אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טוב ורע, איך לא להרגיש רע? למה יש רע? למה אני מרגיש רע? מה הסיבה לכך שרע לי? למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה משהו טוב ולא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טוב ורע, איך לא להרגיש רע? למה יש רע? למה אני מרגיש רע? מה הסיבה לכך שרע לי? למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה משהו טוב ולא רע? למה אני רוצה להרגיש רק טוב? למה אני מבדיל בין טוב לרע? מה זה טוב ורע?
למה רע לאדם בחיים?

הרע שבן אדם חווה בחיים, כולל כל תחושת סבל, צרות או כל צורה אחרת של רע, מתקיימת מסיבה אחת בלבד: אדם לא רוצה להרגיש רע. כל תחושת רע נובעת ממאבק פנימי שנובע מהתנגדות לרע. אם אדם לא היה מתנגד להרגיש רע, לא היה נגרם לו סבל. אם היה מוכן להרגיש רע, הוא היה יכול לחוות את הרע מבלי להרגיש שהוא סובל מזה.

למה האדם לא רוצה להרגיש רע?

נשאלת השאלה: מדוע אנחנו לא רוצים להרגיש רע? מהי הסיבה שאנחנו נוטים להימנע ממנו בכל מחיר? את השאלה הזו אפשר לחזור עליה שוב ושוב: "מי קבע שאני לא רוצה להרגיש רע?" ו - "מי החליט שאני חייב להרגיש טוב?" חזרה על השאלות הללו מעוררת מחשבה על עצם האמונה שהרגשה טובה היא בהכרח נכונה או עדיפה. למעשה, אין איזשהו חוק או כלל שמחייב אותנו להימנע מהרגשות השליליים. עצם החשיבה על כך יכולה לשנות את הדרך בה אנו רואים את התחושות שלנו.

ההבנה ש"טוב" לא בהכרח עדיף על "רע"

המחשבה הרווחת ש"צריך תמיד להרגיש טוב" נובעת מתוך הנחה שלא בהכרח נכונה. האם באמת "טוב" עדיף על "רע"? מי החליט על כך? ככל שנבצע חקירה עצמית ונשאל את השאלות הללו, תיווצר ההבנה שעשויה לפגום בוודאות שלנו, שנראה כי "טוב" הוא תמיד עדיף על "רע". בכך ניתן להבין שתחושות רע אינן בהכרח מזיקות, והן לא חייבות לגרום לנו סבל מיותר.

השפעת השאלות על חוויית החיים

אם נמשיך לחקור את השאלות הללו ולהתעמק בהן, נוכל לשנות את הדרך בה אנו תופסים את המציאות. כאשר אדם שואל את עצמו "למה אני לא רוצה להרגיש רע?" או "מי אמר שאני חייב להרגיש טוב?", הוא מתחיל להבחין שהמחשבה על "חובה להרגיש טוב" איננה בהכרח נכונה. ככל שהאדם יעמיק בהבנת השאלות הללו, יפחתות ההתנגדות הפנימית לרע, והחוויה האישית תשתנה בצורה משמעותית.

המטרה הסופית בשאלות אלו

המטרה היא להפסיק לראות את הרע כמשהו שיש להימנע ממנו בכל מחיר. במקום להתנגד לו באופן אוטומטי, כדאי לשאול את השאלות שמעמידות בספק את עצם הצורך להימנע מרע. זו דרך לשחרר את עצמנו מהצורך הקבוע להרגיש טוב, ולהתחיל לחוות את החיים בצורה משוחררת יותר, ללא התנגדות אוטומטית לתחושות שליליות.

הזדמנויות נוספות לחקירה

אדם יכול להעמיק עוד יותר בשאלות כמו "מה זה טוב?" "מה זה רע?" "למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע?" ו - "איך להרגיש טוב ולא רע?". ככל שמתעמקים בשאלות הללו, מגיעים להבנה מעמיקה יותר לגבי מקור הסבל ומציאת דרכים להתמודדות עימו.
למה רע לאדם בחיים?

הסיבה העיקרית שבגללה רע לאדם בחיים היא משום שהוא אינו רוצה להרגיש רע. כל תחושת סבל, צרות או כל צורה אחרת של רע בחוויה האישית, מתקיימת רק כי האדם מתנגד לרע ולא מוכן לקבל מצב שבו הוא מרגיש רע. אם לאדם לא היה אכפת להרגיש רע, או אם הוא היה רוצה להרגיש רע, אז עצם התחושה השלילית לא היתה מפריעה לו כלל.

למה האדם לא רוצה להרגיש רע?

עולה השאלה: מדוע בעצם האדם לא רוצה להרגיש רע? מי קבע שחייבים להרגיש טוב ולא רע? למה האדם לא מקבל את האפשרות להרגיש רע? אפשר לשאול שוב ושוב: "מי החליט שצריך להרגיש טוב ולא רע?" ו - "מי אמר שזה טוב ולא רע?" חזרה על השאלות האלו מעוררת מחשבה על עצם האמונה שהרגשה טובה היא בהכרח נכונה או עדיפה. ככל שמטילים יותר ספק בשאלה "למה אני לא רוצה להרגיש רע?", כך מתברר שהרעיון שחייבים להימנע מרע אינו מובן מאליו.

מי החליט שטוב עדיף מרע?

המחשבה "חייבים תמיד להרגיש טוב ולברוח מרע" מבוססת על הנחה שאינה בהכרח נכונה. כדאי לשאול: "מי אמר שזה באמת טוב ולא רע?" ו - "מי החליט את החוק הזה?" החזרה על השאלות הללו מפרקת בהדרגה את הוודאות שאכן קיים חוק מוחלט לגבי מה שטוב ומה שרע. אפשר לגלות שאולי אין באמת חוק הכרחי שמכתיב שטוב עדיף על רע, ושאולי ניתן להרגיש טוב גם כשמופיעה תחושה של רע, או לפחות לא לסבול ממנה.

איך השאלות האלו משפיעות על החוויה האישית?

כאשר אדם חוזר ושואל את עצמו "למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע?" או "מי החליט שאני צריך שהמציאות תהיה כרצוני ולא נגד רצוני?" הוא מזהה שהמחשבה "אני חייב להרגיש טוב" אינה ודאית כפי שנדמה לו. העיסוק בשאלות האלו מפחית את ההתנגדות הפנימית לרע, ובכך משנה את חוויית החיים בצורה מהותית. במקום לראות ברע אויב מוחלט, אפשר לשים לב שהרצון הבלתי מתפשר לטוב יוצר לא פעם סבל מיותר.

מהי המטרה הסופית בשאלות האלו?

המטרה היא להגיע למצב שבו האדם מפסיק להתייחס לרע כאל דבר שחובה להימנע ממנו בכל מחיר, ולשאול: "מי נתן את ההוראה שאני חייב להרגיש טוב ולא רע? למה לא לקבל גם את התחושה של רע כחלק מהחוויה?" ככל שהאדם בוחן זאת יותר, כך נחלשת האמונה המוחלטת שטוב עדיף תמיד על רע, ונפתח פתח לחוויה משוחררת יותר, שבה עצם הקיום אינו מלווה בהתנגדות אוטומטית לכל תחושה שלילית.

אילו אפשרויות נוספות לחקירה קיימות?

יש שמציעים להתעמק עוד יותר בשאלות כמו "מה זה טוב?", "מה זה רע?", "למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע?" ו - "איך להרגיש טוב ולא רע?". על ידי המשך החקירה וההעמקה, ניתן לקבל תשובות נוספות ולהבין טוב יותר את מקור הסבל והדרכים להתמודד איתו. ההתמקדות אינה רק בביטול הרצון להרגיש טוב, אלא בבחינת מקומו של הרצון הזה בכל חוויית החיים.
שאלות להתפשר רוצה להרגיש טוב ולא רע לא רוצה להרגיש רע תחושה טובה להבין השפעת איך לא להרגיש רע המוחלט משמעותי למה אני רוצה להרגיש איך לא להרגיש איך לא להרגיש רע איך להבדיל בין טוב לרע איך להרגיש רק טוב אני לא רוצה אני לא רוצה להרגיש רע אני מבדיל בין טוב לרע אני מרגיש אני מרגיש רע אני רוצה להרגיש אני רוצה להרגיש טוב אני רוצה להרגיש טוב ולא רע אני רוצה להרגיש רק טוב הבדל הבדלה הבדלים טוב ולא רע טוב ורע לא להרגיש לא להרגיש רע לא רוצה להרגיש לא רוצה להרגיש רע להבדיל להבדיל בין טוב לבין רע להבדיל בין טוב לרע להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב ולא רע להרגיש רע להרגיש רק טוב למה אני לא רוצה למה אני לא רוצה להרגיש רע למה אני מבדיל בין טוב לרע למה אני מרגיש למה אני מרגיש רע למה אני רוצה למה אני רוצה להרגיש למה אני רוצה להרגיש טוב למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע למה אני רוצה להרגיש רק טוב למה יש רע למה משהו טוב ולא רע מה אני לא רוצה מה אני לא רוצה להרגיש מה אני מרגיש מה אני רוצה מה אני רוצה להרגיש מה הסיבה מה הסיבה לכך שרע לי מה זה טוב מה זה טוב ורע מרגיש רע משהו טוב ולא רע סיבה סיבות רוצה להרגיש רוצה להרגיש טוב רוצה להרגיש טוב ולא רע רוצה להרגיש רע רוצה להרגיש רק טוב רע וטוב רע לי רצון
דימוי עצמי, מרגיש חסר ערך עצמי, דימוי סביבתי, רוצה להיות מאושר, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להיות מאושר? לא רוצה להרגיש שאני כלום, רצון להרגיש טוב, מה חושבים עליך?
דימוי עצמי, מרגיש חסר ערך עצמי, דימוי סביבתי, רוצה להיות מאושר, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להיות מאושר? לא רוצה להרגיש שאני כלום, רצון להרגיש טוב, מה חושבים עליך?
... מרגיש חסר ערך עצמי, דימוי סביבתי, רוצה להיות מאושר, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להיות מאושר? לא רוצה להרגיש שאני כלום, רצון להרגיש טוב, מה חושבים עליך? מהו דימוי עצמי וכיצד הוא משפיע על תחושת הערך האישי שלנו? ... הוא משפיע על תחושת הערך שלנו. שאלות רבות עלו בנושא, כמו למה אני רוצה להרגיש טוב, ולמה אני רוצה להיות מאושר. חשוב להבין כי הדימוי העצמי לא תמיד מבוסס על מציאות אובייקטיבית, ... הדימוי העצמי שלי? האם כל פעולה שאני עושה נובעת מרצון להרגיש טוב? האם זה נכון להימנע להרגיש שאני כלום על מנת לשמור על תחושת ערך עצמי? מהם ... שלנו? האם חשוב לשאול את עצמנו למה אנחנו רוצים להרגיש טוב? במהלך ההרצאה נדונה השאלה המהותית: למה אני רוצה להרגיש טוב? זוהי שאלה שמעסיקה רבים, מכיוון שהרצון להרגיש טוב יכול להניע אותנו לפעולות רבות, אך לעיתים אנחנו לא מבינים מה עומד מאחורי ... תגובה חיצונית למה שהחברה מצפה מאיתנו? אם אנו רוצים להרגיש טוב על ידי רכישת דברים, קבלה חברתית או הערכה ממישהו אחר, ייתכן שאנחנו בונים את ... על מה שציפו מאיתנו. האם חשוב לדעת את הסיבה המדויקת לכך שאני רוצה להרגיש טוב? איך אפשר לזהות אם אני פועל מתוך רצון פנימי או חיצוני? כיצד הרצון להרגיש טוב משפיע על הבחירות שלי במצבים חברתיים? מה קורה כשאני לא מקבל את עצמי כפי שאני? ... שכל אחד ואחת יכולים לעבור תהליך של קבלה עצמית על מנת להרגיש טוב, ובמקרים כאלה לא נדרש תמיד מבחן חיצוני כדי לדעת שאנחנו בעלי ערך. איך אני יכול לקבל את עצמי גם כשאני מרגיש חסר ערך? מהם הכלים שיכולים לעזור לי בקבלה עצמית ובחיזוק הדימוי העצמי? האם יש ... עצמי. אם אדם ישאל את עצמו למה הוא עושה כל פעולה - כדי להרגיש טוב, או כי הוא חושב שהסביבה ציפתה ממנו לעשות את זה - הוא עשוי להימנע מטעויות ...
בירור הרצון, למה אני רוצה משהו? למה משהו עושה לי טוב? למה אני אוהב משהו? למה אני נמשך למשהו? איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב, איך נוצר הרצון?
בירור הרצון, למה אני רוצה משהו? למה משהו עושה לי טוב? למה אני אוהב משהו? למה אני נמשך למשהו? איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב, איך נוצר הרצון?
... הרצון, למה אני רוצה משהו? למה משהו עושה לי טוב? למה אני אוהב משהו? למה אני נמשך למשהו? איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב, איך נוצר הרצון? למה אני רוצה משהו מסוים ומה מניע את הרצון שלי? כאשר בן אדם שואל את עצמו למה הוא רוצה משהו מסוים, לעיתים קרובות התשובה הראשונית היא כי ... שיש משהו מעבר לסיבה הראשונית שהאדם אומר לעצמו. יש עוד סיבות יותר עמוקות ולא גלויות, ומטרת הבירור היא לחשוף אותן. למה בכלל אני רוצה להרגיש טוב? אליעד כהן נכנס לשאלה עמוקה עוד יותר: למה בכלל אדם רוצה להרגיש טוב? הוא מסביר שכאשר אדם שואל למה אני רוצה להרגיש טוב?, הוא בעצם שואל מה ייצא לי מזה?. אבל השאלה היא לא רק מה יוצא לו מזה, אלא למה מראש קיימת המוטיבציה להרגיש טוב. כלומר, מה הסיבה הראשונה, העמוקה ביותר, שהופיעה ויצרה בכלל את הרצון להרגיש טוב? מהיכן בכלל הגיע הרצון הראשון, הראשוני? מי החליט שצריך בכלל לרצות משהו? אליעד מסביר שהנקודה המהותית כאן היא לאו דווקא להבין את המקור ההיסטורי של הרצון, אלא להבין מה גורם לרצון להיות קיים ברגע הזה. כלומר, מה הסיבה לכך שברגע זה, האדם רוצה משהו ולא רוצה משהו אחר? האם הרצון הזה בא מבחוץ או מתוכו עצמו? הוא מסביר שלא תמיד האדם יודע למה הוא רוצה להרגיש טוב, ולפעמים הוא פשוט שבוי ברצון הזה בלי להבין מדוע. איך אפשר לחקור את הרצון שלי? אליעד מסכם את ההרצאה בכך שכדי להבין באמת למה אדם רוצה משהו, יש צורך במחקר עצמי מעמיק מאוד. על האדם לשבת עם עצמו ולחקור את כל התחושות שלו ולשאול למה אני מרגיש שזה טוב מסוג אחר?, מה יש בתחושה הזאת שאין בתחושות אחרות שעושות לי טוב?. תהליך זה דורש מודעות, חקירה עצמית ויכולת להתעמת עם התשובות ועם חוסר הידיעה. רק על ידי חקירה יסודית זו, ניתן באמת להבין את הסיבות האמיתיות והעמוקות לרצון של האדם. למה אני רוצה להרגיש טוב? איך להבין את עצמי לעומק? מה גורם לי לרצות משהו מסוים? איך לחקור את הרצון שלי? מה הסיבה שאני נמשך למשהו מסוים? האם מה שעושה לי טוב תמיד טוב? איך נוצר הרצון שלי? ...
מהו רצון? איך נוצר רצון? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? למה רע לי? למה אני בוחר משהו? בחירה חופשית, רצון חופשי, למה אני רוצה להרגיש טוב? רוצה שלמות, רוצה הכל, רוצה דבר והיפוכו
מהו רצון? איך נוצר רצון? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? למה רע לי? למה אני בוחר משהו? בחירה חופשית, רצון חופשי, למה אני רוצה להרגיש טוב? רוצה שלמות, רוצה הכל, רוצה דבר והיפוכו
... רצון? איך נוצר רצון? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? למה רע לי? למה אני בוחר משהו? בחירה חופשית, רצון חופשי, למה אני רוצה להרגיש טוב? רוצה שלמות, רוצה הכל, רוצה דבר והיפוכו מהו רצון ואיך הוא נוצר? אליעד כהן מסביר לעומק מהו רצון, מדוע אנחנו רוצים דברים מסוימים, מדוע אנחנו ... לעומת זאת, אם לא חסרה לו תחושה של מחלה, הוא לא ירצה לחלות. הוא יסביר שאפילו אם אדם חושש לחלות, הפחד אינו בהכרח רצון להיות בריא, אלא רצון להימנע מתחושת החיסרון העתידי. מדוע אני רוצה להרגיש טוב? הסיבה שאנו רוצים להרגיש טוב, לפי אליעד, קשורה להבנה פנימית ועמוקה יותר של המהות שלנו. אדם מרגיש רצון להרגיש טוב כי יש לו חוויה פנימית שחסרה לו תחושה טובה. לדוגמה, אם אדם מרגיש רע, סימן שחסרה לו תחושה טובה ולכן הוא רוצה להרגיש טוב. אליעד מחדד נקודה זו באומרו שאם לא היה חסר לנו דבר, לא היינו רוצים דבר, והיינו חווים שלמות מוחלטת. האם אפשר לרצות את הכל בבת אחת? אליעד כהן ... לא יכול לחזור לראות את עצמו כפי שהיה קודם לכן. לכן אליעד אומר שיש להחליט בין השגת תשובות לבין שמירה על הזהות העצמית והקיום כפי שאנחנו מכירים אותו. מהו רצון? איך נוצר רצון? למה אני רוצה דברים מסוימים? מהי בחירה חופשית? איך להפסיק לרצות משהו? למה יש לי רצונות סותרים? איך להרגיש שלם? ...
איך להבין למה אני רוצה משהו? הלופ של הרצון, איך לא להיכנס ללופ? איך לצאת מלופ? חקירה עצמית, מודעות עצמית, איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש לי רצון כלשהו? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לשאול את עצמי?
איך להבין למה אני רוצה משהו? הלופ של הרצון, איך לא להיכנס ללופ? איך לצאת מלופ? חקירה עצמית, מודעות עצמית, איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש לי רצון כלשהו? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לשאול את עצמי?
... להבין למה אני רוצה משהו? הלופ של הרצון, איך לא להיכנס ללופ? איך לצאת מלופ? חקירה עצמית, מודעות עצמית, איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש לי רצון כלשהו? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לשאול את עצמי? למה אני רוצה את מה שאני רוצה? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת בשאלה הבסיסית והעמוקה של למה אני רוצה את מה שאני רוצה?, ובאופן שבו ניתן לחקור את הרצונות שלנו לעומק מבלי להיכנס ללופים אינסופיים של חשיבה מעגלית. אליעד ... אדם שואל את עצמו שאלה כמו: למה אני רוצה להרגיש טוב? ועונה לעצמו: כי לא טוב לי כשאני מרגיש רע, ואז שוב נשאלת השאלה בצורה אחרת, וחוזר חלילה. במצב כזה, האדם מרגיש שהוא מסתובב במעגל ולא מתקדם לשום מקום. ... בסיסיים: אני רוצה משהו מסוים אני לא רוצה את הדבר הזה (כלומר, אני רוצה את ההפך שלו) לא אכפת לי אם יהיה או לא יהיה כאשר אדם שואל את עצמו: למה אני רוצה את הדבר הזה?, עליו להימנע מלשאול את השאלה בצורה שמחזירה אותו לאותה נקודה. במקום זאת, עליו להוסיף את שתי האפשרויות ... מחשבתי אליעד נותן דוגמה מעשית: למה אני רוצה שיאהבו אותי? במקום להמשיך ולחקור למה אני רוצה שיאהבו אותי? בצורה ישירה, אליעד ממליץ לשאול את השאלה באופן הבא: למה אני רוצה שיאהבו אותי, ולא שיסנאו אותי, או שלא יהיה אכפת לי אם אוהבים אותי או לא? כאשר אדם שואל את השאלה בצורה הזאת, הוא ... במצב אחר. איך לחקור את הרצון להרגיש טוב? אליעד נותן דוגמה נוספת, למה אני רוצה להרגיש טוב?. במקרה כזה, אדם עלול להיכנס ללופ של תשובות שחוזרות על עצמן, למשל: כי לא טוב לי כשאני מרגיש רע. כדי לצאת מזה, אליעד מציע קודם כל לנסח את ההפכים: אני רוצה להרגיש רע לא אכפת לי אם אני מרגיש טוב או רע לאחר מכן, לשאול את השאלה כך: למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע או שלא אכפת לי אם ארגיש טוב או רע? באופן זה האדם חייב לחשוב לעומק למה הוא באמת פוסל את שתי האפשרויות האחרות. כשהוא מברר זאת, מתבררות נקודות ... משתמש בדוגמה של מערכות יחסים: למה אני רוצה את האדם הזה ולא את ההפך שלו או שלא יהיה אכפת לי אם הוא איתי או לא? כאן, הוא מדגים את אופן השאלה באמצעות האפשרויות ... אני רוצה להיות עם האדם הזה אני לא רוצה להיות איתו, כלומר, אני רוצה להיפרד ממנו לא אכפת לי אם אני איתו או לא השאלה מנוסחת כך: למה אני רוצה דווקא את האדם הזה ולא להיפרד או שלא יהיה אכפת לי? בכך האדם מתמודד ישירות עם האפשרויות החלופיות ונאלץ לחשוב לעומק ... נוספת של אדם ששואל את עצמו: למה אני לא רוצה שיבגדו בי? במקום לשאול את השאלה בצורה ישירה שתיצור לופ, יש לשאול: למה אני לא רוצה שיבגדו בי, במקום שארצה שיבגדו בי או שלא יהיה אכפת לי אם בוגדים בי או לא? כשאדם שואל את השאלה כך, הוא יכול להבין ... עצמית אמיתית ומשמעותית. למה אני רוצה משהו? איך לצאת מלופ מחשבתי? חקירה עצמית של רצונות איך להבין את עצמי לעומק? איך לשאול את עצמי נכון? מודעות עצמית ורצון למה אני רוצה להרגיש טוב? ...
מה הקשר שיש בין הרצון להרגיש טוב באופן כללי לבין הרצון להרגיש טוב ממשהו ספציפי? איך עובד הרצון להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש טוב דווקא בדרך מסוימת? למה אני רוצה דווקא משהו מסוים? ניתוח הרצון להרגיש טוב ורצונות אחרים
מה הקשר שיש בין הרצון להרגיש טוב באופן כללי לבין הרצון להרגיש טוב ממשהו ספציפי? איך עובד הרצון להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש טוב דווקא בדרך מסוימת? למה אני רוצה דווקא משהו מסוים? ניתוח הרצון להרגיש טוב ורצונות אחרים
... הקשר שיש בין הרצון להרגיש טוב באופן כללי לבין הרצון להרגיש טוב ממשהו ספציפי? איך עובד הרצון להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש טוב דווקא בדרך מסוימת? למה אני רוצה דווקא משהו מסוים? ניתוח הרצון להרגיש טוב ורצונות אחרים מה הקשר בין הרצון להרגיש טוב באופן כללי לרצון להרגיש טוב ממשהו ספציפי? אליעד כהן מסביר כי קיים הבדל משמעותי בין הרצון להרגיש טוב באופן כללי לבין הרצון להרגיש טוב ממשהו ספציפי. לדבריו, כל בן אדם רוצה להרגיש רק טוב באופן מוחלט, ואם אפשר היה לבחור לחוות רק טוב ללא שום חיסרון, כולם היו בוחרים באפשרות זו. אלא שבמציאות היומיומית, האדם מבין שזה לא אפשרי לחלוטין, ולכן הוא ... יותר, ולכן בחר בפעולת האכילה. מה ההבדל בין הטוב שאני מדמיין לפני פעולה לבין הטוב שאני מרגיש לאחר הפעולה? אליעד מדגיש כי יש להפריד בין שני שלבים עיקריים: השלב הראשון הוא השלב שלפני ביצוע הפעולה, שבו האדם מדמיין את הטוב שיקבל מהפעולה, ועל סמך דמיון זה ... לפעול. השלב השני הוא לאחר ביצוע הפעולה, שבו האדם באמת חווה את התוצאות - האם באמת הרגיש טוב, או אולי התברר שהפעולה הביאה לו רע. לדוגמה, אדם שמחליט לאכול חושב שיהיה לו טוב כי הוא יהיה שבע. זהו שלב הדמיון. אחרי האכילה, הוא עשוי באמת להרגיש טוב או לחילופין לגלות שהאוכל גרם לו לכאב בטן ולהרגשה רעה. אליעד מדגיש שהרצון לפעולה נובע תמיד מהטוב המדומיין, ולא מהטוב האמיתי שנוצר רק לאחר שהפעולה כבר התרחשה. האם הרצון להרגיש טוב הוא הסיבה האמיתית לכל פעולה? לפי אליעד, להגיד שאדם עושה פעולה רק בגלל שהוא רוצה להרגיש טוב זו טעות נפוצה. האדם אמנם רוצה להרגיש טוב, אך הרצון הזה הוא לא בהכרח הסיבה הישירה לפעולה הספציפית. אליעד משתמש בדוגמה של רובוט שניתן לו פקודה אתה רוצה להרגיש טוב ולא רע. ללא הפקודה הזו, כל הפקודות האחרות - למשל רעב זה רע או צבע ירוק זה טוב - לא היו בעלות משמעות. מצד שני, הפקודה אתה רוצה להרגיש טוב ולא רע לא מחייבת בהכרח את הפקודות האחרות, כגון רעב זה רע. לדוגמה, עצם הרצון הכללי להרגיש טוב אינו מחייב שאדם ירצה לאכול. כדי שאדם ירצה לאכול, צריכה להיות בו פקודה נוספת וספציפית שאומרת לו רעב זה רע ושובע זה טוב. במילים אחרות, הרצון הכללי להרגיש טוב מאפשר קיום משמעותי לרצונות הספציפיים, אבל לא מחייב אותם. מה המשמעות של תנאי הכרחי לעומת תנאי מספיק ברצון להרגיש טוב? אליעד מבחין בין תנאי הכרחי לתנאי מספיק: תנאי הכרחי: זהו תנאי שבלעדיו הרצון או הפעולה לא יכולים להתקיים. לדוגמה, בלי הרצון הכללי להרגיש טוב, לא תהיה משמעות לשום רצון ספציפי אחר, כמו רצון לאכול או להפסיק לעשן. תנאי מספיק: זהו תנאי שדי בקיומו כדי לגרום לפעולה להתרחש. למשל, אם מישהו רעב וחושב שרעב זה רע, ורוצה להרגיש טוב, אז התנאים האלו מספיקים כדי שירצה לאכול. לדוגמה, אדם רעב יחליט לאכול כי התקיימו שני תנאים: הרצון להרגיש טוב ולא רע. התפיסה שרעב זה רע ושובע זה טוב. אך אם היה חסר התנאי הראשון (הרצון להרגיש טוב), האדם לא היה אוכל כלל, כי לא היה לו אכפת אם הוא מרגיש טוב או רע. מדוע אנחנו רוצים דווקא משהו ספציפי ולא משהו אחר? אליעד מסביר שהרצון הספציפי לדבר מסוים הוא תוצאה של אמונה או תפיסה פנימית שמגדירה שדבר מסוים יגרום לטוב, ודבר אחר יגרום לרע. למשל, אדם שרוצה לאכול שניצל חושב ששניצל יגרום לו להרגיש טוב. עם זאת, עצם קיומו של הרצון הכללי להרגיש טוב אינו מחייב דווקא את הרצון בשניצל. הרצון בשניצל הוא תוצאה של פקודה נוספת ספציפית יותר - התפיסה ששניצל זה טוב. אליעד מחדד שהחקירה של הרצון להבין למה רוצים דווקא משהו ספציפי היא חקירה נפרדת מהחקירה הכללית של למה בכלל רוצים להרגיש טוב. לדבריו, ההבנה הזו חשובה משום שלעיתים אנשים מבלבלים בין הסיבות הכלליות (רצון לה
איך להרגיש טוב כשרע? למה אני רוצה שיקרה את מה שאני רוצה? למה אני רוצה שהמציאות תהיה כרצוני? המרדף אחרי מילוי הרצון, האם אני חייב לרצות שהמציאות תהיה כרצוני? התאמה בין רצוי למצוי, למה אני רוצה להרגיש טוב?
איך להרגיש טוב כשרע? למה אני רוצה שיקרה את מה שאני רוצה? למה אני רוצה שהמציאות תהיה כרצוני? המרדף אחרי מילוי הרצון, האם אני חייב לרצות שהמציאות תהיה כרצוני? התאמה בין רצוי למצוי, למה אני רוצה להרגיש טוב?
... להרגיש טוב כשרע? למה אני רוצה שיקרה את מה שאני רוצה? למה אני רוצה שהמציאות תהיה כרצוני? המרדף אחרי מילוי הרצון, האם אני חייב לרצות שהמציאות תהיה כרצוני? התאמה בין רצוי למצוי, למה אני רוצה להרגיש טוב? מדוע אנחנו מרגישים רע כשהמציאות שונה מהרצון שלנו? בני האדם מנוהלים על ידי הרצון ... הכי נפוצות ועמוקות שקיימות היא האמונה שאנחנו חייבים שהמציאות תהיה בדיוק כפי שאנחנו רוצים. לדוגמה, אדם שרוצה להיות בריא ומגלה שהוא חולה, באופן טבעי מרגיש רע. אבל למעשה, אם נתבונן בזה יותר לעומק, נראה שתחושת הסבל לא נוצרת רק מהפער בין המציאות לרצון, אלא ... שאני חייב לקבל בדיוק את מה שאני רוצה? האם יש חוק טבעי שמחייב את המציאות להיות כפי רצוני? מה יקרה אם המציאות לא תואמת לרצוני? האם זו סיבה הכרחית להרגיש רע? עצם השאלות האלה מאפשרות לנו להתחיל להשתחרר מהקיבעון המחשבתי, שלפיו אנחנו חייבים לקבל בדיוק את מה שאנחנו רוצים. איך אפשר להרגיש טוב גם כשהרצון לא מתממש? הפתרון לסבל מתחיל בכך שנבין שהסבל לא נובע מהמציאות עצמה, אלא מהתלות שלנו באמונה שהמציאות חייבת להתאים לרצון שלנו. ככל שנתפוס פחות בחוזקה את הרצון ונתייחס אליו כאל אפשרות, ולא כאל חובה, נוכל להרגיש טוב גם כאשר המציאות אינה כרצוננו. לדוגמה, אדם שלא רוצה להישרף באש, אבל מוצא את עצמו נשרף, ירגיש באופן טבעי רע. אולם אם הוא ישאל את עצמו מי קבע שאני חייב להרגיש רע במצב כזה? הוא עשוי לגלות שהסבל שלו אינו הכרחי, אלא תוצאה של דרישה פנימית להרגיש טוב כל הזמן. בעצם, אם האדם יוותר על האמונה שהוא חייב להרגיש טוב ויקבל את המציאות כפי שהיא, הוא יוכל להרגיש טוב גם במצבים קיצוניים. איך להשתחרר מהתלות ברצון ובצורך לשלוט במציאות? אליעד מסביר שכדי להשתחרר ... את הרצונות שלנו. הדרך לעשות זאת היא באמצעות שאלות כמו: האם באמת אני חייב שמה שאני רוצה יקרה? מה יקרה אם לא יהיה את מה שאני רוצה? מי אמר שאסור לי להרגיש טוב גם אם המציאות שונה ממה שאני רוצה? על ידי שאילת שאלות אלו, אנחנו מתחילים לשחרר את האחיזה החזקה שלנו במציאות ומאפשרים לעצמנו להרגיש טוב בלי תלות מוחלטת ברצון. דוגמה מעשית להתמודדות עם מציאות לא רצויה נניח שאתה רוצה שהבוס שלך יתנהג אליך יפה, אבל הוא צועק עליך. אתה יכול להרגיש רע בגלל שהמציאות לא תואמת את הרצון שלך, אך במקום זאת, שאל את עצמך: מי קבע שהבוס חייב להתנהג אליי יפה? מי קבע שאסור לי להרגיש טוב כשהבוס מתנהג בצורה כזו? אולי אפשר להרגיש בנוח גם כשההתנהגות שלו אינה מתאימה לרצוני? כך תתחיל ... אינו תוצאה ישירה של המציאות, אלא של התפיסה שלנו לגבי הרצון שלנו. אליעד מציע להטיל ספק באמונה שאנחנו חייבים שהמציאות תתאים לרצון שלנו, וכך להצליח להרגיש טוב יותר גם כאשר המציאות אינה תואמת את הרצון. האם אני חייב לרצות להרגיש טוב? התאמה בין רצון למציאות איך להרגיש טוב גם כשרע? איך עובד הרצון? המרדף אחרי מילוי הרצון איך להתמודד עם סבל? איך ניתן להרגיש טוב גם כשהמציאות אינה כרצוננו? בני האדם מתנהלים על ידי דבר אחד עיקרי - הרצון שלהם. הרצון הוא המנהל ... לא, הם ירגישו רע. מדוע אנו חווים סבל כאשר המציאות אינה תואמת את רצוננו? כאשר אדם מחזיק במחשבה כמו אני רוצה להיות בריא ובמקביל יודע שהוא חולה, הוא מרגיש רע. ניתן להסתכל על זה דרך פרספקטיבה אחרת - לא רק שהוא רוצה להיות בריא, אלא ישנה גם המחשבה הנוספת ... שאנחנו רוצים? זה נכון שיש לנו רצון, וזה נכון שהמציאות לעיתים אינה תואמת אותו, אך האם באמת קיימת חובה מוחלטת לכך שהמציאות תתאים לרצוננו? איך אפשר להרגיש טוב גם כשהרצון אינו מתמלא? אם נבחן את השאלה הזאת לעומק, נוכל לראות שהסבל שלנו נובע מהאמונה שעלינו להרגיש טוב רק כאשר המציאות תואמת את רצוננו. אבל ניתן להטיל ספק באמונה זו. מה יקרה אם נצליח לשחרר את האמונה הזו? נוכל להרגיש טוב גם כאשר המציאות אינה בדיוק כפי שרצינו. דוגמה קיצונית - מה אם אני לא רוצה להישרף באש אבל זה קורה? נניח שאדם אינו רוצה להישרף באש, אך הוא בכל זאת מוצא את עצמו בסיטואציה כזו. נכון, הוא לא רוצה בכך, אך האם זה אומר שהוא חייב להרגיש רע? השאלה המהותית כאן היא - מי קבע שמצבו הרגשי חייב להיות תלוי ברצונותיו? איך להשתחרר מהתלות ... מהסבל הוא להפסיק להיאחז באמונה שהמציאות חייבת להיות בהתאם לרצוננו. ניתן להתחיל בכך שנשאל את עצמנו: - האם אני באמת חייב שרצוני יתממש? - האם אפשרי להרגיש טוב גם כשהמציאות שונה ממה שאני רוצה? - מי בכלל קבע שחייב להיות מה שאני רוצה? ברגע שמתחילים לשאול את השאלות האלו ולהעמיק בהן, ניתן להתחיל להתנתק מהצורך הנוקשה בשליטה במציאות ולהרגיש טוב ללא תלות בה. איך עובד הרצון? איך נוצר הרצון? האם אפשר להרגיש טוב בלי רע? המרדף אחרי מילוי הרצון איך להתמודד עם סבל? האם אני חייב לרצות להרגיש טוב? התאמה בין רצון למציאות, איך לה
לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? מה האינטרסים של מישהו? סוכן כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב?
לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? מה האינטרסים של מישהו? סוכן כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב?
... כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב? לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? בשיחה זו, אליעד כהן עוסק בשאלת הסמכות והאמון, תוך שהוא מעלה שאלות פילוסופיות ... אדם יכול לסמוך על עצמו, ומבהיר שלרוב, גם האדם עצמו לא יודע מה האינטרס שלו. לכל אדם יש רצונות, כמו למשל לרצות להרגיש טוב או להיות מאושר, אך מדוע הוא רוצה את זה? מהו האינטרס של האדם בעצמו? אם אדם לא מבין את האינטרס האמיתי שלו, כיצד הוא יכול לסמוך על ...
משחק החיים, איך לקחת את החיים בקלות? איך לא להילחץ משום דבר? איך לראות את החיים כמשחק? איך ליהנות מהחיים? איך לקחת את הכל בקלות? איך לא לסבול משום דבר? איך להיות מאושר? האם אני חייב להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש טוב?
משחק החיים, איך לקחת את החיים בקלות? איך לא להילחץ משום דבר? איך לראות את החיים כמשחק? איך ליהנות מהחיים? איך לקחת את הכל בקלות? איך לא לסבול משום דבר? איך להיות מאושר? האם אני חייב להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש טוב?
... לא להילחץ משום דבר? איך לראות את החיים כמשחק? איך ליהנות מהחיים? איך לקחת את הכל בקלות? איך לא לסבול משום דבר? איך להיות מאושר? האם אני חייב להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש טוב? איך לקחת את החיים בקלות ולראות את הכל כמשחק? אליעד כהן מסביר ... באופן כל כך אישי ורציני. איך אפשר להתרחק רגשית מהאירועים שקורים לנו בחיים? אליעד מציע לשאול שאלות עמוקות לגבי התחושות שלנו והסיבה שאנחנו רוצים להרגיש טוב או רע. לדבריו, אדם שרוצה באמת לקחת את החיים בקלילות צריך לשאול את עצמו שאלות מהסוג הבא: למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? האם אני באמת חייב להרגיש טוב כל הזמן? האם זה באמת כל כך משנה אם אני מרגיש טוב או רע? מי החליט שאני חייב להיות מאושר? מי החליט שאני חייב ליהנות ולא לסבול? מי אמר שצריך שיקרה כל מה שאני רוצה? הוא מסביר כי כאשר אדם מתחיל לשאול את עצמו את השאלות הללו, הוא מבין שהוא לא באמת חייב להרגיש טוב כל הזמן. המטרה בשאלות האלה היא לא להגיד שזה לא משנה אם אני מרגיש טוב או רע, אלא רק להתבונן באמת בצורה עמוקה בשאלות האלו ולהבין את מקור הרצון שלנו להרגיש טוב. האם המסקנה היא שזה לא משנה אם אנחנו מאושרים או סובלים? אליעד מדגיש ... או לא, רק יגרום לעצמו לסבל גדול יותר. הגישה שאליעד מציע שונה בתכלית - היא אומרת להשתמש בשכל, לחקור ולהבין באמת לעומק מדוע בכלל יש לנו צורך להרגיש טוב או להימנע מסבל. דרך התבוננות כנה ואמיתית בשאלות הללו, האדם מסוגל ליהנות ... להסתכל עליהם מהצד, להתרחק מעט מהסבל ומהלחץ, ולחוות תחושת חופש אמיתית. איך לקחת את החיים בקלות? איך לראות את החיים כמשחק? איך לא לסבול משום דבר? למה אני רוצה להרגיש טוב? האם אני חייב להרגיש טוב? איך ליהנות מהחיים? ...
להרגיש טוב, לא להרגיש רע, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש רצון להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב כתרופה למחלה, איך לא לרצות להרגיש טוב? פחד למות ולא להרגיש טוב, פחד להפסיק להרגיש טוב, איך נוצר הרצון להרגיש טוב? פחד לא להרגיש טוב
להרגיש טוב, לא להרגיש רע, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש רצון להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב כתרופה למחלה, איך לא לרצות להרגיש טוב? פחד למות ולא להרגיש טוב, פחד להפסיק להרגיש טוב, איך נוצר הרצון להרגיש טוב? פחד לא להרגיש טוב
להרגיש טוב, לא להרגיש רע, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש רצון להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב כתרופה למחלה, איך לא לרצות להרגיש טוב? פחד למות ולא להרגיש טוב, פחד להפסיק להרגיש טוב, איך נוצר הרצון להרגיש טוב? פחד לא להרגיש טוב למה בעצם אנשים רוצים להרגיש טוב? הרצון של בני אדם להרגיש טוב נובע קודם כל מתחושה פנימית של סבל, חוסר או הרגשה רעה. למעשה, אליעד כהן מסביר שכל השאיפה להרגיש טוב היא לא יותר מתרופה או פתרון למחלה, כאשר המחלה היא ההרגשה הרעה. לדוגמה, אדם נכה משתמש בכיסא גלגלים מפני שיש לו מגבלה פיזית. אם הוא לא היה נכה, לא היה לו צורך בכיסא הגלגלים. באותו אופן, הרצון להרגיש טוב מופיע רק בגלל התחושה השלילית או חוסר הסיפוק שאדם חווה. כלומר, אם לא היית מרגיש רע, לא היה לך צורך או רצון מיוחד להרגיש טוב. מדוע פחד ממוות קשור לרצון להרגיש טוב? הסיבה המרכזית לפחד של אנשים מהמוות, כפי שאליעד מתאר, היא האמונה שאחרי המוות הם יפסיקו להרגיש טוב. אנשים חוששים שהמוות יביא לסוף התחושה הטובה שלהם. אך אילו לא היית מרגיש רע, כלל לא היה מפריע לך לא להרגיש טוב. הסיבה היחידה שבגללה אדם חושש להפסיק להרגיש טוב היא משום שהוא כבר נמצא במצב של הרגשה רעה. כלומר, אם היית נמצא במצב נייטרלי לחלוטין, לא היית מפחד מהיעדר תחושה טובה, כי פשוט לא היה צורך בתחושה טובה מלכתחילה. איך נפטרים מהרצון להרגיש טוב? אליעד מסביר שאם אדם רוצה להיפטר מהרצון להרגיש טוב, עליו להתמודד ישירות עם ההרגשה הרעה. במילים אחרות, במקום לנסות להרגיש טוב, כדאי להתמודד עם מה שגורם להרגשה הרעה. הדרך המעשית שאליעד מציע לכך היא לבדוק מדוע דברים מסוימים נתפסים כרעים. הוא ממליץ לקחת כל דבר שגורם סבל או תחושה רעה ולבחון ... כל כך? כאשר אדם בוחן זאת לעומק ומפסיק לראות בדברים אלה משהו שלילי, הוא יגלה באופן טבעי שהרצון להרגיש טוב מתמוסס. זה לא שהאדם מפסיק להרגיש טוב, אלא שהוא מפסיק להיות תלוי בהרגשה הטובה כתרופה לסבל. האם להרגיש טוב זו באמת אושר? לפי אליעד, כאשר אדם אומר טוב לי, אני מאושר או אני שמח, הוא בעצם מציין שמצא תרופה לסבל שהיה בו קודם לכן. למשל, אדם שחווה בדידות, מתלהב מזוגיות, ואדם ... אם טוב להם או רע להם? אליעד כהן מתאר את המצב שבו אנשים עסוקים ללא הפסקה בשאלות כמו האם טוב לי או רע לי? או האם אני מאושר מספיק? כמצב של אומללות. זהו מצב שבו האדם נמצא במרדף אינסופי של בריחה מהסבל ורצון להרגיש טוב. לדבריו, אנשים חושבים שהם חייבים להרגיש טוב רק משום שהם בוחרים להרגיש רע, בין אם במודע או שלא במודע. אך ברגע שאדם יבין שהוא לא חייב לה
למה אני רוצה את מי שלא רוצה אותי? האם להיות קשה להשגה? מתי להיות קל להשגה? למה אני לא רוצה להרגיש מוגבל? להרגיש צמצום, תחושת צמצום, חוסר אונים, מרגיש חסר אונים, למה אני רוצה זוגיות? פחד להזדקן
למה אני רוצה את מי שלא רוצה אותי? האם להיות קשה להשגה? מתי להיות קל להשגה? למה אני לא רוצה להרגיש מוגבל? להרגיש צמצום, תחושת צמצום, חוסר אונים, מרגיש חסר אונים, למה אני רוצה זוגיות? פחד להזדקן
למה אני רוצה את מי שלא רוצה אותי? האם להיות קשה להשגה? מתי להיות קל להשגה? למה אני לא רוצה להרגיש מוגבל? להרגיש צמצום, תחושת צמצום, חוסר אונים, מרגיש חסר אונים, למה אני רוצה זוגיות? פחד להזדקן למה אנחנו רוצים דווקא את מי שלא רוצה אותנו? אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן מתייחס אליהן היא מדוע אנשים נוטים לרצות ... זמין ונגיש לבין להיות עם גבולות מסוימים שיוצרים אצל הצד השני אתגר ועניין. למה אני רוצה זוגיות? ומה הקשר לפחד להזדקן? נושא נוסף שאליעד כהן מדבר עליו הוא הרצון בזוגיות והקשר שלו לפחד להזדקן. הוא מסביר שאחת הסיבות לכך שאנשים ... מה שיוצר צמצום מסוג אחר, תלות וקושי להשתחרר. איך להתמודד עם תחושת הצמצום ולהרגיש טוב לבד? כדי להתמודד עם תחושת הצמצום, אליעד כהן מציע לא לשאול איך להימנע מצמצום, אלא ללמוד לקבל את הצמצום ואף ליהנות ממנו. הוא טוען שהמגבלה ... לא יכול לקפוץ מבניין, זו מגבלה מוחשית, אך האם המחשבה על כך חייבת לגרום לך להרגיש רע? אולי לא. הוא ממליץ להסתכל על התחושה שאתה יכול או לא יכול לעשות משהו, ולשאול את עצמך האם באמת יש הבדל מהותי בין התחושה שאתה יכול או לא יכול ... ההבנה העמוקה של הדינמיקה הזאת, וקבלת הצמצום כחלק טבעי של החיים, תאפשר לך להרגיש טוב יותר עם עצמך ועם הסביבה, גם כשאתה לבד וגם כשאתה בקשר. למה אנחנו רוצים את מי שלא רוצה אותנו? האם להיות קשה להשגה? איך להרגיש טוב לבד? למה אני מרגיש צמצום ומגבלה? למה אני רוצה זוגיות? איך להתגבר על פחד להזדקן? איך ליהנות מתחושת צמצום? איך להרגיש טוב לבד? למה אני רוצה אותה? לא רוצה להרגיש צמצום, ליהנות מתחושת צמצום, המגבלה של האין סוף, רוצה להרגיש רק טוב, איך ליהנות מתחושת צמצום? איך לא להרגיש מוגבל? איך למשוך בחורה? האם להיות קל או קשה להשגה? מתי זוגיות קלה להשגה מצליחה? קל להשגה בזוגיות, קשה להשגה בזוגיות, איך לגרום לה לרצות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טוב ורע, איך לא להרגיש רע? למה יש רע? למה אני מרגיש רע? מה הסיבה לכך שרע לי? למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה משהו טוב ולא רע? למה אני רוצה להרגיש רק טוב? למה אני מבדיל בין טוב לרע? מה זה טוב ורע?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגישות, איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: רגישות, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לפרישה, מאמן לחיים, קאוצינג בתחום רגישות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 01:40:28 - wesi1