אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שורש ✔2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:312 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
האם חייבים לחזור לעבר כדי לטפל בטראומה?

אליעד כהן מסביר שטראומה נוצרת כאשר אדם נמנע מלבצע פעולה כלשהי בהווה מפני שהיא מזכירה לו חוויה שלילית קשה מהעבר. למשל, אדם שפוחד לדבר עם אנשים כי בילדותו צחקו עליו בבית הספר, וכעת כל סיטואציה דומה מעוררת אצלו פחד וחרדה טראומטית.

יש שתי דרכים עיקריות לטפל בטראומה:
  • הדרך הראשונה - לגרום לאדם שלא להיזכר כלל בזיכרון הטראומטי.
  • הדרך השנייה - לגרום לכך שגם כאשר הזיכרון עולה, האדם לא ירגיש רע ולא יחווה חרדה.
כיצד מחליטים האם לטפל בעבר או בהווה?

כדי להחליט האם יש צורך לחזור לעבר ולטפל בשורש הטראומה או שאפשר לפתור את הבעיה מבלי להתעסק ישירות בזיכרון, אליעד מסביר שיש לבחון את מידת הדמיון בין הסיטואציה בהווה לבין האירוע מהעבר.

כאשר הסיטואציה הנוכחית דומה מאוד לאירוע הטראומטי מהעבר, יש חובה לחזור לעבר ולהתמודד עם הזיכרון הטראומטי עצמו. לדוגמה, אם אדם מפחד ממבחן בגלל כישלון בעבר באותו סוג של מבחן, לא ניתן להתעלם מהעבר אלא חייבים להתמקד בו, לחזור אל החוויה הקודמת ולטפל ישירות בזיכרון הטראומטי.

כאשר הסיטואציה בהווה אינה דומה או קשורה באופן ישיר לעבר, אין חובה לעסוק בזיכרון עצמו. במקרים כאלה ניתן לפתור את הבעיה באמצעות הבנה ברורה של ההבדלים בין ההווה לבין העבר, ולהסביר לאדם מדוע אין קשר בין הסיטואציות. למשל, אדם שפוחד לדבר עם אנשים בגלל חוויית ילדות, אך כיום מדובר בשיחות שונות לחלוטין עם אנשים מבוגרים, יכול ללמוד להבין שאין קשר אמיתי בין המצבים, ולכן הזיכרון הטראומטי לא צריך להשפיע עליו בהווה.

איך מתמודדים עם זיכרון טראומטי כשהעבר דומה מאוד להווה?

כאשר הסיטואציה בהווה דומה מאוד לעבר, הדרך היחידה להתגבר על הטראומה היא לחזור אל הזיכרון הטראומטי המקורי. המטפל יבקש מהאדם לספר את מה שקרה ולחוות שוב את הרגשות השליליים שקשורים לאותו אירוע. לאחר מכן, יטופלו הרגשות השליליים הללו באופן ממוקד, עד שהאדם יגיע למצב בו הוא מסוגל לומר בכנות שהוא אינו חושש שמה שקרה בעבר יקרה שוב, וגם אם זה יקרה שוב - זה לא יפגע בו. רק כאשר האדם מסוגל להגיע למצב זה, אפשר לומר שהטראומה נפתרה.

לדוגמה, אם מישהו פוחד להיכשל במבחן כי נכשל בעבר, הוא יצטרך לחזור אל הזיכרון של אותו כישלון קודם, להרגיש שוב את הרגשות השליליים, לטפל בהם ולשחרר אותם, עד שיגיע להשלמה מלאה עם האפשרות שיכשל שוב, ורק אז יוכל להשתחרר מהטראומה.

איך מתמודדים עם טראומה כשההווה אינו דומה לעבר?

כאשר ההווה שונה לחלוטין מהעבר ואין קשר ישיר בין הסיטואציות, הפתרון הוא להבין ולהסביר את חוסר הקשר בין המצבים. לדוגמה, אדם שחושש לדבר עם אנשים בגלל חוויות של לעג בבית הספר בילדותו, יצטרך להבין שהסיטואציות כיום אינן דומות לסיטואציה בה היה ילד, ולכן אין לו סיבה להיזכר בזיכרון זה.

במקרה כזה, הטיפול הוא בעיקר קוגניטיבי - להסביר לאדם בצורה משכנעת את חוסר הקשר, כך שעם הזמן הוא יפסיק להיזכר באותו זיכרון טראומטי, ובכל פעם שהזיכרון יעלה הוא לא יעורר תחושה שלילית כי האדם יבין שאין לו שום קשר למצב הנוכחי.

האם תמיד חובה לחזור לטפל בשורש הטראומה?

לפי אליעד כהן, לא תמיד חייבים לחזור לטפל בשורש הטראומה. יש מקרים שבהם מספיק להבין את ההבדל בין העבר להווה כדי להשתחרר מהפחד. כאשר אין קשר מחייב בין מה שקרה לבין מה שקורה בהווה, אפשר פשוט להסביר לאדם שאין קשר ביניהם וכך לשחרר אותו מהזיכרון הטראומטי.

עם זאת, כאשר יש קשר הדוק וברור, יש חובה אמיתית לחזור לטפל בעבר, בזיכרון הטראומטי, בצורה עמוקה ומקיפה, עד שמגיעים למצב שבו הזיכרון אינו משפיע לרעה על האדם יותר.

מהי חרדה טראומטית וכיצד היא משפיעה על חיי האדם?

חרדה טראומטית היא תחושה קשה של פחד, חרדה או הימנעות מפעולה מסוימת בהווה, שנובעת ישירות מזיכרון טראומטי של אירוע מהעבר. החרדה הטראומטית ממשיכה להשפיע על חיי היומיום של האדם ומונעת ממנו להתמודד בצורה בריאה ויעילה עם סיטואציות בהווה.

לסיכום, קיימות שתי שיטות לטיפול בטראומה: אחת שמתמקדת בהפסקת הזיכרון והשנייה שמתמקדת בשינוי התחושה כלפי הזיכרון כאשר הוא עולה. ההחלטה על השיטה המתאימה תלויה בקשר בין האירוע הטראומטי בעבר לבין הסיטואציה בהווה, והיכולת של האדם להשתחרר מתחושת החרדה הקשורה לזיכרון.
מהן שתי השיטות לטיפול בטראומה?

הטראומה נגרמת כאשר אדם פוחד לפעול בהווה בשל חוויה רעה מהעבר. למשל, אדם שפוחד לדבר עם אנשים משום שזכר צחוק עליו בבית הספר. השאלה היא האם כדי להתמודד עם פחדים אלו, חייבים לחזור לטראומה המקורית, או שניתן לפתור את הבעיה מבלי לחזור לעבר.

הסיבה לפחד היא תחושת הקשר בין העבר להווה: פחד מהחזרה על חוויות טראומטיות. יש שתי דרכים לטפל בזה:

1. לגרום לכך שהזיכרון לא יופיע כלל.

2. לגרום לכך שגם כאשר הזיכרון מופיע, לא תהיה תחושת רע.

האם יש צורך לחזור לעבר כדי לטפל בטראומה?

ההחלטה אם יש צורך לחזור לעבר תלויה בדמיון שבין הסיטואציה בהווה לסיטואציה מהעבר. אם ההווה דומה מאוד לעבר, יש צורך לחזור לטיפול בעבר. לדוגמה, אם אדם מפחד לעשות מבחן בגלל כישלון במבחן קודם, יש צורך לחזור לעבר ולשוחח על החוויה המפחידה כדי לשחרר את הרגשות השליליים.

אם ההווה לא דומה לעבר, אז אין צורך לחזור לעבר, ויש לטפל בהבנת חוסר הדמיון. לדוגמה, אדם שמפחד לדבר עם אנשים בגלל חוויות צחוק בבית הספר, אם ההווה שונה (כמו סיטואציות של שיחות עם מבוגרים), אין צורך לחזור לעבר.

מה קורה כשאין קשר בין העבר להווה?

אם אנחנו סבורים שאין קשר בין חוויות העבר להווה, יש לטפל בהווה ולשדר לאדם שאין קשר בין הסיטואציות. במצב כזה, יש להסביר לו שהסיטואציה הנוכחית אינה דומה לעבר. לאחר מכן, במקרים כאלה, יוכל האדם להתמודד עם הפחד מבלי להיזכר בעבר.

מה קורה כשיש קשר בין העבר להווה?

אם הסיטואציה בהווה דומה מאוד לעבר (כמו במבחן שבוצע פעם קודמת), אז יש צורך לחזור לעבר ולפתור את הבעיה שם. המטפל יקשיב לחוויה, ויעזור לאדם להתמודד עם רגשותיו השליליים עד שיגיע למצב שבו הוא יוכל לומר שמה שקרה בעבר יכול להתרחש שוב מבלי שזה יפגע בו.

האם תמיד חייבים לטפל בשורש הטראומה?

לא תמיד חייבים לחזור לעבר. במקרים בהם אין קשר ישיר בין העבר להווה, לא חייבים לעסוק בטראומה עצמה, אלא להבין את הקשר בין מה שקרה לעכשיו. כאשר יש קשר ישיר, עלינו לעבוד עם הטראומה ולהתמודד עם החוויה שמלווה אותה.

מהי חרדה טראומטית?

חרדה טראומטית היא תחושת פחד או פחד שנובע ממקרים מהעבר, שהמשמעות שלהם עדיין נוכחת בהווה, ויכולה להפריע להתמודדות עם סיטואציות יומיומיות.
אז יש דבר שנקרא טראומה נכון זיכרון טראומטי בן אדם מפחד לעשות משהו כי זה מזכיר לו משהו מהעבר שזה היה לו מאוד רע והוא בטראומה ובגלל זה הוא לא עושה את זה והשאלה ששאלנו היא האם כדי להתמודד ולפתור בעיה שנובעת מטראומה בעיה בהווה בן אדם מפחד לעשות בהווה בגלל שהוא נזכר במשהו מהעבר למה אתה לא מדבר עם אנשים כי זה מזכיר לך את זה שבבית הספר צחקו עליך, האם לשם כך חייבים לחזור לעבר ולטפל בו או לא התשובה היא כזאת תלוי בסוג הטראומה ואני אסביר בדיוק נוסחה מדויקת במאה אחוז מה זאת טראומה טראומה זה אומר אני מפחד לעשות כרגע משהו כי זה מזכיר לי את מה שהיה בעבר עכשיו כשבן אדם אומר אני לא עושה את זה כרגע כי זה מזכיר לי את מה שהיה בעבר מה הנחות היסוד שלו אחד שזה מזכיר לו את מה שהיה בעבר שתיים שמה שהיה בעבר הוא לא רוצה שזה יקרה שוב, למה אתה לא מדבר עם אנשים כי זה מזכיר לי את זה שבבית הספר צחקו עלי אז אתה גם זה מזכיר לך את זה וגם כשאתה נזכר בזה זה עושה לך רע.

לכן תפיסתית כשיש טראומה יש שתי דרכים לטפל בה או לגרום לכך שזה לא יזכיר לך את העבר או לגרום לכך שכשזה יזכיר לך את העבר לא יהיה לך רע ואלו שני דברים שונים כשבן אדם יש לו טראומה אפשרות אחת אפשר לטפל בזיכרון לגרום לכך שפשוט לא תיזכר במה שקרה אפשרות שנייה לגרום לכך שגם כשתיזכר לא יהיה לך רע, עכשיו איך מחליטים מה הטיפול הנכון אז זה עובד ככה אם לדוגמה בן אדם נגיד מפחד לדבר עם אנשים למה אתה מפחד לדבר עם אנשים כי כשהייתי בבית הספר צחקו עלי אנחנו צריכים לשאול את עצמנו עד כמה אנחנו חושבים שמחויב שזה יזכיר לו את זה שזה בעצם לשאול עד כמה אנחנו חושבים שהסיטואציה הנוכחית דומה למה שהיה בעבר אם אנחנו חושבים שהיא ממש דומה, לא בא נלך ללא דומה בהנחה שאנחנו חושבים שהסיטואציה לא דומה בכלל אין קשר בין הסיטואציות הסיטואציות לא דומות זה סיטואציה זה משהו אחר אין קשר בין מה שקרה בעבר שזה היה מאוד רע לבין מה שקורה היום אין קשר בכלל זה היה בעבר בסיטואציה אחרת בהקשר אחר היום זה משהו אחר.

אם אנחנו חושבים שאין קשר בין הזיכרון הטראומטי שלו לבין מה שקורה היום אנחנו נוכל לתקוף את הזיכרון עצמו לגרום לו לא להיזכר בזה איך פשוט נסביר לו שאין קשר זה לא קשור וזה לא קשור זה לא דומה וזה לא דומה זה לא קשור זה לא דומה עד שכשזה יקרה הוא לא יזכר כי זה לא קשור אין קשר למה שקרה בעבר להיום אין קשר, בהנחה שיש קשר בהנחה שזה כן דומה קצת או אפילו שזה דומה הרבה מאוד בהנחה שלא אני מפחד לעשות מבחן כי נכשלתי במבחן הקודם יש לי טראומה מהמבחן הקודם ואתה עכשיו עושה עוד מבחן זה בדיוק אותו דבר אז אתה לא יכול להגיד לו אין קשר אתה לא אמור להיזכר אז מה שאנחנו נצטרך לעשות אנחנו נהייה חייבים לחזור לעבר ולטפל בעבר, מה זאת אומרת אם מישהו רוצה לעשות מבחן והוא מפחד למה אתה מפחד כי אני בטראומה מהמבחן הקודם שנכשלתי והיה אסון בהנחה שזה באמת דומה שבאמת הנסיבות הן אותם נסיבות וזה באמת דומה הטראומה למה שקורה כרגע אנחנו נהייה חייבים לחזור לעבר להגיד לו אוקי אז מה קרה בעבר בוא תספר לי מה קרה בעבר ואז הוא יספר מה קרה בעבר ואז אנחנו צריכים לגרום לזה שהוא ירגיש רע כשהוא יספר מה קרה בעבר ושהוא ירגיש רע ממה שקרה ולטפל ברע הזה עד שהוא לא ירגיש רע ממה שקרה בעבר ועד שהוא יגיד מבחינתי שמה שקרה בעבר שיקרה שוב.

וכשהוא יגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב אז פתרנו את הבעיה בהווה ואם הוא לא יגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב לא נוכל לפתור את הבעיה בהווה כי אני מסביר עוד פעם יש שתי דרכים לפרוץ טראומה או לגרום לכך שלא תיזכר במה שקרה או לגרום לכך שגם כשתיזכר לא יהיה לך רע אם זה לא דומה המקרים זה נלך על לתקוף את האל תיזכר ואם זה כן דומה נלך על לתקוף את המקרה עצמו, מה קרה לך מה אתה נזכר אני נזכר בזה שככה וככה אוקי ולמה זה עושה לך רע אז מה אם ככה וככה בא נגיד שזה יקרה לך שוב אז מה זה כל הסיפור.

ש: לפעמים זאת סכנת חיים.

אליעד: את הבנת מה אמרתי ולכן האם חייבים לטפל בסיבה המקורית שממנה נוצרה החרדה שממנה נוצרה הטראומה האם חייבים תשובה אם זה דומה למה שקורה כיום אז חייבים חייבים באמת לחזור לעבר וחייבים למצוא מה קרה וכמובן שלא חייבים לחזור למקרה הספציפי אבל חייבים לטפל ספציפית למה שקרה בעבר עד שתגיע למצב שאתה תגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב ואם לא לא תוכל להתקדם ולעומת זאת אם מה שקרה בעבר לא דומה למה שקורה היום וההשלכה שאתה עושה מעבר על היום היא לא מחויבת אז לא מחויב לטפל בעבר אתה רק צריך להבין שזה לא דומה ומה האמת שמהצד שזה דומה אתה צריך לטפל בעבר ומהצד שזה לא דומה אתה רק צריך להבין שזה לא דומה, בקיצור לא תמיד חייבים להבין את שורש הבעיה ולטפל בה לפעמים אפשר להבין רק את הקשר בין מה שקרה להווה ולפעמים באמת חייבים לטפל בהווה זאת האמת.

ש: בעבר.

אליעד: בעבר, איך תסביר לי מה אתה זוכר שקרה בעבר ובוא נחזור לעבר תגיד לי מה אתה מרגיש אני מרגיש מושפל מרגיש זה למה אתה מרגיש מושפל ועכשיו אנחנו נעשה סימולציה כאילו אנחנו נעשה מכונת זמן וירטואלית בדמיון מודרך נחזור לעבר ונבדוק מה אתה מרגיש למה אתה מרגיש את זה אתה חייב להרגיש את זה אתה לא חייב להרגיש את זה עד שתגיד וואלה לא רע לי עכשיו כל פעם כשתיזכר בזה לא יהיה לך רע.

ש: איך מסבירים לו שזה לא דומה הוא חושב שזה דומה והוא בטוח שזה דומה איך אתה מסביר לו?

אליעד: אנחנו לא מסבירים לו שזה לא דומה בשום שלב.

ש: לא אמרת את זה קודם?

אליעד: לא אמרתי לך נסביר לו שזה לא דומה נבדוק האם זה דומה או לא.

ש: לא ואם, אוקי.

אליעד: אם זה לא דומה זה לא דומה אז איך מסבירים לו אתה חושב שזה לא דומה אתה נגיד אומר תראה פעם היית ילד בבית הספר והיית עולה חדש לכן צחקו עליך היום אתה עולה חדש לא היום אנשים מבוגרים מתנהגים ככה לא אז זה לא דומה תלוי מה האמת אם זה דומה זה דומה אם זה לא דומה זה לא דומה. הבנו?
להתמודד עם זיכרונות הזמן מבוגרים נמנע ישירות טיפול אפשרי היא לא רוצה החלטה סיבות לפתור את הבעיה 2 שיטות 2 שיטות לטיפול בטראומה אפשרי בלי לחזור לעבר האם אפשרי לטפל בטראומה האם חייבים לטפל בשורש הטראומה זיכרון זיכרון טראומטי זיכרונות חרדה חרדה טראומטית חרדות טיפול טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומות טראומטית לא לחזור לא לחזור לעבר לחזור לחזור לזיכרון הטראומטי לחזור לעבר לטיפול לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות לטפל בשורש לטפל בשורש הטראומה מטופל מטופלים מטפל פחד טראומטי שורש שיטות שיטות לטיפול שיטות לטיפול בטראומה
הסוד של: מהו שורש *כל* המציאות/ה"אני" / כל הסיבות / הנאה סבל? ועוד - חלק 1
... של: מהו שורש כל המציאות האני כל הסיבות הנאה סבל? ועוד - חלק 1 במאמר הזה יתבארו הרבה נושאים וסודות עמוקים. ביניהם העניין של שורש האני של האדם ומהי מהותו? מהו שורש הרצון של האדם? מהי מהות הרצון של האדם? מהו הרצון הפנימי ביותר של האדם? מהם שני הצירים וטווחי הרגשות שקיימים במציאות? מהו ציר ההנאה האין סופי? איך להגיע לשורש של המציאות? איך לזהות שקרנים ומנהיגי שקר? ועוד נושאים נוספים. ונתחיל מהעניין הבא, והוא כי מי שרוצה ליהנות מהחיים בהנאה אין סופית ... רצון שבו האדם גם מצד אחד רוצה את המציאות, אבל גם מצד שני הרצון של האדם לא מוגדר בשום צורה. כי הגדרת הרצון של האדם, היא שורש הרע. כי הגדרת הרצון פירושו שהאדם מעדיף דבר אחד יותר מאשר דבר אחר. ופוטנציאל האפשרויות של המציאות שלנו בכל רגע ורגע, הוא אין סופי. ... גבול בין הפוטנציאל של המציאות, לבין הישות של עצמו. כי הוא בעצם מתחבר לרצון אחד יותר מאשר לאפשרות אחרת. ואיפוס הרצון, הוא גם שורש הרצון. כי בנקודת השורש של הרצון של האדם, אין שום הבדל בין שום רצון כלשהו לבין כל רצון אחר. ובנקודת שורש הרצון של האדם, האדם מבחינתו אין אצלו שום הזדהות רגשית עם שום רצון. ואחכ הרצונות של האדם הופכים להיות יותר ויותר מוגדרים, שעל ידי זה האדם מבטא את רצונו בעולם. אבל מצד נקודת שורש הרצון של האדם, בנקודת שורש הרצון של האדם, אין שום הגדרה כלל של טוב ורע. כי שם בנקודת ההתחלה של הרצון של האדם, שם הרצון לא מוגדר כלל. ושם אין אצל האדם הבדל ... כזו שאין שלמות אחריה ושלמות גדולה ממנה. כי כל זמן שיש אצל האדם הבדל כלשהו בין טוב לבין רע, הרי שהאדם עדיין לא הגיע לנקודת שורש הרצון שלו. כי לכל הדברים שיש בעולם יש להם שורש, וגם לרצון של האדם יש שורש. וכל דבר בעולם הוא חלק מדבר אחר גדול יותר ממנו. וכל הרצונות של האדם, הם חלק מרצון אחר אין סופי, שבו יש את כל הרצונות בו זמנית בבת ... רצון שיש לאדם, הוא בעצם ביטוי של פוטנציאל הרצון. ובנקודת הפוטנציאל של הרצון, שם נמצאים כל הרצונות האפשריים בבת אחת. ובנקודת שורש הרצון ששם כל הרצונות נמצאים בבת אחת, שם אין הבדל בין רצון כלשהו לבין רצון אחר. ושם הרצון הוא אין סופי. ושם אין שום הגדרת רצון או ... מאשר רצון אחר. שאז האדם עושה את הרצון הגדול יותר שלו. שזאת הבחירה החופשית, שבה האדם בוחר את הרצון החזק יותר שלו. אבל בנקודת שורש הרצון, ששם נמצאים כל הרצונות בו זמנית, שם אין שום בחירה חופשית כלל. כי שם אי אפשר לבחור בין שום דבר לשום דבר, מאחר שכל הרצונות שם הם בעלי אותו כוח ממש. ושם בנקודת שורש הרצון, שם גם יש איזון אמיתי בין כל הרצונות. כי בנקודת שורש הרצון, שם ורק שם יש את החיבור של ההפכים של כל הרצונות. כי בפוטנציאל של האדם הוא יכול גם לרצות וגם לא לרצות כל דבר ודבר שקיים במציאות. ובנקודת שורש הרצון, שם יש את כל סוגי הרצונות האפשריים בכל העוצמות השונות בו זמנית. ושם יש באותה הנקודה גם את הרצון של כל הדבר, וגם את אי הרצון ... האמיתי יש איזון בין הרצונות שלו. כי הוא בכל רגע ורגע גם רוצה את הדבר וגם לא רוצה את הדבר בו זמנית. והאיזון הזה אפשרי על ידי שורש הרצון, ששם כל הרצונות מאוזנים בשלמות. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקום אחר. ובנקודת שורש הרצון, שם אין הבדל בין טוב לבין רע, כי שם הכל טוב תמיד. כי כדי שיהיה רע, לשם כך על האדם להגדיר את הרצון שלו. כי רצון מוגדר יכול ... או טוב מוגבל. אבל רצון בלתי מוגדר בשום צורה, הוא לא יכול ליצור שום רע כלל, אלא רק טוב אין סופי בלבד. וכל מה שהוסבר כאן לגבי שורש הרצון, נכון גם לגבי שורש כל הרגשות, או השורש של כל המחשבות או שורש כל הידיעות או שורש השכל של האדם וכל כיוב. כי לכל דבר יש שורש, ובשורש הרגשות, שם ורק שם יש איזון בין כל הרגשות. כי שם כל הרגשות הם קיימים בבת אחת כישות אחת. ובשורש כל המחשבות, שם נמצאות כל המחשבות בבת אחת. ובשורש כל הידיעות, שם נמצאות כל הידיעות כידיעה אחת. ובשורש השכל, שם יש את כל צורות המחשבה האפשרויות, כדבר אחד. ומי שרוצה לגלות את
הדחקת שורש הבעיה, לפתור בעיות בשורשן, למה מישהו מדחיק את שורש הבעיה? לטפל בשורש ולא בסימפטומים, לפתור בעיה בשורשה, מה שורש הבעיות? בעיות שחוזרות על עצמן, בעיה שחוזרת על עצמה, הדחקה בתת מודע, להדחיק בתת מודע
הדחקת שורש הבעיה, לפתור בעיות בשורשן, למה מישהו מדחיק את שורש הבעיה? לטפל בשורש ולא בסימפטומים, לפתור בעיה בשורשה, מה שורש הבעיות? בעיות שחוזרות על עצמן, בעיה שחוזרת על עצמה, הדחקה בתת מודע, להדחיק בתת מודע
... שורש הבעיה, לפתור בעיות בשורשן , למה מישהו מדחיק את שורש הבעיה? לטפל בשורש ולא בסימפטומים, לפתור בעיה בשורשה, מה שורש הבעיות? בעיות שחוזרות על עצמן, בעיה שחוזרת על עצמה, הדחקה בתת מודע, להדחיק בתת מודע מדוע בעיות חוזרות שוב ושוב ואיך מטפלים בשורשן? לעיתים קרובות, אנשים מוצאים את עצמם מול בעיות שחוזרות שוב ושוב. אלה יכולות להיות התמכרויות, מחשבות טורדניות, חרדות, פחדים עמוקים או טראומות. כאשר הבעיה מופיעה שוב ושוב, האדם מתחיל להבין שישנו שורש עמוק יותר לבעיותיו. לדוגמה, אדם המתמודד עם התמכרות שחוזרת שוב ושוב מבין שההתמכרות עצמה היא סימפטום של בעיה עמוקה יותר שצריך לפתור. מה מונע מאנשים לטפל בשורש הבעיה שלהם? למרות ההבנה שיש לטפל בשורש הבעיה, לעיתים קרובות אנשים בוחרים להתמודד עם הסימפטומים בלבד. הסיבה לכך היא שהטיפול בשורש יכול להיות מפחיד מאוד עבור האדם. הסיבות העיקריות לכך שאנשים נמנעים מהתמודדות עם שורש הבעיה הן: פחד להסתכל על הבעיה באופן ישיר, מכיוון שהשורש עלול להיות טראומטי או מפחיד מדי. חוסר אמונה שקיים פתרון לשורש הבעיה, מה שיוצר תחושת חוסר אונים ותסכול מראש. חשש לא ברור לגבי מה בדיוק יתגלה להם כשיתחילו לחקור לעומק את הבעיה. קושי רגשי, פסיכולוגי או מנטלי בהכרה בכך שהבעיה שלהם עמוקה ממה שהם מוכנים להודות. כיצד מתמודדים אנשים כאשר הם לא פותרים את שורש הבעיה? כאשר אנשים נמנעים מהתמודדות עם השורש, הם מוצאים את עצמם רודפים אחר סימפטומים. אליעד כהן משתמש בדוגמה של אדם שמנסה לעקור עשבים בגינה, אך לא מטפל בשורש. הוא עוקר עשב ועוד עשב, אך העשבים חוזרים לצמוח שוב ושוב. הפתרון האמיתי הוא לחפור ולהוציא את השורש מן האדמה. אותו דבר נכון גם בחיים: פתרון אמיתי דורש הבנה של השורש והטיפול בו, לא רק בסימפטומים. היתרון בהימנעות מטיפול בשורש הוא שהאדם יכול להימנע מהתמודדות עם הכאב, הפחד, או הטראומה שהשורש עלול לחשוף. במילים אחרות, הוא חוסך מעצמו את הכאב המיידי של ההתמודדות. אולם, יש לכך מחיר כבד: הבעיות חוזרות ומתגברות לאורך זמן, מה שמוביל לסבל מתמשך, ארוך ועמוק הרבה יותר. מהם היתרונות של טיפול בשורש הבעיה? היתרון בטיפול בשורש הבעיה הוא שלמרות הכאב הראשוני, לאחר הטיפול השורשי הבעיה נפתרת לצמיתות או לפחות נחלשת משמעותית. אליעד מסביר את היתרון בצורה הבאה: מי שלא רוצה לסבול מעט, יסבול בסוף הרבה יותר. הוא משתמש בדוגמה נוספת: אדם שמפחד ללכת לבית חולים ינסה לטפל בעצמו בעזרת פלסטרים, אך הפצעים רק יחמירו. ככל שהוא דוחה את הטיפול האמיתי, המצב מתדרדר והכאב מתגבר. מדוע כדאי לטפל בבעיות בשורשן ולא בסימפטומים בלבד? אליעד מסביר שכאשר אנשים מתמודדים עם בעיות חוזרות ונשנות, הדבר הנכון לעשות הוא לנסות ולמצוא האם יש לשורת הבעיות שורש משותף. אם אדם מוצא את השורש, עליו לאזור אומץ, להתבונן לעומק, ולטפל בבעיה בשורשה , גם אם זה כואב ומפחיד. ההשקעה הרגשית והפסיכולוגית הזו משתלמת, משום שהיא חוסכת סבל גדול בהרבה בעתיד. דוגמה מעשית לטיפול בשורש הבעיה: אליעד נותן דוגמה של אדם הסובל מחרדות חוזרות. הוא יכול לטפל בכל חרדה בנפרד, אך אם יבין שהחרדות נובעות מטראומה או פחד עמוק, הוא יוכל לטפל בטראומה עצמה ... החרדות לצמיתות. הוא ממליץ להקדיש זמן לחשיבה ולחקירה עצמית כדי לאתר את הגורם הראשוני ולהתמודד איתו באומץ, גם אם מדובר בפחד עמוק מאוד. איך מתחילים בטיפול בשורש הבעיה? ההמלצה של אליעד היא פשוט לעצור לרגע ולשאול: מה ה
שורש חוויית הנפרדות, שורש המחשבות, להסתכל מבחוץ, מאיפה באות המחשבות, שורש החסרונות, חוויית נפרדות מתוך אחדות
שורש חוויית הנפרדות, שורש המחשבות, להסתכל מבחוץ, מאיפה באות המחשבות, שורש החסרונות, חוויית נפרדות מתוך אחדות
שורש חוויית הנפרדות, שורש המחשבות, להסתכל מבחוץ, מאיפה באות המחשבות, שורש החסרונות, חוויית נפרדות מתוך אחדות מהו המקור ... הנפרדות - התחושה שבה האדם מרגיש שהוא ישות נפרדת מהמציאות שסביבו. הוא מסביר כי שורש הנפרדות טמון במבנה הבסיסי של התפיסה האנושית, ... שמגיע מההבנה בלבד. אליעד מסביר כי הצוואר בקבוק של התפיסה הוא השכל, וכדי להבין את השורש של כל התפיסות והמחשבות, על האדם לשאול את עצמו: ... שיש שחור מוחלט ולבן מוחלט באותה נקודה. חוסר היכולת הזו, לפי אליעד, הוא בדיוק השורש של תחושת החיסרון האנושית. האדם תמיד ירגיש חסר, כי ...
מודעות לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה
מודעות לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה
... לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה האם מודעות לשורש הבעיה באמת פותרת אותה? הרצאה זו של אליעד כהן מתמקדת בשאלה חשובה: האם מספיק שנדע את שורש הבעיה כדי לפתור אותה? ישנה תפיסה נפוצה שאומרת שכאשר אדם מזהה את שורש הבעיה שלו, הוא כבר נמצא בחצי הדרך לפתרון, או אפילו יותר מזה - שאם אדם יודע בדיוק מהי הבעיה העמוקה שלו, היא תיפתר מאליה. אליעד כהן מתמודד באופן מעמיק עם התפיסה הזו ומפרק אותה לגורמים בעזרת דוגמאות והסברים מפורטים. מה הטעות הנפוצה בזיהוי שורש הבעיה? אליעד מסביר שרבים חושבים בטעות שהם איתרו את שורש הבעיה שלהם, אך למעשה, פעמים רבות מדובר רק בגורם שטחי או חלקי של הבעיה, ולא בשורש האמיתי. הוא מביא כדוגמה אדם שחווה חרדה לאורך זמן רב, ומגיע לנקודה שבה הוא כביכול מגלה מהו המקור לחרדה שלו. למשל, הוא מבין שהוא בחרדה בגלל אירוע שקרה בעבר, או עקב מחשבה מסוימת שמטרידה אותו. במצב כזה, האדם מאמין שהוא הגיע לשורש, אבל אליעד טוען שהגילוי הזה הוא רק השורש הראשון, ושמתחת לשורש הזה מסתתרים שורשים נוספים עמוקים יותר. לדוגמה, אדם יכול לגלות שהחרדה שלו מגיעה מהפחד לאבד אדם אהוב. זה נראה לו כמו השורש, אך אם נבחן את זה לעומק נגלה שהשאלה האמיתית היא למה הוא כל כך מפחד מלאבד אותו? אולי יש מתחת פחד נוסף, פחד עמוק יותר מכך שיהיה לבד, או פחד מחוסר יכולת להתמודד עם רגשות שליליים. ולכן, הגילוי של השורש הראשון לא תמיד מביא לפתרון מלא, כי לא נחשף עדיין השורש העמוק ביותר. האם זיהוי שורש הבעיה מספיק כדי לפתור אותה בפועל? אליעד משתמש בדוגמה ברורה נוספת שממחישה את הטעות הזאת: אם מישהו מגלה שיש לו פנצר ברכב, האם עצם הגילוי יתקן את הפנצר? כמובן שלא. ... גילוי והבנה הם רק שלבים ראשונים, הכרחיים אמנם, אך הם אינם השלב האחרון או היחיד בתהליך פתרון הבעיה. מהו באמת השורש האמיתי של בעיה כלשהי? אליעד מבהיר שהשורש האמיתי של כל בעיה הוא תמיד הפרשנות האישית של האדם לאירועים מסוימים. השורש אינו האירוע עצמו או התחושה עצמה, אלא האופן שבו האדם מפרש ומעניק משמעות לתחושה או לאירוע. לדוגמה, מישהי שמבצעת ניסיונות התאבדות וירטואליים, עושה זאת כי יש לה ... הזאת, עצם הזיהוי שהבעיה קיימת לא ישנה דבר. אליעד מדגיש שכדי לפתור בעיות בצורה מלאה ויסודית, צריך להגיע עד לשורש העמוק ביותר של הפרשנות - להבין מדוע אנחנו מפרשים דברים בצורה מסוימת ולא אחרת. רק כשמבינים שהפרשנות שלנו אינה מחויבת, ויכולה להשתנות, אנו באמת יכולים לפתור את הבעיה לחלוטין. מדוע הבעיה לא נפתרת רק מהגילוי של השורש? אליעד מסביר שהבעיה לא נפתרת מעצמה ברגע הגילוי, כי הגילוי עצמו הוא רק מודעות ראשונית. ללא פעולת שינוי בתפיסות ובפרשנויות הפנימיות, המצב הנפשי או הרגשי לא ישתנה. ... מחויבת המציאות, כל עוד הוא לא משנה בפועל את תפיסתו ואת הרגלי המחשבה שלו, החרדה תישאר בעינה. לסיכום, הגילוי של שורש הבעיה הוא שלב קריטי אך לא מספיק כשלעצמו. כדי להגיע לפתרון מלא ומוחלט, האדם צריך להעמיק לשורשים העמוקים ביותר של הפרשנות שלו ולבחון אותן מחדש באופן יסודי. איך לפתור בעיות מהשורש? האם מודעות לבעיה פותרת אותה? איך לזהות את השורש האמיתי של בעיה? מדוע בעיה לא נפתרת מעצמה? איך לשנות פרשנויות שליליות? האם הבנת הבעיה מספיקה לפתרונה? ...
שורש המחשבות - איך להבין את כל המחשבות שבעולם? מהו שורש כל המחשבות?
שורש המחשבות - איך להבין את כל המחשבות שבעולם? מהו שורש כל המחשבות? שורש המחשבות. אמת. תפיסת חיים. את מי לא ניתן להטעות בתפיסת חיים שגויה? איך מגיעים לשורש של כל המחשבות? היחיד שלא ניתן להטעות אותו בתפיסת חיים שגויה, הוא רק זה שיודע את השורש של כל תפיסות החיים כולן. כאשר האדם מבין את השורש של כל צורות המחשבה כולן, במקרה כזה הוא אינו יכול ללכת שולל אחרי תפיסת חיים מוטעית, משום שהוא מכיר את השורש של כל צורות החשיבה. כאשר האדם מכיר את השורש של כל צורות החשיבה השונות, במקרה כזה הוא יודע לזהות מיד את נקודת האמת שיש בכל תפיסת חיים, ויודע לעשות הפרדה בין נקודת האמת ... את האמת. כל שקר בנוי על אמת כלשהי. אין שקר שאין בו אמת כלשהי. השקר לוקח נקודה של אמת ומסתיר אותה במעטפת חיצונית מיותרת. מי שיודע את השורש של כל צורות המחשבה, יודע לזהות מיד את מקור הכוח של השקר ולא ללכת אחריו שולל. השורש של כל צורות המחשבה הנכונות = החלקים של האמת שמפוזרים בכל הדעות השונות שיש בעולם. כל זמן שהאדם אינו מסוגל להבין מהי נקודת האמת שיש בכל טעות, הרי שאינו יודע את השורש של המחשבות. השורש של המחשבות = הסיבה שבגללה כל המחשבות קיימות. לכל מחשבה יש שורש טוב שממנו היא נובעת. לכל רגש יש שורש טוב שממנו הוא נובע. כל שקר מייצג חלק מסוים של אמת. בכל רע יש הסתרה של טוב אמיתי. לדעת את השורש של המחשבות = להיות מסוגל להבין מדוע האדם חושב את מה שהוא חושב = להבין את נקודת האמת שיש בדברים של האדם שטועה. על האדם ... שיגעון. כל שיגעון מייצג נקודה כלשהי וחלק כלשהו של אמת. גם למשוגע יש גבולות כלשהם. מדוע? כי גם לשיגעון יש היגיון משלו. בכל מקרה, לדעת את שורש כל המחשבות = להבין את ההיגיון שיש בכל השיגעונות שיש בעולם. כאשר האדם מבין את המציאות בשלמות, ממילא הוא מסוגל לראות כיצד נוצרות כל המחשבות השונות. איך אפשר להגיע לשורש של כל צורות המחשבה השונות? תשובה: על ידי מחקר של כל מחשבה באשר היא. לכל המחשבות יש את אותו השורש. כולן מגיעות מאותו המקום. לוקחים מחשבה כלשהי וחוקרים את השורש שלה. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מה הופך אותה לאמיתית. איך בודקים ואך מאתרים את השורש? תשובה: על ידי ששואלים שאלות. לוקחים מחשבה כלשהי, רעיון כלשהו, ותוקפים אותו חזיתית. איך? שואלים עליו, אולי ההפך הוא הנכון. פשוט מנסים להבין מי אמר ש X, אולי ההפך הגמור הוא הנכון?! כאשר מנסים לעקור את המחשבה מהשורש, השורש שלה חייב להתגלות. כך ממשיכים לחקור את השורש של השורש, דהיינו, גם על השורש עצמו שואלים אולי ההפך הוא הנכון. וכן הלאה. עד שבסופו של דבר, האדם מגיע לשורש האמיתי של המחשבה. כל זמן שעדיין אפשר לשאול, אולי ההפך הוא הנכון, הרי שזה לא השורש הסופי. כי הרעיון עדיין תלוי בשורש אחר. לכן חוקרים עד שמגיעים אל השורש. כאשר האדם מגיע אל השורש של מחשבה אחת כלשהי, באותו הרגע הוא מבין את כל המחשבות שבעולם. ה
שורש הרצון העצמי - למה קשה להבין מהו שורש הרצון העצמי?
שורש הרצון העצמי - למה קשה להבין מהו שורש הרצון העצמי?
שורש הרצון העצמי - למה קשה להבין מהו שורש הרצון העצמי? למה כל כך קשה להבין מה באמת רוצים? אליעד כהן מסביר בהרצאה באופן מפורט למה לאדם כל כך קשה להבין מהו שורש הרצון העצמי שלו, כלומר, מה באמת הוא רוצה. הוא פותח בשאלה המרכזית: איך יכול להיות שאדם חי את חייו ... אם לא יבין מהי המציאות שבתוכה האני מתקיים, הוא לעולם לא יצליח להבין באמת את עצמו ואת הרצונות שלו. מהו הפרדוקס המרכזי בין אחדות לנפרדות? שורש הקושי הוא הפרדוקס של האחדות והנפרדות. אליעד מסביר שיש שתי פרספקטיבות עיקריות: מצד אחד ישנה ... לפיתוח שכלי, ובעקבותיו לאושר פנימי אמיתי. אליעד מסכם ומדגיש שהבנת הרצון העצמי היא הפעולה החשובה ביותר לאדם ששואף לאושר אמיתי. מהו שורש הרצון? איך להבין את הרצונות שלי? למה קשה לי להחליט מה אני רוצה? מהו פרדוקס האחדות והנפרדות? כיצד להכיל הפכים באושר? איך חקירת הרצון מובילה לאושר? למה חשוב להבין את מהות האני? שורש הרצון העצמי - למה קשה להבין מהו שורש הרצון העצמי? הפעם אני רוצה להשיב על השאלה, למה האדם, לא יכול להבין מה הוא באמת רוצה מעצמו? ויותר ... ולמה אתה רוצה את זה? ולמה אתה רוצה את מה שאתה רוצה? וכן הלאה! ובן אדם לא מבין מה הוא באמת רוצה, הוא לא מצליח להבין את הרצון האמיתי, השורשי שלו. וכדי שאדם יבין מה הוא רוצה, הוא צריך להבין את המהות שלו, להבין מה זה האני הזה שרוצה. וזה ...
סודות הפחד, סודות החרדה, חרדות ופחדים, הפחד של הפחד, למה יש פחד? שורש הפחד, שורש החרדה, איך נוצר פחד? איך נוצרת חרדה? פחד להיפגע, טיפול בפחדים, טיפול בחרדה, התקפי חרדה
סודות הפחד, סודות החרדה, חרדות ופחדים, הפחד של הפחד, למה יש פחד? שורש הפחד, שורש החרדה, איך נוצר פחד? איך נוצרת חרדה? פחד להיפגע, טיפול בפחדים, טיפול בחרדה, התקפי חרדה
... הפחד, סודות החרדה, חרדות ופחדים, הפחד של הפחד, למה יש פחד? שורש הפחד, שורש החרדה, איך נוצר פחד? איך ... שהוא לא יקרה. זה לא תהליך מודע תמיד, אבל ברמת העיקרון זה תמיד קורה. איך להבין את שורש הפחד דרך הרצון? אליעד מציע דרך מעמיקה להבין את שורש הפחד: להתחיל ברצון. במקום ... ופחדים, ובכל זאת עליו להמשיך לצעוד פנימה, אל תוך הערפל. זה בדיוק המקום שבו נמצא שורש הפחד האמיתי. למה זה מפחיד? ... מה שאני רוצה, ולמה אני מפחד לא לקבל אותו? למה יש פחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות? שורש הפחד והחרדה איך להבין פחד ...
האם החשק המיני הוא שורש הרצונות? האם תאוות המין היא שורש התאוות? למה דתיים מפחדים מנשים? למה רבנים מפחדים מנשים? קדושת העיניים, שמירת הברית, דחף מיני בחברה הדתית, האם חשק מיני הוא מולד? האם הרצון לסקס הוא מולד?
האם החשק המיני הוא שורש הרצונות? האם תאוות המין היא שורש התאוות? למה דתיים מפחדים מנשים? למה רבנים מפחדים מנשים? קדושת העיניים, שמירת הברית, דחף מיני בחברה הדתית, האם חשק מיני הוא מולד? האם הרצון לסקס הוא מולד?
... החשק המיני הוא שורש הרצונות? האם תאוות המין היא שורש התאוות? למה דתיים מפחדים מנשים? למה רבנים מפחדים מנשים? קדושת העיניים, שמירת הברית, דחף מיני בחברה הדתית, האם חשק מיני הוא מולד? האם הרצון לסקס הוא מולד? האם החשק המיני הוא באמת השורש של כל הרצונות? ההרצאה עוסקת בשאלה האם תאוות המין היא השורש לכל הרצונות האחרים, ולמה החברה הדתית, ובמיוחד רבנים ודתיים חרדים, כל כך חוששים מנשים וממיניות. אליעד כהן טוען שתאוות המין נתפסת לעיתים קרובות כשורש הרצונות מכיוון שהיא אחת התאוות שהכי קשה להשתחרר ממנה. הוא מציין שאם אדם מצליח להשתחרר באופן מלא מחשק מיני, הוא למעשה משוחרר מכל הרצונות כולם, מכיוון שכל רצון אחר קשור בשורשו לאותה תאווה ראשונית. אליעד מסביר זאת דרך סיפור על רבי נחמן מברסלב והשטן. השטן הציע לרבי ... המיני, אליעד טוען שאדם שמצליח לשלוט ב - 100% בתאווה אחת, בהכרח ישלוט בכל שאר הרצונות שלו. אך הוא גם מסביר שאין דבר כזה שורש אמיתי של הרצונות. כל תאווה היא שורש בפני עצמה, אך החשק המיני נתפס כשורש מרכזי רק בגלל הקושי הגדול להתגבר עליו. הוא מסביר שאם תתגבר על הדבר הכי קשה עבורך, פתרת את ... או לשלוט בה. המסר המרכזי הוא שהתמודדות עם תאוות המין, במיוחד בחברה הדתית, נתפסת כמאבק הקשה והמרכזי ביותר, ולכן גם נחשבת לשורש התאוות כולן. האם החשק המיני הוא השורש של כל התאוות? למה דתיים מפחדים מנשים? האם ניתן לשלוט בחשק המיני? מהו מקור הפחד מנשים ... אלוהים? זכר עמלק, פנחס בן אלעזר, הלכה היא ואין מורין כן, אליהו הנביא, הדיל של רבי נחמן מברסלב עם השטן, האם הרצון לסקס הוא שורש הרצון? הגאווה של רבי נחמן מברסלב, הפרישות של משה רבנו, צדיק כמו משה רבנו, אתה פה עמד עמדי, ...
החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
... במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, ... מהזוגיות או לעזוב אותה, אך לפני קבלת החלטה שכזו, יש להבין את שורש הבעיה ולא רק את הסימפטומים שמופיעים. האם הבעיה בזוגיות היא שורש הבעיה או רק סימפטום? ההבדל בין שורש הבעיה לבין הסימפטום הוא קריטי. ... להבין כי לא תמיד הבעיה היא מה שנראה על פני השטח. דוגמה להבדלת בין שורש הבעיה לסימפטום - הבית המלוכלך הדוגמה ... את הברז, ואז הבעיה כולה תיפתר. דומה לכך בזוגיות, אם לא נפתור את שורש הבעיה, אנו עלולים לעבור ממערכת יחסים ... שהיא לא טיפלה בה, כלומר, - הטראומה שעברה. כיצד לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או בסימפטום? אליעד כהן מציין כי הדרך לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או בסימפטום היא לשאול שאלות ... הבעיות יתפוגגו? על ידי בחינה מעמיקה, ניתן להבחין האם מדובר בבעיית שורש או רק בתוצאה של בעיה אחרת. על מנת ... מרחיקות לכת. אם אדם מחליט לעזוב את הזוגיות מבלי לפתור את בעיות השורש, הוא עלול להעביר את הבעיה למערכת ... עצמי, אז הזוגיות הבאה תתמודד עם אותן בעיות, אם לא נפתור את השורש. סיכום וההמלצה לסיכום, כאשר אנחנו בוחנים בעיות במערכת יחסים, עלינו להבדיל בין שורש הבעיה לבין הסימפטומים שלה. חשוב ... מהי הבעיה האמיתית, ולא להסתפק בהבנת הסימפטומים בלבד. אם לא נטפל בשורש הבעיה, נמשיך להיתקל בקשיים דומים ... או לבן הזוג השני, אלא גם אלינו עצמנו. לפיכך, עלינו לזהות את השורש ולפתור אותו באופן יסודי. האם הבעיה בזוגיות היא שורש הבעיה? איך להחליט אם להיפרד? מהם סימפטומים של בעיה בזוגיות? מהם שורשי הבעיות במערכת יחסים? איך לדעת אם ... לנתח יתרונות וחסרונות לפני קבלת החלטה. רשימת יתרונות וחסרונות - שורש הבעיה ולא רק סימפטומים כאשר מישהו ... זה שלא מספיק לרשום את החסרונות - צריך לוודא שהרשימה כוללת את שורשי הבעיות, ולא רק את הסימפטומים שלהן. מה ההבדל בין שורש הבעיה לבין סימפטום? לדוגמה, אם אישה ... בנזילה, כל הבעיה תיפתר, והבית יוכל להיות נקי. אבל אם יתעלמו מהשורש ויעברו דירה, הבעיה תמשיך גם בבית ... תוצאה של בעיה פנימית שהיא לא טיפלה בה. כיצד אפשר לזהות אם מדובר בשורש הבעיה או רק בסימפטום? כאשר מישהו ... או רק סימפטום של בעיה עמוקה יותר. מי שמתלונן על בעיה בלי לבדוק את שורשה - לא פותר את הבעיה, אלא רק מעביר אותה למערכת היחסים הבאה. סימפטומים של בעיה לעומת שורש הבעיה איך למצוא את שורש הבעיה זוגיות ומערכות יחסים איך לדעת ... איך לקבל החלטות בזוגיות הבעיה היא אתה, הבעיה היא בך, אולי אתה שורש הבעיה, אולי את שורש הבעיה, השתקפות בזוגיות, בעיות במערכת ...
הסוד של: מהו שורש *כל* המציאות/ה"אני" / כל הסיבות / הנאה סבל? ועוד - חלק 2
... של: מהו שורש כל המציאות האני כל הסיבות הנאה סבל? ועוד - חלק 2 כי גם ... אני ולא אני, שהם מגדירים בכל רגע ורגע מחדש את תחושת האני של האדם כלפי כל דבר ודבר. ולשני הכוחות האלו יש להם שורש. כי יש ישות אחת ודבר אחד, שבו אין הבדל בין אני לבין לא אני. והשורש של האני הוא התמונה המלאה של המציאות. שמנקודת מבטה הכל זה אני. והשורש של הלא אני, הוא הנפרדות של המציאות. כי רק מצד האדם עצמו ... כישות אחת שהיא לא רק האני של האדם כפי שהאדם חווה אותו מנקודת המבט העצמית שלו. וגם לאני וגם ללא אני לשניהם יש שורש. כי יש שורש ונקודת חיבור שמחברת בין האני של האדם, לבין התמונה המלאה ... לציר ההנאה האין סופית ששם יש אך ורק טוב תמיד עד אין סוף, לשם כך עליו לעבור דרך נקודת האיפוס שהיא נקודת השורש של כל הדברים. והנקודה הזאת היא הנקודה שנמצאת בין השכל ... ממילא שם כן ניתן לחשוב על דבר והיפוכו בו זמנית בבת אחת. ושם בשכל הגדול יותר, אין דבר כזה דבר והיפוכו, כי שם בשורש הכל אחד ממש. ואין בכלל שום הפך של שום דבר. כי בשורש הכל אחד. ומי שרוצה לחיות טוב, עליו להגיע לשורש של כל הדברים. שאז ורק אז האדם מבין את כל המציאות כולה ורואה את כל התמונה המלאה כולה, ומבין את השורש של כל הדברים כולם. ומי שרוצה להגיע לשורש הזה, עליו לחפש את האמת של כל דבר. כי השורש של כל הדברים, היא האמת. והאמת היא השורש גם של השקר, כפי שכבר ביארתי במקום אחר, כי כל השקרים, הם רק ביטויים שונים של האמת. ובלי האמת שנמצאת בתוך השקר, לא היה קיום לשקר כלל. ומי שרוצה להשיג במחשבתו ולהתחבר לשורש של הכל, עליו למסור את נפשו על נקודת האמת של עצמו. ... דווקא בצורה כלשהי? ומה הסיבה שנדמה לי שהאמת היא כך ולא אחרת? וכל סיבה שהאדם מוצא, עליו להמשיך לחקור ולגלות את השורש של הסיבה הפנימית יותר. לדוגמה: אחרי שהאדם מצא סיבה ... לחיות טוב באמת, עליו לעבור דרך נקודת האיפוס של כל הדברים. ונקודת האיפוס של כל הדברים, היא נקודת האמת שהיא השורש של הכל. והדרך להגיע לנקודת האמת הזו, היא על ידי זה ... שהוא אכן רואה את האמת. וזה על ידי זה שהאדם חוקר ושואל שאלות ומחפש את הסיבה של כל דבר. ועל ידי זה האדם מגיע לשורש של המציאות, מיישר קו עם המציאות, מתחיל לחוות את המציאות ... ואז האדם מתחבר לציר ההנאה האין סופית של המציאות עד אין סוף. תוספת: ולמי שלא הבין, לכל ההפכים שיש בעולם יש להם שורש. וגם תהליכי הסיבות שלנו, גם לו יש שורש. כי יש בעולם שלנו שני כוחות. והכוח הראשון הוא הסיבה ... ושניהם הפכים. ושניהם קובעים את רמת המינון והעוצמה והחוזק של כל הסיבות השונות שיש בעולם. ולשני הכוחות האלו יש שורש אחד, שהוא כולל בתוכו את הכוח של היש סיבה ואת הכוח של האין סיבה. ובשורש של הכל אין הבדל בין יש לאין סיבה. ואין הכוונה לומר שאין ... שם אין שום הבדל בין שום דבר לשום דבר. כי בשכל הגדול יותר, שם ורק שם בשכל שמעל השכל, שם האדם מסוגל לתפוס את השורש של הכל. ובשורש של הכל, שם אין הבדל בין סיבה לבין אין סיבה, או בין סיבה לבין תוצאה או בין לפני לבין עכשיו לבין אחרי וכל כיוב. כי גם למרחב זמן יש שורש. כי הזמן לדוגמה הוא הבדל התחושה שבין העבר הווה ועתיד. וגם לתחושות האלו יש שורש. ולכל האירועים שבעולם יש שורש. וההבדל שבין האירועים השונים, הוא זה שיוצר את הזמן. ובשורש של כל האירועים, אין הבדל בין כל האירועים שקרו בעבר לבין אלו שקורים בהווה לבין אלו שיקרו בעתיד. וזהו השורש של הזמן. כי שם לזמן יש שורש. וב
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: שורש, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שורש, איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לקשב וריכוז, אימון אישי לעסקים, אימון אישי לילדים נוער והורים בנושא שורש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 01:19:58 - wesi1