אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שינה חלומות ✔הרדמה רפואית, שינה וחלומות, תודעה בשעת שינה, תודעה בשעת הרדמה, הרדמה כללית, מצבי תודעה, מצבי חלימה ✔ מה ההבדל בין הרדמה כללית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:12הרדמה רפואית, שינה וחלומות, תודעה בשעת שינה, תודעה בשעת הרדמה, הרדמה כללית, מצבי תודעה, מצבי חלימה
מה ההבדל בין הרדמה כללית לשינה רגילה?

בשיחה עולה ההבדל בין הרדמה כללית לשינה טבעית. בזמן הרדמה כללית, האדם מאבד את תחושת הזמן ואינו חש בכאב. זאת בניגוד לשינה רגילה שבה האדם, על אף שאינו מודע לחלוטין, עדיין רגיש לגירויים חיצוניים חזקים שיכולים להעירו. לדוגמה, אם אדם יחתך במהלך שינה רגילה, הוא יתעורר מהכאב, בעוד שבהרדמה כללית הגוף לא יזוז ולא ירגיש כאב עקב חומרים המשפיעים הן על השרירים והן על התודעה.

למה אנחנו לא זוכרים מה קרה בזמן הרדמה כללית או בשינה עמוקה?

במצבי הרדמה כללית או שינה עמוקה, אנו חווים תחושת "חוסר זמן". כאשר מתעוררים מהרדמה כללית, מרגישים כאילו לא עבר זמן כלל, כאילו "הרגע" הורדמו ועכשיו הם ערים שוב. בשינה רגילה, לעומת זאת, עשויה להיות תחושה מעורפלת של מעבר זמן, במיוחד אם זוכרים חלומות או התעוררויות רגעיות. אליעד נותן דוגמה של "תוכנת ריגול" במחשב, אשר מתעדת כל פעולה שנעשית. הוא מסביר שגם בזמן שאנחנו לא זוכרים, הגוף כן "עשה משהו", אך התודעה לא רשמה זאת בשל חומרי ההרדמה או בגלל עומק השינה.

כיצד קשורה תופעת כאב פנטום לתחושת ההרדמה?

הועלתה בשיחה דוגמה של כאב פנטום - אדם שכרתו לו את הרגל בניתוח לא ירגיש אם יפגעו באותה רגל שכבר לא קיימת. עם זאת, הוא עלול עדיין לחוות "כאב פנטום", תחושה של כאב או תחושה פיזית ברגל שכבר איננה. הוסבר כי הסיבה לכך היא שהכאב נובע מהקשרים העצביים במוח ולא מהגפה עצמה. בהרדמה כללית, קשרים אלה מושבתים, ולכן אין תחושת כאב. לעומת זאת, בשינה רגילה, המודעות פוחתת, אך אינה מנותקת לחלוטין. אם הכאב יהיה חזק דיו, האדם יתעורר.

האם קיים קשר בין שינה, חלומות והרפיית התודעה ל"כלום"?

בשיחה הוזכרה גישתו של רבי נחמן, לפיה בזמן שינה האדם חווה מעין "כלום", מה שמאפשר לו לקום רגוע יותר. כשהאדם אינו זוכר את אשר חווה, הוא לא נסחב עם רגשות או מחשבות מהעבר, וכך הוא מתעורר ברגיעה מסוימת. נשאל מדוע איננו חווים במודע את תחושת הכלום הזו לאחר התעוררות. תשובה אפשרית שעלתה היא שאולי כן חווים את הכלום, אך איננו זוכרים זאת באופן ברור. זה קורה גם בהרדמה כללית, ולכן האדם מתעורר ללא תחושת עומס.

האם ניתן להיות מודע בזמן שינה או הרדמה?

עלו בשיחה טכניקות כגון מדיטציה ויוגה, שמטרתן לשמור על מודעות מסוימת גם בזמן השינה. אחד המשתתפים ציין שיש הבדל בין מצב של דמיון שבו האדם מדמיין שהוא ישן (אך בפועל נשאר ער לחלוטין) לבין מצב אמיתי שבו הגוף נמצא במצב שינה, והתודעה נשארת ערה חלקית. אליעד הסביר שההבדל בין מצב ער למצב ישן תלוי בשאלת המודעות: אם האדם מודע לכך שהוא ישן, הרי שמצב זה כבר שונה מהשינה הרגילה שבה המודעות חלשה מאוד או חסרה.

מהם ההסברים לתחושת הזמן השונה בין הרדמה לשינה?

אחד המשתתפים סיפר כי לאחר הרדמה הוא חש שהכל התרחש ברגע אחד, בעוד שלאחר שינה הוא כן חש שעבר זמן. אליעד מסביר כי הסיבה לתחושת הזמן השונה היא שבהרדמה המעבר ממצב ערות להרדמה הוא חד ופתאומי, בניגוד לשינה רגילה שבה המעבר איטי והדרגתי, ולכן מתעוררים עם תחושת מעבר זמן.

היכן נמצאת התודעה בזמן הרדמה או שינה עמוקה?

המשתתפים תהו איפה נמצאת התודעה בזמן הרדמה מלאה או שינה עמוקה, ואם היא נעלמת, נחלשת או עוברת למצב אחר כלשהו. התשובה לא הייתה חד - משמעית. חלק מהמשתתפים חשבו שאולי אנחנו כן חווים משהו בזמן הזה, אך פשוט איננו מסוגלים לזכור זאת. אליעד הדגיש כי השאלה הזו עדיין פתוחה למחקר נוסף, ויש עניין להמשיך לחקור זאת, בין היתר בהיבטים רוחניים, כפי שגישתו של רבי נחמן מציגה את השינה כהתחברות ל"כלום", שלאחריה אנו מתחדשים.
מה ההבדל בין הרדמה כללית לשינה רגילה?

בשיחה מסבירים שהרדמה כללית גורמת לכך שבזמן הניתוח הגוף לא ירגיש כאב ולא יזוז, לעומת שינה רגילה שבה עדיין קיימת רגישות מסוימת לגירויים חיצוניים (למשל, אם מישהו חותך אותך בשנתך, סביר שתתעורר). בהרדמה רפואית, משתמשים בחומרים המשפיעים לא רק על השרירים אלא גם על המודעות המנטלית, כך שבמצב של הרדמה מלאה מפסיקים לחוש כאב ואובדת תחושת הזמן. לעומת זאת, בשינה טבעית, המוח עדיין מקבל מידע מהסביבה, ואף שעוצמת החוויות פוחתת - עדיין יש אפשרות להתעורר למשמע צליל חזק או תחושת כאב.

למה אנחנו לא זוכרים מה קרה בזמן הרדמה כללית או בשינה עמוקה?

מסופר על תחושת "חוסר זמן" שחווים כאשר מתעוררים מהרדמה כללית: החוויה היא כאילו לא עבר כלל זמן מהרגע שהורדמו ועד שהתעוררו. גם בשינה בלילה יש דילוג על תחושת זמן, אולם לעיתים אנשים זוכרים חלק מהחלומות או מאירועי השינה, ולכן מרגישים שעבר זמן כלשהו. בהרדמה כללית לעומת זאת, החומרים הניתנים גורמים לניתוק עמוק יותר מהמודעות. עלתה בשיחה דוגמה של "תוכנת ריגול" למחשב - כשם שהיא רושמת את כל הפעולות שנעשו, כך גם הגוף בעצם "עשה משהו" בזמן ההרדמה, אך האדם לא יכול לזכור זאת כי החומרים מנתקים את המודעות והזיכרון באותן שעות.

כיצד קשורה תופעת כאב פנטום לתחושת ההרדמה?

עלתה דוגמה: אם כורתים לאדם רגל בניתוח, אחר כך לא יכאב לו גם אם "יפגעו" באותה רגל שכבר הוסרה. יחד עם זאת, קיימת תופעה אחרת הקרויה "כאב פנטום, " שבה האדם מרגיש כאבים או תחושות בגפה שכבר איננה. הרעיון הוא שמה שקובע את תחושת הכאב הוא הקשר העיצבי והמודעות ברגע מסוים. בזמן הרדמה כללית, הקשרים האלו "מושבתים" כך שלא חווים כאב. בשינה רגילה, אמנם מערכת העצבים עובדת, אך רמת המודעות פוחתת, אם ייגרם כאב חזק, סביר שנתעורר.

האם יש קשר בין שינה, חלומות והרפיית התודעה לכלום?

הוזכר בשם רבי נחמן שבזמן שינה, האדם עובר לחוויה של "כלום" ומתעורר רענן יותר. נאמר שהסיבה לכך היא שבשינה עמוקה אנחנו פחות זוכרים את מה שהיה קודם, וכשקמים - התחושה עשויה להיות של רגיעה מסוימת. כשלא זוכרים, פחות נסחבים רגשות או מחשבות מכבידות. השאלה שעלתה היא: "אז למה לא חווים את התחושה של הכלום באופן מודע יותר?" תשובה אפשרית: אולי כן חווים, אלא שלא זוכרים זאת באופן קוגניטיבי. כך ניתן לומר שגם בהרדמה כללית יש "חזרה לאיזשהו כלום, " ולכן כשמתעוררים לא תמיד מרגישים עומס.

האם אפשר להיות מודע בזמן שינה או הרדמה?

עלה רעיון שיש טכניקות מדיטציה או יוגה המאפשרות להיות מודע למצב השינה. אחד המשתתפים ציין שבשיטות האלו מתאמנים על כניסה למצב שבו הגוף "ישן, " אך התודעה שומרת על רמה מסוימת של ערנות. עם זאת, הודגש שיש הבדל בין לדמיין שאתה ישן (בעירות מלאה) לבין כניסה למצב שבו באמת אתה נרדם והמודעות עוברת למצב חווייתי אחר. בשיחה מוסבר שאם אדם מודע לכך שהוא ישן, במידה מסוימת הוא לא ישן "כמו כולם, " כי עצם המודעות מראה שיש היבט של ערות.

מהם ההסברים האפשריים לתחושת הזמן השונה בין הרדמה לשינה?

משתתף בשיחה ציין שבשינה הוא בכל זאת חש שעבר זמן, בעוד שבהרדמה הוא התעורר מיד בתחושה שהכל קרה "ברגע אחד." הסבר אחד היה שבהרדמה יש ניתוק עמוק וחד יותר בין שלב העירות לשלב ההרדמה, כך שהזמן בין הרגע שבו מרדימים לרגע שבו מתעוררים אינו מורגש כלל. לעומת זאת, בשינה טבעית, ייתכן שיש תקופת התהפכות או שלב שבו המוח "נכנס" לשינה בהדרגה, ולכן עם ההתעוררות מרגישים שעבר זמן.

מה עושים אם עדיין לא ברור מה קורה לתודעה בהרדמה?

אחת השאלות שנותרה פתוחה היא "איפה נמצאת התודעה" בזמן הרדמה מלאה או שינה עמוקה - האם היא נעלמת, רק נחלשת או עוברת למצב אחר. חלק מהמשתתפים ציינו שאין להם תשובה ברורה, מלבד העובדה שאין זכירה של מה שקורה. הועלתה הטענה שאולי כן חווים משהו בזמן הרדמה, אלא שפשוט איננו זוכרים. כך או כך, השיחה מסתיימת בכך שיש עניין לחקור את הנושא לעומק, ומוזכרים רעיונות רוחניים, כמו גישתו של רבי נחמן הרואה בשינה צורה של התחברות לכלום שממנה יוצאים מחודשים.
מה אתה רוצה, מה זה עניינך, מה זה עניינך בכלל?

ש: סתם זרקתי.

אליעד: אבל אמרנו שאתה צריך להיות מרוכז בשבילך לא אמרנו שאתה מיישם, טוב דבר.

ש: לגבי ההרדמה.

אליעד: כן מה איתה?

ש: טוב אני אנסה לנסח את השאלה, למה בעצם הרהרתי בדבר ומה זה אומר מבחינת מה שאתה יודע ממה שאתה מבין "הרדמה מלאה"?

אליעד: מה זה הרדמה מלאה?

ש: לא יודע חותכים אותך אתה לא מרגיש.

אליעד: מה זה אומר?

ש: הם עושים שני דברים בהרדמה אתה יודע יש שני הרדמות, יש הרדמה גם של הרדמה פיזית ויש גם הרדמה מנטאלית ויש את העניין.

אליעד: יש גם הרדמה פסיכולוגית את מתכוונת.

ש: לא הרדמה שמשתקים אותך, משתקים את הגוף שהוא לא יזוז כי היו כמה תאונות כאלו פיקשושים בהרדמה.

אליעד: חברים אנחנו עכשיו איתו.

ש: בשורה התחתונה אני אתן לך דוגמה, אני חוויתי לדוגמה.

אליעד: דרך אגב אני אגיד לך משהו אם נגיד חותכים לך את הרגל ואחר כך הם לוקחים את הרגל החתוכה וחותכים אותה עוד מאה פעם אפילו אם שורפים אותה על האש אתה לא מרגיש, איך זה יכול להיות?

ש1: זאת שאלה.

ש2: אבל אתה כן מרגיש של פנטום כזה שכאילו גם כשאין לך רגל אתה מרגיש את הרגל.

אליעד: אבל לא בגלל ששרפו את הרגל באש.

ש: בגלל שהעצבים שקשורים לרגל עדיין מרגישים את זה.

אליעד: אז מה אסור בהרדמה?

ש: לא משנה באים עושים לך משהו אני הרגשתי שלא חוויתי תחושת זמן פתאום.

אליעד: מה, הרגשת שלא חווית?

ש: אחרי זה לא זכרתי את הפרק זמן הזה.

אליעד: "הרגשתי שלא חוויתי" או "לא זכרתי חוויתי", מה זה "הרגשתי שלא חוויתי"?

ש: אני לא יודע להגיד לך בעניין הזה, אני באותו אחרי זה אחרי זה חוויתי שהפרק זמן שהיה שם כאילו לא יודע איפה הוא.

אליעד: דרך אגב אני מכיר מישהו שזה קורה לו כל בוקר הוא קם אומר "רגע מה עשיתי פה, מה עשיתי בשמונה השעות האחרונות אני לא זוכר, אני זוכר איפה הלכתי לישון".

ש1: לא הם פותחים אותך לגזרים לאיזה, חותכים אותך.

ש2: אבל גם כשאתה ישן בלילה חותכים אותך חיידקים אוכלים אותך יש כל מיני פעילויות.

אליעד: זה לא קורה בהמשך היום אפילו.

ש: נכון אפילו עכשיו חיידקים אוכלים אותך.

אליעד: לא רגע חברים, אתה תתרכז השאלה שלך היא מצד זה שאתה לא מרגיש את הכאב הפיזי או מצד זה שאתה לא זוכר איפה היית?

ש: לא זוכר איפה הייתי.

אליעד: זאת מהות השאלה?

ש: כן.

אליעד: אז אני אומר לך זה גם קורה בלילה בבוקר אתה קם אתה לא זוכר איפה היית מה זה שונה.

ש: יכול להיות יש משהו שכן זוכר?

אליעד: אני לא יודע הוא אמר שהוא לא זוכר, למה להסתבך הוא אמר שהוא לא זוכר, מה זה משנה אם זה בבוקר גם בבוקר אתה לא זוכר.

ש: למה הוספתי את ההרדמה כי אם היו חותכים אותי באמצע הלילה אז הייתי קם.

אליעד: לא אם היו חותכים אותך באמצע הלילה היית מתעורר.

ש: כן.

אליעד: היית מתעורר יפה אבל גם כשאתה מתעורר אתה לא זוכר מה עשית קודם, אתה אומר "רגע מה איך השעה שלוש, אני היה השעה שמונה איך עכשיו שלוש, מה איפה".

ש: כשההרדמה היא חזקה.

אליעד: כשאתה ישן נו אז מה זה שונה עכשיו, מה אתה שואל אתה אמרת שכשהבן אדם בהרדמה הוא לא זוכר איפה הוא היה הוא לא זוכר מה היה, אמר "לא חוויתי זמן", גם כשאתה מתעורר משינה אתה הרבה פעמים לא חווה זמן, הרבה פעמים אתה צופה בסרט "טוב הסרט אומר, אני לפחות זוכר שראיתי סרט" לא זוכר מה עשית, לא אבל זה לפחות אתה אומר "אני יודע מה עשיתי" אפשר לבדוק. דרך אגב אם מישהו רוצה לדעת מה הוא עשה נגיד מול המחשב הוא יכול להתקין לעצמו תוכנת ריגול שמצלמת מה אתה עושה על המחשב ואחרי זה אומר "בוא נראה מה עשיתי בשעה האחרונה" ואז הוא יראה "הייתי עם העכבר שם חמש דקות אחר כך לחצתי שם" לראות מה עשית אבל בטוח שעשית משהו שעה אוקי משהו, השעה איך שהיא עברה זה אומר שעשית משהו. טוב תקשיב תמשיך את השאלה, מה השאלה שלך?

ש: לא אני מעניין אותי כאילו העניין הזה של התודעה איפה היא נמצאת.

אליעד: איפה היא נמצאת?

ש: לא מה המצב שם.

אליעד: מה זה מה המצב, אתה רוצה לדעת מה קורה כשאתה לא זוכר מה קרה קודם?

ש: כן למה לדוגמה למה אם לא חוויתי תחושה של זמן, למה לא חוויתי ברישומו מהכלום לדוגמה?

אליעד: אולי חווית ואתה לא יודע?

ש: אולי.

אליעד: רבי נחמן אומר ששינה היא כשאתה קם מהשינה אתה בדרך כלל קם יותר רגוע, אם אתה לא זוכר מה היה אתה קם יותר רגוע אם אתה זוכר מה היה יכול להיות שאתה קם יותר לחוץ, אם אתה לא זוכר מה אתה קם יותר רגוע למה כי אתה בחוויה של כלום יש לך כאילו רשימה של כלום, אז הנה שכן רבי נחמן אומר שכן שהשאלה.

ש: מה אכפת לי רבי נחמן.

אליעד: לא רבי נחמן, לא אז אתה כבר שאלת מי אמר אמרת "למה בשינה לא חווים את הכלום כשקמים" חווים את הכלום באופן יחסי אתה יותר רגוע, למה אתה יותר רגוע כי היית בכלום.

ש: מי אמר שהכלום זה רגיעה.

אליעד: אז איך אתה מצפה לחוות את הרשימו של הכלום?

ש: אני לא יודע.

אליעד: אז למה אתה אומר שאתה לא חווה אותו?

ש: להסתכל בכלל על הרישום?

אליעד: רישומו רושם.

ש: כן.

אליעד: מה כן אז מה השאלה?

ש: אין לי שאלה.

אליעד: טוב מישהו יש לו שאלה על הרדמה?

ש: כן אני, תחושת הזמן אני הרגשתי שנגיד תחושת הזמן שונה בין שינה והרדמה.

אליעד: אתה הרגשת את זה אוקי כן.

ש: כשקמתי לי מהרדמה אז הרגשתי כאילו זה היה לפני רגע כאילו נרדמתי לפני רגע ובשינה אני איכשהו כן מרגיש שעבר זמן.

אליעד: אתה יודע למה.

ש: למה?

אליעד: כי שינה לוקח לך יותר זמן להירדם בהרדמה זה פשוט יותר מהר זה כל הסיפור.

ש: יש טכניקה של יוגה שמאפשרת לך לפני שאתה ישן להיות מודע לשינה.

אליעד: אבל בא נשאל אתה קודם בהפסקה שאלת אותי שאלה אחרת, אמרת לי "האם בזמן ההרדמה מה קורה לתודעה בזמן ההרדמה".

ש: כן.

אליעד: אז תשאל את זה כדי שאני אוכל להפוך, אתה רוצה לדעת מה קורה לתודעה.

ש: לא התבלבל לי המילים.

אליעד: אז תמצא את השאלה, מה השאלה?

ש: הייתה לי שאלה יותר מעניינת לדעתי בשבילי לפחות, אנחנו אומרים תמיד שכאילו הכל, לא תמיד אני אומר עד עכשיו חשבתי, פתאום אמרתי שכאילו שאז איזה נניח כלום.

אליעד: אולי זה יותר משנה מהשאלה שלך.

ש: אולי.

אליעד: אל תגיד לא משנה.

ש1: שלומי אני כן יכול להכניס אותך לשינה מיוחדת שאתה כן תחווה תודעה תוך כדי שינה.

ש2: אני לא מבין מה זאת תודעה.

ש1: אתה תחווה משהו אתה תהיה מודע לשינה אם אתה רוצה אני יכול להכניס אותך למצב הזה.

אליעד: אתה יכול עכשיו תדמיין שאתה ישן, אתה מודע לזה שאתה ישן הנה אתה מודע לזה שאתה ישן זה הכל שינה במודע, לא עכשיו תדמיין שאתה ישן תדמיין שאתה רדום, אתה מודע לזה שאתה ישן כן אתה מודע לזה שאתה ישן לא?

ש: זה לא אותו דבר זה משהו אחר.

אליעד: אם הוא מודע לזה אז הוא ער אם הוא לא מודע לזה הוא ישן.

ש: זאת לא אותה מודעות.

אליעד: זאת לא אותה מודעות במה זה שונה?

ש: אתה נמצא במצב של שינה באמת תוך כדי מודעות.

אליעד: מה זה אומר באמת, מי מחליט לך שזה באמת וזה לא באמת?

ש: זה משהו אחר לא שייך זה משהו אחר.

אליעד: אוקי מה שהוא אומר זה למשהו אחר בסדר.

ש: השאלה שיותר מעניינת זה גם נראה לי או שיש סדר כזה של כלום בתודעה.

אליעד: תקשיב בהרדמה אנחנו תכף נראה לכן נמשיך בפעם הבאה.
רבי נחמן התשובה תחושה של רוחניות מה ההבדל בין הרגל מה אתה עושה רגע אחד אכילה זיכרון רוחניים בשעת שינה הרדמה כללית הרדמה רפואית חלום חלומות חלימה כללית מצבי חלימה מצבי תודעה שינה וחלומות שינה חלומות תודעה תודעה בשעת הרדמה תודעה בשעת שינה
אני חושב משמע אני קיים (רנה דקארט) - האומנם? ואולי? ואם כן אז? מהי האמת המלאה? - שינה - חלומות - מודעות עצמית - דמיון - מציאות - לוגיקה - פילוסופיה
... חושב משמע אני קיים (רנה דקארט) - האומנם? ואולי? ואם כן אז? מהי האמת המלאה? - שינה - חלומות - מודעות עצמית - דמיון - מציאות - לוגיקה - פילוסופיה אני חושב משמע אני קיים (רנה דקארט). האם זאת באמת ... אל תוך עצמו ולהבין את מהות עצמו בשלמות? האם ניתן להבין מהו אני בלי להבין את מהותו בשלמות? עולם החלומות והשינה: האם בשעת שינה האני נמצא בעולם שבתוך החלום או בעולם שמחוץ לחלום? האם מצידו של האני יש הבדל כלשהו בין החלום תוך כדי החלום, לבין העולם כאשר האדם בעולם? האם האני חווה את החלום אחרת מאשר את העולם? (כאשר האדם בשעת חלום יודע שהוא בחלום, ממילא זה לא נחשב שהוא בחלום מלא. השאלה היא לגבי חלום מלא שבו האדם אינו יודע שהוא חולם). כאשר האדם מתעורר בתוך חלום, דהיינו, מתעורר מחלום בתוך חלום, אל חלום ברמה כלשהי, האם הוא יכול לדעת שהוא אכן ער או עדיין ישן וחולם? בחירה חופשית בחלום: האם יש לאדם בחירה חופשית בחלום? האם האדם בוחר על מה לחלום תוך כדי חלום? (חלום בהקיץ חלום צלול = דמיון מודרך של האדם לעצמו שונה מ: חלום מלא). האם אדם יכול לבחור להתעורר מחלום כאשר מתחשק לו? מה יכול לעשות אדם ישן שרוצה להתעורר מחלום ואינו מסוגל לעשות זאת? מודעות עצמית בחלום: האם האנשים שב
הספר להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 3
... להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 3 מה קורה לתודעה שלנו בזמן שאנחנו חולמים? כאשר האדם נמצא בתוך חלום, התודעה שלו מתפצלת לשתי ישויות נפרדות. הישות הראשונה היא זו שחושבת את החלום, והיא קיימת מחוץ לעולם של החלום, עדיין מודעת בצורה חלקית למקום שבו היא נמצאת. החלק השני של התודעה נמצא בתוך החלום עצמו, ואינו יודע שהוא נמצא בחלום. האדם שחולם אינו מודע כלל לישות החיצונית שמחוץ לחלום, ולכן מתקיימת חוויית הנפרדות. אליעד מסביר את הנקודה הזו על ידי הדוגמה שאדם שחולם אינו יודע שהוא בעצם נמצא במיטה, אלא חי בתוך המציאות של החלום עצמו. מה היה קורה אילו האדם היה מודע באופן מלא לחלום שלו? אם האדם שבתוך החלום היה מודע בשלמות לכך שהוא נמצא בחלום של עצמו, הוא היה חווה את המציאות שלו מנקודת מבט חיצונית לחלום. במצב כזה האדם היה מבין שאין באמת הפרדה בין המציאות בתוך החלום לבין מי שחולם אותו. אליעד מביא דוגמה מדמות המצוירת טום (מסדרת האנימציה טום וגרי), שאם טום היה מבין שהוא רק דמות מצוירת, הוא היה יכול לחוות את עצמו מנקודת מבט חיצונית למסך הטלוויזיה. מהו חלום צלול ולמה אנשים מתאמנים על כך? חלום צלול הוא מצב שבו האדם מודע לכך שהוא חולם, ולכן יכול לשלוט במתרחש בחלום ולעשות בו כרצונו, בדומה לדמיון מודרך. אנשים לומדים ומתרגלים חלומות צלולים כי הם מרגישים שבמציאות היומיומית שלהם הם מוגבלים, ואילו בחלום הם יכולים להיות כל יכולים, בעלי שליטה מוחלטת, ולחוות את עצמם כמו אלוהים. כך, הם מחפשים לחוות חופש ושליטה מוחלטים שאינם יכולים לחוות במציאות. מה יקרה לאדם שיבין שהמציאות שלנו היא חלום צלול? אם האדם היה מבין שהמציאות הנוכחית שלו היא בעצם חלום צלול, הוא היה חווה שכל מה שקרה, קורה ויקרה לו במציאות הזו, הוא עצמו רוצה שיקרה. אליעד טוען שבמצב כזה האדם היה מבין שהוא כבר חופשי לחלוטין, כי הוא היה מודע שכל רגע ורגע בחיים שלו מתרחש בדיוק כרצונו. הוא לא היה זקוק לתרגולים של חלומות צלולים, כי הוא היה חווה שהוא אלוהים, ושכל דבר שמתרחש הוא כבר בשליטתו המוחלטת. למה ניסיון להוכיח לעצמך שאתה אלוהים הוא חסר משמעות? אליעד מסביר שלהיות אלוהים זה מצב ... אבל דווקא המקום הזה של שום מקום הוא המקום בו האדם משתחרר מהסבל והמצוקה. מה הן שלוש נקודות המבט מהן ניתן לחוות את החלום? אליעד מתאר שלוש נקודות מבט אפשריות לחוויה שלנו כ
הספר להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 1
הספר להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 1
... להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 1 מה זה חלום ומה ההבדל בינו לבין מחשבה? אליעד מסביר שחוויית החלום היא בעצם סוג של מחשבה. החלומות הם המחשבות שהאדם חושב, וכאשר הוא ישן, מחשבותיו מתבטאות בצורה של חלום. גם אם האדם חושב שהוא אינו חולם, זה פשוט בגלל שהוא אינו זוכר את החלום. כל אדם חולם תמיד, כי המחשבה לעולם אינה נפסקת, גם בזמן השינה. לדוגמה, כאשר אדם חולם שהוא נמצא בסין, הוא יכול להרגיש כאילו הוא באמת שם, אך בפועל הוא ייתכן שרק נרדם לפני כמה דקות. הזמן בחלום מרגיש ארוך יותר מהזמן במציאות. יכול להיות שהאדם כרגע נמצא בתוך חלום, והוא לא מודע לכך. מה זה פיצול אישיות לפי אליעד? אליעד מדבר על פיצול אישיות לא כמחלה, אלא כמצב טבעי שמתרחש בכל חלום. התודעה של האדם מתחלקת לשני חלקים בשעת החלום. חלק אחד נמצא בעולם החלום וחווה את האירועים שקורים בו, והחלק השני נמצא מחוץ לחלום, והוא זה שמייצר ומנהל את החלום. התודעה מחוץ לחלום היא כמו במאי, והתודעה שבתוך החלום היא השחקן. לדוגמה, כאשר האדם חולם שכלב נושך לו את הרגל, הוא זה שמייצר את החלום ואת הסיטואציה הזו, אך בחלום עצמו הוא חווה פחד וכאב ומרגיש שהאירוע קורה לו, כאילו אין לו שליטה על כך. האם יש לאדם בחירה חופשית בחלום? אליעד מסביר שיש שתי אפשרויות להבנת הבחירה החופשית בחלום: האפשרות הראשונה היא שהאדם שמחוץ לחלום הוא הבמאי של כל מה שקורה. כלומר, כל מה שהאדם חווה ב
הספר להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 4
הספר להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 4
... להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 4 האם העולם שלנו הוא בעצם רק חלום? אחת השאלות העתיקות והמרתקות ביותר היא השאלה האם העולם שבו אנו חיים הוא למעשה רק חלום, או במילים אחרות, האם המציאות שלנו אינה אמיתית אלא סוג של אשליה? אם נקבל לרגע את האפשרות שהעולם הוא אכן חלום, עולה מיד השאלה: מי הוא זה שחולם אותו, ואם קיים חולם, כיצד הוא קיים? נניח שזה באמת חלום, האם יש מציאות אמיתית יותר מחוץ לחלום שלנו? ואם כן, מה בדיוק קורה באותה המציאות האמיתית? מה קורה אם החלום נמצא בתוך חלום אחר? כאשר אנו מעלים את האפשרות שהמציאות היא חלום, אנחנו יכולים גם לשאול, אולי אנחנו נמצאים בתוך חלום שנמצא בעצמו בתוך חלום אחר, וכך הלאה עד אינסוף? ואז נשאלת השאלה מי הוא החולם המקורי, ואיך החלומות הללו נוצרו מלכתחילה? אם נניח שאין שום דבר מעלינו, איך אנחנו יכולים לחלום על משהו? הרי חלומות בדרך כלל משקפים משהו שקיים במציאות החיצונית. אך אם אין שום דבר חיצוני, כיצד החלומות נוצרים? האם זה בכלל משנה אם אנחנו בתוך חלום? יש אנשים שטוענים שזה כלל לא משנה אם אנחנו חיים בתוך חלום או בתוך מציאות אמיתית. מה זה בעצם משנה אם האדם מגלה שהוא חי בתוך חלום? נניח שמישהו יחליט שאם הוא בתוך חלום, הוא רוצה להתעורר ממנו - האם המציאות שאליה יתעורר תהיה טובה יותר? האם זה יספק אותו? אליעד מדגיש שאם לאדם לא טוב כאן, לא יהיה לו טוב בשום מקום אחר, שכן תחושת החיסרון, אי הנוחות והרצון תמיד תלווה אותו, לא משנה באיזו מציאות הוא נמצא. יש אנשים שבגלל תפיסה זו בוחרים להתאבד כדי להתעורר כביכול מחלום החיים, אך גם שם הם לא מוצאים שחרור או הקלה אמיתית. כיצד ניתן להתעורר מהחלום? אם האדם מבין שהוא נמצא בתוך חלום עצמי של עצמו, הדבר בהחלט יכול לשנות את חוויית המציאות שלו. מי שמבין לעומק שהוא חולם, מרגיש שיש לו אפשרות להתעורר ולהשתחרר מהמציאות שבה הוא נמצא. הדרך האמיתית להתעורר, לפי אליעד, היא להפעיל את השכל עד הסוף ולהבין שהכל הוא אחד. ההבנה העמוקה של האחדות של הכל תגרום לאדם להתעורר מכל סוגי החלומות. איך אפשר לבדוק האם המציאות שלנו אמיתית יותר מה
הספר להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 5
... להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 5 איך אדם מתעורר מחוויית הנפרדות לחוויית האחדות? לפעמים אדם מתעורר מתוך השינה שלו למציאות היום - יום, וכך, באופן דומה, אדם יכול להתעורר מתוך שנת הנפרדות ולחוות את המציאות כחוויה של אחדות. אליעד מסביר שכל פעם שאדם ... זהו סוג של התעוררות. אבל יש הבדל חשוב בין ההתעוררות מחלום למציאות היום - יום לבין ההתעוררות למציאות האחדותית המוחלטת. כאשר האדם מתעורר לאחדות מוחלטת, לא שייך שיגיד לעצמו התעוררתי והבנתי שהכל אחד, כי ... ערך זהה. מה משמעות האמירה שכל מה שקורה לנו הוא חלום ביקום מקביל? אליעד מתייחס לתפיסה לפיה כל מה שקורה בחלומות שלנו מתרחש בפועל ביקום מקביל. כלומר, כל אפשרות קיימת בו - זמנית, וכל מה שקרה, קורה או יכול לקרות, אכן מתרחש באין - ספור מציאויות ... המציאות בצורה רחבה יותר ולהבין שאין הבדל מהותי בין החלום לבין המציאות הערה. הבנה זו הופכת את החיים לחלום מתוק. מה ההבדל בין חלום שנוצר על ידי מלאכים לחלום שנוצר על ידי שדים? אליעד מביא התייחסות של רבי נחמן, שמדבר על שני סוגי חלומות: חלום שנוצר על ידי מלאכים וחלום שנוצר על ידי שדים. חלום שנוצר על ידי מלאכים הוא חלום מתוק וטוב, והוא קשור לשימוש נכון בשכל ובהבנה שהכל אחד. לעומת זאת, חלום שנוצר על ידי שדים הוא חלום רע וקשה, שנובע מתפיסה שגויה ומחשיבה של נפרדות. ככל שהאדם קרוב יותר לאמת האחדות, כך המציאות (החלום שלו) נעשית מתוקה יותר. למה מי שלא מודע שהוא בתוך חלום סובל מפיצול אישיות? אליעד מסביר שמי שלא מודע לכך שהוא אלוהים ושהוא חווה את עצמו כנפרד, בעצם סובל מפיצול אישיות. פיצול אישיות מתרחש כאשר יש ... יותר. מדוע התרחקות מאמונה מובילה להתעוררות? האמונה והחלום דומים במהותם, מכיוון ששניהם נובעים מדמיון. כאשר האדם מאמין במשהו, הוא מדמיין שהוא נכון, ללא ידיעה אמיתית. לכן, אם האדם רוצה להתעורר מהחלום של המציאות, עליו להתרחק מהדמיון - כלומר, להתרחק מהאמונה, ולהתקרב אך ורק לאמת. רק הידיעה האמיתית, ללא אמונה ודמיון, מובילה להתעוררות מלאה. מהי ... רוחנית? איך להגיע לחוויית האחדות? מה ההבדל בין חלום למציאות? מה זה פיצול אישיות רוחני? איך להפסיק להאמין ולהתחיל לדעת? האם הכל הוא דמיון? למה אין הבדל בין דבר והיפוכו? הספר להיות אלוהים, חלק שני, עמוד 197 כמו שהאדם מתעורר מהשינה אל המציאות, כך לפעמים האדם מתעורר מחווית הנפרדות לחווית האחדות. כל פעם שהאדם חושב, זה לא משנה, זה סוג של התעוררות. כשהאדם מתעורר לאחדות, ... הוא יראה שאין שאלה בכלל. מצד האמת, כל מה שקורה לך בחלום, קורה לך גם כרגע במקרה, אלא מה, ביקום מקביל. כל מה שקרה, קורה ויקרה, קורה כל הזמן ביקומים מקבילים ליקום שלנו. אם תבין את כל זה עד הסוף, החלום שלך יהיה מתוק. רבי נחמן אומר, שיש חלום ששדים גרמו לך לחלום אותו, ויש חלום שמלאכים גרמו לך ל
הספר להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 2
הספר להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 2
... להיות אלוהים - עולם החלומות האמיתי, פיצול אישיות, חלום או מציאות, דמיון או מציאות, שינה, חלומות, חלק 2 האם יש לנו בחירה חופשית בחלום ובמציאות? כשאדם נמצא בתוך חלום, הוא מרגיש שיש לו תודעה עצמאית, אישיות נפרדת ובחירה חופשית משלו. הוא משוכנע שהישות שלו נפרדת מכל שאר הישויות שנמצאות איתו בחלום. בפועל, כל הדמויות בחלום, כולל האדם עצמו, נמצאות במקום אחד ויחיד - בתוך המחשבה של החולם. האדם אינו יודע שמה שהוא חווה כעצמו וכאחרים הם ביטוי אחד של תודעה אחת - התודעה שחולמת את החלום. לכן, תחושת הנפרדות והבחירה החופשית שהוא חש היא אשליה בלבד. בתוך החלום, לאדם נדמה לפעמים שיש לו בחירה חופשית ולפעמים שהוא חסר בחירה לחלוטין. מצד אחד, קורים לו דברים שלכאורה הוא בחר בהם, ומצד שני, קורים לו דברים המנוגדים לרצונו, ולכן נדמה לו שאין לו שליטה מוחלטת. אך באמת, האני הגדול יותר - זה שחולם - הוא זה שמחליט על כל פרט ופרט בחלום, כולל תחושת הבחירה או היעדר הבחירה של האדם שחולם. האם אנחנו באמת נפרדים משאר הדברים בחלום? למעשה, אין באמת דבר כזה אני ולא אני בתוך החלום. האדם שנמצא בחלום וכל שאר הדברים שהוא רואה, נמצאים כולם באותו מקום. תחושת הנפרדות היא תוצאה של התודעה שמגדירה ומפרידה בין הדברים, בדיוק כמו שבמציאות, כשהאדם מסתכל על הגוף שלו ועל חפצים מחוצה לו, ... לדוגמה, כשאדם חושב על שולחן, מיד קופצות לראשו אסוציאציות של נגריה או מפעל, ובעצם השולחן הוא לא דבר נפרד ממנו - אלא חלק מהמחשבה שלו. כך גם בחלום, אין באמת נפרדות בין האדם לבין שאר הישויות. מי באמת שולט על מה שקורה בחלום? במציאות האמיתית, זה שחולם את החלום הוא ששולט בכל מה שמתרחש בו. האדם בתוך החלום נדמה כישות עצמאית, אך באמת הוא ביטוי בלבד של מחשבת החולם. דוגמה לכך היא סרט מצויר כמו תום וגרי: לגרי אין בחירה חופשית כי הבמאי מחליט עבורו הכל, כולל התנהגותו. כך גם האדם בחלום - הוא חושב שיש לו אישיות משלו, אבל באמת זו אשליה, והוא לא שונה מאף דמות אחרת שמופיעה בחלום. האדם בחלום לא קיים באמת כאישיות עצמאית, אלא כרצף של מחשבות ותמונות שיצר החולם. לכן גם אין לו שום בחירה חופשית אמיתית, ולמעשה, מנקודת מבטו של החולם, הכל נמצא תחת שליטתו המלאה. איך הזמן בחלום יכול להרגיש אמיתי? כאשר האדם נמצא ב
פחד מידיעת האמת - למה האדם מפחד לדעת את האמת? איך לא לפחד לדעת את האמת?
... יש אינטרס לגרום לאדם לא לדעת את האמת. ידיעת האמת = גזר דין מוות לשקר. התעוררות משינה חלום = התחזקות השכל = המוות של הדמיון. הפחד מידיעת ... האמת המלאה = הבנת המציאות בשלמות = אהבת המציאות = שלמות. אדם שחי בשקר דמיון = שינה חלומות. אדם שיודע את האמת = ערני = השכל עובד. ...
עולם החלומות, עולם השינה, חלומות רעים, סיוטים בחלום, חלומות מפחידים, חרדות בחלום, ביעותי לילה, סיוטים בשינה, לשלוט בחלומות, חלומות טובים, סיוטים בלילה, חלומות מבהילים, פחד בחלום
עולם החלומות, עולם השינה, חלומות רעים, סיוטים בחלום, חלומות מפחידים, חרדות בחלום, ביעותי לילה, סיוטים בשינה, לשלוט בחלומות, חלומות טובים, סיוטים בלילה, חלומות מבהילים, פחד בחלום
... החלומות, עולם השינה, חלומות רעים, סיוטים בחלום, חלומות מפחידים, חרדות בחלום, ביעותי לילה, סיוטים בשינה, לשלוט בחלומות, חלומות טובים, סיוטים בלילה, חלומות מבהילים, פחד בחלום מהם החלומות הרעים ואיך אפשר לשלוט בהם? החלומות הרעים או הסיוטים הם תופעה נפוצה, ואנשים רבים חווים אותם בזמן השינה. במהלך ההרצאה, נדונה השאלה כיצד ניתן לשלוט בחלומות, בעיקר כאשר מדובר בחלומות רעים. אליעד הסביר שחלומות רעים הם לא יותר מאשר מחשבות או פחדים של האדם שמגיעים אל תוך העולם הפנימי שלו בשעת השינה. לדברי אליעד, חלומות רעים הם תוצאה של פחדים או חששות שאותם לא הצלחנו להתמודד איתם במהלך היום. כיצד אפשר לשנות את החלומות הרעים בזמן השינה? הדובר הציע שאדם יכול לשנות את מהלך חלומו תוך כדי שהוא חולם. ישנן טכניקות שמסייעות לאדם להפסיק לחוות סיוטים, לדוגמה, להילחם בתחושות הפחד ולהפוך את החלום הרע למשהו חיובי. אליעד הסביר שכאשר אדם נמצא בחלום רע, הוא יכול פשוט לשאול את עצמו, למה זה רע?, ולהתחיל לשנות את המחשבות שמלוות את החלום, כלומר, להפסיק לראות את הדברים באופן שלילי ולהתמקד במה שיכול להרגיש טוב יותר. מה הקשר בין פחדים בחלום לפחדים במציאות? ההרצאה גם התמקדה בהבנה של מהות הפחדים, ובמהות הקשר בין הפחדים בחלום לבין הפחדים במציאות. אליעד הסביר שאין הבדל אמיתי בין פחדים שמתרחשים בעולם האמיתי לבין פחדים שמתרחשים בעולם החלום. במילים אחרות, אם אדם פוחד ממשהו במציאות, הוא עשוי לחוות את אותו פחד בחלום בצורה אינטנסיבית יותר. הוא ציין שמה שגורם לאדם להרגיש כאב או פחד בחלום הוא בעצם החשש שהוא לא מתמודד איתו במהלך היום. אם אנשים היו עוסקים יותר בפחדיהם במהלך היום, הם היו פוגשים את ...
מחשבות רעות לפני השינה, למה מחשבות רעות באות לפני השינה? חלומות רעים, למה אני מפחד ללכת לישון? למה קשה לי ללכת לישון? למה אני לא רוצה ללכת לישון? למה אני לא נרדם בקלות? להירדם בקלות, למה רע לי לפני השינה? למה אני לא מצליח ללכת לישון?
מחשבות רעות לפני השינה, למה מחשבות רעות באות לפני השינה? חלומות רעים, למה אני מפחד ללכת לישון? למה קשה לי ללכת לישון? למה אני לא רוצה ללכת לישון? למה אני לא נרדם בקלות? להירדם בקלות, למה רע לי לפני השינה? למה אני לא מצליח ללכת לישון?
... רעות לפני השינה, למה מחשבות רעות באות לפני השינה? חלומות רעים, למה אני מפחד ללכת לישון? למה קשה לי ללכת לישון? למה אני לא רוצה ללכת לישון? למה אני לא נרדם בקלות? להירדם בקלות, למה רע לי לפני השינה? למה אני לא מצליח ללכת לישון? למה מופיעות מחשבות רעות דווקא לפני השינה? אליעד כהן מסביר למה מחשבות רעות צצות בעיקר לפני השינה ולמה לאנשים קשה להירדם כשהם לא עייפים במיוחד. המחשבות הרעות הן בדרך כלל דברים שהאדם מדחיק במהלך היום. במשך היום, האדם עסוק בעבודה, בפעולות שונות, בתעסוקה ... ופעילויות כדי לא לחשוב על כך. אבל כשמגיע הזמן לישון, והוא כבר לא עסוק, המחשבות האלו עולות אוטומטית למודעות. המחשבות המודחקות הן כמו כדור שמנסים לשמור מתחת למים - ככל שמדחיקים אותו ... ברגע שמפסיקים להחזיק בו. מדוע אנשים מפחדים ללכת לישון כשהם לא עייפים מאוד? אליעד מתאר תופעה שכיחה שבה אנשים מעדיפים ללכת לישון רק כשהם מותשים לחלוטין, כשהם מרגישים שהם לא יכולים עוד להישאר ערים. הסיבה לכך היא פשוטה: כאשר אדם עייף מאוד, הוא נרדם במהירות, וכך אין לו הזדמנות לחשוב את אותן מחשבות מטרידות. אם האדם אינו עייף מספיק, הוא לא נרדם מיד, ויש לו זמן רב יותר להיות לבד עם המחשבות שלו, ובעיקר עם אלו שהדחיק לאורך היום. לכן, אנשים רבים מעדיפים להישאר ערים עד שעה ... מדחיק. איך אפשר להתמודד עם מחשבות רעות לפני השינה? הפתרון לבעיה, לפי אליעד, הוא דווקא לא להדחיק את המחשבות הרעות. כאשר האדם מבחין אילו מחשבות מטרידות אותו לפני השינה, הוא צריך לטפל בהן במהלך היום, ולא לתת להן להצטבר או להידחק הצידה. ברגע שאדם יתמודד עם המחשבות האלה ויעשה איתן משהו, הוא יוכל ... נפשי, שבו הוא לא יהיה תלוי בעייפות קיצונית כדי להירדם. לדוגמה, אם מישהו מוטרד מבעיה כלכלית, עליו לשבת ולהתמודד עם המצב, לחשוב על פתרונות או אפילו לקבל את המצב, במקום להדחיק את הבעיה לאורך היום ולתת לה לחזור בכל ערב לפני השינה. טיפול נכון בבעיה, או אפילו הכרה בה, יקטין משמעותית את העוצמה של המחשבות השליליות המגיעות לפני השינה. ההמלצה של אליעד כהן היא לבצע תהליך של מודעות עצמית, להבין מה בדיוק מציק, להתמודד עם זה באופן ישיר, ובכך לאפשר לעצמך להירדם בקלות ובצורה רגועה. למה קשה להירדם בלילה? איך להפסיק להדחיק מחשבות? למה אנשים מפחדים ללכת לישון? למה יש לי חלומות רעים? איך להתמודד עם מחשבות רעות? איך להירדם בקלות? ...
פתרון חלומות, איך לפרש חלומות? מהי משמעות החלומות? האם יש משמעות לחלומות? איך נוצרים חלומות? למה חלמתי על משהו? האם יש מסרים בחלום? איך מפרשים חלום? חלומות ותת המודע, סוד החלומות, פירוש חלומות, נבואה בחלומות, פותרי חלומות
פתרון חלומות, איך לפרש חלומות? מהי משמעות החלומות? האם יש משמעות לחלומות? איך נוצרים חלומות? למה חלמתי על משהו? האם יש מסרים בחלום? איך מפרשים חלום? חלומות ותת המודע, סוד החלומות, פירוש חלומות, נבואה בחלומות, פותרי חלומות
... חלומות, איך לפרש חלומות? מהי משמעות החלומות? האם יש משמעות לחלומות? איך נוצרים חלומות? למה חלמתי על משהו? האם יש מסרים בחלום? איך מפרשים חלום? חלומות ותת המודע, סוד החלומות, פירוש חלומות, נבואה בחלומות, פותרי חלומות האם יש משמעות מיסטית לחלומות? אנשים רבים רוצים להבין מה משמעות החלומות שהם חולמים, וחלקם מחפשים בהם מסרים נסתרים או נבואיים. דוגמאות נפוצות לחלומות שאנשים מבקשים לפרש הן חלומות על אנשים שנפטרו, היריון ולידה, נחשים, שיניים שנופלות, חתונה, בגידות וכדומה. לדוגמה, אדם עשוי לחלום שאביו שנפטר מדבר איתו או מבקש ממנו דבר מה, או אישה שחולמת שהיא בהיריון או יולדת תינוק. אליעד מדגיש שאין לחלומות אלו משמעות מיסטית או נבואית, והסיבה שאנשים עדיין מחפשים בהם משמעות כזאת היא בעיקר תוצאה של אמונות תרבותיות או דתיות עתיקות. אליעד מסביר שהרעיון שיש משמעות מיסטית לחלומות התחיל עוד מהתנך. הדוגמה המפורסמת היא סיפורו של יוסף, שפירש את חלומות פרעה על הפרות הרזות והשמנות, ושהחלומות נחשבו כבעלי מסר נבואי. כמו כן, קיימת תופעה של שאלת חלום, שבה אדם שואל שאלה לפני השינה ומאמין שאלוהים או כוח עליון יענה לו דרך החלום. למרות האמונה הרווחת, אליעד מבהיר שאין לכך שום בסיס עובדתי או הוכחה מדעית. למעשה, הוא אומר שניתן בקלות להוכיח שאין בסיס לתחזיות חלומיות מיסטיות, מאחר שמפרשי חלומות אינם מצליחים לתת תחזיות מדויקות שניתן לאמת באופן עקבי. איך נוצרים חלומות ומה המשמעות האמיתית שלהם? חלומות נוצרים מתוך תכנים שאנשים חווים במהלך היום שלהם, בין אם בצורה מודעת או לא מודעת. לפי אליעד, כמעט ואין חלום שהוא תלוש לגמרי מהמציאות. אנשים לא
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הרדמה רפואית, שינה וחלומות, תודעה בשעת שינה, תודעה בשעת הרדמה, הרדמה כללית, מצבי תודעה, מצבי חלימה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: שינה חלומות, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שינה חלומות, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למציאת זוגיות, פסיכותרפיה הוליסטית, מטפל הוליסטי בתחום שינה חלומות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4375 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 11:22:31 - wesi1