אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רגשות ✔שיטות טיפול בתלות רגשית, איך להתמודד עם אובססיה רגשית? אובססיבי לבחורה, כל הזמן חושב עליה, לא מצליח לשכוח אותה, איך להתמודד עם פרידה? איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
13:35שיטות טיפול בתלות רגשית, איך להתמודד עם אובססיה רגשית? אובססיבי לבחורה, כל הזמן חושב עליה, לא מצליח לשכוח אותה, איך להתמודד עם פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להיות תלוי רגשית?
איך להתמודד עם תלות רגשית ואובססיה למישהי?

אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת ומקיפה כיצד להתמודד עם תלות רגשית, במיוחד במקרה של אדם שלא מצליח להפסיק לחשוב על מישהי, דבר שפוגע בתפקוד היומיומי שלו, מפריע בעבודה ובחיי היומיום. הדוגמה השכיחה שאליעד נותן היא מצב בו אדם שואל את עצמו שוב ושוב שאלות כמו "היא רוצה אותי או לא?", "מה היא עושה עכשיו?" וכדומה.

מהו השלב הראשון בהתמודדות עם תלות רגשית?

השלב הראשון שאליעד מציע הוא לזהות מה הם הדברים הטובים שהאדם חושב שהוא מקבל מהאדם שהוא תלוי בו. לדוגמה, תחושת ערך, ביטחון או הימנעות מבדידות. אליעד מסביר שללא זיהוי של אותם דברים טובים שהאדם מקבל, לא ניתן יהיה להמשיך לשלב הבא של ההתמודדות.

איך אפשר להשיג את הדברים הטובים ממקומות אחרים?

לאחר שהאדם זיהה מהם הדברים הטובים שהוא מקבל, אליעד מסביר שאחת הדרכים להתמודד היא למצוא מקורות אחרים שיספקו לו את אותם דברים. לדוגמה, אם האדם מחפש תחושת ערך או ביטחון, עליו לחפש דרכים חלופיות להשיג את התחושה הזו - למשל אצל חברים, אנשים אחרים, תחביבים שונים או מתוך עצמו. ההמלצה היא לא להסתפק במקור חלופי אחד אלא לנסות לשלב כמה מקורות, כדי להפחית את התלות בצורה משמעותית.

האם אפשר לוותר על הרצון לקבל את הטוב?

שיטה נוספת שאליעד מציע היא להטיל ספק בעצם הצורך באותו הדבר שהאדם חושב שהוא מקבל מהקשר. למשל, אם הוא מחפש קשר כי הוא מפחד להיות לבד, עליו לשאול את עצמו שאלות כמו "למה אני חייב לא להרגיש לבד? למה כל כך חשוב לי לא להיות לבד?". על ידי הטלת ספק כזאת, ייתכן שהאדם יגיע למסקנה שהדבר שהוא מחפש איננו הכרחי, ובכך התלות תפחת או תיעלם לגמרי.

האם כדאי לבחון את היתרונות והחסרונות של התלות?

דרך נוספת שאליעד מציע היא לבדוק בצורה אובייקטיבית מהם היתרונות והחסרונות של הקשר או התלות. האדם צריך להחליט אם היתרונות של התלות (הטוב שהוא מקבל) שווים את המחיר שמשלמים עליה (הסבל שנגרם לו). אם האדם מגיע למסקנה שהמחיר גבוה מדי, הוא יוכל באופן טבעי לבחור להפסיק את התלות.

מה לעשות אם אתה לא מצליח לשכוח מישהי?

אליעד מסביר שאם אדם לא מצליח לשכוח מישהי, כדאי לו לבדוק האם באמת מה שהוא מקבל ממנה ייחודי לה. הרבה פעמים האדם חושב שהוא מקבל משהו ייחודי כמו תחושת ביטחון או משמעות, אך כשבודקים לעומק, מתגלה שאולי אותה אישה כלל לא נותנת את התחושה הזו, או לא נותנת אותה באופן ייחודי כפי שהוא דמיין. הבנה זו יכולה לעזור לאדם להשתחרר מהתלות הרגשית.

האם לקבל את התלות זו אפשרות לגיטימית?

אפשרות נוספת שאליעד כהן מציג, שמתאימה במיוחד לאלו שלא מוצאים דרך אחרת להתמודד עם התלות, היא להשלים עם התלות ולקבל אותה כמציאות. לדוגמה, אם האדם הגיע למסקנה שהוא באמת חייב את הדבר הזה שהוא מקבל רק מאותה אישה, ושאין דרך אחרת להשיג את זה או לוותר על זה, אז הוא צריך פשוט לקבל את המציאות ולהיות שלם עם התלות. כדוגמה לכך הוא מביא תלות של האדם בחמצן, שזו תלות שאין לאף אחד בעיה איתה מכיוון שהיא מוחלטת ואין לה אלטרנטיבה.

מה כדאי לעשות כשהרע בתלות גדול מהטוב?

אליעד מסביר שאם התלות מביאה לאדם יותר סבל מאשר תועלת, זו נקודה שבה כדאי לו לשחרר את התלות הזו. לדוגמה, אם המחשבות על הבחורה גורמות לו לאבד ריכוז בעבודה, להיכנס לדיכאון או להרגיש אכזבה מתמשכת, הוא צריך לשקול ברצינות להפסיק את הקשר ולהתחיל לחפש דרכים חלופיות להשיג תחושת ערך או ביטחון.

האם תלות רגשית היא תמיד בעייתית?

אליעד מבהיר שלא תמיד תלות רגשית היא שלילית. תלות הופכת לבעייתית רק כאשר האדם מזהה שהיא גורמת לו יותר רע מטוב, או כאשר המחיר שהוא משלם על התלות גבוה מדי יחסית לתועלת שהוא מקבל.

אליעד מסכם שישנן מספר דרכים מרכזיות להתמודד עם תלות רגשית:
  • מציאת הדברים הטובים שאתה מקבל מהקשר והחיפוש אחר מקורות חלופיים לאותם דברים.
  • הטלת ספק בנחיצות של אותם הדברים שהאדם רוצה לקבל.
  • בדיקה מעמיקה האם אותם דברים טובים אכן מתקבלים מהקשר או שמא זו אשליה.
  • הערכת היתרונות מול החסרונות של התלות והחלטה מושכלת אם להמשיך בה.
  • קבלה מלאה ושלמה של התלות, אם לאחר בדיקה יסודית מגיעים למסקנה שזו המציאות ואין דרך לשנות אותה.
איך להתמודד עם תלות רגשית ואובססיה לבחורה?

תלות רגשית יכולה להתבטא במחשבות בלתי פוסקות על מישהו, מה שגורם לפגיעה בתפקוד היומיומי, כמו חוסר ריכוז בעבודה ומחשבות שמעסיקות את האדם כל הזמן, כגון "היא רוצה אותי או לא?", "מה היא עושה עכשיו?". אחד הפתרונות להתמודד עם מצב כזה הוא להבין את הסיבות שמובילות לתלות ולהתמקד בהם.

מהם הפתרונות האפשריים לתלות רגשית?

לפי אליעד, ישנן מספר דרכים להתמודד עם תלות רגשית:

1. זיהוי הטוב שמתקבל ממנה: השלב הראשון הוא להבין מה הדברים הטובים שהאדם מקבל מהקשר הזה. למשל, אם הוא מקבל תחושת ערך או תחושת ביטחון. על האדם לזהות את אותם דברים שהוא מרוויח מהקשר, ולהבין שהם מה שמחזיקים אותו בתלות.

2. השגת אותם דברים במקומות אחרים: הדרך הראשונה להתמודד היא לחפש את אותם הדברים שמקבלים מהאדם בתלות, במקומות אחרים. זה יכול להיות על ידי מציאת תחושות דומות אצל אחרים או בתוכך. חשוב לשלב כמה מקורות כדי להפחית את התלות.

3. הפחתת הרצון להשיג את אותם דברים: אפשרות נוספת היא לשאול את עצמך למה אתה צריך את הדברים הללו בכלל. לדוגמה, אם האדם אומר "אני לא רוצה להיות לבד", אפשר לשאול "למה זה כל כך חשוב לי?". כך אפשר להגיע להבנה שייתכן ואין צורך אמיתי ברגש הזה.

4. שיקול יתרונות וחסרונות: דרך נוספת להתמודד היא לבחון את היתרונות והחסרונות של התלות. אם האדם חושב שכל היתרונות שמקבל לא שווים את המחיר של התלות, הוא עשוי להחליט להפסיק את התלות בה.

5. להיות שלם עם התלות: אם לאחר כל הבדיקות, האדם מגלה שהטוב שהוא מקבל שווה את התלות, אז הדרך האחרונה היא לקבל את התלות כמציאות ולהיות שלם איתה.

מה לעשות כשלא מצליחים לשכוח מישהו?

אם אדם מתקשה לשכוח מישהו כי הוא מרגיש שהיא נתנה לו משהו חשוב, כדאי לו לבדוק אם באמת אותה תחושת ערך או ביטחון שהוא חושב שהיא נתנה לו, ניתנת לו רק ממנה או שמא ניתן להשיג אותה ממקום אחר. ייתכן מאוד שהוא מגלה שהיא לא באמת נותנת לו את מה שהוא חושב שהיא נותנת.

האם כל תלות רגשית היא בעייתית?

הדבר המרכזי כאן הוא להבין אם התלות באמת עושה לך רע או טוב. אם התלות בה גורמת יותר נזק מאשר תועלת, עליך לבחון את היתרונות והחסרונות ולשקול אם התועלת שווה את המחיר.
איך להתמודד עם תלות רגשית לאחר פרידה?

אם אתה מוצא את עצמך תלוי רגשית במישהו לאחר פרידה, כלומר, אתה כל הזמן חושב עליו, לא מצליח להתרכז בעבודה, או שאתה כל הזמן מתלבט אם הוא רוצה אותך או לא, יש מספר דרכים להתמודד עם זה ולהפחית את התלות.

מהו הפתרון לתלות רגשית?

השלב הראשון הוא להבין מה אתה מקבל מהאדם הזה, למה אתה תלוי בו רגשית. לדוגמה, אולי אתה מרגיש פחות בודד כשהוא איתך, או שהוא נותן לך תחושת ביטחון. לאחר מכן, עליך למצוא את הדרך להשיג את התחושות האלה ממקום אחר. אפשרות אחת היא לחפש את אותם תחושות במקומות אחרים, כמו חברים, תחביבים, או אפילו מתוך עצמך.

האם יש אפשרות לוותר על הטוב שהתקבל?

תשובה נוספת היא לשקול אם בכלל אתה צריך את התחושות האלה. לדוגמה, אם אתה מרגיש צורך להיות איתו כדי לא להרגיש בודד, תוכל לשאול את עצמך האם אתה באמת זקוק לתחושת הביטחון הזו או אולי אפשר ללמוד לחיות בלעדיה.

איך לא להיות תלוי רגשית במישהו?

שיטה נוספת היא לבדוק אם מה שאתה מקבל ממנו באמת נותן לך את מה שאתה חושב. ייתכן שתגלה שהיא לא באמת מספקת לך את התחושות שאתה מייחל להן. במקרה כזה, אתה יכול להתחיל לשחרר את התלות ולהבין שייתכן שאתה לא צריך את הדבר הזה כדי להרגיש טוב עם עצמך.

האם כדאי להטיל ספק בהנחות שלנו?

חשוב גם לשאול את עצמך אם באמת כל מה שאתה חושב עליו הוא נכון. אם אתה סבור שהיא נותנת לך משהו טוב, ייתכן שזו רק אשליה. תוכל לשאול את עצמך אם יש דרך להשיג את אותו טוב ממקום אחר, או אולי להבין שהרצון שלך בזה הוא לא הכרחי.

מהו האופציה האחרונה?

אפשרות נוספת היא להכיר בכך שלפעמים התלות היא בלתי נמנעת, אם באמת כל הטוב שאתה מקבל ממנו חשוב לך מאוד, ושאף אחד אחר לא יכול לספק לך את אותו טוב. במקרה כזה, אם אתה שלם עם התלות שלך, אתה יכול להמשיך בה, אך עליך להיות מודע למחיר שזה גובה ממך ולהיות מוכן להתמודד איתו.

מה כדאי לעשות אם הרע מהתלות גדול מהטוב?

במקרה שבו התלות מביאה לך יותר רע מאשר טוב, כדאי שתשקול להפסיק את התלות הזו. לדוגמה, אם המחשבות עליה מפריעות לך בעבודה או יוצרים תחושות של אכזבה או דיכאון, ייתכן שזו תהיה הזדמנות טובה לשחרר את הקשר ולהתחיל לחפש דרכים אחרות לחוות את תחושת הערך והביטחון.
מההתחלה בן אדם נגיד אומר שהוא מרגיש שהוא תלוי במישהי עד כאן יכול להיות תלוי רגשית במישהי "חושב עליה לא יכול בלעדיה לא יכול להתרכז בעבודה לא יכול זה ולא יכול זה כל הזמן חושב על הבחורה היא רוצה אותי היא לא רוצה אותי איפה היא מה היא עושה" תלוי רגשית עד כאן הבנו.

ש: זאת אומרת שהוא חושב עליה כל הזמן וזה מפריע לו.

אליעד: כן מה הפתרונות האפשריים אז אתה אמרת מה רע בלהיות תלוי בבחורה נכון אז מה האמת שזה נכון אתה גם יכול להגיד מה רע בלהרגיש רע אתה גם יכול להגיד מי אמר שיש הבדל בכלל בין טוב ורע נכון אבל אנחנו לא הולכים עכשיו על הכיוונים האלה, בהנחה שיש הבדל ושיש רע ושהוא רוצה להיפטר ממנו מה האופציות מה אנחנו עושים.

ש: מה אנחנו רוצים כאילו שהוא לא יהיה תלוי בה.

אליעד: שהוא לא יהיה תלוי בה כן.

ש: שלא יחשוב עליה?

אליעד: שלא יהיה תלוי בה.

ש: זאת אומרת אם הוא לא חושב עליה אז זה מקרה שהוא לא תלוי בה.

אליעד: אם הוא יחשוב עליה פחות נגיד כן מה עושים.

ש: שיעשה רשימה של הדברים שהיא נותנת לו.

אליעד: רגע חכי אז שלב ראשון אומרים בוא נחפש רשימה מה הדברים הטובים שהוא מקבל ממנה אז מה בן אדם רוצה להרגיש טוב ואז בשביל להרגיש טוב הוא בגלל שהיא עושה לו טוב אז הוא תלוי בה רגשית נכון, אתה הבנת את ההבדל בין הוא אמר מה רע בלהיות תלוי מה רע בלהיות תלוי זה רע להיות תלוי לא דיברנו על זה אז תשלים שזה משהו אחר בכלל, אוקי עכשיו אנחנו אומרים בוא נמצא את הדברים הטובים שהוא נותן לה או שהיא נותנת לו שהוא חושב שהיא נותנת לו או שהוא חושב שהיא נותנת לו הוא חושב שהוא מקבל ממנה בסדר, עכשיו אחרי שנמצא את הרשימה של הדברים האלה מה אנחנו צריכים לעשות מה האופציות נניח שמתברר שכשהוא חושב שהיא נותנת לו תחושת ערך מה האופציות שלנו.

ש: שימצא את התחושה הזאת במקום אחר.

אליעד: נכון אז תשובה אחת שימצא במקום אחר הלאה תשובה נוספת מה זה מקום אחר, שנייה מה זה מקום אחר?

ש: אחר או מישהי אחרת או משהו אחר שיתן לו את התחושות האלה.

אליעד: או לדוגמה מתוכו נגיד זה גם משהו אחר או בכמה דברים אחרים נכון, יפה הלאה אז דבר אחד אז אמרנו ככה שלב ראשון תמצא מה הדברים הטובים שאתה מקבל ותמצא עכשיו מה אתה עושה עם זה אפשרות אחת תחפש את זה במקומות אחרים אפשרות נוספת.

ש: זה לבד בעצמו מה הערך של עצמו והוא יגיד זה הערך שלי בצורה כזאת רק שהוא ידע שזה הערך שלו והוא חי עם זה.

אליעד: אבל זאת תשובה שאתה נותן שהיא מתאימה לשאלה עם הערך נגיד שהיא נותנת לו כסף "למה אני איתה כי כשאני איתה אני לא לבד" לא יודע מה נגיד אתה מבין אל תיתפס דווקא על הערך.

ש: לשאול למה זה חשוב לשאול את הלמה והלמה עד שזה יקטין את כל מה שכביכול היא נותנת.

אליעד: שיקטין את מה שהיא נותנת מה זה אומר איך זה יקטין את מה שהיא נותנת?

ש: הלמה תמיד מעלים הרבה דברים מעלים גם צורך לאהבה מקטין קצת.

אליעד: איך מקטין?

ש: "למה את אוהבת אותו כי הוא יפה".

אליעד: רגע שנייה לא תחכי אבל אנחנו לא מדברים על זה עכשיו אנחנו עוד לא מדברים על זה אנחנו מדברים מה קורה אם את אומרת "למה אני אוהבת אותו כי הוא נותן לי תחושת ביטחון".

ש: "ולמה זה חשוב לך תחושת הביטחון".

אליעד: יפה שנייה אז מה את אומרת אז אמרנו קודם כל נמצא מה הדברים הטובים שאת מקבלת ממנו עכשיו אפשרות אחת להשיג אותם במקומות אחרים שזה אומר בתוכך אנשים אחרים דברים אחרים סיפורים אחרים רצוי כמה שיותר כדי שלא תהיי תלויה או דברים שיותר זמינים לך שהתלות תעשה לך פחות רע, אפשרות נוספת אומרת תיפטר מהרצון להשיג את הדברים האלה נגיד שהבחורה נותנת לך ערך אל תרצה ערך למה אתה בכלל צריך ערך בשביל מה אתה צריך ערך נגיד זאת תשובה נוספת התשובה אומרת תבדוק מה הטוב שאתה מקבל שם ותוותר על הטוב הזה תוותר עליו לא תשיג אותו במקום אחר אלא תוותר עליו. איזה עוד אפשרות יש?

ש: להטיל ספק אם זה באמת טוב להטיל בדבר הזה.

אליעד: אבל זה כבר מה שאמרנו עכשיו אם תטיל ספק אם זה באמת טוב אולי תגלה שאתה לא רוצה את זה בכלל נכון אז זאת בדיוק התשובה של עכשיו זאת אותה תשובה שנתנו עכשיו. מה עוד יש איזה עוד אופציה?

ש: "כי ככה אני רוצה" ולהשלים עם זה.

אליעד: זה נכון אבל זה לא אומר כלום זה כמו להגיד אז תרגיש רע וזהו, הלאה מה אתה אומר?

ש: זה כמו למצוא עוד מכולת.

אליעד: אבל זה אמרנו קודם זה כמו להגיד תמצא את זה במקומות אחרים.

ש: אמרת גם בתוכך.

אליעד: זה אותו דבר זה כמו תמצא מקומות אחרים מהותית, היא תלויה רגשית במישהו היא רוצה לשכוח אותו אז זוכרים מה הדברים הטובים הלאה.

ש: אז מוצאת עוד מישהו.

אליעד: אתה פה אני אומר לך שאמרנו את זה קודם זאת התשובה של תחפש מקומות אחרים שיספקו לך את הטוב הזה אמרנו את התשובה הזאת קודם.

ש: אני הבנתי שמתוכך.

אליעד: לא אמרתי שזאת אחת האפשרויות לא אמרתי את זה זאת אחת האפשרויות.

ש: שימצא מה הדברים הרעים שיוצא לו מזה.

אליעד: איך זה עוזר לנו נגיד שיש דברים רעים אז מה?

ש: אז הוא אומר "זה עושה לי כל כך רע".

אליעד: מה "עושה לי כל כך רע" היא עושה לו טוב הבחורה.

ש: לא הוא מנסה לחפש את החסרונות ברגע שהוא יבין מה החסרונות.

אליעד: לא אבל אין חסרונות נניח שהוא אומר "אני אוהב אותה וזהו" אז להגיד לו תשנא אותה.

ש: לא, תמיד יש חסרונות נניח שאם הוא כל הזמן בעבודה חושב עליה ואז יפטרו אותו מהעבודה אז פה יגרם לו סבל שאז אולי היא לא תעריך אותו בגלל שפיטרו אותו מהעבודה ואז הוא מפסיד ערך אצלה.

אליעד: אז עדיף לו לא לחשוב עליה כי הוא רוצה לחשוב עליה כאילו.

ש: לא, עדיף לו שיסתכל מה הוא עלול להפסיד כדי שיהיה כדאי לו שהיא תמשיך לתת לו ערך.

אליעד: מה לא ערך תשכח את הערך כשהיא איתו הוא מרגיש שהוא לא בודד הלאה.

ש: כן אבל עכשיו הוא כבר רואה רק צד אחד.

אליעד: רגע שנייה אנחנו מדברים איתו אבל הלאה כן.

ש: אז כשהוא לא בודד במקרה הזה אז נניח.

אליעד: כשהיא איתו היא נותנת לו תחושה שאמא שלו אוהבת אותו מה זה משנה משהו אחר בכלל.

ש: שימצא מה החיסרון.

אליעד: מה החיסרון במה ואז הוא לא ירצה את זה ואז הוא לא ירצה את הטוב הזה נכון שזה מה שאמרנו קודם זה כמו להגיד אל תרצה את הטוב הזה איך לא תרצה את הטוב הזה תטיל ספק תמצא את החיסרון עוד פעם אותה לוגיקה, נכון שזאת אותה לוגיקה זה צורות שונות של איך תוותר על הטוב שאתה מקבל שם ולא באמצעות השגה ממקום אחר. מה עוד אפשרויות שיש?

ש: להגיד שזה רק המחשבות שלך וזאת לא האמת.

אליעד: נכון ואז בעצם שוב פעם ככה תוותר על הטוב ואז תבין שזה לא משנה נכון אבל זאת עוד פעם צורה להגיד איך תוותר על הטוב.

ש: אולי לראות את הטוב שברע ולהעמיק את הידיעה במודעות העצמית.

אליעד: לא קשור קשור אבל אמרנו את זה קודם זה כמו.

ש: זה אחד הכיוונים.

אליעד: יש מלא כיוונים אפשר גם להגיד לו תסבול וזהו זאת גם אופציה, טוב עוד כיוונים אז מה אמרנו אמרנו כזה דבר בן אדם אמר "אני לא מצליח לשכוח אותה למה כי היא עשתה לי מאוד טוב, אני לא מצליח לשכוח אותה" דבר ראשון מה הטוב שהיה שם שאתה כל הזמן מחזיר אותך לשם המחשבה עכשיו או שאת הטוב הזה תשיג ממקום אחר איפה אלף דרכים או שבכלל אל תרצה את הטוב הזה מי אמר שזה טוב אולי אתה לא צריך את זה וכו' אפשרות נוספת תבדוק באמת האם היא נתנה לך את הטוב הזה, זאת אומרת נגיד אתה אומר "רציתי ממנה נגיד תחושה של..."?

ש: לא להיות בודד.

אליעד: לא להיות בודד אבל האם באמת היא נותנת לך לא להיות בודד יכול להיות שכשאתה תבדוק את זה אתה תגלה "נכון שאני לא רוצה להיות בודד ואני לא מוכן לוותר על הרצון הזה, נכון שאין לי מאיפה להשיג אותו אבל גם היא לא נותנת לי אותו".

ש: אז הנחת היסוד הראשונה בכלל לבדוק את הנחות היסוד.

אליעד: כן כשהוא אומר "אני זוכר אותה למה אני זוכר אותה כי כשאני איתה זה נותן לי משמעות לחיים" אוקי אז האפשרות אומרת תמצא משמעות בעוד מקומות האפשרות השנייה אומרת בשביל מה אתה צריך משמעות לחיים מה אכפת לך תחיה בלי משמעות האפשרות השלילית אומרת תראה נכון שאתה לא מוצא מקומות אחרים נכון שאתה לא יכול בלי משמעות אבל גם היא לא נותנת לך משמעות אם תחשוב על זה בהיגיון תראה שהיא לא נותנת לך משמעות, הרבה פעמים בן אדם תלוי במשהו והוא אומר "תראה אני לא יודע מאיפה להשיג את זה אני לא יכול לוותר על זה אבל עדיין זה לא פותר לי את הבעיה" רק נדמה לך שזה פותר לך את הבעיה אם אתה תבין שזה לא פותר לך את הבעיה אז אתה תוותר גם על זה כמו שאתה לא דופק את הראש בקיר נגיד. אפשרות נוספת?

ש: אולי הוא צריך לבדוק את הרצון העצמי שלו אולי הוא לא רק רוצה לשכוח אותה אולי הוא גם רוצה.

אליעד: בהנחה שהוא רוצה לשכוח אותה מהצד שהוא רוצה לשכוח אותה מה לעשות לא מעניין הוא גם רוצה וגם לא רוצה וגם הוא לא יודע שיש הבדל בהנחה שהוא רוצה ויש הבדל, אוקי תשובה נוספת אומרת תבדוק מה האמת אם באמת היא נותנת לך דברים טובים שאתה לא מוכן לוותר עליהם שאתה לא יכול להשיג אותם במקום אחר שהיא באמת נותנת לך אותם אז אתה תהיה שלם עם התלות שלך בה, נגיד שבן אדם אומר "אני לא רוצה להיות תלוי בחמצן" מה אתה אומר לו "תקשיב חמצן זה הכי חשוב אין לך אפשרות אחרת אתה לא יכול לוותר על זה אז זה תלוי בחמצן זאת באמת האמת" מישהו פעם התלונן שהוא תלוי בחמצן.

ש: לא אבל אתה אמרת שהוא רוצה להשתחרר מזה זה הרצון שלו.

אליעד: לא אבל הוא רוצה להשתחרר מזה כי הוא חושב שיש אפשרות שהוא ישתחרר מזה אבל אם הוא היה אומר "מה האמת האמת היא שהיא נותנת לי x וה - x הזה היא באמת נותנת לי אותו וה - x הזה באמת רק היא יכולה לתת לי אותו וה - x הזה אני באמת לא יכול להשיג ממקום אחר ואני באמת לא יכול לוותר עליו" אם אתה בטוח בכל זה אז מחויב שתהיה תלוי בה זה מה יש ואפשרות נוספת.

ש: אבל זה לא הפתרון.

אליעד: למה זה לא פתרון זה פתרון מושלם זה בדרך כלל הפתרון האחרון שכשכל הפתרונות האחרים נגמרו זה ממילא זה הפתרון אם אתה בטוח במאה אחוז שאתה לא יכול לוותר על משמעות ואתה בטוח במאה אחוז שרק היא יכולה לתת לך משמעות ואתה בטוח במאה אחוז שהיא נותנת לך משמעות אז אתה בעצם בטוח במאה אחוז שאתה תלוי בה ופשוט תהיה שלם עם זה כמו שאתה שלם עם כל דבר אחר בחיים אוקי כי אתה בטוח במאה אחוז ופתרון נוסף מה הפתרון הנוסף.

ש: שהרע גדול מהטוב.

אליעד: מה זה אומר?

ש: זאת אומרת אני מניח שהוא יראה שהתלות שלו בה היא הרבה יותר עושה לו הרבה יותר רע מאשר זה שהוא מרוויח ממנה נגיד משמעות.

אליעד: זאת אומרת יכול להיות כזה דבר יכול להיות שתגיד ככה נכון שהיא נותנת לי משמעות ונכון שאני לא יכול לוותר על משמעות ונכון שאני לא יכול למצוא משמעות במקום אחר ואז ממילא מתחייב שאני אהיה תלוי אבל הרע שנוצר לי מהתלות לא שווה לי את הטוב של המשמעות.

ש: זה מה שאמרתי פחות או יותר.

אליעד: אבל אתה לא הסברת את זה לא אתה סובבת את זה אליה כי אז היא לא תיתן לך ערך, לא מעניין אותי היא בכלל אתה אומר רע לך מהתלות לא בגללה שנייה היא עדיין עושה לך טוב נגיד שהיא אוהבת אותו בלי תנאים הייתי אומר לך אתה יודע מה טוב בה שהיא אוהבת אותו בלי תנאים אז מה תגיד כי אז היא לא תאהב אותך "לא היא אוהבת אותי בלי תנאים", לא אבל יכול להיות שהתלות עושה לו.

ש: התחלתי עם זה.

אליעד: נכון אני יודע שהתחלת בזה.

ש: חסרונות שיסתכל על החסרונות.

אליעד: לא על חסרונות בה.

ש: לא בה חסרונות שנוצרים לו בגלל התלות הזאת.

אליעד: נכון זה נכון אם החסרונות בגלל התלות יהיו מאוד גדולים אז הוא לא ירצה כל כך גדולים שהם יהיו יותר גדולים מההנאה שהוא מפיק מזה שהוא מדבר איתה על משהו.

ש: זה גם התנאי שאחד מהמחויבים שלו זה לא להיות תלוי נכון?

אליעד: ואם הוא יגיד "אני לא כל כך סובל מהתלות" אז סבבה אז אתה לא כל כך סובל מהתלות התלות נותנת לך דמיון טוב והדמיון הטוב עושה לך טוב וזה המחיר, בקיצור מה הבנו יש פה הרבה אופציות.

ש: לפחות חמש.

אליעד: נכון חוץ מהאופציות הכלליות של מה אכפת לך להרגיש רע מה רע בתלות תמורת התלות אתה מקבל ככה וככה מה זה משנה כל הסיפורים האלה חוץ מזה, עוד פעם 1. אמרנו תמצא את הטוב הזה במקומות אחרים 2. אמרנו תוותר על הטוב הזה בכלל "אני לא צריך את הטוב הזה" 3. "האם באמת היא נותנת לי את הטוב הזה.

ש: 4. זה להשלים עם זה.

אליעד: לא זה באמת צריך להיות 5 בכלל, 4. זה שהרע יותר אבל יכול להיות שהרע יותר גדול מהטוב 5. אם באמת הטוב יותר גדול מהרע ונותנת לך את זה ואת זה אז תשלים עם זה וזה כבר משהו שקורה מעצמו בכל מקרה.
אליעד כהן לא להרגיש בודד תחושות טוב או רע חיי היום יום טוב ורע אפשר ללמוד לבחור פחד להימנע למה המוצר יקר אובססיבי לבחורה אובססיביות אובססיה אובססיה רגשית אובססיות איך לא להיות איך לא להיות תלוי רגשית איך להוציא איך להוציא מישהו מהראש איך להתמודד איך להתמודד עם אובססיה רגשית איך להתמודד עם פרידה איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה אישה בחורה בחורות בחירה דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה הצלחה הרגשה הרגשת התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות התמודדות עם אובססיות התמודדות עם פרידה התמודדות עם פרידות חוויה חוויות חווית חושב עליה טיפול טיפולים יוצאים מאהבה כל הזמן חושב כל הזמן חושב עליה לא להיות תלוי לא להיות תלוי רגשית לא להתגעגע לא מצליח לשכוח לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להיות תלוי להיות תלוי רגשית להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד להתמודד עם אובססיה רגשית להתמודד עם אובססיות להתמודד עם פרידה להתמודד עם פרידות למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב מהראש מטופל מטופלים מטפל מצליח לשכוח מצליח לשכוח אותה מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה נשים פירוד פרידה פרידות רגש רגשות רגשיות שברון לב שיטות שיטות טיפול שיטות טיפול בתלות רגשית שכחה תחושה תחושות תחושת תלוי תלוי רגשית תלות רגשית
רגשות אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס עצמי, לכעוס על עצמך, לשנוא את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם
רגשות אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס עצמי, לכעוס על עצמך, לשנוא את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם
רגשות אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס עצמי, לכעוס על עצמך, לשנוא את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם איך נוצרים רגשות אשם כלפי חבר? רגשות אשם כלפי חבר נוצרים כאשר אדם מרגיש שהוא גרם למשהו רע לקרות לחברו. המונח רגשות אשם כולל שני חלקים: רגשות, שמתארים תחושות מסוימות, ואשם, שמשמעותו היא שמישהו אחראי למשהו רע שקרה. כלומר, רגשות אשם הם תחושה של אדם שהוא הסיבה לדבר רע שקרה. במקרה של רגשות אשם כלפי חבר, זה אומר שהאדם מאמין שהוא גרם לחברו להרגיש רע, ולכן הוא מאשים את עצמו על כך. מדוע אדם מרגיש רגשות אשם? רגשות אשם נובעים מהשיפוט של טוב ורע. אם אדם לא היה מגדיר דבר מסוים כרע, הוא לא היה חווה רגשות אשם לגבי אותו דבר. בנוסף, רגשות אשם נובעים גם מהקשר הרגשי שיש לאדם עם חברו. כלומר, השילוב בין תפיסת טוב ורע לבין קשר רגשי יוצר את רגשות האשם. כיצד רגשות אשם כלפי עצמך קשורים לרגשות אשם כלפי אחרים? כאשר אדם פוגע בעצמו, הוא יכול להרגיש רגשות אשם, בדיוק כמו שהוא מרגיש כלפי חבר. לדוגמה, אם אדם עבר תאונה כי לא היה זהיר מספיק, הוא עשוי להרגיש אשם ולומר למה לא הסתכלתי?. גם במקרה כזה הוא מאשים את עצמו על כך שקרה לו משהו רע. כך גם כאשר אדם מרגיש שרע לחברו בגלל משהו שהוא עשה, הוא רואה את עצמו כסיבה לכך ולכן חווה רגשות אשם. מדוע אדם שונא את עצמו בעקבות רגשות אשם? כאשר אדם חווה רגשות אשם, הוא בעצם אומר לעצמו: אני הסיבה למשהו רע. מאחר שהוא חווה את המצב כרע, הוא מחפש את האשם, וברגע שהוא מזהה את עצמו כסיבה, ... שקרה מתורגמת לשנאה כלפי עצמו. כלומר, רגשות האשם מביאים את האדם לשנאה כלפי עצמו משום שהוא רואה את עצמו כסיבה למצב הרע. איך ניתן לנטרל
רגשות מהם, איך נוצרים רגשות? איך ליצור רגשות? איך לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? תת מודע, רגשות חיוביים, רגשות שליליים, סוגי רגשות, לשנות רגש, שינוי רגש, דיכאון, חרדה, כעס, עצבות, יאוש
רגשות מהם, איך נוצרים רגשות? איך ליצור רגשות? איך לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? תת מודע, רגשות חיוביים, רגשות שליליים, סוגי רגשות, לשנות רגש, שינוי רגש, דיכאון, חרדה, כעס, עצבות, יאוש
רגשות מהם, איך נוצרים רגשות? איך ליצור רגשות? איך לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? תת מודע, רגשות חיוביים, רגשות שליליים, סוגי רגשות, לשנות רגש, שינוי רגש, דיכאון, חרדה, כעס, עצבות, יאוש מהם רגשות ואיך הם נוצרים? רגשות הם תופעות נפשיות הנוצרות באופן ישיר כתוצאה ממחשבות. אליעד כהן מסביר זאת ... מתקרב אליו מאחור כדי לדקור אותו, אבל הוא לא יודע על כך. למרות הסכנה האמיתית, הוא לא ירגיש שום פחד או רגש שלילי כל עוד הוא אינו מודע לסכנה. הרגש נוצר רק ברגע שהמחשבה מופיעה במוחו - כלומר, כשיחשוב שמישהו עומד לפגוע בו. לעומת זאת, גם אם אף אחד לא נמצא באמת מאחוריו, אך הוא רק חושב שיש מישהו, עדיין ירגיש פחד ורגש שלילי. אליעד מדגיש שהרגש הוא תוצאה ישירה של מה שאנחנו חושבים, בין אם המחשבה נכונה או מוטעית. האם אפשר להרגיש בלי מחשבות? אליעד ממשיך ומפרט שכל סוגי הרגשות - פחד, כעס, שמחה, אהבה, עצבות, דיכאון, חרדה - הם תמיד תוצאה של מחשבות מסוימות שיש לאדם בראש. לפעמים אנשים טוענים שהם מרגישים שמחה או עצב סתם כך, ללא סיבה, אך זה לעולם לא קורה. במקרים אלו ישנן מחשבות בתת - המודע שהאדם לא מודע אליהן באופן מלא, אך הן עדיין גורמות לו להרגיש את הרגש. אליעד מדגים זאת באומרו שאם אדם חש שמחה, זה יכול להיות קשור לכך שהוא חשב משהו כמו ... טוב. גם אם הוא לא זוכר את המחשבה במפורש, משהו בתוכו יודע אותה. איך ניתן לשנות או לשלוט ברגשות? אליעד מסביר שכדי לשנות או לשלוט ברגשות, הצעד הראשון הוא להבין מה המחשבה שגורמת לרגש. למשל, אדם מרגיש רע כי קר לו. אבל מה שמעצים את התחושה השלילית זו המחשבה שהקור הזה יהרוג אותי או זה בלתי נסבל. אם האדם ישנה את הפרשנות שלו למצב, גם הרגש שלו ישתנה. הוא נותן דוגמה נוספת של אדם שסובל מדיכאון: האדם יכול להרגיש מדוכא בגלל מחשבות כמו אין לי כסף או החיים לא טובים, אך אם האדם יבדוק ויגלה שאפילו ...
רגשות, המערכת הרגשית, מערכת הרגשות, איך נוצרים רגשות? מהם רגשות, איך להתחבר רגשית? איך להזדהות רגשית? איך להביע רגשות? איך לא להתנתק רגשית? ניתוק רגשי, איך להבין רגשות?
רגשות, המערכת הרגשית, מערכת הרגשות, איך נוצרים רגשות? מהם רגשות, איך להתחבר רגשית? איך להזדהות רגשית? איך להביע רגשות? איך לא להתנתק רגשית? ניתוק רגשי, איך להבין רגשות?
רגשות, המערכת הרגשית, מערכת הרגשות, איך נוצרים רגשות? מהם רגשות, איך להתחבר רגשית? איך להזדהות רגשית? איך להביע רגשות? איך לא להתנתק רגשית? ניתוק רגשי, איך להבין רגשות? איך אפשר להתחבר רגשית יותר לדברים ולמה זה חשוב? אנשים רבים שואלים כיצד להתחבר רגשית יותר לדברים ולאנשים סביבם. המושג להתחבר רגשית הוא מושג רחב, הכולל מספר משמעויות. יש כאלו שרוצים להתחבר לרגשות של אחרים, כלומר, להבין מה אנשים אחרים מרגישים. יש מי שרוצה להביע רגשות בצורה גלויה יותר, למשל להיות מסוגל לומר שהוא אוהב או שונא. ישנם אנשים שמרגישים רגשות אך מתקשים לבטא אותם במילים. וישנם אנשים שרוצים להרגיש רגשות בעצמם כלפי מישהו אחר או כלפי סיטואציה מסוימת. לדוגמה, אדם יכול לומר שהוא לא מצליח ליהנות מהעבודה שלו או מהזוגיות שלו, או שהוא חש שהוא נמצא במצב של ניתוק רגשי, והוא רוצה לדעת איך לצאת מזה. מה באמת מניע את האדם - המחשבות או הרגשות? האדם מונע בסופו של דבר על ידי הרגשות שלו. אנשים פועלים או לא פועלים לפי מה שהם מרגישים. אדם יכול להגיד שהוא רוצה לעשות משהו, אבל אם הוא לא ירגיש את זה מספיק חזק, הוא לא יעשה זאת. אפשר היה לומר שהרצונות מניעים אותנו, או שהמחשבות הן אלו שמפעילות אותנו, אבל בסופו של דבר, הגורם האמיתי שמניע את האדם לפעולה הוא הרגש שלו. אנשים תמיד יחפשו להרגיש טוב. כל דבר שאדם עושה בחיים נובע מהרצון להרגיש תחושה טובה כלשהי. גם אדם שהולך לעבודה עושה זאת כי בסוף הוא רוצה להרגיש טוב, אולי באמצעות הכסף שהוא מרוויח או באמצעות ההערכה שהוא מקבל מהסביבה. מדוע חשוב להתחבר רגשית לעובדים או לאנשים אחרים? כאשר אנשים עובדים מתוך פחד או חובה, הם יעשו את העבודה רק כשמתבוננים בהם. אך אדם שמחובר רגשית לארגון או למנהל, ופועל מתוך אהבה, רצון אמיתי וטוב לב, יעבוד גם כשאיש אינו מסתכל. ה
טוב ורע, השפעת תהליכים רגשיים, למה אני מרגיש רע? למה אני מרגיש טוב? איך נוצרים רגשות? איך למצוא תשובות לשאלות? רגשות חיוביים, רגשות שליליים, רגשות טובים, רגשות רעים
טוב ורע, השפעת תהליכים רגשיים, למה אני מרגיש רע? למה אני מרגיש טוב? איך נוצרים רגשות? איך למצוא תשובות לשאלות? רגשות חיוביים, רגשות שליליים, רגשות טובים, רגשות רעים
... ורע, השפעת תהליכים רגשיים, למה אני מרגיש רע? למה אני מרגיש טוב? איך נוצרים רגשות? איך למצוא תשובות לשאלות? רגשות חיוביים, רגשות שליליים, רגשות טובים, רגשות רעים איך נוצרים רגשות טובים ורעים? רגשות טובים ורעים נוצרים כאשר יש פער בין הרצוי לבין המציאות בפועל. כדי להבין מה יוצר תחושה טובה או רעה, צריך להסתכל על שני סוגי רצונות שקיימים אצל האדם: רצונות פרטיים רצון כללי (סביעות רצון כללית מהמציאות) רגשות חיוביים מתעוררים כאשר אדם מרגיש שיש התאמה בין מה שהוא רוצה למה שקורה במציאות. לדוגמה, אם אדם רוצה להיות בריא והוא אכן בריא, אז הוא ירגיש טוב, כי יש התאמה בין הרצון הפרטי שלו למציאות. לעומת זאת, רגשות שליליים מתעוררים כאשר יש פער בין מה שהאדם רוצה לבין המציאות בפועל. לדוגמה, אם אדם לא רוצה להיות חולה אבל בפועל הוא חולה, נוצר רגש שלילי כי המציאות לא תואמת לרצונו. מה ההבדל בין טוב ורע פרטי לבין טוב ורע כללי? קיימים שני סוגים של תחושות טוב ורע: טוב ורע פרטי (נקודתי) טוב ורע כללי (סביעות רצון כללית מהמציאות) טוב ורע פרטי מתייחס לתחושה של אדם ביחס לדבר מסוים, כגון הבריאות, מצב כספי, מערכות יחסים וכדומה. לדוגמה, אדם מרגיש טוב כשהוא מקבל העלאה במשכורת, ומרגיש רע כאשר הוא חולה. טוב ורע כללי הוא תחושת שביעות רצון או אי - שביעות רצון כללית מהחיים באופן כללי, ללא קשר ישיר לאירוע מסוים. לדוגמה, אדם יכול להיות באופן כללי מרוצה מחייו, ללא קשר ... שבה האדם מתייחס לאירועים פרטיים ספציפיים. האם שביעות רצון כללית משפיעה על הרגשות שלנו במצבים פרטיים? אליעד מסביר שקיימות שלוש אפשרויות לגבי הקשר בין תחושת שביעות רצון כללית לבין הרגשות שלנו כלפי אירועים פרטיים: ככל שאדם מרוצה יותר מהמציאות באופן כללי, כך הוא יהיה מרוצה יותר גם מדברים פרטיים שקורים לו. ככל שהאדם מרוצה יותר ... מרוצה באופן כללי מהחיים עשוי להתמודד עם אירוע שלילי באופן טוב יותר, כי הוא מרגיש שיש לו הרבה מה להפסיד, ולכן דבר קטן שיקרה לו לא ישפיע עליו. אך באותה מידה, אותו אדם עלול להרגיש רע יותר כשדברים לא מתרחשים כפי שהוא מצפה, כי הוא התרגל לרמת שביעות רצון גבוהה. מצד שני, אדם שמאוד לא מרוצה באופן כללי, יכול לחוות רגשות שליליים פחות חזקים כאשר מתרחש אירוע רע נוסף, כי הוא כבר רגיל לכך, או שהאירוע הרע לא יגרום לו לתחושת אכזבה גדולה. האם אדם יכול לרצות להרגיש רע בכוונה? אליעד מציג דוגמה נוספת, שבה אדם יכול לרצות לחוות כאב או סבל במטרה ליהנות יותר מההפך בהמשך. למשל, אדם עשוי להרגיש כל כך טוב שהוא מחליט לחוות כאב או חוסר נוחות בכוונה, כדי להוכיח לעצמו שהוא לא מפחד לה
אינטליגנציה רגשית, התפתחות רגשית, פחד מרגשות, לפתח רגשות, ריחוק רגשי, בריחה מרגשות, להרגיש רגשות, להתמודד עם ביקורת, להיקשר רגשית, לבטא רגשות, להרגיש רגשות, להתרחק מרגשות
אינטליגנציה רגשית, התפתחות רגשית, פחד מרגשות, לפתח רגשות, ריחוק רגשי, בריחה מרגשות, להרגיש רגשות, להתמודד עם ביקורת, להיקשר רגשית, לבטא רגשות, להרגיש רגשות, להתרחק מרגשות
... רגשית, התפתחות רגשית, פחד מרגשות, לפתח רגשות, ריחוק רגשי, בריחה מרגשות, להרגיש רגשות, להתמודד עם ביקורת, להיקשר רגשית, לבטא רגשות, להרגיש רגשות, להתרחק מרגשות מהי אינטליגנציה רגשית וכיצד היא משפיעה על ההתפתחות הרגשית שלנו? אינטליגנציה רגשית היא היכולת להבין, להרגיש ולנהל את הרגשות שלנו, כמו גם את הרגשות של אחרים. אליעד מסביר שמדובר בתופעה שנוגעת לא רק להבנה של רגשות אלא גם לניהול שלהם, והשימוש ... ושמירה על בריאות נפשית. אך אינטליגנציה רגשית אינה מתבטאת רק באנשים שנראים אמפתיים או מביעים את רגשותיהם באופן פתוח. למעשה, ייתכן שמישהו יחוש ויבין רגשות אך יבחר שלא לבטא אותם כלפי ... וזה לא בהכרח מעיד על חוסר אינטליגנציה רגשית. איך ניתן להתמודד עם פחדים רגשיים ולהימנע מריחוק רגשי? אליעד מדבר על החשש שבני אדם חווים כאשר הם נדרשים להרגיש רגשות חזקות או להיקשר רגשית. פעמים רבות, אנו בוחרים להימנע מרגשות מסוימים מתוך פחד מהכאב שיכול ... ביקורת. דוגמה לכך היא מצב שבו אדם יכול להרגיש חיבור עמוק למישהו אך בוחר להימנע מלהביע זאת כדי לא להסתכן בכאב רגשי. אליעד מסביר שזו לא בהכרח בעיה ...
מצבי רוח משתנים, מצבי רוח מנוגדים, רגשות מנוגדים, רגשות סותרים, רגשות מתחלפים, רגשות משתנים, מצב רוח משתנה, מצבי רוח קיצוניים, מצבי רוח מתחלפים, מצב רוח לא יציב, שינויים רגשיים
מצבי רוח משתנים, מצבי רוח מנוגדים, רגשות מנוגדים, רגשות סותרים, רגשות מתחלפים, רגשות משתנים, מצב רוח משתנה, מצבי רוח קיצוניים, מצבי רוח מתחלפים, מצב רוח לא יציב, שינויים רגשיים
... משתנים, מצבי רוח מנוגדים, רגשות מנוגדים, רגשות סותרים, רגשות מתחלפים, רגשות משתנים, מצב רוח משתנה, מצבי רוח קיצוניים, מצבי רוח מתחלפים, מצב רוח לא יציב, שינויים רגשיים למה מצבי רוח משתנים במהירות? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו תופעה נפוצה של מצבי רוח משתנים, רגשות מנוגדים וסותרים, ומנסה להבין לעומק מדוע אדם יכול להרגיש באותו זמן שני רגשות סותרים, או מדוע מצבי הרוח שלו יכולים להתחלף במהירות כה רבה. הוא מביא דוגמאות מוחשיות להסביר מדוע התופעה מתרחשת ומה ... הקיצוניים הללו. האם אפשר להרגיש שני רגשות מנוגדים בו זמנית? הסבר מרכזי שאליעד מתייחס אליו הוא השאלה האם אפשרי בכלל להרגיש שתי תחושות או שני רגשות מנוגדים בו זמנית, כמו שמחה ועצב, או אושר ותסכול. הוא מדגים זאת באמצעות מטאפורה של מזג האוויר - יכול להיות מצב שאדם אחד ברחוב ירגיש שירד גשם, ולכן ייקח מטריה, ואילו אדם אחר באותו הרחוב לא ירגיש זאת כלל ויחשוב שאין צורך במטריה. כלומר, אף שהמציאות האובייקטיבית היא אחת, הפרשנות הסובייקטיבית של אנשים לאותה מציאות ... לחלוטין. לדוגמה, אדם יכול להרגיש מאושר כי קרה לו משהו שהוא חושב שטוב עבורו, ובאותו הרגע להרגיש גם תחושת אכזבה או עצב כי משהו אחר שהוא ציפה לו לא קרה. אליעד מדגיש כי זה קורה מפני שהאדם נותן פרשנויות שונות לאירועים ... הגדרה של מציאות משפיעה על הרגש? אליעד מרחיב את ההסבר שלו ואומר, שכדי להבין לעומק את הנושא של רגשות סותרים, חשוב להבין כיצד האדם מגדיר את המציאות. הוא מדגיש שישנם מצבים שהרגשות מנוגדים בצורה מוחלטת, כלומר, כאשר הגדרה אחת סותרת לחלוטין את ההגדרה השנייה, אי אפשר לחוות אותם יחד. אך במצבים ... מוחלטות, ולכן אדם יכול להרגיש שני רגשות בו זמנית. לדוגמה, אם אדם יגדיר שגשם פירושו רק כשיורדות טיפות גדולות וכבדות, הוא יכול לומר שכרגע יורד גשם, אך אם ... שהם באותו מקום, באותו זמן, וחווים את אותה מציאות בדיוק. מדוע הרגשות מתחלפים במהירות? אליעד ממשיך ומסביר מדוע בכלל רגשות מתחלפים במהירות כזו. לפי ההסבר שלו, לאדם יש פרשנויות שונות למציאות בכל רגע נתון, וכשהפרשנויות משתנות, גם הרגשות משתנים בהתאם. למשל, אדם יכול לחוות שמחה גדולה ואחרי רגע להרגיש תסכול, כי באותו רגע ממש הוא חשב שוב על אותו אירוע מזווית אחרת, שהעניקה לו פרשנות שונה לגמרי. אליעד גם מצביע על כך שהסיבה לתחושת התנודתיות הרגשית היא בכך שהאדם אינו מעמיק מספיק לחקור ולהבין את הפרשנויות שלו עצמו למציאות. אם הוא היה חוקר לעומק, הוא היה מגיע ...
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
... רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש? מהם הגורמים שמשפיעים על עוצמת הרגש שלנו? בהרצאה זו, אליעד כהן מסביר את המנגנונים שמאחורי רגשות כגון כעס, עצב, שמחה, ואיך הם משפיעים על האופן שבו אנו תופסים סיטואציות שונות. הוא מדבר על ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים ורגשות לא פרופורציונאליים. הוא מתאר מצבים שונים בהם אנשים חווים רגשות עזים, לא פרופורציונאליים או לא הגיוניים, ומסביר את המנגנונים שמאחורי התופעות הללו. כיצד הכעס נוצר ומה משפיע על עוצמתו? אליעד כהן מציין כי כעס הוא רגש שמתרחש כאשר המציאות מתנגדת לרצונו של האדם. כלומר, כאשר אדם רוצה שמשהו יקרה, אך קורה משהו אחר, הוא חווה כעס. לדוגמה, אם אדם רוצה להיות בריא, אך הוא חולה, הוא יכעס על כך שהוא חולה, והכעס הזה יהיה תוצאה של תחושת חוסר שליטה במציאות. בנוגע לעוצמת הכעס, אליעד מסביר כי לא כל הכעסים נראים אותו ... עליך צה על הראש ואתה כועס, יכול להיות שהכעס שלך לא רק על המעשה הזה, אלא גם על דברים אחרים שקרו במהלך היום, כגון התחום הבריאותי או חוויות רגשיות נוספות שצברו לך תחושת תסכול. הקשר בין מצב רוח למציאות הרגשית אליעד מתאר מצב שבו אדם עובר חוויה רגשית שלילית, כמו יום רע, ואז כל פעולה קטנה של מישהו אחר, כמו זריקת צה על הראש, תוכל להרגיז אותו בצורה הרבה יותר חריפה. ההסבר הוא שלמצב הרגשי הכללי של האדם יש השפעה ישירה על עוצמת הכעס. אם אדם טוב לו בחיים, הוא יגיב בצורה פחות אינטנסיבית לגירויים שליליים. לעומת זאת, אם הוא מרגיש רע, הוא יתעצבן בקלות. באותו אופן, כשמישהו חווה תחושת שמחה או טוב, הוא עשוי להעריך יותר מתנה שמקבל, או להתנהג בצורה חיובית יותר. אך כאשר מצבו הרגשי של אותו אדם גרוע, אפילו מתנה טובה עשויה להיתפס בצורה שלילית. איך רגשות שליליים משפיעים עלינו בחיים היומיומיים? אליעד מסביר שהשפעת הרגשות עלינו איננה תמיד ישירה. לדוגמה, כאשר אדם כועס מאוד על מישהו או משהו, הוא לא תמיד כועס רק על הסיבה הישירה. פעמים רבות הכעס הוא תוצאה של אכזבות אחרות או חוויות קודמות שצברנו. זה גם נכון לגבי רגשות חיוביים כמו שמחה - אם מצבנו הכללי טוב, אנו נוטים לה
רגשות, איך רגש גדול מעלים רגש קטן? איך רגש אחד מעלים רגש אחר? מה הכמות של הרגש שאתה מרגיש? כמה אתה מרגיש רגש מסוים? במה תלויה כמות הרגש שתרגיש? האם רגשות נוספים אחד על השני? האם רגשות מחליפים אחד את השני? שינוי רגשות
רגשות, איך רגש גדול מעלים רגש קטן? איך רגש אחד מעלים רגש אחר? מה הכמות של הרגש שאתה מרגיש? כמה אתה מרגיש רגש מסוים? במה תלויה כמות הרגש שתרגיש? האם רגשות נוספים אחד על השני? האם רגשות מחליפים אחד את השני? שינוי רגשות
רגשות, איך רגש גדול מעלים רגש קטן? איך רגש אחד מעלים רגש אחר? מה הכמות של הרגש שאתה מרגיש? כמה אתה מרגיש רגש מסוים? במה תלויה כמות הרגש שתרגיש? האם רגשות נוספים אחד על השני? האם רגשות מחליפים אחד את השני? שינוי רגשות איך רגש גדול מעלים רגש קטן? כאשר אדם חווה תחושה רעה מסוימת, התחושה יכולה להיות מוחלפת על ידי תחושה רעה גדולה יותר. לדוגמה, אדם רעב ירגיש רע מרעב, אך אם יקבל מכה חזקה שתגרום לו לכאב עז, הוא עשוי לשכוח את תחושת הרעב לחלוטין. במקרה אחר, אדם שפוטר מעבודתו ירגיש רע מכך, אך אם אותו אדם יעבור תאונת דרכים ויהפוך לנכה, הוא עשוי להתמקד בכאב הגדול של הפציעה ולשכוח את הכאב של הפיטורים. דוגמה נוספת: אם אדם מרגיש רע מכך שהבית שלו מלוכלך ואז מתרחש לו אסון משמעותי יותר, התחושה הרעה מהאסון החדש תחליף לעיתים קרובות את התחושה הרעה הקודמת במקום להתווסף אליה. האם תחושות רעות מתווספות אחת על השנייה או מחליפות אחת את השנייה? כדי להסביר כיצד עובדות תחושות רעות, אליעד כהן נותן דוגמה כלכלית: כאשר יש לאדם מינוס בבנק של מאה שקלים והוא מוציא עוד אלף, המינוס גדל לאלף ומאה, ואינו מחליף את המינוס הקודם. לעומת זאת, בתחושות רעות, הדבר שונה. אם יש לך תחושה רעה קטנה ואז נוספת תחושה רעה גדולה, התחושה הגדולה יותר עשויה להחליף את התחושה הרעה הקטנה. לדוגמה, אדם שחולה מאוד,
גבריות ורומנטיקה, למה גברים לא רומנטיים? איך לגרום לגבר להיות גבר רומנטי? למה גברים לא מביעים רגשות? איך גברים חושבים? למה גברים לא מביעים אהבה? למה גברים סגורים רגשית? למה גברים נכים רגשית? איך לגרום לגבר להשתנות?
גבריות ורומנטיקה, למה גברים לא רומנטיים? איך לגרום לגבר להיות גבר רומנטי? למה גברים לא מביעים רגשות? איך גברים חושבים? למה גברים לא מביעים אהבה? למה גברים סגורים רגשית? למה גברים נכים רגשית? איך לגרום לגבר להשתנות?
... ורומנטיקה, למה גברים לא רומנטיים? איך לגרום לגבר להיות גבר רומנטי? למה גברים לא מביעים רגשות? איך גברים חושבים? למה גברים לא מביעים אהבה? למה גברים סגורים רגשית? למה גברים נכים רגשית? איך לגרום לגבר להשתנות? למה גברים מתקשים להביע רגשות ולהיות רומנטיים? אחת התופעות הנפוצות בזוגיות היא הקושי של גברים להביע רגשות, להיות רומנטיים ולשדר אהבה. השורש של בעיה זו ... ובדרך שבה גברים מתחנכים מילדותם. גברים מקבלים מגיל צעיר מסרים שלפיהם עליהם להיות גבריים, כלומר, חזקים, קשוחים, לא להראות חולשה ולא להיחשב לנשיים. כאשר ילד מתנהג בצורה רגישה, אומרים לו משפטים כמו: תהיה גבר, אל תהיה חלש, מה אתה בחורה? וכדומה. חינוך זה גורם לגבר להאמין שרגשות נתפסים כחולשה, ומוביל אותו לפחד מפני ביטוי רגשות אמיתיים, במיוחד בזוגיות. מדוע גברים חושבים שרומנטיקה היא חולשה? גברים רואים ברומנטיקה וביטוי אהבה סימן של חולשה משום שאהבה גורמת לתחושת תלות. כאשר גבר אומר אני אוהב אותך או אני מתגעגע, הוא בעצם מודה שהוא זקוק לאישה. לתפיסת הגבר, הצורך הזה משדר חולשה, שכן הוא מצביע על כך שהוא לא עצמאי רגשית ושהוא תלוי באדם אחר. בדיוק כפי שאדם שאוהב לעשן סיגריות מרגיש חלש מולה ולא יכול להפסיק, כך גבר שחושף את רגשותיו כלפי אישה מרגיש חלש ופגיע. האם הפחד מדחייה מונע מגברים להיות רומנטיים? כן. גברים רבים מפחדים מדחייה יותר מנשים, כי הם אלו שנדרשים חברתית ליזום. רוב הגברים חווים יותר דחיות בחייהם ביחס לנשים, דבר שמחזק את הפחד שלהם מדחייה. כאשר גבר מראה רגשות או מתנהג בצורה רומנטית, הוא מסתכן בדחייה, ... נתפסת אצלו כפגיעה בגבריות שלו. אם גבר מתחיל עם בחורה והיא אומרת לו לא, הוא עלול לפרש זאת כאילו הוא לא מספיק גבר, וזה מפחיד אותו מאוד. למה נשים רוצות גברים חזקים אבל גם רגישים? נשים בזוגיות מחפשות שילוב של תכונות שנראה סותר לגברים: מצד אחד, הן רוצות גבר חזק ועצמאי, ומצד שני, הן רוצות שהוא יהיה רגיש, רומנטי ומביע רגשות. לגבר זה נראה לפעמים כמו דרישה סותרת, כאילו האישה מבקשת ממנו להיות נשי. למעשה, האישה לא באמת מבקשת ממנו לאבד את גבריותו, אלא פשוט להוסיף לתכונותיו את היכולת להיות רגיש מבלי להפסיק להיות חזק. איך נראית גבריות אמיתית לפי אליעד? אליעד מסביר שגבריות אמיתית היא לא להימנע מרגשות אלא דווקא היכולת להביע רגשות ולהישאר חזק. הוא מדמה זאת לאדם עשיר - אדם שיש ... לא מפחד לאבד קצת כסף. באותו אופן, גבר אמיתי לא מפחד להיות חלש, כי הוא באמת חזק. גבריות אמיתית היא הביטחון הפנימי שמאפשר לך להיפגע, להתאכזב, לאהוב ולבטא חולשה בלי להרגיש שזה מאיים על הזהות שלך כגבר. למה גברים שנפגעו בעבר מפחדים יותר מרומנטיקה? גבר שחווה בעבר פגיעה רגשית כמו בגידה, נטישה או דחייה קשה, מתקשה עוד יותר להביע רגשות. הפגיעות שחווה בעבר גורמות לו להימנע ממצבים בהם הוא שוב עלול להרגיש חלש או להיפגע. הוא יעדיף לשמור על הפסון הגברי ולהסתיר רגשות, כדי להימנע מסיכון שיפגע בו שוב. האם גבר שלא מביע רגשות באמת אוהב? לפעמים כן, ולפעמים לא. אליעד מציין שיש גברים שמסתירים את רגשותיהם לא מפני שאינם אוהבים, אלא דווקא כי הם מפחדים מאוד להודות בכך שהם תלויים באישה. מצד שני, חשוב לזכור שגם קיימת אפשרות שהגבר באמת לא אוהב או לא רוצה את האישה שאיתו, וזו הסיבה שהוא לא מביע רגשות. לכן, חשוב לבדוק את האמת לגבי מה שהגבר מרגיש. איך לגרום לגבר להיות יותר רומנטי ופתוח
טיפול בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען רגשי שלילי, מטען רגשי חיובי, רגשות רעים, רגשות חיוביים, לשכוח רגשות, לשנות רגשות, זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל בטראומה
טיפול בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען רגשי שלילי, מטען רגשי חיובי, רגשות רעים, רגשות חיוביים, לשכוח רגשות, לשנות רגשות, זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל בטראומה
... בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען רגשי שלילי, מטען רגשי חיובי, רגשות רעים, רגשות חיוביים, לשכוח רגשות, לשנות רגשות, זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל בטראומה איך לטפל בטראומה ולשחרר מטענים רגשיים שליליים? כאשר אדם מתמודד עם זיכרונות רעים או טראומה, הוא נושא בתוכו מטען רגשי שלילי שנוצר בעקבות חיכוכים עם אנשים אחרים, אירועים כואבים, או סיטואציות לא נעימות. אליעד כהן מסביר שההתמודדות עם תחושות אלו מתחילה בהבנת המנגנון הבסיסי של יצירת רגש. כאשר מתרחש אירוע כלשהו, האדם תופס אותו, מעניק לו משמעות אישית מסוימת, ומתוך כך נוצרת חוויה רגשית, חיובית או שלילית. התגובה הרגשית נובעת מהאופן שבו האדם מפרש את מה שקרה ולא בהכרח מהאירוע עצמו. מהו תהליך ההתמודדות עם רגשות רעים וזיכרונות שליליים? אליעד מדגים כיצד להתמודד עם זיכרון שלילי, למשל אדם שננשך על ידי כלב. הדרך הראשונה היא לבדוק מהי באמת האמת שקרתה באירוע: האם האירוע השלילי באמת התרחש כפי שהוא זכור? האם הפרשנות של האירוע הייתה נכונה? האם הכאב שחווית הוא אמיתי או רק נדמה לך ככואב מאוד בגלל נסיבות נוספות? האם ההרגשה הרעה מגיעה ממקום אחר בכלל והנשיכה הייתה רק טריגר שיצר חיבור לא מודע? לדוגמה, אם כלב נשך אותך, קודם כל יש לבדוק האם אכן ננשכת באמת. אולי הכלב רק התקרב אליך ואפילו לא נגע בך, ואולי הכאב שחווית בנשיכה לא היה באמת גדול, אלא רק נראה לך ככזה כי באותו רגע כבר כאבה לך הרגל ממכה קודמת. מטרת השאלות האלו היא להטיל ספק בזיכרון ולבחון אותו מחדש, וכך להפחית את העוצמה הרגשית של הזיכרון השלילי. כיצד ניתן להפחית את ההשפעה של חוויה שלילית מהעבר? אם האדם בטוח שהאירוע השלילי אכן קרה, וגם אם הוא בטוח שפגעו בו בכוונה תחילה, עדיין יש אפשרויות לשינוי הרגש. אליעד מציע שתי דרכים נוספות: דרך אחת היא להיזכר בזיכרונות חיוביים אחרים שקשורים לאותו אדם או לאותה סיטואציה, על מנת לאזן את המטען השלילי ולהפחית את השפעתו. דרך נוספת היא ליצור חוויה חיובית חדשה שתייצר מטען רגשי חיובי, ובכך תמחק את הזיכרון השלילי. לדוגמה, אדם שפוחד מכלבים אחרי שנשך אותו כלב יכול לפגוש כלבים אחרים ידידותיים, ליצור איתם חוויות חיוביות חדשות וכך להפחית או אפילו להעלים את הפחד. האם ניתן לשנות רושם שלילי שנוצר לאורך ... שליליים או חיוביים. ככל שהאדם צובר זיכרונות שליליים יותר, כך הדימוי שלו נהיה שלילי יותר, ולהיפך. אבל גם אם נוצר לאורך זמן רושם שלילי, ניתן לשנותו ביום אחד אם מתרחשת חוויה מספיק חיובית, חזקה, ומשמעותית. זה אפשרי בהחלט להעלים שנים של חוויות שליליות על ידי יצירת זיכרון חזק ומשמעותי חיובי אחד. מה המחיר של הסרת מטען רגשי שלילי לחלוטין? אליעד מבהיר כי אדם שלא מאפשר לעצמו להרגיש אף פעם רע, ולא מוכן לשאת את הכאב הרגשי, עלול למצוא את עצמו חסום גם מלחוות רגשות חיוביים. מטען
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שיטות טיפול בתלות רגשית, איך להתמודד עם אובססיה רגשית? אובססיבי לבחורה, כל הזמן חושב עליה, לא מצליח לשכוח אותה, איך להתמודד עם פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להיות תלוי רגשית?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגשות, איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: רגשות, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל התנהגותי קוגניטיבי, מאמן אישי לפרישה, מומחה בנושאי רגשות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3633 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 14:52:47 - wesi1