אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רצון ✔טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות רצון? האם רע זה רצון חסר? האם טוב זה רצון מלא? טוב מודחק, רע מודחק, מה זה רצון מודחק?
מהו טוב ומהו רע?

ההגדרה הבסיסית של טוב ורע, כפי שמוצגת בהרצאה, היא שה"טוב" הוא חוויית מילוי רצון, וה"רע" הוא חוויית אי - מילוי רצון. אם אדם רוצה משהו והדבר מתממש, הוא מרגיש טוב, ואם הוא רוצה משהו והדבר לא מתממש או שקורה דבר אחר שהוא לא רוצה, הוא מרגיש רע.

האם ניתן להרגיש טוב או רע בלי רצון מודע?

אחת השאלות שנשאלות היא האם תמיד נדרש רצון מודע כדי להרגיש טוב או רע. אליעד כהן מציין כי קיימים מקרים שבהם אדם מרגיש טוב למרות שלא היה לו רצון מודע לאירוע מסוים. לדוגמה, הורה שמתמלא בשמחה כאשר הילד שלו מצליח לפתור תרגיל במתמטיקה, למרות שלא היה לו רצון מודע לכך מראש.

האם טוב תמיד נובע מרצון מודע?

ההסבר שניתן כאן הוא שלפעמים, מה שגורם לנו להרגיש טוב הוא רצון סמוי. במקרה של ההורה, הרצון הסמוי שיכול להיות היה שקשור לרצון להיות אבא טוב, לרצות שהילד יצליח ויהיה חכם. גם אם הרצון לא היה מודע באופן ישיר, מילוי רצון זה מוביל לתחושת טוב.

הדוגמה של מציאת מיליון דולר או מים במדבר

כיצד יכול אדם להיות מאושר מכך שהוא מוצא מיליון דולר, גם אם לא חשב על הרצון הזה באופן מודע? אליעד מסביר כי בתת - המודע יש לרובנו רצון לרווחה כלכלית, לביטחון ולהזדמנויות נוספות. כאשר אדם מוצא סכום כסף גדול, הוא ממלא רצון חבוי שקשור לביטחון כלכלי, וכך מתעוררת שמחה. גם במקרה של צמא במדבר, ברגע שאדם מוצא מים הוא מגלה את הרצון שהיה לו לשתות, גם אם לא היה מודע לכך מראש.

מהו "אין טוב בלי רע"?

ההבנה המרכזית כאן היא ש"נראה" כי אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב, מפני ש"טוב" הוא מילוי של רצון, ו"רע" הוא היעדר מילוי רצון. כשיש לנו רצון שלא מתממש, אנו חווים רע, וכשאנו משווים את המצב שלנו למצב טוב יותר אפשרי (שכבר חווינו או שאנחנו מדמיינים אותו), זה גורם לנו להרגיש רע.

הדוגמאות להדחקת רצון

תיאורים נוספים, כמו של אדם הומלס שלא מרגיש רע באופן יומיומי, מראים את עיקרון ההדחקה. אם הומלס יבלה תקופה בבית מלון, ואז יחזור לרחוב, הוא ירגיש רע פתאום משום שהוא נזכר ברצון שהיה לו למצב טוב יותר. כך גם אנשים שמדחיקים את רצונם לשיפור במראה שלהם לא תמיד מרגישים רע כאשר הם במצב הזה, עד שמישהו משיב להם תשומת לב או שהם רואים את השיפור בעצמם, ואז הם חווים את השינוי כ"לא רע", אפילו שעדיין הייתה להם תחושת רצון שמולאה.

האם כל חוויה של טוב מקדימה חוויה של רע?

התשובה היא שלא תמיד יש רע שמקדים טוב, אך בדרך כלל, כאשר טוב מתרחש, הוא מבוסס על מילוי רצון שהיה קודם. גם כאשר טוב קורה מבלי שהייתה תחושת רע קודם, כיוון שהרצון היה לא מודע, אנחנו מגלים את החיסרון רק כאשר הוא מתממש. כלומר, כל טוב נדרש להיווצר מתוך חיסרון כלשהו, אפילו אם זה לא נראה באופן גלוי או מובהק.

היבט התת - מודע והרצונות הנסתרים

הרצונות של האדם לא תמיד גלויים לו באופן מודע. זהו היבט חשוב בהבנת איך טוב ורע משפיעים על החוויה האישית. כאשר הרצון הסמוי מתממש, הוא יוצר תחושת טוב, גם אם לא היה רצון מודע. אחד המנגנונים שהוזכרו היה למשל, אדם שמודע לכך שהוא לא רוצה להיות שמן, אך כאשר הוא משנה את המראה החיצוני שלו, הוא חווה שינוי משמעותי במציאות הפנימית.

המחשבה על טוב ורע בקונטקסט של הדמיון

אם אדם מדמיין מציאות טובה, למשל על ידי שימוש בסמים, הוא יכול להרגיש טוב מאוד, כי הדמיון מאפשר לו למלא רצונות מדומיינים. אולם, ברגע שהוא חוזר למציאות, הוא עלול להרגיש רע בגלל פער בין הדמיון למציאות.

הסיכום: אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב

במובנים רבים, לא ניתן להרגיש טוב בלי שיתקיים קודם רצון חסר. חווית הרע היא חוויית חסרון או רצון שלא התממש, ואילו החוויה של טוב נובעת מהמילוי של אותו רצון. לכן, הרע נובע מהשוואה לטוב שנחווה או שדמיינו. כל מצב של טוב מגיע עם זכר לרע, וזו הסיבה שאין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב.
הקדמה והצגת השאלה

מדוע יש הטענה ש"טוב" משמעותו שהדבר שאתה רוצה קורה, ו"רע" משמעותו שהדבר שאתה רוצה לא קורה? ומה בכלל המשמעות של "אין טוב בלי רע" ו"אין רע בלי טוב"? כאן עולה הדיון בשאלה: אם כדי להרגיש טוב אתה חייב לרצות משהו שיקרה, אז איך יכול להיות מצב שדבר טוב קורה לאדם גם בלי שהוא רצה אותו מראש? והאם באמת בכל חוויה של טוב היה קודם רע, ובכל חוויה של רע היה קודם טוב?

מהו טוב ומהו רע באופן בסיסי?

שאלה: מה ההגדרה הפשוטה של טוב ורע?

תשובה: כשאדם רוצה משהו והוא מתרחש - הוא מרגיש טוב. כשאדם רוצה משהו וזה לא מתרחש (או מתרחש משהו אחר שהוא אינו רוצה) - הוא מרגיש רע. לדוגמה, אם אדם צמא במדבר ומוצא מים, הוא מרגיש טוב כי היה לו רצון למים והרצון הזה מתמלא. אם הוא ממשיך להיות צמא ולא מוצא מים, הוא מרגיש רע כי הרצון שלו איננו מתמלא.

שאלה: האם חייבת להיות לאדם ציפייה או רצון מודע כדי להרגיש טוב?

תשובה: לכאורה כן. אולם קיימים מקרים שבהם אדם מרגיש טוב מאירוע מסוים, למרות שלא רצה אותו במפורש מראש או לא היה מודע לרצון הזה כלל.

דוגמה ראשונה: הילד שמצליח לפתור תרגיל במתמטיקה

שאלה: איך זה שמישהו יכול לשמוח מהצלחת הילד שלו במשהו שהוא לא בהכרח ציפה לו?

תשובה: ניקח הורה שיש לו ילד בן חמש, והילד הצליח לפתור תרגיל מסובך במתמטיקה. ההורה שמח מאוד. אבל אם הילד לא היה פותר את התרגיל, ההורה לא היה מרגיש רע. לכאורה נראה שההורה לא רצה מראש את הדבר הספציפי הזה - אז איך בכל זאת נוצרה שמחה?

כאן מופיע הרעיון שהרצון לא תמיד גלוי. ייתכן שההורה לא הציב לעצמו מטרה מודעת של "אני חייב שהילד יפתור את התרגיל הזה", אבל בתת - מודע טמון רצון כללי (כמו הרצון שהילד יהיה חכם, שיהיה מוצלח בחיים, שההורה יוכל להרגיש שהוא אבא טוב שגידל ילד מוכשר). במובן זה, הרגע שהילד פותר את התרגיל ממלא צורך נסתר: "הילד שלי מצליח, ולכן אני חש סיפוק". גם אם כשהילד לא פותר את התרגיל לא מרגישים צער ברור, הרי שכאשר הילד כן פותר, מתעורר פתאום רצון סמוי שהיה רדום. הרצון הזה מתמלא, ואז נוצרת תחושת טוב.

שאלה: איך אפשר להרחיב את ההסבר עוד יותר?

תשובה: לפעמים כאשר הילד נכשל, ההורה לא מייחס חשיבות. ההורה מדחיק את הרצון שהילד יצליח, או לא נותן לו משקל רגשי חזק. ברגע שהילד מצליח - ההורה נזכר שיש לו למעשה ציפייה חיובית מילדו, שהילד יהיה חכם ומסוגל, ושמחה זו קשורה למילוי הציפייה העמוקה ההיא. מכאן מוכח שללא רצון (גם אם הוא בתת - מודע) לא תיתכן חוויית טוב.

דוגמה שנייה: מציאת מיליון דולר או מים במדבר

שאלה: האם אדם שחי בשפע ולא חשב מעולם על הרצון למיליון דולר, ובכל זאת מוצא מיליון דולר, יכול לשמוח מזה?

תשובה: כן. אמנם לכאורה הוא "לא חשב" שהוא רוצה מיליון דולר, אך בתת - מודע כמעט לכולנו יש שאיפה לעוד כסף, לעוד ביטחון כלכלי, לעוד אפשרויות. ברגע שהאדם מוצא סכום כסף גדול, הוא פתאום ממלא רצון חבוי להיות בעל אמצעים, להיות בטוח כלכלית, לחיות ברווחה. הרצון הזה לא תמיד מורגש כשאין לנו הצצה ממשית למילוי האפשרי, אבל ברגע שהוא מתממש - השמחה מתעוררת. באופן דומה, אדם שלא מרגיש צמא במדבר - כי אולי מצבו הרגעי טוב או שהוא מדחיק את הצמא - עשוי פתאום לשמוח מאוד כשמגישים לו מים, ואז הוא מזהה עד כמה הוא בעצם רצה לשתות.

העיקרון של "אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב"

שאלה: למה אומרים שאין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב?

תשובה: מפני ש"טוב" פירושו מילוי של רצון מסוים, ו"רע" פירושו היעדר מילוי של רצון מסוים. כדי שיהיה "טוב", צריך קודם שיהיה רצון שחסר, ואז מתמלא. אם לעולם לא היה רצון חסר, לא היתה נוצרת חוויית "טוב". באותו האופן, אם רע לך עכשיו, זה נובע מכך שאתה משווה את מצבך למצב טוב יותר אפשרי (שכבר חווית אותו או שאתה מדמיין אותו) - והפער הזה מוליד את הרע.

דוגמת ההדחקה: הומלס, רעב או מישהו שמניח שהוא בסדר

שאלה: מה משמעות הדוגמה על אדם הומלס שבאופן יומיומי לא מרגיש רע מאוד?

תשובה: לעתים מי שאין לו בית לוקח זאת כמצב קיים ומדחיק את תחושת החיסרון. הוא מסתגל ואומר לעצמו: "ככה החיים, אני לא מצפה למשהו אחר." אבל אם אותו אדם יבלה חודש שלם בבית מלון מפואר ולאחר מכן יאלץ לחזור לרחוב, הסבל שלו יגדל לפתע, כי כעת הוא כבר חש את הפער בין המצב הנמוך שלו למצב הנוח והטוב שגילה בבית המלון.

שאלה: איך זה קשור למנגנון "טוב" ו"רע"?

תשובה: בכל רגע שאדם מרגיש רע, זה אומר שיש לו רצון שלא מתמלא. בכל רגע שאדם מרגיש טוב, זה אומר שחסרון מסוים מתמלא. כאשר אדם מדחיק רצונות (למשל הרצון לביטחון, לבית יפה, או לתנאי חיים נוחים), הוא לא תמיד מרגיש רע במודע. אולם ברגע שהאפשרות למילוי הרצון נקרית בדרכו, הוא "נזכר" ברצון הזה, וכך יכול להיווצר טוב גדול אם אכן המילוי מושג, או רע חדש אם המילוי נחסם לפתע.

האם באמת חייב להיות "רע" לפני ה"טוב"?

שאלה: האם בכל פעם שיש טוב, מקדים לו בהכרח רע?

תשובה: אם "טוב" מוגדר כמילוי רצון, אז לפני המילוי היה לפחות חסרון קטן. חוסר המילוי הזה, גם אם הוא לא נחווה כ"סבל עמוק", מהווה צורה של אי - שלמות או רצון שהמתין למילוי. כשהמילוי מתרחש, הופך החוסר ל"טוב". לפעמים החיסרון לא קיבל תשומת לב מודעת, כי הוא מדוכא או נסתר מהתודעה הרגילה, אך ברגע שיש מילוי מפתיע - מורגש אותו "טוב" שנובע ממשהו שהיה חסר.

היבט התת - מודע והרצונות הנסתרים

שאלה: איך מסבירים את התת - מודע שמשפיע על הטוב והרע?

תשובה: לבני אדם יש אינסוף רצונות, פחדים ושאיפות, חלקם גלויים וחלקם סמויים. אדם עשוי לומר שהוא אדיש למראה החיצוני שלו, אבל אם יום אחד יקבל מחמאות או פתאום יעשה שינוי דרמטי (למשל ירד במשקל), יתמלא בשמחה גדולה שמקורה ברצון להיות רזה ואסתטי - רצון שהיה חבוי בתוכו ואפילו הוכחש לכאורה. מאחורי הקלעים, הרצון הזה קיים, ורק כשיש מילוי (או מניעה) אנחנו מרגישים בהתעוררות חזקה של טוב או רע.

דוגמת העיוורון ותחושת הראיה

שאלה: אם בן אדם נהיה עיוור, זה רע מאוד. אבל אם הוא לא נהיה עיוור, הוא לא באמת שמח מכך שהוא רואה - למה?

תשובה: כשהראיה נמצאת, אנחנו עלולים להדחיק את הרצון "להמשיך לראות" או פשוט לא חושבים עליו כלל. אך אם לפתע עולה איום ממשי על הראיה, ופתאום ניצלים ממנו (נניח בבדיקה רפואית מחליטים שאין בעיה), האדם יחווה הקלה עצומה ושמחה על עצם היכולת לראות. למעשה, כל עוד לא מתעוררת מחשבה על הסיכון לאבד משהו, אנשים לעתים קרובות לא מרגישים את הטוב שבזה שהוא קיים.

הסבר על מצבי דמיון וכיצד הם משפיעים על טוב ורע

שאלה: מה קורה כשבן אדם מדמיין מציאות טובה, כמו שימוש בסמים שנותן אשליה של עולם אחר?

תשובה: בעת הדמיון הטוב מרגיש מאוד חזק, כי נוצר מילוי של רצונות בדמיון. אבל ברגע שחוזרים למציאות, נוצרת השוואה למצב המתוק ההוא שחשנו בדמיון, ואז חשים רע בגלל הפער. אם לא היינו מדמיינים ולא חווים את הטוב, ייתכן שלא היינו מרגישים את הרע באותה עוצמה.

האם באמת אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב?

תשובה: לפי כל הדוגמאות שנידונו, אכן כדי שיהיה טוב חייב להיות חסרון מוקדם יותר או לפחות פוטנציאל לחיסרון, ולעומת זאת כל רע נובע מזה שיש אפשרות (בזמן כלשהו) לטוב מנוגד. אם לא היה את המושג "טוב", לא היינו מזהים "רע", ולהפך.

שאלת הסיכום וההצעה למחשבה

שאלה: מה בעצם הרעיון הסופי שכדאי להפנים מכל הדוגמאות האלו?

תשובה: בכל מצב של טוב מתקיים רצון שמסופק. בכל מצב של רע מתקיים רצון שלא מתמלא. בין אם אדם מודע לחיסרון שלו ובין אם הוא מדחיק אותו, ברגע שיתעורר מילוי פתאומי של אותו חיסרון - תגיע איתו שמחה. בין אם אדם סובל מחוסר מילוי של רצון מודחק או לא, ברגע שהוא יבין את הקשר בין הרצון לבין מילוי או אי - מילוי - הוא יראה שאין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב.

אם טוב לאדם - כנראה שיש שם רצון שמתגשם (או לפחות חשש שהיה ונמנע). אם רע לאדם - כנראה שיש שם רצון שלא מתגשם, או פחד מדומיין שלא מתגשם, אבל בהחלט יש רצון בתשתית. חשוב לזכור שבדרך כלל, ככל שהרצון חזק יותר והחיסרון מורגש יותר, כך כשהוא מתמלא - הטוב שבן אדם חווה יהיה עוצמתי יותר.

סיכום

יש דוגמאות רבות שמראות את העיקרון הבסיסי: אדם צמא במדבר ורוצה מים - ברגע שהוא מוצא מים, הוא מרגיש טוב גדול. אדם אחר מוצא מיליון דולר - מתעוררת בו שמחה עמוקה, גם אם כלל לא חשב קודם שהוא "צריך" את הכסף. הורה מתלהב מהישג לימודי של ילדו - כי בתת - מודע הוא רצה את הצלחת הילד והרגיש סיפוק או גאווה עקב כך. לעומת זאת, אם מנעו מאותו אדם את הכסף לפתע, או אם הילד נכשל בענק, או אם המים נגמרים - מתעורר רע, כי הרצון להמשך המצב הטוב לא מתמלא.

בסופו של דבר, בכל חוויה של טוב מסתתרת תזכורת לרע שקדם לה או לרע פוטנציאלי שהיה עלול להיות קיים. בכל חוויה של רע מסתתרת תזכורת לטוב שאפשר להשיג או לטוב שהתקיים בעבר. הרגשת הטוב דורשת מילוי של חיסרון, והרגשת הרע באה מציפייה שאינה מתממשת או רצון שלא בא לידי ביטוי במציאות.

חשוב לזכור שאנשים לעתים מדחיקים רצונות, ולכן לא תמיד נרגיש את החיסרון. אבל ברגע שנוצר המילוי, או ברגע שמנפנפים לנו בפנים את האפשרות לטוב או לרע, אנחנו נזכרים עד כמה חזק הרצון בתוכנו. במובן הזה, אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב: קיומו של רע מחייב ידיעה (או דמיון) על אפשרות של טוב, וקיומו של טוב מחייב שהתקיים רצון חסר, כלומר, סוג של רע קודם.

תחשבו על זה, וזכרו שתמיד אפשר לעיין בעוד הסברים ודוגמאות בהקשר הזה.
איך נוצר טוב? איך נוצר רע? מילוי רצון מודחק, האם בלי טוב אין רע? האם בלי רע אין טוב? הדחקת הרצון
ההבנה איך להעמיק הרצונות אין טוב או רע הוא לא באמת הקלה תחושת חיסרון באופן ישיר חושבים עלי תחושת הטוב חרדה מ אין טוב או רע בלי רצון בלי רצון אין טוב או רע האם בלי רצון אין טוב או רע האם טוב האם טוב זה מילוי רצון האם טוב זה רצון מלא האם יש האם יש טוב בלי רע האם יש רע בלי טוב האם רע זה התנגדות רצון האם רע זה רצון חסר הדחקה התנגדות התנגדות רצון טוב או רע טוב בלי טוב בלי רע טוב ורע טוב זה מילוי רצון טוב זה רצון מלא טוב ללא רע טוב מודחק יש טוב בלי רע יש רע בלי טוב להדחיק ללא רצון מה זה טוב מה זה רע מה זה רצון מה זה רצון מודחק מילוי רצון רע או טוב רע בלי טוב רע וטוב רע זה התנגדות רצון רע זה רצון חסר רע מודחק רצון רצון חסר רצון מודחק רצון מלא
רצון / רצונות / הרצון - הכל כולל הכל על רצון / רצונות / הרצון - רשימת כל הנושאים
רצון רצונות הרצון - הכל כולל הכל על רצון רצונות הרצון - רשימת כל הנושאים רצון רצון או שכל רצון אובססיבי רצון אחד רצון אין סוף רצון אין סופי רצון אישי רצון אמיתי רצון אנושי רצון אפשרי רצון אקראי רצון בזוגיות רצון בלי חיסרון רצון בלי סיבה רצון בריא רצון בתת מודע רצון גורלי רצון גשמי רצון האחר רצון האלוהים רצון הבורא רצון הוא חיסרון רצון הוא עובדה או פירוש רצון הישרדותי רצון הלקוחות רצון הפוך רצון זה חיסרון
שינוי רצון, איך שינוי רצון אחד משפיע על רצון אחר? החלשת רצון, חיזוק רצון, ביטול רצון, יצירת רצון, מהו הסיפור שמאחורי הרצון? איך להחליש משיכה מינית? ממי לקבל עצות? איך נוצרת משיכה מינית? איך נוצרת נטייה מינית? איך נוצרת זהות מינית? איך נוצרת הנאה מסקס? טיפולי המרה, שינוי משיכה מינית, החלשת משיכה מינית, גמילה מסקס, שינוי זהות מינית, מהי השפעת הרצונות אחד על השני? טיפול בסטייה מינית, איך נוצר הרצון לסקס? איך נוצרת הנאה מינית? איך לשנות משיכה מינית?
... רצון, איך שינוי רצון אחד משפיע על רצון אחר? החלשת רצון, חיזוק רצון, ביטול רצון, יצירת רצון, מהו הסיפור שמאחורי הרצון? איך להחליש משיכה מינית? ממי לקבל עצות? איך ... טיפולי המרה, שינוי משיכה מינית, החלשת משיכה מינית, גמילה מסקס, שינוי זהות מינית, מהי השפעת הרצונות אחד על השני? טיפול בסטייה מינית, איך נוצר הרצון לסקס? איך נוצרת הנאה מינית? איך לשנות משיכה מינית? וכאן נסביר, על הדינאמיקה שיש בין הרצונות השונים שיש לאדם. ואיך תהליכים שונים בשינוי ברצון אחד ספציפי של האדם, משפיע על רצונות אחרים של האדם. ואיך לשנות רצון? איך רצון אחד משפיע על רצון אחר? איך החלשת רצון משפיעה על רצונות אחרים? איך חיזוק רצון משפיע על שאר הרצונות? איך ביטול רצון משפיע על רצונות אחרים? איך יצירת רצון משפיעה על שאר הרצונות? ועוד כי הרצונות של האדם משתנים כל הזמן. לפעמים באופן כללי ולפעמים באופן ספציפי. לדוגמא לפעמים יש תקופות שבן אדם רוצה משהו ויש תקופות שהוא לא רוצה את אותו הרצון בכלל אלא רוצה את ההפך שלו. כמו כן יכול להיות שינוי בעוצמת הרצון, שלפעמים בן אדם
יצירת מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית
יצירת מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית
... מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית איך אפשר ליצור מוטיבציה גם כשאין רצון בכלל? הרבה פעמים אדם רוצה להשיג מטרה מסוימת, אך מבין שכדי להגיע אליה הוא חייב להתאמץ ולעבוד קשה. כדי לעמוד באתגרים ובמאמצים, האדם זקוק למוטיבציה חזקה ולרצון גדול. אבל מה קורה כאשר האדם מרגיש שאין לו מספיק רצון או מוטיבציה? במקום פשוט לוותר על המטרה, קיימת דרך אחרת. אליעד כהן מציג רעיון של רבי נחמן, לפיו אם אין לאדם מספיק רצון, הוא יכול להתחיל בלרצות לרצות. כלומר, גם אם אין לאדם כוח או מוטיבציה לעשות דבר מסוים, הוא יכול להגיד לעצמו: הלוואי שיהיה לי רצון לעשות את זה. לדוגמה, נניח שאדם רוצה לרוץ 10 קילומטרים, אבל אין לו שום חשק לקום ולצאת לריצה. לפי הגישה של רבי נחמן, הוא לא חייב להיכנע ולוותר מיד. הוא יכול לקום בבוקר ולהגיד לעצמו: הלוואי שיהיה לי רצון לרוץ עשרה קילומטרים. ברגע שהאדם אומר זאת, הוא בעצם מכוון את תודעתו אל עבר יצירת רצון ראשוני, וזה כבר צעד חשוב בדרך לפיתוח המוטיבציה. מדוע רצון לרצות יכול להגביר את המוטיבציה? כאשר האדם אומר אני רוצה לרצות את זה, הוא יוצר רצון נוסף, אפילו אם הרצון המקורי חלש מאוד או לא קיים בכלל. אליעד כהן מסביר שרצונות הם דבר דינמי ונעים כל הזמן, והם יכולים להתפתח ולהשתנות. אם אדם מכוון את עצמו לרצות את הרצון, הוא כבר מתחיל ליצור תנועה פנימית חדשה שתוביל בסופו של דבר לרצון חזק יותר. זה בעצם פותח לו דלת להאמין בעתיד שזה אפשרי שיתעורר בו הרצון החסר. כיצד ניתן ליישם את הרעיון הזה באופן מעשי? אפשר להשתמש בטכניקה הזאת במצבים שונים ומגוונים. לדוגמה, אדם שמעוניין לחקור את האמת ולהטיל ספק בשכלו, אבל מרגיש שאין לו רצון מספק לכך, יכול לומר לעצמו: הלוואי שהיה לי רצון חזק להטיל ספק בשכל ולחקור את האמת. ואם הוא מרגיש שגם את זה הוא לא יכול לעשות, הוא יכול אפילו להגיד: אני רוצה שיהיה לי רצון לרצות להטיל ספק ולחקור את האמת. כל אחד מהשלבים האלה הוא בעל ערך בפני עצמו ומתחיל להניע את המחשבה לכיוון הרצוי. מה לעשות כשחסר רצון בפועל בזמן אמת? כאן אליעד נותן דוגמה של שני אנשים שמגיעים להתאמן בחדר כושר: האדם הראשון אומר לעצמו: אין לי חשק להתאמן, מוותר והולך הביתה. האדם השני לעומת זאת אומר לעצמו: אין ...
חוקי הרצון, איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp
חוקי הרצון, איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp
... הרצון, איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp מהם חוקי הרצון ואיך ניתן לשנות את הרצון? הרצון, כפי שמוסבר בהרצאה, לא תמיד פועל בצורה מסודרת וברורה, ולעיתים נדמה שהוא אקראי. כאשר אדם רוצה משהו, יש לבדוק האם מדובר ברצון שמגיע מסיבה או אם מדובר ברצון אקראי, שאין לו הסבר ישיר או סיבתי. אליעד מציין כי לא ניתן לפעול או לרצות משהו בלי סיבה, אם כי לפעמים נדמה שהרצון אינו מושפע ממניע ברור. מהו רצון אקראי ומהו רצון סיבתי? רצון אקראי הוא רצון שאין לו סיבה ברורה. לדוגמה, כאשר אדם אומר אני רוצה להיות טייס, אך אינו מסביר מדוע הוא רוצה זאת, הוא מציין רצון אקראי. הוא מבצע את הרצון רק משום שזה מה שהוא רוצה, ולא בגלל סיבה כלשהי. מנגד, יש רצון סיבתי, שבו הרצון נובע מסיבה. אם אדם רוצה להיות טייס, יש לכך סיבות או מניעים ברורים, כמו הרצון להגיע ליעדים מסוימים, להשיג מטרות בחיים, או רצון להיות חלק מעיסוק מסוים. כיצד ניתן לחזק את הרצון או להחליש אותו? לפי אליעד, ישנן דרכים לחזק או להחליש
התחזקות רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון, עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון, חזרת הרצון שנלחש
התחזקות רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון, עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון, חזרת הרצון שנלחש
... רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון, עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון , חזרת הרצון שנלחש איך יכול להיות שרצון שהוחלש פתאום מתפרץ מחדש? כאשר אדם רוצה משהו מאוד חזק, למשל התמכרות מסוימת כמו עישון, סמים, פורנו או משיכה למישהו מסוים, והוא מחליט להחליש את הרצון הזה, חשוב להבין האם הרצון שהוחלש יכול לחזור בעוצמה פתאומית. התשובה של אליעד כהן לכך ברורה: כל עוד האדם לא פתר את הרצון באופן מוחלט ומלא, תמיד קיימת אפשרות שהרצון ישוב, ואף יתחזק. מדוע? כי כל זמן שהאדם מסוגל לדמיין את עצמו רוצה שוב את הדבר, הוא לא באמת ביטל את האפשרות שירצה אותו בעתיד. גם אם האדם מפסיק באופן מוחלט לממש רצון כלשהו, הוא עדיין יכול לשמור על הפוטנציאל לרצות אותו שוב בעתיד. האם אפשר בכלל להיפטר לחלוטין מרצון? אליעד כהן מדגיש כי אין אפשרות לנטרל רצון באופן מוחלט, אלא אם מגיעים לשורש הרצון ומבינים את המנגנון שמייצר אותו. כל זמן שהרצון קיים אפילו באופן מודחק, הוא עלול לשוב ולהתעורר בעוצמה. לפי אליעד, הרצונות אינם נעלמים סתם כך, אלא רק מדוכאים או מודחקים, וההדחקה הזו עשויה ליצור פוטנציאל להתפרצות פתאומית של אותו הרצון, לפעמים בעוצמה גדולה יותר ממה שהייתה בהתחלה. מה גורם להתפרצות פתאומית של רצון שהוחלש? ההסבר המרכזי שמציע אליעד הוא שההתפרצות הפתאומית של הרצון קשורה בעיקר להדחקה ושקר עצמי של האדם לגבי מידת החלשת הרצון. לדוגמה, אם אדם היה מכור לעישון והחליט להפסיק, ייתכן שהחליש את הרצון לעשן מ - 80% ל - 49%. אבל אם האדם משקר לעצמו ואומר החלשתי את הרצון לעשן ל - 10%, הוא בעצם מדחיק את 39 האחוזים שעדיין קיימים בפנים. ה
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
... ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה מה ההבדל בין נתינה וקבלה מתוך חוזקה לבין נתינה וקבלה מתוך חולשה? אליעד כהן מסביר שהפעולות של נתינה וקבלה אינן מסתכמות רק בעצם הפעולה ... לעומת זאת, נתינה מתוך חולשה מתרחשת כאשר האדם נותן לא מתוך רצון פנימי אמיתי, אלא מתוך תחושת כפייה, לחץ, חובה או חוסר ברירה. האדם במצב זה מרגיש כאילו הוא עבד שנאלץ לוותר על משאביו, זמנו או כוחותיו מבלי שבחר בכך באמת. ... הנתינה שלו נתפסת ככואבת, מתישה ומחלישה. הוא לא בוחר לתת מרצון אמיתי, אלא מחויב לעשות זאת, ולכן הוא חווה את הנתינה כחולשה וכעבדות. כיצד קבלה יכולה להיחוות כתחושת חוזק או חולשה? קבלה מתוך חוזקה מתבטאת בכך שהאדם נהנה ...
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד מהו רצון לא מוגדר ומה משמעותו? ההרצאה נוגעת בקונספטים של רצון, קיום והגדרה, תוך עיון במושגים של רצון לא מוגדר, רצון מוגדר, ורצון אינסופי. אליעד כהן דן במושגים פילוסופיים עמוקים על מהות הרצון, האם הוא קיים באופן מוחלט או אם הוא תלוי בהגדרה, וכן האם הוא נגיש להבנה או תחושה עבור האדם. האם קיים רצון מוגדר? הדיון מתחיל בשאלה אם קיים רצון מוגדר, או אם מדובר ברצון שאין לו הגדרה ברורה. השיחה מקיפה את הקיום של רצון לא מוגדר, והאם ניתן להרגיש אותו או להרגיש את קיומו. אליעד כהן טוען כי אם רצון לא מוגדר לא ניתן להרגיש אותו או להכיר בו, אז במובנים מסוימים, הוא לא יכול להיות קיים. בהמשך, הוא מציע שכשאדם מרגיש רצון, הוא למעשה מזהה תחושת חיסרון או חסר, ולכן הרצון שאינו מוגדר אינו משהו שניתן לחוות בצורה ברורה. הוא מסביר גם, שאם הרצון לא מוגדר בשום היבט, אז כנראה לא ניתן להרגיש אותו בכלל. מהו רצון אינסופי? בהמשך ההרצאה, אליעד מסביר על הרצון האינסופי - רצון שאין לו גבולות או הגדרות, רצון שאין לו הגבלה. הוא מתאר את הרצון הראשון, רצון שלא ניתן להגדיר אותו אלא רק לחוות אותו ברמה מאוד גבוהה, כגלוי. הרצון הראשון מתואר כמצב של רעווא דרעווין - התגלות הרצון של כל ה
סודות הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון
סודות הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון
... הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון מה גורם לאדם לרצות משהו? אליעד כהן מסביר שהבסיס לכל רצון שיש לאדם הוא תחושת חיסרון. לדבריו, הסיבה היחידה שאדם רוצה משהו היא כי הוא חש שחסר לו דבר מסוים. לדוגמה, אם אדם רוצה כסף, זה רק משום שהוא חווה חיסרון בכסף. אם האדם לא היה מרגיש שחסר לו דבר, לא היה לו שום רצון. הרצון מתעורר רק כאשר נוצרת תפיסה שמשהו חסר. עם זאת, הוא מחדד שישנם דברים שחסרים לאדם, אך הוא לא בהכרח רוצה בהם. לדוגמה, אם חסרה לאדם מחלה מסוימת כמו סרטן, הוא לא ירצה במחלה הזו אף על פי שחסר לו להיות חולה בה. מכאן נובע שהרצון לא נובע אוטומטית מכל סוג של חיסרון, אלא רק מחיסרון שמלווה בתחושה של יתרון או טוב כלשהו שיתקבל בעקבות המילוי שלו. איך אפשר לבדוק האם מה שאני רוצה באמת ימלא אותי? אליעד מציע בדיקה פשוטה להבנת הרצון: תדמיין שיש לך את הדבר שאתה רוצה, לדוגמה מיליון דולר, ותשאל את עצמך האם לאחר קבלת הדבר עדיין יהיה בך רצון לעוד משהו. אם התשובה חיובית, המשמעות היא שלא מדובר ברצון מוחלט, אלא עדיין נשאר חיסרון עמוק יותר. לדוגמה, אם אדם רוצה בריאות ולא רוצה מחלה, עליו לבדוק מדוע הוא בכלל רוצה להיות בריא. כאשר הוא יחקור זאת לעומק, הוא יגיע לנקודה שבה יראה שלמעשה בריאות וחולי הן שתי תחושות בלבד, וההעדפה של אחת על השנייה ... זו, יתעורר בו קושי גדול יותר להבין מדוע הוא בכלל מעדיף דבר אחד על פני דבר אחר. למה קשה להבין את מקור הרצון? אליעד מסביר שהקושי העמוק בשאלה למה אני רוצה את זה ולא משהו אחר? נובע מכך שבסופו של דבר, אם נחפור עמוק מספיק, נראה שאין באמת הבדל בין שני הדברים שאנחנו רוצים או לא
מה בן אדם רוצה? רצון להתאבד, רצון הישרדותי, רצון לשרוד, רוצה להרגיש טוב, מהו שורש הרצון? איך נוצר רצון? למה יש רצון? מה אני רוצה? איך להיות מאושר? לא רוצה למות, צורך הישרדותי
מה בן אדם רוצה? רצון להתאבד, רצון הישרדותי, רצון לשרוד, רוצה להרגיש טוב, מהו שורש הרצון? איך נוצר רצון? למה יש רצון? מה אני רוצה? איך להיות מאושר? לא רוצה למות, צורך הישרדותי
... בן אדם רוצה? רצון להתאבד, רצון הישרדותי, רצון לשרוד, רוצה להרגיש טוב, מהו שורש הרצון? איך נוצר רצון? למה יש רצון? מה אני רוצה? איך להיות מאושר? לא רוצה למות, צורך הישרדותי מה בן אדם רוצה? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשורש הרצון האנושי ובמהות של הרצון. הוא שואל שאלות מרכזיות כגון: מה אדם באמת רוצה? האם הרצון להרגיש טוב חזק יותר מהצורך לשרוד? מהו שורש הרצון ומדוע יש לנו רצון בכלל? האם הרצון לחיות והצורך להרגיש טוב הם אותם הדברים או שהם נפרדים? אליעד מתחיל את הרצאתו בכך שהוא מציג את השאלה אם יש הבדל בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לשרוד. השאלה הזאת, לכאורה, עשויה להיראות פשוטה - אדם רוצה לחיות או רוצה להרגיש טוב, אולם הוא טוען שאין הבדל אמיתי ביניהם. כאשר נשאל מה אדם רוצה יותר, הוא מציין כי למרות שברור שלכל אדם יש את הרצון לשרוד, בסופו של דבר, כל פעולה שלו, כל רצון שמניע אותו, מבוסס על הצורך להרגיש טוב. ... כל אדם פועל באופן שתורם לשרידותו, גם אם הוא לא מודע לכך. לדוגמה, אם אדם שותה מיץ קולה במקום מיץ תפוזים, הוא עושה זאת לא מתוך צורך הישרדותי מובהק, אלא מתוך רצון להרגיש טוב. אך בסופו של דבר, גם הרצון הזה תורם להישרדות - שכן אכילת או שתיית דבר מה גורמת לאדם להרגיש טוב יותר ולהימנע מתחושת חסר או כאב פנימי, דבר שמסייע לו להמשיך ולהתקיים. אליעד מפרט איך הרצון להרגיש טוב הוא למעשה רצון למנוע תחושת חסר. זהו רצון שמניע את האדם לא רק במצבים פיזיים (כמו שתייה או אכילה), אלא גם במצבים נפשיים. הוא טוען כי כל פעולה שנעשית על ידי אדם נובעת מהצורך להימנע מתחושת חוסר או כאב. לדוגמה, אדם יכול לרצות להצליח כדי להרגיש טוב יותר, או לחפש אהבה ...
הרצון האנושי - האם רצון זה טוב או רע? איך להשתחרר מסבל נפשי שנגרם מרצונות, באמצעות הטלת ספק? האם רצון הוא דבר טוב או רע? איך להקטין עוצמת רצון? מה ההבדל בין צורת רצון לעוצמת רצון? איך להשתחרר מרצונות עזים? מה זה אהבה נפולה?
הרצון האנושי - האם רצון זה טוב או רע? איך להשתחרר מסבל נפשי שנגרם מרצונות, באמצעות הטלת ספק? האם רצון הוא דבר טוב או רע? איך להקטין עוצמת רצון? מה ההבדל בין צורת רצון לעוצמת רצון? איך להשתחרר מרצונות עזים? מה זה אהבה נפולה? מהי אהבה נפולה ואיך היא משפיעה על הרצונות שלנו? אליעד כהן מתאר את המושג אהבה נפולה כרעיון שבו אדם רוצה דבר מסוים, אך שוכח את רצונו המקורי. בצורה זו, כאשר הוא פוגש משהו בעולם שמזכיר לו את התחושה שרצה להשיג, הוא חוזר ... שנשכחה ממנו. כך, בעצם, הנאה מסקס זוגיות כסף או כל דבר אחר הוא רק תזכורת לתחושת החיסרון המקורית. איך אליעד מסביר את הקשר בין רצון פנימי לרצון חיצוני? אליעד כהן מסביר שיש רצון פנימי ורצון חיצוני, אך בפועל כל רצון הוא חיצוני. אפילו הרצון הכי עמוק בנפש הוא חיצוני ביחס למשהו אחר. הוא משתמש בדוגמה של אנשים שמתעסקים מאוד במראה ... בעיני אחרים ובסטייל שלהם, לעומת אנשים כמו נזירים או אנשים שמתעסקים ברוחניות, שנראה כאילו אינם תלויים במראה חיצוני. אך גם הרצונות שלהם לחוש טוב, להרגיש בעלי ערך, להתקדם, או למצוא משמעות, הם רצונות חיצוניים. הוא מדגיש שאין באמת רצון פנימי אבסולוטי, וכל רצון הוא חיצוני ביחס למשהו אחר. מדוע האדם סובל מהרצונות שלו לפי אליעד? אליעד טוען שהאדם סובל מהרצונות שלו מכיוון שהוא מזדהה איתם וחושב שהם מחויבים ואמיתיים. לדוגמה, אדם שסובל מכך שהוא ... בגלל מראהו החיצוני או הצלחתו, סובל כי הוא מאמין שההערכה החיצונית הזו מחויבת למציאות שלו. אליעד מסביר שאם האדם היה מבין שהרצונות הם רק סיפור פנימי, שהוא בוחר להזדהות איתו, הסבל היה נעלם. איך אליעד מציע להתמודד עם הרצונות? כדי להתמודד עם הרצונות שגורמים סבל, אליעד כהן מציע לשאול שאלות ולהטיל ספק בעצם הרצון עצמו. הוא מציע לשאול למה אני רוצה את זה? או מי אמר שזה נכון? שוב ושוב, בלי לחפש תשובות, אלא רק להטיל ספק. לדוגמה, אדם שרוצה שאחרים יעריכו אותו צריך לשאול: מי אמר שאני חייב את ההערכה שלהם?, מי החליט שזה משנה?, ולמה ... מי אמר שזה נכון?, למה זה מחויב?, והאם זה באמת ככה?. אליעד מבהיר שכאשר האדם יטיל ספק במחשבות אלה שוב ושוב, הוא יגיע להבנה שהרצון או המחשבה הזו אינם מחויבים, וכך יוכל להשתחרר מהם. מדוע אליעד טוען ש
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות רצון? האם רע זה רצון חסר? האם טוב זה רצון מלא? טוב מודחק, רע מודחק, מה זה רצון מודחק?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רצון, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רצון, איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצינג מומלץ, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, אימון אישי למתבגרים בנושא רצון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5469 שניות - עכשיו 13_05_2025 השעה 20:47:40 - wesi1