות, כי אין לו סיבה לכך. למה טוב לי? למה רע לי? מודעות עצמית למה אני מרגיש רע? לקבל את הטוב כמובן מאליו? תכלית הידיעה שלא נדע? מהי דת אישית? עכשיו מה שקורה ... תבין למה רע לך. עכשיו יש לך שתי אופציות אופציה אחת אומרת תקשיב לא אכפת לי למה טוב לי ולא אכפת לי למה רע לי לגיטימי סע לשלום הכל בסדר רע לי כי רע לי טוב לי כי טוב לי לא אכפת לי מכלום אבל אם כשרע לך אתה אומר למה רע לי מה רע לי מה הסיבה שרע לי, מה ההיגיון אני רוצה לצאת מזה רוצה להבין את זה אדוני התעוררת מאוחר מדי כשהיה לך טוב היית צריך לשאול את השאלות. ... למה או שגם כשרע לך אל תנסה להבין למה זה שתי האופציות או כשרע לך לא אכפת לי למה רע לי או כשטוב לי אני רוצה להבין למה טוב לי. הבנו? ש: תכלית הידיעה שלא נדע. אליעד: תכלית הידיעה שלא נדע מצרות. ...
האם אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט
האם אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט
... אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט האם באמת טוב לי או שאני משקר לעצמי? אליעד כהן מסביר בהרצאה כי רוב האנשים חושבים שהם ... שבאמת נמצא בשלמות מוחלטת, יהיה מוכן לבחור במצב הנוכחי הזה שוב ושוב, בדיוק כפי שהוא, ללא שינויים, גם אם הוא יכול היה ליצור לעצמו כל מציאות אחרת. הסבר המבחן השלישי: ... פשוטות, שלמות אמיתית אינה רק להיות שמח עם מה שיש, אלא להיות שלם עם עצם הקיום של אפשרויות לשינוי, גם אם השינוי יהיה שלילי או יגרום לך להרגיש רע. האם אפשר בכלל להגיע לשלמות מוחלטת ... האושר שלו עדיין יחסית ולא אבסולוטית. האם אני באמת מאושר? מהי שלמות מוחלטת? איך לבדוק אם טוב לי? האם הכל באמת מושלם לי? מה המשמעות של שלמות אמיתית? האם אפשר להיות ...
איך להחליט החלטה נכונה? איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה נכון? איך המוח חושב? איך מקבלים החלטה? איך לדעת לתעדף? איך לדעת מה טוב לי? איך לקבל החלטה נכונה? קבלת החלטות
איך להחליט החלטה נכונה? איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה נכון? איך המוח חושב? איך מקבלים החלטה? איך לדעת לתעדף? איך לדעת מה טוב לי? איך לקבל החלטה נכונה? קבלת החלטות
... להחליט החלטה נכונה? איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה נכון? איך המוח חושב? איך מקבלים החלטה? איך לדעת לתעדף? איך לדעת מה טוב לי? איך לקבל החלטה נכונה? קבלת החלטות איך להחליט החלטה נכונה? איך לדעת מה להחליט? ההחלטה היא תהליך מנטלי המערב שלבים שונים של שיקול דעת, חישוב ורגשות. אליעד כהן מסביר כי הרבה פעמים אנשים לא יודעים איך ... המטרה הזו. ההיבטים הפסיכולוגיים של קבלת החלטות לא תמיד יש לנו תשובה מוחלטת איך להחליט. אליעד מציין כי הרבה פעמים הבחירות שלנו לא מבוססות על שיקול דעת הגיוני, אלא על רגשות ותחושות רגעיות. לדוגמה, כשאדם בוחר לקנות רכב, ... בדרך שתספק אותם בצורה הטובה ביותר. סיכום: איך לדעת מה נכון להחליט? לסיכום, לא תמיד יש תשובה אחת נכונה לשאלה איך להחליט. כל אדם פועל על פי שיקוליו האישיים, על פי רגשותיו והאמונות הבסיסיות שלו. התהליך של קבלת החלטות ... בתהליך המנטלי שמוביל להחלטה ובתנאים השונים שמשפיעים על תהליך קבלת ההחלטות שלנו. אליעד מציע לעסוק בשאלות כמו איך אני יודע מה להחליט?, מה טוב לי? ו - איך להחליט מה נכון?. במהלך ההרצאה, נדונים סוגים שונים של החלטות, ... של קבלת החלטות אחת מהתובנות המרכזיות של אליעד היא שלרוב אין תשובה מוחלטת איך להחליט. הרבה פעמים, אנחנו עושים בחירות מתוך רגשות, ולא מתוך שיקול דעת הגיוני ומבוסס על נתונים. לדוגמה, כשאדם בוחר לקנות רכב, הוא לא תמיד ... לנסות לבחור בדרך שתשביע אותם בצורה הטובה ביותר. סיכום: איך לדעת מה נכון להחליט? לא תמיד יש תשובה אחת נכונה לשאלה איך להחליט. כל אדם פועל על פי שיקוליו האישיים, על פי רגשותיו והאמונות הבסיסיות שלו. התהליך של קבלת החלטות ...
מניפולציות של המוח, איך המוח עובד עליך? האם משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? האם משהו באמת טוב לי? האם משהו באמת רע לי? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה לעשן? למה אני נהנה ממשהו? אני חושב משמע אני קיים, נטל ההוכחה
מניפולציות של המוח, איך המוח עובד עליך? האם משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? האם משהו באמת טוב לי? האם משהו באמת רע לי? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה לעשן? למה אני נהנה ממשהו? אני חושב משמע אני קיים, נטל ההוכחה
...אשליה של שיפור? אליעד מתאר מצב שבו אדם נוטל תרופה ומיד מרגיש טוב יותר. לכאורה, זה מוכיח שהתרופה באמת ריפאה אותו. אך אליעד מדגיש שאין הוכחה אמיתית לכך שהוא היה חולה או שהתשובה לבריאותו נמצאת בתרופה. אולי הוא לקח תרופת דמה (פלסבו) ופשוט האמין שהיא תעזור לו ולכן הרגיש טוב יותר. כך, התחושה של השיפור אינה מהווה הוכחה חד - משמעית שהתרופה באמת יעילה, אלא רק שהאדם האמין בכך. האם עישון באמת עושה טוב? אליעד משתמש גם בדוגמה של עישון. המוח אומר לנו: תעשן ותרגיש...
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
... בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים ... באופן מוחלט אם הדבר שהוא מתלבט לגביו יעשה לו טוב או רע, לא היה צורך בדילמה. לדוגמה, אם אדם היה בטוח שהזוגיות בה הוא נמצא תעשה לו רק רע, הוא לא היה נשאר בה. מצד שני, אם הוא היה בטוח לחלוטין שהזוגיות תעשה לו טוב, הוא לא היה מתלבט. הדילמה נולדת כאשר יש ספק אם הדבר עשוי להועיל או להזיק. למשל, אם אדם שואל את עצמו אם מערכת יחסים מסוימת תביא לו אושר או ... כמו עבודה או מערכת יחסים. הדרך לעשות זאת היא לשאול את עצמנו שאלות כמו: מה אני רוצה מעצמי ללא קשר לזוגיות?, מה אני רוצה מבחינת עבודה ולימודים?, מהם הרצונות שלי, ללא קשר למקום העבודה? אם אדם לא יודע מה הרצונות האישיים שלו באופן עצמאי, מדובר בבעיה, כי זה מעיד ... להחלטה 1. לזהות את הרצונות האישיים: חשוב להכין רשימה של הדברים שאנחנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, לעבודה או לכל גורם אחר שגורם לנו להתלבט. 2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאנחנו יכולים להשיג בלי קשר למערכת הזוגית או העבודה, כדאי להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ללא תלות בגורם חיצוני. 3. לפתור את הוודאות לפני ההתמודדות עם הספק: כאשר ... משהו חיצוני מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו, ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו האישיים. דילמות בזוגיות איך לקבל החלטות בחיים התמודדות עם ספקות בזוגיות איך לזהות את הרצונות האמיתיים שלנו בניית ביטחון עצמי וקבלת החלטות נכונה איך לדעת אם משהו מתאים לי? השאלה כיצד ניתן לדעת אם משהו מתאים לנו או לא, היא שאלה שמעסיקה אנשים רבים בחיים. בין אם מדובר בזוגיות, עבודה, מקום מגורים או תחום לימודים, אנשים רבים מוצאים את עצמם מתלבטים אם להישאר או להמשיך הלאה. איך ניתן להכריע בסוגיה הזו? איך אפשר לדעת אם הדבר ... אם אדם היה בטוח שהדבר יעשה לו טוב או רע באופן חד משמעי, הוא לא היה מהסס. למשל, אם אדם יודע במאה אחוז שהזוגיות בה הוא נמצא תגרום לו לסבל, הוא לא היה נשאר בה. אם הוא היה בטוח לחלוטין שהיא תביא לו אושר, הוא היה נשאר ללא התלבטות. אך כאשר יש ספק - הדילמה נולדת. ... הספק אינו נובע מחוסר ידיעה לגבי הדבר עצמו, אלא מחוסר ידיעה עצמית. כלומר, הבעיה היא לא שאיננו בטוחים אם בן הזוג מתאים לנו, אלא שאיננו בטוחים בעצמנו - מי אנחנו ומה אנו רוצים. בתוך כל אדם ישנן מספר דמויות פנימיות, כל אחת עם רצונות שונים. ייתכן שחלק מאיתנו נהנה מהזוגיות , חלק אחר מתנגד לה, וחלק נוסף מתלבט. הבלבול נובע מכך שאין לנו בהירות לגבי מהותנו ורצונותינו האמיתיים. הדרך לפתרון - להבין את עצמנו כדי לצאת מההתלבטות, ... באופן כללי. איך עושים זאת? הדרך הטובה ביותר היא לשאול את עצמנו: מה אני רוצה מעצמי באופן שאינו קשור לזוגיות?, מה המטרות שלי בחיים שלא קשורות ללימודים?, מה הרצונות שלי בלי קשר למקום העבודה?. כאשר אין לאדם מושג מה הרצונות שלו באופן עצמאי, זו בעיה, כי זה אומר ... המעשיים להחלטה 1. לזהות את הרצונות האישיים: להכין רשימה של הדברים שאנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, למקום העבודה או לכל גורם אחר שאנו מתלבטים לגביו. 2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאפשר להשיג בלי קשר לזוגיות, יש להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ללא תלות בגורם החיצוני. 3. לפתור את הוודאות לפני ההתמודדות עם הספק: כאשר אנו ... קודם להבין את עצמנו - ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו. כיצד לקבל החלטות בחיים התמודדות עם ספקות בזוגיות איך לזהות את הרצונות האמיתיים שלנו בניית ביטחון עצמי וקבלת החלטות נכונה דילמות בזוגיות, האם הוא מתאים לי? האם הקשר הזה טוב לי? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם להיפרד? האם לעזוב? האם להפסיק? האם להמשיך? האם להתחיל? האם לשנות? האם זה עושה לי טוב? לא מסוגל לקבל החלטה, לא מצליח להחליט, איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה לבחור? איך ...
מחשבה טורדנית על התאבדות, למה אני חושב על התאבדות? למרות שהחיים שלי טובים, איך נוצרות מחשבות על התאבדות? למה אני רוצה להתאבד למרות שטוב לי? אולי אני משתגע? הדחקה בתת מודע, מה אני מדחיק? סימפטומים של הדחקה
מחשבה טורדנית על התאבדות, למה אני חושב על התאבדות? למרות שהחיים שלי טובים, איך נוצרות מחשבות על התאבדות? למה אני רוצה להתאבד למרות שטוב לי? אולי אני משתגע? הדחקה בתת מודע, מה אני מדחיק? סימפטומים של הדחקה
... על התאבדות? למה אני רוצה להתאבד למרות שטוב לי? אולי אני משתגע? הדחקה בתת מודע, מה אני מדחיק? סימפטומים של הדחקה למה אנשים חושבים על ... דברים שמציקים לו, בעיות פנימיות שהוא אינו מטפל בהן, אלא מדחיק אותן לתת המודע. גם אם הכל נראה מושלם מבחוץ, המחשבות על התאבדות הן ביטוי ... חרדה מודחקת, או כל רגש שלילי אחר שהוא אינו מטפל בו באופן ישיר. הדבר הזה, שמודחק ולא מטופל, ממשיך להציק לאדם ולמרר לו את החיים מבפנים, גם אם הוא מתכחש אליו. וכך, אותה הדחקה ... בצורה כנה למה יש לי מחשבה על התאבדות אם הכל טוב לי? הוא יבין שהחיים שלו כנראה לא באמת כל כך מושלמים כפי שהוא מספר לעצמו, ושיש משהו בתוכו ... לזהות את מה שהוא מדחיק, הוא יכול להתחיל לטפל בו ישירות. איך להפסיק לרצות להתאבד ולהיפטר מהמחשבות האובדניות? המפתח להפסקת המחשבות ... להדחיק אותו. אם האדם יפסיק להדחיק ויתחיל לטפל באופן אקטיבי בדבר שמציק לו, המחשבה על התאבדות תיעלם מעצמה. המחשבות על התאבדות הן תמיד ... מודחק. כדי להצליח ליהנות מהחיים באמת, יש לטפל בכל מה שמפריע או מטריד בצורה ישירה וברורה. במקום לברוח מהבעיות, כדאי להתמודד איתן, וכך ... מתעלם. אחרי שתמצא את המקור המדויק למצוקה ותטפל בו, תוכל לשחרר את עצמך מהמחשבות האובדניות ולחזור ליהנות מהחיים באופן מלא. ברגע שתטפל בצורה ישירה במה שמציק לך, תגלה שהחיים יכולים להיות הרבה יותר טובים, מלאים ומשמעותיים, ... אני חושב להתאבד? איך לא לרצות להתאבד? איך לטפל במחשבה להתאבד? איך למנוע התאבדות? איך להפסיק לרצות להתאבד? איך לזהות דיכאון סמוי? מה ... לכך שמשהו מפריע. אם מוצאים את המקור למצוקה ומטפלים בו, המחשבה תיעלם מעצמה. חשוב לזהות את מה שגורם לתחושת הסבל ולטפל בו באופן ישיר, במקום להדחיק. מה המסקנה? כאשר אדם מתמודד עם מחשבות על התאבדות, גם אם נראה ... לא מודעת. ברגע שמאתרים את המקור למצוקה ומטפלים בו , המחשבות האובדניות ייעלמו מעצמן, ותהיה אפשרות ליהנות מהחיים במלואם. איך לזהות ... אני חושב להתאבד? איך לא לרצות להתאבד? איך לטפל במחשבה להתאבד? איך למנוע התאבדות? איך להפסיק לרצות להתאבד? ...
טוב ורע, איך נוצרים הטוב והרע? איך לדעת למה משהו עושה לך טוב? איך לדעת למה משהו עושה לך רע? למה טוב לי? למה רע לי? למה משהו עושה לי טוב? למה משהו עושה לי רע? מה זה טוב? מה זה רע? ניתוח סיבתיות של טוב ורע, איך לנתח טוב ורע?
טוב ורע, איך נוצרים הטוב והרע? איך לדעת למה משהו עושה לך טוב? איך לדעת למה משהו עושה לך רע? למה טוב לי? למה רע לי? למה משהו עושה לי טוב? למה משהו עושה לי רע? מה זה טוב? מה זה רע? ניתוח סיבתיות של טוב ורע, איך לנתח טוב ורע?
... הטוב והרע? איך לדעת למה משהו עושה לך טוב? איך לדעת למה משהו עושה לך רע? למה טוב לי? למה רע לי? למה משהו עושה לי טוב? למה משהו עושה לי רע? מה זה טוב? מה זה רע? ניתוח סיבתיות של טוב ורע, איך לנתח טוב ורע? מה זה טוב ורע, ואיך ניתן להבין מה ... להשפיע לפחות על אחד מהשניים: המציאות או הרצון, או על היחס ביניהם. מה ההבדל בין שינוי במציאות לשינוי בתפיסת המציאות? אליעד מפרט שיש הבדל בין שינוי אובייקטיבי במציאות (לדוגמה: אדם מקבל כסף בפועל ולכן מצבו משתנה), לבין שינוי בתפיסת המציאות, כלומר, השינוי הוא רק בתודעה של האדם ולא במציאות הממשית. הוא נותן דוגמה: אם האדם חשב שאין לו כסף וגילה שיש לו, המציאות לא השתנתה אלא רק התפיסה שלו השתנתה. איך ... לדעת איך משהו גורם למשהו? איך לדעת האם משהו משפיע על משהו? איך לדעת מה השתנה? שינוי הרצון, שינוי המציאות, שינוי תפישת המציאות, דוגמה לניתוח סיבתיות של טוב ורע, ניתוח סיבתיות של משהו שעושה לך טוב, ניתוח סיבתיות של משהו שעושה לך רע, איך למצוא תשובה לשאלה? איך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שיקולים להתגרש, שיקולים להיפרד, האם כדאי להתגרש? האם כדאי להיפרד? לקיחת אחריות בזוגיות, אולי אני הבעיה? אולי הבעיה בי? למה רע לי בזוגיות? למה לא טוב לי בזוגיות? שינוי בזוגיות, שינוי פנימי, רוצה להתגרש, רוצה להיפרד, טיפול זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שיקולים להיפרד, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: שיקולים להיפרד, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול נפשי, אימון אישי מומלץ, מאמן אישי לילדים בנושאי שיקולים להיפרד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 11:50:19 - wesi1