אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שיטות לטיפול בחרדה ✔התמודדות עם חרדה, טיפול בפחדים, שיטות טיפול בפחד, לא להודות על מה שיש, לא לומר תודה על מה שיש, לא לאהוב את מה שיש, שיטות לטיפול...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:46התמודדות עם חרדה, טיפול בפחדים, שיטות טיפול בפחד, לא להודות על מה שיש, לא לומר תודה על מה שיש, לא לאהוב את מה שיש, שיטות לטיפול בחרדה, איך להתמודד עם חרדה?
למה התמקדות בטוב עלולה להחמיר חרדה?

אחת העצות הנפוצות להתמודדות עם חרדה ופחד לאבד דברים יקרים, כמו כסף, בריאות או ביטחון, היא להתמקד בחצי הכוס המלאה ולהודות על מה שיש. אך אליעד כהן טוען שדווקא הגישה הזו, שנראית חיובית במבט ראשון, עלולה להגביר חרדה. כאשר אדם מתמקד בחיובי ואומר תודה על כך שיש לו דברים מסוימים, הוא למעשה מחזק את הפחד לאבד אותם. למשל, כשאדם אומר "תודה שיש לי כסף", הוא בו זמנית מכניס לתודעתו שאם יאבד את הכסף, מצבו יהיה רע. כלומר, האמירה "תודה" מחזקת את התלות בדבר הטוב שקיים ומעצימה את החרדה מפני אובדנו.

מדוע אמירת תודה מחזקת פחדים?

אליעד מסביר שככל שהאדם מתמקד יותר בדבר טוב מסוים ואומר עליו תודה, הוא מגביר את האמונה שלו כי הדבר הזה חיוני עבורו. אם הדבר נתפס כהכרחי לאושרו, הפחד לאבד אותו גדל משמעותית. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם אדם מקבל אוויר, האם יודה על כך? כנראה שלא, כי האוויר נתפס כמובן מאליו והוא אינו מפחד שיאבד אותו. אבל כאשר אדם אומר תודה לאלוהים על משהו ספציפי, כמו בריאות או כסף, הוא מחדיר לעצמו את המחשבה שללא הדבר הזה יהיה לו רע, ובכך החרדה גוברת.

לדוגמה, אם אדם מודה על כך שהוא בריא, הוא משתכנע עוד יותר שחולי יהיה דבר נורא עבורו, וכתוצאה מכך הפחד מפני מחלה מתגבר. כך, במקום שההודיה תרגיע, היא דווקא גורמת ליותר פחד ולחץ.

איך להפסיק להגיד תודה יכול להפחית חרדה?

אליעד מציע גישה הפוכה לגישה המקובלת של הודיה. במקום לומר תודה ולחזק את התלות הרגשית בדברים שיש לנו, הוא ממליץ לעשות את ההפך: להפסיק להגיד תודה על דברים אלה, ולנסות לומר "לא תודה". כלומר, האדם צריך לחשוב: "גם אם לא יהיה לי כסף או בריאות, אוכל להתמודד. זה לא יהיה אסון".

הגישה הזו מחלישה את תחושת התלות בדבר ומפחיתה משמעותית את החרדה לאבד אותו. למשל, אם אדם מסוגל לומר לעצמו "אני לא חייב להיות בריא כדי להיות מאושר", הפחד מפני מחלה יורד. המטרה היא לא להפסיק ליהנות מהדברים הטובים, אלא להפסיק לראות בהם דברים שהאושר תלוי בהם באופן מוחלט.

איך ליישם בפועל את הגישה להפחתת החרדה?

אליעד מציע שיטת עבודה מסודרת להפחתת החרדה דרך הפחתת ההודיה:
  • תחילה לזהות מהם הדברים שעליהם האדם אומר תודה בדרך כלל. זה יכול להיות כסף, רכוש, בריאות או כל דבר אחר שנתפס כחיוני.
  • לאחר מכן, לבדוק בכנות פנימית האם האדם מסוגל לוותר נפשית על הדברים הללו, לפחות בתאוריה.
  • לבסוף, להתחיל לתרגל מחשבות של "לא תודה", כמו: "גם בלי כסף אוכל להסתדר", או "גם אם לא תהיה לי זוגיות, החיים ימשיכו".
אליעד מדגיש שהרעיון הוא לא לזלזל במה שיש, אלא להפסיק להתנות את האושר בקיומו של דבר מסוים, וכך להשתחרר מהפחד לאבדו.

מדוע בכל זאת ממליצים לומר תודה?

אליעד מסביר שאנשים ממליצים לומר תודה מכיוון שזו דרך לפקס את תשומת הלב על הדברים החיוביים בחיים, כדי להימנע מתחושת החסר המתמדת. אבל אם השיטה הזו לא עוזרת לאדם מסוים ואף מגבירה אצלו את החרדה, עליו להבין שהסיבה לכך היא בדיוק האמירה "תודה", שמחזקת את התלות הרגשית בדברים.

אליעד מבהיר כי יש היגיון בכך שאנשים אומרים לאדם שמרגיש חרדה להסתכל על הטוב הקיים, אך צריך להיות מודעים לכך שאם השיטה אינה עובדת עבור האדם, כדאי לשקול להפסיק את ההודיה כדי להפסיק להעצים את החרדה.

סיכום הגישה של אליעד כהן להתמודדות עם חרדה:

אליעד מסכם את הגישה שלו בכך שמי שרוצה להפחית חרדה צריך לבדוק עד כמה הוא תלוי בדברים הקיימים בחייו, ולהתחיל לאמן את עצמו לחשוב מחשבות של "לא תודה". במקום להיאחז בטוב שקיים, עליו ללמוד לשחרר את התלות בו, וכך החרדה תרד באופן משמעותי. במקום לחיות בפחד לאבד, אפשר להגיע למצב בו האושר אינו מותנה בשום דבר ספציפי, וכך לחיות בשלווה גדולה יותר.
איך התמקדות בטוב עלולה להגביר חרדה?

חרדה נוצרת כאשר אדם חושש שיאבד משהו חשוב לו, לדוגמה, רכוש, בריאות או ביטחון. אחת ההמלצות הנפוצות להתמודדות עם חרדה היא להתמקד בחיובי - לראות את מה שיש ולא את מה שאין, להודות על מה שיש ולנסות לשנות את זווית ההסתכלות. אך האם השיטה הזו באמת עוזרת?

מה הבעיה בגישה של "להודות על מה שיש"?

לכאורה, לומר תודה על מה שיש נראה כמו דרך חיובית להתמודדות עם חרדה, אך למעשה זה עלול להחמיר את הבעיה. מדוע? כי כאשר אדם אומר תודה על משהו, הוא למעשה מקבע לעצמו בתודעה שזהו דבר חיובי, ואם הוא יאבד אותו, זה יהיה רע.

לדוגמה, אם מישהו אומר: "תודה שיש לי כסף", הוא בעצם מכניס לעצמו למחשבה שאם לא יהיה לו כסף - יהיה לו רע. כלומר, על ידי אמירת תודה הוא מחזק את הקישור בין הדבר שהוא מעריך לבין פחד מאובדנו.

כיצד אמירת תודה מחזקת את הפחד?

ככל שאדם מתמקד יותר בטוב שיש לו ואומר עליו תודה, כך הוא למעשה משכנע את עצמו שהוא זקוק לו, שהוא תלוי בו ושבלעדיו הוא יסבול. כך החרדה רק מתעצמת - כי ככל שהמשאב נתפס כחשוב יותר, כך הפחד לאבד אותו גובר.

איך להפחית חרדה? להפסיק להגיד תודה!

במקום לומר תודה על מה שיש ולחזק את התלות בו, מומלץ לנסות את הגישה ההפוכה:

1. לזהות על אילו דברים אתה מודה ומה המשמעות שלהם עבורך.

2. לבדוק האם אתה מסוגל נפשית לוותר עליהם, לפחות ברמת המחשבה.

3. לנסות לומר לעצמך "לא תודה" - כלומר, להפסיק להחשיב את אותם דברים כחיוניים לאושר שלך.

איך שינוי התפיסה הזו מסייע?

ברגע שאדם מפסיק להגדיר דברים מסוימים כהכרחיים לאושרו, הוא פחות חושש לאבד אותם. זה לא אומר שהוא צריך לזלזל בהם או להפסיק ליהנות מהם, אלא רק להפחית את התלות בהם. במקום לומר "תודה שיש לי בריאות", אפשר לחשוב "גם אם אהיה חולה, אוכל להתמודד".

למה בכל זאת ממליצים להודות על מה שיש?

הרעיון של להודות על מה שיש נועד להסיט את הפוקוס מהשלילי ולמנוע תחושת חוסר. אך חשוב לשים לב שאם זה גורם להעצמת הפחד מהפסד, כדאי לאזן את התפיסה ולא לראות בשום דבר כמשהו שחייבים להיאחז בו כדי להיות מאושרים.

סיכום

מי שרוצה להפחית חרדה, כדאי לו לבדוק עד כמה הוא תלוי מנטלית בדברים שיש לו, ולנסות לפתח גישה של "לא תודה" - כלומר, להסיר את התלות הנפשית בהם. כך, הפחד מהפסד קטן, והאדם חווה יותר רוגע ושלווה.
לפעמים בן אדם רע לו בחיים והוא נמצא באיזה חרדה נגיד לאבד את מה שיש לו, אוקי נמצא באיזה חרדה כלשהי מה זה חרדה שהוא יפחד שיהיה לו רע בתכלס ואז אחת העצות אומרת "תקשיב למה אתה מפחד לאבד את מה שיש לך אולי תראה את הטוב אולי תראה מה יש לך, בא תראה את הטוב בא תראה מה יש לך".

ש: להסתכל על החצי כוס המלאה.

אליעד: כן שיש בזה היגיון נכון, עכשיו אבל אחד הרעיונות שאמר זה אמר כזה דבר "אוקי תיקח את מה שטוב" אתה בחרדה מכך שאולי בעוד מאה שנה, אוקי נגיד בן אדם בחרדה מכך שיום אחד נגיד הוא יפסיד את כל הרכוש שלו ולא יהיה לו כסף ואז אומרים לו "למה אתה מתמקד בזה אולי תראה את זה שיש לך ויש לך זה וזה, אולי תתחיל להגיד תודה על מה שיש לך". אוקי מה הבעיה בעצה הזאת?

ש: שעדיין נשאר מהחיסרון.

אליעד: שמה הבעיה? שמה דבר.

ש: זה לא גורם לו לחשוש מעדיין לאבד את הכל זה משאיר לו את הבעיה.

אליעד: אוקי סבבה איזה עוד בעיה יש בעצה הזאת, מה שאמרת זה נכון אבל תקצין את זה יותר למה העצה הזאת.

ש: זה מעצים לו אפילו.

אליעד: נכון למה?

ש: כי הוא נצמד עכשיו לזה שקודם הוא היה אמור כאילו להחליש את זה, מה קרה עכשיו תראה כל הזמן את זה תראה שיש את הבעיה תראה יש לך מלא כסף תראה.

אליעד: אז אני בדיוק רציתי לחדד את הנקודה הזאת כשבן אדם אומר "טוב בוא אני בכלל", כמו שמישהו אומר לי "אני בכלל צריך להגיד תודה על מה שיש לי" אבל אדוני זאת בדיוק הסיבה שאתה בחרדה כי אתה אומר תודה על מה שיש לך, הרי שאם אתה אומר תודה אתה בעצם שותל לעצמך מחשבה בראש שאם לא יהיה לך את זה אז זה רע, אתה לא יכול להגיד תודה על משהו שלא נותן לך שום דבר טוב.

מישהו מביא לך אוויר אתה אומר לו תודה? מה תודה לא נתת לי כלום ואז אתה גם לא מפחד שהוא ייקח לך, הוא אומר לך "אני אקח ממך אוויר" אתה אומר לו "קח את האוויר מה אכפת לי יש אוויר אחר" אבל מה שאני מנסה להגיד שכשבן אדם מתמקד בטוב ומה שיש לו "בוא נגיד תודה על מה שיש בוא נתמקד במה שיש, תודה על זה ותודה על זה" הוא מגדיל את החרדה או גם מגדיל את החרדה.

למה כי תודה להודות על מה שיש להגיד "אלוהים תודה לך ש..." זה בעצם לדחוף לעצמך מחשבה למוח "אוי ואבוי אם לא יהיה לי את זה" וככל שאתה מודה יותר על משהו ככה אתה בעצם שותל לעצמך מחשבה במוח שאם לא יהיה לך את זה יהיה לך רע ולכן דווקא זה מגדיל את החרדה ולא מקטין אותה. ולכן מי שיש לו חרדה ורוצה לצאת ממנה אז בהקשר הזה צריך להפסיק להגיד תודה, מעכשיו קח את כל הדברים הטובים שיש לך בחיים ובוא תראה איך אתה יכול להגיד לאלוהים לא תודה "תקשיב לא צריך את זה ולא צריך את זה לא צריך כלום".

ואם אתה תגיד לא תודה אז אתה תצא מהחרדה בדיוק הפוך כי הפחד הוא לאבד את מה שיש לך אז אולי תפסיק להגיד תודה, צריך לבדוק על איזה דברים אתה מודה שיש לך אותם בחיים "תקשיב אני מודה על זה ומודה על זה על הבריאות מודה על זה" יפה, בוא עכשיו תביא את עצמך למצב שאתה מסוגל להגיד לאלוהים "תקשיב לא תודה לא צריך אין לי צורך בזה" או "תקשיב זה לא משנה לי" אם תהיה מסוגל להגיד לא תודה על מה שיש לך אז תהיה לך פחות חרדה אבל אם אתה אומר תודה ותודה אתה שוטף לעצמך את המוח שאתה חייב שיהיה לך ואז אתה נכנס יותר לחרדה.

ש: אז למה אנשים מציעים לזה כי יש בזה היגיון גם כן יש פה היגיון.

אליעד: כי מנסים לפקס אותך על מה שיש לך ולא על מה שאין לך בהנחה שזה לא עבד לך תשים לב או תהיה מודע לכך שכשאתה אומר תודה אתה מגדיל את החרדה זה הכל, כי תודה מחזקת כשאתה אומר תודה אתה שותל לעצמך מחשבה במוח שאומרת "אם אני אומר תודה על זה כנראה שזה טוב לי אם זה טוב לי פירושו שאם לא יהיה לי את זה יהיה לי רע, יהיה לי רע פירושו אני נכנס לחרדה". הבנו?
האם המוצר יקר האם זאת תלות רגשית התמודדות עם פחדים טיפול בחרדה מוצר יקר איך ליישם יקר ללקוח להגיד תודה חרדה איך לומר תודה להגדיר אהבה איך לאהוב איך לאהוב את מה שיש איך לומר תודה איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות האם זו אהבה האם להודות על מה שיש האם לומר תודה התמודדות התמודדות עם חרדה התמודדות עם חרדות התמודדות עם פחד התמודדות עם פחדים חרדה חרדות טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות לא לומר תודה על מה שיש לאהוב לאהוב את מה שיש להודות להודות על מה שיש להתמודד להתמודד עם חרדה להתמודד עם חרדות להתמודד עם פחד להתמודד עם פחדים לומר תודה לומר תודה על מה שיש לטפל בחרדה לטפל בחרדות למה לא לאהוב את מה שיש למה לא להודות על מה שיש מה זאת אהבה מה זה אהבה מה זה חרדה מה זה לאהוב מה זה פחד מה זו אהבה מטופל מטופלים מטפל מתי לא לומר תודה פחד פחדים שיטות שיטות טיפול שיטות טיפול בפחד שיטות טיפוליות שיטות לטיפול שיטות לטיפול בחרדה שיטות לטיפול בפחד שיטות לטיפול בפחדים תודה תודה על מה שיש
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על התמודדות עם חרדה, טיפול בפחדים, שיטות טיפול בפחד, לא להודות על מה שיש, לא לומר תודה על מה שיש, לא לאהוב את מה שיש, שיטות לטיפול בחרדה, איך להתמודד עם חרדה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: שיטות לטיפול בחרדה, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שיטות לטיפול בחרדה, איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
העדר רצון לסקס חוסר סיפוק רגשי צורה משכנעת הצלחת האדם בחיים טיפול בהתמכרויות הרגשה של אתה מוכר פחד מבגידה בזוגיות לא לפחד ממתקפת טילים ביטחון עצמי מול בחורה למה לאהוב את עצמי בלי תנאים? שנאה מתוך אהבה לאהוב את הבדידות חיים מאושרים מבוגרים מאושרים משיכה בין אישית לא מוצא בת זוג לעזור ללקוח לקבל החלטה לקנות החלטות במערכות יחסים התמודדות עם ילד זורק חפצים להתמודד עם פרנויות להתמיד לאורך זמן לא מצליח בגדול משא ומתן למנהלים בכירים איך לשכנע מישהו לא להתאבד? חינוך הורים לילדים לגרום לילדים לאכול בריא מודעות עצמית זה טוב או רע תינוק מודע לעצמו ocd דתי איך לטפל בשמיעת קולות? יש לו חברה ללכלך על אקסים הרמת אגו פעם הראשונה בחדר כושר ריבוי אלוהים אלוהים מפחד מאלוהים מואר רוחנית כמה הגיעו להארה רוחנית? להיות אלוהים דרך כל רצון ופעולה המלצה על הספר להיות אלוהים איך לעשות המון כסף? האם כדאי לעשות כסף בהשקעה? מה התכלית של החיים אחרי החיים? מטרת החיים מחשבה שלילית לחיובית רואה את השלילי האם יש רצון חופשי? האם יש חופש בחירה? העולם נוצר מכלום היקום עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לתזונה נכונה, קואצינג מומלץ, מטפל רגשי בתחום שיטות לטיפול בחרדה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2979 שניות - עכשיו 19_04_2026 השעה 03:22:33 - wesi1