אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רגשיות ✔גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:22גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
מדוע הטיפול הנפשי לא תמיד מצליח ומה הסיבה האמיתית לכך?

כאשר טיפול נפשי אינו מצליח, אליעד כהן מסביר שאין זה נכון להאשים את המטופל כ"בעייתי" או "גרוע". ההסבר לכך פשוט: תפקיד הטיפול הוא להתאים את עצמו למטופל, אפילו אם המטופל מאתגר או קשה במיוחד. לכן, בכל מקרה של כישלון, האחריות מוטלת על הטיפול עצמו. אם שיטת הטיפול אינה מתאימה או שהגישה של המטפל אינה נכונה למטופל, הטיפול ייכשל.

מה ההבדל בין טיפול שלא הצליח למרות שהיה אמור להצליח לבין טיפול שלא היה אמור להצליח מלכתחילה?

אליעד כהן מבחין בין שני סוגי כישלונות בטיפול: הראשון, כאשר טיפול נכשל למרות שהיה אמור להצליח, והשני, כאשר המטופל מצפה לתוצאות מיידיות מטיפול שלא נועד לכך. הוא נותן כדוגמה אדם שרץ פעם אחת על הליכון, ואז מתלונן שהמשקל לא השתנה. הטיפול, במקרה זה הריצה, לא היה אמור להביא לתוצאות כה מהירות. לכן, לא מדובר בכישלון של הטיפול, אלא בתפיסה מוטעית של המטופל.

מה עושים כשהטיפול עובד ואז מפסיק לעבוד?

מצבים נפוצים הם כאשר מטופלים יורדים במשקל ואז עולים שוב, או מפסיקים לעשן ואז חוזרים לעשן. הסיבה לכך היא שטיפול שהתמקד בשינוי התנהגותי בלבד, כמו להפסיק לעשן על ידי זריקת סיגריות לפח או להפחית באכילה, לא טיפל בשורש החשיבתי של הבעיה. כתוצאה מכך, כשהחשיבה הישנה עדיין קיימת, ההתנהגות הבעייתית חוזרת לאחר זמן.

האם שינוי חשיבתי עדיף על שינוי התנהגותי?

לפי אליעד, שינוי חשיבתי הוא יסודי ויציב יותר לאורך זמן. בעוד ששינוי התנהגותי יכול להביא לתוצאות מהירות, לרוב הן לא מחזיקות מעמד, כי המחשבות הישנות לא השתנו. שינוי מחשבתי, לעומת זאת, משנה את הבסיס הפנימי של ההתנהגות, ולכן התוצאות יהיו יציבות יותר לטווח הארוך.

מדוע גם שינוי חשיבתי יכול להיכשל?

עם זאת, שינוי חשיבה אינו תמיד בטוח. אם המטופל מאמץ חשיבה חדשה בצורה לא מדויקת, למשל באמצעות מנטרות חיוביות מוגזמות או אמונות מוחלפות ללא בדיקה מעמיקה, השינוי יחזיק מעמד לזמן מוגבל בלבד. דוגמה לכך היא חשיבה חיובית מדי, שברגע של משבר עלולה להתערער בגלל שהיא מתעלמת מהשלילי. גם שימוש בעוגנים וטכניקות NLP להחלפת אמונות יכול להוביל לתוצאות זמניות בלבד, כיוון שאלה אינן מבוססות על בירור אמיתי של האמת אלא על התניות זמניות.

איך יוצרים שינוי חשיבה יציב לאורך זמן?

אליעד כהן מדגיש שכדי להבטיח שהשינוי יחזיק מעמד, יש לבחון לעומק את החשיבה החדשה מכל הכיוונים האפשריים. לא מספיק להסתפק בכך שהמטופל "מרגיש טוב" או "מרגיש שזה נכון", אלא יש לבדוק היטב אם כל ההנחות השליליות נשללו לחלוטין, ולהבטיח שהמטופל אינו יכול אפילו לדמיין סיבה הגיונית לחזור להתנהגות הישנה. לדוגמה, אם אדם הפסיק לכעוס ב - 51% בלבד, הטיפול לא יהיה יציב לאורך זמן, כי עדיין קיימת האפשרות לחזור ולכעוס.

כיצד מזהים טיפול טוב?

טיפול טוב לא מסתפק בשינוי ההתנהגות, וגם לא רק בשינוי החשיבה, אלא עוסק באופן יסודי גם בהעלאת האפשרות של חזרת הבעיה ומנטרל אותה מראש. בדומה לאדם שעובר כימותרפיה ונבדק לאחר מכן לוודא שאין פוטנציאל לחזרת המחלה, טיפול נפשי מוצלח חייב לזהות ולטפל גם באפשרות התיאורטית ביותר של חזרת ההתנהגות הבעייתית.

אליעד נותן דוגמה לכך ממישהו שמפחד להיכנס למעלית כי הוא חושש להיתקע. הטיפול לא יסתפק בלומר לו שאין סיבה לפחד, אלא יטפל גם בפחד מהתרחיש הנדיר של היתקעות בפועל במעלית, כדי לוודא שהבעיה לא תחזור אף במקרים חריגים וקיצוניים ביותר.

איך לוודא שטיפול לא ייכשל לאורך זמן?

לסיכום, טיפול מוצלח חייב לטפל הן בשינוי ההתנהגות והן בשינוי חשיבה מעמיק ויסודי, המבוסס על בירור אמיתי של המציאות ולא על החלפת אמונה באמונה אחרת. טיפול טוב מציף בכוונה את הבעיה הישנה ובודק האם המטופל יכול לדמיין באופן הגיוני שהוא חוזר להתנהגות הישנה, ואם כן, הטיפול ימשיך לטפל בנקודה זו עד שהמטופל לא יוכל לראות שום היגיון בשיבה להרגל הישן.
מדוע טיפול עלול להיכשל ולמה לא להאשים רק את המטופל?

כאשר טיפול נפשי לא מצליח, אין להסתפק בהסבר שהמטופל "לא מתאים" או שהוא "בעייתי", משום שטיפול טוב אמור להתאים את עצמו למטופל בכל מצב. הטענה שלפיה המטופל הוא הבעיה אינה נכונה, כי אם המטופל מתקשה, על המטפל להתאים לו שיטה אחרת או גישה שונה. לכן, בכל מצב של כישלון, האחריות נופלת על הטיפול שלא הותאם באופן מספק לצרכים של המטופל.

מה ההבדל בין טיפול שהיה אמור להצליח אך לא הצליח, לטיפול שכלל לא היה אמור לעזור?

ישנם מצבים שבהם הטיפול לא מצליח כי הוא באמת היה אמור לפתור את הבעיה ולא פתר אותה. במצבים כאלה, הטיפול כנראה לא נעשה כראוי או לא התאים למטופל. לעומת זאת, קיימים מצבים שבהם המטופל מצפה להצלחה מיידית, למרות שהטיפול כלל לא נועד לתת תוצאה כה מהירה. דוגמה לכך היא אדם שרוצה לרזות ורץ פעם אחת על הליכון, ואז מתאכזב שאין שינוי מידי במשקל. הטיפול (הריצה) לא היה אמור לתת תוצאות כל כך מהר, ולכן אין לתלות בו את הכישלון.

למה כישלון של טיפול הוא תמיד באחריות הטיפול עצמו?

אם טיפול באמת מתחייב ליצור שינוי ולמרות זאת איננו מוביל לתוצאות, הרי שהוא צריך לבדוק איך להסתגל לאותו מטופל. אם הטיפול טוען ש"זה לא עבד עליו" - המשמעות היא שהטיפול לא הותאם למצבו הייחודי של המטופל. כאשר טיפול מצהיר שהוא מצליח בדרך אחת, אך פוגש מטופל שלא מגיב באותה דרך, על המטפל לשנות את הגישה ולא להסתפק באמירה שהמטופל כשלעצמו "גרוע".

מה קורה כשנראה שהטיפול הצליח ואז הפסיק לעבוד?

יש מצבים שבהם טיפול מתחיל לעבוד בהתחלה, אך אחר כך נפסק. למשל, בדיאטה - אדם יורד במשקל ואז חוזר לעלות. בדוגמה אחרת, מפסיקים לעשן אך חוזרים לעשן כעבור זמן מה, או מפסיקים לכעוס וחוזרים לכעוס. במקרים כאלה, עולה השאלה אם באמת נעשתה עבודה על שורש הבעיה או רק שינוי זמני בהתנהגות.

מה ההבדל בין שינוי התנהגותי לבין שינוי חשיבתי?

שינוי התנהגותי מתמקד בהתנהגות הגלויה, למשל להפסיק לעשן על ידי זריקת הסיגריות לפח או להפסיק לאכול מאכלים מסוימים בדיאטה. שינוי כזה עשוי לעבוד לפרק זמן מסוים, אך לרוב הוא אינו מחזיק מעמד לאורך זמן אם לא נעשה שינוי גם בצורה שבה המטופל חושב. כאשר השורש המחשבתי לא משתנה, מתישהו עלולה לחזור אותה התנהגות ישנה.

מדוע שינוי חשיבה לבדו לא תמיד מספיק?

שינוי חשיבה הוא לרוב יסודי יותר, אך גם בו צריך להיזהר. אם מחליפים אמונה באמונה אחרת בצורה לא מדויקת (כמו שימוש יתר במנטרות חיוביות או עוגנים מסוימים בטיפול), השינוי עשוי להצליח לזמן מה, אך בסופו של דבר עלול להתפרק כאשר עולה ספק לגבי האמונה החדשה. לדוגמה, חשיבה חיובית קיצונית עלולה להישחק כאשר עולה הקול הפנימי שאומר "למה אני כל הזמן מתעלם מהשלילי?". לכן, אם משנים את החשיבה, חשוב לעשות זאת בדרך שיטתית, המבוססת על בחינת האמת ולא רק על החלפת אמונה באחרת.

כיצד להבטיח שטיפול שמבוסס על שינוי חשיבתי יהיה לטווח ארוך?

יש צורך לבדוק שהחשיבה החדשה אכן סגורה מכל הכיוונים, ולא רק יעילה באופן חלקי. נדרשת בחינה יסודית של כל הסיבות שהובילו להתנהגות הבעייתית, ושל כל ההנחות המחשבתיות שגורמות לה. אם חלק מההיגיון הישן עודנו נשמר בלב המטופל, הדבר עלול לגרום לחזרה להתנהגות לא רצויה בעתיד. חשוב להגיע למצב שבו לא נשארת אפשרות שנראית "הגיונית" לחזור להרגל הישן - לא ב - 51% ביטחון בשינוי, אלא בשאיפה לרמה גבוהה הרבה יותר.

איך מזהים טיפול טוב?

טיפול טוב לא מסתפק בכך שהמטופל הפסיק בעיה מסוימת - הוא גם בודק אם קיים פוטנציאל לחזרת הבעיה. הוא "מציף" את האפשרות לחזור להרגל ומנטרל אותה עוד בשלב הטיפול. כך, כפי שבודקים בחולה שעבר כימותרפיה שלא נשאר סיכון מידי לחזרת המחלה, גם בטיפול נפשי יש לחקור ולהחליש כל מחשבה או סיבה שעלולות להחזיר את המטופל לאותה התנהגות לא רצויה.
אליעד: עכשיו, בן אדם הולך לטיפול, והטיפול לא מצליח. נגיד, טיפול נפשי כלשהו. והטיפול לא מצליח. למה הטיפול לא מצליח? בוא נחלק את זה לשתי קטגוריות: קטגוריה אחת, הטיפול לא מצליח, מפני שהוא היה גרוע. ויש קטגוריה שנייה, שהמטופל היה גרוע נכון? אבל זה לא נכון.

כי אם המטופל היה גרוע, אז הטיפול היה צריך להתאים את עצמו, למטופל הגרוע. לכן, אין דבר כזה מטופל מטפל. אם אתה אומר המטופל היה גרוע, אז גם המטפל היה גרוע. אוקי? כי אתה כמטפל אמור לטפל, במטופל הרוגע, אין דבר כזה "תראה, זה לא עובד עליו" אז הטיפול שלך גרוע. אם הטיפול שלך לא עובד אצלו, אז הטיפול גרוע.

עכשיו שימו לב, בוא נחלק את זה לשתי קטגוריות אחרות: נגיד, בן אדם הולך לטיפול והטיפול לא עובד. קטגוריה אחת, שהטיפול היה אמור לעבוד והוא לא עובד. קטגוריה שניה, שהטיפול לא היה אמור לעבוד, ואתה חושב שהוא היה אמור לעבוד, והוא לא עובד.

מה זאת אומרת? נגיד בן אדם שמן מתחיל לרוץ על הליכון במשך שלוש שעות הרגיש שהוא כבר עומד להתמודד נתן את כל כוחותיו. חזר הביתה עלה על המשקל ראה שהוא שוקל אותו הדבר, אז הוא אמר לעצמו "הטיפול היה לא עוזר" עכשיו, מה האמת שזה לא עוזר? זה לא היה אמור לעזור, כי זה היה אמור לעזור, אחרי X פעמים. אתה בראש שלך רצית שזה יעבוד מיד, אז בראש שלך, הטיפול לא טוב, המטפל לא טוב, הקינטיקה שלך דפוקה, יכול להיות מלא דברים.

אבל האמת היא, שטיפול לא היה אמור לעבוד. הטיפול לא התיימר לעבוד אחרי פעם אחת. אף אחד לא התיימר לתת לא את זה.

עכשיו, בא נדבר על מקרים, בהנכחה שהטיפול התיימר שזה יעבוד, וזה לא עבד. אז זה תמיד יהיה על הטיפול, ואף פעם לא על המטופל. כי הטיפול היה אמור להתאם את עצמו למטופל.

עכשיו, בא נניח, שהטיפול עבד. הלכת לטיפול הלכת לאיזה טיפול כלשהו והטיפול עבד, והפסיק לעבוד. לדוגמה, עשית דיאטה ירדת המשקל וחזרת. הלכת לטיפול להפסיק לעשן, הפסקת, וחזרת. הלכת ליפול להפסיק לכעוס, הפסקת, ושוב חזרת לכעוס. בטיפול הפסיק לעבוד.

ממה זה נובא שהטיפול מספיק לעבוד? עכשיו, מה זה אומר? קודם כל יש לנו שני סוגרי טיפולים: יש טיפולים של שנוי התנהגותי, ויש טיפולים של שנוי חשיבה. אוקי? אם בן אדם הולך לשינוי התנהגותי בא נניח, שבחלק גדול מהמקרים זה עובד. הצרה הגדולה בשינוי התנהגותי היא, שאם שנית רק את ההתנהגות שלך, ולא את החשיבה שלך מתישהו, זה לא יעבוד לך.

אם אתה לא הבנת מה החשיבה שגורמת לך לעשות את זה, ושנית רק את ההתנהגות רוב סיכוים שזה לא יחזיק לך מעמד כי לא שנית את, החשיבה שמובילה אותך לזה. רוב הסיכויים.

ולכן, מה זה אומר? שבעיקרון, מה עדיף? שינוי התנהגותי? או שינוי מחשבתי? שינוי מחשבתי. זה יכול להיות יותר אחרון אבל, זה יחזיק לך לאורך זמן. כי שינוי התנהגותי זה נורא פשוט, אתה רוצה להפסיק לעשן? זרוק את הסיגריה לפח. הנה, הפסקת לעשן. אבל, רק שנית את ההתנהגות, לא את החשיבה.

עכשיו, מה קורה עם בן אדם הלך ועשה שינוי מחשבתי, ולא התעסק בכלל בשינוי התנהגותי, והטיפול עבד, והפסיק לעבוד. מה זה אומר?

ש: הוא לא שינה את המחשבה שלו באמת.

אליעד: אבל, הוא שינה את המחשבה שלו, וזה עבד לו אפילו. אז מה זה אומר? שהוא שינה את המחשבה, אבל בצורה לא נכונה. זאת אומרת, שגם בשינוי חשיבה, צריך לדעת גם בן אדם שהולך לטיפול סיביטי, או לטיפול קוגניטיבי, שלשנות את החשיבה, הוא עדיין צריך לדעת, איך שנית את החשיבה שלך, ואיזו מחשביה נכנסה לך במקום.

נגיד, שלבן אדם יש כעסים, והוא הולך לטיפול ובטיפול מלמדים אותי, לראות את חצי הכוס המלאה, ולחשוב חיובי. זה יעבוד לו. בהנחה, שהוא יצלח לחשוב חיובי, זה יעבוד לו עד שזה יפסיק לעבוד לו, כי הנוסחה עצמה, היא מוגבלת. אתה לא יכול להמשיך איתה לנצח, כי מתישהו החשיבה החיובית תגיד לך, "מה אתה משקר? כל הזמן חיבה חיובית, חיובית." יש פה גם שלילי. אוקי?

לכן, יש שיטות יותר טוב נגיד, תבדוק מה היא האמת, תטיל ספק, תראה את האפשריות, וכולה. נגיד, בן אדם הולך לטיפול אנלפי ונגיד, שהטיפול עובד עם עוגנים נעשה לך עוגן כזה, גם אם לא כל שיטות אנפלי חלק מין השיטות. נגיד, משתמשים בעוגנים, אמונות, שותלים לך מחשבות, התניות, וכל מיני דברים כאלה ואחרים ופתאום, אתה שנית את ההרגל. אבל, איך שנית אותו, כי תחפו לך איזו אמונה לראש פעם האמנת שזה רע, עכשיו תאמין שזה טוב. פעם האמנת שזה לא טוב, עכשיו תאמין שזה כן טוב. החליפו לך אמונה, באמונה. יצרו לך איזו התניה, איזו פקודה.

אומנם, שנית את החשיבה, ולא רק את ההתנהגות. אבל, שנית את החשיבה בצורה לא מדויקת. זאת אומרת, שכרגע אתה רץ על אמונה, ואם אתה רץ על אמונה, אתה בזמן שאול. מתישהו המוח יגיד לך, מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון? אם אתה עושה שינוי חשיבה של מנטרות, אתה משנה את החשיבה אבל, אתה משנה את החשיבה בצורה לא נכונה. אתה אמור לדעת, שמתישהו זה יספיק לעבוד לך.

ומה שאני מנסה לומר, גם שבן אדם עושה שינוי חשיבה, הוא צריך לדעת לעשות שינוי חשיבה, לחשיבה הנכונה. אם לא, אז או שזה לא יעבוד לך. או שזה יעבוד לך ויפסיק לעבוד. במקרה הטוב, במקרה הרע, זה גם התפוק לך משהו אחר. במקרה העוד יותר רע אתה תתחרפן עוד יותר.

ש: עוד הפעם אתה יכול להגיד מה שאמרת, שלשנות את זה לחשיבה נכונה.

אליעד: אם אתה רוצה לשנות התנהגות, יש לך איזושהי בעיה, אל תשנה התנהגות וגם אם אתה הולך לשנות את החשיבה, אתה צריך לדעת לשנות לחשיבה נכונה. אם רק תשנה את החשיבה, ולא את החשיבה הנכונה, אתה גם בבעיה.

ש: אז?

אליעד: ואז השאלה מה היא החשיבה נכונה, אבל תהיה מודע לזה שגם שינוי החשיבה. לא כל שינוי חישבה יהיה מספיק טוב. בפרט, יש שינוי חשיבה שעובדים על אמונה, ולא על בירור אמת. "וזה בטוח? וזה במאה אחוז? וזה רק? וזה גם? וזה סגור לך מכל הפינות? ואתה בטוח שזה ככה? והאם יש לך עוד הבתים שזה ככה? והאם להציף את הבעיה?"

מה זה טיפול טוב? טיפול טוב זה גם שפתרת את הבעיה, לא משחררים אותך הביתה. אומרים בוא עכשיו, נציף את הבעיה, ונראה אם ניתן ליצור אותה מחדש. אם ניתן ליצור אותה מחדש, לא מספיק טוב, בא נמשיך את הטיפול.

באיזה מובן? לוודא שזה לא יחזור על עצמו. נגיד, בן אדם עשה כימותרפיה ואתה משחרר אותו הביתה, ואומר הנה עכשיו הכל תקין. יכול להיות, שזה יחזור שוב פעם יכול להיות שיחזור יותר מאוחר, יכולים להיות הרבה דברים.

אבל, לכן, בטיפול הטוב, איך רבי נחמן אמר? לא רק תפתור את הבעיה, תפתור את הפוטנציאל של הבעיה. הוא אומר, לא רק שאתה צריך לפתור את הרע, אלא גם את השורש של הרע, כדי שלא יהיה לך פוטנציאל לעשות עברות.

מה זה אומר? בדרך כלל בא בן אדם כעסן, ואז עוזרים לו לא לכעוס. ועכשיו שואלים אותו: האם זה מכעיס אותך? הוא עונה: לא זה לא מכעיס אותי. ושואלים אותו: האם אתה יכול לכעוס על זה? אם הוא עונה: כן. אז כנראה שמתישהו, הוא יחזור לכעוס על זה.

זאת אומרת, אם אתה מסגול לדמיין את עצמך י ממשיך לעשן, סיכוי גדול שתוכל ליפול לעישון. אתה צריך להציף, זאת אומרת, לקחת את הבעיה שנשארה ולא רק להוריד את הסיכוי שתעשה אותה, אלא לבטל את האפשרות שתעשה אותה.

ש: אז הסימולציה היא...

אליעד: הכוונה היא, לבן אדם יש התנהגות, ועכשיו אנחנו משנים את החשיבה שלו. והוא לא יחזור יותר להתנהגות הזו, אוקי? אבל, השאלה היא, אם הוא לא יחזור לזה ב - 51 אחוזים לא רוצה לחזור לזה. או אולי ב - 99 אחוזים הוא לא רוצה לחזור לזה.

עכשיו, בדרך כלל בטיפול, אם 51 אחוזים אתה לא רוצה לחזור לזה. הנה הטיפול הצליח. אתה לא קופה על עצמך לא לעשות את זה, אתה באמת לא רוצה לעשות את זה, אבל, רק ב - 51 אחוזים. עכשיו, 51 אחוזים זה מספיק. אבל 51 אחוזים זה לא מספיק חזק להחזיק מעמד לאורך זמן.

גם אם אתה אומר לעמך, אני לא רוצה יותר לעשות את זה ב - 51 אחוזים הבנת שזה לא נכון. עדיין, אתה צריך לשאול את עצמך, רגע, אבל אתה יכול לדמיין היגון בלעשות את זה? אתה יכול לדמיין היגון בלכעוס? אתה יכול לדמיין היגיון בלעשן? התשובה היא כן. אז בוא נכסח את ההיגיון הזה. בוא נחליש גם אותו. עד שזה יראה לך, פחות, פחות, הגיוני.

כי על פי הספר, ועל פי מבחן התוצאה, הבן אדם הפסיק את ההתנהגות שלו, השאלה היא למה הוא הספיק אותה? בגלל ה - 51 אחוזים או ב - 99 אחוזים? או ב - 100 אחוזים? וטיפול טוב, הוא לא הסתפק "בשנית את החשיבה והפסקתי" אלא הוא יבדוק את המקומות שקיימים בך, שאתה עדיין מחפש, ושעדיין מציקים לך, וינטרל גם אותם

למשל, בן אדם מפחד להיכנס למעלית שמא הוא יתקע במעלית, ואז הוא מבין שאין סיכוי שהוא יתקע בעלית, ואז הוא לא מפחד להיכנס למעלית. אבל מה עם הסיכוי אחד לאלף שהוא יתקע במעלית? צריך לטפל גם בזה. בא נניח, שאתה נתקע במעלית ואתה מפחד מזה? צריך לטפל גם בזה. להיות סגור מכל הקצוות.
אולי זה לא נכון שאלות להתבוננות למה הטיפול לא מחזיק מעמד טוב הוא שינוי חשיבתי צריך לשאול מחלות להמשיך טיפול יכול להיות אפשרות cbt nlp גישות גישות טיפוליות הטיפול לא עובד הרגשה הרגשת התנהגות חוויה חוויות חווית חשיבה טיפול טיפול cbt טיפול nlp טיפול התנהגותי טיפול לא מחזיק מעמד טיפול נלפ טיפול סי בי טי טיפול פסיכולוגי טיפול קוגניטיבי טיפול רגשי טיפולי טיפולים למה הטיפול לא מחזיק מעמד למה הטיפול לא עובד לשנות את החשיבה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מטופל מטופלים מטפל נלפ עובד עובדים פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיה קוגניטיבית פסיכולוגיות פסיכולוגים קוגניטיבי רגש רגשות רגשיות שינוי שינוי החשיבה שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי התנהגותי שינוי חשיבה שינויים תחושה תחושות תחושת
אושר ושכל, אושר ובעיות רגשיות, אושר ופיתוח החשיבה, למה לפתח את השכל? למה חשוב לפתח את השכל? איך לפתור בעיות רגשיות? איך להרגיש טוב? שיטות איך להרגיש טוב, איך פותרים בעיות רגשיות? איך להתמודד עם רגשות שליליים? איך לפתח את השכל?
אושר ושכל, אושר ובעיות רגשיות, אושר ופיתוח החשיבה, למה לפתח את השכל? למה חשוב לפתח את השכל? איך לפתור בעיות רגשיות? איך להרגיש טוב? שיטות איך להרגיש טוב, איך פותרים בעיות רגשיות? איך להתמודד עם רגשות שליליים? איך לפתח את השכל?
... ושכל, אושר ובעיות רגשיות, אושר ופיתוח החשיבה, למה לפתח את השכל? למה חשוב לפתח את השכל? איך לפתור בעיות רגשיות? איך להרגיש טוב? שיטות איך להרגיש טוב, איך פותרים בעיות רגשיות? איך להתמודד עם רגשות שליליים? איך ... זמניים. אליעד כהן מסביר שמה שכל אדם רוצה זה תחושת אושר אמיתית ויציבה, שתהיה מבוססת על פתרון הבעיות הרגשיות שיש לו. בעיות רגשיות כמו טראומות, זיכרונות שליליים, מחשבות ... ותחושות לא נעימות הן הדבר המרכזי שמונע מאנשים להרגיש טוב באמת. אליעד מדגיש שכדי לפתור את הבעיות הרגשיות הללו נדרש שימוש בשכל, ולכן השכל הוא הגורם הכי חשוב בדרך לאושר האמיתי. לפי ההסבר של אליעד, כשאדם משתמש בשכל הוא יכול לנתח את המערכת הרגשית שלו, להבין ממה בדיוק נובעות הבעיות ... ובצורה יסודית. האדם שיש לו יותר שכל מסוגל לפענח טוב יותר למה הוא מרגיש רע, האם יש באמת סיבה הגיונית לרגש השלילי, ומהי בדיוק הדרך הטובה ביותר לפתור את הבעיה הרגשית. מה הקשר בין שכל לפתרון בעיות רגשיות? אליעד כהן נותן דוגמה איך לפתח את השכל כדי לפתור בעיות רגשיות. הוא מציע לאנשים ללמוד מתמטיקה, לוגיקה ... שאלות היגיון ומתמטיקה הם הדרכים הטובות ביותר לפיתוח השכל, והם אלו שיעזרו לאדם לנתח את עצמו מבחינה רגשית, ולפתור בעיות פנימיות באופן מעמיק ויסודי. האם אפשר לפתור בעיות רגשיות ללא שכל? אליעד מודה שקיימות דרכים שונות לפתור בעיות רגשיות גם ללא שימוש בשכל. הוא נותן דוגמה ... כל השיטות האלה יכולות לתת לאדם הקלה זמנית מסוימת. עם זאת, אליעד מדגיש שכאשר המטרה היא לפתור את הבעיה הרגשית לעומקה ובאופן מוחלט ולא זמני, הפתרון ... וללא פתרונות שטחיים, ייאלץ להשתמש בשכלו, לבדוק מה מציק לו, למה זה מציק לו, האם יש באמת סיבה הגיונית לרגש השלילי או לא, ורק אז יוכל לפתור את הבעיה במלואה. מה לא יפתור בעיות רגשיות באופן מלא ומדוע? אליעד מזהיר ששיטות ... חיובית או שלילית, מדיטציות, דמיון מודרך, אמונה באלוהים או קריאת תהילים, לא יצליחו לפתור את הבעיות הרגשיות באופן מוחלט. הן עשויות לספק הקלה ... הופך את האדם למאושר? לפי אליעד כהן, ככל שלאדם יהיה יותר שכל, כך יהיה לו קל יותר להתמודד עם בעיותיו הרגשיות, מכיוון שהשכל מאפשר לו להבין את הסיבה הרגשית המדויקת של כל בעיה. ככל שהאדם יודע לנתח טוב יותר את עצמו, הוא מסוגל למצוא פתרונות מהירים, יעילים ואמיתיים יותר לכל סוג של בעיה רגשית. כתוצאה מכך, האדם יחווה אושר עמוק ... החשיבה הלוגית והשכלית שלהם, מתוך הבנה ברורה שזה יוביל אותם לאושר האמיתי ולפתרון מוחלט של בעיותיהם הרגשיות. איך לפתור בעיות רגשיות? למה חשוב לפתח את השכל? איך להרגיש טוב באמת? איך להתמודד עם רגשות שליליים? שיטות לפיתוח החשיבה האם שכל מביא אושר? האם אפשר לפתור בעיות רגשיות בלי שכל? ...
איך לפתור בעיות בחיים? מה גורם לאדם להימנע מלפתור את הבעיות בחייו? איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? מדוע אנשים חוששים לפתור את הבעיה המרכזית שלהם? מה המשמעות של חוסר מוטיבציה לעבוד? כיצד יוצאים מדיכאון וחוסר משמעות? האם עבודה פותרת דיכאון וחרדות? כיצד מתמודדים עם בעיות זוגיות שהורסות את החיים? למה אנשים לא פותרים בעיות זוגיות? איך להציב מטרות חדשות בחיים? למה אין לי מוטיבציה לעבוד? איך לפתור בעיות רגשיות? מה עושים כשהחיים תקועים?
... לפתור בעיות בחיים? מה גורם לאדם להימנע מלפתור את הבעיות בחייו? איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? ... עם בעיות זוגיות שהורסות את החיים? למה אנשים לא פותרים בעיות זוגיות? איך להציב מטרות חדשות בחיים? למה אין לי מוטיבציה לעבוד? איך לפתור בעיות רגשיות? מה עושים כשהחיים תקועים? מה ... בחופשיות. האדם הזה נמצא בחרדה כלכלית משום שכל הוצאה חריגה, כמו החלפת צמיג ברכב, מורגשת בכיס. למרות זאת, האדם לא הולך לעבוד, כיוון שהוא לא מסוגל רגשית ומנטלית להתמודד עם עבודה יומיומית רגילה. אליעד מבהיר שמצבו הכלכלי של האדם יציב באופן בסיסי, אך חסר לו את הביטחון ואת החופש הכלכלי המוחלט שהוא היה רוצה. איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? אליעד כהן מדגים כי לבעיות רגשיות יש השפעה ישירה על ההתנהלות הכלכלית ועל היכולת לפתח את עצמך כלכלית ואישית. הדוגמה שהוא נותן היא של אדם שעסק בעבר בנדלן ובמסעדנות, ועכשיו, בגלל בעיות רגשיות, הוא לא עובד בכלל. אותו אדם מסביר שהוא מדוכא רגשית ואינו מסוגל לעבוד, והסיבה ... שאותה הוא לא מצליח לפתור. אליעד מסביר את הרעיון שהמוח של האדם זקוק לבעיות כדי להתעסק בהן. אם לאדם אין בעיות אמיתיות לפתור, המוח עלול ליצור בעיות רגשיות כמו דיכאון או חרדה כדי לספק ... הוא מתאר כי אדם שאין לו אימג ברור לעתיד שאליו הוא רוצה להגיע, ימצא את עצמו תקוע בדיכאון וחוסר משמעות. אליעד מציע שהדרך היחידה לצאת ממצב של תקיעות רגשית וכלכלית היא להציב מטרה חדשה וברורה, משהו שממלא את האדם בהתלהבות. הוא אומר שהמוח תמיד זקוק למטרות כדי להרגיש משמעות, ובמקרה שאין מטרות, המוח יוצר בעיות רגשיות כדי למלא את החלל הזה. אליעד גם ... מה המשמעות של חוסר מוטיבציה לעבוד? אליעד מתייחס בהרחבה לנושא המוטיבציה לעבודה. הוא מסביר שאדם עשוי לומר שאין לו מוטיבציה לעבוד משום שיש לו בעיות רגשיות או שהוא רוצה לצאת לפנסיה מוקדם ... אותן. כיצד יוצאים מדיכאון וחוסר משמעות? אליעד כהן מציע פתרון מעשי: במקום לחשוב כל הזמן איך לפתור את הבעיה שאין לך מושג איך לפתור אותה (כמו בעיות רגשיות קשות), צריך להציב מטרה חדשה ... פותרת דיכאון, אך חוסר בעבודה ובמטרות חד - משמעית מוביל להחמרה של בעיות נפשיות. העבודה מספקת למוח תעסוקה והסחת דעת חיובית, ובלי תעסוקה זו, בעיות רגשיות מתעצמות. לכן, גם אם העבודה לא ... עם בעיות זוגיות חייבים להיות בעלי חזון לעתיד שבו יש חיים מעבר לפתרון הבעיה הזו. איך לצאת מדיכאון? למה אין לי מוטיבציה לעבוד? איך לפתור בעיות רגשיות? למה אנשים לא פותרים בעיות ...
הדרכת מטפלים, הדרכת הורים, איך לעזור למי שלא רוצה עזרה? איך לעזור לילד שלא רוצה עזרה? איך לעזור לילד עם בעיות רגשיות? OCD אצל ילדים, חרדות ילדים, איך לפתור בעיות רגשיות אצל ילדים? הפרעת אישיות של ילדים, הפרעת התנהגות אצל ילדים
הדרכת מטפלים, הדרכת הורים, איך לעזור למי שלא רוצה עזרה? איך לעזור לילד שלא רוצה עזרה? איך לעזור לילד עם בעיות רגשיות? OCD אצל ילדים, חרדות ילדים, איך לפתור בעיות רגשיות אצל ילדים? הפרעת אישיות של ילדים, הפרעת התנהגות אצל ילדים
... לעזור לילד עם בעיות רגשיות? OCD אצל ילדים, חרדות ילדים, איך לפתור בעיות רגשיות אצל ילדים? הפרעת אישיות של ילדים, הפרעת התנהגות אצל ילדים איך אפשר לעזור למישהו שלא רוצה לקבל עזרה? החלק הראשון בהרצאה עוסק בדרכים לעזור למישהו, כגון ילד, ... או חבר, שסובל מבעיה רגשית כמו פחדים, חרדות או OCD, אך מסרב לקבל עזרה. אחד הגורמים לסירוב יכול להיות חוסר המודעות לבעיה או פחד מתהליך טיפולי. במקרה כזה, במקום להציע עזרה ישירות, ... עיקריות - כל בעיה רגשית או התנהגות לא הגיונית, כמו פחדים לא פרופורציונליים או חרדות, ניתנת לפתרון על ידי הגברת ההיגיון והחשיבה הגיונית. - עזרה ישירה לא תמיד תעזור, אך ניתן ... ההתנהגות ופתרון בעיות רגשיות ופסיכולוגיות. פחדים וחרדות פיתוח השכל איך לעזור לילדים OCD והפרעות לא הגיוניות מנגנון הדחקה איך אפשר לעזור למישהו שלא רוצה לקבל עזרה? כאשר מנסים לעזור ... לעזור לאנשים? בעיות רגשיות של ילדים, בעיות התנהגות של ילדים, סכיזופרניה של ילדים, שטיפת ידיים מרובה אצל ילדים, ילד שסובל מחרדות, איך לעזור לילד בכל תחום? ...
התנהגות ילדים, טיפול פסיכולוגי לילדים, פסיכולוג ילדים, בעיית התנהגות אצל ילדים מתבגרים, בעיות רגשיות של ילדים, חינוך ילדים
... לילדים, פסיכולוג ילדים, בעיית התנהגות אצל ילדים מתבגרים, בעיות רגשיות של ילדים, חינוך ילדים ובו יתבאר העניין של: בעיות התנהגות של ילדים. ויתבאר, ממה נובעות בעיות התנהגות אצל ... של ילדים, בדיוק כמו כל בעיית התנהגות של אדם מבוגר, נובעת, מתוך בעיה רגשית שיש לאדם המבוגר, או לאדם הצעיר, שהוא הילד הקטן. כי לכל אדם בעולם, יש בעיות רגשיות כאלו ואחרות, שהן אלו שאחראיות להתנהגות שלו. וכאשר הילד הקטן, יש לו בעיות התנהגות כאלו ואחרות, זה הכל רק בגלל בעיות רגשיות שיש לאותו אדם קטן, שהוא הילד הקטן. וכאשר רוצים לטפל בבעיות התנהגות של ילדים, מוכרחים להבין את הבעיה הרגשית של הילד, שממנה נובעת ההתנהגות הבעייתית שלו. ומי ששולח את הילד שלו, לטיפול פסיכולוגי לילדים, עליו לוודא, שאותו פסיכולוג ילדים, הוא מבין היטב, את הבעיה הרגשית של הילד, שבגללה הילד מתנהג כפי מה שהוא מתנהג. כי פסיכולוג ילדים, שלא מבין את תת המודע של הילד, ופסיכולוג ילדים, שלא מבין את הבעיה הרגשית האמיתית של הילד, הוא כמובן, לא באמת יכול לעזור לילד. אלא, הטיפול הפסיכולוגי לילדים שהוא נותן לילד, הוא ... כלשהי, אז ככל שהוא יותר מודע לעצמו, כך הוא מבין טוב יותר, מהי הבעיה הרגשית שלו, שהיא זו שיוצרת, את בעיית ההתנהגות שלו. אבל ילד קטן, שהוא עדיין אדם קטן, כמעט ואין לו שום יכולת להגדיר ולהסביר, לא לעצמו ולא לאחרים, מהי הבעיה הרגשית שלו שמציקה לו. והילד מבטא את הבעיה הרגשית שלו, דרך בעיית התנהגות כזו או אחרת. והילד מתנהג בצורה מופרעת ובצורה אלימה וכיוב, רק כדי לבטא את זה שהוא סובל מבעיה רגשית מאוד עמוקה, שאין לו מושג איך להתמודד איתה. וטיפול פסיכולוגי לילדים, יכול להיות טיפול טוב, רק כאשר ... ורצוי להימנע מכך, ולקבל סיוע, ממי שבאמת מכיר את נפש הילד שלך. והבעיה הרגשית המרכזית שממנה סובלים ילדים קטנים, היא חוסר היכולת שלהם להגיע לאיזון רגשי, בין הצורך שלהם בחופש אישי, לבין הצורך שלהם בלהציב גבולות לעצמם. כי הילד, כאשר הוא נולד, הוא נולד כמעט בלי ... משמעות מיוחדת לחיים. אבל מצד שני, זה גם לוקח לילד, את החופש האישי והרגשי שלו. והילד, שעד לפני כמה שנים, הוא לא ידע להבדיל בין טוב לבין רע, החוויה המרכזית שאותה הוא חווה כאן ... היו כאשר הם היו ילדים (לישון כמו תינוק). והילד, כבר עכשיו נמצא במצב הרגשי, שאליו רוצים המבוגרים לחזור. והילד, בכל רגע ורגע שהוא מתבגר, הוא מאבד את התמימות ואת השקט הנפשי שלו, ... כאן בעולם הזה, הדבר הזה, יוצר אצל הילד לחץ נפשי, ותסכול נפשי, ובעיות רגשיות מאוד עצומות וקשות. שהן אלו שיוצרות אצל הילד בעיות התנהגות כאלו ואחרות. וטיפול פסיכולוגי לילדים, ופסיכולוג ... מהו חינוך ילדים טוב, ואיך לגדל ילדים מאושרים, עליו להכיר את הצרכים הרגשיים ואת הבעיות הרגשיות של הילד שלו. כי בלי להבין את נפש הילד היטב, בלי זה הבעיות הרגשיות של הילד, רק מתגברות. וכדי לטפל בבעיות ההתנהגות של הילד שלך, לשם כך עליך כהורה ללמוד להכיר את הנפש של הילד ... של דבר, יש להבין ולזכור, כי בעיות התנהגות אצל ילדים, נובעות מבעיות רגשיות שיש בתת המודע של הילדים. ובפרט ילדים בגיל ההתבגרות, שלהם, יש יותר בעיות רגשיות כאלו ואחרות. וטיפול בבעיות התנהגות של ילדים, צריך להיות רק אצל מי שמבין היטב את נפש הילד, ולא אלו שמנסים ... של הילד שלהם, ולגדל ילדים מאושרים, על ידי זה שמתמודדים עם הבעיות הרגשיות של הילד, ולא רק עם התסמינים השונים שמתבטאים בצורת בעיות התנהגות. והבנת נפש הילד, היא הדרך הטובה ביותר ...
לפתור בעיות רגשיות באופן עקיף, הורדת אחוזי שומן בבטן, להוריד את השומן בבטן, פתרון בעיות באופן ישיר, פתרון בעיות באופן עקיף, לפתור בעיה באופן ישיר, לפתור בעיה באופן עקיף, שריפת שומן בבטן, הורדת שומן בבטן, לעשות קוביות בבטן
לפתור בעיות רגשיות באופן עקיף, הורדת אחוזי שומן בבטן, להוריד את השומן בבטן, פתרון בעיות באופן ישיר, פתרון בעיות באופן עקיף, לפתור בעיה באופן ישיר, לפתור בעיה באופן עקיף, שריפת שומן בבטן, הורדת שומן בבטן, לעשות קוביות בבטן
... בעיות רגשיות באופן עקיף, הורדת אחוזי שומן בבטן, להוריד את השומן בבטן, פתרון בעיות באופן ... לפתור בעיה באופן ישיר, לפתור בעיה באופן עקיף, שריפת שומן בבטן, הורדת שומן בבטן, לעשות קוביות בבטן איך לפתור בעיות רגשיות באופן עקיף ולמה זה עדיף? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לפתור בעיות רגשיות, נפשיות ומחשבתיות קשות במיוחד בעזרת גישה עקיפה. לפי אליעד, כאשר אדם מתמודד עם בעיה רגשית קשה שהוא לא מצליח לפתור באופן ישיר, עליו לשקול פתרון עקיף של הבעיה. ... שומן כללית מוגברת, ובסופו של דבר יוביל גם לירידה בשומן באזור הבטן. כיצד האנלוגיה של הורדת שומן מתקשרת לפתרון בעיות רגשיות? אליעד כהן לוקח את הרעיון הזה ומחבר אותו לבעיות רגשיות. אם אדם מתמודד עם בעיה רגשית או נפשית, כמו מחשבה טורדנית או חרדה, הוא עלול לנסות להתמודד איתה בצורה ... את שריר השכל שלו, לתרגל חשיבה הגיונית וסדורה באופן יומיומי, ובכך יוכל לפתור בעיות באופן עקיף. אליעד מדגיש שהבעיה הרגשית הספציפית היא ביטוי של בעיה רחבה יותר. לפיכך, אם מנסים להתמודד רק עם ... הטורדנית או החרדה הספציפית), זה לא תמיד יעבוד. במקום זאת, צריך לטפל באופן מקיף ושיטתי בכל תחומי החשיבה וההתנהגות הרגשית. למה הגישה העקיפה היא הגישה המומלצת? לפי אליעד כהן, לא תמיד כדאי או אפשר ... היא גישה עקיפה, הכוללת טיפול רחב היקף בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום. לסיכום, אליעד מציע כי מי שרוצה לפתור בעיות רגשיות ונפשיות קשות במיוחד, ינסה לפעול באופן עקיף, על ידי שיפור החשיבה, פיתוח ... הגברת השליטה העצמית ויצירת רוגע באופן כללי. בדיוק כמו שאי אפשר להוריד רק את השומן בבטן, כך גם לא ניתן לפתור בעיה רגשית אחת בלבד בלי לטפל באופן כללי ורחב יותר בשורש הבעיה. איך לפתור בעיות רגשיות? כיצד להוריד שומן בבטן? איך לפתח חשיבה הגיונית? מה זה פתרון בעיות עקיף? למה אי אפשר להוריד שומן רק באזור אחד? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? איך לחזק את שריר השכל? אסטרטגיה לפתרון בעיות רגשיות - גישה עקיפה שלום חברים, הפעם נדבר על אסטרטגיה לפתרון בעיות רגשיות קשות במיוחד. כלומר, מה יכול לעשות אדם שמתמודד עם בעיה נפשית, רגשית או מחשבתית חמורה שאינו מצליח לפתור? נמחיש זאת בהשוואה לתהליך של הורדת שומן. השוואה בין פתרון בעיות רגשיות להורדת שומן נניח שלמישהו יש שומן באזור מסוים בגוף, לדוגמה - בבטן. למרות שהוא ... שמסת השריר גדלה, חילוף החומרים עולה ואחוזי השומן בכל הגוף יורדים, וכך גם השומן בבטן יופחת. גישה עקיפה לפתרון בעיות רגשיות כפי שלא ניתן להוריד שומן רק מאזור מסוים בגוף, כך גם לא ניתן לפתור בעיה רגשית מסוימת על ידי התמקדות רק בה. לדוגמה, אם אדם סובל ממחשבות טורדניות ... הלב. אך פעמים רבות, שיטה זו אינה מצליחה. במקום זאת, כדאי לגשת לבעיה באופן רחב יותר. מה זה אומר? אם לאדם יש בעיה רגשית מסוימת, לעיתים היא רק סימפטום של בעיה רחבה יותר. לדוגמה, אם אדם סובל ... עצמו. כך גם בירידה במשקל - אם רוצים להוריד שומן מאזור מסוים, הדרך היא להוריד אחוזי שומן בכל הגוף. כך גם בפן הרגשי - אם רוצים לפתור בעיה מסוימת, יש לשפר את היכולות הכלליות, כמו חשיבה, רוגע ...
משחקי חשיבה, למה לשחק משחקי חשיבה? 3 סיבות לשחק משחקי חשיבה, איך לפתור בעיות רגשיות באמצעות משחקי חשיבה? איך להיות חכם באמצעות משחקי חשיבה? יתרונות במשחקי חשיבה, פיתוח החשיבה באמצעות משחקי חשיבה, סכיזופרניה ומשחקי חשיבה
משחקי חשיבה, למה לשחק משחקי חשיבה? 3 סיבות לשחק משחקי חשיבה, איך לפתור בעיות רגשיות באמצעות משחקי חשיבה? איך להיות חכם באמצעות משחקי חשיבה? יתרונות במשחקי חשיבה, פיתוח החשיבה באמצעות משחקי חשיבה, סכיזופרניה ומשחקי חשיבה
... חשיבה, למה לשחק משחקי חשיבה? 3 סיבות לשחק משחקי חשיבה, איך לפתור בעיות רגשיות באמצעות משחקי חשיבה? איך להיות חכם באמצעות משחקי חשיבה? יתרונות במשחקי חשיבה, פיתוח החשיבה באמצעות משחקי חשיבה, סכיזופרניה ומשחקי חשיבה למה כדאי לשחק משחקי חשיבה? אליעד ... את היתרונות של משחקי חשיבה ונותן שלוש סיבות מרכזיות למה כדאי לשחק בהם. בנוסף, הוא מציין את השפעתם על יכולת החשיבה, הפתרון לבעיות רגשיות ושיפור החשיבה באופן כללי. מהם היתרונות של משחקי חשיבה? היתרון הראשון שמזכיר אליעד כהן הוא שהתעסקות במשחקי חשיבה יכולה להוות אמצעי תעסוקה מצוין, במיוחד עבור אנשים שמרגישים ... בעיות בחיים, וכשיש לאדם חשיבה טובה, יש לו סיכוי גבוה יותר להתמודד עם אתגרים וקשיים שונים. היתרון השלישי נוגע לעזרה במצבים של בעיות רגשיות או נפשיות. המשחקים מאפשרים לאדם להימנע מהתדרדרות נפשית על ידי כך שהם מספקים עיסוק שדורש פעולה מתמדת ומאתגרת. אליעד טוען שחשיבה מתמדת במשחקי חשיבה יכולה למנוע תהליכים של בלבול מחשבתי או מצוקה רגשית. כיצד ניתן לדעת אם השכל שלך התפתח? אליעד כהן מסביר שזו אחת היתרונות המרכזיים של משחקי חשיבה בהשוואה לפעילויות אחרות לפיתוח החשיבה. לעיתים אדם עשוי לחשוב שהוא התפתח ... אליעד מסביר כאן את שלוש הסיבות המרכזיות לכך שצריך לשחק בהם, ואת ההשפעה שהם יכולים להיות על יכולת החשיבה ועל ההתמודדות עם בעיות רגשיות. מהם היתרונות של משחקי חשיבה? היתרון הראשון של משחקי חשיבה הוא שהם מספקים תעסוקה. אליעד מדגיש כי פעמים רבות בעיות נפשיות נובעות משעמום ומחוסר אתגר. כשאין לאדם עיסוק שמאתגר ... כיצד משחקי חשיבה יכולים לעזור במצבים של בעיות נפשיות? משחקי חשיבה יכולים להיות מועילים במיוחד לאנשים שסובלים מבעיות נפשיות, הפרעות רגשיות או בלבול מחשבתי. כשיש לאדם עיסוק מאתגר, הוא מצליח למלא את זמנו בצורה חיובית, מה שיכול להקל על בעיות נפשיות ולמנוע את ההתדרדרות. אליעד מציין כי משחקי חשיבה יכולים למנוע את ההתדרדרות הנפשית ולטפל באופן ישיר בעיות רגשיות, משום שהם מחייבים חשיבה ופעולה מתמדת. איך ניתן לדעת אם השכל שלך התפתח? בשלב הזה, אליעד מתאר את היתרון של משחקי חשיבה בהשוואה לפעילויות אחרות לפיתוח החשיבה. בעוד שלפעמים ...
הדרכת מכירות, מה לא מלמדים אנשי מכירות? קורס לאנשי מכירות, בעיות רגשיות של אנשי מכירות, קשיים של אנשי מכירות, טיפים לאנשי מכירות, איך להצליח במכירות? איך למכור יותר? איך ללמוד למכור?
הדרכת מכירות, מה לא מלמדים אנשי מכירות? קורס לאנשי מכירות, בעיות רגשיות של אנשי מכירות, קשיים של אנשי מכירות, טיפים לאנשי מכירות, איך להצליח במכירות? איך למכור יותר? איך ללמוד למכור?
... קורס לאנשי מכירות, בעיות רגשיות של אנשי מכירות, קשיים של אנשי מכירות, טיפים לאנשי מכירות, איך להצליח במכירות? איך למכור יותר? איך ללמוד למכור? מה לא מלמדים ... ככל שתהיה מודע יותר לתחושותיך הרגשיות ותחווה תהליך טיפולי, תוכל לדעת איך להתמודד עם אותם חסמים רגשיים שמונעים ממך למכור. האם ניתן למכור רק עם טכניקות או שנדרשים גם מרכיבים רגשיים? כדי למכור בצורה אפקטיבית, לא מספיק לדעת את הטכניקה. המצב הרגשי של המוכר בזמן המכירה חשוב לא פחות. אם למשל יש למוכר פחד מכישלון או חשש להודות בקיומו של חיסרון במוצר שהוא מוכר, הוא לא יוכל ... לו למכור הוא לא הידע, אלא החסמים הרגשיים שהוא לא מצליח להתגבר עליהם. אליעד מציין שבעוד שקורסי מכירות בדרך כלל מקנים את הטכניקות הנכונות, הם לא מטפלים בהיבטים הרגשיים של המוכר, שמונעים ממנו למכור. בחלק מהקורסים לא מתמודדים עם הקונפליקטים הרגשיים של המוכר, כמו פחד מכישלון, פחד להודות בחיסרון או תחושת אי - שוויון. כיצד להתמודד עם חסמים רגשיים במכירה? הדרך להתמודד עם חסמים רגשיים במכירה היא באמצעות טיפול עצמי ושיפור ההבנה של מה שמונע ממך למכור. לדוגמה, אם למוכר יש פחד מול לקוח, או חשש ממכירה לא ... ברגע שיפתור את הקונפליקטים הרגשיים ויבין את המניעים הפנימיים שמונעים ממנו להצליח, הוא יוכל להתגבר על החסמים ולמכור בצורה אפקטיבית. מהו המפתח להצלחה במכירות? ... נכונה ויכולת להתמודד עם החסמים הרגשיים שלך בזמן המכירה. כשלמוכר יש את שני המרכיבים הללו, הוא יוכל לפתח את יכולת המכירה ולהצליח, גם אם ייתקל בלקוח קשה או במצבים ... הספציפית. כיצד להתמודד עם חסמים רגשיים במכירה? מהם יתרונות וחסרונות בשיטות מכירה שונות? איך למכור יותר? טיפים למוכרים ההיבט הרגשי במכירות - כיצד הוא משפיע? מדוע לא מספיק לדעת את הטכניקה כדי להצליח במכירה? מה הטעות או מה אחת הטעויות הכי מרכזיות בקורסים ... בשביל שהמכירה תצליח והוא המצב הרגשי של המוכר בזמן המכירה. זאת אומרת לא מספיק מלמדים אותך מה להגיד צריך גם להסביר לך מה אתה צריך להרגיש כשאתה אומר את זה, למה? ... מצליח להגיד בגלל שיש לך תסביכים רגשיים. עכשיו ברגע שאתה הולך לקורס למכירות בדרך כלל רוב ככל הפוקוס שם, אני נמצא על שיטת המכירה לא על טיפול פסיכולוגי וטיפול נפשי ... ככה תגיד ככה אבל יש גם את הדברים הרגשיים, למה קשה לך להגיד את זה, למה יותר קל לך להגיד את זה, איזה טיעונים יותר קל לך רגשית להגיד אותם, איזה טיעונים יותר רגשית קל לשמוע, למרות שעוד פעם בטכניקה מה קל לו לשמוע גם את זה ילמדו אותך אבל איך אתה מתמודד עם התסביכים שלך. ש: יהיה איזה ... לו תסביך כזה ותסביך אחר, תסביכים רגשיים, בעיות רגשיות. אם אתה לא תפתור את הבעיות הרגשיות אתה יכול לדעת איך למכור, אתה יכול לדעת מה אתה צריך להגיד לבחורה אבל אין לך אומץ להגיד לה את זה, אין אם אתה אומר לה את זה ... אף אחד לא יושב איתך על דברים רגשיים, בוא נבדוק מה אתה מרגיש כשאתה אומר ומאיזה מקום אתה צריך להרגיש ומה אתה צריך לחשוב במוח שלך, אתה צריך לחשוב על החיסרון שלו ... לא מצליח להגיד? כי יש לך תסביך רגשי, אתה צריך לפתור את התסביך הרגשי, לא יודע אם זה יותר גרוע אבל מהיבט מסוים זה יותר גרוע כי אם לא היה לך את התסביך הרגשי היית בטוח בעצמך גם היית מוכר לו את זה, לא משנה מה היית אומר לו, שזה לא נכון מה שאמרתי עכשיו כי אם אולי לא היה לך תסביך רגשי כנראה שהיית אומר לו דברים נכונים, לא שלא משנה מה היית אומר לו. ש: אני חושב שאני הצלחתי למכור הרבה בגלל שלא באתי למכור. אליעד: ... את זה לבחורות שמה יש לי מחסומים רגשיים. אליעד: כי אתה לא רוצה לקנות או שאתה מפחד. ש: ברור באמת, אני חלש בזה יחסית זה לא התחום שלי. אליעד: אתה הבנת אדוני, מה לא ... בקורס למכירות? ש: איך יש מחסומים רגשיים של התלבטויות מסוימות שהמוכר מקבל ואיך להתגבר על הבחירות, על הדברים הרגשיים שהוא מקבל מתוך. אליעד: עכשיו, ולמה לא מלמדים את זה בקורסי מכירות, למה שלא ילמדו אותך אבל איך מישהו שרוצה ללמד אותך למכור, ...
להתמודד עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם פחד לאבד שליטה
להתמודד עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם פחד לאבד שליטה
... עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם פחד לאבד שליטה איך להתמודד עם אדם קרוב שסובל מבעיה רגשית ומשפיע עליך? כאשר יש אדם קרוב אליך, כגון בן זוג, הורה או קרוב משפחה שסובל מבעיה רגשית או הפרעה נפשית כגון חרדות, כעסים, או מצבי היסטריה, הדבר יכול להשפיע עליך באופן ישיר. לדוגמה, אם אותו אדם שכח לקחת את ... עצבני או חרד במיוחד, אתה עשוי להרגיש שהמצב הזה מערער גם את האיזון הרגשי שלך. לפי אליעד, הדרך הנכונה להתמודד עם סיטואציות כאלה היא קודם כל להבין שעצם זה שהאדם השני מעורר בך רגשות מסוימים לא נובע ... שיש בך מקום פנימי שמרגיש דחוי מראש, ואותה סיטואציה פשוט עוררה את הרגש הזה בתוכך. המפתח להתמודדות הוא לזהות בתוכך את הרגש המקביל לאותו רגש שמתעורר בעקבות האדם הקרוב, ולהבין אותו לעומק. איך לזהות רגשות שמציפים אותך ולהתמודד איתם בזמן אמת? אליעד מדגיש שכדי להיות ... שמתעוררים בעקבות התנהגות של אנשים אחרים, חשוב לפתח מודעות מתמשכת לרגשות שלך לאורך היום. בכל פעם שאתה חש רגש מסוים, עליך לעצור ולשאול את עצמך: למה אני מרגיש את זה? מאיפה הרגש הזה בא? למשל, כשאתה צופה בטלוויזיה, בסרט או אפילו סתם יושב בביתך, לפתע עולה בך תחושת חוסר ביטחון, פחד, ספק או שמחה - שאל ... קבוע, עוזר לך לפתח מיומנות עמוקה שתאפשר לך להתמודד טוב יותר ברגע שהרגשות האלו מתעוררים במצבים מאתגרים יותר, כמו בעת התקף כעס או חרדה של אדם קרוב. אם לא הצלחת לזהות מהיכן הרגשות הגיעו ברגע האמת, סימן שעדיין אינך מודע מספיק לתהליכים הפנימיים שלך, ועליך לתרגל זאת יותר לעומק וברזולוציה גבוהה יותר. מה ... חרדה או תחושת גועל, קשה לך להבין מאיפה להתחיל ואיך להתמודד עם כל רגש בנפרד. אליעד מציע גישה של תיקון הכללי, כלומר, לא לנסות להתמודד עם כל רגש ורגש בנפרד, אלא לפתח דרך התמודדות אחת וכוללת שתסייע לך להכיל את כל הרגשות באופן כללי. לדוגמה, במקום לשאול איך להתמודד עם בושה? או איך להתמודד עם כעס?, שאל את עצמך: איך אני מתמודד באופן כללי עם ... זמן על התמודדות פרטנית עם כל תחושה שתעלה בך בנפרד. מהו התיקון הכללי לרגשות רעים וכיצד מיישמים אותו? התיקון הכללי שאליעד מדבר עליו הוא גישה לפתרון בעיות רגשיות שבאה לפתור את שורש הבעיה ולא את הסימפטומים הספציפיים. במקום להתעסק עם אינספור רגשות שליליים כמו דיכאון, חוסר ביטחון, בושה ... עושה כאשר המציאות היא לא מה שאני רוצה? הבעיה המרכזית של האדם היא לא הרגש השלילי עצמו אלא חוסר היכולת להכיל מצב שבו המציאות אינה תואמת את רצונו. אם תצליח לפתח מיומנות כללית, טכניקה או תפיסת עולם ... ולהתמודד עם מצב שהמציאות איננה כרצונך, תוכל להתמודד עם כל סוג של רגש רע באשר הוא. איך להשתחרר מהפחד לאבד שליטה ולהיות תלוי בסביבה? לעיתים אנשים מפחדים לאבד שליטה כי הם מרגישים תלויים בסביבה ... לשאול שאלות עמוקות יותר, יוכלו להגיע לשורש האמיתי של הבעיות הרגשיות שלהם. לסיכום, אליעד מציע גישה מעמיקה הכוללת זיהוי והבנת הרגשות בזמן אמת, פיתוח מיומנות הכלה כללית (תיקון הכללי) ושאלת שאלות עמוקות ופנימיות לגבי הרצונות והציפיות שלך מהחיים. על ידי כך, תוכל להתמודד באופן יעיל ושליו יותר עם רגשות שליליים, בעיות רגשיות, פחדים ותחושות קשות, ולהפוך לפחות תלוי בגורמים חיצוניים. איך להתמודד עם רגשות שליליים? מה לעשות כשמרגישים רע? איך להשתחרר מפחד לאבד שליטה? מהו התיקון הכללי לרגשות? איך להתמודד עם כעס של אדם קרוב? איך להישאר מאוזן רגשית? איך להפסיק להיות מושפע מאחרים? ...
סודות ההצלחה, איך להצליח בחיים? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח במערכות יחסים רגשיות? סוד ההצלחה, איך ליצור מוטיבציה? איך לאהוב בלי תנאים? איך להיות מאושר בחיים? איך להרגיש טוב?
סודות ההצלחה, איך להצליח בחיים? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח במערכות יחסים רגשיות? סוד ההצלחה, איך ליצור מוטיבציה? איך לאהוב בלי תנאים? איך להיות מאושר בחיים? איך להרגיש טוב?
... ההצלחה, איך להצליח בחיים? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח במערכות יחסים רגשיות? סוד ההצלחה, איך ליצור מוטיבציה? איך לאהוב בלי תנאים? איך להיות מאושר ... מהם עקרונות ההצלחה בחיים ובמערכות יחסים? בהרצאה זו, אליעד מתאר את הגישות השונות להצלחה בחיים, תוך שהוא מתמקד בשאלות המרכזיות של איך להצליח בזוגיות, במערכות יחסים רגשיות, איך ליצור מוטיבציה, איך לאהוב ללא תנאים, ואיך להיות מאושר בחיים. אליעד ... מהחיים הנוכחיים, ושצריך למצוא את המינון הנכון בין העבודה להשגת מטרות ובין השקט הפנימי של לא להיות שיפוטיים כלפי עצמנו. מהם עקרונות ההצלחה? איך להצליח במערכות יחסים רגשיות? מהו סוד המוטיבציה להצלחה? איך לאהוב בלי תנאים? כיצד ליצור שקט פנימי? איך ...
סכיזופרניה יהדות וסמים, סכיזופרניה מיסטיקה ומריחואנה, סכיזופרניה ושימוש בסמים משני תודעה, סכיזופרניה וחזרה בתשובה, רוחניות וסמים מסוכנים, סכיזופרניה בעקבות שימוש בסמים, גורמים לסכיזופרניה, סכיזופרניה ויהדות, סכיזופרניה וסמים
סכיזופרניה יהדות וסמים, סכיזופרניה מיסטיקה ומריחואנה, סכיזופרניה ושימוש בסמים משני תודעה, סכיזופרניה וחזרה בתשובה, רוחניות וסמים מסוכנים, סכיזופרניה בעקבות שימוש בסמים, גורמים לסכיזופרניה, סכיזופרניה ויהדות, סכיזופרניה וסמים
... סכיזופרניה בעקבות שימוש בסמים, גורמים לסכיזופרניה, סכיזופרניה ויהדות, סכיזופרניה וסמים מהו הקשר בין סכיזופרניה לבין לימודי יהדות, שימוש בסמים ובעיות רגשיות? הקשר בין סכיזופרניה לבין לימודי יהדות, שימוש בסמים ובעיות רגשיות מצריך התבוננות מעמיקה בכמה רכיבים מרכזיים. אליעד כהן מציין כי סכיזופרניה, ובמיוחד סוגים מסוימים של סכיזופרניה, יכולים להתפתח כתוצאה משילוב של גורמים שונים, כאשר בין הגורמים המרכזיים נמנים חשיפה לאמונות מיסטיות, שימוש בסמים, ובעיות רגשיות לא פתורות כמו דיכאון וחרדה. מהי סכיזופרניה מיסטית? סכיזופרניה מיסטית מתארת מצב בו האדם חווה רעיונות ומחשבות לא מציאותיות שמתמקדות בתכנים על - טבעיים. לדוגמה, אדם עשוי להאמין ... של סכיזופרניה? העיסוק במיסטיקה, על - טבעי, ושדים, יכול להוביל לאמונה חזקה במציאות של כוחות רוחניים השולטים במציאות היומיומית. כאשר אדם נמצא גם במצוקה רגשית, כמו דיכאון או חרדה, ונוסף על כך משתמש בסמים המשפיעים על תפיסת המציאות, הוא עשוי לפתח מחשבות שווא כמו אני המשיח או העולם שייך למלאכים, דבר שמוביל לאובדן קשר עם המציאות ולסכיזופרניה מיסטית. מה הקשר בין בעיות רגשיות ושימוש בסמים לסכיזופרניה? אליעד כהן מסביר כי כאשר יש לאדם בעיות רגשיות כמו דיכאון או חרדה, ושימוש בסמים מצטרף לתמונה, כל אלו יכולים להחמיר את הסיכון להיווצרות סכיזופרניה. סמים כמו קנאביס או סמים פסיכדליים יכולים לשנות את תפיסת המציאות של האדם וליצור תחושות הזיות, דבר שעשוי להוביל אותו להאמין שהחוויות שהוא עובר הן חוויות רוחניות ולא בעיות נפשיות. שילוב של סמים ורגשות לא פתורים יכול להוביל את האדם לפרש את העולם בצורה מיסטית - לדוגמה, לראות שדים או לשמוע קולות - ולהתחיל להאמין כי יש כוחות על - טבעיים השולטים בו. תופעות אלו הן מיסטיות, ומחזקות את הסיכון להופעת סכיזופרניה מיסטית. האם כל אדם שמסבול מבעיות רגשיות ו או משתמש בסמים יפתח סכיזופרניה מיסטית? לא בהכרח. לא כל אדם שסובל מבעיות רגשיות או משתמש בסמים יפתח סכיזופרניה מיסטית. עם זאת, כאשר אדם לומד רעיונות מיסטיים, יש לו נטייה גבוהה יותר להאמין בהם, ובשילוב עם בעיות רגשיות ושימוש בסמים, יש סיכון גבוה יותר שהסכיזופרניה תתפתח. זהו תהליך שמגיע על ידי הצטברות של גורמים שונים - מיסטיקה, בעיות רגשיות, וסמים - שמחמירים את הסיכון. כיצד ניתן למנוע סכיזופרניה? הדרך להימנע מסכיזופרניה היא על ידי חיזוק החשיבה הרציונלית, טיפול בבעיות רגשיות והימנעות משימוש בסמים. במקום להחשף לרעיונות מיסטיים, ניתן לעסוק בלימודים מדעיים כמו פיזיקה, ביולוגיה ופסיכולוגיה, ולהתמקד במציאות ובפיתוח חשיבה ביקורתית. טיפול בבעיות רגשיות כמו דיכאון וחרדה, דרך עזרה מקצועית או טיפול עצמי, חשוב מאוד כדי למנוע את התפתחות ההפרעה הנפשית. מה ההפך מהמיסטיקה? איך ניתן להימנע מהסכיזופרניה? ההפך מהמיסטיקה הוא לימוד על תהליכים רציונליים - למשל, איך עובדים תהליכים פיזיולוגיים בגוף, הבנת השמש והכוכבים, וכיצד להתפתח מחשבתית. זה כולל גם טיפול בבעיות רגשיות, כך שנוכל להימנע מהשפעות של סמים. כל אלו יכולים למנוע סכיזופרניה ולעזור למי שכבר חווה אפיזודות פסיכוטיות. האם יהדות ללא מיסטיקה יכולה למנוע סכיזופרניה? לפי אליעד כהן, יש גישה ... נכונה? אליעד כהן טוען שאין בהכרח עמדות חד משמעיות בנוגע לנכונות האמונות המיסטיות או השימוש בסמים. הוא מציין כי הטענה המרכזית היא שהשילוב של מיסטיקה, בעיות רגשיות ושימוש בסמים יכול להוביל להתפתחות סכיזופרניה, אבל לא מדובר בהכרח בנכונות או שקר של רעיונות אלה. מהי המודעות לנושא? מודעות לנושא מאפשרת לאדם להבחין בין רעיונות רציונליים לבין רעיונות מיסטיים. ככל שנכיר את השפעת הסמים על המוח ונשכיל לזהות מצוקה רגשית בזמן, נוכל למנוע את התפתחותן של תופעות נפשיות כמו סכיזופרניה. סכיזופרניה והקשר למיסטיקה שימוש בסמים והשלכות נפשיות בעיות רגשיות והטיפול בהן לימודי יהדות: החלק הרציונלי מול החלק המיסטי התמודדות עם מחשבות שווא ופרנויות מהו הקשר בין סכיזופרניה ללימודי יהדות, שימוש בסמים ובעיות רגשיות? שאלה: מדוע עולה הטענה שיש קשר בין סכיזופרניה להיבטים מיסטיים של לימודי יהדות, שימוש בסמים ובעיות רגשיות? תשובה: יש אנשים שמסבירים שסכיזופרניה, ובעיקר סכיזופרניה מיסטית, עלולה להיווצר כאשר משולבים כמה גורמים: חשיפה לאמונות מיסטיות (כמו אמונה בשדים, מלאכים וקישופים), שימוש בסמים (המשפיעים על תפיסת המציאות) וכן מצבים רגשיים לא פתורים (כגון דיכאון, חרדה, חוסר ביטחון ובלבול). הטענה היא שהשילוב בין שלושת הגורמים האלו יכול להגדיל את הסיכוי שאדם יתחיל להאמין באמונות שווא, לדמיין קולות ודמויות על - ... אדם לומד בקביעות על שדים, עין הרע, מלאכים, קישופים ודמויות רוחניות - הוא מתחיל להאמין באותם דברים ולראות בהם חלק מהמציאות היומיומית. ברגע שיש לאדם גם מצוקה רגשית (כמו דיכאון או חרדות) והוא משתמש בסמים (המעצימים הזיות או שיבוש בתפיסה), הוא עלול לחבר בין כל היסודות האלה ולגלוש למצב של אני המשיח, מלאך מדבר איתי, אלוהים מורה לי מה לעשות וכדומה. כיצד שילוב בין בעיות רגשיות לשימוש בסמים מגביר את הסיכון לסכיזופרניה? שאלה: למה דווקא שילוב של בעיות רגשיות עם סמים יכול לדרדר אדם למצב פסיכוטי? תשובה: בעיות רגשיות מתבטאות לעיתים בחרדות, דיכאון ותחושת בלבול. שימוש בסמים (בין אם מדובר באלכוהול, קנאביס, סמי הזיה או חומרים אחרים) יכול לשנות את תפיסת המציאות ולהחמיר מצבים נפשיים רגישים ... בי). כשמוסיפים את אמונות המיסטיקה שהוזכרו קודם, עולה הסיכון להאמין שהדבר באמת מתרחש ולהידרדר לתסמיני סכיזופרניה. שאלה: האם כל אדם שמשתמש בסמים וחווה בעיות רגשיות מתפתח אצלו שיגעון מיסטי? תשובה: לא בהכרח. יש מי שנסיבות חייהם אינן מובילות לסכיזופרניה והם לא יראו כלל סימנים פסיכוטיים. עם זאת, עצם השילוב של רגישות נפשית, שימוש בחומרים ... ממליצים כדי לצמצם את הסיכוי לסכיזופרניה? תשובה: יש מי שטוענים שכדי להימנע מלהגיע למצב פסיכוטי, כדאי לצמצם חשיפה לתכנים מיסטיים, במיוחד כאשר האדם נתון במצוקה רגשית וכאשר הוא משתמש בסמים. במקום זאת, מציעים: לחזק את הצד הרציונלי: ללמוד על נושאים מדעיים (פיזיקה, ביולוגיה, פסיכולוגיה), לפתח חשיבה ביקורתית ולעסוק בשאלות הדורשות בדיקה של עובדות. לטפל בבעיות הרגשיות: לפנות לעזרה מקצועית, לטפל בדיכאון, חרדות וטראומות, וללמוד דרכי התמודדות יעילות. להימנע משימוש בסמים: סמים משבשים את תפיסת המציאות, ויחד עם בעיות רגשיות הם עלולים להגביר מצבים נפשיים מעורערים. לצד זאת, מדגישים שגם מי שכבר חווה אפיזודות פסיכוטיות יכול להיעזר באותה שיטה: חיזוק החשיבה ההגיונית (כולל אפילו משחקי סודוקו או עיסוקים המאמנים את החשיבה) וטיפול מעמיק בבעיות רגשיות. שאלה: מה עם יהדות בלי מיסטיקה? תשובה: יש גישה הגורסת שאפשר ללמוד יהדות ולקיים מצוות בצורה רציונלית, מבלי להיכנס למישור המיסטי - המעשי. לדוגמה, אפשר להתמקד במוסר, בלימוד ... תשובה: לא בהכרח שיש כאן עמדה חד - משמעית לגבי נכונות של אמונות מיסטיות או פסילה מוחלטת של שימוש בסמים. הטענה היא פשוטה: השילוב בין מיסטיקה, סמים ובעיות רגשיות מעלה את הסיכון להיווצרות של מחשבות שווא והחמרה עד לרמת סכיזופרניה. שאלה: האם יש מקרים שבהם אדם מפתח סכיזופרניה והחברה מתייחסת אליו כאל צדיק? תשובה: יש טענה שלפעמים, כאשר אדם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגשיות, איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: רגשיות, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול נפשי, מאמן למציאת עבודה, מטפל רב תחומי בתחום רגשיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.7031 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 05:12:47 - wesi1