אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רוצה משהו ✔פרפקציוניזם, קבלת החלטות, לא מצליח להחליט, לא יודע מה להחליט, רוצה להיות בטוח, רוצה משהו מושלם, לא מצליח להסביר, לא מצליח להתמקד ✔...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:33פרפקציוניזם, קבלת החלטות, לא מצליח להחליט, לא יודע מה להחליט, רוצה להיות בטוח, רוצה משהו מושלם, לא מצליח להסביר, לא מצליח להתמקד
למה קשה להחליט מה להסביר כשיש המון אפשרויות?

אליעד כהן מתייחס למצב בו אדם מתכנן מראש להסביר משהו לאנשים אחרים, אך נתקל בקושי עצום כי בזמן ההכנה קופצות לו אינספור אפשרויות והיפוכים. כל אפשרות שהוא חושב עליה גוררת מיד מחשבה על ההפך ממנה, וכך נוצר עומס מחשבתי שגורם לו לאבד את הפוקוס ולהרגיש "עמוס" ומוצף. בסופו של דבר, אותו אדם מגיע למסקנה שהוא כבר לא בטוח בשום דבר ולא יודע מה להסביר.

האם באמת יש לך רצון להסביר?

אליעד מבהיר כי לפני שעוסקים בשאלה "איך להסביר", צריך לשאול קודם כל אם בכלל קיים רצון אמיתי וברור להסביר. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם אדם רוצה להסביר לאחרים ש"צריך להרים את יד ימין למעלה", עליו קודם להיות בטוח שהוא באמת מאמין בכך שצריך להרים את יד ימין. ייתכן שהקושי נובע מכך שהאדם לא בטוח באמת בדבר שהוא עומד להסביר. אי - ודאות זו היא שגורמת לבלבול ולעומס במחשבות. במילים אחרות, הצעד הראשון לפתרון הוא להבין האם האדם אכן רוצה להסביר והאם הוא סגור ובטוח על התוכן שאותו הוא רוצה להעביר.

מה ההבדל בין הסבר מוחלט להסבר יחסי?

אליעד מציג את ההבדל בין שני סוגי הסברים:
  • הסבר מוחלט: ניסיון להציג אמת מוחלטת, הוכחה ניצחת ללא כל ספקות או אפשרויות אחרות. במצב כזה, האדם מנסה למצוא את ההסבר האחד שתקף בכל מצב, ולכן נתקל תמיד בספקות והיפוכים, מה שגורם לעומס ולבלבול.
  • הסבר יחסי: גישה של הסבר שהוא נכון חלקית, נכון במסגרת מסוימת או במצב ספציפי, ולא מחויב להיות נכון באופן מוחלט. הסבר כזה מאפשר לאדם להסביר משהו בצורה נינוחה יותר, כי הוא אינו מנסה להוכיח אמת מוחלטת אלא מציע אפשרות סבירה.
אליעד מייעץ כי מי שמתעקש על הסברים מוחלטים תמיד ירגיש עומס, ואילו מי שמוכן לקבל הסברים יחסיים יוכל להסביר בקלות יותר, כי הוא מרגיש שלמות עם משהו שהוא אינו מושלם.

כיצד פרפקציוניזם מונע ממך להסביר?

הקושי הגדול אותו מתאר אליעד הוא פרפקציוניזם. אדם פרפקציוניסט רוצה שכל דבר שהוא מסביר יהיה מושלם וללא פגם. הבעיה היא שהמציאות לא מאפשרת באמת להגיע לשלמות כזו, כי תמיד ישנן אפשרויות אחרות וספקות שעולים. כך הפרפקציוניסט נלכד בקונפליקט פנימי בין הרצון להסביר את הדבר המושלם לבין המציאות שלעולם לא מאפשרת באמת להציג משהו מושלם לחלוטין.

אליעד מסביר כי זו למעשה "התחזות" לחפש שלמות מוחלטת, מפני שאם באמת אדם היה מחפש את השלמות באופן מלא, הוא היה חייב להטיל ספק אפילו בעצם הרצון שלו להיות פרפקציוניסט. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא חייב להיות בטוח ב - 100% לפני שהוא מסביר משהו, הוא צריך קודם כל להיות בטוח לחלוטין שהוא בכלל צריך להיות בטוח ב - 100%. אם אדם באמת היה מפקפק עד הסוף, הוא היה מגלה שאין וודאות מוחלטת בשום דבר, כולל הרצון שלו בשלמות.

מה הקשר בין שביעות רצון לבין הסבר יחסי?

אליעד כהן מדגיש שהיכולת להסביר משהו בצורה נינוחה תלויה ביכולת של האדם להרגיש שביעות רצון ממשהו יחסי, כלומר, להיות מסופק ממשהו שהוא אינו מושלם. אם האדם מסוגל ליהנות מדברים יחסיים, הוא יוכל להסביר בקלות ובבהירות בלי להרגיש עמוס ומוצף, גם כאשר הוא מודע לכך שישנן אפשרויות נוספות שיכולות להיות טובות לא פחות.

לעומת זאת, אם האדם מתעקש על משהו מושלם ולא מצליח להסתפק במשהו שהוא רק טוב חלקית, הוא תמיד יחוש אי - שקט ויהיה עמוס במחשבות של ספק. במצב זה האדם עלול להיתקע ולא להצליח להסביר.

האם באמת יש הבדל בין שלמות ליחסיות מנקודת המבט המוחלטת?

אליעד מציין פרדוקס מעניין: אם אדם באמת היה מחפש שלמות עד הסוף, הוא היה חייב לבדוק האם בכלל יש הבדל אמיתי בין "שלמות" לבין "יחסיות". ברמה המוחלטת, אין כלל הבדל כזה, והפער בין מה שנראה "שלם" לבין מה שנראה "יחסי" נעלם. מי שמבין זאת יכול להיות גמיש ולנוע בין השלמות לבין היחסיות מבלי להילכד בפרפקציוניזם כפייתי.

לכן, מי שמוצא עצמו מתעקש על שלמות באופן מוגזם, בעצם "מעמיד פנים" שהוא מחפש שלמות, כי לו באמת היה מחפש את האמת באופן מוחלט, היה מגלה שאין כל הבדל ודאי בין יחסי למוחלט. כך היה משתחרר מהצורך להיתקע על אפשרות אחת בלבד.

כיצד להימנע מהעמסת יתר של אפשרויות?

בסיום ההסבר אליעד מציע את הפתרון הפשוט הבא: כאשר אדם רוצה להסביר משהו, עליו לבדוק מי נושא ב"נטל ההוכחה". אם האדם חושב שהוא חייב להסביר רק כאשר הוא בטוח לחלוטין שההסבר נכון ומקיף ב - 100%, הוא תמיד יישאר תקוע. אבל אם הוא מחליט שהוא יכול להסביר משהו כל עוד הוא לא בטוח לחלוטין שהוא שגוי - כלומר, כל עוד הוא סביר מספיק ומספק כרגע - הוא יוכל להסביר באופן ברור, נינוח וממוקד, גם אם קיימות אפשרויות נוספות.

במילים פשוטות: מי שמוכן לקבל יחסיות ולהיות גמיש עם האפשרויות, יוכל תמיד להסביר בקלות וביעילות מבלי להיתקע.
למה השואל מרגיש הצפה בזמן הסבר דברים?

השואל מספר שהוא מתכנן מראש הסבר למישהו, ובתוך הדמיון שלו עולות לו המון אפשרויות והיפוכים. הוא מרגיש שהוא מאבד את הפוקוס בגלל עומס המחשבות: הוא רואה הסבר אחד, ואז מיד צץ לו היפוך שמערער עליו, ועוד היפוך ועוד אפשרות חלופית, עד שבסוף הוא מתבלבל ולא יודע באיזו דרך לבחור. הוא מספר שזו תחושה של "עמוס ועמוס" שמביאה אותו למסקנה שהוא כבר לא בטוח בכלום.

איזו שאלה מעלה אליעד לגבי הרצון להסביר?

אליעד שואל תחילה אם השואל בכלל בטוח שהוא רוצה להסביר. הוא מציע שהבלבול עלול לנבוע לא רק מריבוי ההסברים האפשריים, אלא גם מחוסר בהירות לגבי עצם הרצון להסביר, או הספק אם באמת מה שהשואל רוצה להגיד הוא נכון. למשל, אם השואל בא להסביר "צריך להרים את יד ימין למעלה, " אולי הוא לא בטוח בכלל שצריך להרים את יד ימין, ולכן מתקשה לבחור בניסוח אחד. אליעד מציע להתחיל מלבדוק האם יש רצון אמיתי להסביר, ואם כן, מה בדיוק רוצים להסביר.

מה ההבדל בין הסבר מוחלט להסבר יחסי?

אליעד מדגיש שיש הבדל בין הסבר מוחלט להסבר יחסי. הסבר מוחלט אומר שהשואל רוצה להביא הוכחה ברורה ונכונה ב - 100 אחוז, בלי שום ספק, שההסבר הזה נכון תמיד ובכל מצב. לעומת זאת, הסבר יחסי מסתפק בתיאור שנכון רק באופן חלקי, שמתאים לנסיבות מסוימות. אם השואל מתעקש על הסבר מוחלט, כל פעם יצוצו לו עוד אפשרויות והיפוכים שמערערים על ההסבר הקודם. אם הוא יהיה מוכן להביא הסבר יחסי, שמספק אותו לרגע ולא מחויב להיות "מושלם, " הוא יוכל להציג את הדברים בלי שירגיש עמוס מהאפשרויות האחרות.

כיצד נוצר קונפליקט הפרפקציוניזם?

השואל מודה שהוא פרפקציוניסט ורוצה להגיע להסבר "מושלם." מצד אחד, הוא יודע שקשה להשיג שלמות כי תמיד יש היפוכים ודעות אחרות. מצד שני, הוא מתקשה לקבל הפתרון החלקי כי הוא מרגיש שאולי יש אופציה טובה יותר שהוא מפספס. אליעד מצביע על כך שזו "תחזות" לחפש שלמות מלאה: אם באמת מחפשים שלמות עד הסוף, צריך גם לערער על עצם הרצון לפרפקציוניזם. במילים אחרות, אם מפקפקים בכל דבר, יש לפקפק גם בצורך בשלמות.

איך לסכם את התהליך של הסבר והרצון לשלמות?

בסופו של דבר, אליעד מציע להתבונן בשאלה: האם השואל יכול להסכים להסביר דברים גם אם אינם מושלמים? אם הוא דורש הוכחה ניצחת שההסבר נכון ב - 100 אחוז, סביר שימשיך להיתקע תחת עומס המחשבות והספקות. אבל אם הוא בוחר להסביר "באופן יחסי, " הוא יוכל להחליט שהוא מציג אפשרות אחת מתוך כמה, בלי לפסול שאפשר להסביר אחרת. ההבנה היא שאם רוצים לחיות בשלום עם ההסבר, אפשר לעבור ממצב שבו מחפשים את "האמת המוחלטת" למצב שבו פשוט נותנים מענה יחסי שמניח את הדעת כרגע.
ש: אני בעיקרון.

אליעד: אוקי.

ש: הולך לאיזה מקום מסוים ומסביר שמה כל מיני דברים.

אליעד: עד כאן הגיוני מסביר כל מיני דברים גם בלי קשר למקום מסוים.

ש: כן כמובן בהקשר, עכשיו כשאני יושב ומתכנן איך להסביר את הדברים לבד עם עצמי בדמיון מה שנקרא.

אליעד: אוקי.

ש: אז אני קופצות לי מלא אפשרויות תוך כדי שאני מתחיל להסביר את זה ואז פתאום קופצות לי מלא אפשרויות זה מעמיס אותי וכאילו אני מרגיש שכאילו אני מאבד את הפוקוס כי קופצים לי כל מיני היפוכים, אני בא לי להסביר לפה טוב אבל יש את, אני כאילו את ההיפוך של זה ואז עולה לי היפוך ועוד היפוך ואז זה מתחיל להיות לי עמוס ועמוס ואז כאילו אני בסוף אומר טוב לא יודע.

אליעד: מה אתה בעצם אומר אתה אומר שאתה מנסה להסביר איזה תהליך וקופצות לך מלא דרכים להסביר אותו?

ש: קופצות לי זה כמו.

אליעד: שים לב שאתה לא תענה לי על מה שאני שואל תמשיך.

ש: רגע שנייה אני מנסה להבין את עצמי קודם לפני שאני עונה לך.

אליעד: באמת אז אולי תנסה להבין את עצמך לפי מה שאני שאלתי.

ש: אוקי מה שאלת?

אליעד: אתה מנסה להסביר לאנשים משהו קודם כל אתה בכלל בטוח שמה שאתה רוצה להסביר להם נכון? בא נתחיל משם.

ש: קודם כל אני חושב שהוא נכון ברמה מסוימת.

אליעד: אוקי באופן יחסי אתה בטוח שהוא נכון, לא אולי אתה בכלל לא בטוח שהוא נכון לכן אתה לא יודע איך להסביר להם אותו, אולי יכול להיות שאתה בא להסביר לאנשים נגיד אתה אומר לאנשים "צריך להרים את יד ימין למעלה" ואתה אומר "רגע בכלל צריך להרים את יד ימין למעלה?" ואז אתה מתחיל לנהל עם עצמך דיון אם צריך להרים את יד ימין למעלה ולכן אתה לא מצליח להסביר להם שצריך להרים את יד ימין למעלה כי אתה לא בטוח שצריך להרים את יד ימין למעלה.

ש: נכון.

אליעד: אז אולי מזה הבעיה בכלל זה לא קשור לשום דבר זה קשור לזה שאתה בכלל לא בטוח.

ש: לא זה נכון שלא חייב כי יש כמה אפשרויות זה בדיוק מה שאני מנסה לומר לך שיש כל מיני אפשרויות.

אליעד: הוא רוצה לדעת איך להסביר, בגדול הוא מתאר תהליך שהוא מנסה להסביר משהו והוא מסתבך במחשבות והוא לא יודע איך להסביר והוא רוצה לדעת איך להסביר זאת המהות של מה שהוא אומר.

ש: מול מטרה של כאילו מה אתה רוצה להעביר.

אליעד: תגידי לי מה נסגר איתך, הלאה תמשיך.

ש: אוקי אז אחת הסיבות זה נכון שאני לא בטוח שזה נניח לדוגמה סתם לחצות את הכביש לדוגמה אני לא בטוח.

אליעד: אני שאלתי שאלה עכשיו, אתה בא להסביר להם משהו קודם כל כשאתה בא להסביר להם אותו אתה בכלל חושב אתה כאילו סגור על זה שאתה רוצה להסביר להם את זה בכלל, אתה סגור בכלל שאתה רוצה להיות שם בא נתחיל מזה אולי אתה בכלל לא בטוח שאתה רוצה להסביר להם משהו אולי אתה אומר "אולי אני לא אולי כדאי שאני לא אסביר להם" בא נתחיל מזה.

ש: מה זאת אומרת?

אליעד: תראה בא נלך בפשוט.

ש: בהנחה שאני רוצה להיות ובהנחה שאני שזה.

אליעד: הבנתי תראה כשאתה מסביר למישהו משהו נגיד שאני מסביר לך עכשיו משהו נניח אוקי אז קודם כל צריך לרצות בכלל, קודם כל להניח שאני פה ואתה שם נניח שאתה שואל אותי שאלה זאת גם הנחת יסוד, נניח שאני רוצה לתת לך את התשובה להניח שאני יודע מה התשובה להניח שאני יודע מה התשובה ולהניח שאני יודע להסביר אותה זה הנחות יסוד. השאלה היא אם אתה מניח את כל הנחות היסוד האלה או שאולי גם חלק מהנחות היסוד גם, אתה מבין מה אני אומר אתה עכשיו עומד מולם.

ש: אני עכשיו בא להסביר למישהו משהו מה זה משנה זה לא משנה גם איפה מי, בא אני רוצה להסביר זאת הסיטואציה.

אליעד: קודם כל אתה בטוח שאתה רוצה להסביר לו או שאולי יש לך ספק "רגע אולי אני לא רוצה לגלות לו".

ש: נניח שאני כן רוצה להסביר לו.

אליעד: סבבה ואתה בטוח שאתה רוצה להסביר לו את ההסבר הזה, יש לך בראש מה ההסבר שאתה רוצה להסביר?

ש: זהו שאני לא מצליח למצוא איזה הסבר שיגיע שיספק אותי ולכן אני מסתבך.

אליעד: בסדר אז מה השאלה אז אתה לא בטוח מה ההסבר אתה לא יודע מה ההסבר ולכן אתה לא יודע להסביר נכון.

ש: אבל אני חושב שכן יש איזה אני חושב שזה כן.

אליעד: מה התשובה? התשובה היא פשוטה אם אתה מתיימר לתת הסברים מוחלטים אתה בבעיה תן הסברים יחסיים.

ש: זהו זאת הבעיה.

אליעד: שלך?

ש: שלי.

אליעד: יפה אז אני אומר לך תסביר הסברים יחסיים אם אתה אומר אתה יכול להגיד "אני לא מסביר עד שאני לא בטוח שזה נכון" ואז אתה לא תסביר ואתה יכול להגיד "אני מסביר אם כן אני בטוח שזה לא נכון" ואז אתה יכול להסביר מה שאתה רוצה.

ש: אז איך זה שאני יכול לדבר על מה שאני עושה או יכול להיות על מה שאני אעשה, כי אני שמתי לב להבדל בין זה כי כשאני מחפש את, הרי מה אחד הדברים ששמתי לב אליהם שאני כאילו רואה בכל הסבר איזה סוג של חיסרון אני רואה אפשרות אחרת ששוללת אותו.

אליעד: שמה השכל שבדבר אז מה באותו דבר זה גם יכול להיות רצון כל רצון שיש לך אתה רואה רצון ששולל אותו. עכשיו מה המהות של העניין? המהות של העניין היא האם אתה מסוגל להרגיש שביעות רצון מדבר יחסי זאת מהות העניין, סתם בחיים באופן כללי אם אתה מסוגל ליהנות ממשהו יחסי ממשהו שהוא לא מושלם אז סבבה אז אתה אומר "אוקי זה לא מושלם ואני יכול ליהנות מזה אז אני גם יכול להסביר משהו שהוא לא מושלם".

אבל אם אתה אומר "לא רע לי כי זה לא מושלם לא שלם עם זה לא רוצה להחזיק בזה" אז אתה גם יכול להגיד "אני לא רוצה את ההסבר הזה הוא לא מושלם" ואז תהיה בעיה עכשיו אתה לא יכול להסביר אותו כי אתה לא מרוצה ממנו כי הוא לא מושלם. הבנת?

ש: אני מבין את זה.

אליעד: אוקי אז מה אתה רוצה, עכשיו אז לכאורה אתה נקרע בין הרצון שלך להשיג שלמות לבין להסתפק ביחסי אבל זה לא נכון, למה זה לא נכון?

ש: כי מצד המוחלט אין הבדל בין זה לזה.

אליעד: כי אם היית מחפש את השלמות אז לא היית בטוח בכלל שיש הבדל בין שלמות ליחסי ואז לא הייתה בעיה אבל אתה מעמיד פנים שאתה מחפש שלמות ואז אתה אומר "אני נתקע כי אני רוצה להגיע לשלמות" כמו מלא משוגעים. אתה אומר "זה לא מספק אותי הדברים היחסיים" אתה אומר "אני רוצה מוחלט אני פרפקציוניסט, אני רוצה נגיד פרפקציוניזם".

ש: באופן יחסי נכון זה הפרפקציוניזם אבל באופן יחסי.

אליעד: כן אז זאת התחזות אם היית רוצה פרפקציוניזם עם הסוף היית רוצה פרפקציוניזם במאה אחוז אז היית אומר "האם זה שאני רוצה פרפקציוניזם זה עצמו דבר שהוא עצמו שלם" אתה לא בטוח במאה אחוז שאתה אמור להיות פרפקציוניסט אז למה אתה פרפקציוניסט אז תגיד "לא מה אני צריך להיות בטוח במאה אחוז?" כן תהיה פרפקציוניסט עד שאתה לא בטוח במאה אחוז שאתה צריך להיות פרפקציוניסט אל תהיה פרפקציוניסט.

אז מה האמת שאם אתה תלך "עד הסוף" ואתה תראה שאתה לא יודע כלום אז אתה אומר "יש יחסי יש מוחלט זה שיש הבדל ביניהם זה גם לא בטוח, אפשר לשחק מפה ואפשר לשחק משם" אם אתה רוצה לנטרל הסבר תבדוק האם הוא נכון באופן מוחלט אם אתה רוצה לאשר הסבר תבדוק אם הוא נכון באופן יחסי זה הכל. אתה מבין?

ש: כן מה שמפליא אותי שזה משהו שאני עושה אותו כאילו בלי, זה מה שקורה גם ככה זה המשחק שלי אני משחק לדוגמה אני עברתי ועברתי טוב איך להסביר טוב אמרתי טוב אז תסתפק אל תחשוב על שאר האפשרויות אל תחפש את המוחלט בזה.

אליעד: מה הבעיה בזה שיש עוד אפשרויות?

ש: קודם כל השאלה מאיזה נקודת מבט.

אליעד: אז מה אם יש עוד אפשרויות אז מה אמרו לך אתה חייב להסביר הסבר מוחלט שנכון במאה אחוז ואם לא אל תסביר אותו?

ש: אולי זה הציפיות שלי מעצמי, אני חושב שזה הציפיות שלי מעצמי כי אני חושב שתמיד יש בקהל איזה מישהו שהוא ככה מסתכל על הדברים האלה מהנקודה הזאתי שלי ושמה באים עוד כל מיני רצונות אחרים שקשורים גם כן להערכה עצמית וכו'.

אליעד: אני אומר בפשוט השאלה היא האם אתה מסוגל להיות מרוצה ממשהו יחסי כן או לא, עכשיו אם אתה נצמד לאמת השאלה על מי אתה מביא את נטל ההוכחה האם נטל ההוכחה הוא על ההסבר כשאתה רוצה להסביר האם אתה אומר לעצמך "האם אני בטוח שההסבר הזה נכון" או שאתה אומר לעצמך "האם אני בטוח שההסבר הזה לא נכון".

אם אתה אומר לעצמך "אני לא יכול להסביר את זה אלא אם כן אני בטוח שההסבר הזה נכון הוא מלא ומקיף וממצא" אז אתה לא יכול להסביר אותו כי כל מה שאתה מסביר אתה דופק אותם. אבל זה החיים מה אתה רוצה אתה רוצה מוחלט אין מוחלט, אתה מבין זהו.

ש: במובנים יחסים אני מבין.

אליעד: אוקי טוב הבנו את הסיפור הזה?
להתמודד עם ocd אמונה הוא סגור דמיון התנהגות טורדנית הבדל הסוף ocd האמת באופן מוחלט קונפליקטים מה זה ערך עצמי החלטה החלטות החלטיות הסבר הסברים הצלחה התמקדות יודע מה להחליט לא יודע מה להחליט לא מצליח להחליט לא מצליח להסביר לא מצליח להתמקד להחליט להיות בטוח להסביר להתמקד לקבל החלטה לקבל החלטות מה להחליט מושלם מצליח להחליט פרפקציוניזם קבלת החלטה קבלת החלטות רוצה להיות רוצה להיות בטוח רוצה משהו רוצה משהו מושלם רצון שלמות
חקר הרצון, איך אני יודע שאני רוצה משהו? איך אני יודע שיש לי רצון? איך אני מרגיש שאני רוצה משהו? האם אני רוצה משהו? למה אני רוצה משהו? פעולות משתנות מתוך אחדות פשוט, נפרדות מתוך אחדות, אולי אני לא רוצה כלום? השתוות הרצון
חקר הרצון, איך אני יודע שאני רוצה משהו? איך אני יודע שיש לי רצון? איך אני מרגיש שאני רוצה משהו? האם אני רוצה משהו? למה אני רוצה משהו? פעולות משתנות מתוך אחדות פשוט, נפרדות מתוך אחדות, אולי אני לא רוצה כלום? השתוות הרצון
... הרצון, איך אני יודע שאני רוצה משהו? איך אני יודע שיש לי רצון? איך אני מרגיש שאני רוצה משהו? האם אני רוצה משהו? למה אני רוצה משהו? פעולות משתנות מתוך אחדות פשוט, נפרדות מתוך אחדות, אולי אני לא רוצה כלום? השתוות הרצון איך אפשר לדעת שבאמת רוצים משהו? בשיחה, אליעד כהן עוסק ... אני רוצה כבר כוללת בתוכה הנחה מוקדמת. כלומר, להגיד אני רוצה משהו זה בעצמו סוג של הנחת יסוד שצריך לבדוק אותה. השאלה הנשאלת היא: האם בכלל באמת רוצים משהו, או שזו רק הנחה ראשונית? האם ייתכן שבעצם לא רוצים כלום? ... שאומר רע לי בחיים. כששואלים אותו מדוע רע לו, הוא משיב שהוא רוצה משהו שאין לו. אבל האם הוא באמת יודע מה הוא רוצה? ואולי הוא בכלל לא רוצה כלום? כאן אליעד מציע שאלה שונה לחלוטין, ואולי אפילו הפוכה: אולי האדם הזה בעצם לא רוצה שום דבר, והוא רק חושב שהוא רוצה משהו כי הוא מניח זאת מראש? מה קורה כשמנסים להחליש את הרצון? אליעד מתאר ניסיון תיאורטי להחליש את הרצון של האדם: אם לא מצליחים לשנות את הרצון או להשיג ...
טיפים לחקירה רגשית, איך להבין למה אני רוצה משהו, כאשר אני לא מוצא את הסיבה למה אני רוצה משהו וכאשר אני לא יודע למה אני רוצה משהו? איך לא להיכנס ללופ? מה לעשות אם אני לא יודע מה הסיבה? מודעות עצמית
טיפים לחקירה רגשית, איך להבין למה אני רוצה משהו, כאשר אני לא מוצא את הסיבה למה אני רוצה משהו וכאשר אני לא יודע למה אני רוצה משהו? איך לא להיכנס ללופ? מה לעשות אם אני לא יודע מה הסיבה? מודעות עצמית
... לחקירה רגשית, איך להבין למה אני רוצה משהו, כאשר אני לא מוצא את הסיבה למה אני רוצה משהו וכאשר אני לא יודע למה אני רוצה משהו? איך לא להיכנס ללופ? מה לעשות אם אני לא יודע מה הסיבה? מודעות עצמית מהו לופ רגשי ואיך לזהות אותו? אליעד כהן מסביר מהו לופ רגשי וכיצד לזהות אותו כאשר אנו חוקרים את הסיבות לרצונות שלנו. לופ רגשי הוא מצב שבו האדם שואל את עצמו מדוע הוא רוצה משהו ומגיע לתשובה מעגלית, שבה הסיבה והתוצאה הן זהות. למשל, אם אדם שואל את עצמו: למה אני רוצה את הבחורה? והוא עונה כי אני רוצה אותה, זאת תשובה שהיא לופ ברור, מכיוון שהסיבה והתוצאה ... כאשר אליעד מסביר את אופן ניסוח השאלות הנכון, הוא מציין את החשיבות של ניסוח מלא ומדויק. במקום לשאול למה אני רוצה משהו?, הוא מציע לנסח כך: למה אני רוצה את הדבר הזה ולא נמצא במצב הפוך, שבו אני לא רוצה את הדבר הזה, או שלא אכפת לי אם ארצה אותו או לא?. הדגש הוא תמיד להוסיף את האופציה ההפוכה ואת ... למצב של חוסר ידיעה מוחלטת? אליעד מסביר מה לעשות במקרה שבו אדם הגיע לנקודה שבה הוא באמת ובתמים לא יודע מדוע הוא רוצה משהו. בשלב כזה, הוא ממליץ לקחת הפסקה זמנית מהנושא ולבחור נושאים אחרים לחקירה. על ידי חקירת נושאים נוספים בחיים, האדם יפתח יכולת טובה יותר להבין את עצמו, וכך יגיע לתובנות עמוקות ... רעידות (כמו בפרקינסון) וחותך את עצמו בטעות - ברור לו שזה לא רצונו האמיתי, אלא משהו שנכפה עליו. לעומת זאת, אדם שרוצה משהו ומרגיש מחובר לרצון הזה, ירגיש הפרעה אם לא יאפשרו לו לממש אותו. אם אדם לא יודע למה הוא רוצה משהו, עליו לשאול את עצמו האם הוא היה מוטרד אם היו מונעים ממנו לממש את הרצון הזה. אם התשובה היא כן, זה אומר שהרצון נתפס כשייך לו באמת, ולכן חשוב לו להמשיך ולחקור אותו לעומק. האם יש ... עצמית? מה עושים כשנתקעים בחקירה עצמית? איך לזהות אם הרצון שלי הוא אמיתי? מה זה לופ רגשי? איך לגלות למה אני רוצה משהו ולמה משהו עושה לי טוב? טיפים להתבוננות עצמית, איך לא להיכנס ללופ בחקירה שבו התוצאה הופכת להיות הסיבה? איך לגלות למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? מהו לופ רגשי? איך לדעת האם באמת אני לא יודע למה אני רוצה משהו? האם אני מרגיש שהשתגעתי בגלל שאני לא יודע למה אני רוצה משהו? האם אני מרגיש שהרצון שלי הוא לא שלי? למה לפסול את כל הסיבות הלא נכונות כדי להגיע לסיבה הנכונה? איך להתקדם בחקירה למה אני רוצה משהו אם הגעתי למבוי סתום? האם חקירה רגשית היא כמו מבוך שיש בו נתיבים שמובילים למבוי סתום? איך לנסח נכון את השאלה למה אני רוצה משהו, כדי לא להיכנס ללופ? מהו ניסוח נכון? איך לשאול שאלה מלאה בצורה נכונה? איך לשאול בצורה נכונה את השאלה למה אני רוצה משהו? למה רע לי ממשהו? למה אני רוצה זוגיות? למה אני רוצה את הבחורה? למה אני מרגיש רע לבד? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני רוצה שיאהבו אותי? ...
למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית
למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית
... אני רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית למה אני רוצה להרגיש טוב או להימנע מהרגשה רעה? אליעד כהן פותח בשאלה מהותית: מדוע אדם רוצה להרגיש טוב ומדוע הוא ... אליעד מדגיש שהרצון או אי - הרצון הוא שקובע את הטוב ואת הרע. אם אדם אומר אני לא רוצה משהו הוא בעצם אומר שזה רע עבורו, ולהפך. האם לא רוצה ורע הם אותו הדבר? אליעד מחדד את ההבנה שהמונחים רע ואני לא רוצה הם למעשה מילים נרדפות. אם אדם ... גדולות לשאלות קטנות יותר? אליעד מסביר שכדי להתמודד עם שאלות מהותיות כמו למה אני רוצה משהו? או למה אני לא רוצה משהו? חייבים לפרק את השאלה לשאלות קטנות וברורות יותר. לדוגמה, כשאדם שואל את עצמו: למה אני לא רוצה שיכאב לי? הוא צריך קודם כל לשאול שאלות בסיסיות ... - רצון? אליעד כהן מציע להעמיק בשאלה: האם בכלל קיימת סיבה אמיתית לכך שאדם רוצה או לא רוצה משהו? הוא מציע לבדוק לעומק את המושג סיבה. לדבריו, אנשים מניחים באופן אוטומטי שלכל דבר יש סיבה, אך זו הנחה שצריך לבדוק בעצמה. הוא מסביר שכדי להבין את ... לא תבין את המנגנון שבו אתה מזהה רגשות או רצונות, לעולם לא תוכל להבין באמת למה אתה רוצה משהו או למה אתה נמנע מדברים אחרים. בסיום ההרצאה אליעד כהן מסכם את הגישה הפרקטית להבנת עצמך ולניתוח פנימי: לקחת כל שאלה גדולה ומורכבת ולהפוך אותה ...
רצון מודחק, רצון בתת מודע, מה אני רוצה? לא רוצה משהו, האם אני רוצה משהו? האם אני לא רוצה משהו? לא רוצה להתאמץ, רוצה לא רוצה, גם רוצה וגם לא רוצה
רצון מודחק, רצון בתת מודע, מה אני רוצה? לא רוצה משהו, האם אני רוצה משהו? האם אני לא רוצה משהו? לא רוצה להתאמץ, רוצה לא רוצה, גם רוצה וגם לא רוצה
... מודחק, רצון בתת מודע, מה אני רוצה? לא רוצה משהו, האם אני רוצה משהו? האם אני לא רוצה משהו? לא רוצה להתאמץ, רוצה לא רוצה, גם רוצה וגם לא רוצה איך אפשר לדעת אם אני באמת רוצה או לא רוצה משהו? אחת השאלות המהותיות ביותר שאליעד כהן עוסק בהן בהרצאה זו היא איך אפשר לדעת אם האדם באמת רוצה או לא רוצה משהו מסוים. אדם יכול לשאול את עצמו שאלה פשוטה, כמו למשל, האם אני רוצה להפסיק לעשן?. נניח שהאדם עונה לעצמו שהוא לא רוצה להפסיק לעשן, ... על ידי אותה השיטה - שיטת השאלה ההיפותטית של לו הדבר היה ניתן ללא מאמץ וללא מחיר. אדם שאומר לעצמו שהוא לא רוצה משהו, לעיתים קרובות מגלה שאילו הדבר היה ניתן לו בחינם ובקלות, הוא היה כן רוצה אותו. זו דרך ברורה ויעילה להבין את הרצונות המודחקים ... בטכניקה הפשוטה הזו שוב ושוב. בכל פעם שאדם מרגיש חוסר בהירות לגבי מה הוא רוצה, או כאשר הוא חושב שהוא אינו רוצה משהו, עליו לשאול את עצמו את השאלה: אם זה היה ניתן לי בקלות, ללא כל מחיר וללא מאמץ, האם הייתי רוצה את זה?. אם התשובה לשאלה הזו ...
רצון, איך לדעת למה אני רוצה משהו? איך לדעת למה אני לא רוצה משהו? איך נוצר רצון? למה יש לי רצון מסוים? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לחקור רצון? למה בא לי משהו? למה אני מעדיף משהו? למה יש לי חשק למשהו? למה משהו עושה לי טוב?
רצון, איך לדעת למה אני רוצה משהו? איך לדעת למה אני לא רוצה משהו? איך נוצר רצון? למה יש לי רצון מסוים? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לחקור רצון? למה בא לי משהו? למה אני מעדיף משהו? למה יש לי חשק למשהו? למה משהו עושה לי טוב?
... איך לדעת למה אני רוצה משהו? איך לדעת למה אני לא רוצה משהו? איך נוצר רצון? למה יש לי רצון מסוים? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לחקור רצון? למה בא לי משהו? למה אני מעדיף משהו? למה יש לי חשק למשהו? למה משהו עושה לי ... בחיים שלנו. איך לחקור ולגלות למה אני רוצה משהו מסוים? לפי אליעד כהן, כדי לדעת למה אנחנו רוצים דבר מסוים, עלינו לשאול את עצמנו שתי שאלות ... ההחלטות והפעולות שלנו. איך לדעת למה אני רוצה משהו? איך נוצר רצון? איך לחקור רצון בצורה נכונה? למה אני לא רוצה משהו? למה משהו עושה לי טוב? ...
למה אני עושה משהו? למה אני רוצה משהו? האם אני באמת רוצה משהו? למה אני אוהב משהו? האם אני באמת אוהב אותה? האם אני באמת אוהבת אותו? שינוי הרגלים, שחזור זיכרון, שחזור תחושות, איך נוצר רצון? למה מישהו רוצה משהו? רצון מזויף
... אני עושה משהו? למה אני רוצה משהו? האם אני באמת רוצה משהו? למה אני אוהב משהו? האם אני באמת אוהב אותה? האם אני באמת אוהבת אותו? שינוי הרגלים, שחזור זיכרון, שחזור תחושות, איך נוצר רצון? למה מישהו רוצה משהו? רצון מזויף מהו המקור של הרצון ושל ההעדפות שלנו? לעיתים אדם מבצע ... איך להבין את עצמנו ולשאול את השאלות הנכונות? כדי להבין את עצמנו ואת הרצונות שלנו, כדאי לשאול את השאלות האלה: למה אני רוצה משהו? האם זה באמת מה שאני רוצה עכשיו, או שאני מנסה לשחזר תחושה? ואיך ... הפעולות שלנו ולבחון אם הן מבוצעות מתוך רצון אמיתי, או מתוך רצון לשחזר תחושה או זיכרון מסוים. איך נוצר רצון? למה אני רוצה משהו? מהו רצון מזויף? שחזור תחושות וזיכרון שינוי הרגלים מהו רצון אמיתי? ...
המסע אל חקר הרצון, מהם 3 הגורמים שגורמים לך לרצות משהו אחד יותר מאשר דבר אחר? איך לדעת למה משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? איך לגלות שאני אלוהים? למה אני רוצה שיאהבו אותי? איך לגלות את הסיבה שאתה רוצה משהו?
המסע אל חקר הרצון, מהם 3 הגורמים שגורמים לך לרצות משהו אחד יותר מאשר דבר אחר? איך לדעת למה משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? איך לגלות שאני אלוהים? למה אני רוצה שיאהבו אותי? איך לגלות את הסיבה שאתה רוצה משהו?
... אל חקר הרצון, מהם 3 הגורמים שגורמים לך לרצות משהו אחד יותר מאשר דבר אחר? איך לדעת למה משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? איך לגלות שאני אלוהים? למה אני רוצה שיאהבו אותי? איך לגלות את הסיבה שאתה רוצה משהו? מהם שלושת הגורמים שקובעים למה אני רוצה משהו מסוים? אליעד כהן מסביר שיש שלושה גורמים שקובעים למה אנחנו ... מספיק, וזאת רק מפני שההורים לא אפשרו לו פשוט לבכות כילד. מה לעשות אם לא מצליחים למצוא סיבה לרצון? כאשר אדם שואל את עצמו למה אני רוצה משהו? והוא לא מצליח למצוא לכך סיבה, הדבר בהכרח מחליש את הרצון שלו ... רוצה את זה? שוב ושוב, אפילו אם התשובה לא נמצאת מיד. עצם החקירה המתמדת מחלישה את הרצון גם אם אין תשובה ברורה. איך החקירה למה אני רוצה משהו מובילה לגילוי שאתה אלוהים? אליעד טוען שאם אדם ימשיך ויחקור ... לרצונו, וזהו מצב של שלמות אמיתית. למה כדאי להמשיך ולחקור גם אם לא מוצאים תשובה? אליעד מבהיר שגם אם לא מוצאים תשובה לשאלה למה אני רוצה משהו? חשוב להמשיך ולשאול, כי עצם המשך החקירה מחליש את הרצון הלא ... מוצדקת. הוא מסביר שהמשך החקירה יהפוך את האדם לאלוהים האמיתי, ויעזור לו להגיע להבנה העמוקה של המציאות ושל עצמו. איך לדעת למה אני רוצה משהו? איך מחלישים רצון בלי סיבה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? מה ... למה להמשיך לחקור את סיבת הרצון? איך להפוך להיות אלוהים האמיתי? מהם שלושת הגורמים המשפיעים על הרצון? מהן 3 הסיבות שבגללן אתה מאוד רוצה משהו? מה לעשות כאשר תינוק בוכה בלי סיבה? למה בן אדם רוצה שיאהבו ... למרות שלא מוצאים תשובה? למה לחקור גם כשאין תשובה? איך ליצור לעצמך מוטיבציה לחקירת סיבת הרצון? איך לשכנע מישהו שיש סיבה למה הוא רוצה משהו? מה לעשות אם לא מצליחים למצוא את הסיבה שבגללה רוצים משהו? איך ... לך לגלות שאתה אלוהים? מה המשמעות של להיות אלוהים? איך ההבנה שאתה אלוהים תגרום לך לגלות שאתה אלוהים שטני ואלוהים שקרי? למה אלוהים רוצה משהו? איך לשאול למה אני רוצה משהו מנקודת המבט של אלוהים? למה קיים הרצון של אלוהים? איך להפוך ...
איך לדעת כמה אני רוצה משהו? איך לדעת האם אני באמת רוצה משהו? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת כמה אני אוהב משהו? איך לדעת האם אני באמת אוהב משהו? איך לדעת כמה הרצון שלי חזק? אין לי חשק לכלום, אין לי אנרגיה לכלום, איבוד משמעות
איך לדעת כמה אני רוצה משהו? איך לדעת האם אני באמת רוצה משהו? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת כמה אני אוהב משהו? איך לדעת האם אני באמת אוהב משהו? איך לדעת כמה הרצון שלי חזק? אין לי חשק לכלום, אין לי אנרגיה לכלום, איבוד משמעות
... לדעת כמה אני רוצה משהו? איך לדעת האם אני באמת רוצה משהו? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת ... איבוד משמעות איך אפשר לדעת אם אתה באמת רוצה משהו? כדי לדעת אם אתה באמת רוצה משהו, אליעד כהן מציע להשתמש בדימוי ברור ... כהן מדגיש היא פשוטה וברורה: אם אתה באמת רוצה משהו, אתה לא תוכל להתעלם ממנו או להמשיך ... באמת, באמת רוצה אותו. אם אתה חושב שאתה רוצה משהו אבל מסוגל להתעלם ממנו, סימן שאתה ... הזאת מאפשרת לאדם לדעת בדיוק כמה הוא רוצה משהו, ומסייעת לו להימנע מאשליות או ... והעמוק ביותר שלך. איך לדעת אם אני באמת רוצה משהו? אין לי חשק לכלום, מה עושים? איך ... אנרגיה לכלום? איך אפשר לדעת אם אני באמת רוצה משהו? כדי להבין אם אתה באמת רוצה משהו, ניתן להשוות זאת לרעב פיזי. כאשר ... לו תועלת. מהי מסקנת הדברים? אם אתה באמת רוצה משהו, אתה תהיה כל כולך ממוקד בו, עד כדי ...
איך לדעת כמה אני רוצה משהו? איך לדעת האם אני רוצה משהו? אולי אני מדחיק רצון? אולי יש לי רצון מודחק? עודף רצון, עודף מוטיבציה, איך לדעת מה אני רוצה? להחליש רצון, לחזק רצון
איך לדעת כמה אני רוצה משהו? איך לדעת האם אני רוצה משהו? אולי אני מדחיק רצון? אולי יש לי רצון מודחק? עודף רצון, עודף מוטיבציה, איך לדעת מה אני רוצה? להחליש רצון, לחזק רצון
... לדעת כמה אני רוצה משהו? איך לדעת האם אני רוצה משהו? אולי אני מדחיק רצון? אולי יש לי רצון מודחק? עודף רצון, עודף מוטיבציה, איך לדעת מה אני רוצה? להחליש רצון, לחזק רצון איך לדעת כמה באמת אני רוצה משהו? אליעד כהן פותח את ההרצאה בשאלה המרכזית - איך אפשר לדעת כמה אני באמת רוצה משהו? פעמים רבות נדמה לנו שאנו רוצים דבר מסוים, אך לא ברור לנו עד כמה באמת אנחנו רוצים אותו. ... לישון, זה אומר שהרצון לישון חזק יותר מהרצון לשתות מים, למרות שהוא בהחלט רוצה לשתות מים. מהי הדרך להבין כמה אני רוצה משהו באמת? אליעד מציע שיטה ברורה להערכת הרצון האמיתי: להניח שכל הרצונות האחרים של האדם נמחקו, ... איזון בין הרצון להשיג משהו לבין הפחד מלא להשיג אותו. האם באמת טוב לרצות חזק מאוד משהו? אליעד מבהיר שברגע שאדם רוצה משהו בצורה קיצונית, הוא הופך להיות תלוי בו, ואז הוא סובל אם אינו משיג אותו. אדם שרוצה מאוד כסף, ... מה אני רוצה? איך לזהות רצון מודחק? למה אני לא משיג את מה שאני רוצה? איך להחליש רצון חזק מדי? איך לבדוק כמה אני רוצה משהו? האם יש לי רצון מודחק? ...
איך להוציא את בת המלך? איך לחזק את עוצמת הרצון? מעשה מאבדת בת המלך, איך לרצות יותר? האם אני באמת רוצה משהו? כמה אני באמת רוצה משהו? אושר חליפי, אושר חיצוני במקום אושר פנימי, אהבה חיצונית במקום אהבה פנימית, להשיג שלמות
איך להוציא את בת המלך? איך לחזק את עוצמת הרצון? מעשה מאבדת בת המלך, איך לרצות יותר? האם אני באמת רוצה משהו? כמה אני באמת רוצה משהו? אושר חליפי, אושר חיצוני במקום אושר פנימי, אהבה חיצונית במקום אהבה פנימית, להשיג שלמות
... להוציא את בת המלך? איך לחזק את עוצמת הרצון? מעשה מאבדת בת המלך, איך לרצות יותר? האם אני באמת רוצה משהו? כמה אני באמת רוצה משהו? אושר חליפי, אושר חיצוני במקום אושר פנימי, אהבה חיצונית במקום אהבה פנימית, להשיג שלמות איך לחזק את עוצמת הרצון ולהשיג מטרות? בהרצאה זו, ... חיים כלשהי. במקום להתמודד עם הקושי הישיר, הם בורחים ממנו באמצעות פתרונות שמספקים להם סיפוק רגעי אך אינם מקדמים את המטרה האמיתית שלהם. איך אפשר לדעת אם אני באמת רוצה משהו? האם אנחנו באמת רוצים להשיג מטרה? המדד הפשוט ביותר הוא היכולת שלנו להתמקד במטרה זו בלי להסיח את הדעת ממנה. לדוגמה, אדם שרוצה להיות מאושר ... אולי לא באמת רוצה להשיג את האושר הפנימי. אם אתה לא מסוגל לשבת ולחשוב רק על המטרה שלך, זה סימן שאתה לא באמת רוצה להשיג אותה. הקשר בין רצון חזק להגשמת המטרה כשאתה רוצה משהו בכל ליבך, ללא שום תחליף או פתרון זמני, כל האנרגיה שלך מתרכזת במטרה הזו, מה שמוביל לכך שהיא תוכל להתממש. הרצון המוחלט הוא הכוח שמניע את ... הם נתקלים בקשיים, הם פונים להסחות דעת שונות כמו צפייה בטלוויזיה, בילויים, או אפילו תלות רגשית באחרים במקום להמשיך ולהתמקד במטרה שלהם. איך אפשר לדעת אם אני באמת רוצה משהו? מדד לבדיקת עוצמת הרצון הוא היכולת של האדם להתמקד לחלוטין במטרה, ללא פנייה לתחליפים שמספקים סיפוק רגעי. אם אדם מסוגל להקדיש את כל כולו ... להצליח בעסק, אך בכל פעם שהוא נתקל בקושי הוא מסיח את דעתו בדברים אחרים - סימן שהוא לא באמת מוכן להשקיע הכל בהצלחה. מהו הקשר בין רצון חזק לבין השגת המטרה? כאשר אדם רוצה משהו בכל ליבו, ללא שום תחליפים או בריחות, הוא ימצא דרך להשיג זאת. הרצון המוחלט מוביל לכך שכל האנרגיה מתרכזת במטרה, מה שבסופו של דבר גורם לה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פרפקציוניזם, קבלת החלטות, לא מצליח להחליט, לא יודע מה להחליט, רוצה להיות בטוח, רוצה משהו מושלם, לא מצליח להסביר, לא מצליח להתמקד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רוצה משהו, איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: רוצה משהו, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן לזוגיות, מאמן אישי בטלפון, יועץ פילוסופי בתחום רוצה משהו - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 14:52:01 - wesi1