אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שוק חופשי ✔מניות הבנקים, השקעה במדד הבנקים, השקעה במניות הבנקים, מדד תל אביב בנקים, קרן מחקה מדד בנקים, המערכת הבנקאית, מונופול הבנקים, תחרות במערכת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
הבהרה: התוכן, אינו המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך ואינו מחליף ייעוץ השקעות אישי המתחשב בנתונים האישיים של כל אדם.
🖨מניות הבנקים, השקעה במדד הבנקים, השקעה במניות הבנקים, מדד תל אביב בנקים, קרן מחקה מדד בנקים, המערכת הבנקאית, מונופול הבנקים, תחרות במערכת הבנקאית, האם כדאי להשקיע בבנקים? מניות הבנקים לאן, איך להשקיע במדד הבנקים? משבר מניות הבנקים, ניתוח מניות הבנקים, רווחיות במניות הבנקים, פוטנציאל הצמיחה של הבנקים, יציבות הבנקים, יציבות המערכת הבנקאית, ריבית בנק ישראל, משבר אשראי, רגולציה, רפורמה במערכת הבנקאית, רווחיות הבנקים, מיסוי הבנקים, מיסוי רווחי הבנקים
וכאן אשיב לשאלה, האם כדאי להשקיע במניות הבנקים, כי המדינה לא תיתן לבנקים ליפול? וגם, האם כדאי להשקיע בבנקים, כי הם מאוד רווחיים ביחס לעסקים ולחברות אחרות?

חיפוש השקעה יציבה במניות הבנקים

אז ראשית יש להסביר, כי מי שחושב כך, כנראה מחפש יציבות בהשקעה שלו ולא רוצה להשקיע במשהו תנודתי, אלא במשהו שנחשב ליציב. ומכאן נובעת המחשבה שאומרת, שמאחר שהבנקים נחשבים ליציבים, כי המדינה כנראה לא תיתן לבנקים לקרוס, לכן כנראה שגם השקעה במניות הבנקים היא יציבה.

וזו כמובן טעות מכל מיני סיבות. כי צריכים להפריד בין העובדה שאכן המדינה כנראה לא תיתן לבנק לקרוס ואם יהיה איזה משבר, כנראה שהמדינה תעמיד גיבוי לבנק (ראה פרשת "הבנק למסחר"), לעומת זה שהמניה של הבנק, בהחלט יכולה לקרוס (ראה פרשת "משבר מניות הבנקים") מכל מיני סיבות שונות.

האם להשקיע בבנקים כי הם יציבים?

ואני אסביר: למדינה חשוב שלאזרחים יהיה אמון במערכת הבנקאית. דהיינו, שהאדם לא יחשוש מלהפקיד את כספו בבנק, אלא שהאזרח יסמוך על זה, שאם הוא יפקיד את כספו בבנק, הרי שלא יהיה מצב שבו הבנק יקרוס ושהוא יאבד את כספו. זאת אמירה אחת, שהיא חזקה בפני עצמה. שמהותה היא, שהמערכת הבנקאית היא יציבה וכנראה שהבנק לא יקרוס, במובן שכנראה שהאזרחים לא יאבדו את הכסף שהם הפקידו בבנק.

לעומת זאת, השווי והערך של המניה של הבנק, מושפע מכל מיני גורמים שונים. כאשר הגורם העיקרי, אמור להיות רמת הרווחיות של הבנקים. ככל שהבנק יותר רווחי, ככה ערך המניה שלו אמור לעלות. וזה משהו אחר, שיכול להשתנות מעת לעת, בגלל המון סיבות שונות.

דהיינו, זה אומנם כנראה יהיה נכון לומר, שאם הבנק יותר רווחי, אז כנראה שיש לו יותר כסף ואז כנראה שהוא יותר יציב. דהיינו, יהיה נכון לחשוב, שככל שהבנק יותר רווחי, ככה הוא יותר יציב. וכן, יהיה גם נכון לומר, שלמדינה יש אינטרס שהבנקים יהיה יציבים, גם באמצעות עזרה לבנקים להרוויח יותר כסף, גם כדי לחזק את היציבות שלהם.

אבל מידת הרווחיות של הבנקים, היא יכולה להיות מאוד תנודתית מהמון סיבות שונות. גם בפני עצמם וגם ביחס לעסקים אחרים ולאפשרויות השקעה אחרות. במילים אחרות, תאורטית, הבנק יכול להיות יציב ולא להיות רווחי בכלל. כי יציבות, היא היכולת להחזיר לכל מי ששם את כספו בבנק, את כספו. וזה לא בהכרח מחייב את זה שהבנק יהיה רווחי ברווחיות גדולה בשיעור כזה או אחר.

ולכן בפועל צריכים להבין, שאומנם הבנקים לכשעצמם יציבים, בהמון מובנים. לדוגמה בכך שאפשרי להניח שאם תפקיד כסף בבנק, כנראה שהבנק לא יקרוס וכנראה שתמיד תוכל להשתמש בכסף שלך בבנק. אבל זה ממש לא אומר שערך ושווי המניה של הבנקים, יהיה יציב, או רווחי, או כל מחשבה אחרת. כי רמת הרווחיות של הבנקים יכולה לרדת מהמון סיבות שונות.

האם להשקיע בבנקים כי הם רווחיים?

נקודה נוספת שכדאי להתבונן בה, היא על רמת הרווחיות של הבנקים, שהיא נחשבת ליחסית מאוד גבוהה ביחס לעסקים מסורתיים אחרים. ומכאן נובעת המחשבה, שכדאי להשקיע בבנקים, כי הם מאוד רווחיים.

מחשבה נוספת באותו הקשר אומרת, שכדאי להשקיע בבנקים, כי שיעור הרווחיות שלהם יכול מאוד לגדול, בגלל הכניסה של ה AI לחיים. מה שאומר שיהיה ניתן לעשות המון אוטומציה במערכת הבנקאית ועל ידי זה להגדיל את שיעור הרווחיות. ומכאן גם ניתן להסיק שכדאי להשקיע בבנקים, כי פוטנציאל הצמיחה שלהם מאוד גדול.

ממה נובעת רמת הרווחיות הגדולה של הבנקים?

אז בעיקרון צריכים לנסות להבין, ממה נובעת רמת הרווחיות הגדולה של הבנקים. האם בגלל רמת היעילות שהם עובדים? או שאולי בגלל שהם מביאים המון ערך באופן בלעדי ושיש להם איזה פטנטים רשומים, שמייצרים להם המון רווחים ושלא ניתן לחקות אותם?

יעילות המערכת הבנקאית

וכמובן שהתשובה היא, שבפועל הבנקים בישראל לא נחשבים לגופים יעילים, לפחות לא ביחס לממוצע יעילות הבנקים בעולם (ע"פ פרסומים שונים). או במילים אחרות, רמת הרווחיות של הבנקים, היא לא תוצאה של זה שהם מאוד יעילים, לפחות לא כיום.

מונופול הבנקים

אז אולי הבנקים עושים הרבה כסף, כמו שחברות הטכנולוגיה הגדולות ביותר בעולם עם החדשנות הטכנולוגית הגדולה ביותר בעולם עושים כסף, בגלל המצאות ייחודיות / פטנטים / התחדשות מתמדת וכולי?

וכמובן שגם כאן התשובה היא שלא. אלא, שהסיבה העיקרית לכך שהבנקים מרוויחים המון כסף, היא בגלל ש - דה פקטו (בפועל) הם מונופול, גם אם הם לא מוגדרים ככאלו ברמה החוקית. דהיינו, מאחר שאין באמת תחרות במערכת הבנקאית, לכן הבנקים יכולים לעשות המון כסף, כמו כל גוף מונופולי כזה או אחר בכל תחום אחר.

למה המדינה מאפשרת לבנקים להישאר מונופול?

ברמת העיקרון, המדינה מאפשרת כיום לבנקים להיות מונופול בפועל, גם שיקולי שחיתות כאלו ואחרים, אבל גם בגלל שהמדינה רוצה לשמור על יציבות הבנקים. ובאופן יחסי, אם הבנקים נחשבים למונופול, אז הם יותר רווחים ויותר קשה להם ליפול. לפחות לא נפילה שנובעת מתחרות עסקית. ולכן במובן מסוים, למדינה טוב שהבנקים יהיו מונופול, כי זה מחזק את היציבות שלהם. ומכאן נובעת עיקר הרווחיות שלהם.

איך ה AI ישפיע על רווחיות הבנקים?

אז בעיקרון, אם הבנקים יטמיעו את ה AI למקסימום האפשרי, רמת הרווחיות שלהם מאוד תגדל, ביחס לרמת הרווחיות שלהם כרגע. אבל באופן כללי, ארגונים נהיים יותר יעילים, כי יש תחרות עסקית, שמאלצת אותם להשתפר, כדי לא לקרוס. ומאחר שהבנקים הם סוג של מונופול ומאחר שיש בבנקים המון ועדי עובדים חזקים, שלא חוששים לאבד את מקום העבודה שלהם, כתוצאה מתחרות של בנק אחר יותר יעיל מהם, הרי שבהמון מובנים אין לבנקים תמריץ רציני להיות יותר יעילים באמצעות AI.

הסבר: עסק שמטמיע AI נהיה יותר רווחי, יכול למכור יותר בזול, לייצר יותר ביקושים ולגרום למתחרים להיעלם. אם אין תחרות, אין חשש שבנק יקרוס, כי הוא לא יעיל וכי הלקוחות עברו לבנק אחר יותר זול בגלל יעילות, כי הבנקים הם מונופול. ולכן אין לבנקים איום שיכריח אותם להטמיע AI.

האם להשקיע במניות הבנקים, כי הם מונופול?

אז אפשרי גם לחשוב, שאדרבה, בגלל שהבנקים הם מונופול בפועל, לכן אולי זה אומר שרמת הרווחיות שלהם תגדל או לפחות תשמור על עצמה.

והאמת היא שיש בזה מן האמת. ויש היגיון לחשוב שהרווחיות של הבנקים תהיה יציבה ואפילו תגדל, מההיבט שהם מונופול. בלי קשר כמובן לכל מיני גורמים נוספים שיכולים לגרום לרווחיות שלהם לרדת, למרות שהם מונופול. לדוגמה, ריבית בנק ישראל / משבר אשראי כזה או אחר וכיו"ב.

אבל צריכים לדעת, שבמובן מסוים, אדרבה זה יותר מסוכן להשקיע בעסק שעושה את הכסף שלו, בגלל שהוא מונופול ולא כתוצאה מיעילות עסקית. ולמה? כי ברמת העיקרון, זה שהבנקים הם מונופולים, זה אומנם משרת את הציבור במובן מסוים, אבל זאת לא כל האמת. כי מצד האמת אם הייתה פחות שחיתות, כנראה שהיו מוצאים את הדרך שיהיו עוד גופים מאוד יציבים עם יותר תחרות.

כי טובת הציבור ברמת העיקרון, היא שהבנקים לא יהיו מונופולים. וזה בעצם אומר, שזה שהבנקים נחשבים למונופולים, זה אומר שיש עליהם סכנה עסקית של רגולציה. דהיינו, שמצד האמת כל הזמן יש אינטרס ציבורי כללי, להכניס תחרות למערכת הבנקאית, שכנראה תוריד את רמת הרווחיות של הבנקים, תוך כדי שמירה על היציבות שלהם.

ומאחר שהם מונופול, לכן יש עין פקוחה על רווחיות הבנקים, שרוצה לוודא שהבנקים לא ירוויחו יותר מידי כסף, כי הם מרוויחים את הכסף שלהם, לא מרוב שהם מוכשרים, אלא בגלל שהמדינה מאפשרת להם להיות מונופולים. ולכן למדינה יש אינטרס להגביל את רווחיות הבנקים, בגלל שהם מונופול, במידה ולא יוצרים שוק חופשי שיוריד את הרווחיות בענף הבנקים.

ומפה לשם נכנס עניין מיסוי הבנקים / מיסוי רווחי הבנקים, שמטילים חוקי מיסוי ספציפיים על הבנקים, כדי להגביל את הרווחיות שלהם.

ככה שמצד אחד, אומנם יש יתרון בלהיות מונופול, אבל מצד שני יש גם סיכון עסקי בלהיות מונופול.

סיכום:

צריכים לעשות הפרדה בין זה שהבנקים יציבים באופן כללי, במובן שהחוסך כנראה שלא יאבד את כספו, לבין יציבות ערכי המניות של הבנקים. כמו כן צריכים להבין שרווחיות הבנקים לא נובעת מרוב כישורים אלא בעיקר בגלל שהם מונופולים, מה שמייצר גם סיכונים לכך שתהיה רפורמה בבנקים או הגבלות על רווחיות הבנקים וכולי.
מניות הבנקים לאן אמון מיסוי הבנקים להרוויח יותר כסף ai יציבות האם מתחרים עסקיים מה זה היגיון לעלות לחשוש רפורמה במערכת הבנקאית איך להשקיע איך להשקיע במדד הבנקים אשראי בנק בנקאות בנקים האם כדאי להשקיע בבנקים האם להשקיע המערכת הבנקאית השקעה השקעה במדד הבנקים השקעה במדדים השקעה במניות השקעה במניות הבנקים השקעות יציבות יציבות הבנקים יציבות המערכת הבנקאית ישראל כמה להשקיע להשקיע להשקיע במדדים מדד תל אביב בנקים מה זה רווח מונופול מונופול הבנקים מחקה מדד מיסוי הבנקים מיסוי רווחי הבנקים מניות מניות הבנקים מניות הבנקים לאן מערכת משבר משבר אשראי משבר מניות הבנקים ניתוח מניות הבנקים פוטנציאל פוטנציאל הצמיחה של הבנקים פוטנציאל צמיחה פוטנציאליות קרן מחקה מדד בנקים רגולציה רווח רווחיות רווחיות במניות הבנקים רווחיות הבנקים ריבית בנק ישראל רפורמה במערכת הבנקאית תחרות תחרות במערכת הבנקאית
הפגנות הקורונה והפצת מחלות, למה לאסור את הפגנות הקורונה? למה הפגנות הקורונה מסוכנות? מה הנזק של הפגנות הקורונה? דיקטטורה וקורונה, ביבי נתניהו והקורונה, הפגנות נגד סגר הקורונה, הפגנות נגד חוקי הקורונה, האם לאסור את הפגנות הקורונה?
הפגנות הקורונה והפצת מחלות, למה לאסור את הפגנות הקורונה? למה הפגנות הקורונה מסוכנות? מה הנזק של הפגנות הקורונה? דיקטטורה וקורונה, ביבי נתניהו והקורונה, הפגנות נגד סגר הקורונה, הפגנות נגד חוקי הקורונה, האם לאסור את הפגנות הקורונה?
...זו, קיומן של הפגנות מבטא את האפשרות שהמנהיג אינו מושלם ויכול לטעות. במצב כזה, ההפגנה אינה רק מוצדקת, אלא חיונית לתפקוד של משטר דמוקרטי. אם לעומת זאת המנהיג בטוח שהוא תמיד צודק, ההפגנות נראות לו כמיותרות לחלוטין, ולכן נדרש לאסור אותן. האם קיים פולחן אישיות מאחורי הרצון לבטל הפגנות? אליעד ממשיך ומציג קשר נוסף, עמוק יותר, לטענתו - פולחן אישיות סביב ראש הממשלה בנימין נתניהו. הוא מתאר את המחשבה שמאחורי הרצון לאסור הפגנות ככזו הרואה בנתניהו דמות עליונה ומושלמת שכל דבריו קדושים ואינם יכולים לטעות לעולם...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
חיזור זוגי זמן ומקום התאבדות בגלל טיפולי המרה למה אני כזה? שינוי מחשבה אופוזיציה חרדה אצל ילד להתמודד עם פחד לא הגיוני הערכה עצמית רעה האמת על ביטחון עצמי איך לדעת האם מישהי באמת אוהבת אותי? האם וכמה לאהוב? להיות לא מאושר עצבות מוחלטת תלונות שווא תקיפה מינית ליצור משיכה בדייט מחליטים החלטות החלטות טובות התמודדות עם נטישה להתמודד עם מחשבות אחרי בגידה לקבל מוטיבציה מוטיבציה למכון כושר לשכנע מישהו ברעיון חיבור עם לקוח אלימות ילדים כלפי הורים ניקיון אצל ילדים פחדים רוחניים פחד רוחני למחלות ולהפרעות נפשיות יש השפעה תורשתית איזה פסיכיאטר מומלץ? החזרת אהבה אחרי בגידה טיפול בהתמכרות לאקסית שריר שמסתיר שריר איך לא להיפצע בתרגיל דדליפט? שעמום של אלוהים האם אלוהים אין סופי? לשחזר רגע של הארה רוחנית הרגשת הארה הופך להיות אלוהים האם כדאי להפוך להיות אלוהים? הדפסת כסף קורונה אמונות לגבי כסף מה תכלית החיים? תכלית החיים לתת תשובה שלילית ללקוח דמיון מודרך שלילי בן אדם כרובוט חסר בחירה חופשית האם אלוהים מכיל את העולם? איך נוצר העולם? עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למתבגרים, מאמן אישי בסקייפ, מאמן אישי בנושא שוק חופשי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.3906 שניות - עכשיו 03_09_2026 השעה 23:12:48 - wesi1